Amikor visszanyal a fagyi

WHUCHEKi emlékszik még a hírhedtté vált Barca elleni meccsre? Leparkoltuk a buszt a kapunk elé, és még a szerencséjüket is elvettük a szerencsétleneknek, majd boldogan reklámoztuk, hogy bizony a cél szentesíti az eszközt. Futballközhely, de végül mindig minden kiegyenlítődik. Kívülről gusztustalannak tetsző játékot mutatott a kiesőjelölt kelet-londoni gárda, de legalább ebben a bíró is partnere volt. Talán meglepetésre mégsem mentem fel a fiúkat, egy bajnok-aspiránson (?) nem foghat ki ilyen akadály. Értékeljük a látottakat.

Napok óta ment az eszmecsere a szerkesztői levelező-listán, hogy Mourinho nyilatkozatai miért olyan visszafogottak a végső helyezéssel kapcsolatban, k_dako kolléga vérmesen ellenezte a visszafogott megnyilvánulásokat, véleményét nagyjából így foglalta össze:

“Értem, hogy óvatos, és nálam is a City az esélyes, de azon kívül, hogy leveszi a terhet a játékosai válláról, mintha már fel is mentené őket, és elismerné, nem szégyen kikapni. No, ez utóbbi mentalitás áll távol Josétól. Nem az Evertont vette át, akikkel az is nagy eredmény, hogy EL-helyen végeznek, hanem a (valóban fiatal és átalakulófélben lévő) Chelsea-t, amelyre ebben a szezonban közel 100 millió eurót költöttek…”

Majd hozzátette:

“José nyilatkozataiban egyébként szintén mindig előjön, hogy Rafához és a tavalyi szezonhoz hasonlítja a mostanit, hogy még hangsúlyosabb legyen a fejlődés. Az óvatosság érthető egyrészt, hiszen ha bajnoki címről beszélne, csak nagy lenne a csalódás a második hely után, de úgy érzem, már túlzásba viszi, ennél nagyobb önbizalmat kellene mutatni kifelé.”

Murinho

Zenzo azért a mester védelmére kelt, mikor úgy nyilatkozott: “Nem tudom, én továbbra sem bánom, hogy nem vagyunk (túl) nagy mellénnyel a világ felé.” Majd feltette a teljesen jogos kérdést: “De ok, mondd, mit szeretnél tőle hallani? 🙂 bajnokesélyesek vagyunk, de mégse?”

Én a magam részéről igyekeztem visszafogott lenni: “Azért elszállni sem kell, a meccsek elenyésző hányadában hengerelünk, még ha az eredmények jönnek is. Talán még nincs ok túlzott önbizalomra, fene tudja. Jose tudja egyedül, hogy minden szempontot figyelembe véve mik a realitások.”

Nos, a hengerelés tegnap is elmaradt (legalábbis az eredmény szempontjából), a realitásokat pedig izzó kötőtűvel égette bele a csapat a retinánkba, Miközben a bajnokság esélyese – akivel szemben Jose is igyekszik szerény maradni – London egy másik stadionjában konkrétan szeletelt. És mielőtt a meccs elemzésébe belefognék, halkan hadd tegyem hozzá, hogy ők riválisokként feszültek egymásnak, míg nekünk egy kiesőjelölt akadt a torkunkon.

Chelsea-whu

A meccsről talán elég lenne statisztikai adatokat leírnom ahhoz, hogy az is tudja mi történt, aki egy percet sem látott belőle. 72%-os labdabirtoklás, 88%-os passzpontosság és 38 (whoscored szerint 39) kapura lövés (amiből kilenc el is találta a kaput) is kevés volt tegnap. Azért nem hagyom ennyiben a dolgot, kicsit többet is mesélek.

A Cech – Ivanovic – Cahill – Terry – Azpilicueta védelmi vonal nem hozott nagy meglepetést, és a helytállásukkal sem volt baj, igaz, különösebben próbára sem lettek téve. Meglepőbb volt viszont előttük Ramires és Mikel együtt szerepeltetése, amiből Mikellel még nem is volt különösebb bajom, kellett a labdatartása, és egész élhető indításai voltak, tetszetős 93%-os passzpontosságot hozott össze, ami minimum megsüvegelendő. Ramires már sokkal halványabb volt, ismét ritkán érvényesült a sebessége, cserébe viszont mindenhova lőtt, csak a kapuba nem. Sajnos riasztóan sok zsuga az ő lábára jött ki, de nem volt tegnap nagy napja.

samuel-etoo-chelsea-west-ham-report-363028

Willian, Oscar, és Hazard hozták, amit kell, néha négy ember vetődött elébük, de amikor nem, akkor sem volt szerencsénk. Beszédes, hogy a whoscored Adrián-t hozta ki a meccs emberének, de ha nem is így lenne, a statisztikák egyértelműek (meg amúgy sem csukott szemmel néztük a meccset). Oscarnak már nagyon kijárna egy beakadó lövés, Hazard pedig tegnap nem sokra ment a méltán elhíresült befele cselezéseivel, akkora volt ott a tömeg, mint csúcsidőben a négyeshatoson. Kissé meg is lepődtem a cseréken.

A 63. percben ugyanis lejött Mikel és Azpilicueta, helyettük pedig Matic és Lapmpard lépett pályára, vagyis valami háromvédős maszlaggá alakultunk, bár Ramires rendesen visszazárt, kicsit jobb-bekk is volt. Ami nekem meglepő volt, hogy a vajjá köpülődött, betömörült védelem ellen Schürrle talán hasznosabb lett volna, de ki vagyok én, hogy beleszóljak a mester munkájába. Mindenesetre a rohamok folytatódtak ugyanolyan hatásfokkal, Lamps több lasztit is kiküldött a stadionból, de sajnos mindig kaptunk másikat. Mire a 80. percben bejött Ba is, és két csatáros rendszerre álltunk át, már a szufla is fogyott, nem ok nélkül.

Az egész második félidő ugyanis a West Ham időhúzásáról szólt, gondolom nem csupán nézni volt idegtépő azt a borzalmat, amit pályára tettek, hanem játszani ellene is. Maradt tehát 0-0, ami nem jó eredmény, de legalább szar. Viszont ne felejtsük el, hogy ez a csapat még nincs kész, alakul, és bizony van is hova. Idén akkor sem vagyunk bajnokesélyesek, ha a szívünk mégis ezt suttogja, a BL hely pedig ettől nem került veszélybe. Legközelebb a City ellen kell alakítani, és mivel ott ilyen játékra nem kell számítani, inkább lesz jelzés értékű az ott nyújtott teljesítmény.

Zenzo kolléga zanzásan megfogalmazta, ő miként látta a meccset, ezt még megosztom veletek:

720p-JOSE MOURINHO CHELSEA WEST HAM“…gondolkodtam ezen a meccsen tegnap, és arra jutottam, hogy egyébként azt leszámítva, hogy nem volt szerencsénk, a taktika jó volt, kár, hogy nem jött be. Winston is írta tegnap, nem vágta, miért kezdtünk Ramiressel ÉS Mikellel. Én legalábbis arra jutottam, hogy José pont a parkoló buszt akarta kihúzni ezzel, mármint azzal a 4-3-2-1-nek tűnő nemkarácsonyfával, vagy inkább nagyon deformált 4-3-3-mal, a nagyon mélyre húzódó Oscarral és a háromszög Ramires-Mikel-Oscarral, a középre húzódó Hazarddal, előtte Eto’o-val és a pályán széltében mozgó Williannel, hogy lendületből ronthassunk a WHU-ra (valami ilyesmivel vert két meccsen kilencet a Shitty is nekik). Más kérdés, hogy az elején a bíró nem vette elő a lapokat (Caroll két sárgával simán nem kellett volna, hogy pályán maradjon, de ha az elején JOGOSAN megszórja a westhamet a spori, nem befúj nekik kamu dolgokat (mint pölö az egyetlen helyzetük amiből jött szabadrúgás), akkor másként alakul.”

Aztán viszont, mivel ez nem jött be, egyre inkább elkezdtük beszorítani a WHU-t, aztán jött az, amit már írtam tegnap is, hogy hiába járattuk szépen a labdát, hiába volt minden mezőnyjátékos max 40 méterre a WHU kapujától, hiába voltak kreatív key passzok, az összes whu játékos a tizenhatosán belül állt, és vagy láb, vagy test, vagy kapus jutott a labda útjába, ha egyáltalán eltaláltuk a kaput. Próbálkoztunk távolról, közelről, az utolsó 5-10 percet leszámítva (amikor már boldog-boldogtalan nekiállt tüzelni, Iva, Ramires, Matics, bűnrosszul) nem is rosszul. De, van ilyen meccs, nem jön be semmi. Most még belefér. 1-2 szezon múlva, majd nálunk sem fog, de remélhetőleg mi is olyan hatékony gyilkológépek leszünk, mint a City.”

Nincs ok temetkezni, feldöntötték a fiúk a pályát rendesen, de van ilyen, hogy semmi nem jön be. Továbbra is KTBFFH!

 • Steeve

  Hát nem ilyenkor hiányozna a csapatból egy Mata, aki a zseniális meglátásaival, zsenialitásával, kulcsmomentumaival kihúzna minket egy ilyen sz*r meccsből? Oscarban tegnap annyi kreativitás volt mint egy lelőtt vadkacsában… és most komolyan, egyetlen egy támadó középpályással vágunk neki a szezon 2. felének?

  • d3vnull

   Tessééék? Egy támadó középpályás? Hát Hazard, Willian pl. micsodák? Egész meccsen folyamatosan váltogatták a helyüket egymással. Mata sajna szerintem pontosan ennyit tett volna hozzá, nincs hová adni gyilkos passzt, ha mindenki a 16oson belül van.
   Itt az lett volna a normális forgatókönyv, ha beakad egy átlövés, és utána kijebb nyílik a WHU. Hozzátéve, hogy embertelen jól blokkoltak, minden értelmes lövésünket sikerült blokkolniuk.
   És mindemellett rengetegszer egyszerűen nem volt senki bent középen, Eto’o rendre a szélre húzódott. Ez rendben van akkor, ha így elviszi a védőket és helyet csinál az eggyel mögötte érkező támadó középpályásoknak, de most nem vitt el senkit, vagy ha igen annak a helyére ketten zártak vissza.

   Martin Taylor még mindig Martin Taylor az azért látszott, mindig labdát talál, csak nem feltétlen a saját lábával, ha más nincs a labdatartó játékosát rúgja neki 😀

   • Matthew Taylor is meg mindig Matthew Taylor.

    • Ja ok, mar latom lentebb a korrekciot. Szoval ez egy masik, az a lenyeg.

  • ShedBoy

   Mata sem tudott volna semmivel többet hozzátenni, egy ilyen tömörülő védelem ellen inkább Lampardból kellett volna 3.

 • d3vnull

  Matthew Taylor, na, bocs 😀

 • A meccs lefújásának pillanatában elég mérges voltam, de mostanra már megenyhültem. Történt ugyanis, hogy az ellenfél beparkolta a buszt és mi nem jutottunk át rajta. Viszont láttam, hogy szinte minden lehetőség ki volt próbálva: lehetletfinom bepassz a csatárhóz, oldalról kapuratörés, távoli lövések stb. Egyszóval nem voltunk egysíkúak. Egyetlen dolog, amit hiányoltam és az ilyen meccsekre kötelező lenne: a rögzített szituációk kihasználása. Sajnos gyakorlatilag minden szabadrúgás és szöglet veszélytelen volt az ellenfél kapujára(kivétel talán csak a Terry féle fejes). Ezen a ponton van hiányérzetem, na meg az eredmény, de na…
  Ami meg a barca elleni meccsel való összehasonlítást illeti, csak nagyvonalakban található hasonlóság: ők nem próbálkoztak pl 16 oson kívüli lövéssel egész meccs alatt, max ha 2 alkalommal, rögzített szitukat is próbálták kijátszani, nem rögtön a kaput támadni vele – na ők egysíkúak voltak! szerintem 😀

 • Lavid Duiz

  Mikel olyan jól tartotta a labdát (irónia!), hogy amikor egyszer- kétszer ellentámadásba mentünk (ritkán, de volt ilyen) addig tökölt a labdával a középpályán, míg szép lassan visszaért minden WHU játékos a kapujuk elé. A hajamat téptem, mikor ezt láttam. Ramires-nek pedig az volt a legfőbb gondja, hogy valaki szabálytalankodjon vele szemben, miközben ígéretes támadás lehetett volna a részünkről. Szóval, nálam ők ketten verték ki a biztosítékot. Amúgy a csapat és José tényleg mindent megtett a győzelemért, de sajnos ez most így alakult.

  Úgy látom, nem én voltam az egyetlen, aki a meccs alatt, ill. a végén legszívesebben tört, zúzott volna mérgében. 🙂

 • Dühítő pontvesztés volt ez, mert tényleg sokat tettünk a győzelemért. Korábban tizedennyi energiabefektetéssel is simán hoztunk meccseket, most meg semmi sem sikerült.
  Nekem is eszembe jutott a BL menetelés, amikor a mi hátunkat törte a háló. Most a puska másik végén álltunk, sajnos ezzel együtt kell élni.
  Mata most magas labda, de szerintem inkább a cserékkel lehetett volna még fokozni a hatást: Mikelt előbb ki kellett volna venni, Ba-t előbb behozni, esetleg Schürrlét is bedobhattuk volna.

 • INVINCIBLES

  legalább ti szurkolók nem álszenteskedtek… grat

 • NsG

  s

 • NsG

  Mondjuk azt meg lehetett volna lépni, hogy megpróbáljuk egy picit kimozdítani a West Ham-et. Talán a 11 védőből előre jött volna 4-5, már az is megkönnyítette volna a helyzetet, kontrát 1-2 passzból is végig tudunk vinni, ilyet már láttunk idén is. Na de mindegy, ez van.

  • Igazából én is úgy gondolom, talán ez lett volna a legjobb esélyünk, nem a cserék variálása v előbb behozása. Az, amit az első félidőben is próbáltunk, az érdekes mélységi felállásunkkal. De már akkor sem nagyon mozdult ki a busz, ezért is kezdtünk nagyobb attakkba a második félidőben. Ahogy fogyott az idő, egyre inkább gyötörtük be őket, a játék majd 50%-ban a WHU kapujának előterében zajlott, vannak erről jó kis heatmapek, mindjárt kerítek is egyet, tessék:
   https://www.dropbox.com/s/k5xdojl84v5gwiq/Che-whu.jpg
   Na jó, 38,93%, de ez akkor is durva stat, úgy gondolom.

 • Giles Smith: “We had 39 shots last night. Thirty-nine! How on earth did none of them go in? Talk about a murder mystery. It should be an Alfred Hitchcock film. ‘The 39 Shots’.”

  : )))

 • gorkaf78

  Sztem ez ismét egy nagyon jó igazolás. Fiatal, erős, tehetséges játékos. Desailly óta pedig tudhatjuk, hogy jó ómen egy nagy fekete francia gyerek ott hátul. 🙂

  • Na igen, Terryvel jó párost alkottak. Aztán kaptunk “helyette” egy gall vilit, aki szintén bazi jó volt, amíg el nem kezdett nyígni a szája. De legalább utána nagyon tehetségesen belülről bomlasztotta a Spurst, öngólokkal vagy kiállításokkal 🙂

 • Frenky54

  David Luiz napjai – Matához hasonlóan – megszámláltattak (valószinűleg)jó pénzért a nyáron eladják……

  • Idemitirjak

   Miért gondolod így?
   Agüerora sérülése miatt 1 hónap kihagyás vár, szóval hétfőn ellenünk se lesz.

   • Frenky54

    …talán azért gondolom így, mert a Zouma gyereket megvásárolták, valamint úgy látom , h Cahill-t preferálja Mou.
    Egy érdekes cikk a Guardiantól, amelyben a Chelsea(mint klub felépítéséről, tulajdonosi viszonyokról, játékosok tulajdonlásának százalékáról esik szó.
    http://www.theguardian.com/football/2014/jan/30/chelsea-links-third-party-ownership

    • Én is úgy vélem, hogy Luiznak ezzel reszeltek, de legalábbis a rendszeres játékának tuti. Bár egyelőre kölcsönbe nyomtuk, és JM úgy nyilatkozott, még akár további kölcsön is kinéz neki, meg van még pár fiatalunk, akik továbbra is az “ígéret” kategóriába tartoznak (Kalas, Chalobah, Omeruo, stb), JT-ből José még kitapos 2-3 szezont, Cahill pedig angol, ráadásul szezonról szezonra jobb. Én nem voltam nagy híve korábban, de a teljesítménye meggyőzött, és igen, úgy tűnik, JM-et is.

     A cikk meg.. hát, én nem érdekesnek nevezném. Inkább olyannak, mint aki megpróbálta feltalálni a spanyol viaszt, de közben meg egy nyamvadt gyertát szorongat a kezében, amit a szertárból csent el… olyan ez, mint amikor megy a “háború” az autóiparban, és közben meg mindenki mindenkié:
     http://justacarguy.blogspot.hu/2010/07/who-owns-what-nameplate-on-cars-dont.html
     vihar a biliben. Az üzlet már csak ilyen, a gazdaságról nem is beszélve. De ez már annyira más lapra tartozik, hogy bele sem kezdek 🙂

     Egyébként megy azért a kapkodás a piaczárás napján rendesen, még az Arsenal is csak behúzta, ha nem is Draxlert, de Kallstromot, mondjuk őt is csak kölcsönbe…

     Kölcsön. Hm. Vicces. Kicsit belegondolva, kb egy full kezdőnk van kölcsönben: Courtois, Omeruo, Chalobah, Bertrand, Kane, Oriol, Saville, Traore, Wallace, McEachran, Atsu, Piazon, Moses, Lalkovics, Lukaku… PvA, Marin, Delac, Zouma, Davila, Cuevas, Hazard — megvan a pad is 🙂

 • Lavid Duiz

  Hm… Mourinho: “Some of you don’t get why we haven’t bought a striker….but you will in the summer”.

 • Chelsea had 39 attempts on goal – the most by a team without scoring in a Premier League game since Opta began

 • A közvetlen riválisok közül ma senki nem lépett pályára, de a többi esetben megnyugtató eredmény született: csúnya késbe szaladt a Tyne-Wear derbin a Newcastle, ikszelt a Spurs, kikapott a ManU, egyedül nagy nehezen az Everton fordított, amivel visszajött az ötödik helyre, de még így is 5 pont van köztünk. Azaz, bármi is lesz holnap és hétfőn, a harmadik helyünk fix. Bár, valamiért úgy érzem, sűrűsödni fog az eleje ismét, részben a mi sikerünknek, és az újabb Arsenal X-nek köszönhetően.

  Látta valaki a MU meccset? Én csak összefoglalót, de az eredmény öröme mellett szolgált egy furcsa meglepetéssel is. Az pedig Mata. Bár viszonylag szabadon játszhatott, azért egyértelműen a jobbszélre volt rendelve, középen Rooney, másik oldalon Young. Vörösben jó szélen játszani? (not)

  És egy érdekes stat a Newcastle meccsről: a vonalkódosok 194(!) hosszú átadással próbálkoztak a meccsen, 0 sikerrel… vajon miért kaphattak ki végül…
  http://www.101greatgoals.com/blog/unbelievable-graphic-newcastle-have-tried-194-long-balls-and-completed-0-v-sunderland/

 • hajráchelsea

  “Vörösben jó szélen játszani? ” Ezzel arra utalsz h azért ment el, mert itt a szélen kellett volna játszania? Remélem én értem félre…..
  Am a nagy edzőnek azon kéne elgondolkodia, h a city 2 meccs alatt 11-et rúgott ennek a borzasztó westhamnek, a mu meg 3-0ra verte, a MU 😀 nem láttam a meccset csak összefoglalót, ott az 52. percről a 86-ra ugrottak, akkor biztos tele voltunk ziccerekkel. De ezzel még nem lenne baj, mert vannak ilyen meccsek, viszont az h kiáll ez az öntelt majom és nekimegy az ellenfél edzőjének h milyen dolog beállni bekkelni, lejáratja magát is meg a csapatát is. Nehogy már az ellenfél legyen a g.ci mert mourinho egyik csapata sem tud felállt ellenfél ellen focizni. Ráadásul pont ő mondja, aki egy 480 milliós csapattal bekkel a bayern, a tottenham, a mu, az arsenal,ellen, a basel ellen meg nem volt kaput talált lövésünk???? Erre egy szó van: szánalmas. A city ellen mit fog csinálni? Ugyanazt mint most a westham. vicc az egész, hiába álmodozik mindenki 0-1ről, ezzel az antifocival amit művel, meg ilyen oscarokkal soha nem leszünk bajnokok, mert alkalmatlanok arra, h a jó csapatok ellen is érjenek valamit, ezt oscar megmutatta a mu ellen amikor evrán meg welbeck-en múlt, h nem használták ki a kis majomgyerek hibáit.

  • ShedBoy

   Haver lődd már le magad. 😀

  • Néha-gyakran valóban okot adsz arra, hogy az ember elgondolkodjon azon, te tényleg Chelsea szurkoló vagy-e, de aztán mindig rá kell jönni, hogy igen, csak utálod Mourinhot, meg Oscart. Ezzel nincs baj, ha így szereted, legyen így, de kezd unalmas lenni, hogy neked 1 félig karcos bakelited van, és minduntalan ugyanazt teszed fel. Ha az eddigi tények és az eddigi posztok illetve az alatt a kommentekben leírtak nem győztek meg, akkor nincs is értelme ezzel tovább foglalkozni, mert úgyis ugyanazt mantrázod.

   Így csak azzal foglalkoznék, ami a kommentedből ettől független: a city kilencet rúgott a WHU-nak, nem 11-et, azt is a ligakupában, így nem releváns az összehasonlítás. A PL meccsük 1-3 lett, ami szintén jobb eredmény, mint a mi 0-0-unk. De most akkor soroljuk fel, hogy a City meg kikapott a Cardifftól, meg a Villatól, meg a Sunderlandtől, meg ilyenek? Persze, csak ennek nincs értelme. Igen, a City a PL jelenleg legerősebb csapata, ráadásul a leggólerősebb is (ezt José minden nyilatkozatában elismeri, másnak meg épp ez fáj, de hát ez van). Nem láttad a meccset, de leszarozni azért le tudod. 39 lövésünk volt, de ez nyilván szar antifoci. Ember, láss is, ne csak nézz.

   Az meg, hogy mi lesz a City elleni rangadón? Meglátjuk. Egyelőre mi vagyunk az egyetlen csapat, aki még nem vesztett rangadót.

   Arra meg már megkértelek, hogy próbálj meg egy bizonyos szintet megütni. Eddig abban a stílusban, aminek itt helye van, de úgy látszik, az hasztalan. Szóval. Ha még egyszer képtelen vagy megütni egy nem átugorhatatlan szintet, példának okáért öntelt majmozol, meg majomgyerekezel, kitörlöm a kommentedet a picsába, aztán mehetsz sírni a párnádba baszod. Ez nálad valami e-faszméregetés, hogy úgy érzed, a véleményed csak vulgáris szavakkal fejezhető ki? Inkább merő kussolással kéne palástolni a hozzánemértésed, nem minden alkalommal, kvázi bármilyen esemény kapcsán ideböfögni, hogy José meg Oscar mindenféle szar, majd felsorolni az idény összes hibáját, és a nyakukba varrni, majd kárörvendeni, ha a csapatnak valami nem jön be, és természetszerűleg magyarázni az egészet ugyanazzal. Menj, csinálj magadnak egy ihatejoseandoscar.blog.hu-t, aztán járj örömtáncot az olvasóiddal, márha lesznek.

   • Endy919

    Viszont a fejlődése megkérdőjelezhetetlen . Nem írta le hogy Torres micsoda balfasz , és bla , bla , bla ,… Sőt még Williant sem hozta fel hogy mekkora bohóc .

   • hajráchelsea

    Hol is kezdjem: ki akarod törölni amiket írtam? Tessék töröld, aki akarta már úgy is elolvasta. Nem ütöm meg a szintet? Inkább az a baj, h zavar az amit ez az ember művel. Mit művel? Elüldözte matát, akit had ne mutassak be kicsoda, mit is tett a csapatért (ja és nehogy elkezd fröcsögni h ő meg elment a riválishiz, mert a rivális ajánlott 45 milliót, a chelsea elfogadta, mata nem fogja azt mondani h ülök itt a padon, amikor meg kezdő vagyok lecserélnek az 50.percben, amíg oscar végig pályán van, erőlködik ,szenved, kötényezget, páros lábban rúgja agyon a honfitársát válogatottbeli csapattársát és semmi olyan nem látszik az emberen ami azt mutatná h megviselné egy-egy rosszabb eredmény. Mit művelt? Könyörgöm kiválasztott tizen X embert akik bármit megtehetnek rájuk a számít a többieknek pedig vége. Ba pl nem egyszer bizonyította a kevés meccsein is h jó, h megszakad a pályán, h gól lő, gólpasszt ad, erre a westham ellen beáll a 80. percben, 10 perc alatt is volt egy kapufája meg egy fejese. Mit művel? könyörgöm azzal jön az ember még pár hónapja h az elődei milyenek voltak? miért nem foglalkozol magaddal JOSÉ?????????????? Egyelőre 3. vagy te is, meg amúgy is mi közöd hozzá mi volt tavaly? Wengert oltogatta h szánalmas rúgott gól nélküli meccset játszani hazai pályán????? ……………………. Allardyce-t meg h beáll bekkelni???? Mindjárt hányok olyan szintem mocskos ez az ember és most kedves Zenzo jól nézz magadba és gondolkodj el azon de őszintén, h ha ez az ember nem a chelsea edzője lenne mit gondolnál róla. Ja a hangnem. Ha neked a makimajom csúnya szó vagy nyomdafestéket nem tűrő jelző valakire akkor nem tudok mit kezdeni veled és nem is akarok. Ja hozzánemértés? Én nem mondom h értek hozzá, de ha neked most azt mondanák h josé idehozta détárit másodedzőnek és g. neville lenne az új jobbhátvéd seaman meg az új kapus egyből írnál 4 oldalt h “josé apánk” tudja mit akar és bízunk benne.

    • Figyelj kedves hajráchelsea, te egy nagyon szomorú és magányos ember lehetsz, sok szabadidővel, de ez a legkevésbé sem érdekel. Nem vagyok az apád, nem foglak a sarokba állítani, de attól ez még az én homokozóm, szóval egyrészt ne mondd meg, hogy mit csináljak, másrészt meg jobb lesz, ha akarsz és tudsz is valamit kezdeni, amit én kérek tőled, ha folytatásos vendégszereplője kívánsz lenni ennek a blognak.

     A többiből meg egyedül erre vagyok hajlandó reagálni: “és most kedves Zenzo jól nézz magadba és gondolkodj el azon de őszintén, h ha ez az ember nem a chelsea edzője lenne mit gondolnál róla” – Kedves Zenzo elgondolkodna, de ezen nem kell: Chelsea szurkoló vagyok. Nem igazán érdekelne José, ha nem a Chelsea edzője lenne. Nem hiszem, hogy olvastál tőlem olyat akár ezen, akár a régi blogon, akár a .hu-n vagy bárhol, hogy az ellenfél menedzsereivel foglalkoztam volna. Joséval foglalkozok, mert jelenleg ő az edzőnk, és jó, és szerintem érti, amit csinál, az eredmények pedig kb igazolják. Azzal meg jó lesz megbarátkozni, hogy Josét rajtad kívül többnyire kedvelik az emberek, azok is, akik hozzád hasonlóan bele voltak zúgva Matába, csak nem csőlátásúak, veled ellentétben.

  • D3vnull

   Azt hittem már lekoptál te kis majom (sic):(

   • hajráchelsea

    Zavar h nem nyalizni járok ide mint te? 🙂

 • Endy919

  Te nagyon buta vagy 🙁

  • hajráchelsea

   Miért nem kúszol vissza az üregbe ahonnan előkerültél?

 • A gond hajráchelsea hozzászólásaival, hogy ugyan “a hír szent, a vélemény szabad” kategóriába tartozik, mint minden hozzászólás, a stílusa nem megengedhető egy ilyen fórumon, amelyről csak pozitív kritikát hallok. Még a rivális szimpatizánsoktól is, kiemelve azt, hogy mennyire objektívan, kellő önkritikával látjuk a problémákat, esetleg a sikereket. Hajráchelsea hozzászólásai olyanok, mintha egy film megkapná a legjobb film Oscar-díját, majd amikor a producer megköszöni mindenkinek, kiemeli, hogy a rendező és az egyik főszereplő azért nem tett ki magáért, szégyelljék magukat. Kicsit sarkított példa, de valahogy így értem a problémát.
  Egyébként a BL-tfófea elhódítása után azért imádkoztunk, hogy indulhassunk a BL-ben, mert nem lesz meg a 4. hely és kiesünk a csoportkörből (meg is történt), majd visszajött az az ember, aki 50 éve után, egymás után kétszer is bajnokot csinált ebből a csapatból. José tudja, mit akar, persze nem mindig védem én sem, ahogy Oscarnak is vannak jobb és rosszabb pillanatai, Most viszont ott állunk, hogy van esélyünk a bajnoki címre, indulhatunk jövőre is a BL-ben, nem kell mind a 10 körmünket lerágni, nem estünk még ki az FA-kupából. José szerintem azt tervezi, hogy jövőre mindezek meglegyen, de még nyugodtabb formában. Ezért arra kérem hajráchelsea-t, aki egyébként itt senki nem bántott meg, csak a szeretett csapatának két fontos tagját, hogy kellő türelemmel álljon a csapat felé és olyan stílusban, ami itt elfogadott. Emlékezzünk a pontozásos posztok eltörlésének okaira. Ugyanez volt, csak sokan voltak vulgárisak, amit egy ilyen színvonalas blog nem tűrhet el. Ha olyan lenne, mint az útwenger vagy az összes barcafan oldal, nem is olvasnám, nem is kommentelnék. Kérlek hajráchelsea, nyugi. Magad miatt is! 🙂

  • D3vnull

   Attól tartok ezzel nem sokat érsz el, ha Zenzo többszöri felszólítására sem javult a helyzet. Ha otthon ennyit sikerült beletenni a srácba,akkor a nevelés elkésett. Szerintem nem kéne már foglalkozni vele, ha ír valamit át kell ugrani és kész. Ha az adminok törlik a postjait még jobb,de az pluszmunka,amit a kisfiú gyárt nekik:(

  • hajráchelsea

   Figyelj, igazad van, de a bajom az az amiket már leírtam. Az ilyen nyilatkozatokkal a csapatot teszi nevetségessé a csávó (meg persze magát is), az ilyen dolgoktól amik szemmel láthatóak, h néhány ember pacekra bent van a csapatban…. Nyáron úgy örültem josénak, mintha meglett volna a pl, bl, ligakupa meg ki tuja még mi. Ehhez képest…. Az eredményekkel nincs baj, sőt masszív csapatot tudott csinálni, de ez hosszútávon én azt mondom nem fog menni, h egy focizni kicsit is tudó csapat ellen bekkelünk mindig, és felállt védelem ellen gondok vannak, plusz nincs tisztában azzal, h egy matát nem illik kikezdeni, most olvasom h terryt is el akarja zavarni (vagyis nem hosszabbít vele) azért az ilyet sem így szokás intézni.

   • Az ilyen kommentjeid mutatják, hogy nem vagy sem retardált, sem gyengeelméjű, azaz vágod, hogy nagyjából mit és hogyan is kellene csinálni itt – éppen ezért dühítő, hogy erre mindössze kb 20-ból egyszer vagy hajlandó, a többi esetben meg nem, vagy direkte nem.

 • Cech01

  Oh mon dieu, már megint itt osztja az észt hajráchelsea. Megyek, és kiköttetem a netet…

  • hajráchelsea

   Nem te vagy az akinek a hozzászólásain az egész nso röhög?

   • Cech01

    Nagyon kérlek idézz már egy pár olyan hozzászólást az én részemről, amin az egész NSO röhög. Kíváncsian várom.

 • Terry-t nem ő akarja elküldeni, hanem a klub egy éves szerződést kínál (mint minden 30-on felüli játékosnak), ő pedig 3 éveset szeretne. Megegyeznek 2-ben és mindenki boldog. 🙂

  Az nso-n mindenki röhög mindenki nyilatkozatain 🙂 , de a kedvencem, amikor egy PL meccs kapcsán a barca, bayern, real, inter szurkolók írnak olyan sületlenségeket, hogy azokon én röhögök. 🙂 kedvencem egyébként chucknorris. 🙂

  • Cech01

   csaknorisz nekem is nagy kedvencem volt, kár, hogy mióta a Swansea kiütötte a MU-t a fakupából, azóta nem láttam. Pedig hogy mondogatta még szeptemberben , hogy karácsonyra a kékek a 7. helyről fogják nézni a MU seg.gét…

  • hajráchelsea

   Legyen így, remélem terry nem megy sehová, csak kb szó szerint így olvastam, h josé elküldi…..

   Az nso ilyen debilek gyülekezete, én nem is regisztráltam oda, csak néha beleolvasok egy-két dolog hozzászólásaiba amikor kíváncsi vagyok, kinek mi lehet a véleménye, arra emlékszem, h cech01 néhanyszor mintha indulatból írnál vagy nem tudom és rádmennek páran.

 • Cech01

  hajráchelsea, mond csak, hány éves vagy? Esetleg értelmezési gondjaid is akadnak? Elmondjuk, hogy nem vagyunk kíváncsiak a százszor elsütött, regényekben “megfogalmazott” gyalázkodásaidra, erre írsz még egyet…Ha ennyire semmibe veszed azokat, akik már évek óta ide járnak véleményezni és vitázni, miért nem készítesz egy saját blogot? Kabaré vagy…

  • hajráchelsea

   12,5 ha meg nem érdekel miért olvasod el? 🙂

   • Cech01

    Mondtam, hogy elolvastam tán? Elég csak rápillantani az igen feltűnő “JOSÉ??????????????”-ra és a komment hosszára…

    • hajráchelsea

     Ennek viszont örülök, h elég rápillantani a hozzászólásomra és már lehet is tudni ki írta 🙂 Örültem, h időt szakíthattam rád!

     • Cech01

      Javaslom, hogy fuss neki még egyszer, és akkor talán megérted, hogy miért tök értelmetlen eme válaszod.

     • Endy919

      Figyelj , még nem esett le , hogy itt csak te vagy ezen a véleményen ?

      Senki sem örül annak hogy Juanito lelécelt , de ez van , nem tudunk mit tenni . Valaki könnyebben , valaki nehezebben dolgozza fel , de szinte mindenki belátja hogy így lesz a csapatnak és Matanak is a jobb.

      José megálmodott egy rendszert , Mata nem illik bele . Ennyi!

      Inkább magadon gondolkozz el egy picit , mert elég fura a gondolkozásod . ( és ebben itt mindenki egyet ért ).

      Puszi 🙂

      • hajráchelsea

       Igen csak nincs semmi garancia arra h josé rendszere működni fog, mata viszont bizonyította h lehet rá számítani és akármennyire követed vakon az edzőt be kell látnod, h idén nem egyszer mata húzta ki a szarból a csapatot. Föladott egy biztos pontot a bizonytalanért. De nekem fura a gondolkozásom. Ja az nem furcsa h josé megint csapatot épít? kérdés kit épít be? willian volt az egyetlen az ősszel aki új a többiek mind itt voltak, legaláább 1, de zömmel több éve. Nem baj, ha netán nem nyer semmit idén josé (az elmúlt 5 évben 1-szer fordult ilyen elő h a chelsea ne nyerjen semmit, még a pincér is összekukázott egy EL-t, a duplázó, történelmetíró ancelotti ezért egyből ki lett rúgva) neki azt is el kell nézni, mert ő csapatot épít. Következetesek vagytok.

 • Pingback: Lululemon Canada()

 • Pingback: java runtime()

 • Pingback: http://www.corcon.org()