Same old José

spanishMég mindig dörzsöljük a szemünket a tegnapi rettenet után, de nézzük a dolgok jó oldalát, mert ha nem is sok, de azért akad.

Úgy ülök neki ennek a posztnak, hogy kb a meccs felét láttam, de talán egyetértünk abban, hogy kb ha 5 percet láttál, mindent láttál… gondolom abban sem lesz vita közöttünk, hogy José és a Chelsea a döntetlenért utazott Madridba, és innen nézve a dolgokat, küldetés teljesítve. Mourinho előrántotta a jó öreg katalánok elleni taktikát, spanyolokra igazította, majd a meccs előtt feltöltötte a rendszerbe.

install

Tényleg csúf meccs volt, mert nem egyszerűen beparkoltuk a buszt, mint a katalányok ellen, hanem a támadás mindenféle formáját is feladtuk az Atleti ellen. Mondhatnám úgy is, hogy látványosan nem akartunk gólt lőni. Még csak arra sem igazán figyeltünk oda, hogy a kivágott labdák irányba tartsanak. Más kérdés persze, hogy Torres alkalmatlan erre a játékra, mint csatár. Meglepődve olvastam a kommentek között, hogy többen is írták, jól játszott. Drogba hiánya ilyenkor fájó igazán, annyira feltűnően fájó, mert a spanyol helyett akár egy jelzőbóját is felrakhattunk volna a pályára. Más kérdés persze, amit Zsoca kolléga találóan jegyzett meg: ha 0-0-ra megyünk, ahhoz nem kell csatár… ettől függetlenül Torrest toronycenterként játszatni kb annyira okos, mint pucéran a csalánmezőn ugrándozni.

CHE_bus

Sok más kérdés is felmerül a tegnapi futballmerénylet kapcsán, többnyire miértek, és nem feltétlen csak azok az alapkérdések, hogy “miért nem akartunk gólt lőni?” vagy, hogy “miért Luiz lövi a szabadokat” (és akkor a jelzőket kihagytam a kérdésekből bátran). A kérdések válaszai azonban  a második meccsben rejlenek, illetőleg majd azután lesznek megválaszolhatóak. A kinti 0-0 ugye nekünk nem, hogy nem rossz eredmény, hanem végülis nagyjából még jónak is mondható. Egyértelmű volt, hogy José el akarta kerülni a párizsi nyílt mérkőzést, mert az egyre több hiányzóval már talán ő sem bízott egy újbóli feltámadásban. A PL-ben a harakiri után pedig inkább a BL-nek feküdt neki. Persze jó látni, hogy nem küldte el nyaralni a fiúkat már most, mert egy nyíltsisakos mérkőzés kb erre utalt volna. Az összebunkerozott 0-0 viszont arra utal, hogy nagyon is komolyan vesszük a Bajnokok ligáját.

CHE_bus2

Elő is vették egyből Josét Anglia Nagyjai – twitter rulez – meg, amit a WHU ellen mondott (“19. századi foci” jelzővel illette a WHU buszát anno a PL meccsünk után), és bár ugye a legszebb öröm a káröröm, különbséget tenni meg minek, ha lehet ekézni a Chelseat/Josét, azért ejtsünk pár szót arról is, hogy mi a WHU-t konkrétan benyomtuk a kapujába, és szerteszéjjel lőttük őket. A madridi csapat ettől azért távol állt. Jöttek ők előre becsülettel, de komoly nyomást nem hogy nem tudtak gyakorolni ránk, de még izzasztónak sem nevezném a helyzetet. Én legalábbis az agyonsztárolt Atleticotól és Costától ennél jóval többet vártam. A Chelsea nem akart, az Atleti nem tudott támadni. Mondjuk ki: José úgy megette ez a meccset, hogy erre csak a látványfutball szerelmesei nem csettintenek elismerően. Nem szépen, de nagyon. Ahogy az angol mondja, “wasn’t always pretty, but it was pretty effective”. Csúnyán vagy sem, de José arra kényszerítette a matracosokat, hogy ne a saját játékukat játsszák, kizökkentette őket a kerékvágásukból, így bár 0-0, mondhatjuk, hogy megnyerte a meccset. Az Atleti 220V-tal üzemel a szezonban, és csap agyon mindenkit, aki útjába kerül. Voltak, akik túlárammal próbálták kicsapni a biztosítékot náluk – José az egyszerűbb utat választotta: kihúzta a villásdugót a falból. Ha néztétek a vágóképeket a két edzőről a mérkőzés alatt, az sok mindent elárult. Mourinho egykedvűen, nyugodtan, csendben üldögélt a kövezett padkán, míg Simeone csinálta a showt a ketrecben. Vajh’ melyik edző tudta jobban, mit csinál?

CHE_bus3

Simeone és csapata felháborodásának egy része a Chelsea mondjuk úgy alattomos időhúzása ellen irányult – ezt én is utálom, ha ellenünk csinálják. De, ettől még engedélyezett eszköz. Sokat estünk fölöslegesen is, ebben Luiz oroszlánrészt vállalt, Azpi bedobásai is eltartottak addig, amíg lapközeli élmény nem lett belőlük, és mintha Schwarzer is mind a 41 évét beleölte volna a kirúgások elvégzésébe. “José Mourinho, hijo de puta” (finoman fordítva is José te köcsög) zengett a Calderon, akárhány taktikai falt, csere történt, de még sérülés esetén is. És ez a köcsög mégis megkapta a döntetlenjét. Wilkins nyilatkozta, hogy José az egyik legjobb edző a világon abban, hogy kiküldje a csapatát, és azt kapja tőlük, amit kér. Két spanyollal és három brazillal a kezdőben egy ilyen deffenzív 0-0-t lehozni – nos, talán Butch nem beszél a levegőbe. Persze az általános vélemény az az, hogy José megölte a játékot, ahelyett, hogy játszotta volna. Hát, erre most mit mondjak. Ha megölte, megölte. Legalább alkalomhoz illően öltözött a csapat.

A védekezés a futball szerves része, emellett nehéz elmenni. Más kérdés, hogy többnyire a sikeres és hatékony támadással elegyítve azért jóval komolyabb fegyver, és egy Ázárral többen talán mi is jobban fickándoztunk volna – mert a mély és stabil védekezés és kontrázgatás jól is áll a csapatnak, ehhez azonban winstontól veszem kölcsön a leírást: ezt két dolog herélte ki tegnap – Torres csatárban és Ramires szellőben.

A visszavágó több okból is érdekes lehet, mert ott már nem csak az egyik, hanem mindkét csapatnak gólt, gólokat kell lőni, ha nem akarjuk a shootoutra bízni (ne akarjuk). Biztosan nem lesz Lampard és Mikel, akik kisárgázódtak, és nagyon nagy valószínűséggel nem lesz Cech és Terry sem. Nem számíthatunk Maticsra és Salahra sem, de talán Eto’o és Hazard már ott lehet. Viszont elkerülhetetlen a Luiz-Ramires páros a pivotban, a védelem, ha nem lesz sérülés, akkor valószínűleg az Ápilikveta-Ivanovics-Cahill-Cole sorral áll fel, elöl pedig a Hazard-Oscar-Willian/Schürrle sor lehet Eto’o mögött.

Nem mindig szép, nem mindig jó, de a miénk
Nem mindig szép, nem mindig jó, de a miénk

Tegnap este még az a kérdés foglalkoztatott, hogy a visszavágó 1 dolog, de mi lesz közte a Pool meccsel? Mára ez a kérdés eldőlni látszik, miután José lenyilatkozta, hogy kb telibeszarná a PL-t, a BL árán, és a dzsé csapatot küldené pályára, számtalan okból kifolyólag, ami főleg az, hogy kapja be az FA, meg Pelle, meg így a Pooltól sem szégyen kikapni. Remélem azért, bárki is lép pályára vasárnap, szívvel fog játszani, és már elvi kötelességtudatból is leveri a Poolt.

Négy, jobb esetben 5 mérkőzés van hátra a szezonból. Hatszázadjára is elmondom, én már kettépipáltam a szezont, magam vagyok a megtestesült megelégedettség, kielégültség, és minden, ami még lehet. Ettől függetlenül viszont nem bánom ám, ha további orgazmusokkal ajándékoz meg a csapat. Elégedettségtől független igény a Pool-verés, mert Poolt verni mindig jó. Amúgy sem volt benne túl sokszor részünk az utóbbi időben, így minden lehetőséget meg kell ragadni, ami megadatik. Rúgjunk szét még pár piros segget, legyen akár csíkos is, aztán mehetünk VB-t nézni.

 • Lavid Duiz

  Úgy legyen! 🙂

 • Tudom, ez a két ember nagyon sokat tett azért, hogy kiérdemelje az ekézést és már az utálatot is. Ellenben tegnap egyikük sem lógott ki a sorból, taktikailag fegyelmezetten dolgoztak és követték az edzői utasításokat a többi játékoshoz hasonlóan, gyakorlatilag hibamentesen és nem utolsó sorban: Mou nem akart egyebet játszatni, nem miattuk nem lett több a meccsből…
  Torres meg egészen pofásan játszotta amit kellett neki, mert amúgy sem egy bólyának volt felküldve a pályára. Szépen bolondította a védőket, át-átfűzte őket és harcolt/robotolt ezerrel. Azt most nem írhatom fel neki, hogy egyedül nem vérte át az Atletico teljes védelmét és nem emelte át stílusosan a kapuson a labdát.
  Az egyetlen lehetőség a gólszerzésre a rögzített szituációk lettek volna, de abban meg hoztuk az éves átlagot, úgyhogy nincs miről beszélni.
  Ami a pool meccset illeti…szerintem fejben arra már nem is tud a csapat úgy ráhangolódni/felpörögni lévén, hogy a bajnoki 1. hely már csak matematikailag lehetséges.

  • Nem találok jobbat.
   https://www.youtube.com/watch?v=Qu2yMbVp7Cc

   3:25-től. Ez az, ami Drogba, és Torres meg nem.

   Torres tényleg jól játszotta amit kellett neki, a bóját. Az egyetlen skillje volt, hogy faltolták, és befújtak róla jó helyről szabit. Volt emellé 21 passza, amit 38%-kal oldott meg, azaz csinált 8 sikeres passzt, meg egy kapuralövést… ez még az egyedüli, légüres térben is sovány azért.. más lenne, ha hátul hasznát lehetne venni, de a védekező munkája annyi volt, mint Mikel támadója…

   • gorkaf78

    Én nem látom és sosem láttam értelmét annak, hogy Drogbát és Torrest összehasonlítsuk. Drogba egy Kék Legenda, Torres sosem lesz az, talán akkor, ha az ő mesterhármasával győzünk majd a májusi BL döntőben. 🙂 Drogba egy bivaly, egy tank, aki úgy is képes gólt lőni, ha hárman lógnak rajta. Torres nem ilyen. A passzstatisztikának jelen esetben azért sem látom értelmét, mert tegnap Torres közelében sem volt senki, akinek passzolhatott volna. Mit tehetett hát? Cselezett, felgyorsított, és próbálta tartani a labdát egyedül elől, amíg el nem vették tőle. Sztem amit kért Mou tőle, azt gondolom megtette. Kár őt ekézni ezért, pont a tegnapi teljesítményéért. Az egész évesért lehet, de sztem pont a tegnapiért nem.

    • “Én nem látom és sosem láttam értelmét annak, hogy Drogbát és Torrest összehasonlítsuk”

     Alapvetően ne arra koncentrálj, hogy “Drogba”, hanem, hogy a mély védekezéssel kombinált toronycenter, akire fel lehet rúgni a labdát. Nem a név a lényeg jelen esetben, persze az is, mert hát Drogba, de alapvetően a múltba nyúltunk vissza ezzel a taktikával, és a múlt az Drogba. De tágabb értelemben véve a lényeg, hogy játszottuk már korábban ezt a játékot, korábban gyakrabban, idén most először, csak míg bizonyos részei mentek ugyanolyan jól, mint egykoron, más részei meg nagyon nem. Az meg, hogy mit kért tőle Mou, egy dolog, de nem hiszem, hogy azt kérte, hogy ne lőjé gólot, fiam… 😉

 • gorkaf78

  Torrest tényleg lehet sok mindenért szidni, de sztem is tegnap jól játszott, amit kellett megoldott, veszélyes volt, már amennyire egy csatár egymagában veszélyes lehet 3-4 védőre. Amikor felgyorsult, akkor szabályosan nem tudták szerelni, pl. a végén is ő harcolta ki azt a szabit, amit Luiz csúnyán ellőtt. Szóval én tegnap koncentráltnak és harcosnak láttam a spanyolt. Ha minden meccsen ilyen hozzáállással lépett volna pályára, azt hiszem, rossz szavunk sem lehetne rá… A meccsről túl sokat nem hiszem, hogy lehetne értekezni, mindenki védekezett, támadásépítés nem volt. Már a kezdőcsapat kihírdetésekor lehetett látni ezt, kíváncsi leszek, hogy a londoni meccs képe milyen lesz, mert ott más hozzáállással kell majd pályára lépni, hiszen nyerni kellene. Ráadásul “elfogytak” a védekező típusú játékosok a középpályáról… Jó lenne az első gólt lőni, mert ha véletlenül a spanyolok találnak be először, akkor utána muszáj lesz kinyílni és menni előre. Meglátjuk, én mindenesetre egy “másik” Chelsea-t várok arra a meccsre.

 • PrawoJazdy

  Na először is örülök, hogy a chelsea-s blog is életben van még. De engem most Torres teljesítménye vezetett ide, gyerekek, én már nagyon régen nem láttam csatárt ennyire borzalmasan szarul játszani (és most nem csak a bayern csatáraira gondolok, a Braunschweig éke is jobb teljesítményt nyújtott). Impotenst igen, volt már Müller is gólképtelen, és a helyzete sem volt könnyű Torresnek, de hogy valaki ennyire ne védekezzen, az elképesztő. Lézengett a pályán, és néha ráfutott a labdásra, aminek többnyire semmi következménye nem volt, esetleg szabadrúgás az Atléticónak. Nem a busz miatt nem tudott mit csinálni, hanem miatta volt értelmetlen szenvedés a védekezőharmadban a Chelsea játéka. Olyan bekkelő csapatot én még nem láttam, ahol a két négyes vonal előtt ne két támadó üldözte volna a labdát, hanem csak az egyikük, a másik meg lézengett a labdás játékostól jókora távolságban. A labdakihozatalokról, labda megtartásáról ne is beszéljünk. Az pályán töltött 90 perc alatt három jó cselre futotta, ezeknek alapvetően két értelme volt; 1. megmutatta, hogy miként is lehet egy ilyen jó képességű játékos ennyire értékelhetetlen 2. egy közeli szabadrúgás. De mondom, látni nem egyszer olyan csatárteljesítményt, ami ezt nyújtja támadásban, de akkor védekezésben legalább teljesítenek, vagy az edző lekapja őket a 60. perc előtt. Szalaival hozhattátok volna ezt a meccset, és ezt minden túlzás nélkül írhatom.
  És itt lehet elővenni Mourinhót, mert bárki jobb lett volna Torres helyére, Schürrle lehet hogy nem igazi csatár, de védekezik, Demba Ba meg tartja a labdát elől, és szintén védekezik. A 2010-es interben a csodagyerek saját nevelés Balotellit szétszedte Mourinho és a csapat is, öt percnyi hasonló játék után.
  No offense, csak én bayern-szurkolóként tőletek tartottam a legjobban a szezon eleje óta, és ezt most is adom (az Atlético mellett), de ha ellenünk a döntőben Torresszel álltok fel, ki lesztek végezve, nettó emberhátrányt nem fogtok elviselni ellenünk (és a Real ellen sem).

  • d3vnull

   Nos, Torresnél ez a kimondottan jó meccsei közé tartozott 😀
   Viszont : Őszintén szólva tegnap ennél sokkal többet nem tehetett, mi több, igéretes megindulásai is voltak. Nyílván egy Drogba többet tudott volna tenni, de az unfair. Remélem szokja a Vicente Calderón gyepét.

  • Élünk, csak mi költöztünk, mert akkoriban a népsporton ez nem volt már lehetőség. A fertig látom még mindig kitart, ritkán elnézek azért felétek.

   (végre valaki egyetért velem Torresszel kapcsolatban 🙂 ). A döntőben ha minden jól megy nem Torres kezd majd – ha addig nem fogy el mindenki más, ha meg mégis, azért az más lesz. Idén már toltunk egy meccset a szezon elején, akkor (is?) betalált 😛 Jöhet a szuperkupa visszavágó? 🙂

 • heizercs

  Hajjaj, bfeltolulnak a keserű emlékek, amikor egy másik feltörekvő spanyol kiscsapat jött 0-0 után a BL elődöntő visszavágójára – 5 évvel ezelőtt…

 • gorkaf78
 • Zola

  “Ha megölte, megölte. Legalább alkalomhoz illően öltözött a csapat.” Ez kurva nagy,hatalmasat nevettem.Köszönöm.

 • trueblue05

  Én személy szerint nagyon élveztem a tegnap estét. Szeretem látni amikor 10 emberrel védekezünk és ezt ilyen jól csináljuk. A tegnapit 5 teljesen Chelsea-ellenes ismerősömmel tekintettem meg. Végig szidták a csapatot. Hatalmas öröm volt látni a csalódottságukat ( előzetesen mind azt mondták, hogy le fog mosni minket az Atleti):D Néha úgy érzem, minél jobban utalják ezt a csapatot, én annál jobban szeretem. Az erőmet a gyűlöletükből nyerem – remélem a csapat is így van ezzel, mert akkor 100%, hogy megnyerjük a visszavágót.
  Torres-szel én sem voltam megelégedve, de mivel nem tudjuk mi a volt a feladata, felesleges különösebben kritizálni. Ha legközelebb is kezd, nyilván Mou meg volt vele elégedve, ha nem, akkor nem. Ennyi.
  Visszatérve a tegnapi élményre, én úgy próbáltam magyarázni a kétkedőknek, hogy ez is csak egyfajta játékstílus, mint tiki-taka, az ívelgetős, a kontra… csak ezt úgy hívják, hogy célfutball. Ehhez kell egy olyan csapat, aki ha kell a fentiekből bármelyiket meg tudja valósítani, ha kell – a CFC ilyen.Lehet szeretni, meg nem, de el kell ismerni. Mindehhez van egy “célmenedzserünk”. Aki ezt magáévá tudja tenni, az nem is érti meg, miért is citálják most ide a WHU utáni nyilatkozatot…

  • “Az erőmet a gyűlöletükből nyerem”

   Nono, ez a Bayern-drukkerek jelmondata 🙂 (Euer hass ist unser stolz, ha még megkopott némettudásom jól enged következtetni)

   • trueblue05

    😀 ezt nem is tudtam. haha. ez bizonyítja, hogy a bayern széles körű utálata nagyobb múltra tekint vissza. ( emiatt azért nem szomorkodom)

 • MLM_poharam

  Tegnap bármelyik csapat a világon megszenvedett volna egy ilyen felfogású Chelsea ellen, szóval nem érdemes csak ebből következtetni az “agyonsztárolt” Atletico erejére, pláne annak fényében, hogy felállt védelem ellen pont nekik megy a legszarabbul a topcsapatok közül, többnyire csak a beívelésekben/átlövésekben bízhatnak, az meg ez ellen a Chelsea ellen nem sokat ér. Ettől függetlenül nem értem Josét, mert egy két/több gólos döntetlennel sokkal jobban járt volna, és ahhoz nem kellett volna egy teljesen nyílt játék, egy egész meccses adok-kapok, hanem csak egy icike-picike hajlandóság a kontrák (és támadások) vezetésére. Persze hiányzott Hazard, de nehogy már ez érv legyen egy ilyen kerettel bíró csapatnál. Én elismerem Josét, a bekkelős focijával sincs és nem is volt bajom alapvetően, de tegnap túl ment minden határon. Eddig se bántam, de ezután végképp nem bánom, hogy már nem a szeretett csapatom edzője. Azért kíváncsi leszek, hogy a visszavágón is képes lesz-e 0-0-ra játszani, vagy megpróbál focizni is, utóbbi esetben könnyen bukó lehet, mert akkor a matracosok kedvükre kontrázhatnak majd. Igaz, a rutin így is mellettetek áll, szóval inkább rátok fogadnék a továbbjutást illetően.

  • “Tegnap bármelyik csapat a világon megszenvedett volna egy ilyen felfogású Chelsea ellen, szóval nem érdemes csak ebből következtetni az “agyonsztárolt” Atletico erejére”

   Tiszta sor, de lévén a Chelseavel ezt az egy mérkőzést játszották most, ebből tudok következtetni. Az, hogy mit játszott a Celtával a laligaliban, kb pont annyira lényegtelen a Bl szempontjából, minthogy a PL matracosai a hétvégén a Stamfordon győzték le a Chelseat, mégha hathatós segítséggel is.

   A többivel nagyrészt egyetértek, többre mentünk volna a gólos döntetlennel, de ez van, azzal, hogy ez mennyire követelt volna nyílt küzdelmet, már nem feltétlen értünk egyet. Eddig sem bántam, most meg pláne, hogy nem a Real edzője, mert én meg szeretem, hogy itt van, hogy visszatért. Nem ezekért a meccsekért, de aki csak ezt az 1 meccset látta tőle, az legalább olyan dőre, mint jómagam, mikor ez alapján a meccs alapján mondok véleményt az Atletiről 😉 Idén hármat vágtunk a ManUnak, négyet a Spursnek, oda-vissza vertük a City-t, 6-0 az Arsenal ellen… igaz, ezek hazai eredmények. De akkor is rangadós, sokgólos győzelmek. Az ATM hány ilyet is tud felmutatni? 🙂

 • Endy919

  Dobok egy offot . Úgyis megy nekem mostanában 😀
  Hétvégére várok egy Schwarzi – Kalas,Christensen,Aké,Ash-Baker,Matic-André,Lamps,Salah-Baba kezdőt .

  Azért reménykedni lehet nem ? 😀

 • Most nem azért, de ha továbbjutunk(mert ugyebár továbbjutunk!) akkor szerintem a Reallal döntőzünk. Tegnap bucira szopatták a németeket 😀

 • Én nem vagyok egyáltalán boldog. Na nem az eredmény miatt. Az rendben van. 0-0 idegenben oké. Még az is rendben van, hogy végig védekeztünk. Ez teljesen természetes akkor, amikor Párizsban kapunk 3-at és kettőt otthon bizony lőni kellett. Mourinho pontosan ezt akarta játszatni a srácokkal, sikerült is.
  Ami viszont bajom és nagy bajom: Lampard, Terry, Mikel és Cech hiánya majd a visszavágón. Az első kettő élő legendák hiánya a visszavágón majdhogynem a biztonság eltűnését jelenti, ahogy Cech, mint biztos utolsó védelmi vonalunk eltűnése is. Nem beszélve Mikelről, akit lehet ekézni, mert defenzíven játszik, de nem szór el labdát, ha rövidet is, de pontosan passzol (így sajnos Ramires áll csatasorba megint, ami a szezonját elnézve nem jó hír). Schwarzer Sunderland elleni hibája volt a kötelező gikszer, megvolt, köszönjük, az AM ellen már biztosabb volt, koncentrált. Szóval kicsit félek ettől a “majd mi a Brdige-n” hozzáállástól, mert a tartóoszlopok nem lesznek ott. Viszont ott lehet Hazard, aki kipihenten rohamozni fog, Eto’o bizonyítani akar majd, ahogy Ba is, ha lesz rá lehetősége.
  Real-Chelsea döntő? Legyen! 🙂

  A Pool ellen pedig lehet próbálgatni a fiatalokat. Érdekes, hogy sokat beszéltünk arról mi, hogy mikor pukkad ki az Arsenal, Pool, City az idény végére, ami a PL-t illeti. Ezzel szemben nekünk (és az Arsenalnak) sikerült, amit most még nem sajnálok, majd jövőre behúzzuk.

  • “Érdekes, hogy sokat beszéltünk arról mi, hogy mikor pukkad ki az Arsenal, Pool, City az idény végére, ami a PL-t illeti. Ezzel szemben nekünk (és az Arsenalnak) sikerült, amit most még nem sajnálok, majd jövőre behúzzuk.”

   Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy a City-t is nyugodtan beveheted a sorba, ők sem lehetnek büszkék az utolsó három meccsen elért L-D-W sorra, de még ötből is van 2W, 2D, 1L. Magyarul nincs itt semmi érdekes, hiába szűk a Pool kerete, akik végig a PL-re koncentráltak, ők nem pukkantak ki. Az Arsenal, City, Chelsea trió sokáig érdekelt volt a BL-ben, meg a honi kupákban is, ennyit jelent az erőnlét, hogy 40 vagy 60 meccset játszol egy szezonban.

 • Lavid Duiz

  Több lap is megerősítette: “Roman Abramovich has backed Jose Mourinho’s plan to field ‘B team’ in Anfield showdown.” (Telegraph) Szóval, “B” csapat lesz a Liverpool ellen.

  • Lavid Duiz

   Mindezt FA büntetés nélkül, mert: “Clubs can select any player in their 25-man squad list without fear of sanction.”

   • d3vnull

    az baszna be ha ebbe beleszólnának

 • trueblue05

  Én mintha emlékeznék olyanra, hogy a Norwich-ot megbüntették, mert tartalékolt egy kiesési rangadóra valamelyik nagy ellen. Nem biztos hogy őket, de valami ilyesmi mintha lett volna az elmúlt években.

  • D3vnull

   Most hogy így mondod valami nekem is rémlik a Norwich kapcsán. De csak nagyon derengősen, lehet, hogy csak a többi edző köpködött Houghton-ra.

   • trueblue05

    Persze, az is lehet. ( amúgy talán inkább a Wolverhamptonnál volt, mert úgy rémlik Mick McCarthy kapta a büntit)

 • trueblue05

  Jó nyomnak bizonyult a Wolves. Meg is találtam a wikin :
  The following season, McCarthy kept Wolves in the Premier League, his first success at this level in three attempts. The club assured safety with two games to spare, eventually finishing 15th, their best league finish since 1979–80, and their first ever survival in the modern Premier League. However, in the process of keeping the team in the top division, Wolves and McCarthy were fined £25,000 for fielding a weakened team for a fixture at Manchester United and thus breaking the Premier League rule E20. The Premier League also stated that the club had failed to fulfil its obligations to the league and other clubs in the utmost good faith and was therefore in breach of Rule B13.[14]

 • Zola

  Na Ramires 4 meccses eltiltás.Így még PL megnyerése is megfordul a fejemben.:-D

 • fuligjimmy

  Nekem mind az olasz foci szerelmesének nagyon tetszett a tegnapi meccs. Szerintem ezek a jó meccsek, nem a nagy rohanásos sok gólos meccsek. Nagyon drukkolok hogy jussatok be a döntőbe és akkor már nyerjétek is meg.

 • Lavid Duiz

  José megint hozta a formáját a legutóbbi sajtótájékoztatón: 🙂
  http://www.dailymotion.com/video/x1r9dna_mourinho-press-conference-before-liverpool-match_sport

 • Lavid Duiz

  Aki még nem látta. A mieink közül is ott vannak páran. 🙂

 • jacquesfoche

  2011-ben a Blackpoolt is megbüntették, mert gyengébb csapatot küldtek fel a Villa ellen.

  • mohacsia

   Mire vagy mennyire büntették ezeket a csapatokat? Mert ha megbüntetnek mondjuk 100K-ra, azt nevetve kifizetik és leszarják az FA-t…