Csak a szokásos

English-Premier-LeagueSzezont nyitunk feleim, szümtükkel megtróbáljuk látni, mik vogymuk. Isa, pur és homou vogymuk, vogy serlegekkel teli sifonér vogymuk. Üveggömb-gladiátorok vogymuk, kivont karddal a kudos jovounek rontók vogymuk, telepatia, empathia, szemuve vogymuk. 2014-es kihaénnemmegmondom. Hojrá.

Ismét összeültünk a öten, hogy megmondjuk a frankót, amit majd jövő május végén elővéve ismét kellően hülyének érezhessük a magunkat. A jólmegmondás következik, LR módra, sültkrumplival, mert az legalább finom.

 

Fogynak, akik már nyertek ilyet - vajon elég éhes a gárda egy újhoz?
Fogynak, akik már nyertek ilyet – vajon elég éhes a gárda egy újhoz?

Mit vársz a szezonunktól?

Kdako: Mindenképpen trófeát. Pontosabban azt, hogy lépjünk előre a legutóbbi szezonhoz képest játékban és eredményességben – akkor pedig csak kevéssel maradtunk le. Idén egy kis plusszal nagy dolgokra lehet képes a csapat.

Teflon: Nagyjából már minden angol nagy csapat végzett a nyári felkészüléssel és gőzerővel kezdd a bajnoki rajtra. Átböngészve az igazolásokat, az új szerzeményeket nálunk és a többi riválisnál a jóslatom az, hogy ez lesz minden idők egyik legnehezebb, legkiélezettebb és legtöktekerőbb Premier League szezonja. Ennek tudatában a Chlesea-től a bajnoki cím az elvárás természetesen, de a TOP3 minimum és a BL-hely a minimum. Az előző szezon az építkezésé volt. Idén már szeretném látni a csapat fazonját.

Wudigessboi: Legalább egy trófeát (remélhetőleg a PL-FA valamelyikét), a tavalyinál jobban összeérő és látványosabb játékot, kevesebb buta és önsorsrontó pontvesztést.

Zenzo: Angol Bajnoki Címet Így Csupa Nagy Betűvel. Pont.

Zsoca: José “retorikája” és az elköltött pénz után egyértelmű, hogy kupa nélkül zárt év csalódás lenne. A bajnoki címre fáj a fogam és biztos vagyok benne, hogy az a fő célpont. A BL lutri, de ott is jó lenne legalább elődöntőig menni.

Mourinho buys from Chelsea copy

Ki/mi fog ebben segíteni?

Kdako: Remélhetőleg Costa és Drogba, de kiegyenlített teljesítményt várok Oscartól, Hazard-tól, Ramirestől is.

Teflon: E cél eléréséhez igazoltunk olyan fazonszabászokat, mint Cesc Fabregas, Diego Costa vagy Felipe Luis és megmaradtak azon játékosaink kikre nyugodtan építhettünk az előző idény során is. Értem ez alatt Oscar-t, Eden-t, friss világbajnokunkat, Schürrlét, de mondhatnám akár Willian-t vagy az egyre jobb formába lendülő Salah-t.

Egy sikeres szezonhoz nem csak kiválóan üzemelő támadógépezet kell, hanem egy bivalyerős védelem is. Kevesen állnak olyan jól jelenleg kapusposzton(talán senki), mint a Chelsea. Az kezdő pozícióért két TOP10-es kapus(talán a TOP5 sem lenne túlzás) küzd majd Thibaut Courtois és Petr Cech személyében, míg harmadik számú kapusunk a világ egyik legrutinosabbja, a 109-szeres ausztrál válogatott Mark Schwarzer. Mourinho csapatainál(kivéve Real Madrid) sosem volt gond a védelemmel. Minden posztra legalább két nagyszerű játékosunk van, tehát ezzel nem hiszem, hogy akkora gond lenne.

Wudigessboi: Ez már sokkal inkább Mourinho csapata lesz, mint a tavalyi, így bizonyára jobban meg fogja tudni valósítani a terveit a kerettel, mint a legutóbbi évadban.

Zenzo: Alapjában úgy gondolom, hogy szétbaszta a izét a óriásrobot, azaz Zsauzé Mourinnyu másodjára is végigterpeszkedett a kereten. Egyelőre úgy tűnik, jól tömtük tele a keretet ott, ahol kellett, s talán nem csak nekem tűnik úgy, hogy egyre inkább a portugál szája íze szerint való, ami rendelkezésre áll a főzéshez. Jelenleg úgy vélem, hogy már annyi kiválóságunk van, hogy nem játékostól fog függeni a jó teljesítmény, hanem, hogy hogyan lesznek képesek csapatként működni. Talán olyan lett a keretünk most, ami nem feltétlen szorul egy húzóemberre, de ez naív álom szerintem, mindig kelleni fog valaki, aki a hátára tudja venni a csapatot. Most annyi szerencsénk van, hogy sok ilyen ember van a keretben, és tekintve a szűkös helyet a tizenegyben, még a padon is lesznek ilyen kaliberű játékosok. Sokat várok viszont a Hazard-Oscar-Fabregas triótól – nekik kell jelenteni azt a pluszt, ami az előző szezonban hiányzott.

Zsoca: Diego Costa-val kapcsolatban erősen szkeptikus voltam, de a nyilatkozatai, az attitűdjei és az előszezonban mutatott játéka megfordította az egészet: nagyon bízok benne. Kulcsjátékosa a szezonnnak – ha nem válik be vagy hosszabb időre kidől, nagy eséllyel cseszhetjük a szezont. Drogba nem a régi, ha tetszik, ha nem, Torres meg még mindig a régi – magyarul egyetlen olyan csatárunk van, akitől szerintem a 10+ gól elvárható a szezonban.

barca-chelsea-top-10-memes

Csúfság, de megkérdezem: ki/mi fog ebben meggátolni?

Kdako: Torres és a gonosz bírók

Teflon: Talán az elbizakodottság és az ellenfél lenézése, ami sajnos sokszor jellemző volt a csapatra az utóbbi időkben. Egy jó sorozat után hajlamosak azt gondolni srácaink, hogy az eredmény az jön majd magától, úgyis csak valami kisebb csapattal játsszunk. A csapat erősödött a nyáron és reméljük sikerül olyan komolyan venni a szezon összes meccsét, hogy a végén Johnny magasba emelhesse a trófeát.

Wudigessboi: Remélhetőleg semmi. Bízom abban, hogy tanultunk a hibáinkból, jobban meg lesz pörgetve a keret és nem esünk több szék közt a padlóla le.

Zenzo: sok mindenre rá tudnám fogni a dolgot, mindazonáltal szerintem úgy válaszolnék, hogy “saját magunk” (hudecsunyánmegtekertemhehe). Mégpedig azzal, hogy ugyanúgy magunkat lőjük tökön, mint az előző szezonban, amikor simának tűnő meccseket nem tudtunk megnyerni, Nyilván, ha nem kapunk ki, már nagy gond nem lehet, aki képes veretlen szezonra, az igen ritkán nem lesz bajnok… és inkább egy kis csapat ellen essünk el egy szar meccsen, mint valamelyik rivális végezzen ki.

Zsoca: Önmagunk és a sérülések. Azt gondolom, hogy ha José ki tudja hozni ebből a keretből ami benne van és Costa hozza azt, amiért őt hozták, akkor meglesz a bajnokság. A csapatnak önmagára kell koncentrálni, mert bárkit meg tud verni.

 

Mit vársz másoktól? Kik végeznek BL helyen, kik zuhannak ki? Gólkirály, citromdíj, akármi?

Kdako: A MU visszakerül a legjobb négybe, a meggyengülő Pool helyett. A City igazolásait nem tudom egyelőre hova tenni, eléggé felesleges pénzszórásnak érzem, az Arsenal végig harcban lesz a dobogóért. A Tottenhamből Pocchettino sem tud többet kihozni, és visszaesik az Everton is. Nálam a sorrend: Chelsea, MU, City, Arsenal, Pool, Tottenham

Teflon: Az Arsenal borzasztóan megerősödött, de ezeknek a játékosoknak össze kell mégVan Gaal's magnet copy szokniuk, érniük. Még ha idén nem is, de ha így folytatják, jövőre újra számolnunk kell majd Wenger csapatával a bajnoki címért folytatott harcban.. Idén szerintem mindenki szemében szálkák lesznek. Olyan Everton típusú csapat, akiket csak hatalmas szenvedések árán lehet majd legyűrni. Az ő szezonjuk nem az idei, inkább a 2015/16-os lesz.

A Liverpool eladta legnagyobb értékét, aki egyben a futballvilág egyik legnagyobb csapása is. A kis patkányarcú elpasszolásával jelentősen meggyengültek, de azért nem írnám le Rodgers csapatát.

A Manchester City a regnáló bajnok, de megérzésem azt súgja, nem védik meg címüket idén. Nem tudtak úgy erősíteni, mint eddig tették. Pár játékos csapatban betöltött szerepe túlságosan felértékelődött, míg az epizódszereplők kifelé kacsintgatnak a több játéklehetőség reményében.

A Manchester United lesz a bajnokság igazi fekete lova. Az előszezonban kiválóan szerepeltek és legnagyobb igazolásuk, van Gaal hatása már e kis idő alatt is érződik a csapaton. Bajnokok nem lesznek, de mindenképp az első 4-be várom őket.

A gólkirály e csapatok egyik játékosa lesz. Ezt a potenciált leginkább Costában és Rooney-ban látom jelenleg.

Wudigessboi: ManCity, ManUnited és Arsenal (esetleg a Pool). Kiesők: Burnley, Palace, WestBrom (és van egy titkos megérzésem is: Swansea). Citromdíj Torres, ez egyértelmű.

Van Gaal's first day copyZenzo: Elsősorban kiélezett és a tavalyihoz hasonló, végsőkig izgalmas PL-t. Jelen állapotok szerint úgy gondolom, 4 csapat esélyes a bajnoki címre, merem remélni azért, hogy leginkább mi, a City, az Arsenal és a Pool BL helyeivel (ebben a sorrendben). Az Everton idén odaszúrhat, de annyira még most sem érzem erősnek őket, hogy négybe fussanak, inkább erős harcot vívnak majd a ManU-val az EL helyért. Ezzel azt is elárultam, hogy LvG alapelvárását, hogy négyben végez a ManU, szerintem nem fogja tudni megcsinálni a jelen kerettel, még úgy sem, hogy RvP-ből gólkirályt csinál Mata.

Kiesésért szerintem idén is nagy harc lesz, de nálam a Villa, a Burnley és a WHU indul a legnagyobb eséllyel. Idén a “Southamptoni” meglepetéscsapatnak a Stoke-ot várom, csakhogy kövessük az S vonalat a Swansea és a Soton után, valamint a Palace és a Leicester is okozhat kellemes meglepetéseket. Sajnos masszívan bentmarad a Hull, a Sunderland és a QPR, színtelen-szagtalan csapattá válik a Swans és a Soton, csakúgy, mint a WBA, akik talán bentmaradnak, bár erősen kacsintgatnak lefelé ők is.

Zsoca: A Pool szerintem szarul igazolt egyelőre, a MU szintén, így ők ketten harcolhatnak a 4. helyért. Az Arsenal komolyan fog menni a bajnoki címért, könnyen lehet, hogy ebben a szezonban még márciusban is harcban lesznek érte, hogy aztán meglegyen a 4th Place Trophy ismét.

Kieső nálam tutira a WBA, mást nem mernék mondani. Drukkolok Pulisnak és a Palace-nak, hogy megint sikerüljön a csoda. Gólkirály: sok a jelölt, nem tippelnék.

 

régi, de nem fakuló emlék csupán
régi, de nem fakuló emlék csupán

Az FA erősít, a gólvonal technológia után most habosít is. Bírók?

Webb retires

Kdako: Nem sírok Webb visszavonulása miatt, de sajnos az utódok többsége is idióta. Úgy kell játszani, hogy ez is beleférjen.

Teflon: Fantasztikusnak találom mindkettőt. Remekül vizsgáztak a világbajnokságon. Mint ismeretes, az MU elvesztette 12. emberét, Howard Webbet. Ez már hatalmas erősítés a riválisoknak, de valahogy mégis rossz érzéssel tölt el, hogy egy nagy nevű és sokat tapasztalt bíró hagyta ott a Premier League küzdelmeit. Az előző szezonokban botrányos volt a bírók ténykedése. Most lesz legalább két olyan segédeszköz, mellyel kevésbé tűnhetnek majd nevetségesnek.

Wudigessboi: A rendszer leggyengébb pontjai, akiken semmi sem segít. Ugyanúgy szét fognak fújni egy csomó olyan meccset, aminek a végeredménye befolyásolja majd a bajnokság végkimenetelét is.

Zenzo: Ez a két dolog remek szerintem, viszont jobb lenne, ha inkább a bíróképzés- és küldésre fordítanának nagyobb figyelmet. Ezek a technológiák nem váltják ki azt, hogy szinte minden fordulóból lehet említeni egy látványosan és fájdalmasan félrevezetett mérkőzést. S bár a bíró a meccs része, meg lehet azt mondani, hogy ezek a hatások hosszú távon kiegyenlítik egymást, mindez szép gondolat, s gyakran hangoztatom én is, meg bírózni amúgy is hülyeség, de mondjuk legalább jó – viszont tegyük azért ide, hogy kocka labdával is játszhatnának ennyi erővel random 1 meccsen fordulónként, mert abban is van ennyi logika. A futballisták közül csak a legjobbak kerülhetnek ide, jó lenne, ha ez igaz lenne a játékvezetőkre is. Ha meg ők a legjobbak, akkor érdemes lenne elgondolkodni az eredményen.

Zsoca: Profi bírókat akarok. MOST.

keep-calm-and-watch-football-48

Mi az, amit nagyon szeretnél látni a szezonban?

Kdako: Azt, hogy ne szenvedjünk a kiscsapatok ellen, José sokszor mosolyogjon, és a Torres leaves/retires címet a hivatalos oldalon

Teflon: Túl snassz lenne azt írni, hogy a Premier League trófeát John Terry kezében az utolsó mérkőzésünk után, de hát ez az igazság. Elég rég voltunk már bajnokok, itt az ideje, hogy meglegyen az 5. is. Ezen kívül egy stílusosan játszó csapatot szeretnék játszani, ami duzzad az önbizalomtól és nem ijed meg a legnehezebb ellenfelektől sem. Bizonyítási vágytól fűtött játékosokat és persze a riválisok felőrlését.

Wudigessboi: Torres-mesterhármast az Anfielden.

Zenzo: “and Costa scores again… it’s unbelievable”. No meg azt, hogy a bírók ne legyenek pöcsköszörűk, és fújják be a műesést, meg a büntetőt, lehetőleg mindenkinek ugyanúgy.

Zsoca: Eva Carneiro-t, egészen közelről.

funny-lampard-chelsea-meme

Zárjunk poénnal, mert az mindig jó

Kdako: https://res.cloudinary.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_fill,h_413,w_620/v1406591428/tosewdqrktnuspkfldfu.png

Teflon: Sajnos az Arsenallal való poénkodás okafogyottá vált. Emlékezzünk meg 1 perc néma csönddel arról a rengeteg, kiváló poénról, melyeken oly sokat kárörvendtünk.

Wudigessboi: “Nem nézem az ellenfél játékát, a saját csapatom játékával foglalkozom, még van egy játékunk hátra a jövő héten.”

Zenzo: a Stoke a Barcelonából igazolt. Azért érzed…

Zsoca: nem lenni

Suarez at the court copy