Csak a szokásos

English-Premier-LeagueSzezont nyitunk feleim, szümtükkel megtróbáljuk látni, mik vogymuk. Isa, pur és homou vogymuk, vogy serlegekkel teli sifonér vogymuk. Üveggömb-gladiátorok vogymuk, kivont karddal a kudos jovounek rontók vogymuk, telepatia, empathia, szemuve vogymuk. 2014-es kihaénnemmegmondom. Hojrá.

Ismét összeültünk a öten, hogy megmondjuk a frankót, amit majd jövő május végén elővéve ismét kellően hülyének érezhessük a magunkat. A jólmegmondás következik, LR módra, sültkrumplival, mert az legalább finom.

 

Fogynak, akik már nyertek ilyet - vajon elég éhes a gárda egy újhoz?
Fogynak, akik már nyertek ilyet – vajon elég éhes a gárda egy újhoz?

Mit vársz a szezonunktól?

Kdako: Mindenképpen trófeát. Pontosabban azt, hogy lépjünk előre a legutóbbi szezonhoz képest játékban és eredményességben – akkor pedig csak kevéssel maradtunk le. Idén egy kis plusszal nagy dolgokra lehet képes a csapat.

Teflon: Nagyjából már minden angol nagy csapat végzett a nyári felkészüléssel és gőzerővel kezdd a bajnoki rajtra. Átböngészve az igazolásokat, az új szerzeményeket nálunk és a többi riválisnál a jóslatom az, hogy ez lesz minden idők egyik legnehezebb, legkiélezettebb és legtöktekerőbb Premier League szezonja. Ennek tudatában a Chlesea-től a bajnoki cím az elvárás természetesen, de a TOP3 minimum és a BL-hely a minimum. Az előző szezon az építkezésé volt. Idén már szeretném látni a csapat fazonját.

Wudigessboi: Legalább egy trófeát (remélhetőleg a PL-FA valamelyikét), a tavalyinál jobban összeérő és látványosabb játékot, kevesebb buta és önsorsrontó pontvesztést.

Zenzo: Angol Bajnoki Címet Így Csupa Nagy Betűvel. Pont.

Zsoca: José “retorikája” és az elköltött pénz után egyértelmű, hogy kupa nélkül zárt év csalódás lenne. A bajnoki címre fáj a fogam és biztos vagyok benne, hogy az a fő célpont. A BL lutri, de ott is jó lenne legalább elődöntőig menni.

Mourinho buys from Chelsea copy

Ki/mi fog ebben segíteni?

Kdako: Remélhetőleg Costa és Drogba, de kiegyenlített teljesítményt várok Oscartól, Hazard-tól, Ramirestől is.

Teflon: E cél eléréséhez igazoltunk olyan fazonszabászokat, mint Cesc Fabregas, Diego Costa vagy Felipe Luis és megmaradtak azon játékosaink kikre nyugodtan építhettünk az előző idény során is. Értem ez alatt Oscar-t, Eden-t, friss világbajnokunkat, Schürrlét, de mondhatnám akár Willian-t vagy az egyre jobb formába lendülő Salah-t.

Egy sikeres szezonhoz nem csak kiválóan üzemelő támadógépezet kell, hanem egy bivalyerős védelem is. Kevesen állnak olyan jól jelenleg kapusposzton(talán senki), mint a Chelsea. Az kezdő pozícióért két TOP10-es kapus(talán a TOP5 sem lenne túlzás) küzd majd Thibaut Courtois és Petr Cech személyében, míg harmadik számú kapusunk a világ egyik legrutinosabbja, a 109-szeres ausztrál válogatott Mark Schwarzer. Mourinho csapatainál(kivéve Real Madrid) sosem volt gond a védelemmel. Minden posztra legalább két nagyszerű játékosunk van, tehát ezzel nem hiszem, hogy akkora gond lenne.

Wudigessboi: Ez már sokkal inkább Mourinho csapata lesz, mint a tavalyi, így bizonyára jobban meg fogja tudni valósítani a terveit a kerettel, mint a legutóbbi évadban.

Zenzo: Alapjában úgy gondolom, hogy szétbaszta a izét a óriásrobot, azaz Zsauzé Mourinnyu másodjára is végigterpeszkedett a kereten. Egyelőre úgy tűnik, jól tömtük tele a keretet ott, ahol kellett, s talán nem csak nekem tűnik úgy, hogy egyre inkább a portugál szája íze szerint való, ami rendelkezésre áll a főzéshez. Jelenleg úgy vélem, hogy már annyi kiválóságunk van, hogy nem játékostól fog függeni a jó teljesítmény, hanem, hogy hogyan lesznek képesek csapatként működni. Talán olyan lett a keretünk most, ami nem feltétlen szorul egy húzóemberre, de ez naív álom szerintem, mindig kelleni fog valaki, aki a hátára tudja venni a csapatot. Most annyi szerencsénk van, hogy sok ilyen ember van a keretben, és tekintve a szűkös helyet a tizenegyben, még a padon is lesznek ilyen kaliberű játékosok. Sokat várok viszont a Hazard-Oscar-Fabregas triótól – nekik kell jelenteni azt a pluszt, ami az előző szezonban hiányzott.

Zsoca: Diego Costa-val kapcsolatban erősen szkeptikus voltam, de a nyilatkozatai, az attitűdjei és az előszezonban mutatott játéka megfordította az egészet: nagyon bízok benne. Kulcsjátékosa a szezonnnak – ha nem válik be vagy hosszabb időre kidől, nagy eséllyel cseszhetjük a szezont. Drogba nem a régi, ha tetszik, ha nem, Torres meg még mindig a régi – magyarul egyetlen olyan csatárunk van, akitől szerintem a 10+ gól elvárható a szezonban.

barca-chelsea-top-10-memes

Csúfság, de megkérdezem: ki/mi fog ebben meggátolni?

Kdako: Torres és a gonosz bírók

Teflon: Talán az elbizakodottság és az ellenfél lenézése, ami sajnos sokszor jellemző volt a csapatra az utóbbi időkben. Egy jó sorozat után hajlamosak azt gondolni srácaink, hogy az eredmény az jön majd magától, úgyis csak valami kisebb csapattal játsszunk. A csapat erősödött a nyáron és reméljük sikerül olyan komolyan venni a szezon összes meccsét, hogy a végén Johnny magasba emelhesse a trófeát.

Wudigessboi: Remélhetőleg semmi. Bízom abban, hogy tanultunk a hibáinkból, jobban meg lesz pörgetve a keret és nem esünk több szék közt a padlóla le.

Zenzo: sok mindenre rá tudnám fogni a dolgot, mindazonáltal szerintem úgy válaszolnék, hogy “saját magunk” (hudecsunyánmegtekertemhehe). Mégpedig azzal, hogy ugyanúgy magunkat lőjük tökön, mint az előző szezonban, amikor simának tűnő meccseket nem tudtunk megnyerni, Nyilván, ha nem kapunk ki, már nagy gond nem lehet, aki képes veretlen szezonra, az igen ritkán nem lesz bajnok… és inkább egy kis csapat ellen essünk el egy szar meccsen, mint valamelyik rivális végezzen ki.

Zsoca: Önmagunk és a sérülések. Azt gondolom, hogy ha José ki tudja hozni ebből a keretből ami benne van és Costa hozza azt, amiért őt hozták, akkor meglesz a bajnokság. A csapatnak önmagára kell koncentrálni, mert bárkit meg tud verni.

 

Mit vársz másoktól? Kik végeznek BL helyen, kik zuhannak ki? Gólkirály, citromdíj, akármi?

Kdako: A MU visszakerül a legjobb négybe, a meggyengülő Pool helyett. A City igazolásait nem tudom egyelőre hova tenni, eléggé felesleges pénzszórásnak érzem, az Arsenal végig harcban lesz a dobogóért. A Tottenhamből Pocchettino sem tud többet kihozni, és visszaesik az Everton is. Nálam a sorrend: Chelsea, MU, City, Arsenal, Pool, Tottenham

Teflon: Az Arsenal borzasztóan megerősödött, de ezeknek a játékosoknak össze kell mégVan Gaal's magnet copy szokniuk, érniük. Még ha idén nem is, de ha így folytatják, jövőre újra számolnunk kell majd Wenger csapatával a bajnoki címért folytatott harcban.. Idén szerintem mindenki szemében szálkák lesznek. Olyan Everton típusú csapat, akiket csak hatalmas szenvedések árán lehet majd legyűrni. Az ő szezonjuk nem az idei, inkább a 2015/16-os lesz.

A Liverpool eladta legnagyobb értékét, aki egyben a futballvilág egyik legnagyobb csapása is. A kis patkányarcú elpasszolásával jelentősen meggyengültek, de azért nem írnám le Rodgers csapatát.

A Manchester City a regnáló bajnok, de megérzésem azt súgja, nem védik meg címüket idén. Nem tudtak úgy erősíteni, mint eddig tették. Pár játékos csapatban betöltött szerepe túlságosan felértékelődött, míg az epizódszereplők kifelé kacsintgatnak a több játéklehetőség reményében.

A Manchester United lesz a bajnokság igazi fekete lova. Az előszezonban kiválóan szerepeltek és legnagyobb igazolásuk, van Gaal hatása már e kis idő alatt is érződik a csapaton. Bajnokok nem lesznek, de mindenképp az első 4-be várom őket.

A gólkirály e csapatok egyik játékosa lesz. Ezt a potenciált leginkább Costában és Rooney-ban látom jelenleg.

Wudigessboi: ManCity, ManUnited és Arsenal (esetleg a Pool). Kiesők: Burnley, Palace, WestBrom (és van egy titkos megérzésem is: Swansea). Citromdíj Torres, ez egyértelmű.

Van Gaal's first day copyZenzo: Elsősorban kiélezett és a tavalyihoz hasonló, végsőkig izgalmas PL-t. Jelen állapotok szerint úgy gondolom, 4 csapat esélyes a bajnoki címre, merem remélni azért, hogy leginkább mi, a City, az Arsenal és a Pool BL helyeivel (ebben a sorrendben). Az Everton idén odaszúrhat, de annyira még most sem érzem erősnek őket, hogy négybe fussanak, inkább erős harcot vívnak majd a ManU-val az EL helyért. Ezzel azt is elárultam, hogy LvG alapelvárását, hogy négyben végez a ManU, szerintem nem fogja tudni megcsinálni a jelen kerettel, még úgy sem, hogy RvP-ből gólkirályt csinál Mata.

Kiesésért szerintem idén is nagy harc lesz, de nálam a Villa, a Burnley és a WHU indul a legnagyobb eséllyel. Idén a “Southamptoni” meglepetéscsapatnak a Stoke-ot várom, csakhogy kövessük az S vonalat a Swansea és a Soton után, valamint a Palace és a Leicester is okozhat kellemes meglepetéseket. Sajnos masszívan bentmarad a Hull, a Sunderland és a QPR, színtelen-szagtalan csapattá válik a Swans és a Soton, csakúgy, mint a WBA, akik talán bentmaradnak, bár erősen kacsintgatnak lefelé ők is.

Zsoca: A Pool szerintem szarul igazolt egyelőre, a MU szintén, így ők ketten harcolhatnak a 4. helyért. Az Arsenal komolyan fog menni a bajnoki címért, könnyen lehet, hogy ebben a szezonban még márciusban is harcban lesznek érte, hogy aztán meglegyen a 4th Place Trophy ismét.

Kieső nálam tutira a WBA, mást nem mernék mondani. Drukkolok Pulisnak és a Palace-nak, hogy megint sikerüljön a csoda. Gólkirály: sok a jelölt, nem tippelnék.

 

régi, de nem fakuló emlék csupán
régi, de nem fakuló emlék csupán

Az FA erősít, a gólvonal technológia után most habosít is. Bírók?

Webb retires

Kdako: Nem sírok Webb visszavonulása miatt, de sajnos az utódok többsége is idióta. Úgy kell játszani, hogy ez is beleférjen.

Teflon: Fantasztikusnak találom mindkettőt. Remekül vizsgáztak a világbajnokságon. Mint ismeretes, az MU elvesztette 12. emberét, Howard Webbet. Ez már hatalmas erősítés a riválisoknak, de valahogy mégis rossz érzéssel tölt el, hogy egy nagy nevű és sokat tapasztalt bíró hagyta ott a Premier League küzdelmeit. Az előző szezonokban botrányos volt a bírók ténykedése. Most lesz legalább két olyan segédeszköz, mellyel kevésbé tűnhetnek majd nevetségesnek.

Wudigessboi: A rendszer leggyengébb pontjai, akiken semmi sem segít. Ugyanúgy szét fognak fújni egy csomó olyan meccset, aminek a végeredménye befolyásolja majd a bajnokság végkimenetelét is.

Zenzo: Ez a két dolog remek szerintem, viszont jobb lenne, ha inkább a bíróképzés- és küldésre fordítanának nagyobb figyelmet. Ezek a technológiák nem váltják ki azt, hogy szinte minden fordulóból lehet említeni egy látványosan és fájdalmasan félrevezetett mérkőzést. S bár a bíró a meccs része, meg lehet azt mondani, hogy ezek a hatások hosszú távon kiegyenlítik egymást, mindez szép gondolat, s gyakran hangoztatom én is, meg bírózni amúgy is hülyeség, de mondjuk legalább jó – viszont tegyük azért ide, hogy kocka labdával is játszhatnának ennyi erővel random 1 meccsen fordulónként, mert abban is van ennyi logika. A futballisták közül csak a legjobbak kerülhetnek ide, jó lenne, ha ez igaz lenne a játékvezetőkre is. Ha meg ők a legjobbak, akkor érdemes lenne elgondolkodni az eredményen.

Zsoca: Profi bírókat akarok. MOST.

keep-calm-and-watch-football-48

Mi az, amit nagyon szeretnél látni a szezonban?

Kdako: Azt, hogy ne szenvedjünk a kiscsapatok ellen, José sokszor mosolyogjon, és a Torres leaves/retires címet a hivatalos oldalon

Teflon: Túl snassz lenne azt írni, hogy a Premier League trófeát John Terry kezében az utolsó mérkőzésünk után, de hát ez az igazság. Elég rég voltunk már bajnokok, itt az ideje, hogy meglegyen az 5. is. Ezen kívül egy stílusosan játszó csapatot szeretnék játszani, ami duzzad az önbizalomtól és nem ijed meg a legnehezebb ellenfelektől sem. Bizonyítási vágytól fűtött játékosokat és persze a riválisok felőrlését.

Wudigessboi: Torres-mesterhármast az Anfielden.

Zenzo: “and Costa scores again… it’s unbelievable”. No meg azt, hogy a bírók ne legyenek pöcsköszörűk, és fújják be a műesést, meg a büntetőt, lehetőleg mindenkinek ugyanúgy.

Zsoca: Eva Carneiro-t, egészen közelről.

funny-lampard-chelsea-meme

Zárjunk poénnal, mert az mindig jó

Kdako: https://res.cloudinary.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_fill,h_413,w_620/v1406591428/tosewdqrktnuspkfldfu.png

Teflon: Sajnos az Arsenallal való poénkodás okafogyottá vált. Emlékezzünk meg 1 perc néma csönddel arról a rengeteg, kiváló poénról, melyeken oly sokat kárörvendtünk.

Wudigessboi: “Nem nézem az ellenfél játékát, a saját csapatom játékával foglalkozom, még van egy játékunk hátra a jövő héten.”

Zenzo: a Stoke a Barcelonából igazolt. Azért érzed…

Zsoca: nem lenni

Suarez at the court copy

 

 • WudigessBoi

  Azóta Pulis közös megegyezéssel távozott. Az egyik legesélyesebb utód pedig Moyes. Szóval a Palace-nak reszeltek…

  • Ja, engem is meglepett – főleg, hogy egyelőre az okokról sem hallani semmit – bár állítólag ma lesz valami közlemény a CP részéről. Egyeglőre annyit tudni, hogy Parish-sel volt megbeszélése Pulisnak, elvileg az igazolásokról. Hogy aztán ezen balhéztak-e össze annyira, hogy Tony lelépett, vagy már eleve ez volt a téma…

   Hát, hogy reszeltek-e nekik, nem tudom, nagyban függ az utódtól, ahol Malky Mackay (a fogadóirodáknál most ő a befutó), David Moyes, Neil Lennon és Tim Sherwood az emlegetett reálisan befutó négyes. Remélem ezért dühből megcsapják az ágyúsokat a rajtnál 🙂

   • WudigessBoi

    2010-ben hasonló okok miatt lépett le Martin O’Neill, szintén pár nappal a bajnokság rajtja előtt. Azt – nem drasztikusan ugyan – de megérezte a Villa. Kíváncsi vagyok, a CP hogy jön ki ebből az egészből. Valószínű nem túl jól. Pulist is elég sokáig kellett fűzni, hogy leüljön, mert már akkor is szűkösek voltak a lehetőségek. Most meg ha nem találnak gyorsan utódot, akkor a következő menedzsernek nem sok esélye marad kialakítani a saját csapatát. Pulis-szal óriásit ment a Palace, hihetetlen volt a változás, amit az ő edzősködése hozott el, ezt elég nehéz lesz pótolni.

    • Pulis jó arc ja, nagyot fogtak vele, nem is értem – de ahogy elnézem más sem. Azóta most néztem, hogy a klub kiadott egy semmitmondó közleményt, ami nem sok. Moyes szerintem nem fogja elvállalni, ez még a ManU bukás után is nagy visszalépés lenne neki, én Sherwoodot sem tudom elképzelni, miután a WBA padját sem fogadta el (nem pletyka, ő maga mondta), szóval nálam Mackay a befutó egyébként, viszont adom, amit írsz, hogy ha nem lesz gyors megegyezés, addigra kb vége is a szezonjuknak..

    • Lacika16

     Azért azóta a Villa egészen más célokért küzd mint O’-Neill-el… szerintem is megy igy a CP vissza szezon végén.

     • WudigessBoi

      A nem drasztikusant arra értettem, hogy O’Neillel 2010-ben hatodikok lettek 64 ponttal, rá egy évre, már nélküle pedig kilencedikek 48 ponttal. OK, ez se kevés, de nem lettek rögtön kiesőjelöltek (igaz, 2012 óta már azok).

      • egyébként a caretaker Keith Millen mondja: “The players are asking why. This has happened now three times what with Dougie (Freedman) leaving and then Ian (Holloway) and now Tony.” – szóval hasonló probléma miatt léphetett le immár három edző is. Lassan kezdem úgy érezni, hogy Abra nem a gonosz földi helytartója az edzők számára, max 1 a sok közül…

  • mohacsia

   Pedig azt hittem, hogy a kristály palota fog az egyik legnagyobb meglepetéscsapat lenni jövőre, de Moyes-szal erre esély sincs.

 • Cech01

  1. Mit vársz a szezonunktól?
  Legalább egy trófeát várok, csak az ne a ligakupa vagy az EL legyen. Valamit remélem idén is túléljük a novembert hullámvasút nélkül, és hogy lesz végre egy játékosunk a góllövőlista top3-ban.

  2.Ki/mi fog ebben segíteni?
  Végre van csatárunk, Hazardék PL-tapasztalata és a már eléggé összeszokott védősor.

  3.ki/mi fog ebben meggátolni?
  A “tehetséges” bírókban idén is bízok, valamint a sérülések. Costa és Drogba egyaránt sérülékeny, és ha nem vigyázunk, ismét a spanyol félkegyelmű lesz az egy szem csatárunk.

  4.Mit vársz másoktól?
  1. Chelsea, 2. Liverpool, 3. City, 4. Arsenal…18. Stoke, 19. Burnley 20. WHU

  5. Bírók
  Nem Webbel volt a legnagyobb gond, de nem kár érte. Ami problémásabb, hogy Fuckenburg és Foy még ugyanúgy folytathatja.

  6. Mi az, amit nagyon szeretnél látni a szezonban?
  Torres januárban (pont a negyedik évforduló napján) elhúz innen, a helyére visszahozzuk Gudjohnsent(annyit ő is tud, mint a spanyol, kevesebb fizuért és még szeretem is) , Feruz esélyt kap végre a nagyoknál, Drogba mesterhármas az Arsenal ellen, Courtois PL-rekordot állít be clean sheetek terén és José kinyújtott nyelvel pózol PL-serleggel a kezében.

 • babence

  Hát ez érdekes: Didier Drogba, who returned this summer for a second spell at the club, will switch from no.15 to no.11, with Oscar taking the no.8 vacated by Frank Lampard.

  vélemények?

  • Ja, ez nem semmi, én is meglepődtem, mikor olvastam 🙂 Oké, Drogs akarta a 11-est vissza, gondolom. Oscar meg szívesen lemondott róla, főleg így, hogy megkaphatta a nyolcast (azért nem semmi, hogy Drogba után Lampard mezét kapta!), de akkor Salah vajon akarta Hazard levetett tizenhetesét, vagy ő is Drogba miatt dobta el a 15-öst, aztán most meg úgymaradt? 😉

   • babence

    bár még messze van, de azért arra is kíváncsi vagyok, hogyha minden igaz, és Drogba tényleg csak egy évig játszik, akkor jövőre ki lesz majd a 11-es!

    • hát, ha Drogba megy, és lassan, de biztosan Nando is kikopik a képből (így vagy úgy, de 2016-ban úgyis lejár a szerződése), mindenképpen lesz még érkező csatár. Costa szerintem ragaszkodik a 19-eshez, úgyhogy nem tart igényt a 11-re, szóval érkező fogja kapni.

     • Blue One

      Szerintem Oscar visszaveszi, visszakapja majd.

  • taybor33

   Nem volt őszinte a mosolyom. Túl friss a dolog, ha már nem vonultatták vissza egy legenda/rekorder mezét, legalább várhattak volna egy szezont vagy többet mielőtt kiadják. Ugyan így voltam mikor Drogba távozott. Akkor is odaadták egy bizonyos Oscarnak, akit előtte nem is ismertünk, jó azóta bizonyított Oszi, meg ha most úgy nézzük szép gesztus hogy visszaadta a 11est, de van önbizalma a srácnak, hogy ilyen a klubikonok mezeit felveszi.

   • Drogba said: ‘I am very pleased to be able to return to the number 11 shirt and I am very grateful to Oscar for allowing me to make this change.’

    Oscar added: ‘Didier is a Chelsea legend and a senior player. I am happy for him to take the 11 and for me to take the 8. Lamps is another legend at this club and I hope I will be as successful in the shirt as he was.’

    Más oldalról közelítve én örülök, hogy a klub igyekszik megmaradni a hagyományos számozásnál, és nem kell mindenkit 67-esben meg 88-asban nézni. Jelenleg egytől huszonnyolcig vagyunk beosztva úgy, hogy csak a 15, 20, 25, 27 üres.

  • Chester_B

   F*szért variálnak ennyit a mezekkel.

   • A sportolók babonásak, mint az állat – gondolom ez nem titok, elég megnézni az egyes játékosok pályára lépési rituáléit, vagy a gólok utáni bohóckodásokat, stb. Ennek része a mezszám is, méghozzá nem is kicsi.

    • Chester_B

     Én azt sem tartom normálisan, de lehet velem van a baj. Drogba miatt két ember is lemondta a mezszámát, aki csak egy évre marad itt, ráadásul aki már korábban vett mezt, azzal is egy kicsit kib*sztak.

     • Nem azt mondtam, hogy normális, hanem, hogy így van 😉 Még az átlagember is babonás, a szurkoló mégúgy, de maga a sportoló pláne.

      Aki meg hivatalos helyen vett mezt, annak be-/visszacserélik ingyé.

      Chelsea Football Club understands many supporters will already have purchased the new 2014/15 shirts with the old names and numbers on the back. We will be offering anybody who has proof of purchase from an official club store a free exchange on non-matchdays, subject to availability, from today until 12 September inclusive.

      • Chester_B

       Azt nem tudtam, hogy visszacserélik. Mindegy, én feleslegesnek éreztem ezt a mezmizériát, ami ezen a nyáron lement.

 • Blue One

  Mit vársz a szezonunktól?
  Trófeákat. Szeretném ha újra bajnok lenne a csapat.

  Ki/mi fog ebben segíteni?
  Diego Costa. (” … the mentality we have.Never give up, never give up until the end”)

  Csúfság, de megkérdezem: ki/mi fog ebben meggátolni?
  Senki és semmi.

  Mit vársz másoktól? Kik végeznek BL helyen, kik zuhannak ki? Gólkirály, citromdíj, akármi?
  Többiektől azt várom, hogy a hátunkat nézzék végig 😀 $shitty, arsenal lesz még négyben. Valamiért azt érzem, hogy jól lesz a mu. A tavalyi produktumnál nem nehéz mondjuk. A pool gyengült, de őket sem írnám le.
  Sokan mondják a Burnley-t én is közéjük tartozom, bár egyáltalán nem ismerem őket. WBA, AV is bajban lehet. CP TP távozásával is nagy lépést tett a kiesés felé illetve a Sotonra is nagyon kíváncsi vagyok.
  Gólkirály remélem, hogy Costa lesz.

  Az FA erősít, a gólvonal technológia után most habosít is. Bírók?
  A gólvonal technológiával nincs bajom, sőt kifejezetten örülök neki. Ez még belefér. A tejszínhabnak viszont nem örülök. Azt hittem PL-be nem vezetik be, sajnos tévedtem. Nem illik a PL-be. ( Jelentéktelen fölösleges habot pikk-pakk bevezetik mindenhol, de a sokkal fontosabb gólvonal technológiát nem, sőt megjelenésére is több évet kellett várni. Érdekes…) Mindennel foglalkoznak, csak a bírók képzésével, fejlesztésével nem. Van már spray, minden király a sorfal a helyén. Az, hogy beintek egy “lest”, ami egyértelműen nem volt az, akár meccset befolyásoló hiba az nem érdekes, vagy csak másodlagos.

  Mi az, amit nagyon szeretnél látni a szezonban?
  Eredményes, szép, ellentmondás nem tűrő játékot és temérdek Costa gólt. Hazardtól pedig kimagasló, egyenletes teljesítményt.

 • Chester_B

  1. Egy kupát illene nyerni, minden adott hozzá. Jelenleg a BL-re van a legnagyobb esélyünk szerintem, utána a PL és FA Kupa. Bármelyiket megnyernénk, elégedett lennék. Valamint jó lenne mindegyik sorozatban minél tovább jutni, és a célvonal közelében lenni.
  2. Mourinho.
  3. A csatáraink elég üveglábúak, így a sérüléseket mondanám első sorban. Másodjára meg Mourinhot, az egész keretet az ő képére formázták, ezt csak ő ronthatja el, illetve viheti a csúcsra.
  4. BL helyre a Chelsea-City-Liverpool-MU négyest várom, valamint az EL megnyerése miatt az Evertont. Az Everton idén nagyot alkothat, sok riválisnak beléjük törhet a foga.
  Kiesni a QPR-Burnley-WBA hármas fog, de a Villa-Swansea-Palace csak pár ponttal lesz fölöttük.
  A gólkirály szerintem Agüero lesz, feltéve ha komoly sérülés nélkül végig tudja nyomni a szezont, az év játékosa Hazard, az év meglepetése meg Lamlea.
  5. Nem foglalkozom velük.
  6. Nagybetűs ALÁZATOT minden Chelsea mezes játékostól. Szerencsére ilyen téren jól állunk. Mondjuk egy 6-0-ás győzelem valamelyik rivális ellen, vagy egy Gerrard wewon’tletthisslip valószínű boldoggá tenne.

  • Blue One

   Meglep, hogy azt gondolod, hogy a BL-ben van a legtöbb esélyünk. Miért gondolod ezt? Nem te vagy az első, aki Costa sérülékenysége miatt aggódsz. Ez is meglep, hiszen szerintem nem olyan típus. A múlt szezon végén valóban sérült volt , amihez nagyban hozzájárult az egész éves menetelés. Itt azért lesz legalább egy Drogba, aki kicsit tehermentesítheti, illetve ha vezetünk 2 góllal, akkor jöhet Torres is.

   • Chester_B

    1. A tavalyi taktikánk nem lesz módosítva, vagyis a fegyelmezett védelem az alap, mellé változatos letámadással. Ez a taktika nem a bajnokságra van kitalálva, ahol 38 meccs van, hanem a BL-re, ahol a legjobb esetben is csak 13, ráadásul nagyobb szünetekkel. Ugyanakkor kell hozzá szerencse is, de még mindig sokkal inkább érzem, hogy a nagyokat megverhetjük a BL-ben, mint a kicsiket a PL-ben. Nem mondom, hogy meg is nyerjük, de a 3 fő sorozat közül szerintem ebben van a legnagyobb esélyünk.

    2. Nem csak, hogy Costa sérülékeny, hanem Torres és Drogba is, ez a baj. Jó kertünk van, 1-2 játékos kiesése nem jelenthet problémát, de ha csak Torres lenne az egyetlen egészséges csatárunk, nem igazán lennék nyugodt. Talán Hazard hosszabb távú kiesése okozhat még gondot, feltéve, ha végre összeszedi magát, különben nem fog hiányozni.

    • 1. “ha csak Torres lenne az egyetlen egészséges csatárunk, nem igazán lennék nyugodt” :))) ez nagyon diplomatikus volt. Mondjuk ki, ha egy random hónap v több ideig ő lesz az egyedüli bevethető csatárunk, az kb egyenlő a szezonunk végével.

     2. Hazard tavaly kb 2 hónapot volt olyan pazar formában, amilyet mindenki remél tőle. Viszont emellett a 2 hónap mellett is bizonyította jópárszor, hogy kb fél lábbal is a pályán a helye (lásd mondjuk a Fulham meccset, az pölö egy remek példája ennek http://chelseafc.taccs.hu/2014/03/02/1790/ ). Most annyi szerencsénk van tán, hogy nem csak tőle várjuk a varázslatot, így az “elvárási teher” némiképp lekerül róla, ami általában nem tesz rosszat a játékosoknak.

     • Chester_B

      Valóban, de a VB-n és a felkészülési meccsen messze nem kezdő szintű. Ugyanakkor sokan csalódottak voltak, amikor a PSG elleni visszavágón megsérült, és ott sok ember le is írta a Chelsea-t, aztán Schürrle, a cseréje szerezte az első gólt. Maradjunk annyiban, hogy egy olyan Hazardra szükség van, akinek van is kedve focizni, akiben van egy minimális alázat, más esetben nálam a padon kezd.

      • Már az első hsz-ednél is akartam reagálni erre az “alázat-dologra/elvárásra”, csak elfelejtettem 🙂 de most itt van újra – jogos elvárás egy szurkoló részéről, de ez egy ilyen csapatnál csak az idővel jön el. Az új játékosok többségének semmilyen kötődése (nemzeti, ifibeli, stb) nincs a csapattal – ahogyan nem volt az első nagy generációnak sem. Viszont ez idővel meglesz, ha a csapat képes csapatként viselkedni, és ehhez nem csak a pályán, de a pályán kívül komoly szerepe van JM-nek, a csk-nak, de nagy valószínűséggel többek között ezért is lett visszahívva Drogba, s van még itt Cech. Ők nagyban erősíthetik az összetartást, Terry meg majd elviszi őket a dicskaóba, meg paintballozni, azt jóság van. Viszont addig ezt elvárni el lehet, csak szerintem naív dolog. Hülyén hangzik, de az első igazán nagy trófea fogja őket összekötni – hát, már csak meg kell nyerni 😉

       • Chester_B

        Én tavaly is láttam az új igazolásokon az alázat jelét, kivehető abból ahogy nyilatkoznak meg viselkednek.
        Emlékszem Schürrle érkezésével nagyon kritikusak voltak a fórumon páran, de ahogy nyilatkozott a klubról, azt éreztem, hogy ő büszke arra, hogy nálunk játszik, és ez a pályán is látszott. Emlékszem arra a Soton elleni meccsre, amikor egyszerre lehozták őt és Matat. Míg a spanyol kivágta a hisztit, addig Schürrle sprintben jött le, pedig az volt talán az 5. meccse a szezonban, szemben Mataval. Ezek olyan apró dolgok, amit baromira tudok értékelni egy játékosban, jobban mint a tehetséget vagy a játékintelligenciát [ezért sajnálom például Meireles távozását is, mások meg pezsgőt bontottak, hogy távozott, ráadásul pénzért]
        A legújabb példa Luis, a felkészülés során nem győzött meg, de az első nyilatkozata meggyőző volt. Tudja hova jött, tudja hogy drága volt, mégsem várja el a hercegi bánásmódot, és kész megküzdeni a kezdő pozícióért a PL legjobb védelmébe, vagy Courtois, aki már most bőven TOP3 kapus, kész megküzdeni a még bőven világklasszis, ős csapattag Cech-vel. [velük szemben a Chelsea drukker Lukaku kezdő pozíciót KÖVETEL, pofám leszakad]
        Willian, Salah, Matic, rajtuk mind érzem az alázatot, Costa is zsoldosként van beállítva, de mégsem produkálja magát, Hazardnak ez lesz a 3. éve, de még mindig azt hiszi ő sz*rta a spanyol viaszt, és néha napján produkál olyan teljesítményt, ami benne van, csak lusta mint a dög, és inkább GTA-zik edzés helyett. Imádom, szeretem, de ha így halad, sosem kerül oda, ahová ekkora tehetséggel való.

        • Blue One

         Schürrle valóban jó példa erre. Azon kevés játékosoknak egyike, akinek elhiszem, hogy Lampard az egyik példaképe. Ennek talán kicsit ellentmond az, hogy néha olyan érzésem volt vele kapcsolatban mintha kicsit erőltetné a dolgot. Ettől függetlenül őszintének gondolom, nem is olyan régen töltött fel egy képet, amihez azt írta, hogy mennyire szereti a Stamford Bridge-t. Ez is egy olyan dolog, amit nem szoktak csak úgy pufogtatni a játékosok.
         Azt gondolom, hogy valamennyi játékosunkról elmondható az, hogy szeret itt játszani, legyen jó legendákról vagy friss világbajnokról. Sokszor megkaptuk már, hogy milyen pénzes csapat vagyunk. Szerencsére jól állunk anyagilag, de mint tudjuk a pénz nem boldogít. Valahogy mégis vannak olyan játékosaink, aki 8(+1) évet tölt nálunk illetve szűk másfél évtizedet vagy pontosan kettőt. Valahogy van egy karakteres menedzserünk, aki ezt a klubbot szereti a legjobban. Ha vetünk egy pillantást a $hitty-re mit tapasztalunk? Velük kapcsolatban olyan érzésem van, mintha senkinek sem jelentene semmit a mez és azt gondolom ezt nálunk nem azért érzem, mert kék a vérem. Nekik nincsenek legendáik, más nagyobb klubból vásárolnak játékosokat, dobnak ki értelmetlenül sok milliót középszerű játékosukra. Játékosait elfelejtik felköszönteni, nem engedik el a haldokló testvérükhöz. Szégyen… A bayern elleni kis megfeledkezésről nem is beszélve. Ha már szóba került Touré. Például az ő esetében figyelhető meg az, hogy ha lő egy gólt, akkor semmi természetes, szívből jövő reakciója nincs. Kelletlenül kivonszolja sánta önmagát majd alibiből felugrik és pumpál egyet a levegőbe, mindezt gólöröm címén. Sokatmondó… Az én csapatomnál szerencsére nincs ilyen, ezért is IMÁDOM ŐKET!

         • Chester_B

          Touré a leglustább világklasszis focista a világon, mi lenne, ha végighajtana egy teljes szezont? 😀
          Én nem bántom a City-t, legendák nem tudnak 1-2 év alatt születni, mégis vannak bőven olyan játékosaik, akik már kétszeres bajnokok, most hosszabbítottak 5 évvel Silvával, Kompany-val, Agüeroval és Nasrival, szóval nem ugródeszkaként tekintenek rájuk. Mi is így kezdtük, aztán 10 év múlva már normális igazolások és felépített klubmodell jellemez minket, nekik is adjuk meg ezt a 8-10 évet mielőtt vagdalkozunk, megteszik azt a szegénynek beállított csapatok drukkerei.

          • Blue One

           Én sem bántásként mondtam. Nyerhetnek annyit, amennyit csak akarnak én akkor sem tudnék legendaként tekinteni rájuk. Vannak jó játékosaik, de legendáik még nincsenek és nem is lesznek egy darabig.

        • mohacsia

         Arra én is elég allergiás vagyok, ha valaki hisztizik meg követelőzik. Hazardra is azt mondtam idény végén, hogy elmehet a búsba, ha azt hiszi, hogy körülötte forog a világ és Lukakura detto igaz ugyanez. Persze másik csapatok szurkolói általában faszán le tudják vonni a következtetéseket, hogy José mekkora barom, hogy eladta, de nyilván arról nem informálódtak, hogy milyen egyéb lehetőségek lettek volna a játékos követelései miatt.

    • Blue One

     Érdekes, amit mondasz. “de még mindig sokkal inkább érzem, hogy a nagyokat megverhetjük a BL-ben, mint a kicsiket a PL-ben.” Főleg ez az rész. Costa érkezésével szerintem a kis csapatok ellen se lesz mitől tartanunk. ( milyen furcsán hangzik :D) Sociedad és talán a Vitesse elleni meccsen feltűnően törekedtünk a gyors passzokra és a labdatartásra. Szerintem ezt fogjuk játszani a kis csapatok ellen a nagyok ellen meg maradt a kontrajátékunk(, amiben sokat kell még javulnunk)

     Drogbáról se tartom annyira sérülékenynek. Ennyi idősen már jobban az( most is sérült még ha rövid időre is), de azért nem emlékszem hosszabb sérülésekre. Akire így kapásból rávágnám, hogy sérülékeny az Agüero és rvp

    • Blue One

     Mourinho: “You need to be able to play against teams who give you space
     & teams who put 10 men behind the ball. Be strong every week” Erről a kettősségről beszéltem. Két arca lesz a csapatnak, amit majd az ellenfél kiléte fog megszabni.

 • Úgy tűnik, McEachran számára is vége lassan a Chelsea karriernek, ha minden igaz, a Vitessebe megy kölcsönbe. 21 évesen, ez már nem túl jó ajánlólevél a jövőre nézve.

  José egyébként most már kimondta: bajnoki esélyesek vagyunk – ez viszont már csak jót jelenthet 🙂

  És kapuskérdés még mindig (az előző poszt alatt már volt nso-s találgatás)

  “In my opinion, with all the respect to fantastic keepers around the world, with all my respect, I think Chelsea has two of the best three goalkeepers in the world,” the Blues boss said. “And this is something unique. So is it a problem for me? It’s a great problem. Because they are both fantastic goalkeepers. Even (third choice keeper Mark) Schwarzer – a different age and level at this moment – even he is a very good goalkeeper. So to have Peter and Courtois is a good problem – one that every manager in every club would like to have.”

  “I don’t tell you because they don’t know – the team doesn’t know,” Mourinho said regarding his selection for Monday’s match.

  Ehhez egyébként némi adalék:

  “I’d have Cech in goal rather than Courtois. This is a different league to Spanish football and there’s a lot of crosses with the game being played at 100 miles per hour. I don’t think he should be thrown in straight away and I would stay with Cech while he is bedded in.” – Paul Merson

  De Souness is úgy nyilatkozott, hogy Cech-et tartaná egyelőre a kapuban.

  “Courtois has been outstanding in Spanish football and we saw him at the World Cup. He looks to be a quality performer but there’s still a question mark because he’s not done it in the Premier League. There’s no reason why he shouldn’t do it in the Premier League, but to just park Petr Cech, I think there’s an element of risk to that. I personally wouldn’t have done that. I’m reading the papers and it seems that’s what is going to happen. If it’s not broken, why try and fix it?

  “Cech is a proper goalkeeper and I imagine in the dressing room he is a proper lad as well. So if he’s out of the team, sitting in that dressing room, he’ll have an influence.”

  • gorkaf78

   Többször beszélgettünk már a kapuskérdésről. Nekem az a véleményem, hogy 100 % Courtois lesz a kezdő hétfőn, és a Nr 1 a szezon során. Cech ezt a tényt persze nem fogadja majd el, és még szept 2. előtt távozik majd. A Klub hosszútávú érdeke ezt kívánja, és Mou ezt a logikus lépést fogja majd választani. Ha mégsem a belgát jelölné ki egyes számúnak, akkor Courtois nem írja alá majd a szerződéshosszabbítást és ebben az esetben el kellene adni őt legkésőbb jövő nyáron. Ha az egyik kapussal 3-4 évre oldódik meg a kapuskérdés, a másikkal meg 13-14 évre oldható meg ugyanaz a probléma, akkor azt kell választani, akivel hosszabb távon lehet számolni, ilyen egyszerű ez.

 • mohacsia

  Zenzo szerint idén a kiesésÉRT fognak kűzdeni a csapatok 🙂

  Szerintem ez a Sotonnak, a WBA-nak és a Hull-nak fog ez a leginkább sikerülni. A WBA kerete valljuk be elég szar, elment Gera és ki a franc az az ALan Irvine? A Hullt meg csak a jó idény utáni menetrendszerű összeomlás miatt tippelem.

 • Endy919

  Azért a MU még mindig hígfos 🙂

  • Cech01

   Szerintem Moyes igazából egy borrower, és kinyírta van Gaalt, hogy beleköltözzön a testébe, így ne lepődjünk meg, hogy ugyanazt látjuk 🙂

 • Cech01

  Közben Mosest meg lepasszoltuk a Stokenak. Belőle sem hiszem, hogy lesz valami ennél a csapatnál. Igazából sajnálom, mert rotálásnál hasznát vettük volna. Marin pedig a Fioba ment, talán ott magára talál, bár már benne sem reménykedem annyira.

  • Moses azért meglepő, mert ő ráadásul HG játékos. Persze sok esélye nem volt a pályára lépésre, így az is lehet, hogy kérte, engedjük el. Én sem gondolnám, hogy sokra viszi még/már nálunk.

   Marin meg már egy hete a Fionál van, de hivatalosan még mindig nem jelentették be. Valami lehet a háttérben, remélem az, hogy el is adnánk végre. Szerencsétlennek kijárna már egy rendes csapat, bíztam benne, hogy a spanyoloknál futott jó szezonja után megveszik ők, de úgy tűnik, pénzért senkinek sem kell – akár csak Mózi. Sajnálom őket, mert egyik sem egy kutyaütő játékos, csak egy szinttel a mi keretünk alatt vannak.

   • Endy919

    A HG játékos problémát megoldják egy ifistával és kész…. Mondjuk én kedveltem Mosest de nem Chelsea szint.

   • Cech01

    Moses tavaly sem volt alapember a Pool-ban, tehát esedékes, hogy idén valóban a játéklehetőséget keresi. Egyébként az ő és Marin ügye érdekes abból a szempontból, hogy az egyik legviharosabb idényre érkeztek (Di Matteo menesztése, Rafa out-kampány, kiesés a BL-ből, klub-vb elvesztése, gyengélkedés a bajnokságban), tehát pont egy olyan évben, amikor magának a csapatnak nem ment, ezáltal nekik sem. Victor harcias volt ugyan, de gólképes egyedül az EL-ben. Marin pedig ugye komolyabban megsérült és mire visszatért, már megvolt az edzőváltás. Benítez pedig nem számolt vele, inkább Benayount preferálta, meg akkor is, ha a német teljesen egészségesen jelentkezett játékra (emlékszem, ezt jó páran felróttuk) . Mindketten megérdemeltek volna kicsit több bizalmat (főleg Marin), ezért is sajnálom, hogy itteni karrierjük így ért véget. Egy évet tölthettek a csapatnál, az utóbbi idők legfájdalmasabb és legfelhősebb esztendőjét.

  • babence

   ezt még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám, pedig youngnak azért van a számláján.. 😀

 • Hm, meglepő módon nem volt rossz ez a Soton, pedig nagy visszaesést jósoltam nekik, de csaknem megfingatták a Poolt az Anfielden. Persze még jobb lett volna, ha meg is teszik, de ami kimaradt ezen az oldalon, az bement amott – kár érte.

  A nagycsapatok eddig elég takaréklángon pörögnek, jó lenne ezt kihasználni, és holnap az újonc ledorongolásával nyitni. Most jön a City, nem bánnám, ha megrángatná őket a barcodes.

  • Blue One

   Más téma:

   A Fantasy-nél a cserék hogy vannak? Régen mintha játszottam volna vele, de a szabályokra már totál emlékszem. Abban a hitben voltam eddig, hogy minden fordulóban majd annyit cserélek, amennyit csak szeretnék, csak a pénzből jöjjek ki. A helyzet viszont teljesen más, ahogy nézem 🙁

   • belépés után a menüsoron az utolsó kocka, ‘help’ felirattal sokat segít 🙂 mire vagy kíváncsi egyébként?

    Can I make changes to my squad after entering the game? -> Yes, unlimited free transfers can be made before the next deadline.

    Can I make changes to my team during a Gameweek? -> Any changes you make (starting 11, transfers, captain changes, substitution priorities) after the Gameweek deadline, will not take effect until the following deadline.

    • Blue One

     A kérdésem az, hogy a cserék azok hogy működnek? Következő hétre összeállíthatok egy tök más csapatot? Láttam egyébként a help fület, olvasgattam is, de nem tiszta még minden. Mik azok a pontlevonások, mi az a wildcard?

     • Ehh, oké, igyekszem ma összeállítani egy magyar gyik-et 🙂

      • Blue One

       Nagyon rendes vagy, hogy segítesz. Nem szeretnélek sürgetni, ennek ellenére meg kell, hogy kérdezem, hogy mikor jelenik meg a magyar gyik? 🙂 lassan aktualitása van, csak azért kérdezem. nem kell annyira professzionálisra elkészíteni, elég pár mondat is, ha úgy is érthető. köszönöm még egyszer, hogy segítesz!

    • mohacsia

     A cserék tulajdonképpen mikor “játszanak”? Csak mert én most nagyon szeretném, ha nálam Shawcross helyett Vlaar játszana…

 • Drogba11

  Mit vársz a szezonunktól?
  Bajnoki címet. BL legjobb 4 közé kerülést.

  Ki/mi fog ebben segíteni?
  Tavaly az volt a kritika, hogy nincsenek jó befejező csatáraink. Most már vannak, így ez már nem lehet
  kifogás.

  Csúfság, de megkérdezem: ki/mi fog ebben meggátolni?
  Minden és semmi. Minden, ha ráülünk az egy gólos vezetésre (ez a “kis” csapatok ellen vesztünk volt azért), semmi, ha az a forma marad, ami a felkészülés utolsó időszakában és tudunk rotálni.

  Mit vársz másoktól? Kik végeznek BL helyen, kik zuhannak ki? Gólkirály, citromdíj, akármi?
  Hogy mögöttünk legyenek. Ezzel a kerettel egy rajt-cél győzelem sem kizárt.
  Chelsea, City, Pool, Arsenal BL, nem tudom, kik esnek majd ki, mert minden angol csapat az utolsó leheletig harcol (ezért is ez a legjobb bajnokság), ezért nagyon nehéz megmondani.

  Az FA erősít, a gólvonal technológia után most habosít is. Bírók?
  Hab oké, gólvonal technológia oké, bírók: kevesebb diving lehetne, amit elnéznek és több szabálytalanság, amit be is fújnak. Következetességet!

  Mi az, amit nagyon szeretnél látni a szezonban?
  Nézhető meccseket, olyan meccseket, ahol majd értem miért vettük meg Costtát, Fabregast, miért jött vissza Drogba. Csatár fronton van mit bizonyítania a klubnak, hogy végre olyan emberek legyenek a kapu előtt, akik tudnak is mit kezdeni a helyzetekkel (és nem védők, középpályások vagy szélsők elsősorban), mert az eddigi sztárcsatáraink nagy százaléka nem igazán dolgozott meg a pénzéért. Kivétel persze az isteni 11-es! 🙂 Amit viszont nagyon nem szeretnék látni, az Lampard, amint kifut ellenünk a gyepre. Kevés, sőt közel nulla rá az esély, hiszen nyilatkozta is, de nagyon remélem, nem lesz ilyen eset!

  ——————————————————————-

  NAGYON REMÉLEM, HOGY CECH MARAD!!!

 • YOE

  Minimum a bajnoki cím. Zenzonál a pont! 😀 (PL-BL lenne a legvagányabb, de én a PL-el is beérném)

 • Pingback: Szezonvéleményező | Lion Rampant()

 • Pingback: Chelsea Fc » Szezonvéleményező()