Business as usual

Rage-well-doneAhogy az angol mondaná. Ha nem lőttem volna már el a “csak a szokásos”-t a szezonbeharangnál, most az állna itt. Na jó, ez csak részigazság, vagy 20 percig láttuk focizni is a csapatot, abban a 20 percben viszont sokat láttunk abból, amit idén pluszként láthatunk az előző szezonhoz képest. Ja igen, és top of the league!

Zanzásítva azt, amivel a bajnokság élére álltunk a 90+ perc alatt, hülyén hangzik, de láttunk mindent valószínűleg, amit a szezonban láthatunk a csapattól. Abban nem láttunk viszont különbséget, amivel a mérkőzés kezdődött – álmos kezdés, védelmi katyvasz, kapott gól. Aztán megrázta magát a Chelsea, de úgy istenigazából, rámolt hármat, majd szétmourinhozta a meccset. De úgy, hogy erre még a tv előtt Benítez is elismerően csettintett, bal lábát a munka után az ágyelőre dobott tálcán nyugtatva.

Ugyanaz a kettősség, mint 1 évvel ezelőtt a Hull ellen, és nagyrészt a szezon során is. Fura kettősség, egyszerre imádtam és utáltam a mérkőzést, hiszen egyrészről helyenként olyan iskolajátékot rántottunk elő a mellzsebből, hogy nincs annyi pézsé a városban, hogy még egyszer végignézzem. Ilyen játékot a Chelseatől nem, vagy szökőévente egy napfogyatkozásnyi időtartamra láttunk, szóval a két új igazolás, Costa és Fabregast valóban annyi pluszt jelenthet, mint amennyit a két szemünkkel láthattunk. Egy gól, és két gólpassz. Többen attól fostak, hogy hát újonc kiscsapat, és eddig ez volt a szopóág, s bár az szükséges pluszt nem feltétlenül ők ketten jelentették, de azért ne szégyelljük bevallani magunknak, hogy dehogynem. A Costával való fenntartásaim kezdenek alapjában is eltűnni, nem csak felszínesen, ez az ember egy olyan gólgyár (lehet), aki ténylegesen hiányzott tőlünk. No igen, vagy ő, vagy az a fránya akác… Fabregas pedig tényleg akkora klasszist adott oda középre, hogy még Salec meg Bánki is képes volt észrevenni, és élő egyenesben elaléltak – mondjuk tényleg volt min.

A másik oldalról viszont G.I. José keze nem szakadt el a kéziféktől, hogy baszná meg a obstrukciós csőgörény. És ez azért hagyott itt egy baszottnagy lyukat, mert nem tudok elmenni amellett, hogy gondatlanságból elkövetett kb 2 gólt hagytunk a meccsben. Chelsea gólt. Azt, amit a Pool vagy a City bevert az előző szezonban, azt mi most úgy nem akartuk, hogy kb izomból direkte még csak nem is fejlődtünk fel támadásba. Hogy most Csozé érzett végtelen részvétet a kivégzendő és halálraítélt állatfaj ellen, amit Burnley mutatott a vágóhídon (izé, stadionjukban), vagy maga a csapat.. én nem tudom, mit kell erre reagálni, de most így ezt úgy hívnám, hogy hiányérzet. Nem kell persze agyon kielégíteni a szurkolót az elején, mert akkor utána lesz végig ilyenje, de azért nem ártott volna némi erődemonstráció, mert ahogy Wudigessboi kolléga is megnyilatkozott a mérkőzés alatt, a Burnely igazán partner volt ebben a dologban, mondhatni hagyták volna kivégezni magukat, és meg is volt az osztálykülönbség a két csapat között, kurvára megvolt, na mindegy, ne menjünk bele a részletekbe, a lényeg, hogy kinyírhattuk volna őket, de nem tettük, legalábbis nem úgy, ahogy én elképzeltem, sok góllal, hanem úgy, ahogy Mourinho elképzelte: lassú fojtogatással.

english-premier-football-andre-schurrle-v-burnley_3192659

A kezdőt eltalálta JM, én ugye a beharang alatt pont nem küldtem volna fel azokat, akiket ő, de ezt nyilván ő látja élőben. De hogy akkor most ez velük kaland volt-e ez vagy incidens inkább? Hm, na most menjünk bele részletekbe. Tapsoljunk egy kicsit az elején azért, mert kicsik ellen, idegenben, simán, sérülés nélkül, három lőtt góllal vettük az akadályt, ami azért bravó. Courtios kezdett, mondjuk egy amolyan 70%-kal, volt pár szép és magabiztos kimozdulása, egy bravúrvédés, meg beszedett egyet, úgy, hogy még szemmel is lemaradt a labdáról, nemhogy egyéb testrészeivel. Mindenesetre fura volt látni, hogy nem a fejvédős harcos áll a krecliben, hanem Tibót, de elnézve ezt a nyurga, aránytalan, vékony-behemót belgát, nem van bennem félsz a kapuskérdést tekintve, max emocionális szinten sajnálom a korszat végét jelentő Cech-padot.

A védelemnek a kapott gól ellenére is jár a pacsi, még úgy is, hogy a csapat leggyengébbje talán Azpi volt. A többieket már nehéz lesz csapatrészként belőni, lévén Oscar a csapat/José jokere lett, vagy nem tudom; azért is magamat fogom idézni, mert az frankó, valami olyasmit mertem leírni meccs közben, hogy a pozíciója valahol a mátrixban van, középvédőben, csatárban, jobb-bal szélen és középen szerepelt kb, azaz úgy nagyjából egyedül a kapuban és edzőben nem állt helyt, és pörgött is, mint a búgócsiga, igényessen okossan, és bár igazán nagy, emlékezetes momentum nem fűződik hozzá, de azért, hogy kétszer-hatszor szanaszéjjel szívassa az ellent, az belefért. Schürrle talán még ennél is egy fokkal komolyabbat tolt be a pozíció nélküli harcban, mert valószínűleg az iskolajéték közepén meglőtte a forduló gólját. Matics valahol szintén a harcmezőn talált gps-szel próbálta navigálni önmagát, és amellett, hogy lenyomott egy Kék-szalag túrát, egy annyira faszentos játékot hozott le, hogy le voltam nyűgözve.

diego-costa-chelsea-burnley-premier-league-goal-celeb_3192735

Kicsit külön kell kezelni Hazardot, mert ez az ember nem lőtt gólt, nem tolt gólpasszt, viszont a gólokban azért úgy benne volt, mint maga a labda; azt tudta előre a Burnley is, hogy erre a figurára oda kell figyelni, ha az újdonsült tízesünknél volt a labda, igyekeztek gyorsan körülvenni úgy csapatostól, amit a belga azért élvezett, hogy hát ugye liga one odalenn, ezeket lehet etetni, úgy nagyjából nyolc embert küldött el egy-egy csellel a kebaboshoz, lásd mondjuk pont a második, Schürrle gólja előtt is. Hát ez valami hatalmas. És ha már a gólnál tartunk, akkor vegyük ide elő Fabregast, aki úgy odatette a német elé, hogy úgy nagyjából csak be kellett lőni – más kérdés, hogy a német nem csak úgy belőtte, de attól még ott volt. Remek a labda nélküli helyezkedése, és bár a felállás felkaristolásakor a pivotba írták, hát, kb csak ott nem szerepelt, leginkább tízesben Costa mögött.

És ha már Costa, akkor szóljunk róla is két szót. Ő főleg tanulta ma a PL-t, de gólt lőtt, és Torres-szel ellentétben nem csak be is talált, hanem még összjátékban is hasznavehető, bár az itt-ott “gyakorolt” ívelgetést nem rá találták ki, nem igazán emlékszem rá nemlaposan felrúgott labdának a megtartására. Tanulni kell még, hogy itt elnyomnak, és még a Burnley nem is volt egy erőszakos csapat, itt nem fújnak, nem adnak büntetőt ilyen lófasz-hasraesésre. Itt ásóval, csákánnyal, lapáttal, fejszével jönnek, és ha nem figyelsz, előbb ásnak el, mint befújnak rólad egy szabit.

english-premier-football-diego-costa-v-burnley_3192657

Megemlítendően lényegi különbség az előző szezonhoz képest, még akkor is, ha ezt a Burnley ellen mutattuk be, hogy a labdatartós szakaszokban sokkal intenzívebb munka folyt a pályán, nem csak a hátsó jobbról balra és vissza labdatoszogatást láttuk, hanem kis, okos háromszögeléseket, és előre ívelő játékot.

Mondjuk úgy végezetül, hogy meg is vagyok győzve, meg nem is annyira, de legalábbis bíztató, amit tegnap a srácok mutattak. Élre álltunk, ami kb semmit nem jelent, de lélektanilag igenis fontos, de ténylegesen ami a legfontosabb: megmutattuk, megmutatták, mire lehet képes ez a Chelsea, amikor focizni akar. Többet, még, még!

 • Chester_B

  Meg merem kockáztatni, ha nem kapjuk be azt a gólt, akkor nem lövünk hármat, és az egész meccs olyan lett volna, mint a második félidő.
  Azt viszont öröm látni, hogy be vannak tömve a lyukak, mind a felállásban, mind a taktikában. Tavaly nagyon alacsony pontossággal mentek be az olyan ziccerek a csatároktól, mint amit Costa ma 1/1 beb*szott, és Matan kívül nem nagyon láttunk olyan labdákat ilyen betömörült védelem ellen, mint tegnap Fabregas gólpassza a 2. gól előtt. Ha már Mata, megnéztem Fabregas védőstatisztikáját, ennyi pluszt tudott hozzáadni vele szemben a játékhoz, tökéletesen beleillik Mourinho taktikájába.
  A Leicester ellen egy fokkal nagyobb elánra számítok, mégis csak az első hazai bajnoki, de az igazi erőpróba az Everton ellen lesz, ott már nem lehet lógatni a fütyköst és lazázni.
  Akire még ki akartam térni, az Hazard. Megvoltak megint a cselei, de nem éreztem azt, hogy ezzel előrébb jutunk, mint ahogy azt tavaly is sokszor. A 2. gól előtt is szépen betört középre, de ott is hátra passzolt, egyre jobban kezdem érezni, hogy magát szórakoztatja vele, amin jó lenne változtatnia. Remélem beindul majd idővel.
  Összességében a taktikával elégedett vagyok, a mutatott játék még nem győzött meg az ellenfél szintje miatt, valamint a kipattanókra jobban kéne figyelni, mert nem először kapunk belőle gólt. Remélem szombaton összejön egy clean sheet Courtois-nak.

  • “Akire még ki akartam térni, az Hazard. Megvoltak megint a cselei, de nem éreztem azt, hogy ezzel előrébb jutunk, mint ahogy azt tavaly is sokszor. A 2. gól előtt is szépen betört középre, de ott is hátra passzolt, egyre jobban kezdem érezni, hogy magát szórakoztatja vele, amin jó lenne változtatnia. Remélem beindul majd idővel.”

   http://www.dailymotion.com/video/x2408x4_burnley-v-chelsea-1-3_animals

   3:05-től indul a gól (azért ezt nézzük, mert erről van videja), de igazán 3:40-től látszik a lényeg: Hazard legkevesebb 4 embert visz el (hárman Costára figyelnek), így ketten lekötik az ellen csapatának nagy részét. Így maradhat üresen Fabregas, Schürrle és Ivanovics, ami igencsak lényeges a gól szempontjából. És nem hátra passzol, hanem oldalra az érkező üres embernek. Egyszerűen nem látok benne kivetnivalót.

   • Efra7

    Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy mikor Hazard megkapja a labdát, előtte 2 sor védő (8 játékos) helyezkedik. Betör a védők közé, 4-5 embert bolondít, majd mikor kiteszi szélre a labdát Ivának, befut a 16-oson belülre. Ekkor a 16-oson belül a 2 Chelsea játékosra (Costa, Hazard) jut 5(!) védő. Tehát Hazardnak köszönhetően, a Burnley a 4-4-es védőalakzatot megbontotta, és most már inkább egy szedett-vedett 6-2 látható. Nem elég, hogy majdnem 20 m-rel közelebb került a labda, de a 2. hullámban érkezőknek (Schürrle, Cesc) is sokkal több helyük van. Schürrlére és Ivára kilép egy ember, közben középen még mindig 5 ember fog 2-t, így Cesc teljesen üresen marad, Schürrle nagyszerűen bemozog, Cesc ekkor kapja a lasztit Ivától és rögtön Schürrle elé teszi. Nem kétlem, hogy ez valami begyakorolt akció volt. A legdurvább mégis az (márpedig ebben Hazardnak nagy szerepe volt), hogy a 9 védőre 5 támadó jutott, mégis sikerült úgy megzavarni a védelmet, hogy nem tudták felvenni ezt az 5 embert, csak követték a labdát. Jól látszik a videón, hogy Azpi van még kint a bal szélen, de inkább nem mozgott se vonalban előre, se befelé, hanem inkább visszatáncolt. Oscar sem ért fel a 2. hullámban. És még ő nélkülük is úgy ment mint a karikacsapás 🙂 Remélem ez kielégítő válasz arra, hogy Hazardnak mekkora szerepe is volt a gólban 😀

   • Chester_B

    Érdekes, reggel írtam erre egy választ, de most eltűnt, NST-n ugyan ez volt. 🙁
    Szóval valóban, sok védő figyelmét leköti, de CR és Messi is leköti, mégis berámolnak egy valag gólt, ez az én problémám. Bár ha így van a csapat hasznára, akkor legyen, biztos lesznek olyan meccsek, amiket ő dönt el, de nem tetszik az az irány, ahová tavasz óta tart.

    • Szivat a disqus? Sajnos ritkán előfordul :s egyenként jogos, amit írsz, de CR-re vagy Messire egy csapatot építenek, Hazardra meg mondjuk nem. Régebben egy posztban is elemeztem, h Hazard nálunk sohasem lehet (José alatt) egy CR v Messi, pont az említett ok miatt.

     • Chester_B

      Pedig nekem úgy tűnik, hogy első sorban ő rá épül a csapat, az igazolások is az ő játékának kedveznének első sorban: Luis átvenné a védekező feladatait + segíthetné a támadásoknál, Costa elvinné előle az embereket, Fabregas meg indíthatná üres területekre, ahol verhetetlen. De tavasszal, a VB-n, a felkészülés és a hétfői meccs után is azt láttam, hogy kedvetlen, lehet ráférne egy pihenés, akár egy kispadon való kezdés, mert amikor motivált és megy neki, akkor megállíthatatlan, és a hátán cipeli a csapatot.
      Bár a szurkolói léthez az is hozzátartozik, hogy egyszer az a baj, hogy csak ő cipeli, és más nem nő fel hozzá, egyszer meg az, hogy nem ő cipeli, hanem a többiek. 🙂

      • Drogba11

       Tavaly és előtte is, mivel nem volt csatárunk, ezért a középpályásoknak, szélsőknek első számú dolga lett a góllövés, pedig nem az elsőrendű feladatuk. Most, hogy vannak csatárok, így Hazardék dolga a góllövések előkészítése és a csatárok kiszolgálása. ne várjuk tőle azt, amit eddig, mert más a dolga. A Burnley elleni meccsen cselezett, mint a fene, de elvitt vagy 5 védőt. Ez a dolga. ha pedig tudja, kapuig viszi és belövi. 🙂 Más foci lesz és mindenki most már a saját feladatára koncentrálhat.

 • gerazolialegnagyobbkirály

  “Mindenesetre fura volt látni, hogy nem a fejvédős harcos áll a krecliben, hanem Tibót, de elnézve ezt a nyurga, aránytalan, vékony-behemót belgát, nem van bennem félsz a kapuskérdést tekintve, max emocionális szinten sajnálom a korszat végét jelentő Cech-padot.”: Ezért a mondatért érdemes volt elolvasni az egészet. Egyébként én is nagyon sajnálom Cech-t és remélem BL+kupa meccsen azért még jó a világ legjobb kapusa is.

 • cfcfan

  Én se mernék még hosszabb távú következtetéseket levonni a tegnapi meccsből,főleg úgy h csak a 2ik félidőt tudtam megnézni. De még ígyis tetszett az a gyors egyérintős passzjáték, amit hébe-hóba letoltak a srácok. Nagyon kellett már egy ien kaliberű középpályás,mint Fabregas. Costa mozgása és játéka is bíztató volt. Drogbának azalatt a kevés játékidő alatt is volt 2 gyönyörű megmozdulása, úgyh külön öröm volt csatárposzton ien minőségi játékosokat látni. Ez a kezdő 11 volt,ami sztem a legerősebb, talán majd ha Luis belejön a játékba akk érdemesebb lesz balszélen őt kezdetni. Viszont a védelmünk aggaszt egy kicsit. Továbbra is a középső védők. Terry ragadt bent tnap lesen ha jól láttam,amiből született a gólt megelőző passz. Persze ettől még nagyszerű védő,de azért már látszik h megkoptak a reflexei és jóval lassabb, Cahill jól ellátja a feladatát , de kit lehet ott még bevetni? Ake ha jól tudom h balszélső. Zoumat lehetne, de ő meg sztem nem chelsea szint. Meg a másik aggodalmam ,mi lesz ha Costa lesérül. Szóval csak a padot látom egy kicsit karcsúnak.. Mikel,Cech,(Rami-ha visszatér a régi formája) minőségi cserék,de a többiek egy rangadón nem biztos h azt a pluszt beletudnák tenni a játékba, amit egy kulcsember kiesésével pótolni kell.

  • “Terry ragadt bent tnap,ha jól láttam,amiből született a gólt megelőző passz.”

   Ezt nem tőled olvasom először, de engem meglep. Szerintem a kapott gólunk egyértelműen az a szituáció, amit nem fogunk tudni elkerülni – csak, ha rákészülünk. Mert el kell fogadni, hogy annak, hogy játszik a csapat, az az ára, hogy a 11 pályán lévőből 4-5 tud igazán védekezni. A védősor a helyén volt, ahol kell, és ha már elő kell venni valakit, akkor az talán pont Ivanovics, aki a szöktetésnél nem volt sehol, illetve nem a szélen a helyén, hanem bent középen, de most meg ott kellett a fejjátéka miatt – és a visszatett labdánál hol állt Arfield? Jó hátul – igen, őrizetlenül. De azt az embert ott kb Costának, Fabregasnak, Hazardnak, Schürrlének kell(ene) fogni. De ők nem a védekező fajtából valók – így maradhatnak ekkora védelmi hurkák ottan.

  • Efra7

   Mondjuk a cserepad szerintem is egy kicsit gyengébb, mint az kellene. Ott is inkább a támadó szekció az, ami szerintem nem elég jó. Kicsit kevésnek érzem Willian-Salah párost cserének. Bár monjuk én soha nem voltam oda willianért, engem nem győzött meg az előző szezonban, Schürrlét mindig is többre tartottam. Salah igazi erénye meg a gyorsasága, ami sokszor lehet jó, de nem mindig elég. Az összjátékban meg elég gyenge szerintem. És az a Torres-Drogba páros sem a legütősebb. Persze alapból cserének, meg egy-egy meccsre elegek lesznek, csak ha Costa ne adjisten lesérül, akkor már gond lehet.

 • http://www1.skysports.com/football/news/11096/9429131/premier-league-cesc-fabregass-creativity-in-chelseas-midfield-might-be-the-final-piece-in-jose-mourinhos-jigsaw

  a lényeg:

  With everyone in the stadium expecting Fabregas to take a swing at goal from Branislav Ivanovic’s centre, instead the Spaniard’s training kicked in – a professional lifetime spent schooled at Arsenal and Barcelona. He went for the extra pass and within two touches the ball was in the back of the net courtesy of Schurrle. Chelsea were ahead.

  Frank Lampard, the enduring Chelsea hero whose name was still chanted by the visiting fans at Burnley, would surely have shot. He’d probably have scored too. But there could hardly have been a better example of a player showing what a club has been missing than Fabregas’s act of taking a very different decision.

 • Lavid Duiz

  “G.I. José keze nem szakadt el a kéziféktől, hogy baszná meg a obstrukciós csőgörény.” 😀 Óriási!

  Szerintem Eden-t úgy küldte fel José, hogy “Cselezz anyit, amennyit akarsz, csak kösd le az ellenfél játékosait, a többiek meg megnyerik majd a meccset.” 🙂

 • Cech01

  “Mindenesetre fura volt látni, hogy nem a fejvédős harcos áll a krecliben, hanem Tibót, de elnézve ezt a nyurga, aránytalan, vékony-behemót belgát, nem van bennem félsz a kapuskérdést tekintve, max emocionális szinten sajnálom a korszat végét jelentő Cech-padot.”
  Nem is emlékszem, mikor volt utoljára olyan, hogy Cech szakmai döntés miatt marad ki a kezdőből. Igaz. az utóbbi években egyedül Schwarzer és Cudicini volt az, akikre még rá lehetett bízni a pótlását. Azért fura az élet: Tavaly megdönti Bonetti rekordját, idén pedig már ki is kerül a kezdőből. Ahogy tegnap is írtam, érdekes vége lehet ennek: Egyrészt képességei alapján még mindig a legmagasabb szinteken kéne játszania, másrészt jelenleg minden hozzá méltó csapatnak megvan a megkérdőjelezhetetlen, első számú hálóőre. Az Atletico már vitte Oblakot, a Monacoban ott van a Subasic-Stekelenburg duó. A Dortmund nem hiszem, hogy kiad ennyit egy kapusért addig, ameddig nincs vészhelyzet. Még a Romaban el tudnám képzelni, de a Serie A-nál messze több van Petr-ben.

  • “Szakmai döntés”, azaz szar forma miatt sosem maradt ki. Sérülés, pihentetés miatt igen, de az más tészta. Viszont azt, hogy kikerül a kezdőből, hát, én óvatosan kezelném. Bár egyelőre TC meggyőző, de ez a PL. Ja, egyébként ő sem sokkal jobb lábbal, mint Cech, azt néztem tegnap 🙂

   De ha így is lesz, akkor is azt mondom, Cech megtette a magáét. Megnyert a csapattal mindent, beállított egy halom rekordot, köztük a legnagyobbakat is, Terry, Lampard és Drogba mellett ő a negyedik, aki az elmúlt 10 év sikereinek letéteményese, és aktív résztvevője volt. Ugyanúgy nehéz lesz elengedni, mint Drogbát vagy Lampardot volt, vagy majd Terryt lesz, de az a Chelsea elmúlt. Új világ van születőben, és valószínűleg idén meg is születik, az első trófeával.

   • Cech01

    Azért mondanám, hogy kikerül a kezdőből, mert Mounak nem volt könnyű meghozni azt a döntést, hogy ki védjen az első meccsen. Mivel Court mellett voksolt még Cech múltja, képességei és rutinja ellenére is, eléggé megbízik a fiatal kapusban. Hacsak nem változik át a belga Reinává, nem hiszem, hogy a cseh egyhamar visszakerül.

 • Lavid Duiz

  JT is csatlakozott ehhez a jeges vizes hülyeséghez. Na de kiket hívott ki? 😀

  http://www.thesportbible.com/videos/john-terry-takes-on-ice-bucket-challenge

  • taybor33

   Azt azért megnézném, ahogy Rafát nyakonöntik jegesvízzel. 😀

  • Nem figyelnek eléggé… ez a posztban is el van rejtve 😉

 • Cech01

  Nem hittem volna, hogy Besiktas-ban ennyi Chelsea-kötődésű játékos van. Ba, Töre..

 • Blue One

  Burnley nem tartozik a legerősebb csapatok közé a PL-ben, de ennek ellenére is van értelme egy pillantást vetni a statisztikára. Annál is inkább, mert már az előszezonban is voltak arra utaló jelek, hogy változni fog a játékunk.

  Tavaly( per meccs): 391 sikeres passz, ebből 229 előre felé
  Burnley ellen: 541 sikeres passz, ebből 367 előre felé

  A passzok száma 38%-kal, az előre felé történőek pedig 23%-kal nőttek.

  Ami pedig a conversion rate-et illeti: tavaly 14% volt a legjobbunk, a Burnley ellen 33%.

  A fejlődés szemmel látható. Nyilván nem a Burnley a mérvadó, ugyanakkor a megerősödött kerettől joggal várhatjuk el, hogy így játsszon a többi kis csapat ellen. Folytatás szombaton egy másik feljutóval szóval még egy kicsit várnunk kell, hogy pontosabb képet kapjunk.

 • Cech01

  Állítólag a PSG kész konkrét ajánlatot tenni Cechért. Nem igazán értem, minek kell nekik a cseh, mikor Sirigu az előző két évben is a bajnokság legjobbja volt + az egyik legtöbbre tartott francia fiatal, Aréola is a klub kötelékébe tartozik. Bár kétségtelen, ott jóval könnyebben lehet belőle első számú kapus, mint itt.

  • Chester_B

   Nekik nem az a gondjuk, hogy minek kéne Cech, hanem hogy miből veszik meg. Csak akkor költhetnek, ha eladnak valakit. Más kérdés, hogy szerintem Cech nem fog távozni.

   • Cech01

    Eddig pont emiatt az “adás/vétel” miatt gondoltam, hogy ők kimaradnak ebből. Mármint , miért áldoznának be valakit Cechért, mikor már van megfelelő kapusuk? Egyébként én is remélem, hogy egy évet marad még.

    • mohacsia

     Lehet, hogy Cavani mindenképpen dobbant, így az FFP-vel sem lenne problémájuk.

 • angolul tudóknak érdemes:
  http://www.dailymotion.com/video/x24294x_analyse-that-pat-schurrle-v-burnley-a-prem-14-15-hd_sport

  Angolul nem tudóknak pedig érdemes egy pillantást vetni az ábrára 0:43-nál a játékosok átlagos elhelyezkedésére. 21-4-8-19-10 gyakorlatilag egy sorban középen, Schürrle pozíciója a gól miatt is érdekes. Nevin ezt is elemzi, az előző szezon Fulham meccs és most a Burnley alapján is. Röviden: Schürrle fut. Rendkívül gyors és robbanékony, viszi az embereket, mögötte pedig űr keletkezik. Fut, akár kell, akár nem. Csak, most lehet labdát is kap hozzá.