Ünnepi hangulatban

evertonElőre bocsátom, azért késett ennyit a meccshír, mert a hétvégét egy jóbarátom esküvőjén és lagzijában töltöttem, s ha létezhet egyel jobb, mint amit ez a meccs adott, akkor az az volt. Dani fiam, úgysem olvasod, de azért boldogságosság innen is, belétek!

Hát kérem, az úgy volt, hogy először a polgári szertartás végén néztünk eredményeket, akkor állt 1-2-nél a mérkőzés, mondtam, hogy jó is lesz, ajándéknak tettünk pár buliszelvényt, a magam részéről én ezzel az eredménnyel szálltam be részben, más kérdés persze, hogy a szelvények nagy részét egyébként a PL nyírta ki, élén a két bohóc manchesteri alakulattal.. Aztán, mikor az én telefonom már megadta magát kifogyó energiája által, és egy havernál kérdeztem rá a végeredményre, 3-6, mondom hülyéskedj mással, ennyit még nem ittam. Aztán de. Már izé. Ittam is, meg a háromhat sem hülyeség. S bár addigra már ott tartott a móka, hogy nem emiatt ugráltam körbe a tánctéren, azért egy fél centivel biztosan szélesebb volt a vigyor a képemen emiatt is.

Bár számtalan ok miatt valahogy nem siet az ember ilyenkor hazafelé, azért dolgozott bennem a hadművelet, hogy ezt a meccset csak gyorsan látni kéne. Hát, erre azért hétfőn került sor, munka közben 8 óra alatt hoztam össze az első félidőt, 3-5 perces etapokkal, gondolhatjátok, de megérte. Aztán, munka után elvittem magam egy kicsit én is focikálni, majd este befejeztem a mérkőzést, egy jobbnak mondható idővel, ahol a 45 percet 45 perc alatt sikerült abszolválni. Összességében az első katt-tól a végéig így is kellett egy erős 12 óra, de megvan ennek a maga bája valahol.

Konkrétabban a történtekre fordulva, hát az első gondolatom az volt, hogy szidhatom én akármennyit a spanyol ligát, ha ilyenek jönnek át tőlük, meg kell követnem magam, mert ez a Fabregas-Costa dolog, ez nagyon működni látszik. Nem tudom, csak nekem tűnt-e fel, de kísértetiesen hasonlít ez a szezonkezdet eddig egy 10 évvel ezelőttire, amikor a csapatba relatív sok új kockának kellett beépülni, mégis, szinte az első perctől fogva összeszokott gépezetként zakatolt az egész. Persze itt is van még lehetőség a fejlődésre, mert ezt mindig el kell mondani (mert mindig van), de már most olyan szinten magabiztos ez a csapat, hogy öröm nézni, főleg, hogy közben a riválisok meg hát hogy is mondjam, már át-átkerültek a bré rossz oldalára. A City a Stokeban esett orra épp, az ágyúsok is pontot hagytak az újoncnál, és bár a Pool most elég határozottan intézte el a Spurst, az előző fordulóban pont a Citeh ellen voltak elég karcsúak.

Costa nagyon ott van, és lassan minden vele szembeni, előzetes fenntartásom tovaszállt (bár most is beszedett azért egy buta és nem hiányzó és fölösleges sárgát), Fabregas dettó, Courtois beépítése sem jelentett problémát, Matics is veszettnagy fegyver. De ami igazán fényes üstökösként hasít át az égen, és lélektanilag ez legalább olyan komoly tény, mint a fizikai jó forma, hogy van egy húzóbomba a csapatban – talán kevesen vártuk tőle ezt a szerepet, de amit a szezonban eddig Ivanovics művel, az már most megsüvegelendő, és akinek nincs kalapja, az gyorsan vegyen egyet, mert ez bazzeg, ez kész. Az a hév, amivel küzd, harcol, akar, az nagyon kell minden csapatba, ebbe is. Tessék megnézni, mit művelt a gólja előtt. Még Costánál a labda, mikor már úgy propellerezik, hogy ha rákötnek egy erőművet, nem kell ide Paks kettő vazzeg, az EU 2015-ös energiapolitikája meg úgy fog kezdődni, hogy vegyél egy Ivanovicsot a háztetőre.

A Csúf
A Csúf

Elkezdődött a meccs, és a Csúf újra lecsapott. 4 gól, három PL meccs alatt, bár ne szaladjunk ennyire előre, de a Jó annyira megijedt, hogy rögtön Milánóig szaladt. Neki ehhez a mennyiséghez 39 meccs kellett. Veszett, hogy 37 másodperc után vezettünk, ez nagyon kellett, úgy gondolom, mert ahogy wudi is beharangolta, az Evertonhoz nem győzni járunk. Le fogom írni, és ha kell és tehetem, le fogom írni minden meccs után, hogy végre van egy olyan csatárunk, akire csatárjátékot lehet építeni. Úgy hiányzott ez a darab kenyér, mint egy falat sör. Tán Drogba volt utoljára, aki ennyire sakkban tudta tartani az ellen védőit, és ezt most már nem csupán egy Leicester és Burnley ellen, hanem egy négybevágyó Everton ellen is láthattuk.

costa_vs_torres

A második gól a harmadik percben igen, talán les volt, de asszem a játékvezetői trió bőven törlesztett 5 perccel később, mikor Howard túlbóklászott, mint ameddig a takarója ér, ott pedig szabályosan már nincs petting a labdával, Hazard pedig igen jó helyzetből nézte meg magának a harmadikat. Ja, és csúnya ez a sárga mez. Legutóbb, a Hiddink alatti napsárga az szép volt, ez nagyon BVSC-s.

Kb a 10. Perctől, 0-2-től azért megvolt a setback, jóval visszábbállt a csapat, a labdabirtoklás a végére 60-40 körül alakult, bár úgy gondolom, az Everton ellen 0-2-nél ez megengedhető. Terrynek viszont kijár egy baráti ijesztés, mert csak a jószerencsének, meg Distin hülyeségének köszönhető, hogy már fertály óra múltán nem lett 1-2. A kezdeti sokkból amikor felébredt a hazai csapat, azért jól látszott, hogy masszív és jól játszó gárda ez, valahogy egyre nehezebb utálnom őket, pedig jóidejetartó mumus barbárhorda lévén  eleddig nem volt annyira nehéz. Ez a csapat már nem csak ugatja a focit, és azért néhányszor meleg volt a pite az első félidőben a gólig is. Látszott, hogyan kapartak ki majdnem 3, végül 1 pontot az Arsenal ellen.

Valószínűleg JM-et is meglepte a gyors kétgólos vezetés, mert a játékból ítélve jóval védekezőbben küldte fel a srácokat, mint máskor (azaz már két alkalommal, hehe), Costa mellett Hazard és Willian is kísérte az emberét végig, vonaltól vonalig, ráadásul Costa a 21. percben olyan szerelést mutatott be a saját 16-osánál, hogy Terry is megirigyelhetné, de szögletnél is kifejeli a labdát – sokban hasonlít Drogbához a spanyol, valószínűleg egyébiránt ez segít leginkább leküzdeni a kezdeti antipátiát. Ha már Costa: támadáskor gyakran kihúzódik balra, gondolom José ezzel akar operálni a támadásban gyengébb Azpi helyett/oldalán, széthúzva a védelmeket a jobbról attakkoló Ivanoviccsal, középen teret hagyva Hazardnak, Fabregasnak, és társainak.

Maestro Fabregas copy

A kapott gól viszont csúnya védelmi hiba után jött a félidőben, már eleve a beadás, és a fejes is – az a Mirallas fejelt gólt egy Terry-Cahill páros mellett, aki van vagy száznegyven centi stokin állva is. A második gól is megér egy misét, hogy azt a körbetekert labdabetyár mindenségét neki, megint csináltunk egy olyan védelmi hurkát, hogy a szegedi húskombinát még most is ott dörömböl a receptért. Mint a húsdarálóban, úgy összejöttek ott középen a drágajó védőink (Cahill, Terry, Iva), és egymást fogták három centiről, miközben Naismith begurított Courtois mellett a hosszúba. Egyébként egészen eddig azt lehetett mondani, hogy Ramiresnek máris több jó játékperce volt, mint korábban egy fél szezon alatt, de tőle indult az akció, illetve hát onnan, hogy mellette suhant el a labdás játékos, és amikor már mindenki pánikszerűen összevissza a labda felé rohan, ő még akkor is Hazardot fogta, majd elindult keresztbe a pályán sétálva… Persze ahhoz, hogy ez egy ennyire jó mérkőzés legyen, kellett ez is (mármint, hogy mi is kapjunk gólokat), de hogy José az amúgy jól működő védelmünket a kapott gólok miatt megrépázta, az tuti, és joggal.

Everton_goal

Persze gyorsan javítottunk a sormintán, hogy visszaálljon a kétgólos vezetés, Matics betalált, talán a legjobbkor. Azért lényeges és kiemelendő találat ez, mert tavaly ezek nagyon hiányoztak. Van végre ember, aki 16-ról bátran lő, nem továbbtossza a labdát a legközelebbi társhoz, és tessék. Beakadt a balos.

Viszont azért a kapott gólok visítós fájdalmai közé bekerül az is, hogy ismét egy beívelés után, Terry és Ivanovics közül az az Eto fejelhetett gólt, aki a fejére szerelt villámhárítóval sem magasabb nagyanyámnál. TC pedig fél óra alatt harmadjára nyúlhatott maga mögé úgy, hogy kb semmi esélye nem volt bármelyik esetben sem hozzátenni az egészhez.

1 perc tudott eltelni, hogy Ramires tegyen azért, hogy utólag azt mondhassuk, na, csak jó meccse volt ez a brazilnak, valami hihetetlen módon a mérkőzés, ami a 65. percben még 1-2 volt, a 77.-re 3-5 lett. José meg lenyomott egy nem szerény jigget a partvonal mellett. Az a poén, hogy úgy volt izgalom a mérkőzésben szinte végig, hogy a Chelsea a 90+ percből mindössze 8, írd és mondd, nyolc percen keresztül nem vezetett (legalább) két góllal. Veszett, mii?

Az Everton nagyon hajtott és sokszor egészen közel volt a negyedikjéhez, de valahogy kihúztuk, Costa pedig keretbe foglalta a művet, az első perc után az utolsóban is betalált (nagyon halkan teszem ide, Mikel sarkazása után, ehh), ezzel 3-6, a hazaiak azt mondom, a hat gól ellenére nem vallottak szégyent, a végére José meg Mikel mellé még feldobta Luist is, kicsit tartva az eredményt. Asszem ő is telesírta volna a párnát, ha az ő Chelseaje 3-5 után nem viszi haza mind a három pontot. Mi pedig úgy rúgtunk hatot egy Evertonnak, hogy közben jót meccseltünk, és nagyon nem is fáradtunk bele. Ez a mérkőzés még utólag megtekintve is egy csoda, azt hiszem, sokat fogunk még beszélni róla, hiszen a gálameccs hangulat mellett csak beszedtünk hármat, és összességében eléggé állatorvosi ló szaga van a meccsnek, de úgy nagyjából ez kit érdekel egy háromesélyes mérkőzés után, amikor annak 3-6 lett a vége.

Nem erősek a fő statjaink
Nem erősek a fő statjaink

remyEjtsünk pár szót az azóta történtekről is: a leglényegesebbről posztot is kaptatok, a jó, a rossz és a csúf triója felbomlott, jött viszont Remy, hát, majd meglátjuk. A Qpíár név nem cseng túl jól, meghát van itt még ez-az a háttérben, de Costa után nem mondok ítéletet előre. Egy csatár még kellett, kaptunk egy 27 éves (elvileg legjobb korban lévő), PL tapasztalt csatárt, a Newcastle-től ugyan már igazoltunk egy kitűnni nem képes, de azért „ha kell, seggel is betalál” csatárt. Ő is egyértelműen bés Costa mellett, ha ezzel együtt tud élni, akkor lehet pár jó szezonja nálunk.

A fiataljaink közül kikölcsönöztünk még néhányat, Delac és Davila a francia és a spanyol ligakettőbe jutott, van Ginkelnek Torres már foglalta a helyet a repülőn, Chalobah pedig a Burnleyhez került fél szezonra. Még csak 11-nél jár az óra, szóval még maradt 1 egész órája a ManUnak, hogy igazoljon egy fél csapatot, úgy látszik, van Gaal berágott a khm, döcögős kezdés után, és kivág mindenkit a csapatból, mint szart a palánkon. Mire kész lesz a poszt, kész lesznek ők is. Vagy mi. A végére sikerült a hollandnak egy elég orrnehéz gárdát összehozni az Old Traffordra, bár érzésem szerint sokkal inkább lett volna szükség belső védőkre és középpályásokra, mint a kétségtelenül nagy név Di Maria és Falcao behúzására, de majd lesz ebből is valami. Más nagy robbantás nem igazán volt a PL-ben, a City elvesztett egy csatárt, Negredo a Valenciában kötött ki, Arsene meg megvette (nem kölcsön ám!) azt a Welbecket, akit még a Manu szurkerek is kiröhögtek.

Van Gaal selling ice cream copy

BREAKING NEWS: Arsene Wenger is currently undergoing a medical at Arsenal after agreeing to pay £16 million for Danny Welbeck.

Már az előző poszt alatt is szóba került, szóba hozom én is, hogy az FFP miatt mennyire megnőtt a kölcsön barterek száma, kíváncsian várom, mit lép majd Platini erre. Nekünk ezzel viszont jelenleg nem kell foglalkoznunk, a Chelsea igazán kellemes irányba tart a piacon, legalábbis szvsz.

A végére még annyit, hogy ugye most válogatott szünet jön, legközelebb 13-án jutunk újra PL-hez, nyitómeccsnek máris egy jó kis Arsenal-City jön (remélhetőleg jól kifárasztják az ágyúsok Pellééket, 1 hétre rá ugye mi látogatunk a mászókakékekhez), mi pedig háromtól tehetünk azért, hogy mi maradjunk az egyetlen 100%-os csapat az ötödik fordulóra, a Swansea jön a Bridgere. A Pool a jelenleg harmadik Villát fogadja, s valószínűleg aprítja péppé, bár hátha nem, az új ManU pedig a remek QPR-ral meccselhet egyet az Old Traffordon, az első győzelem reményében. A sort majd a Hull-WHU csúcsrangadó zárja, ha valaki lesz olyan bátor, hogy megnézze.

 • Blue One

  “Hát, erre azért hétfőn került sor, munka közben 8 óra alatt hoztam össze
  az első félidőt, 3-5 perces etapokkal, gondolhatjátok, de megérte.”

  Már az első etapban láttál 2 gólt. Nem értem mi a baj 😀

  “de szögletnél is kifejeli a labdát – sokban hasonlít Drogbához a spanyol,”
  Ezek szerint nem csak engem emlékeztet rá. Ennek örülök 🙂

  Nálam is megérdemel Ivanovic egy-két sort. Az a mentalitás, amivel ő játszik egyszerűen imádom. Néha picit túlpörög ( bíróval ordít mert nem mi jövünk bedobással), de nincs ezzel baj. Luisnak nem lesz egyszerű beverekednie magát. Iva szórja a gólokat, jól is játszik nem lehet kirobbantani onnan. Azpi így nem mehet át jobbra és mivel ő is kiválóan teljesít marad a bal oldalon, Luis pedig a padon.

  Iva kitűnik a mentalitásával, de azért a csapat is megfelelően áll a meccsekhez. Látszik rajtuk, hogy csakúgy duzzadnak az önbizalomtól és a falon is átmennek ha úgy van. (Meg kell nézni a gólörömöket) Mourinho nem a levegőbe beszélt , amikor a mostani bajnokságról beszélt anno.
  Kiválóan sikerült az átigazolási időszak számunkra és a földkerekség legjobb edzője a miénk. A legjobb kerettel is mi rendelkezünk szerintem. Az eddig mutatott játék is mellettünk szól. Remélem idén végre mi örülhetünk, ismét Mourinho-val.

  U.I.: az átigazolási ablak után őszintén remélem, hogy október 26.-án egy hozzánk méltó előadást fogunk produkálni a rémálmok színházában.

 • Cech01

  Cech: ” Blue is the colour ! … It hasn’t changed 🙂 … have a good night everyone …”

 • Chester_B

  Zseniálisan állt össze eddig a taktika, a variációs lehetőségek száma óriási. Van, hogy Fabregas megunja, és olyan passzokkal indítja akár Costat, akár a szélsőket, ahogy anno Mata csinálta, van, hogy Costa kimozog a balszélre, Ivanovic meg izomból sprintel a beadásra a műspanyol helyére, és akkor ott van Hazard is, akiben bármikor benne van egy villanás, akkor is, ha nem feltétlen játszik jól, valamint a 4-2-3-1 és 4-3-3 közötti átmenetekhez való lehetőség.

  Nagyon baba idén a keretünk, és még mindig fiatal, Iva és Terry képviseli a 3. X-et a kezdőből, elképesztő. Amikor Mourinho megérkezett, azt jósoltam, hogy az első évben nem biztos, de utána tarolni fog, már-már Barca szinten, és ezt továbbra is tartom.

  Az első erőpróbán túl vagyunk, jöhet a második, a Swansea, majd utána a harmadik az Etihadban, nem lesz egyszerű menet egyik sem, de hihetetlen mekkora önbizalma van az egész csapatnak, remélem ennek segítségével 6 ponttal lehozzák a két meccset.

 • taybor33

  Ha Costa így folytatja, akkor kb novemberre behozza Nando+Sheva góljainak számát, meg hát a mezek is fogynak majd rendesen.

  off:

  Cézárunk hosszabbított:
  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/09/new-contract-for-azpilicueta.html?WT.mc_id=social_20140902_30867166

 • WudigessBoi

  Iva: volt egy posztom bő egy éve erről a legendásdiról (http://chelsea-fc.blog.nepsport.hu/archives/2013/08/02/Legendava_valni/), nehéz megfogalmazni, mi változott azóta, de nálam ez az ember gyors ütemben értékelődik egyre feljebb és feljebb. Imádom a vehemenciáját, a küzdeni tudását és a jó értelemben vett őrültségét. Először írom le, de nem hirtelen felindulásból: nálam ő már Chelsea-legenda.

  • taybor33

   Igen, én is így vagyok ezzel, bár én már kb a Nápoly elleni BL visszavágón lőtt gólja óta így vagyok ezzel, talán az volt a fordulópont. És szerintem idővel(még 5-6év) Cahill és Matic is azzá válhat, ha ilyen teljesítménnyel rukkolnak elő mint mostanában. Bennük még látom azt az alázatot és hűséget a klub iránt.

  • Cech01

   A hajtása, a kitartása, a játékintelligenciája és a küzdőszelleme is példaértékű. Minden meccsén szívvel-lélekkel játszik a csapatért és sosem száll el magától. Elég sokat tett már a csapatért, hogy ne csak “közönség-kedvenc”-ként emlegessük!

  • mohacsia

   És védőként olyan meccseket döntött el nekünk, mint a tavalyi City elleni bajnoki, a Napoli elleni BL visszavágó hosszabbítása vagy a Benfica elleni EL döntő.

   • Eleve a bemutatkozása igen jól sikerült ugye, az első “igazi” meccsén egy duplával nyitott a Pool ellen. Anno az ős-nst-n valahogy úgy kezdődött akkoriban a poszt, hogy “ki a tököm az az Ivanovics?”, és akkor még mi is vagy 2-3 meccsen láttuk ilyen ligakukákban, meg tudomisén. Azóta is stabilan a csapat legjobbjai közt van szezonról szezonra, de (számomra) érdekes módon sosem emlegetik a világ egyik legjobbjaként – pedig bőven az.

    • gorkaf78

     Ha jól tudom, ő Oroszországból jött, és első szezonjában nem is játszott, azt nem tudom, miért. Azóta tényleg a csapat egyik szíve, motorja, és tényleg a világ egyik legjobbja a posztján.

     • Hát, télen érkezett eleve (2008 jan 15. és igen, Oroszból), és akkor ott más volt még a liga beosztása (asszem most már harmonizálták az európaival). Egyébként ő volt Grant kb egyetlen igazolása, utána pedig ugye Scolari érkezett, akinek egészen más elképzelése volt a futballról nálunk (jött Bosingwa).

      Jaaa, és ne felejtsük el, CB-nek érkezett. De az alap védőnégyesünk akkor Belletti-Carvalho-Terry-AC volt, amibe azért nehéz belekötni, és akkor még itt volt Alex, Ben Haim, aki ugye nem volt jó, de mégiscsak Grant földije, PF is. Viszont aztán a BL-ben a Pool elleni, idegenbeli 1-3 alkalmával szerzett duplája a csapatban tartotta, és kb azóta ott is ragadt.

      • gorkaf78

       Köszönöm az infót! Így már sok minden beugrott a szerbbel kapcsolatban. Neked ez fejből ment, vagy egy kicsit kellett guglizni érte? :)))

       • a dátumot google-zni kellett, a többi az ment fejből.

 • trueblue05

  Egy valamivel nem értek egyet. A mez. Nekem nagyon megtetszett amikor kijött, úgyhogy meg is támogattam a klub kasszáját egy JT-s árával.

  • hát, kinek mi, ugye 🙂 mondjuk nekem eleve nem barátom a sárga, a fehér második mezek jobban bejönnek.

   Igaz, számomra az Adidas még mindig nem csinált olyan jó mezeket, mint az Umbro, a kedvencem még mindig a centenáriumi mez, annak a kékje és a fehérje is kb a valaha volt legjobb Chelsea mez számomra.

   • gorkaf78

    Nekem megvan a centenáriumi (is), az tényleg nagyon szép. A másik kedvenc, bár az kicsit “extrém”, de nagyon jó emlékek fűződnek hozzá, BL győztes évben a fehér-sárga, fekete gallérral, a Barca elleni idegenbeli diadal meze.

    • a centenáriumi fehér után a második kedvencem a 03/05-ös fehér Fly Emirates-es, de a 04/05-ös szürke is fasza volt. Az Adidasok közül a tavalyi fehér piros és kék csíkkal az eléggé jól sikerült.

   • Chester_B

    Hmm, érdekes. Én annyira nem vagyok mezszakértő, nekem például a legtöbb Adidas mezünk tetszett, de olvastam olyan kritikákat, mint “túl egyszerű” vagy “túl giccses”, én szeretem az egyszerű dolgokat, szóval nem zavar. A centenáriumi egyértelműen a legjobb, sajnálom, hogy már kinőttem, pedig abba focizni is élmény volt, nem cseszte szét a cickómat.

    Az idei hazai mez nagyon baba lett szerintem, idegenbeliek közül nekem ez a kedvenc (kép), viszont az idei 3. számú mezünk is bejön, meg a 2012-es is, ami szintén hsaonló átmenet volt, csak ott nem kék csíkok hanem kockák voltak a sötét mezen.

    http://www.comparestoreprices.co.uk/images/um/umbro-03-04-chelsea-away-shirt.gif

    • igen, ezt a Fly emirates-est említettem én is lejjebb, egy ilyet még szerzek valahonnan, ha fejreállok is 😀

     Az a baj, hogy ilyen replikákat nem csinálnak, vagy az új/tavalyi mez van, vagy a nagyon retro. Pedig, én is beújítanék egy garnitúrát a centenáriumiból is, mert azt én is szétfociztam, és kezd kicsit kiszálasodni az állandó mosástól, megtört rajta az embléma is, szóval na, használt 🙂

     • Chester_B

      Vaterán most van 2500-ért, nekem sajnos most erre nem telik, pedig én is beszereznék egyet, ha még jó is rám, akkor az ajándék.

 • d3vnull

  Jó reggelt fiúk! Iva évek óta kurva nagy király 😀

  • Persze, ebben szerintem nincs vita 🙂 csak, most ért el viszont egy szintlépést, amivel konkrétan jelenleg a csapat húzóemberévé lépett elő. Egy Essien-forma energiabomba, javultak a beadásai is, és amellett, hogy hátul is úr, a levegőben is úr, most meg 3 meccsen 2 gól, átlag meccsenként 2,7 lövés, 1 key pass. De nem is feltétlen a statok a lényeg most, hanem tényleg az, hogy a meccs képe alapján érezheti, mondhatja úgy az ember, hogy ez bazzeg ez mindenhol ott van, és nem v alig hibázik.

   Mert ne vegyük el, a gól(ok)ban ugyanúgy benne van, mint az egyébként szintén jól teljesítő Cahill vagy Terry, de egyelőre támadásban is csatárokat megszégyenítő teljesítménnyel van jelen.

   • Chester_B

    Ehhez azért kellett Mouriho taktikája is, ahol Iva rendre ziccerbe kerül akcióból, részben Costa szélre mozgásának, részben a jobbszélső befelé mozgásának, és részben annak, hogy Dave nem támogathatja a támadásokat, hogy hátul meglegyen a 3 biztosító ember.
    Nem egy klasszikus FB, de hihetetlen mennyire érzi a támadásokat, ahogy helyezkedik és érkezik, egy igazi élmény, és emellett a védekezése is kiváló. Ha kapnék egy ingyen mezt a jelenlegi keret játékosaiból válogatva, biztos Iva 2-esét kérném, ez az ember egy eszme, egy életérzés és egy olyan stílus, ami a mai fociban nagyon ritka, viszont én baromira kedvelem.

 • Blue One

  A szerb szikla 🙂 Én sokszor csak így hívom. Úgy látom mindenki ugyanazon a véleményen van. ( mondjuk máson nem is lehet 🙂 Halkan jegyzem meg, hogy ő “csak” 65 ezer fontot keres hetente. Házon belül is kevés, a mu-s viccekről meg nem is beszélve…

 • gorkaf78

  Számomra ez a nap híre, remélem hamarosan hivatalos is lesz:

  Courtois hosszabbít, új szerződést kínálnak neki:

  http://metro.co.uk/2014/09/03/chelsea-set-to-offer-thibaut-courtois-bumper-new-contract-to-secure-long-term-future-as-no-1-goalkeeper-4854981/

  • Chester_B

   Muszáj lesz, mert neki is akkor jár le a szerződése mint Cech-nek.

 • Cech01

  Gondoltam belenézek az angolok meccsébe, de megint ez a szerencsétlen Aszpiliszuéta a kommentátor, úgyhogy marad a stream.

  • Endy919

   Évek óta nem láttam ilyen szar angol keretet . Ez már lassan szánalmas kategória.

   • Endy919

    Igaz soha sem voltam angol válogatott rajongó. Nem is igazán kedvelem őket….

   • Cech01

    Én még soha nem láttam ilyen szánalomra méltó angol keretet. De magát a szövetséget sem értem. Mi az istent akarnak kezdeni Hodgson-nal? Totál leszerepeltek az angolok az EB-n és a VB-n, a játékuk meg egészen kilátástalan. A klasszisok egy része visszavonult, a másik része hullámvölgyben van, a kapitányuk dilettáns az utánpótlás pedig kérdőjeles. Nem fogadnék angol éremre sehol a következő 1-200 évben .

   • mohacsia

    A kezdő nevekre szerintem egyáltalán nem rossz. Ha jobban megnézzük, akkor van 4 darab 27-29 éves rutinosabb játékos, a többiek mind fiatalok, ergo potenciális fejlődés, amit mondjuk Barrytől nem lehetett várni. Na az tényleg szar keret volt! Az idősebb Cahill és Baines mellé Chambers, Stones, Shaw, Gibbs, Jones egyáltalán nem a kutyaütő fiatal védő kategória. A pivotban pedig két btb-ként Henderson és Wilshere sem néz ki rosszul, de ide olyan sok backupot nem tudnék felsorolni, illetve egy mélységi irányító kinevelése eléggé szükségszerű lenne. Oxlade-Chamberlainben és Sterlingben is van fantázia a támadóközéppályán, csak előbbi elég sérülékeny, de legalább nem olyan agyatlanok a focihoz, mint például Walcott, vagy akkora favágók, mint Milner (aki egyébként néha a cityben meglepően jól tud focizgatni, ha lehetőséget kap).

    Hart Angliához mérten egy egész jó kapus… állt már a helyén Green meg Robinson is. A két rangidős védőre pedig szerintem abszolút lehetne védelmet építeni. Cahill elég megbízhatóan szokott klasszis szintet hozni, nektek ne kelljen már bemutatni! Igazából itt Rooneynak kellene felvennie a vezér szerepet végre csapat szinten, mert neki kellene a klasszisnak lennie, akire az egész csapat támaszkodik.

    A fő probléma itt a bagoly személyével van, teljesen nyilvánvaló, hogy nem fog semmit kihozni ebből és egy ígéretes generáció mehet a kukába. Ha Rodgers keze alatt Sterling, Henderson és Sturridge úgy tud játszani ahogy, akkor szerintem nem a kerettel van a baj. Pédául kb semmivel nem gyengébb ez a névsor, mint amivel a hollandok vigéckedtek el egy vb bronzig.

    • Endy919

     Nekem a nemzeti csapatról az Arsenal jut az eszembe. Az egész csapat egy nagy ígéret , de soha sem lesz belőle értelmes csapat. Hodgson pedig viccnek is rossz…

    • Ricky

     Angliának a szövetségi kapitányokkal van gondja mindig.
     Hodgson egyszerüen nevetséges nem is értem hogy lehet még mindig a kispadon egy ilyen csúnya VB-é leszereplés után nevetséges. Meg a tegnap is játszott 4-4-2 mégis mi volt? Kik játszanak még ilyen felállásban? Senki. Ez egyszerűen a kapitány sara.

     Ilyen játékosokkal mint Baines,Cahill,Henderson,Wilshere,Sterling,Sturridge,Chamberline
     lehetne egy nagyon de nagyon komoly csapatott összeállítani.
     Egyébként meg van egy jó támadó középpályása is Angliának és még fiatal is csak most épen sérült az Evertonban játszó Ross Barkley

    • Blue One

     Bár ilyen jó lenne a helyzet, ahogy te leírtad. Egy kezemen meg tudom számolni a jó angol játékosokat. Cahill nyilván közéjük tartozik. Baines, Shaw, Oxlade, Sterling, Walcott, Sturridge, Rooney(?), aki még jó. Rooney-nak jól csengő neve van, de azért teljesíthetne jobban is. Stones-ból Chambers-ből talán lesz valaki, de ők se mutattak eddig sok mindent, bár fiatalok és védők… Majdnem kihagytam a legtehetségesebb játékost a keretből. Barkley-ről van szó. Ő tényleg nagy tehetség, belőle kéne több ( elől is, hátul is). Kapus poszton tényleg jobb a helyzet, mint volt, de Hartnak volt egy jó éve, amikor tényleg jó volt, de azóta…Nem is értem, mintha nem is ő lenne. Olyan gólokat kap, hogy csak na. Stoke ellen is milyen gólt kapott?
     Colback, Delph az angol válogatottban? Ez azért erős…Hol vannak a Terryk, Lampardok, Ashley Cole-ok, Beckham-ek?Sehol és ez a nagy baj…

     Az arsenalos törpéről meg ne is beszéljünk. Lassan több cigit szívott nyilvánosan, mint ahány gólja van. Pár éve berobbant és mai napig azon a szinten van. Semmi motiváció, semmi alázat, így aztán siker sincs persze. A manchesteri pankrátorról nem is beszélve. Ő miért lenne jó? Amerikai fociban az lenne, szép tackle-ket csinál. Egy közveszélyes ember, de nem csak meccsen. (lásd Rooney eset). Ott van még a fiatal angol védőtársa, akitől a hideg is kiráz. Hagyján, hogy focizni se tud, de még ránézni is rossz… legtöbb embert a válogatottnak kb a mu adja, az a mu, ami épp rekordokat döntöget…negatív rekordokat…

     Lewis Baker-re lennék már kíváncsi. Remélem egyszer majd bemutatkozik.

 • Endy919
  • gorkaf78

   Nagyon jó, gyorsan hozzá is adtam a kedvencekhez! Lehet kellene inditani erre a mintára egy Chelsea-MU-City-Arsenal-Liverpool szurkolói blogot, és minden csapatról szigorúan T/1-ben írni…:))

  • WudigessBoi

   Köszönöm, rég nevettem ennyit, pedig még csak itt tartok: “Ciprusról még azt kell tudni hogy jó nyaralóhely, sokan kedvelik. Most majd a fociról is híres lesz, hiszen oda megy a
   Barcelona.”

   • Ezen már sajnos(?) nem tudok nevetni. Szomorú. Az a baj, hogy ránézésre ez egy hatéves gyerek szintje. A még nagyobb baj az, hogy valószínűleg a blogger nem ennyi idős.

  • trueblue05

   ” Tavaly ki tudták verni a Chelseat, de mink ezt a hibát nem követhetjük el. “

   • trueblue05

    kemény

   • WudigessBoi

    Jaja, örökbecsű, pláne, hogy nem kivertek minket, hanem meg. Mi továbbjutottunk, ők meg nem.

 • Zouma is enjoying life at Chelsea and has revealed that he has early become a target for the club’s jokers.

  He said: “Diego Costa is very, very crazy. Ivanovic makes a lot of jokes too.

  “Afterwards the group laugh a little about my age because, well, I’m a big man for 19-years-old.

  “Even the coach when we were going for the blood test jokingly said, ‘Here, now we’ll see if you lied about your age’.

  “But really they’re cool, easy.”

  ***

  Vice-president Adriano Galliani said at Torres’ unveiling on a two-year loan arrangement: “The most difficult deal was Van Ginkel’s one because he resisted our negotiation, he wanted to be a regular at Chelsea.

  “I gave him time to decide and said to (Nigel) De Jong and Fernando Torres to speak with him and convince him to come here. In the end he said yes and he is a great talent.”

 • Courtois kb 1 aláírásra a szerződéshosszabbítástól:

  Courtois told Sky Sports: “It’s not yet signed. I am here with the national team so it is difficult, but when I am back at Chelsea I will probably sign the new contract.”

  • Cech01

   Zenzo, küldtem emailt az általad megadott címre. Ha van időd, kérlek válaszolj 🙂

 • Idemitirjak

  Costa nem játszik EB selejtezőn comb sérülés miatt, épp vizsgálják, hogy mennyire komoly.