Egy maradhat

headPreventív jelleggel megelőlegezném, hogy a Stamfordon a hazai csapat járjon már úgy, hogy a forduló végén egyedüliként vezesse a PL-t veretlenül. Vágjuk a falhoz a Swanseat na!

A jubileumi 100. bejegyzés itt a TACCS-on. Go on!

A forduló nyitómeccsén az Arsenal és a City gyepálhatja a szembejövő másikat, remélhetően jól megcsinálják egymást bis zum tövig, mert ahogy már az Everton elleni meccs után is beszéltük, a kövi fordulóban mi megyünk az Etihadba. Na, de ez után – már értem ez alatt az Emirates-Etihad csatát – a háromórás meccsdömpingben indul a lényeg, amikoris a PL három forduló utáni összes veretlen csapata összecsap, a kivégzést a Stamford celebrálja, én meg bízom benne, hogy nagy tisztelettel úgy agyonverjük a mosolyogva érkező, saját szezonkezdetétől bormámorban úszó vendéget, hogy egy hétig szédelegjenek tőle.

A ManU leverése az első fordulóban azért erős volt, azóta a Burnley és a WBA ledózerolása mondjuk annyira nem nagy szó, de minden esetre mégis az egyik csapatról beszélünk a kettőből, aki a háromfordulós augusztus után 9 pontra volt képes. Emészgessük még ezt egy kicsit ezt a hírt, mi ugye arról beszéltünk az elején, hogy jól kell venni az első hónapot, mert a szeptember már tartogat buktatókat, és akkor ugye már kapásból a Swans így elsőre, pedig akkor még nem is láttuk, hogy mennyire nem zuhannak meg mégse. No meg aztán a szünet miatt vagy mellett vagy ellenére ráadásul sűrű is lesz, mert ugye 13-mal indítunk, majd a hónap végéig lezavarunk hat meccset, a Swans után máris jön a Schalke, aztán City, majd ismét hétközi ligakupa a Boltonnal, hétvégére Villa, majd a hónap zárásaként harmincadikán még letoljuk a BL második körét a Sporting otthonában.

Ezt mind még a meccs előtt írtam, tizenegyedikén este, mikor úgy tűnt, hogy én konferálom fel a hétvégi összecsapást, ami aztán úgy alakult, hogy nem, de cserébe viszem a győzelem megéneklését. Merthát, mégiscsak győzni kellett ugye, vagy mifene. Csakhogy aztán nem minden indult úgy, mint kellett volna. S ha már tanult kollégám úgy zárta az augusztust, hogy idézem: az ellentétes félidőzés, mint stílusjegy, akkor kénytelen vagyok beilleszteni a sorba ezt a mérkőzést is. Mert drágáim, amit megint az elsőben produkáltunk, hát az annyira semmi lófasz nem volt, mint ide Botswana. Na oké, most kicsit változott a kép azért, mert már nem értük be annyival, hogy gólt rúgassunk az ellenféllel, Terry megijedt, hogy ez a kétballábas banda, akinek már az első tíz percben adtunk két ziccert, még a végén nem talál be, hát gondolta, fásszom, nesztek, majd akasztott egyet Courtoisnak a 11. percben. Aztán, egyúttal intett a csapatnak, hogy akkor most már előre, megvan a hátrány, tessék kérem megfordítani.

Ezt is mi rúgtuk
Ezt is mi rúgtuk

Monk gárdája viszont egy fokkal szívósabb volt középpályán, mint eddigi ellenfeleink, hátul meg keményebb – valószínűleg még a buszon idefelé is azt szuggerálta az edző a fejekbe, hogy ha már a kispest mezben kell játszani, hát legalább ússzuk meg három alatt, ha már eddig eljutottunk, legalább egyelőre a négyben maradjunk meg. Erre meg is volt minden esélyük, lévén a kezdő sípszónk előtt már tudtuk, hogy a City és az Ágyúsok egy 2-2-es döntetlennel hergelték önnön nézőiket. Ennek fényében futottak, ütöttek, csíptek, rúgtak, haraptak, ráadásul emellett még fociztak is. Igazából valljuk meg, az első 30 percben 1 csapat volt a pályán, az viszont nem Kékben játszott. Nem valószerűtlen elképzelés, hogy a válogatott meccsekkel, kisebb-nagyobb sérülésekkel a lábakban José a hétközi meccs előtt úgy engedte ki a srácokat, hogy tartalékon pörögjenek, de mégiscsak feltűnő volt a kontraszt a két együttes között.

Világfájdalom
Világfájdalom

Meg kell itt egy picit említeni, hogy szándékkal vagy sem (ez mekkora hülyeség, persze, hogy azzal) a védelmünk erőteljesen rámozdult a hollandok Vb-védekezésére, és amíg Luis el nem éri a megfelelő szintet, amivel grande JM kezdőbe meri állítani, addig erőszakosan próbálunk egy 3 középső védős, területszűkítős, nem széleket védős védekező focit játszani, amivel viszont nem először szívatjuk meg magunkat. Amióta ennyi támadószellemű, védekezni fokozottan képtelen játékos van a középpályánkon, azóta csodásmesés, amit csinálunk elöl, viszont a védelemnek meg fura, hogy dolgozni kell hátul. Matics remek játékos, remek játékkal, de egyedül kevés, és a lendületből támadó ellen eddig sikerrel zavarja össze a sokszor egymást taposó Terry-Cahill, és középre húzódó Ivanovics trióját, ezzel gólhelyzetet teremtve, urambocsá gólt elérve. Nem tartom azt, amit ti többen is írtatok a kommentok között, hogy a hat kapott gól sok lenne 4 mérkőzésen, elvégre ennek a fele egy meccsen született, ami attól lett igazán történelmi eredmény, hogy kaptunk is, nem csak rúgtunk. Viszont, ha ebből egy Burnley egyet, egy Swansea kettőt, egy Everton meg hármat lő, akkor mi jön a Citynél?

Costa menetrendszerinti ábrázata, háttérben priceless random védekező játékos arc
Costa menetrendszerinti ábrázata, háttérben priceless random védekező játékos arc

Na persze, még ha négy is, igazából akkor sincs gond, mert itt van nekünk az, ő, Ő, a Csúf, aki megmentette most is a mérkőzést: DieGoal Costa, aki kinézte magának a Fibonacci sorozatot, hogy hát ő úgy nagyjából ennek mentén haladna előre – ergo a City ellen jöhet az ötös. Kell hozzá, kell mögé persze a csapat, hogyne kéne, de azért amit ez az ember művel, az már-már PL történelem, egyelőre ő a második játékos, aki az első 4 találkozóján gólt tud lőni. Nem mellesleg a 4 meccsen 7 gól, amit 14 lövésből, abból 10 kaput találó lövésből hozott össze. És szaladjunk ennyire előre: a Swansea ellen, a negyedik PL meccsén vert egy mesterhármast. Szörnyen viszolyogtam a leigazolásától, ezer meg ezer indokom volt rá, miért nem ő kell ide. Most meg szöges csalánkorbáccsal verném a hátam, hogy mégis hogy lehettem ennyire vak. Ez az ember megcsinálta azt, amihez Torresnek 43, Sevának 41, de még Drogbának is 18 mérkőzés kellett (7 PL gól). Igen, kell hozzá még egy kocka, aki 4 meccsen 6 asszisztot jelentett – Fabregas.

Megszokott pillanatkép
Megszokott pillanatkép

A győzelmek kulcsa kettejük mellett mindig más, hol egy Schürrle kellett, hol egy Ivanovics, most Hazard volt végre nagyon elemében, a szünetben vagy összekacsinthattak Oscarral, vagy José verte össze a fejüket, de amit ketten műveltek, az kezdett megalázó lenni a Swansra nézve – amikor már a magyar kommentátor is észreveszi, hogy kezd csúnyán edzőmeccs jellegűvé silányulni a mérkőzés, akkor ott már valami tényleg eldurvult, és nem csak a mi szurkolói szemünk látja így. Eddig szinte minden mérkőzésen kivétel nélkül megvolt ez, és győztünk is minden esetben, 2 dolgot viszont szeretnék ide tűzni: az egyik, amit meccs közben is betoltam a diszkoszba, hogy a nagy örömjáték közepette hajlamosak vagyunk ellazázni a helyzeteket, és nem belőni őket. Kettő: amikor már mi is nagyon érezzük, hogy szarráaláztuk az ellent, akkor a semmiből kapunk egy pofont – és ezt megadta most a Swansea is, teljes joggal. Fájó, hogy mindezt az az ember vitte véghez, aki külsőre is, meg tudásra is a kilencvenes évek végi fradiba illik leginkább. Akkor már rúgta volna inkább Dennis, a Gomis. Ezt azért is kell kiemelnem, mert némiképp meglepődve olvastam a meccs közben, hogy sokan úgy látták, Ramirestől javult meg a középpályánk (ami sokkalta inkább köszönhető annak, hogy lélektanilag fontos pillanatban egyenlítettünk, a Swans pedig sorban sárgult be Ázárról, ráadásul Amat kidőlt). Urambocsá’ kezdőbe vele, miegymás. Nem tagadom, már most több jó megmozdulása volt, mint tavaly az egész szezon során. De könyörgöm, sokkal jobb nem lett… csele még mindig nincs, úgy lő, mint nagyanyám, vagy még úgy se, más kérdés, hogy legalább annyi mákja van, hogy most még annál is szarabbul találta el, mintsemhogy a negyvenhetedik sorba vágja, így meg behúztak a neve mellé egy asszisztot, ami az év vicce, de hát attól még ez van. A kiemelt és szidott német, akinek a helyére állt, spec pont jobb védekező statokkal bírt az ugyanannyi játékperc alatt, és támadásban sem mutatott sokkal többet, pedig akkor már játszott a csapat, nem alibiből labdát nyomozott. Szóval, nagyon nem tudok egyetérteni azokkal a hangokkal, amelyek a csapatba helyet kívánnak keríteni neki. Schürrlének viszont ott a helye, hogy az a jó Schmoikel Hapsburg Hohenzoller Mulan Pocahontas Gutenfater csinálja meg rögtön máris a mindenséget.

A csatáraink gólokat lőnek, öröm a köbön
A csatáraink gólokat lőnek, öröm a köbön, izé a quadon, vagy mi

Viszont Jonjo gólja előtt történt még egy számunkra kedves és fontos esemény: Hazard és Oscar meglövette a 20 percre beszálló Remyvel az első Chelsea találatát, ami úgy gondolom, mindenkinek hasznára fog válni. Remyből amúgy nem sokat láttunk, most nem volt rossz, lőhetett volna hármat, lőtt egyet, csereként, ez így egyelőre elég. A 4-2 pedig impozáns eredmény, főleg úgy, hogy ezzel 4 forduló után mi maradtunk az egyetlen 100%-os csapat, ráadásul 15 lőtt góllal, ami nagyjából a többi csapat (inc riválisok) duplája. Igen, a hat kapott nem olyan fényes mellette, de az Arsenal 6, a Pool 5, de még a City neve mellett is 4 gombóc van. Fincsi szezon lesz ez.. a lényeg egyelőre a 12 pont és a +9-es gk, mert ennek a közelében sincs senki.

A tréfáskedvű José labdaszedőként törleszt Hazard helyett
A tréfáskedvű José labdaszedőként törleszt Hazard helyett

Most viszont nekifeszülünk a BL-nek (is), és minden valószínűség szerint jön a gyakoribb rotáció a csapatban, ahogy arról kollégám is szót ejtett már. Úgy vélem, lassan, de biztosan körvonalazódik Mourinho alapcsapata, viszont nem véletlen, hogy már 18 játékost láthattunk hosszabb-rövidebb ideig beszállni. Ha végignézünk ezeken a beugrókon, Drogba, Salah, Ramires, Remy, Mikel, Luis, Willian – akkor szerintem jól látszik az, hogy bő és mély a keret, eléggé bő és mély ahhoz, hogy 1-1 kulcsjátékos sérülését vagy pihentetését gond nélkül tudjuk átvészelni. A Bajnokok Ligája csoportunk elég hígra sikeredett, ami elég pozitív a bajnokságra nézve, elvégre most meccsről meccsre léphetünk túl sorban minden akadályon, kezdve máris a Cityvel az Etihadban, aztán otthon a jelenleg 10 ponttal második, épp a Poolt elgatyázó Villa, majd szintén a Stamfordon az Arsenal, amit októberben még egy revans-szagú Palace és az Old Traffordi vendégjáték követ.

Minden esetre több, mint impozáns, amit eddig láttunk a csapattól, és egy Vb-vel súlyosbított nyár után úgy vélem, ez mintaszerű kezdés, meghát ahogy olvasgatom a kommentek közt, ti is. Most már nem csak, hogy nagy potenciál van a csapatban, de ez meccsről meccsre ki is jön, a feladat most annyi, hogy a jó játékkal töltött időt minél hosszabbra nyújtsuk a 90 perc alatt, illetve a megszokottnak mondható ölözőben maradást pedig minél inkább visszaszorítsuk. José kimondta a bajnoki nyitány előtt, kimondom most én is: a Chelsea bajnokaspiráns, jelenleg pedig a legnagyobb esélyes. Nyilván ez akár egy hónap alatt az inverzére is fordulhat, de ettől jelenleg még így áll, a legfőbb riválisok botladoznak, és igen nagy lépést tehetünk előre, amennyiben a következő forduló zárómérkőzésén elgázoljuk a tavalyi minta alapján a címvédőt. Egy esetleges vereséggel is csak akkor kerülünk le az első helyről, ha a Villa nagyon elveri a hozzá látogató Arsenalt, de célozzuk meg azért a 3, lehetőleg 1 pontot. Lehetőleg a hármat. Irtózatos izmozás lenne most elverni a City-t idegenben.

Thanks Omar, ismét egy zseniális kép :)
Thanks Omar, ismét egy zseniális kép 🙂
 • Zola

  Ezt most kicsit elkapkodtad,Costa és Fabregas megérdemelt volna egy részletesebb kitérőt.Ramires-szel már eljutottál arra szintre,ahonnan nincs visszaút,ezt megértem,de szerintem az ő játékát már nem látod objektíven.Ha nekem nem hiszel,akkor higgy a statoknak.Oscar szerintem meg rettentő gyenge,mármint magához és az elvárható teljesítményhez képest.Nyílván nem azt mondom,hogy kukába vele,mert vannak azért remek pillanatai(lásd assist Remy-nek),de elvileg neki kéne ezt a csapatot irányítania,ehhez képest ezt Hazard és Fabregas csinálja.Körülötte érzek egy jó adag hype-ot,őt szeretni kell mert Zsozé szereti.Én eladtam volna idén Őt is,amíg nagy pénzért el lehet adni.Ha esetleg megbántottalak a kritikámmal,akkor ne haragudj,a szándék nem ez volt.Gondoltam beszélgetünk,és véleményeket ütköztetünk.

  • Azt hittem már nyilvánvaló, hogy nem vagyok az a sértődős fajta 😉 na mind1. Nem, ez itt arról szól, hogy látok valamit, megírom, akinek meg nem tetszik, vitázik – amíg ezt kulturáltan teszi, addig felőlem lehet szurker, ellenszurker, vagy maga a José is 😛 Asszem még senkinek nem haraptam le a fejét, hogy miért nem ért velem egyet 🙂

   A Costa+Fabregas performanszt azért nem engedtem igazán bő lére itt, mert külön posztot tervezek róla.

   És akkor Oscar és Ramires. Na igen, ezt a két játékost gyökeresen eltérően látjuk. Na most a játék képe alapján nem fogjuk meggyőzni egymást, mert tapinthatóan mást látunk, így maradnának a statok, de azt meg azért nehéz összehasonlítani, mert Ramires kapott eddig 3 meccsen 161 percet, Oscar meg 242-t. Szóval mégis maradnék annál, amit én látok.

   Oscar helyzete némiképp változott a csapaton belül, és nagyon jól leképezi ezt az, ahogy a számkiosztások is alakultak: Hazard megkapta a 10-est, Oscar meg a Lampardos nyolcast – meg van egy Fabregasunk is már. A kezdőnél mindig úgy van felkaristolva, hogy Os van a centrálban, Hazard a szélen, Cesc meg pivotban, viszont a mérkőzésen ezek a szerepek nagyon kevéssé vehetőek észre. Elég megnézni egy-egy heatmap-et vagy a passzokat a három játékosra. Oscar amolyan Joker szerepet kapott Josétól, én úgy látom, amit remekül lát el. Ha kell, középen várja és osztja a labdát, ha kell, a középre húzódó Hazard és Cesc helyére húzódik szélre vagy hátra, emberfogó szerepköre van, szerel, fejpárbajt nyer, ha kell, mélyen hátra jár (pölö Burnley ellen), ha kell, akkor át sem lépi a felezőt a saját térfél felé (Swansea). Én benne igazán látom azt, mikor miért van a pályán, és azt többnyire jól tolja. Pedig hidd el, amikor hoztuk, jobban nem értettem, mint Ramires érkezését.

   Ramires ezzel szemben – és valószínűleg ezt José is úgy látja, mint én, mert a fehérbrazil játszik, a csokibrazil meg inkább csere – igazán semmilyen skillel nem rendelkezik. Fejpárbajt szökőévente nyer, cselezni nem tud, védekezésben többnyire faltol, a kapu előtt meg töketlen. Igen, az Everton ellen jól játszott, még úgy is, hogy az egyik gólt szerintem részben miatta kaptuk, de 1 gól + 1 gólpassz azért tapsolós, főleg nála. Viszont ha megnézitek a tegnapi meccset, amikor szerintetek (bocs, ha te épp nem írtál ilyet, most nem néztem meg) tőle stabilizálódott a kp, bemutatott egy sikeres, meg egy sikertelen szerelést a 45min alatt, és hát a heatmap szerint kb nem is járt a térfelünkön – most akkor a Swans nem támadott, vagy Ramires egymagában visszaszorította az ellent? 🙂

   Ne értsétek félre, én továbbra is tartom, hogy bár nyilván kritikusabb szemmel nézem, mint más játékosokat, de nem bánnám, ha jó lenne. Nem lételemem Chelsea játékosokat szapulni. De leírom Terrynél is, ha egy darab szar, mint ahogy ezen a meccsen az volt, vagy leírom azt is, ha Brana elöl pazar játéka ellenére hátul miatta szedünk gólt, mint ahogy leírtam az Everton elleni után. Viszont ha valami, hát az elég sokatmondó szerintem, ha egy mértékadó oldal, mint a whoscored leír olyat, hogy:

   http://www.whoscored.com/Players/28191

   Ramires játékának jellemzői: labdatartása gyenge, és fegyelmezetlen. Egy védekező középső középpályástól ezeket pont nem várná az ember.

   Mindenesetre mindenki ahhoz képest értékeli az egyes teljesítményeket szurkolóként, hogy kitől mit vár el, én viszont mindenkitől a maxot, és ehhez mérek. Láttam már Ramirest jól játszani, szóval tudom, mit akarok látni tőle. Jó lenne, ha brazil létére megtanítaná valaki lőni, ha már rendre a kapu elé kerül, mert ha más nem, legalább gyors, a lendülete pedig kell a csapatba sokszor.

   • Drogba11

    Nekem röviden: Oscar most szürke, Ramires pedig éppen bizonyítani próbál. Van is mit, de Oscarnál ott van a meglepetés ereje. Ramires viszont most a biztosra megy. “Inkább ne hibázzak, de nem is mutatok nagy trükköket” – valahol ez lehet mind a kettőben.

   • Zola

    Azt ugye nem gondolod komolyan,hogy a tavalyi katasztrofális szezon után,idén Ramires-től a maximumot várod.:-DHa mindenki a maximumot nyújtaná mindig,akkor mindenkit rommá vernénk kivétel nélkül.Ez egy puzzle,amit Mourinho szépen rakosgat és úgy néz ki jól halad vele.Vannak benne olyan darabok amik csak simán egy színűek és vannak benne olyanok amit a mintázatuk alapján azonnal felismerhetőek,hogy hova is valóak.De mindegyik darab pont ugyanolyan fontos,hogy egy egész képet láss.Ramires-nek nem az a dolga,hogy kitűnjön a többiek közül,hogy ő legyen a sztár.A képességei alapján nem is lehetne,ezt azért valljuk be.Ő egy vízhordó akinek be kell vállalnia a faltokat,sárga lapokat és rombolnia kell,nem kell feltétlenül mindig fociznia vagy jól fociznia.Én Ramirest jól focizni utoljára az Etihadban láttam,ott valami olyan teljesítményt nyújtott,amin azóta is ájuldozok.Én nem azt mondtam,hogy Ramires hibátlanul focizik,ha így értetted,akkor bocs,de félreérthető voltam.Azt gondolom,hogy a tavalyi évhez képest előrelépés történt a teljesítményében és hozzáállásában és ez jó dolog.Már nem hátráltatja a támadásokat mert valami megváltozott.

    • “Azt ugye nem gondolod komolyan,hogy a tavalyi katasztrofális szezon után,idén Ramires-től a maximumot várod.:-D”

     Hát pedig de. Ha valakit megtartottunk, és célunk van vele a csapatban, akkor igenis azt várom tőle, hogy nyújtsa a maximumát, és dögöljön meg érte, ha nem is jön össze. Ennyi erővel Torrestől is várhattuk volna itt a végén, hogy 10 meccsenként találjon be, ennek tán meg is felelt, mégsem tapsolt neki senki, hogy hát a katasztrofális szezonjai után ez pont elég 😛 😉

     Láttuk már Ramirest jól játszani, én ezt sosem akartam elvenni tőle. Voltak jó meccsei korábban is, az előző szezonban is. Csak 1 jó meccsre jutott 6-8 átlagon aluli, meg 1 kifejezetten szar. Na ezen tud javítani, az jó, de nem fogok leállni tapsolni, ha már 1 meccsre csak 2-3 középszar jut. Nyilván soha senki nem lehet állandóan topon, de ha elverjük a port Terryn, Lampardon, Ázáron, vagy bárkin, hát nem Ramires fog kimaradni. Továbbra is tartom, hogy jó teljesítménnyel meggyőzhető vagyok, és erre Ramires pont jó példa, mert nagyon nem értettem, minek jön, amikor itt volt, és játszott, pláne nem értettem, miért van itt, s ha már, akkor miért játszik. De amikor a BL szezonunkban RDM alatt hozta sorban a jó meccseket, megkedveltem. Más kérdés, hogy ezt aztán ismét sikerült eljátszania.

     “Ramires-nek nem az a dolga,hogy kitűnjön a többiek közül,hogy ő legyen a sztár.A képességei alapján nem is lehetne,ezt azért valljuk be.Ő egy vízhordó akinek be kell vállalnia a faltokat,sárga lapokat és rombolnia kell,nem kell feltétlenül mindig fociznia vagy jól fociznia.”

     Alapvetően viszont úgy gondolom, hogy itt állunk szemben leginkább. Olyan nincs egy Chelsea kaliberű csapatban, hogy “nem az a dolga, hogy kitűnjön”. De, igenishogy. Pont az a dolga minden egyes játékosnak, mert ezek alapján mondhatjuk azt, hogy igen, itt a helye. Én Makelelén, meg Essienen nevelkedtem. Meg Cambiasson meg Sissokon. Ők kiváló példa arra, hogy egy “vízhordó” szerepkörben hogyan kell kitűnni. És nem eszetlen sárgákat beszedni. Vagy jelenleg ott van Matics. Ennek a posztnak is megvan a maga eleganciája, és lehet valaki szürke csuhás, de ha más nem, az feltűnik, ha nincs ott a pályán. Egy JÓ Ramires hiányzott, hiányzik a pályáról. Ez, aki most itt van nekünk – nem.

     Willian más tészta. Én benne is látom, miért van itt, a tavalyi csapatban meg is volt a helye – egyébként pont azért, mert rohadt jól védekezik, van róla pár jó video tavalyról, igyekszem levadászni egyet neked a neten – a jelenlegi csapatban már mondjuk én is kevésbé látom a helyét. Viszont, hogy minek kellett ide? Erre két indokom van minimum: az egyik, hogy meg kell nézni, mit művelt a csapatunkkal korábban a BL-ben, a másik meg, hogy inkább a miénk legyen, és törjünk némi borsot a spúrok orra alá.

 • WudigessBoi

  Csóró Terryn látszott, hogy még a lefújáskor se nagyon oldódott föl az öngólja miatt (szerintem ő tuti pihenni fog a Schalke ellen).

  • jaja, sokat dobott volna rajta, ha az öngólja után egyből javítani tud a másik oldalon (alig fejelt fölé szögletből).

   Most két fontos meccs jön. Nem tudom, szerintem JM nem most bontja még meg a védelmet, de ha a Schalke ellen is gyenge lesz, a City ellen már lehet, hogy az Ivanovics-Cahill belső kettőssel állunk ki. Hacsak, nem Brana ismét José odaképzelt csodafegyvere az Etihadban 😉 viccet félre téve, szerintem bármilyen hülyén hangozzék is, ez most nagyban függ attól, hogy Costa milyen állapotban van. Meccsek óta (Everton-válogatott-Swansea) sérülten játszik, ami zsír, mert nem engedi a fonalat, érzi ő is, hogy most nagyon ad a gép, erre José is utalt a meccs utáni nyilatkozatában, csak nehogy jobban lerobbanjon, mintha most csak 1-2 meccsre jegelnénk. Ha a támadó szekció nem bomlik meg elöl, José is bátrabban cserél hátul. A Bolton ellen viszont nagy pénzt tennék rá, hogy Zouma már játszani fog.

   • Cech01

    A Bolton ellen én valami ilyesmi kezdőben reménykedem:
    Cech
    Azpilicueta-Zouma-Cahill-Luis
    Aké-Ramires
    Salah-Willian-Schürrle
    Rémy

    • szerintem Aké helyén Mikel, Remy helyén pedig Drogba, de nagyjából én is így látom a kezdőt.

     • Cech01

      Szvsz egy majdnem utolsó Bolton ellen kaphatna lehetőséget Aké (mikor, ha nem most?), azontúl Mikelt szerintem máshol fogjuk “igénybe venni”, főleg hogy jóformán 3-4 naponként fogunk játszani a válogatott-szünetig. Drogba mondjuk esélyes a kezdésre, de egy félidőnél többet nem hiszem, hogy kap.

      • Drogba11

       Nem akarok nagy butaságot írni, de szerintem a Schalke ellen Luis kezd majd, ott kiderül mit tud, majd a City ellen Azpi, majd a Bolton ellen Luis, majd az Aston ellen Azpi és a Sporting ellen Luis. Az Arsenal ellen tudni fogjuk, ki a megbízhatóbb azon az oldalon, de a PL meccseken inkább Azpi lesz, hiszen tapasztaltabb eme porondon. Aké pedig kaphatna lehetőséget a Bolton ellen, ahogy Zouma is, de benne látok fantáziát a Schalke ellen is, de csak úgy, hogy Terry a padon ül. Cahill és Iva kötelező jelleggel a kezdőben. Schalke ellen Costa kezdjen, míg a Bolton, Aston ellen Drogba. Rémy pedig csereként beáll. Valahogy így! 🙂

       • Cech01

        Az Astonnak elég masszív védelme van (4 meccs/1 kapott gól). Oda berakni a mostani Drogbát nem hiszem, hogy taktikus húzás lenne.
        Zouma pedig kétséges, hogy rögtön kezdő lenne a BL legelső meccsén, Terryt valószínűbbnek tartom, vagy egy már említett Azpi-Cahill-Iva-Luis négyest felrakni.

        • Drogba11

         Viszont az Aston védelmétől kicsit félteném Costát. 🙂
         Zouma az első csoportmeccsen talán nem akkora kockázat. Valahogy így gondolkodtam, de tapasztalni kell, hogy kinek mikor, hol veheti hasznát Mou. Szerintem.

         • Cech01

          A Villa ellen szerintem Rémy kezd, de amúgy is fogunk rotálni bőven, szóval elválik.

          • Drogba11

           Rémy kezdhet is, kiderül, mennyit tud, ha több időt kap. 🙂

 • Cech01

  Meccseink a következő hetekben: Schalke(h)-City(i)-Bolton(h)-Aston(h)-Sporting(i)-Arsenal(h)
  Az igazi mérkőzések számunkra csak most kezdődnek. Most eldől, mire is hívatott ez a gárda.

 • cfcfan

  Jó kis összegzés, a bekapott gólok száma télleg nem olyan vészes ha megnézzük h az összes többi csapat is nagy átlagba 4-5 gólokat kapott. Meg szimpatikus a csapatnak az a hozzáállása is h 90 percig hajt és támad (akkor is ha vezetünk 2 góllal) , nem úgy mint tavaly meg azelött években, mikor ha vezettünk 1 góllal visszaálltunk védekezni, majd kaptunk egyet a 85 percben… Végre egész meccsen a kapuhoz szegezzük az ellenfelet, aminek lehet h az a hátránya h becsúszik 1-2 elkerülhető gól, de kit érdekel amég mi 2-3al többet lövünk, ráadásul a meccsek is élvezetesebbek ilyen támadófocival. Remélem Zsozé szemét nem szúrja annyira a bekapott gólok száma, h ezt a gyönyörű támadófocit lecseréljük védekezőbbre. Ramires játékát illető elismerő kommentekről én is olvastam több helyen,de én se értem annyira hogy mire fel, télleg annyi hogy a tavalyi szar játékához képest most egy jobb szintet hoz, de hol van ez attól a ramirestől aki még 2012-ben átpöccintette leheletfinom mozdulattal Valdes fölött a labdát,most meg a kaput se találja már el..:/ Meg Terry helyett megnézném már nagyon Zoumat h mit tud 🙂

 • Látta valaki a MU meccsét? Azon lamentálok éppen, hogy ez a vadszerencsétlen gárda 3 meccsen 2 pont után elverte 4-gyel a náluk egyel szerencsétlenebb QPR-t, és hirtelen felhangzott a hype, máris bajnokesélyesként beszélnek róluk, meg “Manchester United sent out a warning to the rest of the Premier League this weekend.”

  Hát a pofán leszakad, komolyan. A Pooltól simán hármat szedő Spurs is elverte őket néggyel, akkor most ők is bajnokesélyesek??? 🙂

  a fogadóirodák utánunk és a City után őket árazzák bajnoknak jelenleg, jobb az oddsuk, mint a Poolnak v az Arsenalnak…

  • trueblue05

   Én láttam 2-0-ig ( utána kikapcsoltam mert már nem volt érdekes). Tényleg jól játszottak, ami hatalmas ugrás az eddigi produkciójukhoz képest. Ha LvG be tudja építeni az új igazolásokat, simán jobbak lehetnek mint a Pool, v. az Arsenal – ez persze csak az én véleményem. Az, hogy lehetnek-e bajnokok, majd akkor derül ki, amikor valami komolyabb ellenféllel is megmérkőznek.

   • trueblue05

    (mert ez a QPR annyira gyenge volt, alig hittem el róluk, hogy PL csapat)

  • Cech01

   Sok mindent elmond a kupi-árról, hogy a legjobbjuk tudott lenni még Green is. Szerintem a MU-drukkerek is tudják, hogy nem ez a selejtes gárda a mérce, de a ligakupa meccs után ez is kiugróbb eredmény 🙂
   Ellenben örülök, hogy egy újabb pofont adtak ‘Arry gárdájának, remélhetőleg lassan elfoglalják méltán megérdemelt helyüket a tabella utolsó helyén. Sajnos idén van náluk egy sor szerencsétlenebb csapat is.

   • mohacsia

    Én olvasgattam a stretfordendes kommenteket és nem, nem tudják. (legalábbis a legtöbb)

    • Cech01

     Én angol fórumokat olvastam, és ott azért jó páran képben voltak vele, hogy ez csak az első apró lépés.
     Persze jelenleg most csak azok a szurkolók látják a bajnokesélyesek a MU-t, akik az első kudarc után a vészharangot kongatják.

  • Drogba11

   Miért? Amikor x év után a Cty megnyerte a bajnoki címet, mindenki arról beszélt, hogy ők a BL esélyesei, aztán már a csoportkörből kiestek. van Gaal nagy mágus, ezt nem tagadhatjuk, de szerintem kell még neki idő ahhoz, hogy komolyan számoljunk a Uniteddel. A Pool is most tér magához sok év után. A Citynél majd eljön a változás ideje, akkor majd ők lesznek olyanok, mint a United.

  • Zola

   Tavaly is elvertek 4 vagy 5-0 ra a Leverkusent,aztan utana annak rendje szerint szoptak tovabb.Pedig ott is volt nagy hype,hogy majd a bl-ben megmutatjak ha mar a pl-rol lemaradtak.A United akitol a legkevesbe tartok.Egy ellenfelunk lesz szerintem iden es az a City.A Pool-t mindig taktikaval verjuk mostanaban,az Agyusok lassan mar sokkot kapnak tolunk(raadasul visszatert Drogba is).A tobbi csapatnal meg vekony a keret.

 • José a Schalke elleni sajtótájékoztatón kb – a szokásos ködösítéssel – de kb nyilvánvalóvá tette, hogy Azpi és Courtois után Ázár is új szerződés elé néz.

  • Cech01

   Tegyük hozzá, valószínűleg rekordfizetéssel.

   • Mostanság a csapat eléggé odafigyel az FFP-re, úgy az igazolásoknál, mint a fizetéseknél. Ázáré eleve nem kevés, de azt is figyelembe kell venni, hogy Lampard távozásával most egy igen komoly erőforrás szabadult fel, és félig már, lassan teljesen megszabadulunk Torrestől is – a kettejük fizuja jelenleg fedezi kb 4 játékos fizetését. Ha Cech nem tudja magát visszaverekedni, és jó ajánlatot kap, egyedül Terry fizetése marad majd erősen 100K felett heti szinten, és az övé sem sokáig már.

    • Cech01

     Akár így, akár úgy, de a belga nagy eséllyel nem csekély emelést fog kapni. Már csak azért is, hogy a PSG-féle csapatok esetleges csábítása ne legyen olyan vonzó a jövőben.
     Torres még mindig szipolyozza a csapatot, bár már nem sokáig. Cech pedig szerintem télen váltani fog, ha addig nem változik a helyzet valami csoda folytán.

     • Télen senki nem vesz kapust – csak, ha nagyon meg van szorulva (mint mikor mi elhoztuk Hedmant) – de ritkán vesz állandó kapust. Cech a szezon végéig kb 100%, hogy marad.

      • Cech01

       Én látok rá esélyt, hogy télen (akár kölcsönben is) új csapatot talál magának, mert megelégeli a padozást. Persze nyilván nem tennék erre nagyobb összeget, de ez is a lehetőségek között van (akár a nagyon meleg helyzetek miatt is).

     • Hát ugye Ázár jelen fizuja amennyire tudni lehet (mivel ingyé jött, pézzel lehetett elcsábítani) 185K. Valószínűleg az új szerződésben kevesebb nem lesz.

      Viszont ha azt veszem, hogy Oscar, Willian kap 70K-t, TC új szerződése szerint 75K, Luis 60K, Azpi eddig 60K, új szerződést nem találom, Iva 75K, Mikel, Matics 75K, Ramires 65K, Salah 40K, Schürrle 70K… azért ezek elég barátiak. A visszatérő Drogba 80 körül kap, Terry 175K, Cech 120K, Torres 180K.

      Costa és Cesc fizuját nem találom.

  • Endy919
 • Cech01

  Na, az Arsenal (szinte?) kapura lövés nélkül szenvedett vereséget Németországban, a Pool pedig egy 93. percbeli tizivel verte a Ludogoretset.
  Megint ránk marad Anglia becsületének megmentése nemzetközi porondon? 😉

  • Néztem az Arsenal meccset, hát, érdekes egy meccs volt. A sárgafeketéknek ezerrel kellett volna nyerni, de a kapu előtt impotensebbek, mint Torres, a másik oldal meg kb 4-5 nem bekapott gólt köszönhet Koscielnynek, Welbeck meg csak azt bizonyította eddig, miért adta el a ManU. Welbeck és Mkhitaryan (bazzeg, ezt még leírni is nyelvtörő) egymást múlták alul ziccerkihagyásban…

   A végén nagyon potyogtak a gólok. Az Atleti a végén csak 3-2-re mentett, a Pool meccsen az uccsó öt percben lett 0-0-ról 2-1 (pedig de szurkoltam, hogy a Pool ikszeljen le), a Monaco csak bezúzott egyet, a Juve kettőt, és a végére a Galata is pontot mentett.

   A Real 5-1 góljait láttam a szünetben (az ötödiknél pont átkapcsolatm), hát, a Basel mintha a tavalyi, ellenünk játszó csapat inverze lenne, legalábbis védekezésben.

   Holnap a City, ha a jobbik arcát veszi elő, akár idegenben is megfoghatja a Bayernt, ha a rosszabbat, akkor csúnyán belefuthat a késbe, de mi sem mehetünk biztosra. Igaz, úgy hírlik, a teljes keret rendelkezésre áll (azaz Costa vagy nem sérült, vagy megint sérülten játszik, és már Drogba is edzett), de a Schalke nemrég pont a Bayernnel ikszelt – bár most a gladbach csúnyán elkente őket a hétvégén. Mi ugye 4/4-el állunk a bajnokságban, viszont eddig csak a Leicester nem tudott gólt lőni nekünk, szóval én a holnapi meccsünkben is simán látok egy 4-2-t…

   • Cech01

    Én az örmény nevét csak úgy írom le, ahogy anno Egri Viktor nyomatta 180 percen át: “Emmmkitárián” 🙂
    A Dortmund reálisan kb. 5-0-ra kellett volna, hogy nyerjen, az Immobile-Emmmkitárián duó lábában maradt még minimum 3-4 gól. Egy Reus nagyon hiányzott ebből a gárdából.
    A Schalke ezután a méretes zakó után szvsz mindent meg fog tenni a javításért, de a szervezetlenség nagyon látszott a hétvégi játékukon. Én egy 4-1-et tippelek remélve, hogy Mou húz valami nagyot a védelemmel.

   • Endy919

    Schalke sérültek listája : Höwedes, Matip, Santana, Kirchoff, Kolasinac, Uchida , Fuchs,Meyer, Goretzka és Farfán .

    2 18 éves KH van nekik fitten.

 • Zola

  Azon gondolkodom,hogy miért nem csináltok ide egy fórumot ahol lehetne dumálni vitázni és nem mindig az aktuális posztokhoz kéne offolni.Ráadásul úgy kicsit átláthatóbb lenne a beszélgetés.Nem kell leharapni a fejemet,csak egy ötlet volt.:-)
  Ha meg van már akkor mutassa meg valaki,mert ezek szerint vak vagyok.:-)