Vihar a biliben

Chelsea-vs-SchalkeRemélem mindenki kialudta magát, és kipihente az “én nem ilyen lovat akartam, és mostmár mindenki dögöljön meg” attitűdöt a pici fejecskéjéből, mert bár valóban álomszerű kezdésünk volt a PL-ben, és ehhez képest a tegnap esti remi némileg csalódást keltő, de ekkora picsogást már rég olvastam a blogon meccs után.

Szerk: rakok ide egy kacsintósszmájlit, nehogy nekem valaki véresen komolyan tessék venni a bevezetőt, bizony, szóval most olyat teszek, amit posztban nem szeretek: 😉

Bár kartársam azzal vezette fel a mérkőzést, hogy van egy halom eldöntendő kérdés, amelyet a meccs fog megválaszolni, valójában az történt, hogy a megválaszolt kérdések válaszai több kérdést vetnek fel, mint amennyit nem. Hogy máris egy alapvetéssel kezdjük, példának okáért rá kellett jönni, hogy a futball fizikáját nem lehet becsapni, még nekünk sem, ergo ha nem lő a csapat több gólt, mint kap, akkor nem fog tudni győzni. Van miről beszélni a meccs után, lehet fakkolni is helyenként, de aztán a végére remélem mind rá fogunk jönni, hogy tegnap igazán nem történt semmi, és ez az egész történet vihar a biliben. A becsületünkön nem esett folt, a csoportból valószínűleg fejen állva is továbbjutunk, a bajnokságban végzett munkánkat ez nem befolyásolja, meg úgy egyáltalán, ez az eredmény nem befolyásol semmit.

Wudigessboi azt írta a mérkőzés előtt, hogy itt az ideje megmérettetni magukat egy új porondon, megtettük, és hát JM soraival folytatnám, ez a futball és ez a Bajnokok Ligája. Volt hátul zavar, de csak egyet kaptunk, volt elöl helyzet, de csak egyet rúgtunk, visszatérve pedig a pár sorral fentebb említett ősalaptézisre, ebből nem lehetett más, csak egy döntetlen. Röviden: José elszúrta? Szerintem egy picit. Ő tehet az eredményről? Szerintem aligha. Jók voltunk vagy szarok? Mindkettő és egyik sem. Drogba? Drogba. Fáj? Nem vágott haza. Kifejtős alant.

Chelsea_v_Schalke_champios

Gil Smith kezdi úgy a posztját, hogy hát ki ne szeretné ezeket a kedd estéket. Ki az, aki nem élvezi a BL légkörét, a hétközi, esti meccsek élményét, és bár számunkra itthon a tv és monitorképernyők előtt egy fokkal másabb, mint amikor a még langyos angol esti szél az ősz hidegével kap bele az arcodba, de látod, ahogy a melegítő játékosok közé a staff kivonszolja a nagy, kerek sokcsillagos BL drapit, amikor pár sörrel magadban hallod zengeni-zúgni a stadiont… egy fokkal hatásosabb élőben, mint otthonról. Egy viszont közös: bármelyikünk jobban élvezi ezeket az estéket, ha győz a csapat. Mi azonban sokak szemében egy vereséggel felérő döntetlent hoztunk le.

 Schalke_goal

Kezdjük máris azzal, amit a legtöbben fájó pontként tartotok számon a meccsel kapcsolatban: most akkor ezt José b*szta el, vagy sem? Szerintem részben igen, mert ahhoz képest, hogy mennyire rövid volt a felkészülés és az összeszokási időszak, és ennek ellenére mennyire jól összeértek a dolgok a PL-ben és a kezdőben, túl sok helyen bontotta meg az egységet. Függetlenül attól, hogy Luis vagy Drogba jól játszott-e, megbontotta az egyébként sem acélos védelmet, megbontotta az eddig remekül működő csatársort, a középpályára meg betolt egy ballasztot. És nem arról van szó, hogy szerintem ne kellene rotálni, vagy, hogy (Ramires kivételével) az “újak” ne játszottak volna jól, hanem alapjában véve arról, hogy a kezdő 11-ben 4 helyen változtattunk. Úgy, hogy ebből igazán egy volt kényszer, Costa pihentetése (ezt José a meccs után el is mondta, hogy a City ellen tartogatta). Viszont ezzel szemben azért ott áll az, hogy nem egy idegen taktikával álltunk fel, és a belépő játékosok közül max másfél volt debütáns, szóval azért a keretnek ezt el kellett volna bírnia. Igen, ennél jobban nehéz összekócolni egy csapatot. És hát elviselni vagy sem, a BL nyitányon, a csoport második legerősebbje ellen… azért ez még nem a Bolton elleni ligakuka meccs volt. De nem ezen múlott, na, lássuk be.

 Chelsea v FC Schalke - UEFA Champions League Group Stage Matchday One Group G

Lássuk be, hogy az eredmény így alakult, annak legkevésbé sem oka a rotálásból származó személycserés támadás, mert a csapat keretbe foglalta a meccset, az elején és a végén kifejezetten jól játszott, megszüntetve ezzel a torztükrös félidőzést. A közepén volt egy gyengébb periódusunk, ez kb az első félidő utolsó 10 perce és a második félidő első húszasa, de ez is kb. A többi viszont nagyon rendben volt, egyetlen dolgot leszámítva: a helyzetkihasználási hatékonyságot. Egyszerűen az, hogy ennyi ziccert rontunk, nem fér bele egyetlen meccsen sem. Ázár, Fabrégas, Drogba, Remy legalább két 90+ százalékos ziccert hagyott ki, mindegyikőjük lábában ott volt a gól, és akkor még nem említettem Ramirest (mert így is mindenki azt hiszi, kedvtelésből utálom), vagy Terry helyzetét, Ivanovics lehetőségét. Az pedig, hogy ennyi lehetőségünk volt, nem jelentheti azt, hogy rosszul játszottunk volna. Nem is volt így. Drogba jól tolta, bár lassúnak és pontatlannak tűnt, a játéka magában hordozta a gólt, csak az a pár centi, ami korábban megvolt, és AZÉRT lett gól, az most nem volt meg, és azért nem lett. Luisnak voltak bíztatóan jó megmozdulásai elöl és hátul is, és szerintem Willian is jól tolta. Jó volt Fabregas, és jó volt Hazard, jó volt Matics és Courtois sem vallott szégyent. A belső védőinkről és Ramiresről ezt nem mondhatom el, de ez nyilván személyes vélemény. Így sem mondhatom azt, hogy rajtuk múlott volna, még akkor sem, ha Ramires elöl kihagyta, hátul meg ha faltol, lehet nem kapunk gólt. De Drogba vagy Hazard egyedül eldönthette volna a meccset, Cescről meg ugyanazt elmondhatom, mint Ramiresről, mert Ivanovics visszagurított labdáját föléágyúzta, a gól előtt meg ő vesztett labdát. Szóval ez az 1-1 egy sokrétű, soktényezős alakulás, sok “ha”, és még egy kevés “ámbár”.

Fabregas_goal

Valójában a frusztráló az egészben az a tény, hogy egy simán kézben lévő meccsen adtunk le két pontot, ráadásul otthon, tudom én. Elvégre az első 10 perc labdabirtoklása kb 88-12% volt, aztán meg a harmadik ziccerből már vezettünk is. Mindannyian érezzük, hogy ott még 1 v 2 gól, és vége. A németek viszont azért németek, mert nem adják fel, a kimaradt helyzetek pedig tüzelték őket. Ők a jóhírükért küzdöttek tegnap, miután a bajnokságban vagy 40 éve nem produkáltak ilyen gyenge kezdést. Mi, csak focizni akartunk egyet. Ez a sérülésekkel agyonvert Schalke lényegében taktika nélkül, erőből küzdött ellenünk (ami azért vicces, mert Keller szerint ragaszkodtak a tervekhez, és ez vezetett sikerre – hát, lelke rajta), és összességében rászolgált az 1 pontra, mert ők berúgták, amit be kellett, mi pedig kihagytuk, amit nem kellett volna. Viszont nézzük a kontrasztot: tavaly vereséggel nyitottunk a Basel ellenében, aztán az elődöntőig meneteltünk. Ráadásul mivel a másik meccsen a Maribor-Sporting is 1-1 lett, tényleg olyan, mintha nem is történt volna semmi tegnap este. Max annyi, hogy 1 körrel kevesebb van arra, hogy eldöntsük, ki a legjobb a csoportban.

Hazard

Viszont egy dolgot azért szögezzünk le: egy csapat vagy jól támad, vagy jól védekezik, köztes út nemigen van a fociban. Azzal, hogy a csapatot teletűzdeljük ennyire támadószellemű játékosokkal, a védekezésünk látja kárát. Ezt még tanulni kell a csapatnak. Azzal, hogy tegnap a csapatba került Filipe, még egyel kevesebb játékosunk volt, aki inkább a védekezésre koncentrál, nem pediglen a támadásokra. Amikor pedig jön a kontra, akkor a Terry-Cahill páros ütve van. Ettől még ők a liga egyik legjobb és leghatékonyabb védőpárosa, bár mondjuk ezt a meccset nem fogják kitenni a kirakatba. A lényeg, hogy már nincs meg az a stabil középpályás szűrés és védekezés, ami az elmúlt években megvolt. Ezt emeltem ki én is meccs közben, és ezt emelte ki José is a meccs után: a kapott gólnál simán ment rajtunk végig a Schalke (egyebek iránt nem először), úgy, hogy legalább 2-3 alkalmunk volt taktikai faltra, mégsem tettük meg. Kicsit olyan ez, mint a box: fent a kéz, ütsz, ütsz, ütsz, sorozod az ellenfelet, de ilyenkor benne van, mindig benne van, hogy a szenvedő fél bevisz egy gyomrost. És mi ezt be is szedtük rendre. Ne hagyjuk elutazni Valóság nevű nagybátyánkat, és bár pontot hullajtani sosem jó, nem-győzni sosem jó, de tegyük fel a kérdést, hogy ha mégis – merthát csak nem győzhetünk minden meccsen – akkor hogyan a jobb? Rangadón? Kiscsapattól? Jó játékkal? Kiábrándítóval? Szerintem a Schalkéval leikszelni rendjén van, főleg, ha a csapat többnyire jó játékkal teszi mindezt, kis szerencse híján botlik.

Persze azt, hogy ez valaminek a kezdete, valaminek a vége, vagy csak egyszeri megingás, majd a hétvégi, City elleni rangadó dönti el. Ha ott jó eredmény születik, szerintem mindenki elnézi ezt az X-et. Ha ott is ennyin múlik a győzelem, talán még akkor is, bár gyanítom még kettővel többen ugranak a vészharang mellé kongatni. De összességében azt hiszem, kicsit távolabbra kell(ene) tekintenünk az orrunknál: elég határozottan látszik az, hogy amit José elképzelt a Chelsea egére vízióként, amikor visszatért, az már nem csak körvonalazódik, hanem megvalósulni látszik. Az, ami mentén felépítette ezt a csapatot, és megtalálta bele a láncszemeket, már önmagában zseniális, mert működik. Instant oldódó Costával, Fabregassal. Azt is látni kell, hogy a csapat padja erős és mély, de egy pad sosem lehet egyenértékű a kezdővel, bár a miénk most azért egész közel jár hozzá. Ezt viszont úgy lehet fenntartani, hogy a csapatot forgatjuk, és mindenkinek jut lehetőség. Játék nélkül Drogba sem fog formába kerülni, meg persze más sem. A bajnokok ligája mérkőzéseinket rendre rangadók követik a PL-ben, a Schalke után City, a Sporting után Arsenal, a Maribor után ManU, második körös Maribor után Pool, ami árnyalja a képet, mert mi meccsről meccsre tekintünk, bármennyire is taposom én itt belétek a sorsolást, viszont azt biztosra veheti mindenki, hogy José fejében kb percre pontosan be van tervezve minden májusig, akármikor és akármit is mond majd a szájával. Ez a csapat, ez a keret, ezek a srácok képesek már most végletekben gondolkodni és annak megfelelően teljesíteni, és mi lesz még, ha beindulnak… ez nem jelent automatikusan semmit persze, de elég ígéretes szezonnak nézünk elébe, ígéretesebbnek, mint a legutóbbi bajnoki címünk óta bármikor. Ez azért csak jó ómen, nem?

 • Zola

  Irigylem(most vérig sértelek:-D)az Arsenalos hozzáállásodat,hogy mindenben,még a szopásban is a pozitívumot látod.Ez a meccs nekem tegnap a 2013-as Chelsea-t idézte,kivétel az a félidőnként 15-20 perc komoly nyomás.Aki hibázott az Mourinho.Drogbát a félidőben le kellett volna kapni,mert az mellett,hogy nem ment neki a játék,valami teljesen mást akart mint a többiek.Fabregas és Hazard mellé nem egy erőcsatár kell,hanem egy befejező,egy lesipuskás aki beveri azt amit ők megcsinálnak.Ehhez képest a legkevesebbet Drogba volt közvetlen az ellenfél kapuja előtt.Ha ezt én láttam 20 perc után,akkor Mou is látta.Ramires ismét betlizett és Williant is hamar gyorsan elfelejteném örökre.Súlytalan,keresztbe kibaszott jól futkározik az ellenfél büntető területe előtt,de előre ritkán tör hatékonyan és a szélen jobbra meglépek cselen kívül semmit nem tud.Ami marhára idegesít,hogy egy német csapat ellen nem nevezzük Schürrle-t,aki aztán marhára vágja a germán dörgést.(Ha esetleg sérült és azért maradt le,akkor sorry).Visszatérve Drogba-hoz,ő nem való ebbe a taktikába.Ő egy erőcsatár és megszokta,hogy maga csinálja meg a dolgokat.Ehhez képest most olyan kiszolgáló személyzet van,hogy öröm nézni.Ha lenne időm megszámolnám hány belőtt labda volt amire nem érkezett senki.

  • weheheh, ezzel sem vádoltak még meg 🙂 mindazonáltal a szopásban ritkán látom a jót, csak én a tegnapit nem tartom szopásnak.

   Drogba sérülés után tért vissza, szerintem ha a bokája rendben van, a hétvégén ő kezdett volna, nem Costa a Swans ellen, de legalábbis beáll. Jön az erőltetett menet, hétközi meccsek, hétvégén rangadókkal, José mindhárom csatárát “be akarta lőni”, Drogba pedig a nagy meccsek eldöntésére született, gyanítom ez volt az oka, hogy a Schalke ellen ő kezdett, és nem Remy, utóbbi meglőtte a nyitógólját a nyitótáncon, az elefánt meg hátha “elég nagy meccsnek érzi” a csoportrivális elleni hazai, nyitó meccset ahhoz, hogy kivégezze őket. Megtehette volna. Volt helyzete. Tegnap egyszerűen nem ment be semmi, sem neki, sem másnak. Ez ennyi.

   Ettől függetlenül némileg adom, amit írsz Drogbával kacsolatban, viszont, ez a múlt, és egy 36 éves játékos is képes lehet megújulni. A győzni akarásával nincs gond, első tétmeccse volt, szerintem még ne törjünk pálcát fölötte ilyen gyorsan.

   Willian: némileg szokatlan neki, ez tény, hogy jóval statikusabb játékot kell játszania, mint anno a Sakhtarban, és a cselei közül is kevesebbet látunk, mint anno meg mert húzni, de key passzokban azért eléggé ott van, ráadásul baromi gyors játékosról beszélünk, és jól védekezik, mégha tegnap a rigó be is fújt róla egy szabit (+ ráadásul sárga, hát az én streamemen máskor ilyet simán nem fújt le), de a lényeg, hogy hátraér. Nem durva játékos, nem szereti a földet, gyors és hasznos játékos szerintem. Idén több gólt várok tőle, mert az előző szezoni hatékonysága azért hagy némi kívánnivalót maga után, de attól még szerintem rendben van.

   • Zola

    En nem torok palcat Drogba felett.O egy isten,de legalabb is kiraly.:-DEgyszeruen Drogbat nem ezzel a taktikaval kell jatszatni.Ot nem kell kiszolgalni.Ha “buszozunk” akkor tokeletes,mert a fizikuma adott hozza,hogy megtartsa a labdakat es lerazza a madarakat magarol,megvarja a tobbieket,stb.De hogy bent alljon az otoson es azt varja,hogy eltalaljak a labdaval arra keptelen.Folyamatosan kilep es mozog a labda fele valamelyik oldalra.

    • “Folyamatosan kilep es mozog a labda fele valamelyik oldalra.”

     Costa is ezt csinálja 😉

     • Zola

      És mégis mindig eltalálják a belövöldözött labdákkal.:-DMindig a tűz közelben van.Az azért nem mindegy mennyire lép ki és hogy ér vissza.

      • Kezdem úgy érezni, hogy elbeszélünk egymás mellett. Félreértés elkerülése végett: nem azt mondom, hogy Costa nem jobb formában lévő csatár, mint jelenleg Drogba, és azt sem, hogy a branyol nem alkalmasabb az összjátékra a támadótriónkkal. Csak azt, hogy Drogbának ez az első tétmeccse volt, és közel sem volt olyan szar, mint ahogy itt próbáljátok beállítani.

       Igen, Costa nagyon eltalálta a kezdést, 4 meccsen 7 gól, ráadásul 10 kapuralövésből, 1 mesterhármas, és minden meccsen gól – de ez nem véletlen PL rekord, ilyet nem csinálnak sokan. Kis szerencsével az elefánt meg tegnap duplázik, és most itt csókolgatjuk a lába nyomát. Kétszer 4 centin múlott, de ez van, egy sem ment be, azt már elzavarnátok, itt fentebb meg már – szétfolyik az agyam, de – addig merészkedtek, hogy Tornandohoz hasonlítják…

       • Zola

        Nyugodj meg,vegyel egy mely levegot es olvasd el a posztomat megegyszer.En nem akarom Drogbat elzavarni,sot istenkent tisztelem,foleg azok utan,hogy a Chelsea-ben toltott palyafutasa vegere sikerult tobb intelligens emberi szokast magara vennie,kilepett a taho vadember arnyekabol es megtanult viselkedni.De.Egy hazai Bl meccs ne a probalkozasrol szoljon.Rendkivul fontos 2 pontot buktunk es egy Chelsea-nek egy ilyen lightos csoportban a hazai meccseit hoznia kell,erre nincs kifogas meg magyarazat.Igen,Drogba-nak volt 2 komoly ziccere,de ott is egyiket maganak csinalta meg.Ha meg azt jatssza amit kell,akkor meg(most csak mondok egy szamot)6-8 helyzete van.En elismerem Drogba nagysagat,de ebbol nem lehet megelni elete vegeig.Uj napok jonnek uj meccsekkel es ott kell bizonyitani.En lecsereltem volna felidoben,mert a csapat az elso.O egy kivalo csatar,de nem tegnap es a tegnapi meccsen.Behoztam volna Remy-t a felidoben es Costat mar a 60. perc kornyeken.Es termeszetesen Schurrlet neveztem volna.Ezt meg mindig nem ertem,hogy nem kerult a keretbe…..

        • Királyi többes és általánosítás.

         A maradékra meg: visszautalnék a posztra – ez a meccs igazából semmit nem jelent. Akkor fog szóba kerülni, ha nem jutunk tovább a csoportból, de akkor meg kötve hiszem, hogy ez lenne a legnagyobb bajunk. Ha továbbjutunk, senkit nem fog érdekelni, hogy ennek a meccsnek mi lett a vége. De ha még így is lenne: Drogbán múlott? Nem csak. Remy is pályán volt, neki is megvolt a ziccere. Kihagyta? Ki bizony. C’est la vie.

         • Robbie_Fowler

          Rendszeresen olvasgatom a Chelsea,MU,Arsenal meg persze a saját csapatom blogjait. Én se értem mi ez a siránkozás nálatok, ilyen kezdet után egy BL csoportkör döntetlenje után. Nem gondolom, hogy veretlenül fogjátok megnyerni a PL-t, de a győzelemre azért elég nagy esélyetek van. Ezt csak azért írtam mert megnéztem az Arsenal BL eredményeit mikor veretlenül nyerték meg a PL-t. Egy laza 3-0ás vereséggel kezdtek otthon az Inter ellen. Az Inter nem jutott tovább a csoportból, az arsenal meg első helyen. Aztán az egyenes kiesési szakaszban a második körben a Chelsea búcsúztatta őket. A lényeg nem lehet minden meccset nyerni, nem lehet mindig szép játék. Ráadásul nem 3 Costát igazoltatok.

          • Kösz, asszem akkor már ketten vagyunk 🙂

        • bilala

         “foleg azok utan,hogy a Chelsea-ben toltott palyafutasa vegere sikerult
         tobb intelligens emberi szokast magara vennie,kilepett a taho vadember
         arnyekabol es megtanult viselkedni.” vagy nagyon nem ezt akartad irni, vagy nagyon keveset tudsz drogbarol…

 • Cech01

  Drogbát csak azért nem annyit és szidjuk úgy, mint anno Nandot ugyanilyen teljesítményért, mert ő Drogba. Sajnos ezen kívül semmi nem indokolta a tegnapi kezdetését.

  • Remélem csak viccelsz.

   • Cech01

    Miben? 🙂

    • Mindkét mondatodban, de főleg az elsőben.

     • Cech01

      Ez persze csak az én véleményem, de Nando egy ilyen meccs és ennyi ziccer után jóval durvább kritikákat kapna, mind itt, mind külföldön (gondoljunk pl. a CP-elleni fontos idegenbeli meccsre, ott mekkora céltábla lett belőle). Szerintem ha tegyük fel, nem Drogba jön ide harmadik csatárnak, hanem mondjuk egy másik random 33+ játékos, akinek nincs előélete a csapatnál vagy Mounál, akkor az nem kezdett volna, pláne nem kap egy félidőnél többet.

      • Már hogy a vérvörös kékeresbe ne kapna durvább kritikát Torro.. de te tényleg komolyan gondolod, hogy a klub ikonját, aki 157 gólnál jár a Chelseaben, megnyert minden trófeát velünk, úgy, hogy a döntők 90+ százalékán gólt lőtt, jópárat egyedül döntött el, egy lapon mered említeni?????????????????????????????? Remélem a rengeteg kérdőjel érzékelteti a megdöbbenésem, mert ez komoly.

       A második gondolatra nem kell nagyon visszamenni az időben, hogy csak annyit mondjak: Eto’o. Igaz picit sántít a példa, mert ő dolgozott együtt JM-mel. De akkor is. Drogba nem azért kezdett, mert ő Drogba. Hanem azért, mert idehoztuk, csatárnak.

       • Cech01

        Mivel az első mondatomat nem cáfoltad, arra nem tudok mit válaszolni.
        Eto’o-val szemben pedig nem kicsit volt elfogult Mou. Emlékezz vissza, decemberig a könyökünkön jött ki, hogy mégis mire fel kezd ennyiszer a kameruni (Ba helyett). Lassú volt, hamar kimerült és a gólok sem nagyon jöttek. Aztán december végén kezdett megtáltosodni.
        Mond már, hogy Drogba játszatása mellett milyen érv szólt, kérlek (a rutint kivéve)? Öreg, a sebessége nem kicsit kopott, meccshiányos. Persze egy Burnley ellen elmenne, de ne a legelső BL-meccsünkön.

        • Látom nem érted. Te egy klublegendát akarsz összehasonlítani egy hulladékkal. “Drogbát csak azért nem szidjuk annyit és úgy, mint anno Nandot ugyanilyen teljesítményért, mert ő Drogba” – nem. Drogbát azért nem szidjuk, mert ő már nem “letett valamit az asztalra” a Chelseavel, hanem a lehető legtöbb mindent elért itt. Torres meg kb semmit. De majd lapozz már vissza, hogy Torrest az első meccse után ki szidta annyira, mint most Drogbát jópáran…

         A másik témára én azért nem teljesen így emlékszem. Amennyire vágom, teljesen mindegy volt, melyik csatárunk kezdett éppen, mert október közepéig egyik sem talált be (a bajnokságban még utána sem), de pont Torres volt épp a favorit, mikor duplázott épp a Schalke ellen okt 22-én, aztán betalált a City ellen, és jól le is sérült. Torres távollétében kapott lehetőséget Eto’o, aki szintén egyből dulázott a Schalke ellen. Ezt követően gólt lőtt a kameruni a WBA ellen, és ez még dec előtt volt. Aztán jókora kihagyás, egészen az év utolsó meccséig, mikor a Pool ellen győztes gólt vert, újév első napján a Soton ellen már mégis Torres kezdett (be is talált). Majd ismét Torres kezdett a Hull ellen, be is talált, a ManU ellen mégis Eto’ot tolta be José, aztán triplázott. Na az már bent tartotta a csapatban, de az már január közepe.

         Drogba játszatása mellett milyen érvek szóltak? Már úgy érted, amellett, amit már leírtam? 😉 Costa sérüléssel bajlódik hetek óta. Maradt Remy v Drogba. Előbbi a debüt meccsén betalált, pipa. Már csak a harmadik csatárunknak kell gól. Ráadásul a Remy vs Drogba kérdésben BL meccset tekintve utóbbi mellett szól a rutin. Utóbbi nemhogy szerepelt már BL meccsen, de egyenesen megnyerte nekünk a BL-t. Remy meg olyat még csak tv-ben láthatott eddig.

         • Cech01

          Értem én, nyugi. Ezért mondtam, hogy a vitánknak azt a szálát felesleges folytatni.
          “Utóbbi nemhogy szerepelt már BL meccsen, de egyenesen megnyerte nekünk a BL-t. Remy meg olyat még csak tv-ben láthatott eddig.”

          Formát tekintve ne mond már, hogy Drogba Rémy előtt van. Márpedig itt a jelenlegi forma számít. Ez nem a ligakupa. Lehet, hogy Drogba rutinos, de mellette öreg, meccshiányos, jóval lassabb, sérülékeny és már nem is bír annyit. A szünetben pedig cserélhettünk volna (legkésőbb), de inkább kapott még félórát, há’ mer’ mér’ ne. Ismétlem, ez egy BL-meccs volt. Ha ebben nem volt elfogultság Mou részéről, akkor semmiben. Lehet, ha továbbjutunk senki nem fog ezzel foglalkozni, de ez nem cáfolja meg az állításom.

   • chesterbe

    Pedig igaza van, és egyetértek vele. Drogba kedden egy fos volt, ezen nincs mit szépíteni, Torrest anno egy ilyen teljesítményért már megölték volna jópáran…

    Viszont nem feltétlen Drogba nyakába varrom, hanem Mourinhoéba, aki egyrészt visszahozta mint játékost, másrészt berakta a kezdőbe, mindkettő hiba volt.

    • Blue One

     “Torrest anno egy ilyen teljesítményért már megölték volna jópáran…”

     Ohhh ha csak egy ilyen lett volna…

     Ritka alkalmak egyike, hogy nem értek veled egyed. Drogba ide hozatala szerintem nem volt rossz döntés. Harmadik számú csatárnak tökéletes. Tudja hol a helye, felnéznek rá a többiek és ha baj van be tudsz szállni. Azon én is meglepődtem, hogy kezdett. Remy-t kezdettem volna és vagy a szünetben vagy a második félidő felénél cseréltem volna be a Királyt.

     • chesterbe

      Egy harmadik számú csatár kezdjen a Ligakupában, “tét nélküli” meccseken vagy ha az első kettő nem képes a 90 percnyi játékra, de ne az első BL csoportmeccsünkön hazai pályán…
      De nem akarok én mindent rá kenni, hiszen nem csak ő b*szott el egy valag ziccert, nem ő jelölte magát a kezdőbe, ettől függetlenül a Torreses hasonlat abszolút ül: attól még, hogy valaki legenda, de lehoz egy értékelhetetlen produkciót, akkor kapja meg amit a teljesítményéért, és nem a nevéért érdemel.

      • Blue One

       Mindenkinek lehet egy rossz meccse. Ettől még nem kéne így szidni őt és ez nem csak neked szól, mert sajnos többen támadják Drogbát. Nem azt mondom, hogy el kell ferdíteni a tényeket, és azt kell mondani, hogy nem volt rossz a játéka csak azért, mert egy legenda. Nem erről van szó, de azért túlzónak érzem a reakciókat. Volt már jobb meccse, ennyi. Egyébként így is lőhetett volna 2 gólt, és akkor most arról beszélnénk, hogy mekkora állat 36 évesen 2 év szünet után egyből duplázik stb…Ha Ramires csinált egy faultot a középpályán, akkor marad az 1-0 és senki nem beszél Drogbáról… mivel x lett, így mindenki előveszi, mint az egy szem csatárt…

       • Cech01

        Persze, “ha”-“ha”-“ha”. Ha minden bejön és nyerünk 4-0-ra, nyilván nem támadják ennyien a csapatot, mert akkor nem érdemli meg. De ez igaz minden elbaltázott meccsünkre. Nem nyertünk, kihagytunk mindent, ezért ez kritikákat von maga után. A “Ha”-nak itt semmi helye nincs, csak a tényeknek, mivel tényekről vitázunk.
        Drogbát nem azért veszik elő, mert egy szem csatár volt, hanem mert egyedül az ő kezdetését nem indokolta semmi. Ezért sem az afrikait támadják, hanem Josét. S nem is igazából azért, mert kezdette, hanem mert Rémyéknek jó 15 percet adott.

       • chesterbe

        Nem Drogbát támadom, hanem a szerdai teljesítményét. Drogba miatt meg Mourinhot támadom, mert szerintem nem volt jó ötlet játékosként visszahozni, ettől még biztos fog gólt, sőt, fontos gólt szerezni a csapatban, de ez a véleményemen nem változtat.

        • Blue One

         Nyilván a teljesítménye miatt bírálnak egy játékost nem pedig a kinézete miatt mondjuk. Szerintem nem volt rossz döntés az ide hozatala. Harmadik számú csatárnak ideális. Te kit hoztál volna ide vagy tartottál volna itt harmadik számú csatárnak?

         • chesterbe

          Lukaku esélytelen volt, Eto’o is az volt Mourinho miatt, Ba simán maradhatott volna, de jó ajánlatot kaptunk érte. Torres sem lett volna vészes harmadik számúnak, ha előtte Costa meg Lukaku/Remy kaliberű játékosok vannak, de a távozása miatt sem panaszkodom. Vagy marasztaltam volna Ba-t, vagy Schürrle lett volna a vésztartalék, de majd jövő ilyenkor kiderül mi lesz, aligha hiszem, hogy Drogba hosszabbítani fog – többek között ezért sem hoztam volna vissza, mert nem lehet rá hosszú távon bízni. A VB-n is csak csere volt, holott nem voltak akkora világsztárok a posztján.

 • José a meccsről elég velősen a Chelsea tv-nek: ‘As we say in my country: if you don’t kill, you die!’

  🙂

 • WudigessBoi

  Srácok, azért ne már…
  A véleménykülönbség köztem és Zenzo között azért viszonylag rendszeres, 5-175 fok között mozog kis túlzással, de ebben most tök igaza van. Nehogy már elkezdjünk vészmadárkodni meg bűnbakokat képezni csak azért, mert 4 győztes bajnoki után merészeltünk nem nyerni. Ki a követendő példa, akit úgy irigyelni kéne? A City? Az Arsenal? A Pool? A MU? A Real? Na ugye…
  A Drogbához való viszony meg a másik döbbenet. Jó hogy nem furkósbottal kergetjük ki a határból csak azért, mert nem ihletett formában játszott. Visszatért két év után, új volt neki elől minden játszótárs (Hazard, Fabregas, Willian…), először kezdett, voltak helyzetei, elszalasztotta őket. Ennyi történt. Ha félidőben lecseréli JM őt és mondjuk a szintén sokat támadott Ramirest 1-0-s előnynél(!), akkor az lett volna a baj, hogy miért nem várt velük, így csak egy változtatási lehetőség maradt.
  Torresszel meg tényleg ne hasonlítsuk már össze Drogbát, mert eléggé más a két kávéház, sőt, az egyik sarki késdobáló akkor már. Ahogy Zenzo is írta, ideérkeztekor a spanyol felé rohadtul megvolt a bizalom, jó pár meccses semmittevés ellenére kezdhetett, mi pedig szépen kivártuk, míg végre betalál. A három és fél éve alatt elvétve volt nyerőember, alig voltak jó periódusai – nem véletlenül nem mondjuk soha, hogy “fú de kéne most egy jó Torres”. Ehhez képest Drogba az itt el töltött 8 éve alatt minden sikerünk egyik legfőbb letéteményese volt, a fontos gólok embere, sokoldalú, olyan, akire lehet számítani a bajban. Drogba meg most kezdett először visszatérte után – igen, nem mutatott sokat, de annyi tisztelet, bizalom és türelem hadd járjon már neki, hogy nem kezdjük el rögtön Torreshez hasonlítani.
  Fontos lenne nagyobb távlatokban gondolkodni és nem csak a pillanatnyi helyzetből ítélkezni: az eddigi gyengélkedései ellenére lehet még Drogba nyerő ember, vagy a kiváló rajt ellenére lehet, hogy épp csak fölférünk majd a dobogóra. Haladjunk apránként!

  • chesterbe

   Nálam nincs olyan a pályán, hogy legenda, mindenkit ugyan úgy kezelek, ha Drogba ilyen fos, vagy mondjuk Solanke ugyan ezen a poszton, mindkettőt egyenlő mértékben szidom, és persze Mourinhot is, mert az ő felelőssége a kezdőcsapat összeállítása.

   Pont, hogy Drogbaval nem lehet nagyobb távlatokban gondolkodni, hiszen a jelenben sem elég erős a mostani csapatba, 36 évesen nem is várná el tőle senki, de komoly tétmeccsen kezdetni ostobaság.

   Nem irigykedek én senkire, számomra tökéletes a mostani csapat, de az nonszensz, hogy Hazard-on kívül jóformán senki nem akart focizni, ez szégyen. (ráadásul pont a belga akart, akinek a hozzáállásával van a legkomolyabb probléma, ez mindent elmond).

   Nem kell minden meccset megnyerni, de nem is érdemeltük meg a győzelmet, ez a szomorú.

   • WudigessBoi

    “…de az nonszensz, hogy Hazard-on kívül jóformán senki nem akart focizni, ez szégyen.” Akkor miért is kap Drogba 10x annyi savazást, mint mondjuk Cahill, Willian vagy Fabregas?

    Mert nekem is ez a problémám, hogy nem feltétlenül Drogba itt a főkolompos. Megnyerhette volna a meccset ő is és más is. Ráadásul ne dőljünk már a kardunkba azért, mert ez nem sikerült.

    • chesterbe

     Én nem vagyok boldog attól, hogy x. éve az egyik legkönnyebb csoport rendre a miénk, és csak bohóckodunk benne, megnehezítve a saját dolgunkat.

     Willian vagy Cahill játéka nálam nem csapta ki a biztosítékot, Fabregasé igen, de ő legalább szerzett egy gólt.

  • Cech01

   Amit Drogbáról írtam, az tény. Szeretem őt és tisztelem és örültem hogy visszatért, de ettől még tény. Én nem is tartom őt hibásnak a dologban, sokkal inkább Mourinho felelőssége volt. Ahogy írtam is, semmi nem indokolta Drogba kezdetését a nevén kívül. Ott volt a hétvégén góllal debütáló, BL-tapasztalattal rendelkező, legjobb korban lévő Rémy, aki sokkal taktikusabb húzás lett volna és nem csak egy szempontból. Persze utólag könnyű okoskodni, de a tények nem Mout igazolják.
   A Torres-Drogba hasonlattal pedig az elefántcsontparti iránti elfogultságra utaltam. Igaz, jogos, de a jogos elfogultság is elfogultság. Sokan emiatt nem képesek belátni ( a külföldi fórumokon sem), hogy Didi nem azért játszott, mert jobb formában lenne a gallnál, hanem mert ő Drogba. Ezt kivéve minden Rémy kezdetése mellett állt.
   Persze lehet még nyerő ember, de ez semmiben nem cáfolja az állítottakat.
   Lehet, hogy sokat a cserecsatárok sem veszélyeztettek, de nekik volt 15 percük egy akkor már inkább védekező Schalke ellen.

 • Lavid Duiz

  Szerintem is hiba volt Didier-t ennyi ideig a pályán tartani. Legkésőbb az egyenlítő gól után le kellett volna cserélni. Azzal semmi gondom nem volt/van, hogy ő kezdett, de amikor már látható volt, hogy nem megy neki a játék ezen a meccsen, le kellett volna cserélni.
  Ramires-t én már rég elküldtem volna a csapattól. Nagy ritkán van egy-két jó meccse, de ahogy szoktátok írni: “nem Chelsea szint”. Ahogy anno Torres erőltetését is hülyeségnek tartottam, úgy Ramires favorizálását sem tudom hová tenni.
  Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy hazai pályán, egy papíron gyengébb csapat ellen, akik ráadásul csak erősen tartalékosan tudnak felállni ellenünk, kötelező a győzelem. Minden más elfogadhatatlan. Ha valóban BL-t, és PL-t akarunk nyerni, akkor az ilyen meccseket kötelező hozni. Tavaly a PL-ben is kis csapatok ellen buktunk pontokat, azon ment el a cím. Tartok tőle, hogy az idén is ez lesz a gyenge pontunk. (De ne legyen igazam!)
  Tény, hogy egy gyenge meccs alapján nem lehet azt mondani, hogy sok ilyen produkció fog még jönni, de azt sem, hogy ez volt az utolsó. Majd kiderül.

 • Zola

  Mondom még egyszer!Imádom Drogbat!Örülök,hogy újra nálunk van!A hozzáállásával nincsen gond,de ha nem megy neki és úgy általában ha valakinek nem megy(főleg ha éppen 36 éves vagy meccs hiányos),akkor az edzőnek kutya kötelessége belenyúlni a meccsbe és lehozni.Nem Drogbara kenem,hanem konkrétan Zsozera.Egy bundesliga 16. csapatot aki idén meg 3 meccs után nyeretlen és ráadásul 11 hiányzóval tartalékos,azt el kell kenni és nem kifogásokat keresni meg majd a többit megnyerjükre hajazni.Kb 50-60 percig a meccs közepén olyan statikus és fos volt a játék,hogy rossz volt nézni.És közben volt egy szünet……

  • WudigessBoi

   Jó, de Drogba nem egy hosszú hetek óta szenvedő csatár, most kapott először komolyabb lehetőséget. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Utólag persze hiba volt nem előbb lekapni (bár sokkal többet Rémyék se veszélyeztettek), de volt egy hatalmas helyzete, ami pár centi híján lett gól. Vagyis alakulhatott volna másképp is a teljesítménye egy kis szerencsével.
   De még egyszer mondom, ez volt az első komoly meccse. Ilyenkor nem csak őt, sőt, bárkit megillet, hogy türelmesek vagyunk vele. Valószínű a City ellen már csak harmadik számú opció lesz.
   Az meg hogy nem nyertünk azért nem akkora tragédia. Nem vagyunk ponthátrányban, van öt meccsünk javítani, a Schalke pedig nem egy rossz csapat. És itt nem az a lényeg, hogy gálázzunk meccsről meccsre, hanem hogy legyen meg a csoportelsőség.Az érdemi dolgok tavasszal jönnek, mint mindig.

 • Drogba11

  Előző poszthoz érkezett kommentemet szeretném megmagyarázni.

  Nem azt gondoltam, hogy ennyi volt, kész, vége. Egyszerűen csak nem értettem, hogy egy Schalke ellen mennyire visszatért bennem a tavalyi érzés, amikor le kellett rágnom a körmöm egy-egy majdhogynem megnyert meccs alatt. A csapat megnyerte az eddigi összes meccsét és persze vártam én is, hogy ezt behúzzuk, de ma már be kell látnom, hogy szerdán a csapat működött, az egyének nem. Hazard, Fabregas tette, amit eddig is (utóbbi kicsit nekem fakóbbnak tűnt a gólja ellenére), de ki kell mondani: a csapat emberekből áll, akik fáradnak. Olyan szezonrajtot vettünk, ami bizakodásra adhat okot és abba a csapdába estem én is, hogy elvártam a győzelmet. nem tudunk mindig győzni, ezt el kell fogadni. Most viszont újra erőre kaphat a csapat, mert van egy motiváció: megingott valami, újra stabilizálni kell.

  Drogba 36 éves. Ő egy évet játszik (levezet), majd edzősködik valamilyen szinten. José hibája volt (most már tudom), hogy nem hozta le. Rémy lelkesedésből bevágott volna egy gólt az biztos :-), de Torres és Drogba összehasonlítása? Drogba nyert trófeákat a csapatnak (nem a büntetője a lényeg a BL döntőben, hanem a 88. percben szerzett fejese az egyenlítéshez), Torres a csapattal nyert. Van különbség. Nem fogom szidni El Ninot, de neki a Chelsea nem jött be. Ennyi. Tapasztalatnak jó volt. Drága pénzt fizettünk érte, de remélem most már csak felfelé.

 • Petikee95

  Hazardon kívül tényleg nem volt értékelhető teljesítmény, a többiek nem sokat tettek hozzá a játékhoz. Engem Willian idegesít fel mindig, támadásban nagyon gyengének látom és azok a cselek…Az megint más, hogy jól védekezik, de a támadásból is ki kell vennie a részét, nem hiába középpályás. Drogbát valóban le lehetett volna hozni a félidőben, de Mou látszólag nagyon akart vele gólt rúgatni. Utólag meg kár okoskodni, miért nem Rémy kezdett. Ha 2-0-ra nyerünk, akkor senki nem szólt semmit. 🙂 Nem értem, miért kell a vészharangot kongatni, simán belefért ez az iksz, szarul játszottunk, de van 5 meccsünk javítani és biztos vagyok benne, hogy ezzel a döntetlennel ugyanúgy csoportelsők leszünk és mindenki elfelejti. Inkább most jöjjenek ki a hibák, mint a vasárnapi rangadón. 🙂

 • Blue One

  Látom sokan elvannak keseredve nem is kicsit.

  Azért azt ne felejtsük el, hogy a helyzeteink megvoltak. Ha azokat berúgjuk akkor gólokkal nyerünk és most nem az okokat keressük. Erős csapatunk van. Az egyik legerősebb Európában, a PL-ben a legerősebb. Történt pár változtatás a csapatban. Na és? Olyan mély a keretünk, hogy bárki játszik, jó eséllyel pályázunk a győzelemre. Ha ekkora problémát jelentene pár csere, az nagy baj lenne. Ez esetben nem kéne PL címről és más álmokról, célokról beszélni. A helyzet viszont azt, hogy beszélünk róla nem is alaptalanul. Egyébként másik meccs is 1-1 lett szóval ugyanaz a helyzet, mint eddig csak egy kör lement. Sporting ellen ellentmondást nem tűrő játékra számítok.

  • Cech01

   “Azért azt ne felejtsük el, hogy a helyzeteink megvoltak. Ha azokat berúgjuk akkor gólokkal nyerünk és most nem az okokat keressük.”
   Mészöly Gézu, te vagy az? :DD

 • Zola
  • Petikee95

   Ez tetszik. 😀

 • Cech01

  A hétvége legnagyobb kérdése: Lampard pályára lép vajon a Cityben? És ha igen, hogy fogják fogadni a kint lévő Chelsea-drukkerek?
  Én valami olyasmit tudnék elképzelni, mint anno Cudicininél, amikor eligazolt a Hotspurba és pályára lépett ellenünk. Nem csak megtapsoltuk a meccs elején a kezdését, de még a védéseinél is tapsot kapott volt csapata ultráitól.

  • Idemitirjak

   Lampard állítólag szerződésébe kérte, hogy ellenünk ne játsszon.

   • Cech01

    Igen, de vannak olyan infók is, melyek szerint a csapatra való tekintettel (nem 100%-os Touré, stb) pályára léphet.

   • Hát, a meccs előtt sem Pelle, sem Lampard nem utalt arra, hogy így lenne, sőt, a chilei pont az ellenkezőjét erősítette, mikor olyasmiket mondott, hogy része a csapatnak, a kezdőt ugyan szombaton hirdeti ki, de Lampard egyike lehet ezeknek, stb.

    Én magam nem hiszem, hogy bárkinek is jó lenne a kezdetése, beleértve a Chelsea szurkolókat, Lampardot magát és a City csapatát is, de ez legyen az ő problémájuk.

  • chesterbe

   Játsszon csak, az csak a mi esélyeinket növeli.

 • Zola

  Jól van.Úgy néz ki az Ágyúsok ott folytatják ahol Dortmundban abba hagyták.Fos a köbön..Mondjuk a második félidejük a Pl-ben mindig erősebb.

  • Cech01

   Eddig a lengyel keményen tesz az ellen, hogy ne vezessen már több góllal a Villa.

  • Az első fél óra a Villáé volt, viszont aztán 3 perc alatt kaptak hármat, és azzal el is vesztette a meccset a Villa. A második félidőt meg már lehozza rutinból az Arsenal sajnos. Ha a Villa még meg tudta volna pörgetni a második félidő elejét, és betalál, még lett volna esély, de ez nem jött össze. Most már túl vagyunk a 80. percen, ennek már lőttek. Kár. Én is bíztam benne, hogy a Pool után a villa elkapja az ágyúsok tökét is otthon, de nem jött be.

 • Cech01

  Tippmixelt az Aston, vagy mi van it? :DD
  A PL eddigi legjobb védelme 10 perc alatt (se) kap egy hármast csak így a semmiből. 😀

  • 1 goal & 1 assist in 79 secs for Ozil. As many as in his previous 54840 secs in the league.

   :)))

 • Cech01

  Jó, legalább a Pool hozza a papírformát :))

  • Lassan kezdem sajnálni Rodgerst 🙂 a Poolt nem, de BR mégiscsak valahol a miénk volt. De ez már most kemény, a Villa bukta után a WHU 3-1 már erős.

   • Cech01

    A FatSam United eléggé összekapta magát a mostanában, nem hiszem, hogy idén komolyabb gondjaik lesznek a bennmaradással.
    A Pool meg mutatja, hogy a Sturridge-Suarez duó mennyire fontos is volt a gárdának. Nélkülük nagyjából egy középcsapat szintjét hozzák.

    • ?? Eddig egyedül a CP otthonában nyertek… még a ligakupából is kiestek a Sheffield ellen – mégha csak tizenegyesekkel is, de akkor is.

     • Cech01

      Nem komolyan írtam, naa (a bennmaradásos részből rá lehetett volna jönni) 😀
      Bár kiesési gondjaik szerintem tényleg nem lesznek.