Mert a jelenben minden csak volt és lesz

Hét napon belül három mérkőzés – ennek a trilógiának a második felvonása következik most. A két bajnoki forduló közé ugyanis beékelték az első olyan ligakupa fordulót, ahol már csapatunk is érdekelt. Kezdésnek könnyed bemelegítésként egy régi ismerős, a Bolton Wanderers látogat hozzánk. A továbbjutás kiharcolása nyilván magától értetődő célkitűzés, az viszont szokás szerint izgalmas kérdés, hogy milyen kezdővel várjuk Bogdánékat, illetve társul-e majd szép játék a reményeink szerinti diadal mellé. Ezekről töprengek majd alább.

Míg a mieink most kezdik majd az idei sorozatot, addig a Bolton már két akadályt is sikerrel vett: előbb a Bury, majd a Crewe Alexandra csapatát ejtették ki. Érdekesség viszont, hogy mindkét továbbjutást a hosszabbításban tudták csak kiharcolni: az első fordulóban egy hazai 1-1 után, a második kanyarban pedig egy idegenbeli 2-2 után nyertek, mindkét esetben 3-2-re.

A Wanderers 2012 óta nem tagja az élvonalnak, vagyis ez a harmadik szezonjuk a Championshipben. Első nekirugaszkodásra hetedikek lettek, s csak a gólkülönbségük miatt csúsztak le a play-offról (ráadásul, ha nyernek a záró fordulóban, megvan a hatodik hely), tavaly viszont már a 14. helyen zártak, ami a középmezőnynek is a közepe ugye. Az idei évadjuk sem valami acélos eddig: nyolc forduló alatt 5 pontot sikerült összekaparniuk, s csupán jobb gólkülönbségük miatt vannak a még képzeletbeli vonal fölött. Idegenben ráadásul még pontjuk sincs, úgyhogy egyedül az a hosszabbításos ligakupás továbbjutás adhat nekik egy kis kapaszkodót.

Eredményeik mellett a keretük sem kiált dicshimnuszért. Finoman szólva sem hemzsegnek a sztárok Dougie Freedman gárdájában, persze PL-rutin azért akad, elég például Bogdán mellett Keith Andrews, Jermaine Beckford vagy David Wheater nevét megemlíteni. A névsor persze nem riasztó, s mivel a bajnokságban is döcög a Bolton szekere, az sem kizárt, hogy tartalékosak lesznek ők is.

Bárhogy is lesz és bárki is játszik náluk, egész egyszerűen nem okozhatnak nekünk galibát. Ha mégis, az egyértelműen a mi szégyenünk lesz majd. Otthon egy másodosztályú kiesőjelöltet még úgy is ütni kell, hogy nyilván egy Chelsea-játékosnak sem ez lesz élete meccse, amire csúcsra pörgeti magát. Mourinhonak ez a találkozó nyilván arra jó, hogy kedvére adjon és vegyen el: a túlhajtott (többnyire) húzóembereket lehet most pihentetni, a padozást eddig jól tűrőket pedig be lehet dobni.

Két játékos, akiket e kép elkészülte óta igazoltunk le
Két játékos, akiket e kép elkészülte óta igazoltunk le

Ha névsorolvasást tartanánk, akkor miénk lenne Anglia, sőt, Európa egyik legerősebb padja, vagyis álszerénység lenne azon aggodalmaskodni, hogy te jó ég, ma Zouma, Mikel, de az is lehet, hogy még Szalah is kezdeni fog. Tudjuk viszont, hogy mifelénk a felforgatott kezdő nem a felszabadultságot és a bizonyítási vágyat hozza elő az így pályára lépőkből, hanem az alibizést és a szerencsétlenkedést. Tehát kötve hiszem, hogy Hazard, Fabregas és Diego Costa hiányában – márpedig egyiküknek sincs sok keresnivalója a pályán egy ilyen találkozón – egymást érik majd a látványos és pengés megoldások. Tartok tehát attól, hogy a régiek (vagyis akik eddig is játszottak) nem fogják magukat törni egy csöppet sem, az újak (akik eddig legfeljebb epizódszerepeket kaptak) pedig összeszokatlanság miatt, lámpaláz okán, vagy csak azért, mert tényleg nem elég jók a kezdőhöz, képtelenek lesznek új színt vinni a futballunkba. Persze ne legyen igazam.

Mert bizonyára létezik egy párhuzamos univerzum is, ahol az újak égnek a bizonyítási vágytól, ezer fokon izzva vetik bele magukat a meccsbe, mutatják magukat, bátran vállalkoznak, s nem büdös nekik a meló; a régiek pedig élvezik, hogy nem nyomás alatt kell játszaniuk és nem élcsapatok sztárjai néznek velük farkasszemet, hanem faék egyszerűségű taktikával pályára küldött, megmosolyogtató képességekkel megáldott futballisták, akik ellen végre bejönnek a cselek és akik ellen belefér néhány látványos, ám kockázatos sarkazás is. Ebben a világban nem áll vissza a csapat az előny birtokában sem, hanem megy rendületlenül előre és kiszolgálja a közönséget.

A szívem utóbbit diktálja, az eszem viszont előbbit. Az első néhány meccsünkön nem igazán láttam gyenge teljesítményt senkitől, a közepest mindenki elérte, sőt, szerencsére a kiemelkedőt is páran. A múlt héten viszont a kiváló produkciókból volt hiány, ellenben fájóan középszerűből akadt nem is egy. Nincsenek illúzióim, nem ma este váltjuk meg a világot, de hogy őszinte legyek, nem is kell. Azt elég fontosabb meccsekre tartalékolni. Most csak annyi kéne, hogy egy alapvetően nem érdekfeszítő és nézőcsalogató találkozót mégis tegyenek egy picit érdekfeszítővé és nézőcsalogatóvá: legyenek szép megoldások és lehetőleg gólok is.

Zouma ma akár kezdőként is bizonyíthat
Zouma ma akár kezdőként is bizonyíthat

Egy látványosan gyengébb erőkből álló gárda elleni, legmerészebb célkitűzéseinkhez képest oldalpáholyos kupameccsen soha nem az a lényeg – pláne Mourinho alatt –, hogy erre az adott összecsapásra hogy állunk ki és föl. Ilyenkor a jelenben mindig a múltat dolgozzuk föl és a jövőt készítjük elő. Ha valaki játszik, az nem önmagáért a játékért játszik, hanem azért, hogy komolyabb meccsekre formába lendüljön vagy számítani lehessen rá, esetleg azért, hogy a gépezet egy fontosabb láncszeme pihenhessen. Ezt alapvetően el is fogadom, gyújtsuk föl a falut, hogy miénk legyen a város vagy a haza – viszont a mikénten kötelező dolgozni.

Ahogy telnek a sorok, kezd az egész poszt olyan lenni, mint egy tetszőleges Happy Tree Friends epizód, ahol mindenki pajkos és jókedvű az elején, aztán viszont mindent elsöprő vérfürdőbe torkollik a móka. Úgyhogy le is jövök izibe’ a Mourinho- és a ligakupa-lélektanról, s nem fejtem (még) meg a világot. Kapcsos zárójelbe teszem a próféciáimat is, pláne a baljóslatúakat, néha ugyanis még számomra is meglepő, hogy betalál némelyik (utólag már bánom is a hétvégi lampardos címadást – riasztóan beletrafált, valljuk meg). Reméljünk tehát egy minél szórakoztatóbb hétközi futballélményt! Addig is Blue Is The Colour!

 • trueblue05

  Remek írás lett. Szerintem az eszed diktálta szcenárió fog érvényesülni, ami nem olyan nagy baj, feltéve, ha nyerünk. Mivel a mait sajnos nem fogom tudni élőben követni, jó lenne az összefoglalóban pár Remy gólt, Zouma mentést, Mikel-parádét (nem tudom pontosan mit jelent) látni. Plusz ne sérüljön meg senki.

  • WudigessBoi

   Mikel-parádé: megnyert fejpárbaj, esetleg gyors továbbpassz;)

   • Kristian Turák

    vagy egy sarkazásos gólpassz 😀

    • WudigessBoi

     Az már Mikel-csoda, akárcsak a Mikel-gól a bajnokságban;)

 • Mivel tegnap a nagyok közül kapásból kiesett az Arsenal, a Sunderland és az Everton, a Manu meg már ott sem volt, szóval a nehezen továbbszenvedő Pool mellett és a ma esetlegesen továbbjutó City mellett kb a legkeményebb ellenfél a meglepően jó szezonkezdetet produkáló Soton lehet a legkeményebb ellenfél. Hülyén hangzik valamelyest már most erről beszélni, de “innen már illenék behúzni”, akár B csapattal is.

  Nem ábrándozom én sem jutalomjátékról ma, mondanám, hogy főleg a Bolton ellen, de lévén már PL kiesésük óta nem követem őket, halvány fing foggalmam nincs, hogy épp milyen szintű játékstílust képviselnek. Ha már szóba került Lamps, ő már nincs, pedig őt sok kedves emlék fűzi ehhez a gárdához, legyen az az első bajnoki címünk az újkorban, vagy esetleg mesterhármas…

  Szolid 3-0-át tippelek, Salah duplával és Drogba góllal, a kezdőben olyanokkal, mint Mikel, Aké, Zouma, Christensen, Cech, és még a pad környékén sem Costa, Fabregas, Hazard.

  • Zola

   Szerintem meg a hazard,fabregas nevezve lesz a padra.persze csak azert ha problema lenne,akkor jonnek menteni a menthetot.

  • lamps8

   Hali Zenzo, a meccs utáni értékelésedben írod h megnézted HD-ban a meccset, kíváncsi lennék honnan töltötted le. előre is köszi!

 • Cech01

  Cech
  Azpilicueta-Zouma-Cahill-Luis
  Mikel-Aké
  Salah-Oscar-Schürrle
  Rémy

  4-0

  • chesterbe

   Christensent is játszatnám, ennél jobb alkalma nem lesz rutint szerezni a felnőtteknél.

   Tartok tőle, hogy közel sem lesz olyan felforgatott a csapat mint amennyire szeretnénk, de ne legyen igazam.

  • mohacsia

   José, te vagy az?

   • Cech01

    Hogy találtad ki? Kanalas Jozé, 11/A osztály 🙂

  • babence

   így legyen ötösöd a lottón! illetve remélem a 4-0 is bejön! 🙂

   • WudigessBoi

    Pont akartam írni, hogy a kezdőt már telibe kapta:)

 • Blue One

  Ilyen kezdőt remélek:

  Cech
  Azpi-Zouma-Cahill-Felipe Luis
  Mikel-Aké
  Oscar-Baker-Schürrle
  Remy

 • Lavid Duiz

  José egyszer azt nyilatkoztatta, hogy – többek között – azért nem akar leülni egy válogatott kispadjára, mert nincs kedve olyan csapatok ellen játszani, mint pl. Andorra, San Marino, stb. A kérdésem ennek függvényében, hogy egy ilyen Liga Kupa meccs mennyire hozza lázba José-t, vagyis mennyire veszi ő maga is komolyan? (költői kérdés) Mert ha ő sem, akkor a játékosoktól még annyi “lelkesedés” sem várható.

 • Drogba11

  A poszt jó, mert realista hangvételű. STOP!
  Nyerjünk ma, mert kötelező. STOP!

 • WudigessBoi

  Bogdán még a padon sincs náluk, úgyhogy ne kíméljük őket!

 • Efra7

  Schürrle… Rögtön lehetett volna 2 🙂

 • Efra7

  Egész jól kezdünk

 • Sirappa

  Akarnak bizonyítani a srácok, nagyon úgy néz ki.

  • Hát, csak egy szar, szaggatós streamem van, mint a hősidőkben, de valóban, egész jó pörgünk.

 • Efra7

  Mi szabadrúgás volt az? Azért a kapus se volt semmi 😀

  • Schürrle már körbelőtte a kaput, lassan csak beakad egy.

   • Efra7

    Marha jó lövőtechnikája van, de csak nem akar beakadni…

 • Sirappa

  Akkor jelezném srácok. írnék erről beszámolót. Milyen emailre lehet küldeni?

 • Drogba11

  Schürrle szegény, semmi nem megy be! Na de majd mostantól!!! 🙂

 • Jolly Joker

  happy 😀

  • 🙂 hogy lehet valakinek ilyen neve bazzeg…

 • Efra7

  Na Zouma, grat!

  • ilyen a jó debüt: dupla 🙂

 • Drogba11

  Zouma!!!

 • Efra7

  Cahillnek majdnem sikerült kézzel mentenie 🙂
  Rögtön Suarez jutott eszembe, meg az Uruguay-Ghana VB- elődöntő

 • Jolly Joker

  bazdmeg

  • fura lett volna már egy meccs kapott gól nélkül… :S

   • Jolly Joker

    és szabiból…. ilyen colos kh-kal

    • az még – de kb először jött át a félpályán a Bolton..

     • Jolly Joker

      hát ez a gáz, mou igazán fenéken billenthetné a srácokat

 • Efra7

  Ez most komoly? Ráadásul szabadrúgásból?

 • Drogba11

  Ööööö

 • taybor33

  Valamit nagyon kezdeni kéne ezzel a védelemmel, idén még nem volt kapott gól nélküli meccsünk pedig már játszottunk 6-7 meccset. Nem lesz ez így jó hosszútávon. Nincs nagy gond amíg többet rúgunk, mint kapunk, de mi van ha megdöccen a szekér.

  • A Leicester ellen volt egy 🙂

   • taybor33

    Jah tényleg, sorry, de akkor se mondható sokkal jobbnak a hátsósor teljesítménye. Ami tavaly, az erőnk volt az most a gyengénk.

    • Nem hát. De már írtam korábban posztokban – minél több a támadó szellemű-jellegű játékos a csapatban, ez annál inkább változik. Oké, a City ellen is ment a védekezés, de azért összességében ne felejtsük el, hogy egyre több a Hazard, Fabregas a csapatban, akik mondjuk szabadrúgásnál, szögletnél egy közepesen alacsony bója hatékonyságával bírnak.

     • taybor33

      Igen ez is tény, A buszt próbálja a garázsban tartani Mou, helyette inkább sportkocsit használ, viszont valahogy el kéne találni az egyensúlyt, nagy is legyen meg haladjon is.

      • A City ellen gyanítom ezért volt kezdő Matics ÉS Ramires.

  • Drogba11

   Egyetértek, a védelemmel kell valamit kezdeni

 • Drogba11

  Egyelőre no comment. Majd meglátjuk.

  • taybor33

   Sztem Schürrle, Salah, meg Luis(talán még Oscar), aránylag jól tolja. A többiek nyilván erejüket a második félidőre tartogatják. 😀

   • Drogba11

    Akiket felsoroltál, mind bizonyítani akar. Jesszusom, most szembesülők azzal, milyen nevek is akarnak egy ligakupa meccsen bizonyítani. Nem semmi a “cseresor”. 🙂

    • taybor33

     Ja, pont ezen gondolkodtam, hogy a mi mai kezdőnk a Bolton alapcsapata simán lehetne, és még a PL-be is feljutnának.

 • WudigessBoi

  Nagy kár ezért a bekapott gólért, mert alapvetően jó szellemben játszunk, megvannak a helyzetek, gólokkal vezethetnénk.

  • Drogba11

   Nekem felemás érzéseim vannak (nem a kapott gól miatt), de Schürrle lelkesedése példaértékű.Egész egyszerűen ma nem szerencsés a csapat.

   • WudigessBoi

    Én neheztelni nem tudok senkire sem. A védőknek semmi dolguk nem volt, Akéék szépen szűrnek, elől pedig rengeteg a mozgás, mindenki mutatja magát, sok kis passzal próbáljuk megbontani a falukat. Változatosak a támadások, egész jók a távoli lövések, szóval élvezetesebb, mint egy bajnoki.

    • Drogba11

     Én is elégedett vagyok a magam laikus módján. Csak a szerencsefaktor vagy annak hiánya miatt vagyok kicsit szomorú

 • Jolly Joker

  lampard góllal vezet a city

  • Efra7

   Mi lesz velük, ha már nem lesz???

 • Durván játszik a Bolton, nehogy sérülés legyen belőle :S

  Közben Oscar is odatette…

 • Jolly Joker

  oscar bakker 😀

 • taybor33

  na végre

 • Efra7

  Oscar, nem rossz

 • WudigessBoi

  Az van, hogy jók a távoli lövések. És ez végre be is fért!

  • babence

   ki volt centizve, az már igaz!

   • megérdemelte már a keskeny brazil

 • Drogba11

  Jaj, de örülök Oscarnak!!!!!!!!!

 • Drogba11

  Schürrlevel rúgassanak egy gólt, annyira megérdemelné

 • Jolly Joker

  salah valami hihetetlen gyors O.o

 • bazzeg, ezt bent láttam

  • Drogba11

   nem vagy egyedül

  • taybor33

   nem a kapuson múlott

  • WudigessBoi

   Én már Akéét is az első félidőben. Ja meg Schürrle szabiját is. Pedig tiszta vagyok 😀

 • Efra7

  2 ilyen jó szabi egy meccsen, és egyik se megy be…

 • Efra7

  Rémy…

 • WudigessBoi

  Bazz, Schürrle hihetetlen. Többet lőtt ma kapura, mint a Burnley és a Stoke együtt az idei szezonban…

  • taybor33

   Átszakította volna a hálót is ha bemegy 😀

  • Efra7

   Lehet ha nem erőltetné ennyire, akkor már lőtt volna 1-2-t

   • pont ezt akartam írni, hogy ha nem görcsölne ennyire, már mesterhármasnál járna, meg két gólpassznál.

    • Drogba11

     az utolsó elfutása elképesztő volt.

 • WudigessBoi

  Érzem, hogy ma betalál a Király. Szólottam 🙂

  • ráférne 😛

  • Drogba11

   Let’s see! 🙂

  • Sirappa

   A Lampardos címmel már így is fején találtad a dolgokat. Legyen elég az évre;) De most h Hazard feljött, talán még valaki rúgat is vele egy gólt.

  • Efra7

   Hát sajna ez most nem jött be 🙁

   • WudigessBoi

    Sajnos. Általában az indirekt utalások működnek: egy cím, egy kép… Nézd meg, például Zouma mekkora telitalálat volt 🙂

 • Efra7

  Én Hazard-t biztos nem hoztam volna… Szerintem fölösleges, meg az ifiktől veszi el a helyet. Nem mintha nem imádnám, ahogy kígyózik a védők között, csak nem értem, hogy mért egy ligakupameccsen hozza be Mou. Ráadásul vezetünk

  • babence

   azért 2-1 nem biztos vezetés, ha jön egy váratlan egyenlítő gól (mint az első is jött), lehet hogy a hosszabbításban jobban járunk egy Edennel mint egy Lewissal vagy mással.

   • Efra7

    De akkor is, még van egy cserénk. Inkább behoztuk volna Bakert és ha a dolgok nem jól alakulnak, akkor meg behozzuk Hazard-t.

    • WudigessBoi

     Inkább előzzük meg, hogy úgy alakuljanak. Azért fontosabb, hogy ne legyen hosszabbítás, mint hogy Baker játszhasson.

     • Egyrészt – másrészt Ázárra is ráférne már a gól.

 • Jolly Joker

  schürrle szegény 😀

  • hát bazzeg, még ez is kifelé pattan

 • WudigessBoi

  Csóri fricc el van átkozva. Adja föl és passzoljon.

 • Drogba11

  Áááááááááááááááá

 • Lavid Duiz

  Lesz még ez 2-2 is….

  • taybor33

   nana nem kéne…

 • Jolly Joker

  ez nekem fájt basszameg :@

 • taybor33

  bakker, nagyon bepunnyadtak a srácok, nehogy baj legyen…

 • Drogba11

  Még mindig veretlen a csapat. 🙂
  Nekem Ake játéka is bejött, ahogy az egész csapaté. Talán Zouma bizonytalan még.

 • na, 2-1, a vártnál jobb játékkal, szerényebb eredménnyel.

  Bár 0-1-re állt a Spurs, de végül csak behúzták, a City gálázott, jelen állás szerint a barcodes és a Hull jön még velünk tovább.

 • Efra7

  pff, Lampard dupla a végén…
  A meccshez: behúztuk. Sokaknak tetszett a játéka. Ilyen volt OScar, Schürrle, Salah, meg talán Aké. Szép játék volt elől, hátul kaptunk egy buta gólt, de összességében elégedett vagyok a fiúkkal 🙂

 • Lavid Duiz

  A következő ellenfél: Shrewsbury Town FC.

  Na, ők vajon kinek fognak szurkolni? 🙂

  • a teljesség kedvéért:

   Tottenham v Brighton

   Stoke v Southampton

   Bournemouth v West Brom

   Shrewsbury v Chelsea

   Liverpool v Swansea

   MK Dons v Sheffield United

   Manchester City v Crystal Palace/Newcastle

   Fulham v Derby

   ***
   Jó, jó, min 3 PL csapat kiesik a következő körben is, így első ránézésre a 8 közt Spurs, Saints, WBA, Chelsea, Swans, Dons, City, Derby.

   • WudigessBoi

    Jóféle! Örülök, hogy megint alsóbb osztályú az ellenfél, így legalább jöhetnek majd megint a keveset játszók!

 • Cech01

  Pellegrini felvetette, hogy Lampard kölcsönvételét esedékesen meghosszabbíthatják az idény végéig. Ha így történik, érdekes érzés lesz City-mezben látni a Bridgen.

  • taybor33

   Milyen furcsa, hogy kb 2-3 hete még semminek sem nézték Lampsot, aztán rúg 3 gólt és egyből hosszabbítanának vele. A játékosból akit szinte senki nem vett emberszámba sem ott, hirtelen “közkedvelt” játékos lett. Félreértés ne essék nem Frankkel van bajom, sőt óriási sportembernek tartom. Az nem jön be ahogy bánnak egy ilyen remek emberrel. Aztán lesz 2-3 rosszabb meccse és megint a béka feneke alatt lesz a megítélése. Nyilván ez az ő intelligenciájukat mutatja, csak mégis a mi legendánkról van szó.

   • Sirappa

    Sok vita lement Lampardról, itthon és külföldön egyaránt. Viszont amikor nekünk rúgta az egyenlítő gólt emberhátrányban, majd a gólöröm helyett egyetlen csuklómozdulattal elegánsan elutasított mindenkit, egyetlen gondolat járt a fejemben: kalapomat kell emeljem. Szolid, becsületes, korrekt magatartás. Tudja, hogy mit hagyott hátra a Chelsea-ben, tudja, hogy most már nem ott játszik és a legjobbat kell kihoznia magából, tudja, hogy ettől függetlenül nem kopik az ikon, a legenda képe. De tudta, hogy hol a határ. Igen, gólt lőtt, mert ezért küldték fel, de nem ünnepelt, és respect a mászókakékeknek, hogy ebben partnerek voltak és értettek a mozdulatból. Szerintem ennél elegánsabban nem történhetett volna.

   • chesterbe

    Nem feltétlen azért hosszabbítják meg, mert jól megy neki, hanem mert januárban ANK, és gondolom igazolás helyett megpróbálnák így kibekkelni. Ha meg az Etihadban ekkora tapsot kapott tőlünk, akkor a Bridge-en mi lesz? 🙂

   • Definitely Maybe

    Sokat jartal mostansag az oltozoben, ugye? Viszont akkor kernek egy elmenybeszamolo! 🙂