Jelentem, elbírjuk

teherbírásMár az esélyesség terhét, ugye ezzel a kérdéssel vezette fel Wudigessboi a mérkőzést. Többnyire persze nem ezek a meccsek voltak korábban sem, ahol a Chelsea meghasalt, de azért izzadt ma (ami azóta már tegnap) pár tenyér még így is. Az enyém is, de Wengeré is. Ettől függetlenül a rangadó többfrontos csalódást okozott. Mondom máris, miért.

stamford-bridge-mourinho-wenger_3211175

Már első körben azért, mert azzal kell kezdenem, hogy a rangadót önmagában rangján aluli hugymeleg fosba torkolltatta Wenger hozzáállása. Persze ezért hibáztatni én nem fogom, talán Chelsea szurkoló nem is tehet ilyet, ha valaki a legkatlanabb stadionban biztonsági játékra kárhoztatja az övéit, kiölve ezzel minden izgalmat a rangadóról. De a közvetlenül lefújás után kezdődő Juve-Roma, amiből volt szerencsém még vagy fél órát látni – na az igen. Vérre menő küzdelmek, öldöklő csatahangulat a pályán – na ez igen, kérem, ez egy rangadó, holott maga a Juventus-Roma összecsapást még maguk az olaszok sem taksálják olyan sokra, hogy külön nevet aggassanak a meccsre.

Mindenesetre egy biztos, Wengerben igen-igen elevenen élt és él José Maurinnyu sátáni vigyorral megfagyott orcája, mert ez a tavalyi önmagához képest hiába felsanchezesített csapat egy fékezett habzású vattacukor, amelyben annyi élet van, mint egy kovácsoltvas rinocéroszban – de még így is úgy engedte el a pórázt csak, hogy közben egy hete vérbeforgó szemekkel nemalvó 6-0 vibrált a tekintete előtt, és a fojtóretesz a rövidebbik végén volt a kötélnek. L’Arsene ma egyszerűen nem akart (vagy nem akart nagyon) kikapni, ami valahol érthető is, elvégre a Stamfordra sem igen nyerni jár, de José ellen meg ugye pláne, és már a beharang poszt alatt is írtam, hogy vannak beépített fékek minden csapat szezonjában – hát, ha valahol az ágyúsvezér valószínűleg pontvesztést karistol be a naptárba, az nagy valószínűség szerint a Chelsea elleni, idegenbeli találkozó lesz. Az már más kérdés, hogy ezt az attitűdöt sikerült olyan jól belegyomlálni a gárdába is, hogy a meccsen kb annyi tartás volt bennük, mint egy üveg lekvárban. Csalódásokozás No2. Azaz, védekezni is tudni kell stílusosan.

pre-match-briefing--chelsea-v-arsenal---part-one1.img

Csalódás No3., hogy a fent nevesített tényt valószínűleg JM ugyanolyan jól kellett, hogy tudja előre, mint amennyire én most okos vagyok így utólag. Meghajlok azok előtt, akik már a meccs előtt ennyire sima győzelmet jósoltak, én magam nem tettem, de hogy José is úgy zavarta ki a Kékeket, hogy ne siessetek, fiaim, fussanak ők, mi meg basszuk a rezet a kilencvenből legalább hatvan percben, ha nekik nem sürgős, azért az fáj, mert a meccs Arsenal képe alapján ugyanúgy meglehetett volna a 6-0, mint az almásderes. Hosszú a szezon, és sűrű a naptár, de Mourinho egy kicsit most elvette tőlünk az Arsenal-alázás örömét. Az Arsenal-verését meghagyta, áldja az ég érte, de így utólag azért maradt bennem egy pici tüske, mert láthatóan a szünetben is inkább az hangzott el, hogy ezt most már ne veszítsük el, mint az, hogy nyírjuk ki őket, de durván. José pragmatikus, a végletekig, és taktikailag ma is kurváragyőztünk. Igen. De ugye mégis…

Atkinson. Persze nehéz jó bírót küldeni egy rangadóra, elismerem. De a bíró ennél már csak akkor hibázhatott volna nagyobbat, ha

Még jó, hogy ezt befújtad, spori
Még jó, hogy ezt befújtad, spori

nem fújja be Ázár tizenegyesét. Mert ezt leszámítva a konzisztencia mindennemű nélkülözésével fufujkált égbe-világba, mint valami elbaszott airwaveses didzseridu művész, és kb a lapokat is ennek szellemében igencsak random szórta ki. Csalódás No4. A szeme süljön ki a rigónak. És nem azért, mert így is nyertünk, de két sima piros (Koscielny és Welbeck), valamint egy duplasárga (Gibbs) maradt le amott, míg nálunk meg a négy sárgából kb másfél volt jogos. Nem bírózni akarok, miért is akarnék egy győzelem után, de szó nélkül elmenni amellett, hogy egy ilyen eseménytelen, vadságoktól többnyire mentes rangadón ennyire inkompetens viselkedést mutasson a játékvezetői akárhányas, hát az röhej azért. És csak ide szúrom, mert nem bírom ki: azt sem igazán értem, Flamini hogyan úszhatta meg a mérkőzést lap nélkül… szóval nem értek egyet José meccs utáni nyilatkozatával sem, ahol külön rákérdeztek nála a közte és Wenger közti kakasviadalra (Cahill esete), ami miatt a meccs végén még kezet sem fogtak (ami szerintem – bárki is volt a kezdeményezője ennek – bárdolatlanság, és nem illik a foci világához), aztán JM meg elkezdte, hogy milyen nehéz meccs volt bírói szemszögből, és hogy technikailag milyen jól tették a dolgukat a szürkemezesek. Persze emellett azért kiemelte, hogy Kos megmozdulása pirosas volt.. szóval ez játék a részéről inkább, hogy idén talán kevesebb büntivel ússza meg ezeket az eseteket, mert a FA úgyis rányomja, ha odaszól.

Node, ha már kiosztottam egy halom negatív pecsétet itt a kezdetek kezdetén, akkor hagy folytassam azzal, ami számomra pozitívum volt a mérkőzésen, mert azért akadt az is szép számmal.

Pozitív No1. : a védekezés. José végre összerántotta úgy a csapat hátsó alakzatát, hogy bár beszari volt ez az Arsenal, de egy darab clear helyzetük nem volt. Ez pedig mindenképpen dicséretes, mint ahogy maga a tény is, hogy a harmadik tétmeccsünket hozzuk le zsinórban kapott gól nélkül, ráadásul úgy, hogy a nőnevű sarlatán kiütötte a kezdő kapusunkat. És akkor már egyből pozitívum kettő: bár sosem kételkedtem Cechben, de azért rettentőmód és felettéb megnyugtató volt a cseh pályára lépése, és teljesítménye. Bravó.

Váltótársak
Váltótársak

S ha már kiemelkedő teljesítmény, akkor azt kell mondjam, számomra a meccs embere Oscar, közelharcban az elsőségért Ivanoviccsal, A fehér brazilnak nagyon jót tett úgy tűnik, hogy JM padra vágta és jegelte egy darabig, mert ismét óriásit játszott, Braniszlav pedig már szimplán csak a megszokott tízest tolta be a közösbe. Pozitívumként kell idetennem három nevet: Hazard, Fabregas, Costa. A 90+ perc alatt majdhogynem azt mondhatjuk, hogy rosszul játszottak. A belga szinte semmit nem csinált, csak a vele szemben felállt védőfallal szemben csel vagy megindulás helyett tolta a flegma hátrapasszot Azpinak, a spanyol annyi labdát adott el lányos zavarában, hogy korábbi klubja ellen kell játszania, mint előtte a szezonban összesen, a branyol meg szimplán nem csinált semmit. Aztán hárman három megmozdulásból eldöntötték a meccset. Anno Drogba volt ilyen nálunk: 89 perc semmittevés mellett megnyert egy meccset. Bravó. Ezek kellenek, mert ezek különböztetik meg a győzteseket a többi szerepjátékostól.

Már kilencedszer a trademark mozdulat
Már kilencedszer a trademark mozdulat

Pozitívum a szurkolói szívnek is, de gyanítom a csapat sem haragszik érte, ha zeng a stadion. Márpedig a szurkolókon nem múlt semmi, még tv-n keresztül is átjött, mikor zúgott José Mourinho vagy Costa méltatása.

Van itt nekünk viszont egy nagy talány: Schürrle. A német borzasztó megosztó, személyiségében, kvalitásaiban és teljesítményében éppúgy, mint hasznosságában. Számomra ez minimum meglepő (márha eddig nem tűnt volna fel valakinek). Ma végső soron és összességében a leggyengébbünk volt, ez tény. Viszont tény az is, hogy mindössze azért válik el a feljebb pozitívumként megjelölt Ázár, Fabrégas, Costa hármastól a negatív tartományba, mert ő végül egyik gólunknak sem volt részese. Ez részben persze rajta, részben a társain múlott. Ellenben a játék képe alapján elöl a leghasznosabb emberünk volt, amíg játszott, mert az ő gyorsasága és beindulásai kellettek ahhoz, hogy a saját térfelét megszálló Arsenalt kicsit megmozgassuk.

Egy (oké, lehet több lesz a végén) gondolat erejéig visszatérnék a taktikára: José terrrmészetesen megint nem csinálta rosszul. Elvégre valóban nem nekünk volt sürgős, elvégre a bunkizó csapatok közül hiába hurka az Arsenal, mégis kijjebb kellett valahogy húzni őket, jól felépítettük, hogy Ápilikvetá hátul jól ellesz, elé meg Hazard mellé sokszor kihúzódott Oscar, meg Costa, meg néha még Fabregas, és a jobboldali hadmozdulatok feladása után még Schürrle is feltűnt a fiatal Chambers oldalán, pláne a sárgája után, egyből rámentünk a kiállíttatására. Míg az Arsenal esetleges támadásait simán kontroll alatt tartottuk (de most komolyan, kb átlövésekig jutottak, azt sem gyakran vagy jól), a másik oldalon volt 4 tiszta ziccerünk, ebből kettőt bevertünk, meseszép 2-0.

Aztán itt van nekünk, a szezon kezdete óta, lényegében már az elősezlony óta erről beszél mindenki, de legalábbis egyre többen, mi is és a szakértők is, hogy hát a Fabrepass és Diegoal, hogy hát az kérem mekkora szimbiózis, baszomalássan, erre még lehet, hogy Mourinho sem gondolt, hogy ennyire összejön, pedig de. Ebből a love-ból 7 gólpassz-gól jött össze (Costa 9 góljából 7 Cesc lelkén szárad), és szerettem volna én erről külön posztban megértekezni, de valamiért az istennek nem állt össze egésszé, aztán meg már aktualitását vesztette a dolog, már értem ez alatt a korábbi eredménysort magasztaló sorokat, elvégre a srácok nem álltak le, áldassék a nevük. Persze jóllehet nem csak bennem sejlett fel, hogy akkor most ez a Costa ez (fél)sérült-e tényleg, vagy csak José járatja a bolondját mindenkivel, és mekkorát rizikózunk az állandó játszatásával, de amíg ennyi dugó van benne, és – ellentétben néhai fogadott honfitársával – ki is jön belőle, addig hülye lenne bárki is a padra ragasztani, hogy fiam, te most pihensz, oszt jónapot. Most érdekeljen bennünket a ‘van’, ne pedig a ‘legyen’, vagy a ‘mi lesz, ha’. Most pedig az van, hogy vezetjük a PL-t, 5 pont fórunk van az immáron második helyre felkapaszkodó aktuális

Love is in the air
Love is in the air

bajnok előtt, a gólkülönbségünk pont a duplája a City-ének, ráadásul egyetlen veretlen csapatként hozzuk mindezt, amellett, hogy túl vagyunk az Etihad túrán, otthonában raktuk el a mumus Evertont, de ami mégszebb, már számunkra, hogy a tavalyi gyengeségünk eltűnt, és szépen aprítjuk a kicsiket is, ahogy kell. Korainak tartom már most arról beszélni, hogy “ki fogja ezt a Chelseat megállítani”, mert hiába játszunk most egy szinttel feljebb, mint a PL többi része, két vereség itt, két győzelem amott, és gyorsan elolvad az, amit keserves munkával felépítettünk. Abban, hogy ez ne így legyen, hanem szépen gyalogoljunk végig a mezőnyön, igen nagy szerepe lesz a játékosok formafenntartásának, de talán egy fokkal még több magának Mourinhonak, és éppen ezért vagyok én nyugodt a szezont illetően. Rajta nem fog múlni, ebben biztos vagyok.

Gondolhatunk bármit a céljairól és az eszközeiről, José Mourinho vitathatatlanul a modernkori futball egyik legjelentősebb menedzsere. Lehet, hogy soha nem lesz szobra, mert a céljait és az eszközeit finoman szólva sem övezi konszenzus. Sem a stílusát. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy egy kibszott zseni. Kultusza van, és követői, jómagam is. Azon kevesek egyike, akiknek karrierje nem csupán tervekről vagy elvárásokról szól, de az azokat megvalósító gépezetet is meg tudta és tudja teremteni. Ezt megcsinálta már kicsiben Portugáliában, aztán nagyban nálunk, majd mégnagyobban Olaszban – és meggyőződésem, ha a Real közössége kicsivel befogadóbb, akkor nem Carlo ünnepli a helyén a Madrid tizedikjét. És most közel úgy tűnik, egykori sikerei színhelyén újra meg tudja ezt csinálni. Ő az a kivétel, aki az összes bármilyen szabályt erősíti. Jóllehet sosem lesz annyira elismert vagy népszerű, mint a nyugodt víz Ancelotti, talán nem is ő lesz a legsikeresebb menedzser. De ettől még rohadt jó úton halad efelé. S ha egészen őszinte akarok lenni, akkor a sokak szemében madridi kudarc csak némi extrával vértezte fel – a hibából következmény lesz, a következményből pedig előny. Bár nagyon messze még a vége, de ha ő fosztaná meg a BL-től a Realt, vagy akár trónfosztaná idén, az legalább annyira sorsszerű lenne, mint a Lampard bugyikék gólja ellenünk.

De elkalandoztam megint, mint az előfordul velem nemegyszerhanemsokszor. Mire ide érek, már nem ma, hanem tegnap Wengernek randija volt a végzettel, és ő cserben hagyta megint a franciát. Most nem a gólkülönbsége, hanem a mérkőzés egyoldalú simasága verhette a földhöz Arsenet. A Chelsea csapatként tűnik lehengerlően magabiztosnak. Nem csak, hogy hátul is rend van, a középpályán Matics JM Frankeinsteinje aggyal, vannak passzerek és futók, ráadásul mind kreatív és ehhez még van egy magabiztos és kiváló kapus, ráadásul a másik végen egy terrorfenyegetéssel felérő csatár. Jó nézni, hogy labdavesztés esetén milyen gyorsan rendeződik vissza a csapat, és akár egyetlen másodperc alatt milyen gyorsan tud támadásba fordulni az egész. JM rohadtul eltalálta ezt a garnitúrát. Olyan nevekkel a padon, mint a kiegészítő emberré silányuló Mikel vagy Cech. Az Arsenal egyébként nem játszott rosszul, sőt, voltak jó periódusaik, főleg a két félidő elején. A Chelsea viszont megrágta és kiköpte ezt a meccset, látszott, hogy félgőzzel megyünk, és ha kell (a szurkolói énem szinte sírva kérte, a racionális meg csak bólogatott közben, hogy jól van ez így, azaz bólogatott volna, ha a mezbenugrálós a bal vállamon ketté nem lőtte volna már az elején egy szigonypuskával) simán feljebb váltanak egy fokozattal, és bedarálják az Ágyúsokat. Nem hiszem, hogy nagy okosságosság kijelenteni, hogy ennél jobban aligha kezdhettük volna a szezont, José és a Chelsea pedig nem csak a PL mezőnyét oktatja egyelőre, hanem egy mámorosabb pillanatban valószínűleg már Del Bosque-nak is küldtek egy infografikát, ami Fabregas+Costa eddigi teljesítményét összegzi. Én meg ezzel a képpel kívánok nektek további kellemes kitartást a válogatott szünet végéig, igazán priceless…

Costa_goal

 • A győzelem közepette ne feledkezzünk el Schwarzer kapusunkról, aki ma ünnepli a 42. szülinapját! Innen is isten éltesse!

 • Zola

  Hat ez egy “kurvaosszeszedett” poszt lett.Gratulalok!

 • Zola

  Ha most geci lennék,azt mondanám,hogy az Ágyúsok ugrottak be egyből,amikor Mou-val találkoznak.
  https://www.facebook.com/video.php?v=646531678825701&set=vb.338233632988842&type=3&permPage=1

 • Mou:
  “‘We have two of the best three goalkeepers in the world. When one is injured and comes off, and the other one comes on, no problem. There is no change in my heart. “

  • José egyébként nagy showmen. Ahogy ezt a szöveget is előadta, dőltem a röhögéstől :)) viszont a meccsen is, amit nyomott asszem tán Costa les+fölé helyzeténél… meg aztán a meccs utáni interjúban is, mikor a Wengerrel való izéről kérdezték… 🙂 ehh, nagy arc.

 • Monokit végleg leselejtezték? Már a PL-összefoglalót is Thredson doktor vezeti. Mondjuk nekem mindegy, mert nincs vele bajom.

 • Kicsit Wengerezzünk még: azután, hogy elhagyta a technikai zónáját, kakaskodott JM-mel, majd beszólt a meccs utáni interjúban, nyilván az FA nem indít vizsgálatot… bravó, fő a pártatlanság.

  AW: “Look I trust you that you (the media) will teach me all the moral lessons over the next three weeks. And I can accept that.” :))) ja.

  Ezt meg, csak úgy:

  http://www.101greatgoals.com/blog/arsene-wenger-cited-chelseas-financial-power-as-a-factor-in-arsenals-0-2-defeat-video/

  In the midst of the push fallout, a surprising comment made by Wenger nearly went unnoticed in one his post-match interviews, this one with Geoff Shreeves.

  Just 13 seconds into his interview, Wenger cited Chelsea’s ‘financial power’ as a factor in the game, which really is a bit rich, a red herring to try and cover up the fact that Arsenal just still can’t beat Chelsea.

  Firstly, Arsenal had the two most expensive players on the pitch in Mesut Ozil (£42m) and Alexis Sanchez (£35m), and the two players cited by Wenger, Costa and Fabregas, cost comfortably less than his two.

  Arsenal also have the highest cash reserves in the Premier League, so it was a bit of a poor attempt at an excuse from Wenger.

  • Mou már rég kapott volna ezért 3 meccset, plusz kettőt rasszizmusért csak úgy.

  • trueblue05

   Megnéztem a meccset, elkönyveltem a győzelmet, elolvastam az elemzést – ami újfent remekül sikerült – és most először hozzácsaptam a rutinhoz az Arsenal blog(ok) meglátogatását is. Elképesztő élmény. Ők tényleg valami alternatív valóságban élnek ami egyszerre szórakoztató és félelmetes. Én értem, hogy nóz meg minden, de amit pl az utwenger tolt meccs előtt/alatt az minősíthetetlen volt.
   Na de azért írom ezt ide, mert az még valahol oké, hogy az elvakult szurkoló nem percepcionálja a valóságot, de ha már Wenger sem, az már gond, nem?

   • Már a beharang alatt – a meccs után – is felütötte a fejét ez a téma, az Arsenal szurkerek hozzáállása. Én ebben olyan sok meglepőt nem találok. Igaz, nem is perveziálom magam, hogy olvassam őket ilyenkor.

    A szurkolás erőteljesen érzelmi alapú dolog, a győzelmet ritkán (mi is mégis megtesszük), a vereséget magyarázni kell. Vannak elrugaszkodottabb drukkerek, naná, a gúnárok közt többen, ez van. De egy rangadón, vereség után azért kevesebb, aki reálisan tud értékelni, és leírni, hogy szarok voltunk, mint aki meg hőzöng. Természetes, hogy ami nekünk kint, az nekik bent, ami piros az sárga, ami sárga, az piros, na és így tovább.

    Ami szerintem az ágyúsok agyát most rettentőmód eszi, s ami miatt a szokottnál is hevesebbek, az az, hogy ők, akik a végletekig ragaszkodtak és ragaszkodnak Wengerhez, már ők is kezdik látni, hogy ez a dolog kicsit megfáradt. Évekig éltek az aranygeneráció veretlen bajnoki címéből, aztán pedig jól állt és jól használható volt a szegény nagycsapat, aki nem megveszi, hanem kineveli a tehetségeket, és occópénzből gazdálkodik, mer kell a zseton a stadkára, meg szép foci, mint célfoci, és inkább szépen veszíteni, mint csunyán nyerni. Csakhogy, ezek az idők elmúltak. Amióta ők is huszonharminvannegyven milliókat adnak ki játékosokra, amióta a stadiont kicsengették, magyarán, amióta változott a világ, azóta (újra)keresik kicsit az identitásukat, és legyünk őszinték – ha nem Wenger irányítja az Arsenalt ellenünk, ez a meccs sokkal-sokkal szorosabb lett volna, ha egyáltalán nyerünk. Mert még most is ott van nekik Cahill sárgája, meg a sok sérült kapaszkodónak, meg a sötét oldal és Darth Mou, meg a Chelsea elleni beidegződések, amik már szintén régen nem igazak, de azért puffogtatni még lehet, de azért kezdik szerintem ők is látni, hogy a francia lord mellett hogyismondjam, kicsit elment az idő és a foci. Példának okáért itt egy Arsenal legenda (angolul is értők előnyben):

    http://www.101greatgoals.com/blog/arsenal-legend-martin-keown-says-chelsea-can-be-new-invincibles-video/

    • szilagyi89

     Szép elemzés, a vesénkbe lát(hatsz)… 🙂 Minden gooner sérült lelkileg. Erre most jöttem rá. (irónia)

   • Bum

    Ugyan megsuvegelendö teljesítménynek tartom az évenként top4-ben végzést, de azt hiszem, az események kicsit tulrobogtak Wenzsér-papán. (csak senki nem meri elkiáltani magát: a király meztelen). Az az érzésem, rég túlépett az „itt és most“ megélésén, annyira elszokott a „reguláris hadviseléstöl“ (értsd: a saját lovagkori ideák világán túl a focistákat [sok] pénzért is veszik, és emiatt még nem szabadul el az apokalipszis négy lovasa.)
    Egyrészt van ez a klubfilozófiájának idealista világképe, másfelöl meg épp a mocskos anyagiak mérlegelése [a klub egyensulyba tartásának igénye] miatt alakult ki így ez idealista világkép.
    De most meg, mintha a szük esztendök után elfeledkeztek volna a pénz okos felhasználásáról.

 • picit OFF: a Schalke lapátra tette Jens Kellert a pocsék szezonkezdet miatt – és nagyon úgy néz ki, Di Matteot nézték ki utódául. Az pikánssá tenné a november 25-i találkozót…

 • Balázs Kozó

  Arsenal szurkolóként keserű szájízzel, de gratulálok a győzelemhez. A bíró tényleg ótvar volt, Mou megint túljátszotta a Papát:(.

  Azért ennyire nem láttam rossznak a csapatomat. Volt több jó helyzetünk, de a belső védőitek valahogy az ajtó-ablak helyzet kialakítása előtt az utolsó pillanatban mindig megfogta a kapura törő játékost. Ezért csalóka minden statisztika.

  Elég volt egyszer üresen hagyni Fabregast, és gól is lett belőle. Merte meg nem fogja lefutni Costát (nem is azért tartjuk).

  Szóval garts még 1x, remélem lesz lehetőségünk revansot venni az Emirates-ben, egy lehetőleg Theoval, Aaronnal felálló csapattal.

  • Nyilván, de ezt nem is fogjuk sosem ugyanúgy látni – nem is kell. Itt lentebb is kifejtettem, hogy ami nektek bent, az nekünk kint, ami sárga, az piros és vica versa.

   Mindenesetre tényleg fura volt nézni a merőben védekező 4-1-4-1-et játszani próbáló Arsenalt, egy új és szürreális élmény. Wenger szerintem egyértelműen ráment a 0-0-ra, amit a büntetőig jól is tartottatok, viszont utána nem tudtatok felpörögni. A második félidő elejét megnyomtátok, de lényegi helyzetig nem jutottatok, onnantól meg, hogy José erre lapot húzott – becserélte Mikelt, ezzel szorosabbra vonta a középső védővonalat, a nigériai szorosan Maticcsal működött középen, ti erre húztátok a Cazorla-Ox cserét, amit hülye legyek, ha értek. Santi az egyik legjobbatok volt, ha nem a legjobb, Ox meg nyilván labdába sem ért.

   Szakértőnek persze egy erősen középszar szinten állok, de én a helyetekben a láthatóan ideggyenge Sanchezt hoztam volna le már a 60. perc környékén legkésőbb, Özil középre Cazorla mellé, Poldit meg már akkor be a szélre, hogy kicsit széthúzzatok bennünket.

   Egyébként ahogy írtam, meccs közben azért én is izgultam, mert azért 1 gól nem gól, és hiába éreztem, hogy kontroll alatt tartjuk a meccset, a semmiből jövő gólt mi Chelsea szurkerek is jól ismerjük. Korábban le kellett volna, hogy zárjuk a meccset, de a mélyen védekező, 11 játékossal a saját térfelén álló Arsenal azért nálunk is okozott tanácstalanságot és sok hibát – nem véletlen, hogy a Hazard-Schürrle-Costa trió nem igazán tudott hozzászagolni a játékhoz, csak ha egy picit sikerült kihúzni benneteket. A támadóharmadban a passzaink nagy részét rontottuk. Más kérdés persze, hogy JM taktikailag akart és vert meg benneteket, nem erőből. Nem siettettük a dolgot, amit én szurkolóként nehezményeztem, mégha racionális érvek szóltak is mellette.

   • Balázs Kozó

    Ha van komoly gyengesége Wengernek, akkor az a cserék. Mi sem értjük :). Vagy tolja be Özilt középre (ahogy írtad), vagy hozza le. Sanchezt én nem vettem volna le, elképesztő teherbírású játékos, védekezik, sprintel, a tüdejét köpi ki. Wengernek a kontra-foci elképzelése jó lett volna, csak nem vette észre, hogy a leggyorsabb Theo/Aaron/Bellerin/Akpom nincs a pályán, de a kispadon sem. Majd tavasszal. Egy MU drukker haverom mondta: idén tőletek kikapni nem szégyen (de akkor is fáj).

    • “Ha van komoly gyengesége Wengernek, akkor az a cserék” – ebbe a vitába nem mennék bele azt hiszem (márminthogy AW-nek tényleg csak ez-e a hibája), nincs annyi hely a disqus-on, hogy elférjen, ha elkezdjük 🙂

     Sanchezt én is azért írtam, hogy le kellett volna kapni, mert láthatóan frusztrálta, hogy itt, talán először olyan védekezést kapott, ami nem felhentelte, hanem javarészt szabályosan nullázta le (Ivanovics, aki talán a liga legjobb formában lévő védője most), ráadásul biztos benne volt a fejében, hogy TC-t le kellett cserélni róla, mégha nem is volt szándékos az ütközés, és utána láthatóan némi törlesztés jelleggel kapta meg Cahill sokat reklamált belépőjét, meg Brana is megtépte rendesen (ezért írtam, hogy “javarészt” szabályosan 😉 ).

     Azt nyilván jobban látod, mi feküdt volna nektek, én alapvetően a mi irányunkból közelítettem, de legalább abban egyetértünk, hogy gülüke szélen játszatása – ebben az arsenalban legalábbis – merő homály.

     Nem tudom, idén kikapni tőlünk belefér-e, de ahogy írtam a posztban is, az tény, hogy ha Wenger is valahol kalkulált a naptárban pontvesztéssel, azt egyik ilyen tuti a Stamford volt. Fenntartom, hogy látványosan a 0-0-ért jöttetek, csak ezt az egyébként általam nagyra tartott Kosc borította, kb a szezonbeli 1 baromságát elkövetve (bár tegyük hozzá, hogy a liga szerintem a miénk mellett talán legjobb védőpárosának másik tagja, Per valahová furán futott ki, és hagyta magára Ázárral szemben Kost, ami önmagában butaság), és 1-0 után már nem volt bennetek annyi kraft, hogy a visszábbálló Chelseat feltörjétek a második játékrészben, fél óra után pedig az egyre jobban kinyíló, egyre feljebb jövő Arsenalt Costa lezárta egy futással, de hát ott már jönnötök kellett, mert fogyott az idő, az állás meg 1-0 volt. Ez a tipikusan az a helyzet, hogy már mind1, hogy 1 v 2 – 0 a vége, be kell áldozni a leendő rúgott gól oltárán, hogy esetleg mégis kaptok egyet.

     Costát a 90+ perc alatt kétszer nem sikerült kb levédezeknetek, ebből egyet Ázár kihagyott, a másodikat meg beverte ő maga. Most nyilván nem akarom erre kihegyezni a dolgot, hogy Costa vs Welbeck, mert nem ennyi volt a két csapat közt a különbség, mégis… asszem érted.

     • Balázs Kozó

      (ki is felejtettem, tavasszal a jómunkásembőr Giroud is legyen a keretben :)).

      Nem tudok vitázni, Costa jelenleg – nem csak egy -kategóriával értékesebb csatár, mint Webbs, akinek a harmadik (negyedik?) meccse volt nálunk. Egy szó mint száz: habár fáj, nekem elfogadható ma a Chelseatől kikapni. Attól nem félek, hogy nem szaladtok majd bele egy-két érthetetlen vereségbe, az a PL-ben mindenkinek kijár, de nagyobb pénzbe mernék fogadni, hogy a szezon összes meccse le van már vezetve Mou íróasztali fiókjában, mint anno Mansell fiókjában a komplett grand prix

      • (ilyen egy korrekt és értelmes vita egy ellendrukkerrel. Köszönöm!)

       • Balázs Kozó

        Ilyet csak a meccs után min. két nappal lehet, az a marginális pont, hogy lenyugodjak és tudjak objektív lenni:).

        • Aki szurkolóból van kérem, az csak sűrű bólogatás közepette helyesel. Aki nem, az meg úgyis troll : )))

      • szilagyi89

       Hinnye, állítólagos Arsenal-fanként még sosem láttalak az útwengerre posztolni, de legalább a rivális hátsóját gyorsan fényesre sikáltad 😉

       • mohacsia

        Itt jelennek meg posztok?

        • szilagyi89

         Bejegyzés, hozzászólás, komment, hogy mondjam neked? 🙂

         • mohacsia

          Értem mire gondoltál és csak arra akartam utalni, hogy az utwengeren nem volt poszt se a meccs előtt, se után.

       • WudigessBoi

        Lehet, hogy egyszer még régebben egy kommentben leírta, hogy nem játszott jól az Arsenal és nem érdemelt győzelmet, esetleg felvetette, hogy Wenger is eltaktikázta magát, mire le lett árulózva, vagy pedig kapásból bannolták.

        • szilagyi89

         Nem eszik olyan forrón a kását 🙂

       • Balázs Kozó

        Anno ezeket Lantos úrral privátba dumáltuk meg, nem az Utwengeren. Amúgy csekkold az fb profilom, az FA kupadöntőre a Hősökre még a nejem is vittem:).

        De ezt tuti nem itt fogjuk megbeszélni , a KGB lehallgat.

    • d3vnull

     Öröm ilyen hozzászólást olvasni, nem az útwenger hülyegyerekeinek a csőlátású, frusztrált fröcsögését. Köszönjük.

 • Drogba11

  A cikkhez, de nem a meccshez:
  Mou-nak sikeres volt a madridi időszaka. Még akkor is, ha ezt a madridi szimpatizánsok nem látják be. Egy 3 éves bajnoki sikerszériát szakított meg. Ez nagy szó, még akkor is, ha BL nem jött össze ott.

 • Endy919

  Hogy ezt mennyivel jobb olvasni mint az alkotmany jogot … 😀

  • Bár magam nem értek hozzá, mert már a jogi alapokat is utáltam, így nem voltam hajlandó olvasni, de gyanítom annál még az ágyúsok posztjait is jobb olvasni 😀

  • mohacsia

   Remélem a lányoknak ügyesebben bókolsz… 😀

   • Miért, már nem menő a ‘te baromi randa vagy, de legalább főzni sem tudsz – viszont ma már láttam randábbat, szóval iszol egy kólát?’ ? 😉

    • mohacsia

     Én először valami mással próbálkoznék 😀

     • mit szólsz a “te sokkal szebb vagy, mint az alkotmányjog”-hoz? 😀

      • mohacsia

       Akkor már inkább ez. (kép)

 • Drogba11

  A cikkhez és a meccshez:
  Láttam a meccset. Minden egyes pillanatát. Wenger már az első perctől nem volt nyugodt. Mourinho viszont igen. Nem volt ez “hű, de könnyű” győzelem, mert nem volt az, de sikerült. Csapatként sikerült és ez az, ami tavaly nekem hiányzott. Tavaly mindig Torreseztünk, Hazardoztunk pozitív vagy negatív felhanggal, most a csapat nyert. Végre!

  Egyébként az a bizonyos kettő ziccer, amelyben Courtois lesérült majd a másikban, amelyben Cech nem (kísértetiesen hasonlítottak egymáshoz az esetek) elég lett volna a blamához, de nem jött össze, mert a védelem ugyan nem, de a két kapus viszont fejben ott volt.

  • Mondjuk Courtois feje lehetett volna máshol 🙂

 • mohacsia

  http://www.hatharom.com/2014/10/06/hazhoz-ment-a-pofonert-wenger

  Itt egy elemzés magyarul. Egyébként a zonal marking -val nem tudja valaki, hogy mi van, hogy idén még nem posztolt semmit?

  • hát, kingjack nem lett okosabb azóta sem, de annyira nem lőtt mellé mondjuk, egyre kevesebb tárgyi tévedést tartalmaz, haladunk 🙂

   a ZM-ről ennyi az utolsó infó:

   http://www.zonalmarking.net/2014/07/28/zm-break/

   szerintem valami elszakadt ott, aztán csecs.

   • mohacsia

    Hát ennek nem örülök.

    A hatharom legalább próbál szakmai szemszögből is írni a meccsekről és bár valóban szoktak lenni benne tévedèsek, de alapvetően jók az észrevéteik és én szívesen olvasok hasonló elemzéseket. Ha bemegy akkó gól típusú cikkekkel tele van a padlás.

    • A mi ellenszenvünk régebbi és nem feltétlen a hatháromra vonatkozik, hanem konkrétan KJ-re. Blogger volt a népsporton, de aztán összetűzésbe keveredett kb mindenkivel, főleg azért, mert az írásai nagy részét hogy is mondjam, hát izé, smittpali büszke lenne rá 😉 Mentségére szóljon, többnyire tudta, hogy honnan érdemes nyúlni. Egyéni gondolata kevés, szóval bloggernek nem, de újságírónak jó 🙂 ha meg van, az is kb olyan, mint most, hogy arra lusta volt, hogy két kattintásból ránézzen a meccs eredménysorára (Ox és Mikel csere), aztán ne cserélje fel azt, de aláírom, hogy ha a valóságot nézi, az pont nem támasztja alá, amit ki akart hozni a cikkből 😛

 • Petikee95

  „Azt hiszem, ismernek engem annyira a Chelsea-nél, hogy tudják, nem így képzelem el a jövőmet – mondta Cech egy cseh rádiócsatornának. – Nekem a válogatottra is gondolnom kell, nyakunkon a kétezer-tizenhatos Európa-bajnokság, nincs rá időm, hogy a padon ücsörögjek! Még senkivel sem beszéltem erről a klubnál, de ha a közeljövőben nem változik a helyzetem, megoldást kell találnunk.”

  • No igen, várható volt, hogy előbb-utóbb ez ismét előkerül – mármint Cech távozása. A kimondott ok az nyilván bullshit, mert ebbe a cseh válogatottba még kb sérülten is ő az első és második számú kapus is, de tény, hogy még van benne jópár kapusév, amit első számú kapusként máshol lehúzhat.

   Sajnálom nagyon, hogy megy, de valljuk meg, ő már max a közeljövő, de inkább a jelen, TC viszont a jelen és a jövő. Én maximálisan elégedett vagyok a belga teljesítményével, úr a levegőben, a kapott gólokról nem tehet, jól mozdul ki a kapuból, vannak bravúrok is.

  • WudigessBoi

   Sajnálom, hogy kiszorult és tíz gyönyörű év után ennyire foglalkoztatja a távozás gondolata. Ugyanakkor az itt eltöltött ideje alatt nem igazán kellett küzdenie a helyéért, ha egészséges volt, ő védett. Úgyhogy akár lehetne picit türelmesebb vagy harcosabb is túl azon, hogy képességei alapján valóban egy élcsapat kezdőjében a helye.

 • Blue One

  Hazard-tól végre láttunk egy kis varázslatot. Ez az év idáig nem róla szól, szépen ellopták tőle a show-t. A Schalke elleni meccset leszámítva nem emlékszem olyan meccsre, amin kifejezetten jól, látványosan játszott volna. Ezzel nem azt mondom, hogy rosszul játszik csak kevés. Ha nem is lő még gólokat, ad gólpasszokat, akkor csináljon pár hasznos, gyönyörű cselt. Az se baj ha rágyorsít, mint vasárnap. Élőben elég fifás volt (lassan már a fifa hasonlít a valóságra… 😀 ), ráadásul olyan gyors volt a belga, mintha frissen rakták volna be a 85 percben a fáradt védők ellen. Zseniális volt. Remélem több ilyet és ehhez hasonló dolgokat fogunk tőle látni.

  Már a Ligakupa meccsen eszembe jutott, hogy most sajnálom először (és igazán), hogy nincs Cech-t éltető nóta. Úgy megérdemelte volna… Viszont az az ujjongás, amikor becserélték, vagy amikor először labdába ért (hárítva ezzel egy ziccert…) sok mindenért kárpótolt. Ilyen ujjongást Drogba és Terry szokott kapni, mondjuk ebbe a sorba tökéletesen illik a cseh óriás is, ha értitek mire gondolok… 😉 Ha már viszont napvilágot látott ez a nyilatkozat, akkor leírom, hogy sajnos ez lehet a vége ennek. Itt maradt mert meg akar harcolni a helyéért, itt maradt, hogy megnézze mennyi lehetőséget kap. Ha ennyit fog változatlanul akkor előbb (január) vagy utóbb (nyáron) könnyedén távozhat. Sajnálom, hogy TC ilyen gyorsan fejlődött. Emlékszem mikor leigazoltuk azt se tudtam kicsoda, csak egy képet láttam róla, de valahogy éreztem, hogy jó lesz. Jó lett, már túlságosan is 🙁 . Nagyon fogom sajnálni, ha elmegy. Jó játékos és ember is. Bíztam benne, hogy valamilyen oknál fogva be kell majd őt cserélni. Egy rangadón adatott meg és TC-nek se lehet komolyabb baja, ami jó viszont így könnyen lehet, hogy nem PC áll majd legközelebb a kapuban.

  Következő emberem, akit górcső alá veszek, az a gólgyárosunk. Nagyon örültem mikor ideérkezett, most pedig már imádom. Kitűnő mentalitással rendelkezik, nem érdekli semmi csinálja a dolgát. Ontja, ontja és ontja a gólokat. Mi lesz akkor ha teljesen egészséges lesz? Milyen érdekes PC és TC közti hasonlóság. Mindketten 22 évesen kerültek kapuba, ezzel kiszorítva aktuális riválisukat. Costát sokszor hasonlítottam már Drogbához. Vasárnap óta még egy dologba hasonlítanak. Még pedig abban, hogy MINDIG BETALÁLNAK AZ ARSENAL ELLEN! 😀 Costa-val kapcsolatban annyi, hogy remélem egész Anglia róla fog beszélni. Remélem, hogy a játékosok és szurkolók alapján legjobb játékos lesz nálunk, remélem, hogy PL player off the year lesz és gólkirály is valaha volt legtöbb egy szezonba lőtt góllal! Ehhez 26 gólt kell lőnie 30 meccsen 🙂

  Játékosok után jöjjön az edző, de ne a mostani. RDM lett a Schalke menedzsere. Borzasztóan sajnálom, hogy nem fordított pályaválasztással ment le a Schalke elleni BL meccs. Ő is megérdemelte volna azt a fogadtatást, amit Lampard kaphatna januárba, vagy amit Mata fog áprilisban.

  A meccsről meg csak annyit, hogy nyertünk. Mondhatnám úgy is, hogy a szokásos. Szerencsétlen bíró csak 3 pirosat nem osztott ki és akkor ott volt még Cahill esete is. Meccs közben megfogalmazódott bennem is, hogy kicsit sokan védekeznek, de az is, hogy mi ezért nem szóltunk egy szót sem. (Nem nehezteltünk a ‘kis csapatra’ inkább elvertük őket…) Félreértés ne essék nem a $hitty elleni meccsre értettem, hanem a régebbi gyönyörűséges BL meccsekre :), de ott se a csoportkörre.( Igen, mi onnan is továbbjutunk!). Újabb 3 pontot szereztünk. Csak így tovább. Idén nekünk kell nyerni, mi vagyunk a legjobbak. Remélem sikerül ezt bebizonyítani. KTBFFH!

  • d3vnull

   No offense, de nekünk legyen annyi önkritikánk, hogy nem $hitty-zünk, egyrészt mert mi is pénzből lettünk nagyok, másrészt ne csináljuk a shitty-zést sem, még ha senki sem veszi a tiszteletet, hogy a cselszkij, meg hasonlókat jegelje. Bár a második már lehet az én fairplay mimózaságom 😀

   • Drogba11

    egyetértek. 🙂

 • Zola

  Csak,hogy kicsit karorvendjunk…..Guluke 12 het off.En nem tudom,hogy valogatnak az Arsenalnal,de ennyi erovel egy porcelenboltban is valogathatnanak.Itt az oktober es lassan megint johetnek felnott meccsekre a tartalekbol.:-D

  • Szerintem az Arsenal orvosi stábját is Wenger szedi össze, ezért van ennyi sérült. A 18 éves fekete francia orvostanhallgatók nem tudnak mit tenni ilyen esetben.

   • Zola

    http://pbs.twimg.com/media/BzIU7EvIMAEo7wD.jpg
    Azert aki szerint ez veletlen,az csak siman egy fasz.:-)

    • Jelenleg nincs: Giroud, Walcott, Ozil, Arteta, Debuchy, Ramsey, Sanogo, Gnabry, Monreal… az a csoda lassan megint, hogy még van 11, aki játsszon.

     Unreal injury record at Arsenal. Is the Emirates built on an ancient Indian burial ground or something?

    • Már Kosc is lesérült. Nem lehet véletlen, hogy minden évben ennyi a sérült, gondolom első osztályú a csapatorvos. Hogy is hívják? Mengele?

 • TC ugyan késve utazott a belga válogatott után, de elvileg ma már edzhet, miután minden eredménye rendben van. Miközben a többi csapat tagjai meg hullanak, a Pool tán Lovrent, az Everton Stonest vesztette el.

  Ez meg kemény 🙂

  https://s3.amazonaws.com/images.scribblelive.com/2014/10/9/502745aa-5ef6-48e7-bc60-03a714aa2e97.jpg

  • Coppinire nagyon oda kell majd figyelni, mert simán “átcsúszik” a védőkön.

 • Az angolok hozták a papírformát, a spanyolok viszont nagy meglepetésre kikaptak a szlovákokról. Costának nem nagyon megy eddig a nemzetközi csapatban.
  Érdekesség, hogy pont Stoch lőtte a győztes gólt.

  • nem láttam a meccset, de fura, hogy mennyire megtört ez a spanyol csapat. Lehet persze én vagyok hülye, de hogy nálam VdB-nek mennie kell, az tuti. Aki egy Fabregassal, Costával, David Silvával, Iniestaval, Kokeval felálló spanyol csapattal egy szlovák válogatottól kikap, annak le kell vonni a konzekvenciát, és búcsút inteni. Így is egy baszomsikeres időszak van mögötte, nem kéne tönkretenni ilyen eredményekkel. Egyértelmű, hogy a VB-blama után nem tudta rendezni a sorokat, itt az idő a lelépésre.

 • Petikee95

  Az UEFA bejelentette, hogy a következő idényben megváltozik a Bajnokok
  Ligája kalapbeosztásának rendszere: a koefficiensekből származó rangsor
  helyett a címvédő, illetve a hét legerősebb bajnokság (a spanyol, az angol, a német, az olasz, a portugál, a francia és az orosz) győztese kerül az
  első kalapba a csoportkör sorsolása előtt.

 • Ezen a forduló nélküli hétvégén emlékezzünk meg arról az emberről, aki tavaly a legtöbb rekordot döntötte meg a PL-ben 🙂

  http://theultimateladsclub.com/wp-content/uploads/2014/03/moyes22.jpg