Dilemma – lehetünk-e veretlenül bajnokok?

Figyelmes olvasóinknak feltűnhetett, hogy két merész tétel is szerepel a kérdésben: leszünk-e bajnokok és tesszük-e mindezt veretlenül. Természetesen garancia egyikre sincs (épp ezért az esélylatolgatás), de a szezonvégi aranyérmet most vagy vegyük biztosra, vagy pedig tekintsük irrelevánsnak és foglalkozzunk azzal, hogy le tudjuk-e úgy hozni a PL idei szezonját, hogy szerzünk legalább egy pontot minden találkozón. Pro és kontra alább.

 

 

Megerősítő példák

Mondjuk ki: nem lehetetlen a küldetés! És itt most nem is a mi eddigi szezonunkra és annak folytatására gondolok, hanem az angol és egyéb nemzetközi esetekre. A Premier League eddigi történetében a 2003-2004-es Arsenal volt az első és ez idáig egyetlen csapat, amelyik képes volt veretlenül zárni egy szezont: Wengerék utolsó bajnokcsapata 26-12-0-lal fejezte be azt az évadot. Vannak Anglián kívüli sikertörténetek is: a Juventus a 2011-2012-es kiírásban 23-15-0-lal nyerte meg a scudettot, a Porto pedig 27-3-0-lal(!) (2010-2011) és 24-6-0-lal (2012-2013) is lett már bajnok. Ezek alapján nem reménytelen tehát a dolog, pláne ha hozzátesszük, hogy a hozott példák a litvánnál vagy a macedónnál jelentősen többre taksált ligákból valók.

Elrettentő példák

Akadt a közelmúltban pár csapat, amelyik korszakosnak mondott szezont produkált. Ilyen volt például a tavalyelőtti, még Heynckes-féle Bayern: utcahosszal nyerték a bajnokságot, emellett behúzták a kupát és a BL-t is. Sorra döntötték meg a már amúgy sem mindennapi német rekordokat a Bundesligában, a Bajnokok Ligája elődöntőjében 7-0-s összesítéssel mosták le a címvédő Barcát, szóval tényleg közel álltak a hibátlan teljesítményhez. Egy vereség azonban még nekik is becsúszott a bajnokságban, ráadásul otthon kaptak ki (az amúgy nem gyenge Leverkusentől 2-1-re). Vagy ott van az a 2009-2010-es Barcelona, amelyik az emlékezetes triplázós szezonja után villantott egy 99 pontos szezont csekély egy vereséggel (a Vicente Calderónban).

A mi legjobb eredményünk Mourinho első-első (2004-2005-ös) szezonjából való, ekkor 29-8-1 volt a mérlegünk 38 forduló után, ami nem kevesebb, mint 95 pont. A gond ezzel viszont annyi, hogy azt az egy vereséget már a 9. fordulóban összeszedtük, szóval túl sokáig nem élt a remény (mondjuk a 12. fordulóban élre ugrottunk és ott is maradtunk, ami nem kevés). Rá egy évre még bitangabbul rajtoltunk, a 11. kanyarban 10-1-0 volt a termés, ám a következő fordulóban kapituláltunk az Old Traffordon. A bajnokságot viszont simán behúztuk, még egy kis lazázás is belefért a végére, végül 29-4-5-tel zártunk. Az Arsenal veretlen szezonjának reprodukálásához legközelebb a 2010-2011-es Manchester United állt, ők a döcögős kezdés (3-5-0) ellenére 24 meccsig húzták a témát, mire elszenvedték első vereségüket – Wolverhamptonban.

Fantasztikus bajnokcsapat volt - 1 fránya vereséggel
Fantasztikus bajnokcsapat volt – 1 fránya vereséggel

Mi szólhat mellettünk?

A rövid angol és európai kitekintés után koncentráljunk magunkra és a szezonunkra! A szükséges és elégséges feltételek közül a szükséges eddig áll, vagyis veretlenek vagyunk – 11 forduló után. A legszebb az egészben az – és ez jelenleg többet jelent nekem, mint az, hogy kivel és mit játszottunk konkrétan –, hogy ez idáig egyszer sem forgott veszélyben a pontszerzésünk: sehol egy hajrában bekapart egyenlítő találat vagy egy sorsdöntő pillanatban az ellenfélnek érthetetlenül meg nem adott szabályos gól. Félidőben még sosem álltunk vesztésre, s ha el is maradt a győzelem, akkor is a másik csapatnak kellett egalizálni. Vagyis a bajnokság közel egyharmadánál elmondhatjuk: nem rezgett még a léc, nem voltunk bírói jóindulatra vagy extra szerencsére utalva.

Ha pedig ránézünk a sorsolásunkra, jól láthatjuk, hogy a papíron (és ez hangsúlyos szó itt) legnehezebb meccseinken túl vagyunk már. Nem kell már menni se Manchesterbe, se Liverpoolba, ami komoly fegyvertény kétszeresen is. Ez még persze nem garancia semmire, hiszen veretlenséget elveszteni éppenséggel lehet Newcastle-ben is vagy otthon a Manchester City ellen, de az üzenet világos: „vészesen” fogynak a háromesélyes meccsek, s szép lassan már csak azok maradnak, ahol blama lenne kikapni.

Ráadásul a menedzserektől kezdve a szaksajtón át az általános szurkolói vélekedés egyre inkább az, hogy ezt a bajnokságot már nem veszíthetjük el. Ennek persze természetes velejárója az, hogy a mi skalpunk dupla pontot ér, de az is, hogy ellenfeleinkre rátelepedhet egyfajta kishitűség is, mondván nem a Chelsea ellen kell begyűjteni a bent maradáshoz szükséges pontokat, így már csak óvatosságból sem cserélnek előre az edzők, a pályán lévők pedig könnyen meginoghatnak a nagy tehertől.

Végül vegyük Mourinho egóját, ami nem kicsi ugye. A portugál világéletében szerette a nagy skalpokat és a megsüvegelendő rekordokat, szóval elképzelhető, hogy ha lesz realitása még ennek a kérdésnek a szezon vége felé is, akkor hajlandó lesz áldozatokat is hozni azért, hogy ezt is a világ orra alá dörgölhesse.

Sok múlik rajtuk
Sok múlik rajtuk

Mi szólhat ellenünk?

Először is maga a tény, hogy a bajnokság több mint kétharmada (27 forduló) hátravan. Nem kell ahhoz feltétlenül csúcsrangadó (pláne, hogy azok tavaly is jól mentek), hogy becsússzon egy vereség, ezt igazolják a legfőbb riválisaink is. Elég néhány céljainkkal ellentétes faktor szerencsétlen együttállása: egy magát felszívó ellenfél, egy ihletett formában védő kapus, egy totál fogalmatlan bíró, néhány sérült vagy formán kívüli kulcsjátékos tőlünk…

Arról nem is beszélve, hogy már van annyira kemény a mezőny, hogy egy Swansea vagy egy West Ham is meg tud verni úgy egy élcsapatot, hogy egyrészt az nem érdemtelen, másrészt nincs is már akkora bravúrszaga egy ilyen eredménynek. Egyébként meg megyünk még az Arsenalhoz, fogadjuk a két manchesteri csapatot is, szóval lesznek itt olyan derbik a szezon második felében, ahol jöhet egy kellemetlen pofon.

Azt se tegyük félre, hogy a Chelsea is kerülhet komoly hullámvölgybe. Utolérhet minket egy komoly sérüléshullám, illetve ne zárjuk ki azt se, hogy ha több meghatározó játékosunk is pocsék formába kerül, akkor beleszaladhatunk még itt a késbe. Már decemberi meccsdömping is megdöntheti merész tervünket. Eddig mindig akadt valaki, aki megrázta magát és villant egy durvát, de ha ez nincs és a srácok egymást múlják alul, akkor azért veszélybe kerülhet a veretlenség.

Betehet még nekünk a többfrontos harc is. Elsőre furán hangozhat, de minél jobbak vagyunk, annál nagyobb a kockázata a bajnoki veretlenség elvesztésének. Ha ugyanis a fináléig fárasztjuk magunkat a ligakupában és később nagyot menetelünk a többi sorozatban is, akkor adódhat úgy, hogy így vagy úgy, de beáldozunk egy bajnokit. Főleg, ha komoly a tét. Ráadásul amennyiben ilyen mértékben termeljük mi a pontokat és így hullajtják azokat a mögöttünk lévők is, akkor tavaszra (mondjuk mikor a BL-ben vagy az FA kupában már az elődöntő a tét) lehet már akkora az előnyünk, hogy Mourinho elbliccel mondjuk egy QPR elleni meccset, csak hogy frissek legyenek a kulcsjátékosok a hétközi nagy meccsen.

Mert mint tudjuk, bárhol ki lehet ám kapni
Mert mint tudjuk, bárhol ki lehet ám kapni

Vagyis igen vagy nem?

Ami engem illet, még mindig úgy vagyok vele, hogy túl sok van még hátra és túl sok a buktató ahhoz, hogy az igen-re tegyem a voksom, mégis megteszem, mert hinni akarok benne. Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, szükség van jó pár dologra: szerencsére, elszántságra, konstans vállalható csapatteljesítményre és bizony arra is, hogy az esetleges mélypontok más fronton érjenek minket. Mindenkinek a saját gyermeke a legédesebb és legtökéletesebb, de lássuk be, veretlenül végigcsinálni egy egész szezont és annak minden frontját gyakorlatilag lehetetlen. Ezt még azok a csodacsapatok sem tudták abszolválni, akikről egy világ zengett ódát, amikor díszlépésben felértek a csúcsra.

Én a magam részéről beáldoznám bármelyik kupát – sőt, akár mindet is – azért, hogy ezt véghezvigyük. Tudom, önző dolog, no meg én is megsiratnék egy idő előtti BL-búcsút, de ha ez az ára, én megfizetném. Négyszeres bajnok a csapat, ami nem sok, de legalább mind különleges valamiről: az első azért, mert első és ráadásul az ötvenedik szülinapra jött össze; a második az első volt, amit személyesen élhettem át, ráadásul akkor lett száz éves a Klub; a harmadik rekordpontszámmal jött össze; a negyedik pedig rekordszámú rúgott góllal. Torkig vagyok már a manchesteri hegemóniával, szóval ennek megtörése most körítés nélkül is a szezon legfőbb csapásiránya nálam, de ha valamivel emlékezetessé tehetnénk, akkor az ez.

A papíron legveszélyesebb buktatókon már túl vagyunk. De látni kell, hogy ez nem minden, „csupán” több mint a semmi. A november azért csak menni fog (West Bromwich, Sunderland), utána viszont jön a december, ami nem a rangadók miatt húzós, hanem a jól ismert jellege miatt. Ráadásul pont a masszív középcsapatok ellen a legnehezebb, hiszen ellenük azért nehéz felpörögni, miközben annyi erő és tartás van bennük, hogy meg tudjanak ragadni egy ígéretes lehetőséget (teszem azt kibekkelni az egész meccset egy korán megszerzett vezetés után). A 2015-ös évet a White Hart Lane-en kezdjük, én pedig addig adok magamnak haladékot: ha ott sem veszítjük el a veretlenségünket, akkor föladom a maradék kételyeimet is a határozatlan igenből határozott lesz a címben feltett kérdésre. De addig is Blue Is The Colour!

 • thiemecsaba

  Térjünk vissza a témára január közepén, esetleg február elején. 😀
  De amúgy igen, jelen állás szerint minden adott lehet egy ilyen meneteléshez. Csak még túlzottan is hosszúnak látszik az út… 🙂

 • Fasza poszt, nem is nagyon tudok belekötni sehol, de itt azért beleszúrnék:

  “van annyira kemény a mezőny, hogy egy Swansea vagy egy West Ham is meg tud verni úgy egy élcsapatot, hogy egyrészt az nem érdemtelen, másrészt nincs is már akkora bravúrszaga egy ilyen eredménynek”

  a Swans esetében sem feltétlen értek egyet, de hogy a WHU menetelése Big Sammel súlyosbítva ne menne csodaszámba, azért azzal vitába szállnék 🙂

  Visszatérve a poszt kérdésére, igen, lehetünk veretlenül bajnokok. Én ezt már most, a 4 legrázósabb idegenbeli rangadó után simára merem venni. Legfeljebb, nem jön össze. Feltették ezt a kérdést több szakértőnek is, na nem dodónak, hanem angoloknak, és többségében az volt a válasz, hogy ha valakinek valamikor összejöhet, hát most a Chelseanek igen. Nick Hext a kérdésre, hogy “van-e bármilyen elképzelhető módja, hogy Jose Mourinho és csapata nem a tabella csúcsán áll a szezon végén?” válaszolta kb azt, hogy “igen, ha José Mourinho felmond karácsony előtt, és januárban lelépnek a Chelsea sztárjai” :))

  Kicsit távolabbról nézve, én is így látom, meg, ahogy a posztban is elhangzik: jelenleg minden adott ehhez, lényegében az akadályok éppúgy, mint a lehetőség, de ezt lényegében mi toszhatjuk el. Ne feledjük, hogy José, ha mást nem, felépített egy Stamfordi veretlenségi sorozatot, ami több, mint 2 szezon hossznyit tartott – ez az ember miért ne tudná lehozni a maradék 27 mérkőzést akár veretlenül?

  Nyilván egy rossz formába fordulás, halom sérülés 90 perc alatt semmissé teheti az egészet. Wenger azt mondja, 105 pont körül végezhetünk a végén, én már annak is örülnék, ha 100 pont felett végzünk. Most még van 27 kör, azaz 81 gyűjthető pont. Van már 29, szóval kimaxolva a szezont az 110 pont. A 100+ végzéshez belefér 2 vereség+1 döntetlen, vagy ezek véges számú permutációja. Ha a dec 28 Soton és a jan 1 Spurs idegenbelit megússzuk, talán tényleg meg lehet vereség nélkül.

  • thiemecsaba

   Határozottan nem szeretnék olyat látni, hogy ez a csirkefarm vegye el a veretlenséget! Minimum 4 gólt kell nekik gurítani, hogy a 2015ös év jól induljon mindenkinek!

   • hát, ez viszont nagyban függ attól, hogy mi lesz Pochettino sorsa.. épp beszéltük Zsocával, hogy szerintem ő lesz az első edző idén a PL-ben, aki lapátra kerül (a szezonban még minden tréner a helyén van, ez szerintem lassan PL rekord)

  • Zola

   Az a legszebb,hogy az Arsenal elleni idegenbeli meccset meg sem említi senki,mint akadályt egy veretlenül lehozott bajnokságért.:-DTedd össze a kezedet és úgy mondd,hogy nem szájbabaszott jó érzés.:-DJobban tartunk egy Szvenszitől mint az Arsenaltól,bár nekik saját stadionjuk van.:-P

   • WudigessBoi

    A posztban benne van:)
    “Egyébként meg megyünk még az Arsenalhoz, fogadjuk a két manchesteri csapatot is, szóval lesznek itt olyan derbik a szezon második felében, ahol jöhet egy kellemetlen pofon.”

    • Blue One

     Mourinho, hazai pálya, rangadó. A többit mindenki tudja…(és akkor még ott van a verességgel felérő döntetlen)

   • Ha minden jól megy, az Arsenal elleni meccsre (ápr 25) már bajnokok leszünk, vagy akár ott leszünk bajnokok. Nem hiszem, hogy a tavaszra egyébként is rendre leeresztő Arsenal jelentené a gondot számunkra. José alatt egyébként sem, de ez a jelenlegi Arsenal meg pláne. Ez egyedül akkor jelenthet gondot, ha ők akkor (34. forduló) még harcban lesznek az utolsó BL helyért, és minden pont számít. De ezt most ugyanúgy nem nézem ki belőlük, mint belőlünk a botlást. Ez a vadszerencsétlen MU beérte őket épp. ÉS lehet, hogy Özil idén nem volt a legjobbjuk, mert nem, az, hogy miért, más kérdés, de épp kidőlt 7 hétre (térd), ergo idén már nem nagyon lép pályára. Az Arsenal idén, ilyen védelemmel és sérültlistával nem a tavaszt nem fogja túlélni, de jelenleg már a decemberi hajtásban olyan mélyre süllyedhetnek, hogy az EL-ért is kapaszkodni kell majd.

    (olyan szomorúak lettek még a drukkerek is, hogy a blog is behalt)

 • Zola

  Az olasz lapok szerint horribilis ajánlatot tesz a Chelsea Béláért a télen Margitéknak.

  • mohacsia

   Forrás?

   • Zola

    Ha minden igaz akkor a tutto sport.de majd otthon megnezem,most kutyazok.

  • Blue One

   szerintem teljesen alaptalan ez a hír több okból is.
   -Bale boldog Madridban
   – testközelből tudja tovább majmolni CR-t
   -Real úgy se akarná eladni
   – de ha el is engedné (és jönni is akarna) kizártnak tartom, hogy ennyit fizetnénk egy játékosért. FFP is bejött már, de amúgy se jellemző már a túlzott költekezés részünkről. Klubrekord bevétel, nyáron is elenyésző ráfizetéssel brutálisan megerősítettük a csapatot

 • Didier90

  Én nem áldoznám be még a ligakupát se a veretlenségért. Én azt várom idén a csapattól, hogy ne érezzük veszélybe a bajnoki címet egy pillanatra se. A bl-ben majd izgulunk eleget.
  Ps: Ám amikor a bayern kicsapta a Barcát akkor mi voltunk a címvédők a bl-ben.

 • mohacsia

  Kösz, most már zsírbiztos, hogy kiszopunk a west bromtól… 😀

  • Velük amúgy is rendre szívunk, szóval nem oszt, nem szoroz.

  • WudigessBoi

   Nem, ha megint Marriner fújja majd a sípot és Ramires ismét homorít a hosszabbításban:)
   Volt a Rém rendes családban egy rész, ahol Al-t folyton szerencse érte, de nem merte kimondani, hogy szerencsés. Aztán egy nagy pókernyeremény után csak kimondja, rá is zúdul rögtön minden sorscsapás (elkobozzák a nyereményét, stb.)
   Remélem én most nem idézek meg ilyen szopóágat:)

   • ha már szóba került, az egyik legnagyobb szöveg az egész sorozatból:
    – Peg, mi lesz a vacsora?
    – Semmi Al,
    – Az nem lehet, az tegnap volt… 😀

    • WudigessBoi

     – Oh Al, miért nem mondod soha, hogy szeretsz?
     – Szeretem a sört. Szeretem a tekét. Neeem akarom elcsépelni ezt a szót!

     • A világ legkirályabb sorozata volt, óriási életigazságokkal és jó humorral – láttam az egészet vagy hatszor biztos, még noMa’am-es pólóm is volt (elhasználódott), meg nanáhogyvan egy Polk High 33 🙂

      • WudigessBoi

       4 touchdown egy meccsen:)

    • mohacsia

     Klasszikus sorozat! Én mostanában fedeztem fel, hogy Al-nek van “új” sorozata, a modern family! 😀

  • Legalább nem kell tovább izgulni 😀

   • Zola

    Mindenki nyugodjon le a picsaba,veretlenul leszunk bajnokok!:-D 98 ota ez a legerosebb csapat a Stamfordon amit lattam.Ha meg egy komoly jobbszelso is erkezik es addig alljuk a sarat,akkor nem lesz hiba.Ez a csapat a 2004-esnel is erosebb,komplexebb es annyiban kulonbozik,hogy valaki mindig viszi elore a csapatot.Ha meg jo napot fog ki mindenki,akkor csak Margitek lehetnek ellenfelek.Lehet,hogy nagykepuen hangzik,de ez a szilard meggyozodesem.

    • mohacsia

     Én nem vagyok biztos benne, hogy ez lenne a legerősebb csapat az Abra érában. A 2005/06-os erősebb volt véleményem szerint, de az egy évvel későbbi már Ballack-kal is elég ütős volt. Kicsit nehéz például egy pályájuk csúcsán lévő JT-Carvalho belsővédőpárost überelni.

 • Zola
  • Én inkább a Varane-Reus duóban bízom. Ők ketten együtt nem kerülnének annyiba, mint Bale egymaga, ráadásul velük még teljesebb lenne ez a már amúgy is elég jól összeállt csapat.

 • Petikee95

  OFF: Nyáron igazolt játékosunk, Mario Pasalic betalált a horvát U21-ben Norvégia ellen barátságos meccsen.

 • Blue One

  Mindenek előtt nem szeretném elkiabálni, ezért lekopogom…

  Szerintem bajnokok lehetünk a veretlenség pedig… nagyon szépen mutatna. Bárcsak sikerülne. Szép lenne a világ legerősebb bajnokságát veretlenül megnyerni. Szezon előtt minden idők egyik, ha nem a legerősebb szezonjaként aposztrofáltam az ideit. Látva az eredményeket, a tabellát ez az állítás nem helyes.

  Mourinho tökéletesen tisztán látta a helyzetet tavaly. A city egy kész csapat volt, aki már nem tud (sokat) fejlődni. Ellentétben velünk. Fiatal csapatunk edzőnk első évében csatár nélkül produkált egy elég szép évet mondom ezt annak ellenére, hogy nem nyertünk semmit. Tökéletes igazolásokkal erősítettük meg a keretünket. Zseniális, amit a vezetőség csinált. Talán már a nyáron eldőlt a bajnokság sorsa… Nézzétek meg a többi nagy csapat átigazolási politikáját. Nem ragozom, egyszerűen borzalmas. Véleményem szerint nagyon nehezen lehet erősíteni már ezen a csapaton. Reus-os híreket hallva azért rájövök, hogy valahogy be lehetne passzírozni a csapatba 🙂 Egy biztos bombaerős csapatunk van és ami ennél is félelmetesebb, hogy nagyon fiatal. Kimerem jelenteni, hogy egy dinasztia kialakulására is jó esély van. Jó lenne veretlenül bajnokságot nyerni, majd éveken, (évtizeden :D) át uralni a PL mezőnyét. Reméljük a legjobbakat.

  Ne foglalkozzunk még egyébként a veretlenséggel. Nagyon sok van még vissza, jöhetnek hullámvölgyek, rossz bírói ítéletek. Mindig a következő meccsre koncentráljunk csak, ha pedig már kevés van vissza és még mindig nem találtunk legyőzőre, akkor el lehet rajta gondolkozni.

  A mi és az ellenfeleink mutatott játéka láttán, eddig nagyon reális képet mutat a tabella remélem ez május 24.-én is így lesz!

 • Petikee95
  • Nem sokára több Chelseas is viríthat majd a reklámban, ha tényleg a TA lesz a mezszponzorunk a Samsung helyet… 🙂

  • Zola

   Ez de marha jó.:-D

 • Petikee95

  Courtois: Ha annyit játszanék, mint Cech, távoznék.

  • Én meg ha annyi idős lennék (ismét), mint Courtois, berúgnék (ismét)

 • És, ha lehetek még pofátlan Diego legyen gólkirály 😀 Ha agüero végig egeszseges marad, igen nehéz lesz..

  • hát, jelen állás szerint nem mondok nagyot azzal, hogy kettejük közt dől majd el a cím. Innentől pedig már kb Costán múlik, hogy összehozza-e v sem, nem annyira azon, hogy Aguero meddig lesz egészséges. Jelenleg 12-10 oda, de ez akár 1 forduló alatt megfordítható. Tol egy mesterhármast Diegoal a WBA-nak, és már kész is 🙂

   • mohacsia

    Kicsit nehezíti a helyzetét, hogy Agüero rugdossa a city tizijeit, nálunk meg általában Hazard.

    • Endy919

     Tavaly a patkány is úgy lett gólkirály , hogy SztiviDszí lövöldözte a büntiket 🙂

     • mohacsia

      Csak azt mondtam, hogy nehezíti! 🙂

  • Petikee95

   Costa góljai nélkül másodikok lennénk a tabellán. Agüero góljai nélkül a City 11.

 • Endy919

  Hatalmasok azok a pletykák , hogy ha Laporta nyer a Barcánál , akkor Mou lesz az edzőjük 😀

 • Szegény Ranierit már a görögöktől is ki fogják vágni. Szerintem ezen a világon már csak egyedül Terry képes elismeréssel beszélni róla 🙂

  • mohacsia

   Nem is tudtam, hogy Ranieri a görög szövkap, de még maradhatna az ellenünk esedékes meccsig, mert ez igen komoly, hogy sikerült kikapni a Feröer-szigetektől! 😀

   50 000 lakos és vagy 30 focicsapat oszt slusszpasszennyi! Jár a keksz!

   • Állítólag ott nem ütőkkel gyepálják egymást azt ultrák, hanem tőkehallal.

   • Amúgy plusz érdekesség, hogy Feröer legutóbb 2001-ben nyert utoljára idegenben, tehát bőven az Abramovic-éra előtt 🙂

  • Én még tudok/tudnék elismeréssel szólni róla. Ranieri _egy bizonyos_ típusú edző. Ő az, aki a semmiből tud szarból várat építeni. Jó szeme van a játékosokhoz, kicsit amolyan wengeres, össze tud rakni egy _egyszermajdütőképes_ csapatot, csak a kezdeti bíztató eredmények után nem szabad a kezében hagyni a gyeplőt, mert az már nem megy. Lehet jobb lenne mondjuk scoutnak, mint edzőnek, tudja a fasz. De, amit nálunk is csinált, azért jár a respekt, mert a veretlen Arsenal után csak bevitte másodiknak a csapatot, és szerzett 1-2 olyan nevet is, akit lehet, hogy nélküle nem ismernénk – de legalábbis mondjuk Lampard vagy Guddy miatt jár neki a pacsi.

   • Mint “építő”, valóban kiváló szakember, de mesterként/vezetőedzőként szinte mindig felsült. Egyébként az itt töltött ideje miatt én is szimpatizálok vele, de nem hiába nem tudott utánunk szinte sehol sem 1-2 évnél többet eltölteni. Pedig valahogy mindig beférkőzött a nevesebbnél nevesebb csapatok padjára, ahol általában senki nem várt tőle világmegváltást, de egy elfogadható átlagot sem nagyon tudott hozni.

 • mohacsia
 • Iváék mesterét is elküldték közben. Csak úgy hullanak a szövetségi kapitányok manapság.

 • Zola

  Attkinson hozza a szokasos angol szintet.Egyertemu tizit nem fujt be az osztrakoknak.

  • Kapálót ki fogják rúgni a meccs után. Vicces lesz, ha egy nap alatt 2 olasz kapitányt is kivágnak.

   • Endy919

    Az a vicces , hogy az orosz szövetség nem fizet és Capellonak már jóformán stábja sincs ….

    • Kap ingyen gázt és kaukázusi juhászkutyát.

  • Endy919

   Te amúgy ennyire perverz vagy , hogy végig tudsz nézni egy Osztrák-Orosz meccset ?
   Nekem a VB-n azzal problémám volt , hogy a Holland-Spanyolt megnézzem . Na jó , egy City/MU/Pool/Arsenal-City/MU/Pool/Arsenal vagy akár egy Classicót se tudok végig nézni mert nem érdekel.

   Viszont ha a mi meccsünkből lemaradot egy percről is … na akkor hiszti van ! 😀

   • Zola

    Labanciaban elek igy adott hogy megnezem oket.Ezt tudom nezni hd-ben tv-n,egyebkent sz.gepen kene valami stream-et keresnem az angol meccshez,de az arsenalos szupersztarok nem erdekelnek.Egyebkent erdemes lesz az osztrakokra odafigyelni,mert egy rendkivul hajtos es szimpatikus csapat es minden meccsen meghalnak a palyan.Eppen most vertek meg az oroszokat.

    • Endy919

     Az oroszokat mi is vertük idegenben! (Stoch gólal) a VB selejtezőn. Mégse jutottunk ki 🙁
     De most hogy csoport elsők vagyunk és már a spanyolokat is vertük (szintén Stoch gólal) muszáj kikerülni az EB-re . Mindjárt kezdünk Macedóniában.

     • ShedBoy

      Nem kötekedni szeretnék, de ha Te magyarul írsz meg gondolom magyar vagy, akkor mért beszélsz a szlovák válogatottról T/1-be?

      • Endy919

       Mert szlovák vagyok 🙂

       • ShedBoy

        Ez esetben gratulálok remek nyelvtudásodhoz, bár nem értem akkor miért magyar blogokat látogatsz, persze szíved joga, de én szívesebben olvasom a hazai írásokat, mint a külföldit, na de ez nem a blog témája, nem is firtatom tovább.

        • Endy919

         Olvasok én szlovák , cseh és angol blogokat is , de ez áll hozzám a legközelebb . 🙂

         • WudigessBoi

          Milyen nemzetközi az olvasótáborunk! Ez egy kicsit a mi sikerünk is:)

          • Ha jól emlékszem, anno Lavid Duiz kartárs is említette, hogy ausztrál származású.

    • Hol? Én Bécsben!

     • Zola

      Klingenbach,500 meterre a magyar hatartol.

 • Meg kell hagyni, angol játékosok terén nem eresztjük el magunkat. A WBA több angol válogatott játékost tud kiállítani, mint mi. Mondjuk ezt a szenvedést látva, amit mostanában produkálnak a Tommyk, nem nagyon tudom ezt sajnálni.

 • terryaborsa


  Ajánlom azok figyelmébe akik kételkednek Willian zsenialitásában:D

  • Zola

   Már linkeltem pár napja.Azért azt vegyük számításba,hogy ez egy barátságos meccs volt,tét meccsen a két janicsár bedarálta volna mint a fost,nem lett volna villogás.És én nem kételkedek,én tudom,hogy egy kalap lófasz amit művel.:-D

   • terryaborsa

    na pont ezért nem neked szólt:D hanem akik kételkednek:D

 • Zola

  Blind megserult,az elso hirek szerint nem is akarhogyan.Ismet egy remek igazolas a Unitedtol.

 • Petikee95

  A címvédő Nigéria és Egyiptom sem jutott ki az ANK-ra, így Mikel és Salah maradnak a csapattal január 17. és február 8. között.

  • sajtee

   Elég nagy blama mint két válogatott részéről.