Több MINDEN-t, kevesebb SEMMI-t!

headElnézést José, jól értettem, hogy Ön MINDENhez ért? Mindenhez IS…

Ahhoz, hogy látványosan jó legyél, sosem elég a saját kiváló teljesítményed. Minden esetben kell a többiek balfaszkodása, de legalábbis bizonyos fokú szerencsétlenkedése.

Ez a mérkőzés arról a csodáról szólt ismét, amennyivel mi jobbak vagyunk ebben a szezonban, mint az előzőben. Ez pedig egy Diegoal, és egy Fabrepass. Oscar, aki csendben a kedvencemmé nőtte ki magát brazil létére, vagy Ázár nem igazán jobb, vagy rosszabb, mint mondjuk korábban, vagy akár az előző szezonban immáron José alatt. A védelmünk sem, s Courtois sem nem jobb, sem nem rosszabb, mint rekorderünk, Cech. A csapat egyszerűen több lett. Méltattam már ezért Josét, és fogom is még, köszönöm, mert ez valami elbaszottul zseniális, ahogy megszerezte előbb Maticsot, majd a két spanyolt, és nem szimplán betöfködte a réseket, ahol ereszték volt a hajón, hanem egyenesen ezen hibák kijavítása által hasítunk előre.

A szurkolók gyorsan reagálnak
A szurkolók gyorsan reagálnak

A szezonra elértük azt, hogy nincs edzőkérdés (szokatlan, nem?), nincs csatárkérdés, hála a magasságosnak, nincs kapuskérdés, max jó értelemben véve, és többnyire azok a dilemmáink, hogy akkor most Schürrle vagy Willian, lehetünk-e veretlenül bajnokok, vagy már egyszerűen csak ráérünk azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy mi lesz velünk majd post-Terry. Ezt a kényelmességet pedig az adja, hogy 10-2-0-lal vezetjük úgy a bajnokságot, hogy a többiek alant vehemensen próbálják alulmúlni egymást, többnyire sikerrel, és főleg azért többnyire, mert ritka az olyan mérkőzés, ahol mindkét fél kikaphat. Nem írom, hogy veszíthet, mert adott esetben az X bizony ezt a helyzetet állítja elő.

A címben elsütöttem egy csodálatos életigazságot, több mindent, kevesebb semmit. Ezt a főiskola óta nem sütöttem el szerintem egyszer sem, pedig jó szöveg. A jó duma általában attól jó duma, hogy időtlenül szellemes, esetenként nemcsak gúnyos, de egyenesen alattomosan, mégis rejtve poénos, és általános érvényű. Egy főiskolás hedonista életfelfogásába pedig kellenek a hasonlóan elmés mondatok, nekem ez volt az egyik, és rendkívül szerettem.

A csapat is tegnap felvonultatott mindent, aztán nem lőtt be (szinte) semmit.

Az rettenet, hogy ennek okán többen máris azt keresik, hogy ezt a remekül működő gépezetet hol lehetne megbuzerálni, és franciakulccsal a kézben fejvakargatva azon morfondíroznak, hogy hová kéne beforrasztani pótakkumlátorként egy Reust vagy urambocsá Balet, mikor világosan látszik, hogy ha van is esetlegesen fellépő hibaforrás a szervezetben, akkor az ugye legkevésbé a plussz energia, sokkal inkább kellene fékeket és ellenállásokat bekötni az áramkörbe. Persze van egy hatospakk söröm rá, hogy ha minden meccset 8-0-ra nyernénk, akkor is akadnának, akik még vennének két csatárt, meg egy támadókp-t, hogy mégis nyerjünk már inkább kilenccel. Ami egyrészről nem gond, hát a szurkoló már ilyen, elégedetlen, bármikoris, az a dolga, ezt leírtam már párszor. De talán már azt is, de ha nem, megteszem most: komolyan tudom sajnálni viszont azokat, akik nem tudnak a jelennek is élni picit. Jó lenne néha észrevenni, hogy honnan indultunk, és mit akartunk, mit kértünk, miért könyörögtünk, mert nem volt olyan régen, amikor ide akartunk eljutni. Megtettük. Néha kicsit le kéne ülni egy padra a nagy ostorcsattogtatás közepette, aztán szétnézni, meg egy picit legalább élvezni azt, ami van. Mert egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy ott maradunk, korbáccsal a kézben a sivatag közepén, hidegebb meg nem lesz. Na ahhoz, hogy ezt értelmezni is tudjátok, elmondok egy viccet:

Egy turista hosszú ideje vágyott már Egyiptomba, mikor aztán végre teljesül az álma, egyszerűen alig bírja az ottani hőséget. Nekiindul teveháton, hogy keressen valami kellemesebb helyet, de az úton is csak tűz a nap, hiába alig van rajta egy fehér lepel, ömlik róla a víz, ki van száradva, minden baja van, mikor egyszer csak eltép mellette egy állig beöltözött motoros. A tevés utánaindul, a következő oázisnál utoléri, megkérdi:

– elnézést uram, ne haragudjon, hogy csak így megszólítom, de látom, hogy tetőtől talpig fel van öltözve, hát hogy bírja ezt ebben a melegben, rajtam alig van valami, mégis majd meghalok.

– tudja, elég gyors motorom van, a gyors tempónál pedig a menetszél kellemesen hűsít, még ilyen ruházatban is.

Na, a turistának sem kell több, elkezdi űzni-hajtani a tevét, üti-vágja, hogy minél gyorsabban haladjanak, mire a teve egyszer csak összeroskad alatta és megdöglik. A fickó komótosan leszáll, odamegy, megrúgdossa a teve oldalát:

– mivan bazzeg, megfagytál?!

Szóval jó beduinok módjára viselkedjünk már egy kicsit úgy, hogy tessék már kicsit boldognak lenni attól, hogy ilyen jók vagyunk, amire meg még bőven rájátszik az is, hogy a többiek meg nem, aztán ha a seggünket nem is csapkodjuk a földhöz örömünkben – pedig tehetnénk, akkor is legalább egy elismerő biccentést, meg egy környezetbarát tapsot engedjünk már el magunkból, merthát azért egyelőre nem a szarral gurítunk a szezonban, kéremszépen.

A meccs után a kommentmezőben is elemezgettem már, hogy nagyjából tényleg egymást múlják alul alant, és főleg a többi klubra nézve szégyen, hogy a roppantmód szarul vagy inkább sehogyansem rajtoló ManU és Newcastle ott lehet, ahol, az Arsenal meg a Pool meg kb mostanra kiszállt a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Itt van a tabella felső fele mostanról, meg egy évvel ezelőttről, tessék csemegézni:

PL1314

PL1415

Térjünk ki a meccsre is, mert volt mit látni bőven: már a negyedik percben úgy folyt végig az akció a jobb oldalunkon, hogy ezt vetíteném az impotenseknek viagra helyett, mert ettől még a nőknek is feláll bazzeg, de az ezt követő szöglet-kombó sem volt piskóta, már itt vezethettünk volna, de nagyot fogott Foster (meg a meccsen még csomószor, hogy tenné tele a jóisten). Ha nem Terryre jön ki a lövés, valószínűleg már ez 1-0. José egyébként ha egyszer feladja az edzői pályafutást, pokerből kellene élnie, mert ez után, mikor még egy átlag alatti vérmérsékletű szurkoló is kicsavarta a répát a képernyő előtt, úgy áll az oldalvonal mellett, mint aki hashajtóra izomlazítót vett be.

jose5min

A Chelsea nem csak, hogy sokat lő kapura, de a szezonban nekünk van a legjobb “bevágási” mutatónk, a kapura tartó lövéseink 23%-át váltottuk gólra a WBA meccsig, amin ugyan a mostani 9%-kal rontottunk, de összességében még így is faszán állunk – bár mindez eléggé lényegtelen amellett, hogy vezetjük a bajnokságot.

Volt nemrég az Audience with c műsor a Chelsea TV-n, és amit mi ugye nem szúrunk ki, mert ha az operatőr épp nem a kettes kamerát adja be élőbe, akkor kimarad, szóvalhogy ilyenkor látszik, mennyi minden történik a pályán – ezek után-alapján nem kell meglepődni, ha Drogba nem sokára, mondjuk a szerződésének lejártával a Chelsea stábban köt ki José mellett. Na de már úgy megtekertem a dolgot, hogy én sem látom, mit akartam az elején, a lényeg, hogy Drogba is ott ült a bárszéken Luis és Schwarzer társaságában, és ott kapott olyan kérdést, hogy a Pool meccsen amikor odahívta magához Ivanovicsot (Drogba a padon, Iva a pályán), akkor mit mondott neki. Na most a válasz nyilván ködös volt, bla-bla, on és off the pitch segítsük egymást, közös a cél, miegymás, de az tuti, hogy taktikai tanács volt élőben. A lényeg azonban nem is feltétlen az, hogy akkor most Drogba lesz-e Chelsea vezérkar, vagy sem, sokkal inkább az, hogy ez egy újabb aspektusa annak, hogy tényleg mindenhol mindenkivel győzni akarunk, és Drogba ha nem a pályán teszi hozzá a magáét, akkor is besúg. Nem hiszem,hogy ez túl gyakori lenne.

DD

A pályán viszont teszik azok a dolgukat, akiknek megadatik, hogy ne csak a sípszó előtt, hanem utána is labdába rúgjanak – a gól a 11. percben jött végül, talán les is volt, de Oscar labdája remek, Costa pedig nem hibázik. Veszett hatékony a csúf, és ami a legfontosabb, hogy november vége van, ami már bőven a kesztyűs, hosszúujjú mezes időszak, ami általában a spanyol-brazil vonal téli álmát jelenti, idén azonban (közben azért lekopogtam) úgy tűnik még ez sem állíthat meg bennünket. Fertály óra múltán már maga Oscar próbálkozott, az a lövés gólt érdemelt volna, de Foster valami baszottnagy formában van a szezonban, és még a közeli ismétlést is fogta. Aztán, egy perc sem kellett, hogy Ázár helyből nyomjon egy szlalomot a védők közt a tizenhatos vonalán belül, majd Cahill lövésénél már nem csak a jószerencsének adhattak hálát a vendégek, hogy nem négy állt a kijelzőn a Chelsea neve mellett. Elképesztő intenzitással játszottunk, nagyon hamar le akartuk zárni a mérkőzést, és ez azért is tetszetős, mert végre kezdem azt látni, hogy nem ellazázni akarjuk az első huszast a meccsen, hanem kifacsarni a meleg szart is az aktuális ellenből.

goal

A második is meglett egy ismét remek szögletvariáció után a 25.-ben, igaz, nem lett a legszebb gól, 1 méteren hatszor pattant meg a lövés, de hát kit érdekel, a gól az gól, a WestBromnak helyzete sem volt, nekünk pedig már nagyon megérett a találat. A kiállítással pedig le is zárult a mérkőzés, valahol vicces, persze hát mondani kell valamit, mikor Irvine azzal védekezett a meccs után, hogy hát Costa gólja les volt, ami talán igaz, ahogy írtam én is, bár kikockázva nem láttam, egyébként egyvonalnak tűnt, mindenesetre Costa okosan a védő takarásában állt az elrúgáskor, szóval ezzel lehet védekezni, de az nem a lesen múlott, hogy a WBA-nak köze nem volt a meccshez az első fél órában sem, mert nem volt, nyilván a labdát is csak akkor látták, hogy na most vitték el mellettem. A Chelsea gyors játéka szánalmasan szétszedte a WestBromot, főleg ez volt az oka annak, hogy a vendégek, amíg létszámban is volt rá lehetőségük is, csak két vérszegény kapu felé tartó lövésig jutottak. Persze amikor a Chelseanek ennyire megy, nem lennék WBA, meg mondjuk más ellenfél sem. Még 11 vs 11 is a legjellemzőbb játékkép ez volt:

matchview

Lehet azon lamentálni, hogy akkor Jákob ipponja, amivel földre vitte Costát, tényleg piros-e, vagy csak sárga. de tök mind1, sőt, tekintve a játék lefolyását, lehet még jót is tett a WBA-nak, mert amúgy lehet nem ússzák meg kettővel, lényegében így is a csodával határos valahol, hogy végül kihúzták ennyivel, mert valószínűleg Oscar sem mosolyogva sarkazza kapura a lehetőségét a 36. percben, hanem bevarrja, mint a szart, ha nem ez az állás. Szóval, az azért érződött, hogy ahogy telt az idő, a biztos vezetés – és lényegében – győzelem tudatában elkezdtünk tartalékolni, mert – és akkor térjünk is át a kiharangozóból a beharangozóra – kedd este fontos mérkőzés jön Gelsenkirchenben. A második félidőt amolyan átmozgató edzésnek tekintette José, végeredményben a vasárnap-hétfő-kedd áll rendelkezésre ugye egy keddi BL előtt, és abba még bele kell férni némi alvásnak, az utazásnak, meg a regenerálódásnak is.

Arra pedig nagy szükség van/lenne, hogy ugyanezt az intenzitást, játékerőt tudjuk képviselni Némethonban is, s ne csak a csillagokat számoljuk az Orion farkán a német éjszakában, mert az elszórakozott Maribori pontokkal ez a mérkőzés egyet előrelépett a fontossági lépcsőn. Mondom gyorsan a lényeget, pedig mondhatnám lassan is, mert a nyelvi eszközeim megvannak hozzá: egy győzelemmel, vagy bármilyen kettő vagy többgólos döntetlennel a Chelsea továbbjutó a csoportból. A másik meccs (Sporting-Maribor) is egyszerű, mert aki veszít, az kiesik. A Maribor akkor is, ha a Schalke nyer, ők pedig max döntetlent érnek el Portugáliában. Számunkra a legjobb opció, ha nyerünk, a másik meccs pedig X lesz. Na ennyit a továbbjutási mátrixról.

roberto-di-matteo

A mérkőzés viszont mindenképpen emocionális vonásokkal tarkított lesz, hiszen ahogy már a WBA beharangban Wudi is említette, az a Di Matteo irányítja jelenleg a Schalke-t, aki bennünket legutóbb, a jelenlegi egyetlen BL trófeánkhoz segített. A Schalke az odavágón még Jens Kellerrel 1-1-s döntetlent ért el, a helyzetük viszont azóta sem javult sokat. A fél csapat sérült (Draxler, Farfán, Kolasinac, Giefer, Goretzka, Obasi, Sam), RDM alatt pedig a 7 meccséből négyet tudott megnyerni a csapat, mind a négyet otthon, idegenben mindháromszor kapituláltak. Remélem Robbie nem lesz akkora pöcsköszörű, hogy most a mi sormintánkba rondít bele, más kérdés, hogy valószínűleg nem gyengén dolgozik majd benne egy amolyan akkor is megverünk benneteket, ha beledöglik a szomszéd tehene is érzés. Az az egy szerencsénk, hogy a kerete jelenleg talán nem lesz képes erre, mi pedig 19 meccsesre nyújtjuk a szezonbeli veretlenségi szériánkat.

Az előző szezonban ugye oda-vissza egy hármassal zavartuk meg őket, meglepően sok csatárgóllal. Hogy még némi kis statisztikát lopjak a posztba, a Schalke utóbbi 5 meccsét elvesztette angol ellenféllel szemben, míg a Chelsea utoljára három éve, 2011 novemberében kapott ki német ellenféllel szemben (2-1 a Leverkusen ellen) 90 perc alatt (a szuperkupában végül büntetőkkel a Bayern diadalmaskodott José második első meccsén, de az nem ér).

Mindenesetre most tényleg megint egy olyan meccs jön, ahol győzni kell, mert jó lenne lezárni a BL csoportkörét. Így sem biztos, hogy menni fog, de legalább már a saját oldalunkról tegyünk meg mindent ennek érdekében. Mondjuk győzzünk, aztán jó lesz. Nem várok el sokat, úgy érzem. Több mindent, kevesebb semmit.

 • Én Gelsenkirchenben egy keserves, egygólos győzelmet várok. Azt sem tartom kétségesnek, hogy Robbie előveszi a BL-győztes taktikáját és beparkolja a buszt ellenünk. Schürrlének én bizalmat szavaznék, bár nagy eséllyel Willian fog kezdeni. Egyébként még rotálásként Luis és Cech is kezdeni fog szvsz.

 • Forster balul sikerült kifutása után vezet a Villa a Soton ellen.

 • trueblue05

  Remekül összefoglaltad mit gondolok a Reus/Bale spekulálásról, persze lehet, de minek, amikor ennyire faszán toljuk. Szerintem ha valami jól megy, azon nem szabad változtatni. Holnap sima 0-2, Costa és egy brazil válogatott is betalál.

 • Endy919

  50 eut raraktam hogy nyerunk holnap szoval muszaaaaj

  • babence

   legalább hármas hendi volt? 😀

   • Endy919

    Sajnos csak sima 2-es de betettem hozza a psg meccset is. Mondjuk beremegtem amikor egyenlitett az ajax 😀

 • Klein egyenlített, ez nem jó, így már “csak” 6 pont előnyünk van.

  • X maradt a vége, de ez csak a Soton azért… 😉

   Megismétlem, amit az előző poszt alá is írtam (a lényeg az utolsó bekezdésben) :

   …cserébe mondjuk többek közt a Pool és az Arsenal mélyrepülése, na meg egy piros látszik megmenteni Pochettinot attól, hogy ő legyen az első távozó menedzser a PL szezonban. Ezzel a 90+ perces győzelemmel hirtelen már nem is fest annyira szarul a szezonjuk, mint amennyire az eddigi eredményeik predesztinálnák: máris a Pool előtt állnak, egyenlővel az Everton+Arsenal duóval, és 2 pontra a negyedik helytől.

   A szezonban eddig tényleg minden a kezünkre játszik, nemcsak, hogy elképzelhetetlenül jól kaptuk el a rajtot, de cserébe a többiek valami elképesztő módon egymást próbálják alulmúlni. Hiába van még hátra kétszer annyi + egy kicsi, mint amennyi eddig lement, egyszerűen innentől mi bukhatjuk el a címet. 2,5 meccs fórunk van a Cityvel szemben, ami eleve megnyugtató, az viszont, hogy a “resztlivel” szemben már most min 4 meccsünk van, az valószerűtlenül jó.

   Kivéve a Sotont persze, de egyszerűen nem látom az erőt bennük a végéig, a négyre talán még jók lehetnek, a realitás talán a 4-6 hely most, de majd meglátjuk a nagy menet után (most válik el majd a szar a víztől, dec végéig kis megszakításokkal City, Arsenal, ManU, Everton és velünk zárják az évet), hol tartanak. Ha ebből az újévig megszerezhető 24 pontból hoznak legalább 12-t (azaz jön a kötelező + fognak egy skalpot, vagy három X-et), akkor beférhetnek a négybe. Bár, a január is egy Arsenal-ManU-Newcastle-t tartogat számukra… onnantól viszont kb sétagalopp, ha marad a forma, mert márc 14-én lesz egy Stamfordi látogatás, meg a zárófordulóban mennek az Etihadba, a többi nem nagy cucc, a jelen futásuk alapján.

 • Az előnyünk ezzel 6 pontra nőtt, a Villa most szívességet tett nekünk. A Soton jelenlegi jó helyezésében annak is szerepe van, hogy eddig nem játszottak a Chelsea-City-MU-Arsenal négyessel. Most viszont minket kivéve a maradék három zsinórban jönni fog nekik, így ha tartjuk a formánkat, még tovább távolodhatunk az adott másodiktól. Mondjuk Pellegrinoék ellen drukkolok nekik egy x-re.

 • gorkaf78
 • mohacsia

  Ehh az egyszeri szurkoló már nem is álmodozhat a csapat megerősítéséről az általa vékonynak vélt posztokon!? Nem mintha a kedves szerzőnek nem az egyik legnagyobb vágyálma lenne Ramires elkergetése.

  • Aháá, szeretem, amikor megpróbáljátok félremagyarázni, amit írok, de ennek nem dőlök be 😀 Nem írtam, hogy nem álmodozhat, SŐT, írtam, hogy ez nem gond, a szurkoló már csak ilyen 😉 csak másrészt írtam azt is, hogy azt akartuk, legyen már a krvajó támadósorunk elé végre egy csatár is. Most van.

   És igen, pont arra akartam rámutatni, hogy amellett, hogy azért örülünk annak, ami van, a “fékek és ellenállások”-kal arra próbáltam célozni, hogy míg elöl elég sok, egymást jól helyettesíteni tudó opciónk van, addig hátrébb meg nem, mert Maticsnak jelenleg nincs alternatívája. Szerintem a szezonunk jelenleg elég nagyban függ attól, hogy a szerb kibírja-e sérülés nélkül vagy sem. Mert elöl láttuk, Costa a király, de ha kell, Remy vagy akár Drogba is lövi a gólokat, és persze a legjobb sorunk a Hazard-Oscar-Fabregas, de egyikük kidőlése még nem dönti meg önmagában a rendszert. Viszont míg Fabre ontja a gólpasszokat, azt még ő maga is elismerte, hogy van hová fejlődni a játék más területén, jelenleg ő a leggyakrabban szerelt játékos, így Matics helyette is melózik. A fullback-jeink most már mindkét oldalon egyre gyakrabban kalandoznak előre, szóval nagyon nagy szükség van arra, hogy valaki maradjon a támadásokat időben megakasztani.

   • mohacsia

    Nem is szántam én ezt olyan véresen komolyan:) csak hát Reus nevének említére sokan lázbajönnek, mert amellett, hogy kurva jó, ő az egyik olyan játékos, akivel majdnem mindenki szimpatizál is. Neked nem kell megmagyaráznom, hogy Costa meg Fabregas leigazolása miért is nem váltott ki ilyen tinihisztériát…

 • WudigessBoi

  Kassai lesz az esti meccs játékvezetője. Ő már egyszer fújt nekünk Németországban, akkor kikaptunk Leverkusenben. Remélhetőleg ma nem így lesz, olyan szépen alakul eddig a november (3-1-0).

  • Ha ma kikapnák 3-1-re, az jó ómen lenne, hiszen abban az évben lettünk BL-győztesek 🙂
   Érdekesség, hogy az akkori német ellenfélnél is volt Chelsea-kötődésű személy, mégpedig Ballack.

  • Zola

   nem az arsenal-dortmundot fújja?én úgy tudom.

   • WudigessBoi

    Jogos, elnéztem. A tavalyi Schalke-Chelsea-t vezette ő.

  • Idemitirjak

   Jonas Eriksson fújja a meccset, svéd segítőivel. Bayern elleni szuperkupa döntőt vezette ő nekünk, ahol ugye egy piros is villant.

 • Cech
  Ivanovic-Cahill-Terry-Luis
  Fabregas-Matic
  Hazard-Oscar-Willian
  Costa
  1-2

  • Zola

   ezzel a csapattal be kell darálni őket.

 • Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Matic, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.

  Subs : Cech, Zouma, Filipe Luis, Mikel, Ramires, Schurrle, Drogba

  ___________

  Úgy látom, semmit nem bízunk a véletlenre. Ez csont nélkül a legerősebb kezdőnk, 4 nap alatt másodszor.

  • WudigessBoi

   Meglehet a böjtje attól függetlenül, hogy ma rövidre zárhatjuk a csoportkört: tavaly is voltak abból problémák, hogy télre tele lett a keretünk túlterhelt, illetve meccshiányos játékosokkal.

   • A hétvégén én esélyt adnék a sunyik ellen Luisnak, Raminak, Schürrlének, Mikelnek és Rémynek. Ott még lesz esélyünk pihentetni, utána már csak nehezebb ellenfelek jönnek, köztük a Ncastle-Spurs meccsek 3 nap eltéréssel. Ha pedig ma nyerünk, a Sporting ellen kezdhetnek az ifik is.

 • taybor33

  Na nézzük mivel készültek mára Salecék. 😀

 • Csupamócsingra és Huntelaar-ra figyelni kell. Ha őket leszedjük nagy gond nem lehet. Egyébként ha valamin változtatni kéne, kvázi a pad erőssége a mi oldalunkon áll.

 • Hogy örülnek Salecék, hogy Costa 150 perc alatt még nem szerzett gólt 😀 Az nem gond, hogy annak a 150-nek a több, mint felét sérülésből visszatérten töltötte a pályán.
  #profizmus

  • taybor33

   Ilyenkor szokott rácáfolni az aktuális játékos az elmondottakra. Szóval szidják csak… 😀

 • WudigessBoi

  Idegenben eddig csak Matics talált be a BL-ben. Mekkora lenne ha ma is az ő góljával nyernénk:)

 • Egyszer megnézném Di Matteo Chelseajét és Mou jelenlegi Chelseajét egy Deadliest Warrior részben.

 • masonessteinberg

  Ha tényleg a BL-ért akarunk menni, akkor a Schalke-t gond nélkül kell verni… Harca fel, győzni kell!

 • Képzelem, most Salec mekkorát élvezhetett…

  • taybor33

   és most??? 😀

 • masonessteinberg

  Terrrrrrrrrrrrrrrrrrry!!!!!!!!!!!!!

 • Efra7

  TERRY!

 • masonessteinberg

  ahogy kell!!!

 • Idegenbeli gólok szerzői: Matic-Matic-Terry.

  • masonessteinberg

   Hátulról építkezünk 🙂

 • WudigessBoi

  Ez gyors volt…

 • Szerintem ez az idei második leggyorsabb gólunk volt a Costa-Everton találat után.

 • Lol, Costa helyzete után nem sokat kelltt várni.

 • Zola

  Jó estét,jó szurkolást!A kisfiamat sikerrel elaltattam,de a kis kurva nem akart elaludni,így lemaradtam a gólról.Holnap kitalálok neki valami büntetést.:-D

  • Ezt meg sem hallottam… örülj, hogy van egy fiad, ilyet még viccből se írj..

   • Zola

    Ketto van.Egy 19 meg egy 5 eves,de nyilvan vicc volt.

 • WudigessBoi

  Terry eddig elől-hátul hasznos.

  • Eddig Willian is. Csupamócsing akcióját jól akasztotta és a kihozatala is mesteri volt.

 • WudigessBoi

  Vezet a City, ráadásul kiállították a bayernes Benatia-t.

 • ___Spoiler___

  A Sporting is vezet.

 • taybor33

  Wilmos

 • masonessteinberg

  bravo srácok!!!

 • Zola

  a majomember.:-D

 • Efra7

  A marha Wili!

 • Nagyon megerdemli Willi 🙂 Jo meccse van.

 • Lehet szidni Williant, gyerünk. Eddig ma az egyik legjobbunk.

 • Két gólos előnyt rikán szórunk el BL-ben. Még egyet be kell tuszkolni, és hátradőlhetünk.

  • masonessteinberg

   Hát lassan Jose a szombati Sunderland elleni meccsre fog gondolni

 • Elég lassú és vontatott a meccs, nagyrészt viszont azért, mert óriási a hézag a két csapat között. Hanyag, flegma az erőfölényünk, mintha a grundon a nagyok játszanának az ovisokkal…

 • Nem igazán látom, hogy Robbie ma milyen taktikával küldte ki csapatát.

  • Annak valószínűleg Terry gólja vetett véget

 • sajtee

  Azpi is nagyon jó ma védekezésben. A németek a jobb oldalt erőltetik gyakran, de a spanyol jól helyezkedik. Nálam az ő posztja meg willian a nagy kérdés, de azt kell, hogy mondjam jogosan játszanak, még ha imádom is Schürrlet illetve Luis játékát.

 • Közben a Sporting nagy eséllyel veri a Maribort.

 • Hát, ha még 0-0 az állás, akkor lehet, hogy Fahrmann itt kiszáll a játékból…

  • Efra7

   ott Costa csak elcsúszott, nem azért esett le, mert felrúgták.

   • igen, de ez olyan, mint a büntetőnél: utolsó emberként, láb kint, kontakt volt, ez nagyon erősen véleményes. Most senkit nem érdekel, de 0-0-nál szerintem a bíró ezt fújja, legalább egy sárgával. Legalább.

    • Efra7

     De Costa futott tovább, így nem lett volna semmi.

     • Hát most nem mutatták meg kikockázva, de szerintem ez tipikusan az az eset, amit “nemgól” esetén még utólag is visszafújnak. De mind1, mert ez már így is 0-3, szóval faszom, legyen igazad 😀

      • Efra7

       Végül is tényleg mindegy 😀

 • Oscar 🙂 bazzé, ez gólt érdemelt volna, de Kirchoff beverte büntetésből.

 • Efra7

  Ilyet…

 • Zola

  beszarok,ezeket még az ág is húzza.

 • WudigessBoi

  Own goal is már kettőnél jár idén a BL-ben…

 • masonessteinberg

  Köszönjük…

 • taybor33

  Szegények…

 • Kirchhoff máris több gólt rúgott a BL-ben, mint Costa. Remélem Salec örül 🙂

  • masonessteinberg

   Már csak ezért is pihentessük Costa-t a hétvégére 🙂

   • Én most beraknám Drogbát és Luist a Costa-Iva duó helyett.

 • Jó lesz, ha Di Matteot a mai 0 játék után menesztik.

 • Efra7

  Az most komoly, hogy a Bayern emberhátrányban fordított 5 perc alatt? 😀

  • pont néztem én is… elképesztő.

  • WudigessBoi

   Szart se érdemel a City. Fáradhatnának persze tavasszal is a BL-ben, de már ez sem érdekel.

 • ____Spoiler______

  A Maribor szépített Lisszabonban, a Bayern pedig fordított a Ciky ellen.

 • “Fahrmann meg már megint örülhet, hogy védhetett” :))) zseniálisak a stúdióban.

 • Ezt az öngólt így visszanézve sem értem.. City szopopályán ez még rosszul is elsülhet számunkra. Csak a PL-re kell koncentrálniuk.. Bár innen már, rajtunk múlik, koncentrálhat akárhogy a City.

  • masonessteinberg

   azért a 16-ig eljöhettek volna:-)

  • Zola

   Ez a City eléggé csúnyán szét van esve.Nem csak ma,hanem úgy általában.Ha otthon nyerni tudnak,akkor jó eséllyel 1 góllal,nincs már nyócnull meg ezer-semmi.Ha esetleg Kun megsérül,ott lesz vége a dalnak.

   • Tavasszal sokat érhet még ez nekik, de ja, addig ki is kell húzni. A City eredménysora szept 1 óta:
    D-L-D-W-W-D-W-W-D-L-L-W-L-D-W
    Hacsak nem nyomnak tavasszal ismét valami elképesztő veretlen sorozatot, akkor azért akkora nagy fenyegetést nem jelentenek.

  • Remélem az EL-helyeket még megcsípik.

 • masonessteinberg

  Gólszerzőt miért cserélnek le a félidőben?

  • Pihentessék a következő meccsre.

   • masonessteinberg

    köszke! én a Kirchoff-ra gondoltam 🙂 bocsánat:-)

 • Ebből a Schalke-védelemből hiányzik egy Bosingwa.

 • Bizonyos tekintetben ha van szerencsétlenebb ‘dolog’ a meccsen a Schalkénál, az Costa… szerencsétlen már mindent megpróbált, de csak nem jön a gól.

  • A meccs szempontjából igazából már totál mindegy, de mondjuk neki jót tenne egy gól. Bár nem hiszem, hogy pont neki menne el az önbizalma pusztán emiatt.

   • Csak összejön tán neki, ma már kb ötödszörre csak 1 centi hiányzott.

    • Ha majd 0-4 lesz és már Ucsida is előbb szerez gólt, mint ő, totál padlón lesz.

 • A Sporting meccse közben félbeszakadt.

  • Zola

   gondolom a balkáni parasztok rákezdtek.

   • masonessteinberg

    kialudtak a reflektorok

    • Ellopták a felső vezetéket.

     • masonessteinberg

      simán:-))

     • csak ha a stadion alatt MÁV vonal vezet 😀

   • elment a fény a stadionban

   • d3vnull

    A szlovénok,mint balkáni parasztok? Bocs,de ez nagyon nem így van,ha majd teheted egyszer menj el Szlovéniába,az állad leesik!

    • Zola

     Voltam,nem egyszer.Azert mert te anyuekkal voltal ott nyaralni,attol meg nem tudsz mindent.Menj majd el egy magyar-szloven kezilabda valogatott vagy klub meccsre,aztan ha egyben hazaertel majd beszelgetunk.Keseles,dobaljak a jatekosokat es csak a balhe.Azert mert vannak szep hegyeik meg tajaik,attol meg balkani parasztok.

     • d3vnull

      Nekem ez nem tűnt fel, pedig nem anyuékkal voltam nyaralni 🙂 Vágom, hogy nem aranygyerekek ők sem, de hga már kézilabda akkor a “balkáni parasztok” kategória az szerintem pl. a Podgorica, meg amit műveltek a Győr ellen most a Final Four-ban. Úgy a pályán, mint a nézőtéren.

      • Zola

       Az összes Jugoszláv tagállam szurkolói büdös parasztok,élen a szerbekkel(talán a horvátok valamennyire kivételek).Ezek tények.Nem a szlovén abc és étterem tulajdonosokról beszéltem,hanem a szurkolókról.Ők balkáni fanatikus parasztok.Ha kell játékost,bírót dobálnak,de a lényeg,hogy nem tudnak becsülettel veszíteni.

       • d3vnull

        A horvátok mint kivételek? Szerintem semmivel sem jobbak. Annyi különbséggel, hogy ott az átlagpolgár is paraszt véleményem szerint. Szerintem sport szinten egyedül a Hajduk brancs odaemeli őket az “elitbe” 🙂
        A szerbek koronája mondjuk nem inog, az biztos.

        • Zola

         Én a tapasztalataim alapján ítélek,szinte mindenhol voltam a jugo tagállamokban,a legkevesebb atrocitás a horvátoknál ért.Ettől függetlenül ha azt mondod ők is parasztok én elhiszem.

         • d3vnull

          Nincs Tito szobor a kertedben, jól sejtem? 😀

     • liveman

      Annak fényében :), ami történt, ez és a fenti reflexió önmagában egy sztereotip , előítéletes, önminősítő “balkáni parasztság”!

      • Zola

       Majd biztos fog egyszer érdekelni a véleményed,de most még nem igazán hat meg.Majd ha voltál magyarként valamelyik Jugoszláv tagállamban szurkolóként egy magyar csapattal és esetleg túl is élted,akkor beszélgetünk.Addig amíg egy 8. emeleti panellakás foteljéből nézed a meccseket és te mindent tudsz,addig nem vagy nagyon meggyőző.

       • liveman

        Jó sok sületlenséget összezagyválsz. A Te dolgod. 🙂
        Mindent tudok – írod, miközben csakhogy idézzelek: “te anyuekkal voltal ott nyaralni”, “8. emeleti panellakás foteljéből nézed a meccseket” :DDD Ennyit arról, hogy ki mennyire “meggyőző”! 🙂
        Úgy látszik, a “balkáni parasztsággal” való találkozásaid rendesen hatottak Rád! 🙂

        • Zola

         Nem igazán értem a mondandódat legfőképpen azért mert az első idézetet nem is neked írtam.A második szólt neked illetve a hozzád hasonlóaknak.Vannak az úgynevezett fotelprofesszorok,akik a panelt csak azért hagyják el,hogy megvegyék a 20 dkg párizsit meg a napi dobozos sör adagjukat.Ez a faj csak a panelekben él,külföldön még az életben voltak meccsen,de az nso-n keresztül olyan marha tájékozottak,hogy mindenkinél jobban tudnak mindent,ők tudják,hogy viselkedik a szlovén drukker,pedig gyanítom még egyet sem láttál élőben,legfőképpen hazai terepen.De hagyjuk is ezt.Menjél vegyél parizert,sört,de ne felejts el zsemlét is venni mert elcsapod a hasadat.Én itt befejeztem nem vagyok kíváncsi az önjelölt moderátorokra.

         • liveman

          Azt, hogy nem érted azt nem csodálom. 🙂
          Az, hogy ennyi mindent tudsz a panellakók szokásairól, kezd gyanússá tenni.:)
          De segítek egy kicsit:
          A sztereotípia azt jelenti, hogy pl. Én a Te fax megnyilvánulásod alapján ítélném meg az összes Chelsea szurkolót! DE, mivel tudom, hogy vannak közöttük normálisak is, így ezt nem teszem, s nem mondom azt, hogy valamennyi Chelsea szurker “balkáni paraszt”! Csupán azt, hogy van közöttük olyan is akire ez a kitétel érvényes. 🙂

 • Ejj Iva pedig de szép lett volna, ha beakad..

  • taybor33

   A csoportkör gólja. 😀

 • Ettől a félidőtől sokat már nem várok. Akad még egy gól vagy itt, vagy ott és kész. Jönni fog Drogba, szóval itt.

  • masonessteinberg

   bezony. innen ez már kézifékes lesz.

 • masonessteinberg

  Jaja, skysportos mondat, h jönni fog Drogba. és lőn

 • Kirchhoff rekordot döntött ellenünk. Vivát!

 • Negyed óra vissza, Costa és Oscar már pihen. Ez meg gól.

 • Mondtam…

 • Zola

  sakk-matt

 • Willian ma MOTM nálam,

 • óóóóóóóóóóóóóóóóóó

 • masonessteinberg

  na ez így már kemény

  • Egy Ramires fejesgól megalázóbb, mint Kirchoff öngólja 😀

   • masonessteinberg

    :-DDD ehhez nehéz mit hozzátenni

 • Az eredményjelző elromlott a bal felső sarokban?

 • Drogba visszaadott egy régi kölcsönt Raminak a Napoli 4-1 után 🙂

 • Zola

  Én is kénytelen vagyok elismerni,hogy bongyi ma jól játszik nagyon,de attól még utálom.:-D

 • masonessteinberg

  Hova felugrott…

 • Efra7

  Didi felrázta a srácokat 😀

 • Wenger meg valószínűleg sírva csapkodja a földet, és cafatokra tépi a kispárnáját, látva Cesc munkáják Kékben…

 • Zola

  azért idén is megkapták a hatost

 • Levi97

  Sport1es TVs meccs mellett nézegetem kicsiben a srácokat, de a rami fejes gól megszólalást kívánt!:DD

 • A Sporting ellen mehet a C keret, jó lesz lehetőségnek a meccshiányosoknak és ifistáknak. Salah, Scharzer, Aké, Solanke…

  • Áh, annak száznull lenne a vége – a BL-ben azok szerzik a gólokat, akik a PL-ben nem (Terry, Matics, Willian, Ramires, Drogba….)

   • Ramires sehol nem szerez gólt 🙂 Csak néha jó helyen van.

 • Szegény Di Matteo, hát, nem erre számított. Őt azért sajnálom. Na nem nagyon 😉

  • Megint meneszteni fogják.

 • Efra7

  Nem tom van-e még olyan játékosunk, aki nem csúszott még el 😛

  • Mikel és Zouma egészen stabilan ül 🙂

   • Efra7

    Tényleg. Rájuk nem is gondoltam 😀

 • Jó hallani, hogy Di Mateo közben lenyúlt tőlünk annyit, amennyiért visszavásárolhatná Szalait 😀

 • Efra7

  Hogy mi lenne a Cityvel Agüero nélkül…

  • Kiesne a second division-ből is. Bár, ott talán bent tartaná őket Lampard.

 • Ejjj pedig Hazard is megérdemelte volna. De, ahhoz be kellett volna lőni mondjuk.

  • Zola

   Addig nem lesz igazi sztár amíg ezeket legalább 60-70%-kal nem veri be.Jól kerül helyzetbe,de a befejezései gyalázatosak.

 • Jött a Kunie-time a Bayern meccsen.

 • Efra7

  Ja, hogy Agüéro egy mesterhármassal tartja benn a Cityt? Ja, ok

  • Aguero visszaadja a reményt nekünk, hogy a City is marad a kettős terhelés mellett még egy picit. Egyébként a gyalázatos BL teljesítmény mellett már a múltkor is elverte a Bayernt, igaz, akkor (sem?) mentek vele semmire.

   • Efra7

    Hát ja, ez nekünk jó. Bár nem vagyok benne biztos, hogy nem tök mind1 a bajnokság szempontjából.

    • salsal

     Ártani biztos nem árt.

 • A Sporting most már biztosan üti a Marribort. Ha a kövi fordulóban nem nyer csoport két kék csapata, akkor a Schalke 05 búcsúzik.

 • Zola

  Tudom hogy gaz,de Ibra jatekat imadom.Ez a faszi ugy lat a palyan ahogy csak kevesen es nincs neki lehetetlen.

  • Mindig bántam, hogy nem jött hozzánk, kivételes csatár, ilyen gólokat csak ő tud..

   • Ibra egy ösztönös zseni, de igazából csak azóta kedvelem, mióta először játszott José alatt – addig egy Balotelli-féle alpári paraszt volt. Hozzánk pedig azért nem kerülhetett, mert nekünk is volt egy korszakos zsenink, Drogba. Két dudás meg egy csárdában ugye..

  • Zola

   Csípem az ilyen finom szemétkedéseket.:-DÉs az engem is érdekelne,hogy Wenger mit gondol a Fabrepass üzletről.Azért az megvan,hogy ha jól emlékszem 2010-ben az Aston Villa ellen csereként állt be a második félidőben,rúgott gyorsan kettőt(ezzel megnyerték a meccset),majd 20 perc múlva lecserélték.Ez valahogy úgy megmaradt bennem…..Csak lestem ki a fejemből,hogy ilyen nincs.:-D