NYSE – a sarló nélküli kalapács

374815866_4dc348998eÚgy indultunk neki, hogy nem kizárt, hogy a tavalyi Swans mérkőzés mintájára az ünnepi nekifutásban elkummantunk egy egész meccset poszt nélkül, csak most voltunk olyan jó fejek, hogy előre beharangoltuk országba-világba: ilyen előfordulhat. Ilyentén aztán ketten is bátornak ígérkeztek, és bejelentkeztek a megmérettetésre, hogy kézhez kapják az LR irányító joystickját. Az egyik a hosszú hallgatás után reinkarnálódott reaktiválódott Bluebence volt, míg a másik önfeláldozó lassanként állandónak mondható vendégszerzőnk, Sirappa. Bence beharangját már megkaptátok, jöjjön hát most a sonkaszeletelés Vendég módra.

Az egész móka elején engedtessék meg nekem még egy halovány anekdota, amely a poszt címét is ihlette: az internet korának hajnalán, amikor a guggel még nem világbirodalom volt az Atreidesek és a Harkonnenek mellett, hanem egy mezei próbálkozzunk meg valamivel ezen az internet micsodán bt, és a fordítójuk még erősen tesztfázisban ténykedett, egy PL cikket eresztettem rá kíváncsiságból. Hát a szövegkörnyezeti fordítás még ma sem erőssége a fordítónak ugye, node akkoron volt, hogy egy talán három mondatos szövegben követett el olyanokat, hogy szakadtunk a röhögéstől, hiszen MINDENT lefordított, és annak rendje és módja szerint, az első találatot biggyesztette be a mondatba, imígyen összehozva az azóta is szállóigeként terjengő Sanyi Fergusson ütem Nyugat Sonka Egyesült (aka Alex Fergusson beat West Ham United)… ennyit erről, a szószék innentől Sirappáé.

***

 

2007_11_23_streamlinerKarácsonyi Sonkaszeletelés!

 

Ez a poszt több szempontból is handycap lesz. Az egyik, hogy 2 hete sikerült összezúznom a bal kezemet focizás közben, ezért nem őszinte a mosolyom gépeléskor, illetve az Isten háta mögött vagyok, ahol Jézus széles vállai miatt elég gyenge az Internet lefedettsége. Amúgy is vicces, hogy egy templomtorony szórja a netet a faluban. Nah, mindegy. Billentyűzetre morzsázós karácsonyi beharang alább:

 

Elő-karácsonyi ajándékként bőven boldogan konstatáltam hétfőn, hogy a hentes paraSZTÓK ellen sikerült hozni egy clean sheetet. Nem láttam a meccset, mert épp úton voltam, de az összefoglaló alapján sokat köszönhetünk Maticsnak és kapusunknak, aki méltó a Primogenitura pozícióra. A kommentek alapján a bíróra egy jelzőt tudnék mondani, amit megye II-es karrierem során hallottam egy részeg törzsszurkolónktól: “Te genetikai hulladék, teeeee!” De nincs idő darwini definiálásra, pihenésre meg pláne. Az irány előre van, és a jól lakott otthoni közönség számára ideje felszolgálni egy gálázós desszertet Boxing Day alkalmából.

 

Chelsea_chessNem irigylem JM-t, mert amíg legtöbbünk arra koncentrált, hogy miből mennyit zabáljon, hogy mindenből jusson, addig a Mester az otthoni asztalterítést is a leendő felállásnak megfelelően készítette elő. És amíg a család tagjai vidáman nevetgélnek, addig Mourinho a székelykáposztás tál helyett Maticsot látja, a tányérok helyett Azpit, Hazardot (aki, ha minden igaz pihenőt kap), Willrét (Schürrle+Willian szerelemgyereke), a halászlében meg Costát vizionálja, míg a desszert – természetesen  – brownie, Drogba szerepében. A sonkatekercses tál pedig az esedékes ellenfél.

 

 

1012878-16394659-640-360A karmester vezényel

Az ellenfél a “rettegett” West Ham United. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek, hogy mennyire passzol ez az ünnepekhez, de gondolom ezt minden évben valaki elsüti. Itt. Most. Én. És a hétfői teljesítmény után szerintem Mourinho vette a fáradtságot, és minden WHU és Chelsea játékosnak küldött egy aprócska ajándékot: egy sonka-szeletelőgépet. Ezzel jelezve a WHU-nak, hogy JM nem szarozik, ha londoni derbiről van szó, pláne a Stamford Bridgen (23-ból 17 győzelem, 6 döntetlen). Illetve egyben illusztrálta a mieinknek, hogy holnap mi az elvárás. JM biztosra megy, hogy a Boxing Day ellenére ne legyen semmilyen váratlan szituáció.

Az elkerülendő meglepetés…

Nem szeretnék előre találgatásokba bocsátkozni, hogy milyen felállással megyünk ki a pályára, vagy hogy milyen eredmény lesz (ez Zenzo asztala). Én csak annyit látok, hogy hazaengedünk pár alapembert, akire amúgy is ráfér a pihenés, de biztos vagyok benne, hogy nem fogjuk a véletlenre sem bízni a meccset, így Akét nehezen tudom a kezdőben elképzelni. Remélem Oscar Sam_WHUkipihente magát és klasszis játékkal tér vissza. Abban az egyben bízom, hogy Mourinho jobban fog rotálni, mint én a karácsonyfa alatt a szaloncukor zabálás közepette (egy zselés, egy karamellás, egy rumos, egy kókuszos, stb.)

De szóljon azért a poszt a vendégekről is, akik azért nem letolt gatyával, pucsítva érkeznek a pályára. Mert az idei évben igen csak fűtik a kohót a Sonkásoknál. Folyamatosan hozzák a kötelezőket. Idegenben elcsórtak a 3 pontot a Crystal Palace, Burnley, WBA elől, igaz a komolyabb ellenfelek otthonában képtelenek voltak kapitulálni (remélem itt sem lesz másképp). Azonban otthon Thor kalapácsának erejével csaptak az ellenfél sorai közé és porrá zúztak egy Liverpoolt (mondjuk idén még egy Haladás B csapat is képes lenne erre), de a korlátoltkékek is megbotlottak a kalapácsosok kohói előtt (ezért amúgy jár a virtuális pacsi nekik). Ettől függetlenül nem kellemes ellenfél, a legutóbbi 6 meccsük eredményei ( L W W W D W), ami akkor sem elhanyagolható, ha a legkiemelkedőbb ellenfél az Újpalotai barcode-osok meg a Sündörgő Sunderland. Diafra Sakho már 7 gólnál jár és sérülésből visszatért Mark Noble is, aki meghatározó embere a kezdő csapatnak (remélem JM nem felejtett el ajándékot küldeni neki is).

 

Ahányszor meglátom a WHU rövidítést, mindig a Blur -Song 2 című szám jut eszembe. Valószínű minden általunk rúgott gólnál betolom majd ezt a számot, amúgy is igazán ünnepi hangulata van.

 

Kellemes Ünnepeket, “Kékvérűek”! És két bejgli-zabálás közt is Blue is the Colour!

 

***

Csak, hogy belerondítsak a végébe is, én önző állat, can’t touch this: Chelsea-WHU 3-1. Zenzo csókoltat mindenkit, szurkolást kíván holnapra, este jövök, csillagaim. Addig meg küldök egy képet, na jó. legyen kettő, hogy legyen benne némi móka is:

jose-bus

funny-picture-west-ham-east-ham-fullham-nottingham

 • Levi97

  :DDDDD ezek a képek a végén.. zseniális!!! 😀

  Tipp:
  Curt
  Iva-Cahill-JT-Azpi
  Matic-Fabre
  Willian-Oscar-Schürrle
  Costa
  2-0

 • myheartisblue

  Véleményem szerint Hazard-nak a sérülése nem volt komoly. Mou nagyon csöndben sunnyogta el a dolgot, és a médiára hagyta h. ők elterjesszék, hogy Hazard márpedig sérült.

  btw. Rémy-nek adnék több lehetőséget, min. 30-35 percet. Értem Black Jesus második eljövetele, de azért Rémy is megmutatta, hogy van benne craft.

  Curtois
  Iva-Cahill-JT-Azpi
  Matic-Fabre
  Willian-Oscar-Hazard
  Costa

  Tipp. 2:1

 • taybor33
 • Petikee95

  Chelsea are expected to line up in the following 4-2-3-1 formation:

  Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Fabregas, Matic; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.

  Subs: Cech, Zouma, Filipe Luis, Mikel, Ramires, Schurrle, Drogba.

  • Efra7

   Úgy látszik Hazardnak tényleg nem volt komolyabb baja. Azért kicsit mégis meglepő, hogy játszik.

   • Idemitirjak

    Szerintem számítani lehetett rá, az viszont nagyobb kérdés, hogy hol van Rémy?

    • Efra7

     Én azért Schürlét vártam volna a kezdőbe Hazard helyett. Kaphatott volna egy kis pihenőt a belga. Rémy tényleg kérdes. Ha jól emlékszem hétfőn sem volt a keretbe nevezve.

     • Idemitirjak

      West Ham ellen lehet szükség lesz a pluszra amit Hazard egyénileg tud hozzátenni, ha megnézzük az idei eredményeiket. Schürrle inkább Wili helyett dobtam volna, mert lehet, hogy nem lesz sok helyzetünk és a német jóval jobban értékesíti ezeket mint brazil társa. (remélem érthető és nincs bent sok hiba, tegnap este után csak éledezek)

 • Sajnalom h Sch megint nem kezdo…

 • Didier90

  LOL milyen kép ez Mourinhoról? XDXD

 • Efra7

  Már csak az hiányzik, hogy Hazard lesérüljön a 2. percben…

 • Rémy mellőzése kezd egyre érdekesebb lenni. Mondjuk Drogba is jó formában van, de hogy mi szükség két vkp-ra a padon, nem igazán értem. Ráadásul a kenyai erősen meccshiányos.

  • myheartisblue

   Valahogy én is ezen vagyok kiborulva. Rémy-nek kijárna már egy mérkőzés kezdőként, vagy hogy kapna legalább egy félidőt. Nem értem, miért kell mindig meccshiánnyal megölni a 3. számú csatárunkat. Még a végén úgy járunk vele, mint Sturridge-al. :/

   • Sturridge mondjuk kapott AVB alatt elég sok játéklehetőséget, csak hát akkor még nem volt agya, és egy-két jobb hónap után a baromságaira néha komolyabban ráfizettünk. Szerintem az volt a fordulópont a karrierjében, amikor klubváltásra kényszerült, és végre sikerült komolyabban elgondolkodnia a jövőjén.
    Rémyre visszatérve én valahogy Drogba preferálásával sem értek egyet. Oké, hogy legenda meg rutinos, de ő már a múlt, lássuk be. Annak (illetve főképp annak) kéne esélyt adni, aki még a jövőben is szerves része lehet a csapatnak.

    • Didier90

     Nem hiszem, hogy haveri alapon preferálja Drogbát. Valami szakmai oka is kell, hogy legyen.

     • A rutin mindenképpen, meg talán a közegre is jó hatással van a jelenléte és a mentalitása.

 • Doxazma

  Még mindig eltudok csodálkozni Matic gyönyörű szerelésein.

  • taybor33

   Nem vagy vele egyedül. 😀

 • Zenzo, a Soton-meccs beharangját elvállalnám, ha még nem késő 🙂 Várom visszajelzésed.

 • Eh, jó tudni, hogy a vér itt sem vállt vízzé.

 • Didier90

  Már rég vezetnünk kéne

  • taybor33

   Csak mondani kellett… 😀

   • Levi97

    úgy érzem késik a streamem :DDD

 • Efra7

  TERRY!!!

 • Didier90

  TerryXD

 • Endy919

  mekkors játék volt te jó ég…..

  És ott van JT!

 • “A WHU mellett a Chelsea a másik csapat, amelyik rengeteg gólt szerez fejjel”
  Hát azért… na.

  • Didier90

   Főleg h ezt rugtuk

  • Endy919

   Azért Hazard éd Rami komoly légiveszély 🙂

  • taybor33

   Ez számunkra megtisztelő, hogy egy ilyen csapat mellett lehetünk mint a WHU. 🙂

 • Efra7

  Ma Costa is nagyon jól tolja… 😀

 • WudigessBoi

  Terry rámegy a gólkirályi címre vagy mi van?:)

 • Costának volt már gólpassza? Mert papíron már van 🙂

 • Didier90

  Fantasztikusan játszunk:D

  • Efra7

   Sztem a srácok csak ránéztek a tabellára, látták, hogy a negyedikkel játszunk és azt mondták: ezt most megnyomjuk 😀

 • Endy919

  Hazard egy kibaszott zseni…

  • Efra7

   Nem semmi amit játszik a csávó. Még jó, hogy nem maradt ki a kezdőből.

 • Didier90

  Hazard többet passzol sarokkal mint simán

  • Efra7

   De jól megy neki 😀

 • “Madárinvázió a Stamford Bridgen”
  Na, azért tisztelettel a WHU-ról, mégiscsak ellenfél.

 • Didier90

  Hihetetlen egyből visszaszerezzük

 • Doxazma

  Diego békebíró Costa . 😀

 • Efra7

  Azért ilyen fantasztikus játékkal egy szögletgólig jutottunk 🙂

 • Drogba11

  Gyönyörűen játszunk. Nagyon! Csere nem is kell, maximum pihentetés miatt.

 • Courtois nyugodtan elbejglizett az első felesben, úgy gondolom változtatni fog a FatSam. Sakho jönni fog szerintem.

 • Didier90

  Eddig jó de nincs még meg a meccs

 • A mostani és a tavalyi WHU között eddig annyi a különbség, hogy már bevágtunk nekik egyet.

  • Efra7

   Azé mennyire leesett a PL szintje, hogy ilyen csapatok vannak a top4-ben… tavaly ugyanez a csapat kiesőjelölt volt. 😀

   • Ugyanazt a sablont követik, mint a Soton, kivéve, hogy ők nem fekszenek le a nagyobb csapatoknak már a kezdősípszónál. Meg ugye az Arsenal-Pool-Everton-Spurs négyes bénázását is szépen kihasználták.

 • Zola

  jézusom.kik ezek ott a stúdióban?aszongya’ john terry a volt nevelő klubja ellen…..akkor biztos nem lampard jött a whu-ból.komolyan mondom meg kéne ölni az összes nyomorult faszt ott a stúdióban.terry világ életében chelsea-s volt,14 éves koráig játszott a senrab-ban ha jól emlékszem.

  • Petikee95

   Nem mondtak hülyeséget, nézz utána! 🙂

   • Zola

    Terry sosem volt whu játékos,de még csak 10 éves korában sem.ennek nem kell utána néznem,mert lampardnak volt a nevelő egyesülete a whu.

  • myheartisblue

   Az igen! Jó hogy meg nem szakadt a kocsi FatSam alatt! 😀 Úgy ül a kispadon mint valami pöffeszkedő kiskirály! Reméljük felbosszanthatjuk őt még pár góllal! 😀

   • Én nem stresszelném. Még a végén szélütést kap és Ramiresnek kell kivonszolni a stadionból.

    • myheartisblue

     jah…a legnagyobb erőemberünknek! 😀 azért egy Ramires gól kiütné a biztosítékot nála az tuti! vagy uramadá egy Mikel bomba…miket beszélek már. Betett a bejgli.

     • Mikelt most nem erőltetném a rúgásaival. Kilövi szegény Rudolfot és jövőre elmarad a karácsony.

 • Didier90

  Hazard is lőhetne néha szabadot… Lillebe láttam már hatalmas gólt rugni szabadból

  • taybor33

   Én sem értem, hogy miért nem lövetik vele. Olyanokat ő is tudna mint Wilmos.

  • Gondolom megvan osztva. Hazardé a tizi, de ő sem lehet mindenes.

   • Didier90

    Nem azt modom, hogy mindig ő lőjje. De én nem emlékszek egy esetre sem, hogy megpróbálta volna ami azért furcsa

  • Efra7

   Ezt én már Luiz szabadrúgásainál se értettem…

 • myheartisblue

  Ez a szám jellemzi a WHU kaput eltaláló lövéseit…

  • Miért, kaput nem eltaláló volt már?

   • myheartisblue

    2 darab…bár a rákf*sza tudja mikor volt az.

 • Efra7

  COSTA!!!!!! Ezt vártam 😀

 • Zola

  ez egy állat…:-D

 • Efra7

  Ez a Matic gyerek meg már akkor is labdát szerez, amikor nem akar 🙂

  • Zola

   matic az a játékos,aki minden pénzt megérne bármilyen klubnak.akár az 50-60 milliót is.nem látványos amit csinál,de roppant hasznos. az égigérő lábaival amivel gyakorlatilag mindent elér,én is csak mosolyogni tudok a belépőinél.

   • Efra7

    hasznos.az XD

    • ongyilok.az

    • taybor33

     Ez a Matic szimpatizánsok hivatalos oldala. 😀

     • Nem is tudtam, hogy az azeriek ennyire rajonganak a szerbekért 🙂

      • taybor33

       Ezek szerint. De lehet hogy Azpi dobta össze az oldalt a szerb kérésére. 😀

   • myheartisblue

    tuti Mikeltől tanult…TUTI! 😀

 • Endy919

  pffff . ez beteg 😀

 • myheartisblue

  Courtois, micsoda kifutás! ON FIRE a csapat!

 • Mi zajlik a WHU kapu előtt? Adrián már legalább 3 góltól mentette meg a FatSamet.

  • Doxazma

   Egen brutál jó napja van.

 • Zola

  wilmos ma is be van oltva támadó futball ellen.:-D

  • Az első felesben csak Adrián miatt nem lőtt gólt 20 méterről kb.

   • Zola

    most komolyan arra hivatkozol,hogy egy támadó középpályásnak volt egy helyzete egy félidő alatt?:-D

    • Ja, hát ezzel csak az a gond, hogy neki nem a támadás a fő feladata 🙂

    • Doxazma

     Jó meglátások, támadóharmadbeli passzok és az előbbi nem les kiugratás Costának. Ennél többje Edennek sem volt.

 • Endy919

  Ezt a meccset egész nap tudnám nézni

  • Én már nem sokáig bírom FatSam fejét nézni.

 • Fogalmam sincs, hogy ezek a kalapácsosok hogy az istenbe ütötték ki a Cityt.

  • WudigessBoi

   A lényeg, hogy megcsinálták:)

 • taybor33

  Azért Mou most örülhet hogy nem ült a helyén. Cahill megtaposta volna egy picit.

 • Efra7

  Costa ma fantasztikusan játszott. Nagyon együtt élt a többiekkel, és Oscar is szép meccset hozott le, még ha ma nem is ő volt a legjobb.

 • Endy919

  John Alibi Mikel a gyepen !

  • Doxazma

   Idén már többször is passzolt előre. Láttam. 😀

  • Efra7

   Mikel pont azt csinálja, amit egy VKP-nek kell. Az már más kérdés, hogy ez nálunk nem elég a kezdőhöz.

 • Vigyázat, bombafejesek a láthatáron.

 • Efra7

  És Rami is beszáll a buliba 😀

 • Levi97

  Mikel-Rami duó a pályán, tuti lövünk még egyet! :DD

 • Efra7

  Azé ezt most szépen elnézték Terryék…

 • Hubazé, most majdnem romlott a gk.

 • Endy919

  Rami mekkora labdákat osztogat 😀

 • A meccs végére a cserékkel már egy kész ANK-t láthatunk 🙂

 • Endy919

  Ramíiiiiiiiiiii 😀

  • Nem a fejére érkezett a labda, ez volt a gond.

 • taybor33

  Bazzeg Rambo majdnem…

  • myheartisblue

   Jah…inkáb átugorta 😀

   • taybor33

    Megijedt biztos. Ritkán lát labdát ilyen közelről, ez meg még felé is ment…

 • Efra7

  Jól van Ramires, már megijedtem, de szerencsére megnyugtattál, hogy a dolgok nem változnak egykönnyen…

 • Endy919

  Na 6 pont , remélem ez így is marad 🙂

 • Drogba11

  Szép játékkal, a második félidőben kicsit visszafogva magukat nyertek a srácok. Costa góljának örülök, kellett neki, meg nekünk is! 🙂

 • Efra7

  Az a 28 kapuralövés árulkodó. Jó meccs volt, nagyon élveztem. Jó volt látni Costát, nagyon odatette magát. Hazard meg tényleg egy zseni. A Fabre gólpassz viszont most elmaradt…

  • Doxazma

   Szerintem kulcspassznak számít a szöglet. Azt hiszem ő ívelte.

 • taybor33

  Eden John megmondta a tutit. 😀

 • Hihetetlen könnyen vettük ezt a két meccset a Troll-WHU duó ellen. Szinte minden nehézség nélkül gyűjtöttünk 6 pontot clean sheet-tel. Már csak két meccs!

 • Didier90

  Nyomorék westbrom

 • Didier90

  első lövésből már szopnak is

  • Meg a másodikból is.

 • Gondoltam, hogy a WBA nem lesz nagy ellenfele a Citynek, de ennyire le sem kéne nekik feküdni.

  • Didier90

   Remélem kiesnek a pébe

   • Mondjuk más szempontból nem lehet rájuk panasz, mert nekünk is szépen odaadták a 3 pontot. Csak rajtunk (és Fosteren) múlt, hogy nem 7 góllal küldtük őket haza.

 • Már 0-3. Innentől a Cityn áll, hogy gálázik-e vagy tartalékol.

 • Didier90

  united is 2-0-ra megy.. így má nincs is kedvem az egészhez

 • Endy919

  Azért vicces ez a United blog 🙂

  3 hete még Mata egy nagy rakás szar volt , kiakarták tenni . Ma már nagy király + bajnok esélyesek !!!

  Ok.

  • Blue One

   rvp is kérte (kéri?), hogy higgyék el neki, hogy utolérnek minket. 😀 ezt a meccs után nyilatkozta anno… az akkori gólöröméből kiindulva valamint nagyon elnézett(a többiekkel együtt). úgy örültek annak a gólnak mintha PL/BL-t nyertek volna… pedig csak tabella első feléhez értek oda kb…úgy látszik sokan hisznek neki… 😀

 • A QPR megérett egy kiesésre…

 • taybor33

  Rosicckit meddig tartogatják még Wengerék? Mindig azt hiszem, hogy már visszavonultatták, és rég az Arsenal-serdülő edzője. Aztán mindig elhúzzák a semmiből.

 • ‘stét, hazaértem. Egyelőre még az eredmények gyors áttanulmányozásán vagyok túl – mindjárt nekiállok a kommentoknak is, meg előásom a gólokat. Valaki ír egy pár szót az eseményről azért összefoglalóként?

  • taybor33

   Szinte egyből nekiugrottunk a WHUnak. Szokás szerint jöttek a helyzetek csak a gól nem. Aztán egy Fabre szögi után Costa csúsztatott a kapu felé amibe JT belepiszkált. 1:0. Ezután megint jöttek a lövések., főleg Hazard meg Costa révén. A lefújás előtt Iva esett térdre a lendülettől a WHU 16osán belül. Volt egy kis összeszólalkozás: Iva vs fél vendég csapat végül Costa(!) kibékített mindenkit 😀
   A második felesben megint helyzetek, aztán egy labdaszerzés után Eden passzából Dingo is beköszönt, előtte 3 védőt elküldött gyufáért. A végére beállt Drogba, Mikel és Rambo is de az eredmény már nem változott. Jah Ramitól vártuk a megsemmisítő gólt de megijedt a helyzettől és elpackázta. Érdemes kiemelni Maticot (rengeteget szerelt), Edent, Costát. Oscar és Fabre kicsit visszafogottabb volt ma, a többiek meg hozták a szokásost.
   Lényegében ennyi. 😉

  • mohacsia

   Igen, Oszi kicsit tompa volt. Egyébként az egész csapat jól nyomta, a második gól után a langyos labdázgatást és örömjátékot egy Amalfitano kapufa tudta kicsit megzavarni, de mivel kifelé pattant, ezért végül nem tette izgalmassá a végét. A védelemnek én erre az egy csúnya hibájára emlékszem, ott Cahill csúnyán el lett nyomva, JT meg még csúnyábban benézte és elment szotyiért. Hazard lett a MOTM, ami nekem a Costa gól+assist kombó után kicsit furcsa volt, de persze nem volt érdemtelen neki sem. Meglepően könnyen ment, én sokkal nehezebb szülésre számítottam, persze ez annak is volt köszönhető, hogy valamiért Song, Amalfitano és Sakho is a padon kezdett, míg mi a gálakezdővel estünk nekik.

   Másrészt egy kellemes kezdés után erősen agyfaszt kaptam, mert sajnos végignéztem a MU-Castle és az Arse-QPR meccset is. Hát hogy szakadna le a tökük ezeknek a rabruhás köcsögöknek, hogy ezek is csak ellenünk voltak képesek így felszívni magukat! Az Arsenal és aTottenham ellen beszedett 4 gombócukat nem volt szerencsém végignézni, de ez a MU meccs arcpirítóan sima volt, pedig ezt az idétlen védelmet nyugodtan meg lehetett volna fingatni, de csak egy kissé ajándéktizivel tudtak szépíteni, amikor meg már tökmindegy volt. Ez a McNair gyerek röhejesen fogalmatlan például.:D

   DE ez után jött az, amin végleg felbasztam magam, bár nem értem, hogy miért, mert tudtam, hogy mi következik. A kupleráj minden évben eljátssza, hogy csak és kizárólag ellenünk felszívják magukat és ha sikerül is legyűrni őket, akkor is vért izzadunk. Reménykedtem benne, hogy mégiscsak londoni derby az arsenal elleni is, hátha… HÁT NEM, de nem csak simán nem, hanem kurvára de 0, semmi, nyista. Én ilyen gyenge csapatot idén még nem láttam, ezekhez képest a Burnley virtuózok gyülekezete. 43 perc kellett, hogy 3-at tudjanak passzolni egyhuzamban az arsenal térfelén, nem vicc, számoltam! Aztán kiszórták Giroud-t egy fejelő mozdulatért… hááát… kakaskodás, meg lehetett lépni, de a lényeg az, hogy én 10 ember ellen naivan javulást vártam. NO. Helyette kaptak még egyet a 100 éves Rosickitől, jár a keksz! Miután “visszahozták” őket egy tizivel a meccsbe, akkor is olyan haláli nyugalommal pörgették le az órát, hogy én komolyan nem értem. Ezeket valaki biztosította, hogy nem fognak kiesni vagy fejtse már meg nekem valaki!?

   Sorry a kifakadásért, így tudtam a mai meccseket összefoglalni. 🙂

   • myheartisblue

    Ez a QPR még nem szerzett idegenben pontot! 18 mérkőzésből 9 idegenbeli mérkőzésüket elvesztették, de még egy nyamvadt döntetlent sem tudtak kihozni. Ennek ellenére úgy érzem, 17. helyezéssel nem fognak kiesni. Kivétel ha Charlie Austin-t aki 3. góllövőlistán 12 góllal! meg nem veszi valami középcsapat, mert akkor lőttek nekik.

    • Én már csak ezért megvenném, aztán nyomatnám kölcsönbe a Leicesterbe.

 • lamps8

  Féltávhoz közeledve szeretnék megosztani veletek pár gondolatomat.
  A szezon eddig nagyon jól alakul, vezetjük a bajnokságot, csoportelsőként továbbjutottunk a Bl-ből, és a legjobb 4 között vagyunk a CC-ben is. Mindenki happy, jól mennek a dolgok. Viszont! (by Pepsi Béla) Én néhány viharfelhőt látok feltűnni a horizonton, és nem tudom hogy ezeket helyesen vizionálom, vagy csupán fikció és túl pesszimista vagyok. Aggodalmaim a következők. A bajnokságban az előnyünk a 2 északi csapat legjobb szezonbeli szereplésének köszönhetően 3 pontra csökkent. Többek között ide is , többször leírtam már hogy bízom a kedvezőbb sorsolásunkban: többnyire otthon rangadózunk , és a kőkemény idegenbeli helyszínek nagy részét letudtuk. Tegnap elemezgettem a tabellát és rájöttem h az állításom első része még mindig helytálló, viszont a második kevésbé. Olyan csapatokkal fogunk ugyanis idegenben találkozni a szezon második felében akik kőkeményen a kiesés ellen fognak harcolni és amúgy is szoktak borsot törni az orrunk alá. (qpr, villa, westbrom) A következő dolog, a kimerültség, kérdés hogy a rotálás hiánya mennyire fog visszaütni a szezon végén. Tegnap a West Ham ellen megnyert, és uralt meccsen a 82.percben cseréltünk először. Hazard, Azpilicueta, Matic, Ivanovic brutálisan szét vannak játszatva. Ebből fakadó probléma lehet hogy a túlterhelt játékosok könnyebben sérülnek meg. Továbblépve, Fortuna sem ült az ölünkbe a sorsolások alkalmával. PSG és Liverpool, 2×2 meccs, a Bl mindig kemény, a Pool meg itt mentheti meg a szezonját. És a végére maradt egy egy szavas probléma: Lampard.

  • Endy919

   A Szundi után én is hisztiztem , hogy baj van … Viszont mára rájöttem , hogy nincs.

   Kezdjük a végétől . Bekaphatja !
   A Pool-tól nem félek , azt szerintem már rutinból behúzzuk , ha meg nem , hát istenem . Miki kupa nem a világ vége. A PSG szerintem jóval gyengébb mint tavaly . Ott sem kéne , hogy gond legyen . Viszont ha már most elvéreznénk , akkor legyen. Inkább az elején , mint aztán majd a Real hint meg minket (amit kétlek , szóval no problem) .

   A rotáció hiánya még lehet gond . De nem gondolom , hogy a tegnapi meccs sokat kivett volna a srácokból. Boldogan szaladgáltak a gyepen , mindenki happy volt .

   Nem kell félni ! 🙂

   • Levi97

    A rotáció hiányán én is sokat gondolkozom, de szerintem ha nem idegtépő, fizikális már a meccs és mi uraljuk (ami azért eléggé jellemző mostanában), az nem olyan megterhelő a srácoknak. Főleg 30 alatti játékosok alkotják a keretet, szerintem a tegnapi meccset inkább élvezték, mint elfáradtak:)

   • myheartisblue

    Félek Mourinho nagyot akar szakítani….aztán tudjuk h. van a szarkával aki sokat akart. A Ligakupába a B csapatot játszatnám, de úgy érzem Mourinho ezt tartja a legkönnyebben megszerezhető kupának, hogy azért valami mégis csak legyen, ha beüt a krach.
    Az FA kupa döntőig még hosszú az út… (de az legalább neves kupa. Megelégedné(n)k? idén egy FA kupa és egy PL győzelemmel? (én személyszerint igen) A BL-t idén túl nagy falatnak érzem ennyi aktív front mellett. Úgy érzem kisebb lenne a teher ha rotálva lenne a keret. legalább is egy Schürrlét, Zoumát és Luis többet játszatnám.Rémy-nek pedig egész félidőket adnék. Ez ugye 4 ember csak de ennek ellenére akkor is frissítésnek érezném a csapatunkat. Értem és tudom miért nem játszik Schürrle, de erre az esetre egy Mikel-Matic védekezőbb szűrőt tennék fel. Vagy urambocsá, de Hazardot sem értem miért érinthetetlen… Leicester, Burnley vagy Watford szintű csapatok ellen, kaphatna csupán egy félidőt. Ezáltal mindenki boldog lenne és csapaton belüli feszültséget is csökkenteni lehetne. Mert ezt előbb utóbb megunja egy játékos ha padozik, mondhat bárki bármit, meg ölelgetheti őt Mourinho az alapvonalnál, szép gesztus, de a tényeken nem változtat.

  • Drogba11

   Vesztettünk pontokat, de mindenki veszít. Úgy gondolom, hogy minden csapatnak eljön a szezonban egy olyan időszak, amikor mind mentálisan, mind fizikálisan nem megy. Viszont! Mourinho ebben talán zseniális (azért talán, mert még nem tudom, beválik-e és egyáltalán ezért csinálja-e), mert Luist, Schürrle-t, Zouma-t keveset játszatja ahhoz képest, hogy a németet ráadásul az ő kérésére vették meg. Viszont ezek az emberek bármikor bizonyításra éhesen vetik bele magukat egy meccsbe, amíg a többiek pihenhetnek. Szerintem nincs gond, de emberek játsszák a futballt, ahogy nálunk, úgy az üldözőknél is lehet gond. Tavasszal szerintem ezek a játékosok többet lesznek a pályán. Pláne, hogy mindegyik top player, minőségi “cserék”.
   PSG nem tudom, hogy jobb-e vagy nem, de szerintem, ha tavaly továbbmentünk ellenük, akkor most ennek biztosnak kell lennie.
   Liverpool CC? A fiatalok kapjanak lehetőséget.
   Lampard? Legenda nálunk, de most már leírható, hogy a múlt. Majd visszatér. 🙂

  • Blue One

   Ami az idegenbeli meccseket illeti, nem kell aggódni. A nagyobb meccseket letudtuk, ami a legjobb. Lehet, hogy kiesés ellen fognak harcolni, mi viszont a bajnoki címért. Nyilván a játékosállomány nagyon a mi javunkra billen, ennek ki kel jönnie a meccsen is. Ha a játékosok ott vannak fejben, akkor nem okozhat egy kiesés ellen menekülő csapat sem problémát. Ha meg a nagy csapatok ellen játszanánk, akkor meg azt hozhatnánk fel, hogy a bajnoki címről döntenek a meccsek, akkor ez meg ezért rossz. Ebből kiindulva nincs jó ellenfél, szóval ezzel nem kell foglalkozni.

   Valóban nem rotáció híve Mourinho, de eddig minden oké. (kopp, kopp, kopp). Sőt pont az ellenkezője figyelhető meg, hogy alig rotál, mégis a sérülések elkerülnek minket. (kopp, kopp, kopp). Nézz meg egy mut, egy arsenalt mennyi sérült van. a munál pedig ment a csapatkeresés nagyban, hatszáz féle csapatot küldött fel, nekik még BL sincs és hullanak, mint a legyek. Visszatérve a csapatunkhoz ez a stáb munkáját dicséri, de nagyon.

   Psg és a pool se olyan jó csapat. Idegenbe minimum x, otthon meg elverjük őket. Tavaly sikerült a psg elverni gyengébb kerettel, úgy hogy az a 3-1 nekünk volt köszönhető. a pool meg valóban nyerhet egy kupát, ami biztos felspannolja őket, de van egy visszavágó ráadásul otthon 🙂

   Lampard elengedése pedig mindenkinek fáj, bár a helyén játszó játékosra egy szavunk se lehet. Ellentmondásos hírek miatt nem tudom ki mond igazat. Egy biztos DD féle csereként beálló szerepet be tudta volna tölteni.

   • Clement10

    Azért emlékszem rendesen arra a tavalyi psg-cfc meccsre, és enyhén szólva nem rajtatok múlott, még a 3-1 se volt köszönőviszonyban a valósággal, mert 5-1, 6-1 jobban illett volna arra a meccsre és akkor a visszavágó formalitás marad.
    Idén ők EDDIG (ezt fontos kiemelni) gyengültek, a cfc rendesen erősödött, de nagyon komoly probléma lesz idén is az idegenbeli meccs, mert ők rengeteget tartalékoltak a szezonban és épp ezért sok-sok felszabadítható energiájuk lesz. Onnantól pedig a forma dönti el. Ha Cavani és Ibra végre egyszerre formába kerül (nem valószínű de nem is olyan kicsi az esélye), akkor itt sima psg tj-t várható, mert az első meccsen lerendezik Mouékat.

    • Blue One

     Nem emlékszem annyira jól a meccsre, mint te, de hogy 5-1 vagy 6-1 lett volna a reális az eredmény az kizárt. Az első és az utolsó gólban vastagon benne voltunk. A reális eredmény 1-1 lett volna.

     Ha azt érted tartalékolás alatt, hogy majdnem minden második meccsen x-elnek abban a gyenge bajnokságba, akkor igazad van, egyébként nem. Magabiztosan kéne vezetni az a bajnokságot a keretük, pénzügyi hátterük miatt. Ehhez képest ha csak 3 ponttal is, de le vannak maradva az első helytől, játékuk közel sem meggyőző.

     Cavani nem fog formába lendülni, amikor Ibra a pályán van. Ilyenkor a szélén kell játszani, ami nem az ő posztja, ezt többször is elmondta. Ibra kész életveszély bárhol, bármikor, bárki ellen.

     Sima psg továbbjutás? Ez most komoly? Mire alapozod ezt? Tavaly sokkal gyengébb kerettel, magunknak köszönhetően lett olyan a továbbjutás, amilyen. Idén első naptól fogva vezetjük a világ legerősebb bajnokságát nem érdemtelenül.

     Mindezek alapján joggal bízhatunk a továbbjutásban.

 • Közben megtörtént az első edzőváltás: Neil Warnockot menesztették a CP-től. Ha januárban találnak egy jobbnak ígérkező helyettest, akkor a Palota elmondhatja magáról, hogy röpke fél év alatt 4 tréner is megfordult a padján.

  • Pont akartam írni, hogy némi meglepetésemre Warnock lett az első, úgy hírlik. Igaz, hogy nem nyertek 1 hónapja, a Pool legyőzése óta, de szerintem az X a Swans vagy a Spurs ellen idegenben bőven jó egy CP számára, mint ahogy az otthoni Stoke elleni is. Az, hogy a Citytől és a Sotontól kikaptak, szerintem rendjén van, főleg úgy, hogy a Citeh elleni 3-0 igazából 2-1. Egyedül talán a hazai, Villa elleni 0-1 az, ami fájhat, de hát na – meglepő azért, hogy Warnock lapátra került.

   Nem rossz kis csapat ez a CP, de hiú ábránd azt várni, hogy felsőházas legyen úgy vélem, márpedig hiába vannak most a kieső zónában, azért 1 meccses lőtávolban van a Hull-QPR-WBA, a 14. Sunderland az, aki 4 ponttal már több, mint 1 meccs. De mind1, ez legyen az ő bajuk, bár nem látom, ki az az elérhető edző, aki hirtelen leülhet a Palace kispadjára úgy, hogy megmentő lehessen…

   • Warnock szerintem is tisztes munkát végzett ahhoz képest, hogy nem ő csinálta végig a felkészülést a kerettel, és amolyan vészmegoldásként vállalta el a szerepkört. A Palace-ban nagyjából ennyi van és még semmi sem veszett a számukra. Minden esetre az angol sajtó Di Canio nevét dobta most be a közösbe, de McDermottról is hallani lehetett. Állítólag Pulis visszatérésére is van esély. Szóval nagyjából eddig ők hárman a potenciális jelöltek.

   • Blue One

    most már nem is sajnálnám ha kiesnének… mit gondol a tulaj? Pullis is miatta ment el ha jól emlékszem, most meg kirúgja Warnockot? ki fog ezek után oda elmenni? különben is mit vár a csapattól? alig ad pénzt igazolásra, de cserébe elvárja a jó eredményeket? Warnock nem végzett rossz munkát, CP jelenlegi helyzete sem reménytelen.

 • Bár ma nincs meccsnap, azért akad téma bőven. Nagy eséllyel Marin már télen visszatér a Fiorentinából, mivel egyrészt létszámfelettivé vált, másrészt Montella nem elégedett a fizikai állapotával. Ha visszadobják, vajon ki lesz az, aki ismét beszáll érte egy kölcsöntúrára?

  • Endy919

   Fradi?

   • Túl nagyban gondolkodsz. Én a QPR mellett tenném le a voksom.

 • Endy919

  Az új pletyka az , hogy bejelentkeztünk a Juvénál Asamoah-ért. Hogy hova és minek azt ne kérdezzétek. Ja , 30 milka az ára.

  • Blue One

   Nem nagyon kell foglalkozni a pletykákkal. Eljutott arra a szintre ez a csapat szerintem, hogy már nem nagyon kell igazolni. Igazolásaink tökéletesek már egy ideje. Asamoah-t visszalépésnek tartanám. Megnéztem milyen poszton játszik. Középpálya baloldala, védelem bal oldala. Hazard, és Azpi. Szerintem többet nem is kell mondani. És akkor mondjuk Luis-ról nem is ejtettünk egy szót sem.

   Pontosítanék egy helyen tudnánk még erősíteni, ha az egyiptomit eladnánk és vennénk valakit a helyére. Őt leszámítva a csapat bombaerős.

   • Salah helyére minek kéne valaki ?:) Így sem kerül még a pad közelébe sem.

    • Adom, és ne feledjük el, hogy olyan játékosaink vannak jelenleg távol, mint a kicsi Hazard, Piazon, Traoré, Atsu, a komoly formát futó Bertrand, Chalobah, Kalas, Bamford, Feruz, Omeuro, Moses, vagy épp Wallace. Az U-ban pedig ott van Izzy, Boga, Loftus-Cheek, Solanke, a nagy csapat mellett meg Christensen, Baker, Aké… szinte minden posztra van 1-2 játékosunk, aki egy ilyen Asamoah szintet le tud ütni. Furcsállanám, ha veszünk akárki helyére is játékost, akkor az nem klasszis lesz, hanem valami Kwado féle középszer, mikor tele vagyunk értékes fiatalokkal.

     • Atsuról volt is szó, hogy visszajönne, mert kimondottan perifériában van Martínez gárdájában. Ha minden igaz, azon a poszton is megállja a helyét, ahol nálunk Oscar játszik jelenleg. Őt érdemes lenne a csapatnál tartani jövőre, benne van potenciál. A kicsi Hazard nagy eséllyel vevőre akadt a Gladbach személyében, Jószesz meg alig jobb 24 évesen egy erős középszernél. Feruz régebben nagy fétisem volt, de most Bamford kezdi magára felhívni a figyelmet. Mondjuk ha ezek közül a fiatalok közül 1 befut, akkor már sokat mondtam szerintem 🙂

      • Oké, alapból ha valaki jó pénzért vinné őket, akkor mehetnek. Atsu a vb-n nem volt rossz, de az, hogy ebbe a rissz-rossz Evertonba nem fér be, mikor az alap-Lukakura sem tartottunk igényt, az nem sok jót vetít előre.

       Az meg tény, hogy Mosesből (Oriolt már nem is említem) nálunk már nem lesz A kerettag. És igen, tény, hogy ha 1 is befut az említett nevekből, már jó. De bennem mint mindig, most is él a remény, hogy ez a generáció lehet AZ 🙂 Hiszem, de legalábbis jelenleg bízom benne, hogy a Chalobah-Kalas-Christensen trióból 1 csak megragad az A keretben, mint ahogy a Piazon-Traoré-LCheek-Brown-Baker-Boga sorból is A kerettag lehet valaki. Ramirest én már most odaadnám Aké helyéért, és a minden bizonnyal edzővé váló Drogba helyére is felkerülhet valaki a Bamford-Feruz-Solanke névsorból. Dream a little dream…

       • Atsu az esélyt sem nagyon kapja meg, kölcsönjátékosként úgy látszik csak vész esetén számít rá Martínez. Azért a McEachran-féle generációból is volt nem egy tehetséges tag (majdnem ennyi is), akiket úgy fújt el a szél, hogy lehetőséget nem is kaptak a csapatnál, pedig náluk is megvolt a remény s a “namajdmost”-faktor. És bár azóta sem igazolta egyik sem a klasszisát, ez a kikopás igaz lehet a mostani ifikre is. Aké például sok szempontból tölti be azt a szerepkört (nem a pályán persze), amit anno McEachran. Nem lepődnék meg, ha idővel ő is kölcsönben kötne ki Joshoz hasonlóan.

        • Akéért ha minden igaz pölö már most 8M font körüli összegben bejelentkezett a Besiktas.

         Egyébként én nem csak ak McEachran féle generációban, hanem korábban is láttam mindenhol a tehetségeket, más kérdés, hogy aztán tényleg nem lett senkiből semmi kb. Sinclair, Borini, a holnap sérülés miatt nem pályára lépő Cork, Kakuta, Hutch, és még megannyi játékosban ott láttam a lehetőséget, hogy na majd ő, de aztán semmi. Így persze benne van, hogy most is ugyanígy lesz. Viszont, az már csak az elért eredményekből, U trófeákból is kitűnik, hogy az utánpótlás-nevelésünk egyre jobb, és nem csak én látom egyre ígéretesebbnek a srácokat. Ha tippelnem kellene, akkor a Kalas-Traoré-LCheek-Brown-Solanke fogatra fogadnék, hogy látjuk őket a nagy csapatban, ha csak ideig-óráig is. Én most bennük látom a lehetőséget leginkább. És még egyszer: Akénak én már most odaadnám Ramires kerettagságát 😉

   • Drogba11

    Realba megy. Ide pedig azért ne jöjjön, mert nem kell. Ramires nem találj a formáját egy jó ideje (másfél szezon óta), a helyére kellene valaki. valaki mondjuk a fiatalok közül? 🙂

    • Na mert a Realba aztán nagyon kell még Reus, nincs kapásból 3 klasszis a posztjára 🙂 Egyébként vitázhatunk azon, hogy mennyire szükséges az idehozatala, de én beáldoznék érte egy játékost. Amúgy Ramires helyett én visszahoznám MvG-t, csak ne lenne ilyen ki****ottul sérülékeny a holland.

     • Drogba11

      Lehet, hogy nem kell oda, de megy. Ezt olvastam valahol. MvG visszajövetelének örülnék. Megnézném mit tud hosszú távon. 🙂

      • Arra én is kíváncsi lennék, de mióta elhagyta Hollandiát, két labdaérintésenként a röntgenen kell jelentkeznie. Egyszer kezdett nálunk, lesérült egész évre. Először kezd a Milanban, lesérül, visszatér, ismét kezd, ismét lesérül. Pedig ameddig sikerült is részt vennie a játékban, addig elég jól nyomta. Nagy kérdés, mi lesz vele, mert ilyen sérülékenyen azon a poszton a PL-ben nem sok sót fog a tejbe aprítani.

       • Sajnos belőle már nem lesz focista, ez tuti. Ilyenekbe csúcsformában lévő Essienek belerokkantak, sajnos kb “Hutchinson-kór”. Nagyon sajnálom, én nagy tehetségnek tartottam, de 2-3 ilyen sérülés után már nem látok rá esélyt, hogy az élvonalban labdába rúgjon.

        • Egyébként azt vettem észre, hogy a hollandok elég nyögvenyelősen veszik a PL-t. Kivéve Bogarde, mert ő sehogy sem vette.

         • Ez nem feltétlenül igaz, bár a legutóbbi generáció fizikálisan tényleg sérülékeny (Robben, RvP, stb). Legalábbis az élcsapatokban, mert mondjuk egy szinttel lejjebb Heitinga, van Janmaat már nem feltétlen. Mondjuk azért a mi jó Khalidunk nem volt egy sérülékeny 😀 De az “előző generáció”, De Goey, vd Saar, vNistelrooy, Bergkamp és társai, na ők ott voltak a szeren.

          • Leginkább az RvP-féle generációra értem ezt. Oké, hogy képesek klasszis szintet hozni, de valami hihetetlen sérülékeny a legtöbb.

  • Ő egy elég multifunkci középpályás (szélen és középen is bevethető) állítólag nagy munkabírással. Ha Mikel távozik, talán el lehetne gondolkodni rajta, bár 30 millia kicsit sok lenne egy csereemberért. Cserébe ő Obival ellentétben a támadásokba is be tudna szállni. Mindenesetre nem dőlök a kardomba, ha valami komolyabb is történik ez ügyben.

   • Endy919

    Alibi érinthetetlen. Multifunkcinak pedig ott a zseniális Rami .
    Most eszembe jutott egy extra perverz ötlet. Alibi-Rami pivot . Úúúúú … Lenne itt joga bonito meg 30 méteres bomba gólok 😀

    • Rami valamikor régen még multifunkci volt, ma már… nagyjából semmilyen. A védekezéshez annyira nem ért, cserébe a támadáshoz sem annyira.
     Néha rúg egy távoli gólt, de általában közelről nem is próbálkozik, így a nagy számok törvénye alapján ez a minimum. Mellette elkélne egy igazi btb azért.

 • http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/12/torres-makes-milan-move-permanent.html

  Torres januárban nagy eséllyel végleg búcsúzik a csapattól. Immáron papíron sem lesz köze Chelseahez. Vannak még karácsonyi csodák!

  • Guest
  • Azért a cikk írója igen nagyvonalú:

   “he helped Chelsea lift the Champions League, the Europa League and the FA Cup.”

   • Gondolom éppen kisült a következő adag kalács, és már nem akart belebonyolódni a részletekbe. Mindháromban lőtt gólt, kész!

    • Ja 🙂 csak ilyen szempontból az akármelyik XY távozó pályaedző vagy fűnyíró is segített, de még a jegyszedő is… na mind1, nem akarom bántani, jelenleg komolyan szánom ezt az embert, annyira nem, hogy visszajöjjön, de kívánok neki sok sikert, akárhol, csak menjen, mert ez szenvedés.

     • Hogy jobb kedved legyen, alább gyaláztuk Ramirest 🙂 Only for you 🙂

 • myheartisblue

  A holnapi mérkőzés beharangozója amit írtam. Tudom, ez itt nem a reklám helye, de azért csak fogyasszátok egészséggel!

  https://www.facebook.com/csakachelsea.hu/photos/a.269828679710566.87119.269073126452788/1045151025511657/?type=1&theater