WHU-Soton

guest-postTovábbra is vendégtollakkal ékeskedve, vagy hát igazából jobbanmondva megnyitva a lehetőséget az ifjú, pallérozódni kívánó, szárnybontogató vállalkozók előtt, viszont továbbra is időhiányban olyan összeharangozó poszt következik, amit két versenyző küldött nektek szív küldi szívnek szívesen, olvassátok hát Sirappa WHU beszámolóját, és Cech01 Saints beharangját alább, mi pedig lassan visszatérünk, és megpróbálunk az év végére visszaállni a normális kerékvágásunkba.

No persze nem azért, korántsem, mert vendégszerzőink bénáznának, szimplán csak azért, mert mi azért szeretjük ezt csinálni. Most viszont át is adnám a lehetőséget máris, lássuk, mit látott tegnap Sirappa.

***

headKorábban már fejtegetésre került a maximális minimum és a minimális maximum, azt hiszem ma a csapat megmutatta, hogy milyen az a maximális maximum. Én legalábbis így éreztem magamat végig a 93 percen keresztül. A londoni derbiből gálává avanzsált mérkőzés azt adta, amit már a beharangozóban igényeltem: pompásan díszített desszert a már jól lakott londoni közönségnek. Előre is elnézést, ha kicsit elszállok a valóság egyszerű, szürke talajáról, de mégis csak kék mezünk van, az meg ugye az ég színe, szóval teljesen indokolt, hogy a következő fejezetekben egy “kicsit” elrugaszkodjak. Erősen szubjektív, túlzásokkal tarkított meccs elemzés alább.

JM nem csak edzőként, karmesterként, de igazi nagymamaként is megállja a helyét. Mert a mai (tegnapi) nap úgy teletömte csodálatos focival a közönség focira éhes gyomrát, hogy a militarizált nagymamák szakszervezetének vezetője (márha van ilyen) elismerően kacsintott és tiszteletbeli tagjává választotta Mourinhot.

Szerencsére járókeret még nem kell
Szerencsére járókeret még nem kell

EPIC. Ez az egy szó lebegett szemem előtt az első perctől fogva. Köszönhető Williamnak, aki kiváló keresztlabdával lepte meg a szerencsétlen, erősen lazázó WHU védelmét, ahol már labdára és gólra éhesen érkezett Oscar és anti-brazilosan csak úgy rábaszta izomból a labdát (a Fortuna ma nem volt kegyes hozzá). Ezzel megadva a kezdő lökést a meccs hangulatának és jelezve JM-nak, hogy megkapta a karácsonyi ajándékot és értette az üzenetet. De úgy néz ki, JM sem bízta a vak véletlenre, és sonka-szeletelőgép mellé bónusz ajándékként a legerősebb kezdőnket pakolta fel, ezzel a mérkőzés előtt egy kis bosszúságot teremtve. Lehet, hogy Mourinhoéknál egyízű szaloncukor volt és ezért nem értette a rotációs metafórámat. De ez a bosszúság az első perctől elszállt. Szerencséd, José!

 

A legutóbbi 0-0-ás eredmény miatt azért tartottam, hogy WHU betolja a híres 19. századi buszt (értsd szekeret) a kapu elé. És a formáció is 4-4-2 volt hivatalosan, nekem a felrajzolt ábra alapján inkább tűnt 4-3-1-2-nek, de nálam elemzésben jártasabb emberek megmondják a frankót. Gyanítom inkább a WHU stábjában lesz erre szükség, mint nálunk. Mert ugye győztes meccset magyarázni nem kell. A gálázósan megnyert meccseket meg pláne. Most megjegyezném, hogy random ugrálgatni fogok félidők között, mert még a meccs hatása alatt vagyok és mert csak úgy szállingóznak a gondolatok egyszerű koponyám vidám barakkjában.

Szóval miután sikerült túlélnünk a kelet-londoni társaság első percében véghezvitt “támadását” (az egyetlent a félidőben), jöhetett a mieink ideje. Nem is szaroztak, tengernyi szemet gyönyörködtető passz, indítás, kapura lövés volt. Úgy lerohantuk a kalapácsosokat, hogy ijedtükben az ujjukra ütöttek a kalapáccsal és idejük sem maradt betolni a szekeret a kapu elé. Mert kb. az egész meccs során úgy kavartuk a WHU védelmét, hogy azt sem tudták merre van az előre. Sokszor emlegetjük, hogy nagy kapust csinálunk az ellenfél hálóőrzőjéből, de ma kivételesen ez fordítva volt. Ma Adrián előtt, mint az egyetlen értékelhető WHU játékos előtt tisztelgek, mert ő saját magából csinált hőst ma. Gondolok itt Hazard bombájára, Matic távoli lövésére is. Szerencsére egy jó napot kifogó kapussal nem lehet meccset nyerni. Szerencsére.

christmassmouloserNa jó, ez így nem igaz. Ma nem volt szerencséje senkinek. WHU-nak azért, mert 93 perc alatt egyetlen egy kapufát tudtak felmutatni (akkora égbe kiáltó helyzet volt, hogy a stream először beszaggatott), míg a mi oldalunkon semmi köze nem volt a szerencsének az ámulatba ejtő focihoz. Itt kérem szépen beérett egy csapat. EGY CSAPAT. Mindenki tudta hol a helye és lelkesen csinálta azt, amit kell, sőt tovább megyek és hivatkozok a poszt címére is, mindenki többet mutatott saját magánál, mint amit megszoktunk. Mire gondolok itt? Hazard visszazárásaira, Costa gólpasszára, Matic távoli lövésére, Willian gyors reagálására a kontráknál, stb. JM arcán a következőt lehetett leolvasni: “nesze, karácsonyi ajándék, élvezd!”. Nem kellett kétszer mondani.

 

De a szívet melengető mozdulatok kedvéért térjünk ki a játékosaink által nyújtott, már-már megszokott teljesítményekhez. Kezdjük Williammel, mert őt sokan baszogatják, szerintem ma igencsak hozta a jobbik formáját, veszélyes volt a kapura és hatékonyan támogatta a támadó focit, nem mellesleg 30-40 métert sprintelt, amikor “kontrázott” az ellenfél, ezáltal is biztosítva az emberfölényt a középpályán. Bár már szinte felesleges, de szerintem az ő feladata részben besegíteni Maticnak, amikor Fabregas éppen 40 méteres keresztlabdákkal indítja halál pontosan Costát, Drogbát, Hazardot, vagy azt, aki éppen felfut. Oscar zseniális volt, annak ellenére, hogy éhes volt a gólra és akartak is rúgatni vele a srácok, az a szabadrúgás pedig nem rajta, hanem WHU hősén, Adriánon múlt. Ez van, next time. Fabregasnak amúgy is pacsi a gól passzért, hiába szöglet, nem szöglet. Terry, te atya úr isten. Atlaszként viszi a Chelsea világát a hátán, és nem vitatkozunk róla, hogy öreg (miközben csak 2 évvel fiatalabb Drogbánál), mégis 2 meccs alatt ő hozta a nyugodtságos első gólokat. Epic, Legend, Hero.

 

Te! Ott! Te mertél öregnek nevezni??!!
Te! Ott! Te mertél öregnek nevezni??!!

Azpi volt talán a legcsendesebb a pályán, hiszen eltűnt a mezőnyben, de az kurvavilág, hogy rajta nem ment ma át senki. Higgadtan, rutinosan és ha jól emlékszem végig szabályosan iktatta ki Downingot, aki azt se tudta a cseréig, hogy London melyik felén van. Azpi csendes eleganciával megmutatta: nyugat. Ivanovicot nehéz kiemelni, mert ma is eszméletlen alázattal és energiával játszott, számomra ő nem egy tank, hanem egy egész kibaszott hadtest! A WHU gyengesége, vagy a mi erősségünk, de még Cahill is veszélyes volt ma az ellenfél kapujára, úgy, hogy közben hátul betonfalként segített be Ivanovicnak, ha éppen nem ért hátra időben. És igen, most végig fogom dícsérni a csapatot, és nem azért, mert karácsony van (na jó, egy kicsit azért is), hanem, mert ha valamikor megérdemlik, az most van.

Szóval ott tartottam, hogy a belgánk azt a kevés helyzetet is határozottan biztosította a kapuban, amikor már azt hittük, hogy baj van (azt a kapufát gyorsan felejtsük el). De térjünk rá Maticra. Ha Iva egy egész tank hadtest, akkor Matic a királyi őrezred. Akkor is szerelt, amikor nem akart (2. gól kontrája tőle indult), ez az ember ha lemegy spárgába, akkor a két oldalvonal közti területet lefedi a zsiráf lábaival, eszméletlen hatékonysággal lehetetlenítette el a WHU élettelen próbálkozásait. Miután megfelelően fényesre csiszoltam a csapat önbizalmát, szeretném külön kiemelni (szubjektív vélemény még mindig), Hazardot és Costát. Hazardnak volt egy-két olyan zseniális egyéni szólója, hogy én megszédültem a kényelmes fotelben, attól, amit művel. Szerintem egyéni órákat vett az ír sztepptáncosoktól, mert szemmel követhetetlen volt, amit művelt. Reid sem véletlenül esett el Eden testcselétől, khmm…

A másik hősünk a mai nap Costa volt. És itt szeretném kifejteni, hogy miért nem értek egyet azzal az elmélettel, hogy “a csatár azért van, hogy gólt lőjön”. Emiatt fürödtünk be Torresszel, és ezért fog kiégni ideje előtt Schürrle, mert ők ilyen neveltetésben részesültek és nem hajlandóak szemléletváltásra. Na jó, Schürrlének még van ideje változni. De Costa megtanulta azt, hogyha nem megy, akkor megy majd másnak. Szerintem ma több támadó passzban vett részt, mint kapura lövésben. És lám a csapat sem volt hálátlan, igazán rúgatni akartak vele egy gólt. Ennek ellenére a sors úgy akarta, hogy ő maga kaparja ki magának a gesztenyét. Klasszisa mutatja, hogy erre nem csak bármikor képes, de zseniálisan teljes védelmet alázóan oldja meg az ilyen helyzeteket. Szerintem egy csatárnak türelmesnek, csapatjátékosnak és alázatosnak kell lennie a többiekkel szemben. Ennek ellenére csinált egy gólpaszt (tudom, nem annak szánta), illetve pakolt egy igazán csatár gólt. És szerény véleményem szerint ez csak azért lett így, mert csapatjátékos volt és kivárta, amíg beérik az ő gesztenyéje. De akkor aztán irgalmatlanul kikaparta azt.

 

Don't Stop Me Now!
Don’t Stop Me Now!

A cserékről is legyen azért pár szó, Drogbának elég pár perc és egy laza fordulásból kapura lövés, hogy megmutassa, hogy igen, itt még ő az uralkodó, és ez így van jól. Ramires is hozta azt, amire képes. 100%-os helyzetben, pár méterről úgy belebotlani a labdába, hogy abból az ellenfél kontrázzon (legyen karácsony Wudinak is) (izé, azaz Zenzonak – a szerk). Közben megszülettek a többi eredmények is a mai napról. Igazából papírforma, hogyha elfogadjuk az Everton katasztrofális eredményét (ParaSztók lopta el a 3 pontot). Amúgy már a karácsonyi pörgés elején meg akartam írni, hogy véleményem szerint itt fog igazán eldőlni a bajnokság, mert 3-4 meccset hibátlanul ennyi idő alatt lehozni nem könnyű, legyen bármilyen szerencsés a sorsolás is. A MU már hozott egy döntetlent, már csak a korlátoltkékeket kellene valakinek lekorlátoznia és nekünk arra figyelni, hogy a maradék meccseket is kegyetlenül behúzzuk.

Megszokott kérdések hadát, hogy bírjuk-e a tempót, kell-e pihentetni és egyéb klisék között is továbbra is Blue is the Colour!

FYI: 1991-1995 WHU játékosa volt Terry, igaz 11 éves volt, amikor odakerült.

Megjegyzés: Amikor Chelsea gólöröm van jó aláfestő ez a Blur Song 2. Próbáljátok ki:)

***

head_sNos, először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy jómagam is beleszívhattam ama kék pipába, mely felvértez a vendégszerzők privilégiumaival.  A változatosság kedvéért ismét a bajnoki negyedikkel mérjük össze erőinket, két napra rá, hogy az búcsúzott otthonunkból. Azonban most egy havas-ködös idegenbeli túra vár ránk, egyenesen a St. Mary’s-be, a nyáron leamortizált, majd újjászületett Soton otthonába, remélhetőleg azért, hogy megtartva előnyünket három glóriától fosszuk meg házigazdát. Következzen hát 2014 utolsó meccsének felvezetője!

Miután mondhatni egész könnyen, mindennemű probléma nélkül vettük az elmúlt két fordulót (6 pont, 4 lőtt valamint 0 kapott gól – és 0 sérült, ami a Stoke-WHU duó után szintén megsüvegelendő „teljesítmény”), egy héten belül újra a Bridge-től távol lép pályára Mourinho csapata. Talán a mostani akciónk ígérkezik bizonyos szempontokból a legnehézkesebb mérkőzésnek, hiszen pusztán egy napnyi pihenőt kaptak a csapatok a Boxing Day után. Ez persze a jelenlegi keretek mélységét figyelembe véve az ellenfélnek jelent nagyobb gondot, ám valamilyen szinten rajtunk is érződni fog a terhelés.

Apropó, az ellenfél… A Southampton 2012-es feljutása óta szépen lépked felfelé a szamárlétrán, s mára már elérték azt a szintet, hogy egy Chelsea-kaliberű csapatnak sem jelentenek fixegyes mérkőzést.  Noha eleinte a Benítez-éra idejében lekevertek nekünk egy-két pofont (akkor persze ki nem?), Mou visszatérésével helyre állt a PL rendje, és a pincér ittléte alatti 2meccs/1pontot az oda-vissza 3 egység váltotta fel (3-1, 0-3 végeredményekkel).  Legutóbbi összecsapásunk éppen január elsején volt (tehát az otthonukban is nyitottuk a kalendárt), amikor is Torres, valamint a csereként beállt brazil páros, Oscar és Willian góljaival egy már említett, magabiztosan lesimázott meccsel jelentkezett a csapat.

Ennek ellenére a Szentek erejét jól példázza az, hogy hiába tépték cafatokra őket a rivális csapatok mélyre nyúló pénztárcáinak tompa fogai, a vezetőség minden egyes kikapott fogaskereket a leghiggadtabb módon helyettesített egy minőségi gépelemmel. Mivel nem csak az alapemberek egy része távozott, hanem maga, a sokszor megénekelt Pochettino is szedte a sarkantyús csizmáját, a legfontosabb kérdés jó ideig az edző személye volt. Ugyan Di Matteót is hírbe hozták a glóriás gárdával, végül a Koeman-fivérek lettek a befutók. Közülük nekünk, magyaroknak, a szekunderedző, Erwin Koeman neve csenghet ismerősebben, mint mester, hiszen két évig volt válogatottunk szövetségi kapitánya. Ronald, szeptember hónap menedzsere megfordult már hasonló pozícióban többek közt a Benfica, az Ajax és a Valencia padján is, majd végül a Feyenoord egyesületét hagyta ott a Premier League hívószavára.

Hollandiából követte őt a már említett csapat elsőszámú gólfelelőse, Pellé, valamint a Twente középpályása, Tadics is (előbbi 8 gólnál jár a bajnokságban, míg a szerb játékos neve mellett 6 assziszt áll). Eztán érkezett Forster, a Celtic már régóta többre hívatott, hórihorgas hálóőre, az Atléticoban létszámfölöttivé váló belga védő, Alderweireld, valamint a Long-Mané-Gardos trió kiegészítésképpen. Tőlünk is lízingeltek egy hátvédet, mégpedig az egykoron nagy reménységnek számító, a kölcsöncsapatok között hipervándorként menetelő Bertrandot. E nevekkel próbálták befoltozni a „nyári hőség” által megszaggatott mezt, s mindez a kezdeti nehézségek ellenére kimondottan jól sikerült.

Habár a nagyobb csapatokkal találkozva sorra felvették a bőrszerkót, majd a rózsaszirmokat a bevetett ágyra szórván lefeküdtek várván az „áldást” (jó szentekhez híven), a lightosabb egyleteket egymás után kiütve zsebelték be az tallérokat, s végül az idei esztendő utolsó meccsére is Bajnokok Ligáját érő helyen készülhetnek.  Amit kimondottan a gyengeségeik közé sorolnék személyes megjegyzésként, az a helyzetkihasználásuk. Összeszedettebb védelem (meg az MU) ellen eddig teljesen felsültek szinte minden alkalommal, valamint szerencsétlenkedéseiknek köszönhetően szépen bele is estek egy öt meccsen át tartó vereségi sorozatba, melyeken pusztán 1 gólt sikerült beszenvedniük az ellenfél hálójába.

Hiányzók terén kimondottan jól állunk. Azaz sehogy, ugyanis mindenki bevethető. Egyedül Hazard megjelenése volt kétséges, de a WHU ellen bebizonyosodott, hogy megfelelő állapotban van a játékhoz. A Southampton oldalán Fonte lehet az egyik esetleges kiesett, de a Chelsea-nevelés Cork fellépése is erősen kérdőjeles.  Az április óta beksin lévő Jay Rodriguez pedig lassan oly régóta lábadozik, hogy sokan meg is feledkeztek róla.

Mérkőzésünket a Digi 1 közvetíti 15:05-ös kezdéssel.  Egy valamilyen szinten felforgatott keretet várok. Remélhetőleg az érdekes módon semmivé foszló Rémy megkapja az esélyt, ahogy Schürrle és Salah is rászolgálna már azokra a bizonyos percekre. Zárjuk tehát az évet úgy, ahogy az előzőt elkezdtük: csapjunk oda a szenteknek egy hármassal! Blue Is The Colour 2015-ben is!

***

Záróakkordként annyit még elmondanék Zenzo álnéven, hogy 2014-ben még tervezünk poszttal, sőt posztokkal jelentkezni, szóval nem megijedni kérem, Ja, és 0-2, és lesz Schürrle gól.

schurrle-john-terry

 • trueblue05

  A Hull-Derby-Stoke meccsek után, a győzelmek ellenére is volt bennem hiányérzet. Azt hogy miért, tökéletesen elmondja a WHU elleni teljesítmény – mert így kell lesimázni egy angol középcsapatot. Ezt persze nem lehet minden meccsen hozni, de nem lennék szomorú, ha ma is hasonló forgatókönyv szerint döngölnénk földbe a szenteket. De a legfontosabb a 3 pont. Szerintem Mou ma már fog rotálni, de max 1-2 helyen ( fixen egyedül Schürrlét várom a kezdőbe) .

 • Petikee95

  “Semmi kétség, új szerződést kap. Itt a klubnál és a vezetőségben ezt mind tudjuk. Előbb-utóbb megtörténik, ez csak formalitás.” José JT-ről

  Tudja valaki, miért pont 15:05-kor kezdünk?
  Nem lennék meglepve, ha ma a Mikel-Matic vkp páros kezdene, előttük Willyvel, Fabréval és Hazarddal.

  • Doxazma

   A poszt nagyon jó lett le a kapappal előttetek.
   A szentek impotensek voltak támadásban nagyobb csapatok ellen. Nem hinném ,hogy szükség lenne plusz defenzív emberre. Nem hinném ,hogy mi lennénk az első nagycsapat akit megviccelnek főleg ilyen vékony kerettel a Boxing Day után. (Nem tudom ,hogy a posztban a William szándékos-e ,hogyha az akkor elnézést csak nem igazán értem.

   • Petikee95

    Bevált a jóslatom. Annyi különbséggel, hogy Willian helyett Schürrle kezd.

   • どうもありがとうございます 🙂

    • Doxazma

     Szívesen.

 • Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Filipe Luis; Matic, Mikel; Schurrle, Fabregas, Hazard; Diego Costa

  Cech, Zouma, Azpilicueta, Ramires, Willian, Remy, Drogba.

 • A másik oldalon úgy néz ki, hogy Fontét csak összedrótozták végül a meccsre. Egyébként semmi meglepetés nincs a Soton keretében. Kíváncsi leszek, hogy az Angliában még zöldfülű játékosok hogy tűrik ezt a nyomást, a tavalyiak eléggé elfogytak az új esztendőre.

  • Petikee95

   Bertrandot az a Matt Targett helyettesíti a bal oldalon, aki még csak 19 esztendős, és csak két Ligakupa meccsen jutott lehetőséghez, ahol összesen 135 percet (Stoke 90 perc+Sheffield U. 45 perc) játszott. Tapasztalatlanságára hivatkozva azon az oldalon lehet keresnivalónk.

   • Mivel ma kezd Luis és Schürrle is, lesz dolga bőven.

 • Amúgy nekünk ezt a Spurst 3 góllal kell verni minimum. Lloris-szon kívül mindenki egy jó középszer. Ha RvP sem olyan töketlen, már kettővel ők is nyomnák.

 • Zola

  na nézzük.

  • Az első félidőre pont hazaértem, a másodikra már mondjuk nem maradok 🙂

   A kommentátor ki a f@sz megint??!

   • Nem Monoki és nem is Egri. Amúgy fogalmam nincs, mindig elfelejtem a nevét.

    • Az első mondata, amit elkaptam, az a “Soton sokkal inkább játssza a focit, mint a londoni együttes” – ezzel már jól indított….

     • Doxazma

      Ez a WHU-ra vonatkozott. Egyébként Baumstark Tibi.

 • Sirappa

  Jól látom, hogy Fabrages Oscar helyén? MIkel, Schürrle, Luis meg kezdőben? Oscar pihent eleget…Hazardnak kellene,szerintem.

  • Jól. Ázárt meg rábízom Joséra.

   • Sirappa

    Nem is kételkedek a döntésében. KÖzben oktatunk széleken:D Fabregas igazán elegáns ma.

    • Ja, bár Costa simán lőhetett volna, de nem tette, Maticsnak meg nem kellett volna, mégis megtette 🙂

     • Sirappa

      Azt beadásnak szánta szerintem.

  • Én Ivát pihentetném már, csak sajnos őt nagyon nehéz pótolni. Bár Luist egyszer elnézném az oldalán.

   • Doxazma

    Mármint Azpit a saját oldalán és Filipét is a sajátján. Úgy szerintem működőképesebb mivel Luis ballábas és Azpi jobb, legalább megtudnánk ,hogy arról az oldalról tud-e beadni.

    • Azpi is kihúzza a baloldalon, lehet erre Luis is képes lenne.

     • Doxazma

      Elképzelhető. Bár lehet ,ha így lenne már meglépte volna José.

      • Azpinál is csak azért léptük meg, mert Cole-lal volt valami. Vagy lesérült, vagy több meccsen át alulmúlta magát. Erre már sajna nem emlékszem.

 • myheartisblue

  Kapkodós és pontatlan egyelőre az egész. Mikel és Ázár is pontatlan helyre adogatják el a labdákat. Luis-nak passzait sorra kiszúrják…

 • Forster elég tehetséges “kis” kapus, kíváncsi leszek, mire mennek Costáék ellene. Neki is nagy szerepe volt abban, hogy a Soton ma BL-helyen áll. Érdekesség, hogy csak egy hálóőr magasabb nála, az pedig Pantilimon, aki szintén lehúzta ellenünk a rolót.

 • Ez mi a fasz volt?!

  • Sirappa

   Benéztük, ahogy azt kell…

  • myheartisblue

   Ez egy szarul elsült lescsapda….

   • Lescsapada a felezőnél?

    • Sirappa

     MIért ne?

     • Ha 3 méterrel hátrább indul, már nem is lehetett volna les a térfelük miatt 😀

      • Sirappa

       De nem indult:D

       • De maga a lescsapda ilyen nemű használata lenne pont ezért érdekes taktikai elem 🙂

        • Mindenesetre kb olyan gólt rúgattunk velük, mint amilyet a Soton rúgatott a Cityvel.

     • Pont ezért

      • Sirappa

       Ezt elnézhette volna a 16osunknál is.

  • Ezt a belsővédőpárosunk elintézte. Mané olyan simán futott be középen, hogy csak a vákuum állíthatta volna meg.

   • Nem is értem, ezt hogy. A félpályánál…

 • Ja, Zenzo, nem felejtettem el az esti válaszod, a meccs után reagálok, csak most fantazmagóriák gyötörnek az elmúlt 2 percről..

 • Didier90

  kulturáltan… hátul passzolgatnak

 • Innentől lesz szép nyerni!

  • Kell is. Csúnya lenne a St Mary-sben megfázni. Bár a 0-2-mnek már lőttek, de 1-2 még lehet 🙂

 • Mi van, miért nem akarunk kapura lőni?

  • Levi97

   Mikeltől vártam volna a kipattanót ballal :DD

   • Sirappa

    Most raktam fel az új lámpámat a nappaliban, miért akarod, hogy első nap lerúgja?

   • 🙂 de akkor is, komolyan, 1-0. és ott balfaszkodunk a kapu előtt, 10-14 méterre, és senki nem lő, pedig legalább hatan tehették volna

    • Didier90

     nem igen volt ott hely lőni… talán ha costa engedte volna ki a szélre a labdát

    • Levi97

     Persze, tök igazad van. Töketlenek vagyunk egyenlőre nagyon, talán kicsit idegesek is…

  • 0 kapura lövés fél óra alatt. Azért nem hittem volna, hogy ennyire munka nélkül hagyjuk Forstert…

   • Fájóbb, hogy a 35-ből kb 5 perc volt a “miénk”. A többi meg senkié. Csak, közben a Saints lőtt egy gólt.

 • Drogba11

  Frusztráltak vagyunk. Túlkombináljuk megint. Le kell nyugodniuk a srácoknak.

 • Sirappa

  Azt nem értem, hogy miért nem nyerünk meg több fejpárbajt…

  • Ramires nélkül? Jól vagy?

   • Sirappa

    Akkor megvan a gyógyszer:) Ramires – Mikel csere.

    • Ott is van a vonal mellett. Fáj a szemnek.

     • Sirappa

      Majd szívednek is fog, amikor becserélik:P

      • Biztosan, bár lassan indulok, azt már látni nem fogom 🙂

   • Sirappa

    De ha már cseréknél tartunk, kíváncsi vagyok, hogy mikor fogunk cserélni. Meddig türelmes JM.

    • Hát, ha marad az 1-0, félidőben szerintem Mikel helyére vagy Willian, vagy rosszabb esetben Ramires jön.

     • babence

      most Remy ment melegíteni

    • Schürrlét nem sokára lehozzuk, ha továbbra is ilyen 0.

 • Nem bírózni akarok, de Taylor is szemtelenül fújja a hazai pályát.

 • Gabor1092

  Ráadásul nem is igazán akarjuk erőltetni a jobb oldalunkat, ahol egy tapasztalatlan védő van, inkább erőltetjük Hazardal a balt, ahol eddig talán csak Fabre tudott bemenni, amikor Hazard elhozta onnan a védőt

  • Sirappa

   Hazard átment már 2x jobbra.

 • kasata91

  Remélem a 2.félidőben Mou nem hagyja hogy taktikailag így felülmúlják.

 • Schürrle komolyan a pályán van, vagy csak a cfc-tweetes trolkodott egyet kezdőknél?

  • tessék, ott fekszik

 • Drogba11

  Hazardot nagy százalékban megállítják.

 • Sirappa

  Oscar a keretben sincs? WTF?

 • Drogba11

  Schürrle, Luis off eddig nekem.

  • Egyelőre könnyebb felsorolni azokat, akik jók, mert kb Matics és Ázár felsorolása után abba is hagyhatom.

   • Drogba11

    Ez az.

   • Levi97

    Fabre!

   • Drogba11

    Hazardot viszont nagyon erőltetjük. Ezt ők is érzik. 🙂

    • Ezért 😀

     • Drogba11

      Yes!!! Revidiálom magam. 🙂

   • Sirappa

    Hazard is fáradtnak tűnik és Maticot is úgy szerelték egyszer már, mint még soha. szóval nekem max hozzák a minimumot.

 • Didier90

  Kétlem, hogy ma nyerünk

  • Sirappa

   Kicsit több hitet:) ha kérhetem:)

 • Azért hatalmas, hogy eddig a komolyabb lehetőségek száma 1-0, és ez az eredmény is.

 • Didier90

  váááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááű

  • Sirappa

   Mondtam:) Egy kis hit, meg Hazard csodákra képes:P

 • Gabor1092

  Még jó hogy van egy zsenink

 • Zola

  istenem ha ázár nem lenne….

 • Stonci81

  kövezzetek meg, de Mikel nekem a Chelsea lassítója…védekezés ok…fejjáték, kreativitás, gyorsaság 0

  • Más nincs, ha rotálni akarunk. Ja, de Ramires… szóval érted, nincs más.

   • Stonci81

    csak ez nem az a meccs ahol nagyon lehet pihentetni

    • Egyik bajnoki sem, de ez így jött ki sajnos.

 • Sirappa

  Azért Fabre Assist sem volt gyenge…külsővel tekerve…

  • Levi97

   Gyönyörű passz, gyönyörű befejezés!
   Persze pont most jött be valami szar hirdetés, így csak visszajátszásból láttam :DD

  • Egyébként ez kell, az 5méteres sávban 8 védős Soton játékosok közt csak örlődünk, az ilyen kontrák kellenek

 • Didier90

  Ez nagyon kellett

  • kasata91

   Ha már csapatként szarok vagyunk, legalább egyénileg húzzunk elő ezt azt.

  • Igen, lélektanilag nagyon jókor jött az egyenlítés.

 • myheartisblue

  Angol fogadóiráknál máris a City a nagyobb esélyes a bajnokság megnyerésére! De kutyák, itt van Hazard és egyenlít!

  • masonessteinberg

   most kell fogadni a győzelmünkre 🙂

  • Drogba11

   A fogadó irodáknál is a Citeh volt a BL esélyes, amikor az új érában a City megnyerte a bajnokságot. Oké, hogy ez a PL, de akkor is. 🙂

 • masonessteinberg

  Costa milyen bodicsekkel tolta ki a srácot, h legyen helye Haradnak. Kiváló. gyerünk gyerekek!!!

 • Sirappa

  Pszichológiát helyére tettük. Most JM remélem lebassza őket és egy 1-3at megcsináljuk.

 • Didier90

  Cserélni is kéne, csak nem tudom kit kire. De valami nagyon nem volt jó

  • Drogba11

   Schürrle off, Mikel off (csak kit helyette, mert igaz, hogy lassít, de nem hibázik azért.)

   • Sirappa

    Williant beállóba el tudnám képzelni. Matic mélyebben marad, Willmosunk meg izomból sprintel, szóval visszaérne.

   • Én a Mikel-Willianre szavazok, és akkor Fabregas mehet vissza a helyére, Ázár közép, Willi-Schü meg a két oldalon.

    • Akkor már inkább Willian menjen középre, Hazardnak több haszna van a szélen.

    • Sirappa

     Eden nem való középre, szerintem.

    • Drogba11

     Oké, de, bármennyire is védem a németet általában, most nem látom miért van a pályán (ilyenkor szoktak rám cáfolni)

     • Áh rémgyenge a germán (is), de pont a kontrák miatt inkább ő, mint a kétcsatáros játék, akár Drogba, akár Remy. Komolyan, most kéne Salah, csak ő meg nem elérhető.

      • Drogba11

       Ez a Szentek ellen nem játszatnám a két csatárt, ebben egyetértünk.

    • Schürrle szerintem hasztalanabb volt, mint Mikel. A nigériait még fent hagynám egy kicsit, mert Pellééket szépen sakban tartja, de a szélre jöhetne Willian.

  • Sirappa

   középpályánk szellősebb, mert Fabregas van Oscar helyén. Oscar keményen szűrt, Fabre meg ahogy az imént is láttuk, azért van, hogy ilyen labdákat adjon. Igaz, Oscar sem szar.

 • Endy919

  picsába …. totál elfelejtettem hogy meccs van …
  milyen a meccs , milyenek vagyunk?

  • Drogba11

   Nem jók, nagyon nem, de van egy zsenink, aki eddig menti a becsületünket. Na, ki lehet? 🙂

   • Endy919

    Eden ismét hasít ? 🙂

    • Drogba11

     hasítgat. 🙂

    • Nem, de volt egy gólja.

  • Hát izé. Mi gyengék, lövettünk egy szar lescsabdázással egy gólt a Sotonnal, a félidő vége előtt Ázár egyenlített.

   Sajnos egyénileg és csapatszinten sem vagyunk 100 százalékon, pont azt találgatjuk alant, hogy kit kéne kire cserélni. Tipp van bőven, és nem véletlenül.

 • Sirappa

  Off topic: Ez a Lloris a szemüket is kivédte a MU-nak…

 • Petikee95

  A Soton mind a 9 meccsét megnyerte, amelyiken elsőként talált be. Jó lenne megszakítani ezt a sorozatukat.

  Közben félszemmel nézzük a Cityt is, most kezdtek.

 • Petikee95

  Schürrle-Willian csere.

  • Doxazma

   Kis stat. 18 érintés 69%-os passzpontosság. Ennél kevesebb senkinek nem volt.

   • Endy919

    Torres játszott vagy mi ? 😀

 • Endy919

  Most nézem , a gólunk igen csak szépre sikerült 🙂 Viszont a statok alapján csak ez a helyzetünk volt . Ez igaz ?

  • Petikee95

   Igaz.

  • Igen. Két helyzetből eddig 2 gól a meccsen.

  • Háát, elég körülményesek voltunk a kapu előtt. Mondjuk úgy, hogy nem egyszer jártunk arra, csak lövésig jutottunk ritkán.

   • Endy919

    A srácok valszeg tudták hogy a kádban búvárkodok , ezért bevártak a gólokkal 😀

 • Na jól van hölgyek-urak, én öltözök, aztán lassan indulunk az utolsó családi karácsonyozásra. Szurkoljátok ki a győzelmet, nagyon kell!

 • Ez a csere érett, Schürrle totál semmilyen volt.

  • Sirappa

   Pihentetni akkor is kell..

 • Sirappa

  Pellének már kijárna a qva sárga…

  • a bírónak meg egy pofon

   • Zola

    hát ez a fabregas sztori……simán sárgát kapott mert olyan hülye volt,hogy hagyta magát felrúgni..

 • Petikee95

  Elmentek a jó ***** anyátokba. Szórakoznak itt velük, baszd meg.

 • Willian 3 sec alatt többet veszélyeztetett, mint Schürrle.

 • Levi97

  azért na… inkább tizi mint sárga…

 • Endy919

  hát ez egy kurva 11-es volt…

 • myheartisblue

  és most lehet a rákfaszaáig leontani ezta qrva bírót!

  • Sirappa

   Vonalbírót kell anyázni, mert neki ezt látnia kellett volna…

   • myheartisblue

    A játékvezető is gyenge. Össze-vissza fújdos, és szaggatja a játékot.

 • Azért vicces, hogy a partjelző ezt nem vette észre 🙂 Hozzáértő emberek sokaságának kezében meccs!

 • Didier90

  Mi történt? most értem vissza

  • Hazardot gáncsolták, erre tizi helyett ő kapott sárgát.

   • Levi97

    *Fabregast

    • Jah…hát…Téjlor, a k*rv* any*d!

     • Didier90

      Maticnak is tök bagatel szabálytalanság miatt adott sárgát

      • Petikee95

       Akartam is mondani…

 • Petikee95

  Azt a kurva, mekkora játék. Bemehetett volna…

 • Doxazma

  Filipének megy ez a dribbling.

 • Endy919

  vezet a city

  • Igazából én azt vártam, hogy már az első 10 percben vezetni fognak.

   • Ja, hát nem a Burnley fog az Etihadban gálázni 🙂

    • Sirappa

     Pedig átkapcsolnék rá:)

 • Sirappa

  Kezd a helyére állni játék képe. Elég voltegy Schürrle-Willian csere?

  • Didier90

   ugy tűnik

   • szerintem sokkal inkább a jókor jött egyenlítés, és az akarásunk, de Willi sokkal jobb, mint a német

  • Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de Costa sem tűnik ki ma nagyon…

  • Doxazma

   Lentebb már lefirkantottam de bemásolom ide is. Mivel a német láthatatlan ember volt ezért eléggé úgy néz ki.Kis stat. 18 érintés 69%-os passzpontosság. Ennél kevesebb senkinek nem volt.

 • Didier90

  Costának el kellett volna esni

  • akkor kiállítják 🙂

   • Didier90

    XD

 • Levi97

  Kösz Mou, kellet ez a beszéd az öltözőben!

 • Kezd fonnyadni a Soton.

  • Petikee95

   Előbb-utóbb a gól is jön.

 • Levi97

  Megint lőni kellett volna, nem?

 • Petikee95

  Nem tudom, miért nem lőjük el…

 • Fabre ezért is megérdemelt volna egy sárgát.

  • myheartisblue

   😀 😀 😀 Adhatott volna egy gólpaszt…de inkább elcsúszott,hátha mehet már zuhizni. 😀

 • Doxazma

  Kimontta’ ,hogy locsolják főő

 • salsal

  X szagot érzek 🙁

  • Levi97

   meglesz ez… de elég nagy parasztok lettek, már ezek sem szentek!

 • Petikee95

  Jön a Király.

 • myheartisblue

  Gyorssszavazás: Kivel mentenéd meg a mérkőzést?
  A: Drogba-val
  B: Rémy-vel
  C. Ramires-szel a brazil jézussal.

  • Levi97

   csakis C!

   • myheartisblue

    akartam még Bajner-t írni,de őt nem érdekelte…

  • Jézust követnék a szentek!

  • Endy919

   D . Torres

 • lamps8

  sajnos jobb nálunk a city, szomorú kijelenteni de jobb.

  • És te kinek szurkolsz? Vagy a nickeddel együtt átigazoltál oda? 😉

   • lamps8

    vergődhetsz itt de jobbak.

    • masonessteinberg

     lassíts pajtás

    • Drogba11

     majd májusban kiderül

    • jujj-jujj, azért nyugtass meg, hogy kiesünk, ugye?

     • lamps8

      nem kell ez az útwengeres stílus

  • Miben? Ők szívtak itt a szenteknél. Csak mert Agüero nélkül ütik a Burnleyt, WBA-t meg a CP-t, még nem lesznek tutibbak,

   • lamps8

    * az összes csatáruk nélkül

    • De ezek mind fixegyes meccsek, ahol az lenne a hatalmas meglepetés, ha nem nyernének 2-3 góllal. Kiesőjelölteket mi is így szívattunk.

    • Drogba11

     akkor szimpatizálj velük. 🙂

   • Ja nem, bocs. Ők pont nem. De ettől még nem hiszem, hogy annyival jobbak.

    • lamps8

     simán nyertek itt csak megjegyzem, brutál sérüléshullámot vészelnek át folyamatos jó játékkal, nagy szériába vannak

     • Azért az kicsit sem volt sima. Az első félidőben Agüeróstól partiban voltak a szentekkel. Aztán jött Touré találata, és a másik kettő faszántos védelmi hibákból.

  • Zola

   mondjuk az érdekelne,hogy ezt miből vontad le.csak mert mi az idegenbeli rangadók jó részét letudtuk.ők még közel sem.

 • Levi97

  Off: City 2-0.. túl könnyen jött nekik már megint.

 • Didier90

  nem hiszem el bazdmeg

  • Levi97

   ott is fagyott, baszod.

 • Drogba11

  esünk, kelünk

 • Endy919

  SztiviDzsííí szelleme …

 • Petikee95

  Azért meg ne halj, te köcsög.

 • Didier90

  jó a szöglet abba jok vunk

 • Didier90

  kurva anyád taylor

  • kasata91

   ez 1 f@sz

 • myheartisblue

  Luis mál bal csatárt játszik 😀

 • Drogba11

  Tipikus: nyomunk, de semmi nem jön be. Csak azt nem értem, miért ívelgetünk. Szerintem ma nem nyertünk fejpárbajt, nincs értelme.

 • “Óriási tapsot érdemel teljesítményéért a Southampton”
  Tényleg. Tapsoljuk meg Taylor fantasztikus teljesítményét.

 • Didier90

  5p-et adjanak legalább

 • kasata91

  Egyszer húzzunk már be mi is valamit 90+ba ne csak a MU mindig !!

 • Didier90

  szétbasz az ideg

  • Sirappa

   engem is…

   • Levi97

    sorsszerű lenen beverni.

   • Sirappa

    Az a Pellé sárga már rég érett

  • Doxazma

   Egy félidőnyi játékkal nehéz megverni a szezon második legkevesebb gólt kapó csapatát. No meg a vakbíró meg nem adott tizi.

 • Petikee95

  “Többet tett a Southampton ezért az 1 pontért” WTF? :DDD

 • kasata91

  ” két csapat közül többet is tett a Southampton ezért az 1 pontért”
  XDDD

 • masonessteinberg

  picsába az egésszel

 • Sirappa

  Mi fogytunk a karácsonyi pörgésben, nem a City. Szomorú, de ez van. Schürrlére orrolok nagyon…

  • Ha mi is kiesőcsapatokat kapunk, bírtuk volna. Persze ez rohadt magyarosan hangzik, de a Stoke-WHU-Soton nem legkellemesebb ellenfél 1 héten belül.

 • Endy919

  Akkor is Top of the league !

 • Drogba11

  A Csirkéket meg kell verni, különben hopp után kopp lesz.

 • trueblue05

  Kár az első félidőért. A másodikat meg hiába nyomjuk végig ha nincsen szerencsénk. Én szeretem Schürrlét de ha így megy tovább akkor lassan tényleg szedheti a cókmókját.

 • “Többet tett a Soton az 1 pontért”
  Méltó megkoronázása egy digis közvetítés végének.

  • trueblue05

   Végül is a döntetlenért többet tett, azzal hogy védekezett és pont nem csinált semmit. Mi a győzelemért tettünk többet.

   (csak a megfogalmazás elég szerencsétlen)

  • Drogba11

   Nem köttetem be a Digit, annyit szidjátok a kommentártorokat. Maradok a streamnél, az angolok egyébként is jobban tolják.

 • lamps8

  congrats jose, ma kellett játszatni a balfaszok balfaszát schürrlet és beadni képtelen filipe luist is, nem pedig otthon a west ham ellen.

  • trueblue05

   Szerintem Luison nem múlott semmi, bár kifejezetten nem játszott jól. Schürrlét elég rendesen benéztük, benézte José.

  • Didier90

   utólag kurva könnyű a hibákat keresni. Az elsőfélidőbe szarok voltunk a 2.-ba nem volt szerencsénk. Nekem még mindig a 4 elhagyott manchesteri pont fáj iszonyatosan

   • lamps8

    ott belefért az X, az más kérdés milyen módon, ezt eltaktikázta a mester kőkeményen.

    • Didier90

     “belefért” meg volt nyerve az a meccs… Nem taktikázott itt el semmit ennyire futotta ma az erőnkből. Kis szerencsével simán megnyerhettük volna a 2. félidőben

  • Luist kár kikezdeni, őt nem tenném annyira felelőssé az eredményben. Beadások és fejpárbajok terén mindenki 0 volt ma. Schürrle meg eddig is két dologhoz értett: futni és bevágni öt méterről a kidolgozott akciót. Persze néha dobott bele valami pluszt, de átlagban nem nagyon volt több.
   Igazából sosem értettem, miért hiányolják őt ennyire az idei kezdőből. A tavalyi bunkerkeretben még elment, de ebben a mostaniban nagyon kilóg már hónapok óta.

  • Drogba11

   nagyon elfogult vagy vagy csak ennyire temperamentumos, de Schürrle ügyben egyetértek, viszont Luist felhozni?
   Ja, akkor visszakérdezek, akkor még mindig a City a jobb? 🙂

 • Endy919

  Ébredezik a Burnley ! 😀 2:1

  • Didier90

   ne reménykedj csak csalódni fogsz

   • Endy919

    De rúgtak egy jó fasza lesgólt 🙂

    • Didier90

     most rámtetted elkezdem nézni:D hátha

 • Endy919

  Lukaku kikerült az Everton kezdőjéből 🙁
  Nem tett jót keni az a öngól 😀 … Viszont Baines szélsőt játszik ? Miafasz ?

 • Endy919

  lamps8 kolléga , légyszi leírnád miben jobb ez a city ? Mert lófaszt sem játszanak:)

 • Endy919

  2:2 :DDDD BURNLEYYYYY 😀

 • Didier90

  Bazdki csak huzzák ki

  • Endy919

   nemnemnem ….rúgjanak mégegyet ! 😀

   • Didier90

    XD

 • Didier90

  Jó tudni, hogy Scott Sinclair még életben van. Ennek igazán örülök

  • Valamiért buzgón lecsapott rá a City az első Swansea-idény után. Nem igazán értettem, minek, de oké.

 • Petikee95

  Idézném lamps8-ot: “sajnos jobb nálunk a city, szomorú kijelenteni de jobb.” Mesélj még…

  • salsal

   Ennél frappánsabb választ erre nem is kaphatott volna.

  • Zola

   hát öcsém ezt oda tetted.:-D

 • Endy919

  úgy vigyorgok , mintha nyertünk volna 😀 …

 • BURNLEY!!
  ÉS úgy x-elt a Burnley, hogy még a ráadásban is nyomtak, végeztek el a a City ellen szögletet és próbáltak gólhelyzetet kialakítani!
  De persze, – mint tudjuk, “a City jobb”, így meg sem szólaltam 🙂

 • masonessteinberg

  Köszi szépen Burnley! 🙂 Nagyon szorítottunk nektek :-Đ

 • Ez a forduló eddig olyan, mintha nem is lett volna 😀 Az első 4 kapott +1 ajándékpontot és semmi sem változott a szemszögünkből 🙂 All Hail, Nothing!

 • Zoleee

  Sziasztok, üdv minden blue-nak.
  Eddig csak olvasgattalak titeket de eljött az ideje, hogy regeljek így mostantól már aktiv leszek.
  Egyébként 2004 óta vagyok Chelsea fan, mióta megláttam Drogba – t játszani, az ellenfélre már nem emlékszem..
  Azóta imádom ezt a csapatot és persze Mourinho-t.

  A meccsről : habár nem brillíroztunk de szerintem megérdemeltük volna a győzelmet, ez van.
  És így hogy a mászoka kékek leixeltek már annyira nem is zavar. Egy Burnley-vel, otthon 🙂

  • salsal

   Pont ezt akartam írni. Azért 2 gólos előnyből, otthon x-elni egy Burnley ellen, cimvédőként nem kicsi blama.

   • Azért nem kaptak ki, bár elég cink, hogy a 92. percben még a Burnley végez el szögletet 🙂

    • salsal

     Javítottam a hibát. 🙂

   • Zoleee

    Most nézem, a Burnley-nek egy idegenbeli X-e van. Leicester-Burnley 2:2. Óriási 🙂

  • Üdv az LR-en! 🙂

   • Zoleee

    Thx

  • Drogba11

   Üdv itt! 🙂

 • Most, hogy a “jobb Citynek” olyan horgost nyomott a Burnley, mint Lewis Klitschkonak, nagyjából ki is lett javítva ez a kis botlásunk. Mivel a 3. MU is ikszelt, azon sem kell aggódunk, hogy jobban befognak minket. Eme iksz talán kicsit kimossa a fejeket a sarkantyúsok elleni meccsre, amire azért rá tudunk pihenni.

 • Yo, ez az Everton egyre szánalmasabb 🙂 Lukaku tudta, hová kell menni 🙂 Nem lennék meglepődve, ha Martínezt kivágnák. Igaz, Moyesnál is voltak ilyen sorozatok, de nála nem is volt ekkora deficit. Meg gondolom idén nem a 7. hely volt a cél.

 • salsal

  A City azért még be lesz dobva a darálóba.

  • Igen, szépen megúszták ez évben az idegenbeli rangadókat. Miránk két rivális vár még a Bridge-től távol, de az egyiket le is rendezzük elsején a sarkantyúsok ellen. A katéter-kékekre még 5 derbi vár felderítetlen terepeken.

   • salsal

    Így van, többek közt egy, a szezon kezdete óta azért jócskán erősebb United ellen. Reméljük okoznak egymásnak pár kellemetlen percet.

    • Vagy a szezon kezdete óta ugyanolyan f*s Liverpool ellen. Reméljük okoznak egymásnak pár kellemetlen percet.

 • Zola

  Azt is megjegyezném halkan,hogy tavaly mi vertük idegenben a Soton-t egy sima-liba meccsen 3-0-ra és a City játszott velük döntetlent.Aztán tudjátok ki lett a bajnok?;-)
  A legnagyobb probléma,hogy sokan egy meccsből vagy 1 félidőből indulnak ki.Nagyon messze van a vége,és szerintem bajnok lesz ez a csapat.

  • A MU?

   • Zola

    Igen!Ön nyert egy 17 fős cigány családot egy egész hétvégére!Jó szórakozást….:-P

    • Francba, én a 12 fős metélt dzsigolótársulatot akartam…

 • Reagálva Zenzo esti kommentjére:
  Valóban voltak McEachran előtt is nagy tehetségeink, de akkoriban volt nagyjából ilyen mennyiségű, kiugróbb tehetségnek tartott ifi egyszerre a csapatnál. Az U-eredmények meg szerintem nem mérvadóak ilyen szempontból. Pl. Mekiék is nyertek youth FA-kupát, aztán abból a keretből mindenki kikopott az évek alatt. De most ha nagyon elrugaszkodott akarok lenni, felhozom a 2009-es ifi válogatottunkat. Én Kalast a csapatnál tartottam volna, mert a Pool ellen látszott, hogy benne van a szikra. Vele szerintem számolni is fog Mou. Aké pedig Benítez ideje óta elég közel áll a csapathoz, szerintem már csak idő kérdése, hogy pár meccs erejéig komolyabban megkapja a lehetőséget.

  • Endy919

   Kalas egy szar Bundes csapatban alig játszik. Szerintem nem lesz itt belőle semmi. Chalobah is hatalmas csalódás nekem . Egy tuti kiesőnél alig fér fel a padra…. Pedig én őt nagyon bírom.

   • Csak mert fiatal kölcsönjátékosként nem játszanak, még nem kell őket leírni alapból. Általában nem azért veszik őket kölcsön, hogy alapemberek legyenek, hanem hogy kiegészítsék tartalékként a keretet. Egyedül kölcsönjátékosok az utóbbi években talán Vitesse-ben játszottak rendszeresen.

    • Endy919

     De a padon mégse fejlődnek . Érted…

     • Nem, de annál úgyis kevesen jutnak tovább a kölcsön adott fiatalok közül.

  • Endy919

   De volt itt nagyon sok játékos akiben sokan hittek aztán most hol vannak ?
   Meki , Kakuta, Borini , Van Aanholt , Bruma , Töre , Stoch ( személyes kedvenc ) , Manciene , Cork , …..
   Nagyon sajnálom őket.

   • Ebben egy oldalon állunk.

   • Petikee95

    Ha már Töre, épp ma talált be a Besiktasban (2-1-re nyertek).

 • Petikee95

  Nem tudom, hogy volt-e már ennyi komment az elmúlt időszakban az LR-en, de visszább keresve az Arsenal elleni beharangozón volt 219, a többi mind kevesebb. 😀

 • Didier90

  Josét jól kifogják kezdeni a meccs utáni kirohanása miatt. Már megint az egész világ ellene van:D Tényleg nonszensz néha amiket mond de én becsülöm ezt benne. Jól mutatja, hogy ezt az embert a győzelmen kívül nem érdekli semmi. Nem bírja elviselni ha nem úgy mennek a dolgok ahogy azt ő eltervezte. Cesc nyilatkozatát is érdemes megnézni, ő sokkal higgadtabb volt… aszongya nem tudom, hogy tud-e majd aludni a bíró emiatt vagy se:D Tény, hogy tizi volt de legalább a citynek is benéztek egy les gólt. Mondjuk akkor José még abba a hitbe volt, hogy csak 1 pont az előnyünk

  • Ezért a nyilatkozatért megkapjuk a kövi meccsre Foyt.

   • Didier90

    vagy csak jól megbüntetik vagy eltiltják

    • Foy durvább, őt fogják választani.

  • Drogba11

   Mit mondott? Hol lehet elolvasni vagy megnézni?

   Oké, megvan.

   • Didier90

    a skysports.com-on egyébként egyből felrakják a meccs utáni nyilatkozatokat

    • Drogba11

     Köszi! 🙂

 • WudigessBoi

  Amúgy köszi a vendégposztokat srácok! Ez a kettő az egyben akció jó kis kommentcunamit generált:)

  • Domo, de nyugodtan megvallhatod, hogy az én berahangomnak köszönhető mindez 🙂

 • Szevasztok, megjöttem újra. Szóval azért csak maradt az 1-1. Hogy a t*k*mbe’? Há’ szétbombáztuk a kapujukat… asszem. (Asszem megittasodtam)

  Sz’al na. Bind1, legalább az első 8 helyen annyi történt, hogy helyet cserélt az Arsenal és a WHU (meglepetésre, mert ez főleg csecsnyin múlott)… a Spurst viszont nagyon meg kell szórni, mert a korlátoltkékek megértek góllövésben.

  • Szépen bekkelt a Soton, plusz nem tudtunk beadni… meg fejelni… vagy távolról lőni…. de cserébe Costa is szépen eltöketlenkedett egy ziccerhelyzetet.
   A WHL-re általában amúgy sem veszteni járunk, de megszórások sem nagyon vannak. Legutóbb Carlo alatt tudtak minket ott elkapni (2-1), azóta három 1-1 és egy 2-4 (RDM emlékezetes csatása a sensei-jel). A különbség, hogy itt most egy döntetlenre eléggé ráfaraghatunk.

   • A Saints-Spurs idegenbeli fordulóra eleve számoltam pontvesztéssel, így most elvagyok azzal, hogy ez megvolt, szóval jöhet a köcsög Spurs, és akkor alázás 🙂 A Burnley így is megtette azt, amit nem várt tőle senki – én sem. Sz’al hojrá

 • kaboca09

  Sziasztok!Valaki összetudná foglalni magyarul, hogy JM mit nyilatkozott a meccs után?Köszi

  • A lényeg, hogy amellett, hogy lefaszagyerekezte a bírót, közölte, hogy bazi nagyot hibázott, és ha tényleg őszinte fickó, akkor leírja, hogy hibáztam, és bár a meccset már nem nyerjük meg, de legalább törlik Cesc sárgáját. “Emlékeztetett” mindenkit, hogy ez nem az első eset (Costa vs Burnley), és hogy ez nem szép dolog, hogy ennyire utaznak ránk, illetve a média részéről sem, hogy a nem megfelelő helyzetekre világítanak rá (a Hull ellen, hogy Cahill miért nem kapott sárgát, miközben Luisnak meg széttaposták a lábát), és akkor még ott van Hazard esete is.

   A meccsről annyit mondott, hogy megpróbáltunk mindent, de nem jött be, főleg a második félidő alapján volt sima a meccs képe, de hát nem jöhet be minden, a Saints legfőbb taktikai eleme az volt, hogy mi ne jussunk el a kapuig. Sérültjeink nincsenek, de Oscar beteg volt, ezért nem játszott, meg elmondta, hogy azért cserélte le Schürrlét Willianra, mert a taktika megkívánta azt. Ma a srácoknak pihinap, aztán hojrá a Spurs ellen.

   Kb ennyi.

   • kaboca09

    Köszönöm!

 • Valami elég érdekes pénzügyi tranzakciós sorozat lett ebből a Torresből – alighogy bejelentettük, permanent a Milan deal, hirtelen ma meg az Atleti ír:

  http://www.101greatgoals.com/blog/transfers/done-deal-atletico-madrid-announce-the-signing-of-fernando-torres-tweets/

  http://www.101greatgoals.com/blog/at-last-back-home-ex-chelsea-man-fernando-torres-tweets-about-return-to-atletico-madrid/

 • : ))) Azért, volt 1-2 áruló is. Mondjuk, ha szebb nőt találtak volna, lehet több is lett volna… 😉

  http://www.101greatgoals.com/gvideos/chelsea-fans-put-to-the-test-would-you-kiss-a-beautiful-tottenham-fan-video/

  • Endy919

   Beautiful ….. hát hogyne 😀
   De a moderátor csaj egész jó volt . 🙂

  • mohacsia

   Azon a szigeten elég nagy a baj, ha ő szép…

 • WudigessBoi

  Egyébként most picit pikkelek a Southamptonra, mert eddig folyamatosan az volt a cégérjükön, hogy ők mindig fölvállalják a saját támadófocijukat, legyen bárki az ellenfél (talán ezért is szoptak ki majd’ minden rangadójukon). Ehhez képest tegnap kőkeményen bekkeltek, annyian álltak a tizenhatoson belül, hogy a mieink már oda sem fértek. Szóval ezt tőlük nem vártam, pláne hazai pályán.

  • Ezért nem haragudhatsz rájuk – mármint de 🙂 csak szerintem nincs értelme. 4 vereség zsinórban, valamit ki kellett találni. Megszerezték a vezetést a Chelsea ellen, az 5-3-2-es felállás adott volt, szerintem ez “rendjén van”, hasonló helyzetben mi sem csináltuk volna másképp. Annyi van, hogy kicsit kifogyott a varázspor, amivel az ilyen meccseket végül behúztuk eddig. De inkább a Soton ellen legyen 1-1, ahol egyébként is kalkulálható volt idegenben a pontvesztés (függetlenül attól, hogy más előtt meghasaltak-e vagy sem), mint 1 meccsel korábban a WHU ellen 🙂

   van ilyen, a védelmünk benézett egyet csúnyán, a bíró is, valamiért tegnap nem nyerhettünk. Hála égnek, a City sem. Az inkább blama, mint ez 😉

   • WudigessBoi

    Jó, de azt a négy vereséget feledtették két győzelemmel, szóval annyira mélyen biztos nem volt az önbizalmuk, plusz a kezdőjük sem volt tartalékos.
    Na mindegy, tőlük szokatlan volt ez mindenesetre. Egy Sunderlandnek vagy Stoke-nak nem rónám föl. Kíváncsi vagyok, az Arsenal ellen mivel próbálkoznak majd…

 • Na, az Atletico bejelentette Torres leszerződtetését. Külön érdekesnek tartom Torres megszólalását, mely szerint a Milannál azt mondták neki, hogy kulcsjátékos lesz, és mivel ez nem jött be, a távozás mellett döntött 🙂

  • Endy919

   Azért egy levelet írhatott volna nekünk , hű szurkolóinak . Már a második legendánk távozik rövid időn belül egy szó nélkül . 🙁

   Amúgy viccnek tűnik , de Torres legendája szerintem még sokáig fog minket kísérteni . Sajnos.

   • Endy919

    Viszont azt is érdekesnek találom , hogy amíg itt volt Torcsi 100000- szer kívántam a pokolba. Most amikor már elment , sajnálom csórikámat , hogy kibaszott vele az élet . Megérdemli , hogy otthon még legyen egy jó idénye , mielőt bedobja a törölközőt.

    • Én sokáig bíztam benne és próbáltam elhinni, hogy igen, belőle lehet valami. Csak aztán AVB idényében volt egy január, amikor Drogba elment aknázni és őrá kellett támaszkodnunk. Ott annyira szerencsétlen volt, hogy komolyan megrengett a hitem. Aztán a BL-döntő utáni hisztijével sem nőtt a tekintélye nálam. Utána már teljesen semleges maradt a számomra. Az RDM-éra alatt meg szerintem mindenkit magára haragított valamilyen szinten a bénázásaival.

     • myheartisblue

      Én bíztam benne. Lehet sokat bénázott, de mindig keményen küzdött, én legalább is ezt láttam. Akarat volt benne, ha már kellő tűz nem is. A végére persze én is beláttam, ez így nem mehet tovább. Igazi csatár kell: Costa, aki ellenszenves is volt, nem is hittem benne, de ő egy vérbeli, csatár, akire szükségünk van. Én is azt kívánom Torres-nek h. feléledjen az Atlético-ban.

      • Én a Drogba nélkül töltött január után beláttam, hogy benne nem lehet bízni. Lehet, hogy hajt meg akar, de ettől még bénán játszott, s árnyékként tűnt el, néha meccsekre is. Ezután reménykedtem benne, hogy sosem lesz az első számú csatára a csapatnak, mert arra nagyon rá fogunk faragni. Sajnos ez el is jött a következő idényben…

   • Azért Bosingwa már jó régen távozott, nem olyan rövid ez az intervallum.

    • Endy919

     Én az isteni Florent-ra gondoltam . 🙂

     • Azt hittem az izraeli Xavi, Benayoun jutott az eszedbe.

      • Endy919

       Ő sem köszönt el tőlünk …
       Pedig ő is szeretve volt !

       • Én tényleg bírtam. Emlékszem, utolsó hasznos mozdulatával varázslatos labdajátékot követően Ramiresnek adott egy gólpasszt. Erre azóta sem voltak sokan képesek.

   • myheartisblue

    Torres elköszönt… nyilatkozatában:

    “For me my three-and-a-half years at Chelsea were unbelievable,” he said.

    “I won the Champions League, Europa League, and FA Cup. Chelsea gave me what I was looking for when I left Spain and Liverpool: trophies.”

    “It gave me all the trophies I have with clubs and I was lucky enough to also win trophies with Spain. Now I hope to win them with Atletico.”

 • Lavid Duiz

  Off: Dilemma! 😀

  • Hányszor linkelitek ezt be ? 😀 Már fantazmagóriáim vannak tőle 🙂

   • Lavid Duiz

    Ne má! Ez már volt itt? De égő! 😀

    • Igen, még csak nem is kell nagyon legörgetni, ma délelőtt linkeltem 🙂

    • Didier90

     én még nem láttam, nem is tudtam, hogy van ilyen csatorna:D

   • Mondja az, aki meghuzza ugyanezt a lépést 🙂

    • Vádaskodsz, de nincs bizonyítékod 🙂

     • ööö, khm…

      Zenzo Mod • 11 hours ago

      Valami elég érdekes pénzügyi tranzakciós sorozat lett ebből a Torresből – alighogy bejelentettük, permanent a Milan deal, hirtelen ma meg az Atleti ír:

      http://www.101greatgoals.com/b

      http://www.101greatgoals.com/b

      Majd aztán hirtelen, 6 hours ago:
      Cech01 • 6 hours ago

      Na, az Atletico bejelentette Torres leszerződtetését.

      😛
      :)))))))))

      • De ott én hozzátettem a nyilatkozatát, ami te nem. Nyeheheheheheheheheh.

       • Ja, hát én meg a 101greatgoals-os linket dobtam be, Lavid meg egy youtubeosat direktben, na? 🙂

        • A tartalom ugyanaz. Nyehehehehheehhehehe

         • Feladom bazzeg, ennek már akkor sem volt értelme, mikor elkezdtük, most meg már annyi se 🙂

          Vitázzunk értelmesebb dologról: a CP/Warnock lehet elindította a lavinát? A WBA is úgy gondolta hirtelen, hogy a gyér szereplésük legfőbb okozója maga Irvine, aztán jól ki is rúgták. Mint már taybor írta fentebb, Pardew meg a CP-be tart, így a Newcastle is edző után nézhet.

          BR most talán megmenekülni látszik megint, de nem lepődök meg, ha viszont a Hull vagy a Villa edzői sem élik meg jelenlegi helyükön 2015 februárját. ‘Arry remélem maga vezetheti vissza a qpr-t a helyére, a második ligába, ők úgy megérdemlik egymást. Talán Martinez széke billeg még kicsit, mert az első, relatív remek szezon után a jelenlegi elég felháborítóan semmilyen.

          • Nekem az tetszett, ahogy BR kikérte magának a kritikákat, mondván tavaly az év egyik legjobb menedzsere volt és a csapatból elvesztett két klasszis játékos (gondolom az egyik Studge). Hát basszus, ki költött el majdnem 120 millió fontot középszer iparosokra?

           Sokan mondják, hogy ha van elég pénz, akkor pikk-pakk fel lehet építeni egy bajnokcsapatot a lé szórásával, de ez is bizonyítja, hogy kell egy megfelelő szakember, aka edző, aki tudja, kire van szükség és hogy miért, valamint hogy ahhoz elég jó-e a kiszemelt plaja. Plusz jó pár kiváló megfigyelő is elkél, de a döntés nem az ő kezükben van. Ebbe szépen belebukott tavaly Kanalas-Viperás is. Egyébként Rodgers-szel szvsz kihúzzák nyárig. Ha ugyanazt eljátsszák, amit tavaly a már említett Spurs (előhúznak egy TS-t a kalapból fél évre), azzal semmit nem segítenek, télen pedig úgyis csak selejtesebb edzők elérhetőek. Annyi erővel meg már inkább maradjon BR.

           Egyébként szerintem ez nem lavina, pusztán közeleg a félév és a január. Ilyenkor még van idő kapcsolni és edzőt váltani, hátha az újonnan érkezett szakember még valakit a klubhoz tud csábítani, plusz még valamennyi ideje is van féltávnál, hogy megszabja az új csapatrendszert. Mind tavaly Pulis, bár ő előbb került a CP-hez.

           A WBA amúgy szépen fogyasztja az edzőket: másfél év alatt 4 mester. Lenyűgözőbb, mint a magyar szöv. kapitányi termés ’86 után. Pardewnál állítólag ma tárgyalnak. Mivel neki még van egy 99+1 éves szerződése Ashley-vel, perkálni kell érte a CP-nek. Ami vicces, mert a Palota anyagi helyzeteit nézve fogalmam nincs, hogy miért dobnának ki pénzt a liga egyik legszemforgatóbb “szakemberéért”. Mindenesetre de Boer a kiszemelt utód, bár ő nyárnál előbb nem hagyja ott Hollandiát.

           Én a kupiárnál eltudom képzelni, hogy végül kiharcolják a bennmaradást, mert idén pont annyi töketlenebb team van náluk, amennyi kell. Tokoro de, Martínezt nem lennék meglepve, ha kivágnák még nyár előtt. Rekordigazolás, jó 36 milliós deficit és 12. hely. Oké, hogy senki nem várt tőlük bajnoki címet, de 5 egységre vannak a kiesőzónától.

 • Petikee95

  http://www.thefa.com/news/governance/2014/dec/papiss-cisse-charged

  Papiss Cissét 3 meccsre eltiltotta az FA könyöklésért, ezért nem játszhat ellenünk 10-én, hála a jó istennek.

  • lamps8

   reménykedtem benne hogy így történik

 • taybor33

  Úgy tűnik a pool lerendezi Monk hattyúit Fabianski aszisztálásával. Ezzel megelőzi Pardewékat az év végére.
  És ha már Pardew, a szennyirodalom szerint tárgyalnak a CPvel.

 • Zola

  A Chelsea 2014-ben:
  56 mérkőzés
  38 győzelem
  11 döntetlen
  7 vereség
  113 lőtt és 37 kapott gól

 • Lavid Duiz

  Na, most erre mit mondjunk? A partjelző is szólt a bírónak, hogy Fabregas nem szimulált, és az eset 11-es, de a bíró nem hallgatott rá. Inkább okoskodott. 🙁

  http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/assistant-referee-said-chelseas-cesc-4890932

  • Endy919

   Verje az …..
   A mondat további részét a fantáziátokra bízom . 🙂

  • Blue One

   ne mondjuk semmit, inkább kérdezzünk! Miért nem lengette a zászlóját??

  • Írtam is a meccs közben, hogy ezt a partjelző miként nem vette észre…
   Szerintem az idei PL-ben a játékvezetők messze alulmúlják még önmagukat is. Akik eddig tudtak hozni egy jó átlagot, azok homályként fújnak a mérkőzés egyes részeiben, akik meg eddig is Foy-szinten voltak, azok még megdobják egy kis plusszal az eddigi munkásságágukat. Jó lenne már őket is felelősségre vonni a hibáik után, mert a legtöbb büntetlenül fúj el meccseket már évek óta.

  • Blue One

   egyébként a bírók mindig is rosszak voltak a PL-be, de amit idén művelnek az még a szokottnál is gyengébb. Tegnap, a pool-swansea meccsen a bíró két ütést is elnézett. Az egyiket tisztán kellett látnia, hiszen ott állt a közelben, de semmi sem történt. A másik esetnél pályán kívül (szögletzászlónál) történt az esett és a pool játékosa arcon ütötte a swansea játékosát. Az ütés az asszisztens VÁLLA FÖLÖTT (!!!) történt, de itt sem történt semmi. Ezek után mit várunk tőlünk, de komolyan?? (Talán ha őt találta volna el, akkor lengetett volna…TALÁN…)

  • Didier90

   akkor miért nem lengette a zászlaját a “becsületes” partjelző?