Black swan

blackswanA Black Swan, avagy Fekete hattyú Darren Aronofsky filmje, egy – nem meglepő módon amerikai – balerináról szóló pszicho-thriller. Alapjában véve szeretem a lélektani filmeket, eredendően úgy gondoltam, ez is az lesz. Ehhez képest, Natalie Portman és az Oscar ellenére elvesztegetett másfél óra volt az életemből – maga a 108 perces rettenet. A Liberty szurkolótábora gyaníthatóan ugyanezt élte át, két felvonásban. Öt gyomros, nagyjából 95 percen keresztül.

Volt viszont egy orbitális különbség a hattyúdal végén, amely frázissal csak azért nem nyitottam, mert túlzottan nyilvánvaló lett volna, így nem is tettem. Úgy gondoltam, utána sem dobom be. Hoppá.. no, mindenesetre valóban volt 1 különbség, akkor úgy álltam fel a végén, hogy öljetek meg – ma, akkora széles vigyorral a pofámon, hogy alig fért be a két fülem közé. Most 2015-ben vagy január 17-én (is) van karácsony, vagy, ha már a számokkal szórakoztunk legutóbb, akkor 2×2 néha 27.

27

Az élsport nem ismeri el a csoda létét. Általában-többnyire ugyanis máris gyanús, ha egy csapat ennyire rossz, míg a másik ennyire veszettül jó napot fog ki. Komposztáltuk a dicsőség kertjét, és idén már nem először arattunk. Ejj, na, szar duma, deee diplomáciai mentességem van, felelősségre vonás kizárva. Mondjuk, van abban valami szép, amikor leírsz valamit, és már kiröhögöd saját magad, hogy hát mégis hogyan írhattál le ilyet.

Na most itt volt egy szakadás, szóljon, akinél szintén előfordult, de tegnap este kb 11-től nem nagyon volt elérhető a TACCS felület (azaz, nem csak a mi blogunk, de egyik taccs sem), és miután nem lehetett menteni a szerk felületen, és vagy két alkalommal is elveszett a begépelt szöveg egy része, feladtam estére a dolgot.

Röviden és hosszan, nevetségesen egyszerűen, már-már a játék tisztaságát fenyegetően könnyen vertük el a Swanseat, annyira, hogy a City helyében én bizony összeesküvés-elméleteket gyártanék azon nyomban, a vittétek Bonyt, köcsögök, látványosan kiszopunk a riválisotoktól cserébe főcímmel. Hiába volt rettentő a tartalékos hazai gárda felállása és taktikája, hiába voltunk megerőltetés nélkül rettenet jók, tetszik vagy sem, konkrétan gólpasszokat osztott le ma a walesi csapat Costáéknak. Konspiráció!

A mérkőzés úgy 48 másodpercig tartott, Oscarnak még annyira sem volt ideje, hogy felvegye az “megszokott-Chelsea-első félidő” általánosan lassú, pipogya ritmusát, mikor megkapta az első gólpasszt, és zavarodottságában gólt is vert belőle mindjárt. Persze azért sikerült ma is két ellentétes félidőt produkálni, csak most a remek első mellé nem annyira volt hiányérzetünk a semmilyen második miatt, mint általában, mikor fordítva szokott volt lenni. A mérkőzés simán a német-brazil vb meccsre hajazott, a Swansea összezuhant, és hirtelen kapott még hármat, alig telt el 35 perc, már 0-4-nél vigyorgott egymásra a duplázó Oscar és a Csúf, és jobbára egyik gól sem tudatos Chelsea támadás során lökődött a közösbe, oké, talán a második gólunk, Costa elsője kivétel, ahhoz még mi is kellettünk.

A Swans – hogy ez a rendkívül gyors hátrányba kerülés miatt-e, vagy már eleve a foghíjas csapat miatt így álltak fel, passz – alapjában úgy tűnt, egy broken team taktikát képzelt el a Chelsea ellen, amivel eleve halálra voltak ítélve. Ezzel ugyanis rendkívül nagy területet hagytak a középpályán nekünk, pont ott, ahol a legerősebbek vagyunk. A broken team taktika lehet sikeres, ha az azt alkalmazó együttes képes megtartani a harmóniáját, és nem borul fel a csapatrészek közötti egyensúly, a Swansra viszont ez nem volt igaz, ráadásul mindezt keményen fűszerezték egyéni hibákkal. Az más kérdés, hogy ezt a Chelsea kényszerítette ki – legalábbis részben – mert a győzelmi taktikánk lényegében az volt, hogy irtózatos presszort helyeztünk a hazai együttesre, ezzel hibára kényszerítve, majd büntetve őket. Ezért is lehetett az, hogy jó meccse volt a remekül presszingelő Costának, Oscarnak, Williannek, inkább jobb meccse Maticsnak és Ivanovicsnak, míg az ebben a típusú játékban nem jeleskedő Ázárnak, vagy Fabregasnak meg nem annyira. Ez nem jelenti azt, hogy utóbbi kettő rosszul játszott volna, inkább tűntek láthatatlannak a pályán. Viszont, Fabregas így is kiosztott egy gólpasszt, míg Willi meg, akinek egyébként jó meccse volt, felvehetné a Madách nevet*, hogy adna a lábára az Adidas cipe helyett gyalut.

Willi épp tanul: hogyan találjunk a hálóba. A fa nem a háló része. A léc nem gól. A tanulás okozta izgatottság szemmel látható a kis arcán..
Willi épp tanul: hogyan találjunk a hálóba. A fa nem a háló része. A léc nem gól. A tanulás okozta izgatottság szemmel látható a kis arcán..

José is kiemelte a meccs után, hogy a mai futballban védekező középpályás nélkül nehéz játszani, Monknak pedig nélkülöznie kellett Shelveyt, Ki-t, és Brittont is, ami kb olyan, mintha nálunk nem lenne Fabregas, Matics és Mikel sem elérhető.

Ennyire jók vagyunk, vagy ennyire rossz volt a Swansea?
Ennyire jók vagyunk, vagy ennyire rossz volt a Swansea?

José a meccs után rommádícsérte a sajátjait, ami némileg fura, tekintve, hogy a meccs közben meg úgy viselkedett, mintha egy anakonda lenne a gatyájában, ami nem a sajátja, míg Monk meg gyakorlatilag elnézést kért Moutól, hogy nem voltak képesek futballmeccset játszani ellenünk. Abban mindkét edző egyetértett, hogy meglepő első félidőt produkált a két együttes, mégha más-más meghökkentőt találtak is benne.

José még egy lényeges dologról is szót ejtett – mivel kérdezték – a mérkőzést követően: sem a germán, sem az egyiptomi nem megy sehová, sem végleg, sem kölcsönbe, holott Salahval kapcsolatban épp a Romát emlegetik egyes források az ügynökére hivatkozva, meg annak haverjára, meg tudomisén, miközben Reus meg már Real mezeket szignál (őt az AS fotósa kapta rajta).

Ha már a német: Schürrle csereként vágta az ötödiket, mégha ezzel lényegében megfosztotta is Oscart egy mesterhármastól, a gól az gól, és biztosan jót tett neki. A csapat erősségét mutatja, hogy az állandó kezdőkhöz viszonyítottan negyedannyi játékperc alatt (PL-433) már 3 gólos, de hasonlóan hozzá Drogba (289 perc, 3 gól, 1 assziszt), Remy (188 perc, 2 gól) vagy éppen Ramires (367 perc, 1 gól, 3 assziszt) is ugyanígy beállhat a sorba egy vállveregetésre. Bizalmam a németben továbbra is töretlen, amit nyilván most néhányan Ancelotti féle szemöldökkel olvastok, de nem is tudom, valami azt súgja, a kalácsképű germán viking lesz még Chelsea-Hero.

De most beszéljünk azokról, akik hirtelen két meccset adtak nekünk, mert a Newcastle elleni után a Swans meccset is Oscar is Costa döntötte el. A bra-spazil páros az utóbbi két mérkőzésen igen impresszív 6 gólt rámolt, és gólpasszokat is jegyeznek egymás hegyére-hátára. Miután pár meccsig a belga vette hátára a csapatot (a nem túl erős decemberünk jó pillanatainak jó részéhez köthetjük Ázár nevét), most átvette az irányítást a branyol kommendó. Costa ezzel a 17. gólját verte be 22 forduló alatt – ilyen erős csatárjátékot utoljára Drogba adott nekünk fénykorában.

- Tee, te Brana, láttad bazzé, eeekora gólt vertem! - Hmm..
– Tee, te Brana, láttad bazzé, eeekora gólt vertem!
– Whoaaa..

Nem elvéve a Swanseatól a gyalázatos teljesítmény bérét, azért nem árt hangsúlyozni, hogy nagyon kemény performaszot toltunk be tegnap a képernyőbe. Nem ettől fogja magát összeszarni a City, de azért sosem jó azt látni, mikor a rivális ennyire hasít. Ennyire egyszerű mérkőzésre egyikünk sem számított – és akkor picit most visszacsavarodnék a kezdetkor meglengetett hattyú-harakirire – de attól ezt végig kellett vinni, tetszik vagy sem. És mi ezt gecire odatettük most, a második félidőt meg lepihentük. Persze nagyon hasonlatos volt ez az egész valahol a Német-Brazilra, ahogy mondottam volt fent, mert ha egyszer valaki megzuhan, akkor lehet gyorsan számolatlanul szedni a gombócokat, attól még nem lett egyszerűen szar csapat egycsapásra sem a brazil, sem most annak a mintájára a Swans. Legalább ekkora üzenet lesz az is, ha a City megcsapja a nemsokára kezdődő meccsen az Arsenalt. Igaz, az Etihadban lesz a mérkőzés, ahová ritkán járnak nyerni a csapatok, az ágyúsok meg a riválisokhoz egyébként is, legutóbb a Citynél egy hatost kaptak, de hátha. Az Arsenalnak nagyon kellene a pont, ahogy persze a Citynek is, előbbi az élbollyal való futást, utóbbi a velünk való lépéstartást nem szabadna, hogy kiengedje a kezei közül. A gúnárok kerete kivételesen épül (fel), míg a Cityben Aguero – ha vissza is tér – még sérülés utáni meccshiányos, míg Touré meg otthon bohóckodik az ANK-ján.

Nem egy nagy rejtjeles titok, hogy nekünk nagyon jó lenne a City bármilyen pontvesztése ippeg, mert kettő hét múlva a Stamfordon vívunk egy valószínűleg gyalázatosan szar, biztonsági döntetlenes rangadót, addig viszont a Citynek 1, nekünk viszont 3 kupameccsünk lesz, az FA mellett meccselünk a Poollal egy oda-visszát a CoC döntőért.

José az ördög után másik oldalnak is eladná a lelkét: - Két hét múlva is ennyit, oké?
José az ördög után másik oldalnak is eladná a lelkét:
– Két hét múlva is ennyit, oké?

 • Levi97

  Szerintetek van esélye az Arsenalnak, vagy sima bukó?
  Nézegettem ma útwengert és ott egy bizonyos Coquelinben bíznak most. Maticcsal hasonlítják össze, mert ugye wenger nagyon nóz. Láttátok már játszani a srácot, tényleg jó? Remélem ver a citynek kettőt 😀

  • Ezt a Maticos dolgot már felvetettem az előző poszt alatt. Elég vicces, hogy 300 percet hasonlítanak össze 1800-zal, de ezt csak amolyan érdekességnek szánták szerintem 🙂 Amúgy vkp-ként nem tőle várnám a City elleni duplát, de könnyen meglepheti a nagyérdeműt 🙂

   • Levi97

    És tényleg ott van a poszt, nem láttam bocsi.
    Persze, nem túl valószínű hogy pont ő lővi a gólt, de nem is az a lényeg, csak ne nyerjen a city;)

 • Endy919

  Azt szerettem volna begépelni hogy hajrá Arse… , de sajnos nem megy . A hányinger kapdos csak a gondolattól is , hogy én nekik szurkoljak .

  Jöhet a sokgólos 0:0 ! 🙂

 • Juhu, tizi.

  • taybor33

   Ars előny megvan..

  • Levi97

   Majdnem megfogta 😀

 • taybor33

  Wengerék elég idegesen játszanak, látszik hogy meg akarják fogni a meccset.

 • Endy919

  Nyugi srácok . A “legendánk” duplájával behúzza a City…

 • Zola

  Vajon fog kapura lőni a City az első félidőben?

  • taybor33

   A válasz: Nem.
   Reméljük ezt a statot tudják hozni a másodikban is. 🙂

 • Zola

  Ez a Navas nagyobb szerencsételn mint a mi Wilmosunk..-D

  • Petikee95

   Mi volt? Majd megnézem a meccs utáni összefoglalóban.

   • Zola

    Semmi extra.Fut mint a bolondok,iszonyat gyors,de focizni nem nagyon tud,legalább is a beadásokat gyakorolhatná még esténként.:-)

 • Endy919

  Ezt hogy lehetett kihagyni ???

 • Petikee95

  “És mi ezt gecire odatettük most, …” Ezzel elmondtál mindent. 😀

 • Endy919

  És jön Frank Faszfej.
  Remélem ma nem nyer meccset a szeretett csapatának.

  • Most már Izé esetleges duplájával is jól jöhetünk ki 🙂

 • myheartisblue

  Remélem a Yaya jó sokáig húzza az Afrika Nemzetek Kupáján…

 • taybor33

  ott a második

 • Endy919

  Oléééééééééééééééé…. Bye bye City

 • Lehet h ez is a mi fordulonk lesz?:) igy tokoletes allapotban varhatjuk a city ellen PL meccset

 • Imaim meghallgattattak! Lehet felhagyok az ateizmussal:D

 • kasata91

  a gúnárok a 3pontot is viszik az etihadból, meg reméljük a city gólkülönbségét is minél jobban 😀 Így a tegnapi 5 ösünk még többet ér

 • Zola
  • Neee 😀 Már csak a talajt kéne kigimpelni egy City-címerre.

   • myheartisblue

    majd 31.én 😉

   • Zola

    Adja nagyon mi?:-D

  • Petikee95

   😀 Kár, hogy csak hat másodperces a videó.

 • Endy919

  A City mai tevékenységei : suck&swallow .

 • Petikee95

  Tudom, hogy ez eltörpül a City veresége mellett, de Piazón betalált a Frankfurtban barátságos meccsen. Én az apró dolgoknak is tudok örülni. 😀

 • Visszaszereztük az öt pluszpontot (ami a következő fordulóban 8(!) is lehet), gáláztunk idegenben, ráadásul szépen rányomultak egymásra a dobogóra hajtó csapatok.

  Ne feledjük, kedden 20:45-kor jelenésünk van Anfielden!

 • Petikee95

  http://www.ent-redefined.com/finally-mikel-obi-becomes-a-british-citizen/
  Mikel megkapta az angol állampolgárságot, így már nem számít külföldi játékosnak.

  • myheartisblue

   Válogatottba vele! 😀

  • mohacsia

   Homegrown rule:D Így is lehet, bár nem túl elegáns.

   • d3vnull

    Az azért nem az. Csak munkavállalási engedély és hasonlók szempontjából jó.

    • mohacsia

     Hirtelen azt hittem, hogy van olyan része a szabálynak, hogy “vagy angol nemzetiségű”, de nincs.

 • azért mekkorát tud fordulni a világ 18 nap alatt, mi? A 0-0-ból milyen gyorsan lett +5/+9. Ez is mutatja, mennyire nem lefutott dolog még ez a bajnoki versenyfutás.. azért annak ellenére, hogy a Soton még mindig dobogós, és mivel a MU le tudta győzni a kuplerájt még mindig negyedik, fenntartom, hogy az aranyért ketten megyünk, a Sotonnak még lesz annyi rangadója, hogy a jelenleginél komolyabb veszélyt ne jelentsen ránk, a MU meg 12 pontos hátrányból már nagyon tipszmikszes lenne, ha felállna.

  Egyébként is, ők már jól ellesznek ott a BL helyekért, Chelsea > -5 > ManCi > -5 > Soton, aztán öt ponton belül meg boxol a ManU-Arsenal-Spurs-WHU és a feltámadó Pool. A Pooltól 5 pontra van a meggyalázott Swans, ők a Stoke és a Newcastle mellett érezhetik kb kipipálva a jövő szezonra a PL tagságot. Majd, tőlük lefelé a CP-től a Leszterig 6 ponton belül izeg-mozog-ficereg a maradék 9 csapat (remélem végül a kupi-Sund-Villa trió nyeri el a kiesőhelyeket).

 • thiemecsaba

  Na szóval, hogy az elején kezdjem: ilyen meccset nem minden nap játszik a csapat! Habár nem voltunk annyira elsöprőek, mint amennyire betojt az ellenfél, mégis élvezetes volt a meccs, valamint bizonyos hírértékkel bírt a leendő elenfeleknek is 🙂 Rengeteget jelentett az az első perces gól, na meg az, hogy nekünk nem sikerült gólt összehozni a Swansea részére(nem sokon múlt, de megúsztuk) nem úgy, mint nekik fordított helyzetben.
  Ami a city meccset illeti, középpályán szét lettek kapva az arsenal által. Nem rossz ómen ez ránk nézve, csak okosan kell csinálni a dolgokat. A bajnokság vége meg még mindig messze van, egyelőre csak minimálisan nyugtasson meg a +5 pont és haladjunk tovább a cél fele!

  • Zola

   Te melyik Chelsea meccset nézted?:-)Mert amit én néztem ott a Swansea nem talált kaput,úgy meg nehéz gólt rúgni,de még nehezebb a”szerencsének köszönhetően nem kapni gólt”.Azt hittem én kapom meg szezon végén “mindenben a negatívat látja” külön díjat,de látom esélyem sincs.Még egyszer kiemelném.Idegenben,egy hazai pályán viszonylag erős ellenfél ellen,nem hogy gólt nem kaptunk,de kaput sem találtak.Ezzel együtt sok gondolatban egyetértünk,de ezen most megakadtam.

   • thiemecsaba

    Nem kongatok és semmilyen harangot, egyszerűen csak nyugodjunk le a picsába! :)) A meccsen meg hát…ha jól emlékszem első gólunk után volt egy lövés, ami lécet talált, továbbá volt Cahillnek legalább 2 hajmeresztő megmozdulása, amiből kis szerencsével ugyanolyan gólpassz lehetett vona, mint amit Costa kapott… Ha nem így történt volna, akkor én kérek elnézést. 🙁

    • Zola

     Ennyi erővel az összes clean sheet-re lehozott meccsünk csak isteni szerencse. Pedig többnyire nem az.Ennél simább meccs csak a tavalyi Wenger féle millenium volt.És nem csak számszerűleg.

     • thiemecsaba

      Fölösleges kiforgatnod a szavaimat! Ha akarod megérted, amit mondani akartam, ha akarod akkor meg nem, ebből a szempontból nekem teljesen mindegy…

      • Zola

       Dehogy forgatom.Egyszeruen csak azt gondolom,hogyha van meccs ami utan semmirol sem kell gondolkodni es legfokeppen hibakat elemezni,az a szombati volt.

       • thiemecsaba

        Viszont nem gond ugye, ha ezzel ilyen formában nem értek egyet?! Igenis elemezni kell mégpedig azért, hogy javítva legyenek a hibák és jobb legyen a csapat! És határozottan állíthatom, hogy ebben a pillanatban is megy a háttérmunka, hogy kiküszöbölhetőek legyenek úgy az egyéni, mint a csapatrészek hibái. Mert asszem valahol itt beszélhetünk profizmusról.
        De, ha mint mezei szurkoló csak a látványnak élünk és a megszerzett eredmények érdekelnek, akkor hagyhatjuk figyelmen kívül is az egészet. Csak kicsit visszás, ha majd egy csirkezakó(most épp ez ugrott be) után sír a szánk…

        • Zola

         Bátran állíthatom,hogy egy futball csapat sem képes folyamatosan jó teljesítményre,mindegyiknek van szar napja és kiváló napja.A lényeg az,hogy ki tud több jó napot összehozni egy szezon során.A csirkés zakó egy volt a legszarabb napjaink közül,ők meg életük meccsét játszották.Szerintem ennyi a történet.Gyakorlatilag amit kapura lőttek az gól lett,amiről ugye TC is bőven tehetett.Ha jól osztok szorzok,akkor a liga kupa döntőben meglátod mekkora verést kapnak és elillan a kételyed.Az hogy nem értünk egyet,az csak egy dolog,attól lehet mindkettőnknek igaza.Kár itt kiemelni a védőket mert a védők mindig is hibázni fognak,amit persze meg is jegyez az ember.De hogy Willi 3 ziccert durrantott fölé,mellé,kapufára az már senkit nem érdekel mert 0-5 lett.Nekem mindig is a védők voltak a favoritjaim,mert “nekik kell mindig javítani és fejben javulni”mások szerint….Az egész BL sztorit(mármint az elhódítását)nekik köszönhetjük és mégis a felezővonaltól felfelé játszó játékosok az igazi nagy sztárok mindenki szemében.Vesd össze,hogy mennyit hibázott a védelem szombaton és mennyit a támadó szekciónk(még így is hogy ötöt vágtak).

         • thiemecsaba

          Willit ne hozd szóba légyszives, mert agyfaszt kapok a gyerektől! Szerintem lassan űberelem Zenzo Ramires fóbiáját! :))

         • Drogba11

          Ahogy a régi mondás tartja: “A csatáré a dicsőség, de a védő nyeri meg a meccset.” Valami ilyesmi. 🙂

    • Drogba11

     Cahillnek 2, aztán helyreállt a rend. Igaz, a Swanseanek megmozdulása sem volt már 0-2-nél. Azt hiszem a srácok a szombati meccsel meg is nyugodtak. Holnap jó lenne olyanokat is a pályán látni, akik eddig nem nagyon kaptak lehetőséget vagy nem konstans kezdők, mint Schürrle, Salah, Rémy, Ramires. Nem mindegyik egyszerre persze, csak azért jó volna látni, mit tudnak vagy éppen, mit nem.

  • Drogba11

   Én úgy gondolom, hogy vészharangot kongatni mindenki szokott, persze, de tény, sőt már-már szabályszerű, hogy minden csapatnak minden szezonban mindig van egy hullámvölgye. Ez lehet sérülés miatt vagy egyéb háttérben létező problémák miatt, de a Chelsea ezen ugyan nem novemberben, de decemberben túlesett. A nagy előny elúszott, de mivel emberek alkotják a csapatot, akikben van hit és akarat, ahogy elvesztették azokat a pontokat, vissza is szerezték őket. Nem írom le a City-t, mert bivalyerős a keretük, de ahogy nekik tavaly, nekünk most jön ki a lépés. Engem egyedül a Spurs elleni zakó volt, ami bántott, de már az is a múlté. Ellenben a szombati mérkőzés majdhogynem gálameccs lett és én egyáltalán nem láttam azt, amit te. Persze laikus vagyok, nem szakértő, de ha osztályozni kellene, nem volt hiba. Élvezetes 45 percet láttunk. 🙂

 • Arsene Wenger is going to be so pleased with himself for this until he remembers how much he’s helping Jose Mourinho here.

 • José – egy kis tiszteletadás Gerrard irányába, és egy gecinagy trollkodás Lampard ellen.

  http://www1.skysports.com/football/news/11669/9651637/premier-league-jose-mourinho-did-everything-to-sign-steven-gerrard-for-chelsea-in-2005

  • vicious

   A Gerrard féle “életemben nem fogok gólt lőni a Liverpoolnak” mondat-ra gondolsz, mint Lamps trollkodás?

   Egyébként most mi a helyzet a Lampard üggyel, és miért utálja mindenki? Szerintem kimaradtam néhány hírből ezen a fronton..

   • Szilveszterkor (amikor már nem lett volna semmi oka maradni az MLS idény kezdete miatt) úgy döntött, hogy még marad fél évet a Citynél, ami azért elég szép szembeköpés mifelénk. Utána kiderült, hogy közvetlen szerződése van a City-vel, tehát sosem tartozott a NYFC kötelékébe semmilyen formában. Szóval most ezért tikkelünk rá egy “kicsit”.

    • vicious

     áh, így értem, köszi! én valami olyat hallottam csak, hogy január végéig marad, mivel szükség lesz rá az ANK miatt a Citynek, így NYFC-vel megegyeztek. de ha ez tényleg az ő döntése és teljes PL-re, az gázosabb.. :/

   • Há’ sokkal inkább ezért a mondatért gondolom trollkodásnak (IS) a dolgot:

    “He (Gerrard) was always a red and I think the decision was right.”

 • Két érdekes stat a Cityről:
  2010-ben kapott ki otthon a City utoljára 2 góllal.
  2002 szeptember-októberében fordult elő utoljára, hogy 3 egymást követő hazai meccsén is 2 (vagy több) gólt kapjon a City.

 • myheartisblue

  Rodgers szerint abban rejtőzhet a Pool, holnapi sikere, miszerint a Pool állandó a Chelsea meg összvissz (mixed) teljesítmény nyújt…. te jooo ééég!

  http://www.insidefutbol.com/2015/01/19/chelseas-form-is-mixed-were-confident-liverpool-boss-brendan-rodgers/184066/?

  • Endy919

   Igaza is van .
   Mi vagy kitömjük az ellenfelünket , vagy ha olyan kedünk van , játszadozunk vele és csak 2 gólal nyerünk.

   A Pool viszont konstans szar focit játszik.

   Hol itt a gond barátom ? 🙂

  • Zola

   Egy biztos.A Pool-t otthon sosem szabad lebecsulni,de meg a Stamfordon sem.En azert kicsit tartok a holnapi meccstol

   • Sok függ attól, hogy BR/Pool board inkább kupát akar, vagy inkább BL helyet. Talán a legjobb formát futja a Pool, amióta Slippy Me felmondott, de még így is 5 pont mínuszban vannak a negyedik MU mögött, héttel a főtáblás Soton mögött, és komoly sorozatuk jön most a bajnokságban: WHU (H), Everton (I), Spurs (H), Soton (I), ez február végéig, közben pedig két meccs ellenünk, 1 FA-Bolton, és egy Besiktas EL. A márciust úgy nyitják, hogy fogadják a City-t…

    A Pool blogon is azt szeretnék/várják, hogy a C és a DZS csapat közötti kerettel álljanak fel ellenünk.

  • Yep. Komoly éleslátásra vall 🙂

   Liverpool form at home (last 6) : L-W-D-D-W-D / 10 lőtt, 7 kapott gól
   Chelsea form at home (last 6) : W-W-W-W-W-W / 13 lőtt, 1 kapott gól

   Liverpool away (6) : L-W-L-W-W-W / 8/7
   Chelsea away (6) : D-L-W-D-L-W / 12/8

  • Elment az esze amugy a felelemtol, h kikurjak..

  • kasata91

   Ez se jobb sokkal 😀

 • mohacsia

  Na kinek van Aszpiliszuéta bora?

  • WudigessBoi

   Oh, ráadásul ez még marseille-i évjárat:)

  • Endy919

   Tackles 37 …OMFG!!!

  • Guest

   Jose dontese beigazolodott Mataval kapcs.. Es persze Oszival.

   Én ezt osztanam meg:

  • Jose dontese beigazolodott Mataval kapcsolatban.
   Én ezt osztanam meg

 • Lesem ezt az ANK-t, de még mindig csodálom, hogy ezzel a tornával valaki el tudja magát adni 🙂

  • Endy919

   Nálam Algéria a titkos favorit. Egészen jól csengő nevek vannak ott .

   • Zemmamouche-ra gondoltál ugye? 😀

    • Endy919

     Mindenképp … kifejezetten tehetséges játékos . 😀

   • A sivatagi rókák kerete valóbban nevesebb játékosokból áll, titkos vágyam egy Algéria-Elefántcsontpart döntő.

  • idén kimaradt az életemből eddig, az utóbbiakat néztem többnyire, mondjuk ott volt némi érdekeltség is.. erős 50%-ban valóban vicc a torna, de el lehet csípni jó meccseket is, mondjuk tornánként kettőt. Kicsit olyan, mint az USA soccer league, ritkán nézek bele, de hajmeresztő… ahová hétfőnként járunk terembe focizni, előttünk egy csoport 10-11 éves rúgja a bőrt. Na, pont olyan érzésem van ezeket a meccseket nézve, mint bemelegítés közben a csarnokban a kicsiket 🙂

   • Én is eddig csak 2 meccset tudtam meglesni, mondjuk az állítólagos eddigi legszínvonalasabb meccsről (Ghána) lemaradtam sajnos. Mondjuk ma végre jönnek a veretesebb gárdák mérkőzései Elefántcsontparttal, Malival meg Kamerunnal.

 • taybor33
  • kasata91

   Anemjóját. Biztos hallotta már a haveroktól, hogy “nappal hugod, este dugod”? 😀

 • 85-15-ös labdatartási arány az Everton meccsen. Azért ez a PL-ben priceless 🙂

  • Endy919

   Kifejezetten sokra mentek vele 🙂

 • El nem tudom képzelni, mi lenne, ha Chelsea tenné ezt… :DDD asszem 30 perc alatt megdőlne a világ mémrekordja 🙂

  (az itteni mémek is pricelessek azért, a középső mindenképp vezet nálam)

  http://www.101greatgoals.com/blog/ac-milan-sell-their-team-bus-to-cut-costs-la-repubblica/

  • Endy919

   Nebaszá’má’ 😀 😀 😀 ..
   Röhögő-síró-tekerdő görcsöt kaptam .
   Kész , vége . Kiégtem . Ma már nem lesz tanulás szerintem . 😀

 • Zoleee

  Mi a véleményetek a mai meccsről? Képesek vagyunk ennyi sorozatban helyt állni?
  Nyilván első a PL és én utána az FA-t tenném. BL azért elég lutri, ligakupa meg max. egy kiscsapatnak 🙂 számít.

  • thiemecsaba

   a ligakupa annak a csapatnak számít, aki megnyeri! :))

   • Zoleee

    Jogos 🙂

  • Blue One

   Mourinho most igenis számít. Első trófeája is ligakupa volt anno. Nemrég nyilatkozta, hogy kupákat kell nyerni, hogy emlékezzenek erre a csapatra és ez is egy kupa. Biztos megdobná a hangulatot egy kupagyőzelem, ami nem lenne rossz a PL finisre nézve, bár így sem szégyenkezhetünk.

   Nyilván nem ez volt a prioritás év elején, de ha már idáig könnyedén eljutottunk, akkor innen már végképp nyerni szeretne. Arról nem beszélve, hogy ha legyőzzük a poolt, akkor a csirkékkel játszunk. Lenne mit helyrehozni és ezt pontosan tudja mindenki a csapaton belül is.

   Mou minden fronton tarolni akar idén, erre meg is van minden esélye.

   • Zoleee

    A válaszod teljesen logikus és tényleg könnyen jutottunk el idáig. Csak tényleg nem tudom képesek vagyunk-e ennyi színpadon helyt állni, ráadásul mostantól pláne kevésbé lesz lehetőség rotalni hiszen egyre nagyobb tétje lesz a mérkőzéseknek, minden sorozatban.
    És hát igen, csirkéket már csak a nyugger punk miatt is jó lenne helyre rakni :).

    • Blue One

     Megkaptuk a választ. Mourinho a legerősebb kezdőt küldte pályára. Nem gondolnám, hogy akkora problémát jelentene a sorozatterhelés. A karácsonyi időszak az tényleg durva volt, ott kell(ett). Most viszont nem akkora probléma. Sérülés sem volt eddig szerencsére (kopp,kopp, kopp) szóval eddig oké a dolog. Engem inkább az aggaszt, hogy a többiek nem nagyon vannak játékban… Van egy erős kezdőnk, aki játékba van és vannak a többiek, akik nem nagyon jutnak szóhóz. Ennek mondjuk ellent mond annak, hogy mind Cech, mind Zouma, mind Mikel kiválóan játszott, mikor megkapták a lehetőséget.

     Hétvégén nincs PL, szóval több pihentetésre számítok. Én sorcserét nyomnék. Mondanám, hogy valószínűleg ez lesz, de Mourinho nem biztos, hogy így gondolja. Pedig logikus lenne. Ligakupa meccset betudtuk volna egy PL-nek, és most hétvégén meg pihenne mindenki a a kupa elődőntőre, meg a bajnoki döntőre. 1–28 24 5 3–14 7 RLS 6 22–18 kezdőt küldenék a pályára.