From Stamford Bridge to Wembley

headWe’ll keep the blue flag flying high! Valahol a 130. perc után végig a torkomban liftező gombóc lenyelése után egyemberként sikolthattam fel a képernyő előtt: megvan uazzeg, neszeg*ciiiii..

Merthát minek aprózzuk el, kezdjük a legfontosabbal: ott vagyunk a Wembleyben, ligakuka döntőt fogunk játszani. Nem rontom el azzal az örömünket, hogy ‘ha már az FA-ből kotrevák módon kiestünk’. Van még kb fél óra hátra a másik meccsből, a Spurs összesítésben kettővel megy, szóval minden valószínűség szerint londoni házidöntő lesz. Bár, elnézve a tegnapi meccset, a döntőt már lejátszottuk. Ez a meccs minden ízében egy döntő volt.

Rettentő rémesen közhelyes, pedig attól még de. Hosszú idő óta először játszott a csapat olyan mérkőzést, ami valódi izgalommal szolgált. Egyetlen sör nélküli kilencvennégyezer-kettőszázas pulzus, torokgombóc, légzési nehézségek, meccs közben öt percenkénti kiborulás, rekkenő iram, sajnálatos sérülések, sok egyéni hiba, vitatható esetek, és elképesztően rossz bíráskodás, és egyetlen, döntő gól. Pattanásig feszülő idegek, balhé, küzdelem.

Kellett hozzá egy szezonjáért küzdő Liverpool, és kellett hozzá egy megtorpanó Chelsea. Mert a Pool érzésem szerint erőn felül teljesített, az eddigiekhez képest mindenképp, messze a szezonjuk két legjobb meccsét hozták le ellenünk, mi pedig a nagy menetelés után meg-megtorpantunk, a meccs előtt közvetlenül meg csúnyán belenéztünk egy balosba. Mi az első döntőnkért küzdöttünk. Mert hiába a sokat látott arcok, ez a garnitúra, így együtt, Mou irányítása alatt az első döntőjére készül. Ezzel együtt nem feltétlen mondható el az, hogy mi akartuk jobban azt a döntőt.

A meccset végül az az ember döntötte el, aki igazán megérdemli, hogy eldöntsön egy ilyen találkozót: Branislav lába alig fért bele a cipőbe, akkorára dagadt, a fél fehér cipőt vörösre vérezte, mégis ő ugrott a száztizenedikben a legmagasabbra, és fejelte ketté a hálót.

a gól
a gól

(közben a ligaegyes Sheff kettő perc alatt hozta vissza magát a meccsbe – elképesztő)

Tegnap este, a meccs kezdete óta rengeteg minden forgott, forog a fejemben, mit is kéne írni a mérkőzés kapcsán, most viszont itt ülök, fél szemmel a másik meccs eredményén, és azon filózok, hogy azon gondolatszázezrek közül, amelyek eszembe jutottak már n+1 alkalommal, mi is az, amit tényleg érdemes leírni.

Azt megfogadtam már előre, és akkor még szó nem volt Costa 3 meccseséről, hogy azért sem fogok bírózni, sem FAzni. már csak azért sem, mert nem éri meg a szót sem, pláne ha még az FA-nek van valami magyar besúgója is, aztán megjelennek itt nekem holnap egy 25K-s csekket lobogtatva..

(Asszem ennyi, 10 percig tartott a Sheffield csodája, Eriksen másodikja valószínűleg döntőbe lőtte a Spurst)

Maga a mérkőzés egyébként a régmúlt idők, José első uralkodásának meccseit idézték, nagy hajtás, nagy küzdelem, kevés gól. Én tényleg végigizgultam a találkozót. A Chelsea pedig megcsinálta, és nem egy, vagy két játékoson múlott, aki pályán volt, mind hozzátette a részét ehhez a győzelemhez, amit a végén kiküzdöttünk. Mert kellett hozzá az első meccs is, meg a második is, kellett hozzá Courtois ugyanúgy, mint Costa, vagy Ivanovics, és igen, még Ramires is. Persze nem értem azt a perverziót, amit José érez a nyomokban brazilt tartalmazó ugandai srác kapcsán, és nem kell nagy őszinteségi roham hozzá, hogy leírjam: lehet azért maradtam életben a meccs alatt, és nem durrantak szét az agyi ereim a nagy izgalomban, mert vagy kétszer konkrétan ki kellett, hogy röhögjem ROMit, ez az ember valami ritka nagy bohózat, a támadóharmadban legalábbis rendre.

Na itt még állt kb 1500 szó, taktikai elemzés a meccsről, BR killing-himself Balo becseréléséről, arról, hogy meglepő módon a rendkívülbaromijó A keretünk gyengeségei közé kell sorolni a három védős rendszerek elleni játékot, arról, hogy jó meccsen, jó Pool ellen hoztunk győzelmet, kiemelve, hogy Hápi kezdő volt Cahill helyén, Ivanovicsot felküldtem a csillagok közé, meg egy halom más dolog, ami már most sem jut eszembe, szóval bocs srácok, ez így alakult. Nem tudtam visszacsinálni, eddig küzdöttem, de áhhh..

A végére tessék, a Csúf átváltozása:

Ééén? Éééén? Semmit. Még azt sem, amire véletlen gondolni tetszik, drágajó bíróúr..
Ééén? Éééén? Semmit. Még azt sem, amire véletlen gondolni tetszik, drágajó bíróúr..
 • lamps8

  Sky sources understand Chelsea are close to agreeing a deal with Fiorentina for midfielder Juan Cuadrado.

  • Didier90

   Már a fiorentina hivatalos oldala is beszámolt róla, ugyhogy hivatalosnak tekinthető. Elvileg Salah-t megkapják kölcsönbe gondolom valami opcióval, ezzel is lejjebb strófolva a vételárat. Schürrle meg a Wolfsburgba megy 30 millió font körüli összegért

   • Didier90

    Most olvasom NSO-n ők euróban írják a 30 milliót. Mindenesetre Cuadrado a miénk… és kb egálra kijövünk

 • Úgy tűnik, a klub egyemberként rágott be José büntije, és Costa hirtelen nagyon gyors elbírálás alatt meghozandó három meccses eltiltása miatt – és kijelentette, hogy a City meccs előtt nem tart sajtótájékoztatót.

  Ezzel csak az a baj, hogy ez szabályt szeg – és ezért valóban büntethetnek, megint. Mivel a tv-s bevételek meg elég komoly összetevői az összbevételeinknek, talán jó lenne úgy kifarolni ebből az egészből, hogy a kecske is megmaradjon, meg a káposzta is jól lakjon, meg a kecskepásztort sem ágyúzzák seggbe..

  • thiemecsaba

   miért, itt a kecskeporesz nem játszik? 😀

   • bár értem a poént, de ez most drága mulatság lenne na. Nem szarunk az ólba, érted. Szóval arra akarok célozni, hogy nem duzzogni kéne, hanem emelt fővel kijönni ebből. A nem sajtótájékoztatunk az nem jó út. A szabálykönyv kimondja, hogy kell, ezért kapjuk a mérhetetlen lóvét a tv-től (részben). Be kell szépen menni, és leadni valami irtó debil interjút. Nem a kérdésre válaszolni, tenni a hülyét, telefonon pizzát rendelni közben, befingani egy öblöset, vicceket mesélni, vagy feltenni egy öveges professzor szemüveget, vinni egy 60×40-es képet Costa nem befújt büntetőjéről, meg egy mutatópálcát, és irdatlan hangon megmagyarázni, mi is a tizenegyes, stb.

    • myheartisblue

     így van, osztom a nézeted! Dehát Mourinho tudja. Ettől is, és az átigazolási hercehurcától is meg akarja kímélni magát. Meg ő így ad hangot a tiltakozásának. Véleményem szerint is rossz módszer. Vagy Billy McCullock-ot a csapat félnótás gyúróját ültetném a székbe…az lenne egy show! 😀

    • thiemecsaba

     Ez a verzió is bőven büntetést vonna maga után, ha másképp nem is, de valami etikai szarság miatt… Amúgy én is értem a lényeget, tök fölösleges ilyen formában bevágni a durcit! Mondjuk el lehetne küldeni a sajtótájékoztatóra Costat, nagyobb hírértéke lenne! 😀 Esetleg megspékelni Fabre, Luis és Iva személyével, ha már lesérültek eme csodás meccsen…

     • Az edzőnek akkor is ott kell lennie – akadályoztatása esetén küldheti a másodezdőt, meg ugye vihet magával játékost, de képviseltetnie kell magát a klubnak mondjuk úgy edzői szinten is:

      >>

      “Rule K.95 of the Premier League handbook states each club must ensure their manager attends a press conference…”

      Egyébként az etikai bünti az “csak” bünti, de ott ismét lehet mutogatni, hogy LvG legutóbb épp kávét rendelt, stb. Ha megszegjük a szabálykönyvet, akár a TV-s jogdíjak egy részét is letilthatják..

      • thiemecsaba

       Ennyire azért nem vágom a szabályzatot :)) Akkor menjen csak szépen JM Costával kézen fogva! 😀

       • oh, ezért vagyok 🙂

        (nyilván én sem vágom, de a cikk, ahol olvastam, egyből erre mutogatott)

        Én vinnék magammal még vagy két játékost, és mind a négyen Costa maszkban mennénk be 😀

  • Zola

   most akkor mi van?elmeszelték a csúfot vagy nem?hivatalos forrást még nem láttam,de mindenki úgy beszél a 3 meccsről mintha már megkapta volna.egyébként ha az fa okos akkor elmeszeli,de csak a city meccs után.ez lenne a legbarátibb megoldás.

   • Az FA 3 meccses eltiltást helyezett kilátásba, amely döntés ellen Costának ma estig van-volt lehetősége fellebbezni. Fellebbezés nélkül, vagy elutasított kérelem esetén az eltiltás azonnal életbe lép. A fellebbezés megtörtént Costa részéről a klub teljes támogatottsága mellett, de holnap estig döntés fog születni, hogy (amennyiben, de ez felesleges szó ide) mégis megbüntetik (mert meg fogják), akkor a szombati meccs előtt mindenképp meglegyen a döntés, hogy már életbe is léphessen…

  • d3vnull

   Vagy egy Marshawn Lynch (Seattle Seahawks) féle sajtótájékoztató. Minden kérdésre azt válaszolni, hogy “én csak azért vagyok itt, hogy ne büntessenek meg” 😀

   • sajtee

    Az inkább Marshawn Lynch akart lenni nem? De amúgy ez sem egy rossz elgondolás. Bár aztán a 2-3 napja lévő SB sajtóeseményről elvileg 5 perc után lelépett, úgyhogy lehet nem ússza meg büntetés nélkül 😀

    • d3vnull

     Elsőre tényleg Davidet írtam, de mikor elküldtem rájöttem és javítottam is. Nem értem fél óra elteltével te hogy láthatod a régi verziót. Na mindegy. Mourinho-tól szintén el tudok képzelni egy hasonlót amúgy.

 • myheartisblue

  Clattenburg lesz a bíró szombaton…

  http://www.newsnow.co.uk/A/755293881?-11199:832

  • jó választás. Costa eltiltása után nem sok minden jöhetett még az FA-től, csak Foy v Klattyenbörg. Bravó. Remélem a bíró mezének hátára rá is fogják hímezni, hogy hajrá City.

   • thiemecsaba

    a 3-1 es végeredmény után a Sky-on a meccs embere meg Klattyenbörg lesz! 😀

    • Kíváncsi leszek, mi lesz a meccsen, de Mark személye egy dologra garancia, egy másikra meg félig az: azaz, a fogadóirodáknál gondolom hirtelen esett a “lesz piros a meccsen” szorzója, de legalább felére esett a büntetőért fizetett pénz is.

     Én már most 1,01-es szorzóval adom a minimum 1 kiállítást, de a ‘lesz legalább egy büntető a Chelsea ellen’-t sem adnám 1,05-ös szorzónál nagyobbal.

     • thiemecsaba

      Há’ de ki lesz a szenvedő alany, ha nincs Costa? Remélem, hogy Hazard elemében lesz és róla pontozódik ki valaki!
      Viszont egy gondolatot hadd jegyezzek meg! Nevezetesen, hogy szerintem nagy többségben mindenhol ugyanaz a mese van bíróküldés esetén: ha valami miatt felszólaltál, nemtetszésedet fejezted ki, úgyis azt kapod ami neked a legrosszabb! Még csak azért is! Ezt nem csak sok helyen láttam, hanem sajnos saját bőrömön is tapasztaltam…

  • Didier90
  • Hazardous

   Oh dear…

 • myheartisblue
 • lamps8

  Schürrle és Cuadrado átigazolása sem fogadható esemény már Skybeten… ezt talán már elhihetjük.

 • Endy919

  Miért van olyan érzésem , hogy megvesszük Gervinho2.0-át , de kibaszott drágán???

  Fogunk mi még sírni a Szőkéért …

  • Didier90

   Dehogy fogunk. Befogsz szarni amikor meglátod cselezni Cuadradot. Schürrle meg amugyis inkább csatár de semmiképp sem jobbszélső Cuadradóval ellentétben. Jól ad be, gyors esze is van a játékhoz. Okos biznisz már megint a managementtől

   • Endy919

    Igen , meg bal lábbal bele sem tud piszkálni a labdába…

    Hogy mondhatod , hogy okos biznisz , amikor egy percet sem játszott még nálunk???

    Én nem örülök neki. Lehet változni fog a véleményem , de most egy túlsztárolt Gervinhónak tartom.

    • mohacsia

     Azért engedtessék meg a kollégának a pozitív hozzáállás, ha leigazoljuk a VB assist királyát.

     • Endy919

      Hohó VB csillag .
      Az megvan , hogy a VB 7 meccsből áll egy csapatnak ? Giliszta hajnak 6 jutott. És akkor ezek alapján jelentjük ki a mi megmentőnké ? Nemáá.

      • mohacsia

       Máshogy fogalmazok:
       Hogy mondhatod, hogy Gervinho 2.0, amikor egy percet sem játszott még nálunk???

       😉

    • Didier90

     Cuadrado és a túlsztároltság… inkább lenézik őt. De nagyot fognak koppanni, és te is megfogod szeretni.

 • Blue One

  Cuadrado már tegnap biztosnak tűnt. Ma már Schürrle is… 🙁 Sajnálom a németet, hiányozni fog. Nem vagyok hozzászokva, hogy jó játékosok távoznak tőlünk, ráadásul olyanok, akiket nagyon szeretek. Luiz volt az első, aki tök jó korban hagyott itt minket, de azért ő nem volt akkora kedvenc, és nem is hiányolom őt. Ellenben Mata meg most majd Schürrle távozása szomorúsággal tölt el. Mata-t még értem miért ment el, Schürrle esete viszont számomra érthetetlen. Egyszerűen kikerült a csapatból. Kezdődött a betegséggel, sérüléssel majd valahogy elfelejtettük. Jut eszembe ott van KdB is, aki szintén fiatalon távozott bár őt azért jobban sajnálom, mint Luiz-t, de a Mata Schürrle duót még jobban. Furcsa lesz látni Schürrlét Wolfsburgban… 🙁 Minden jót kívánok a Világbajnokunknak!

  • gorkaf78

   Schürrle egyszerűen túl hektikusan teljesít, Mou nem szereti az ilyen típusú játékosokat szerintem. Egyszer azt mondta róla José, hogy ha jól játszik, akkor fenomenális, ha nem nem, akkor eltűnik a pályán. Az itt mindenki által (sztem ok nélkül) szidott Willian viszont mindig letesz egy konstans teljesítményt, védekezik, támad, sokat fut, szerel, persze hibázik is, de sokkal kiszámíthatóbb, mint a német.
   Cuadrado jelenleg kérdőjel, de én bízom a stáb ítélőképességében. Viszont Salah is távozik (legalábbis kölcsönbe), kíváncsi leszek, hogy hoznak-e valakit a helyére.

   • lamps8

    ezzel a véleménnyel értek egyet 100%ban.

   • Blue One

    Én nem tartozom WIlliant szidalmazók közé. Nagyon hasznos mezőnymunkát végez, ez kétségtelen. Részemről a negatívum annyi, hogy azért több gólt vártam tőle. Shaktarnál BL-ben szórta a gólokat, gólpasszokat itt meg semmi. Jó itt nem róla szól minden, nem is középen játszik, több védekező feladata van, de akkor is. PL-ben például 21 meccsen 1 gól, 1 gólpassz a mérlege… (teljes évben meg 31/ 3-3)

    Szerintem jó igazolás olyan értelembe, hogy illeszkedik a rendszerbe. Jól szoktunk igazolni, én teljesen bízom a vezetőségben. Azt viszont furcsállom, hogy miért fizetünk ennyit ha még játékost is adunk. Illetve a helyére nem kéne valakit venni?

  • WudigessBoi

   Én Robbent és Sturridge-ot is marasztaltam volna még.

   • lamps8

    Én meg Mineirot, nagy potenciál volt benne, 32 évesen.

   • gorkaf78

    Ahogy visszaemlékszem, Robben nagyon sérülékeny volt azokban az időkben, amikor Kékben játszott. Lehet, hogy a PL ritmusát nem bírta volna tovább fizikailag, ezért kellett mennie. Sturridge pedig nagy tehetség volt nálunk, de amikor lehetőséget kapott, nem élt vele. Önző volt és egoista a pályán. Tavaly persze jó lett volna, mondjuk Torres helyett…

    • Robben valóban nem véletlen futott a Porcelánláb néven még a Chelsea szurkerek körében is. Mennie szerintem azért kellett, mert érte kaptunk először értelmes összeget. Vitte a Real, irgalmatlan pénzért, Robbo menni akart, szóval nem volt kérdés.

     Studge-részt adom, szó szerint.

   • Zola

    biztos jó focisták,de mindkettő egy önző köcsög volt.legfőképpen Robben.Nem a véletlen szülte ezt a képet sem.:-)

    http://globoesporte.globo.com/platb/files/147/2013/03/549795_10151315945996491_136075632_n.jpg

  • Idemitirjak

   Én Sturridget bánon a mai napig, nála volt egyedül érthetetlen hogy miért adtuk el.
   Szinte csak a bejelentés van vissza, szóval kis statisztika. (Williant minden téren veri szinte, pedig neki is gyakran kiemelik a védekező munkáját.)

   • én nem. Sosem hiányzott, mikor itt volt sem. 1-2 értelmes meccset hozott le, ami nagyon-nagyon sovány ahhoz képest, amennyit játszott. Oké, a Poolban kifutott egy jó szezonja Suarez mellett, de majd most válik el igazán, hogy akkor A v B kategóriás játékos. Megváltóként várják vissza a Poolban, én azért kétkedve nézem azt, hogy ez meglesz-e, vagy lesz egy harmadik Balojuk…

    • mohacsia

     Balonál jobb, de szerintem közel sem lesz akkora megváltó, mint amekkorának várják. Egyébként meg én sem sajnálom,hogy elment. Ameddig itt volt, addig kifejezetten öncélúan játszott, illetve kinek hiányzik egy ilyen sérülékeny játékos?

    • Idemitirjak

     Lehet nekem is azért volt csak ennyire zavaró a távozása mert Torres volt mellette, meg lényegében pár fillérért ment. A spanyol csillag mellett volt egy csatárunk aki gyors, technikás, van önbizalma (kicsit sok is), illetve mer és tud is lőni.
     Ha felépül februárban és nem hátráltatja komolyabb sérül a szezonban már, fogadni mernék, hogy 10 gól fölött zárja a szezont. Szerintem bőven A kategóriás csatár, de majd szezon végén kiderül kinek lesz igaza. 🙂

     • mohacsia

      Szerintem március végéig kidől megint.

   • Sturridge karrierjében az volt a fordulópont, amikor távoznia kellett innen. Gondolom észbe kapott, hogy ha nem kapcsol, akkor csak lejjebb fog kerülni. Onnantól elkezdett alázatosabban, több ésszel játszani, még végül posztja egyik legjobbjává nőtte ki magát Angliában. Nálunk ez addig volt meg, még AVB idejében nem volt 5-8 jobb meccse. Aztán csak az arcát vitte fel a pályára távozásáig.

   • Blue One

    Engem az önzőségével sokszor felhúzott az angol, szóval annyira nem sajnáltam. Nálam teljesen kimaradt mint távozó, ez azért jól jellemzi a szituációt.

 • Zola

  Létezik,hogy 21 millió fontos ajánlatot tettünk Enner Valenciaért?

  • Idemitirjak

   Elméletileg igen, habár én még ennek az árnak a felén is elgondolkoznék hogy megéri-e, de a csapat még nem nagyon tévedett igazolásokat illetően, szóval még 2 nap és kiderül mi lesz.

   • mohacsia

    Torres, Sevchenko, Mutu stb? Kicsit szelektív a memóriája, kedves Uram!

    • Idemitirjak

     A jelenlegi másfél szezonos Mou féle időszakra gondoltam, nem írtam oda, jogos a kritika. 🙂

     • mohacsia

      Így árnyaltabb a dolog, de először kicsit elkerekedett a szemem egy ilyen kijelentésre! 😀
      Amúgy Mou is szokott hatalmas flopokat igazolni csúnyán nagy lóvékért, szóval nem minden arany, ami fénylik. Enner Valencia szerintem nem egy túl jó ötlet ennyi pénzért, de ez csak magánvélemény.

     • d3vnull

      Sajnos nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy Salah bizony ez a kategória.

  • Srácok, azért, mert a Sun lehozta ezt, gondolkozzunk egy kicsit. Jelen állás szerint 3 darab, 20M feletti játékost írnak velünk kapcsolatban (Quad, Costa2, Valencia). Alsó hangon 70M font. Téli átigazolási időszak. Nekem ez nagyon nem vág össze.. szerintem az egyedüli, valós eset az a Schürrle>Wolfsburg + Quad>Chelsea lehet, kb -5M fonttal. De én még ezt sem venném tutira egyelőre.

   • mohacsia

    De Salahnak is erősen kifelé áll a rúdja. Ráadásul nagyon pedzegetik, hogy gyorsan oda is passzolnánk kölcsönbe a Fionak. Persze lehet semmi alapja, de nem tartom ennyire elképzelhetetlennek, hogy akarnak valakit szerezni a helyére.

    • Oké, de még ha csak 2 meccset kell is játszania Salahnak, még akkor is itt fogja tartani José – teszem hozzá, joggal – mert a Fio / Roma kölcsön is max akkor jó, ha átveszik a bérét is olaszban, vagy még akkor sem. Két játékos helyére hozni egyet önmagában is öngól, hát még, ha ilyen vékony a keretünk egyébként is. Mind1 na, értem, amit mondasz, de számomra ez minden utóbbi időben látott elvet és logikát nélkülöz.

     • mohacsia

      ÖÖÖ… én arra gondoltam, hogy 2 játékos megy és a második helyére akarnak valakit. Illetve azt, hogy ha a Schürrle – Cuadrado csere alig kerül valamibe netto, akkor egy másik játékos simán belefér a büdzsébe.

   • Zola

    ez ok,de 2 jobb oldalra van 2 emberünk Wilmos meg Cuadrado(ez fix,a Fiorentina bejelentette Salah megy kölcsönbe.)Valaki kell még.

 • mohacsia

  Schürrle és Salah, a két sanszosan távozó játékosunk is szerény véleményem szerint, nagy vonalakban ugyanaz a kategória. Mindkettő jó kis játékos a maga posztján egy olyan csapatban, ahol kicsit rajtuk van a reflektor, de amint kimozdítják őket a posztjukról vagy olyan feladatokat aggatnak rájuk, amiket addig nem nagyon kellett teljesíteniük, akkor rettentően visszaesik a teljesítményük is.
  Itt most arra gondolok, hogy Schürrle alapvetően jobboldali tükörszélső vagy second striker. Ezen a két poszton, nyilván kevés védekezési kötelezettséggel nagyon jól nyomta a Kusenben is, viszont nálunk amint átkerült a másik oldalra már kényelmetlenül nem esett neki lábra a kapu, védekezni is kellett volna, nem ízlett neki. Csatárként való próbálgatással szintén kimozdították a komfortzónájából, ahol ahelyett, hogy lendületből támadhatta volna a felállt védelmet, miközben valaki területet nyit előtte, neki kellett volna megmozgatni a védősort, akár leállni birkózni velük. A kálváriája ott kezdődik, hogy van egy Hazard az egyik preferált posztján, míg a másik gyakorlatilag a Chelsea-nél évek óta nem létezik. Schürrle bár jó játékos, de annyira nem, hogy Mou hozzá igazítsa a taktikáját.
  Salah ugyanez pepitában, csak ő papíron a posztján játszott, de az a poszt a Chelsenél azt igényli, hogy hátra kell járni Fabregasnak segíteni vagy Ivanovic partizánakcióinál kompenzálni. Ő pedig erre már testalkatilag sem alkalmas és Baselben, ahol elég jó köröket futott nem is várták el tőle soha.

  Én nem fogok örvendezni a távozásuk miatt, de teljesen logikus és jogos lépésnek látom a lecserélésüket.

 • lamps8

  Mindeközben Costát hivatalosan is elmeszelték. Nem tudom hogy mindig ennyire villámgyors-e az FA ügyintézés, de ha a City meccsen még játszhatott volna akkor nem is aggódnék. Utána ugyanis Villa V, Burnley és Everton H.

  • Drogba rendszeresen felszívja magát a rangadókra, mint tette azt a MU-Spurs ellen is. Számítok rá holnap is, mert a mentalitása ilyen esetekben pótolhatatlan.

   • lamps8

    nem tudom merjem e leírni, de én megint csak Hazardban bízok. De Drogbaval kapcsolatban igazad van.

   • Didier90

    Fabregas nagyobb érvágás mint Diego Costa. Persze Costa nélkül se leszünk erősebbek. Kibaszott nagy szégyen, hogy elmeszelték, illetve nem is az, hogy elmeszelték hanem az, hogy másokat nem tiltottak el hasonlókért, csak Costa egy paraszt és neki duplán bűnhődnie kell mint másoknak. Bezzeg Cr-t csak 2 meccsre tiltották el a bohocligában, hogy játszhasson a rangadón, pedig arcra ütött meg megrugdosta a földönfekvő ellenfelét. Costa esetében pedig 100%-os bizonyossággal nem is lehetett eldönteni, hogy direkt csinálta volna. Mondjuk szerintem is direkt volt de akkor is szégyen, hogy gyorsított eljárásban a rangadó elött kiszórják :@

    • Petikee95

     Ugyanez a hasonlóság jutott eszembe nekem is a mai nap. CR vs Costa… 🙂 Szándékos rúgás+ütés vs a többit tudjuk. 😀

   • Zola

    Baszki már megint más accod van?:-D

    • Nem, szerintem most valakivel keversz, már egy hónapja nem bannoltak 🙂

     • Zola

      a feljebbi postodat találtam meg,csak más szavakkal.akkor ezt a személyazonosságodat még nem ismertem.:-)

  • Dehogy is, máskor érdekes módon van 1-2 hetük eldönteni ezt… mind1, szerintem ez onnantól borítékolható volt, hogy elkezdték vizsgálni az ügyet.

   • Gondolom a rohadt nagy hype miatt nem maradt más lehetőségük, gyorsan meg kellett hozni ezt az ítéletet. Tegyük fel, egy SárliEdem taposás senkit nem érdekel, csak az aktuális ellenfelet és annak szuroklóit, így ráérnek elbíbelődni az üggyel. De Costát gyakorlatilag a fél futballvilág a Tajgetoszba hajította, így ha nem statuálnak rajta példát a meccs előtt, és játszhat, mindenki pipogyának tartaná az FA-t.

    • taybor33

     Így is pipogyák… 😀

 • lamps8

  Sérülések, eltiltások tekintetében akkor hogy is állunk az Úr színe előtt.
  Light side: Van 1 Costánk offolva, Cesc erősen kétséges, Iva Luis kevésbé kétséges, és Mikel tuti sérült.
  Dark side: Yaya ANK (reméljük a döntőig marad és ott kikapnak), Bony szintén, Nasri max padról szállhat be mert nem 100as. Trasnfermarkton Kompany és Fernandinho 5 sárgás, de minden previewban őket jelölik kezdőbe, szóval ezek szerint játszani fognak.

 • Montella nyilatkozata alapján Cuadrado hivatalosan is a miénk, az egyiptomi pedig kölcsönbe tér a violákhoz. Mivel Salah távozott, Schürrle maradásának esélye nőtt. Legalábbis sok logikát nem látnék mindkettő kicsapásában.

  • myheartisblue

   Pont hogy ezmiatt távozik Schürrle! Az ember aki bevethető Willian helyére, ő volt (mármint Schürrle) Nah jo vagy Rami. De ez esetben még Quadrado is elékerült, tehát biztos a német távozása.

 • Fiorentina coach: “Cuadrado has joined Chelsea. Im not happy but he’s at a top a club”

  • lamps8

   tehát akkor hivatalos, köszi a képet. Welcome Cuadrado.

   • Idemitirjak

    Remy van a képen szerkesztett hajjal…

    • lamps8

     istenem………….. gyere le közénk

 • lamps8

  KdB brillírozik a bayern ellen.

  • lamps8

   A közelmúlt távozói közül egyet sem bántam, de az ő távozását már a kezdetektől.

   • Didier90

    Matát se bántad? Azért 20 gól és 36 gólpassz után engem picit meglepett, hogy kilett téve a csapatból. De De Bruyne tényleg fantasztikus, de biztos vagyok benne, hogy José eltudná magyarázni, hogy miért nem kellett neki

    • lamps8

     Biztosan el tudná. Matat sajnáltam, mert egyértelmű volt hogy nem illeszkedik a stílusa a Jose által elképzelt játékrendszerbe, szóval számára a legjobb dolog volt a távozás.

     • Didier90

      Hát, a Chelseből leadni a Manchesterbe szerintem nem annyira jó xDxD

      • lamps8

       Akkor nyílván visszalépésnek számított tekintve a MU formáját, de Mata jó korban van, és sajnos nem sokáig fogjuk szenvedni látni a Manchestert úgy érzem. Szóval nem került rossz helyre.

 • gorkaf78