Nothing else matters

head_smBár a címet én is adhattam volna, de ezt most maga José, a mostanság nem túl happy one sütötte el a médiatalálkozón pénteken. És hát ki vagyok én, hogy vele ellenkezzem. Na jó, ha lenne értelme, talán, talán megtenném. De ez a hétvége ez most tényleg erről szól, erről kell, hogy szóljon. José második első trófeája a léthatáron. Nem biztos, hogy véletlen elgépelés.

Annyi mindennel fel lehetne vezetni ezt a meccset, és bár nem kap akkora felhajtást, mint amennyit talán valóban érdemelne, mégiscsak ligakupa döntő következik. Azt mondják mások, meg itt-ott mi is, hogy ez tipikusan az a döntő, és ez az a trófea, ami annak fontos, aki pályára lép itt, annak viszont nagyon. Ez viszont Joséra nem feltétlen igaz, hiszen kétszer is döntős volt első ittléte alatt, és mindkétszer meg is nyerte azt.

Éppen ezért kezdhetnénk azzal, hogy mégiscsak ez volt az első trófeánk az új érában, és ezzel kezdődött el az a nagy menetelés, amely 10 évének során három bajnoki címet, BL és EL serleget, négy FA-Kupát, és két szuperkupát is a magasba emelhetett az a Terry, aki csk-ként először emelhetett magasba trófeát 10 évvel ezelőtt – és akkor még úgy írtunk róla, hogy ez bízzunk benne egy szép reményű jövőt sejtet, s majd legalább annyiszor emelgethet még, mint elődje, Dennis Wise. Hát, asszem az sikerült. A 2005-ös döntő után pedig, ahogy említettem, Mou még egyszer nyert, 2007-ben, pont az ellen az Arsenal ellen, ahol akkor még Fabregas diktálta a tempót, a meccs vége pedig különösen csúnyára sikeredett: Abou hentes Diaby ekkor rúgta eszméletlenre Terry-t, ami elszabadította az indulatokat, és a meccs végére odáig, hogy a vége előtt pár perccel 3 piros lap is röppent: Kolo Touré és Adebayor az egyik, míg Mikel a másik oldalon sétálhatott le idő előtt a pályáról.

2005. Több szempontból is az első győzelem
2005. Több szempontból is az első győzelem

Ez viszont akárhonnan is számolom, két győzelem három nekifutásból (a harmadik esetben már az első pályára lépésünk alkalmával kiejtett bennünket büntetőkkel a Charlton). Aztán valahogy José távoztával megszűnt a komolyabb érdeklődés a trófea iránt, Grant ugyan még annyira nem volt semmilyen hatással a csapatra, hogy akkor megszokásból még elment a csapat a döntőig. Ligakupa döntőt utoljára ekkor, a 07/08-as szezonban játszott egymás ellen a két csapat, akkor a végén egy kései Woodgate góllal a fehérek örömködhettek. Merő véletlenségből ráakadtam az akkori írásomra, és igen, a véletlen alatt értsétek azt, hogy rákerestem – aki nosztalgiázna egyet, vagy olvasna egy korai Zenzo-t, itt teheti meg. Egyébiránt ez volt a Spurs egyetlen győzelme a Chelsea ellen a Ligakupa sorozatban. Jókor, mi? Ezt követően azonban már hirtelen Robbieig kell ugranunk az időben, hogy legalább egy elődöntőt felmutathassunk.

Továbbra is a történelmi vonalon maradva, amikor a jelen két csapat legutóbb a Wembleyben találkozott a Chelsea 5-1-re gyakta le a Spurst. Az jó lesz most is, nem? Nem, nem kell ehhez feltétlenül előhúzni a cilinderből Dévényi Tibi bácsit, csak mondjuk játszhatnánk jól, meg hát na… izé, hát nem fogok bírózni. De apropó, egy picit mégis, érdekesség: azt a meccset (az 5-1-eset) ugyanaz az Atkinson fújta, egyébként jól, amelyik a múlt hétvégén a Burnley ellenit fújta szét. Változik az ember, mi?

De mivel a múlt jövője a jelen, annál meg éppen nincs jobb, kezdjünk el szétnézni itten, ha már nem bízhatunk az új négerekben ottan. Van dilemma bőven: Cech vagy Courtois, Cahill vagy Zouma, Drogba vagy Costa, és ezzel még nem feltétlen lehet bezárni a sort, de a lényegi kérdések ezek.

head

Cahill csúfosan leszerepelt utóbb a Spurs ellen, de épp ezért egy jól lehozott döntő borzasztóan nagy lökést adhat neki, míg Zouma eddig nem teljesített rosszul, és bár már komolyabb meccseket is kapott, ez mégiscsak egy döntő.

A döntővel pedig el is érkeztünk ahhoz, hogy akkor most Costa-e, aki a PL-ben egy gólgyár, viszont hiába lépett pályára az összes többi sorozatban is, egyetlen árva fél gólt sem hozott össze – míg a Wembley és Drogba igen jó ismerősök. Vaaagy: ki merünk-e/akarunk-e állni két csatárral? Matics helye úgyis kiadó.

S végül, talán a legkevésbé éles kérdés, de ki védi a kapunkat vasárnap? José a tapasztalatra szavaz, vagy helyzetbe hozza az újoncot? Ez mégiscsak döntő, méghozzá egy olyan lehetséges kimenetellel, amin TC még sosem vett részt: büntetőpárbajjal. Cechnek pedig volt már pár, köztük ugye egy nemszarul lehozott BL döntő. A kapuskérdés egyébként összefügg a hátvédkérdéssel, mert van egy olyan gyanúm, hogy ha Cahill, akkor Courtois, ha Zouma, akkor Cech.

A Chelsea a Wembleyben van - hápi vajon a kezdőben?
A Chelsea a Wembleyben van – hápi vajon a kezdőben?

Lamentálnék egy kicsit azon is, hogy az áááá letiltott (ez sem véletlen elütés ám, úgy látszik, ma ilyen poénos a hangulatom) Matics helyén milyen opciók léphetnek fel, de legnagyobb sajnálatomra nem nagyon van reális érvelés Aké vagy Loftus-Cheek szerepeltetése mellett, mármint nem részemről, hanemhogy mivel az értelmetlen-buta szobanövény hatékonyságú Ramires elérhető, így minden bizonnyal ő fog szerepelni Fabregas oldalán. Ennek mindössze egy pozitívumát látom egyébként: JM nem tudja meghúzni a kiveszem Oscart, feltolom Cesc-et tízbe, és két szűrővel lebunkózom a középpályát – ezegyszer kénytelen lesz támadni a Chelsea – hacsak persze mondjuk Cahillt fel nem tolja a középpályára a jó portugál, mert még ezt is előbb nézem ki belőle, mint mondjuk a kétcsatáros játékot. Aztán hátha nem lesz igazam, de úgyis. Ja, és ha már a lehetséges szereplőknél tartunk, akkor annyit még: a szezonban Filipe Luis volt az egyetlen, aki eddig minden CoC meccsen kezdő volt… hm?

Aki/ami hiányozni fog
Aki/ami hiányozni fog

Ide betolnék egy kis érdekességféle olyat is, hogy 2005-ben és 2007-ben is ott volt a pályán Terry, Cech és Drogba is Joséval. Drogba egyébként 2005-ben egyszer, 2007-ben kétszer talált be a döntőben, és ha már szóba került, a csúnyán végződött 2008-ason is ő szerezte az egyetlen gólunkat. Az új Wembleyben pedig nyolcszor lépett pályára, és nyolc gólt szerzett eddig. Ide fogom nektek írni a sajtós kérdést, hogy jólessen: evolúció vagy revolúció?

A kormányt egyik sem szívesen engedi el, vajon José odaengedi mindkettejüket vasárnap?
A kormányt egyik sem szívesen engedi el, vajon José odaengedi mindkettejüket vasárnap?

Bár állítólag José a nagy mind-gamer, Gaspacho is megpróbálkozott vele, még az EL meccs előtt, mikor kérdezték, hogy mi a fontosabb, az EL vagy a CoC döntő, és pihentetni fogja-e a legjobbjait (vagy egy részét) a Fio ellen, rotál-e a meccseken majd, nagy büszkén annyi jött ki belőle, hogy milyen gonoszság már, meg ráadásul igazságtalan is, hogy ez alapján ítélik meg őt, mint edzőt, mert ha pihentet, és kikapnak az EL-ben, és elveszítik a döntőt is, akkor rossz edző, de ha meg fordítva, akkor meg nem. Hátizé. Tudom, hogy én vagyok a hülye, mert mindig ez a vége, de egy edzőt mi alapján, ha nem az eredményei alapján lehet megítélni? És még akkor nem is arról beszélek, hogy hány puszi jár érte, ha valaki szépen áll az oldalvonal mellett, vagy jól áll rajta a nyakkendő. Oké, az FA-nél talán lehet jó pontokat szerezni, ha valaki szépen nyilatkozgat a meccs előtt és után, de a fociban erkölcsi győztesnek lenni is csak tűnő szeszély – a történelemkönyvekbe csak az eredmény kerül be. Lehet nekem akármi a véleményem a Burnley elleni meccsről, az már akkor is 1-1 marad, ha lenyelem, ha tovább pörgök rajta.

Áttérve egy kicsit a tyukokra, bazira lényeges, hogy kitartson a figyelem a végéig, már persze úgy értem, nálunk, mert a Spurs még nem, de már majdnem az, aki a legjobb az utolsó perces gólokban a meccsein – jelenleg csak a City és az Arsenal lőtt többet náluk (10), a csirekek az utolsó tíz percben most kilencnél járnak. Ez 14 bajnoki pontot jelentett nekik, ami nélkül még jóindulattal is a tabella alsó közepe felé tengődnének. Cserébe meg ugye, mi vagyunk a PL ilyen szempontból legleszedáltabb csapata, 22 kapott gólunkból 8 az utolsó fertály órában esett, ezzel a mutatóval pedig a legrozogábbak vagyunk a ligában. Ja, és a Tottenham a szezonban amolyan tényleg never-give-up csapat, 16 pontot hoztak már vesztett helyzetből, szóval tényleg jó lesz odafigyelni.

Cserébe azért el kell mondani, hogy a Chelsea 20 alkalommal szerzett vezetést a 26 fordulóban, és abból 15-öt meg is nyert, míg a Spurs pedig mindenkinél több gólt szedett az első fél órában – szóval jó gyorsan le kell rendezni a meccset.

Ide is beszúrok egy kis érdekességet: a focipályák mérete ugye nem állandó, egy minimum és egy maximum között elég eltérő. A Wembley zöld téglája az egyik legnagyobb, 105×69 méter. A Stamford ehhez jóval közelebb áll a maga 103×67 méterével, mint a WHL 100×67 métere.

A meccs kapcsán megszólaltatott hozzáértők, szakértők, régiek és kóklerek véleménye többségében egyezik: a Chelsea a favorit, de a Spurs meglepheti őket. Viszont, többnyire mindenki Chelsea győzelmet jósol. Egy biztos, és ezt még a hülyék is látják: José a nagy meccsek, a rangadók és a döntők mestere.

José

És ebben bízom én is. Az aktuális formák, azok pont nem mellettünk szólnak. Bár tartom, hogy fatális véletlen (persze, persze, tudom, történelem, meg igazság, meg mi volt még, apámfasza) az újévi döbbenet, azért elég közel van ahhoz, hogy ne lehessen elintézni egy vállrándítással (másrészről naaggggyon bízom benne, hogy a srácokban ezerrel dolgozik a revans szándéka). Pinokkió és a Spurs kezd egymásra találni, az argentin ráadásul úgy tűnik megtalálta a maga Gareth Bale-jét, és már Lloris sem az a kerülgetnivaló szobapáfrány, mint amikor idekerült Angliába, és még a kaputól távolodó labdából is képes volt gólt kapni. Mégis, azt mondom, hogy a Wembley az Wembley, a döntő az döntő, Mou pedig José – ezt nem veszíthetjük el. Ez az a sor, amelyet a világ majd besöpör a gépelt betűk hegyei alá később, és majd jól nem emlékszik rá – ha igazam volt, azért, ha meg nem, akkor azért. ötszáz okot tudnék felsorolni, amiért illő lenne megnyernünk ezt a meccset, de nem sorolom fel őket, a nyilvánvalóakat úgyis tudjátok, az utolsó száz meg mind ugyanaz. Külön szeretném, ha mindezt egy olyan mérkőzésen tennénk, ami nem hagy kérdést maga után. Ne nyerjük mázlival, ajándék büntetővel, vagy mert a labda gömbölyűbb volt, mikor nálunk volt. Nyerjük meg simán, egyértelműen, nagyon, erőből.

Ha már csináljuk, akkor csináljuk keményen, durrantsunk bele, jöhet a hardstyle:

 • Zola

  https://www.facebook.com/video.php?v=10153234326617259
  majd csak figyeld amikor ramires egy ilyet ver.:-)

 • trueblue05

  Lényeg: …Mou pedig José. Tehát bármi lehet. Én mégis azt mondom felállásilag, hogy evolúció. Ez az én értelmezésemben Courtois-Cahill-Costa kezdetés. A Cech-Cahill-Drogba trióval inkább ápolnánk az emlékeket, mintsem építenénk a jövőt. Zoumanak tán még nem jött el az ideje, ennyi sanszot meg megérdemel Cahill egy pozitív löketre. Drogba csodacsere lesz, azt meg “szívesen” megnézném, ahogy tizik előtt Petr átad egy kis papírost Thibaut-nak és az meg kivéd mindent. Nagyon vágyok/várok már egy sima meccsre, remélem ez a mai az lesz. Ramiresért meg imádkozom.

  Courtois- Ivanovic-Cahill-Terry-Luís – Fabregas-Ramires – Willian-Oscar-Hazard – Costa

  • Zola

   egy kupa döntő nem az a pillanat amikor valakinek az önbizalomhiány miatt esélyt kell adni.arra ott a pl bármelyik meccse.a jelenlegi forma szerint zouma-t illeti a kezdő hely.én neki szavaznék bizalmat.

 • lamps8

  Starting line up-ot ki meri megtippelni?
  Részemről: Cech-Iva,Terry,Zouma,Azpi-Ramires,Cesc-Oscar,Hazard,Willian-Costa

  • János Dávid

   Remélem is, hogy ez fog felmenni a pályára. Bár Moun egy kicsit azt érzem, hogy Cuadradót eröltette az utóbbi időben, de egyelőre nem találta meg a posztját a 4231-ben. Willian sokkal veszélyesebben tud játszani.

 • Courtois
  Ivanovic-Cahill-Terry-Azpilicueta
  Fabregas-Ramires
  Hazard-Oscar-Willian
  Costa
  ___
  Szerintem Cahill esetében a rutin fog majd dominálni. Az ő kezdését valószínűbbnek tartom. Drogba pedig hiába a Wembley királya, Costát ma nem szabad kihagyni. A kapuskérdés még mindig ott lebeg, de szvsz Court szolgálna rá a kezdésre, mert nagy szerepe abban, hogy itt legyünk: emlékezzünk, mint hozott össze a Pool ellen, plusz a PSG szemét is kivédte. A többi hely szerintem adott, Matic kivételével a legerősebb kezdő.

 • Drogba11

  Ma a legerősebb kezdővel kell kimenni a pályára. Ez nem kérdés. Kell ez a trófea, már csak pszichológiai szempontból is és nemcsak azért, hogy revansot vegyünk azért a csúnyaságért. Kell a kupa győzelem. Lelkileg is fontos. Az utóbbi időben nem játszottunk jól egyáltalán (és nem is eredményesen – köszönhetően persze a bírói hibáknak is, de ezt hagyjuk, mert azon túl kell lépni végre), ezért ez egy vízválasztó lehet. Mivel Matic kiesett, Ramires kezdeni fog és Cech01-el egyetértek a kezdőt illetően egy kivétellel: Cahill helyett Zouma nyugodtan kezdhet, mert teljesített, ráadásul Terry ott van mellette, így a tapasztalat segítheti őt.

  Courtois
  Ivanovic-Zouma-Terry-Azpilicueta
  Fabregas-Ramires
  Hazard-Oscar-Willian
  Costa

  • Didier90

   Én is erre a kezdőre szavaznék. Matic nagyon fog hiányozni de talán kompenzálja a spurs fáradtsága a szerb hiányát. Abba bele semerek gondolni, hogy a city elveri a ‘poolt mi meg elbukjuk a vasat. Pedig előbbibe szinte biztos vagyok

   • Ha a Pool még akar valamit a szezontól, akkor meg kell vernie ma a Cityt, ezt ők is tudják. A BL ugrott, a PL ugrott és az EL/COC is. Ha ma sem lesznek képesek nyerni, lassan lemondhatnak végleg a BL-ről.

    • Didier90

     ez igaz, csak csütörtökön lenyomtak 120 percet istambulban. Ez aggaszt engem

     • Drogba11

      Az nekik most nem lesz gond. 🙂

    • Drogba11

     Nem hiszem, hogy ma a City 3 pontot gyűjt be. Szerintem vitatott helyzetek sokasága mellett, lesz egy döntetlen és Agüerot, Slivát Skrtelék szétcincálják.

 • acsdav2

  “azt a meccset (az 5-1-eset) ugyanaz az Atkinson fújta, egyébként jól, amelyik a múlt hétvégén a Burnley ellenit fújta szét.” Mata jogtalanul megadott góljával mi a helyzet?

  • Mi lenne? A nagy számok törvénye alapján egyszer a javunkra is kell tévednie. Egyébként ezzel a kérdéssel mit akarsz megkérdőjelezni vagy vitatni?

   • acsdav2

    Hát, hogy nem vezette jól. Elégé komoly hiba volt az. Bale gólja az egyenlítést jelentette volna, ami nagy különbség a szépítéshez képest. Mondjuk ha a walesi kicsit okosabb, akkor nem lövi be a ziccert és akkor bünti a Spursnek plusz piros Cechnek és 1-2-nél is komolyan a meccsben vannak.

    • Azon kívül tényleg nem volt hibás döntése, tehát átlagban nem hozott rossz meccset, de azt akkoriban tényleg jóval nehezebb volt megítélni, mint ma. Majdnem két fordulóként volt ilyen probléma Angliában, hogy “gól-e vagy sem”. Nem hiába hozták be a goal-line-t. Persze utólag könnyű azt kicentizni 4 szögből, lassított felvételen, de ott helyben ez elég nehéz. Ha ma is csak ennyi lenne a probléma vele, még nem is szólnánk.

  • Azért akkor még nem volt hawkeye, és ennél nagyobb szellemgólokat adtak/nem adtak meg. Abban a kavarodásban ítélje meg jobban, akinek két anyja van – azért az mégsem az, mint a hétvégi Burnley-eset szerintem, ahol volt 4 komoly tévedés, de ahogy gondolod. Bízzunk abban, hogy ma már ne kelljen bírózni, a lényeg talán leginkább ez most.

   • acsdav2

    Nem is a hétvégén nyújtott teljesítményével hasonlítom össze, de azért az, hogy jól vezette a mérkőzést az erős túlzás.

 • János Dávid

  Igazából a kérdésfelvetés jogos, viszont szerintem nagyon egyértelmű válaszok vannak.

  Cahill ül, Zouma játszik. Ez nekem a Napnál is világosabb. Ha akkor nem tudta tartani Cahill Kane-t és Terry is csak későn lépett oda, akkor most valamit változtatni kell és ez lehet pont egy friss stílussal rendelkező, formálódó Zouma, akit talán annyira még nem tudtak kiismerni a csirkéknél…

  A Courtois-Cech összevetésben is nagyon egyértelmű a dolog számomra: a cseh megy a kapuba, a belga csücsükél. Cech tapasztalatára szükség van, ez most egy nagyon fontos “break trough”-trófea lehet ennek a Mou csapatnak, ezzel meg kell indítani a “termelést”. Courtois-t szorul helyzetekben még mindig bizonytalannak láttam a kapuban, így szerintem ezt még végig kellene néznie. Cech lehozza a meccset legjobb tudása szerint, majd a kupa XP-t megkapja máshol a belga.

  És hogy elöl mi a kérdés? Semmi. Diego megy és aprít. 🙂 Drogba meg majd egy 60′-as cserének jó lesz, ha esetleg Costa nem találja a fonalat vagy kivédik a szemét. De Drogbának már nem adnék teljes meccset, ő már inkább ikon, mint igavonó. 🙂

  Go Blues, KTBFFH! Ma este csirke lesz a vacsora! 🙂

  • hogy egy picit a végére reagáljak: azért az az ikon decemberben, mikor nem volt Costa, egy gól-gólpassz kombóval hozta le a meccset 🙂 és nem utolsó sorban győztes meccsen szerepelt, és azért a döntők+Wembley faktor számomra nem teszi ennyire egyértelművé a kérdést.

   Úgy is mondhatnám, se meg nem lepődnék, se nem aggódnék, ha DD nevét látnám meg a kezdőben – bár szerintem (is) Costa kezd majd.

   • János Dávid

    Nem kételkedem én abban, hogy jól játszik még Drogba (bár azért nem annyira, mint régen, ebben azt hiszem, egyet tudunk érteni), viszont ez a meccs kell Costának. És szerintem ez billenti nagyon felé a mérleget. ha minden jól megy, nem ez az utolsó döntőnk a szezonban (kopkopkop), és a beastnek kell egy kis döntőhangulat.

    Addig, amíg DD a helyettes csatárposzton, baj nem lehet a kerettel. 🙂

  • “Courtois-t szorul helyzetekben még mindig bizonytalannak láttam a kapuban, így szerintem ezt még végig kellene néznie”
   Azért ez nem igazán van így. Nélküle Liverpoolban és Párizsban is 2-3 gólos vereséget szenvedtünk volna, tehát a döntőbe jutás egyik kulcsfigurája volt. Fiatal kora ellenére már rengeteg dolgon túl van, egy CoC döntő sem fog rá nagyobb nyomást helyezni, mint egy BL/EL-döntő vagy egy VB-kiesés szakasz.

   • János Dávid

    A tapasztalatát nem vitatom, de a bizonytalansága megvan. Nem vagyok nagy statisztikás, de még emlékezetből se tudom megmondani, hogy Cech-nek mikor volt utoljára nagy bakija. Arra viszont emlékszem, hogy nem is olyan rég a belga hogy elkurtoá. 🙂

    • Jó, persze, lehet, hogy a közelmúltban Cechnek nem volt nagyobb hibája, de a belga többet szerepelt nála jóval, tehát statisztikailag 1 nagyobb hiba jobban benne volt Courtban, mint Petr-ben. De arra az egy bakira ott van a Pool/PSG meccsek, ahol rendesen bevédte (szó szerint) a hátsónkat.

     • János Dávid

      Egyébként szerintem nagyobb az esély arra, hogy Mou a belgát játszatja majd. Szóval nagyon remélem, hogy a “sok meccsre járó baki” nem most jön el újra, mint a City ellen legutóbb. 🙂

   • acsdav2

    Courtoisnál még nem igazán tudom eldönteni, hogy a nagy tétet nem bírja el vagy csak az idény végére fárad el fejben. Az Atleticonál az utolsó meccseken voltak komoly hibái (Malaga,Barca,Real), amik ugye a legnagyobb tétel bírtak. Viszont az ,hogy a City ellen bakizott az idény közepén, inkább azt mutatja, hogy a nagyobb tétnél remeg meg a keze.

 • WudigessBoi

  Utoljára Benitezzel nyertünk trófeát, ezt pedig ma nagyon jó lenne átadni a múltnak!

 • WudigessBoi

  Zouma pedig megérdemli, hogy kezdjen. Jól teljesített eddig a sorozatban, még egy fogát is adta a kupáért, ráadásul én sokkal inkább bíznám rá Kane semlegesítését, mint Cahillre.

  • Izzy27

   A két fiatal titán csatája számomra is jól hangzik, ezen felül sokkal biztosabbnak érzem a védekező részlegünket vele, mint a sokat bakizó Cahillel. Vele egyébként mi lehet? Mikor idejött nem kedveltem, aztán magabiztos jó formával megmutatta, hogy van helye a csapatban, de most? Remélem hamar visszanyeri a régi formáját.

   • WudigessBoi

    Elhoztuk a Boltonból: év végén a Wanderers kiesett, Cahill meg FA kupát és BL-t nyert velünk. Hihetetlen sikersztori. Jó kis játékos, megtérült a vételára, de arra azért nem alkalmas, hogy vezére legyen a védelmünknek.

 • Fuckenburg egyszer hoz jó ítéletet, akkor is csak azért, hogy minket sújtson.

  • Zola

   baszki a forduló gólja lett volna.

   • Laja Toréból sokat kivett az ANK, totál dezorientált.

   • kasata91

    Csináltak egy új esélyest erre a címre 😀

 • Zola

  csak vertek egyet….:-)remélem meghintik a cityt,úgy anfieldesen.

  • taybor33

   Közben majdnem 1-1.

   • mohacsia

    Közben 1-1

 • Zola

  baszki a poolnál ez a gondolkodás nélkül teszem tovább és vagy bejön vagy nem,ez életveszélyes.:-)1 pillanatig sem gondolkodnak,teszik tovább.

 • thiemecsaba

  Ennek a süket nasrinak mi keresnivalója egy bajnokesélyes csapatban? Adjanak neki pár zöldhasút és küldjék haza… Habár, ha jobban meggondolom, nekünk csak jó! :))

  • Zola

   nasri az a játékos,akiért fizetnék,hogy állcsúcson baszhassam,pedig sosem bántott.egyszerűen olyan a feje,hogy egy discoban előbb le kell verned 3-4 csávót,hogy te baszhasd agyon,mert mindenki rá pályázik.:-)

  • Mióta elhagyta Wengeréket, lejtmenetben van. Előbb kitették a válogatottból, majd sérülések is hátráltatták. Pedig nagy tehetség volt, de jó pénzért eladta mindezt.

 • kasata91

  Csak engem idegesit, hogy a digis “kommentátor” mennyire city párti?

  • thiemecsaba

   mute gomb? 😀

  • Zola

   nem,engem is.nekem méhes a tökéletes kommentátor,ezek a bohócok a közelébe sem érnek.

   • Nekem Menczer Tompika a tökéletes kommentátor, ezek a bohócok tökéletesen hozzák a szintjét.

 • lamps8

  Clattenburgnek Pellegrini dugja az anyját? vagy miért védi ennyire a City játékosokat?

 • Levi97

  Sturridge amúgy miért nem játszik? Nem tudja valaki?

  • Didier90

   Nem 100%-os még. Vagy fél évig sérült volt

   • Levi97

    Köszi. Az elmúlt meccseken már rendre játszott, ezért nem értettem.

    • Didier90

     minnyá jön most is. Markovic helyére nem is ártana behozni. Inkább előbb mint utóbb

     • Levi97

      Örülnék is neki! 😀
      Elférne azért a Pool támadószekciójában.

    • WudigessBoi

     Még beszoktatós fázisban van, nem merik terhelni.

 • taybor33

  2-1

 • Didier90

  Coutinhot meg kell venni xD

 • A City megkapta a forduló góljait. Kucsinnyó 2-1.

 • Blue One

  2-1 :DDDD

 • WudigessBoi

  Ha ekkora gólokkal sem tud nyerni a Pool, akkor nagyon ki fogok akadni.

  • Didier90

   én sírni fogok

 • Ramires ✔ @Rami7oficial
  It’s cup final day!! Come on Chelsea! Hoje é dia de final em Wembley!! Vamos Chelsea!! #CapitalOneCup https://instagram.com/p/zr4uLJlb_P/

 • Jött Izzé a Citybe. Nasri helyére.

  • Izzy27

   Para van 😀 Ha megint pontot hoz a Citynek Lampard én felkötöm magam…

 • Didier90

  Mekkora fasz ez a Haraszti

 • mohacsia

  Az én tippem a mai kezdőre:

  Courtois – Iva, Zouma, JT, Luis – Aké, Ramires – Hazard, Fabregas, Willian – Costa

 • Didier90

  bazdmeg danny

 • Igen, ez az igazi Sturridge! Végre visszatért!

 • Zola

  hogy kitömhették volna ezek ma a city-t….és ezért lesz x a végén tuti.

  • mohacsia

   Ugyanezt érzem…

   • Didier90

    Multkor Wudi is ezzel jött, hogy a city kiegyenlít a Hull ellen és így is lett

    • Blue One

     Akkor én gyorsan azt mondom, hogy egy kontra végén 3-1 😀

     • Didier90

      ez már inkább 😉

  • Didier90

   S.H.U.T. U.P.

 • A mai meccset amúgy mikor fogjuk pótolni?

  • WudigessBoi

   Április 29.
   Az a 34. forduló után van, szóval az is lehet, hogy a Leicester addigra kiesik már.

 • Haraszti olyat élvezett Silva lövésénél, hogy a tv folyadékkristálya bemerevedett.

  • taybor33

   Eddig azt hittem eső esik a meccsen, de mostmár tudom mi van a dolog hátterében…:D

 • Didier90

  ezaz geccci

  • Pont erre célzott Taybor.

 • Didier90

  Mennyivel jobb lesz így nekifutni a Wembleynek

 • Blue One

  VÉÉÉÉGGGEEEEE

 • WudigessBoi

  Kikaptak a tetvek, gratula a Poolnak, nagyot mentek ma!
  A munka másik felét remélhetőleg lerendezzük pár óra múlva!

 • Sejteni lehetett, hogy a szezonjáért küzdő Pool az Anfielden nem fog teret engedni az amúgy is félformában lévő Citynek.

  • WudigessBoi

   Az isztambuli 120 perc azért aggasztó előjel volt.

   • Zola

    leadták.

   • Ba és Töre megizzasztotta őket, de ennyi elnézhető.

 • kasata91

  És ezután még mennek majd a Campnouba hogy bucira verjék őket… remélem ez rá is nyomja majd a bélyeget a szezonhajrájukra.

 • Zola

  én megjósoltam.ha most nem veri el a pool a cityt,akkor sosem.és boldogok lehetnek a 2 kapott góllal.marhára remélem,hogy az anfiedre már bajnokként fut ki a chelsea.faszra sincs kedvem izgulni.:-)

  • Endy919

   Nem a Bridgen lesz a meccsünk ?

  • Az Anfielden már nyertünk az idényben.

   • Zola

    tényleg.megvoltam győződve róla,hogy még idegenbe megyünk.lényeg a lényeg,addigra legyünk bajnokok.

 • Salec: Nem túl kiegyensúlyozott csapat a City, de legalább a támadóik klasszisok.
  Szántó: Itt a statisztika, összesen egy kaput eltaláló lövés a City részéről.

  • taybor33

   Váltották is őket Dodoék.

 • Didier90

  Remélem nyer a szarzi is akkor már és a Liverpoolal kéz a kézben kibasszák a Manchestert a top4-ből a szezon végéig

  • Egy középcsapat ellen nyerniük kell a számok törvénye alapján.

   • Didier90

    A Monaco minek számít akkor? xD

    • Pont annak, de mivel az ellen elvéreztek, egy másikra nagyobb esélyük van.

  • Petikee95

   Ugyanezt szeretném én is. Ezért szurkoltam ma duplán a ‘poolnak. 😀

  • WudigessBoi

   A tavalyi négyes érdemli meg idén is a BL helyeket. A Southampton nagyon szimpi, de sajnos nem realitás, a MU meg sok pénzért csinál szar focit.

   • Didier90

    Abból a szerencsés 6 meccses szériából élnek egész évben, amit De Geának köszönhetnek. Szerintem is inkább a Liverpool meg az Arsenal érdemelné meg.

    • Levi97

     Én is inkább az Arsenal-Pool duónak örülnék, de valahogy bármelyiküknél nagyobb potenciált látnék a MU BL szereplésében. Szóval ha az angol foci érdekeit nézem a United-Pool talán jobban nézne ki Európa elitjében.

     • Didier90

      Normális középhátvédekkel az Arsenal sokkal jobb csapat lenne. Azért minőségi focit játszanak, ahogy a ‘pool is. Ez a manchester semmivel se lenne jobb promo a PL-nek. Igazi játékostemető lett

 • Drogba11

  Digin lesz volt/szokott lenni online közvetítés?

  • Didier90

   amikor indult a csatorna akkor volt… ingyenesen lehetett nézni online az adást, de csak egy darabig. Előfizetőknek lehet, hogy van nem tudom. Mi nem digisek vagyunk de a szolgáltatónk adja csak nem hd-ben.

   • Drogba11

    az a baj, hogy nekem sincs digim, a streamek pedig állandóan szaggatnak. 🙁

    • Didier90

     hol szoktál streameket keresni?

     • Drogba11

      ronadlo7.net, wiziwig, jöhet ötlet, bármilyen
      köszi!

      • Didier90

       a banok.myfreeforum.org -on mindig találok olyat ami nem akad.

       • Drogba11

        megpróbálom, nagyon köszönöm 🙂

        • Didier90

         az onlinetvkeresre.eu -n is mindig streamelik a digis meccseket. Csak nem tudom, hogy lehet-e még regisztrálni. De egy probát megér

         • Drogba11

          ezt is köszi! jelzem, ha igen vagy ha nem

         • Drogba11

          szünetel a regisztráció

 • Endy919

  úúúú de várom a meccset . Muszáj nyerni , én meg kifejezetten kivagyok éhezve erre a kupára , szóval Hajrááá.

  A Pool-nak meg pacsi!

 • kasata91

  Én a papírformára szavazok.
  Nyerünk egy Iva-gólnyival!

  • Drogba11

   Ma Costa betalál, ahogy Oscar is. Kane berúgja a kötelezőjét, de egy szép Willian találattal 3-1-re megnyerjük a meccset. 🙂

 • Blue One

  Cech; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Ramires, Cahill, Fabregas; Willian, Diego Costa, Hazard

  • Blue One

   Mikor Zouma nevét megláttam nem gondoltam volna, hogy Cahill-ével is találkozni fogok :O

  • Endy919

   Befostunk a csirkéktől … Remek !

   • myheartisblue

    Ugyan ez háborít fel engem is. Mou megint meghuzta a váratlant….Nem szoktak ezek jol elsülni.

    • babence

     az meg a másik, hogy persze volt olyan, ha jól emlékszem, hogy uccsó 5 percre beállt Cahill is oda, de alapvetően nem egy kiforrott felállás lesz ez így, és nem biztos hogy egy kupadöntőn kezdenék neki ilyesminek.
     persze BL döntőt is nyertünk már durvább helyzetben :DD

  • Courtois, Filipe Luis, Ake, Oscar, Cuadrado, Drogba and Remy

  • kasata91

   pifff…

  • trueblue05

   Na ez kemény. Meglepjük a Spurst egy busszal? Ez egyébként mi az Isten lesz? 4-2-3-1, 4-3-3, 4-1-valami, ötvédős?

   • myheartisblue

    Valami ilyesmi…nadehátoztánmár nah….annyira nem ezt vártam.De buszozzunk elvégre erről vagyunk híresek… This is our science…

    • trueblue05

     én szeretem, ha jól csináljuk, csak mostanában ez nem szokott összejönni…

  • kasata91

   És mégis a nagy kontrázásainkban ki fogja a megszerzett labdát a támadók felé??

   • myheartisblue

    Idézek egy szellemes meglátást: “Cahill kimegy jobb hátra Iva meg csatárt játszik Costa-val “

  • Gondolom Matic hiányát és Ramires bosszantó hiányosságait akarjuk pótolni ezzel a felállással, mert semmi más nem indokolja, hogy felbontsuk az idei szisztémát. Az idei szisztéma pedig nem igazán bírta el Matic hiányát stabilitásilag. Ezt úgy is eltudnám képzelni, hogy Cahill lesz egy erősen hátravont ék Fabre mellett, Ramires meg szélső.

  • Drogba11

   Valamiért van egy olyan érzésem, hogy megvan ennek az oka Maticon kívül is. Iva és Azpi is előszeretettel jön előre a támadásoknál és Mou nem akarja megkockáztatni, hogy ne legyen egy védő a gyors kontrák visszaverésére. Rami mellé pedig Cahill belefér, legfeljebb, majd változtat. nem busz ez, csak bombabiztonság.

   • Blue One

    Cahill-t elég érdekes lenne/lesz látni a középpályán. Valahogy nem tudom őt elképzelni, ő nem egy Luiz. Akkor már inkább Zouma. A felállás még nem garancia lehet, hogy Zoumát teszi föl, majd meglátjuk.

   • Blue One

    Nem gondolnám, hogy ez lenne az oka. Ha (csak) ez lenne Mou simán mondaná nekik, hogy ne menjenek előre. Ha viszont valóban ez az indok akkor lehet úgy védi ki ezt, hogy menjenek fel, csak akkor Cahill majd biztosít. Meglátjuk. Mindenesetre ekkora váratlant még nem húzott José.

 • Endy919

  Még augusztusban megvettem az idei hazai mezünket . Nagyon tetszik , nagyok szeretem , de ahányszor abban néztem a meccset , egyszer sem nyertünk.
  Felvegyem ? 😀

  • Drogba11

   Hülye kérdésre nem adhatunk hülye választ. 🙂

  • myheartisblue

   Ezt jol elbasztad barátom, mert ha neadjisten kikapunk tudjuk h. ki miatt… 😀 😀

  • Izzy27

   Én szülinapomon leptem meg magam Hazard mezével és amikor felvettem Hazard hengerelt a csapat viszont überfos volt… 😀

   • Endy919

    2:0 Hazard dupla …. elfogadom 😀 …. de ha már túl sima lenne a meccs , azért én is felveszem a mezem! 😀

    • Izzy27

     Nem félsz, hogy a kettő üti majd egymást és a végén jól játszunk majd? :DD

     • Endy919

      Akkor mégse veszem fel . Milyen már egy Chelsea meccs , ahol nem fosos a bokám az utolsó 15 percben ? 😀

      • mohacsia

       A bokád az nem baj, csak a rózsaszín csukádra ne menjen! 😀

       • Endy919

        Na elég ! 😀

        • mohacsia

         Jó, befejeztem. 🙂

       • Zola

        ha jobban belegondolok,te nagyobb “g@ci” vagy mint cech sporttársunk..:-D

        • mohacsia

         Hmm, ezt szerintem bóknak veszem 😀

         • Zola

          ja.valami olyasmi….:-)

        • Én nem is vagyok geci, csak erősen inpolkorrekt.

         • Zola

          látom azért figyelsz…:-)

      • Izzy27

       Nem is tudom ilyen, hogy merült egyáltalán fel benned :DD Mondjuk a döntőre azért csinálhatnánk nyugodt körülményeket Mounak nem gondolod? Vedd fel te is 😀

       • Endy919

        No fuckin´ way !
        Szeretem ha José papi morcos. 😀

        • Izzy27

         Ja hogy te vagy az a srác, bocs nem tudtam :DDD

         • Endy919

          Mííííííí? 😀

          • Izzy27

           Aki megkeseríted GI José életét 😀

          • Endy919

           áááá nem. Arra ott van az FA ! 😀

          • Izzy27

           Nemár az FA már nem menő. Sokkal királlyabb lenne, ha rád panaszkodna minden sajtótájékoztatón. 😀

 • mohacsia
 • Blue One

  Ma eldől, hogy Costa egy lapon említhető-e a Királlyal… 😀

 • Ahogy arra számítani is lehetett, Cahill középen fog játszani. Szerintem a Terry-Zouma páros között lesz söprögető-biztosíték. Remélhetőleg nem fizetünk rá erre a kísérletre. Ha látványosan kifele lóg, a félidőben jöhet Aké.

 • +7 perces et az Arsenal-meccsen. Ez jó, a digit ismerve még bevágnak egy reklámot is, hogy lemaradjunk az első percekről, biztos ami tuti.

  • kasata91

   Óóóó, még elemeznek Dodival meg a Bede Ferivel… 😀

   • Dodi vasárnap délután már inaktív. Ekkora fogy ki a becsempészett flaskája.

    • kasata91

     Most a gúnár meccs előtt váltotta Salecet. Jó gyorsan nyakalhat az öreg, ha már a 2. félidő végéig nem bírja 😀

  • myheartisblue

   Jah épp azt mondja h. döntőbe már kintvannak a csapatok…de nekünk meg ezt a fost kell nézni. BRAFO! BRAFO!

  • Idemitirjak

   Most mondta azonnal valtanak Wembleyre… szoval talan 2 percnel rovidebb lesz a reklam

   • Mit keres a Wembleyben a Soton?

 • Csak a viszonyítás végett, a Digi 2-őn felvételről megy ökölvívás.

 • kasata91

  Basszameg késik a söröm !!! S.O.S.

 • taybor33
 • Petikee95

  Zouma játszik előrébb, ahogy látom.

 • kasata91

  Hápi van egyel előrébb?!

  • Levi97

   Egyenlőre igen.

 • Ramires…. áh.

  • Endy919

   Ramisten*

   • Rumlisten*

   • nem tudom, mi a rosszabb, a rózsaszín fétised, vagy ez

    • Endy919

     Mindkettőt imádom , szal … 😀

     • szakértői kőrökben ezt hívják úgy, hogy mazochizmus 🙂

 • Hát, Cech az irányon rajta volt, de nem tudom, védett volna, ha kapura megy, vagy sem

 • Levi97

  Nagy a dilemma… 3 perces lemaradásban lévő jó streamet találtam. :DDD

  • hát, asszem a blogot szüneteltesd

   • Endy919

    Vagy csak a blogot olvasd .

    • Levi97

     jogos felvetés. Rátok bízom magamat;)
     Bár eltűnt nagyjából a késés, szóval lehet nem lesz baj.

 • Zola

  mi a faszról beszél ez?cech simán rajta volt.

  • Endy919

   Hát hogyne 😀

  • kasata91

   Rajta volt mászva a kapufára utána… 😀

  • Szerintem is védett volna, de ezen kár filózni.

 • Endy919

  Védelmünkből mindenki bevan baszva ?

  • Ramires mögött én is be lennék.

 • Ejj Ázár, azért kaput illett volna találni

 • taybor33

  Az majdnem labda volt…

  • salsal

   Ez kurva fontos szerelés volt ám, az ellenfél térfelén. Majom ez a Ramires

 • Minden megmozdulása élmény

 • kasata91

  Ramires.gif várjuk 😀

 • Zola

  valaki vigyen egy tolókocsit raminak.és igen!gifet akarok.:-)

 • Will lövi???

  • Ez sudár lesz!

  • taybor33

   no comment

 • Endy919

  Mit vagytok izék??? Ramisten próbálkozik és ez dícséretes ! 🙂

  • de mivel bazdmeg, lövőhelyzetben csukafejessel?!

   • Endy919

    Neki ilyen a stílusa . 😀

   • kasata91

    legalább az irány meglett volna, ha eltalálja 😀

   • Van két lába, nem elég?

    • jól láthatóan nem

 • Úgy látom, Rozsa főszereplő lesz ma. Vagy gólt lő, vagy kiállítják

 • faszért vársz Ázár hé

 • Endy919

  Mekkora labda volt ez …. jééézus …

 • nagyon sok labdát adunk el, még a legegyszerűbb, 1-2 méteres passzokat is
  Will egy labdát nem tud levenni bedobásból

  • Endy919

   Ma nagyon morcos vagy 😀

   • Van vagy hetvenezres pulzusom, izgulok, mint állat, pörgök, mint a búgócsiga.

    • Endy919

     Én kifejezetten nyugodt vagyok . Szerintem sima siker lesz.

     • kéne egy nyugisör, lehet a szünetben iszok egyet

    • Zola

     mindenesetre a középpályánkon úgy gyalogolnak át ahogy akarnak.a 16-osig engedni őket meg veszélyes,van pár jó lövőjük.

   • mohacsia

    Szted? Ramires játszik!

    • Egyelőre nem sokkal kevésbé idegesít Fabregas, Ázár vagy Costa.

     • Endy919

      Fabregas is játszik ?

      • eddig kb 1 megmozdulása volt, amiből szabadot ill. kapufát lőhetett a Spurs

 • ShedBoy

  Elég lapos meccs eddig szerintem.

  • ShedBoy

   Na Costa feldobta egy kicsit. 😀

  • Levi97

   Hát bentaleb kaphatott volna egyet 😀

   • ShedBoy

    Nem arra értettem, a színvonalra. 😀

  • mégis eltelt 30 perc úgy, hogy észre sem vettem

 • Ez a kommentátor akkora taktikai zseni, miért nem a sky-on szakért?

 • Zola

  baszki nincs középpályánk.ez kurvára idegesít.

  • -1 Matic+1 Ramires

   • nem feltétlenül csak ez, a Spurs izomból, gyorsan átjátssza a középpályát a szélen, ahol nekünk nincs védekezésünk.

    • Nem, mintha középen lenne.

     • de középen nem is próbálkozik a Spurs.

      • De, miután Sadli vagy Rose bejátssza, de ott is vígan átjönnek. Cahillékig nincs is szűrőnk.

 • Endy919

  Lesz itt piros..

 • Az az öltönyös tag a padon Costa ügyvédje? Most már helyben vétózunk?

 • Zola

  baszki ez a ramires olyan mint az én 5 éves fiam,amikor az u-7-tel vagy az u-9-cel játszanak.nem sok köze van a labdához….:-)kergeti becsülettel,de kimondottan katasztrófa.

  • mohacsia

   Remélem ezt neki nem így adod elő!

   • Endy919

    Miért , megmondja neki h fiam , olyan vagy mint Ramires . A gyerek felmegy a youtubera , beírja h Ramires , kidobja a barca elleni gólt és mindenki happy. 😀

  • A fiadat Ramireshez hasonlítod? Nem lennék a gyereked.

   • Zola

    kis aranyos puja.a múltkor nem engedtem be a metróba se….-)

    • Ramires nem is annyira aranyos, de szerintem egy metróban azért boldogul.

     • párizsban nem biztos

    • mohacsia

     Igaz, rendes Chelsea szurkoló vagy!

  • myheartisblue

   Hát én ezt jelölném az év kommentje-díjra! 😀

 • tá-mad-junk-már… mire várunk?

 • az istenért, a többiek miért passzolnak Ramiresnek????????????????

  • mohacsia

   Rami már kb centert játszik!

   • bár játszana. De még egy rendes labdába érése nem volt.

   • Endy919

    Túl gyors ….

  • Nyugi-nyugi. Olyan nincs, hogy Ramires, értem? Az csak a te maladaptív tévképzeted, amire a világgal kapcsolatos fájdalmaidat hegyezed ki. Senki nem látja Ramirest, csak te, tehát a fejedben van. Vagy csak szar. Azért kéred a sokkterápiát?

   • Huje 🙂 az a baj, hogy ha kivágnák a frontális homloklebenyem, akkor 1 emlékem maradna, Ramires labdakezelési “technikája”

    • Tehát nem maradna emléked?

     • csak a mély fájdalom

     • Endy919

      Megnézted a Vihar szigetet és most Zenzon próbálkozol ? 😀

      • az legalább jó film

       • Endy919

        Picit nehéz , de kurva jó.

      • Féltékeny vagy, hogy mással is doktorosat játszom?

       • Endy919

        Miért , még kivel ? 😀

   • mohacsia

    Jaja, igazából Ramires nevű játékosunk nincs is, az csak Zenzo frusztrációjának eredménye, a mindent elbaszó énje, akire minden dühét és fájdalmát vetíti ki.

    • Ramires visszafelé olvasva Serimar. Ez mindent bizonyít!

 • Mi van, Fabregasnak levágták a pontrúgást végző lábát?? Megint Wili?

 • Ez az bazzeg, EZ AZ!!!!!!!!!!

 • myheartisblue

  KAPITAAAAAAAAAAAAANY!

 • Zola

  ezaz.

 • Zola

  kane ma is betalált.grat…:-)

  • nice kegyelemdöfés, hogy benne volt a keze (lába)

 • Endy919

  Oleoleoleeeeeeee . Puskas dijas találat ! 🙂

 • kasata91

  Szokásos.
  1-0 félidő.
  Utána kiegyenlítenek.
  1-1 a vége.
  JM knows

  • Drogba11

   Nem hiszem. Szerintem ma lesz egy 2-0, aztán egy 2-1, ami miatt megint izgulhatunk a végéig.

 • Izzy27

  Na a góltól megjött a kedv? Remélem nem múló állapot

  • mohacsia

   Majd a szünetben elmúlik…

 • Hu bazz, ha Cahill nem fejeli el.. hápi egyel jobb pozícióban volt.

 • Zola

  baszki ha ezt cahill hagyja zoumanak az tuti bent van.

 • myheartisblue

  Amik rendkívül aggasztanak:
  NINCS KÖZÉPPÁLYA – van a rengeteg sok védőnk, elől Costa meg Hazard. Akik képtelenek megtartani a labdát addig míg a nemlétező középpálya oda nem ér.

  VAN RAMIRES- illetve nincs, hát ezt látjuk mindannyian. Probálkozik(mondjuk azt a kutya szokott…), de a passzai lassúak, ember mögé megy és ezáltal lassítja az adott akciót, pontatlan, néha meg elbotlik a fűben.

  NINCS HELYZETÜNK- az előbbi két pont alapján nem is lehet.

  ZOUMA – elég láthatatlan, és nem a passzjátékáról híres.

  MIERT SZALADNAK EL MELLETTÜNK? A Tottenhami játékosok egyszerűen elszaladnak mellettünk, mind1 hogy a pálya közepén vagy szélén. Ebből baj is lehet.

  PONTRUGASOK- rendre sorfal, vagy Spurs játékost találunk

  Ami jo:

  VEZETÜNK

 • Drogba11

  Nincs gond. Mourinho taktikája bejön. Kanet nagyon fogjuk. Fabregas viszont teljesen láthatatlan, Costa pedig ugyan fut, de sok a duma. 🙂 Viszont örülök, nem is kicsit!!! Így tovább, még egy gólt, please!!!!!!!

  • a középpályán egy az egyben láthatatlan – alattad myheartisblue pont Fabregast hagyta ki az említettek közül, de sem Will, sem Ázár, sem Fabregas, sem pedig Ramires (höhö) szinte semmit sem mutatott. Túl deffenzíven játszunk, a Spurs meg elmegy mellettünk a szélen.

   • Drogba11

    Deffenzív a játék. Nem baj, de a gondom, hogy megint a végletekig ki akarjuk passzolni a védelmet. Néha kell egy átlövés vagy egy meglepő beadás. Az mondjuk meglepő, hogy a szögleteknél Iva mindig egyedül marad a hosszú oldalon és onnan fejeli vissza a labdát és senki nem megy vele a Spurs védői közül.

    • átlövés lenne, de Hazard nem talált kaput, Ramires meg… hát, ő semmit sem.

     • Drogba11

      Majd talál. 🙂

      Nincs Ramires, nem létezik. Nem vetted be a piros tablettát, így őt nem láthatod. Ő csak egy hologram, amely játszik az agyad idegpályáin. Ő RAMI 6.7

      • Ramorpheus majd beadja neki a tablettát.

       • oké, most elpoénkodjuk, de amennyire lehet, a legkomolyabban kérdezem: látja valaki annak valós okát, hogy ez az ember ezzel a jelenleg kb jó másfél-két éve húzódó formával pályán van? Ma nem_volt_egy_jó_labdábaérése_sem. Nem tud labdát átvenni, nem tud passzolni, nem tud lőni. Szerelni sem, csak felborítani Rose-t.

        • Persze, hogy nem látjuk. Ezért poénkodunk.

        • Drogba11

         Sajnos 2013 tavasza óta nem találja a formáját egyáltalán. Még az sincs, mint Williannél, hogy amikor már nem akarom látni sem, akkor olyat játszik, hogy megbocsátok neki. Ramiresnél ilyen nincs. Sajnálom.

   • Zola

    azért hazard-t is fogják szépen,és ami feltünő hogy sokszor szerelik szabályosan.

 • Idemitirjak

  Még csak kétszer kellet volna Diert kiállítani, de meglepő, hogy még a pályán van!

  • Drogba11

   Nekem már nem meglepő egyáltalán.

 • Egy Ramires megmozdulás sem került be az összefoglalóba, fel vagyok háborodva. Na de majd a Watts-ba!

  • thiemecsaba

   Nyugi van Zenzo! 🙂

   • majd uszkve 50 perc múlva, ha Terry kezében látom a trófeát lengeni

    • thiemecsaba

     oké, megértem, de szerinted miért van az, hogy Ramires ér fel a támadásokkal és nem Wili, esetleg Cesc? ezt most komolyan kérdezem, nem kötekedésképpen…

     • bár tudnám. De erre csak irracionális válaszaim vannak.

  • Endy919

   Ez már szerelem …. 🙂

 • Schürrle amúgy sérült vagy miért pados a Wolfsburgban?

 • ki volt centerben? Ramires. Ezért kár középre vágni a labdát.

 • Fabregas 🙂 végre mutatott valamit. Ha ez gól lett volna.. aaaaaahhhhh

 • lamps8

  A múltkori Burnley meccs után konkrétan nyugtatót kellett bevennem, szóval nem nézem a mostani mérkőzést, tehát szeretném ha egy vállalkozó szellemű egyén leírná nekem legyen szíbes pár mondattal h mi történt eddig.

  • mohacsia

   JT makkolt egy gólt, Ramires meg egy szar.

  • Nagyon mélyen, deffenzíven játszunk, kb 60 méterre áll mindenki tőlünk a kapunktól. A Spurs vert egy kapufát szabadrúgásból, kicsit többet támad, de nem annyira vészes. A középpályánk, mint olyan, nem létezik, a Spurs erőből elmegy mellettük a szélen. Ramires egy szar, Dier révén meg jogos piros is lehetne a Spursnél. Terry góljával vezetünk.

   • lamps8

    köszönöm. a kp-val akkor ugyanaz a helyzet mint jan 1-én. Azt hittem Jose kitalál vmit.

    • kitalált, Matics helyén Zouma játszik. Nem túl jól.

  • mohacsia

   + hatalmas Cahill fejes és Fabregas olló, ami igazán bemehetett volna.

 • myheartisblue

  Oh Uram, ez miért nem mehetett be?! 😮

 • taybor33

  Fabre de szép volt…

 • Emost ojan ollo volt hogy az mostan jegyzett el engemet.

 • Mou miket művel? Ez nyilván merénylet a szólásszabadság és a szabad média ellen! 3 meccs!

 • Eddig amúgy Cech szinte labdához sem ért. Egy guruló labdára emlékszem, amire biztonságból rávetődött, azóta és azelőtt semmi.

 • taybor33

  Costaaaaaaaaaaa

 • EEEEEEEEEEEEEEezzzzzzzzz aaaaaaaaaazzzzzzzzzzzz

 • hihihiiihihihihiihi

 • Zola

  a csúf.

 • Fabrepass&Diegoal: The Musical

  • myheartisblue

   Még kell egy! A tottenham meg fogja mostmár nyomni a végét! Micsoda meccs lesz innen ez! Kontrából kell akasztanunk még egyet. Nem szabad visszahozni őket egy bekapott góllal.

  • mohacsia

   Öngólnak írják

   • Rosszul írják.

    • ennyi erővel akkor eddig Kane és Walker góljaival 2-0-ra vezet a Chelsea… 🙂

     • mohacsia

      Nekem aztán mindegy, tőlem a partjelzőnek is beírhatják, amíg a kupát mi nyerjük!

 • Endy919

  Neheheee

 • babence

  Nem kell izgulni, ha nem pattant volna meg Walkeren, érkezett Ramires a másik oldalon!!! 😀

 • taybor33

  És ki érkezett középen? Na ki?

  • Endy919

   Egy Zseni

   • mohacsia

    Walker? 😀

    • Endy919

     Ramiboy 😀

   • taybor33

    Miattad azt kívánom hogy Rami cipőszponzora (már ha van) fejlesszen ki egy rózsaszín cipőt. És ez az általad zseninek hívott lény kapjon belőle. 😀

    • Endy919

     Az nagyon komoly lenne.

 • Nem mentem ki a nyugtató sörért a szünetben, a vérereim kezdik feladni a feladatukat, és mindjárt felrobban minden testrészem

 • myheartisblue

  Iva-nak megmondta Mou, hogy mostmár ne szarozzon, rugjon egy golt és készvége! 😀

 • Gabor1092

  Most értem haza, valaki tudna egy kis összefoglalót írni nekem? Tényleg buszozunk, ahogy a kezdő szerint, vagy valami mást játszunk? Köszi

  • Semmiféle busz nincs, mi nyomunk. Ha Lloris nincs, már 4-gyel megyünk, Cech meg labdához sem ért szinte.

  • ha egy kicsit visszatekersz, a félidőnél volt pár ilyen az imént

 • Costa milyet forgott most ott 🙂 bravo

 • myheartisblue

  Hazard, megérdemelte volna. Szorítok, neki, hogy bejöjjön neki, a találat a döntőben.

  • salsal

   Ha mondjuk Costának tovább teszi, akkor ott is a harmadik gól.

   • myheartisblue

    Lesz az is ne félj! Mostmár mi játszunk!

  • nagyon kéne. Bár, most már legalább lőtt. Jó lenne, egy harmadik góllal le is zárhatnánk a meccset.

 • Ramires-Drogba csere? Naaaa?

  • de legalább egy Ramires-Oscar

   • Levi97

    Vagy legalább Willit hozzuk le. Katasztrófa, rossz nézni ahogy szarakodik labdával.

    • mohacsia

     Ma olyan hosszú labdái vannak, hogy öröm nézni, persze még mindig nyomja a szokásos hülyeségeit, de nem játsziik rosszul.

     • Levi97

      Oké, volt két jó keresztlabdája, de ettől még minden kontra elakadt ahol labdához ért.

 • Willian ilyenkor mire vár????

  • Zola

   pont ezen gondolkodom.olyan mintha direkt bevárná az ellenfelet.

   • de ez már még a mai meccsen sem az első, hogy megkapja lövőre, aztán vár, állva, amíg odaér valaki, vagy, valakik

 • Endy919

  No , a Spurs oficiálisan széthullott.

  • Zola

   megkéne nyomni a végét és egy ötöst szórni nekik.

 • salsal

  Willian egyre jobban hasonlít egy fekete Demjén Rózsira, ahogy a rőzséjét lenyomja az eső.

  • kb esett is az IQ-ja is annyit, hogy rózsi szivacsos agyával legyen egyenlő… ilyen buta sárgát..

 • Ramires nem megtette azt a szívességet, Ramires ennyit tud.

 • Zola

  viszont ramires bármikor bárkit felrúg.ok se kell neki.:-)

 • A Spurs a 2. félidőben a kapunkig sem jut el, becsesen őrzik a 2 gólos hátrányt.

 • Levi97

  Figyeltétek ezt a Zouma labdát küllővel?

 • Miféle taktikai elem az, hogy támadásból hátrapasszolunk egy jó 40 méterest??

  • Zola

   időhúzás.

 • Oké, inkább egy Cahill-Oscar csere kell. Aztán majd jöhet a Ramires-Drogba is 🙂

 • salsal

  Ide a rozsdás bökőt, hogy a Spurs talál egy gólt.

  • Endy919

   Közük nincs a meccshez .

   • Pont azért.

   • a kettő nem zárja ki egymást, a mi első gólunk is kb így született

    • Endy919

     De mi vagyunk a Chelsea ! 😀

  • myheartisblue

   Majd ha Ramires ugy akarja…

 • Azpi vérzik, fasza

  • myheartisblue

   DIER csinálta ezt is.Durva cucc,gyorsan oldják meg. Azpi már menne is vissza. Irdatlan harcos a spanyol!

  • Zola

   dier 3. lapja lehetne már.

 • David Luiz? Mit néz ez a kommentátor?

 • Will-Quad. Na ezt a cserét nem értem. Se Oscar, se Drogba.

  • Levi97

   Legalább lement Will. Én örülök neki.

 • Endy919

  Na jön Giliszta … inkább hoztam volna be Courtoist jobb szélsőnek…

  • mohacsia

   vele mi bajod van?

   • semmi rózsaszínt nem hord 🙂

    • taybor33

     meg jobb mint rami

    • Endy919

     Ez már rajtam marad ugye ? 😀

     • csak mint rajtam a Ramires-szerelem 😛

      • Endy919

       Puszi 😀

      • Hearts on fire, Hearts on fire…

   • Endy919

    Szerintem ő Salah2.0 fekete kiadásban . Totál buta focista , bal lába mint kb Čechnek a jobb és kurva ronda.
    Amúgy semmi.

    • És mindezt 2-3 meccs után 😀 Te mentalista 🙂

     • Endy919

      Nem nem . Láttam pár jútyúb videót is . 🙂

      • Azok alapján McEachran is Zidane-szintű focista 🙂

       • Endy919

        Volt.

      • ilyet még ott sem láttál

 • Ivanovics 😀 lerántotta Kane-t, aztán kb úgy nézett rá, hogy “ott maradsz”

 • Zola

  viszont zouma a második félidőben jól nyomja idáig.

  • Endy919

   #newgallas

 • salsal

  Csak behoznám Drogbát azért, egy laza 10 percre

 • Ivanovics bevállalta 🙂

 • salsal

  Iva beköszönt egy bodicsekkel 😀

 • Zola

  baszki kurva nagy lehet ott a gravitáció….:-)

 • myheartisblue

  Cuadrado ezzel a sárgával nyer is kupát! 😀

 • Fabregas de lassú esőben

  • mohacsia

   biztos “technikás”

 • sajtee

  Kis off: de Bruyne 3 gólpasszt osztott ki a Bremen ellen.

  És jön Oscar, remélem azért Drogba is beáll a végén

  • nem nagyon van már “végén”, max a hosszabbítás

 • myheartisblue

  Megbokrosodtak a csirkék… Drogba lehűthetné őket egy góllal, ha bejön.

 • Hát Quadnak sem volt még hasznos megmozdulása ma.

  • Endy919

   Megmondtam én…

  • Ramires még lehet belőle.

   • Endy919

    Na , netrollkodj , mert bannoltatlak Zenzoval , hogy a szerelmét szidod!

    • Az NSO-ról is bannoltak 88-szor, mégis ott vagyok ma is 🙂

     • Endy919

      Ott is szidtad a drágaszágot ? 🙁

      • Nem, ott a moderátort szidtam. Aztán pár juvést, barcást, arsenálost. Meg a drágaszágot is.

 • Na, csak jön DD. tényleg betalálhatna 🙂

  • taybor33

   Lesz kb egy labdaérintése.

   • Endy919

    Az pont elég.

  • Zola

   szerény elvárásaid vannak.van neki két egész perce.:-)

   • Szerintem még a rák ellenszerét is feltalálhatná két gól között.

    • azt nem tudom, de az idejéből kitelne :))

 • Ez az bazzeg, vége! G Y Ő Z T Ü N K ! ! !

 • Endy919

  Megvan basszameg.

 • A felhájpolt Kanegáznak volt lövése egyáltalán? 🙂

  • Endy919

   Gólt is lőtt

 • myheartisblue

  Öröm és bódottá! Az egész csapat boldog! Mou és Faria ölelkezése mindent elmond! Hazard is kupát nyer! Ramires pedig magasba emelheti a kupát! 😀

 • Azért nem bánom, hogy Wudi írja a meccshírt, mer idegállapotba vagyok

 • Közben kommentrekord?

  • taybor33

   juhú és még nincs vége…

  • Endy919

   Nem nehéz így , ha Endy jó kedvébe van… 🙂

   • Vagy ha Zenzo nincs 🙂

    • meccs közben azért igen ritka az elégedett én. Utána már más kérdés.

 • Drogba11

  És igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 Végre!!!!! 🙂

  • nálad is vége lett? 😀

   • Drogba11

    🙂 Ha tudnád, mit szívtam a streammel. 🙂

 • taybor33

  Hehe dagi stúdió:
  “Visszaadjuk a szót monoki lehelnek.”
  És benyomnak egy reklámot. 😀

  • Lehel mellékállásban tampont reklámoz.

   • taybor33

    Haraszti meg műsoridőbe élvezkedik. 😀

 • Egy kis nosztalgia a díjátadás alá:

 • myheartisblue

  Courtois eléggé duzzog. Ez van… Remélem megérti h. miért Cech állt ma a kapuban.

  • ja, nincs épp jó kedvében. Ha minden jól megy, ez csak felturbózza még jobban a jövőre nézve.

   • salsal

    Vékony jég ez a kapuskérdés, szerintem azért (is) játszik többet Cech az utóbbi időben, mert akkor talán nem lép le az idény végén.

 • Drogbának mi ez a kis kackiás Rodrigo bajusz? 🙂

 • trueblue05

  Ez egy szép nap volt.

 • myheartisblue

  Még megjelenhetne itt WhiteHartLényFeri vagy ki és elmondhatná h. senkiháziak vagyunk, és a Tottenham-nak nagyobb a történelme. És a jelen nem számít, meg ez a kupa sem, szval nincs okunk a boldogságra! 😀

  • azért nyerhettük meg, mert ők nem is akarták.

  • Azért nyertünk, mert a csapatuk belső omnibusza akadozik.

  • tv-n azért ennyire nem jött át, hogy ömlik az eső

  • Idemitirjak

   Csirke könnyek

 • taybor33

  Nyertünk egy kupát. Kikapott a city. Jól kezdődik a március.

 • Közben szokásos Salah-gól. Most az Inter ellen 🙂

  • lamps8

   kölcsönben van opcióval igaz?

   • Igen, a szezon végéig.

  • Didier90

   még a végén rajta is kaszírozunk

   • vagy, ahogy haladunk, visszacseréljük Quadra 😉

    • Didier90

     xD

    • Endy919

     Úgy legyen.

 • Zoleee

  Kiváló nap volt ez a mai!
  Kupa győzelem, ráadásul a csirkék ellen + city zakó.
  Nagyon boldoggá tud tenni ez a csapat és Mou. 🙂
  Happy day.

  • olyan papucsom van, mint a képen.. zsír :))))

   • Blue One

    honnan szereztél olyat?

    • lehet elrontom a jókedvet, de ez poén volt :))

     de, ha bármennyire is lényeges, adidas apidure slide-om van, amit a jászberényi márkaboltban vettem. Ilyen:

     http://wm.netprice.co.jp/@0_img/goodsimg/R24920/m_01.jpg?_ex=400×400

     ó igen, a kék – nem a rózsaszín 🙂

     • Endy919

      Pedig már kezdtem reménykedni , hogy van egy kis izlésed … 😀

      • Én meg már kezdtem aggódni, hogy szó nélkül hagyod a dolgot 🙂

       • Endy919

        á nem 🙂 … a szívügyeimre reagálok :)))

     • Blue One

      CHELSEA-s papucsra gondoltam. Azért érdekelt, mert a hivatalos honlapon nem lehet kapni pedig akartam venni

      • nálunk Chelsea-s papucsa az asszonynak van, de az a puha fajta 🙂

 • myheartisblue

  Az nemsemmi mikor megkérdezik a meccs emberéről! ….Holnap meg edzés! 😀

  • mondjuk a válaszért nagy respekt és pacsi Josénak.

   • myheartisblue

    jah, de tudta, hogy ezt kellett mondania, mert látta rajtuk, hogy eléggé csalodottak. Dehát ilyen egy menedzser dolga.

  • kasata91

   The BiggestOne !

 • Zola
  • myheartisblue

   Láthatóan leborul Ramires előtt…

   • Tényleg maradt még Dodó flaskájából 🙂

 • Petikee95

  Köszönöm mindenkinek, aki részese volt ennek a sikernek! Megható pillanatoknak lehettünk tanúi, öröm volt nézni Mourinhót és a játékosokat a mérkőzés után. Büszke vagyok rá, hogy kék a vérem! Idézem az egyik szurkolót, amit Mounak mondott: “I love you.” A számból vette ki a szót. Nincs még egy ilyen szurkolótábor, aki ennyire szereti az edzőjét. Köszönöm, hatalmas élmény volt! Le a kalappal, összeszedték magukat a fiúk, a Spurs nem talált rést a védelmünkön, mindig és mindenhol ott termett egy játékosunk. Nem volt egy szép meccs, de simán nyertünk, és miénk a kupa, ami jó hatással lesz a csapatmorálra. Bravó!

  • A szurkoló azt mondta: fuckin’ luv’ya man 🙂 (csak, hogy pontosak legyünk).

   Egyébként igen, fura ez, hogy mennyire gyorsan vissza tud zökkenni a szurkoló, de nem semmi, hogy nincs edzőkérdés. Hosszú évek után. Utoljára talán Carlo volt az, akinek a legnagyobb többség nem követelte a fejét (meg persze Hiddink, de ő más tészta).

   • taybor33

    Talán RDM is idevehető, bár neki se volt sok ideje kibontakozni.

    • Talán – bár számomra is meglepő módon, de – még szerény kis közösségünkben is voltak olyan hangok, hogy a szégyenteljes BL csoportkiesés után mennie kellett. Robbie Carlohoz vagy Joséhoz képest nagyon is megosztó volt.

 • kasata91

  Wilmos fejénél, csak Cahillé betegebb!! 😀

  • nálam hápi nyert. Mekkora bantu feje van te jóég 🙂

   • Petikee95

    :DDDD Nálam is ő a nyerő.

   • kasata91

    Ikertornyok 😀

 • Blue One

  Erről a képről egyből eszembe jutott valami… nah ki tudja mi? 😀

  • a néger Don Diego De La Vega? 😉

 • Blue One

  Keresd a kakukktojást 😀

  • myheartisblue

   nekem nem mutatja a képet :/

   • relog?

   • Blue One

    Akkor te kimaradsz a játékból 😀 🙁 Nem tudom mi lehet a probléma, nekem minden tökéletes.

   • már én is észrevettem, hogy elsőre nem mindig dobja be a képet, sőt, sokszor csak a ráutaló mondatból lehet rájönni, hogy kellene lennie képnek is. Az F5 segít többnyire.

  • Ottan egy néger ottan! Kettű is!

   • taybor33

    Mijázhugykáttűű? 😀

   • Didier90

    Szerintem a hazaáruló Costára gondolt mint kakuktojás:D

  • Quad nincs is a képen…

 • Blue One

  Csodálatos nap a mai. Borzasztó jó érzés volt látni a csapatot a meccs után. Igaz, hogy ez “csak” COC, de akkor is. Érdekes volt, mert Terry a meccs után azt nyilatkozta, hogy már az elejétől az volt a terv, hogy megnyerik, pedig a korábbi években nem dőlt össze a világ ha kiestünk. A PL jól néz ki, és ott van még a BL is 😀 KTBFFH!

 • myheartisblue

  Zouma unokatesoja nagy figura…interju alatt ráhajtott a kis Sophie-ra! 😀

  • a lényeg, hogy ő is hápi 😀

 • Chester_B
  • acsdav2

   Amúgy Scürrlével mi a helyzet? Kupagyőztesnek számít?

   • Szerintem mindenképp, sőt, még talán Salah is. José úgy beszélt Schürrléről, Salah-ról és Schwarzerről, hogy mindhárman győztesek, de utóbbi csak nevezve volt, egyszer sem lépett pályára egy percre sem, így szerintem az ausztrál nem számít annak. A német viszont mindenképp, 3 teljes meccset tolt végig (annyit, mint Zouma vagy Oscar kb), gólt is szerzett. Az egyiptomi 160 percet játszott és 1 asszisztot jegyez. Ők ketten szerintem kupagyőztesek, és érem is jár nekik.

 • Cahill bever egyet Terrynek, mert nem árulta el neki előre, hogy Ballack visszatért 😀

  http://e0.365dm.com/15/03/800×600/john-terry-diego-costa-gary-cahill-chelsea-tottenham-capital-one-cup-final_3271261.jpg

  • Petikee95

   Remy mögött az kicsoda?

   • Nem vagyok benne biztos, de szerintem José fia.

    • Petikee95

     Utánanéztem, és tényleg ő az. Most láttam először. 😀

  • Petikee95

   Istenem. 😀 Drogba pedig Cahillnek csúszott oda elég szépen. 🙂

  • kasata91

   Quad, hogy el alibizte azt a csúszást ott a bal szélen … 😀

 • Petikee95

  A legnagyobbak.

  • hehe, elég rossz pillanatban elkapott kép, olyan, mintha mindkettő be lenne tépve 🙂

 • Endy919

  We’re champions again!!!! Thanks God for giving me the fourth title with this club! I want more and more and more!!! I love you, Chelsea!!

  Mi is imádunk Ramisteeeen . 🙂

  • egyetértek vele, ő tényleg csak a jóistennek köszönheti 🙂
   (ezt legalábbis biztosan)

   • d3vnull

    Baszki, kezdesz tényleg mániákus lenni 🙂

    • Oké, ez főleg poén most, de azért valld be nyugodtan, hogy amit a kupadöntőben betolt Ramires, az közelebb áll a kabaréhoz, mint egy focimeccshez.

     Nem akarom én egyébként elvitatni a pozitív tulajdonságait, mer azért vannak neki, de sajnos a támadóharmadban kidomborodik minden negatívuma, ahová pedig rendszerint odakerül. Nem lenne ő rossz játékos, de le kéne verni egy cölöpöt az aktuális térfelünk közepére, amire egy max 45 méteres láncot kell verni, aminek a másik vége a madárcsontú brazil bokáján feszül – mindenki jobban járna. Attól viszont tényleg a frász tör ki, a hátamon feláll az összes nem létező szőrszál, és minden idegszálam tiltakozik ellene, mikor meglátom az ellen tizenhatosa környékén, ne adj isten azon belül. Egy pályára hajított öngyújtóval többet érünk ott, mint vele.