Továbbra is London királyai

0303 ligakupa_győzelem1Győztes döntőről meccshírt írni: átok és áldás. Ilyenkor az ember nem fukarkodik azokkal a dicsérő jelzőkkel, amik sokkal inkább szólnak a diadal okozta mámornak, mint a mutatott teljesítménynek, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a túlzott izgulás, szurkolás és alkoholfogyasztás miatt szemernyi esély sincs az események objektív és módszeres követésére. A véghezvitt tett (mármint a csapaté, nem az én sörivásom és ordibálásom) viszont szót kíván (sokat és szépet), úgyhogy nem marad el a szöveges megemlékezés, ráadásul nyakunkon egy újabb londoni derbi, szóval a hétvége kivesézésén túl beharangolunk is alább.

Amikor lefújták a Pool-Cityt, vegyes érzések kerítettek hatalmukba. Egyrészt iszonyatosan feldobott, hogy kikapott a címvédő, másrészt viszont hajtott volna a vérem, hogy kiszurkoljam az előny nyolcpontosra növelését. Konstatálnom kellett viszont, hogy most muszáj lesz a ligakupa megnyerésével „vesződni”. Nem mintha az nem ígérkezett volna fejedelmi szórakozásnak, de rozsdásodom már, no, nem helyezkedem már olyan hirtelen bele egy másik sorozatba, mint anno.

Mi tagadás, kellett már egy kiadós sikerélmény, de rohadtul. Oké, a ligakupa a klubcsapatos trófeák viszonylatában olyan, mint a miskolci Cinefest a Cannes-i filmfesztiválhoz képest, de megvan a maga varázsa. Benitezzel nyertünk utoljára kupát, szóval illő volt, hogy jöjjön valami megmarkolható a jelenbe, már csak azért is, hogy a 2013 óta csatlakozó játékosok (például Fabregas, Willian vagy Diego Costa) is átélhessék, mit jelent egy trófea a Klub kötelékében.

Többségük első trófeáját nyerte a csapattal
Többségük első trófeáját nyerte a csapattal

Látva egyébként az utóbbi évek párosításait a sorozat döntőjében (Liverpool-Cardiff, Swansea-Bradford, ManCity-Sunderland), nem lehetett panasz az idei felhozatalra, hiszen ezúttal végre nem volt toronymagas esélyes. Bár a Swansea januári tönkreverése óta nem játszottunk igazán meggyőzően egyszer sem, még így is több mindenbe kapaszkodhattunk, mint a bajnokságban szintén nem túl magabiztos, ráadásul az EL-ből is frissen kieső Tottenham.

Ami minket illet, a döntő előtt leginkább két kérdőjelet kellett kiegyenesíteni (hogy pótoljuk Maticsot, illetve hogy semlegesítsük Kane-t), a többi (Tibo’ vs Cech, Costa vs Drogba és társai) már inkább a kellemes gond kategória. Utólag elmondhatjuk, Mourinho jól spekulált, hiszen az egy sorral feljebb tolt Zouma nem vallott szégyent (statjait már ízekre szedtétek a korábbi posztok alatt), az angol foci új üdvöskéjét pedig előbb-utóbb csak megállította valaki minden alkalommal (szerencsére belefért, hogy ez néha a negyedik rárontó Kék legyen, tekintve, hogy Mason vagy Chadli őrzése nem kívánt meg egy egész embert), ami elég is volt a clean sheethez.

Pochettino – hogy egy kicsit elidőzzünk az edzőknél – felrajzolt egy egész pofás Tottenhamet a pályára, olyat, amelyikből csak négyen kezdtek csütörtökön Firenzében. A spúrok amúgy igyekeztek minden erejükkel a saját játékukat érvényesíteni harcos letámadásokkal és intenzív széljátékkal, amiben segítségükre volt az indokoltnál defenzívebb Chelsea-kezdő is. A védekezésünk engem egyébként picit a párizsi performanszra emlékeztetett: nem ragaszkodtunk a labdához, viszont nem engedtük az ellenfelet a kapunkhoz közel sem. Az elejét ugyan megnyomtuk, de a kezdeményezést ráhagytuk a Tottenhamre, akik ebből pár előbb-utóbb elfojtott Kane-meginduláson és egy Eriksen-kapufán kívül csak semmire nem jó távoli lövéseket tudtak ebből kisajtolni. Aztán amikor már égett a ház, nem jutott az argentinnak semmi meglepő eszébe, lepörgette a három cserét, illetve állt szomorúan és tanácstalanul a szakadó esőben, mint valami mártír.

Nálunk Matics hiánya, az optimális posztjáról kimozgatott Fabregas és a nagyon nem erre tervezett Zouma-Ramires duó bőségesen elég volt ahhoz, hogy minimálisra csökkentse annak az esélyét, hogy térfelünkön összeszedett labdákból érdemben indíthassunk támadást. Ha suta passzokkal nem került rögtön vissza a Tottenhamhez a labda, akkor valamelyik fiunk (többnyire Hazard vagy Willian) tekeredett rá reménytelenül.

Épp ezért jött nagyon jól és jókor a gól, hiszen mindenki megnyugodott tőle és fel is szabadult. Érdekes a maga nemében, de bátrabban és többet támadtunk térfélcsere után (főleg Fabregas és Hazard volt elemében), ami azokat a boldog későnyári-koraőszi időket idézte, amikor nem azt a keveset féltettük, amink van, hanem ütöttük a vasat, ha már forrósodott.

Gólt érdemelt volna
Gólt érdemelt volna

Az elsőhöz hasonlóan a második gólunk is inkább volt fontos, mint szép, persze ezt rovom föl sem Terrynek, sem Costának. Nagyon örülök egyébként, hogy betalált a Kapitány, hiszen a legutóbbi két finálénkat (BL, EL) ki kellett hagynia – no persze egy ilyen kiváló és sikeres futballista amúgy is megérdemel egy találatot a Wembley-ben. A brazíliai spanyolnak is nyilván jót tesz majd a gól, amit sajátjaként ünnepelt, bár ha őszinték vagyunk, abból a lövésből alanyi jogon nem talált volna kaput. Kukacoskodni fölösleges, már csak azért is, mert az a fontos, hogy Costa önbizalma visszatérjen és elkezdje ismét lődözni a mérkőzéseket eldöntő gólokat.

Láthatóan Mourinhora is görcsoldóan hatott a siker, hiszen nagyon ritkán mutatja meg ezt a felszabadult és önfeledt oldalát a portugál. Az öröm érthető, ugyanis egy olyan ambiciózus embert, mint ő, csak a sikerek és a trófeák tudnak jól lakatni. Első regnálása alatt is a ligakupa volt a későbbi sikerek előfutára – s jó eséllyel így lesz ez idén is.

A sorozat jellegéből adódóan szerencsére azok is magukénak érezhetik most ezt a sikert, akik a döntőben nem léphettek pályára (sőt, akár a keretben sem voltak). És itt most nem csak a Liverpool ellen kiválóan védő Courtois-ra vagy a Derby otthonában parádés gólt szerző Filipe Luisra gondolok, hanem olyanokra is, mint a korábban nem kevés időt a pályán töltő Akéra, a Shrewsbury ellen bemutatkozó Christensenre vagy az azóta már eligazoló Schürrlére. És akkor a döntő hőseiről nem is beszéltem… Családias volt az egész, ez látszott a kupaátadásnál és az ünneplésnél is. Ez pedig csak jót tehet a csapatmorálnak.

Ennek első jeleit szerdán láthatjuk, amikor is a West Ham otthonában lesz jelenésünk. Míg a mieinknél önfeledt összeölelkezések és kupával pózolások voltak a hétvége legemlékezetesebb momentumai, addig Kelet-Londonban dühödt légkörben vonultak le a pályáról (még) Sam Allardyce fiai.

Közös bennünk, hogy a 22. fordulóban játszottunk igazán jól utoljára – akkor 3-0 arányban lépte le a West Ham otthon a Hullt, azóta viszont 5 meccsen csak 3 pont került a zsákba (az utsó 10 fellépésükön is csak 8), megtoldva egy rút és megalázó FA kupa kieséssel. Mi a Swansea legázolása óta pislákolunk takaréklángon a bajnokságban (4 meccs, 8 pont, 5 rúgott gól), rémálomszerű FA kupás blamánk nekünk van, igaz, legalább a ligakupát behúztuk menet közben, plusz ügyeskedünk valamit Európában is.

Az odavágót simán hoztuk
Az odavágót simán hoztuk

Látható tehát, hogy megtorpanás és megtorpanás közt is van különbség. S bár vitathatatlanul botladoznak a Kalapácsosok, még mindig a felső tízben vannak, plusz hatos gólkülönbséggel, amit a drukkerek szerintem vérszerződés formájában írtak volna alá a szezon elején. Persze nyilván mohóvá váltak télre, hiszen féltávig bravúrosan nagyot mentek, sorra darálták be a kicsiket, miközben még a Liverpoolt és a Manchester Cityt is elkapták otthon.

Vagyis az összkép azért hiteles: a West Ham egy masszív középcsapat (ezért pár éve még mit nem adtak volna a drukkereik), csak Allardyce vesztére nem elég kiegyensúlyozott a teljesítményük. Ráadásul a holtponton való túllendülésüket a balszerencséjük is hátráltatja: a Manchester United és a Tottenham ellen is a legvégén bukták a győzelmet. A Palace elleni hazai fiaskóra viszont nem nagyon van mentség, s remélhetőleg még tántorogni is fognak ettől a gyomrostól holnap este.

Apró érdekesség, hogy a legutóbbi három idegenbeli bajnokiban még benne van a spúrok elleni két hónappal ezelőtti borzadály is, viszont a másik két meccs már győzelem (Swansea, Aston Villa), így az összmérleg egy teljesen vállalható 7-4-2. Hat csapat nem látott még tehát vendégül minket, s amikor ez a szám még nyolc volt, megfogalmaztam egy igényt arra vonatkozólag, hogy abból ötöt be kéne húzni. Kettő per kettő megvala, kéne tehát még három, hogy ne vinnyogjak. Ismerve a lájnápot (WHU, Hull, QPR, Arsenal, Leicester, WBA) nem lehetetlen a küldetés.

A rapid másodosztályú intermezzojuk óta egyébként harmadszor megyünk a Boleyn Groundra: előbb 3-1-re kaptunk ki (1-0-s előnyből, Benitezzel a padon), legutóbb viszont 3-0-ra győztünk (Lampard duplájával és közte Oscar szimplájával). Tekintettel a Kalapácsosok hanyatló formájára és az ezzel párhuzamos ’Miénk az egész világ’ életérzésre, jó lenne idén is a gólerős és magabiztos arcunkat mutatni, már csak azért is, hogy még átmenetileg se mehessen öt pont alá az előnyünk (a City nyilván leveri otthon a sereghajtó újoncot, szóval most a mieinktől kell a nagyobb bravúr a szinten tartáshoz).

Mivel a hétvége ismét az FA kupáé, ezúttal is lesz időnk rápihenni a jövő szerdai BL meccsünkre, szóval egy tartalékos kezdő meglepne.  Én a magam részéről Courtois-t és Oscart várom vissza a kezdőbe, s vélhetően valamelyik középső védő kerül majd a padra. Remélhetőleg a hétvégi szervezettséget és hatékonyságot megtartva robogunk tovább, mert a jóból sosem elég. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • A WHU elleni kezdőről annyit mondott José, hogy nem az a csapat lesz, aki a Wembleyben pályára lépett. Én így szintúgy biztosra veszem TC és Oscar kezdőbe kerülését, mint Quadét is. Costa, Ázár és Fabregas marad, viszont mivel még Matics nincs, ezért ott nem nagyon látok változást: Ramires-Zouma, mögöttük pedig Cahill-Terry. Mikel még 1 hónapig nem bevethető.

  Visszatérve a döntőre és arra a gondolatra, amit én is pedzegettem már, meg a posztban is említésre került, de most különösen látványosra sikerült, hogy a csapat, EZ a csapat mennyire gyatrábban játszik volántelepet, és mennyivel jobban áll neki, ha támad. Az első félidőben ramatyul játszottunk, amíg jobban érvényesíteni kellett a JM-féle ne kapjunk gólt, aztán majd nyerünk valahogy taktikát (no offense, 14-ből 12 döntőt nyert apánk, szóval kussolok, csak mégse), kevés volt a jó teljesítmény (NEM volt jó teljesítmény) a csapatban, Costától Ázárig, Fabregason át Zoumáig mindenki ergya volt, majd igen, biztosan kellett hozzá a gól, de a gól magabiztosságával még esőben is látványosan elkezdett játszani a csapat, és azzal is ugyanúgy meg lehetett fojtani az ellen játékát, de mégis jöttek a jobbnál-jobb egyéni teljesítmények, pörgött a játék, és bár konkrétan gólhelyzetet nem nagyon sikerült kialakítani, de ennek ellenére is azt mondom, hogy örülhet a Spurs, hogy megúszták kettővel.

  • Zola

   Erre a Zouma témára visszatérve.Én nem látom olyan tragikusan,sőt szerintem a helyzethez mérten nagyon jól játszott.Képzeld el a szituációt.Tegyük fel vendéglátó szakközepet végeztél ahol kitanulod a szakács és a felszolgáló szakmát,de kitünőre vizsgázol.A suli végeztével elhelyezkedsz pincérként,dolgozol évekig,majd egyszer csak benyögi a főnököd,hogy holnap te vagy a szakács.És bemész és megcsinálod,pedig hidd el az nem olyan egyszerű hiába tanultad ha sosem “játszottál” ott.Lehet,hogy kínkeservesen,de végrehajtod amit kérnek és ok,ejtesz 1-2 hibát.A lényeg.Matic posztja a legnehezebb poszt az egész futballban,szinte mindent kell csinálnod és őt veszik elő ha gond van.Ahhoz képest Zouma így elsőre nagyon szépen lehozta a meccset,ráadásul még porpafingó korban van és én még akár Matic párjaként is el tudnám képzelni.Képzed el ha két ilyen benga,de viszonylag gyors védekező középpályásunk lenne…..Ők lehetnének a “kék fal”.:-)Tudom mindig a fantasyt nyomom,de belegondolva két ekkora benga állat,szépen rendet tudna rakni,ha összeszoknak.

   • d3vnull

    Tulajdonképpen igazad van, csak itt páran már úgy elszálltak, hogy Zoumát épp csak azért nem hívták Makélelé-nek, mert magasabb 🙂
    Amúgy nagyon jó srác, nekem is tetszett eddig minden játéka.

   • Oké, de ettől az első félidőben konkrétan nem volt jó. Nem minősítem le, hogy egy olyan csapatban, amit meg sem szokott, egy olyan pozícióban, ahol még talán sosem játszott, egy döntőn nem teljesített kiválóan, ráadásul a saját eddigi mércéjéhez mérve jól, de attól még nem fogom azt mondani, hogy jó volt. Értem én, hogy nehéz, de attól még nem fognak megdicsérni, hogy évek óta először kell főznöd, de szar lett. Megérti mindenki, miért lett az, de attól még ha elsóztad, senki nem fogja jóízűen megenni, max páran jó pofát vágnak hozzá 😉

    És szerintem CB-nek nagyon jó, viszont nem szívesen látnám Matics helyén, max így, ha muszáj.

    • Zola

     De nem sózta el,mert ehető lett hiszen megnyerték a kupát.Lehet,hogy bénázott kicsit az elején,de lassan ott tartunk,hogy akkor is lefikáznánk ha gólt kapna mert Jose berakja a kapupa.Maticot 22 éves korában eladtuk,mert nem volt még elég jó,miközben ő ezen a poszton él 10 éve.Ez a srác 19 évesen helytállt élete első meccsén ezen a poszton,ráadául egy kupadöntőn,egy olyan csapat ellen akik átrohantak a széleken,mindezt tetézve egy olyan társsal mint Ramires.Folytassam?:-)

     • Nem égette oda, de elsózta 🙂 attól még ehető, csak nem jó. Ha már annyira a hasonlatoknál tartunk 😛

      Maticsot eladtuk 22 évesen, mert akkor nem volt hely… itt volt még Makelele, Lassana és a csúcsformában lévő Essien. Maticsnak konkrétan nem volt helye, fiatal volt, játszani akart – vitték, adtuk.

      Igen, azért is voltunk nagy hátrányban, mert mi centralizált csapat vagyunk, a széleket nem védekeztük le, a Spurs meg átrohant rajtunk a szélen hagyott üres területeken. Igen, ott volt Rémires is, de mondjuk a védekezése nem olyan rossz a brazilnak, viszont egyikük sem mozgott ki szélre, fogták a pozíciót középen és inkább hátráltak, mint kereszteztek. De ettől még nem lesz jó Zouma teljesítménye na. Egyébként értelmetlen dologról vitázunk, mert csak azon szőrözünk, hogy akkor hápi az általam is elismert ‘jó’ teljesítményt hozta-e le, vagy ‘remek’ volt összességében 🙂

      • thiemecsaba

       Szerintem meg ez legyen a legnagyobb vitátok, amíg(és aztuán is) JT magasba emeli a BPL trófeát! 😀

  • lamps8

   Oscar, Hazard, Costa, Cuadrado, Cesc, Ramires és Zouma, közülük valaki tuti nem fog játszani, mert én is arra tippelek hogy Ramires, Zouma kettőst a csapatban tartjuk, melléjük jön még Fabregas, előlre Hazard, Costa, Cuadrado, és valami 4-3-3 szerűséget fogunk játszani Cahillel a védelem tengelyében.
   Egyébként a mai naptól győzelmet várok. Hogy milyen úton fogjuk azt elérni viszont elég homályos. Felállhatnánk támadólag is bőven, rossz formában a WHU és a BigSam körüli problémák sem tesznek rendet a fejekben túlságosan, de nyilván nem fogunk. Costa nyugodtan lőhetne már 1 gólt (amit neki is adnak), és ha Cuad kezd tőle is várnék valamit, gól/assist formájában.

   • mohacsia

    A 4:3:3-at adom, de szerintem lehetne Rami helyett Oscar. Zoumát muszáj lesz benntartani a kp-n, mert kell a fizikuma és a magassága a WHU ellen. Egyszerűen nincs más.

    • thiemecsaba

     Pedig szerintem a biztos pont épp, hogy Ramires lesz! …

 • Zola

  Egy kis off és ezért elnézést.

  Ezt a pulcsit XL(elég meleg,már szinte kabát,de nem vízálló)meg kicsit búcsús:-)

  http://kepfeltoltes.hu/view/150304/ch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/view/150304/ch2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  illetve ezt a széldzsekit XL a színe olyan kék amilyennek lennie kell,talán a vaku miatt lett ilyen fos.

  http://kepfeltoltes.hu/view/150304/ch3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/view/150304/ch4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  nagyon szívesen neki adom itt a fórumon bárkinek,akinek szüksége van rá,magyarországra el is küldöm.Én nem igazán hordom őket,talán ha kétszer voltak rajtam,teljesen hibátlanok.Feltételek:
  1.Tényleg neki legyen szüksége rá
  2.Nyílván aZ akit itt jobban “ismerek” az elsőbbséget élvez.
  3.Mondja meg,hogy Zenzo melyik Chelsea játékost nem engedné be a metróba.:-D

  • Én minden négert beengedek a metróba, csak max némelyeket a szerelvénybe, míg másokat a sínekre 😉

  • Idemitirjak

   Széldzseki még érdekelne is, csak méretben Hazarddal veszem fel a versenyt, így lehet kicsit nagy lenne… 🙂

 • http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2977280/How-does-Mourinho-s-trophy-record-compare-great-football-managers.html

  Jó kis összehasonlítás, mégha fölösleges is, mert nehezen mérhetőek össze a “körülmények miatt”.

 • Petikee95

  Mourinho Zoumáról: “Különböző stílusú játékosok, így nehéz lesz egy John-hasonmást találni. Néha sikerül az ilyen játékosokat pótolni, néha nem. Zouma most 20 éves, de 23-24 éves korára alakulhat úgy a karaktere, hogy képes legyen John helyett vezetni a csapatot. Már ebben a szezonban is többet játszik, mint ahogy elképzeltem és ahogy mások is képzelték. Rengeteg tapasztalatot szerez, ami nagyon fontos lesz még számára.”

  • Mondjuk ezen jót röhögtem:
   “A fizikuma miatt vettük meg. A taktikai tudásával baromira nem voltunk elégedettek, de úgy véltük, azt megadjuk neki mi. Az előszezonban elkövetett hibái miatt azt gondoltam: oké, de időbe fog telni, mire képes lesz felnőni a feladathoz. De fasza gyerek, meghallgat minden tanácsot, odafigyel, és gyorsan tanul, és ezért gyorsan eljutott arra a szintre, hogy felvegye a versenyt Cahillel. Most már játszott pár komoly meccsen, és úgy tűnik, meg tud birkózni vele.”

   :)))

   Viszont elhangzott az is, amit már én/mi is többször elővettünk:
   “Úgy gondoltam, Ivanovics lesz az első számú lehetőségem pótolni Terryt vagy Cahillt, de már nem ő az”.

   Azért ezek súlyos szavak ám.

   • thiemecsaba

    Tényleg azok. És ha belegondolsz, ez nem csak Zouma dícsérete, hanem egyben Cahill kritikája is…

    • igen, mindenképpen, ehhez nem kell nagyon belegondolni, ez egyértelmű üzenet Garynek is, hogy hajrá srác, különben jöhet a beton.

     Mondjuk biztos Mou tudja jobban, de ha (meg ne történjen) JT mégis hosszabb időre kiesne, én azért lehet mégis Ivát tolnám be középre.

     • thiemecsaba

      Folyamatosan kisérletezni kell, variálni a dolgokat. Ezzel tudja(JM) minél több dologra felkészíteni a csapatot és a játékosokat is. Iva az egyik legjobb opció is lehet, de már ő sem fiatal. Ergo már elgondolkodsz te is azon, hogy akkor most mit válassz: öreg és tapasztalt, fiatal és feltörekvő… Próbálgatod és rájössz a megoldásra.
      Cahillel meg egyértelműen baj(?) van fejben. Vagyis én azt érzékelem rajta, hogy bizonyos szint felett nem tudja kezelni a dolgokat(nem mindig, de általában), ettől függetlenül elég magas szintig stabil volt a produkciója!

      • WudigessBoi

       Cahillnek megvannak a korlátai, ez egyértelmű. Egy szutyok Boltontól vettük bagóért, 26 évesen került először élcsapathoz, ehhez képest szerintem sok hasznot hozott. Emlékszem jó pár önfeláldozó mentésére, nagy küzdő, emellett szerzett fontos gólokat is, szóval megtérült a vétel. De ennél többnek látszani szerintem nem akar, mert nem tud.

       • Nem vonom én kétségbe, félre ne érts, hogy Cahill jó fogás volt, vagy, hogy ne lenne hasznos játékos. Mindenkinek vannak szar napjai, rosszabb meccsei. Csak ő a Spurs ellen borult meg, és tartósnak bizonyult a megingás – cserébe hápi egyből rányúlt a lehetőségre, és ezért kapta a komolyabb meccseket is. Cahillnek cserébe jót tett a pihenő, a döntőn jól szerepelt.

        • WudigessBoi

         Én csak azt mondom, hogy ő szerintem ennyit tud. Nem klasszis, szemben mondjuk a csúcson lévő Terryvel. Vannak jó skilljei és vannak gyengék is. Megteszi a tőle telhetőt, de ez alapvetően erős középszer, amit szerencsére néha még meg is ugrik.
         De a védelem vezérének – amit páran elvárnak tőle – kevés.

         • Petikee95

          Milyen jó, hogy beírtam ezt a szöveget, jó kis eszmecsere kerekedett ki belőle. 🙂

         • thiemecsaba

          Amúgy valahol itt a pont! Annyi, hogy középszernél többre tartom, de már vezérnek kevés. Ezt látja Mou is és ennek megfelelően próbálja alakítani a dolgokat. Itt jön a képbe Hápy…

 • A két új kiszemeltünk:

  http://www.101greatgoals.com/blog/chelsea-scouts-regularly-attend-anderlecht-games-leander-dendoncker-youri-tielemans-hln/

  Leander Dendoncker és Youri Tielemans. Továbbra is a belga vizeken halászgatunk a zavarosban, úgy tűnik.

  • thiemecsaba

   Jó ez a halászgatás, csak nehogy túlzásokba essünk. Tényleg rengeteg fiatal tehetség rohangál a belgáknál, de azért nem felejtettem el, amikor mindenki a hollandokra volt rácuppanva. Főleg a barszalonna be is kajált belőlük rendesen…oszt szerintem pofára is esett velük, amikor már túlzásba vitte a dolgot.

   • Jó, hát még nem vettük meg őket, csak erős Chelsea-scout felügyelet mellett tudnak csak meccselni 🙂

    • thiemecsaba

     Persze, én is értem. Csak eszembe jutott egy érdekes emlék, amit meg kellett osszak veletek 🙂

     • oke. Egyébként visszatérve arra a részre, az a holland és hollandok által kitermelt generáció nagyon ott volt, csak sajnos ahogy kifutottak, ott is visszaesett a dolog, mert már nem volt megfelelő alapanyag egy idő után. De a Barca eegészen sok bőrt le tudott húzni a hollandokról, kezdve Cruyfféktól egészen a kilencvenes évek végéig.

      • thiemecsaba

       Igen, volt egy időszak, amikor ment a szekér. De mivel ez egy hosszútávú befektetés, jobb szeretném látni a mindenkori csapatban azt a változatosságot, amit a különböző kultúrák, különböző iskolák adhatnak. Gondolok itt olyan dolgokra, mint: vérmérséklet, akaraterő, kitartás, csapatszellem, kreativitás… és sorolhatnám tovább, tovább.
       Ezek a dolgok fejleszthetőek, csiszolhatóak, de az alap nagyon fontos. Vehetünk példát is… mondjuk Ivanovic-Robben-Anelka. Milyen jellegzetes különbségek tapasztalhatóak úgy fizikumban, mint tudásban, felfogásban stb…

   • Zola

    Szerintem a Real jobban benyalta anno.

  • Idemitirjak

   1-2 meccset láttam, Tielsman elég feltünően játszott, de sajna nem teljesítménye miatt, hanem hogy amint 30on belül volt tüzelt a vakvilágba.

   • Ha a vakvilágot kapura tudja cserélni, akkor nagy szükség lehet rá, jelenleg ugyanis nem nagyon van olyanunk sem, aki 16-ról merne lőni, nemhogy messzebbről.

    • Idemitirjak

     Na azért Ramires gondolkozás nélkül rávágja ha meglátja a kaput! 😀

   • d3vnull

    Néhányszor azért igen jól rakta kapura. Meireles-nél pl. máris jobban.

 • WudigessBoi

  Ránéztem a tavalyi tabellára, a City 27-5-6-tal lett bajnok (86p), idén 16-7-4-gyel állnak, szóval max. 88 pontjuk lehet. Ez persze pesszimista felültervezés, hiszen még mennek a MU-hoz, a Tottenhamhez, de a Liberty vagy a Selhurst Park sem egyszerű vizit.
  Nekünk 60 pontunk van, a hátralévő 12 meccsen tehát 29 pont kell maximum a bajnoki címhez, ami 9-2-1-gyel abszolválható. Persze ehhez minél több pont kell a MU-Pool-Arse trió ellen, (vagy könyörtelen pontbehajtás a többi meccsen). Ez persze a saját kezünkben a sorsunk forgatókönyve, minden egyes újabb City-pontvesztés növeli a mi mozgásterünket is:)

  • Zola

   Tudom én sem tudhatom,de Jose innen(mármint ilyen helyzetből) még sosem vesztett bajnokságot.

 • Lavid Duiz

  Nagyon örülnék, ha ma este egy könnyed kis játékkal vernénk a WHU-t, aztán majd meglátjuk, hogy így lesz-e. Nálunk sose lehet tudni. 🙂

 • Petikee95

  Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Ramires, Zouma, Fabregas; Oscar, Diego Costa, Hazard.

  Subs: Cech, Filipe Luis, Loftus-Cheek, Cuadrado, Willian, Remy, Drogba.

  • babence

   érdekes ez a kezdő, első ránézésre nem értettem, hogy mi ezen a nagy változás, aztán megláttam hogy Fabregas Oscar is ott van, de nincs se Remy se Willian.
   Ez annyira meglepő, hogy még egyik hivatalos Chelsea kezdőhirdetésben se mertek pontosvesszőt tenni a középpálya és a támadósor közé, mint ahogy szokás 😀

   • kasata91

    Sztem simán Zouma-Fabre védekező és Rami jobb szél.

  • Úgy látszik, Matic vis maior távollétében José felfedezte az új összeállítás receptjét. Elegáns módon ez épp egy kupadöntőn debütált, és Zouma klasszis módon bejátszotta magát a kezdőbe.
   Ramires kezdetése meg… Magáért beszél.

   • Petikee95

    Mou valamiért nagyon ragaszkodik hozzá. 😀

    • kasata91

     Reméljük csak az árát akarja felnyomni. Bár szvsz a teljesítményének bemutatása a nagyvilágnak nem a legjobb módszer erre.

  • trueblue05

   szerintetek bevállalja a Ramires- Zouma double pivot-t ( amúgy valaki homályosítson már fel hogy ez a kifejezés milyen nyelvből jön, és miként kell helyesen leírni tárgyas szerkezetben) ? Vagy 4-3-3, vagy 4-1-2-3? Erre a taktikára kíváncsi leszek, főleg hogy ma minden bizonnyal nekünk kell majd kezdeményezni.

   • Simán eltudnám képzelni, hogy
    Courtois
    Ivanovic-Cahill-Terry-Azpilicueta
    Zouma-Fabregas-Ramires
    Hazard-Costa-Oscar

    • kasata91

     Mivan??? Ez 4-3-3 !! Már Nem José az edzőnk?? 😀

     • Petikee95

      A Spurs ellen is 4-3-3 volt. 😀

      • trueblue05

       nekem a hétvégi az inkább 4-1-4-1 volt

     • A 4-3-3 és a 4-2-3-1 között néha árnyalatnyi különbségek vannak, főleg, ha nálunk kezd Ramires is.

    • trueblue05

     én is. bár az igazat megvallva nekem mindegy hogy küldi ki őket, csak nyerjük meg.

   • WudigessBoi
 • Petikee95

  A Digi szerint 4-2-3-1, Rami-Zouma a két vkp, előtte Oscar-Fabre-Hazard, legelöl pedig Costa.

 • de laposan vannak a kamerák a WHU stadionjában

  • taybor33

   De legalább nem kell távcső, mint a burnleynél. 🙂

 • pozitív viszont, hogy a Chelsea kórust hallani a kezdés óta folyamatosan

 • “lemaradt róla Ramiresz” neki ott sem kellett volna lennie

  • thiemecsaba

   vegyél be egy tablettát! :))

   • ezen már az nem segít 🙂

    • Sokkterápia?

     • kösz, elég volt a döntő, most egy hétig nem kaphatok újra

      • thiemecsaba

       de nyugi van, eddig jól tolja! és ennél még jobb is lesz! 😀

       • igen, például most is milyen zseniális helyzetfelismerés utáni lövéssel örvendeztetett meg bennünket .)

 • 10 perc alatt több helyzetünk volt, mint az utóbbi 2-3 pl meccsen összesen. Jöhetne a gól 🙂

  • csak, hogy gyorsan tisztázzam: arra gondoltam, amit mi lövünk a WHU-nak

 • Ha Zouma is kiesik, jöhet Lótuszcsík.

  • annyi vér csak nincs benne, hogy egy szájvérzést ne tudjanak elállítani 😉

 • 13 perc alatt viszont volt vagy 5 perc ápolás..

 • emazohun

  Valaki tudna egy jó streamet dobni?

 • Mondjuk, lassan odafigyelhetnénk egy kicsit talán… Zouma sérülése óta elég kábultan toljuk

  • thiemecsaba

   Első perctől úgy toljuk, mintha arra lennénk kiváncsiak, hogy meg lehet e dönteni a ki fut többet 90 perc alatt világrekordját. Egyszerűen csak le kell nyugodni és megnézni, hogy hova tesszük azt a labdát 🙂

 • Azért elég cink, hogy a WHU is már kb. 2-3 alkalommal lőhetett volna (akció)gólt.

 • taybor33

  Eden!

 • myheartisblue

  MIEEEECSODA GOLPASSZ NIGGEREK OTTAN!

 • Juhúúú 🙂 Ramires assziszt, Ázár fejes … ezt a szürrealitást

  • thiemecsaba

   és ez csak a miheztartás végett! 😀

 • Levi97

  Ki szidta Ramirest??:DDD

  • én azért jelentkeznék, ennek ellenére 😉 😀

   • myheartisblue

    ma nem jogosan, szerintem jól játszik egyelőre. Jól mozog be az üres területekre, fut és keresi az embereket.

   • Levi97

    Nemár! :DDD
    ettől sem lágyul meg a szíved az irányába?:D

    • lágyul mán, lágyul, de attól még nem felejt, mondjuk, ami 5 perce volt 😀

     • Levi97

      Várd csak ki, ollózik még ő egyet a 90. percben :DDD

      • ollózni ollózik, de abból előbb lesz leszbiszex, mint gól 😛

 • Zola

  ramires assist.,hazard fejes tiszta sci-fi.

 • Úristenasztakuvanebamármegengemettejóshíva!
  Ramires első hasznos mozdulata bajnoki meccsen a szezonban!

  • Efra7

   Mostmár aztán tényleg nem fog kiszorulni a kezdőből

   • Egy ismerősöm erre azt mondta, hogy sose dugd a csizáneszt a mákdarálóba. Most már tudom, miért.

 • feltűnően könnyen fordulnak le rólunk a westham játékosok…

 • ejj Ázár, ha egy ütemmel előbb lő, fasza, de megint túltolta

  • taybor33

   Vagy passzolt volna…

   • ott már ne passzoljon, lőjön, pont ez a szívfájdalmam, hogy még 15-16 méterről is passzolunk, alig-alig merünk lőni. Ha igen, akkor tétovázás után, és akkor meg már késő.

 • Iva nem mert lőni, pedig onnan csőrrel milyet vághatott volna 🙂

  • thiemecsaba

   mekkora visszapaszt kapott!….

   • ááá, látom ám, hogy húzni próbááálsz ám 🙂

    • thiemecsaba

     csak egy nagyon kicsit 😀 de akkor is szép passz volt 😉

 • Zola

  basszátok meg ramires jól játszik.:-)

  • de megint mi a retkes faszomat keres centerben???

   • Zola

    nyílván azt játssza amit mondtak neki,különben zsozé lekapná egy perc alatt.

    • nem hiszem, José szerelmes belé plusz Raminak mindig megvan az a mákja, hogy ha pályán van, sosincs senki a posztjára, akire le lehetne cserélni

     • thiemecsaba

      olyan jót röhögtem ezen :))

 • myheartisblue

  Costa mit nem rúg be…

  • ő is töketlen ma

   • myheartisblue

    annyira lelassított, nyugodtan ellőhette volna hamarabb akkora tere és ideje volt. mindent pontosan akarunk, kéne egy kis spontanitás?

 • Lavid Duiz

  Torres! Te vagy az?!

 • taybor33

  TC sörre szomjazik.

 • myheartisblue

  Courtois mit véd? Háápi és Cahill is lemaradt mint a borravaló. Kevés a kapuralövésünk…

  • ööö 1? 🙂 no igen, az kevés, pedig helyzet volt bőven.

 • Guest

  Csak én látom úgy, hogy 80%-ban a helyezkedési hibából kialakult helyzeteknél Cahill embere kerül helyzetbe?

 • Zola

  fasza….

 • thiemecsaba

  szegény Hápy! hogy bedarálták ott középen…

 • Levi97

  jéézusom, megint rádöbbentem mekkora egy bantu állat Zouma :DDD

 • Zola

  bíróbára most egy kurva szavunk nem lehet.

  • taybor33

   Ha csak a fele ilyen lenne a brit bírói bandának, már jó lenne.

  • Drogba11

   nem is. szöglet lett abból, ami nem volt az.
   A gól végül is les vagy nem? Nézem, nézem, de nem tudom eldönteni. Tudom, gól, mert megadták, csak érdekel, ki, mit gondol.

   • jól fúj a spori, talán kicsit nekünk.

    a gól szerintem sima ügy, max 1 vonal, de ha nem, akkor kb fél centin múlott.

    • Drogba11

     Szerintem is, csak az egyik streamen minden egyes percben ismétlik, hogy akkor ez most gól volt vagy nem. Nekem nem ennyire kérdéses.

   • myheartisblue

    Ezek nehezen megállapítható hibák. A lest (ami kitudja az e volt nincs ember aki ott megmondta volna) A szögletnél is csak mi látjuk egyszerűen a szembekamerából, takarásban kitudja látta-e. Nálam inkább feltűnő, hogy nagyon szaggatott a játék.

    • Drogba11

     Ez nekem is feltűnt.

   • Zola

    szerintem 1 vonal volt,a lábak 1 vonalban voltak.

 • Costa megint elpöcsölt egy ígéretes helyzetet.. mi van vele?

 • Drogba11

  Cahillt bírom, de egyre rosszabb. Minden egyes labdát kivisz az oldalvonalhoz és kirúgja. Costa meg kezdi felvenni az angol stílust, csak túlzásba esik. 🙂

 • Nem rossz a meccs, de nagyon kell a második gól, mert a WHU játékában és a mi védekezésünkben is könnyen benne van egy kapott..

  Fabregas megint láthatatlan, Oscar főleg a védekezéssel van elfoglalva, Ázárt aprítják, Costa homály, Ramires egész jó, Zouma meg épp megtapasztalja, milyen a PL-ben játszani. Félidőben még nem cserélnék, de 60-65 körül jöhet Remy v Drogba Costa helyére, ha nem változik a helyzet.

 • Már csak azt várom, hogy Salec előhúzza a történelmet meg az olajpénzt is.

 • Dodi: nem volt ítélet a Chelsea ellen – két sárgát kaptunk 😀

 • Drogba11

  A City közben megúszott két büntetőt és Silva gólt lőtt.

  kellene nekünk még gól, nagyon kellene. Nem elég ez az egy.

 • A pillanat, amikor hiányzik Bognár Gyuri.

 • thiemecsaba

  Bammeg Smalling földbe döngölte az ellenfelet büntetőterületen belül, mehet tovább a játék… Szerintem még a tehenesek is elképedtek a döntésen, nemhogy más!

 • Szabolcs Ádám

  Mit véd, mit véd, de kurva gyenge Courtois már megint. Az egyetlen dolog, amiben jó volt az a beadások. Most abban is rettentően gyenge, nagy szerencséje hogy rossz volt a fejes.

  • Trollkodni jöttél, Ádi? Vedd fel a kesztyűt :))

   • Szabolcs Ádám

    Szóval szerinted magabiztos a levegőben. És én trollkodok 😀

    • A k-gyenge Courtoisnak két elég jó védése is volt, az egyik egy közeli lövésnél, a másik a fejesnél. A védők részéről mindkettő bemehetett volna. Több próbálkozása nagyon nem volt a WHU-nak, eddig amit kellett, védett.

     • Szabolcs Ádám

      A második teljesen az övé volt, de nem mer kijönni. Az első sem volt egetrengető védés, de az nem volt rossz

      • Azért a 2. bőven a védők sara is lett volna, olyan enerváltan figyelték az WHU-st, mintha nirvanában lettek volna. Most is hatalmasat védett, tokoro de.

       • Szabolcs Ádám

        Na ez megint magabiztos megoldás volt…

      • Szabolcs Ádám

       Most ez tényleg nagy védés volt

 • thiemecsaba

  Gomis meg összeesett a pályán, korházba kellett szállítani. Lloris meg kapott egy nullszöges gólt…

 • Salec szerint Costa a Torres2. Ja. Torres összesen nem lőtt 17 gólt szerintem a Chelseaben, te faszpörgettyű

  • Salec már ide is kommentál Ádi néven, szóval ne kritizáld.

 • sok a szabálytalanság.

  • Mer’ sok a kalap-ácsos.

  • Zola

   marha kemény meccs.

   • az, megy az izmozás rendesen. Remélem megússzuk sérülés nélkül.

 • myheartisblue

  Nah ha ezek után sem akarunk gólt rúgni, akkor felkészülhetünk a döntetlenre vagy akár a vereségre… Vérszemet kapott a WHU.

  • Viszont úgy látom Marrinernek is szóltak, hogy vegyen vissza a “felénk fújásból”, mert azóta aztán semmit be nem fúj

 • WudigessBoi

  Nem szép meccs…

 • Doxazma

  wáta szév

  báj kurtoá

 • Ez olyan Willian-es szabi volt.

  • ja, magas ívű, túl mélyre. Inkább tette volna kapura

 • myheartisblue

  ILYEN NIIIIIIIIIINCS!

 • már megijedtem, hogy belövi…

 • Zola

  baszd meg,de szép volt ez ramitól.

  • salsal

   Gólt érdemelt volna.

 • WudigessBoi

  Fú, pedig szépen csinálta Ramires!

 • Úristen, Ramires élete meccse, te jó szagú Lao Ce!

 • Ázár cserébe megint túlfigurázza

  • Ha leszokna erről a megalomán megindulásairól, még hasznosabb lehetne…

   • nem volt ez rossz megint, de volt kb 4 lövőhelyzet, egyiket sem vállalta el

 • myheartisblue

  Megint RAMIRES! Adrián védte…

 • WudigessBoi

  Na egy góllal már tényleg adós a sors Ramiresnek.

 • Várható volt, hogy Adrián fog mutatni pár bravúrt, elég jó kis kapus úgy átlagban. Őt is elnézném a padunkon, de 28 évesen nem jönne ide cserének.

 • Efra7

  Elég jó kis meccs lett ez. Rami meg… mondtam, hogy nem fog kikerülni a kezdőből. Ilyen meccs után? 😀

 • salsal

  Muszáj lesz még egyet lőni, mert hogy nálunk gurul egy, az zicher.

  • nagyon be kéne vernünk a másodikat, az lehűtené a meccset is

 • Nálam most jött el Costa ideje, én hoznám valamelyik másik csatárunkat.

  • myheartisblue

   Technikásak a kontráink, szemfülesnek és gyorsnak kell lenni. Rémy-t hoznám be mindenképp. Rég láttuk őt a pályán.

   • igazából mind1, Costa az első félidőben még csak kicsit lógott ki, most viszont már nem él együtt a játékkal sem, teljesen kicsúszott a meccs idősíkjából

 • passzolgatunk, passzolgatunk, de egyre hátrább szorulunk – Fabregas nagyon hiányzik a helyéről

 • Az istenekre ezt most megint MIÉRT???
  Costa és Ázár sem lőtt, pedig ott volt

  • WudigessBoi

   Én sem értem. Pont tőle nem várnám, hogy folyamatosan rossz döntéseket hozzon.

 • thiemecsaba

  könyörgök Hazard lőjön már el valamit első szándékból!!!!

 • azért Marriner is magára talált, általában mi hullunk, mint a legyek, mégis mi gyűjtjük a sárgákat…

 • Zola

  kurva sok labdát veszítünk saját térfélen.

 • Ööö mondtuk már, hogy nagyon kellene a második gólunk?

  • thiemecsaba

   Perpillanat ugyanazt a fejetlen szaladgálást produkáljuk, mint a meccs első 15 percében!

   • ja, lassan azzal is beérném, ha képesek lennénk megtartani a labdát

 • WudigessBoi

  Cahill játéka jobban kileng egy meccsen belül is, mint egy szeizmográf. Önfeláldozó belevetődései és nagy mentései vannak, miközben néha meg a legrosszabb helyen adja el a labdát vagy sután alászalad…

 • Fura, hogy Oscart hoztuk le, nem Costát. De, legyen igaza JM-nek

 • Zola

  hány százalékkal passzolunk?20?

  • Jön Willi, az ő jelenléte +50%-ot ad alapból.

 • taybor33

  Miért jó ilyet játszani? Nem lenne egyszerűbb szépen nyugodtan begurítani 2 gólt a 60. percig, azt kész. Nem kellene itt emelkedő vérnyomással nézni a meccsek végét, hogy mikor egyenlít ki az ellen.

 • WudigessBoi

  Ezért akarnak büntetőt?

  • Szabolcs Ádám

   Beszarás

 • WudigessBoi

  Na talán lehiggadunk ebben a kényszerszünetben.

 • ó bakker – ha véletlen összejön egy kontra, azt is elbaszarintjuk

  • Levi97

   Willian kellett ide, mint csokiba a seggszőr.

   • nélküle sem ment jobban. Közben Costa megint csak ellövi keresztbe, bár, legalább már lőtt.

    • Levi97

     nem ment jobban, de a cserének a javulás lenne a lényege, nem?
     Szvsz Willi megállásai nem segítenek sokat a kontrákban.

 • Ha objektív akarok lenni, akkor ez a meccs egy sima x. De ezt még elnézem a kupagyőzelem mámorának, csak lassan fel kéne ébredni.

 • West Handball United…

  • kezdünk az első félidő jó játékvezetése után elmenni abba az irányba, hogy ezek semmire sem kapnak sárgát

 • Zola

  a széleken megint átrohannak….

 • Ramires is dolgozik erősen, hogy a pár jó megmozdulását bőven kompenzálja negatívba

  • Costa ma nekem jóval szemet szúróbb, mint Ramires. A kapu előtt mintha legyökerezne a lába.

 • közben dupláz a City, és már a MU is vezet…

 • még 6 perc szenvedés

 • Úristen ez mekkora mák volt.

 • salsal

  Komolyan bazmeg, tartsuk már meg fél másodpercnél tovább a labdát, könyörgöm..

 • Hát édes faszom

 • És Willian lövéséből jön a kontra… Sírok.

  • de Hazard is megint miért nem lőtt 2 méterről?

   • A nagy számok törvénye alapján ez 10/9x gól lett volna, mindegy ki lövi… De persze ma ez nem igazán sikerül.

 • WudigessBoi

  Csak azért se kezdek el vészmadárkodni…

 • Fújd már le, b+

 • huh.

 • Ezzel gyakorlatilag 8 pont az előny továbbra is.

  • Zola

   elméletileg.

  • viszont nem tudom, meddig akarjuk még feszíteni a húrt…

  • Drogba11

   elvileg

   • Mivel mi már a kieső Leicesterrel fogunk csatázni, nyugodtan bele lehet venni. Persze ilyenkor pont mindig keresztbe jön valami, de a Cityre még vár egy pár rangadó. Ez a kettő pedig kiegyensúlyozza egymást.

    • Zola

     a börnli is kieső helyen van.

     • Más, hogy kiesőhelyen van, és még verseng, vagy már kiesett. Mire bepótoljuk a Leicester ellenit, addigra már kieső lesz a csapatuk. Persze vannak csodák, de a foxyk már csak akkor menekülnének meg, ha maga Buddha venné át a csapatot.

    • Drogba11

     Az a gondom ezzel az elmélettel, hogy a kicsik ellen sem hozzuk mindig. Persze a döntetlen benne van, nem is a vereség, de akkor sem annyira sima egy-egy meccs.

     • Szundi, Newcaslte, Spurs, ManU, City, Soton – a pontvesztéseink. A kiscsapat-mumus azért a szezonra jól elmúlt. Oke, volt egy Burnley, de az meg tudjuk hogy lett X.

      • Drogba11

       Elfogadom, de akkor sem mennek annyira simán a győzelmek sem és ez ehhez a szezonhoz képest nem megnyugtató. Mindegy, a következő meccsen kiderül, de azt tartom, hogy Ivanak pihennie kell. Kit tudunk a helyére, nem tudom, de talán Azpi megoldaná.

 • Drogba11

  Ez azért egy kicsit unalmas már, hogy egy meccset sem hozunk le tisztán az utóbbi időben, de persze örülök, hogy nyertünk. Ivanovicnak viszont pihennie kell, Ma nagyon lassú volt.

 • WudigessBoi

  Hát jó pár gól benne ragadt mindkét csapatban. Ez most megint egy szerencsés-kiszenvedett győzelem volt, aminél azért több kéne.

  • Drogba11

   erről beszélek lentebb.

 • Idemitirjak

  Hazardot azért sajnálom, mindig statokkal jönnek vele szemben, de ma is lényegében kiosztott 2 sima aszisztot, amit sehol nem tütnek fel és megy a feledésbe.

  • én egyrészt sajnálom, részben viszont nem értem. Ma kiosztott 2 gólpasszt, de mindkettőt maga is ellőhette volna. Időnként – és nem néha – túl sokat, túl sokáig cipeli a labdát passz helyett, máskor pedig lövés helyett passzol. Fejben kezd picit elfáradni ő is talán, lehet ráférne 1-2 meccsnyi pihenő – ha lenne alternatívája, de nincs.

   • Idemitirjak

    Nekem kicsit érdekes, hogy pont Mou nem tudta vagy nem akarta rávenni még, hogy vállalkozzon többet. Pihenő tényleg ráférne, még jó, hogy hétvégén nincs meccs. Közben rájöttem az a 2 asziszt 4 amit csak a társak töketlenkettek el.

   • Didier90

    Willian sokkal jobb helyzetben volt, jól tette Hazard, hogy lepasszolta. Wilmosnak csak sarokra kellett volna rúgni és az életben nem blokkolják a lövést.

 • Mondjuk, egyet ne felejtsünk el, ami nagy szó: hétközi meccsen nyertünk 🙂

 • WudigessBoi

  A Stoke már nyolcadik. Egyébként elég simázós forduló lett ez, a top8 nyert.

  • ja, csak papírforma eredmények jöttek

 • lamps8

  A mai meccs egyetlen pozitívuma hogy Hazard nagyon jól játszott, igazi vezér volt, vállalkozott, jó döntéseket hozott. Kiosztott konkrétan 4 assistot: amiből 1et Costa 100%ban az öreg Torres módszerével elcseszett, nem ezt várjuk, Ramiresnek szerencséje nem volt az egyiknél, a másiknál bravúr Adryantól.Willian meg elmehet mostmár a faszomba. Őt pedig szorosan követheti Oscar, aki ha hozza a tavalyihoz hasonló mélyrepülését a a bajnokság hajrájában akkor nyugodtan el lehet gondolkodni azon hogy ő igazából isteni alap lehet ha be akarunk szállni a Pogbaért folyó küzdelembe. Cahill talán azzal az irgalamtlan nagy mentésével nullszaldóba hozta magát a végére.
  Lehetett volna ez a meccs egy jó 3-3 vagy 4-3 is, szóval pacsi Courtoisnak. Hazardot sajnálom hogy ilyen impotens társakkal áldotta meg az ég a mai napon.

  ui.: Zenzo egy szavad sem lehet 🙂

  • Petikee95

   Azzal vitatkoznék, hogy jó döntéseket hozott. Lentebb már megtárgyalták a miértjét. Már kezdődik… Ha nem megy egy játékosnak (nálad Oscar), egyből jön a szidás, meg hogy semmi keresnivalója a csapatban, ha meg jól játszik, gólpasszokat ad vagy gólokat lő, akkor meg… Inkább nem is folytatom tovább.

   • lamps8

    bocsi, Oscart akkor sem dicsértem amikor gólokat lőtt, ugyanis hihetetlenül ingadozó, de mostanság nem ingadozik hanem egyenletesen szar. És tavaly ugyanez volt . A bajnokság elúszásának egyik fő okának tekintem mostanáig.

    • Petikee95

     Azzal egyetértek, hogy nincs jó formában, de voltak jó meccsei idén is, ahol ő húzta a csapat szerekét. Akkor viszont te is elismerted, hogy nagyot játszott, erre kristálytisztán emlékszem. 😀 Azt viszont nem szeretem, ha már egyből száműzünk a csapatból bárkit, aki nem érdemli meg.

     • lamps8

      voltak jó meccsei persze, de így vissza esni nem lehet. Ráadásul nem az első lenne mint azt már írtam is. Nem engedhetjük meg magunknak hogy a 10es posztot elfoglaló játékosunk ennyire nulla legyen a bajnokság végére.

  • de van 😉

   Egyrészt, mert Ázár halmozta a rossz döntéseket ma (is). Nem azzal vitatkozom, hogy jól játszott, ő és Ramires voltak ma a legjobbjaink.

   Oscar esetében meg (meglepő módon) nem értünk egyet 🙂 decemberben hasított, mint a szél, meccsenként-kétmeccsenként jöttek a gólpasszok, és a januárt is jól kedzte (gól+gólpassz a Newcastle ellen, dupla a Swans kivégzésén, talán a szezonbeli legjobb meccsén), de José kikapta a csapatból a City elleni meccs óta (lehet ott többet/mást várt tőle), azóta összesen játszott vagy 200 percet 5 meccsen, ennyit majdnem Quad is kapott… te ezzel (vele) magyarázod a tavalyi szezon elbukását (nonszensz), én meg most azt mondom, nézzük meg, hány gólokat lőttünk, amíg játszott idén, meg azóta, amióta JM jegeli. Ma egy halom hígfos volt, de ezt én alapvetően a csapat mai teljesítményének tudom be. És ezzel gondolok itt arra, hogy Ramires és Ázár rendszeresen ott kóricált a tízesben a helyén, ő meg Fabregas+Matics pozíciója helyén próbált labdakihozósdit játszani (nem sok sikerrel) – de ha megnézed a heatmapjét, meg a labdaérintéseit, ma egy box-to-box feladatot kapott.

   • lamps8

    Megnéztem, box-to-box posztról is tudni kell passzolni, meg játékban lenni. egyébként ügyesen kiragadtad a 2 legjobb meccsét a szezonban. Amit meg mondasz megfordítható, talán azért vette ki mert visszaesett a teljesítménye. Igen én így gondolom, ide is leírtam már szerintem, hogy a meglévő siralmas csatárhelyzet mellett azt már nem bírtuk el tavaly hogy még ő is egy trágyadombbá alakult a hajrára. És most óriási szükség lenne rá, a szezon első felében brillirozó Costa/Cesc duó kicsit kifulladni látszik.

    • egyszerűen nem értem, hogy tudsz ekkora kettős mércét használni 🙂 nem vitatkozom tovább, mert nem látom értelmét. De Oscar, Costa és Fabregas kb ugyanolyan ívet ír le teljesítményben, de még utóbbi kettő “kicsit kifulladni látszik”, addig Oscar egy trágyadomb..

     • lamps8

      Nem is fogok veled vitatkozni, mert nincsen értelme ebben az Oscar (és még sok más) kérdésben nem fogunk egyet érteni. De az nem kettősmérce hogy reálisan értékelem a teljesítményeket 7g 8a VS. 4g 20a Ezek állnak egymással szemben úgy h Fabregasban 500játékperccel több van. Ezért merem azt gondolni hogy nála elfogadható a kicsit kifulladni látszik indoklás a formagyengülésére.

   • thiemecsaba

    Zenzo a 2. mondatodat bekereteztetem és kirakom a falamra! 😀

 • Petikee95

  Tíz évet öregedtem a meccs alatt. Ezt kiszenvedtük, de a lényeg a három pont. Adósak a fiúk már egy ideje a jó játékkal…

 • Frenky54

  Úgy látom Oscart csak azért játszatják, mert játék nélkül kevesebb pénzt adnának érte….a “fél, mint az ördög a tömjénfüsttől” mondást átírtam a “fél, mint Courtois a beadástól”-ra…görcsbe rándul a gyomrom a belőtt labdák láttán, hasonlít De Gea korábbi alakításaira.

  • Igen, erre számítani lehetett. Angliában jóval több a beívelés, mint a LL-ben és jóval többen is építenek erre. Itt egy vonalkapus nem viszi sokra. Courtnek egy kicsit betett a Spurs/City-meccs, kissé megcsappant az önbizalma. Év elején még állva kapta le a beíveléseket a teleszkóp kezével.

  • trueblue05

   Nem értem ezt a Oscar ellenességet. Lehet hogy nincs formában, de ezen a meccsen akkor sem csinált volna többet ha így lenne. Nem birtokoltuk a labdát zsinórban 1-2 percnél tovább. Flipperezett össze-vissza, minden öt percben egy ápolás. Nem igazán volt lehetősége játszani, védekezett, futott, csinálta. Mi tudtunk volna változtatni a meccsen, de a vezetés miatt erre nem volt szükség. Olyan nagyon rossz megoldásra én nem is emlékszem, de ha ti igen, akkor azt azért vegyétek figyelembe, hogy az hány kísérletből történt és milyen helyzetekben. Nem vitatom hogy rossz meccse volt, de azt már igen, hogy lehetett-e volna sokkal jobb. Mindenesetre az az állítás egy ilyen meccs után, miszerint azért játszatja Mourinho, hogy több pénzt kapjon érte, szerintem blődség.

 • trueblue05

  Nem volt egy jó meccs, de szerencsefaktor ma mindkét csapatnak egyformán jutott/ nem jutott, úgyhogy jól van ez így. Ramires, Hazard jól játszott. Zouma viszont középhátvéd, jó lenne ha befejeződne ez középpályás kaland, mert labdakihozatalban, támadásépítésben kis túlzással egy ember mínusz volt a mai alkalommal. Rosszul helyezkedett, vagy a társak nem bíztak benne azt nem tudom, de túlnyomórészt a védők előtt téblábolt ( védekezésben nagyon hasznos volt, ezt azért ide kell írni). Úgy gondolom ez volt a játék képének az egyik oka – nem tudtuk a földön tartani a labdát, nem tudtuk a középpályán birtokolni, mert nem volt elég kombinációs lehetőség a labdakihozataloknál. Costa erre a játékra meg alkalmatlan ( meg a formája sem az igazi), nem értettem miért nem jött Drogba hamarabb. Volt egy-két meleg pillanat, örülök hogy kihúztuk.

  • babence

   Mikel évek óta játsza ezt a játékot, sztem Zouma nem volt sokkal rosszabb, sőt, pontrúgásoknál még jó is hogy ott van, akár támadásban, akár védekezésben.

 • Sirappa

  Szep estet.lemaradtam a meccsrol, de mondd Zenzo, kiszivtak minden vererdet?:))))

  • ki nyugi, úgy nézek ki, mint egy nyugdíjas vámpír napfelkelte előtt… Ramires Ázár mellett a legjobbunk volt – kb olyan érzés ez, mint amikor véletlen felrúgod az épp felbontott üveg sörödet, és csak nézed, nézed, hogy folyik szét, és nem tehetsz ellene semmit :)))

 • Petikee95

  http://gfycat.com/MetallicCompleteDaddylonglegs
  Nem tudom, valaki követi-e a srácot, de kedden megszerezte első felnőtt gólját Lewis Baker a Milton Keynes csapatában. A szezon végéig szerepel ott kölcsönben, de ezt már megemlítettétek korábban. Kis gól is gól. 😛

 • Petikee95

  OFF: Ma hosszú idő után ismét pályára lépett a Szarkáknál Jonás Gutiérrez, akinél korábban hererákot diagnosztizáltak. Minden elismerésem neki!

 • lamps8
  • kasata91

   Ha jól sejtem, akkor ez az az apró kis csúszás közbeni bukfenc lesz, amin jókat röhögtünk itt 😀

   • lamps8

    Így van, és szerintem valaki még meg is jegyezte poénból hogy mekkora lenne ha ebbe sérülne bele. tádám 😀

 • Drogba11

  Én is szkeptikus voltam, de ma reggel mégis úgy gondolom, hogy védenem kell a csapatot. nem minden szinten, de bizonyos szempontból érthető a helyzet. Mourinho nem rotál annyit, ez is egy probléma, fáradnak a játékosok. Hazardra már annyira figyelnek, hogy csoda, hogy levegőt tud venni a pályán, de az utóbbi időben pedig túlkomplikálja a dolgokat. Courtois azért nagyban hozzájárul a meccseink többségének sikereihez. Terry félelmetes. Cahill lett az önfeláldozó, aki egyre több hibával játszik, de emellett nagyon jó, ha éppen ott van. Azpilicueta magabiztos, Ivanovic egy tank, akinek viszont pihennie kell, Zouma kényszerből játszik ott, ahol, de ha Matic visszatér, ő megint középhátvéd lesz, ezért ezen nem kell annyit agyalni. Fabregas homály lett, de reméljük ez csak sportos macskajaj, ami majd elmúlik, Oscar próbál visszatalálni az útra, de nem hiszem, hogy ne sikerülne neki, Ramires önbizalomhiányban szenvedett, most viszont kezdi érezni a helyét, Willian hullámzó és nem tud változtatni a stílusán (labdát kap, megáll, aztán elindul), Costa most nem jó, januárig-februárig nem volt vele gond (nem tett jót a formájának a 3 meccses eltiltás). Kezdőbe nevezném Rémyt egyszer, lássuk, mit tud, Luist, mert nem hibázik akkorát, sőt megbízhatóan teljesít. nem akkor a gond, csak most már kellene egy olyan meccs is, ahol nem egy gólos a különbség a bajnokságban, simán húzzuk be a 3 pontot. Nagy baj nincs, de a körömrágás faktor minden meccsen egyre magasabb szinten stagnál, ami nem szerencsés a szurkolóknak sem, ráadásul a forgatókönyv kicsit unalmas. Behúzzuk, de éppen hogy, a gól után visszaállunk, magunkra húzzuk az ellenfelet, ami néha megbosszulja magát. 2-0-nál oké, de 1-0-nál nagyon veszélyes. Én akkor leszek feszült, amikor elkezdjük a saját tizenhatosunk előtt a kis területes passzolgatós játékot. Tegnap pont nem, de a WHU ellen pedig az égbe lőtt labdák voltak teljesen feleslegesek és értelmetlenek. Nincs nagy baj, de ennél tud a csapat szebben, jobban is játszani, lásd szezon eleje. Azt akarom megint! 🙂

  Bocs, hosszú volt!

  • lamps8

   Nem értem, hogy a tegnapi meccs után miért az a legnagyobb problémánk hogy Hazard túlkombinált 1-2 lehetőséget, mint azt már írtam is 4 gólpassz értékű átadása volt. A baj nem inkább az lenne hogy a többiek a nyomába sem értek?

   • thiemecsaba

    no offense! de le kellene venni a szemellenzőt!
    Hazard igenis annyival kombinálta túl magát, hogy nekünk elment egy nyugodt fél óra az életünkből és mondjuk egy sima 3-0ás győzelem. És olyan nincs, hogy a többiek a nyomába sem értek, ez faszság! Nézd meg, hogy kb senki nem játszott a saját poziciójában a meccs mondjuk 70%-ban. De nem is ez volt az igazán érdekes hanem, hogy volt 2 hosszabb időszak is a meccsen, amikor belementünk egy olyan adok-kapok játékba, ami nem a csapat erőssége. Egyáltalán fel nem foghatom, hogy JM szunyált a padon, vagy mit csinált! Ha hibát szeretnél találni, valahol itt keresgélj! 🙂

    • lamps8

     tehát szerinted, az okozta azt a nyugtalan fél órát hogy hazard túlkombinált(??), és nem az hogy a társak ziccereket hagytak ki? ne szórakozz már…

     • lamps8

      ő indította Costát, Ramirest mind2 100as ziccer, ő tette Ramires fejére a labdát és ő hozta Williant kihagyhatatlanba. Ezek mellett ha túlkombinál párat , szerintem az már elnézhető.
      ja és amúgy te milyen szemellenzőről beszélsz? 😀

      • thiemecsaba

       ha csak egy bizonyos szemszögből akarod látni a dolgokat, akkor áldásom rá! csákó

       • lamps8

        kíváncsi lennék hogy te milyen szempontból nézed, de félek hogy nem tudnám megérteni, azokkal az emberekkel együtt akik Hazardot bírálják ilyen tények után, miközben tripla nulla Fabregasok és Oscarok is voltak a pályán. Tehát nem tudom hogy akkor róluk mi a vélemény.
        Hazard volt az egyetlen a pályán a támadók közül aki azt hozta amit kell és amit elvárunk, ha csak 1 játékos még felzárkózott volna mögé ezt a meccset is lezárjuk egy 2. góllal mint ahogy azt már sokszor megtettük

        • az a vicc, hogy minél többen nem látják azt, amit te, annál jobban belelovalod magad a dologba, és lassan 2-3 komment múlva Ázár már a god kategóriában lesz, a többieket meg ezer kínok közt egyesével végzed ki :)))

         Senki nem állította, hogy ne Ázár lett volna a tegnapi (egyik) legjobbunk. Csak azt, hogy ettől vakok közt félszemű… mert közel sem hozott le perfect-game-t. És ezt nem lehet más szemszögből nézni, ha egészében nézed a teljesítményét. Igen, adott 4 kulcspasszot, de abból legalább háromszor ő is lövőhelyzetben volt, mégsem merte elvállalni, és még legalább 4-5 olyan helyzet volt, mikor rácsavarodott a labdára, és helyzetből cselezte ki magát a 16-oson kívülre. Ehhez pedig semmi köze nincs annak, hogy a többiek mennyire voltak jók v szarok.

         • lamps8

          Voltak helyzetek amiket elrontott igen, egyértelmű. És mi most azon vitakozunk hogy végülis 10ből 7est vagy 8ast hozott e. Ezzel nem is lenne gond, ha a támadó feladatokkal bíró csapattársak közül ne mindenki egy kőkemény 5 esetleg 6ot produkált volna tegnap. És olyan megvilágításban van köze egymáshoz a 2 dolognak, hogy ezek ismeretében mégis mindenki Hazard pár rosszabb megoldását vette elő. Hozzá tenném hogy az általad említett mégsem merte elvállalni esetekre mondhatjuk hogy 90%os helyzetet változtatott 110%osra, az meg nem olyan rossz, bár azt be kell vallanom én is jobban örültem volna neki ha maga vállalja el. Egyszerűen nem tudom most nem megvédeni.

         • WudigessBoi

          Ennyi a lényeg.
          Hazard a támadásaink motorja volt. A gól előtti labdajáratás is tőle indult, voltak parádés megoldásai (ha Ramires picit szerencsésebb, az év gólját lőhette volna abból a kontrából), ugyanakkor több ízben is bátortalan volt, illetve rossz megoldást választott, amiket igenis föl lehet róni neki.

   • Drogba11

    azért, mert ugyan igazad van, adott kulcspasszokat, de akkor is inkább cselezett ide-oda. Lehet, hogy nem volt ehhez társ, de ő ennél jobban látott a pályán régebben. Egyébként pedig nemcsak a tegnapi meccsről írtam, hanem általánosságban (“…az utóbbi időben pedig túlkomplikálja a dolgokat.”).

 • Blue One

  Sok okosságot hallani a Digin, de Sallóinak tegnap sikerült az élre törnie a kijelentésével. Most épp Costát találta meg miszerint ha a mostani formája továbbra is kitart, akkor a végén kiderül, hogy ő Torres 2.0!!!!

  • trueblue05

   A Torres 2.0-n én is kiakadtam tegnap.

 • Blue One

  Az év legparább meccse volt a tegnapi. Izgalmak közepette viszont rá kellett jönnöm, hogy rég kellett izgulnom ennyire a csapatért, idén biztosan nem. Ez jól mutatja, hogy mennyire uraltuk, uraljuk a meccseket idén.

  A tegnapi meccs viszont más volt. Rengeteget hibáztuk, szemmel láthatóan nagyon fáradt volt a csapat. Olyan volt, mikor a fifában ugyanazzal a csapattal lenyomsz manager mode-ban egy fél szezont és utána mindenki csak kóricál a pályán. Ez történt tegnap élesben is, ami nem csoda hiszen az esetek nagy részében ugyanaz a csapat lép pályára.

  Hazard fantasztikus volt, mint mindig. Ramires is jó volt, az a lövőcsel… El se hiszem, hogy végre valaki használta ezt a megoldást. Kár, hogy nem ment be. Costa-ra mondanám, hogy fáradt volt, de levágott olyan sprinteket, hogy csak na. Viszont többször is egy helyben állt a pályán mikor elvesztettül a labdát, ami eddig nem volt jellemző rá. Drogba féle labdamegtartásban, fejeléseknél még van mit tanulnia. Egyszerűen kb fel sem ugrik, esélytelen az ilyen szituációkban.

  Drogba mit keresett hátul annál a nagy mentésnél??

  Amiben az egész csapatnak fejlődnie kell, és ezt nem most mondom először az a kontra támadás. Mou is elmondta a COC döntő után, hogy többre számított ebben a játékelemben a csapattól. WHU ellen is volt pár támadás, ami tökre elrontottunk. Gól előtt pont gondoltam rá, hogy miért nem első szándékból játszunk, de ha gól lesz belőle akkor nem szólok… Gól lett… De azért szólok, mert ebben tényleg fejlődni kell.

  Ivanovic meg annyira támadó szellemű lett, hogy már 1-1-zik a 16oson belül, sarokkal átver 2 védőt… Hihetetlen a szerb 😀

  Zouma meg 20 évesen tőle nagyon szokatlan poszton játszik kiemelkedőt. Nagy vétel volt, az már most látszik, Régóta mondtam, hogy több lehetőséget kéne adni neki. Páratlan testfelépítése miatt sokkal nyugodtabban lehet betenni,a tudása meg, amint látjuk megvan.

 • myheartisblue

  “Mourinho says Matic picked up a small ankle injury celebrating our cup win on Sunday. He wouldn’t have been able to play for few days…”

  Valaki nagyszerűen kiszurta az ünnepléses videóból! :/

 • Petikee95

  José Loftus-Cheekről:
  “Ott van mindig mellettem a padon, és azt kell mondjam, hogy a srác a Premier League nagy meglepetése lesz jövőre. Ha idén nem trófeákért harcolnánk, és nem lenne ilyen nyomás rajtunk, akkor már rég a pályán lenne.”

  • Kicsit sok a “ha” 🙂 szóval jó a srác, de annyira nem, hogy trófeákért harcoljunk vele 🙂

   ha már fiatalok: újabb két ifi kapott szerződést a klubtól, a Musonda testvérek.
   http://www.squawka.com/news/highly-rated-midfielder-charly-musonda-signs-new-long-term-deal-with-chelsea/320777

   • sose mer kockaztatni nalunk senki foleg Jose nem, ezert nalunk sosem robbannak be ugy fiatalok, mint H.Kane, Sterling stb..

   • Blue One

    Én is szeretnék fiatalokat látni a csapatban, de nem az eredményesség rovására. Viszont Zouma a legjobb példa, hogy igenis bízhatunk a fiatalokban. RLS elég magas, fizikailag megérett a PL-re, játékát meg még nem láttuk. Elsősorban címeket kell nyerni, nem pedig nyeretlen csikócsapatot építeni. Valahogy ötvözni kellene a kettőt.

    Azt viszont látni kell, hogy nem könnyű bekerülni a csapatba. Egyrészt, mert nagyon erős a keret ráadásául Mou nem nagyon rotál. Ebből következik a másik rész. Hogy tegyen be fiatalokat, ha a csere embereket nem játszatja? Az nem lenne egészséges, könnyen elégedetlenséghez vezethetne a játékosok körében.

  • kasata91

   Jövőre nem trófeákért fogunk harcolni? José, pls.

  • Blue One

   Mourinho mindig jól nyilatkozik, de most ez nem lett tökéletes.Jövőre is trófeákért fogunk harcolni. Kb azt mondta most ezzel Mourinho, hogy nagyon jó játékos, de annyira nem, hogy játsszon is. Persze PL az PL és nem U18, U21.

  • Blue One

   “I had Ruben Loftus Cheek on the bench and I have to say that, in my opinion, next year, this kid will be a big surprise in the Premier League,’

   Ebből kiindulva viszont jövőre játszani fog. Olyan jó lenne már egy ANGOL saját nevelés. Nekem a sikerek mellett ez a legnagyobb vágyam 🙂
   Nem kellene egyből a mély vízbe dobni(, habár Zoooummma-nál bejött ráadásul rizikósabb poszton) eleinte be lehetne rakni őt megnyert meccseken a végén. 15-20 perceket kaphatna több gólos vezetésnél, FA kupában picik ellen akár kezdő is lehetne vagy BL meccsen akár továbbjutás esetén is ki lehetne őt próbálni. Remélem Mou végre elkezdi őket használni. Nem szokott levegőbe beszélni márpedig azt mondta, hogy majd használja őket. Sőt azt mondta, hogy ha nem lesznek hamarosan angol válogatottak akkor nagyon meg lesz lepve. Válogatottba pedig nem lehet bekerülni a padró, vagy az U csapatból szóval…

 • Zola

  Dobjunk össze Zenzonak egy ilyet egy Ramires képpel.:-)Mondjuk amikor Valdes felett beemeli.:-
  https://www.facebook.com/egyedidorko/photos/pcb.1612899208929856/1612898922263218/?type=1&theater

 • 2 mp-re azthittem megbuntette az FA az ajulasert a ‘fine’ szo maitt 😀

  LOL, FA makes me paranoid…

 • Petikee95

  Dunga behívta a brazil keretbe Filipe Luíst, Oscart és Williant, míg Ramires kimaradt.

  • mohacsia

   Hogy merészeli!?

  • mohacsia

   Egyébként megint 2010 van, hogy Dunga a szövkap?

   • Nem, de a brazilok lehet szívesen elfelejtenék az azóta eltelt időt 🙂 a náluk rendezett VB-t legalábbis mindenképp.