Mentality minimal

headNa ezt a meccset úgy meggyilkolta a Chelsea, ahogy nem szégyellte. Hétközi meccs, meg minden, fáradottság, kifogások, de egy picit visszatért José 1-0-ás meccseinek szelleme kísérteni. Most, sikerrel.

Ha azt veszem, hogy hétközi fordulóban, vasárnapi kupagyőzelem után ennyire minimálra vettük a meccset, azt mondom, oké. De mivel nem ez a helyzet, hanem a Swans lassan véletlenszerűnek tűnő ledorongolása után-óta 10 meccsen összesen három alkalommal találtunk be egynél többször, de még ott is csak kétszer, és ebből a háromból kettő nem a bajnokságban, hanem egy-egy kupasorozatban jött össze, az valahol rémisztő, de legalábbis minimum bántó. Ott az egyik egy kiadós veréssé transzformálódott, és kiesés lett az eredménye, a másik pedig kupagyőzelmet ért. A PL-ben egyedül a Villa ellen vertünk kettőt, de ott is csak 1 góllal győztünk. Viszont, mindennek ellenére egyszer sem kaptunk ki a 10 mérkőzésen – igaz, győzni is csak a felén sikerült.

gyere husom, ne szomorkodj; ezt most megnyertük, de ne szomorkodjatok, legalább szarok voltunk
gyere husom, ne szomorkodj; ezt most megnyertük, de ne bánd, legalább szarok voltunk

Magyarul a szezon második felére a Chelsea játéka egy kicsit átalakult, a sima után jött a fordított: a szezon eleji sokgólos, viszont ritkán kapott gól nélküli meccseket José fel/lecserélte a ne kapjunk gólt, de rúgjunk legalább egyet, ószövetségi taktikára. A fordulópontot az a december jelentette, ahol kikaptunk a Newcastletől, döntetleneztünk a Szentekkel, és ide veszem még az újévelsőnapi ötöst a Spurstől. Csakhát nem először írom le: ez a csapat már nem képes bárki ellen arra, hogy defenzívebb taktikával lehozni nullásra egy meccset, és bár a döntetlenek jó része (City, Psg) nem rossz eredmény, csak valahol fájó a szurkolói szemnek, hogy ezen meccsek többségén nem az a tipikus fair X született, hanem simán rá lehetett volna rabolni a 3 pontokra.

Most nem olyan meccsek jönnek, ahol várható lenne a Chelseatől egy vagy szabadon választhatóan több góldömping, de mivel a szezon során ezt kb a legváratlanabb helyzetekben és esetekben húztuk elő (Everton, Swansea, Schalke), ki tudja, talán a PSG vagy a Saints lesz a soron következő, ahol végre kijön a csapatból az a sok lábban ragadt gól.

Mert az volt most is bőséggel. És ez főleg négy ember köré csoportosult ma, ami szép nagy szám ahhoz, hogy csúnyán ne tudjunk eldönteni egy meccset: Ázár, Costa, Ramires és Willian lábában is ott volt a mérkőzést lezáró találat lehetősége, de mindannyian betliztek, némelyek többször is. Főleg az említett első kettő volt szörnyen dekoncentrált a kapu közvetlen közelében. Így maradt az izgulás a végsőkig, ami végülis nem rossz, mert nem feltétlenül rossz olyan meccseket nézni, ahol tényleg izgul is az ember, nem csak úgy csinál. Csak mostanság kicsit sok jutott már ebből, lassan nincs állandónak nevezhető vérnyomásom, a szinuszgörbém meg úgy néz ki, mint amikor nagyfater ráhúzta a szívatót a Zetorra.

Oké, a tegnapi meccs olyan volt, amilyen, valaki gyengébb gyomorral simán tengeri betegséget kapott, olyan hullámzó volt az egész. Valahol egyszerre szürreális és kommersz, hogy egy többnyire általunk irányított – de nem uralt – meccsen mi alakítottunk ki több és jobb helyzetet, viszont ezekből ritkán veszélyeztettünk kapuralövéssel, míg a WHU támadásai esetlegesek és amolyan bénácskák voltak, mégis Courtois volt az, akinek több bravúrt, de legalábbis védést kellett felmutatnia. Éééés akkor arról még nem is szóltunk, hogy mindannak ellenére, hogy mi irányítottunk, ezzel együtt nálunk volt többet a labda, és számszerűen még helyzetet is mi hoztunk össze többet, a mérkőzés kb 50%-ában abból állt a “taktikánk”, hogy a saját tizenhatosunkról, előteréből vagy bentről vágdostuk ki a labdákat a vakvilágba, annak mindennemű megtartási szándéka nélkül.

Nem tudom, nem értem, nem látom, mennyire volt ez José rendelvénye, és mennyire a kevéssé rotált keret fáradt lábainak hatása, vagy annak, hogy a WHU tegnap (egyébként minden elismerésem nekik, a vad játékukat leszámítva jól tolták) simán kimozdított a komfortzónánkból, méghozzá úgy, hogy vissza sem találtunk. De nehéz elmenni amellett, hogy ez egy valahogy húzzuk be meccs volt, hiába nem ültünk rá az eredményre igazán, kivégezni nem tudtuk a meccset, fájdalmasan nem, José mégis úgy tűnt, elégedett a dologgal, mert legelőször a 75. percben szánta el magát cserére, de akkor sem a hiába jó Hápi és jól teljesítő Ramires, halovány és erőtlen középpályánk valamelyik tagja helyére jött Will, akinek kívánok egy kiéhezett gorillát lassan, hogy az cirógassa, gyorsan megtanulná, hogy ne álljon meg, amíg nem muszáj, hanem az egyébként halovány, de box-to-boxá silányított Oscar helyére. A végén a stáb meg az egész anglikán egyházat bevetve kiimádkozta a WHU összes lehetséges támadását a kapunk közeléből. meg cserékkel múlatta az időt, ha már korábban azokkal nem próbálta meg eldönteni a meccset, de ha Josén múlik, a portugál himnuszban is megéneklik lassan Drogba nevét, amennyiben az elefánt a megkapott játékperceket arra használja fel a szezonban, hogy 5-8 percenként kirántsa Mou seggét a szarból – akár elöl, akár hátul.

Hejj bazzé, essz meg mii? Kapurrafejelléss?
Hejj bazzé, essz meg mii? Kapurrafejelléss?

Mondjuk tegyük le a kreditet, amennyire elöl töketlenek voltunk és szerencsétlenek, hátul annyi mákunk azért volt, hogy minden erők ura fogta rendesen a védelem kezecskéit, valahogy mindig még odaért TC ujja, kifelé pattant, mellé ment, erőtlen volt, 42. sor volt, így megúsztuk kapott gól nélkül, de hát na.. ez nehezen lenne a magabiztos védekezés számlájára írható. A tegnapi meccs egy erősen közepes X volt, és nem minden érdem nélkül, de különösebb érdem nélkül húztuk be ezt a három pontot. Szokták volt mondani, hogy a bajnok csapatnak kell, hogy legyen ennyi szerencséje, a hülye igazságérzetem miatt nem tudom mégsem leírni, hogy leszarom, nyertünk. Nagyon feszegetjük a bajnokságban az utóbbi egy-másfél hónapban azt a bizonyos húrt, és eddig legalább jobbak voltunk mondjuk a Villa, az Everton vagy a Bunrley ellen, de tegnap ez nem mondható el egy ‘amennyiben’ közbeiktatása nélkül. Érezte ezt José is, mert a meccs után valami olyan szabadult ki belőle, hogy ha nem elég a jó foci, akkor küzdesz, szenvedsz, de megbirkóztunk a húzós helyzetekkel.

Hazard nagyon fontos, meccsdöntő találatot jegyez, amit, amiket én már úgy hiányoltam tőle, szóval pacsi, pláne, hogy Fatsam szerint egy lesgóllal kaptak ki – ami nem igaz, de legalább jobban fáj. Ráadásul nem semmi módon, hogy a WHU hirdetőoszlopszerű védői között fejjel szerezte a találatot, merthát Ázár egyébként sem fejel sok gólt, pláne nem ordenáré nagy védők közül, de cserébe legalább alacsony. Mindenesetre a gól sem a semmiből szakadt ki, ő volt majdnem az egyetlen, aki legalább ernyőt tartott az egész csapat kilátástalan teljesítménye fölé.

Nem rajtuk múlott - illetve, rajtuk igazán nem múlott. Csak kicsit.
Nem rajtuk múlott – illetve, rajtuk igazán nem múlott. Csak kicsit.

Matics egyébként, akit kiröhögtünk a kupadöntős poszt alatt az idióta ünneplés alatti megmozdulása miatt, José tegnap elárulta, hogy meg is sérült a mozdulatnál, szóval ha nem lett volna eltiltott tegnap, akkor sem tud játszani… de ez sem lesz már újdonság nektek, látom a kommentmezőben, hogy már más is kiszúrta a dolgot..

Még véletlenül sem találom azt az ősrégi szövegzést,amit ide akarok passzintani, és amit az ős-nst egyik kedvenc posztjában olvastam, de valami olyasféle volt, más tollakkal ékeskedés rulez, de ha királyság, akkor meg muszáj, hogy tegyük fel, hogy a párhuzamos univerzum csapata az első meccsen 2-0-ra nyert, mert Terry lekönyökölte a wukik csatárának az egyik fejét, így emberhátrányban kellett játszanunk. A visszavágót meg kell nyernünk, különben az ellenség az összes földi nő mellméretét a felére csökkenti, ráadásul mindegyikre káddugó-bimbókat helyez, úgyhogy támadnunk kell. Vajon José ebben az esetben ki merné-e engedi a Chelsea támadópotenciálját a ketrecből? És ez a kérdés most legalább annyira aktuális, mint egykoron, mert most egy olyan sorozat jön, ahol nekünk illene elkezdeni nyerni, azt pedig a WHU ellen mutatott játékkal nem fogjuk tudni megtenni, de legalábbis elengedhetetlenül komolyabb és erőteljesebb játékra lesz szükség, mert most már nem feltétlen BigS ültetőbot egyszerűségű taktikáját kell majd leharcolni.

dreamz
dreamz

Egy dolog legalábbis biztos: Costa és a mellé felzárkózni képes Ázár ketten még a WestHam védelmének megbontására sem feltétlen képes, szóval kontra-attakk vagy sem, kellene edzésen kicsit dolgozni a szezon elején jól működő, fluid csapatmozgáson, amikor labdával a csapat egyben (egységben) fordul át védekezésből támadásba. Ebben nyilván sokat fog segíteni, ha képesek leszünk ismét a szokott kezdővel felállni, mert minden elismerésem hápinak, de Matics azért hiányzik, mert bár a szerb sem feltétlen bír többlettel támadásban, mint Ramires, de Zouma egy középső védő, és ezt le sem tagadhatná, az előre irányuló mozgása olyan darabos, mint a dorogi brikett. Átmenni rajta nem egy szláv karnevál, még akkor sem, ha tankkal kezd neki az ember, ezt a WHU random játékosa is érzékelhette habtestén, viszont az előrefelé irányuló 11 passzából konkrétan 4 talált saját játékost. Pro do, imádom a srácot, félreértés ne tessék, jó adottságokkal rendelkező, ruganyos, gyors, technikailag sem képzetlen játékos, és ezen skillekkel nagy reménységre ad okot, de a középen szerepeltetése kényszermegoldás, és egy darabig még biztosan az is marad. Matics és Mikel hiányában nyilván nincs alternatíva, egy sivatagos területre meg nem lehet fakitermelési koncepciót felépíteni, de na, utolsó szó jogán: hápiról nem szűrőben nyújtott szerepköréről fogunk hozsannákat zengeni.

36

Jelenleg ugyanis, ha feltesszük, hogy Ázár támadó, és nem középpályás, hiszen feladatköre sokkal inkább predesztinálja erre, akkor a tegnapi legelső (legelöl lévő) középpályás, a nem ritkán egymás sarkát taposó Oscar és Fabregas, akiknek a passzokat kellene osztani előrefelé, egyrészt a védekezéssel volt elfoglalva, másrészt pedig középső elszigeteltségében mindkettő olyan messze volt az ellen térfelén valami támadásfélét imitálni próbáló Costa-Hazard párostól, mint egy szénszállító uszály féktávja. Ez viszont azt eredményezte, hogy az eredendően Oscar-Fab páros feladatát Ázár vette át, hátrajárással labdákért, amit (valószínűleg némileg tudatos, José által kontrollált közegben) robbanékonyságával vegyes kontrafutásban próbált kiélni, viszont ehhez volt egy elöl egymagában szomorúan álldigáló Costája, meg egy kiváló passzjátékáról, és átlagon felüli játékintelligenciájáról ismert Ramirese, a branyol elöl, a brazil meg robog mellette, írd és mondd, ebből 1 frankó helyzetet sikerült kifaragni, amikor Ramires úgy döntött, inkább nem növeli az előnyt, és amit aztán ezokból némi szerencsétlenséggel kapufára pöcizett. Tudom, hülye dolog, de tegnap jól mutatott volna a padon egy Schürrle vagy Salah, még akkor is, ha mind tudjuk, hogy José akkor cseréli be őket, ha két nap süt az égen. Pedig az ellenfeleink többségében arra koncentrálnak nagy erőkkel, hogy az Ázár jelentette veszélyt valahogy semlegesítsék, ezzel viszont otthagyva egy hatalmasan üres területet a jobb oldalon, amit jelenleg nem nagyon tudunk bejátszani, csak esetlegesen Will vagy tegnap épp Ramires révén, de egyelőre kettejük közül még mindig a védő Ivanovics a legkomolyabb konstans veszély ezen a pályasíkon.

Végül viszont csak kihúztuk, és lehet ezt a vakszerencsére fogni, de Mourinho azért tud valamit, mert a csapatainak “mindig szerencséje van”. Mert az elvben ugye forgandó, gyakorlatilag meg mindig JM csapataival van, és a kozmosz néha látszatból megpróbál az FA kezével rátronfolni erre, de attól José még valamit vagy nagyon jól csinál, vagy tényleg eladta a lelkét az ördögnek, és halála után az idők végezetéig orkokkal kell römiznie.

Costának azért a meccs után remélem lesz ideje leülni Joséval a pult mellé, és pár lelkifröccsöt legurítani, mert fejben kicsit helyre kell rázni a srácot, visszaadni a tökeit, meg a góllövő cipőjét.

Mourinhonak ezzel a 3 ponttal azért még mindig megvan az a kellemesen simogató érzése, hogy elég az öltöző felé figyelnie, és nem hátrafelé, ahol a forduló hozta a papírformát, és a hajrára fordulva a végső összecsapásokra rendezkednek be a pozíciókért küzdő, mélyről induló, mégis odakeveredő felek, a ManU, a Pool, az Arsenal és a Spurs, mondhatni a klasszik négyes, velük az odanemillő Szentek, akik azért masszívan lépegetnek lefelé, meg hát a Cityre vár még a feladat, hogy eldöntse, megpróbál-e még velünk ráfordulni a célegyenesre, vagy elfogadja és kicsit beleül a készbe, hogy az alant csatározó ötösfogat előtt meglévő masszív előnyére építve bekormányozza magát a második helyre.

meccs utáni örömtűz
meccs utáni örömtűz

Nem csúfoltuk ki tegnap a focit, mert helyenként azért próbáltuk játszani, most 1 hét pihi után a Stamfordon kell kiharcolni a továbbjutást a párizsiak ellen, a hétvégén pedig a Soton következik, a márciust pedig a Hull vendégeként zárjuk. José elvileg 2 nap kimenőt engedélyezett a srácoknak ma-holnap, remélem ez, és az utána következő intenzív tréningek meghozzák a kellő felkészülést a PSG ellen, különben a tegnapihoz hasonló teljesítmény mellett Ibráék egy kaktuszokkal ékesített forró hajsütővasat dugnak fel a seggünkbe. Ennek elkerülése érdekében pedig gólokat kell lőni, nem pedig elvtelen fikagalacsinokat lődözni az ellen kapuja felé, és jó lenne a termelékenységet máris a meccsenkénti kettőre feltekerni, ha komolyan gondoljuk közös dolgainkat. Kb 2 hónap van mindennek a végéig, ez alatt viszont simán eldobhatjuk azt, amiért többségében keményen megdolgoztunk az elmúlt hat-hatésfél során. Most mondjam, hogy nem kéne? Ha meglesz a bajnokság, Abra elkezdi José arcképét nyomtatni a Csucskföldi pénzek hátuljára, viszont ha képes lesz elbukni innen a PL-t, akkor is Csucskföld rejtett szavannáin találja majd magát Mou, csak élő egyenesben, láncokkal, szibériai tigrisek közt kivéreztetve.

Hazard

Van egy angol rettenetesen rossz teasütemény, amihez falatonként 40 dl nyál kell, hogy le tudd nyelni. Na, ennyire nem volt vállalhatatlanul szar a tegnapi WHU elleni rund, Csak na. Jó lenne nem letudandó formalitásnak tekinteni a bajnokság hátralévő meccseit, mert speciel én magam is nagyon szomorú lennék, hátmég a ezermillió társam, ha ezt innen kiengednénk a kezeink közül. Ahhoz viszont még sok van vissza, hogy csak hébe-hóba mutassunk fel valami teljesítményfélét. Nem elégedetlenkedek, hogy nem húztunk még el annyi ponttal, amivel a világ bármely egyetemére be lehet kerülni, mert ne öljük ki a csodamókát a hétvégéinkből, de amit felépítettünk, azt ne hordják szét nekem reggelre amatőr kőművesek.

 • Lavid Duiz

  Nagyon úgy néz ki eddigi meccseink alapján, hogy Joséval csak hébe-hóba fogunk lehengerlően játszani soron következő ellenfeleinkkel szemben. Elvárható lenne, hogy 10 meccsből legalább 7-8-at úgy nyerjünk meg, hogy közben fel se merüljön bennünk, hogy ezen a meccsen még pontokat veszíthetünk. Ezzel szemben 10 meccsből kb 2-3-at nyerünk meg így. Semleges nézőknek ez jó, de nekünk nem. Viszont ez van.

 • Lavid Duiz

  Más. Egy közvélemény kutatás szerint a Millwall és a Cheslea szurkolók a legrosszabbak Londonban.

  http://www.mirror.co.uk/sport/row-zed/chelsea-millwall-fans-the-worst-5279684

  • Miféle közvélemény? Objektív és minden haragot nélkülöző ellendrukkerek? 🙂

 • thiemecsaba

  Szépen kerekítetted a dolgokat te Zenzo! 😀
  Tény, hogy ez nem az az 1-0 volt, amit pár éve elértünk egy Lampard, Makelele, Ballack, Essien, Mikel középpályával. Viszont az is tény, hogy többé olyan nem is lesz! Valahol érzi JM is, hogy ez a keret nem alkalmas olyan szinten hozni a stabil 1 gólos meccseket, mint ahogyan tette azt nem is oly régen egy másik. A mostani csapatban viszont van egy olyan plusz, ami elegendő lehet arra, hogy +1 góllal hozzuk a meccseket. Lehet ez annyira nem szimpi a pragmatikus JM-nek, de így is meg kell bírkózni a feladattal. Több-kevesebb sikerrel ez meg is van, de azért nem véletlen a sok pozíció váltás Fabre, Oscar, Wilmos és Rami között. Még nincs meg az ász-pár Mou kezében, folyamatosan kell dolgoznia a megtalálásukon.
  A következő meccsek ebből a szempontból ugyanígy kiszámíthatatlanok lesznek, és a szezon végének közelsége miatt nem hiszem, hogy ez érdemben változna…

  • Nem, a bitang középpályánkat tűsarkúakra cseréltük, akkor ezt akartuk, ezt vártuk, jó is, szép is, örülünk is, és igen, tudni kellene hozni a meccseket +1 góllal – csak nem nagyon megy.

   És ebben nézeteim szerint pont, hogy a variálások zavarnak bele. Oké, ennek jó része kényszerű volt, mert kisárgázódtunk, vagy apróbb sérüléseket szedtünk be, Costát eltiltották, miegymás, de volt valamink, ami nagyon ment, és ezt váltjuk olyasmikre, amik pedig nem működnek olyan jól.

   Nem panaszkodom egyébként, oké, a poszt az amolyan keserédes lett, de a tegnapi meccs jól feltornászta bennem az ideget.

 • Salah óriási gól a zebrák ellen! Félelmetes gól!

  • Gabor1092

   Eléggé kihasználta a gyorsaságát, mintha egy gyors vonat lett volna 😀

   • A Sinkanszen mellette Kevin James.

  • kasata91

   Khmm… ez a különbség a szériá és a PL között. (perpill jobb mentegetőző duma nem jut eszembe)

  • babence

   Hihetetlen hogy így veri a gólokat, ott a második is!

   • egyedül elverni a Juventust, azért ez eléggé ott van, olasz bajnokság ide vagy oda. Quad meg még nem sokat tett le az asztalra. Oké, a kolumbiai egy szintet feljebb, Salah meg lejjebb lépett, de a két debüt ordít.

  • kasata91

   Lopott poén, de akkor is…

   • 🙂 poén még, de meglássátok, fog ő még Kékben rohangászni, ha így folytatja.

    • Idemitirjak

     Én örülnék, csak vásárlási opció, meg még másfél év kölcsön, max lejártakor egy szép szerződéssel lehetne itt tartani.

     • Nem tudom azóta sem, honnan terjedt el ez a másfél szezon kölcsön, de csak ennek a szezonnak a végéig van Salah a Fionál, és én nem olvastam hivatalos helyen a vásárlási opcióról sem.

      Egyébként ha így folytatja, és nem pukkan ki a lufi, akkor szerintem rajta fog állni a döntés, mert ha José felhívja, hogy fiam, várunk vissza, de rajtad áll, akkor momonak kell dönteni, hogy a könnyebb utat választja, és vakok közt félszemű királyként megmarad az olasz ligában, ahol csak a gyorsaságával szétszívat mindenkit, de beéri a kevesebb fizuval, gyengébb színvonallal (serieA, max EL, stb) vagy megpróbál újra betörni a világ egyik legjobb csapatába.

      De hogy nagyon jól indult neki, az tuti, a Juve mennyi is, vagy 2-3 éve biztos nem kapott ki otthon, most pedig igen, két Salah találattal. Miközben Quad meg nálunk itt áll a nullákkal, közel ugyanannyi játékidő mellett.

      • Idemitirjak

       Hirek 80% ezt hozta 🙂
       Aztán lehet ez kell neki, hogy bejátsza magát a kezdőbe nálunk jövőre. Mondjuk pont egy ilyen fajta játékos kellene most a jobb szélre, szóval lehet csak több lehetőség kellet volna neki itt is. De én lennék a legboldogabb ha nem adná lejjebb a szezon végéig és jövőre eldőlne mennyi is van benne, mert itt is látszott benne a potenciál csak a passzai voltak tragikusak meg néhány lövése.

       • azt tudom, hogy még a Sky is ezt hozta, de hát elég egy hülyének elnézni, a többi meg viszi tovább…

        És na, valaki nem volt okos, vagy kapkodott, vagy mindkettő, mert ez volt a hír a .com-on:

        http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/02/salah-completed-fiorentina-loan.html

        Ebben szerepel Salah neve, meg a 18 hónap is, szóval kész is a cikk 🙂 csak észre kell venni, hogy Salah = until end of the season = Fiorentina ÉS Stipe Perica = 18 hónap = Udinese 🙂

  • lamps8

   nem hittem volna hogy rajta is kaszálni fogunk 😀

 • Az U18-as csapat most játszik FA Youth cup elődöntőt a Spurs ellen. Mi toljuk jobban, egy védelmi megingás – és egy rémisztő kapushiba miatt – a Spurs vezet 1-0-ra. Igaz, a kicsik is ugyanott tartanak, mint a nagyok: egyértelmű kezezés miatt már a 6. percben büntetőt kellett volna rúgnunk. Az ismertebb nevek közül Solanke és Izzy elég halovány eddig (most félidő van)

  • thiemecsaba

   5 centivel mellé 🙁
   De ám látványban van olyan. mint a juve játéka :))

  • thiemecsaba

   ez a Palmer gyerek az Istennek nem akar passzolni…

   • nem játszunk rosszul, de igazából nem vagyunk képesek helyzetet kialakítani. Egyet sikerült, amibe meg belesérült Brown. És nem is látom, hogyan tudnánk feltörni a fehéreket, ha nem Palmer egy távoli próbálkozásból – de eddig lőtt egy bábut, meg egy negyvenedik sort. Az Izzy helyére állt Boga sem mutat sokat. Musonda és Dabo tetszik, a leggyengébbünk meg tán Abraham(?) hetessel.

    • thiemecsaba

     Nagyot csinálunk abból a kapusból! A gólhoz meg épp egy kevés hiányzik…mondjuk még 1 Solanke! Mert ha visszalép labdáért, ott ahelyzet, csak nincs ki berúgja. És sajnos már fáradt is…

     • ugyanazt a meccset nézzük? 🙂 védenie sem kellett – közben kb vége, mert vertek még egyet a fehérek – Solanke lábában ott volt a gól, mégis telibe lőtte a kapust.

      • thiemecsaba

       Igen ugyanazt! 😛 Mondjuk kb 4 alkalommal lett telibe lőve a kapus, ez ahhoz képest, hogy mennyit védett eléggé naggyá tevés 🙂

       • melyik volt a 4? Lehet már kihagy az agyam, de kettő rémlik, az egyik Izzy futása utáni Solanke, a másik kb 5 perce a balbunkónk ötössel nullszögből lábon lőtte. Közben Boga mit hagyott ki…

        • thiemecsaba

         Meg nem mondom neked konkrétan, közben a juve meccsre is rá-ránéztem egy keveset. A lényeg, hogy ez zakó lett, pedig egyénileg jobbak a srácok. De tény és való, hogy nem tudtak 2-3 normális támadást végigvinni és lövéssel befejezni. Inkább a gyors labdaszerzésekből veszélyeztettek, de az kevés már ilyen szinte is 🙁

         • Hát, egyébként ja, a Spurs pontosan semmit sem csinált – csak lőtt két gólt – 2 komoly Chelsea hibából. Mind1, 2 hét múlva itthon lehet javítani.

          Azon röhögtem még, hogy Pochettinot akármikor mutatták, pont annyi kedvvel ült ott, mintha észak-Koreába vinné egy rabvonat.

          • thiemecsaba

           Én csak egyszer figyeltem fel rá, de határozottan egyet kell értenem veled! 😀

    • tévedtem, nem Dabo volt, ő nem játszott, Aina játszhatott kettesben (sehol nem találom a számkiosztást, f*szom) – ezek a négerek meg mind egyformák 😀

 • Zoleee

  Óriási ez a poszt!
  Köszi

 • thiemecsaba

  Támadt egy ötletem: a nyáron ingyért hozzuk el Diabyt az arsenaltól, a mi dokiaink meg szépen összedrótozzák! Egy ilyen képességű játékos kellene még középre! 😀

  • Szerintem Terry lerúgná az öltözőben az első nap. Vagy ha nem, majd én.

   • thiemecsaba

    óóóó most miért nem értékelitek az ötletemet? 😀

    • nem tudom, az emlegetett ligakupa döntő óta nagyon a bögyömben van. Nála jobban már csak Hunt fejét tudnám szétrúgni – gyengébbek kedvéért ő zúzta be Cech fejét anno.

     • thiemecsaba

      ez speciel nem ugrott be nekem 🙁 kizárólag “szakmai” szemmel néztem a dolgokat…

      • sportszakmailag remek döntés 🙂 még ebbe a halovány-semmilyen Arsenalba sem tudott betörni sosem. Most lusta vagyok utánanézni, de valahol Carlo idejében futott tán egy teljes szezont, szóval utoljára kb úgy 5 éve számolt vele Wenger is. Pályára lépett a bajnokságban egyáltalán azóta? 🙂

       • thiemecsaba

        láttam azért jó pár alkalommal játszani…kizárólag azért nem került be a csapatba, mert az orvosok nem tudnak mit kezdeni a sérüléseivel. 🙁

        • jópár alkalommal még maga Wenger sem látta játszani bakker 😀

         Most rávettem magam, utánanéztem, 9 év alatt 180 meccset tud felmutatni, és jól emlékeztem, az utolsó valamire való szezonja a 09/10-es volt. Pályára lépnie sikerült ebben a szezonban a ligakupában 66 percet, aztán szeva, az előző szezonban kapott 17 percet a PL-ben, meg 1 meccset a BL-ben. Komplett PL meccset utoljára a 12/13-as szezon(!) 3. fordulójában játszott…

         Ez az ember kizárólag nem kell a csapatba, menjen, és boldogítsa a kupit, kb oda való lehet. Egy ilyen emberből már sosem lesz futballista:

         http://www.transfermarkt.co.uk/abou-diaby/verletzungen/spieler/26763

         Előbb hozatnám vissza Essient…

         • thiemecsaba

          jól felborzoltam a kedélyeket egy félpoénnal! :)) nem gondoltam volna, hogy még statisztikát is böngészel miatta 😀
          És tényleg viszonylag sokat láttam játszani 😉

          • mehheh, ilyen kíváncsi a természetem :)))

  • Ha feltétlen kell egy jó képességű játékos, aki fizetésének harmadát rokiszékgumira költi, akkor MvG is jöhet.

 • Petikee95

  Costa közben látogatást tett a pénteki napon volt csapatánál. 🙂

 • Egyesek miért ilyen kritikusak Cuadrado-val szemben? 🙂
  Egy hónapja van itt, teljesen új országban, csapatban, szerkezetben, környezetben. Rendben van, hogy Salah most veri a gólokat a Fioban, de a kettő klubváltása nem hasonlítható össze. Cuadnak sokkal nehezebb beverekednie magát a kezdőbe, és nem csak azért, mert a PL jóval magasabb szinten van, mint a Serie A, hanem mert ő már a kész középpályára érkezett, azért, mert pár perememberünk lelépett. Salahra ezzel szemben szüksége volt a Fionak, hisz tőlük egy alapembert hoztak el, tehát az egyiptomi számára már a kezdetekben megvolt nyitva az út. Salah már csak az emberfeletti gyorsaságával is éveken át tudná puhítani az olasz csapatokat, de az láttuk, itt mire volt elég.

  • “egyeseknek” érzem magam, mégha úgy vélem, nem is vagyok a legkritikusabb vele szemben. S hogy “miért?”

   Ez elég egyszerű. Szép és jó, amit leírsz, de egyrészt igen, az ember mindig összehasonlít, jelen esetben pedig adja magát a barter összehasonlítása: Salah kb 200 perc alatt majdnem hozta azt a Serie A-ban, amit Quad 1700 perc alatt (Salah 3 gól + 1 assist vs Quas 4+4), ráadásul Quad itt meg majdnem hasonló játékpercek alatt nem mutatott semmit, max jó játékot, de arról is megoszlanak a vélemények.

   És hát na, idegen ország, csapat vagy sem, beverekedni a kezdőbe vagy sem, Quad azért érkezett, pontosan azért, hogy a készletbe jelenleg nem nagyon illő Salah+Schürrle helyett alternatívát jelentsen, azaz, hogy a meglévő csapatot erősítse. Na erre eddig pont nem jó. LEHET, hogy az lesz, (és persze idő kell neki, bla-bla) de most még nem az. Mert jelenleg nem jobb védekezésben egyiknél sem, elöl meg nem jobb egyiknél sem. Igen, objektívebb képet majd a szezon végén, még objektívebbet meg majd másfél év múlva, de most attól még ez a helyzet.

   Konkrétan nekem “mindössze annyi a bajom”, amit a posztban is nagyon szépen megénekeltem, hogy Ázár révén az ellenfeleink a bal oldalunk levédekezésére koncentrálnak, többnyire 2-3 embert állítva Ázárra. Az ezzel a jobbon támadó űrt pedig nem tudjuk kihasználni, mert onnan konstans veszélyt egyedül Ivanovics jelent, esetleg a riktán oda kitolt Oscar (mondjuk a Villa ellen a gólpassz Ázárnak ugye), de sem Will, sem a korábban helyére pályázó Schürrle-Salah páros nem volt képes erre. De, egyelőre Cuadrado sem mutatja sok jelét annak, hogy ő lenne a megváltó. Ismétlem, OKÉ, nyilván nem lehet sokat látni belőle 2+1 meccsen 143 PL játékperc alatt, de azért lassan villanthatna valamit, akár egy gól, akár egy gólpassz formájában, vagy legalább egy “na végre krvajó meccse volt, mégha nem is volt szerencséje, és centik híján, de nem ment be egy sem, pedig gólokat érdemelt volna” manifesztációban. IGEN, én nagy reményekkel vártam, szűvemben apró lángcsóvákat gyújtottam, hogy majd végre a jobbon nem a Wili féle megállok, megtolom, végevan akciókat kell néznem, hanem egy gyorslábú, jólcselező, konstans veszélyt jelentő, Ivanoviccsal jól kombinálni tudó játékost szereztünk. Viszont eddig nem igazán mutatta meg azt, hogy miért adtunk ki érte egy Schürrlényi összeget, és, hogy miért inkább vele kellene alapfelállni, nem a szatyortól szerzett pumuklival – és nem azért, mert José a padon jegelte…

   • thiemecsaba

    Sajnos/nem sajnos, de valahol itt a pont Zenzonál!
    Szerintem rakjuk Ramirest jobb szélre(csak egy újabb próbálkozás lenne…) ő is lehozna egy olyan meccset mint az eddig “brillírozó” Wilmos és Quadi! 😀

   • Értem én, amit leírsz, de be kell látni, nem hiába nem kerül fel az olasz gárdákból kiforrott játékos PL-nagy csapatba, vagy ha igen, akkor nagyon ritkán. Egyszerűen fényévek vannak a tempó között, ezt pedig meg kell szokni, ami nem sikerül mindenkinek, sőt, roppant kevés játékosnak megy ez. Willian sem érett be rögtön, neki is kellett azért bőven idő, hogy megszokja a PL-t. A Fioban meg azért bőven támaszkodtak Cuad védelmi képességeire is (jobbhátvéd is volt idén, ha jól emlékszem), még Salahnak nincs más dolga, csak előrefutni és támadni. Persze ez durván zanzásítva van, de az eddigi meccseken mást nem nagyon csinált, de ezt maximálisan jól. Amit az utolsó bekezdésben írsz, azzal egyetértek, de itt ismét visszaköszön a szintlépés és az ezzel járó hátrány, hogy még rutin kell neki. Azt pedig csak a meccseken szerezheti be.

    • lamps8

     Ebben a Cuadrado témában teljesen egyet értek veled. Schürrle az idő múlásával sem lett jobb, lépni kellett. Érkezett Cuadrado, mindenki szépen leírja h persze a Seria A-bol érkezett, idő kell neki de azért ejnye bejnye. Szerintem ezen van a hangsúly, pontosan azon hogy a Seria A-bol érkezett, egyre növekvő szakadék van sajnos az olasz első osztály és az angol között.

    • Az vigasztal, hogy José okkal hozta ide. Márpedig, eddig nem fogott mellé. Az, hogy Serie A vagy sem, nem igazán érdekel, mert ott látta meg benne azt, ami benne van.

     Will idehozatalát nem keverném bele, mert egyrészt mind tudjuk, hogy kb azért volt, hogy betartsunk a Spursnek, másrészt meg alkalmi vétel volt, de az utolsó pillanatban. Mindezek ellenére ő egy épülő csapatba jött, ahol mindenkinek szoknia kellett a közeget, egymást, az edzőt és elképzeléseit. Vannak, akiknek ez könnyebben megy, lásd Fab és Costa beépülését, van, akinek nehezebben. De Quad egy meglévő keret erősítésére jött.

     Oké, én eleve szkeptikus vagyok a téli érkezőkkel, lehet ezért is nézem karcosabb tekintettel a fonott hajú Willit.

     • Azért Costáékat nem keverném ide, ők az egész nyári alapozást végigcsinálták a csapattal, ami sokat dob latba mind morál, mind játék, mind beilleszkedési szinten. Cuadrado meg idecsöppent egy elég izzasztó szezon közepén a csapatba, ahol nincs idő alapozni, fel kell venni a ritmust.

      • Costáék a fél előszezont tolták végig, a fél csapattal (a fele később érkezett), viszont már az első felkészülési meccseken is megvolt a Fabrepass-Diegoal összhang.. én ezt erre értettem.

       Nem kell félreérteni, nem vártam Cuadtól, hogy most 2 meccs alatt váltsa meg a jövőjét. Ettől viszont vannak elvárásaim vele kapcsolatban, méghozzá magasak, elvégre 2 játékost “adtunk érte”, és nem mellesleg 20 misi felett volt. Nem tízért vettünk egy egyiptomit, érted.

     • mohacsia

      Erről mondjuk volt szó már, hogy lehet csúnyán nézni a téli igazolásokat, de a Torreses dolgon kívül azért volt egy pár telitalálat is. Pl.: Iva, Matic, Cahill, Luiz stb

      • Ivanovics lassan egy külön kategória, Cahillt adom, Maticsot is, bár ő re-igazolás volt, először nyáron jött 😛 Luizt pedig én nem tartom sikertörténetnek továbbra sem. De így vagy úgy, a téli igazolásaink még az összes felsorolttal együtt is kb 70-30 arányban dőlnek az egyik oldalra..

       • mohacsia

        A nyáriak aránya sem sokkal fényesebb szerintem.

        • Szerintem se, csak akkor több jön, így nem feltűnő, ha 2-3 játékos az évek alatt kirostálódik.

         • mohacsia

          A pool blogon az 50%-os beválási arányt mondogatják folyamatosan, hogy az már bőven jó. Hát nekünk meg bőven nincs annyi a nyáriban sem, a téliben sem. Én nem hiszek ebben a télen nem lehet jó játékost igazolni dologban.

          • Attól függ, milyen időtávon nézzük, szerintem ezt nem lehet ennyire racionalizálni, hogy 50% jó v rossz.

          • mohacsia

           Lehet ehhez tudományosan is hozzáállni és nem ilyen bináris rendszerben nézni a dolgot, hanem generálni valami értéket és abból kifejezni, hogy ez az átigazolgatás tulajdonképpen mennyire is megy nekünk, de ezzel foglalkozzon az, aki unatkozik vagy akinek fizetnek érte. 🙂

        • akarsz fogadni? 🙂

         • mohacsia

          😀 Fogadhatunk, de ki fog erről statisztikát csinálni?

          • a kérdés inkább úgy helyes: ki dönti el, mi számít jó / rossz igazolásnak. A szezononkénti átigazolási lista adott, viszont míg te Luizt bevált igazolásnak soroltad, én nem. Sajnos erre nincs objektív mérőrendszer, csak szubjektív a számegyenes két véglete közt, ergo ami nálam 60-40, az nálad lehet 40-60. Nyilván nem Drogba, Sevcsenko, vagy Torres esetében fogunk összevitatkozni, de valószínűleg Carvalho, Turnbull vagy Del Oh’no neve is ugyanoda kerül mindkettőnknél 🙂

           De Luiz, Malouda, Hilario, Boulahrouz, Ballack, Zsirkov, Belletti, Anelka, Geremi, Alex, Bridge neve már hosszas vitára adhat okot, és akkor a lista még elég szegényes akkor is, ha csak az Abra érát vesszük 🙂

          • mohacsia

           Lentebb írtam, hogy ha ejtjük a bináris rendszert, akkor egyszerűbb. Amúgy pl Anelkát vagy Bellettit nem tudom eldönteni, de szélesebb skálán simán kihoznám egy közepes igazolásnak mindkettőt. Bár ha szigorúan nézzük, akkor Anelka nem volt rossz igazolás, de olyan végtelenül irritáló jelenség…. :'(

          • Abban sem vagyok biztos, hogy ha az Abra éra 10 évét vennénk, egy tízes skála elég lenne a barázdáláshoz 🙂

           És erre mesés példa a két említett játékos, mert erős ötös mondjuk, de baszottul nem ugyanaz az ötös a kettő. Anelkát akármennyire is utáltam, nem lehet a rossz igazolások sorolnom… mégiscsak gólkirály lett (ráadásul fájdalom, télen jött). De az is igaz, hogy télen jött, és az első fél szezonban 2 gól hozott össze. Már azért megérdemelte volna a bitót. Meg persze a flegmaságáért. De megbuktatta a kopasz brazilt az edzői székben, meg gólkirály lett, szóval nem lehet rossz. De mivel jó sem… marad ötös. Belletti egy csupaszív játékos, őt csipáztam, de mégiscsak a Barcából jött, szóval eleve mínusz 3. Meghát azért nem volt sem meghatározó, sem komoly impact a csapatban, csak egy jobb zsoldos a sok közül – az akkor fájdalmas jobb-bekk hiányunkra pedig egy alkalmi, ideiglenes, nem tökéletes megoldás – így ő sem számíthat sem jó, sem rossz igazolásnak nálam. De akkor jön a probléma, hogy ötös és ötös közt mekkora a szakadék 🙂

          • mohacsia

           Szerintem az 5/10 hűen tükrözi a helyzetet, mivel nem kettejük között kell különbséget tenni, csupán a klub átigazolási piacon való ténykedését kell értékelni. Vagyis a klub átigazolási piacon való ténykedését kell értékelni télen és nyáron, hogy kiderítsük, hogy igazam van! 😀

          • Ugyan, ha már csináljuk, csináljuk jól és igényesen, az pedig nem lehet komplementer halmaz, hogy egyenértéken helyezünk el valakit, aki eredményei alapján összességében hasznos volt, de egy fasz, míg a másik eredményei alapján max erős közepes, de szerettük 🙂

           Hogy ha valóban csak a klub átigazolási piacon való ténykedését akarjuk nézni, akkor csak a kétbites megoldás marad, mert ez a kérdés vagy fekete, vagy fehér, és nem a szürkék közti különbség, főleg, mert jó eséllyel te kilyukadnál a kékre, én meg a zöldre… 🙂 ott meg már almát a körtével, szóval csak azért nem lehet összehasonlítani, mert mindegyik szín.

          • mohacsia

           Jó az a 10-es skála. Teljesen objektíven úgysem tudjuk nézni a dolgokat, de vagyok annyira pragmatikus, hogy reálisan lássam például azt, hogy Anelkának azért volt haszna.

           Kicsit összezavarsz ezzel, hogy először azt írtad, hogy nem elég a jó vagy rossz, most meg mégsem kell a szürke ötven árnyalata. (Kékre meg zöldre meg ahogy hallottam a kiscsaj lyukad ki a filmben, nem mi fogunk.:D )
           Meg amúgyis megint filozofálsz, hogy nem szégyelled el magad!

           Szerintem elég faszányos kis mérőszámot lehetne kapni. Lenne egy bizonyos szórása, de ha mondjuk sok ember kitöltené az már egy teljesen elfogadható eredményt mutatna és egy rakat felesleges meló után végre megtudnánk, hogy igazam van!

          • ó nyugi, magamat is képes vagyok bármikor összezavarni 🙂 utólag belegondolva, most reggel, tiszta fejjel, objektív véleményt tényleg az 1/0 adna. Viszont reálisabb a kép egy többfokozatú skálán, de a 10 meg már soknak tűnik, ugyanaz lenne, mint az osztályozásnál, hogy 99%-ban 6 +/- 2.. így lényegében meg elég lenne egy ötös skála is. Vagy, egy hármas. Áh, a fas’se tudja, mi lenne itt a jó. Mondjuk mind1, mert úgy sincs időm megcsinálni 🙂

          • mohacsia

           Ha nagyon unatkozol, akkor csinálhatsz egy táblázatot google docsban az összes Abra éra beli igazolás nevével aztán kitöltetjük itt mindenkivel 😀

          • annyi idő a világon nincs, hogy egy ilyen listát összedobjak – talán valami unatkozó nyugdíjas statisztikust kellene keresni, aki még számítógépértő is…

  • WudigessBoi

   Én spec még le voltam oltva (nem általad), hogy miért nem örülök a Schürrle-Szalah-Cuadrado “cserének”, mert hát nyilván milyen jól jöttünk ki belőle. Most nem akarok azzal jönni, hogy megmondtam, de eddig nem sokat profitáltunk ebből az egészből, ellenben a Fioro és a VfL köszöni jól van…

   • Petikee95

    Én is azt mondtam, hogy nem sok sót fog megenni nálunk, de többen is úgy vélekedtek, hogy Schürrlénél és Salahnál csak jobb lehet. Kíváncsian várom…

 • Zoleee

  Kicsit Off:
  annyira nevetséges már ez a sztori, remélem nem fizetünk neki semmit, habár nem ugy tűnik :http://m.origo.hu/sport/focivilag/20150307-souleymane-s-nem-fogadta-el-a-chelsea-meghivasat.html

  • Emberibben kene megoldani, a rasszistakat kikuldeni parizsba, hogy egy honapig gondozzak a csoka kertjet ingyen vagy takaritsanak nala vagy barmi hasznos munkat vegezzenek 😀

   • Lenyeg, hogy ne a klubbot buntessek ezert, hanem a parasztot.

   • Zoleee

    😀

 • Zola

  Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) fegyelmi bizottsága Jonny Evanst hat-, míg Papiss Cissét hétmeccses eltiltással sújtotta.

  • ez a köpetkés eset?

   • Az. Egyébként nem hittem volna, hogy Cissé többet fog kapni. Néger és le is köpték. Evansnak kellett volna a 13 meccset letölteni.

    • A képek szerint oda-vissza ment a köpéske, és az nem tisztázott, ki köpött először, mert Evans a szívem csücske tagadta az egészet az elejétől…

     Nem értem ezeket a büntetéseket egyébként. Valahogy nagyon ad hoc jellegű az egész, és baromira nincs összhangban egymással. Costát meghurcolták, mint a szart, azzal foglalkozott mindenki, hogy aljas disznó sunyi módon szanaszéjjel taposta a összes liverpoolt, kapott érte 3 meccset. Barnes láthatóan majdnem megölte Maticsot, ott is azzal volt elfoglalva mindenki, mégis Matics volt, aki kapott 3, majd 2 meccset, a taposó meg semmit. Erre most jön két hülye, aki leköpte egymást 6 ill 7 meccsért…. bravó FA :))

     • És még aki leköpi a másikat sem kap annyit, mint aki lenegrózza a másikat. Én úgy tudnám ezt elképzelni, mint a többkamarás parlamentet. Ha egyiknek nem tetszik az ítélet, visszadobja, és kiszabják azt, amely mindenkinek tetszik.

   • Zola

    igen

 • mohacsia

  Amúgy miért nem ma/holnap pótoljuk a Leicester elleni meccsünket, mint a Tottenham a QPR ellenit? Semmi dolga egyik csapatnak sem.

  • Ez egy kurvajo kerdes.

  • Zola

   Gondolom inkabb a psg-re pihennek.

  • Szerintem így jobban kijöttünk. Pihenhetünk a PSG-re, ráadásul mire pótoljuk a meccset, már lehet kieső lehet a Leicester, tehát számukra lényegtelen lesz a mérkőzés.

   • mohacsia

    Nem mondtam, hogy rossz. 🙂 De kicsit furcsa.

 • Most ahogy elnézem ezt a kupiárt, annyira rosszak, hogy tuti ellenünk zsákmányolnak 1 pontot.

  • lassan lehet tippelni, hogy Kane > Barca vs Real vs Bayern vs PSG 🙂
   (kihagytam valakit a sorból?)

   • mohacsia

    MU?

   • City, Jovetic helyére.

    • Szerintem a Spurs nem adja el PL-en belül. Akkor inkább megtartja. Bale-ért is sorban álltak “itthonról” is, mégis külhonba adták el.

     • A brit tehetségekért annyira nem állnak sorba a külföldi csapatok, maximum ha lehoz egy überklasszis idényt, mint tette azt Bale is.
      Amúgy a walesiért szerintem hiába álltak sorba itthon, senki nem adott volna ki érte világcsúcsot, csak a Real, egyértelmű, hogy belementek. Hogy aztán Kanalas-Viperás hogy szórta el a lét, más kérdés 🙂

      • Kane jelenleg beállította most a Kupi ellen Bale szezon-gól-rekordját 😉 innentől szabad a gazda 😀

       • Jó, de azért Bale nem csak gólokat vágott 🙂 Szerintem a Real előbb fogja Sterlinget vinni, mint Kane-t.

        • Sztörling kényszerből játszott csatárt ugyan a Poolban, mert BR-nek nincs egy épkézláb csatára, de a 9 meccsen 3 gólért a Real senkit nem vesz meg… Raheem eredeti posztja meg telítve van a Realban, szóval szerintem pont, hogy ha visznek valakit, akkor az HKane leszen, nem pediglen más. Node, ez persze csak találgatás innen a távolból, sőt, inkább kibicelés, lövésem nincs a Realról, úgy általában – meg nem is nagyon érdekel 🙂

         • Petikee95

          Addig jó, míg nem követed őket. Nagyképű csapat nagyképű szurkolókkal. A BL-győzelem után ráadásul még nagyobb lett az arc…

         • Tudom, hogy eredetileg szélső, de ha már brit fiatalról beszélünk, előbb lesz Sterling fehérben szerintem, mint Kane. Az meg, hogy tele van a posztja… Idén sem volt gond Pereznek 🙂

          • mohacsia

           Tekintve, hogy Kane már fehérben van…

          • Pater Noster.

     • mohacsia

      Akkor viszont nem hiszem, hogy akárhova is menne. A Bárka nem igazolhat, a Bayern-nél Guardiolának nem kell, a PSG-ben ott van a posztján Ibra és Cavani. Egyedül a Realt látom reálisnak (:D), mert pajtások is a spurs-szel és még centerük sincs túl sok.

      • A “Barca nem igazolhat”-nak még várjuk ki a végét, nem hiszek én már senkinek, láttam én már karón kutyára teherautót 🙂

       A PSG-ben Ibra még mindig úr, de azért csak 35 lesz idén. Cavani meg hetente akar eligazolni onnan. A Bayernnél meg az sem biztos, hogy Pep marad, mert ha egy olajsejk a mászókakék égen eléggé megolajozza a napot, úgy csusszan át Guardiola manchester ködös városába, hogy észre sem vesszük, és már JM-mel parolázik a london boulvardon. A Real pedig bárkiért képes eszement összeget letenni, akinek volt egy fél jó szezonja, Ancelotti járt erre Angliában, tudja, kitől mit lehet várni a PL-ből (pláne, hogy vágja, nem sokan vernek duplát a Chelseanek), és hát Modrics, Bale mellé pont jó. Csatáruk úgyis csak szar van, ahogy mondani méltóztatik.

       • babence

        mondjuk az is fix, hogy egy Mou vs Pep párharc a PLben még rendesen odabaszna a következő x szezonban

   • babence

    tekintve hogy minket is megviccelt újévkor, akár kékben is láthatjuk jövőre 😀

    • Nekünk mikor adott el a Spurs utoljára playert? 🙂

     • babence

      most nem arra akartam utalni, nyilván alapból elég valószínűtlen az egész, csak hogy akik ügyesek ellenünk, gyakran kötnek ki nálunk

      • nem kell, hogy ügyesek legyenek, de aki betalál ellenünk legalább két meccsen, az jó ajánlólevél arra, hogy megvegyük, ez tény 🙂

     • Jah Modricot sem adták végül. Hála az égnek:D

      • mohacsia

       Mondjuk nem vágom, hogy ennek miért is örülünk.

       • Petikee95

        A Realnál már úgy várják őt vissza, mint a Megváltót. 😀

        • mohacsia

         Azért is mondtam, meg egyébként sem rossz kis játékos. Ha sikerült volna leigazolni, akkor nem kellett volna Fabregasig várni, hogy vmi összeköttetés legyen a támadók és a védők között. Mondjuk ezt most jól hazabasszuk Ramiressel, de sebaj. Legalább “Nímmá, hogy pörög a nídda!”…

         • akkoriban Modrics kb dzs terv volt. Ha Carlo akkor megszerezte volna Pirlot, na az lett volna a királyság.

        • ja, mert úgy néz ki, mint jézus 😀

       • Mert mondjuk 0, amit mutat évek óta, vagy szar vagy sérült. Madridnál volt kb 5 jó meccse.

   • lamps8

    Realba tökéletes lenne. Nem csak az a 10méterre a kaputól veszélyes támadó, képes jól megjátszani a labdákat.

 • Zola

  nézem közben margiték meccsét és nem értem mit parázunk…ezek ugyanolyan fosul játszanak mint néha mi.:-)

  • Idemitirjak

   Schalke meccs után már írtam, meg ami meccset láttam az elmúlt 2 hónapban azt végig szenvedték. (Ancelotti második szezon, ötlettelen játék, kedvetlen játékosok, ismerős? 🙂 )

   • mohacsia

    Hasonlóak jutottak nekem is eszembe az NST-s kommenteket olvasgatva. Kipörgette ott is az elsőt aztán már nem az igazi a dolog. Mondjuk meg kell hagyni, hogy ott is kifogott egy megalomán főnököt, aki pont leszarja, hogy neki milyen játékos kellene.

    • Én nem láttam a meccset, de úgy gondolom valahol sorsszerű az, hogy Bale ötvenről kapufát lődöz, közben meg kikapnak 1-0-ra egy Bilbaotól..

 • Zola

  Branislav Ivanovic has been offered a new £90,000-a-week contract by Chelsea.

  • hm-hm. Szerintem ennek a duplája sem lenne sovány éppen kérem.

 • Petikee95

  Zenzo! Azt nem értem, hogy a posztban mákról és szerencséről beszélsz, míg amikor a PSG meccs után ugyanilyen jelzőkkel illettük a csapatot, akkor meg felszólaltál, hogy mégis hogy merjük – a PSG támadói voltak balfaszok. Pedig azon a meccsen aztán tényleg közünk nem volt a játékhoz. Most akkor hogy van ez? 😀

  • Most mindenféle szarkazmus nélkül, komolyan mondom: ha a posztból az jött le, hogy a szerencsére fogom, hogy nyertünk, akkor ugorj neki még egyszer a végigolvasásnak.

   Ha pedig másodjára is ugyanez jön ki, valamint találsz még 3 embert, akinek szintén ez jött le belőle, megyek, és feladom a praxist, mert akkor a fejemben lévő gondolatok illetve a képernyőre vetett sorok nem állnak kapcsolatban egymással.

   • Petikee95

    Nem az jött le, csak meg lettek említve. Én is szintúgy megemlítettem anno, de akkor kb. olyan válasz jött, hogy mégis hogy képzelem, hogy a szerencsére fogom. Na mindegy, csak egy kérdés volt. 🙂

    • komám, te nem megemlítetted akkor, hanem nagybetűs katasztrófáról beszéltél, meg, hogy talán a PSG nem is érdemelt volna győzelmet, de mi simán a vereséget, majd mindezt még valami FB-s arcok írásaival akartad alátámasztani 🙂

     Ráadásul nehéz a kettőt összehasonlítani, mert az egyik egy kétmeccses továbbjutási kérdés a BL-ben, ahol (szerintem) láthatóan az X-ért mentünk, míg ez pedig egy PL forduló, és bár azt mondjuk rá, hogy londoni rangadó, de hát na… 🙂 és egyértelműen a három pontért mentünk (legalábbis remélem). És ugyan igaz, hogy emlegettem azt, hogy mákunk is volt hátul, de aztán vagy 2-3 bekezdés után nem kevés iróniával ki is figuráztam a “mák” szerepét 😉

     • Petikee95

      Ha szerinted az a játék nem volt katasztrofális (az eredménytől eltekintve), akkor nem velem van a baj. 🙂 Na de téma lezárva. Nyilván nem ismersz, szóval a szemedben lehetek egy hülye gyerek is, de nem vagyok az. Csupán realista, őszinte és kritikus, ha kell. Ha pedig a fiúk elkápráztatnak a produkciójukkal, akkor boldog vagyok, és szarrá dicsérem őket. Ui.: Jó veled vitatkozni (vagy olvasni, hogy vitatkozol valakivel), mert tényleg valós dolgokkal tudsz visszavágni. De ennyire ne szívd a melledre a dolgokat, és maradj nyugodt! 😀

      • Nem ismerjük egymást, ez benne a szép valahol 🙂

       Hidd el – higgyétek el – én vagyok az 1 négyzetméterre jutó legnyugodtabb erő a mindenhol, nem szívom mellre a dolgokat – csak hát írásban ezt nehéz ugye átadni, a kommentmezőben erre leginkább a szmájlik volnának, de hát az sem tükröz mindent na.

       Mármint, az előbbi meccsnélküli időszakban igaz főleg 🙂 ha valaki valami nagyon komoly idiótasággal szívja a vérem, az a halálom, de a cérna az max meccs közben szakad el, arról meg a srácok a pályán tehetnek. Nem bánom, ha húztok, akár Ramiressel, akár mással (titkon még élvezem is na), szóval nyugi, nincs para semmiért.

       Vitázni meg szeretek, bár (ha nem tűnt még fel), rohadt makacs vagyok. Ez van, ez genetika, csillagok állása, ezotéria, meg minden, amire fogni lehet. De észérvekre hallgatok, és ritkán, de képes vagyok elismerni, ha tévedek (ha nagyon muszáj… 😀 )

       • Petikee95

        Akkor pacsi. 🙂

        • Ja, és még egy: a rendszeres kommentelőink közül senkiről nem gondolom, hogy hülyegyerek 🙂

  • Petikee95

   Legenda!

   • Ja Peti nagy haverja az elesetteknek 🙂 az anyukája biztosan büszke rá.

 • myheartisblue

  Kicsit OFF, de mi a szoros táblázat, ha nem ez? Kiket várnátok fel idén, és kiket kívánnátok a másodosztályba?

  • Petikee95

   Watford és Middlesborough egyenes ágon, míg Derby rájátszás után. A mostani 3 kieső helyen álló csapatot nem szeretném látni jövőre, hiszen míg a QPR-t gyűlölöm, addig szvsz a Burnley-Leicester duó a 2 leggyengébb a PL-ben.

   • Idemitirjak

    Nekem a Leicester szimpi, a másik kettő repülhet.

   • mohacsia

    Legalább van még valaki, aki szívből tudja utálni a kuplerájt! 🙂

    • szerintem ha nyitnánk egy savazást, gyorsan felmenne még itt is a létszám 100 fölé pár órán belül 🙂

     • mohacsia

      Ez megnyugtató 🙂

      Azért számomra rejtély, hogy ilyen kerettel hogyan sikerül megint kizúgniuk!?

      • ahogy írtam fentebb – szerintem megússzák 🙁

  • myheartisblue

   Én is Derbyt és a Borough-ot várnám fel, míg a Watfordot a rájátszásban. Norwich-ot semmiképp, nem volt szimpatikus csapat.
   Távozóknak pedig: QPR, Burnley és az Aston Villa

  • mohacsia

   Arsenal, Tottenham, MU? 😀

   Reálisan nézve pedig a QPR mindenképp, illetve a Sunderland a manchesteri szemétlerakó fíling és Poyet miatt. A Burnley és a Leicester közül igazából mindegy, mindkettő úgy néz ki a PL-ben, mint én 15 évesen egy disco-ban…

   • Mondd, hogy van fényképed róla :))

    • mohacsia

     Remélem nincs 😀

     • Idemitirjak

      Pedig jó lenne ha nem csak rólam virítana saját kép itt a komment szekcióban 😀

      • mohacsia

       Tessék, itt egy elég régi kép rólam is!

       • Idemitirjak

        Ha ez a legjobban sikerült kép rólad, akkor remélem nem te leszel a szurkolói klubb reklámarca!

       • ha így mentél diszkóba, az már tényleg kemény 😉

        • mohacsia

         Erről majd megkérdezem az ősöket!

       • Brother!

  • Petikee95

   A legnagyobb vágyam még a bajnoki címünk mellett, hogy az MU az 5. helynél előrébb ne végezzen. Semmi keresnivalójuk a BL-ben. Jövő vasárnap MU-Spurs. 🙂

  • Bízom a Boro, a Watford és valamelyik kicsi, a Brentford v a Bournemouth feljutásában.

   A PL-ből legszívesebben a Villa-Sunderland-QPR triót száműzném, de részemről a Leicestert már eltemettem: 7 pontra vannak a jelenleg bentmaradó helyen álló Villától, és még olyan meccseik jönnek, mint a WHU, a Saints, a Chelsea, Spurs… szerintem kuka. Ha jól csinálják, még izgalmassá tehetik a végét, mert játszanak a QPR-Sund’-Burnley detó kiesőjelölt trióval, de mindez csak akkor lényeges, ha jövő szombaton elkapják a Hull tökeit. Ha az ott bukta – és már az X is annak számít – akkor nekik reszeltek. Ha melléjük kell választani, hó lenne, ha a kupi-szundi csodaduó menne lefelé, de sajnos szerintem ők megússzák. A másik két reális kieső jelenleg a Burnley, és a leghúzósabb sorsolása miatt a Hull. A Hullnak az említett rókák utáni csörte után jön még az összes nagy, de legalábbis felsőház: Chelsea, Swans, Soton, Pool, CP, Arsenal, Burnley, Spurs, ManU. Tény, hogy a Chelsea-Pool-Arsenal-ManU négyest otthon fogadják, de ez akkor is sz*pás – én őket tippelem harmadiknak.

   • thiemecsaba

    Sundi ne essen már kis! Nem egyébért, de sajnálnám szegény Pantilimon gyereket 🙁 Köcsög angol szövetség miatt nem tudott kezdő kapus lenni a cityben, akkor legalább maradjon meg PL kapusnak!

    • mohacsia

     Ezt most nem igazán értem. Meg azt sem, hogy mitől szívügyed pont Pantilimon?

     A Pokémont én is szerettem kiskoromban, de azé há na.

     • thiemecsaba

      Követem a játékát kb amióta felnőtt csapatokban tolja, már a román bajnokságban is néztem a srácot. Majd a cityben siekresen(?!) kiszorította Hartot a kezdőből, de a szövetség nyomására a töketlen Pelle mégis kibaszta a szurkolók nagy felháborodására. Nem mellesleg az egyik legjobb védési mutatókkal rendelkező kapus a PLben…

      • mohacsia

       Akkor gondolom erdélyi vagy.

       Bár Endy coming outja óta én kicsit bizonytalan vagyok ilyesmikkel kapcsolatban, hogy ki minek vallja magát.

       • thiemecsaba

        :)) Igen, erdélyi vagyok. Nincs ezzel semmi gond 🙂 Erdély legkeletibb pontjáról kb.

        • mohacsia

         Ezen kívül reális magyarázatot nem tudtam volna kitalálni sem, hogy valaki román bajnokságot nézzen 😀

         • thiemecsaba

          😀 Na de, szerinted Panti jó kapus(pl szint) vagy sem? 🙂

        • elégítsd ki a kíváncsiságom: Kovászna? Csíkszereda? Sepsiszentgyörgy?

         • thiemecsaba

          Csíkszeredától 30km re… ki lettél elégítve? 😀

    • A szundi csak essen ki Poyettel együtt a francba, felőlem pantallót meg vigye valami PL klub onnan 🙂

     • thiemecsaba

      :)) Ám legyen, végülis eléggé sótlan csapat…

      • Én Pantilitolimont simán eltudnám képzelni egy Newcastle/Everton-szintű csapatban, jó kis kapus. Igazából azt sem értettem, hogy Poyet miért jegeli Mannone miatt, de meg is lett az eredménye (8-0, vagy az Arsenal elleni bakik).

       • Viccelsz? Az a srác neve, hogy Vito Mannone. De Niro nem találna jobb maffianevet magának tetszőleges akármelyik filmjébe :)) Kb az Arsenalban is addig védhetett, míg a calabriaiak fogva tartották Wenger tetszőleges számú lányát.

        • Én úgy tudom, Wenger orvosi stábját tartották fogva. Meg még mindig.

         • Wenger orvosi stábja így néz ki:

          http://indavideo.hu/video/simpson_csalad_12_evad_17_resz?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

          lusta vagyok kivágni a lényeget, aztán feltölteni, stb. Szóval tekerj 06:45-höz, csak 0:15, de benne van minden, ami kell… :))))))))

          • Nyeh, vasárnap este van, és még tekergessek is? Jó nem bánnom.

          • hétfő reggel jobb tekergetni? 😛 egyébként is zseniális rész, minden perce megéri, nézd végig az egészet 🙂

          • Nem is tudom, ezt a részt mikor láttam utoljára. Talán 3 éve, de lehet megvan 5-6 is 🙂
           Nekem egyébként az a kedvencem, amikor Homer beszív az orvosi marihuánától és a munkahelyén felhívja a feleségét: “Marge, most jöttem rá! Én vagy az ó a szóóó, szóóóban! És ha bárkinek elárulod…”
           🙂

          • az én kedvencem a komplett 8. évad, talán az a legjobb mind közül. Az újak már nem olyan jók, de azért vannak benne jó poénok még most is.

          • Jó, ezért megérte… 😀

          • ugye-ugye. Mától te vagy a Ngaga… a röhögve elfutás, illetve utána az ide-oda nézés priceless

  • lamps8

   A Borot mindenképpen, hibátlan kölcsönjátékos parkoló lehet számunkra a PL-ben, persze csak ha Karanka marad,egy esetleges feljutás után. Az ipswichnek is örülnék szeretném látni Mick McCarthy helyes arcát újra az első osztály mezőnyében. A realitásokat tekintve szerintem Boro, Derby és a Bournemouth fog feljutni.
   A másodosztáylban pedig egyértelműen a QPR, Sunderland , Burnley hármast szeretném látni utóbbi csapat kiesésének rendesen szurkolni is fogok.

  • A Boro elég jól összekovácsolódott kis csapat, ahol rendesen játszanak a kölcsönjátékosaink. Kérdés, hogy ha feljutnak és a kiesés ellen fognak vért izzadni, mennyire tudnak esetleg rájuk építeni, de mivel idén is néhányból alapember lett, nem kizárt, hogy jövőre is elvisznek 1-2 tehetséget, főleg ha Karanka és Mou között megmarad ez a kapcsolat. Én Bamfordot mindenképpen kölcsönadnám nekik még egy idényre, ha szintet lépnek. Emellett a Watford-Bournemouth duót várnám még fel, bennük több potenciált látok, mint a többiben.

   Kiesni pedig szerintem a Leicester-Burnley-QPR fog. Kizártnak tartom, hogy 10 forduló alatt legalább 10 pontot összegyűjtsenek, és még úgy sem lenne biztos a bennmaradás.

   • mohacsia

    Akartam kérdezni, hogy a Bournemouth-ban mégis mit látsz, de úgy döntöttem, hogy inkább kicsit utánanézek, mert nekem nagyon az rémlett, hogy ez egy kis ratyi falusi csapat. Mondjuk nagyot nem is tévedtem. A 160 ezres déli kikötőváros angliai viszonyokban egyáltalán nem számít nagynak, de eddig a csapat legnagyobb eredménye, hogy egyszer megnyerték 1987-ben a League One-t meg hogy…. ja nem… ennyi. Persze elég csoda story lenne, ha most feljutnának, mert 2008/09-ben a 21. helyre sikerült befutni a League Two-ban (!), azóta viszont viszonylag ütemesen ugrálnak felfelé. Szép-szép, de hogy a PL-ben lenne a helyük az kicsit meredek. Sokkal inkább örülnék mondjuk egy Leeds – Nottingham Forest – Derby – Middlesborough – Watford – Szerda – Blackburn – Bolton vonalnak, akik így lépkednek fel, illetve cserégetik egymást az élvonalban. Ezzel a Burnley, Bournemouth vonallal nem vagyok igazán kibékülve.

    • Én jó párszor néztem idén tőlük meccset, és elég jól helytállnak. Amolyan lelküket is kihajtó csapat. A top5-ben az ő keretük értéke a legkisebb (a 20m-et sem érik el), de mégis komoly esélyeik vannak megnyerni a címet. Persze én is szívesebben látnám a Boltont, a Leedset vagy a Wigant, de erre idén esély nincs.

     • Én nem, a változatosság híve vagyok, és baromira nem hiányzik a Leeds, vagy a Bolton, a Wigan meg pláne.

      • Én a Wigant szívesen viszont látnám, szép emlékek fűznek hozzájuk részben. A 8-0, az Arsenal kivégzése az Emiratesben egy perc alatt két góllal, vagy akár a City tökön lövése a kupadöntőben. Egy Leeds-MU “rangadóra” mondjuk kíváncsi lennék ebben az évtizedben is, de sajnos a Leeds évről évre rosszabb.

    • a Bolton vagy a Blackburn az utóbbi években (kétezres évek) mennyivel volt jobb az élvonalban, mint egy Burnley mondjuk? Vagy Wigan a bikalegelőjével, a Reading a henteseivel, stb? A kiscsapat az kiscsapat, és abban a stílusban is fog focizni.

  • Chester_B

   Boro és Derby rendszeresen szokott tőlünk kölcsönözni játékosokat, őket mindenképp, a 3. talán a Watford, bár az előbbi állítás inkább Zola edzősködése alatt volt jellemző rájuk.

  • Zoleee

   Boro-Derby-Watford jöhetne, habár egy ideig nekem a Norwich játéka is tetszett.
   Qpr-nek már eljött az ideje hogy távozzanak, Burnley-t sem fogom sajnálni és szerintem a Leicester lesz a harmadik kieső.

  • No igen 🙂 a total góllövő lista:
   Costa: 17
   Hazard: 14
   Oscar: 7
   Terry + Ivanovics + Drogba: 6
   (Schürrle: 5)

   Will + Fab: 4
   Remy + Matics + Ramires: 3
   Cahill + Zouma: 2
   Luis + Mikel: 1

  • Idemitirjak

   Több gólban vettek részt mint ahány gólt lőtt ebben a szezonban WBA, Hull, Sunderland, Burnley, Aston Villa(kétszerannyit), Leicester és ugyanannyit, mint a QPR.

   • És funfact: Ha legalább 2 góllal ütjük a Sotont, a liga legjobb védelme is a miénk lesz, nem csak a legharapósabb 🙂

 • taybor33

  Birmighamben hirtelen ráébredtek, hogy a testmozgás egészséges.
  Óriási a partjelző hazafutása. Ilyen sprinttel lehet valamelyik NFL Teambe is beférne, és ahogy nézem nem is az a gizda testalkat. 😀

  http://www.101greatgoals.com/gvideos/lolz/assistant-ref-sprinted-usian-bolt-aston-villa-fans-rushed-pitch-wba-vine/

  • Idemitirjak
   • mohacsia

    Erre csak azt tudom mondani, amit Chuck Norris, amikor megkérdezték tőle, hogy hány fekvőtámaszt tud lenyomni?

    • Idemitirjak

     Mindet?

     • mohacsia

      Az összeset. 🙂

      • Chuck Norris kiolvasta az internetet. Kétszer.

       • taybor33

        Chuck Norris pórázon vezeti az áramot!

        (Ha már itt emlegetjük, épp kedden lesz 75 éves)

  • sokba fog ez fájni a Villának.

   • Didier90

    Az biztos, de szurkolókat se fognak beengedni Villa meccsekre szerintem egy darabig. Bár 1-2 éve amikor a Zola féle Watford kiharcolta a Wembley-t az uccsó pillanatokban akkor is beözönlöttek a szurkolók és abból nem lett botrány. Mondjuk ez ilyesztőbb volt az tény.

    • Hát, kíváncsi vagyok, mi lesz a vége – elvileg még a saját játékosaik is befostak, annyira inváziós volt az egész.

     Az FA vizsgálódik, a rendőrség is, utóbbi előállított 17 szurkolót (jól haladnak, már csak a maradék 10-12 ezer van hátra), mindkét klub nyilatkozgat szépen, zéró tolerance, meg minden.. most nem azért, én sem vagyok híve az erőszaknak, meg pláne a baromságoknak, de lassan a meccsnézést szépen tényleg színháziassá teszik. Aki véletlen feláll, sokkolják, a büfében nem lesz már sör, csak ásványvíz meg színházi távcső, aki nem estélyiben jelenik meg, azt hazaküldik, aki pedig egy hangos szót is szól (ne adj’isten énekel), azt kivezetik… 🙁

     Ismétlem, nem vagyok híve sem a vandalizmusnak, sem az erőszaknak, nem kívánom vissza a székdobálós, füstbombás korszakot, de szomorúan nézem, hogy a stadionokból szépen lassan kiölik az összes hangulatot, és lassan már tényleg csak a fényképezőgép-kattotgató japó-kínai-egyéb ázsiai népek, illetve a lazacos szendvicset kétpofára zabáló pénzes turisták maradnak, a zajmikrofonok pedig még a fű surrogását is élő egyenesben adják majd.

     • Didier90

      Hát igen, a watfordos történet más volt, ott mindenki kicsattant a boldogságtól, de ez tényleg egy invázió volt ahogy mondod. Talán Delph volt az akire rámásztak vagy százan, szegény srác meg elkezdett ünnepelni velük… de amolyan: ” jó, jó ugrálok veletek csak ne öljetek meg” stílusban xD A stadionok hangulatának a lerothadását én nem a szigoru szabályoknak inkább a globalizációnak tudom be. Bebaszhatna a jó nép a meccs előtt is nem kell feltétlen ott megvenni a sört. Megnézni Londonban egy Chelsea vagy egy Arsenal meccset drága mulatság. Meg Londonban sok a turista meg divatos ez a 2 csapat… és ez meg is hallatszik ez a hazai meccseken. Mondjuk az oldtraffordtól se kell betojni, pedig abba a koszfészek manchesterbe nem hiszem, hogy olyan sok turista lenne, meg az anfield se egy katlan, mondjuk még mindig hangosabb mint a stamford. Szóval az angol szurkolók alapból elég szarok, hogy őszínte legyek. Legalábbis a németekhez képest, mindenképp, a törököket inkább nem is említem.

     • thiemecsaba

      Amúgy szerintem nincs nagyon mit vizsgálgatni. Ha valaki felelőst keresnek, akkor azt a biztonsági céget keressék, aki nem biztosított elég embert, vagy akinek az emberei földbe gyökerezett lábbal nézték az egészet!

 • Skrtel-t közben majdnem 10 percig ápolták a gyepen, majd vitték le a Pool meccsen.

  • mohacsia

   Endy sírni fog 😀

   • mohacsia

    Most olvasom, hogy elvileg elég para volt a helyzet. Természetesen ebben az esetben nem olyan vicces a dolog.

   • Endy919

    Dehogy fogok …. utálom azt az orkot. Seljetezőkre rakják rendbe , a többi meccsen nem érdekel a sorsa.

 • “Olvastam egy cikket Balotelliről. Egy igazi rejtély ez a fiú, lehet, hogy mégsem olyan jó, mint mondják, lehet, hogy világklasszis, csak nem fedezik fel.”
  A jó Isten áldjon meg, kassaitóthcsabi, nem akarsz kivenni a kövi fakupa-fordulóra szabadságot?

  • Didier90

   “Nem fedezik fel” végülis… ezért játszott olyan csapatokban mint az inter, mancity, acmilan, liverpoop. Én sajnálom már szegény embert annyira debil.

 • Zola

  király.a pool túlórázni fog hamarosan.

 • Zola

  méghogy nem edzettek az angól bírók….:-)ezt a sprintet figyi.-D

  https://vine.co/v/OE5UA5lWDYH

 • Ez az! Benítez ütni látszik az Intert! Ha így folytatja, még a végén kinevezi a City Pelle helyére! All Hail Benítez!

  • Petikee95

   Vagy mégsem? 😀

   • Urusai wa ne… 🙂
    Baka Baka Benítez…

 • A nap tanulsága: Benítez=Mancini.

 • Endy919

  Mega OFF , de számomra érdekes. A hétvégén Brünnben voltam és ha már ott voltam , elugrottam pénteken a Brünn-Ostrava bajnokira is. Ebben nem is lenne semmi sem érdekes ha a vendégek kapitánya nem Baroš lett volna.

  Nagyon kíváncsi voltam rá , mégis egy elég neves csatár volt ő , és a 2004-es cseh aranygeneráció oszlopos tagja volt.

  Hát bassza meg , de hatalmasat csalódtam ! Egy PL-ben bizonyító , BL győztes , EB bronzérmes játékos , 33 éves korára hogy eshet annyira vissza , hogy egy gyenge cseh ligában a leggyengébek közé volt sorolható a pályán??? Semmit nem csinált azon kívül , hogy a bírókat szidta. Szánalmas volt.

  Ám olyan hangulatot produkált az a 6500 ember , mint amilyen szerintem az éven még City meccsen nem volt. Az nagyon bejött.

  • myheartisblue

   Miért nem szóltál, hogy jösz?! 😀 Én ott tanulok egyetmen, de sajnos eljutni én sem tudtam. Lehet ha tudtam volna, hogy megismerhetek valakit Rampant-ról! 😀
   Baros-ban meghát kár…eladta magát a török-ligába is, aztán sérülések is. Ez jutott…bezzeg a csapattársai: Čech és Rosický!

   • Utoljára vagy 2 éve csak azért voltam Brünnben, hogy ide elmehessek:

    http://www.vytopna.cz/brno-hlinky/?lang=en

    aki bolondul a makettvonatokért, akárcsak jómagam, az ne hagyja ki. Jó kaják, jó sörök, és hát na, egy krvanagy élmény 🙂

    Jut eszembe, valamelyikőtök nem adna fel postán egy tálca Starobrno-t nekem? 🙂

    • Endy919

     Biztos hogy nem . Max a tálcát megkapnád az üres korsókkal . 🙂

    • myheartisblue

     Ismerem a helyet, hangulatos és egyedi. Itt tanulni májigényes…. 😀

     Egyébként ki ajánlotta a söröket? Nehogymár Starobrno-t igyál. Fényévekkel finomabb sörökre lelhetsz Brünn-ben, azt még a Brünniek sem nagyon fogyasztják. 😀

    • mohacsia
   • Endy919

    Legközelebb mindenképp 🙂 Bár szerintem az leghamarabb szeptemberben lesz , mivel study visiten voltunk . És ha már témánál vagyunk , Kolozsvárról nincs véletlenül valaki ? 😀
    Április végén ott is megjelenek.

  • Lustasag, motivalatlansag talan.

  • Valaki tervez amugy tavasszal hazai meccsre kimenni?

 • myheartisblue

  Hát ez gyors volt: avagy Zola jött, látott vesztett és ment a Cagliari házatájáról! 😀

  http://www.squawka.com/news/cagliari-confirm-gianfranco-zola-has-been-sacked-as-manager/324088?

  • ez annyira… nem is tudom, mi a jó szó rá.

   • Főleg, hogy olasz lapok szerint azt a Zemant hoznák vissza a helyére, akit karácsonykor kivágtak. Totál ésszerű 🙂

 • A sporttv remekül elcseszi ezt a rangadót is kassaitóthcsabival. Mute off.

  • thiemecsaba
   • Ilyenkor jön rá az ember, hogy a tv mennyire kezd kihalni, főleg, ha bornírt majmok szervezik az adásokat.

  • lamps8

   Én tegnap este néztem utoljára a sport tv-n meccset, ez már tényleg kritikán aluli teljesítmény volt a kommentátortól. Maga a meccs nem volt pedig rossz, Januzaj alakításakor, annyira nevettem , kínomban nem tudtam merre köpjem ki a pizzát a számból.

 • thiemecsaba

  Nézi valaki ezt a meccset? Mert nem tudom eldönteni melyik csapat védekezése a gyatrább… Támadásban a tehenesek sokkal gyengébbek, asszem a védekezésük is nekik a pocsékabb. Wengernek mondjuk illene valamit kezdenie a Fellaini problémával és akkor gyakorlatilag csak annyi lenne a kérdés, hogy hány gólt gurítanak elől 🙂

  • A Walking Dead-del párhuzamba nézem, de eddig elég középszer meccs.

   • nem nézem, nem izgat. Remélem lesz egy jó kis x, hogy újrázhassanak, aztán továbbmegy a MU, hogy majd kieshessen a BB ellen 🙂

    • thiemecsaba

     Nem gondoltam volna, hogy barátok köztöt nézel foci helyett! :))

     • jó ég, olyan még van?

 • A MU védelme megvan olyan jó támadásban, mint a mienk, csak a rossz irányba.

 • thiemecsaba

  Jáng és Máriska úgy fekszik mint egy luxusqva! De rühellem az ilyen felfogást!

  • thiemecsaba

   Meg is unta a bíró, muhahaha! :))

  • Gondolom nem az esze miatt perkáltak ki ennyit Dikk Máríjáért.

   • thiemecsaba

    Amúgy Rojonak is volt már egy minimum rózsaszín belépője, de loboncos is zuhanyozhatna egy szőrösszívű bírónál…

 • Levi97

  Aki nézi a meccset mit szól Michael Oliver munkájához?

  Szerintem egész jól hozza le ezt a (nehéz) meccset.

  • thiemecsaba

   Egész jól? 😀 Gyakorlatilag minden nehéz helyzetet jól oldott meg!

   • Levi97

    Az első félidőt nem láttam végig, ezért mertem csak így fogalmazni:)
    De igen, a másodikban kifogástalan volt. Jó volt látni végre egy határozott és következetes sporit

   • lazarusBwanderbaum

    Én csak az utolsó 10 percet láttam de nagyon tökösen kiállította Di Maria-t és Januzaj műesését sem ette meg.

  • d3vnull

   Ha létezik ilyen egyáltalán akkor lehet mondani, hogy még a jobbak közé tartozik Angliában.

 • Hát, pedig szurkoltam a MU-nak, talán legkevésbé tőlük sajnáltam volna a nagyok közül az FA Kupát.
  Így viszont
  Arsenal vs Bradford/Reading
  Aston Villa vs Liverpool/Blackburn

  Most már bízom a Blackburn-Bradford döntőben 🙂

  • thiemecsaba

   Nálam a tehenesek örülhetnek a legnagyobb utálatnak az összes angol csapat közül, úgyhogy nem ejtek oroszlánkönnyeket! Max ha azon nem sírok, hogy hogyan csúfolják ezt a játékot! :))

   • Efra7

    Nálam is talán az MU a legutálatosabb csapat. Az Arsenal meg talán a legkedveltebb a mezőnyből, persze csak utánunk, de mindenesetre örültem az eredménynek 🙂

    • Petikee95

     Csatlakozom hozzátok. 🙂

 • Petikee95

  Boldog 110. évfordulót, Chelsea Football Club!

  • eh, a vén kecske 🙂 remélem az adidas kiad valami fasza évfordulós mezt. Továbbra sem sikerült még olyan jót csinálni, mint az Umbro centenáriumi meze volt…

 • Zola
 • Zola
  • hmmm, 1 heti bónusz 🙂 azért, ez nem nagy cucc ám az ő világukban 😀 vagy hogy is mondjam… ez azért nem olyan vészesen nagy plusz motiváció

   • Zola

    jó,azért egy olyan meccsért amit amúgy is megkéne nyerni,nem olyan rossz az…..abra is 10 millió fontot dobott fel a barca elleni visszavágóra+a bl győzelemre,az meg 350 ezer fejenként.

    • Viszont a BL-győzelemre nem csak a srácok kaptak jutalékot, hanem mindenki, aki tagja a klubnak. A szakácson keresztül a pedellusig mindenki.

    • csillagom virága, maga már bevallottan az én generációm tagja (de legalábbis az idősebb ittélőké), így tudja, milyen dolog évek óta fizetésért melózni. Jó cucc ám a bónusz, a melóért, amit “úgyis el kell végezni”. De, ha karácsonykor, év végén nem vágnak hozzád egy havi bónuszt, csak a 25%-át, akkor azért eléggé felhúzod a szemöldököd te is 🙂

     Már persze, gondolom én. Mert ez olyan, mint a 1,5% borravaló. Ha adni akarsz, akkor adj normálisan. 250K az “ő” világukban egy karórára nem elég bakker… nem elbagatellizálni akarom az összeget, mert én 77M 10 év alatt nem keresek meg bruttóban, de az ő világukban ez azért kb egy baráti vállonveregetéssel ér fel.

 • myheartisblue

  http://www.fourfourtwo.com/au/news/sitting-back-can-be-dangerous-luiz-warns-mourinho

  Penzlobonc újabban taktikai tanacsokat osztogat Mou-nak. Nagyon készül a PSG összes játékosa, revans keszulodik itt bonuszokkal,”mind-games”-el és egyéb eszkozokkel. Titkon az a vágyam h. Egy óriási meccsen (pl. 3-2 es győzelemmel lépjünk túl a fhansziakon) nem pedig egy görcsos taktikai sakkjatszmaval.erre viszont kicsi az esély, harapos ez a PSG arra a játékra amit mi mostanában játszunk, rafaraghatunk arra. Mou vajon h. Dönt?

 • Zenzo!
  A Soton meccs felvezetőjéért vagy összefoglalójáért bejelentkeznék ngagának, ha van rá esély 🙂

  • Részemről rendben, most te vagy a ngaga; majd W megírja, hogy mi jut rád. Én meg pihenek egyet akkor a hétvégén, rámfér.

   • Akkor várom az instrukciókat ngagamélen.

    • WudigessBoi

     Harangolj:)

 • Petikee95

  Ifi BL: Chelsea 2-0 Atlético Madrid, így ott vagyunk az elődöntőben, ahol a Roma-City meccs győztese vár ránk. Solanke ma is betalált, így 9 góllal vezeti a góllövőlistát. 🙂

 • Hajdu Attila: “Tehát, ööö.. egy szónak is száz aaaa vége”.
  Priceless.

 • lamps8

  OFF.:Szopik a Real( ja és Walter Samuel a Baselben).

  • taybor33

   Már x közben.

   • lamps8

    igen, pedig jól játszott a Schalke

 • Endy919

  A Realnak köze nincs a meccshez

  • Endy919

   Már van

 • Csupamócsing lesérült, jön Sané. Ő elég nagy tehetségként van számon tartva.

 • Didier90

  mekkora mákja van a reálnak

 • Didier90

  ezazz

 • A sport tv kommentátorainak ingyen mirai nikki-ket osztogattak, vagy csak a hang siet megint?

  • Didier90

   a kép később érkezik mint a hang… Amikor élőben kint vannak a kommentátorok akkor ez elég gyakori probléma

   • Didier90

    most már se kép se hang nekem 😀

    • Didier90

     csak a stream volt

   • Ezt a Sport Tv mindig eljátssza. Nem értem, minek kell helyszíni kommentátor, ha a szinkront nem tudják megoldani.

    • Didier90

     hátjah… a tv nézőnek aztán kurva mindegy hogy ott van-e a kommentáor vagy se

     • a kommentátornak viszont kurvára nem 🙂

 • Didier90

  a kurva istenért nem tudnak figyelni ronaldoora

  • uhmm, ez az a Schalke, akit mi öttel vertünk, bár igazából kettő után már magukat verték el… CR-t meg azért nem sokan tudják tartani. Nem nézem a meccset, csak az eredményt lesem néha, de szerintem már az is szép teljesítmény Robbiektól, hogy idegenben kétszer is vezetni tudtak a Real ellen, és hogy a Real összesítésben nem 7-0-ra megy még, ahogy az a sorsoláskor várható volt.

   Összegezve: a habfehérek épp nem a topon vannak, de attól még a világ nagyon szűk elitjének egyik legjobb csapata, a Schalke meg.. nos, a Schalke meg nem.

   • Didier90

    eEz mind igaz. De faszért hagyják 2x fejelni… kurva idegesítő. Rugnak egy gólt és rá pár percre fejel egyet zselé, és ezt 2x eljátszani?….

    • :)) aaaaannnyira vártam, hogy bedobhassam, és néha azért eljön az én időm: ezeknek RAMIRES gólt fejelt.. :DDD

     • Didier90

      jó, de Ramirestől metiszteltetés gólt kapni

   • Didier90

    azért annyira mégse szarok ha képesek 4et vágni a bernabeuban…

 • Didier90

  • Petikee95

   A lényeg, akit érdekel:
   – Az 1-1 gyakorlatilag nem előny, nyerni szeretne holnap José
   – A Chelsea BL rutinja semmiben nem fog előnyt jelenteni
   – Nem fogunk Zlatanra koncentrálni, az egész PSG nagyon veszélyes
   – José véleménye szerint a PSG volt a legagresszívebb ellenfél, akivel ebben a szezonban szembe került a Chelsea
   – Nem érti, hogy egy ilyen kerettel rendelkező csapatnak miért Hazard faltolása volt az egyetlen fegyvere az odavágón
   – A PSG gyakorlatilag mindenben dominált az odavágón egy dolgot kivéve: az eredményt
   – A szurkolóktól hasonló buzdítást vár, mint a Liverpool elleni legutóbbi mérkőzésen
   – 18-19 éves kora óta figyeli Fabregast José, de nem gondolta volna, hogy egyszer az ő csapatában fog játszani
   – Matics játékra alkalmas állapotban van (és valószínűleg játszani is fog), a formájával viszont lehetnek gondok José szerint
   – Mikel az egyetlen sérültünk

   • Petikee95

    Fabregas is megszólalt Mourinhót követően:
    – Az év legfontosabb periódusára kezd megint jó formába lendülni a csapat
    – Cesc számított rá, hogy egyszer Joséval fog dolgozni, mert jó edzőnek tartja
    – A világbajnokság és a BL a két legvágyottabb trófea egy játékos életében úgyhogy nagyon várja, hogy a következő körbe jusson a csapat
    – A csapatnak meg kell tanulnia “befejeznie” azokat a meccseket, amiken megvan az előny, csak a végső ütést kellene bevinni
    – Megjelent a napokban egy pár kép, ahol Messi és felesége vendégségbe érkeztek Cesc családjához Londonba, de ezt nem kívánta kommentálni
    – A legfontosabb, hogy a csapat jól teljesítsen, mivel nem az egyének nyerik a trófeákat

   • Ezen jót röhögtem, de mondjuk valamelyik élelmesebb újságíró helyében azért én megkérdeztem volna Josétól, hogy az oké, hogy a PSG abban élte ki magát, hogy faltolta Ázárt, de vajon egy ilyen kvalitásokkal rendelkező csapatnak, mint a Chelsea, miért az volt az egyetlen támadótaktikája, hogy “Hazard majd csinál valamit, ha nem rúgják fel” ? :))

 • Sané meg is csillogtatta, miért tartják nagy tehetségnek már árja hiányossága mellett is.

  • Didier90

   ezt meguszta a real

   • Petikee95

    3-4-nél volt még esélye a Schalkénak a továbbjutásra? Voltak komolyabb lehetőségei?

    • mohacsia

     csak az utolsó 5 percre nyomtam be, de akkor kettő is volt. Höwedes meg Sané követte el őket.

     • Petikee95

      Köszönöm mindhármotoknak! Sajnálom azt az egy gólt, egy életre megjegyeztem volna ezt a napot. Ami késik, nem múlik, csak esne már ki ez az agyonsztárolt divatcsapat… Undorodom tőlük.

      • WudigessBoi

       Valami azt súgja, őket kapjuk majd, ha továbbjutunk.

       • Petikee95

        Nem bánnám, csak üssük őket. 🙂 Sosem hoz minket össze a sors… Legutóbb is egy barátságos meccsen 2 éve.

        • WudigessBoi

         Tétmeccsen elvileg a ’98-as szuperkupa döntő volt az utolsó. Nem ma volt, pedig több mint tíz éve állandó tagok vagyunk mind a ketten.

    • WudigessBoi

     Höwedesnek volt egy ígéretes lövése, de sajnos nem kellett akkora bravúr a hárításához.

    • Didier90

     arról nem is beszélve h a 3. real gol les volt. Höwedes helyzete amugy elég nagy volt, csak nem sikerült jól eltalálni. Sanét meg meg kell venni és visszaadni Riobbienak had pallérozódjon. Nagyon jól tolta a srác

  • Zola

   Di Matteo ezzel a hirtelen oldalváltásos támadójátékkal szétkapta a Margit védelmét.Szeretem Robiet,de hogy erre nem egyedül jött rá,az tuti.Vagy ha igen akkor itt az új Mourinho illetve Simeone.Én még azt is elképzelem,hogy segítséget kapott valakitől.Nem akkora penge ő még szerintem.

  • lazarusBwanderbaum

   “árja hiányossága mellett is.”

   Miért, a fekete játékosokat általában kevésbé tartják tehetségesnek vagy mi? Nem igazán látom az összefüggést a két mondatrész között.

   • Szarkasztikus utalás a hajdani német eszmerendszerre, minden komolyságot nélkülözve.

    • lazarusBwanderbaum

     Igen, de mostanában ez már egyáltalán nem jellemző. Ha megnézed a válogatottat vagy az U21-es csapatukat legalább a fele külföldi származású, tehát még magasabb számban is vannak jelen mint az árják.

     • Én nem mondtam, hogy nem, sőt, nyomatékosítom, hogy ez a múltra jellemző nézet.

 • lamps8

  They can’t buy me with a little piece of paper. I’m not a child,” Souleymane said.

  de sok ez az ember, kíváncsi lennék mennyit zsebelt már be azzal hogy hetente eljátssza a mártírt valamelyik újságban. A klub mindent megtett már hogy elnyerje a bocsánatát.

  • lazarusBwanderbaum

   Elég fárasztó egy faszi lehet. Múlt héten azt mondta hogy azért nem jön Londonba mert még sokkos állapotban van, két héttel az incidens után. Menjen már a picsába..

   Értem én, hogy rosszul eshetett neki a dolog, de azért nem volt annyira durva ez az egész. Nem engedték be a metróba a részeg parasztok, ennyi történt. Nem hiszem hogy egy Párizsban élő fekete fickó először találkozott volna ilyesmivel az életében és ettől két hétig sokkos állapotban kéne lennie.

   Amúgy sincs semmi köze a klubnak a dologhoz, de az a pár idióta sajnos belekevert minket. Így is Mourinho személyesen beszélt erről és egy sajtótájékoztatón hívta meg ez a Souleymane ürgét. Persze, nem kötelező eljönni, de nem értem hogy miért nyilatkozik úgy rólunk mintha kivégeztük volna az elsőszülött fiát. Nagyon korrekt volt vele a klub, nem lehetett volna megköszönni és udvariasan visszautasítani?

 • Petikee95

  Ma lett 37 éves A Király. Isten éltesse!

 • kasata91

  Ugye lesz valami psg beharang?
  Hiába még melóban vagyok, de már most tiszta BL lázban égek 😀

  • WudigessBoi

   Lesz-lesz. Csak sajna én is melóba vagyok:)

 • kasata91

  Ezt az arckifejezést ma látni szeretném !

 • Drogba11

  Jósolok: 🙂

  Lavezzi betalál, majd Costa is és a végén Oscar lökete kipattan, majd Droga/Hazard bekotorja. 🙂

  Ami viszont vicc nélküli komoly érzés, hogy fogunk ma gólt kapni, de biztos, hogy többet lövünk, mint ők.

 • lazarusBwanderbaum

  Courtois – Iva, Cahill, JT, Azpi – Matic, Cesc – Ramires, Willian, Hazard – Costa

  Nagyon meg lennék lepve ha nem ez a csapat futna ki, egyedül Zouma/Cahill kérdéses szerintem, de BL-negyeddöntőn talán marad még az angol. Oscar kijátszotta magát, Ramires pedig fasza volt a West Ham ellen, maradni fog Ramires a jobb szélen.

 • Petikee95

  Most olvasom, hogy elvileg jövőre a Digit leváltja az MTVA és a Sport TV, már ami a BL-meccsek közvetítését illeti.

  • Mar megorultem, h a PL-t…

   • Petikee95

    Örültél vagy őrültél? Nem mindegy. 😀 Szerintem az előbbire gondoltál, bár az egyik rosszabb, mint a másik, csak mi a csodálatos Digihez vagyunk szokva, így jól jönne egy kis változatosság. 😀

 • Mennyibe kerult a vedelem itt es ott. De igen mi vagyunk a horror osszegeket fizeto csapat.

  • lazarusBwanderbaum

   Azért legyünk tisztességesek, 2004-ben mi is kifizettünk 75 millió Eurót a Cech-Alex-PF-Ricky négyesért csak a védelem megerősítésére, sokáig mi is keményen nyomtuk az átigazolásokat, csak az utóbbi pár évben vásárolunk ilyen okosan. A PSG a nulláról indult, nekik ilyen igazolások kellettek hogy most itt lehessenek.

   • Igazad van, de a pitsaba is, jo a fasz masik oldalan allni is egy kicsit 😀

 • Pingback: Feltámadás reményében | Lion Rampant()

 • Pingback: longchamp le pliage größen()

 • Pingback: Sac Longchamp Pas Cher()

 • Pingback: Sac Longhcamp Pas Cher()

 • Pingback: Sac Longhcamp Pas Cher()

 • Pingback: Chelsea Fc » Feltámadás reményében()