A futball halála

knightsA Chelsea tegnap megcsúfolta a futballt, mondják. Mourinho egy szánalmas szarjankó, mondják. A csapat is, a taktika is, José is elmehet a .. oda. Mondják. Igazuk van.

Na, aki eddig lát, az kielégülten dőljön hátra, hogy lám, igaza van. A poszt továbbolvasását viszont nem javaslom, mert nemcsak, hogy a vérnyomása fog rendetlenkedni a poszt közben, de jóllehet még epét is hány a végére, engem pedig a kénköves poklok mélyén, ördögökkel való üzérkedésre fog bátorítani hajthatatlan, örökidőkre, mély fájdalommal, hosszantartó szenvedéssel.

Abban persze valahol mind egyetértünk, hogy a tegnapi produkció, na az egy foshalom volt, foshab a szartortán, és csak azért nem folytatom tovább, mert még a magyar nyelv csimborasszója is kimerül a szarozás ezen szintjén. Amiben nem igazán értünk egyet, az a fekália fröcskölése, dobálásának iránya és miértje, na meg helyenként mikéntje. Széklettel nem sormintát az ajtóra, hanem székletmintával a sor végére az ajtóhoz…

Tegnap, elnézve a fiaink csendes haláltusáját a pályán, az jutott eszembe, hogy na, az is látszik, ezek nem magyarok bazzeg. Na persze azért is, mert a BL-ben rendszeresen a továbbjutók közt vannak ugye, de tegnap speciel azért, mert az is biztos, hogy ezek nem hallottak még Petőfiről..

Egy gondolat bánt engemet,
Ágyban, párnák közt halni meg.
Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek fa, melyen villám fut keresztül,
Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;
Legyek kőszirt, mit a hegyről a völgybe
Eget-földet rázó mennydörgés dönt le… –

Na, ezen sorok biztos kimaradtak az életükből, mert ez a gondolat biztos nem bántotta őket – vagy legalábbis nem eléggé, mert szépen csendben meghaltak, saját földön, saját nép előtt, saját dugájukba dőlve.

Mert hát lássuk be, ha nem akarjuk a hülyét tettetni, vagy Hendrixet játszani, ki lehet esni a PSG ellen, ez ellen a PSG ellen, ezt már a sorsoláskor is megmondtam. Csak, nem ilyen játékkal. A PSG nem érdemelte meg ezt a győzelmet, csak, ők legalább akarták. Mi sem érdemeltük ki, de még csak nem is látszott az, hogy nagyon összetörnénk magunkat érte.

Alapvetően három dolog köré csoportosítanám a kiesést: ami a szezon elején A Pluszt nyújtotta az előző szezonokhoz képest, a Chelseabe konkrétan berobbanó Costa-Fabregas páros, és az a hihetetlen összhang, ami szinte az első perctől, a felkészülési meccsektől megvolt köztük – na az most nincs meg. Egyik oldalról sem. Úgy estünk ki a BL-ből, hogy Costa egyetlen árva találatot nem jegyzett, ergo egyetlen Fabrepass-Diegoal nem sok, annyi nem jött össze – és kicsit távolabbra tekintve is, jórészt ebben látom a bajnokságbeli formánk disszonanciáját is. Oké, volt közben eltiltás, sérülés, mindazonáltal, ez az, ez a halálosztó osztag az, ami a különbséget tudja jelenteni egy meccsen, és ez az, ami most már hosszabb ideje nincs meg.

A másik, hogy verhetőek vagyunk fejjel – erre nem vagyunk felkészülve. Ez egy olyan dolog, ami a Chelsea sajátossága volt és van, amióta csak José először betette a lábát a Stamfordra. Több, kisebb-nagyobb megingást leszámítva (Scolari féle ámokfutás, bizonyos időközönkénti rövidzárlat, stb) a Chelsea hátsó sora remekül védekezi le a rögzített helyzeteket, legyen az szabadrúgás vagy szöglet, de akárcsak szimpla beadásokra építő ellenfél. A levegő korlátlan urai, Ivanovics, Terry, Cahill, és A vagy B kapus. Most viszont a PSG fejjel vert meg bennünket, 3 fejesből szerzett találatot a két meccsen. És érdekes módon mindenki lefikázott már mindenkit, és elküldte a halál faszára, de a védelmet senki nem vette elő, pedig ugyancsak hajmeresztő dolgokat hoztak össze, tegnap is, csak mindig volt egy TC, aki védett helyettük a végén. De két (három) fejesgólt kapni? Meg hát Luiztól még csak-csak, de Tiago Silva??? Emberek. Ha mutogatunk, és dobáljuk a szart, akkor bizony nem árt ide is. Szidja mindenki Mourinhot orrba-szájba, miközben a másik padon egy dilettáns Blanc kb annyival vert meg bennünket, hogy “fejeljetek sokat, csak beakad”. Ezt viszont még a legvéresebb szájú sajátjaink sem írhatják az edző számlájára. Egyszerűen nem voltunk képesek levédekezni. Fájdalom, de 50 meccsenként van ilyen. Nem kapunk sok gólt, nem kapunk gólokat szabadrúgásból számolatlan, nem kapunk rögzített szituációk után, kapusbakiból is ritkán, de még a rövidzárlat is elhanyagolható. Szóltunk már többször is – én legalábbis biztosan – arról, hogy a góljainkat kb mi lőjük magunknak, mert még az egyéni hibák is ritkák, a gólok kb akkor jönnek, ha a teljes védelmi sor kapitulál.

A harmadik dolog, ami szerintem egyértelmű, José is kiemelte a meccs után, mégha a kommentmezőben ezért kifigurázták is, hogy a piros nekünk tett rosszat, és hát hogy lehet ilyen hülyét mondani – pedig kurvára igaz. JM és a csapat egy dologra nem volt felkészülve, hogy nekünk kell irányítani a meccset. Úgy voltunk, hogy a PSG-nek jönnie kell, gólt kell lőni, mi meg presszingelünk és szépen kontrázgatunk. Csak ez a kiállítással felborult, mi pedig nem tudtuk lereagálni – ha valahol benézte José a dolgokat, hát ez az. A kb egyetlen eshetőség, amire még csak véletlen sem voltunk felkészülve, az az, hogy a betömörülő és kontrázgató PSG ellen kell játszanunk. Nos, láttuk – nem is tettük. A srácok úgy álltak szemben ezzel a helyzettel, mint kezdő buzi a gőzfürdőben a látvánnyal. És itt ütött vissza az, hogy (szerintem) Schürrle és Salah elengedésével kissé egysíkúvá vált a csapat – Oscart Willianre cseréltük, de ezzel semmit sem csináltunk kb, mert Willt én ugyan jobban kedvelem tán, illetve inkább úgy fogalmazok, hogy többre tartom a játékát, mint a szurkolóink közül sokat, de tegnap az ő beállása pont semmire sem volt jó. Oké, annyira igen, hogy Oscar révén nagyon kompenzálni akart Kuipers, és a sárga után talán jó döntés volt lehozni, de Oscar játéka kb minden egyes elemében jobb, mint brazil spanjáé, nézzük akár a cselezőképességet, a gyorsaságot, vagy a pontrúgásokat.

Beszélhetnénk egyébként Kuipers tevékenységéről, akit mellesleg én jó bírónak tartok, de ennél gyatrábban még Atkinson sem vezethette volna a meccset: Ibra kiállítása nem az volt, a sárgákra nem térek ki, mert abban nem található logika, mikor mire adott, és mire nem, viszont a büntetők közül négyből egyet fújt be a Chelseanek, s míg mondjuk Ibrahimovicsnak nem kellett volna kiállnia, addig a kis potykány, akit asszem örökre a szívembe zártam, Verratti néven futó futballképtelen egyénről van szó mellesleg, na ő kb négy sárgát nem kapott meg, meg egy pirosat, meg az is fura, hogy Motta, akit kb szintén csak az anyja szeret, meg akinek a csapatában játszik, megúszta a meccset egy sárgával. És olyanokat még elő sem veszek, hogy Tiago Silva is megúszott két sárgát, ergo mire győztes gólt fejelt, már rég Ibrával kellett volna sznapszerozon az öltözőben. Egyszóval na, rémrettenet, ami játékvezetés címén futott tegnap, csak semmi jogunk erre mutogatni, mert ahhoz, hogy legyen, teljesíteni is kellett volna a pályán.

És itt jön ismét egy olyan dolog, amivel szemben állok a közhangulattal, szóval aki még mindig itt van, és a Joségyűlölők táborába állt át tegnap, ma meg még mindig oda tartozik, az tényleg jobb, ha a poszt végére teker: a teljesítmény, illetve taktika, amit bemutattunk tegnap, részemről legkevésbé José sara. Oké, jellemző, hogy JM-nek egykoron volt egy nagy betonkockája, amit megfarigcsáltak az idők, de még mindig betonkocka, de a biztonság kedvéért ő meg bezárná még egy páncélszekrénybe az egészet. A ne kapjunk gólt taktika viszont NEM egy elvetendő dolog. Aki ezt nem így látja, annak nincs taktikai érzéke a focihoz, vagy van, csak nem érdekli. Persze kicsit a kályhától kell indulni, mármint onnan, hogy én nem látom annyira sötéten azt, hogy kiestünk a BL-ből, azt sem, ahogyan. Sőt, igazából meglepődve tapasztalom azt, hogy egyesek újra és újra rácsodálkoznak, hogy a Chelsea az, ami, mert ez még ráadásnak edzőfüggetlen is. Persze, hogy van igény a többre, a jobbra. De akkor is, ha csak egy kicsit is képesek vagyunk mechanikailag nézni a tegnapi eredményt, objektíve a kb 220 percből 210-ben mi álltunk továbbjutásra. És egy Psg ellen az azért nem rossz, bármennyire is szeretnék egyesek azt hinni, hogy a Chelsea mindig és prompt egy világverő alakulat, és bárkit bármikor el kell verjen. Mert nem. És függetlenül attól, hogy kit mennyire háborít fel a mutatott játék, és tesz tönkre a kiesés ténye, bennünket nem focizott le a PSG, mint mondjuk random angol társunkat soros ellenfele.

Elő lehet hozakodni azzal, hogy mert ha kint hajlandóak vagyunk támadni, ha itthon bátrabbak vagyunk, ha Josénak vannak tökei, ha tudomisén, zsebre tudunk tenni egy szivárványt, akkor bezzeg. De itt csak arról van szó, hogy csapatként megfeküdtünk a párharcban, mert sem elöl, sem hátul, sem lélektanilag nem voltunk képesek hozni az elvárt szintet, de szerintem pont taktikailag nem kaptunk ki. Ezzel nem elvitatva José felelősségét az egészben, de ráfogni az egészet dőreség. Egyébként többen megpendítették meccs közben és utána is, hogy a srácokon mennyire nem látszott a nyerni akarás, én is ezt láttam. Egyedül Cahill góljánál láttam azt az örömöt, amit kellett – a meccs többi játékperce alatt semmi, nulla, zéró. Semmi tűz nem égett bennünk, ezért a játékunkban sem. Egyébként jellemző, hogy a csatát a brazilok döntötték, illetve nem döntötték el: Luiz+Silva vs Costa+Ramires+Oscar+Willian…

Ez egy olyan meccs volt, ahol megintcsak mindenkinek el kell gondolkodnia a történteken, az edzőnek, a játékosoknak, a bírónak, és a szurkolóknak is. A legfontosabb kérdés talán, hogy amit most csinálunk, az szlalompálya vagy vesszőfutás, és, hogy mit vártunk az elején, meg mit várunk most a szezonunktól. Sokan ilyenkor csak a szart akarják látni, ahogy elborítja őket, és azt is látják. Ettől még nem lesz minden szar, de aki dagonyázik benne, az egy idő után bizony nyakig szaros lesz. Vérszagra gyűl az éji vad, hirtelen mindenki a 21. század pusztájába akarja kiáltani a bánatát. Pedig néha jobb lenne, ha meg sem szólalnának. Tegnap a csúcs az volt, amikor már nem csak Ancelotti, de már még Benito is jobb edző lett Mounál hirtelen.. srácok, a Digi benneteket keres, ezzel már lehet menni szakértőnek dodi mellé. Egyesek fürdőskurvaszerű rinyálása viszont legalább annyira zavar, mint a csapat csapnivaló teljesítménye. Megértek én mindenkit, aki dühös, egy bizonyos szintig, és még a túlzó érvelést is hajlandó vagyok elfogadni egy szurkolótól, aki idegállapotba’ van. De ez a fajta mindenki dögöljön meg, pláne az, akinek más véleménye van, mint az enyém, egy szerintem sekélyes és bántóan szánalmas. És az, hogy vannak gyászhuszárok, akik csak ilyenkor jelennek meg szakérteni, egy dolog, de amikor egyébként intelligens emberek is furamód így reagálnak, na az komolyan meglep.

Bízom benne, hogy mindenkinek sikerült megnyugodnia annyira, hogy tudja helyén kezelni ezt a tegnapi eseményt, vérmérséklettől függően. A világ nem lett sem jobb, sem szarabb hely azzal, hogy kiestünk a BL-ből. A Chelsea is Chelsea maradt, és továbbra is itt van nekünk. Nem kell elintézni az egészet egy vállrándítással, de nem kell a szurkolótársak elleni dzsihádot folytatni, mert kiestünk. Az egész legyen az, ami: egy bosszantó bejegyzés a naplóban, amire bízzunk benne május végén már senki sem emlékszik.

Egy szónak is egy a vége: én csak buzdítani tudok mindenkit, hogy fel a fejjel, nyugi, a BL nélkülünk már úgysem lesz olyan érdekes. Akinek meg még ez sem elég, az menjen ki, és rúgjon le egy villanyoszlopot. Ez nem egy okos dolog, de biztos jobban fog fájni, mint a tegnapi BL búcsú…

 

 • lazarusBwanderbaum

  Utólag azzal is kiegyeztem volna ha “ágyban, párnák közt” halt volna meg a csapat, de ez még annál is rosszabb volt. Sportszerűtlenek voltunk, színészkedtünk, reklamáltunk, ezért utáltam 2004-06 között a Barcelonát amikor minden évben játszottunk ellenük kétszer. A PSG küzdött az utolsó erejéig – pont mint a tíz évvel ezelőtti Chelsea.

  • Sportszerűtlenek? Színészkedtünk? Ráadásul barcelonai szinten? Most komolyan: nemáááááár…

   • lazarusBwanderbaum

    Amikor körbeálltuk a bírót hogy nyávogjunk az baromi el classico-s volt sajnos…

    • Oké, ezzel nem tudok vitatkozni – ha így gondolod, így gondolod. Viszont ha az odavágón nem szabdalják szabadon a mieinket, akkor szerintem ez nem lett volna ennyire harsány.

 • Idemitirjak

  Zenzo este gép közelbe kerülök és megküzdök veled. 😀
  Kezdetnek, 2 játékvezető barátom is megnézte Ibra esetet, a belepő esélytelen volt a labdára és a stoplisát fegyverként használta, jogos a piros.

  • Küzdjünk na, ezen ne múljon 🙂

   Felőlem lehet jogos a piros, nekem erősnek tűnt, de a lényeg úgysem az, hogy jogos-e vagy sem, hanem az, hogy részemről, nagyon-nagyon végletekig leegyszerűsítve kb “amiatt kaptunk ki”… legalábbis, így utólag, erre a következtetésre jutottam.

  • biteawake

   Te melyik meccset nézed? Amikor látta, hogy nem éri el, még a lábát is visszahúzta, ez az eset max egy sárgát ért.

   • Idemitirjak

    1. Jobb lábát vissza húzta, de ballábával eltalálta talppal Oscart, szerencséjére levegőben volt a lába, nem kell sérülés a piros laphoz.
    2. Barcelona szurkoló spori barátom mondta ezt a videó megtekintése után, olvasd el és értelmezd amit írnak mielött válaszolsz.

 • thiemecsaba

  Ott kezdeném, ahol az este abbahagytam: konkrétan teljesen korrekt módon elkönyveltem a kiesést, azt kell mondanom, hogy még csak meg sem viselt, mivel láttam a csapat majdnem összes meccsét ebben az évben, kivétel az újévi fiaskót, amire még nem voltam üzemképes. Egyszóval aki nem csak látta az eredményeket, nem csak összefoglalókat nézett, neadjisten még kicsit bele is lát a dolgokba, na annak nem volt meglepő semmi az este folyamán!
  De haladjunk szép sorban! A Fabrepass-Diegol tényleg leült, nem úgy működik mint szezon elején(nem akarom azt mondani, hogy nem működik), a védelem sem úgy muzsikál, ahogy szeretnénk. Ezek a dolgok viszont nem újdonságok, végigkísérték a csapatot a 2015-ös évben. És itt jutunk el az általad említett 3. ponthoz. Josénak teljes mértékben igaza van azzal, hogy nagy teher volt ennek a csapatnak az az emberelőnyös szitu. Túl fiatal, túl tapasztalatlan a csapat, hogy egy ilyen szitut a megfelelőképpen kezeljen. Még azok sem tették ezt, akiktől alapból elvárnánk, gondolok itt elsősorban Terry, Cahill, Drogba nevére. De José, attól függetlenül, hogy igaza volt(itt is kihangsúlyozva!), Ezt nem kellett volna, nem ilyen körülmények között kellett volna elmondja, kikiáltsa! Hibásnak éreztem az este, és most is hibásnak érzem Őt. Bármennyire is nem ő volt a pályán, de ott volt a pálya szélén, ő is a csapat tagja, hogy ne úgy fogalmazzak, a csapat vezetője. Felróvom neki, hogy nem volt képes 2,5 hónap alatt rendet terenteni a fejekben, sőt úgy érzem, a káosz csak egyre nő/nőtt. Nem szabad elfelejteni, Cahill ámokfutásait, Oscar formahanyatlását, Costa toporzékolásait. Ezeket JM nem tudta kezelni. Tegnap meccs közben is volt egy szitu, amikor Costara akart hatni, odahívta és beszélt vele, de gyakorlatilag épp nem az elelntettjét, de ahhoz közeli eredményt ért el vele. És úgy általánosságban sem tudott belenyúlni a csapatba meccs közben, ami kibillenthette volna őket a kilátástalanságukból. Ezek mind nem értek váratlanul, egyszerűen csak nem tudom elfogadni őket, kövezzetek meg érte!
  A szurkoláshoz, a szurkolói magatartáshoz meg nem tudok/nem akarok hozzászólni. Maradjunk annyiban, hogy elsősorban neveltetés és mindennapi tapasztalat és élmények befolyásolják a legjobban.

  • Mivel nagyrészt a többiben egyetértünk, főleg erre a részre reagálnék:

   “Hibásnak éreztem az este, és most is hibásnak érzem Őt. Bármennyire is nem ő volt a pályán, de ott volt a pálya szélén, ő is a csapat tagja, hogy ne úgy fogalmazzak, a csapat vezetője. Felrovom neki, hogy nem volt képes 2,5 hónap alatt rendet teremteni a fejekben, sőt úgy érzem, a káosz csak egyre nő/nőtt. Nem szabad elfelejteni, Cahill ámokfutásait, Oscar formahanyatlását, Costa toporzékolásait. Ezeket JM nem tudta kezelni. Tegnap meccs közben is volt egy szitu, amikor Costara akart hatni, odahívta és beszélt vele, de gyakorlatilag épp nem az ellentettjét, de ahhoz közeli eredményt ért el vele. És úgy általánosságban sem tudott belenyúlni a csapatba meccs közben, ami kibillenthette volna őket a kilátástalanságukból”

   Én magam úgy vélem, igen, mint a csapat edzője, felelősség terheli, igen. Cahill ámokfutásai viszont annyira nem gyakoriak, és azért azóta összeszedte magát annyira (tegnap pölö egészen jó volt szerintem), hogy ne lehessen azt mondani, hogy JM ne tudta volna kezelni. Costa toporzékolásai? Szerintem az rendben van, talán az egyetlen fény volt az éjszakában, mert legalább azt mutatta, hogy őt igenis érdekli a dolog. Oscar (vagy bármely brazil) formahanyatlása hidegben? 🙂 ez hosszú vita, kb amióta léteznek mediterrán típusú focistáink, megvan. Sőt, talán most még kevésbé jellemző, mint anno, hogy a “hosszúujjú, kesztyűs” időszak nem jelent akkora formarombolást, mint egykor.

   Az idézett utolsó mondat pedig nagyon igaz, erre próbáltam kihegyezni a posztot én is, hogy ahol tényleg JM-re fogható a tegnapi kiesés, az pont az, hogy nem tudott belenyúlni a meccsbe. Volt egy elképzelés, egy A terv, amire felkészültünk, de nem igazán volt “plan B”, sem ahhoz alkalmas játékosok. Ezért/emellé tanácstalanság elöl, hátul meg még ráadásnak lefejeltek bennünket, kész is a csúnya 2-2, amivel meg pápá.

   Egyszerűen bővíteni kell a keretet majd +1 opcióval, mert így, hogy nincsenek futóbolondok, mint Salah és/vagy Schürrle, a csapat egysíkú, mint az alföld. Hiába áll a pad jó nevekből, tegnap nem tudom, ki az, aki lendíteni tudott volna a dolgokon.

   • thiemecsaba

    Örvendetes, ha valakit érdekel a dolog, sőt azt hiszem ez egy alapelvárás kell hogy legyen! De valljuk be, ő is begyűjthetett volna 2 sárgát… túl gyakran átesik a ló túloldalára(na jó, most csak épp át-át csúszott!)
    A formahanyatlással is kell kezdeni valamit, konkrétan lehet másképp alakítani a keretet, lehet mélyíteni, lehet máshonnan játékosokat beszerezni(de lehetne valamit kezdeni a brazilokkal is, ezért vannak a szakemberek).
    Az utolsó bekezdésedre meg kb ennyi: felállt védelem ellen kb Salah ás Shürrle is annyit ért volna, mint vilmos. Pont, hogy egy olyan osztógató kellett volna, aki szab egy ritmust a csapatnak, középről megbontja a védelmet, átmozgassa egyik szélről a másikra a játékot, Ja és nem árt bent egy formában levő csatár, aki nem az oldalvonalig jár ki labdáért…

    • Én is azt hiszem, hogy alapelvárás, de pont ez az, ami tegnap hiányzott. A PSG akarta a győzelmet, mi meg nem. Igen, Costában mindig benne van a sárga, de tegnap 1 igazi hülyeséget csinált, a végén, mikor felborította a psg védőjét. Ha ott figyel a bíró, akkor lehet nem fejezi be a meccset.

     Nem értek egyet abban, hogy Shirley vagy a beduin ugyanannyit tett volna hozzá, mint Will – mert ahogyan várható volt, Will semmit nem csinált a szokásos megállok, tolok rajta, elvesztem mesterhármason, ja de, nekiment Ivának vagy háromszor. És igen, kellett volna valaki középen, akit írsz, csak pont a helyére jött be Willi… persze átvehette volna ezt a szerepet, de nem tette, és Fab meg elég langyos mostanában. Costa meg csak őrlődött, ha középen volt, sem volt semmi extra. A két futógép viszont többször tudta volna meghúzni azt, ami Ramires egyetlen használható megmozdulása volt tegnap, mikor kapuralőtt… meghúzni, betörni, lőni. LEHET, hogy azzal sem érünk semmit. De szerintem az Oscar-Wili csere predesztinálta, hogy semmi sem változik, míg azok mondjuk legalább kilátást adtak volna a változásra. De, lehet már túlmagyarázom én is.

     • thiemecsaba

      AZ Oscar-Wilmos csere csak azzal a magyarázattal fogadható el(részben), hogy előbbi közel járt egy 2. sárga begyűjtéséhez. De nekem nem elfogadható, mivel Oscar formán kívűl is veszélyesebb, mint Wilmosunk hiperszuper jobbra tolom vagy megállok játéka! Na meg azért is, amit az előbb írtam.
      A viking meg esetleg megoldhatna egy-két jól időzített betörést, de hogy az egyiptomi az első védőig sem érne ilyen kis területen, az hótziher!

      • Az oké, de Schürrlével és/vagy Salahval nyilván más taktikát választottunk volna (ami a lényeg ugye, a B terv), és kijjebb húzzuk a PSG-t, nem betoljuk, mint tettük azt most. A PSG lényegében a saját tizenhatosának vonalán húzta fel a védővonalat, tehette, mert látta, hogy úgysem lövünk távolról (sajnos, és ezt továbbra sem értem, miért). És nagyon szép példája volt ennek az, amikor Costa nem kapott tizenegyest, hogy még Cavani is ott téblábolt a vonalon, meg mindenki, Costa meg hiába cselezte át magát 7 emberen, jött a nyolcadik, felrúgta, de nem annyira, hogy büntetőt merjen fújni a holland a piros után. Tegnap sokan mutogattak a másik eredményre, hogy bezzeg a Bayern hogy kivégezte a szatyort, csakhát na, ott Collum nem pöcsölt, mint Kuipers, a harmadik percben befújta a tizi+piros kombót. Kujpi meg kiállította Ibrát, befosott, aztán lépten-nyomon kompenzált, Oscar sárga elrúgásért, amit aztán Cavani háromszor nem kapott meg, Verratti már akkor szedhetett volna két sárgát vagy 5-8 perc alatt, de még a síp is néma maradt, stb. Sajnos a holland úgy érezte, hogy erős volt a piros (lehet rá is szóltak fentről a fülére), és eztán görcsösen ragaszkodott ahhoz, hogy szarul döntsön mindkét oldalra, ne lehessen őt elővenni. Más kérdés, hogy tényleg csak azért nem lehet, mert nincs értelme (mert ezzel együtt is nyernünk kellett volna)

       • gorkaf78

        Ezzel kapcsolatban egyetlen rövid kérdésem lenne: Schürrle/Salah eladása, Cuadrado megvétele és nem játszatása kinek a hibája?

        • Nem feltétlen tartom “hibának” a német és az egyiptomi eladását, bár Quad megvételét továbbra sem értem, mert nem látok benne semmi pluszt. Én a B terv hiányát tartom hibának, azaz, ha már eladtuk őket, legyen az JM vagy a board döntése, mindkettő vagy akár egy harmadik, hanem, hogy a pótlásuk nem megoldott. Viszont a kérdésed éléből kiindulva szerinted ez JM hibája – csak ilyentén minden az ő hibája, az is, ha a fű görbébben áll a pályán.

         Ha mindenáron még José hibái közt akarunk keresgélni, nekem nagyon fájó pontom a szívszerelmének, Ramiresnek a mindenáron való játszatása.

       • thiemecsaba

        A bírót hagyjuk, ő más lapra tartozik, mi most a mi hibáinkat keressük 🙂
        Igen, a két fentebb nevezett közül valakinek a játszatása feltételezne egy B tervet is. Sajnos azonban én nem teljesen vagyok meggyőzve ennek a valóságalapjáról! Szeretném hinni, hogy ez így lenne, de újfent a tapasztalat és az eddig látottak nem hagyják elfogadni ezt a felvetést. Visszakanyarodok oda(kb 1 hete hoztam fel ezt), hogy különböző okok miatt a szezon vége fele is kisérletezgetünk a felállással, a kerettel. Most épp Rami játszott szélsőt(legalábbis elég sok időre kihúzódott oda), ami még az A tervünk magabiztosságát is megkérdőjelezi, nemhogy egy B terv meglétét! Na most, hogy ez a téli átigazolási politika miatt alakult e így, vagy sem, azt max José fejthetné ki bővebben, de nem fogja!

     • “Fab meg elég langyos mostanában.”

      Hát, Apám, szokjad a gondolatot, főként a szezon második felében, ugyanis a dicső dns-hordozó fél-szezonos futballista. Bajnoki gól és zsuga, 1st/2nd half, Opta:

      2009/10 – 19/9
      2010/11 – 9/5
      2011/12 – 13/4
      2012/13 – 14/8
      2013/14 – 16/5
      2014/15 – 15/2

      Csak erről Wengeren kívül nem sokan tudnak. Mert amikor megkérdezik,h miért nem hozta vissza 30 millióért, egy sportszerűbb indokot mond. 🙂

  • gabikj

   Van igazság abban amit mondasz de azért néhány dologgal vitatkoznék ha lehet.
   Túl fiatal a csapat(tapasztalatlan ilyen szituban?)?:
   Iva 31
   Terry 34
   Cahill 29
   Fabre 27
   Matic 26
   Ramires 27
   D.Costa 26
   A csapat gerincét nehezen lehetne fiatalnak hívni(több nagy csatát megért focista)…Láttad a Tottenham ellenünk és a ligában is igencsak fiatal csapattal állt fel.Ne fogjuk a fiatalságra meg a tapasztalatlanságra azt hogy hazai pályán ilyen gyengén és lélektelenül fociztak.

   • thiemecsaba

    Gondoltam itt elsősorban a következőkre: Oscar, Hazard, Fabre, Costa, Azpi, Matic…. akárhogy nézem, lehet, hogy már mind nem 19 évesek, de ők még igazán nagy csatákat nem értek meg! És ha tovább olvastad(mert gondolom tovább olvastad, de akkor nem érted amit írtam) láthatod, hogy az öregeknek, a nagy csatákat megérteknek felróvom, hogy nem úgy viselkedtek, ahogy elvárható lenne ilyen tapasztalattal!

 • Idemitirjak

  Sajtó: Undorító, amit a Chelsea játékosok csináltak a piros lapnál. Szégyen amit műveltek.
  Ez folyik a csapból is, ezeket azért fizetik, hogy utálják a Chelseat? PSG bőven túltett reklamálás terén rajtunk, mégis egy olyan eseten gyökérkednek ami meccsenként megtörténik. Vagy velem van a baj, vagy tényleg lejáratási kampány folyik? Lassan mi leszünk a legutáltabb csapat, igaz így csak még édesebbek a győzelmek.

  • Nézd meg, kire, mire támaszkodnak, hivatkoznak ezek a “sajtók”. Josénak abban igaza van, amit anno mondott, mikor bement Cammyhoz a Skyba, hogy az angol “szakértőgárda” kikkel van tele? Ex játékosokkal. Neville, Carra, Souness, Henry… a vér nem válik vízzé, egy vörös sosem fogja elismerni a Kékeket… s mivel Chelsea legenda nem igen van arrafelé, akármilyen okból is, ezért ez így is marad. Egy darabig még biztos. De összességében a “pártatlan” sajtósoknak is biztosan van kedvencük, és hát azért Angliában jóval több a ManU, Pool, Arse szurker, mint Chelsea.

   Amióta meg José hadjáratot emleget, naná, hogy nem finomkodnak. Másrészt ezt szerintem az UEFA is gerjeszti, aki mostanság nem egyszer foglalkozott azzal, hogy majd Platini jól kitalálja, hogyan lehetne jobban szankcionálni a futballisták pályán történő (nem megfelelő) viselkedését.

  • Lavid Duiz

   Én is kiakadtam ezen, Carra, meg Souness… Álszent faszik! (mondjuk, Neville megvédett minket) Hihetetlen ez az álszentség! Az viszont nem volt nekik probléma, hogy Luiz lekönyökölte Costa-t! Na, húzzanak a sunyiba!

 • Stonci81

  nagyon korrekt írás…Zenzo jobb hogy mentél tegnap aludni, én majdnem egy óráig tartottam még ezt az álláspontot értelmetlenül…aki menni akar és elfordulni a csapattól azt nem szabad visszatartani. És igen…én kicsit örülök is hogy ilyen a csapat. Van saját “stílusa”. Beszélnek rólunk. Ha buszos kép jön be hozzánk kötik..lehet negatív dolog sok, de még mindig sok az irigy. A Chelsea igenis meghatározó csapat lett, szóbeszéd tárgya. Lehet utálni, szeretni, de közömbösséget nem váltunk ki, mindenkinek valami miatt benn maradunk a fejében 🙂

 • Szavunk szomorú vala; kóbor
  lelkünket elaszta a hév
  szivünket elölte a hév:
  nem tudtuk, a hó hogy október
  s nem tudtuk, az éj hogy az év
  legéjjelebb éjjele (ah ez az év)
  nem láttuk elült tavad, Auber,
  (noha vitt már rajtad a rév)
  feledtük elült tavad, Auber
  és rémeid, Weir-tövi rév.

  • Így szólva Psychét megöleltem
   csitítva szivében a bún,
   könnyítve a gyáva borún.

 • Lavid Duiz

  Megmondom őszintén, mást akartam ide írni, de aztán meggondoltam magam, kitöröltem az egészet, mert ami történt azon már nem tudunk változtatni. Azt azonban kíváncsian várom, hogy fog-e a csapat fejlődni. Csak az a baj, hogy vannak kétségeim efelől.

 • Asidotus

  Sok tekintetben vitatkoznék a poszttal.
  Igenis Mourinho sara a kiesés. Előnyös helyzetet nem tudott kihasználni a Chelsea, egy tőlük nem jobb csapat ellen, főleg meg egy Ibrahimovics kiállítása után. Ősszel úgy indult a Chelsea, mint akik szakítottak Mourinho rossz beidegződésével, miszerint nem kell megverni az ellenfelet, elég csak győzni. Jöttek a sokgólos diadalok, lassan elfeledtetve a sok 1:0-ás, mourinhos meccseket. Bár, intő jel volt már ősszel is, a M.City elleni meccs, hogy bizony José nem átall még ma sem a buszhoz fordulni, amikor kicsit jobb ellenfél közelít.
  És megint. Megint előkerül a “biztonsági” foci, ami megint nem hozza az eredményt.
  A “ne kapjunk gólt” taktika pedig igenis elvetendő. Most komolyan, tényleg megfordul valakinek a fejében, hogy reális az, hogy egy Cavanival, Ibrával, stb. felálló PSG ellen le lehet hozni kapott gól nélkül egy meccset? Amikor már Párizsban is látható volt, hogy fejjel jobb volt a PSG.

  • Az egyedüli pont, ahol vitát látok a posztíró nézeteivel, az ez:

   “A “ne kapjunk gólt” taktika pedig igenis elvetendő”

   De miért? Én ezt nem értem. Lehet hülye vagyok, elismerem, de akkor sem. Én ezt egy alapvetésnek gondolom, és mivel kikapni nagyon nehéz úgy, hogy nem kapsz gólt, ezért ez a lehető legobjektívebben nézve is minimum reális, ergo nem lehet elvetendő. Most menjünk neki úgy a meccsnek, hogy győzni kell, de valami majd lesz, csináljuk meg? Számomra a “nem gólt kapni” egy taktikai alap, amire jól lehet építeni. Oké, azzal lehet vitázni, hogy mennyire jó ötlet, lévén már magam is leírtam, hogy ez a keret azért egyre kevésbé alkalmas erre, de attól még a taktikában nem találok kivetendőt.

   Oké, még vitás pont az “Igenis Mourinho sara a kiesés” is, de szíved joga így gondolni. Az utána írottak szerintem ezt nem is támasztják alá. Egyszerűen úgy látom, hogy JM “rossz beidegződésével” nem lehet magyarázni a kiesést, max az odavágó második félidejét.

 • mohacsia

  Szóval nem focizott le minket a PSG? 😀 Te megint nem jó meccset néztél. Egyszer a változatosság kedvéért azt a szemüvegedet is felvehetnéd, aminek nem kék, José alakú lencséje van.

  • Petikee95

   Egyszerűen én sem tudom megérteni, bárhogy is szeretném.

   • mohacsia

    Elkezdtem írni egy kisregényt, de végül ennyi lett leközölve belőle, mert nem akarok belekötni minden bekezdésbe. Azt hiszem erre szokták mondani, hogy szerecsenmosdatás.

    • Nagy kár, pedig nagyon kíváncsi lennék rá, hogy hol focizott le a PSG… de úgy látom, alapvetően máshol kell kezdeni a dolgot: szerinted mi az, hogy egyik csapat lefocizza a másikat? Mert úgy látom, teljesen mást értünk ezalatt.

     Egyébként meg kössél bele, nem kell velem egyetérteni – sosem kellett.

     • mohacsia

      Nálam kimeríti a lefocizás fogalmát az, ha egy csapat 10 emberrel ilyen szinten a másik fölé nő mind támadásban, mind védekezésben.

      Amikor kellett a gól nekik, akkor úgy mentek át a védelmünkön, mint forró kés a vajon. Egyáltalán nem arról volt szó, hogy találtak két gólt és kibekkelték valahogyan, óriási helyzeteket alakítottak ki sorban, úgy hogy akkor már alig emlékeztek arra, hogy milyen is volt 11 v 11 játszani.

      • Az a vicc, hogy most azt mondod, lefocizott bennünket a PSG, mert nem bekkeltek (ööö heee? Cavani rúgta fel Costát a saját tizenhatosukon, bakker 12 emberrel álltak a kapujuk előtt… hát ne vicceljünk már egymással, azt hittem, komolyan beszélgetünk), támadásban fölénk nőttek? 80 percen keresztül a kapunkat se látták jóformán. Majd nézz meg egy heatmapet a meccsről.

       Nekik az első perctől kezdve kellett a gól, mégsem támadtak, csak támadgattak, ha véletlen nem nálunk volt a labda – és azt mondod, hogy “kés a vajon”-ként mentek át a védelmünkön. Hát, tényleg nem egy meccset néztünk.

       Cserébe van egy sejtésem, hogy ha ugyanezzel a játékkal fordított eredmény születik, azaz mi megyünk tovább, itt állnál, és vernéd a tam-tamot, hogy mekkora faszmákkal mentünk tovább, nem lefocizással..

       • mohacsia

        Kérem szépen ez így spekuláció. Ne te mondd meg, hogy én mikor mit csinálnék. Én is azt hittem, hogy komolyan beszélgetünk.

        • Én nem megmondtam, mit csinálnál, azt mondtam, van egy sejtésem. Spekuláció hát, Itt ebben a mezőben minden az. Épp egy “mi lett volna ha” vs “.. kellett volna inkább” vitát folytatunk. Ez mind merő fikció.

         • mohacsia

          Most komolyan azt kellene bizonygatnom, hogy azért a kettő közel sem ugyanaz, a fikcióid tárgya nem mindegy?

       • mohacsia

        Nem látták a kapunk meg csak támadgattak, de azért csak rúgtak egy böszömnagy kapufát meg még volt 2-3 ordító helyzetük.

        Heatmap? Komolyan? 😀

        • Heatmap – komolyan. Mintha talán pont önmaga 3 centivel feljebb hasonló módon támasztotta volna alá mondandóját.. “Nem ezekre a statokra játszák a focit, de azért árulkodó adatok.”. Egyébként meg nem állítottam, hogy nem volt helyzete a PSG-nek, csak arra reagáltam, miszerint amikor kellett a gól, akkor támadtak – ami nem igaz, tekintve, hogy az első perctől kellett nekik a gól, a kb 80. percig pedig 2 lényegi helyzetük volt, az első percben Cavani, meg valahol a félidő környékén az említett kapufa. Igen, a végén – amikor mi buta módon visszaálltunk, már támadtak, és ott TC-re bizony szükség volt, de addig nagyon erőteljes ferdítés, hogy “fölénk nőttek támadásban” illetve hogy óriási helyzeteket alakítottak ki sorban.

         • mohacsia

          Ja, heatmap. Szóval jól megállapíthatjuk belőle, hogy 10 emberrel kontráztak, illetve gyorsan akarták befejezni a támadásaikat és nem próbáltak meg barcelonásan kipasszolni eggyel több embert.

          • kontráztak vagy sem, gyorsan zárták a támadásokat vagy sem, ez nem változtat azon, hogy a kapunk közelében is ritkán jártak a meccs nagy részén. Csak már nem tudom, mivel támasszam még ezt alá, amit hajlandó vagy elfogadni. Komolyan mondom, veled rosszabb vitázni, mint az asszonnyal 😀

           Viszont úgy gondolom, nem is jutunk dűlőre, mert te mindenáron azt akarod nekem bizonygatni, hogy a PSG lefocizott bennünket, de én nem látom ezt az alapján (sem), amit mondasz – te pedig továbbra sem kívánod magadévá tenni a nézetemet, miszerint ez van, 6 percnyi kitartáson múlott, hogy egy szar meccset szar játékkal nem behúzunk, hanem egy kieséssel felérő X-re hozunk. Abban talán egyetértünk, hogy nem volt szép, amit láttunk, csak én ebben nem látok akkora kivetnivalót. Tartom, hogy szerintem a játékosok egyéni formája és valamelyest José felkészületlensége okozta a kiesést, míg szerinted első sorban José, másodsorban talán a játékosok. Patthelyzet, én meg fáradt vagyok. Ha gondolod, még próbálj győzködni, majd holnap reagálok.

           Béke.

          • mohacsia

           Lehet, hogy ott van az alapvető nézetkülönbség, hogy én mindent ahhoz mérten értékelek, hogy eggyel többen voltunk. Valószínűleg nem fogalmazom meg lefocizásként, ha egyenlő létszámmal ugyanez a játék képe, de jobbak voltak és bántó, hogy mindezt 10 emberrel.
           Hibásakat nem neveztem meg (na jó Ramirest, mint gyenge láncszemet a szűrésben), de az egészért kollektíven felel a csapat Joséstul. Én csak azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ez így rendben van és szeressünk mindenkit és szerelem és boldogság és cumbaya és *tetszőleges fals indokok összessége*. Ezt a párharcot ezekkel a körülményekkel egyértelműen (!) kellett volna megnyerni és mivel ez nem történt meg ezért seggeknek kell szétrúgódniuk. Nem kell kirúgni se Josét, se lecserélni a fél keretet, de ne söpörjük már a szőnyeg alá.

          • Na, végül csak ugyanoda lyukadunk ki azért… legalábbis kb. Szerintem nem voltak jobbak nálunk, mert semmi jel nem mutatott a győzelmükre egész meccs alatt, de még csak a többgólos X-re sem. A végén, amikor égett a talaj, mindent egy lapra feltéve leszegett fejjel nekünkjöttek, és végül ebből ők kerültek ki továbbjutóként, de én ezt nem tekintem sem jobbnak, sem lefocizásnak.
           Ramiresről nem engem kell meggyőznöd, hogy nem ér semmit, és én is azt írtam, hogy az egész csapat felelős, Joséstól.
           Elfogadni én sem vagyok hajlandó, és sajnálom, ha az jött le a posztból, hogy én boldog lennék ettől vagy kumbájjá, mert nem így van, mint ahogyan nem írtam azt sem, hogy söpörjük a szőnyeg alá, bár én úgy fogalmaztam, hogy ne intézzük el egy vállrándítással. Azzal meg egyetértek, hogy ezt a párharcot nyerni kellett volna, azzal, hogy “egyértelműen”, már nem feltétlen. Viszont, hogy megnyerjük, az 220-ból 214 percig így volt. “Csak” 6 percig nem, vesztünkre az az utolsó hat volt 🙂 Az, hogy hogyan, már más kérdés, de arról is kifejtettem én is, hogy felháborítóan sehogyan játszottunk.

      • Frenky54

       Igazat adok Neked a “lefocizás” témakörben. Azt láttam a mérkőzés folyamán, h a PSG focistáinak nagy része egyénileg képzetebb, mint a Chelsea játékosok úgy általában. “Latin” játékosaik sokkal kombinatívabb, rövidpasszos, háromszögelős, közben jól cselező csapattagok érett focit mutattak be. Mondhatnám feküdt nekik a stílusunk.

       • mohacsia

        Én a szűrés hatékonyságát kifogásoltam, sokszor átjutottak 1-2 húzásból a középpályánkon. Sokkal nehezebben lehetett tőlük elvenni a labdát, amíg mi folyamatosan labdátvesztettünk. Ennek az egyik felelőse szerintem Ramires. Tudom, hogy már-már divat őt fikázni, de nincs agya ehhez a játékhoz.

        Tackles: 34 – 49
        Interceptions: 15 – 21
        A labdabirtklást 10 emberrel is 50,4 %-ra hozták.

        Nem ezekre a statokra játszák a focit, de azért árulkodó adatok.

  • Nem. A többivel nem tudok vitatkozni, max annyit tudok leírni, hogy lehet néha neked meg nem ártana feltenni a Josésat 😉

   • mohacsia

    Én értékelem José Josés húzásait is, ha ülnek és eszem ágában sincs mindenért nekiugrani, de ne bagatelizáljuk el a problémát olyan blődségekkel, hogy nem voltunk felkészülve az emberelőnyre. Ez tényleg a röhej kategória.

    Meg ez a nem akartuk eléggé a győzelmet is olyan MB1-es kijelentés.

    • Miért, a José takarodjon mert egy barom, az milyen kijelentés? Objektív és megfontolt, alátámasztott? 🙂

     Szerinted blődség, szerintem magyarázat. De pajtásom, mondd, akarsz-e lenni, várom továbbra is lentebb belengetett kimerítő magyarázatát, hogy akkor mégis mit kellett volna, hogyan kellett volna, ha már az én verzióm blődség és bárgyú kijelentés.

     • mohacsia

      Én ilyet nem írtam, úgyhogy én had ne tartozzak számadással mások mondataiért. De te is érzed, hogy kicsit más amikor valaki a kommentmezőben, míg te a posztban írsz le valamit.

      • jó bocs, nincs a fejemben, ki mit mondott tegnap, így elnézést, hogy szavakat adtam a szádba. De… te épp csak testi fenyítéssel szorgalmaztad egy szurkolótársad, akinek volt véleménye, az sokkal jobb?

       Igen, nyilván másabb, bár nem igazán látok nagy különbséget, hogy én írom-e a posztot, vagy sem. A blogolás senki előtt nem tiltott dolog, sőt, itt is adott minden lehetőség, hogy bárki nekilásson, ha kedve tartja – nem sok vendégposztolónak mondtuk még, hogy ne tegye.

       Viszont várom továbbra is, hogy akkor mégis mit kellett volna, hogyan kellett volna, ha már az én verzióm szerinted blődség és bárgyú kijelentés, mert azt viszont már te írtad, ezt még vissza sem kell keresnem 🙂

 • Lavid Duiz

  Azért mégiscsak ő a Szpesöl Van! 😀

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));BejegyzésThe SPORT Bible által

 • Petikee95


  A vesztes meccsek után alapból ideges vagyok, de még azt kell olvasnom, hogy 132 db 11-est nem kaptunk meg, 546 db pirosat úszott meg az ellenfél, miközben Ibra kiállítása határozta meg az egész meccset. Érdekes továbbá, hogy Costa neve meg sincs említve a posztban, a fél PSG pedig igen. Ha már bírózás, akkor ne elfogultan… Arra a négy 11-esre pedig kíváncsi lennék. Egyik Costa vs Cavani (egyértelmű tizi), a másik Hazard vs Sirigu (vissza kell nézni), és a másik kettő? A tizi nem egyenlő a góllal, azt be is kell lőni. Látod, ennyit ért az a “jó eredmény” az odavágón… Oda-vissza lefociztak minket. Jobb csapat a PSG, ennyi, kész. Majd ha Mou változtat esetleg a taktikán (amit már kurva rég hangoztatunk, hogy szart sem ér), akkor talán fordulhat a kocka.

  • Khm, továbbra is: nyugi.
   Costa nincs megemlítve a posztban? Ne csak a címet olvasd el, hé 🙂

   Ha a négy tizit nem is érted, a harmadikat csak megtalálod, mert azt befújta… vagy tán az sem volt az?

   Attól, hogy végül kiestünk, most megint nem értem, hogy jön ide, hogy a kinti 1-1 miért is jó v rossz eredmény.

   Az oda-vissza lefocizás kijelentése után neked is felteszem a kérdést: mit értesz lefocizás alatt?

   Jobb csapat a PSG? Aztán miért is?

   És végül: José ezzel a taktikával eljutott 12 döntőig, abból 10-et megnyert. szóval hangoztathatod, hogy szart sem ér, csak attól még ez nem lesz igaz. Az, hogy neked ez nem jön be, más kérdés….

   • mohacsia

    Azért rossz eredmény, mert egy megtizedelt csapat ellen értük el. Illetve azért, mert ezzel az idegenben jóaziksz taktikával két év alatt kétszer sikerült eddig kiesni.

    • kicsit kifordítom, de attól még a kérdés megállja a helyét: ha belemegyünk két adok-kapokba, és kétszer kikapunk kint, akkor az mennyivel jobb eredmény?

     • mohacsia

      A sebzett vadat megvárjuk amíg felépül annak reményében, hogy jobb pozícióból csaphatunk vele össze utána, elfelejtve azt, hogy már megvan a jobb pozíció, csak baszunk bevinni a kegyelemdöfést.

      Lehet fosni, hogy mi van, ha… de gyáva népnek nincs hazája.

   • Petikee95

    1. Ahol a bíróról van szó, ott nincs megemlítve Costa, arra céloztam.
    2. Costa vs Cavani, Hazard vs Sirigu, Hazard gólja. Melyik a negyedik 11-es? Csak mert nem rémlik.
    3. Azt csak úgy odanyögtem, hisz akkor sokan örültek az eredménynek a meccs alapján, míg a visszavágón végre nem úsztuk meg, hogy folyton Courtois-ra hagyatkoztunk. Hátha ebből tanul Mou, bár úgysem fog. Illetve bízok benne, hogy sokan kiábrándulnak ebből a buszozásból, és elismerik, hogy ez a csapat nem képes buszozásra.
    4. Már lentebb megtárgyaltátok, erről nem nyitok vitát.
    5. Azért, mert ők jutottak tovább. 😀 A hogyan és miért innentől már nem lényeg. Adva volt a lehetőség, nem éltünk vele. Nagy szerencse kell ahhoz, hogy ezzel a védelemmel a nemzetközi porondon sokra vigyük. Természetesen a védekezésre gondolok, mert támadásban jeleskednek, ami máshol igen ritka.
    6. Igen, de az a múlt. Kár összehasonlítani bármelyik más kerettel. Elég egy évet visszamenni (ATM), akkor is rosszul sült el a taktika, de láthatóan nem tanult belőle Mou.

    Igen, utálom a buszozást. Jobban élvezném a focinkat, ha felvállalnánk a játékot. Erre tipikus ellenpélda a PSG elleni odavágó, az szörnyű volt. Szomorú, hogy egy brit csapat sem lesz a 8 között, és az évek múlásával egyre rosszabbodik a helyzet. Hogy az angol válogatott szereplését meg se említsem…

    • 1. oké, bár nem látom az összefüggést.

     2. őszinte leszek, most már nem ugrik be, de amikor írtam, még tudtam. Costával rémlik valami még. De mindegy is, legyen három, akkor is egyet fújtak be 🙂

     5. oké, így szemlélve tényleg ők a jobbak 😀

     6. hát, a jövőről nehéz beszélni 🙂 Az ATM ellen szerintem nem volt esélyünk sem így, sem máshogy, ott, akkor az az ATM a topon volt, mi pedig a fél keretet nélkülöztük, és otthon is vitézkedni kellett ezzel együtt.

     “Igen, utálom a buszozást.” – erre csak azt tudom mondani, hogy akkor nagyon rossz csapatot válaszottál magadnak 😀

     • Petikee95

      Azért nem mindig a buszozás volt a taktikánk, játszottunk mi szép támadófocit is. 🙂

      • hát persze, edzőtől függetlenül játszottunk szépen is helyenként, de azért ne tegyünk úgy, mintha ez lenne a jellemző, mert az elmúlt 2-3 szezon alatt több ilyen meccsünk volt, mint előtte 5-6 alatt. Rangadókon, nagy meccseken pedig nem nagyon rémlik, hogy valaha is nyílt meccset játszottunk volna, vagy ha mégis, nagyon csúnya vége lett (villas boas alatti Arsenal 5-3, meg ilyenek), de ha kellett, Ancelotti is elővette a karácsonyfát (4-3-2-1), amit nem busznak hívtak, de a lényege ugyanaz volt, és ugyanolyan látványtalan és csúnya focit eredményezett. De Hiddink alatt is ugyanolyan volt, ha kellett, emlékszem a Juve elleni 4-3-3-ra, egy Ballack-Essien-Mikel középpályával… 🙂 de a húzós meccsenek Scolari 4-1-4-1-je is egy igen deffenzív 4-5-1 volt, José első regnálását meg had ne mutassam be :)))

       • Petikee95

        Én már alapból azt nem értem, mi a f*szért kell beállni minden nagycsapat ellen védekezni. Ha jobbak vagyunk, nem nekünk kéne inkább nyomást helyezni a másikra? Főleg otthon… Feltételezem, hogy egy City és PSG ellen papíron csak jobbak vagyunk. Tudom, nem összehasonlítható, de a lényeg ugyanaz. Én is focizok. Mi ősszel Szabadkígyós ellen rangadóztunk otthon (tavaly oda-vissza vertek minket: 1-2, 5-0), de támadólag mentünk ki a pályára, és vertünk nekik egy 6-ost, igaz, volt egy kiállítás is 2-0 után. Érdekesség, hogy holnap lesz a visszavágó, ahol érzésem szerint ők az esélyesebbek, mégsem befosva lépünk majd a pályára, hanem gólokat akarunk lőni és nyerni, még ha ez éppen fordítva is sülne el.

        • remélem ezért nem haragszol meg, de had ne vegyük ár alapul a BL 16 közt azt, hogy ti mit csináltok szabadkígyós ellen :))))

         “Én már alapból azt nem értem, mi a f*szért kell beállni minden nagycsapat ellen védekezni.”

         A kérdés jogos, de ismét arra tudok visszautalni, hogy rossz csapatot választottál, ha ez zavar. Mindenkinek van egy stílusa, az újkori Chelsea-é pedig az, hogy ne kapjunk gólt. A Barcaé is más, a Bayerné is más, az olasz csapatoké is más és más, ez korszakonként változik, de többnyire ideig-óráig állandó.

         Nálunk most van egy átalakulási szakasz, de kb a felénél tartunk. Azért, mert mindenki úgy gondolja, hogy ez egy csettintés, még nem úgy megy, ezt pedig egy olyan embernek pláne tudnia kell, aki egyesületben, élőben focizik, vagy focizott. José szerintem sokat változott és változtatott ahhoz képest, amennyire makacs edző, és szerintem, ha hagyják dolgozni, akkor ténylegesen is meg tudja majd fordítani a Chelsea játékát olyanra, amit te most úgy kb elképzelsz. Aztán persze lehet, hogy nem. De abban viszont biztos vagyok, hogy még legalább 2-3 szezonnak el kell telnie, és az új és fiatal magnak meg kell maradnia (Ázár-Oscar-és most fiatalnak tekintem és ideveszem Costa, Fabregas, Matics személyét is, de Ápi vagy Brana, TC, Zouma mind fontos köve annak a láncnak, aminek még 1 erős szezont tétmeccsekkel végig kell küzdenie és csiszolódnia), mire a váltás már nem átmenet lesz, hanem ténylegesen megtörténik.

         Én magam úgy vélem, hogy a szemléletváltáshoz fel kell majd adnunk jópár dolgot, amiért meg majd egy másik halom ember fog siránkozni, mert ebben benne van a biztos védekezés, és ehhez el kell engednünk a Terry-Cahill párost, és egy fiatalabb, ruganyosabb védőpárost beújítani, ezzel feláldozva majd bizonyos stílust és játékmódot. Szerintem jelenleg még emellett a Ramires-Will-Quad posztok azok, amik fejlődésre várnak, illetve majd Drogba távoztával kell még egy cserecsatár is. És a Ramires-Wilian/Quad-Drogba helyekre olyan játékosokat kell még szerezni, akik képesek alternatívát jelenteni az A taktikával szemben, és képesek a keretben egy B tervet megvalósítani.

         • Petikee95

          Az összehasonlítás így utólag tényleg egy faszság volt. 😀 Rám pedig nem éppen a türelmesség a legjobb jelző, szóval ezért is vagyok 75%-ban kritikus a csapattal szemben. Én a fiatal generációhoz tartozok, “csak” 10 éve kék (és lila) a vérem, de bármi is történjen, mindig a csapat mellett voltam, és még akkor is néztem a meccseket, mikor Rafa volt az edzőnk. Szóval ha elégedetlenkedek (ha jól tudom, ez a szurkoló dolga), akkor már rossz csapatot választottam?

          • non, mister, of course not. Csak érted, attól még fura, hogy 10 éve azon “morgolódsz”, ami a csapat alapja kb :)))

           Én már fordultam el a csapattól, az egyik magányéleti ok volt, a másik pont Rafa idehozatala, amíg itt volt, nem voltam hajlandó meccset nézni. Én akkor voltam elégedetlen, csak akkor nagyon! 🙂

           Én már türelmesebb vagyok (fiatalabban én sem voltam az), engem már csak Ramires készít ki 😀

          • Petikee95

           Végre, lezártad a vitát. Őszintén szólva, már kezdtem unni. 😀 Ha nem nyerünk, szétvet az ideg. Ha nyerünk, de szar játékkal, szintén ideges vagyok, de később beismerem, hogy lépjünk tovább, a 3 pont a lényeg, az pedig megvan. Ha szépen játszva (legyen az akár egygólos győzelem) vagy magabiztosan (több góllal) nyerünk, akkor boldogság felsőfokon. Ez vagyok én, és ezért vagyok ritkán elégedett. 🙂

          • (megnéztelek volna a BL győzelmünkkor a rengeteg vegyes érzéssel az arcodon, mikor mindjárt meghalsz, mert BL-t nyertünk, közben meg a mégis hogy lehet már ilyen szar játékkal buszova BL-t nyerni miatt majd felrobbansz… 😀 )

          • Petikee95

           Milyen fura, hogy a meccs képe totál hasonlított a PSG elleni odavágóra, mégis teljesen más a kettő megítélése részemről. Ott nekem aztán teljesen mindegy volt, hogyan, csak nyerjünk. Azt az élményt már nem veheti el senki tőlem, sírtam örömömben, na és persze ordibáltam. Annyira soha nem fogok örülni semminek, mint akkor. Mégiscsak az volt az első. 🙂

 • Zoleee

  Az utolsó két mondat megmosolyogtatott és ott a pont. Óriási mondás. 🙂
  Nem dőlt össze a világ tegnap (csak egy kicsit), nem csak akkor szeretem(jük) a Csapatot ha győzünk. Tegnap is a Chelsea sapkámban mentem haza és a sok szakértő kollégám előtt ma is a Chelsea-s bögrémből iszogattam.
  Ma már jobb és holnap még könnyebb lesz.
  Persze azért egyikünk se fogja ezt feledni, ha más nem majd lesz aki emlékeztet erre 🙂

 • taybor33

  Én 2-1 nél bealudtam, talán ezért nem érintett annyira szarul, mikor láttam az eredményt. Jó kiestünk, nyilván ezt be kellett volna húzni, pláne otthon, pláne emberelőnybe, de ez van, nem sikerült, van ilyen. Voltunk már szarabb helyzetbe is, meg valószínű leszünk is sajnos.
  A kiesés módja nekem se tetszik, de ez van, Amúgy meg felesleges kiemelni bárkit is, az egész csapat ludas a zakóban (mint ahogy, ha nyerünk akkor csapatként nyerünk). Én azt mondom akkor inkább essünk ki most, mint az elődöntőben. Így legalább lehet koncentrálni a PL-re, amit így már nem is kérdés hogy hozni kell.

  Addig is a posztban említett Petőfi vers kicsit másképp:

 • Khal Drogo

  Reálisan nézve a Real Madrid, a Barcelona és Bayern München is előrébb jár mint a Chelsea. Ezek után a BL-t megnyerni emberfeletti teljesítmény lett volna, aminek a valós esélye Costa és Fabregas visszaesésével szerte is foszlott. Egy kissé leülő csapat találkozott ( meccsek óta a hátvédek hozzák a gólokat ) a holtpontján nemrég túleső és mostanra újra felpörgő PSG-n. A keret nem elég mély ahhoz hogy többfrontos küzdelemben végig állja a sarat, a tartalékos felállás már a jó Bradford ellen vereséget eredményezett. Nincs minőségi csere, az alapkeret van, néhány kiegészítő emberrel. Nem kell eret vágni, a csapat nem a Monaco vagy a Basel ellen esett ki, a PSG nem rossz csapat.
  A bajnokságot kell megnyerni, bár nem látok bele nyilván a felső vezetés terveibe, eredetileg is ez lehetett szerintem a valós elvárás. Ha meglesz a két trófea, akkor sikeres évnek lehet mondani ezt.
  Egy BL kiesés nem akkora tragédia mint ahogy a sajtó beállítja. Nem volt rá az induláskor sem valós esély hogy meglegyen a BL serleg.

  • Petikee95

   Én sem fogalmazhattam volna szebben.

 • Khal Drogo

  Még rengeteg igazolás van előttünk nyár végéig, de előzetesen az elődöntő is bravúr lenne jövőre is bármelyik angol csapatnak.

 • Go Blues!

  Sziasztok! Már régóta követem a blogot, ezúton is köszönet érte srácok, de még sosem írtam. Viszont ami ma zajlik a különböző fórumokon, az mindenképpen arra késztet, hogy én is hozzászóljak…….hogy a magyar sportújságírásnak és a szurkolók egy jelentős részének az legyen a legnagyobb “sikere” az életben, hogy a Chelsea nem tudott győzni egy teljesen x-es párharcban, egy valószínűleg valamivel erősebb (de mindenképp jobb formában levő) rivális ellen és az NSO-n egész nap semmi másról ne lehessen cikket olvasni, erre sajnos nem lehet mást mondani, csak azt, hogy SZÁNALMAS. Nem a Chelseare nézve, hanem az újságírókra, a kommentelőkre, az országra, a beteg magyar társadalomra. Ezért van az hogy az értelmesebbek már régesrég elhúztak otthonról, pont emiatt a mentalitás, az ilyen ostoba emberek miatt.

  A meccsről. Szerintem tavaly is, és idén is x-es volt a 2 meccs átlaga, a gólok is abszolút ezt mutatják. Tavaly nekünk volt szerencsénk a végén, idén a PSG-nek. Ez nem tragédia, nem lehet minden meccset megnyerni. A különbségek hosszútávon amúgy is kiegyenlítik egymást, ez történt most is. Még azt is mondhatnám, hogy így volt igazságos, én abszolút ezt gondolom egyébként.
  Hogy lejátszottak volna? Könyörgöm, a focit gólra játszák, nem le vagy fel. A PSG egyedül fejjátékban volt jobb nálunk, illetve jobb volt a bírónál.

  Nekünk idén nem a BL volt a fő célunk, hanem a bajnokság. Ez a csapat MÉG nem tud 4 fronton helytállni, ez egyszerűen irreális elvárás! Ezt azért jó lenne, ha mindenki tudatosítaná magában, legalább itt ezen a blogon, ha már az átlagmagyarnak ez meghaladja a szellemi képességeit. José tudja ezt jól, ezért adta fel tavaly is, és idén is az FA kupát. Tavaly 2 frontot nyomtunk végig (BL, bajnokság), idén is 2-t nyomunk, csakhogy idén már be is húzzuk mindkettőt! A Ligakupa megvan, és a bajnoki serleg is meglesz. Jövőre valószínű már 3 sorozatot is bírunk majd. A sok nso-s meg egyéb agyhalottnak üzenem, hogy az idei évadban eddig egyesegyedül a Chelsea nyert kupát, az agyonsztárolt, agyonimádott divatcsapatok még messze vannak ettől. Go Blues!

  • SJ

   Én ma két csoporttársal is találkoztam akikről kiderült hogy PSG drukker, persze eddig azért nem mondták mert nem kérdeztem! xD 😀 😀 😀
   meg összefutottam egy liverpoolos arcal is, az meg két órán keresztül fikázta szeretett csapatomat (nyomorék mou, costa, stb) majd a végén hozzáteszi de a leggázabb az hogy már itt kiesett a Chelsea!
   Hát legyen! A Basel, Ludogorets, Besiktas ellen tényleg nem annyira gáz kiesni ezek szerint! xD 😀 😀 az agyam eldobom az ilyenektől -.-

   • a szurkolók közt a másik húzása szerintem egy kellemes velejáró, amíg az képes kulturált maradni és megmaradni a poén szintjén. Sajnos ez a ritka. Az meg, hogy a szurkoló nem logikus vagy racionális? Hát, sosem lesz az 🙂 Más kérdés már a viselkedés. Sosem értettem az ilyenek miértjét, mint ez is, amit mondasz, hogy a Pool rottyon van, de azért nyomorék Mou, Costa, és de jó, hogy kiestetek, meg milyen gáz – miközben először otthon kéne szétnézni a portán.

    • Go Blues!

     Egyébként baromi élesen látszódik, hogy itt ki az a pár ember, aki IGAZÁN szereti a csapatot és edzőjét (max másfél kezemen meg tudom számolni) és ki az aki csak kötekedni jár ide. “elnézve a fiaink csendes haláltusáját a pályán” – ez szíven ütött, annyira igaz!

   • mohacsia

    Nekem az a véleményem, hogy semmiben nem (szabad) befolyásolnia a véleményének az elbírálását annak, hogy ő kinek szurkol. Érzed, hogy mennyire fals azért komolyan venni ugyanazt a véleményt, mert mondjuk nem egy Liverpool szurkoló, hanem egy Bayernes mondta?

    (nem ellened irányul, de engem rohadtul irritál, amikor azért nem hajlandó valaki megemészteni, amit mondok, mert bezzeg a Chelsea… mintha én vezetném a klubot)

  • Az NSO az egyik leghányadékabb oldal. Hihetetlen, mennyire lesüllyedtek az elmúlt években. Mivel most a Chelsea-re van kereslet, kvázi kattintás, Chelsea-cikkeket nyomatnak, de ha Dárdai esetleg egy Jézus-szobor alakút kummant, akkor egyből megszakad a kék vonal. Itt nem az a lényeg, hogy ki esik ki, hanem hogy “nyoooomjad rá”. A “sportoldal” kifejezés eufemizmus arra a zsurnaliszta bulvárra, amit leművelnek. Szenzációhajhász, szemforgató címek tele bornírt hibákkal. A kommentelők nagy része pedig párhuzamosan másolja az oldal szintjét.

   • Én egyébként ezt nagyon fájlalom, mert régen a nemzeti sport (a print, és a ‘régen’ az 15-20 évet jelent most) nívós volt. Most meg inkább blikk-bors vonalú bulvár, ennek megfelelő olvasóközönséggel. Az NSO pedig sajnos mindig hulladék volt, tele tévedésekkel, hibákkal, elgépelésekkel, de sok esetben még a helyesírás is kihívás – legalábbis volt. Amióta szakítottunk, talán kétszer, ha megnyitottam, akkor is azért, mert itt valaki linkelte. Maxi respekt azért, mert anno meglátták a blogolásban a lehetőséget, mert egy ilyen gyépés bandából ezt nem néztem ki, de aztán ahogy az egészet kezelték, na az már olyan volt…

    • Én egyedül trollkodni járok oda néhanapján, mert trollokban elég nívós maga az oldal. Próbáltam komolyan venni, de amikor harmadszor olvastam azt, hogy Snejder a Fener focistája a VB-kerethírdetéskor, erről végleg letettem.

     • mohacsia

      Mi az, hogy trollokban nívós? Én ezt a mondatod nem tudom értelmezni.

      • A trollokon roppant jól lehet szórakozni. Igazából mára az oldal 60%-ra csak trollkodik, de a legtöbb kifejezetten vicces módon.

       • mohacsia

        Ja vagy úgy.

  • Petikee95

   100%-ig adom, amit írtál.

  • andras14

   Real drukkerként megütötte a fülem (illetve a szemem) az agyonsztárolt divatcsapat kifejezés.Egy Chelsea fan tollából ez kicsit meredek nem? A ligakupára hivatkozni meg elég érdekes, ott általában B csapattal nyomják a kicsit is értelmes csapatok nem?
   Én nem kekeckedni akarok veletek, inkább csak sajnálom a többségeteket, hogy egy fasza keretből, ami most a Chelseanek van José csak ilyne focit tud előcsalni.Nagyon örülök , hogy lépett Madridból.

   • Petikee95

    10 éves Chelsea-szurkolói múltammal többet tudok a Realról, mint a jelenlegi (divat)drukkerek min. 50%-a. Mi nem egyetlen játékos miatt szurkolunk a klubnak (tisztelet a kivételnek). Nincs egy olyan poszt, cikk, ahol ne egymást pocskondiáznák a szurkerek, és még mindig nem unják. Ez már szánalmas és nevetséges is egyben. Nálunk hol látsz ilyet? Elintézzük pár odaszúrással, és ennyi. A penamadridistát szoktam olvasni, ha jól megy a csapatnak, rögtön nagy az arc, ha nem, akkor meg sírnak. Utóbbit még élvezem is. Talán jó lenne nem álomvilágban élni (verhetetlen csapat, khm…), hanem a realitás talaján maradni. Ezt úgy mondom, hogy a Realon nőttem fel, szerettem azt a csapatot, és Robi Carlos a példaképem még mindig. Ezeket általánosságban írtam, nem neked szántam.

   • Go Blues!

    Véletlenül se vedd magadra, ha nem érzed annak a csapatod. Hát, hogy mennyire veszik félvállról a csapatok a Ligakupát, azt mondjuk jól mutatja a Pool elleni 2 elődöntőnk, ahol a vörösök a szezon 2 legerősebb meccsét hozták le ellenünk, mivel ugye itt tudták volna valahogy megmenteni az évüket…… az viszont igaz, hogy a Pool egy kicsit se értelmes csapat :)))
    Persze vannak olyan csapatok, akik nem veszik komolyan, valóban. Mi sem vettük komolyan idén az FA-t. Ez a 4 sorozat már inkább a vicc kategória, már a 3 is túl sok……

   • Meg lehet nézni, hogy az elmúlt években milyen csapatok nyerték meg a ligakupát. City, Liverpool, MU, meg most a Chelsea. Tehát a ligakupa is egyfajta siker, nem rakja telibe minden nagy csapat. Oké, volt egy Swansea-Bradford döntő is, de a nagy számok törvénye alapján benne van a pakliban,hogy egyszer-kétszer nem topcsapat nyeri.
    “ott általában B csapattal nyomják a kicsit is értelmes csapatok nem?”
    Általában melyik belhoni kupában nem B-kerettel nyomják a nagyok a kisebbek ellen?

 • kasata91

  [OFF] Salah gól passz közben

 • Féloff: tegnap szóba került a meccs után, hogy az angolok (az Arsenal) BL helye veszélyben van-e. Na végre megtaláltam a lényeget:

  http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/

  itt a koefficiens táblázat országonként. Az angolok még másodikok, idén a németek előzhetnek, de az nem oszt, nem szoroz, hiszen a három legnagyobb liga 4-4 BL helyet kap. A jelenlegi “veszélyeztető” az olaszok, de mivel az elmúlt 5 év eredményei számítanak, még nagyon messze vannak attól, hogy elvegyenek egy helyet az angoloktól. még kb 3 ilyen szezon kell, hogy ez megtörténjen.

  Kis magyarázat, ha valaki nem vágja: az oszlopokban a szezonok alatt az adott szezonban elért pontszám van. Ez most az angoloknál 12,857, ami úgy jön ki, hogy a Chelsea szerzett 20 pontot, az Arsenal eddig 19,5-öt, a City 15, Everton 12, Pool 10, Spurs 11, Hull 2,5 = 90. Ezt osztják az indulók számával (4BL+3EL) azaz héttel, 90/7= 12,857

  Az angolok most összesen 79,677 ponttal az össztabella második helyén állnak, az olaszok pedig a negyedikek 65,343-mal. Azaz a két nemzet között több, mint 14 pont van, ami egy átlagos szezon pontjainak felel meg – ennyit kell ledolgozni az olaszoknak. Azaz ha szeretnék a negyedik BL helyünket, akkor a kövi három szezonban átlag 4,5 pontnál többet kell szerezniük nemzetközi porondon, mint az angol csapatoknak, ami azért nem egyszerű.

  • Petikee95

   Köszi a felvilágítást a pontszámokat illetően, ezt sosem tudtam, hogyan számolják ki!
   A Chelsea 20, Arsenal 19,5, City 15 pontja (stb.) hogy jön ki?

   • A válasz itt rejtezik, egy oldallal arréb:

    http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/index.html

    BL:
    1. selejtezőköri kiesés: 0,5 pont
    2. selejtezőköri kiesés: 1 pont
    3. csoportköri részvétel: 4 pont
    3.1 csoportköri győzelem: 2 pont
    3.2 csoportköri döntetlen: 1 pont
    4. 16 közé jutás: 4 pont
    Aztán minden továbbjutásért plusszpontok. Az EL pontozása hasonló, csak fele annyi pont jár (kivéve a csopköri V vagy D, mert az ugyanúgy 2 ill 1 pont)

    A csapatok koeff pontjait meg úgy számítják, hogy az 5 év pontszáma + 20% az ország koeffjének >> a Chelsea így most 4. a raglistán 140,935 ponttal

    • Petikee95

     Köszi! Hogy nem láttam… 😀 Egyébként az összes leírt dolog megtalálható jobb oldalt.

     • igen, én is onnan szedtem 🙂 de nem vágtam, ki mennyire penge angolból, akkor meg már ha felmerült, gondoltam, leírom.

      • Petikee95

       “Az EL pontozása hasonló…” Erre azt hittem, hogy saját kútfőből szeded, mert csak a BL pontozását láttad jobb oldalt. Csodálkoztam is, de így már oké. 🙂

       • (ott van az is a BL pontozás alatt)

        öö akkor én voltam, magamtól tudtam :DDDD

 • PuMa

  Jó (és ritka) szokásomnak megfelelően a taktikai részhez fűznék hozzá néhány megjegyzést.
  Mourinho-nak azért több sara van ebben szerintem annál, minthogy nem reagált a kiállításra. Abban egyetértek veled, hogy a “ne kapjunk gólt” taktika nem elvetendő. A gond csak az, hogy José rangadókon egyszerűen képtelen felismerni, ha mást kell játszani. És ez független a kiállítástól.
  1. hibája: a jelenlegi Chelsea nem alkalmas arra, hogy lehozza a meccseket úgy, hogy nincs az ellenfélnek ordítóan nagy helyzete. Még a PL kiesőjelöltektől is rendre kaptunk gólt, rangadókon meg fokozottan igaz, hogy képtelenek vagyunk clean sheetre. Ezt Mourinho-nak már a szezon első harmadában fel kellett volna fedeznie, mikor rendre jöttek a 3-1, 2-1, 4-1, 6-3 és hasonló eredmények. A gond ezekkel az eredményekkel az, hogy olyan csapatok ellen született, melyek ellen negyed óra komoly nyomás elég a gólszerzésre, szóval egy félidőnyi játékkal meg lehet nyerni a meccset. Ez egy PSG, City vagy MU szerű komoly védelem ellen semmire nem jó.
  2. hiba – szorosan kapcsolódik az előzőhöz. Mert önmagában sem ismerte fel Mourinho, hogy nem vagyunk elég stabilak hátul. De ettől egy 1-1-re jók lehetünk bármikor. Viszont ehhez hozzá jön a második figyelmetlensége, hogy a PSG esetén a fejjátékok különbsége hatványozott veszélyt jelent a kapnuk előtt, ezért még annyira sem szabad magunkra húzni őket.
  3. hiba szintén kapcsolódik a fentiekhez. Az első félévből leszűrhette volna, hogy védekezni nem tudunk úgy, mint a 2005-06-os Chelsea, vagy a Di Matteo féle, de még nem is a tavalyi bombabbiztos Cahill-Terry duó. De ami észrevehető volt, és ami miatt egész első félévben azt vártam, hogy végre nézhessem a meccseket, hogy végre a támadóalakzatunk iszonyat olajozottan működik. Mourinho-nak fel kellett volna ismernie, hogy egy ilyen kerettel sokkal nyíltabb játék is bevállalható. Sajnos nem fektetett rá elég hangsúlyt, és mostanra a kezdeti lendület elfogyott, ő meg nem lökte meg a hintát hátulról.
  4. hiba – ez már egyezik a tieddel. Ha ilyen támadóink vannak, akkor egy tíz emberrel játszó csapatot be kell darálni. be kellett volna a City ellen is ősszel, a MU ellen is (bár lehet, hogy rosszul emlékszem és ott nem voltunk emberelőnyben), és tegnap is. Nincs mese, be kell. Mourinho egyszerűen gyáva volt ehhez, pedig ilyen csapattal nem kell hozzá nagy bátorság. Annyi a dolog nyitja, hogy az ellenfél tizenhatosánál tartjuk a labdát, és próbálunk úgy gólt szerezni, hogy nem adjuk el. Legfeljebb 0-0 lesz a vége, akkor is tovább megyünk. Mondjuk ez nem tudom mennyire az ő sara, mert ő is ezt emelte ki meccs után, szóval lehet nem így tervezte. Ami szerintem mégis az ő hibáját tanúsítja, hogy 1-0-nál behozza Zouma-t Matic helyére. Ott már tudtam, hogy kiestünk…
  Mindenesetre azt hiszem bőven sokat hibázott, taktikailag is (nem a megfelelő taktikát választotta), persze ettől még nem küldöm őt el, mindenki hibázik, reméljük okul belőle (bár eddig nem sikerült, se a dortmund, se az atletico elleni fiaskó után)

  • Hazardous

   “MU szerű komoly védelem”

   Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

   • PuMa

    hát azért nem egy Burnley vagy leicester szint

    • PuMa

     és ha belegondolsz egy gólt szereztünk ellenük, azt is szögletből

     • PuMa

      Meg csak példát hoztam. Azért a MU jutott eszembe, mert azután a meccs után vertem izomból az ágyat idegességemben, hogy miért nem hozzuk simán az ilyen helyzeteket

  • Petikee95

   Mikor játszottunk mi a Dortmunddal?

   • PuMa

    Mi nem, de Mourinho anno a reallal igen

    • Petikee95

     Ja, így már értem. 🙂

 • gabikj

  Sokan a Barca elleni meccshez hasonlítják a tegnapi borzalmat…pedig köszönő viszonyban sincs a kettő.Helyettesítsük be a csapatokhoz a megfelelőt(2012Barca-2015Chelsea és 2012Chelsea-2015PSG).Az akkori meccs lássuk be a szív diadala volt.Nem mi irányítottuk a meccset,kihagyott tizi,kapufa stb…a háló feltörte a hátát a pályán lévő 10 játékosnak.Kb 2 alakalommal volt a Csapat a Barca kapuja előtt.Erre tegnap mi történt?Az 10 ember a másik csapatban nemcsak jobban játszott de dominált is néhány percet kivéve amikor tényleg megvolt a letámadás már a Psg térfelén.Nézzük meg a statokat mind a két meccs után.
  Ezt komolyan elszúrta Mou,a csapat és talán a közönség is(de őket nem venném ide mert a pályán mutatott produkció csak füttyöt ért).Tegnap első felindulásomból én is a hátam közepére sem kívántam többé Mourinhot emiatt a beszari hozzáállás miatt.Ideges voltam,mert bár a sziporkázós első félévet nem láttam(sajna munkahelyi elfoglaltság miatt nem voltam se tv se netközelben),de az utóbbi időben már láttam néhány meccsünket.Kínszenvedés…Burnley,WHU stb…a 90.percig rágtam a kezem hogy nehogy gólt kapjunk.Idétlen taktika h 1-0-ra majd megnyerünk minden meccset.Egy ilyen kerettel nem bekkelni kell hanem 2-3-4 gólokkal megverni a közepes vagy ennél gyengébb csapatokat.
  Sok foci szerető barátom van,ezek között ketten vagyunk Chelsea drukkerek.Megy is a frocli rendesen minden héten amikor fordulók vannak.Van olyan is aki nem fröcsög és értelmesen lehet vele beszélni.Több kérdést van amivel meg tudnak szorongatni:
  -hogy lehet h ilyen kerettel ilyen focit játszunk?
  -milyen csapat az olyan amelyik hazai pályán is bekkel ha rangadó van?
  Egyre nehezebb válaszolni…igen a régi tradició szerint 1-0-ra megnyerünk minden meccset.De tegye szívére a kezét és mondja ki hogy neki nem tetszett pl az everton elleni 6-3 vagy lehetne még sorolni a meccseket.Izlések és pofonok.De az én idegrendszeremnek jót tesz ha a 89.percben nem 1-0-ra vezetünk :)!Remélem Mourinho itt lesz még vagy 10 évet.Mert Ő egybeforrt a Chelsea-vel.De abban is bízok h tanul a hibákból.És változtat.Mert ez így nem vezet sok jóra.Kevesek leszünk.Kell a 2. vagy a meccset lezáró taláalat.Nem a vezető gól után stabilizálni a kp-t Mikellel.Rotálni,mert látszik a kiégetség néhány játékoson.A cserék motiválatlanok(csak a meccs utolsó 10 percében cserél nagyrészt).Nem kapnak lehetőséget(De Bruyne,Salah,Schürle).Nézem egy jó ideje az angol hírportálokat.Mindenhol azt hirdeti h fiatalítás.Hogyan ha perceket sem kapnak?Adjunk időt.Viszont ha a következő szezonba sem változik meg ez az attitűd nem leszünk nyerő vagy inkább meghatározó csapat mint amiről beszélt(a következő 10 év csapatát építi).ASkkor jöjjön olyan aki mer kockáztatni.De tudom innen a fotelből könnyű az igazságot osztani….De fel a fejjel jön a következő meccs és továbbra is csak a CHELSEA!!!!

  • Petikee95

   Egyetértek, hogy 2-3-4 gólokkal kellene azokat a mérkőzéseket megnyerni, ahol egy jóval szerényebb képességű csapat az ellenfelünk. Persze a lényeg a 3 pont, de mennyivel jobb úgy nézni egy meccset, hogy egymás után dolgozzuk ki a helyzeteket és gálázunk.

 • Drogba11

  A meccs utáni felfokozott hangulatomhoz társuló kommentekben senkit nem akartam megbántani, ha mégis sikerült, akkor elnézést mindenkitől.

  Ettől függetlenül nem tudok megbocsátani a csapatnak, de idővel majd ez is megtörténik. Ami a bajom még mindig, hogy az a fajta magabiztosság, ami tavaly megvolt mostanra eltűnt. Nehezen húzunk be meccseket, olyanokat is, sőt inkább olyanokat, amelyeket könnyen kellene. Azt hiszem a srácok elhittek valamit, ami még nem az övék. A PSG azt csinálta, amit mi 2012-ben: Nyerni akart, összetartottak, hajtottak. Ez persze nem jelenti azt, hogy bírom őket: egy számomra végtelenül antipatikus csapat, de szerda este mi sem voltunk jobbak ennél. Nem voltunk jobbak, mert nem váltottunk, tettünk annyit, ami kellett volna. Most marad a bajnokság, amit nagyon remélem, hogy megnyerünk. Kell egy vízválasztó. Lehet, hogy ez volt az, ami visszatereli az egész Klubot oda, ahova kell: a nyerni akarás rögös, de annál felszabadítóbb útjára. Ez a keret alkalmas lenne rá, de azt hiszem, hogy és most kövezzetek meg, ha akartok: Lampard hiánya most a legfeltűnőbb. Az agy, aki majd minden esetben azért tudta, mi a teendő és biztonságot adott a középpályán. Persze, Fábregas érdemeit nem vitatom, ahogy senki másét sem, de ha bajnokok akarunk lenni, akkor ennél több kell, mert az üldözők most vérszemet kaphatnak a teljesítményünk alapján. Szerintem a csapatnak most valahol elsősorban a szurkolókat kell kártalanítsa, mert megérdemeljük.

 • Szerintem volt még egy apró tényező ami miatt a csapat nem juthatott tovább sok más mellett, ez pedig a szerencse várás.
  Arra gondolok, hogy: január elejétől, amikorra eltűnt a 8 pont előny, gyakorlatilag úgy lett összehozva újra öt pont előny, hogy igazából egyszer volt jó és eredményes játék (Swansea) és egyszer láttam azt a csapaton, hogy nagyon akarja a győzelmet: az Everton ellen. A többi meccsen némi minimum teljesítmény elég volt, a többi rivális esik-kell-hugyozik nem jut semmire, és ugye mák is volt (az eleve az hogy a többiek bukdácsolnak).
  Kicsit úgy érzem ez a “mák faktor” szép lassan beépült a csapat tagjainak döntéshozatali rendszerébe is, ez a “majdcsak jó lesz, múltkor se lett gond abból, hogy igaziból szarok voltunk” hozzáállás, kiegészítve azzal, hogy “lám máris emberelőnyben vagyunk” megölte a győzni akarást.
  Ilyen szempontból ez akár egy jó kis pofon is lehet.

  • ebben egyébként akár lehet is valami, bár annyit megjegyeznék, hogy lehet, hogy nyögvenyelősen, de jönnek az eredmények, méghozzá azok, amik tavaly (kiscsapatok elleni idegenbeli meccsek, pölö Villa) csúnyábban végződtek. Tény és való, hogy a lehengerlő játék, ami a szezon első felében megvolt, egy kicsit megtört, és már csak helyenként látható, és ez lehet akár annak is köszönhető, hogy mindenkiben dolgozik egy picit a “valaki majdcsak betalál”.

 • Petikee95

  De Bruyne statisztikája a Wolfsburgban:
  33 meccs, 15 gól, 21 assziszt. Nem semmi a csávó.

  • jaja, KdB megtalálta a helyét ott nagyon. Kíváncsi vagyok, meddig tart ki majd a Wolfsburg a kettes számú szerepkörben. EGyelőre nagyra törő ambícióik vannak, és kezd olyan játékosállományuk is lenni, amivel hosszabb távra is tervezhetnek, de, azért kíváncsi leszek na, mennyire tiszavirág életű ez a dolog.

   • Didier90

    Szerintem nem jut messzire a Wolfsburg… Kevinre is lefog csapni egy nagycsapat.

  • Khal Drogo

   A német foci nagyon jön fel. Pár éve megelőzték az olaszokat és egyre valószínűbb hogy idén lehagyják az angol klubokat is.

   http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2015.html

   A Wolfsburg idei menetelése nagy részben De Bruyne world class formájának köszönhető. Kiemelkedően jó idényt fut a belga, viszont ehhez az is kellett hogy csapatot váltson. Egy Chelsea-szintű csapatban nincs idő az eredménykényszer miatt arra, hogy így felépítsenek egy játékost, ezért el kellett annak idején őt adni. A Wolfsburgos első idénye nem volt ilyen jó De Bruyne-nek, idő kellett neki és ezt ő meg is kapta a farkasoknál, mert ott mások a célok.

 • Petikee95

  A Telegraph szerint a nyáron ajánlatot teszünk Varane-ért. Ennek nagyon örülnék, ráférne a frissítés erre a lomha és bizonytalan Terry-Cahill párosra. Én lennék a legboldogabb, ha hosszútávon a Zouma-Varane gall páros operálna.

  • kasata91

   Bárcsak úgy lenne…bár szerintem akkor már korábban megléptük volna.
   Én továbbra is szeretnék angolokat látni a kezdőben. Minimum kettőt. Ha JT-GC helyére betoljuk a csigásokat, akkor máshol. Ebben nem leszek válogatós.

   • Petikee95

    Te melyik angol játékost látnád szívesen a csapatunkban?

    • kasata91

     Értem mire célzol. Hát nem a Phil Jones és társai vonalat…
     Legjobb az lenne ha 3 éven belül az akadémiáról érne fel valaki. Tudom naiv vagyok.
     De ne legyünk már mi a PL Interje, csupa külföldivel.

     • Ez fura kettősség bennem is, mert anno pont azért szerettem bele a Chelseabe, mert nemzetközi volt (akkor volt, hogy a kezdő11-ben 11 nemzet játékosa állt ki), de ettől még én is szívesen látnék 1-2 angolt a keretben.

      Viszont elnézve a jelenlegi felhozatalt, én is csak az akadémiában reménykedem, Chalobah és társai lehetnek az első körös megváltók, de valahogy úgy érzem, mégsem ők lesznek azok. De AC és Lampard óta már csak Terry és Cahill maradt, tényleg csak mutatóba vannak angolok, és jelen állás szerint egyikük sem marad hosszú távon: Terry a kora, Cahill meg a formája miatt.

      • kasata91

       Én Cahillben továbbra is bízok. Volt mostanában 1-2 benézése, de az elmúlt években hozta a szintet ami kell. És csak nem felejtett el egyik napról a másikra kiváló védő lenni.
       Szerintem jelenleg is bármelyik angol csapatban beférne a kezdőbe, (mert Kompanynak is bőven vannak ennél sokkal nagyobb, meccseket eldöntő hibái)

       • Cahill jó védő, ezt nem vitatom, kampánynál szerintem meg konkrétan jobb.

        Viszont valamelyik poszt alatt beszéltük nemrég, hogy Cahillben ennyi van, tehát ő egy jó védő, korlátokkal. Én kifejezetten kedvelem, de a teljesítménye ettől kifejezetten hullámzó.

        Emlékszem, mikor idekerült, frászt kaptam attól, hogy elöl gólt szerzett, de min egy találat meg hátul a lelkén száradt. Aztán stabilabb lett, de azért nem az első alkalom volt most a Spurs ellen, mikor eldurrant az agya, és az ráadásnak teljesítménytzuhanást is okozott nála. Most a PSG ellen is kb a 90 perc alatt kiválót hozott, aztán meg volt két hajmeresztő hibája, a net tele van vele azóta is, hogy Silva góljánál meg konkrétan Terryt fogta. Ráadásul már 29, tehát ő már nem lesz jobb, őt már ezekkel a keretekkel kell elfogadni. Simán benne van még 4-5 szezon ezen a szinten, de ha van/lenne jobb, én megpróbálnám. Varane egy lehet ezek közül, még akkor is, ha én nem igazán fűzök nagy reményeket ahhoz, hogy ide kerül.

     • Petikee95

      Semmi célzás nem volt, de komolyan. Szimplán kíváncsi lettem volna 1-2 névre. 🙂

  • az a lomha és bizonytalan páros jelenleg minden hibája ellenére a PL jelenlegi legjobb belső védőkettőse, Terryt pedig még a híresen Chelsea szurker Carra+Neville páros is a PL legjobb védőjeként tartja számon 😉

   Varane-t meg már mondták előző nyáron is, de JM nem akarta összerúgni a port a Reallal. Így hacsak a fhanszia nem kíván kifejezetten távozni, nem hiszem, hogy ez változna.

   • Petikee95

    Igen, csak éppen nem nagy felhozatal van, ami a védőket illeti a PL-ben. Olyan riválisaink vannak, akiknek egy Monaco idegenben hármat lő, vagy ahol a Barca gyenge játékkal is kettőt ver (+ kihagy egy tizit) vendégségben, a MU védelmét pedig ismerjük. Tapasztaltuk, mennyit ér a BL-ben az, hogy valaki Anglia legjobb védője… Az odavágón azt csináltak vele (is), amit akartak, azt se tudta, merre van. Pedig még csak nem is Bayern, Real, Barca (Dortmund) volt az ellenfél… A fejpárbajokról pedig inkább nem is beszélek.

    • oké, fordítsuk meg: mondj egy jobb védőpárost akkor 😉

     De beszéljünk a fejpárbajokról, mert most ez lett a vesztünk. 3 kapott gól miatt estünk ki, mindhármat fejelte a PSG. De felhozod a Bayern-Real-Barca-BVB-t, hát, ott mondjuk fejjel nem lett volna gond. És azzal sem értek egyet, hogy a “BL-ben azt csináltak vele, amit akartak”, mert egy Ibra-Cavani-Lavezzi stb sor nem tudott lábbal gólt lőni a TC-Cahill-Terry belső hármasnak. Azért az nem rossz.

     • Petikee95

      Nem mondok, mert úgyis tudnál ellenpéldát arra, hogy ők miért nem jobbak. 😀 Én csak szimplán nem érzem annyira betonbiztosnak a védelmünket, ami PL-ben éppenséggel elég. A Bayern-Real-Barca-BVB földön jobb nálunk, nyomást helyeznek ránk, így előbb-utóbb csak betalálnának. Ezen vitatkoztunk korábban is, nem az eredménnyel vagyok elégedetlen, hanem a mutatott játékkal. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, és éppenséggel nem a hátvédeinken múlott, hogy gól lesz-e vagy sem. Nagyon sok alkalommal már csak a kapuval (kapussal) álltak szemben, szóval már a védőkön túljutottak. Akár földön, akár levegőben. Az ott elért eredményt Courtois bravúrjainak, illetve a PSG támadóinak pontatlanságának köszönhetjük.

      • “Nem mondok, mert úgyis tudnál mondani ellenpéldát arra, hogy ők miért nem jobbak. 😀 ”

       Oké, így is le lehet zárni egy vitát :DDD

       “Én csak szimplán nem érzem annyira betonbiztosnak a védelmünket” – még jó, hogy folytattad, mert talán itt a trükk a dologban: mennyire “annyira” ? Mit várunk el? És most nem feltétlen a PSG meccsre gondolok, mert nyilván elvárható, hogy ne szedjünk 1 meccsen 2 fejesgólt, ha azzal kiesünk, pláne ne egy 132 centi magas Tiago Silvától 🙂

       Azt adom, hogy a védelmünk már nem olyan stabil, mint régen, de hát naná, ha az előtte álló sor feleannyira sem képes a védekezésre, mint korábban. Viszont amit lentebb vársz el, hogy ne legyen volántelep a Chelsea kapuja előterében, akkor ez pont a negatív irányba fog változni. Valamit valamiért, a kettő egyszerre nem megy. Ha Matics helyén is majd Fabregas mintázatú egyének “védekeznek”, akkor ez a helyzet még rosszabb lesz – cserébe tényleg nem fogunk majd buszozni, mert nem tudunk majd 🙂 Ahhoz majd a Barca és Bayern féle labdadugdosós focit kell játszani, hogy ne szopjuk számolatlanul a gólokat.

       • Petikee95

        Mivel én egy szóval sem írtam, hogy bármelyik csapat védelme jobb lenne a miénknél, így nincs értelme példát felhozni. Meg amúgy sem érdekel, hogy más klub milyen jól/rosszul védekezik. Szóval igen, lezárva. 🙂

        “ha az előtte álló sor feleannyira sem képes a védekezésre, mint korábban”
        Na ez az. Akkor meg minek erőltetjük? 🙂

        • “ha az előtte álló sor feleannyira sem képes a védekezésre, mint korábban”
         Na ez az. Akkor meg minek erőltetjük? 🙂

         Idecitálnék egy sort akkor a posztból fentről: Oké, jellemző, hogy JM-nek egykoron volt egy nagy betonkockája, amit megfarigcsáltak az idők, de még mindig betonkocka, de a biztonság kedvéért ő meg bezárná még egy páncélszekrénybe az egészet.

         És teszi, teheti mindezt azért, mert az “első” sor most minden eddiginél kreatívabb és gólerősebb. Az már más kérdés, hogy ha ebből a sorból “hátrasoroljuk” Oscart, meg Fabregas nyakába is védekezést aggatunk, akkor nincs meg az összeköttetés a két csapatrész között, így Ázár és Costa, meg a másik szélen tetszőlegesen Ramires/Quad/Will (régebben Schü) egy kicsit légüres térben mozog, mintegy elveszve a pusztában. Mi ezt látjuk innen a tv-n keresztül, JM, Faria, meg a brancs viszont attól még gondolhatja másként.

         A szezon elején a csapat “játszott”, és kb az alap eredmény, ami kódolva volt a játékban, az a 2-1, azaz volt bennünk kettő lőtt és egy kapott gól. Aztán lehet ezen (mármint azon, hogy képtelenek voltunk lehozni egy kapott gól nélküli meccset) akart JM változtatni, kicsit hátrébb vonva a csapatot, azaz kicsit több védekezést, és kevesebb támadást kérve adott emberektől. Az, hogy ez mennyire sikeres, vagy mennyire nem, már valahol szubjektív dolog, mert jöttek azért szépen a clean sheetek, és talán a bajnokságban most mi állunk a legtöbb kapott gól nélküli meccsel, viszont két dolgot azért le kell tenni: jóval kevesebb gólt lövünk (aminek nyilván más tényezők is meghatározói, sérülések, eltiltások, bírói rúgdosásengedés vs Ázár), viszont nagy meccseket (és néha kisebbeket sem) vagyunk képesek lehozni 1 kapott gól nélkül.

         Én is úgy vélem, hogy a City mind a kétszer fogható meccs lett volna, és a ManU is (bár ott is nehéz elmenni egy bírói hiba mellett, ami végül az ikszet okozta), az Arsenalt simán vertük, a Poolt nem annyira simán, de vertük, így nem vagyok elégedetlen. Lehet már a korral jár 😀

         • Petikee95

          Na, már szépen lassan kezded kapisgálni a közös pontot a vitát illetően. 😀 Azért ugye, mennyivel jobb egy “swansea-s” győzelem, mint a legutóbbi West Ham elleni, ahol a szívroham kerülgetett az utolsó 10 percben (mint ahogy írtad is)? 🙂 Amúgy gondolhatod, milyen érzés, mikor alapból utálod a buszt (ez vagyok én), de még egy megnyert meccset is elbukunk ezzel a taktikával. Egyébként nem fáj a kiesés, ugyanis már többször hangoztattam azt hónapokkal ezelőtt, hogy ez az év a BL-ben nem rólunk fog szólni, de azért az, ahogy kiejtett minket a PSG, övön aluli volt.

          • naná, hogy kapisgálom, mikor végre ugyanazt mondod, amit én kezdettől fogva 😀

           Sosem vitáztam azzal, hogy jobb egy Swansea féle henger, mint egy WHU elleni győzelem, bár én utóbbit is élveztem, mert az a meccs izgalmas volt.

           A PSG vereség meg azért volt szar, és talán azért is büntetett annyira, mert többnyire azzal a játékkal / azokban a játékelemekben vertek el bennünket, ami(k) a mi erősségeink – ezt írtam az odavágó után is, hogy valahol azért szimpatikus csapat nekem a jelen PSG, mert nagyon sokban hasonlít az első JM féle Chelseare.

          • Zoleee

           Bocsi, de nem lehetne hogy ezt a buszozos dolgot meghagyjuk az nso-nak meg a sok bunkó ellendrukkernek.
           Please.
           Szerintem az hogy erős védekezést próbálunk megvalósítani az nem buszozás (már hányingerem van ettől a szótól! ).
           A barca elleni oké de mindig ezt mondani csak mert nem 10 emberrel támadunk?!
           Azt hagyjuk meg pl. a Liverpoolnak l, látjuk milyen sikerük volt vele tavaly is…

  • Khal Drogo

   Varane-t több csapat is csábítja de a közös munka okán jó eséllyel a Chelsea lesz a befutó. Nagy nyereség lesz sikerül megszerezni.

  • lazarusBwanderbaum

   Szerintem nem kéne 1-2 játékosnál többet igazolni a nyáron, de egy jó csatárt kéne hozni Costa nyakára. Rémy nem tudja kiszorítani – legalábbis Mourinho-nál nem – így nem sok értelme van itt lennie. Costa azért elég felemás szezont fut eddig: négy versenysorozatból csak a bajnokságban talált be és ott is elég hosszú gólcsendjei vannak. Erre még rájön a viselkedése, nem egy komoly meccsen szórhatták volna ki nagyon hamar(Liverpool, PSG, Spurs) amivel veszélyezteti a csapatot.

   Nagyon jó igazolás volt Costa, az utóbbi évek csatárjai után felüdülés de a fentiek miatt nem lehet annyira megbízni benne hogy nekimenjünk a következő szezonnak vetélytárs nélkül. Egy szezonban 60 meccs körül játszunk, el kell hogy férjen két olyan csatár a keretben akik tényleg képesek arra hogy segítsék a csapatot. Én nagyon bírom Rémy-t, szerintem benne is több van de gyakorlatilag két meccsen nem volt még kezdő egymás után.

   Icardi, Dybala vagy Lacazette jó lenne szerintem.

   • kasata91

    Hát nem tudom, hogy látva ezt az évünket, és a rotálást ki jönne el Costa “mellé” csatárkodni hozzánk.

 • Petikee95

  A mai sajtótájékoztató címszavakban:
  – Ha a klub büntetést kap, amiért a játékosok körbeállták a játékvezetőt a mérkőzésen, akkor azt ők (a játékosok) fogják kifizetni, és soha többet nem fog ilyen előfordulni
  – Gyakorolni kell a beíveléseket (védekezni)
  – Minden csapat a Chelsea-re vadászik a Premier League-ben
  – José mindenkinek megadta a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét egy nagy beszélgetés keretein belül a történtekről

  • Idemitirjak

   Ha a klubbot ezért megbüntetik az k*rva nagy szégyen lenne az Uefa számára.
   Remélem ez az utolsó megtörtént, igaz kérdés ki mit mer mondani Mourinhonak.
   Egy kérdés a végére, Mourinho mellé egy taktikai segítő csak szerintem nem ártana és elbírná-e ezt az egója?

  • kasata91

   Hát ha ezért bármilyen büntetést, sőt akár hivatalos oldalról megemlítést kapunk, akkor az onnantól megint a kettős mérce. Mert ha a katalány meccseken, a félpályáig kirohanó Valdes letámadhatja a játékvezetőt többi 8 társával együtt, akkor mi is megtehetjük akkor amikor egy társ tepsiépsége forgott veszélyben. Főleg a szankció nélkül maradt Matic eset után.

 • thiemecsaba

  Egy kérdésem lenne egy pár itt jelenlevő emberkéhez: ti Zenzoval akartok vitázni, vagy a csapatról szeretnétek beszélgetni? Legtöbb esetben ez a kettő fedi/fedheti egymást, de azért messze nem mindig! Páran mintha nem lennétek tisztában a saját gondolataitokkal…

  • Idemitirjak

   Én a csapatról akartam volna beszélni vele, azokról a dolgokról amikkel nem értek egyett ill. véleményem szerint pár dolgot magyarázni. Csak se kedvem se energiám nem volt már mire este oda kerültem.

  • Én Zenzoval akarok vitázni!

   • thiemecsaba

    Azt igértem, hogy a szurkolás részébe nem szólok bele, mert annyira nem értek hozza. De ez most kicsit felnyomta a pumpám!

    • Mármint az én kommentom? Mer’az poén volt 🙂

     • thiemecsaba

      Mármint nem a te kommented! Annyira azért ne nézzél már sötét alaknak! 😛

      • uram, soha – de mit lehet tudni, kit mivel hozok ki a sodrából ugye 🙂

       Egyébként én nem bánom, ha vitáznak velem. Mégis az én véleményem áll ott fent, az a nagybetűs, azzal lehet vitatkozni igazán. Én kifejezetten díjazom azt, hogy nem gondolja azt a közösség, hogy azzal nem lehet, vagy nem érdemes vitázni – márpedig amíg ezt emberi formában meg is teszik, én nem bánom, sőt, örülök neki. Nem érzem többnek vagy jobbnak magam, mert én blogolok, én is csak egy szurkoló vagyok, mint bárki más. Egy adott véleménnyel, azt az vagy egyezik máséval, vagy nem. Nem vagyok “ojjektív sajtós”, aki mindenkinek a kedvére akar tenni, meg olyanokat írni, amivel mindenki egyetért. Vélemény van, aztán nyitott az út, aki úgy érzi, hogy az hülyeség. Amíg használható gondolatokkal “támadnak”, nem ilyen győzött a múlt meg a igazság izékkel, addig hajrá. Én is meggyőzhető vagyok, észérvek mentén. Más kérdés, hogy a véleményemhez mindaddig erősen ragaszkodom, amíg meg nem győz valaki arról sikerrel, hogy az hülyeség 🙂

       • thiemecsaba

        így van, mindenkinek megvan a véleménye! És ez egy olyan felület, ahol azt ki lehet fejteni, ütköztetni lehet/kell a véleményeket! De nem mindegy, hogy hogyan tesszük azt!

        • Őszintén szólva annak idején pont ez tetszett meg az nst-n, ami az első valóbanblog volt, amit követtem, olvastam, kommenteltem. Végre volt egy felület, egy hely, ahol a szerzővel egyenesben lehetett szót váltani arról amiről szólt az írás, nem szimplán elolvastad, aztán max valahol kifejtetted, hogy ez mekkora hülye.

         Én tényleg igyekszem magamra úgy tekinteni, mint véleményformáló bloggerre, nem mint valami véleményosztóra – remélem érthető, mire gondolok. Nem gondolok magamra úgy, mint aki itt bárkinél is jobban ért a focihoz, vagy a Chelseahez, és aki az enyémtől különböző véleménnyel van, az hülye vagy helikopter. Szeretek úgy gondolni az LR-re, mint egy virtuális kocsmára.

  • mohacsia

   Ha a poszthoz szólsz hozzá vagy az ott leírtakkal ellenkezel, akkor helyből Zenzoval vitatkozol. Egy blogon meg elsősorban a bejegyzéshez szólnak hozzá, hol a probléma?

   A gondolataimmal köszönöm szépen tisztában vagyok.

   • thiemecsaba

    Ezt most jól megmondtad! Hajrá!

 • Petikee95

 • piciOFF: a fonaton (a tudatlanok, de érdeklődőbbek kedvéért: a Pool blogon) poszt lett abból, milyen guggel találatok alapján kattintották le az oldalt. Nos, posztot én ebből nem kívánok csinálni, de ránéztem már csak úgy kíváncsiságból, nálunk mi a helyet ezen a téren. Nagyobbrészt a lion rampant taccs chelsea szavak dominálnak hála égnek, összességében kb 1000 katt feletti számmal, érdekesség, hogy ha valaki csak a Chelsea szót gépelte be, mindössze ketten voltak, akik ide is találtak.

  Vannak mókásak is, ezek többnyire a nevünk téves leírásából adódnak, mint pl lion rampart, rampand, rion rampant, az én kedvencem a lionlampard 🙂 vannak egészen érthetetlenek is, mint például: “manó lista garda meszarlas”, a jobbakat viszont kivágtam nektek képen, hát íme. Hogy még egyszerűbb legyen, a jobbakat megpirosnyilaltam. Egyébként szemérmesebbek csak óvatosan, a lekattolt(!) találatok alapján pornóoldal is lehetnénk 🙂 (a lényeg kb valahol középen van – a kép egyébként kattintásra vagy új ablakban megnyitásra nagyobb lesz, ami az olvashatóságot is javítja)

  • “hogyan kell igazan jot baszni”-ra 2015-ben még biztosan nem tudott választ adni a rampant 😀

 • Chester_B

  Szerintem rosszul látsz egy dolgot: senki nem Mourinho ellenes, hanem Mourinho FILOZÓFIA ellenes. A legnagyobb ajándék, hogy ő rakhatja le az új Chelsea gerincét. De a vak is látja, hogy ez nem az a Mourinho, aki 2004-ben átvette a csapatot. Az a csapat sem nyomott látványos, támadó focit, mégis ott volt az a mentalitás, ami egy géphadsereg képét vázolta fel a meccseiket néző emberek elé, akik sosem hibáznak, és mindig kivégzik az ellenfelet ott, ahol a legjobban fáj.

  Szeretem a buszt, szeretem az 1-0-ás meccseket, de ez, amit a 2015-ös naptári évben produkál a csapat, ez ocsmány. A Ligakupa döntő adott egy kis reményt, de hamar el is múlt, ezen kívül a Swansea elleni meccsre nem lehet panasz, ahol a walesiek vkp nélkül tálcán kínálták nekünk a győzelmet. Már csak a bajnokság marad, jobb esetben heti 1 meccs, ezt bírja ki mindenféle fáradtságra való kifogások nélkül, próbálja meg beépíteni Cuadradot, adjon több lehetőséget Luisnak és Remy-nek, akiknek a posztján hetek óta szenvednek az aktuális kezdőjátékosok. A bajnoki címnek mindenki örülni fog, csak ezzel a kerettel sokkal többet is ki lehetne hozni, mint hogy 0 játékkal kiessünk hazai pályán, nyertes állásról előbb az Atletico, majd a PSG ellen.

  • Valószínűleg nem egy dolgot látok rosszul úgy általában véve, de én sehol nem írtam azt, hogy itt mindenki “Joséellenes” lenne, vagy ha mégis, akkor az hülyeség.

   Azt viszont _biztosan_ sehol nem hangoztattam, hogy José=03/04-es José, sőt, lépten-nyomon azt írom, hogy JM nagyon sokat változott egykori önmagához képest. Más kérdés, hogy szerintem előrelépett a legtöbb tekintetben, míg mások szerint meg pont, hogy nem.

   A 2015-ös naptári évi szereplésünk valóban csapnivaló, ha a szezon első feléhez viszonyítjuk, mind játékban, és még valamelyest eredményességben is. De én azért nem szűkíteném két meccsre a pozitív oldalt, mert a Newcastle leverése, a Pool elleni CoC visszavágó, vagy az Everton elleni meccs sem volt rossz szerintem.

   A két fhansziák ellen vívott meccs valóban ránk nézve szégyen, de nem is írtam azt sem sehol – szerintem – hogy ne lenne az. Az odavágó második félidejéért vagy ezért a meccsért legszívesebben személyesen rúgdosnék szét seggeket, a játékosokét és Joséét is – de még a fűnyírókét is, ha közük volt ehhez a rettenethez.

   Viszont azért, mert én nem kívánok zászlót égetni, meg mezt tépni a kiesés okán, nem értem, miért látja azt mindenki, hogy én továbbra is rózsaszín felhőkön ugráló kis pufók heppi angyalka képében látom a világot 🙂

   • Chester_B

    A “Joséellenesség” abba irányult, ahogy kezdted a bejegyzést, hogy szánalmas sz*rjankónak gondolják a Chelsea szurkolói (más drukker meg nem érdekel). Nem, ez nem így van, biztos vannak olyanok, akik a fejét követelnék, de ez az elenyésző kisebbség.

    A többség még mindig örül annak, hogy ez az ember lehet a Chelsea edzője, amiért a fejét vennék, az a makacssága, a ragaszkodása ahhoz, ami szemmel láthatóan nem_működik_Európában.

    Senki nem akar zászlót égetni, senki nem akar lemondani a klubról egy BL kiesés után, és téged sem kell piedesztálra emelni mert így fejezed ki magad és nem úgy, de Mourinhonak változtatnia kell, mert ez így nem állapot, bajnoki cím és Ligakupa győzelem ide vagy oda.

    A szerződéshosszabbítását is támogatom, de ha tényleg így ki van nyalva a pucája a keret szempontjából, akkor valami labdarúgásra emlékeztető elvárnék, vagy legalább valami elképzelést azon kívül, hogy “csak ne kapjunk gólt”. Emellett mentálisan elég mélyen van a klub, ez az ő edzősködése alatt sose volt jellemző a Chelsea-nél.

   • Zola

    Mou rengeteg dologban profi és kiváló szakember,csak 1 dologban amatőr az amatőrebbnél is.Nem hajlandó tanulni a hibáiból illetve a hibáin változtatni miután felszínre kerültek.Sajnos olykor az egója nagyobb mint kéne.Egymást követő 2 évben szinte ugyanúgy elbukni,miután a neheze le lett tudva,az egy kibaszott katasztrófa.Nem ragozom.Valamennyire ismersz,nem tépem a számat feleslegesen,de ez a szerdai lófasz,nem mellékesen 10 ember ellen az kurva gáz.

  • Khal Drogo

   A 2013/2014-es keretben nem volt minőségi csatár, csoda volt már az is hogy a 4-ig ment a Chelsea a BL-ben. A mostani keret kétségkívül erősebb, remélhetőleg meg is lesz a bajnoki cím, de a BL győzelmez általában kevés 11-13 minőségi játékos, ráadásul néhány játékos formahanyatlásba zuhant, ezért cserék nélkül sajnos a kiesés csak idő kérdése volt.

 • mc_deere

  tudom, hogy van az a szurkolói idegállapot, amikor csak végletekben képes gondolkodni az ember, de ilyenkor nem szabad posztot írni, mert az a minőség rovására megy. kiváló bizonyíték a fentebbi mutatvány, sajnálom.

  • Köszönöm. Szívesen.

 • MILESTONES
  If Chelsea avoid defeat we will reach 4,000 points in the top flight. We currently have 3,999 points from 3,235 First Division and Premier League games.

 • Közben Bamford dupla az Ipswich ellen.

 • Azért nem hittem volna, hogy ez a szánalmasan kapálódzó kupi lövi a forduló gólját. Pedig az első félidő után ki hitte volna, hogy a meccs legszebb része hozzájuk fog kötődni?

 • Levi97

  Sziasztok!
  Szóval az van,hogy néztem a meccset, olvasgattam/írtam kommenteket, aztán éreztem, hogy valami nem jó.
  Nem tudtam és nem is akartam érdemben foglalkozni a témával, mert egyszerűen agyf@szt kaptam folyton ha szóba jött a meccs.
  Csütörtök este értem el arra szintre, hogy újra feljöjjek a blogra és olvassak valamit.
  A meccs közbeni írásokra nem merek visszalapozni, a poszt után inkább el is kapcsoltam.
  Mostanra a kommentek felét kb átrágtam és arra a véleményre jutottam, hogy a többibe bele sem kezdek.
  Szóval a bölcsesség a végére az, hogy nincs bölcsesség.
  Mourinhonál nem tudok jobb edzőt elképzelni a csapat élén szurkoljunk hát holnap a szentek ellen.
  Mindannyian jól tudjuk, hogy még mindig Blue is the Colour!

 • Endy919

  Az valami brutál , hogy mennyire nem izgat a kiesés . A meccs után még egy fél óráig csapkodtam , de aztán átment rajtam. Érdekes.

  Ami inkább bosszant , hogy hányingert keltő formában vagyunk. Costanak valaki elmagyarázhatná , hogy meccseket még mindig gólokra játszák és nem lökdösődésekre. Mintha elfelejtett volna totálisan játszani. Cesc hozza a jó ágyus szokását=tavaszra eltünik. Oscar homály szintén , Willi itt-ott bevillan , Giliszta lófasz , Matic se az igazi . 4 játékost tudnék megnevezni , aki elfogadhatót produkál : Terry , Zouma, Hazard és Courtois . És itt a gond. Az elvileg támadó felfogásu csapatunkban a 4 legjobb közül 2 védő , 1 kapus.

  Szánalmas!!!

  • Szerintem most már Costa is megérett egy kis pihenésre. Nagyjából a Liverpool elleni kupameccs óta a teljesítménye egyenlő a feszültségszítással, mintha valami hokimeccsen lenne. A Soton ellen én bedobnám Rémyt, Diego meg higgadjon kicsit a padon.

  • Levi97

   Iva?:)
   még persze akkor is kevés.

   • Endy919

    Lő egy pár gólt , de a védekezése neki is nagyon leromlott..

  • Khal Drogo

   A keret sajnos nem elég mély a rotáláshoz. Emiatt nincs is rotáció és az alakkeret kezd kifulladni. Óriási mázli hogy a City szétzuhant már párszor a szezonban, az Arsenal és a Pool lefagytak a szezon elején. Most már hogy hosszabbak lesznek a pihenők a meccsek között remélem a játék javulni fog.

   • Endy919

    De könyörgöm . Olyan keretünk volt hogy csak a padon ülők névsorát elolvastam és én fostam be az ellefél helyett , de mára mindenki el lett üldözve. Aki meg itt marad az nem kap lehetőséget . Remy , Luis lassan azt sem tudja hogy nézz ki a pálya …

    Ezért csúnyán pofon rúgnám Josét.

    • Khal Drogo

     A cserejátékosok eladása fedezte a kiadásokat. Mivel a klub most kötött új szponzor-szerződést, szerintem nőni fog az elkölthető keret. Ezért nőni fog a mozgástér. Én aktív átigazolási jelenlétet várok, minőségi csereembereket kell igazolni.

 • Endy919

  By the way , Sané kezdő a Schalkéban és egyenlítő gólt szerzett. Érdemes odafigyelni a gyerekre.

  • mohacsia

   Hajrá Dárdáj!

   • Endy919

    900 ojrót nyerek ha X lesz , szóval hajrá 1:1 😀

    • mohacsia

     A 94. percben Kalou fogja ezt jól elcseszni neked 😀

     • Endy919

      Kiherélem 😀

    • mohacsia

     Te rohadék! 😀

     • Endy919

      Pontosabban 912 😀 …. kösz i , hogy szorítottál nekem 😀

 • Endy919

  Nananana! Mi ez ???? A Villa meccset fog nyerni??? 😀

 • mohacsia

  Legalább a Villa kiveri a meleg szart is poyetékből.

  • A végén még kiderül, hogy TS egy edzőfenomén, csak a Spurs kerete volt ultrafs 🙂

   • myheartisblue

    Hát azt azért kétlem h. Sherwood fenomán lenne, csak Poyet-ég fogtak ki gyengébb napot.

 • Khal Drogo

  A Bayern rúgott 4-et Robben és Ribery nélkül… Azt hittem ez megtöri őket, de nem .

 • Endy919

  Eddig a City konkrétan semmit sem produkál a Burnley ellen. Jó tudni , hogy nem csak mi hagyjuk a szerencsére a bajnokság sorsát.

  • Ez a Vokes gyerek biztos tuti. FIFA15-ben olyan skilleket kapott, hogy mindig megszívat.

 • Endy919

  oleeeeee vezet a burnley 😀

  • Idemitirjak

   Ellenük még a bíró se kell 😀

  • Zola

   Istenem.Ha igy marad akkor optimalis esetben 11 pont elony 9 forduloval a vege elott.Nem tudom el lehetne ezt baszni…….Szerintem csak direkt.

  • Sugoi!

  • myheartisblue

   Pellegrini és a csapata nem hiszi el, h. Marriner nem adja meg nekik a tizit. Zabaleta ugy esett el, hogy azt hitte, alap h. ilyenkor a City-nek 11-est adnak, ez nem jött össze! 2 perc maradt! Hajrá-hajrá!

 • És még a ráadás 4 percben is a Burnley támad 😀

  • myheartisblue

   1….ennyi pontot szerzett a Manchester City a legutóbbi 2 mérkőzésen a Burnley ellen! 1947-ben győzte le legutoljára a Burnley a Manchester City csapatát. A kommentátor nem a City-ről beszél….hanem egy másik csapatról, a Chelsea-ről! Fel van adva a lecke! Nem bukni, csak menni előre…”dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen!” COYB!

   • Az évszámot elgépelted, de egyébként igen 🙂
    Ilyen mennyiségű előnyt legutóbb a MU tudott leadni 3 éve, akkor azt hiszem 8 pontot csesztek el, és lett a City a bajnok.

    • myheartisblue

     OK! Javítottam. Hát egyelőre az előny csak 5 pont, ha behúzzuk a 2 elmaradt mérkőzést, akkor esetlegesen lehet 11 pont. Az Arsenal 1 pontra a City-től, és nagyon mennek. Úgy mondanám rájuk is kell majd figyelni, de inkább azt mondom, arra figyeljünk, hogy megnyerjük az összes mérkőzésünket, és kihozzuk a maximumot belőlük, és akkor nem lehet gond. Innen csakis tényleg elrontani lehet és azt magunknak.

 • Didier90

  A citynek azért már hátrafelé is kell figyelni. Lassan a nyakukon az Arse,united, “pool trió… elég sűrű arrafelé a mezőny. De azért csak nyerjünk előbb holnap.

  • Zola

   Nem lassan,hanem konkretan a nyakukon az arsenal.

   • Didier90

    igen, és holnap játszik még a united meg a liverpool is. Így sajnos Pellétől elköszönünk lassan

  • lamps8

   Azért én nem írnám le a Cityt míg nem vagyunk már matematikailag is bajnokok, benézte már ezt egyszer a MU is, és tavaly is brutálisat hajráztak. A mi jelenlegi formánkat meg ugye nem szükséges jellemeznem.

 • Innentől a City nézhet hátrafelé is, nekünk pedig a kövi 5 (Soton/Hull/Stoke/QPR/Leicester) fordulóból 4-et minimum meg kell nyerni. A Soton az elmúlt 1 hónapban összesen 1(!) gólt lőtt. Ha két góllal ütjük őket, a liga legjobb védelme is a miénk lesz! Vízválasztó meccs elé nézünk, de most mindenképpen be kell húzni a három pontot!

  • lamps8

   Egy ilyen Bl kiesés után a csak legyen meg a 3 pont hozzáállás édeskevés lesz.Én 3 győzelemre tippelek ebből az 5 meccsből.

   • Én nem lepődnék meg, ha a nagy számok törvénye alapján egy vereségbe is belefutnánk a PL-ben. A rangadóktól annyira nem tartok, azokat idén is jól vesszük (a pulykák kivételével), de a középcsapatok idén is megtréfálhatnak minket.

    • lamps8

     Én sem. A QPR annyira szar, és mi ezzel párhuzamosan borzasztóan játszunk ellenük mindig, szóval ott bőven benne van.

  • Zola

   kis szerencsével az emiratesben lehet bajnok a csapat,vagy a leicester ellen otthon.én az emiratesre szavaznék…:-)

 • Amúgy Pellegrini szénája eddig sem állt jól idén. Már az elmúlt egy hónapban is kezdett kifelé lógni a kispadról és vélhetőleg a mai meccs sem segít rajta sokat. Meg aztán az is érdekes eset, hogy ki lenne az utódja. Állítólag a legnagyobb esély a Benítez-de Boer duó valamelyikére van.

 • lamps8
 • Blue One

  Zlatan: “They surrounded the referee like babies.”

 • myheartisblue

  CFC- Cech- Incubus- drums…

 • Blue One

  😀

 • Blue One

  ezek a Mourinho csapatok…hihetetlen…

 • Endy919

  Felborultam a székkel :DD

  • Sou desu ne!! 😀

   • WudigessBoi

    Te végül is írsz majd beharangot?

    • Úgy volt, hogy nektek kéne emailon jelezni, hogy akkor most a beharangot vagy az összegzőt vállaljam, de nem kaptam semmit.

    • De akkor belefogok.

    • Küldve.

 • Pingback: Feltámadás reményében | Lion Rampant()