Nem nagyon haladunk

0316 chelsea-southampton1Időről időre felüti fejét az a hitvita, hogy melyik Európa legerősebb bajnoksága. Akik a PL-re voksolnak, azok alapvetően a kiegyenlítettséggel érvelnek: itt nincs ingyen ebéd, mindenért kő keményen meg kell küzdeni, hiszen még a kiesőjelölteknél is akad mutatóba pár nemzetközi szinten jegyzett játékos. Itt minden évben ádáz csata megy a kiesés elkerüléséért, a BL-helyekért és a bajnoki címért is – mondják. Ehhez képest kezdem úgy érezni, hogy a liga nagyurai egymás sarkát taposva játsszák az angol gentlemant, s szinte már könyörögnek a szemeikkel, hogy ugyan már szíveskedjünk végre mi előre fáradni, mert nekik ez tényleg semmiség és nem lesz belőle torzsalkodás és amúgy is lassan teaidő, szóval, ha meg nem sértenek minket, talán bátorkodjunk picit futballozgatni, de ahogy óhajtjuk persze. A címvédő nem győzi hullajtani a potyábbnál potyább pontokat, persze mi nem akarunk kapkodni, meg amúgy is frakk van rajtunk, meg ennyi ember előtt mi nem szándékozunk megizzadni, szóval majd esetleg a jövő héten. További panaszkodás alább.

A csapat egyik legkomolyabb problémája, hogy képtelen a sokszor könnyedén (értsd: első valamire való helyzetéből) szerzett vezetését megtartani. A BL nyolcaddöntőjében kint egyszer, Londonban pedig kétszer is egyenlített az ellenfél (szerdán ráadásul mindkét alkalommal viszonylag hamar), de említhetném a Schalke elleni hazai csoportmeccsünket vagy a Bradford elleni kiesésünket az FA kupából (ott ráadásul kétgólos fórt szórtunk el) – és ezek még nem a bajnoki eredmények. A PL-ben nemrég még szinte az egész világ irigykedve ámult a hazai mérlegünk láttán, ami 10-0-0 is volt, 24-3-as gólkülönbséggel. Azóta négy meccsen kaptunk hármat, ami nem sok, de ha hozzáteszem, hogy mind olyan egyenlítő találat volt, ami pontot ért a vendégcsapatnak, akkor már riasztó a helyzet. A kilenc bajnoki pontvesztésünkből hat alkalommal mi lőttük az elsőt…

A vezetés ezúttal is megvolt
A vezetés ezúttal is megvolt

Mondanom sem kell, hogy már a fenti adatok elég nyomasztóak, hiszen egy nagycsapat ismérve pont az, hogy képes irányítani és uralni a játékot. Nyilván az sem kellemesebb, amikor az ellenfél hoz össze valahogy egy gólt, amit aztán megpróbálnak kibekkelni a maradék 81 percben és örülnünk kell a kínkeservesen bepréselt egyenlítő találatnak is, viszont a mi utunk még kellemetlenebb. Nálunk ugyanis visszatérő stíluselem, hogy a vezetés minket zavar meg és úgy esünk két szék közt a padlóra, hogy már bosszankodni sincs kedvünk. A szezon első felében 1-0 után is maradtunk támadásban, sőt, nem egyszer lelkendezhettünk amiatt, hogy többgólos előnyben sem állunk le. Na ez már rég nincs így, cserébe a védekezésünk se olyan sziklaszilárd, mint 2004-2005 környékén, amikor a vezető találat megszerzésekor tudtuk, hogy ki is végeztük a meccset és puszta sportszerűségből pörgetjük le az órát. Kapkodunk, ügyetlenkedünk, vágjuk a centit. És ebbe nem mindig az ellenfél kényszerít minket.

Érdekes egyébként Mourinho hozzáállása ehhez az egészhez. Nem kötelező az önostorozás és a kisírt szemekkel nyilatkozás, de titkon remélem, hogy fölismerte már saját hibáit és felelősségét a szerdai kiesésben. Fel voltam arra készülve, hogy nem forgatja ki a sarkából a világot, de ahhoz elég sokan játszottak rosszul a PSG ellen, hogy José ne csak Ramirest vágja padra. Előadhatja, hogy hát ez van, megyünk tovább, nem volt szerencsénk, meg a bíró, de pont ez az attitűd érlel bennem egy posztot, ami az ilyen mellédumálások eredőjét keresi. Meg az olyanokét, amik szerint a Southampton elleni döntetlen tanulsága, hogy lám, egy ponttal még így is nőtt a fórunk, szóval pozitív az összkép.

Örülni ugyanis csak annak lehet, hogy vasárnap legalább a második félidőre összekapták magukat a srácok és a maguk szerény eszközeivel tényleg tettek a győzelemért. Sajnos addigra a Southampton viszont föladta az első félidős játékát, amiért kár, hiszen szép dolgokat műveltek, még ha az így kreált 3-4 komoly gólhelyzet okozta feszkó nem is tett túlságosan jót az idegeimnek. A felhúzott betonszarkofág ugyanis áthatolhatatlannak bizonyult – ha meg nem, akkor a vonalon álló szuperhős húzta keresztül a számításainkat.

Pedig a találkozó jól indult. Magunkhoz ragadtuk a gyeplőt és bő tíz perc után meg is volt a vezetés, a gólt ráadásul az a Diego Costa szerezte, akitől már nagyon vártuk, hogy végre ismét vezér legyen elől. Utána viszont bő félórában jött a szokásos flúgos futam: sebességi fokozatot váltottak a piros-fehérek, ami elég is volt soraink totális összekuszálásához. Az egyébként elkerülhető tizenegyest az a Matics hozta össze, aki talán leggyengébb teljesítményét nyújtotta, mióta visszatért. „Szerencsére” még jó páran (köztük talán Fabregast és Oscart lehet leginkább kiemelni) igyekeztek felnőni a szintjére, így tényleg csak a szerencsén és Courtois-n múlott, hogy nem fordított a Southampton. Érdekes egyébként, hogy a kapusaink azóta védenek ihletett formában, mióta a csapat világtalanul bolyong önmagát keresve. Talán az ilyen helyzetekben mondják, hogy bajban ismerszik meg a barát.

Egy (újabb) meg nem adott büntetőt leszámítva a gólon kívül csak térfélcsere után voltak helyzeteink, akkor viszont már jó néhány. Ekkor Koemanék csapata már szégyenérzet nélkül bekkelt, amit a mieink próbáltak kijátszani, de mivel az egész csapat indiszponált formában szerencsétlenkedik, már a cselezési kísérleteink és a keresztlabdáink is csak néhanapján voltak sikeresek. A rengeteg rontott átadás egyébként főleg Hazardtól és Fabregastól volt szokatlan, ez persze Oscart és Williant is minősíti. Viszont annyit voltunk elől, hogy a magas hibaszázalék ellenére is megvoltak a helyzeteink. Az egyik legnagyobból Diego Costa perdített pár méterről a kapufára, a másikból Oscar nem tudta ellőni a labdát Forster mellett ordító helyzetben, a harmadikból pedig kétszer is a gólvonalról tisztáztak a vendégek.

A második félidőben sok nagy helyzet maradt kihasználatlanul
A második félidőben sok nagy helyzet maradt kihasználatlanul

Szóval értékelni kell azt, hogy valami történt. Hogy nem sunyin öltük a játékot és nem gyáván buszoztunk, hanem építettünk támadásokat és tettünk a győzelemért. Persze riasztó, hogy több hónapnyi vergődés után, amikor már csak a bajnokság maradt, ennyi az örömhír. Egyre többet kell játszani a gondolattal, hogy alapvetően ez lesz a folytatásban is. Bárki bármit mond, a teher nyomja a vállakat. Nincs felszabadult játék, görcsös összeborulások vannak, ha megvan a három pont. Vágjuk a centit és várjuk a végét. Pedig a terv az volt, hogy itt majd szépen, peckesen bevonulunk a koronázó ceremóniára…

Én ott tartok, hogy belefáradtam a görcsös harácsolásba. Olyan jó lenne megint szépen nyerni, úgy, hogy ne érhesse szó a ház elejét. A szerda kupabúcsú – túl azon, hogy annak módja iszonyatosan dühített – tetteink méltó büntetéseként csapódott le nekem: teljesen elhagytuk a győztes mentalitást, csak a túlélésre bazíroztunk, semmi nem érvényesült se a hazai pályából, se az emberelőnyből, se a tudatból, hogy pár percet leszámítva továbbjutásra álltunk. Megérdemeltük a kiesést és ha ez az alibizés folytatódik a bajnokságban is, akkor…

Nyilván ez a mi évünk a PL-ben. Mi érdemeljük meg leginkább, mi tettünk érte legtöbbet. Még azt is megkockáztatom, hogy jobban és többet, mint a riválisaink együtt, akik már nem győznek minket berugdosni a célba. És belebetegednék, ha ezt innen képesek lennénk elbaltázni. De eddig mindhárom bajnoki cím, amit megéltem, különleges volt és ellentmondást nem tűrő. Az ideit is ebbe az irányba kéne tolni, mert ha nem, akkor úgy ér véget majd az idény, mint a ’baszd meg az ásódat, róka’-s vicc. Ezt pedig nem akarom. Játsszunk már végre ismét leendő bajnokhoz méltóan! Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Hehe, közben a fekete macskák kinyávogták Poyetet a padról 🙂

  • nem csoda, ők lettek a PL új Villa-ja… 14 döntetlen bakker… és mindössze 4 győzelem.

   • Pedig szívesen elnéztem volna, ahogy elsüllyed a Sunderland-del, de így is jó.

    • Közben kinevezték Advocaatot. Kíváncsi leszek nagyon. Dick régen nagy kedvencem volt, anno még a Chelseanél is szívesen elnéztem volna – aztán eltűnt a szemem elől, így nem vágom, mostanság mit művelt. De a Zenitnél egészen pofás volt, amit véghezvitt, úgyhogy még a végén még kedvelnem kell a Sunderlandet, és az nagyon fájna… 🙂

     • Ahhoz képest, hogy szezon közben kellett akasztani valakit, valóban minőségi pótlást találtak. Poyet szintjét szerintem már csak a rutinjával is felülmúlja. Mondjuk én a 2012-es EB óta nem hallottam sokat róla, akkor fél Oroszország felnégyelte volna.

      • Advocaat edzői karrierje mondjuk nem épp egy kicseszett diadalmenet, a Zeniten kívül nem igazán volt komoly sikere, csak a karrierje elején otthon a PSV-vel (az azért komoly mondjuk, hogy a fiatal Ronaldo vagy Stam a keze alatt fejlődött). Még talán Skóciában a Rangersnél töltött egy sikeresebb etapot. Szövkapként viszont kb mindenhol felsült, pedig több esetben is ő volt Hiddink pótlása, és megfordult már vagy 6 válogatott élén, ha nem hét. Azt mondja Hollandia, Belgium, az oroszok, Ausztrália, Horvátország, ez öt, izé, Koreában is volt Guus után, és ha jól rémlik, megfordult az emírségekben is (közben rágoggeleztem, jó vagyok, nem hagytam ki senkit 🙂 ). De az is tény, hogy végignézve a 35 évnyi edzői karriert, tényleg alig jutott neki taps, a csúcs pedig egyértelműen a Zenit volt.

       • Petikee95

        Ausztrália és Horvátország nem rémlik, Szerbiát viszont kihagytad, pedig onnan fél éve sincs, hogy távozott.

        • 🙂 most már csak utánaolvastam rendesen, és igen, Ausztráliával leszerződött, de a Zenit végül rálicitált az auszikra, így maradt a Zenitnél, míg a horvátok=szerbek 🙂

 • Endy919

  Tanulás közben azon gondolkozok , hogy vajon Gilisztát nem-e lehet visszacserélni Salahra. Vagy csak vissza adni 2 pizzáért vagy nem tudom. De nagyon idegesít ez az ember.

  • Eddig összesen 150 percet játszott, de már idegesít. Respect.

   • Endy919

    Már az előtt is idegesített , hogy idekerült , mert tudtam , hogy egy agyonsztárolt 0 , akinek kijött pár meccs a VB-n.

    Nálunk meg nem volt 1 értékelhető megmozdulása.

    • De legalább add meg neki az esélyt, hogy bizonyítson… 150 percet játszott egy jóval erősebb ligában, teljesen új környezetben, ráadásul mindezt töredékekre bontva. Jó, hogy nem állítod autodafé elé….

 • myheartisblue

  Már José fia is megmondja a true-t! Bár kicsit erősnek érzem az utolsó mondatát…Talán a “Some of our fans…” szót kellett volna használnia…

  http://metro.co.uk/2015/03/16/jose-mourinhos-son-calls-chelsea-fans-a-disgrace-on-instragram-5106095/?

 • Egyébként mennyire csalóka egy összefoglaló alapján egy meccs – megnéztem most egyet a meccsünkről, egy hosszabbat, az alapján egyrészt egy jó meccs volt, másrészt meg jók voltunk és tényleg csak a szerencse hiányzott a győzelemhez. Persze, ott nem látszik az a rengeteg szar, ami idegesíti az embert.

  Egyébként a Sky-on olvastam, hogy “kevés játékos jellemzi olyan jól a Chelsea szezonját, mint Fabregas.” Én ezt azért kiegészíteném Oscarral is, meg Costával is. Amikor ment a buli mindhármuknál, mentünk előre. Amióta látványosan visszaesett a formájuk, azóta meg megy ez a szenvedés.

  • WudigessBoi

   Hát igen, három ilyen játékost már nagyon nehéz pótolni támadásban. Costa egyébként most nem volt olyan kiábrándító, mint az utóbbi hetekben: a gólja mellett azért az összjátékban is viszonylag sokat részt vett és többször helyzetbe tudott kerülni. Egy magabiztos mesterhármasnál ez nyilván kevesebb, de ha rajta kívül a másik két említett úr is ennyit javult volna szerdához képest, akkor szerintem összejön a győzelem.

   • myheartisblue

    Annak ellenére, hogy Costa igyekezik és jól játszik továbbra is nem túl meggyőzően és sok hibával passzol. Az utóbbi mérkőzéseken jól megfigyelhető volt, hogy kontratámadásokban sokszor pontatlan, lassú(tehát sokáig vár) vagy hibás passzot ad, megakasztva ezzel a támadást. Személy szerint is sokszor figyelem őt, nagyon látszik rajta, hogy hová és mikor passzol, ezt rendszerint kiszűrik a védők. Ez a játékstálusából és a karakteréből adódik. Ő egy befejező vagy romboló típusú csatár, de mikor 4 vs 3 vagy 3 vs 3 ellen támadunk, és Costa-nál a labda, az szinte biztos labdavesztés. Ez a statisztika is elárul azért valamit: hátrafelé gond nélkül megy a passz, de mikor a támadószekcióban van akkor többet ront, pláne ha előrefelé passzol. Nem kritizállom őt, csak megfigyelésként közlöm, jó lenne, ha a branyol ebben fejlődne…

    • Petikee95

     Azt én is megfigyeltem a tegnapi meccsen, hogy legalább két ígéretes kontratámadást akadályozott meg azzal, hogy rossz helyre passzolt.

    • WudigessBoi

     Sajnos Fabregasnak, Williannek, Oscarnak vagy épp Hazardnak is volt jó pár átlátszó passza (ráadásul nem is 20 méteres keresztlabda), hogy Maticsról ne is beszéljünk.
     Egyébként notóriusan nem tudunk normálisan végigvinni kontrákat (idén főleg Willian a gátja ennek szvsz). Úgyhogy máig földi csoda, hogy és ahogy kontrákkal kiejtettük a Barcát Di Matteoval…

     • myheartisblue

      Így van. Nem azt mondom, hogy 10/10 kontrának kell sikerülnie, mert aki aktívan focizik/focizott tudja, hogy egy kontránál a gyorsaság és a pontosság a legfőbb tényező, vagy hogy az ember elé, ütemben érkezzen a labda, és ezt nem könnyű tapasztalt védelemmel szemben.DEEEE! Ilyen szinten ezeknek a srácoknak azért több sikerrel kéne venniük. Több olyan gólt szeretnénk látni mint a WHU elleni Fabre-Ramires-Hazard kombó, ami relatíve egyszerű, de céltudatos kontra gól volt.

   • lamps8

    Jó lett a poszt Wudi, és ebben is egyetértek, de semmi buzulás.

 • Drogba11

  Ha bajnokok leszünk, azt csak és kizárólag (jelen állás szerint) a szezon eleji formának, illetve pontosítva a Spurs meccs (5-3) előtti mutatott játékkal értük/értjük el. Én is azt szeretném, ha úgy nyernénk bajnokságot, hogy azt mondják majd: Igen, így játszik egy bajnokcsapat.

  • myheartisblue

   Tudod, hogy ezt már nagyon nehéz lesz elérni. Ahhoz a csapatnak, rendszerint sikeres mérkőzéseket kéne lehoznia: kis csapatokat bedarálni reggelire, a rangadókon pedig nem döntetlenezni, hanem nyerni kell. A szezon elején még megfeleltek a döntetlenek, hogy ne húzzon el senki, de most már pontok kellenek…3 pontok, legyen az United, Pool vagy az Arsenal-tól. Meg kell mutatni, hogy megérdemeljük a bajnokságot és ne azt halljuk, hogy “boooring-boooring Chelsea” vagy hogy “Lucky Chelsea” mert január ota ez a jellemző…sajnos.

   • Drogba11

    Ezért lenne jó góléhes játékosokat a pályára küldeni, akik bizonyítani akarnak. Fabregasnak, Oscarnak, Costanak pihennie kell, még ha az utóbbinak talán annyira nem is, ha kiszolgálják rendesen. Hazard valamiért bírja, ami nem baj, sőt, de neki is kell a támogatás. Most az a helyzet állt elő, hogy nem veszíthetünk meccset (persze, hogy igen, ah a pontokat nézzük), igaz, másra nem is kell már koncentrálnunk, mint a bajnokság.

    • myheartisblue

     Hát mindenesetre megérdemelne Rémy, Zouma és Cuadrado is egy egy mérkőzést a kezdőcsapatban. 45 perc után őket gond nélkül le lehet szedni, ha nem megy. Persze nem egyszerre, külön-külön is megtenné. És jöhet a szokásos csapat. Kár értük, ugyanis így esik a moráljuk és teljesítményük.

  • a “csak és kizárólag” azért erős csúsztatás. Tény, hogy feleannyira sem jó a formánk és a játékunk, mint a szezon 2014-es részében, de attól még a csapat továbbra is mindössze 2 vereséggel áll, mégha a döntetlenek száma meg is szaporodott. A PL-ben a januárunk sem mondható igazán rossznak, de a februári 2gy 1d (ami a “tudjukhogyantörtént” Burnley) sem rossz. Azért az, hogy nem játszik olyan szépen a csapat, még nem jelenti, hogy eredménytelen is.

   • Drogba11

    szerintem viszont, ha nem is számszerűen, de az akkor elért eredmények miatt vagyunk elsők és a City botlásai miatt. Igaz, hogy nem eredménytelen, de körömrágós a célegyenes, 5 pont ide vagy oda, pedig a keret alapján ez nem lenne kérdés. Egyébként azért is írtam, hogy jelen állás szerint. Még lehet egy formajavulás, sőt, legyünk őszinték, ha nem lesz, akkor lesz itt gond.

    • Didier90

     Én se érzem ugy, hogy ez már zsebben lenne. Reálisan nézve 6-7 győzelem kell még a bajnoksághoz, de akár 8 is kevés lehet ha a city mindet megnyeri… És lesz még 3 nehéz rangadónk is, csupa top4-ért küzdő csapattal. Ráadásul a Pool, meg az Arse elég jól tolja a bajnokságban. Nem biztos, hogy belefér ha ikszelgetünk a kötelezőkön

     • Nyilván amíg matematikailag foghatóak vagyunk, semmi sem biztos, de azért nem merész húzás kijelenteni, hogy március közepén még nem vagyunk bajnokok :)) még akkor sem, ha Wudi fain humorral fűszerezve fentebb kimónikálta, hogy hát a többieken éppen nem múlik.

      De, ha José is úgy akarja, akkor akár a születésem napján, május kettedikén akár bajnoki címet ünnepelhetünk. Pofásabb lenne persze 2 héttel korábban vagy 1 héttel később, én azért bízom benne, hogy a CP ellen otthon már lehet tapsikolni.

      Ja, és van egy rossz hírem: de, belefér, hogy ikszeljünk a rangadókon, ha a többi meccset hozzuk.. :S Ettől azért bízom benne, hogy a háromból legalább két rangadót nyerünk, és a Poolt is már max azért nem, mert addigra bajnokok leszünk 🙂

    • na most akkor csak és kizárólag, vagy a City bukásai miatt is? 😉 viccet félre téve, nyilván azzal alapoztuk meg az első helyet, de nem a Chelsea 2015-ös éve a szar csak, hanem az összes, bennünket körülvevő csapaté. Ezért mondtam, hogy a csak és kizárólag erős csúsztatás 🙂 nem azt, hogy nem igaz, vagy, hogy ne ez lenne a dolog alapja.

     De 2015-ben egyedül a Pool talált magára, ők most nagyot mennek, az Arsenal sem rossz, de nekik idén már 2 vereség benne van, csakúgy, mint a ManU-nak, míg a City már 3 strigulát volt képes behúzni a 0 pontos meccsek mellé.

     Szóval, én csak annyit mondtam, hogy a mutatott játék miatt lehet húzni a szánkat, de a PL-ben egyelőre nem teljesítünk rosszabbul, mint bárki más a parketten.

 • Mostanra nyugodtam le annyira, hogy szalonkepesen tudjak “belibbeni” ide kozetek…

  nalunk mar csak a City impotensebb, ez a mazlink 🙂

  Szegeny Schneiderlin 2x is szört kapott Edentol:

  https://vine.co/v/OVbtdiEOdiA

  • lamps8

   nanana, az oké, de ha Matic oylan szintet hozott volna tegnap mint (ami elvárható és eddig láttunk tőle) a francia, akkor valószínüleg nyerünk. 🙂 ugyanis elég jól játszott.

   • Ez teny.

    • egyébként bár még mindig nem láttam a teljes meccset, de azon gondolkodtam, hogy jó kis csapat ez a Soton, akár 4-5 játékosukat is el tudnám képzelni nálunk. A fhanszia mellett Mané, Wanyama, Clyne…

     • Zola

      Mane-val nagy üzletet csináltak.Én még itt labanciában elnézegettem,félelmetes amit műveltek ezek hárman Sorianoval meg Alannal.Értsd az osztrák liga talán kicsivel erősebb a magyarnál és ezek bohócot csináltak sok csapatból.Tavaly együtt jegyeztek 108 gólt és 61 assistot.Azért az nem fos még egy bangladesi 3. ligában sem.

 • Jah es a google-on tapasztalatot szerezni kivanok Vasarnap sem tudtak meg “hogyan kell igazan jot baszni”. Poyet viszont meselhetne, csak a karszeg rossz oldalarol allva..

  • 🙂 szerintem Pellegrino is, de ha másról nem, a szopásról biztos. A gáz az, hogy egyelőre még mi sem teljesen döntöttük el, hogy a péló melyik oldalán akarunk állni…

 • lamps8

  A játékunk helyenként(helyenként=a játékidő 80%ában) borzalmas. Sok a formán kívüli játékos, szeretett Josenk baszik rotálni, és bőven vannak még kemény meccseink, ezek reménytelenségre adhatnának okot, de a helyzet közel sem az.
  Köszönhető ez a City töketlenkedésének, thanks Manu. Az előnyünk ugye 6egység + 1 meccs. A sorsolásunkra tekintve néhol kiver a víz, néhol megnyugszom, de 2 dolog van ami biztos: 1. a Hullt meg kell verni, ezt olvasva talán egyesek kiköpik majd a hamburger+sültkrumpli kombót amit egyszerre nyomtak a szájukba, de akkor is leírom hogy szerintem ez lesz a legnehezebb idegenbeli meccsünk(igen nem az arsenal, az úgyis tuti X). Kiesés elől menekülnek, hoztak egy brand new bantu négert, szóval kemény lesz. 2.soha nem kellett jobban a válogatott szünet, és jót is fog tenni egy kis klímaváltozás a srácoknak. Tovább nyálazva a sorsolást Stoke otthon, ha ezt sem akkor semmit.
  Qpr idegen, garantált pontvesztés, Mu otthon kötelező, Arsenal idegen tuti X, és a következő 3 meccsen meg kell nyernünk a bajnokságot nincs mese, ha ez nem történik meg… de megtörténik ,egyébként Leicester V, Crystal Pool H, ekkorra remélhetőleg a Crystal matematikailag bent maradt és nem törnek borsot az orrunk alá. Az utolsó előtti meccsünk a WBA elleni idegenben, ami egyébként egy kivégzőtábor lenne, de eddigre valszeg totál tét nélküli lesz számukra a meccs, ebben reménykedhetünk. A Sunderland elleni meccs végén meg jöhet fel a pályára Ramires 30 kölyke meg mindenki más….

  • Balázs Kozó

   Én azért reménykedem benne,l hogy ManUtd-t veritek, és az Arsenal nem veri meg önmagát ellenetek, és bebiztosítjuk a második helyet 🙂

   • lamps8

    Ha nem tutista jóaz X is felfogásban lépünk pályára a Bridgen a MU-ellen, amire amúgy okunk nem lenne, de ki tudja, akkor megverjük őket.

    • Balázs Kozó

     Ó, azért én nem lennék szomorú.. Legalább ezt a kis örömöt még, csak ezt.. 😀

 • Zoleee

  A játékunk számomra is egyre nagyobb rejtély, mostanában hétről hétre idegrohamot kapok a meccseink alatt. Még szerencse, hogy két nap alatt simán lenyugszom és újra bizakodó vagyok 🙂

  Mourinho kommunikációjáról meg nagyon szívesen olvasnék egy posztot, csak biztatni tudlak ez ügyben.

  • Nem biztos, hogy sokat kell várni erre. Csak bazzé, hát mindig az idő… az az, ami sosincs

 • BedeFeri megint meghúzta az almapálit, de legalább most a javunkra nyomatja az obskúrus okosságait.

 • Közben egy ex-játékosunk történelmet írt: Kalou lerombolta a Berlini Falat! Újra! Sok ezer euró fog boldogan átvándorolni az állami kasszába.

  • myheartisblue

   Már lentebb kiraktam, 10 000 €-ja bánta…

   • Ah, gome ne 🙂 Én meg most láttam a telegraphon.

    • myheartisblue

     És ha már arra jársz, azt nem láttad mennyi oldal lehozta, hogy állítólagosan már miénk D. Costa… mármint most a Douglas Costa 😀

     • Való igaz. Gondolom Oscar alternatívájának hozzuk. Elég univerzális kis plaja, nem hiszem, hogy szélsőnek vonszolnánk ide.

      • Frenky54

       Szomorú lennék, ha Oscar az augusztust nálunk folytatná.Miért pont megint egy brazil?

       • ez komoly?

        • Frenky54

         Anno Mata nálunk töltött utolsó bajnoki idényének a végén volt valamiféle “egyéni értékelés” és azt mertem beírni – Mohacsia olvtárs nagy megrökönyödésére – “több szerencséje van, mint esze” .(emelett Mata kedvencem volt a Valenciánál(!) ott egy elől játszó szerepkörben nagyszerűt alkotott) és most látjuk mi lett vele az MU-ban)Mourinhonál törvényszerűen nem volt helye.
         Oscar már a tavalyi évében sem volt valami fényes, idén egyszerűen – számomra legalábbis – maga a katasztrófa.
         Nem tudom mi okozza ezt, talán a Blöff c. filmből Londonról :”sz@r időjárás, még sz@rabb kaja, kib.szott Mary Poppins”
         Elért egy szintet, ami igéretes jövőt jósolt neki, de elkezdett “visszafejlődni”, h mi az oka?……….még mindig nagyon fiatal, de Mourinho (lehet) azért szerepelteti, és cseréli le a félidőkben(pl.PSG), h minél több pénzért elpasszolhassák a nyáron.

         • Jó, a “Mata-kedveléssel” már valamivel érthetőbb a kép, de annyira azért mégsem. Oscar azért a szar meccsei ellenére is a Chelsea nagyon fontos köve, és a PL egyik legjobbja, míg Mata pedig a MU-ban a második edző alatt nem alapember… én is sajnáltam, hogy távozott, (azt már nem, ahogy távozott), tény, hogy Oscar nem lépett előre, de szerintem akkor is nagyon fontos láncszem, ami kb pótolhatatlan (ezt látjuk is, mivel szarul játszik egy ideje). Én bízom benne, hogy marad, főleg azért, mert nem látom, ki lenne alkalmas a helyére.

 • Bajnoki matek:

  a többieknek 9 forduló van hátra, azaz megszerezhető max 27 pont.
  Ha a City megnyeri minden meccsét innentől, 85 pontja lesz.
  Azaz, 86 ponttal már tuti bajnokok vagyunk.
  Nekünk most van 64 pontunk, ergo, ha a nekünk hátralévő 10 meccsen szerzünk 86-64=22 pontot a megszerezhető 30-ból, nincs kérdés.

  Hull (away) – March 22
  Stoke (home) – April 4
  QPR (away) – April 12
  Man United (home) – April 18
  Arsenal (away) – April 26
  Leicester (away) – April 29
  Crystal Palace (home) – May 2
  Liverpool (home) – May 9
  West Brom (away) – May 16
  Sunderland (home) – May 24

  Feltéve, hogy üldözőink minden hátralévő meccsüket megnyerik:
  7 győzelemmel + 1 döntetlennel bajnokok vagyunk
  6 győzelemmel + 4 döntetlen mellett.

  Azaz, most, hogy így kiszámoltam, a jóságos születésem napján csak akkor lehetünk bajnokok, ha addig megnyerünk minden hátralévő meccsünket, az üldöző City-Arse-ManU triónak meg lesz 1-1 pontvesztése. Hm. Hm. Utóbbi kettő ellen a saját kezünkben van a sorsunk.

  • Didier90

   boldog születésnapot!

   • Szerintem még nincs neki, a vesszőből legalább is erre következtetek.

    • Didier90

     télleg, értelmezni kéne:D

     • Vagy, legalább olvasni :DDD pont a te hozzászólásodra reagáltam lentebb is ezt:

      “De, ha José is úgy akarja, akkor akár a születésem napján, május kettedikén akár bajnoki címet ünnepelhetünk. Pofásabb lenne persze 2 héttel korábban vagy 1 héttel később, én azért bízom benne, hogy a CP ellen otthon már lehet tapsikolni.”

      de azért kösz, majd elteszem addigra a jókívánságokat 😉

    • Didier90

     furfangos a magyar nyelv:D

  • WudigessBoi

   Szerintem 6-3-1-gyel lehozzuk ezt a dekádot. Annak meg elégnek kell lennie.

   • Nyilván, elvégre a 8gy, 7gy+1d, 6gy+4d eshetőségek csak akkor “kellenek”, ha a City-Arse-Manu most már végignyeri az összes meccsét.

    Te hová saccolod a vereséget?

    Szerintem most a kövi 3 meccs a kulcs. Ha azt hozzuk, nem érdekel, hogy szépen, csúnyán, duzzogva, de ha a Hull-Stoke-QPR ellen jön a 9 egység, nem lesz gond. A ManU most megy a Poolhoz, az Arsenalra a Newcastle vár idegenben. A kövi fordulóban Arsenal-Pool, mikor pedig mi a kupival viharkodunk, ManU-ManC lesz. Úgyhogy lesz szórás rendesen.

    • WudigessBoi

     Konkrét parám egyik meccstől sincs, hazai pályán már csak nem kapunk ki, de a Hull-QPR-Arse trió neccses.
     Egyébként azt várom, hogy a kitavaszodással szép lassan mindenki magára talál és a vége megint szép lesz.

     • Így, hogy már csak a PL maradt, én is bízom benne, hogy a szenvedéses szakasznak lassan búcsút intünk, és visszatér a magabiztosabb játék. De azért nem bánom, ha a kövi 3 meccs meglesz akár csúnya játékkal is tényleg, miközben a 2-3-4 helyért meg szépen körbeverik egymást alant.

 • Blue One

  Patrick nem csak a mennyiségre megy… Első gólja igaz, hogy egy ziccer volt, de hogy oldotta meg?!?! Ahogy azt kell, ahogy csak kevesen szokták. Tutira ment és elvitte a kapus mellett. A második gólnál, meg ahogy magát indította az valami egészen zseniális volt.

  • Ujabb tehetsegunk, akit elherdalunk. :D. (kinomban nevetek)

   • Blue One

    Elherdálásról az ő esetében még nem beszélhetünk. Most jól teljesített, de ez volt az első említésre méltó teljesítménye. Eddig ha jól emlékszem csak kisebb csapatokba lett kölcsönadva. Mindent egybe véve azért esélyesebb, hogy nem fog odakerülni. Mondjuk azt látni kell, hogy nem lehet olyan könnyedén bekerülni a csapatba illetve azért a sikerességhez jó játékosok kellenek. Nyeretlen kétévesekből van elég London piros felén…

    • bilala

     azert az tulzas h az elso emlitesre melto teljesitmeny:
     2012–2013
     → Milton Keynes Dons (loan)
     37
     (18)

     2014
     → Derby County (loan)
     21
     (8)

     2014–
     → Middlesbrough (loan)
     31
     (14)

     ezek kozul mindegyik teljesitmeny rendben van, foleg, hogy most 21 eves. nyilvan keves esely van ra, hogy elsoszamu csatar lesz, de egy jo kozeppalyaval mogotte szerintem meg siman lehet egy jo kiegeszito chelsea jatekos belole (ugy is mondhatnam, hogy pl egy torresnel, de meg szerintem egy ba-nal sem lenne semmivel sem rosszabb)

     • Blue One

      Milton-os pályafutásara nem emlékszem., viszont harmadosztályról beszélünk csak. A Derby már más tészta, ők egész jól nyomják már legalább 2 éve. Feljutásért harcolnak,c csakúgy, mint a Boro. Említésre méltót úgy értem, hogy egy jó csapatban nyomja, aki a feljutásért harcol illetve már nagyobb szerepet szántak neki. Ettől függetlenül szerintem még kéne fejlődnie, ezért is lenne jó ha feljutna a Boro mert ha igény tartanának fiatalokra, akkor mi tudnánk nekik játékosokat küldeni.

      Egyébként Solanke-ra is kíváncsi lennék. Ő még Bamford-nál is 4 évvel fiatalabb, szóval az ő állandó kerettagsága sem ma lesz. Nagyon remélem viszont, hogy majd lesz saját nevelésű játékos ( RLS és Solanke) a csapatban majd.

  • Blue One

   Újabb gól.Ez a találat 3 pontot ért egy nagyon fontos meccsen. A feljutásért küzdő Derby otthonából hozták el a 3 pontot. Jelen pillanatban második a Middlebrough, habár ugyanannyi pontjuk van, mint a listavezető Watfordnak. Szurkolok nagyon a Boronak. Mourinho találkozhatnak kétszer volt segítőjével és a fiataljaink PL rutint szerezhetnének.

   Azt azért halkan jegyezzük meg, hogy mikor Karanka átvette a Borot akkor a tabella második részében kullogtak. Onna felhozta őket évvégére a kilencedik helyre. Első teljes szezonjában (ami egyébként az edzői pályafutásnak is az első éve) a feljutásért harcol. Egy volt Mourinho segéd esetében ezen azért nem kell meglepődni…

 • myheartisblue

  Derby – M´bro 0:1 Bamford gólt lő, továbbá az ég kék…

 • Jó ég, milyen gólokat kap a Monaco… Európa egyik legjobb védelme ma olyanokat kap, hogy azt a MU nem tenné ki az ablakába…

  • myheartisblue

   Hajtanak rendesen, néha nekünk is így kéne. A mentalitásra gondolok, mert képességben ez a szint megvan, mentalitásban még van hová fejlődnünk.

 • Didier90

  Az Arsenal megint szépen halt meg, ahogy szokott. Wenger helyébe feladnám

  • Khal Drogo

   Az FA Cup-ot még megnyerhet Wenger 🙂

 • Arsenal-Monaco 3-3

  • myheartisblue

   URRAMMISTEN ha ezt WhiteHartLényFeri meglátja…

   “Tottenham Hotspur have reached more UEFA Champions League quarter finals in the last five seasons (1) than Arsenal (0).”

   • Az Arsenalnak “van történelme”, rájuk nem hat VájtHídLény Ferkó ereje.

    • Igazán sajnálhatnátok őket egy kicsit, ők pont úgy estek ki (megint, 5 év alatt ötödjére ugyanott), ahogy a Chelseatől várnátok 😛

     :)))))

 • Didier90
  • azt nem vágom, de a meccs után főleg őt kapták elő a szurkerek, twitteren meg társain, új becenevet kapott (statue = szobor), bár én úgy gondolom, ez nem kifejezetten csak a Soton elleni formájának szólt, hanem a szezon második felének inkább. Ejj, hálátlan ribanc a szurkoló na 🙂 De, legalábbis maradjunk annyiban, hogy Cescben még túl sok a piros.. (közérthetőbben ágyús és gránátvörös).

   • Idemitirjak

    Szerintem jó ötlet elzavarni a karmesterünk, majd Ramires vagy Mikel irányít (no offense feléjük)

    • bár ez most teljesen a feldobott téma-független, de elég erősen foglalkoztat a gondolat, hogy vajon látjuk-e még Mikelt a Chelseaben tétmeccsen. Ha igen, valószínűleg max azért, mert a nyáron senki nem viszi el, míg mi pedig nem tudunk venni senkit a pozíciójára.

     • Idemitirjak

      Én bírom Mikelt, de szerintem nem nagyon, mivel sajnos nagyon kevés amit támadásoknál nyújt, így egyszerűen nem illik bele ebbe a “szépen” játszó rendszerbe. No meg Matic mellett nem könnyű percekre se pályára kerülni. Igazolni meg nem erre a poszta kellene, kedvenc brazilunk is képes itt játszani, illetve a fiatalok közt is Ake és Chalobah is ezen a poszton szokott szaladgálni. Inkább pont egy Fabregas stílusú játékos kellene még a keretbe, mert neki nem hogy minőségi, hanem lényegében semmien pótlása nincsen. (Van Ginkel lehetne talán, de ő meg többet sérült mint nem.)

      • bilala

       hol is van az utobbi idoben az a “szepen” jatszo rendszer? az utobbi merkozesek chelsea-jebe gond nelkul beferne (ettol meg persze en sem hiszem, hogy tul nagy karrier var ra itt a jovoben)

   • thiemecsaba

    Nem kell messze menni, hogy Fabret oltogató, az ő fejét követelő szurkereket találj. Elég ha szépen visszaolvasol az itteni, meccs közbeni hozzászólásokban. A lényeg, hogy mindig valakinek a nyakába akasszuk, ha valami nem jól működik. És legjobb ha tömegesen egy személyt pécézünk ki, mert az csak úgy buli. Tökmindegy, hogy 90%-ban nincs igazunk, de azt a sok kis 10%-ot ha összeadjuk, már meg is van oldva minden, le van fedve teljesen a dolog és következő alkalommal tuti jobb lesz, max akkor másra kenjük a szart! Ezért is imádom a következetes szurkolókat! 🙂

    • Petikee95

     Természetesen nemcsak ő egyedül volt saras, de mindenkinek feltűnt, hogy milyen sok labdát eladott, és ehhez mi, szurkolók nem voltunk hozzászokva. Hogy a gólpasszokról már ne is beszéljek…

     • WudigessBoi

      Jó, de nagyon magasra is tette a lécet. (Az más kérdés, hogy ha úgy kezdte volna a szezont, ahogy az utóbbi pár meccsét tolta, akkor hamar kiszorult volna a kezdőből.)

      • Petikee95

       Így van.

     • thiemecsaba

      De mi az, hogy sok labdát eladott? Ha nem tévedek minden középpályásnál jobb passz%-ot hozott(kivétel talán Rami), csak ezt kb 3x annyi érintésből. Nagyon támogatva lett a társak által, az már biztos. Nem azt mondom, hogy hűdemilyen jól játszott, de így se követelheted a szezon kezdetén nyújtott játékot tőle, mert nincsenek társak, akivel azt hozhatná!

      • Petikee95

       De basszus, én nem más középpályásokhoz hasonlítom (ellentétben veled), hanem önmagához. Márpedig az első félévben elég magasra tette a lécet (csakhogy Wudit idézzem), és már meccsek óta konstans rossz produkciót nyújt. A miértekkel kár foglalkozni, mert most nem arról van szó.

       • thiemecsaba

        Már hogyne lenne arról szó, hogy miért rossz! Ha nem arról van szó, akkor nincs miről beszélni! Ha nem arról van szó, akkor mindig a legjobb formában levő csapatnak kell szurkolni! Ha egy csapatnak szurkolsz, akkor a miértekre is keresni kell a választ. Ellenkező esetben megnézel 2 meccset utána meg fél évig semmit mert szar… mert miért is szar? ugyan már!…

        • Petikee95

         Most azt állítod be ebből az egy mondatból, hogy nem vagyok igazi szurkoló… Nem semmi. Sajnálom, ha nem megy át a mondanivalóm.

         • thiemecsaba

          De átjön, csak nem tudok vele egyetérteni! Viszont úgy érzem, nem véletlen, hogy első mondatomtól rákattantál a témára. Szerintem nagyon magadra ismertél benne 🙁

 • Khal Drogo

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-mourinho-150-millio-fontot-adna-a-real-sztarjaiert-2401575

  Ha van rá keret akkor meg kell venni. Kell Hazard mellé egy gólerős szélső. Bale bizonyított már a PL-ben, nyilván megint topjátékos lenne. Kérdés hogy ebből a pletykából mi igaz, szerintem semmi. A Real nem fogja eladni.

  • Petikee95

   Nem sok esélyt látok erre a transzferre, de örülnék, ha megvalósulna. Jó futballistának tartom őket, bizonyítottak már, ráadásul korban is ideálisak. Varane jöhetne Terry helyére, míg egy Bale sosem árt a középpályára. Biztos vagyok benne, hogy mindkét játékos nagy erőssége lehetne a csapatnak hosszabb távon is.

   • Levi97

    Nemár srácok, 150 millió fontért??!
    Az elmúlt időben mutatott átigazolási politika a jövő alapja, nem ezek a “giga igazolások”.
    100 millió euró oké. Jó játékosok, hiányposztra.
    De nem a legfontosabb kulcsembereket akarjuk elvinni ész nélkül, ne legyünk már MU!

    • Petikee95

     Én az árral nem is foglalkoztam, csupán a két említett játékost szívesen látnám csapatunkban. 150 millió font értük valóban sok.

    • Khal Drogo

     Kizárt hogy egy ilyen transzfer bárkinek nyélbe üthető legyen a mai szabályok mellett. De a Chelsea sem ebbe az irányba megy. Jó lenne ha Bale a kékekhez igazolna, de ennek nincs semmiféle realitása. Szerintem Bale sem akar elmenni a Madridból.

     • az eszement üzlet részével nem is foglalkozom 🙂 viszont, hogy amióta összerúgta a port CR és Bale, hogy vajon utóbbi mennyire akar Madridban maradni, szerintem minimum kérdéses.

 • kasata91

  Fizikailag fáj nézni amit a barca művel a shityvel…ezt egykönnyen nem heverik ki pellegrínóék az biztos….

  • Cserébe annyit köpnek, hogy ha Monk elesne a pályán, belehalna.

   • kasata91

    Elég szépen meg is hempergetik benne a katalányokat. Főleg az a szimpatikus nasri gyerek 😀

  • taybor33

   Kampányék szerintem nem vették észre hogy már megy a meccs. Nasrinak pedig már vége is kéne hogy legyen.

  • kasata91

   Gondolom ahogy a barca játékosok “megrohanják a bírót” nem lesz a holnapi címlapokon …

   • taybor33

    Pedig magasságra közelebb vannak a csecsemőkhöz, mint Terryék

 • Szegény Nasrit megszállta a machiavellista énje, amikor realizálta, hogy a Barca ellen olyan esélytelenek, mint Szálasi a népbíróság előtt.

 • A Wehrmacht egyik altisztje simán védte Agüero gyopár tizijét. A City koporsójába ez már beütötte az utolsó előtti szöget.

 • Petikee95

  Mancini: „Pellegrini mázlista, hogy ennyire erős csapatot hagytam rá, ráadásul utána még meg is erősíthette az együttest. A City Anglia legerősebb csapata, ezzel a kerettel minden évben trófeát kell nyernie!”

 • Petikee95

  Közben U18-as csapatunk a 2-0-s vereség után otthon 5-2-re verte a Tottenhamet az FA Youth Cupban, így ott vannak a döntőben, már zsinórban negyedjére.
  Akit bővebben érdekelne: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3001418/Chelsea-U18-5-2-Tottenham-U18-agg-5-4-Charlie-Colkett-inspires-stunning-fightback-Blues-reach-Youth-Cup-final.html

 • babence

  azért riszpekt Hartnak, a többiek már szarnak bele, de ő még mindig kivédi a barkák szemét

 • Én most már drukkolok a PSG-nek, hogy húzzák be. Semmi szentimentalizmus, de inkább ők, mint akárki más.

  • Zoleee

   Nem!
   Ők nem voltak jók, mi voltunk szarok.

   • Most mondom. Nem szeretem különösebben őket, de inkább ők, mint akármelyik másik.

    • szerintem az inkább volt célzás nekem, mint neked 😉

  • WudigessBoi

   Nekem a Dortmund kiesésével “véget is ért” az idei szezon. Komolyan, ennél okádékabb mezőny csak akkor lehetne, ha ott lenne a két manchesteri is…

   • van ebben valami szürreális, de na, ez a szépsége az európai kupáknak. Juve, Atleti, PSG, Barca, Bayern, Monaco, Porto, Real. Fura egy névsor angolok nélkül. Részemről akkor már nyerje valamelyik underdog, és mivel a Monaco-Portonak semmi esélye, marad a Juve, nyerjék ők, már csak azért is, mert nagyon kíváncsi lennék a biancanéni posztjára, amit Allegri takarodj de kösz a BL-ért kéne megírni 🙂

    • Drogba11

     Vicces lenne egy Porto-Monaco döntő megint, de szerintem most egy PSG-Bayern lesz. Nem tudom miért, csak így érzem.

     • Petikee95

      Én Barca-Bayern döntőt várok, feltéve, ha addig elkerülik egymást.

    • WudigessBoi

     Nekem annyit nem ér meg, annál jobban rühellem a Juvét:)
     Mondjuk én vállaltan defektes vagyok, nálam a calcio ún. szeretetének kb. 95%-a a Laziohoz köthető.

    • Juve? Ne máááár 🙂 Ők is úgy beérik azzal, hogy minden évben laposra verik az időközben középcsapattá amortizált riválisaikat.

  • Idemitirjak

   Portot lehet pedig a fekete ló, nem is játszanak csúnyán az meg még plussz pont is. Nekik örülnék ha behuznák. Illetve remélem nem a Barca, Real, Bayern 3asból kerül ki a végső győztes, mivel már így is bőven túl van sztárolva minegyik együttes.

   • A Portonak én is örülnék, de nekik már ez is szép eredmény. Ha közbejön egy deus ex machina, és megnyerik, azzal komoly leckét adnának mindegyik csapatnak. Köztük nekünk is.

 • Khal Drogo

  A City tökönlőtte magát ezzel a feltolt védekezéssel. Történelmi KO vereséget úsztak meg.

  • nem láttam a meccset, csak text-coverage-et, de ott ezt írták a végén (egy angol oldalon!):

   FULL-TIME – BARCELONA 1-0 MAN CITY (AGG: 3-1) – It’s all over, a premature closure for England in this season’s Champions League, but that was a joy to watch from Barcelona. Rakitic scored the only goal, but in truth it could have been 9-1.

  • Drogba11

   Pellegrini utolsó hónapjai a City élén. Ez most már egyre biztosabb.

 • Megkockáztatom a szél magvainak elszórását, és biztos vagyok abban, hogy vihart aratok, de megkérdezem, mert érdekel a válasz:
  (azzal a jóleső érzéssel, hogy csak a saját meccsünket láttam)

  Jobb-e vajon Arsenalként vagy Cityként kiesni a BL-ből, mint a Mourinho-i úton? Az eredmény ugye ugyanaz, kiesett, kiesett, kiesett. Egyedül mi nem vállaltuk fel a nyílt küzdelmet, viszont messze nekünk volt a legtöbb esélyünk a továbbjutásra.

  • Drogba11

   Sajnos mi nem játszunk. Se szépen, se bajnok aspiránsként. Igaz, mondjuk eredményesen, ami a bajnokságot illeti. Ez biztos, hogy forma probléma, fáradság, motiváció kell. Ez a BL-re is kihat. Örültem volna, ha szép játékkal, felszántva a pályát esünk ki (ahogy 2012-ben megnyertük, ugyanazzal a mentalitással most tovább mentünk volna). A kérdésed aktuális, jó is, hogy feltetted. A gond az, hogy most a City is a bajnokságra koncentrálhat, ezért nekünk nagyon oda kell figyelni.

   • “Örültem volna, ha szép játékkal, felszántva a pályát esünk ki”

    Hát ez az, csak nem értem, miért. Nem látom, hogy a City vagy ágyús szurkerek egy fokkal is boldogabbak lennének 😉 Igen, tartom azt, amit a posztomban is írtam, hogy a szurkolók számára méltatlanul gyengén játszottunk, viszont a 3 edző közül továbbra is fenntartom, José választotta a legjobb taktikát, és számomra legkevésbé az ő sara a kiesés.

    • Drogba11

     Igaz, ami az eredményességet érinti. Viszont, ami miatt engem zavar, hogy a szezon első felében igenis tudtunk szép játékot mutatni, ami most sehogy nem akar megmutatkozni. Mourinho még mindig a legjobban áll az edzők között, hiszen neki egy trófeája már van a szezonra és a bajnokság is meglehet, ha…
     A pálya felszántás miattunk fontos, szurkolók miatt, hogy hősnek tartsuk a játékosokat. 🙂 Most beszéltem egy ágyús drukkerrel és ki volt akadva, mert pont az volt a baja, hogy minek a szép játék, ha nem eredményes. Szóval itt is pont, ott is pont.

    • Petikee95

     Kétlem, hogy az épeszű City-drukkerek a saját csapatukat várták volna a legjobb nyolc közé a párharcot illetően, szóval nem hinném, hogy annyira csalódottak lennének, maximum a mutatott játékot illetően, illetve azért, mert még csak megszorongatni sem tudták a katalánokat.

  • Go Blues!

   Én is hasonlóan látom, mint Zenzo. Az Arselnak és a Citynek egyetlen percig sem volt valós esélye a 2 meccs alatt a továbbjutásra, írdd és mondd egyetlen percig nem álltak továbbjutásra. Ehhez képest mi néhány perc híján továbbmentünk, kétszer is megvolt az esélyünk. Szerintem ég és föld a különbség. A fos játék az más kérdés.

   • Petikee95

    1. Ha szerinted az Arsenalnak nem volt esélye a negyeddöntőbe jutni, akkor ajánlom Giroud helyzetét 0-2-nél, ugyebár ha az gól, akkor ott vannak a legjobb nyolc között (valószínűleg).
    2. Számít az valamit, hogy a meccs 80%-ában mi állunk továbbjutásra? 100 méteres síkfutásban sem az első 99 méteren kell vezetned… De akár Egerszegi Krisztina nevét is megemlíthetném példának.

    • Go Blues!

     Az Arsenal az örök HA csapata. Minden évben ugyanez megy, ha ezt meg azt belövik akkor továbbjutnak, vagy bajnokok lesznek vagy mittudomén. Mégse sikerül nekik sose. Szerinted ez véletlen?

     • Petikee95

      A fociban nincs ‘ha’ nyilván, ezzel arra utaltam, hogy az erős túlzás, hogy nem volt esélyük. Abban a helyzetben például benne volt a gól, ezáltal a továbbjutás is.

      • a mi játékunkban is benne volt a továbbjutás. Kétszázakárhány percig. Esélyünk nekünk volt, csak elpuskáztuk. Nekik helyzeteik voltak. Azért nem ugyanaz, mégha most nagyon felhúzott szemöldökkel nézitek a Chelseat, akkor sem 🙂

    • “Számít az valamit, hogy a meccs 80%-ában mi állunk továbbjutásra?”

     Pont annyit, amennyit a szép játék 😉

     Én meg a fociban a Chelsea nevét említhetném 🙂 az a csapat, amit nyert, úgy nyerte meg, ahogy. Igen, most változáson megy keresztül, de nem fog minden varázsütésre végbemenni.

     • bilala

      ez igy nekem nem tiszta. tehat akkor neked a jatek osszkepe nem szamit vagy szamit? (es itt ugye tok mindegy, hogy ez alatt a szep jatekot, vagy a jo taktikat ertjuk, mivel csak a tovabbjutas a lenyeg es minden mas csak masodlagos.) viszont ha igy van akkor nincs ertelme kulobseget tenni, azaz a jo taktika ami vegul eredmenytelen, mert megsem volt olyan jo, pont olyan nagy nulla, mint a szep tamado jatek aminek a vege kieses. (amugy nekem speciel a szepen jatszva kieses jobb es sokkal konnyebbn emesztheto, mint az eltaktikazott lelektelen, nem tamados nagy semmi)

      • visszautalnék oda, amit már fentebb megírtam: nyilván számít. De az ember alapvetően azt akarja, és nem hiszek annak, aki mást mond, hogy a csapat(a) győzzön. Aztán utána egyéni szimpátiától függően prioritás, hogy szépen játsszon, sok gólt lőjön, vagy inkább taktikailag fojtsa meg ellenfelét, és a cél nem a sok lőtt gól, hanem inkább a clean sheet a cél, hogy a szép játék alatt inkább a labdafényezős, birtoklós, sok, rövid, lapos passzos játékot érti, vagy egy inkább deffenzívebb, masszívabb védekezésű, inkább kontrajellegű játékot érti, stb, miegymás, akármi.

       Itt ebben a pontban azon vitáztunk, hogy igen, kiesett mindhárom csapat, mindhárom különbözőképp. Különböző meccsképpel, különböző eredménnyel. Viszont míg a mi lófaszsemmi jellegű játékunk hiába nem volt szép, de benne volt a továbbjutás egészen a végéig, addig a szépen meghaló csapatokban pedig szinte a végéig nem volt benne a továbbjutás.

       Erre reagált Péter kommenttárs úgy, hogy mennyit számít az, hogy a meccs 80%-ában mi álltunk továbbjutásra, ha a végén kiestünk. Én meg erre mondtam azt, hogy kb ugyanannyit, hogy milyen játékkal estünk ki – annyit számít. Igen, utólag lehet azt mondani, hogy kiestünk, akkor már miért nem játszottunk legalább szépen, de hát könyörgöm, majdnem továbbmentünk. Míg tessék, ott van a másik oldal, akik meg azon hőbörögnek, hogy milyen tök jó, hogy az Arsenal milyen szépen játszik, mikor már sorban ötödik éve nem képes továbbjutni ennél a szintnél. A szurkoló örök elégedetlen, mi is, én is. Csak nem értem az abbéli hőbörgést, hogy pfejj Chelsea, hát hogy lehet így kiesni (egyesek egészen addig mennek, hogy így tilos kiesni), főleg olyan emberektől, akik véleményére sokat adok, mikor a Chelseanek, főleg a feljosésított Chelseanek az a módszere, hogy az ilyen meccseket megnyerje _valahogyan/akárhogyan_. Ezzel szemben a másik két csapat vállalja azt, hogy azt játssza, amit tud, aztán vagy győz vele, vagy nem.

       Én tisztában vagyok vele, hogy ez amolyan félig tele v félig üres pohár esete (azaz nem lehet objektív igazságot tenni, mert az eredmény mindig szubjektív). Én magam amolyan félig teli pohár ember vagyok, az élet minden területén, a fociban is. Megpróbáltuk, úgy, ahogy jónak gondolta az edző/csapat, aztán végül nem sok híján, de nem sikerült. Számomra ez többet ér, mint az Arsenal féle hát, csináltuk, amit tudunk, és a végére már majdnem odaértünk, hogy továbbjutunk – verzió. Bízom benne, hogy tisztult a kép. Ennél jobban nem tudom, el tudom-e magyarázni, mi forog az én fejemben.

       • WudigessBoi

        Picit magamra vettem. Hadd kérdezzek vissza: továbbjutni csak úgy tudtunk volna, ahogy próbáltuk? Ennyire para volt a PSG, hogy még emberelőnyben is rizikós lett volna (többet) támadni? Ennyire jók voltak az első meccsen, hogy csak azon az áron tudtunk volna egynél több kaput eltaláló lövést abszolválni, hogy mindegyikre jut cserébe egy kapott gól? Mert ha igen…

        • Heh 🙂 kezdem lassan feladni. Úgy nehéz vitázni, hogy mindig több dolgot akartok belelátni abba, amit írok, mint amennyit valójában írok. Persze, hogy nem csak úgy tudtunk volna továbbjutni! De attól mi még így próbáltuk meg, és dögöljek meg, ha ez meglepő módja volt a dolognak. És nem miattam 🙂 Ez szemléletbeli különbség.

         José ezt tudja, ebben bízik, így döntött. Én, csak nem vagyok ezen meglepődve, és nem is vagyok vele elégedetlen. Soha nem írtam azt, hogy elégedett voltam a látottakkal, csak azt, hogy nem vagyok hozzátok képest kb feleannyi mértékben sem csalódott, hogy így történt. Ettől még nem tapsikolok itt örömömben, hogy így történt, és még csak nem is dícsértem meg ezért senkit. Én mindössze azzal szálltam vitába, hogy miért lett volna jobb kiesni mondjuk 5-3-mal, ha kb az elejétől a végéig nem látszik esély a továbbjutásra. Ti is azt mondjátok, hogy a PSG ellen tovább kellett volna menni. A módjában van a vita. Az Arsenalnak is tovább kellett volna mennie a Monaco ellen. Mindkét angol csapat 3-3-mal esett ki. Csak, nekünk közben kinézett a továbbjutás, Wengeréknek meg nem, hiába játszottak látványosabb meccset a miénknél.

       • bilala

        szerintem semi gond nincs azzal, hogy kulonbozik a velemenyuk. ez ilyen. kulon tetszik, hogy nem vagy rest meg akar ilyen hosszan is valaszolni. viszont en azert kezdtem kicsit szorszalhasogatni, mert bar eleg sokszor egyetertek azzal amit irsz/kommentelsz, de nehol ugy erzem, kicsit magadnak is ellentmondasz. azt irtad pl (most szo szerint nem fogom visszakeresni), hogy mi nem erdemeltuk meg a tovabbjutast, a psg meg meg annyira sem, ezt ha nagyon leegyszerusitjuk, akkor mi jobban megerdemeltuk volna a tovabbjutast (kicsit ezt tamasztja ala, az is, hogy szerinted ez egy jo taktika volt – ami szerintem azert erosen ketseges, foleg a hazai meccs tekinteteben). viszont amikor az elso merkozes kapcsan felmerut, hogy a pgs siman gyozelmet erdemelt volna (mert tobbet tett erte) akkor azt irtad, hogy szerinted nem, mert nem rugtak be a helyzeteket, tehat balfaszok voltak, tehat nem erdemeltek semmivel sem tobbet. magyaran a vegeredmenytol tettel fuggove mindent. viszont ezt a gondolatmenetet kovetve mivel a chelsea (raadasul hazai palyan, emberelonyben) esett ki, ok sem erdemeltek semmit, es semmikeppen sem tobbet mint a psg…en itt latom egy kicsit az ellentmondast. tovabba, ha nagyon leegyszerusitjuk a dolgokat, mi is es az arsenal is a merkozes hajrajaban 1 golra volt a tovabbjtastol. az, hogy elotte hany percig alltunk tovabbjutasra teljesen indiferens. ok jatszottak egy nagyon szar merkozest meg egy jo merkozest, mi ket szar merkozest. nyilvan magambol indulok ki, de nem sok percet elveztem annak a 210 percnek. ha mondjuk odakint jatszunk egy 2-2-t, othon meg egy 3-3al kapunk ki, ugy hogy vegigtamadjuk a merkozest, rugunk 3 kapufat, az ellenfel kapusa bravurt bravurra halmoz, majd a vegen egy szerencsetlen gollal kikapunk, akkor is ideges lettem volna, de konnyebben emesztettem volna meg ezt. (termeszetesen elfogadom, ha valaki ezt maskent latja, de szerintem jelen esetben inkabb te kepviseled a kisebbseget :). es amugy meg a legvegere, szerinted az betudhato jo taktikanak, hogy hazai palyan emberelonyben kivarasra jatszunk, ugy, hogy 1 bekapott golall maris komoly elonybe kerulhet az ellenfel, ahelyett, hogy tamadnank es eldontenenk a merkozest 1-2 gollal? (igazabol tenyleg nem muszaj megvalaszolnod a kerdesem/kerdesimet, maradhatnak amolyan koltoiek 🙂 irtal mar igy is eleget a temakorben, de muszaj voltam erre meg valaszolni egyet :))

        • ha meghagynám költőinek, nem én lennék 😉

         most én sem keresném már vissza minden szavam, sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy a különböző megfogalmazások miatt ténylegesen itt-ott ellentmondtam magamnak, de nagy vonalakban azért a gondolatmenetem látható, különben nem vitázna velem a (valóban) többség. Én nem azt akartam kihozni, ha így is tettem, hogy ez volt a legjobb taktika, amit választhattunk, csak azt, hogy szerintem a taktika volt kevésbé az oka a kiesésünknek. Ha eddig nem lett volna egyértelmű, hát leírom: szerintem (is) joggal estünk ki, és joggal ment tovább az a PSG, aki jobban akarta a győzelmet, többet tett érte. Bár egyesek szerint ilyet sem lehet mondani, szóval már nem tudom, mit írhatok le 😀

         Sőt, bár nem rémlik, hogy azt írtam volna, hogy én mennyire élveztem a 210 percnyi szenvedést, amit összehoztunk, de leírom azt is: nem volt szórakoztató, sőt, szar volt, és úgy gondolom, ezt le is írtam korábban is.

         És a végére a 2-2 + 3-3, végigtámadott mérkőzés, kapufák, kapusbravúrok, hazai pálya, emberelőny, kivárás, miegymás: én pedig itt érzek markáns különbséget a kettőnk (és itt most ne magadat, ne csak magadat értsd, hanem mindenkit, aki így véli) között, mert itt nem az Everton ellen játszottunk a PL-ben, hanem a PSG ellen a BL-ben. Kicsit úgy (na jó, nagyon) úgy érzem, hogy akik az “ellentábort” képviselik, úgy gondolják, hogy ez a PSG egy simán verhető kategória, mint egy Leicester vagy tudomisén. Szerintem pedig ez a PSG egy nagyon is jó csapat, aki sokban hasonlít JM első Chelseajére, fizikális, 4-3-3-as, határozott, erőteljes, jó, összeszokott kis csapat, olyan klasszisokkal, mint Ibra, Cavani, Tiago Silva, vagy (hiába utálom annyira, de) Motta, nem beszélve Lavezziről, stb. Számomra ezért is volt elfogadhatóan jó taktika a “beszari” taktika, ezért is nem fáj annyira a kiesés, és a kiesést továbbra is leginkább abban látom, hogy a hórihorgas, egyébként határozott és jól fejelő védelmünk háromszor is képtelen volt levédekezni egy beadást, míg a támadósorunk meg olyan volt, mint mikor egy impotens szatír próbál megerőszakolni egy nővé operált férfit :))

  • Zola

   Mindenképpen jobb.Mou taktikáját megértem idegenben,nem kell erőltetni,hozzunk egy x-et vagy egy jó kis kontrából 1 gólos előnyt.De otthon meg kell nyomni és támadni kell.Ha így esik ki a csapat,a szurkoló is elégedett valamilyen szinten.Úgy esett ki a csapat,hogy szinte 10 perc ellentmondást nem tűrő focit sem láttam.Legalább hazai pályán…….

   • WudigessBoi

    Így vagyok ezzel én is. A vereségre/kiesésre a legjobb gyógyír az, hogy legalább megpróbáltuk: küzdöttünk, megvoltak a helyzeteink, stb.
    Én így szurkolok a magyar válogatottnak is, akikkel kapcsolatban az amszterdami 5-3-as vereség az egyik legszebb emlékem a vereség ellenére, mert ott tényleg megpróbáltuk és többen is kimaxolták saját képességeiket (pl. Gera). És nem cserélném el azt egy játéktördelős-bekkelős 0-1-re, ahol a 86. percben szedünk be egyet. De még 0-0-ra sem.

    • Magával a nézettel nem lehet vitázni – egy szubjektív véleménnyel, érzéssel aligha lehetne. Elfogadni viszont nem fogadom el azt, hogy a “vereségre/kiesésre a legjobb gyógyír az, hogy megpróbáltuk”, mert ez pont nem szokott senkit érdekelni, és benneteket sem. Persze az emlékezetem nekem sem a régi, és ezért felszínes, szóval ha előkaptok a múltból pár engem megcáfoló kommentet/posztot, készséggel elismerem, tévedtem 🙂
     Bevallom, tudom, hogy genyóság ez egy kicsit, mert a Chelsea inkább nyer szar játékkal, mint jóval veszít, így nem egyszerű példát keresni.

     (a magyar válogatottat meg ne keverjük már a foci közelébe, még a végén elszégyellik magukat)

     • WudigessBoi

      Azért hoztam példának azt, mert ott kimegyek a meccsre szurkolni. Meg egy kicsit azért is, mert a válogatott nem élcsapat (finoman szólva sem), szóval nem hajt címekért.
      A szurkoló élvezni akarja a meccset, együtt élni a játékkal, szép megoldásokat és gólokat remél. Ezért szerintem jobban szórakoztatják a helyzetek és a végigvitt támadások, mint az előny birtokában kontrollált játék középpályás izmozással.
      A PSG elleni kiesésünknél meg kevés keservesebb van, mert abba benne volt minden, ami dühítő: eltaktikázás, szerencsétlenkedés, gyávaság, elszalasztott lehetőség. Azért is volt itt mindenki idegállapotba, mert tilos így kiesni. Sehol sem jött ki se a 90 perc emberelőnyünk, se a hétvégi szünnapunk, se a hazai pályánk, se az ún. BL-rutinunk. Megakartuk oldani okosba, de nem jött be.

      • Nyilván különbözünk, ennek egy része-jó része az emberi természetből fakad, én magam gyanítom nem véletlen választottam a gazdasági-kereskedelmi-pénzügyi pályát; ott is kell taktikázni, kivárásra játszani, blöffölni, buszozni – a tőzsdére sem mehetsz be azzal, hogy én mindent és mindenkit megveszek.

       Azonosulni tudok azzal a gondolattal, hogy a szurkoló élvezni akarja a meccset, satöbbi, satöbbi. DE, CSAK, ha elé tesszük: másodsorban. Mert első sorban a szurkoló azt akarja, hogy a csapat(a) győzzön. Bármiáron, Mindenáron. Gáboráron. Ezzel vitatkozhat bárki, de úgysem hiszem el neki, hogy nem így van. Aztán lehet azon lamentálni, hogy jajj, hát mennyivel jobb lett volna, ha szebben játszva győzünk – vagy esünk ki. Nyilván így, hogy kiestünk, többek sértve érzik magukat, hogy ejnye, s ha továbbjutunk, is biztos lettek volna efféle hangok, csak jóval kevesebb, és kevésbé éles. És mivel itt eléggé egy paraszthajszál volt a különbség, ezért furcsállom ezt a nagy ágállást, hogy hát azért fújjj. Na de mind1. Ha ilyen játék mellett is 5-0-lal megy tovább a PSG, azt mondom, oké, akkor már miért nem haltunk meg szépen – de így?

       A magyar válogatott meg több okból is rossz példa, egyrészt, mert ahhoz tényleg kötődik az ember, és biztosan jobban, mint akármelyik klubcsapathoz, akár követi őket, akár nem. A nemzeti identitás kódolva van. Másrészt a magyarok sajnos jelenleg már nem nagyon találnak olyan futballt játszani képes nemzetet, akik ellen ne háromesélyes meccsnek indulna neki.

       • Go Blues!

        Üdv a klubban! 🙂 Én is pénzügyekkel-tőzsdével töltöm az időm javarészét. És igen, ennek a területnek a komplexitása nagyon hasonlít egy ilyen kieséses párharcra, ahol néha MINDENT be kell vetni, akár még azt is, hogy 120 percen keresztül csaljuk a focit. Finoman szólva sem volt szép, amit csináltunk, viszont hogy rossz lett volna a taktika, ez totál hülyeség…..

       • WudigessBoi

        Nézd, én azért sem szégyellem a BL-győzelmüket (és annak módját), mert úgy vagyok vele, hogy a védekezés, a kitartás, az akaraterő és a csapatszellem is a játék része, amiben lenyomtunk mindenkit, hiába volt csak 30%-os a labdabirtoklásunk és hiába passzoltunk harmadannyit és lőttünk kapura hatodannyit, mint az ellenfeleink.
        Ez egy komplex buli, ahogy írod, elemi része a taktika: mit hogy védünk ki, mivel mit kockáztatunk, mire mi a jó reakció, stb. Számomra ez olyan, mint a sakk, ahol folyton taktikázol, kalkulálsz, egyszerre támadsz és védekezel…
        A kérdés viszont arra irányult, hogy jobb (illetve kevésbé fájó) kiesni. Mi úgy estünk ki, hogy nem adtunk bele mindent, azon voltunk, hogy célracionálisan lepörgessük az órát. Néha ez is kell, de talán azért is bosszant ez az egész, mert mi most nagyon ráálltunk erre és úgy érzem, kimerül annyiban a futballunk, hogy húzzuk be valahogy. Én meg sajnos nem vagyok (már) az a glory hunter, aki szívesen nézi 80 percig az alibizést és a futball kezdeményezésének elfojtását, hogy aztán a végén szusszanhasson, hogy na jól van, csak túl vagyunk ezen is egy szaros 1-0-val.
        A szurkolás nagyrészt szenvedély kell, hogy legyen. Inkább ordibálok, hogy támadjunk már vagy bazmegolok, hogy mekkora helyzet maradt ki megint, mint hogy nézzem, ahogy gyűri egymást két óvatos csapat, vagy szorongjak azon, hogy kihúzzuk-e az egész csapatos bekkeléssel a hátralévő 20 percet.

        • Go Blues!

         Emocionálisan tökre igazad van, racionálisan meg tökre nincs. Ez kb. ilyen Arsenal vs. Chelsea-dilemma a la elmúlt 10 év.

         • WudigessBoi

          Nem értem, miért túlzó elvárás az, hogy kettőnél több kaput eltaláló lövésünk legyen egy kupameccsen, vagy hogy domináljunk hazai pályán emberelőnyben.

 • Wenger időközben megint elhintette könnyeit. Most az idegenben lőtt gól-szabályt akarja eltöröltetni. Még szerencse, hogy csak Mourinho rinyál mindig.

  • Ez egyébként valahol jogos. Én magam sem rajongok túlságosan érte – viszont még senki nem állt elő olyan ötlettel, ami jobb lenne a jelenlegi szabálynál. Wenger állítólag már évek óta kardoskodik amellett, hogy változtassanak, bár azt még sehol nem olvastam, hogy ő mire változtatna. Jelen keretek közt kb az egyetlen reális dolog a szabály eltörlése, és akkor hosszabbítás+büntetők, de az mennyivel jobb? Kb semmivel, sőt. A cél akkor is az volt, hogy a gólok számát növeljék, és erre most is jó – így is elég biztonsági játék folyik a meccspár legalább első meccsén (hát még ha a Chelsea is játszik :)) ), a szabály eltörlésével max az olasz csapatokat, meg a 0-0-ákat hoznánk vissza a kieséses szakaszba. Így az idegenben játszó csapat legalább tényleg valamennyire rá van kényszerítve a góllövésre.

   • Igen, de ez az egész Wenger-féle “kampány”… Mintha nem ennek tudatában lépnének pályára már évek óta. Egyébként személy szerint a szabállyal nekem nincs sok bajom. Ez legalább egyfajta plusz annak az idegenbeli csapatnak, amelyből többet kivesznek bizonyos külső körülmények. Az utazás, a szállásolás, az idegen környezet vagy ha keletebbre/északabbra megyünk (és vice versa), akkor a klíma. Ha ezt eltörölnék , sokkal enerváltabb, inaktívabb és akadozóbb lenne minden egyes meccs. Enélkül biztosra vennék 3-4 tizipárbajt a kiesés szakasz során.

    • így van. De sosincs jó megoldás, aranygól ezüstgól, idegenben rúgott gól, stb. viszont, a büntetők nem tudom, kinek jók. Ott nem mehet biztosra senki.

     • Én a 30 perc ET-vel vagyok így. Addig volt értelme, ameddig az arany/ezüstgól közrejátszott, de manapság nagyjából minden csapat a háta közepére kívánja ezt. 10/9 ET-n csak lötyögnek, elvétve akadnak jó momentumok. Én a 90 perc után rögtön benyomnám a tiziket.

      • Látod, én meg azt nem hagynám ki. Most a PSG ellen is ott (is) nyer(het)tünk volna, végül ott nyert a PSG. Mi ott nyertünk a Pool ellen a Coc-ban. Jó az 🙂

      • Idemitirjak

       Aranygól 30 perc, ha nincs döntés szétlövés egyesével. Csak egy gól kell, illetve még lutribb elsőhibás büntetővel kiesés talán biztatná a csapatokat.

 • Didier90

  Sziasztok!
  Ha van valakinek egy múködő streamje az everton meccshez akkor dobjon már meg vele

 • Az Everton ezzel el is játssza Anglia hattyúdalát. Messze az ő vereségük a legrútabb…

  • WudigessBoi

   Utolsókat pihegik ők is Európában. Kár, örültem volna, ha továbbjutnak.

   • Azért egy ukrán csapattal 5 gólt kapni… És még csak nem is a szatyroktól. Minden angol csapat összehozott valami olyat idén, amin jót lehet röhögni…

   • van még 8+ percük két gólra. Tekintve a gólesőt, semmi sem lehetetlen.

 • picioff: csak kitűzte a várakozásoknak megfelelően a fifa dec 18-ra a fifa22 zárónapját. Már beszéltünk itt róla az ötlet felmerülésekor, én már akkor is hülyeségnek és felháborítónak tartottam, de meglepően kevesen reagáltatok akkor. Én továbbra sem értem, ez miért jó – már persze nem a triviális okokon kívül, hogy azért lesz ott a VB, mert kurva sok pénz ment zsebbe, ha meg már így döntöttek, akkor ne rohadjanak meg az ezer fokos nyárban, de nem értem, az hogyan nem lehetett szempont, hogy szétcseszik a teljes bajnoki és uefa versenynaptárat…

  • Khal Drogo

   Valszeg egy különleges év lesz a 2022. Különleges lebonyolítás lesz. A BL előbb kezdődik majd és majd nyáron lesz a döntő, nem májusban. A bajnokságot meg az első harmadánál megszakítják. Box-in-Day kuka. A klubcsapatok pedig hatalmas pénzeket fognak kapni kárpótlásul, az arabok majd kifizetik. Máshogy ez nem fog menni.

   • mohacsia

    Box-in-Day 😀 Erről hirtelen ez jutott eszembe:

 • Petikee95

  Mit szóltok az angol kerethez? Hiányoltok valakit, esetleg van számotokra meglepetésember? Tőlünk Cahill kapott meghívót.

  • Őszintén szólva az angol lehetőségek szegényességét mutatja, hogy Jones, Smalling vagy Shaw ott lehet a keretben, de Carrick sem tudom, mit keres ott, vagy akár Gibbs, míg mondjuk fura, hogy Ox, Dawson vagy Bertrand meg nincs ott. Sőt, engem az is meglepett, hogy Danny Rose neve fel sem merült. Igazából Cahill is kérdőjeles lehetne, de hát az előbbiek után már minek. Kíváncsi vagyok, hogy Tomkins, ha nem műtik, szóba kerül-e. De nem hiszem.

   • Petikee95

    Én Austint hiányolom. Mégiscsak lőtt 15 gólt 29 forduló alatt.

    • igen, opció lehetne, de a pozíció telített. Ráadásul úgy, hogy össze lehet rakni a dolgot egy klub játékosaiból nagyrészt. A válogatottak esetében már jó ideje azok tudnak sikeresek lenni, akik egy olyan mag köré tudnak építkezni, akik klubszinten együtt játszanak (Spanyolok-Barca, Németek-Bayern), ahonnan 3-4-5 játékost lehet hozni “együtt”. Ha Hodgsonnak van egy kis esze, a támadósort a Poolból rakja össze, Studge, Sterling, Hendo, Lallana. Hamiskilencesbe Rooney, stb.
     én valami ilyesmit (b)írnék ki: 4-2-3-1
     Forster
     Clyne, Cahill, Jagielka, Baines,
     Henderson, Barkley/Milner
     Lallana, Rooney, Sterling
     Sturridge

     A B verzióm:
     ..
     Townsend, Sterling, Walcott,
     Kane

 • Khal Drogo

  Javítsatok ki de a Chelsea az egyetlen angol csapat aki veretlenül zárta a nemzetközi kupaküzdelmeket és az egyetlen BL résztvevő aki ezt a szezont vereség nélkül hozta le a Bl-ben, igaz a favoritok egyikével sem találkozott. Nem mintha ez megváltoztatna mindent, de azért látható a fejlődés. annak ellenére hogy most a 16 között kiesett a csapat.

  • Jaja, minden tök jó, de majd páran megmagyarázzák, hogy mindez nem ér semmit, mert ‘ahogy’ kikaptunk 🙂

   Viccet félre téve szerintem az (számomra az) volt az elvárás a BL-ben a szezonban, hogy jussunk tovább a csoportból (a sorsolás után: első helyen), aztán kész, utána jutalomjáték – ezért is örültem a PSG-nek, mert ellenük ki lehet esni. Szerintem a másik két angol csapat nagyobbat égett, mint mi, de láthatóan ez a vélemény nem feltétlen népszerű.

   • mohacsia

    Jó de engem nem boldogít az, hogy…. ja várj… kit akarunk becsapni? Az boldogít csak igazán, ha az Arsenalt szopni látom. 😀

   • lamps8

    Azért nem népszerű, majd rajtad kívül szerintem senki nem gondolja így.

    • Stonci81

     hát tévedsz

     • lamps8

      Az elfogadható szezon előtti elvárás lenne , hogy egy Chelsea Jose Mourinhoval 400milliós kerettel, a csoportból jusson tovább?
      Az oké hogy a PSG ellen nem gáz kiesni, én is így gondolom/gondoltam a sorsolásnál, de semmivel nem égőbb egy földönkívüli formában lévő Messivel felálló katalán romaseregtől kikapni, mint 60 perc emberelőny után hazai pályán a franciák ellen. Szóval ez sem lehet helyt álló.

      • “Az elfogadható szezon előtti elvárás lenne , hogy egy Chelsea Jose Mourinhoval 400milliós kerettel, a csoportból jusson tovább?”

       Ha a főcél a bajnoki cím, igen. Lehet álmodozni triplázásról, meg négy győzelemről, de az még nem véletlenül nem jött össze senkinek Angliában; még a duplázás is nagy szó. RDM felért ennek a csúcsára egy kiforrott kerettel – de te (meg szerinted mindenki) ezt egy újjáalakkuló kerettől várja el – a duplázás még így is meglehet, szerintem már ez is kurva nagy szó. Cserébe nézd meg, RDM hol végzett a bajnokságban… valamit valamiért.

  • acsdav2

   Még a Porto is veretlen, bár alig ha fogja megúszni vereség nélkül a Bayern elleni párharcot. Így minden bizonnyal mi leszünk az egyetlen veretlen csapat.

   • de a Porto nem angol csapat 🙂

    • acsdav2

     “az egyetlen BL résztvevő aki ezt a szezont vereség nélkül hozta le a Bl-ben” Sztem ez nem csak az angol csapatokra vonatkozik.

     • mea culpa, jogos, én eddig jutottam:

      “Javítsatok ki de a Chelsea az egyetlen angol csapat aki veretlenül zárta a nemzetközi kupaküzdelmeke” 🙂

  • Frenky54

   Nem “aki”, hanem ami, vagy amely 😉

 • Khal Drogo

  A következő körben Germany előzést mutat be minden bizonnyal az UEFA rangsorban. Anglia lecsúszik a 3. helyre, ez még 4-es indulást ad a Bl-re. Szerencsés sorsolással, pl. Juve – Monaco és Napoli – nem Wolfsburg az olaszok is tovább közelednek, de ők még mindig messze lesznek egy idei előzéshez.

 • myheartisblue

  Hivatalosan is felkerült a videó az ifik továbbjutásáról az FA Youth Cup döntőjébe! Nagyot küzdöttek a srácok, lehetne néha tanulni tőlük…

 • Petikee95

  Fabregas és Costa is meghívót kapott a válogatottba. Nyilván nincs benne semmi meglepő, csupán leírom a tényeket, hátha valakit érdekel a spanyol keret.

 • Khal Drogo

  A Guardian szerint nagy vérátömlesztés jön a City-nél.

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/man-city-kiarusitasra-keszul-manszur-sejk-a-bl-kieses-utan-2402083

  Ennyi játékost biztosan nem fognak lecserélni.

  • Idemitirjak

   Ismerve pedig a Citeh igazolási szokásait, nem kizárt.
   Számomra a nap híre, Luis visszatérne Madridba, mi meg akkor már Koke üzletbe felhasználnánk.

   • myheartisblue

    Ezt maga Luis cáfolta meg a nyilatkozatában…ő ki szeretné tölteni a 3 éves szerződését. Persze az átigazolási huzavonák mindig zavarosak, idény közben senki nem fogja bevallani, hogy nem így van. KOKE érkezésének mindenesetre örülnék, de túltelítettség van azon a poszton Négerekből-ottan (Kukachaj, Ramisten, Will-I-aM)személyében. Továbbá kétlem h. Luis távozna, mert akkor nem lenne bal hátvédünk és jobb szél pedig majd kifakadni. Tehát észérvekkel is megmagyarázható ennek az üzletnek a bukása.

    • Idemitirjak

     Nyilatkozat és az igazság nem ugyanaz, 30 lesz már, pár éve van csak hátra a toppon, meg amúgy is élete formájában érkezett ide, ezért nem hiszem, hogy a Chelsea kispadján üllve képzeli el magát. Éppen ezért kételkedek, nem tudom miért is maradna jövőre itt egy ilyen szezon után.

     • myheartisblue

      Hát értem…dehát kire foguk rásóznni egy formán kívüli 30-as padmelegítőt? Kezd talán kirajzolódni, hogy egy picit meggondolatlan üzlet volt… Ennek ellenére, a következő 3 mérkőzésen adnék neki esélyt, nem játszott soha kimondottan rosszul, Azpira is ráfér néhanapján a pihenés.

      • Idemitirjak

       Atletico vissza venné szerintem, csak jó nagy veszteséggel számunkra. Csak a bajnokság maradt, így bármiféle rotálás, pihentetés még esélytelenebb, mivel innentől heti egy meccs lesz kb., szóval fáradtság kizárható, Mounál meg nagyon gyenge játék miatt lehet kikerülni a sablon kezdőjéből.

 • Petikee95

  A mai sajtótájékoztató címszavakban:
  – Mikel továbbra is sérült
  – Kellő méretű az előnyünk, de sok van még hátra
  – Augusztus óta a hátunkat nézi a mezőny, még szép, hogy mindenki a Chelsea skalpjára pályázik
  – José kimondottan elégedett a jelenlegi kerettel – itt lenne az ideje bajnokságot nyernie a Chelsea-nek
  – A tapasztalatok azt mutatják, hogy év végére fel tud pörögni újra a csapat
  – Loftus-Cheek jövőre az első csapatba kerülésért fog küzdeni – egyelőre óvni szeretné őt José

 • Cesc Fabregas will miss our next two games against Stoke and QPR if he is booked against Hull.

  Tuti beszereztetünk vele egy sárgát vasárnap. Megyünk mi még komolyabb helyekre is.

 • Pingback: Feltámadás reményében | Lion Rampant()