Istenkísértés

0323 hull-chelsea1A legutóbbi három meccsen összesen öt gól előnyünket egyenlítették ki ellenfeleink. Riasztó adat. S ahogy a dolgok tegnap is kinéztek, már azt is értékelni kellett, hogy egyáltalán maradt esélyünk újból vezetést szerezni. Mint ismeretes, megragadtuk a szalmaszálat és (jelképesen, egy gólvonalon épp csak átcsorgó labdával) kiharcoltuk a győzelmet, ami nem lennék meglepve, ha az utolsó könyöradomány lett volna odafentről. Keserédes értékelő alább.

Ráfordultunk a bajnokság negyedik negyedére, kezdődik a véghajrá. Szép lassan előkerülnek a táblázatok, a grafikonok és a matekozások: ki kivel játszik még, ki hogy lehet még bajnok, miazmás. Ami minket illet, már régóta tudjuk, mi a végcél. Repülőrajtot vettünk, hoztuk az ikszeket Manchesterben, s mire a lejtmenet alján nagyon megrémülhettünk volna, ismét hizlalni kezdtük az előnyünket. Ami a lényeg: már az első fordulóktól kezdve az egyik legkomolyabb végső esélyes volt a Chelsea, a City elleni hazai döntetlen után pedig már tényleg egyértelmű arany-várományos. Ha ez nem lett volna elég, az amúgy is sebzett bajnok a Turf Moorban kilőtte a saját támaszkodó lábát is, szóval tényleg már csak az hiányzik, hogy Yaya Touré és David Silva is Chelsea-mezt öltsön és gólt rúgjon az aktuális ellenfelünknek.

Szóval igen, nyomás van rajtunk. Már mindenki bajnokot kiáltott. Sokan azért, mert (be)látják, tényleg mi érdemeljük meg leginkább. Viszont akadnak olyanok is, akik a kárörömüket akarják előkészíteni, mondván, ha innen nem húzzuk be, az a mi hibánk és mekkora ciki lenne. Az igazat megvallva nem szabadna, hogy számítson, ki mit gondol rólunk. Bajnokok akartunk lenni már augusztusban, s ennek tükrében zajlott a felkészülés és ennek szellemében igazoltunk nyáron. A játékosok és a stáb is beletette a maga kemény munkáját, ami beérni látszik.

Amiben vagyunk, az egy átmeneti állapot: innen visszafordulni (és azt mondani, hogy sebaj, megvan a biztos BL-indulás) már vérciki, viszont ilyen hozzáállással és játékkal kínkeservesen lehet csak bevergődni a célba, ha egyáltalán. Magabiztos előnyünk van. Ez egyrészt azt jelenti, hogy belefér egy kis könnyelműség, egy kis balszerencse, de még akár egy kis önsorsrontás is. Másrészt viszont ez a tudat pozitívan kéne, hogy hasson: jó úton járunk, félve tisztelnek minket, nem kell kapkodni. Ehelyett érthetetlen és minősíthetetlen dolgokat művelnek a fiúk a pályán, zömében ráadásul ki nem kényszerített hibák ezek.

Kapitális kapushiba
Kapitális kapushiba

Miközben tehát az előnyünk stagnál – vagy csodával határos módon nő –, a kilátásaink nem dicsők, hanem aggodalmat keltőek. És ez az igazi kultúrsokk. Rossz napot fogunk ki, rendben van. Kicsúszik egy meccs a kezeink közül, rendben van. Eltaktikázzuk, rendben van. De az, hogy folyamatosan minket zavar a gól- és/vagy emberelőny, illetve az ellenfelek botlása, az viszont nagyon nincs rendjén! Mourinhora és csapataira sok minden jellemző, de meginogni a siker kapujában nem szoktak. Márpedig most ez történik. Ez még nem megbicsaklás, orra bukás pedig még úgyse, viszont az intő jelek kiverik a szemünket, a kijózanító pofonoktól meg lassan agyrázkódásunk van.

A Hull elleni meccsre összeértek az igények: mindegy, hogyan, de be kell húzni. Ezt mondták a szép focit követelő szentimentális drukkerek, de azok is, akik szerint José tudja, mit csinál és amúgy sincs ok aggodalomra. Elkezdődött a találkozó, s az első tíz perc három kritikus momentuma nekünk kedvezett: Hazard bő egy perc után vezetést szerzett, Abel Hernandez a kapusba lőtt egy ajtó-ablak ziccert, majd Costa pimasz és nagy gólt vágott a Hull kapujába. Felszabadult játékkal, könnyedén jutottunk tehát kétgólos vezetéshez. Ennél többet kívánni nem lehet, ennél önbizalom-növelőbb (a hazaiak szempontjából demoralizálóbb) forgatókönyv nincs – hogy mást ne mondjak, így vertük le bő két hónapja a Swansea Cityt is (az utolsó többgólos győzelmünk, pedig azóta a Hull a tízedik ellenfelünk). De nekünk nyilván ez sem elég, sőt, még kevés is…

Pedig a kezdés elsőrangú volt
Pedig a kezdés elsőrangú volt

Az első félidő utolsó 35 percében előkerült jó pár kiábrándító mutatvány: érthetetlen egy-egy elleni elvesztett párharcok, hihetetlen kapushiba, helyezkedési malőrök, kriminális passzok, ügyetlenkedések labdakihozatalban… Nem csoda, hogy egyenlítettek a Tigrisek. A játék képe alapján még akár fordíthattak is volna. És borzasztó ez a folyamat: akár a rák az életerős testet, úgy zabálja föl az ellenfél a magabiztosságunkat, a lélektani előnyünket, a mezőnyfölényünket, a vezetésünket. Nincs pálfordulás, csak sok apró momentum.

Térfélcsere után viszont legalább egyértelműen magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Visszatért valami az elveszettnek hitt magabiztosságból, voltak ügyes összjátékok, egymást érték a szögletek. Persze egy ízben hárman is megsorozták Courtois-t, amivel a belga jóvátette a főként miatta benyelt második hazai gólt, cserébe viszont a komplett védelem kompromittálta magát a siralmas helyezkedésével és a cselekvés helyetti bámészkodásával. Papíron még mindig miénk a liga legjobb védelme, de eme jelenetsor gondoskodott róla, hogy ezt legfeljebb a kapus révén lehessen ránk aggatni.

A győzelem mindezek ellenére azért – a helyzetek mennyisége és minősége alapján némiképp érdemtelenül – csak meglett. Remy jó cserének bizonyult, hiszen ismét igazolta, lehet rá számítani. Oscar becserélése viszont csak úgy jelentett pluszt, hogy azzal Ramirest vonta ki a képletből José, mert saját erejéből nem tűnik túl méltónak a viselt mezszámára (és itt tegyük félre Lampard átigazolási politikáját).

Mindhárom gólt Dawsonról lőttük
Remy a padról beszállva nyerte meg nekünk a mérkőzést

A lefújás után megint jöttek a megkönnyebbült sóhajok és a félmosolyok kíséretében összeszorított öklök. Behúztuk. Ennyi, semmi több. A kiesőjelölt vendéglátó szomorkodhat, mert talpra állt mínusz kettőről, kialakított nem egy komoly helyzetet, párharcait jó arányban nyerte meg – a legfőbb bajnokaspiráns ellen, akinél a játékosok néha azt sem tudták, hol áll a fejük. Nem csak a tudáskülönbség nem jött ki, de azt sem lehetett lekottázni, hogy mi lennénk a jobb csapat. Mindezt a Hull ellen.

Jót fog tenni a szünet. Játékosaink zöme elmegy és hazáját képviseli majd a válogatott színeiben. Remélhetőleg mind épségben térnek vissza, feltöltődve tettvággyal, mert kéne egy jó adag lendület itt a végére. Josénak is lesz most ideje átgondolni, hogy is vezényelje itt le a finist. Már csak a bajnokság maradt, kemény kilenc meccsel és kilenc vesztett pontnyi fórral. Hadd szóljon! Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Khal Drogo

  Ahogy közeledik a vége, a kiesés ellen küzdő csapatokat sokkal nehezebb lesz megverni mint korábban. A kiesés a legtöbb játékosnak egzisztenciálisan visszaesést jelent ( nyilván éhezni azért nem fognak ) szerződést élvonalbeli klubtól csak a legtöbben remélhetnek. A PL története tele van csodás megmenekülésekkel, hatalmas hajrákkal. Nem csak nekünk lesznek keserves meccseink. Mert hogy azok várnak a csapatra, az biztos. Nem adják könnyen a bajnoki címet, ez nem egycsapatos bajnokság.

  • Didier90

   Teljesen érthető valahol, ami inkább meglepő szerintem, hogy a már biztos bent maradó kiscsapatokat se könnyebb legyőzni mint a szezon közepén. Ilyen a palack meg a westbrom. És akkor még ott vannak a rangadók… lesz még miért izgulni az biztos

   • mohacsia

    Nyilván csapata válogatja, de szerintem megfigyelhető lesz kb mostantól, az utolsó 8 fordulóban, hogy a Swansea-tól a Newcastle-ig bezárólag két kézzel fogják szórni a pontokat. Mondjuk utóbbi már elkezdte. A WBA meg olyan határeset, inkább kiscsapat kényelmes helyzetben, mint középcsapat. Mondjuk te is azt írtad, hogy kicsapat. Ezt csak arra írtam, hogy szerintem a biztos bennmaradó középcsapatok szokták érdeklődésüket veszíteni a további gombócok szerzését illetően.

    Egyben gratulálok magamnak. Bár a kommentelés nem szépirodalmi műfaj, de ezt kevesebb szóismétléssel és több szövegkohézióval is meg lehetett volna oldani. Ne adj isten még lehetett volna tartalma is. 😀

    • ne igyál annyit 🙂 – vagy többet 😀

  • A Wigan Martinezzel hány szezonon át tudta magát benttartani azzal, hogy az utsó 10-11 fordulóban nyomtak egy komoly véghajrát? Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem legalább 4-5 szezont megéltek így 🙂

 • Didier90

  Nagyon korrekt elemzés +1

  Hasonlókat érzek én is, csak nem tudnám ilyen szépen összeszedni:D

  Off: ” vádat emeltek ” Skrtel ellen xD Próbálták volna nem megtenni

  http://www1.skysports.com/football/news/11095/9773660/martin-skrtel-charged-by-fa-over-alleged-stamp-on-manchester-uniteds-david-de-gea

  • szerintem próbálták.

 • mohacsia

  Amikor 2-vel megy a csapatod 9 perc után és végre reménykedsz, hogy talán egy saját nevelésű ifi is szóhoz jut, mert nagy nehezen legalább a padra sikerült odatenni, majd lenézel a laptopra a többi eredményre, amiken elmerengsz vagy két percet, majd mire visszapillantasz a TV képernyőjére már csak az ismétlését látod az egyenlítő gólnak. Az érzés megfizethetetlen.

  • taybor33

   “Minden másra ott a mastercard.”

  • amikor egy parkolóban ülsz a kocsiban, a kezedben egy lemerülőben lévő laptoppal, majd 10 perc alatt kettónullnál a gép végleg hibernál, te pedig megnyugvással csapod le a fedelet, és indulsz haza, mert érzed, innentől nem lehet gond, majd hazaérvén bekapcsolod újra, és meglátod, hogy 2-2, és csak arra gondolsz, hogy mennyivel jobb az egészségednek, hogy nem láttad a meccset megint, mert miután szétverted a nappalit egy 5*20 cm-s távirányítóval, már kint lógnál a villanypóznán, és a 22000V-tal ugrálóköteleznél…

 • mohacsia

  http://www.thefa.com/news/thefa/2015/mar/greg-dyke-england-commission-homegrown-players-work-permits-march-2015

  EZ AZ! Gyerünk! Csináljuk!

  Ha ez kell, hogy Loftus-Cheek-et vagy egyéb tetszőleges tehetségünket a csapatban lássam Rami helyett…

  • Hm, ez egy csúnyán kétélű fegyver ám.. nyirbálják a klubok szabadkezét, ami nem feltétlenül baj, csak akkor közben nem kell sopánkodni, hogy nem csak a németek előzik majd be a PL-t a nemzetközi koeff listán. Mert igen, szépen hangzik, hogy mennyire visszaesett a rendszeresen PL klubokban az angol játékosok száma – bocs, a HG játékosoké, ami valahol vicc, mert nálunk is bazzeg Fab meg Mikel HG, szóval nem is értem az FA célját, csak hát nem ez az első eset… – szóval szép ez, meg minden, csak ettől az angol fiatalok nem lesznek jobb futballisták. Azon kellene elgondolkodni, hogy jelenleg miért nem kerülnek oda, nem azon, hogy milyen szabályt hozzunk, hogy mégiscsak beszuszakoljuk őket oda, akár tetszik, akár nem. Ez kicsit olyan magyaros megoldás.. 🙁

   Az jó, hogy fejlesztik az edzőket, meg létrehoznak futball-hubokat Angliaszerte, csak ennek kellene lennie az első lépésnek, és nem kéne egyből felfutni a negyedikre – mert ezeknek a dolgoknak nem lesz eredménye varázsütésre, márpedig a fociban 4 év az varázsütés.

   Szomorú, hogy az FA is ebben látja a megoldást. Ezzel kicsit erőt adva a fiatal angoloknak: nem kell annyira teperni az edzésen, nem baj, ha a szenegáli gyerek lefut, vagy a francia jobb kondiban van nálad. Nem kell törekedni, hogy a legjobb légy, úgyis be kell nyomniuk a keretbe, mert honi játékos vagy. Nem lenne jobb, ha a srácok tényleg küzdenének? És a Rooneyk, Lampardok, Gerrardok, Coleok, Terryk, Carrickek, Sheringemek, Owenek, stb, stb maguktól (önerőből) érnék el a szintet, és nem azért, mert a nagytesó úgyis őket választja először a grundon, nem baj, ha egy középátlagot futnak?

   • mohacsia

    Mikel nem HG. Olvasom tovább…

    • jogos, nem tudom, miért kevertem bele.

     • mohacsia

      Mert nem régiben lett angol állampolgár meg ezer éve itt van?

      • Nem, igazából valami rémlett, hogy a szezon előtt napokig sakkoztuk itt a blogon, hogy ki HG és ki U21 és ki nem HG, és valamiért úgy rémlett, hogy őt a hg ládába dobtuk. De nyilván nem, mert nem annyira fiatalon került Angolba. Ezt szimplán csak benéztem 🙂

       • mohacsia

        Engem ez az állampolgársági dolog zavart meg egyszer, de aztán felhomályosítottak, hogy angol útlevéllel sem HG feltétlen valaki.

        • bezony, ez életkorfüggő, 21 éves kor előtt kell min 36 hónapot Angliában játszani hozzá – ezt vinné most le az úúj szabályzás 18-ra. Wenger meg majd csak hozza számolatlan a 15 éves francia négereket 😀

   • mohacsia

    Valahol igazad van, hogy a motivációjuk csökkenhet, de a mostani rendszerrel meg átestek a ló másik oldalára. Nem áll érdekében egy PL klubnak szenvedni az ifistáival, mert lazán megveszi a legígéretesebb, legjobb játékosokat külföldről miután ott már beléjük pakoltak 1-2 szezonnyi felnőtt meccset.

    Nekem ezt a megfigyelésemet azzal szeretem alátámasztani, hogy amikor egy nagyobbacska csapatnál elfogy a lóvé, mert hülyén szórják el, akkor hirtelen a saját akadémiáról is képesek kifejezetten jó játékosokat kikukázni. Lásd Pool, Spurs…

    • Igen, de “régen” ez úgy működött, és jól működött, hogy a kis- és középcsapatokban rendre ott voltak az angolok, a jobbakat meg szépen lenyúlták a nagyok 1-2 szezon után. Most már a tradicionálisan jó nevelőklubok sem képesek kinevelni jó angol játékosokat. A gond itt van, és ezt nem fogja megoldani, hogy “attól még kell, mert ez a szabály”. Az utóbbi évek nagy angol tehetségei is csak eltűntek a süllyesztőben, és nem eltékozoltattak – egyszerűen csak az U21 és az A keret közti szakadék kezd nőni. Talán el kéne gondolkodni az U bajnokság még inkább felturbózásán is, de neeeem. Márpedig az angol utánpótlások is jobban működnének, ha lenne egy olyan bajnokságuk, ahol van értelme játszani, mint mondjuk Amerikában az egyetemi rögbibajnokság, vagy ugyanez kosárban, és nem kéne az ifiket lepasszolgatni MBorokba, meg Vitesse-ekbe, hogy szerezzenek némi meccsrutint. Szégyen szerintem, hogy még egy harmadosztályú csapat is jobb alternatívát jelent, mint elbohóckodni az U ligában.

     • mohacsia

      #régenmindenjobbvolt

      😀 😀 😀 … bocs …

      • non, mister – oké, a poén ült, de arra próbáltam célozni azért, hogy régen _működött_ , most meg ugye nem. Csak érted. Ha a csap el van zárva, és nincs ember, aki kinyissa, akkor nem az a megoldás, hogy törvényben elrendelem, hogy minden csapot ki kell nyitni. Hanem, keresek valakit, aki képes rá…

     • mohacsia

      Azzal nem vitatkoznék, hogy az utánpótlás rendszerük elég szar, de ezért is próbálkoznak a csapatok a kölcsönadásos dologgal. Én csak azért kardoskodok, hogy mondjuk Bamfordnak az utóbbi két éve egész jó volt, akkor had lehessen már ő a 3. számú csatárunk jövőre, aztán kiderül, hogy mondjuk lenyomja-e Remyt vagy sem? De ehelyett az fog történni, hogy majd veszünk valakit egy valag pénzért.

      • Ez tény, hogy benne van a pakliban, pedig Bamford most tényleg megint AZ lehetne, aki felkerül. És sajnálnám őt is, ha elsüllyedne meki után. De érted, hogy cserébe én meg mit akarok kihozni: Bertrandot is sajnáltam, mert nem játszott rosszul nálunk, de egy szintet nem tudott megugrani. Nem kedvelem a “nem Chelsea szint” frázist, de ő egy remek köve a Sotonnak. A Chelseaben pedig max B játékos lehetne. És attól meg, hogy a ManU-ban játszik, Jones vagy Smalling nem lesz jó védő… és egy szezon után nem akarom elkiabálni, de Shaw jelenleg tökéletesen leképzi Bertrand inverzét. Egy Soton királya, de egy lépcsővel feljebb meg kifelé áll a rúdja. Ergo azzal, hogy oda kényszerítjük őket (iil kényszerítjük a klubokat, hogy oda tegyék), csak a bajnokság színvonalát kalapáljuk egy bazinagy trollkalapáccsal, viszont, attól, hogy szép lapos lesz, még nem biztos, hogy célszerű 🙂

       • mohacsia

        Értem, jogos és elismerem a valóságalapját annak, amit mondasz. A kis szívemnek ettől függetlenül jót tenne, ha legalább a kiegészítőembereink nem falábú brazilok lennének, hanem falábú angolok. Azt én is esélytelennek látom, hogy itt, ebben a rendszerben klasszisok kezdenek kinőni a földből csak azért, mert megszabják, hogy játszatni kell őket, de a kiegészítőember szintet meg fogják tudni ütni.

        • Ez meg nyilván igaz, de Rémisten egy kiszögellés ezen a térképen, mert helyette még a reaktivált Hilario is tolhatná. Próbáltam már megfejteni az okát, RDM alatt legalább teljesített, de JM visszatérése óta vajon mi tartja a csapatban, arra racionális magyarázat csak pályán kívüli van. Dugja José/Abra lányát, talán magát Josét, fogva tartja JM fél családját Portugáliában, elrabolta Abra kiskutyáját, stb. De a csapatban mást, mondjuk a szokásos kezdőnk helyére milyen angolt állítanál? Bármelyik csapatból bárkit választhatsz.

         Szerintem 3 játékost nem fogsz találni, aki beférne. És ez nem attól fog megváltozni, hogy az FA azt akarja. Persze őket is értem, mert más lehetőség nincs a kezükben, valamit lépni kell, és ha áldozatok árán is, de a fenyítés az, ami működik, a többi más meg nem feltétlen.

         Legyen Izzy és/vagy LFC vagy Solanke, Bamford vagy Chalobah, Baker vagy akár Palmer ennek a haszonélvezője, Dabo vagy Aina, én szurkolok nekik. De most gondolj bele, hogy fel fog hígulni a bajnokság, ha minden “jöttment” angolnak utat adunk. Mert az új szabály azt jelenti, hogy csapatonként hirtelen (4 év!) elő kell ásni 10-12 angol játékost, ami 20 csapattal számolva minimum 200 játékost jelent. Oké, a HG szabály még egy darabig kiskapuzható, de azzal is max 5-6 évre nyújtható a dolog. Szerintem ezt az FA sem gondolhatja komolyan, hogy ez reális.

         De egy másik példa, ha már nagyon a spanyolok miatt sír a szövetség szája: a nagycsapatok közül szerintem a Barca rendelkezik a legjobb saját akadémiával. De van most katalán a keretben? Vagy valami új felfedezett az elmúlt 3-4 évben? Még ott sem jöhet össze minden, még a Barca sem képes minden évben Messik előásására, és ők is vesznek, ha kell, Neymart, ha kell, Suarezt, meg Rakiticet, miközben Bojan meg a Stokeban tolja… 🙂 egyszerűen vagy megcsillan a gyémánt, vagy nem. Viszont az FA rövid és középtávon most telebassza a PL-t cirkóniával. Oké, vakok közt a félszemű is király, és előbb-utóbb (inkább utóbb) ez egy öngerjesztő folyamatként hosszú távon elvezethet oda, hogy majd minőségi nevelés mellett valóban elkezdenek ismét klasszis angolok legördülni a futószalagról, de az 20-25 év kemény, megfeszített és kitartó munka, nem egy döntés + 4 év.

   • thiemecsaba

    Ott van a nagy probléma, hogy nem képesek áthágni azt a szakadékot, ami a PL és az alacsonyabb osztályok között van. És szerintem ez nem elsősorban tudásbeli különbség, hanem elsősorban szervezés kérdése, másodsorban meg ugye az alacsonyabb szintek játékfelfogása(ez is szervezéshiány lehet), egyszóval a rendszer el van torzulva. Ha megnézzük, a másod-, harmad-, negyedosztályban túlnyomó többségben csak azt a kemény, fizikális, minimális taktikán alapuló angol focit ismerik, ami már vagy 20 éve köszönő viszonyban sincs a világfutballal. Hiába, hogy ott nincsenek teletömködve külföldi játékosokkal, mert nem a játékos szabja meg a csapat alapvető fociját, hanem a mindenkori csapatvezetés. Meg se próbálnak változtatni rajta, mert nincsenek(nem voltak) ráutalva a változtatásra. Hogy levetítsük azt a folyamatot, csak nézz rá a bírókra. Ott se képesek átugorni ezt a szakadékot, pedig elméletileg nekik sokkal könnyebb kellene legyen. Viszont akkor el lehet gondolkodni a mélységén…

    • Igen, ezt a problémát adom, a bírózós posztjában Wudi is boncolgatta a témát – de azért azt is be kell látni, hogy nincs olyan ország, ahol a második liga ne különülne el komoly mértékben az elsőtől, legyen szó akár a német, spanyol v olasz helyszínről. Alapvetően hatványozottan kevesebb pénz érkezik a másodvonalba, és Anglia ilyen szempontból még jó helyzetben is van, mert ott a másod- sőt, harmadosztály is simán megtölt egy stadiont, mégha nem is 40-60, de 15-25K nézővel hetente, és azért az szép lóvé.

     • thiemecsaba

      De máshol legalább egységesen megpróbálnak haladni a korral! Oké, hogy szintkülönbségek(tudásbeli különbségek- nem véletlenül alsóbb osztályok!) vannak, de ha az edzők, csapatvezetők stb valójában egy rég megbukott, lesajnált, elavult rendszer szerint építik fel az egészet, akkor onnan nem elég szintet lépni pl feljutás esetén, hanem gyakorlatilag teljesen újra kell gondold, amit addig a fociról tudtál, megtanultál! És itt látom én az alapvető problémát. Tehát nem elég új szériákat indítani, a tétmeccsek számát növelni, hanem elsősorban egy alapvető felfogást kell meghonosítani EGYSÉGESEN! Sajnos ezzel elkéstek úgy 15-20 évet pl a németekhez képest. De ha valamit még el szeretnének érni, akkor szerintem itt kellene kezdeni a változtatásokat!

      • Ezt nem tudom, mert sem a német, sem a többi focit nem követem olyan mértékben, hogy erről véleményt tudjak mondani.

       Viszont az angolokra jellemző, hogy adott csapat feljut a második vonalból a PL-be, vagy helytáll, vagy sem – ezt sokszor már előre látni lehet. Viszont, többnyire jellemző, hogy az első szezon az parádés, amit nyilván a feljutás okozta eufória is hajt, illetve néha a tétnélküliség (“minden meccs ajándék”). Majd, mikor a második szezonra fordulva a PL-pénzből elkezdik a fél keretet lecserélni, akkor meg szevasz, a második szezont már a kiesés körül töltik, és hacsak nincs épp egy balfaszabb PL csapat, ki is zúgnak a vérbe.

       • Petikee95

        Mindenesetre érdekes, hogy most a három feljutó van a kieső helyeken.

        • Igen, de a most feljutóktól nem is várt senki Sotoni felemelkedést, jó részüket a legtöbben a szezon elején visszatippelték a championshipbe. Gyorsan megnéztem, én kiket írtam anno: Burnley, Villa, WHU. Utóbbival jó nagy bakot lőttem, de a másik kettő talált, mégha nem is esnek ki végül. Épp bentmaradónak tippeltem a Hull-Sunderland-WBA triót, ezzel sem lőttem nagyon mellé, meg a kupival sem – akármi is legyen a vége. A WHU mellett a másik nagy mellétippem a Soton visszaesése volt, de az mindegy is. A lényeg, hogy az utóbbi két szezon feljutói közül (12/13 Reading, WHU, Soton, 13/14 Cardiff, Hull, CP) ketten már első szezonjukban visszatértek, a Hull menekülget, a Palace már egészen stabil helyen van, míg a WHU-Soton páros az, aki komolyan bentmarad(t), az egyik viszont kőkemény championship technikával 🙂

 • Lavid Duiz

  Tegnap egyetlen dolog volt aminek felhőtlenül tudtam örülni, az, hogy Remy bejött és gólt szerzett.

 • myheartisblue

  RAMISTEN isteni passza…ehhez egy felsőbb szintű értelem kell, hogy megértsd. Én csak pislogok…

  https://twitter.com/BradLangeJax/status/579723594139238400

  • az egyetlen baj ezzel, hogy ez nem kuriózum, hanem meccsenként 12 egy tucat ezekből, és ez most még egész istenes, mert Iva végül beérte, és nem Hull bedobás következett…

   • mohacsia

    Most mondd, hogy nem volt szép mozdulat? 😀

    • ó egy percig nem mernék ilyet állítani 🙂 a haszontalan és felesleges ettől még áll.. nade szép! már majdnem olyan, mint egy ollógól 😀

     • mohacsia

      Hogy lehet haszontalannak minősíteni egy ilyen földöntúli módon szemetgyönyörködtető mozdulatsort? Hát a művészet az neked smafu?

      • Azért Ramires nem egy kibaszott Delacroix 😉

       Mondjuk, ahogy Zsoca írta, a fekete humor olyan, mint a láb. Van, akinek van, és van, akinek nincs…
       És a feketét itt tessék nem félreérteni.
       Ha azt veszem alapul, hogy én Mr Beant valahol zseniálisnak tartottam, akkor Ramirest is kéne. Nem ugyanaz a sportág, de a hasonlóság bámulatos 🙂

       • Zola

        Nem rég volt egy bámulatos luftja és talán még egy tigrisbukfencet is dobott azzal a lendülettel,de azóta sem találom a gifet.Még mondtuk is itt,hogy aki rátalál,azonnal linkelje be.

  • WudigessBoi

   Nem lehet mindenki Mata…
   Amúgy szerintem ez az egyetlen passza ment emberhez:)

 • “a legfőbb bajnokaspiráns ellen, akinél a játékosok néha azt sem tudták, hol áll a fejük. Nem csak a tudáskülönbség nem jött ki, de azt sem lehetett lekottázni, hogy mi lennénk a jobb csapat.”

  hhhámámámámiazhotttynem? 🙂 3 lövés, 3 gól. a vadnyugaton ezt nevezték túlélési technikának 😀 Nézd meg a City 43 lövésből hozott ennyi gólt. Mondd azt, hogy ez nem az igaz bajnok jele…

 • Stonci81

  Aké saját nevelésnek számít? mert ha igen…akkor megvan Ramires helyett a saját nevelés 🙂

  • 17 évesen érkezett – azaz, a régi szabály szerint igen, az új szabály szerint már nem lenne az.

   • Stonci81

    az új szabály csak az újakra lesz érvényes, és aki már annak számít az az lesz akkor is?

    • nincs különbség, nem is lenne értelme. Minden játékosra vonatkozik az új előírás, azaz az új szabályozás szerint a keretben a jelenlegi 25/17 helyett 25/13 non-HG (azaz nem saját nevelésnek minősülő) játékos lehet, illetve az új értelmezés szerint már nem az a játékos minősül HG-nak, aki 21 éves kora előtt 36 hónapot töltött Angliában, hanem 18 éves korhatár alatt. Az nincs kikötve, hogy játszott-e vagy sem, csak annyit mond ki a szabály, hogy:
     “…who has been registered with any club affiliated to The FA or Football Association of Wales (FAW) for a period of three years prior to the player’s 18th birthday.”

     Azaz a 18. születésnapja előtt 3 évvel valamely FA vagy FAW klubbal állt szerződésben.

     • egyébként a Sky összeszedte, hol hány módosítás szükséges, ha az új szabály beáll, mint a klinikai halál:

      http://www1.skysports.com/football/news/11661/9774272/fa-home-grown-rules-man-city-arsenal-chelsea-would-lose-players

      City: 6, Spurs: 4, Arsenal: 4, Chelsea: 3

      Jelenleg ők a Chelsea non-HG-jei:

      Cesar Azpilicueta, Petr Cech, Diego Costa, Thibaut Courtois, Juan Cuadrado, Didier Drogba, Eden Hazard, Branislav Ivanovic, Filipe Luis, Nemanja Matic, John Obi Mikel, Oscar, Ramires, Loic Remy and Willian.

      Közülük háromnak mennie kell. DD valószínűleg szögre akasztja a pöttyöst, szóval egy mínusz, és még 2 embert kell találni. Ramires? Mikel? Luis? netán elengedjük Cech-t?

      Gyanítom Ápi, Costa, TC, Quad, Ázár, Brana, Matics, Oscar, Remy, Will marad…

      • Zola

       Cseh Petit összehozták Margitékkal is a következő átigazolási ablakban.Ami nem lenne meglepő,de ott is csak második lenne,akkor meg minek menne?

       • taybor33

        Szó volt itt már az Arsenalról, a Romáról, PSGről, meg még sokakról.
        Hát, a teljesítménye alapján szerintem Casillast körözné (bár nem követem a spanyol focit, szóval ez csak tipp), kérdés, hogy Ancelotti meglépi-e amit Mou anno.

        Minek menne oda? Hát egy AS Roma kétlem, hogy fizetne neki annyit, mint amit Londonban kap. Szóval ez lehet egy ok. Másik, hogy jelenleg a takarító nő is a realba igazolna ha tehetné. Ott volt Rodriguez, ő is válogathatott európa top csapatai közül, mehetett volna a bayernbe is, vagy mancesterbe (na jó oda ne), nem, ő a realba megy, ahol van már a posztjára min 3 ember.
        De lehet hogy tetszik neki a rózsaszín mez, hallottunk már ilyenről is (ugye Endy :P). 😀

        Viccet félretéve, nem lehet itt már hinni semminek. Bízok benne hogy marad, de nem látok nagy esélyt rá.

        • myheartisblue pont fent linkelt egy felmelegített goal.com-os “hírt”, hogy Petr távozik. Ez két szempontból is várható volt, az egyik, hogy ő a legpiacképesebb játékosunk talán, a másik, hogy talán távozni is akar, és a klub is hajlandó elengedni megfelelő ajánlat esetén. Azért remélem PL klubok kizárva – bár Mata után semmin nem lepődnék meg. Szerintem egyébként a PSG vagy a Juve lesz a befutó.

         • taybor33

          Cech szerintem van annyira gerinces, hogy nem riválishoz meg. Mata eseténél nem volt annyira fájó (számomra), hiszen nem töltött el olyan sok időt a klubnál. Bár eme rövid idő alatt hasonlóan meghatározó volt.

          • Talán az Arsenalba szerintem sem menne, de az már inkább félő, ha a Real elviszi De Geat, akkor LvG nem tudná-e behúzni Cech-t. Lampard City kirándulása is eléggé levert, de ahogy kezdte Pelle nem játszatni, ez szépen elcsendesedett, és valószínűleg most már tényleg Amerikában fog kikötni. Viszont Cech-et még szezonokig nézni a vörösördögöknél, na az bazzeg… inkább bele sem gondolok.

          • taybor33

           Az tényleg durva lenne. De szerintem külföld lesz abból.
           Amúgy a MU nem vitte végül V. Valdest, mintha olvastam volna erről valahol, vagy csak akarták?

          • vitték, ott ült a padon a Pool ellen is a bamba fejével, meg a lyukas kezével. Arról lehet könnyen felismerni, hogy van egy kopasz a padon, aki mindig kiejti a vizespalackot 😉

          • taybor33

           Az öreg lepkevadász. 😀
           Hát akkor LvGnek meg is van a pótlék De Geara. Még megveszik Szcsesnyit (úgyis szeretnek Wengeréktől vásárolni), oszt’ jónapot.

          • myheartisblue

           BigPete nem fog Olasz ligába menni, ezt kijelentette, egy éve. Ő bizonytalannak találja az ottani a helyzetet. Én Madrid, Monaco vagy PSG-t tudnám elképzelni. Szerintme ő még túl jó passzban van a tengerentúlra… Sajnálom őt, nagy legenda, meg hát Tibót nem is annyira rkonszenves, de most a legutolsó alkalom mikor jó áron megvállhatunk tőle (vagyis ő tőlünk…kecske és káposzta is szituációra gondolok- mert mi szeretnénk ha mradna, de ő nem. érthető is.

      • Gabor1092

       Cech el akar menni, szerintem el is fog, még 2-3 jó szezon minimum benne van top szinten, ha nem több, akkor viszont jönni fog egy 2. számú kapus, aki nagy valószínűség szerint HG lesz, Ramit szerintem senkire se tudjuk rásózni, nincs az a hülye aki megveszi, szóval szerintem ő nem megy el 😀
       Mikeltől szerintem Mou nem fog megválni, nem is panaszkodik amiatt hogy keveset játszik, viszont kell még egy ütköző ember Matic mellé, jól tudja tartani a labdát igaz hogy előre fele nem igazán hasznos, de nem is igazán ez a szerepköre nálunk.
       Ergó marad Luis, őt szóba is hozták hogy visszamenne Madridba, de kellene helyette akkor egy angol balhátvéd, nem igazán tudom elképzelni hogy ki lenne a használható ember, aki még el is viselné hogy Azpi mögött másodhegedűs lenne.

       • Izzy27

        A felsoroltak közt nem volt ott Aké és az offszezonban kipróbáltuk a balon, megjegyzem nem is volt rossz. Én benne látok fantáziát és házon belül meg lehetne oldani a dolgoz. Azpi meg nem fog sokáig ott maradni merthát Iva se lesz már fiatalabb.

        • Ezzel annyi a gáz, hogy Aké max 1 szezonra lenne megoldás. Most ő még HG és U21-esként is szerepeltethető, viszont az új szabályok szerint már nem lesz HG, és már 20 éves 😐

         • Izzy27

          Ja ezt nem figyeltem elnézést. Így viszont tényleg gázos a szitu. Kíváncsi leszek mit húz végül Mou bár félek az ifik nem sok tervben szerepelnek nála.

          • Bah, senki nem vágja. Ebből lesz kapkodva vásárlás is szerintem (márha tényleg változik a szabály és tényleg ebben a formában), de a fiatalok közt is kényszerűség lesz szétnézni, ott azért vannak angolok, és nem rosszak: Izzy, LFC, Solanke, Bamford, Chalobah, Baker, Palmer, Dabo vagy Aina…

          • Izzy27

           Az átigazolási politikánkat szerintem pont most nem kéne megbontani. Kezdünk nagyon pozitív irányba menni, ez maradjon is így. És remélem mostmár az ifik is teret kapnak. Én most a felsoroltakból a Bamford, Chalobah kettősnek szavaznék bizalmat és Solanke, LFC, Baker hármasba látok még potenciált.

       • lamps8

        legyen HG a 2. számú kapusunk, de az semmiféleképpen ne a fodrászok kedvence Blackman legyen, mert úgy eléggé lyukas kezű sajnos

 • Petikee95

  Tudja valaki, ki ünnepli ma a születésnapját a csapatból? Annyit segítek, 28 éves lett, és Zenzo kedvenc játékosa.

  • hűtöm is be a pezsgőt. Jó ég, és a legjobb futballista korban van… a minap beszélgettem pár szót a fociról egy régi ismerőssel, és nem kíméltem az én drágámat, mire megkérdezte, hogy nem hasonlít valakire? Régen őt is ugyanígy gyepáltam.. kis, barna, agyatlan futógép, akinek semmi érzéke nincs a focihoz, rettenetesen zavarja két dolog, a gyep és a labda… Rájöttünk, hogy Ramires az én SWP kettőpontnullám 🙂

   • thiemecsaba

    annyi különbséggel, hogy én nem emlékszek SWP egy fél jó szezonjára sem 😛 (meg kell védenem 2.0 t 😀 )

    • Sweep egyetlen jó húzása emlékeim szerint egy Everton elleni meccs, amikor Lescottot megugorva gólt fejelt(!).

     21M font, 124 meccs, 10 gól. Remek vétel volt 🙂

     • thiemecsaba

      Jah, az akkori melléfogások egyik csúcsa! Nekem Wilmos lehet egy amolyan SWP 2.0 főleg, hogy még a posztjuk is hasonló(legalábbis kékben)! 😀

      • De Will legalább az összjátékban képes hasznot hajtani, meg néha van védekezőpotenciál benne… Sweep a tipikus leszegettfejű csikre volt, aki ha megkapta a labdát, futott a mészcsík mellett, míg véget nem ért. Ezerszer előhoztam már, de elő fogom megint, mert örök kedvenc, mikor annyira nem volt képes felnézni, hogy a partjelzőt (bocs, asszisztenst) is lecselezte… SWP-nek aztán tényleg semmi haszna nem volt, kicsi is volt, erőtlen, labdabuta, lövőerő nélkül, tényleg csak futni tudott, azt nagyon, de ennyi erővel jobb lett volna, ha Usian Bolt mellett próbálkozik az oválon, mint középen, a füvön.

       Egyszer egy Tel-Avivi konferencián José mondta azt: egy nagyszerű zongorista nem kezd el köröket futni a hangszere körül – ahhoz, hogy megmutassa nagyszerűségét, játszania kell rajta. Egy nagyszerű futballista sem attól lesz nagyszerű, hogy folyton fut.

       Igaz, ő itt az edzésmódszerekről beszélt, és, hogy nem minden a fizikai felkészítés, de ez a mondat olyan szépen ráhúzható SWP-re is, meg Ramiresre is. Csak az a baj, hogy mindkettő egyujjas kesztyűben ült le a zongora elé….

       • mohacsia

        Ha rajtad múlna, akkor egy ujjal ülnének valahol. 🙂

       • thiemecsaba

        Ezt adom, sőt! De épp most néztem újra a Hull elleni meccset és mit ad isten? A 2. félidő elején Wilmosunk ad egy kulcspasszt Hazardnak…ja nem, a védő szerencsétlenkedte oda, hanem szerelés lett volna belőle. És lassan már szaladni is elfelejt, jobb ha leáll és nézelődik labdával a lábán… Lassan úgy érzem, hogyha jövőre csak miatta nyerünk PL-t és BL-t, akkor se tudom elfogadni a jelenlétét! Pff

   • Zola

    Pedig Sónvrájtfilips anno nagy ígéret volt,én a kezdetekkor sokkal nagyobb jövőt jósoltam neki és szerintem te is többet láttál bele az elején.Na baszd meg ez szép magyaros lett.:-)

    • Ezer tanúm van rá, hogy már a leigazolásának a gondolatától is rosszul voltam. Vicc nélkül.

     Ez viszont nem jelenti azt, hogy mindig ilyen zseni vagyok, én Essient sem akartam, és egy teljes szezonon át igazam is volt 😀 Aztán meg nem…

     • mohacsia

      Aztán meg megint igen vagy két szezonig.

    • Egy jó meccsére emlékszem, amikor 2-t vert a WHU-nak.

  • Zola

   Pont most akartam posztolni.De azért az elég meleg,hogy nekem is egyből Zenzo ugrott be.:-)Ezek összenőttek mint az ikrek.Ha Ramires akkor Zenzo.Ha Zenzo akkor Ramires.Lehet én még valami dedikált ereklyét is szerzek neki….:-)

 • Petikee95
 • Petikee95

  Már itt is szóba került Simeone esetleges szerepvállalása a Citynél. Na, ebből már nem lesz semmi, ugyanis 2020-ig meghosszabbította szerződését a „matracosoknál”.

  • thiemecsaba

   Mit is kezdene a citynél? Első héten úgy megverné a kis repedtsarkú nasrit, hogy mehetne börtönbe miatta! :))

  • Zola

   Ez nem jelent semmit,max adott esetben több pénzt az Atletico-nak.

   • Petikee95

    Javítom magam: a közeljövőben nem lesz ebből semmi. Hülye lenne otthagyni az Atléticót.

  • Khal Drogo

   Majd Koeman-t leszerződtetik.

  • Didier90

   Hálaistennek! Én tartottam tőle.

 • Zola
 • Petikee95

  Aki nem látta a vasárnapi meccsünket, az most visszanézheti a DIGI Sport 1-en. 15:35-től kezdődött.

  • WudigessBoi

   Sajnos volt annyi keserves momentum, hogy ne akarjam újraélni:)

  • kasata91

   Óó fel is veszem! 😀

  • eeeez krvajó 😀

  • Zola

   Tudom,gyökér vagyok de ezt most nem vágom.Láttam már ezt a képet “ahogy igazából történt” felirattal,de nem esik le.Vagy lemaradtam valami hírről?Magyarázza már el valaki….Életemben nem voltam még így.Mindenki kurva jól érzi magát körülöttem és viccesnek talál egy képet,én meg csak lesek.:-)

   • Hm, nem tudom, van-e annál több tartalma a képnek, mint egy kék busz, meg José 🙂 számomra ennyi.

    Viszont ha már, akkor. Ha valaki ehhez a hírhez dob be egy ilyen képet, na az kemény 😀

    A 10-es buszról vitték el a rendőrök az álsofőrt

    20 éves buszmániás férfi kötött el egy buszt Kecskeméten a múlt héten. Jogosítványa ugyan nem volt, de a Kunság Volán formaruháját viselte, és utasokat is szállított.

    Jogosítvány nélkül, de a Kunság Volán egyenruhájában kötött el egy buszt egy 20 éves fiatalember Kecskeméten múlt csütörtökön. Egyenruhájában nem keltett gyanakvást a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) kecskeméti telephelyének személyzetben, így reggel 9 óra tájban sikeresen kiállt az Ikarus 263-as busszal, és végigment a 10-es vonalán. P. Attila annak rendje és módja szerint fel is vette az utasokat, de a végállomáson lekapcsolták a rendőrök. A buszon igazoltatták, majd előállították a buszmániás álsofőrt.

    • Zola

     Na így már ok és világos.Erről a hírről lemaradtam és önmagában egy buszos,zsozés kép már nem olyan nagy poén hiszen ezer féle van.Így már érthető.Köszönöm tezsvírem a kimerítő magyarázatot.

    • mohacsia

     Kecskemét? Ez valamelyik hídon (Margit?) Budapesten volt, hogy az okos sofőr megpróbált megfordulni, csak hát egy kicsit nem sikerült.

 • Petikee95

  Most olvasom, hogy Costának izomszakadása van. Mennyi időt vesz igénybe a felépülés? Négy-hat hetet is írnak több helyen.

  • hát, ugye combsérülésről írtak korábban, ott meg több izom van, de bármelyik is szakadt, ha tényleg szakadt, akkor az simán 4-6 hét :S

   • Zola

    Szerintem max 1-2 hetet hagy ki.Ahogy lejött a pályáról,ráadásul a véletlen folytán pont a válogatott meccs előtt,mit ne mondjak ez olyan Zsozés volt.Kihagyja a válogatott meccseket meg egy Stoke ellenit.De gyanítom szinte semmi baja.

    • Idemitirjak

     Elment a válogatottal és ott vizsgálták meg vagyis Del ezt nyilatkozta.

     • Zola

      Ja,most olvastam.Mea Culpa!Mea Culpa Maxima!Ahogy tanult barátom szokta volt említeni.:-)

      • Ez a franya rosszindulatod mindig 😀 (nyilvan sokan erre tippeltunk rogton amugy)

    • thiemecsaba

     ha szakadás az tuti több mint 2 hét… reális az a 4-6 hét, sőt!

  • myheartisblue

   http://www.london24.com/sport/football/clubs/chelsea/chelsea_suffer_major_blow_as_jinxed_diego_costa_s_injury_worse_than_first_feared_1_4006938

   Costa elment és megmutatkozott a Spanyol orvosok előtt is, hogy bebizonyítja az igazát, annak ellenére, hogy Del Bosque hitt neki. Az izomsérülés 3 hetet vett volna igénybe…így viszont: (AKI NEM AKAR HORRORT NE OLVASSA):
   “In general, a grade one hamstring tear will rule a player out for around three weeks, but a grade three problem would see a player miss up to three months of action.”

  • Khal Drogo

   Nem jön jól sosem egy kulcsjátékos sérülése. Meglátjuk mire lesz elég Remy, a Stoke otthon kötelező Costa nélkül is.

 • myheartisblue
 • ** (már majdnem) spoiler veszély 🙂 **

  holnap délutánra van időzítve egy poszt, viszont én meg külföldre utazom (nyugi, csak pár nap meló). Jó kis (höhö) poszt lesz, meglássátok – ami vagy semmit, vagy akár kommentcunamit is kiválthat – de nem nagyon leszek netközelben, így egy ideig be kell érnetek tőlem azzal, ami a posztban lesz 🙂

  • mohacsia

   Most mi lesz így velem? Mindenki tudja, hogy csak azért járok ide, hogy veled konfrontálódjak 😀

   • vegyél ki 3 nap szabit, s várj, míg visszatér a lehetőség 😀

    • mohacsia

     Nem az lenne a logikus, hogy munkába és pitébe folytom bánatom? Most képzeld el, hogy 3 napig 5 másodpercenként frissítem az oldalt könnyeim törölgetve, miközben hajamat tépve üvöltözöm, hogy “Zenzo, miért hagytál el engem?”.

 • Mivel Platini ellen nem indult végül senki, újabb 4 évre ő az UEFA elnöke. Gyorsan, ha már megválasztották, igyekezett beállni Dyke ötlete mögé. Juppijé.

  Remélem a következő az lesz, hogy beáll a QPR kezdeményezése mögé, az újabb rasszista botrányba. Bazzeg, komolyan mondom, én nagyon szolid rasszernek tartom magam, de “ezek” (és igen, itt gondolok a nagyonbuta metróutasra is párizsban) kihozzák belőlem…

  ha még valaki nem olvasta volna:

  http://www1.skysports.com/football/news/11095/9774656/qprs-director-of-football-les-ferdinand-calls-for-rooney-rule

  • Didier90

   Akkor legyen legalább 3 fehér a 100 méteres síkfutás olimpiai döntőjébe mert sérti a fehérek érzékenységét, akkor is ha sokkal gyorsabb a néger! Én tényleg nem vagyok rasszista, rengeteget szenved a mai napig afrika a gyarmatosítóktól, de az ilyen Les Ferdinand félék kussoljanak…. vérlázító. Ez a szélső liberális gondolkodás a legrasszistább egyébként. Elhiteti a cigánnyal, hogy nem kell dolgozni megkap ugyis mindent lakást, pénzt, majd elhiteti a néger edzővel is, hogy nem kell jobb legyél a többieknél megkapod az állást mert néger vagy. Hát szerintem ez a rasszizmus

   • Na igen, pont ez az én véleményem is. Szóval, hogy nem ártana, ha eszébe jutna az ilyeneknek, hogy talán azért nincs több más bőrszínű edző, mert SZAROK? :)) hát bazzé, komolyan. Ez egyébként pont olyan, mint az FA több HG-t a csapatba politikája. Nem kell, hogy jobb legyél, nyugi, majd szabályzati úton bekerülsz, kész. Ejjj, kurva egy világ ez.

    • WudigessBoi

     Ez a kvótadolog sehol nem szerencsés, pedig próbálkoztak már vele jó pár helyen (legyen x% nő a parlamentben például, hogy ne csak etnikai szál legyen). Ráadásul sokszor pont azok kérik ki maguknak, akik a pozitív diszkriminációt elszenvedik/elszenvednék, mondván ne a nőt/cigányt/fekát lássák bennük, hanem azt, aki képességei/tanulmányai/előélete alapján kellőképpen rátermett arra, hogy országgyűlési képviselő/egyetemi tanár/vezérigazgató/futballedző legyen.

   • lamps8

    a síkfutásos dolgot nagyon adom 😀

  • lamps8

   ezeket a Ferdinand fattyakat hogy én mennyire gyűlölöm. elmondhatatlan.

 • Utolsó bejelentkezés a reptérről: az Airport hotelben tettem le a kocsit, ott is ebédeltem a reptér előtt. Megkapom a kaját, felnézek, ki az az alpári paraszt, aki bazdmegol a bárpultnál: hát nem Puhl Sanyi ül ott Adidas melegítőben, és a fél válogatott? 🙂 a szokásos éttermi háttérzene miatt csak minden második szót hallottam, az viszont minden esetben bazdmeg volt:)))

  • Zola

   Sanyi bát ne bántsuk.Ok,hogy a fröccsözés nem tett jót neki az utóbbi időben,de mégis csak elért valamit az évek során.Én kamázom.Néha mond hihetetlen nagy faszságokat,de azért csak ért valamit a szabályokhoz.:-)Egyébként jó utat.

   • mohacsia

    Az évek során én is elértem már, hogy epét hányjak, bár tény, hogy nem olyan gyakran, mint Sanyi bá.