Szezonvéleményező

ID-100214097Ami bevált, azon nem változtatunk, márpedig a szezon eleji és a szezonzáró véleményösszegzéses posztok ilyenek, így, ahogyan nyitottunk, úgy zárunk is. Most ugyan csak négyünket bírtam szóra a szezon kapcsán, ami fájó, elvégre ki az, aki ne kapna az alkalmon egy ilyen remek etap után, de ez van kérem, változunk.

Azért Kdako és Zsoca is becsatlakozott a két rendszeres blogger mellé, ami még így is pofás, úgy gondolom; kevesebb embernek legalább lehet több kérdést feltenni. Így láttuk mi, fent a miénk, lent tiétek a pálya.

Nem lehet más az első kérdés, mint a nyilvánvaló: elégedett vagy a szezonnal összességében?

Kdako: Igen, természetesen. Előzetesen is elégedett lettem volna két trófeával, így nem is lehet is panaszkodni, egyedül a BL-kiesés módja ad keserű szájízt. Ezen azonban kár keseregni, inkább abban bízom, hogy tanult belőle a csapat.

Wudigessboi: Összességében igen. A BL-t és az FA kupát csúnyán eltoltuk, a bajnokságot és a ligakupát viszont szépen végigvittük. Két trófeával zárni az évet pedig nagy szó.

Zenzo: Mindenképpen. Egyetlen komoly elvárásom volt, az pedig a bajnoki cím. Rajt-cél győzelem. Egyebet nem tudok elmondani…

Zsoca: Persze. Voltak csalódások, voltak dolgok, amik zavartak, de ilyen dolgokkal minden évben szembesülünk és csak a nosztalgia fedi el őket.

Chelsea

A trófea nélkül zárt szezon után duplázni tudtunk. Bravó?

Kdako: Az előrelépés, a fejlődés egyértelmű eredményességben, tudatosságban és a játékban is.

Wudigessboi: Bravó! Gyengébb meccsek-periódusok mindkét fronton akadtak, de a kupát (és azon belül a döntőt is) magabiztosan húztuk be és a bajnokságban sem hagytuk sokáig nyitva a kérdést. Az angol bajnokságot megnyerni már eleve komoly tett, az meg, hogy mindezt rajt-cél győzelem formájában, erős rangadózással és nyolc pont előnnyel (ami több is volt) hoztuk, megérdemli a tiszteletet és az elismerést.

Zenzo: Bravó ám, bizony. Egy trófeát – PL- vártam, kettő lett belőle. José lemásolta a legelső szezonját, Ligakupa, és magabiztos bajnoki menetelés, majd győzelem. Azt hiszem, ennél többet kívánni sem lehetett. Na jó, nanáhogypersze, de új, szétfiatalított csapattal, remek igazolásokkal José lerakta egy új Chelsea garnitúra alapjait, és ez már a második szezonjában eredményt produkált. Bravó ám, bravó bizony.

Zsoca: Abszolút, egyértelmű. A duplázás kivételes teljesítmény takar természetéből fakadóan, tök egyértelmű.

chelsea

Kit/mit, kiket/miket emelnél ki a szezonból?

Kdako: Terry, Matics, Fabregas, Hazard, Costa. Külön öröm, hogy a két spanyol ilyen gyorsan és jól illeszkedett be a rendszerbe. Igazából mindenkinek volt olyan meccse, amelyen hozzátett valamit a bajnoki címhez – Willian gólja az Everton ellen, Zouma remeklése a MU ellen, Courtois bravúrjai. Természetesen a kitűnő rangadózást lehet még kiemelni, mégha a játék miatt voltak is fanyalgók, és a City elleni hazai döntetlen után én sem voltam boldog. És azt is érdemes megjegyezni, hogy mennyit tanult José az első év hibáiból, és a kicsik elleni meccseken is jóval több pontot hoztunk.

Wudigessboi: Elsősorban Mourinhot a remekül összerakott csapatért és a kíméletlen magabiztosságért. Játékosok közül leginkább a Terry-Iva-Fabregas-Hazard négyest, a legtöbbet talán nekik köszönhetünk. Nagyon büszke vagyok mellesleg a hazai bajnoki veretlenségünkre, a kiváló rangadózásunkra (ismét veretlenség a top4 tagjai ellen) és a BL-csoportkörös gólparádékra.

Zenzo: Két dolgot jelöltem meg erősségként a szezon elején: hogy mennyire leszünk képesek ennyi fasza játékossal csapatként dolgozni, valamint, hogy az előző szezonhoz képest mennyivel tud többet hozzátenni az egészhez az Ázár-Oscar-Fabregas trió. A szezon végén meg azt válaszolhatom, hogy mivel a csapat csapatként volt erős, nem emelnék ki senkit, mert hiába Terry, vagy Ázár kiváló formája, vagy Mou nem is tudom, mije, zsenije, ha nincs egy Matics, vagy Ápi, vagy Iva, vagy feljavuló Will, vagy padozás ellenére bármikor jól beszálló Remy vagy Cech, akkor b*szhatjuk az egészet. Egyszerűen veszettül klappolt minden a szezonban, jól és gyorsan épültek be az igazolások a Vb ellenére, Ázár lenyomott egy klasszis szezont, nem érződött meg Cech padra vágása, stb, stb.

Zsoca: Ha személyeket mondok, akkor Cesc “Magic Hat” Fabregas, Hazard, Terry, Mourinho. Ha máshogy nézem, akkor a csapat kitartását, hogy a végén, a döcögős hetekben is hozták a 3 pontokat (a QPR elleni meccs megmarad az emlékeim között, lélekben onnantól volt mindenki 100%-ig biztos abban, hogy bajnokok leszünk – szerintem). Azt sem szabad elfelejteni, hogy az év elején milyen jó focit nyomott a csapat – persze ha az ex-liverpooli pöcsfejekkel felálló média mást szajkóz, az a közhangulatra is erős hatással van.

9f2f9cfc-c041-11e4-_863982c

Mi okozta a legnagyobb csalódást?

Kdako: A BL-kiesés, az a két meccs szörnyű emlék marad. Nem hiszem, hogy az elődöntőnél idén tovább jutottunk volna, a végső győzelemhez rövid a kispad, de így, egy ilyen PSG ellen kiesni fájó. Valamint a Spurs elleni vereség is bosszantó, bár nekik legalább a Ligakupa-döntőben visszavágtunk.

Wudigessboi: A Bradford elleni blama, a PSG elleni kiesés (alapvetően annak módja miatt), valamint a megannyi kapura veszélytelen periódus, ami főleg februártól volt látványos.

Zenzo: a dicstelen tavaszi hadjárat. Megvan az az előnyöm, hogy posztolóként már előre látom a többiek válaszait, valahogy sejtettem, hogy többnyire a BL kiesés szerepelni fog mindenhol. Én ezt már igyekeztem nyilvánvalóvá tenni akkor is: számomra az nem egy fájdalmas dolog. Büszke nyilván nem vagyok rá, ahogyan a Bradford meccsre sem, de ezeknél sokkal fájóbb emlék az újévi halálunk a Spurs ellen. De amíg 1 ilyen meccsünk van a szezonban, utólag azt mondom, egyszer lehet nekik is karácsony. De számomra sokkal rosszabb volt látni a tavaszi, ugyan magabiztos és sikeres, de sokszor nézhetetlen faszomságokat, amiket meccs címén lehoztunk. Akkor in progress azt mondtam, hogy nem érdekel, hogyan, csak húzzuk be, ami igaz is, de ha meg kell jelölni fájó pontot, ez azért az.

Zsoca: Számomra a PSG elleni kiesés. Természetesen nem maga a kiesés, hanem annak módja: nyert helyzetből, a nyeregben ülve estünk pofára. Mourinho csapataira nem jellemző az ilyen, de bízzunk benne, hogy ez a fiatal játékosok számára egy komoly lecke volt.

Kell-e, s ha igen, miben kell még fejlődnie a csapatnak a címvédéshez, és a következő lépcsőhöz (mit vársz a nyártól)?

Kdako: Idén láttuk a csapatot sokszor szarul játszva is nyerni, ami nagy erény, de jó lenne, ha szép játékkal is tudnánk, vagy legalábbis nem menne az eredményesség rovására. Ezen igazából az összeszokottság sokat javíthat. Az alapcsapat rendben van, inkább hasznos kiegészítő embereket kellene keresni, akik bírják a padozást.

Wudigessboi: Néhány poszton vészesen szűk a keret. Tudom, hogy ez José heppje, de ez gyakran ment a teljesítmény rovására: nem volt minőségi pótlása egy kidőlő alapembernek, illetve nem lehetett eleget pihentetni a kulcsjátékosokat. Főleg a csatár mögé kéne még valaki vagy valakik, mert ott bizony gyakran voltunk lendület és kreativitás híján. (Egyébként a két francia, Zouma és Remy egyaránt jó vétel volt ebből a szempontból: tűrték a padozást, pályára dobva viszont nem voltak gyenge láncszemek, sőt, tudtak segíteni a csapaton).

Zenzo: Kell fejlődni, mert van hol és van hová. Egyrészről remekek a rangadó-mutatóink, de én itt simán látok még potenciált: a City meccs mindkétszer nyerhető volt, mégis két ikszet hoztunk ki belőle, stb. Szintén meg kell említenem a fájó pontomat előbbről: jó lenne minimálisabbra szorítani a nézhetetlen játékot. Nem zavar, ha 1-0-ákkal hozzuk a meccseket, de a céltalan lődörgést, pöcsvakarászást, nemtörődömséget jó lenne kizárni. Részben ez nem csak rajtunk múlik, de azért megemlítem: jó lenne, ha oda tudnánk figyelni a lapokra – nagyon sok buta lapot szedtünk be idén, és nem egyszer kellett számolgatni, hogy ha X szerez még egyet, akkor.. És utolsóként azért megemlítem, hogy még mindig van fejlődési lehetőség az egyértelmű meccsek lezárásában. Nem rágtuk annyit a körmünket, mint az előző szezonban, hogy na akkor most már húzzuk ki a végső sípszóig, de még így is többször, mint egy ilyen sima szezon indokolta volna.

Zsoca: A csapat szerintem eléggé rendben van, pár dolog fontos, amiben előre kell lépni: Williantől (még) többet várnék. Főleg “számokban”: gólok, gólpasszok. Costa is lehetne kevesebbet sérült 🙂 Illetve jó lenne megtölteni a keretet olyan játékosokkal, akikben José bízik és többet rotálni jövőre. Emiatt azt várom a nyártól, hogy lesz 1-2 igazolás, de (sok-sok év várakozás után) fiatalok is betölthetnek egy-egy lyukat a kereten.

Vélemény a mutatott játékról?

Kdako: Egy időben gyűjtöttem a jobb meccseink felvételeit, de az idei szezonból sokat nem kellene letöltenem. Mourinho néha már trollkodásig vitte azzal, hogy egygólos vezetésnél szinte minden támadóját lehozta, és egy erős Matics-Mikel-Zouma középpályával őrizte az eredményt. De ahogy írtam korábban is, el lehet viselni, ha stabilan gyűlnek a három pontok, az mindegy, hogy 1-0-kkal vagy 6-1-kkel. Jövőre beérem 2-0-kal is, na jó.

Wudigessboi: Ötösöket-hatosokat rúgtunk, magabiztosan hoztunk le fontos meccseket, ezeket nagyra tartom. Viszont februárra elfogytunk, sokak (pl. Matics, Oscar, Fabregas) teljesítménye visszaesett, amit elsősorban a támadójátékunk sínylett meg.

Zenzo: elég vegyes érzések. A szezon eleje remekül sikerült, a 6-3 igazi klasszikus lesz immáron a Chelsea és az Everton vonatkozásában is, de összességében a bajnokságban a novembervégi Sunderland elleni szerencsétlenkedésig csak a City ellen nem lőttünk legalább két gólt, és ezek többnyire szép játékkal is párosultak; a Swansea 5-0 után viszont.. összességében, a szezonra vetítve így is azt mondom, több, mint amit Josétól vártam, de kevesebb, mint ami a keretben van.

Zsoca: Nagyszerű kezdés, izzadós befejezés. Még rövidebben: bajnoki forma.

Örökös téma, vesszőparipa, izébigyó: van egy jó és sikeres utánpótlásunk. Mi lesz velük?

Kdako: Talán, talán, de két embernél többre nem számítok a bő keretben. Loftus-Cheek biztató, de José már tőle is többet várna, az ausztrál meccs után alaposan leszúrta. Rengetegen szerepelnek jól a kölcsönjáték során is, de azért egy Boro vagy Vitesse messze nem az a szint.

Wudigessboi: Az a baj, hogy nem vagyunk az a fiatalokat beépítgetős csapat. Nyilván bennünk van a szentimentális vágy, hogy Christensen, Chalobah, Loftus-Cheek, Solanke, Boga vagy Bamford legyen a jövőnk, de ezt minden évben eljátszottuk eddig is, csak van Aanholttal, McEachrannél, Sinclairrel… Mivel az átmenetet nem látom (mármint hogy ott van a srác, majd’ minden meccsen leülhet legalább a padra, időnként be is állhat 20-30 percekre), nem merem beleélni magam abba, hogy komolyan szóba jöhetnek a csapatnál.

Zenzo: Nehéz megtalálni a határvonalat, hol végződik a racionalitás, és honnan kezdődik a saját magam hitegetése, de ez most megint egy olyan helyzet, mikor minden eddiginél erősebben érzem, hogy “mikor, ha most nem?”. Ebben az épp “megérő” U generációban ismét benne van a potenciál, Loftus-Cheek, Brown, Boga, Baker, Palmer, Aina, Solanke, stb, mégis, 1 már jó, 2 ember beépítése siker, 3 (szinte) kizárt. Egy 11 fős keretbe beférni egy Chelseaben nagyon kemény, és bár nem járta végig az U-kat, de valamilyen szinten már saját nevelésnek tekinthető Courtois beépítése. Na, az ő példáján lehet jól lemérni, hogy mennyi a különbség fiatal és fiatal között. Lehet azt mondani, hogy mázlija volt, meg megkapta a lehetőséget és élni is tudott vele, de egy olyan ember fért épphogy be a keretbe, aki 22 éves kora ellenére már spanyol élcsapattal bajnok lett, és bajnokok ligája döntőt játszott… nagyon komoly színvonalat kell képviselni ahhoz, hogy valaki a Chelsea kezdője körül sertepertélhessen, a bekerüléshez pedig kell némi szerencse, és a csillagok megfelelő együttállása.

Zsoca: Hiszek abban, hogy most tényleg kapnak páran lehetőséget. Nem szabad túl sok befutóra számítani: 1, esetleg 2 játékos ha odaér, az már csodálatos lenne. Ha őszinték vagyunk, akkor tudjuk, hogy az utánpótlásunk mostanra ért el arra a szintre, amikor valóban tud segíteni a csapaton. A pár évvel ezelőtt beharangozott arcok közül (Ben Sahar, Sinclair, Kakuta, stb) senki sem futott be nagy karriert, nem véletlenül – mi, szurkolók akartuk hogy jók legyenek, de nem voltak elég jók. Azt hiszem, hogy ez mára megváltozott, és most már végérvényesen José térfelén pattog a labda: ha Loftus-Cheek valóban olyan jó, kapjon esélyt. Bamford szintén. Meg lehet spórolni sok-sok milliót, tegye meg a klub. Reménykedek.

Bármi, amit, ha nem osztanál meg, nem tudnál aludni éjjel?

Kdako: Csapjuk meg az Arsenalt a Community Shielden, csak úgy gálánsan, mielőtt még azt hinnék, hogy igazán komoly csapatuk van.

Wudigessboi: Remélhetőleg nyugodt nyarunk lesz. Cech nagy dilemma előtt áll, bízom benne, hogy jó döntést hoz. Van egy csapatunk, ami kész van, minden posztra van minőségi játékos, úgyhogy vélhetően nem tőlünk lesz hangos a piac. José is hangsúlyozta, hogy most a megtartás a lényeg, így látom én is. A hátországot azért erősíteni kellene: versenyhelyzet teremtése, minőségi cserék, miazmás. Ja és a bedobom a dilemmámat is: a végére picit elbizonytalanodtam abban, hogy Costa tényleg annyival jobb, mint Remy. Lehet, hogy jövőre meg kéne piszkálni kicsit ezt az ügyet.

Zenzo: Sosem lehet tudni, úgyhogy leírom: remélem Abramovics is elégedett. A legtöbb szempontból jó irányba tartunk, jó lenne nem felrúgni a homokozót. Elkezdtünk valamit, ami már jó, de fenn is kell tudni tartani, és tovább kell vinni: Drogba ment, Cech valószínűleg megy, Terry menni fog. Bőven van még feladat.

Zsoca: Üzenném Madridba: beszélhetünk róla, fiúk-lányok.

chelsea-64064-1651252_613x460

 • Blue One

  Olvasva a fiatalok névsorát döbbentem rá arra, hogy egy játékos mennyire eltűnt a süllyesztőben. Ő pedig nem más, mint Chabolah. A posztban szereplő indokok alapján tényleg azt hittük lesz esélye. Ma meg már azt is elfelejtjük, hogy létezik. Másik ilyen nagy visszaeső az én szememben az Baker. Róla is azt gondoltam, hogy lesz esélye lesz, de nem lett belőle semmi.

  Én se számítok sok fiatalra, viszont hiszem, hogy végre megvalósul. Zenzo mester névsorát jóindulatúan túlzónak találom. Véleményem szerint, akinek valós esélye van a fiatalok közül az RLC és Solanke. Elsőként RLC kaphat szerepe, őt fogja követni szerintem majd Solanke a kérdés mikor. Külön öröm, hogy mindkettő angol és 8 éves koruk óta a klubnál vannak. (Közben eszembe jutott Aké is mint opció. Talán ő is kap majd szerepet. Ha így lesz akkor 2. lesz a sorban és beelőzheti Solanke-t.)

  Bamford is jól teljesít, de valamiért Solanke jobban tűzbe hoz. Nagy darab erős csatár, akit Mourinho (és jómagam is) szeret. Remélem egyszer állandó tagja lesz a felnőtt csapatnak.

  • myheartisblue

   Jogos, ez a két név és főleg talán Baker-é tűnt fel a legjobban. Tudni kell hogy mindketten 20 évesek és a csapat választása a két játékos kölcsönadása felnőtt keretekbe, hogy helyet teremtsenek a felterökvő fiataloknak, számukra már nem adott fejlődést az akadémiai csapat, de ténylegesen kevés szó esett róluk.

   Nathaniel Chalobah a Burnley csapatánál töltött egy kis időszakot: 4 mérkőzésen kapott 69 percet, egy sárgár szedett össze, gól és gólpassz nélkül. Ezután a Reading csapatába igazolt a Championshipbe 15 mérkőzésen 1 gólig és 1 gólpasszig jutott. 1193 percet töltött a pályán.

   Lewis Baker a Shef. Wednesday cspaatában volt egy minikölcsre 4 mérkőzés 158 perc. A szezon nagy részét az MK Dons gárdájánál vitézkedett 12 mérkőzésen 3 gólig és 2 gólpasszig jutott 767 perc alatt, ez egyébként nem is annyira rossz.

   A lényeg és a dolog csalókája ott van, hogy alapjába véve nem tűntek el ezek a játékosok, csupán vendégjátéknál egy kisebb csapathoz nem egyszerű bekerülni. Odajutsz 20 évesként és azt ki kell szorítani a felnőttcsapat tagjait, edződ sem bízik benned igazából, felődnöd kell, és arra h. vendégjátékon vagy nem garancia h. áttörsz és játszol is. Sokszor megszegik az ígéretüket a vendéglátó csapatok és az edzők, és így herdálódnak el jó játékosok, mert Lewis Baker egyértelműen egy tehetség. De attól, hogy nem annyira sokat hallottunk róla nem biztos hogy annyira rossz a helyzetük.

   • “De attól, hogy nem annyira sokat hallottunk róla nem biztos hogy annyira rossz a helyzetük.”

    Hát, legyünk őszinték: de, dehogynem. Pont ezt próbáltam kihozni ott fent, hogy nézd meg Courtoist. Vele volt tele a sajtó, róla és a kiváló teljesítményéről zengett ódákat mindenki, mégsem volt egyértelmű egészen a végéig, hogy be fog-e férni hozzánk végül, vagy marad Cech, belőle pedig megpróbálunk kihozni Lukaku (KdB, stb) mintájára vagy 20M fontot. Vagy ott vannak a Vitesse-ben kiváló szezont futók, (Bruma, Kalas, stb) most merre vannak? Bamford _tényleg_ jó szezont futott a M’Boro-ban, José meg csak annyit mondott, hogy hát majd lesz vele valami. Vagy ott van Bertrand. Amikor José elpasszolta a Villába, és alig mutatott valamit, tudtuk, hogy belőle sem lesz már Chelsea játékos. Rövidre fogva: ha valaki egy MK Dons szintjén nem robban nagyot, jelenleg az már világ életében nem lesz a Chelsea nagy keretének a tagja.

    Én is sajnálom Bakert, meg Chalobaht is, főleg előbbit, mert őt JM tavaly eléggé kiemelte Brown, Boga és Solanke mellett, de elment egy szezon úgy, hogy a sportújságok hátsó oldalain sem jelent meg a neve. Ismétlem: az egyetlen, saját nevelésnek tekinthető, teljes kerettaggá váló Courtois spanyol bajnok, Európa-Liga győztes, spanyol kupagyőztes, és BL döntőt játszott 22 éves koráig.

    • Blue One

     Courtois példája viszont a másik véglet. Nem szerencsés ezzel példálózni, mert ez tényleg ember feletti és azért a szerencse is nagyban hozzájárult ehhez. Ezzel nem az érdemeit akarom kisebbíteni, de azért lássuk be ez nem normális 22 évesen ennyit mindent nyerni, megélni.
     A szerencse alatt pedig azt értem, hogy egy jó szezont futott a belgáknál. Bekerülni a felnőtt csapatba ott és Angliában ég és föld. Majd egy jó csapatnak kellett egy kapus, mert az övét elvitték. Adta magát a szituáció, de ehhez is kellett a “szerencse”. Ha már a korábbi hozzászólásban a felfelé ívelő karriernél felhoztam Bamford esetét, akkor felhozhatom TC-jét is. Az övé is felfelé ívélt csak épp magasabb szinten. Fantasztikus, ahogy a klub lecsapott rá, fillérekért megvette majd “felnevelte”. Mikor az Atleticoban védett úgy voltam vele tökéletes helyen van. Hozzászokik CR szabadrúgásaihoz, a törpe egy a nullás kihagyott ziccereihez emellett pedig egy jó mentalitású edző által vezetett csapatban éli meg (számunkra tét nélküli) a történteket, amiből később mi profitálhatunk. Például BL döntő, Európai Szuperkupa vagy a bajnokságról döntő utolsó forduló ráadásul idegenben. A VB-ről nem is beszélve és lassan már EB is ki lesz pipálva. Hihetetlen.

     • “Nem szerencsés ezzel példálózni”

      Szerencsés vagy sem, csak vele lehet, mert csak ő került oda. Példálozhatnánk Bamforddal, vagy Lukakuval, előbbi a Boroban a másodosztályban, utóbbi a WBA-ban, majd az Evertonban futott jó szezont, mégsem került oda a Chelseabe. Ez pedig továbbra is csak azt támaszatja alá, függetlenül az általad is felsorolt körülményektől, hogy a Chelsea A-ba csak a jó és a legjobb kerülhet oda. Normális ennyi mindent elérni vagy sem az ő korában, a legnagyobb mákja még így is az, hogy Cech akármilyen jó is jelenleg, elérte azt a kort, hogy José elgondolkodjon, és a fiatal mellett tegye le a voksát. Ha Cech csak 3 évvel fiatalabb, TC már a La Ligában védene azóta.

      • Blue One

       Ezt a szerencsefaktort (Cech kora) nem is jutott eszembe. A legnagyobb baj, hogy ilyen gyors ütemben fejlődött . Azt hittem, hogy majd mire kiöregszik Cech ő jön a helyére. Ha már a szerencséről szót ejtettünk akkor megemlítek még egy mázli faktort, TC testfelépítését. Sok esetben a fizikai paraméterek meghatározók, lásd Zouma. Ő a fizikumának köszönheti, hogy itt van, ezt Mou is anno lenyilatkozta. TC esetében is kiemelték, hogy nem baj, hogy égimeszelő. Lukaku esete kicsit más. Fizikai adottságai neki is megvoltak. Ő egy kérdőjel maradt számomra. Nem nagyon kapott bizalmat, ha kapott se váltotta meg a világot. Kölcsönbe viszont nagyon jó volt, mégse számoltunk vele. Nyilván nem akart padozni ( ezt el is mondta), így inkább továbbadtunk érte.

       Azért az ne mondd, hogy ilyen önéletrajzzal lehet csak a csapatba kerülni. Ilyen pályafutása ilyen fiatalon nem volt senki másnak, ezzel szerintem nem lövök nagyon mellé. Ki tudja mi van akkor, ha nem kell kapus az Atletinek? Bamford lőhetne 30 gólt a Boro-ban akkor se hinném, hogy a csapat tagja lenne. Más lehetősége volt a 2 játékosnak. Míg az egyik a BL_ben, a spanyol bajnokságban játszott, addig a másik meg Angol 2-ben…

       • Nem mondom, hogy CSAK ilyennel lehet, csak azt, hogy másként valamit kurvajól kell csinálni, hogy odakerülj. Nem, bocsánat: valamiKET kurvajól kell csinálni, hogy LEGYEN ESÉLYED odakerülni.

        • Blue One

         Jó, de épp ezt mondom, hogy csinálhatná ő nagyon jól mindent ha mondjuk a Vitesse-be adjuk kölcsön vagy a Boro-ba akkor ma biztos nem itt tart.

   • Blue One

    Nagyjából tudom mi történt velük. Az eltűnt szót úgy értettem, hogy nem az általam elgondolt szinten tartanak. Baker utoljára valami harmad osztályú klubnak adták kölcsön… Ahhoz képest, hogy milyen ígéretesnek tűnt, ez egy elég nagy csalódás számomra. Chabolah is, mint írtad nem kapott sok lehetőséget. Lehet, hogy azért mert nem kellően jó. Feltételezzük, hogy a szakemberek helyesen, a legjobb tudásunk szerint ítélték meg a helyzetet. Ha ez így van, akkor azzal a szomorú ténnyel állunk szemben, hogy az angol kieső csapatba se sikerült bekerülnie.

    Mindkét játékosnál azt érzem, hogy nem ível felfelé a karrierje. Fel fel kerülgettek a nagy csapathoz, most meg a harmadosztályban játszanak, vagy a padon ülnek. Ellenpéldaként Bamford-ot tudnám felhozni. Egy, a feljutásért harcoló csapat hasznos tagja volt. Vagy lehúz ott még egy szezont ott, vagy ha valaki igényt tart rá a feljutók közül, akkor kölcsön adhatjuk nekik vagy mondjuk egy német középcsapatnak. Ez egy szépen felfelé ívelő karrier. Ilyenből kéne több és akkor az egyiknek a vége lehetne CFC big team. (Felőlem járhatják az RLC-féle utat, hogy az U csapatból egyből felkerülnek :D)

  • A névsor szerintem nem túlzó, főleg, hogy ott áll mögötte az, amit még írtam a nagyon komoly eredményekről a szűk lehetőségről és a csillagok szerencsés együttállásáról. A listában talán a legismeretlenebb név Aina, cserébe viszont – tekintve hogyan állunk szélső védőkkel – vicc vagy sem, de talán neki van a legjobb esélye most a csapatba kerülni. Olyan a srác, mint egy negro Ivanovics. Mozgásban is, védekezésben is, támadásban is. JM elmondása alapján idén a nagycsapattal fog edzeni, ha ott jól mutat, egy jó kölcsönszezon után az idősödő Brana helyére megvan a pótlás, nem kell össze-vissza igazolgatni…

   Ettől persze most ránézésre mindenképp RLC-nek van a legjobb sansza odakerülni, de akkor nem sok ilyen húzást engedhet meg magának, mint a Sydney elleni. Egyszerűbben: Josénál még kb 1 ilyen húzása van.

   • Blue One

    Erről a névről akkor lemaradtam, mint ahogy a JM nyilatkozatról is. Ettől függetlenül azért meglepne, hogy ha olyan sok játékos kerülne fel, ragadna meg a felnőttek között. RLC lassan kész és ha nem rontja el itt a küszöbön, akkor talán ő lehet az első. Solanke, Aké, Traoré, Brown négyesből kerülhet be még valaki, de az nem most lesz illetve kérdés, hogy végérvényesen sikerül-e bekerülniük vagy csak ideiglenesen.

 • myheartisblue

  A BT Sports legújabb reklámja Mou-val…made my day!

 • Endy919

  Akkor rögtön az ifistákhoz ugranék.

  Mindig is voltak tehetséges fiataljaink , a pár ével ezelőtti generáció is már nagyon jól nézett ki (amit már említettek is feljebb a srácok) . Akkor volt nekünk Stoch , Sinclair , Töre , Borini , Manciene , PvA , Ben Sahar , Kakuta , Bertarnd , …. De ez a mostani valami elképesztő . Kvalitásban és mennyiségben is totálisan lekörözi az előző garnitúrákat.
  Csak nálunk az akadémián van egy Solanke , Lótuszcsík , Boga , Brown , Palmer , Christensen , Aké és kölcsönben legalább 25 játékos . Komolyan , van még csapat , akinek ennyi kölcsön játékosa van ?
  És ezek a kikölcsönzött srácok közt is találni egy-két csiszolatlan gyémántot .

  No , és ezzel a lendülettel engedjétek meg , hogy elküldjem a picsába az egész FA-t. Sírnak , hogy a csapatok nem épitenek be elég hazai játékost , mint pl a Barca . De azt pont sikerült elfelejteni a faszfejeknek , hogy a Barcának és a többi spanyol csapatnak van egy B csapat is a második ligában.
  Amikor itt is szóba került , akkor reflexből elutasították , mert az angol csapatoknak természetesen elég a reserves bajnokság . Ja . Hogyne .

  Most komolyan , nem lenne egyszerübb , ha lenne egy B csapatunk a Championshipbe , ahol nevelhetnénk a fiatalokat és nem kellene Hollandiába és már országokba kölcsönözni ?

  Vissza térve a mostani kerethez , szerintem jövőre két játékosnak van esélye megragadni a nagycsapatban . Lótuszcsík és Traoré.
  Traoré szerintem tökéletes lenne 5. számu szélsőnek és ha lehetne rajta látni a fejlődést , akár idővel átvehetné Giliszta elsőszámu csere pozícióját.

  Solanke és társai pedig mennek kölcsönbe.

  • Nem tudom, mennyit segítene, ha olasz v spanyol mintára a B csapat az alsóbb ligában indulhatna. Írtuk, beszéltük már korábban, fiatalok és edzők, sőt, még a bírók kapcsán is, hogy Angliában a Premier League és a Championship közt igen nagy a szakadék, ezért nehéz megugrani a kettő közötti szintet.

   Nem véletlen, hogy nem csak az angol top csapatok, de a jelentéktelenebbek is alig-alig igazolnak “lentebbről”, sőt, a feljutók esetében is többnyire az az első, hogy teletömik a keretet PL tapasztalt játékosokkal (sokszor ezért is süllyednek vissza egyből, mert ami miatt feljutottak azt teljes egészében eldobják, és elölről építkeznek). A Chelsea pedig (de a név mind1, a top csapatok) olyan játékosokra vadásznak, akik vagy _ténylegesen_ kiválóak valamiben már egészen fiatalon (túlmutatnak a “tehetségen”, vagy pedig olyan játékosokat, akik már tapasztalatot szereztek neves(ebb) ligákban, esetleg nemzetközi színtéren.

   Ezért szerintem előnyösebb az olyan szerződés, amely – elvileg, mert hivatalosat nem olvastam sehol úgy rémlik – megköttetett a Vitesse után a Marseille-el: a francia egy viszonylag top bajnokság, és kinevelt olyan játékosokat, mint Ázár, Ápi vagy Zouma. Na, ez jó kiinduló alap – a Championship meg nem annyira. Értem?

 • lamps8

  OFF.
  Iva ma duplázott, korábban Baker és Chalobah is gólt szerzett utánpótlás szinten, Traoré játszott Burkina Faso felnőtt válogatottjában, Falcao gólját pedig Cuadrado készítette elő.
  Kb ennyi történt játékosainkkal ebben az izgalmakkal teli időszakban.

  • myheartisblue

   És nemsokára játszik Filipe Luis és Willian. Eden Hazard pedig a Belga válogatott kapitánya lesz ma. It was a good day! 😀

 • Endy919

  Hát nem aranyos ? 😀 😀 😀

  New Real Madrid manager Rafa Benitez is keen to add Chelsea duo Eden Hazard and Diego Costa to his squad as he prepares for his first season in charge of Los Blancos.

  • myheartisblue

   napivicc.com 😀

   • ez az egész egy nagy vicc. Nem egy napi, hanem valami globális-földkörüli-hipertér izé. Az egész ember egy vicc, az, hogy szerződtette a Real, egy vicc, az, amit mond, egy vicc.. nem is tudom, hova vicceljem tovább a viccet, ez az egész vicc egy vicc 🙂

    • myheartisblue

     vicception – viccben vicc 😀

  • hát, valamit csak mondania kellett – ha Hyppiaval meg Bendtnerrel támad elsőre, már a nyitóforduló előtt elzavarják 🙂

   Egyébként Ázár még csak-csak olyan név, amit Madrid szívmelengetve fogad, de hogy egy habfehér szurkolónál sem lopná be magát fsw egy ex-atma-s játékossal sem, de hogy Costát hogy adná be, arra ötletem sincs 🙂 de úgy tűnik nem tanult abból eleget, amit nálunk kapott ő is, meg El Torro is.

  • Blue One

   Nem tudom mennyi valóságtartalma, de nem is lényeges. Nyugodt vagyok.

 • Pár (egy-két elképesztő) stat a szezonról:

  – a Chelsea minden hazai bajnokiján veretlen maradt, és legalább 1 gólt szerzett
  – az idegenben vívott mérkőzések 84%-án szerzett a Chelsea legalább 1 gólt
  – a 38-ból 28 mérkőzésen mi lőttük az első gólt (a meccsek 74%-a), ez PL rekord
  – meccsenként átlag 41 percet játszottunk úgy, hogy vezetett a csapat
  – az egész szezon során mindössze 223 percet (kb 2,5 meccsnyit) játszott a csapat hátrányban
  (ezek a statok még ennél is sokkal jobban festenek, ha nem szarunk bele a WBA elleni meccsbe, és kapunk ki 3-0-ra)
  – a szezonban játszott 54 mérkőzésből mindössze 4x kaptunk ki – ez Chelsea rekord

  A szezon során a nyitó találatok száma:

  Hazard 11
  Diego Costa 6
  Oscar 5
  Terry 5
  Fabregas 3
  Ivanovic 3
  Cahill 2
  Drogba 2
  Remy 2
  Willian 2
  Matic 1
  Schurrle 1
  Zouma 1

  Vezető vagy győztes találatok:

  Hazard 7
  Terry 5
  Diego Costa 4
  Oscar 4
  Remy 4
  Fabregas 2
  Ivanovic 2
  Matic 2
  Schurrle 2
  Willian 2
  Filipe Luis 1

  öngól 1 (Shrewsbury)

  – José Mourinho lett a szezon menedzsere, újfent úgy, hogy korábban egyszer sem lett a hónap trénere. A játékosok közül öten is bekerültek a PL szezon legjobbjai közé, közülük viszont csak 1, Costa lett a hónap játékosa is.
  – a ligakupa győzelemmel Gary Cahill lett az a játékos, aki a legrövidebb idő alatt gyűjtötte be a 3 angol trófeát egy csapattal

  • Endy919

   Hazard elképesztő. Eddig is tudtam , hogy fontos gólokat lőtt , de ennyire ? 🙂

   • Bizony, ezek a statok írják le legjobban, mennyit is adott ő az idényben a Chelseanek – tényleg kiváló szezonja volt.

    Ami viszont emellett talán legalább ennyire meglepő és méltányolható, hogy a két “elvárható”, Costa és Oscar mellett a négyben mindkét táblázaton ott van Terry neve. Elképesztőt hozott össze a Captain is.

 • Még pár 🙂

  José 100. clean sheetje is megvolt a szezonban (a századik győzelmét tavaly már megültük). 185 mérkőzés kellett hozzá. Eddig 214 volt SAF PL rekordja.

  Abra 700. mérkőzése volt tulajként a QPR elleni idegenbeli.

  Megvolt JM alatt az 500. Chelsea gól. 272 mérkőzés kellett hozzá.

 • lamps8

  Ings, Milner….. a Watford nem csak vezetőedzőben de lehet a végére még keretminőségben is odaveri majd a Poolt.

  • Blue One

   Menjen még oda pár angol, hogy az egész válogatottat ők adják kb… Anglia hatodik helyezettje adta kb így is a legtöbb angolt…Az eredményét láttuk is a VB-n.

   Néztem az ír-angolt. Mindig elszomorodom, hogy milyen emberek vannak ott. Két mu-s hátvéd, ők a legjobbak. Egyik jobban idegesít, mint a másik. Közös tulajdonságuk még, hogy egyik sem tud focizni. Remélem sokáig maradnak még a mu-ban 🙂

  • Ha ezek után még Sterling is lelép, jó kis iparos csapat lesz a Pool-ból, aztán megint verekedhetnek a 10. helyért.

   • Khal Drogo

    Sterlingnek jó szar éve volt. Hét gólt lőtt. Ez szerintem ahhoz képest hogy tőle várták a gólokat, mindig játszott, nagyon kevés. Szerintem megrekedt ebben az évben, de mivel még nagyon fiatal, fejlődhet. De ezt az évet nem fogja kitenni az ablakba.

  • Khal Drogo

   Szerintem Milner annyira nem rossz játékos. Szerintem a Poolnak jelenleg Milner erősítésnek számít.

   • Szerintem Milner nem sokkal jobb mondjuk egy Hendersonnál az adott poszton. Tisztes iparos, de egy bajnoki címre törő csapathoz sok pluszt nem ad.

    • Khal Drogo

     A Pool szerintem max a szavak szintjén fog a bajnoki címre törni. Korábban volt róla szó pletyka szinten hogy idejönne hozzánk Milner, ide szerintem már kevés lenne, de a Poolban szerintem megállja a helyét. Ilyen 4-6. helyzet közötti csapatba való játékos ő, annak lehet a stabil kezdője. Szerintem ez egy reális deal volt a Pool és a játékos részéről is.

     • Hát de pont ez lenne a lényeg, hogy a bajnoki címre törjenek, nem az, hogy a felső-középmezőnyben uralkodjanak. Ehhez meg Milnernél nagyságrendekkel jobb játékosok kellenek. Egyébként Milnert elnézném a Sotonban vagy a Swanseaban.

      • Khal Drogo

       Én nem látom a potenciált a Poolban. Ahogyan az elitjátékosok sem, legalábbis nagy ívben elkerülik a Poolt. Nem hiszem jobb játékosok elérhetőek a Poolnak mint Milner. Komoly, azonnali erősítés idén sem lesz, amit tehetnek az az hogy vesznek néhány posztra a meglévőknél valamivel jobb játékost. Sokkal jobbat nem tudnak ugyanis. Szerintem Milner is csak B opció volt, sokáig Depay-ra mentek. Persze nem őket válaszotta.

       • Igaz amit mondasz, én nem is azt vitatom. Én azt vitatom, hogy Milner erősítés lenne a Poolnak. Lehet, hogy klasszis nem megy hozzájuk, de Milner ettől még semmit nem adna hozzá ehhez a csapathoz. Lehet, hogy az átlag szintet hozná, de többet nem. A Poolnak egy új csapatot kell építeni, mert az igazi vezérek, mint Gerrard, Suarez már a múlté. Céljuk lesz 1-2 éven belül visszajutni a dobogóra. Ebben a Milnerhez hasonló játékosok maximum a padra lennének jók, ha a klasszis lesérül, és kell a pótlás 2-3 meccsre.

      • Khal Drogo

       Oda meg Milner nem menne szerintem. Annál többre tartja magát.

    • Idemitirjak

     Henderson a világ egyik legjobbja, a Lpool és az angol válogatott kapitányaként, hős vezérhez méltóan mindent megnyer pár éven belül!!! :’)

 • myheartisblue
  • Khal Drogo

   Ha választani kell, akkor inkább menjen az Arsenalba, mint a Unitedhez. Wenger úgyis elbénázza megint a bajnokságot, mindegy ki a kapusa.

  • Endy919

   Ha a csúzlis szárházikhoz igazol nagy hisztit csapok.

   Inkább menne a MU-ba. Igaz , ők nagyobb veszélyt jelentenek ránk , de mégse városi rivális. Ááááá faszom.
   Most felhúztam magam.

   Utálni persze nem fogom , mert attól nagyon messze áll , hogy Lampard szinre degradálódjon , de imádni sem fogom tudni . Pedig milyen szimpi figura…

   • Ha nem is állok ennyire elrugaszkodott szinten, de az nekem is elég érzékeny pontom lenne, ha az Arsenalban kötne ki. Bár, a ManU sem jobb semmivel.

    Lampardot nem tartom semmivel kisebb legendának attól, hogy végül a Cityben kötött ki, de nem tudok már rá olyan jó szívvel gondolni sem. Közvetlen riválishoz szerződni önző dolog. És attól, hogy szerintem hasonló helyzetben én is önző lennék, még nem vigasztalóbb a gondolat cseppet sem.

    • Endy919

     Nekem nem is az a legnagyobb bajom , hogy a Citybe került , mert részben meglehet érteni.
     Nálam ott ásta el magát , hogy hogyan került a Citybe.

     • myheartisblue

      Engem valahogy nem tudott zavarni hogy a City-be igazolt. A dolgokon amit velünk elért nem változtatott, nem volt más lehetősége. Érzett még egy évet, a vezetőség pedig nem engedte. Így oldotta meg, én nem tartottam tragédiának, és máshogy sem tudtam rá tekinteni, lehet azért mert a kedvenc és számomra a legnagyobb focista.
      Čech egy picit kemény dió lesz, tényleg a saját érdekeit teszi előre, de ez is megérthető. Ez jobban fog fájni, de éppúgy legenda marad a szememben, csak fura lesz ott köztük. A foci már csak ilyen, nem az első sem pedig az utolsó.

      • Petikee95

       Veled értek egyet Lamparddal kapcsolatban.

     • Idemitirjak

      Ilyenkor nézd meg a 2 fontos gólunkat annó a Barca ellen illetve a Bayern ellenit a döntőben. Neki köszönhetjük szinte a BL címűnk! És akkor a többi bajnoki címről, kupákról és fontos góljáról még nem is beszéltünk! Én sem nézem szívesen babakékben, de ettől még amit tett a csapatért azon nem változtat semmit!
      +emberként is maximálisan szerethető

      • Endy919

       Figyu , ez egy lerágott csont .

       Szerettem , tiszteltem míg nálunk volt , de a kedvencem sohasem volt , most viszont kifejezetten utálom.

       Írhattok 1000 érvet , a véleményem megváltozni nem fog.
       Részemről a téma lezárva.

   • Khal Drogo

    Ha az Arsenalt választja pont azért teheti, mert nem kell feladnia az életét alapvetően. Marad Londonban, marad a családja Londonban, nem kell átszervezni a hétköznapokat, szerintem ha az ágyúsok mellett dönt, ezért fog így dönteni. Önző dolog, de ez van. A klubnak az lenne a jó ha Anglián kívülre igazolna. De itt már a személyes motiváció lép előtérbe.

   • Blue One

    Pedig jobb ha eljátszol a gondolattal, mert ha igazak a hírek és valóban a családja miatt előnybe részesíti a londoni csapatot, akkor könnyen ott köthet ki. Én semmiképpen nem tudok megharagudni rá, eszméletlenül “szeretem” és tisztelem. Egyik kedvenc játékosom a csapatból a fantasztasziktus képességekkel és személyiséggel megáldott hálóőr. A mostani éve is példaértékű. Duzzoghatott volna, megsértődve átigazolási kérelmet adhatott volna, de nem tette. Ő ITT MARADT ÉS HARCOLT BECSÜLETTEL! Megtartotta a szavát és tényleg megtett mindent, hogy ő legyen az első számú. Le a kalappal előtte.( Ráadásul egy olyan poszton, ami még a harmadik számú csatárnál is rosszabb pozíció. Rosszabb mindennél.) Az elmúlt x évről meg nem is beszélve. Nagyon örülök, hogy a klub méltányolja szolgálatait és elengedné “riválishoz” is, ez egy nagyon szép gesztus. Habár nem kéne ennek örülni, egy másik angol csapatnak adjuk,de valahol talán ennek szurkolok. Ő a PL része, nélküle kevesebb lenne az a liga számomra. Ha lenne rá időm talán még belenéznék a meccsbe is, hogy lássam őt. A visszatérésről meg nem is beszélve. Ha visszatér, akkor annak majd örülni fogok a többi 42 ezer emberrel együtt. Addig egy rövid egyszerű dalt is írhatnának a szurkolók, a kapusok közt egy így is ritka. Azért is örülnék ha itt maradna Angliában, mert neki is ez a vágya. Ez a dolog emberi része. Persze “jó” lenne elküldeni Törökországba (volt ilyen hír, hogy oda is hívják), de a szívem szakadna meg, hogy ha ott játszana. Pár lélegzetelállító, félelmetes derbin kívül semmitmondó stadionokba játszana. Nem ezt érdemli!

    Engem speciel nem zavar a városi “rivális”. Ennyi erővel a Palace is az. 😀 Nyertek most két FA kupát (biztos? hú de furcsa ezt leírni), de azon kívül el vannak, mint a befőtt. Senkit nem zavarnak és 4. helyre mindig beérnek. A szurkolóik már veszélyesebbek. Az egészségre…

    • Endy919

     Szép és meható írás , de az ilyenekre imunis vagyok , sorry.

     Túlságosan is fafejü vagyok , hogy egy-két érv megváltotassa a vélyményem.

     • Blue One

      Nem azért írtam, hogy hatással legyen Rád. Ez a véleményem, ezért írtam. 🙂 Felőlem bármit csinálhat, én imádni fogom!

    • “A mostani éve is példaértékű. Duzzoghatott volna, megsértődve átigazolási kérelmet adhatott volna, de nem tette. Ő ITT MARADT ÉS HARCOLT BECSÜLETTEL! Megtartotta a szavát és tényleg megtett mindent, hogy ő legyen az első számú. Le a kalappal előtte.( Ráadásul egy olyan poszton, ami még a harmadik számú csatárnál is rosszabb pozíció. Rosszabb mindennél.)”

     Azért ezt egy kicsit erősnek érzem, szerintem, ha lett volna reális kérője, simán dobbant, szóval ezért kár üdvrivalgást kicsapni. A másik viszont, amit írsz, az teljesen jogos: részéről megtett mindent, amikor kellett, a legjobbját vette elő, és ezért tényleg le a kalappal előtte.

   • Drogba11

    Egyáltalán nem lennék vele kritikus. Megérdemli, hogy játszon még, ha érzi magában az erőt, ha már nálunk nem kap annyi lehetőséget. Sajnálnám, de megérteném.

 • akkora OFF, mint a ház, de ezt egyszerűen muszáj :DDDDD

  A jó öreg Sol (eddig sem volt sok esze, de most úgy tűnik, a maradék is elveszett) POLGÁRMESTERNEK jelölteti magát Londonban :DDDD hát azt hittem meghalok, mikor ezt olvastam a skyon….

  • Endy919

   :DDDDD ezt megkönnyeztem 😀 😀 😀

   Az nagyon komoly elme baj lehet . 😀

  • myheartisblue

   Biztos azt mondta, hogy figyeljétek meg Community Shield-et a csuzlisok nyerik…a reakcio meghát egyértelmű 😀

 • Vajon Eto’o, majd DD után harmadik számúnak hoz-e ismét egy jó katonát, de már veteránt JM?

  Zlatan szerződéséből 1 év van vissza, és a PSG az utóbbi idők balhéi után (Ibra összerúgta már a port bírókkal, védőkkel, sajtóval, stb), készek elengedni, nem ajánlanak új szerződést. 11M font a megjelölt ár. Állítólag (minden csak állítólag) a Chelsea, a Pool, az Arsenal és a Milan jelenkezett egyből, hogy érdekelné a dolog.

  • myheartisblue

   http://www.squawka.com/news/reports-chelsea-hold-surprise-talks-for-ibrahimovic-in-berlin/393574?

   Squawka is lehozta, valamiért inkább Falcao mint az arrogáns Ibra.

  • Endy919

   Ha az Eto´o , Didi sort szeretné folytatni José akkor Adebayor a tuti !
   Afrikai , 30+ és már játszott kezei alatt.
   Na jó , vicceltem. 😀 😀 😀
   Rémálmaimban ne jelenjen meg a csapat környékén.

   Ibrakadabra már más tészta. Nagyon örülnék neki . A PL-be van teremtve az a faszi , ideje , hogy ide is igazoljon. Mondjuk azt megnézném , ahogy José magyarázza neki , hogy fiam , te csere leszel.

   A Pool , Csúzlisok és az AC érdeklődéséről már olvastam , a miénkről még sehol . Vagyis de . De akkor még Carlo volt az edzőnk 🙂

  • kasata91

   szerintem elég sok edzés végződne feszüléssel, ha Ibra és Costa egy légtérben lenne 😀

   • Idemitirjak

    Szerintem, meg pont, hogy legjobb haverok lennének. Baj itt is az lenne, hogy padot egyik se viselné.

    • taybor33

     Egyetértek, ők jóban lennének, de szerintem nem tenne jót a csapatnak Ibra. Mondhatjuk, hogy Drogba is hasonlóképp alfa volt a csapatban, de ő legendává vált az évek alatt, ezért az újak elfogadták és “behódoltak” neki. Ibra fényezi magát, akár hova megy, remek játékos ez kétségtelen, de most idejönne 33 évesen azzal hogy ő a király, hát lennének konfliktusok…

  • Drogba11

   Ha Falcao nem, akkor jöhetne. José megneveli és a PL-ben simán el tudom képzelni.

 • Endy919

  Ma egy gyenge pillanatomban megjátszottam a Svéd-Nigéria női VB meccset és mivel tanulni már nincs erőm be is kapcsoltam most magamnak. Hát a basszus … A svéd csajok közt a 9-es és a 10-es nagyon is a meglőhető kategória.

  Giliszta helyére gondolkozás nélkül elhoznám akár mindkettőt . Játék tudásban kb azonosak és rájuk még jó is nézni. 😀

 • kasata91

  Mégsem nőtt az arsenaltól távozó BL-t nyerő játékosok tábora …

  A berlini döntőben az olasz Juventust 3-1-re legyőző Barcelona belga válogatott védője nem lépett pályára a sorozat egyetlen mérkőzésén sem, márpedig az UEFA szabályai értelmében azok a labdarúgók, akik nem kapnak lehetőséget, érmet sem kaphatnak.

  Az ünneplés során nem lehet azt megtenni, hogy Michel Platini UEFA-elnök elzavarja a díjátadó során a peremembereket, de pár nappal a döntő után már jelezte a szervezet, hogy Vermaelen mellett a chilei Claudio Bravo és a brazil Douglas Pereira is adja vissza a medált.

  • Idemitirjak

   Csak szerintem elég gáz ez így? Elötte kelllet volna ezt már jelezni, leginkább a klubnak a játékosok felé. Ennél az lett volna csak gázabb, ha érmeosztásnál csak egy pacsit kapnak, amit simán megtehettek volna, az meg nem kicsit lett volna szar ezeknek a játékosoknak.

   • Azt láttátok egyébként, hogy az öreg (Xavi) úgy be volt nyomva a parádén a buszon, hogy majdnem bevert Neymarnak? 🙂 de legalábbis nem finoman az arcába mászott… jót röhögtem.

    • Idemitirjak

     Sajnos csak majdnem…
     Utolsó dolgok egyike lenne, hogy nézzem a Barca hogyan ünnepel. 🙂

 • Petikee95

  Slaven Bilic lett a WHU új menedzsere, aki a Besiktastól érkezik a „kalapácsosokhoz”. Korábban 6 éven át a horvát válogatott szövetségi kapitánya is volt, de a Lokomotiv Moszkvánál is megfordult.

  • várható volt, őt mondták a legtutibbra. Kíváncsi leszek, mire megy a WHU-val.

 • Blue One

  Roman Abramovich’s right-hand woman is determined to keep club’s wage structure under control, which is bad news for Falcao.
  While Falcao is certainly prepared to take a big pay cut, he has been told to cut even deeper by Chelsea.

  Nagyon nagyon helyes. Ha jön is, csak bagóért. (Szép kis fricska lenne ha heti 250 helyett mondjuk 80-100ért rúgná a bőrt :D)

  • Igen es ennyiert verne mondjuk 3 szor annyi golt, mint a MU ban.

 • kasata91

  NBA nagy döntőn is van aki nekünk szurkol 😀