A sorsolásról címszavakban

0617 sorsolás1Elkészült a 2015-2016-os bajnoki szezon sorsolása (a teljes itt, a miénk itt elérhető), amit címvédői kék szemüveggel való rövid áttekintésre érdemesnek tartottam. Mindig érdekes kérdés, hogy kivel kezdünk, hogy helyezkednek el a rangadóink, kikkel boxolunk a karácsonyi hajtásban és társai. Címszavas mustra következik alább.

  • Kezdésnek Swansea otthon: lehetett volna jobb, de rosszabb is. Tradicionálisan jól indítjuk a szezont (AVB alatt volt egy x-ünk a Britanniában, de előtte és azóta is temérdek győzelem), ez elvárható most is. Monkékkal viszont nem árt óvatosnak lenni, tavaly az Old Traffordon nyitottak három ponttal.
  • Az első rangadó: Manchester City idegenben, már a második fordulóban. Az érzelmek vegyesek, de az igazat megvallva ebből jól ki lehet jönni. José alatt trend a korai manchesteri vizit, amit biztonsági döntetlennel szoktunk abszolválni, erre most is jók az esélyek. Viszont ha azt vesszük, hogy a mi keretünk összeállt, jó rajtolók vagyunk és 2015-ben a két fájdalmas vereség közé szép győzelmeket és hosszú veretlenséget ékeltünk, akkor még a három pont is kinézhet nekünk. Bárhogy is lesz, jó korán túl lenni a szezon papíron egyik legkeményebb meccsén, pláne hogy ilyentájt ugye még kettős terhelés sincs.
Az Etihadot idén is korán kipipálhatjuk
Az Etihadot idén is korán kipipálhatjuk
  • Az első 5 forduló: három kemény idegenbeli próbatétel. Tavaly rajt-cél győzelmet arattunk, idén a sorsolásunk kevéssé ágyazott meg ennek. Szeptember közepére a megszerezhető 15-ből fontos lenne 11 pontot behúzni. A 6. fordulóban meg jön az Arsenal…
  • A naptári évvége: a Chelsea-nél ez rendre kritikus időszak a nagy hajtás miatt. November 28-a (Tottenham idegenben) és december 28-a (ManUnited idegenben) két riasztó dátum, közte viszont négy nyerhető meccsünk lesz (fogadjuk a Sunderlandet, két újoncot, s kiruccanunk Leicesterbe). Első blikkre biztató.
  • Rangadók idegenben: a Cityt rögtön letudjuk az elején, s március 12-e (Anfield) után már csak nyerhető túráink lesznek. Vagyis az év első felébe koncentrálódtak a kraftosabb derbik, de ezek viszonylag szépen lettek leosztva. Észnél kell tehát lenni az elején és akkor megint lazább tavaszunk lehet.
  • A vége: az utolsó 5 fordulóban már csak kétszer megyünk idegenbe (Bournemouth, Sunderland), viszont jön még a City (és a Spurs is). Jó hazai rangadózással nem lehet gond. Az utolsó fordulóban jön a Leicester, lefújás után pedig remélhetőleg éremátadás…