Ami a bajnokot bajnokká teszi 4.

headA bajnoki címünket sok mindennek köszönhetjük, ki-ki vérmérséklete és ízlése szerint oszthatja szét a százalékokat menedzser, játékosok, egyéni teljesítmények, szerencsefaktor és a többiek balfaszsága között. Egy biztos: az ösztönös zsenik születnek, a bajnokokat viszont belőlük csinálják.

Ez lesz az a poszt, amit már régóta vártatok, mert arról a játékosról fog szólni, aki a jelen keretből a leginkább képes valami földöntúli képességgel irgalmatlan módon arra, hogy a közvetlenül a futballpályán nyújtott teljesítményével előhozza belőlem azt az állatot, amit ideális esetben maximum egy hordó sör és megannyi pálinka képes. Kétségkívül meglévő futballügyetlensége mellett ugyanis az is vitathatatlan, hogy tevékeny részese volt bajnoki címünknek: Ramires, az én keresztem.

Egyszer valaki azt mondta, hogy nincs olyan, hogy jövő, csak a múlt ismétli önmagát, újra és újra. Nyugi, most nem megyünk bele semmi komoly filozófiai síkon való magyarázatkeresésbe – arra még van egy egész nyarunk (háhá) – így nem célom ezen állítás igazságtartalmának okfejtése. Viszont, egyetértünk vele vagy sem, nehéz azt mondani, hogy ne lenne benne valahol legalább egy mélyen megbúvó valóság. Az azonban kétségkívül igaz, ebben bizonyos vagyok, hogy – mint korábban azt már nem egyszer érintettük – a szurkoló (s így a szurkolás) merőben érzelemalapú, meg sem próbál – legfeljebb helyeként – objektív lenni, így azonban viszonylag lehetetlen objektív, mindenki számára egyenlő mércét felállítani, és éppen ezért kettős, hármas, vagy akár még többes kategória-rendszert használunk a keret játékosainak értékelésére. Mindannyiunk számára van jobb esetben egy, de akár több olyan kerettag, akit egyszerűen képtelenek vagyunk a többiekkel együtt kezelni. Ez a jelenség a való életben sem idegen, az ismerősök, a munkatársak, évfolyamtársak közt is bizton találunk olyat, akit egyszerűen a megfelelő halmazon kívülinek érzünk, így aztán outsiderként – nincs rá jobb szó – szidjuk, mint a bokrot, kritizáljuk, kiemeljük a hibáit, meg igazából szeretnénk jól megütni is, ha alkalom lenne rá, és bár igyekszünk logikus érvek mentén felépíteni korholó témázgatásunkat, ezért senki nem képes nem egyetérteni azokkal, viszont mégis visszatetszést vált ki hevességünk, és a dolog állandósága.

ramires-crop

Valami ilyesmiről van szó a kettőnk, az én és Ramires viszonylatában is. Nem indítottunk jól, ő is azok közül volt, akikre már érkezésük előtt haragudtam, leigazolásától viszolyogtam, már önmagában két olyan ok miatt is, amiről persze ő tehet legkevésbé: egyre inkább falba vertem a fejem a keret reménytelen brazilosítása miatt, így már ugye 1/1, hogy szerencsétlen, hát ugye brazil, vesztett nálam, de ráadásul még valahogy mi a braziloknak is a rossz végét céloztuk meg anno, nem labdazsonglőröket igazoltunk a labdazsonglőrök hazájából, pedig akkor még igény is lett volna rá, hanem igyekeztünk védőket és védekező játékosokat igazolni, egy olyan országból, ahol ez kevésbé volt divat a történelem során mindig is – szóval igen, rosszul indítottunk, de ez legkevésbé sem Nacsimento hibája – ellenben ezért kétszer olyan jól kellett teljesíteni, hogy hozzon legalább egy nullát.

Ramires+Chelsea+v+Real+Sociedad+aVZIax2Tj4RlPersze Ramires nem is igazán igyekezett elérni nálam a nullát sem. Kapta is az ívet ezért, úgy, ahogy nem szégyelltem. Aztán Robbie alatt, ahogy sok minden átváltott egy igazán lelkes dologgá a pályán, és bennem is, kezdtem megbékélni az egyre stabilabban jól teljesítő brazillal, az a bizonyos BL gólja pedig kibékített bennünket. Keblemre öleltem, nyilvánosan és őszintén, aztán, vártam, mi jön.

Szerencsétlenségére Rafa jött, én meg távol maradtam, és csak José újbóli eljövetele hozott vissza a Chelsea közvetlen vérkeringésébe. Akkor viszont azt kellett látnom, hogy nincs jövő, csak a múlt ismétli önmagát – Ramires visszatért a leigazolásakori semmihez, ami a játékát illeti, én pedig kezdtem elveszíteni a türelmemet vele szemben ismét. Mou első szezonjában ráadásul indokolatlanul sok játékpercet kapott – a keret hatodik legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt, ez viszont leginkább annak szólt, hogy volt egy olyan skillje, ami annak a csapatnak ritkaságszámba menő tulajdonsága volt, és nem is nagyon volt helyettese ebben a tekintetben: a korosodó játékosok miatt lassú, lomha és ezért sokszor statikus játékunkba ő volt az egyetlen, aki képes volt lendületet vinni. Sajnálatos módon azonban a sebességén kívül sok hasznát nem vettük, a BL+PL kombóban 3436 játékperc alatt 3 gól és 3 gólpassz került a neve mellé, ez pedig nem sok, cserébe igen kevés, és akkor még finom voltam.

Ezt pedig mi sem mutatja jobban, mint az, hogy ebben a szezonban ezt a teljesítményt kevesebb, mint feleannyi játékidő alatt tudta megugrani (1416p – 3g4a). A tény az, ami mellett nem lehet elmenni, hogy az összkép így is halovány, mert a teljesítménye többször elkeserítő, mint nem, de, ismétlem: de, nem mehetünk el amellett, hogy lényeges szerepet játszott a bajnoki cím megszerzésében.

Ramires_def

Védekezésben szinte minden mutatóban elmarad a hasonló pozícióban játszó társak mögött
Ramires_pass

Passz-százaléka messze a csapat átlaga alatt. A rendszeresen játszók közül rajta kívül csak Costa van 80% alatt.
Ramires_shot

No igen, és a lövési pontosság. Itt viszonyítási pontnak, referenciaértéknek még odatettem Costát és JT mutatóit is. Háátttt..Ramires_total

És akkor a total performance skvakáék mérései alapján. 

Sokat gondolkodtam azon, vajon mi is az a faktor, ami nálam is úgy kibassza a biztosítékot, hogy a holdig is elordítanék legszívesebben: arra kellett jutnom, hogy amikor a “többiek” (random bármelyik másik player) munkássága hagy kívánnivalót maga után, akkor az többnyire nem látványos. Már értem ez alatt, hogy inkább merül ki abban, hogy árnyékharcost játszik futballista helyett, vagy mondjuk centikkel, de rendre mellé lő. Ramires ezzel szemben véres komolysággal, eszméletlen látványosan teszi mindezt, és ez az, amitől minden jóérzésű futballszurkolót a sikítófrász gyötör. Lövései rendívül látványosan állnak föld körüli pályára, használaton kívüli, orosz műholdak nyomában, elfutásai hasonlóan látványos módon halnak el a védőfalban történő hasraesésben, pontatlan passzai pedig nem “kicsitmögé v kicsitelé” mennek, hanem vagy a végtelelen üres térbe, vagy pedig ellenfélhez. Mintha valamilyen külön passzióból dolgozna a látványos sikertelenségen.

Amellett pedig, hogy hibái beleégnek az ember retinájába, mint Dr Alban koncert egy árjagyűlésen, ami némileg előnye, az egyben ismétcsak a hátránya is: több pozícióban bevethető, amolyan Joker José paklijában, a középpálya legtöbb pontján kevés gondolkodás után bevethető, de nem ijed meg, ha jobbvédőben, vagy jobbszellőben találja magát, akkor sem (bezzeg én..). Ellenben nem is igazán jó egyikben sem. Egy igazi csupaszív fickó, aki nem áll le, bármi van, mint aki duracellt meg sportkukoricát reggelizik, ez a lendület viszont az esetek felében válik előnyére, míg a maradék 50%-ban csak a reménytelenséget növeli. És mégis: a Föld forog, Ramires pedig összességében a csapat hasznára van. Mert a 3 találat, 4 gólpassz önmagában sem rossz, ha mondjuk Matics a viszonyítási alap, vagy Willian. Viszont, ha nem is számtalan, de jópár olyan, közvetett eset kapcsolódik a nevéhez, amit statisztikailag nem lehet mérni: valahogy kiszerencsétlenkedik egy szögletet, amiből Fabrepass és Terry gólt hoz össze, húszból egyszer megeszi neki a bíró, és jó szabadrúgás-pozícióban befújja az esést, vagy akár a büntetőt. És hát megvan benne a brazil védekező játékosokra jellemző vonás (elég, ha csak Belletti, Alex, Luiz vagy Luis képét idézzük magunk elé), akik relatív kis százalékkal találnak kaput, ha viszont mégis, akkor ott borul a fa és a bábu is: bitang nagy gólokat tudnak lőni. Egy-egy ilyen gólért pedig hajlamos az ember megbocsátani 1-2 hét taknyoncsúszást és rontott passzt.

Ramires

Minden futball-fogyatékossága ellenére még csak azt sem mondhatjuk el róla, hogy ő lenne a legesetlenebb futballista a top ligákban, de még szűkebb környezetünkben sem, elvégre láttunk már mi karón Kraucsot, és Demba Ba-ra is került már focimez, de azért Ramiresnek sem kell mégsem klubtagságit fizetnie ebben a nemes társaságban. A fő kérdés vele kapcsolatban az, hogy több problémát old-e meg a jelenléte, mint amennyit okoz és hosszas mérlegelés után azt mondhatom: szerintem a válasz ‘is’. Annyira azért nem kerékkötő, hogy ‘problémaként’ aposztrofálhassam a brazilt, viszont szerepe inkább áthidaló, mintsem megoldás bármire is. Viszont. Ahhoz, hogy bajnok lehess, meg kell válni Matáktól és Schürrléktől, miközben meg kell tartani Ramireseket. Az élet és a sors, lett légyen bármelyikről szó ezen esetekben, nem egyszer igazságtalan. A keretet viszont 11 és 11+ játékos adhatja, és a Real a legjobb példa arra, hogy a bajnok nem abból áll (aka galaktikusok), hogy van 2×11 csillagod az égről. Persze mindenki – pláne aki eljut erre a szintre – első akar lenni. Kevesen érik be a másodvonallal. De a bajnokcsapatba is kellenek vízhordók, kellenek cserék, kellenek láthatatlan csapatjátékosok, mert ők a kohézió, tőlük, velük tud működni az egész. Nem ritka, sőt, elcsépelt hasonlat a focicsapatra a ‘jól működő gépezet’. Ettől még áll: lehet neked 11 fényes motorod, ha nincs motorblokk, aki a helyén tartja az egészet, nincs tengely és erőátvitel, hogy a bitangnagy erőt hasznosítani is lehessen. És, nincs motorháztető, ami az egész fölé jótékony védőernyőként hajol. Ramires nem főalkatrész, és egy jó Chelseaben nem is lesz az többé. Ha nagyon gépesített analógia mentén akarok szerepet találni neki, ő a tengelykapcsoló.

Zenékről esett szó az előző poszt alatt, aminek hatására több, régen nem hallgatott zeneszám röppent be a playlistbe. Ramires kapcsán pedig nem tudok kiverni a fejemből egy ízig-vérig ’90-es évekbeli slágert, igen, Zenzobá’ most egy kis időutazásos kultúrsokkra hív benneteket, mert ez a szám volt az, amire ő már fincsi kis ifiként hullott szét és csábította el lányok százait, miközben ti meg még az óvodában sírtátok ki, hogy alma helyett inkább tűzoltó kocsi legyen a jeletek a nagycsoportban. Na jó, ide azért elférne egy szmájli, de megőrizve a komolyságot, azért sem teszem ki, mert posztban nem szmájlizunk, és kész. Azért érezzük kérem a megfelelő hangsúlyt és a mosolyt a száj sarkában gépelés közben, a’ idősebbek élvezzék ezt a kis múltidézést.

A refrént mintha csak a madárcsontú kenyai futóbolondról írták volna:

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
A VISION IN YOUR MIND WILL LEAD YOUR WAY (THE WAYS ARE MYSTIC)
GO WHERE YOU WANT BUT DON’T FORGET THE OMEN
A LIGHT AT YOUR SIDE WILL SHOW YOU WHERE (THE WAYS ARE MYSTIC)
DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN

Már vagy ezer karakter legépelésénél tartunk, és rá kellett jönnöm, ez a poszt már jóval kevésbé szakmai, mint a korábbiak, sokkalta inkább amolyan számadás Zé módra. Persze érett már ez, s mikor, ha most nem, a szezon lezárásaként. Már csak azért is, mert nem kizárt, hogy a következő dicsőséges szezont már nem feltétlen kezdi Chelsea mezben. Továbbra sem én leszek a zászlóvivője megtartásának, de el kell oszlatnom azt a téves kételyt, miszerint harakirit követnék el önnönmagamon, ha maradna (azt, majd akkor, ha pályára is lép – muhahha). Továbbra is úgy fogok gondolni rá, mint Középfölde legnagyobb többsége a hobbitokra: olyan szeretnivaló kis izélények, de igazából lófaszra sem jók. Persze ott aztán rábasztak a kétkedők, és Ramires is megjárta már Mordort, be is vágta a bogyót a végzet hegyének kat(a)la(‘)njába, csak aztán ahelyett, hogy elhajózott volna nyugatra, visszasüllyedt a középszerűségbe.

Van egy jó kis gifem, amit várok már jó ideje, mikor lőhetem el, de ritkán írok Ramiresről posztot, és végre itt az alkalom, tökéletes lezárása lesz ennek a monológnak, aaaannyira jól mintázza meg a brazilt, hogy az meseszép.

Karate Stairs

 • Endy919

  De vártam már ezt a csodát. Az én kiskedvencemről született poszt , amit maga a legnagyobb csódálója írta , Mr Zenzo .

  Jókat vigyorogtam olvasás közben , de még mindig nem értem miért nem szereted ezt az aranyos cselgépet :))))

  Jó poszt lett , uram !

  • Volt bennem egy érzés, hogy te leszel itt az elsőző :DD

   “még mindig nem értem miért nem szereted”
   Most írtam vagy kétezer karakterben róla, de nem érted? 🙂 akkor csak neked: fekafób vagyok. Ez van. Remélem ez kimerítő és érthető :DDDD nem bízok az új négerekben, meg a régiekben sem, a Rémireskben meg pláne 😛

   • Endy919

    Szóval rasszista a bácsi…

    10 meccs bann 🙂

    • Ó ugyan, mi lenne veletek, ha 10 meccsen keresztül a technikai zónában lógatnám a lában 😉

     • Endy919

      Kibírtuk mi már tovább is , amikor durcizni tetszett Rafa miatt 😛

      • az kényszerűség volt, mert önként vállaltam az elvonulást – de hogyan tudnál együtt élni a teherrel, hogy most miattad van, és ezzel egy polcra kerülnél a jó benitóval?! 🙂

       • Endy919

        Háááát , nem békülnél ki a dologgal ha a távollátedbe ismét nyernénk egy EL-t ? 😀

        • Endy919

         Meg az egy dolog , hogy nem írhatnál , de te hogy bírnád , hogy nem válaszolhatsz az okos hozzászolásaimhoz , megfigyeléseimhez ? 😀

         • a kommentmező megmaradna nekünk 😉

          • Endy919

           Pfúú. Megnyugodtam. Akkor jöhet vissza Röfi. 😀

          • röfipofi a padra, a kezdőbe meg 11 ramires miii? Eret vágnék magamon asszem 🙂

          • Endy919

           Neeem. Nyugi:) Csak 10 Rami, lenne még egy Torrcsink is 😀

          • agresszív részegre innám magam, és megütnék valakit 😉

          • Endy919

           Addig basztatnálak , hogy szerintem én lennék az áldozat. 😀

 • Zola

  Megláttam a gifet,azonnal elolvastam a posztot.:-D

  • melyik gif nyerte el annyira a tetszését uram, hogy még olvasott is érte? 😉

   • Zola

    A leszter elleni védhetetlen hálószaggatója.

 • myheartisblue

  Üdv. a cikk szokás szerint faja! Ramires, meg hát kuriózum!
  UI.: alion rampantos email címre küldtem egy irományt, Zenzo vagy Wudi, örülnék ha elolvasnátok, és ha üti a szintet, akkor megoszthatnátok itt.

  • nézem máris, amint ráérek 🙂

 • a video poén, az oka nem annyira. Wenger: you’ve just signed Petr Cech…

  https://vine.co/v/ehz5tuxTgxH

  • Endy919

   Sneijder? No? :DDDDDDDDDD

   És Čech hol maradt ? 😛

   • Nem fért rá a képre, ő a pótoldalon van 🙂

  • Edzők: Klopp, Conte, van Gaal, Ancelotti, Heynckes, Allegri, Scolari, AVB

 • WudigessBoi

  A légtér ura:)

  • Nyehh, hát rá kell kontrázni, mi? 😀

   Ez az ember akkor sem lenne a légtér ura, ha szárnyai lennének, a seggébe meg oldalanként két, levegő-fölg rakéta lenne dugva. A Schalkére nézve sem az ötös a megalázó, hanem a Ramires fejesgól bazzé :)))

  • Endy919

   De a Spursnek van történelme !

   • :))

   • Ha Feri nem tárta volna fel azokat a régi ezüst bányákat Egyiptomban, ez a kulcstartó sem készülhetett volna el, szóval ezt meg sem hallottam.

    • myheartisblue

     Azzigen! Én kis hülye. Nem is érthetem, hh nem egy Spurs-ös terítőn van ez a kulcstartó.

 • myheartisblue

  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2015/6/23/8827995/mikel-al-ain-more-rumors

  Úgy néz ki a csapattársak az idei összes transzferhírt elrontják… Mikel tényleg olajmezők felé tart?

  • igen. Már hírlik egy ideje, volt szó itt is róla az előző poszt alatt röviden, korábban hosszabban vitáztunk rajta.

 • Endy919

  Mou álom tizenegye : Casillas(meglepi számomra) – Zanetti , Carvalho ,Terry,Ash -Lampard,Makelele,Sneijder-Milito,Didi,Ronaldo

  • Ebből tényleg csak Casillas a meglepő, az viszont combos. Ez valami fricska?

   • Endy919

    Ismétlem magam , lehet , hogy Čecjnek akart odaszúrni , ha már nem hajlandó költözni Párizsba…

    • most nézem, hogy ez valami tévedés lesz, mert ez a csapat a goal.com saját összeállítása:

     http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2013/04/03/3872622/jose-mourinhos-greatest-xi-starring-casillas-cristiano

     “Goal.com picks a possible dream team from the Portuguese’s players at Porto, Chelsea, Inter and Madrid.”

     José sajátja (a Telegraph cikke szerint) ez:
     Jose Mourinho picks ultimate XI: Manager reveals his dream team from spells with Porto, Chelsea, Inter Milan and Real Madrid

     Cech; Zanetti, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas; Makelele, Lampard, Özil, Hazard; Drogba, Cristiano Ronaldo

     • lamps8

      én is ilyesmire emlékszem.

     • Endy919

      Lehetséges. Csak fél szemmel megláttam h Mou álom 11 és begépeltem. 🙂

      • nem szoktam ilyet nézegetni, mert hogy lehet ilyet kérni eleve egy menedzsertől is érted, mikor a legjobbakkal dolgozik együtt tényleg – én nem vagyok képes összerakni egy all-time Chelsea-t szurkolóként, csak amolyan időszakos dream-teameket, nehogy egy edző.. azt furcsálltam viszont, amit te is, hogy nem Cech van a kapuban. José ilyen nem mondhat 🙂 aztán pár perc googlizás után megtaláltam.

       • Endy919

        Én is kifejezetten kerestem , csak a fb-n ahogy pörgettem bevillant a José Mourinho név és Zanetti képe.

     • kasata91

      a nagy kedvenc Azpi helyére betolta volna a Londoni rémet ?

      • Gall vili a londoni rém? 🙂 hát, ne felejtsük el, hogy ez all-time, Ápit alig 2 éve ismeri José, ez az összeállítás meg nem tegnapi (pontos dátumot persze nem tudok)

    • Blue One

     Ugyan már! Ezzel akarna odaszúrni Mourinho? Jézusom milyen ötletek ezek? (Egyébként szerintem is goal.com-os összeállítás)

  • Szerintem Casillas jelzésértékű odabökés Wengernek (már ha most jött ki ez a kezdő).

   • Endy919

    Vagy maga Čechnek.

 • Pelle szarta a spanyolviaszt, de szó szerint, legalábbis szerinte 😀

  Pellegrini also bigged up his own influence in changing the way football is played in Spain. The Man City boss announced:

  I changed the way football was played in Spain, using loose midfielders instead of fixed midfielders, and that was then adopted by the Spanish team.

  In the Spanish league, before I went to Villarreal, they put the forwards on the wings to move the ball up and down the pitch but I started to use roaming midfielders who created space.

  Majd ugyanebben az újságcikkben a következő is leírattatott:

  When he wins, Mourinho wants to take credit for everything. I don’t do that. When I won the Premier League, I didn’t say a word.

  I don’t have any problem with him, he’s not my enemy and there isn’t any conflict with him but I differ from Mou on all fronts.

  HÁ-HÁ-HÁ, te majom 😀 jelenleg az egyetlen dolog, amiben valóban különböztök, már persze a gumiarcon kívül, hogy JM trófeákat nyer(t) szerte a világban, Pelle fiú, te meg nem, és róla beszélnek, neked meg magadról kell itt bizonygatni, hogy szétreformáltad a spanyol focit. Te, szánalmas lófaszjóska te… :))

  • Endy919

   Ez Benitez kaliberü nyilatkozat volt. Rafa is megmondta annó , hogy nagyot segített a focin a 4-2-3-1-el ….

   De vajon ezek a szerencsétlenek komolyan is gondolják , amiket benyögnek a médiába?

   • nem tudom, mennyire forgatták ki a szavait, mert az eredeti cikk az a saját nyelvén van, azon meg én nem értek – de az angol fordítás az priceless.. 🙂

   • myheartisblue

    Pellé és Benítez szerint is senkiháziak kezében a popszakma! 😀

 • lamps8

  A helyzet az hogy kezdek berezelni. Tudom h még juli 1 sincs, de ! Megtörtént amitől féltünk, de teljesen várható volt, Cech az Arsenalban. E mellett 90% hogy van egy flop szagú Falcaonk. És ennyi a történet, ez eddig elég karcsú.

  • Endy919

   És még mezünk sincs 😀

   • lamps8

    arról már meg is feledkeztem 😀

    • Endy919

     De szerintem nem kell félni.. ha beindul a buli , egymás után lesznek a bejelntések. Tuti , hogy komoly tárgyalások mennek , amikről nem is tudunk.

     • myheartisblue

      Jah ma épp Pogbát puhítjuk! 😀

  • De most mi ez a Falcaos non-emancipálás? Falcao a 37 éves Drogba helyére jön, Fabregasék előtt simán hozza Didi idei termését.
   Nézzük már meg, hogy mennyire segítették a társai a játékban. A MU-ban elég gyér közreműködést kapott maga mögül, ráadásul jó 5 meccset játszott végig rendesen. A válogatottban pedig Hameszen kívül gyengébb-jobb iparosok veszik körbe. Ne temessük már azelőtt, hogy egyáltalán bejelentik a transzfert, mert ez már kezd frenetikus lenni.

  • emazohun

   Amíg nem hivatalos a díl,addig még reménykedhetünk.A BBC még egyiket sem írta meg.

 • kasata91

  Piroskák arról fantáziznak, hogy Peti viszi magával Lollichon-t is kapus edzőnek. (mivel Tony Roberts élete kudarcaként élte, meg hogy a füstölgő lengyel markában tátongó lyukat nem tudta befoltozni, továbbá Garry Monkban is több kvalitást lát, mint Wengerben így lepattant a Swansea-hoz. )

  • Blue One

   Pedig ehhez nem kell élénk fantázia, benne van a pakliban 🙁 Együtt dolgozik már vele 11 éve. Könnyen lehet, hogy ő is távozik. A helyzetet tovább nehezíti, hogy TC genki kapusedzője is csapat nélküli… TC azt nyilatkozta, hogy ő a legjobb edző, akivel együtt dolgozz és meg is adta a számát a CHELSEA-nek…

   • Erre sajnos eleg nagy esely van, pedig allitolag kulonleges edzo, nagy ujito, es iszonyu kemenyen porgeti a kapusokat. Nem tudom, milyen a volt Genk edzo, de ami bevalt nem kene szetbaszni.

    • Blue One

     Nem tudom, hogy olvastam-e vagy csak ezt gondolom, de szerintem nagy esély van arra, hogy ő is távozik. Persze nem lenne jó, de benne van.

     • kasata91

      De a stábtagoknak amúgy milyen szerződésük lehet? Éves vagy hosszabb távú?
      Csak mert pl. az edzőt, kirúgják, stábostól, edző megkapja a leszerződött fizetését, vagy x összeget. Vajon a stábtagok is, csak annyira jelentéktelen hogy nem is említik?
      Vagy ha jön egy nem szabad edző, akkor kompenzációt (átigazolási dijat) kell fizetni az előző klubbnak. Hozza a stábtagokat is. Akkor utánuk is van valami összeg? Vagy “pakkban” van megállapítva az átigazolási illetve a lelépti díj?

      • Blue One

       Sajnos ezt nem tudom. A feltételezés mindenesetre megtisztelő, miszerint tudom ezekre a kérdésekre a választ. 😀 A kivétel az edzős, azt tudom. Ha szerződéssel rendelkezik, akkor fizetni kell érte is, mint bármely játékosért.

       Szerződésük a személyzetnek biztos van, ezzel nem lövök nagyon mellé. Úgy rémlik, hogy elég kevés pénzt adnak a nekik egyébként. Ameddig meg vannak elégedve a kapus teljesítményével, a csapat erőnlétéve, a sérülések megelőzősével, kezelésével, addig az ezekért felelős személyek is a helyükön maradnak.. Ez a helyzet akkor változhat ha jön egy menedzser, aki hozza a saját embereit. Mourinho is hozta a kapusedzőt ha jól tudom, de Lollichon is marad.

       • kasata91

        Nem címeztem különösebben senkinek. Csak felmerült bennem ez a kérdés aztán így beleeresztettem a zinternetbe. 😀
        Zenzo szokott tájékozott lenni ezekben a témákban. Hátha szolgál valami infóval majd ha erre jár.

        • na, pont elküldtem, hogy ezzel annyira én sem vagyok képben 🙂

         A stáb kb tényleg az edzővel jár, de azért nem ritka, hogy akivel elégedettek, az marad. JM Fariát pölö vitte magával mindenhová, de Lollichon meg itt volt minden edző alatt.

        • Blue One

         Igen, Zenzo azért egy másik szint, ezt be kell látni. 😀 Sajnos minden igyekezetem ellenére sem sikerül elérni a Zenzo-i magasságokat. 🙁 A tény, hogy ez senkinek sem sikerült eddig, illetve kétséget kizáróan nem is fog soha azért vigasztal 🙂

      • ez jó kérdés, valami misztikus köd övezi többnyire. Az edzők sok esetben hozzák a saját brancsukat, sőt, sokszor a szerződés részét képezi, hogy hoz magával X stábtagot. Mondjuk ez nem újkeletű dolog, így volt már 20 éve is.

       De, hogy az ő szerződésük hogyan áll, passz. Többnyire éppen ezért, ha az edző megy, ők is mennek, mert az újak hozzák a sajátjaikat.

      • Igen, ugyan olyan hatarozott ideju szerzodesuk van, mint a managereknek, jatekosoknak, csak nyilvan annyira alacsony a fizetesuk a sztarokhoz kepest, hogy apropenz kifizetni oket. Erre vannak kivetelek, mint amikor a Real vitte az Arsenal gyepmesteret, vagy forditva, ott voltak sulyos penzek, ha jol emlekszem. Na meg neha vannak mas szerzodesek is kirivo esetben, mint pl Dardaije a Herthaban, ugye hatarozatlan ideju.

     • Nem is értem, minek, mikor itt van nekünk Hilario 🙂

    • myheartisblue

     Nem akarok én sem senkit elkeseríteni, de erre sajnos tényleg esély van. Több cikk is szólt erről, mindemellett Petre egyik legjobb barátjáról is van szó. Lollichon volt talán az első, aki lenyilatkozta, hogy Cech, ha bármilyen csapatba is menni akar, menjen mert a barátja boldogsága a legfontosabb és mindenben támogatja. Nagyon nagy kár lesz Lollichon ért is.

   • több az, mint 11 nem? Már a Rennes-nél is együtt tolták. Szerintem menni fog Cech-kel egyébként.

    • Blue One

     A 11-et csak a londoni időszakra értettem.

     • 2007 ben jott Lollichon, ugyh max osszesen egyutt a Rennes-nel.

 • Petikee95

  Erre a gyöngyszemre ma találtam:
  https://vine.co/v/e5KlWKnUbIq

 • kasata91

  A Májmedence beereősített egy Firmino-t Sturridge mellé a csatársorba. Egészségükre.

  • 21 volt, vilagot nem fog valtani.

   • kasata91

    NSO 41m eurót ír, sky 30m-t.
    10-nél többet nem ér véleményem szerint.

    • Stonci81

     TOP4 miatt még így sem feszengeniük 😀

     • Annal inkabb Cech miatt. Lusta vagyok most megkeresni, de olvastam egy reportot, az Arsenal olyan meccseirol, melyen kapushiba miatt veszitettek 3 vagy 2 pontot. Ha ezek nem lettek volna, nem nyertek volna meg mindig bajnoksagot, de csak valami 3-5 pontra lettek volna tolunk. Nem kene…. Most nagyon utalom, hogy ilyen tutyimutyik voltunk es engedtuk az Arsenalba. Akarmi van a gyozelem a legfontosabb nem? Es no player bigger than the club szoval szimplan be kellett volna inteni FeketePeternek.

      • Blue One

       Én nem látom így, bár valóban nagy erősítés lenne nekik. Abszolút osztom a véleményt, hogy letett ő annyit az asztalra, hogy oda menjen, ahova akar. ( Ha maradna még egy évet, akkor ingyen menne ahova akar.) Tudom, hogy a siker elsődleges és Abra is így van vele. Épp nemrég olvastam egy cikket a stadion bővítésről, amiben benne van, Abra hitvallása: győzni mindenáron. Visszatérve PC-re remélem, hogy nem ezen fog múlni, egyedül talán kevés lesz.

       Ő egy IKON, egy LEGENDA.

       Többet ér annál, hogy csak így kedvünk szerint elpostázzuk Párizsba, vagy Törökországba. A tutyimutyiságnak ennek semmi köze. A klub megtehetné, hogy külföldre adja el, de NEM teszi. Azért nem, mert hála és köszönet jeléül oda adják el, ahova menni szeretne.

       • kasata91

        És még adunk neki lelépti 4 milkát is. Szerintem ez az egész egy nem könnyű döntés, de emberséges.
        A klub nem zavarja el a városból családostól.
        Cech megtehetné önként, a klub iránti elhivatottságból. Ez igaz. (De bármelyikünk is feladná életét, barátait, gyerekek iskoláját stb-t 10 év után? )
        Ezzel szemben a Tottenham és a Levy-féle nem engedjük Modricot buli szimpatikusabb bárkinek is ?

        +1 szimpátia pont a klubnak az emberséges megközelítésért.

       • Es ezzel a csapat erosit egy rivalist, ami ellenkezik azzol, hogy no player bigger than the club. Akkor, hogy is van ez?

        • lehet nem nézik ki még így sem a reális riválist az ágyúsokból. Matát is odaadták Moyesnak…

         • Persze, en is ebben remenykedem, hogy meg mi sem tudjuk kirantani az Arsenalt a loser statusbol, de ugy nez ki mindent megteszunk…

          Azert Mata nem volt akkora erosites a MU-nak, mint Cech az Arsenalnak.

          Mata egy panik, igazolas volt, kb, hogy legyen egy nagy nev egy ugyes gyerek amugy, mig Cech egy world class jatekos, akivel egy foltot megstoppol Wenger a sok helyen lukas kotenykejen (nem az o erdeme, olebe hull). Na Mata nem gondolom, hogy barmilyen urt is betoltene valaha a MU-ban, ettol fuggetlenul van es lesz is nehany jo meccse ott, de ennyi.

        • Blue One

         Ezt a no player bigger than the club dolgot ne keverjük ide, ennek semmi köze nincs ehhez. Ha lenne is akkor meg ez lenne az a bizonyos kivétel, ami erősíti a szabályt. Ezt a player-club viszonylatot arra szokták mondani, amikor valaki hisztizik több percért/pénzért stb.

         Eddig mindenki fikázta az ágyúsokat, most hogy majd odamegy Cech mindenki hepciázik, hogy “rivális”. Talán lassan eljutnak valóban arra a szintre, hogy komolyan kell velük számolni. Amíg viszont nálunk van Mourinho ( a CSAPAT+ Abra ), addig nem nagyon kell aggódni. Cech-nek egy év múlva lejár a szerződése. Ha most nem menne el ( Mou, ugye azt mondta, hogy ha rajta múlna maradna), akkor jövőre ingyen mehetne oda ahova akar. Egy londoni klubhoz… A szerződés hosszabbítás értelemszerűen nem jöhet szóba.

         Röviden összefoglalva Cech letett annyit az asztalra, hogy ilyen bánásmódban részesüljön. Egy évet így is elvesztegetett a pályafutásából. Jövőre is ez lett volna a helyzet. Egy ilyen képességű kapus nem ülhet a kispadon. Ilyen közös múlt után láncoljuk oda egy évig a padra, adjuk el oda, ahova nem akarna menni? Ezt érdemelné?

         Vonatkoztassunk el egy picit a szakmai oldaltól. Itt van egy klasszis kapus, egy család apa,aki nem szeretné elvitetni egy iskolás gyerekeit egy másik, idegen városba. Nem szeretné, mert szeretnek itt lenni, boldogok itt. “Tegyük tönkre” egy családi életet egy “rivális miatt? A legjobb bajnokságban játszott, ehhez van szokva. 11 éven át ott volt mindig mindenhol, 11 évig vele kezdődött a kezdő 11 névsora.Erre jött egy fiatal kapus, aki kiszorította. A posztból adódóan ez a változás kb a 0 játékperccel volt egyenlő, de így is maradt még egy évet.Mert harcolni akart!! Egy olyan ember, aki majdnem életét vesztette a pályán, csoda, hogy egyáltalán újra tud játszani. Ez a kapus szeretne játszani. Egy olyan szinten, ahol eddig. Ez olyan nagy kérés? Épp elég baj neki az, hogy szeretett klubját itt kell hagyni és elmenni egy másikba…És bármilyen fájdalmas lesz látni Cech egy másik kapuban, a tudat, hogy ( ha már így alakult… ) ez volt a választása, az valamennyire megnyugtat és “boldogít”.

         • Pontosan ezt is magaban foglalja ez a kifejezes, nem igaz, h csak az altalad emlitett esetre hasznaljak. Raadasul mi az, hogy ” arra szoktak mondani”? Ez egy mondat, ami mogott van egy mondanivalo es az tokeletesen leirja ezt a helyzetet. Pont azert, mert egy ekkora jatekosrol van szo nem kellett volna elengedni az egyik rivalisunkhoz.

          “Tonkre tenni egy csalad eletet” ??? Ezt ertekeld at ujra kerlek. A vilag 2/3-a melyszegenysegben el es nelkuloz. Petr csaladjanak meg a legrosszabb szcenario az lett volna, ha mas varosba koltozik. Sokan megtettek mar, en is, nem mentem tonkre.

          Felre ertes ne essek, nem erzelmek taplaljak, amirol beszelek. 100% pragmatizmus. Ez egy hiba, egy gyenge pont volt, egy hiba, amit mas kihasznalt termeszetesen, mi meg hibaztunk.

          Ezt az egesz latom a tobbseg mashogyan latja, nem is baj, elfogadom, es nincs ketsegem, hogy meg fogunk birkozni ezzel is, es nem fog az Arsenal elottunk vegezni.

          Szerintem ez volt a legnagyobb hiba, amit elkovettunk, de maradjon is ez a legnagyobb sokaig. Hozzateszem, ha emlekeztek, en Lampard eseteben azok kozt voltam, akik leszartak ezt a City-s szitut, mert ismet pragmatikusan gondolkozva, nem gondoltam, h vilagot fog valtani ott. Nem is valtott, annak ellenere meginogtam, mikor fontos golokat szerzett, tobbek kozt elottunk. Azonban Cech mas, evekig megoldottunk a rivalisunk egyik nagy gondjat. Well done.

          • Blue One

           Továbbra is azt mondom, hogy ezt a kifejezést nem illik ehhez a szituációhoz. Ez a Lukaku, KdB esetekhez illik, akik azt gondolják, hogy nekik alanyi jogon jár a kezdő 11.

           Amikor te elköltöztél vitted a gyerekeket is? Kirángattad a megszokott környezetből és elvitted egy újból? Mert ez a gyerekek miatt is fontos. Ez is egy szempont, amit Cech figyelembe vett. Ha csak a feleségével lett volna, akkor könnyen lehet, hogy ez nem lett volna szempont. ( Mikor költöztél ugye nem volt olyan opció, hogy 2 utcával lejjebb lakj/dolgozz. Ha a munkahelyedről kellett volna elmenned akkor te mit választottál volna? Maradtál volna ott egy másik helyen ugyanannyi pénzért vagy elmentél volna messzebb rosszabb körülmények mellett dolgozni?)

           Igen, sokan sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint ő(k). Ettől függetlenül ő a saját életével foglalkozik, az tartja szem előtt, ami neki és a családjának fontos. Nem úgy gondolkozik, hogy maradni szeretnék, de mivel sokan nélkülöznek, akkor én most elköltözöm. Ha hozol egy számodra fontos döntést, akkor feltételezem Te sem azon filózol, hogy a világon ki és hogyan nélkülöz. Ilyen szempontból teljesen fölösleges idehozni a szegénységet. Persze az lenne a legjobb, ha mindenki ideális körülmények között élhetne a világ bármely pontján.

           Szerintem ezt nem is lehet hibának nevezni. Tisztában vagyunk a helyzettel, tudjuk, hogy egy fantasztikus játékost adunk el az egyik “riválisnak”. A hiba az lenne, hogy ha eladnék/ nem vennék meg egy játékost, mert nem látunk benne fantáziát majd ha elmenne/másik csapat megvenné és ott megváltaná a világot, nah az hiba lenne. kdB esete sem tiszta. Eladtuk ott jól nyomta. A hírek szerint a city is leigazolná. Ha létrejönne az üzlet és úgy játszana itt, mint a Wolfsburgba, arra inkább mondanám, hogy hiba. Bár ha ilyen mentalitása volt, akkor talán még azt se mondanám, mert olyan játékossal mit kezdjen az ember?

          • Rendben, nem ertunk egyet ebben. Oszinten remelem nem kell majd “en megmondtam”-oznom, ha ne adj isten beszopjuk az Arsenal agyufaszt 🙂

           Wilkins szavai a sztorirol, azt hiszem kozelebb al az en velemenyemhez.
           http://www1.skysports.com/football/news/11668/9894725/arsenal-purchase-of-petr-cech-from-chelsea-a-bargain-says-ray-wilkins

          • Blue One

           Tudom, olvastam. Tisztában vagyok Cech képességeivel és azzal is, hogy ezzel jól jár majd az Arsenal.

          • Mindig van rosszabb persze 🙂 Alapvetoen az egesz Courtois-Cech sztorit tudatosabban kellett volna levezenyelni, megtervezni mar evekkel ezelott, amikor Courtois 3 even at Madridban volt. Amikor eldontottuk, hogy Courtois-t meg akarjuk tartani, akkor kellett volna kitalalni Cech rehabilitalasat 🙂

          • Blue One

           Igen a legnagyobb probléma Courtois gyors fejlődése volt. Emlékszem, mikor hallottam, hogy leigazoljuk valamiért éreztem, hogy jó lesz. A képen is lehetett látni, hogy jó nagy darab. Aztán mikor elkerült az Atletihez, gondoltam milyen jó helyzetben vagyunk. Van egy kiváló kapusunk, akit majd ha kiöregszik, akkor a (fiatal kora ellenére is) nagy rutinnal rendelkező Courtois fog váltani.. Sajnos ez nem így lett 🙁 Pedig szép lett volna…

      • Stonci81

       mármint Pool-nak még így sem lesz meg a TOP4

     • kasata91

      “but the fee could eventually rise to £28m.”
      Ha az aláírási zsetont meg a tárgyalás közben elfogyasztott kaviárt is hozzávesszük, akkor 30 fölé megy az simán 😀

      • Jo akkor a fizeteset is csapjuk hozza es 5 evre elsz az 60 is 😀

   • nem tudom, kíváncsi leszek rá. Sokra tartják. Én magam nem sokat láttam még belőle, de a Pool szerintem jól jár vele. Ott lesz mögötte Coutinho, az összhanggal nem lesz gond, Studge meg úgyis annyit sérült, hogy vele nem lesz idő összeszokni egy szezon alatt sem 🙂

    A Pool egyébként nem pöcsöl sokat, már 5 játékost berántottak, más kérdés, hogy ebből kb a fele számít erősítésnek, a maradék inkább a keret bővítése és a jövőbe tekintés.

  • Endy919

   Kúrva nagy fogás. Nagyon bírom a játékát

 • Stonci81

  grat a poszthoz, imádom ezt a sorozatodat olvasni…lesz még folytatás?

  • most sajnos a meló elszólít, 2 hétig nem vagyok. Poszt lesz, W is ír, meg kaptunk egy vendégfelajánlást is 🙂

   A sorozat részének tekinthető következő részt W szolgáltatja majd nektek elvileg, de aztán nálam is van még patron, szóval ha az idő kiadja, jönnek még posztok ebben a témában is. Csak, lassan azért beindulnak az előszezon meccsei, jönnek lehet igazolások is, és lassan 1 köpésre van a CS, meg a szezonnyitó, szóval tobzódunk 🙂 de szerintem legalább 2 ilyen témájú poszt még lesz tőlem.

 • http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2015/6/24/8836437/chelsea-fc-transfer-news-make-15-million-offer-augsburg-baba-rahman

  remelem ez csak egy vicc, nemregiben lattam emberunket eloben jatszani a Bayern-Augsburg meccsen. Olyan Ramires szeru csetlo-botlo maszuletett ozgida. Ismetelten: NEMKENE!

  • Egyelore ez lenne iden a legertelmesebb megmozdulasunk.
   Nagyon gaz lenne, ha nem tudnank iden erositeni, Oke lesz Falcao, de o a 2-3 szamu csatar lesz. Kezdobe keszulunk vkit hozni? Willian helye az, ahol szeretnek valtozast latni. Egy World Class goleros jatekost en mindenkepp megprobalnek valaklit hozni. Sajnos nem ugy latom, hogy akarunk valtozast egyelore.

   • “Egyelore ez lenne iden a legertelmesebb megmozdulasunk.”

    És egyelőre az egyetlen :))

    • Falcsaót leszámítva igen, és úgy értem, h nem is nagyon törjük magunkat. Oscar, Wilmos kettősre “rá” kéne igazolni valakit, aki kezdő tizi szintű lenne nálunk.

  • emazohun

   Jó igazolás lenne Cech helyére/Courtois mögé,HG és a liga egyik legjobb kapusa szerintem.Asszem 1 év van a szerződéséből.Nem bánná a padozást,és Courtois formáját tekintve biztosan megkapná a lehetőséget.

   • “Courtois formáját tekintve biztosan megkapná a lehetőséget”

    Ezt fejtsd ki kerlek.

    • emazohun

     Természetesen jól védett a belga, félreértés ne essék, de Mou se véletlenül ültette néha a padra. Volt egy-két megingása, de előrelépés Cech után szvsz. Nem tud mindig konzisztensen védeni az ő szintjén, de bravúrokban túlszárnyalja Big Pete-et.

     • Blue One

      Semmi különbséget nem látok a két kapus között. Két kiváló, világklasszis kapusról beszélünk. Egyetlen különbség az életkorukban van, 10 év van köztük Kis képzavarral élve egyik 19, a másik egy híján 20. 🙂

     • “Nem tud mindig konzisztensen védeni az ő szintjén” ha ez igy lenne, nem hiszem, h Jose es a vezetoseg lecserelte volna Petr-t. Talan egy gol volt, ami az o lelken szaradt, Adam felpalyasa, de azt barki beopta volna sztem.

      • Petikee95

       A City ellen is hibázott egy nagyot, amin akkor még fontos pontok múlottak, de ennek ellenére kiváló kapus, és néha ezek előfordulnak a legjobbaknál is.

   • Blue One

    Egyet értek. A hideg kiráz, mikor Green nevét meghallom. Csak nem lehetünk ennyire hülyék, hogy őt igazoljuk le. TC egy két hibáját leszámítva nem volt gond a formájával, szóval olyan sok szerepre nem számíthat. Ha már hiba, Begovic ellenünk hibázott egyet 🙂

 • Zola

  Most mi a faszom van?Costa,Falcao,Benteke-t is rebesgetik 32 misiért és még Remy is nálunk van.Mi a pöcs lesz?Augusztusban 10 csatárral állunk fel és Falcao lesz a belső védő?

  • Egyedül Falcaoval vannak komolyabb tárgyalások, aki Drogba helyére jönne, így ugyanúgy meglenne a 3 csatár, mint tavaly, ha Rémy nem távozik.
   Bentekével meg nagyjából 10 csapatot összehoztak.

   • Zola

    Hát én nem tudom,de ha már a vételár is konkrét,az eléggé gyanús.Persze a többség kacsa,de ez nekem gyanús nagyon.És ugye Hazardnak már régóta szívügye,hogy átigazoljon.

    • Endy919

     Ennyi a kivásárlási ára . Ez azért már publikus egy ideje.

     • jaja. Fogadóirodáknál egyelőre még mindig a kupi lerablása vezet Falcao után (a kolumbiaira már a napokban felfüggesztették a fogadásokat is), hát, hogy aztán Austin jön-e végül… minden esetre egyelőre Remy távozását is jó áron adják, a WHU vezet.

      • Endy919

       Fogadóirodák kapják be azvösszes faszom …. egy betût nem lehet hinni , ami oda van írva.

       • ez is egy megoldás 🙂 de azért valljuk be, elég jó irányadó a dolog

       • Aztert ez nem eppen igy van 🙂

  • Blue One

   Nem ez lesz a helyzet, nyugi 🙂 A támadó szellemű játékosok túlzásba vitele ( a védelem kárára, akarom mondani hiánya ellenére is ) csak Manchester vörös felén divat. 😀

   Benteke teljesen tárgytalan. 30 milliót kérnek érte, ennyiért nem fogunk venni egy másod/harmad rangú csatárt. Nagy valószínűség szerint a kolumbiai Torres fog nálunk kikötni, Remy meg maradni fog.

 • NSO-idézet: “A „vándormadár” Samuel Eto’o csupán fél évet bírt ki az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Evertonnál, máris távozott”

  • Endy919

   Ezek cikkek komolyan botrányosak.

   • Nektek még nem szóltak? Eto vitte magával az Evertont is, cserébe jövőre a Parma indulhat a PL-ben :))

 • myheartisblue

  Ha már ennyien rajongunk Ramistenért, akkor a Telegraph szerint kaphat is új szerződést! 😀

  http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/11697398/Chelsea-news-Ramires-starts-talks-over-new-deal.html

  • jajj. Így is elég szar napom volt, most még ez is… megyek, töltök egy italt, nem bírom már én ezt 🙂

   Az az egy azért vigasztal, hogy tekintve a 30+ játékosainkat, elég óvatosak vagyunk, nehezen hiszem, hogy a 28 éves rémiressel meg aláírnánk egy 5 éves szerződést. Ha csak hármat írt volna a telegráf, egy fokkal hitelesebb lenne a szöveg..

   • Endy919

    Nekem még szarabb volt , most legalább egy pillanatra mosolyogtam is 🙂

    • én tényleg töltöttem két ujjnyi whiskey-t, szóval akkor egészség! 🙂

     • Endy919

      Egészségedre !

      Legszivesebben hugyosra innám magam de holnap van a legkomolyabb vizsgám és fosok becsületesen.

      • szándék bennem is van, de a meló sem jobb 🙂

     • myheartisblue

      még ha kacsa is, de már csak a pohár whisky-ért megérte posztolni! egészség!

 • emazohun

  Minden olyan játékosról lesz poszt,aki lényeges időt játszott a szezonban,ha szabad kíváncsiskodnom :)?(tehát Cuadrado,Luis,fiatalok stb)

  • hát, jó lenne 🙂 de ahogy lentebb is írtam, sajnos ennyi tuti nem fér bele az időbe. Most már jönnek az előszezon meccsei, a távozók/érkezők, meg kb 6 hét múlva startol a szezon – engem pedig most 2 hétre elszólít a munka, utána pedig még nyaralni is fogok 🙂 így saccolva még kb 2-3 poszt biztosan, azon felül még 1-2 férhet bele, úgy vélem. De én lennék a legboldogabb, ha több lenne 🙂

   • Stonci81

    ugye nem azt mondod a nyaralás fontosabb? Tessék vinni oda gépet és megírni a posztokat 😀

    • de bizony, hogy azt 🙂 1 hét jár nekem is telefon és laptop nélkül 😉

     • Stonci81

      még telefon sem…na szép 😀

 • Endy919

  Kínomban belenéztem 3 percre az angol21 digó21 meccsbe …

  Ezekbe az angol fiukba annyi kreativitás van mint a Stokeban. Borzalmas nézhetetlen.

  • Eddig minden meccsüket elvesztették asszem

  • Blue One

   Ennek ellenére építsük be őket, hozzunk rá egy szabályt…

 • SJ

  Erről a HG szabályról lehet tudni már valami konkrétat?
  Hogy mikortól lép életbe? életbe lép egyáltalán? hány játékost is kell vennünk?

  • Stonci81

   Nem veszünk, majd kineveljük 🙂

  • Máshonnan idézem (magam 🙂 ), de a lényeg benne van:

   Alapból az a baj megint, hogy a nívós FA, aki egyébként is hírös a haladó gondolkodásáról, és a flexibilitásáról, nem abban látja a helyzet okozatát, hogy egyszerűen valami szar, és nem ártana odafigyelni erre, hanem sikerül ennek is megfogni a rosszabb végét, és törvényileg próbálni változtatni azon, amin nem lehet. Az új HG szabálytól nem lesz egy angol fiatal focista sem jobb, sőt, mivel tisztában lesz azzal, hogy a szabály miatt úgyis helye lesz valahol, még inkább sz*rik majd az egészbe.

   Eleve mit várunk attól, hogy Dyke, aki egyben az ötletelő, felállít egy bizottságot ennek kivizsgálására, amibe nevezi magát, meg Hodgsont, meg Rio-t…

   Kicsit monstre lesz, de nemrég már egyszer összeszedtem a gondolatokat ezzel kapcsolatban..

   Alapvetően tudni kell, hogy ez az új HG szabály csak 1 kiragadott dolog egy nagyobb projectből, de ez kapta a legnagyobb visszhangot.

   A történet valahol ott kezdődött, amit a poszt is pedzeget fent, hogy a 2010-es évekre az angol csapatok egyre inkább elkezdtek elmaradozni a nemzetközi színtéren, az angol válogatott pedig még ennél is látványosabb színvonalcsökkenést mutatott be. Az FA elnöke, Greg Dyke pedig felállított egy bizottságot (England Comission) 2013-ban (10 tagból áll, az ismertebb nevek maga Dyke, Glen Hoddle, Roy Hodgson vagy Rio Ferdinand) annak érdekében, hogy megtalálja a módját, hogyan lehetne “felrázni az angolokat”, hogyan lehetne emelni egyrészt a top ligákban játszó angolok számán, illetve a PL-ben. A bizottságnak 2014 májusában kellett letennie az első jelentését, ősszel pedig a másodikat.

   A probléma onnan indult, hogy a ’12/13-as szezont alapul véve a PL-ben mindössze 32% volt azon játékosok aránya, akik potenciális angol válogatottak, szemben a 20 évvel azelőtti 69%-kal. a TOP4 klub játékosainak mindössze 28%-a volt angol, míg az abban a szezonban a BL-ben (csoportkörben) induló csapatokban összesen 22 angol játékos volt (szemben a 75 spanyollal, 54 némettel, stb) Ergo, az angolok egyre kevésbé részei az élfutballnak.

   A bizottság négy területet tárt fel, amelyek kulcsjelentőségűeknek jelölt a probléma megoldására:

   – nincs megfelelő képzés, edzők

   – nincs megfelelő infrastruktúra a legalsó szinteken

   – kevés játéklehetőség a HG játékosok számára 18 és 21 éves kor között

   – a játékospiacon nincs egyensúly a hazai, EU és nem EU játékosok között

   Ennek megfelelően különböző ajánlásokat tettek, amiket aztán Dyke, mint az FA elnöke javaslattá konvertált, amit a FA tárgyalásra bocsátott. Ezt követően, valamikor március közepén robbant a bomba, mikor nyilvánosan is megfogalmazta Dyke, mint az FA elnöke az ajánlásokat. A hivatalos tájékoztatót követően a PL klubok képviselőit hívták tárgyalni. Jelenleg ez a konzultációs időszak zajlik, arról nincs hivatalos infó, hogy mikor fognak dönteni (elvileg 6 hónap)

   Az új HG szabály az egyik legvitatottabb, és ennek van a legnagyobb nyilvánossága is – miközben szinte alig került szóba, hogy a megfogalmazott utolsó pontra tett javaslatot közben már hivatalosan be is vezették 2015 május elsejével. Ez a szabály leginkább a brazil és argentin (de összességében Dél-Amerikai) játékosokat érinti. Az új szabály ugyanis a játékosok munkavállalási engedélyével kapcsolatos, azt pedig csak a non-EEA (non European Economic Area, azaz nem Uniós) játékosokra vonatkozik (így egyértelműen Amerikától Kanadáig, Japán, stb, miegymás, de egyértelműen a dél-amerikai importot célozza, hiszen onnan jön a legtöbb játékos).

   Az új munkavállalói szabály lényege, hogy bizonyos mennyiségű válogatott mérkőzést ír elő hazája válogatottjában, függően a FIFA ranglistától, a kérelem beadását megelőző 24 hónap során. Úgy számolnak, hogy aki a régi rendszer szerint kapott munkavállalóit, azok kb 33%-a az új rendszer szerint már nem fog. Egy ötéves periódust alapul véve számszakilag ez kb azt jelenti, hogy kb 40 nem-EU játékos nem kap majd engedélyt, a helyükön pedig EU játékosok fognak játszani. Azt, hogy ezek angolok legyenek, azt ugye a többi szabály hivatott biztosítani, hiszen hivatalosan az EU-n belül nem szabályozhatják a szabad munkaerő-áramlást.

   Itt jön képbe, és ad egyszerre választ a hármas számú kulcskérdésre az új HG szabály. Ehhez az egyes és kettes problémára is egyszerre alapítani kívánnak egy Elite Player Performance Programme nevű akciót, ami egyben egy halom pénzt juttat a legalacsonyabb ligás csapatoknak pályákra, képzésre, meg egyéb felszerelésekre, hogy a lényegében grundfocira is legyen lehetőség, ahonnan kinőhetnek vagy kiválasztathatnak az új sztárok. Ezzel együtt pedig az új HG szabály biztosítani kívánja, hogy ezek a honi nevelésű játékosok növekvő arányban kerüljenek be a PL klubokba. Az új HG szabály ugyanis előírja, hogy a 18. életévük betöltése előtt 36 hónapot angol klub igazolt játékosának kell lennie és ott kell edzenie adott játékosnak ahhoz, hogy HG minősítést kapjon. Itt ugye az a trükk, hogy egyrészt van a FIFA szabály, hogy tengerentúli játékosok 18 éves korukig nem igazolhatnak az EU-ba, ezt az új munkavállalási szabály tovább nehezíti. Az EU-n belül létezik egy olyan szabály, hogy 16-18 éves kor között már igazolhatóak a fiatalok (Wenger ezt ugye jól tudja 🙂 ), viszont az új HG szabály szerint a 16 éves alsó határ már nem elég, hiszen 15 évesen Angliába kell kerülni ahhoz, hogy HG lehessen a versenyző – ezzel helyzetbe hozva a hazai piacot. (nem meglepő módon Wenger volt az első és leghangosabb, aki kikelt a szabálytervezet ellen).

   Ebben a kérdésben a döntés – ha jól értelmezem – a klubok kezében van: az FA fogja szavazásra bocsátani majd a végleges tervezetet, és kétharmados többség kell az elfogadáshoz – de a szabály úgy fogalmaz, hogy a “Premier League”-nek kell elfogadnia 2/3-dal… arról nem találtam semmit, hogy kik lesznek a “szavazásra jogosult PL klubok”, az éppen aktuálisak-e, vagy más kritérium alapján hívják őket szavazni, illetve, hogy a “Premier League” az csak a klubokat jelenti-e, avagy valamilyen szervezetet (is).

   • Endy919

    Poszt méretü komment … insane 😀

    • azér’ csalok ám 🙂 ezt valamikor kb 1 hónapja írtam le ezen a blogon, azóta csak megy a copy+paste – mondjuk mehet is, mert új hírek azóta nincsenek. De a klubok azért sejtenek valamit, mert a tapogatózások a PL élkubok szintjén elment a HG-k irányába, nem véletlenek az olyan igazolások, mint Joe Gomez a Poolnál, vagy a Wilhsere meg Sterling körüli hercehurca

 • Blue One

  A hírek szerint Turan a PL-be vágyik és 3 meg nem nevezett klubbal is tárgyal az ügynöke. Atleticoban egy kiegyensúlyozott jó teljesítményt nyújtott, ráadásul pont olyan poszton játszik, ahol Willian az egyetlen használható ember… Ti örülnétek neki, szerintetek szükség van rá?

  • Stonci81

   Én már régóta el tudtam volna képzelni, szvsz a harciassága ereje miatt nem lenne gond neki a PL sem.

   • Annyira én sem bánnám, mondjuk kb annyira gólerős, mint Will…

    • Stonci81

     inkább PL-be való mint Quad.

     • nem állítottam, hogy nem így van 😉 csak azt, hogy Wiliből már van egy, nem biztos, hogy kell kettő.

      • Stonci81

       mert Will nem nagyon volt sérült…meg el sem fárad 🙂

       • a helyére (sérülés, stb esetén) eddig is volt valaki, mert ott volt Schürrle, Salah, majd Quad. Turan csak egy lenne a sorban, mert bár remek kis (és tényleg kis, van vagy 170 cm) játékos, de az Atletiben 4 szezonon keresztül sikerült neki egy szezononkénti 4,5 gólos átlagot produkálnia. Wilivel kapcsolatban a legnagyobb kritika/probléma meg pont, hogy az, hogy kurvára nem lő gólokat 🙂 hát, ebben a kérdésben nem Turan segítené ki ezek szerint, na. Erre céloztam.

        • Stonci81

         kit látnál nálunk szívesen ezen a poszton?

         • Blue One

          Akkor nekem ezt már nem kell megkérdezni. 🙂

         • hogy lehet ez kérdés, mikor a keretben ott figyel a rejtett arany tartalék Ramires?! 😀

          Viccet félre téve, nekem Turan megfelel. A statjai nem mutatják meg, mennyire fontos játékosa volt a Galatának, vagy később Simeone Atletijének. Csak azt mondtam, hogy vele nem lépnénk előre, márpedig akkor lényegében fölöslegesnek tekinthető egy igazolás.

          Turan egy technikás, Willnél jobban cselező, labdát jól fedező játékos, erőteljes, tehát illene hozzánk. De, egyébként, ha már arról van szó, ki tetszene nekem ott, hát, most, mikor írták, hogy Traoré megkapta a munkavállalásit, felcsillant a szemem 🙂 És hát na, Quad eddig nem mutatott semmit, de ettől még nem írnám le teljesen. Úgy is fogalmazhatnék, hogy én nem feltétlen ezen a pozíción látom a csapat gyenge pontját.

          • Blue One

           Csalódást keltő válasz. 🙂 Neveket vártam, de semmi 😀

           Traoré érdekes kérdés. Felkészülési meccsen anno rúgott nálunk egy piszok nagy gólt. Egy olyan gólt, amilyet nem rúg véletlenül az ember.

           Sokszor nem láttam játszani, így véleményt nem tudok mondani. (Vitesse-be az statok alapján jó volt). Az viszont figyelemre méltó, illetve bizakodásra ad okot, hogy Mourinho állítólag megőrül a játékosért. Nem tudom, hogy 19 évesen erősítést jelentene-e nekünk, de van benne ráció. A sebessége megvan, kapu előtt is feltalálja magát, szóval az alap az adott.

          • “Nem tudom, hogy 19 évesen erősítést jelentene-e nekünk, de van benne ráció. A sebessége megvan, kapu előtt is feltalálja magát, szóval az alap az adott.”

           Will mellé szerintem tökéletes, úgy meg, hogy azon a poszton ott van még Ramires + Quad is, én nem hoznék mást, csak Traorét tartanám itt.

           “Csalódást keltő válasz. 🙂 Neveket vártam, de semmi :D”

           Visszahoznám Schürrlét 😛

          • mohacsia

           Traoré inkább csatár, de szélső támadónak is simán lehet alkalmazni. A probléma szerintem az lenne, hogy védekezni kisebb hatékonysággal védekezik, mint Wili és egy visszavontabb szerepkörben valószínűleg szenvedne.

          • de pont az a lényeg, hogy ne egy Will2-t szerezzünk, hanem egy némileg tőle eltérő játékost, nem? Traoré simán elvan a jobbszélen, úgy, hogy van még oda Will helyett Quad, meg Ramires is. Ha védekezőbb ember kell? Ramires. Támadóbb? Quad. Ruganyos, gyors, góllövős? Traoré. Ha kap 5-8 meccset, már jó.

          • Endy919

           Traoré hatalmas tehetség és nagyon fiatal még. Gondolod , hogy jót tenne neki , ha a szezonban kapna 5-8 meccset ? Neki még kell a játékperc a fejlődéshez. Vagy megkapja az első számu Wilmos helyettes posztot , vagy kell egy jó kölcsönt találni.

          • Stonci81

           Quad-nál az utolsó meccseken láttam olyan dolgokat amit alapban lehetne elvárni tőle…és az tetszett

   • Blue One

    Én se nagyon ellenezném az ide hozatalát. Az utóbbi időben felröppent nevek után egyenesen felüdülés.:)

  • IMO semmivel nem lennenk vele beljebb.

  • myheartisblue

   Egyébként olyan pletykaszagú h. ez a spártai 300-szökevény (Turan) elvágyna a Matracosoktól. Nem egyszer mondta h. mindene a csapat. Nos nem ő az ember, akit szívesen látnék az Atlétiből…Torres az! LOOOFASZT! vicceltem! Koke vagy Miranda akit elfogadnék onnan, Turan csupaszív, mindighajtó játékes, aki tényleg jó lenne arra a posztra, de oda kicsit sokan vagyunk. Persze Cuadrado-ért fél szempillantás elcserélném dehát nem így megy ez.

   • Blue One

    Tudom, hallottam azokat a híreket is és ezért is csípem a törököt. Nem érzem kacsának, egy racionálisan gondolkodó játékosnak simán érezhet vágyat ahhoz, hogy a PL-ben focizzon. Turan értelmes, hűséges játékosnak tűnik nem hinném, hogy így akarnak kicsikarni magának egy jobb szerződést. Egyáltalán nem biztos, hogy távozik az meg pláne nem, hogy hozzánk jön, csak kíváncsi voltam, hogyan vélekednek a többiek.

    • ” hogy így akarnak kicsikarni magának egy jobb szerződést”

     még van vagy 3 év az élő szerződéséből, nem? Hova akarna eleve újat?

     • Blue One

      Nem tudom mikor jár le Turan szerződése. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy vannak olyan típusú játékosok, akik így próbálják magukat kedvezőbb helyzetbe hozni. Turan esetében jelleméből adódóan szerintem egyébként is lényegtelen, hogy mennyi év van még a szerződéséből.

 • Blue One

  A pool nem szórakozik, úgy néz ki Clyne is odamegy. Ez azért meglep azt hittem, hogy a mu-ba megy majd. Ez egy jó igazolás, ezzel beljebb lesznek.

  • myheartisblue

   Egyelőre nem Firmino-n kívül nem igazoltak nagy nevet, csak középkategóriát (egy lassan középklubb meg hát kiket is igazolna:D *badum tsss)
   De talán az első ésszerű igazolás Clyne lenne. Ugyanis a védelmük írtó gyenge és a támadósor is elég impotens.

  • Zola

   És állítólag megkezdték a tárgyalásokat Bacca és Rondón ügynökével.Az öreg Brendan kiborult és vesz egy új csapatot.?:-D

   • myheartisblue

    Mindig így kezdődik a szezon…

   • WudigessBoi

    Jó, hát van ott vagy 8-9 hiányposzt:)

 • Eden, Lukaku a tesoik meccset nezik egy hotel szobaban 😀
  Ott van meg Benteke es De Bruyne is.

  • dehüje nyelvük van 😀
   Hazard meg közben kicsavarta a répát ott a takaró alatt?!

   • Valoszinusetem, hogy igen, gondolom azert pocogtette Benteke fulet kozben, h bealljon a ceró!

 • laciiii

  a MU mindenkire ramegy? :)) olyan,mint egy ismerosom.

  eddig mar minden haverja csajara rahajtott

  • myheartisblue

   Az igazán nagy vadászok leszarják ki űzte a vadat. :D(őshonos Dakota-Orbán közmondás.)

   • laciiii

    mas mocska utan nem takaritunk:)

 • mohacsia

  Ha már lentebb felmerült, én ezt a HG dolgot egy huszárvágással megoldanám arra alapozva, hogy:
  – Mou nem szeret rotálni
  – egy gyengébb idős játékosnál nem feltétlen fog egy lelkes fiatal rosszabbul játszani (például egy halmozottan hátrányos helyzetű Bertrand – szerencsétlen nem elég, hogy fiatal és tapasztalatlan volt, de még angol produktum is – egyáltalán nem lógott ki lefelé egy BL döntőn anno)

  Ennek örömére nálam simán kerettag lenne Aké, RLC, Traoré és Bamford is. Luis mehet az Atletibe vissza, Remy a kastélyba vagy ahova akar, Salah valahova digóföldre, Drogba levezetni, Cuadrado meg minnél messzebb, Moses a Stokeba, Mikel meg ahol, megfizetik. Ez így a tavalyi keretből, ha jól számolom 5 non-HG minusz, a 4 fiatal meg egyiksem számít még a non-HG kvótába. Problem solved, illetve Mikel+Remy+Moses+Salah+Cuadrado ára lassan egy transferrecordot is kitesz, úgyhogy lehetne egy poszton bankot robbantani és hozni egy úgymond szinte biztosan klasszis játékost.

  És így is lenne mindenhol a fiatalok előtt 1-2 ember, mert ha megnézzük, akkor az alap kezdőből senkit sem buzeráltam és még Rami is maradhat squadplayernek.

 • Mai disappointment:

  -Begovic kozeledik a Villahoz, ha tenyleg azt az utolso fostos Greent hozzuk el, vegem van zmeg, mint a botnak.

  -Ramirest vinne a Juve allitolag, erre mi ahelyett, hogy oromkodve felbelyegeznenk es postaznank elsobbsegivel, há nem szerzodest ajanlunk a gazellanak?

  • Endy919

   Szerintem vétek lenne eladni Ramirest úgy , hogy Mikel is távozik. Kevés ilyen squadplayer van a piacon , aki kis túlzással minden poszton bevethető és nem sír a padozásért.

   Mikel helyére kell hozni egy 3. középpályást , aki stabil védekezésben és támadásban hasznosabb Mikelnél. (Song)

   Green meg …ááá

   • kasata91

    Én úgy olvastam, hogy szerződést hosszabbít vele a klub, mert Mikel távozik. Vagy te írtad a cikket, vagy hasonlóan gondolkodsz, mint a klub :d

    • Blue One

     Ha az ember logikusan és racionálisan gondolkodik, akkor hasonló következtetésre jut.

  • emazohun

   Minek megy Begovic a Villába? Sokkal jobb csapatokban is kezdő lehetne

  • Ha már Villa: Butch meg elmegy Sherwood asszisztensének 🙁

  • Blue One

   Az átigazolási híreknél nem árt megnézni, hogy melyik újság írja és ennek megfelelően kéne kezelni. Vannak Angliában is szennylapok, amit el se kell kb olvasni.

   Begovic esetében egy olyan újság írta ezt ( azt is csak 1 mondatban), amiről még életemben nem hallottam… Egyébként is minek menne el a 9. helyezett csapattól a 17.-hez? Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a kevés játéklehetőség miatt nem jönne hozzánk. Ez egy érhető indok lenne, de a játékos meglepő módon még anno azt nyilatkozta, hogy a cserepadra is szívesen leülne!!

   • Begovicot a Sky is lehozta en ott lattam, de mint irtam is csak targyalnak. Hogy minek menne az egy jo kerdes nem tudom, de meg mindig jobban vonzza valszeg egy stabil PL csapat kapuja, mint a mi padunk.

    Ramires sokszor lehet hasznos, de mint vedekezo KP, ha esetleg Matic leserul/eltiltott hat jo vicc. Max akkor lehet o a palyan, ha van aki biztosit hatra fele. Es Ramires maximum beletordel a jatekba, de hogy egymaga vezesse a kozeppalyas vedekezest, szo sincs rola. Maticssal meg ne keverjuk, hiaba hiszed nem ugyan az a posztjuk 🙂 Maticsnak nem dolga elorefele jatszani, alapvetoen le kell adnia a labdat, amint megszerezte, a hozza legkozelebb allohoz. Ez egyertelmuen lathato utasitas Josetol.

    Ha eladnank Ramirest visszahoznam van Ginkel-t, siman hozna a szintet es ezerszer labdabiztosabb a kenyainal.

    Engedj meg egy kis helyesbitest mert kiraz a hideg tole: Antipatikus olyan szo letezik, unszimpatikus nem.

    • Blue One

     Igen a Sky-on volt fent, de a helyi újságok rovatnál. A Villa egy visszalépés lenne neki. BL csapatban akar állítólag “játszani” és a padra is leülne. Ki tudja mi lesz a mu-nál, de a többi BL csapatnál se jöhet szóba, mint kezdő kapus szóval, ha egy nagyobb klubban szeretné folytatni a játékpercről le kell mondania. Milyen érdekes, hogy most bennem is ez van és a jelek szerint a klubban is, hogy kell egy jó 2. számú kapus. Nagyon megnyugtató volt, hogy két ilyen jó kapusunk van. Ehhez képest Cech idején nem volt valami megnyugtató ha nem ő állt a kapuban.

     Nem keverem össze őt Matic-csal egyszerűen azt mondtam, hogy hajmeresztő dolgokat csinál néha. Az egyik ilyen például az volt mikor nem szabadult időben a labdától és egyszerűen kivezette a labdát… Ezt azért képességektől, feladatköröktől függetlenül el lehet várni bárkitől, hogy a vonal előtt álljon meg.

     Még egy ilyen kis helyesbítés és te is antipatikus leszel! 😀

   • “Az átigazolási híreknél nem árt megnézni, hogy melyik újság írja és ennek megfelelően kéne kezelni. Vannak Angliában is szennylapok, amit el se kell kb olvasni.”

    Átigazolási téren mind az. Persze ettől még a Sun vezet, de csak azért, mert ők több hülyeséget írnak, nem nagyobbat. Ez sztori, ez a férfiak blikkje, bors-a, nőklapjája, ezért mindenki részt vesz benne. A valóságalap mindenhol kb 0-20% között mozog, ott ugrik 50% fölé, mikor már orvosiról írnak, mert az azért már elég konkrét. A többi az mind ex-has.

    • Blue One

     SkySport-os hírek nagyon megbízhatóak. Amikor azt írják, hogy “according
     to Sky sources” az nálam egyenlő a 100%-al. BBC, DiMarzio is elég hiteles forrás.

     • azért ők is lőnek bakot, más kérdés, hogy kevesebbet.

      • Blue One

       Én nem nagyon emlékszem ilyenre… Ha volt is az is csak a Willian féle londoni zűrzavar volt 😀

   • “Nekem semmi bajom nincs a brazillal, csak még nagyon az elején idegesített. Ha már védekező középpálya és idegesítő dolgok, akkor az nálam Matic. Előrefelé játékban nem sok hasznát vesszük.”

    Na az már a meredek, ha egy Ramires vs Matics szembeállításban a brazilt hozod ki jobbnak :DDDD ezen jót röhögtem.

    • Blue One

     Nem hoztam ki jobbnak, sőt még össze sem hasonlítottam!! Annyit mondtam csak, hogy Ramirest mindenki szidja, holott alig játszik. Matic (a jó védekező teljesítménye mellett) néha olyan dolgokat csinál, hogy az érthetetlen. Addig vár, ameddig kigurul a labda majd utána akarja megjátszani. Ez sokkal nagyobb hiba az én szemembe, mint az hogy Ramires nem olyan labdabiztos. Az előbbi egy érhetetlen hiba utóbbi meg a képesség hiánya. Be le se merek gondolni, hogy mi lett volna akkor ha Ramires követte volna el ezt a Matic hibát…

     • kasata91

      Amúgy inkább Matic előre játéka, mint Mikelé. Maticon látszik olykor hogy mit akar, jól veszi észre hogy hova kell beindulni hogy megnyíljon a védelem. És egy Hazardhoz tovább passz után lenne is helyzet. De legtöbbször sajnos 2-vel többször tolja meg maga előtt mint kéne…
      És nyilván taktikai utasításra játszik előre felé. Ha előbb szabadulna a labdától, szerintem lenne benne fantázia.

      • Blue One

       Én nem is szeretném boncolgatni az ő játékát. Védekezésben kétségtelenül hatékony. Előrefelé vannak gondok, de ezt megoldják Hazard-ék. Sajnos a többi hibája nem jut eszembe, de talán nem is baj. Egyébként nem is az a baj, hogy hibázik, mert mindenki csinál rossz dolgokat. Az viszont eléggé furcsa, hogy pályán kívül akarja megjátszani a labdát holott előtte bőven lett volna rá ideje, nem is zavarta senki. Oké ez egy kiragadott kis példa, de azért én érthetetlennek tartom. Még egyszer mondom: nagyon hasznos játékosa a csapatnak. Mindezt csak azért írtam le, mert igazságtalannak érzem, hogy Ramirest szidja boldog boldogtalan mindenért, de ha valaki “kivezeti” a labdáról a pályát az nem baj.

       • “Ramirest szidja boldog boldogtalan mindenért, de ha valaki “kivezeti” a labdáról a pályát az nem baj.”

        Ezt spec azért érzem erősnek, mert nekem ugyan nem rémlik, de ez nem jelenti azt, hogy nem volt ilyen. Csak, valószínűleg egyszer. Ramiresnél meg sokszor. Ez meg azért különbség.

        • Blue One

         Volt ilyen, emlékszem rá. Ramires is kivezette, vagy ő neki másik hibája volt? Nem akarom magam ismételni, de azért egy mondatot még írok. Többször eladni egy labdát vagy nem észrevenni az oldalvonalat? Utóbbi szerintem nagyobb hiba. Arról nem beszélve, hogy rossz passzból azért Maticnak is volt. Nem egy, de mindegy is. Ne ezen lovagoljunk, mert fölösleges. Bajnokok lettünk, örüljünk ennek. 🙂

         • Ha ezt komolyan mondod, akkor én is azt mondom, hogy mind1, mert merőben más meccseket nézünk.

          Matics a liga egyik legpontosabban passzoló játékosa, a legalább 500 percet játszottak közül PL szinten a 36., a min 3000 játékperccel rendelkezők közül a hatodik(!). Egyszer nem észrevenni a vonalat, nem nagy durrantás szerintem, ha arra gondolsz, Ázár is hányszor cselezte ki magát a pályáról.. mikor addig-addig húzogatta, míg egyszercsak jött a vonal, elfogyott a tér, a labda meg kiment? Ezzel szemben nem tudnék olyan meccset mondani, amikor Rémires ne csinált volna egy hasonlóan rettenet hibát (kipasszolni a labdát az oldalvonalon, hasraesni, negyvenhetedik sort lőni, stb, stb). Nem kell vallani az én Ramires-iszonyomat, de szerintem Maticcsal való összehasonlítás felesleges, mert nincs olyan aspektusa a játéknak, amiben ne a szerb lenne jobb.

          Fel lehet hozni a kettejük közül ki támad többet dolgot, csak felesleges, mert ennyi erővel Matics helyett Terry-t vagy Cahillt is hasonlíthatnád Ramireshez – teljesen más feladatkör.

          Ja, és örülök, hogy bajnokok lettünk :)))

          • Blue One

           Még mindig nem hasonlítottam össze őket!! Az is más, ha Hazard kicselezi magát mondjuk 2 védő szorongatásában, mint ha valakit senkit nem zavarnak és úgy engedi ki a labdát. Ő is lőtt már nagyon fölé, de mindegy.

 • Endy919

  Chelsea have had a cash plus player bid for Antoine Griezmann rejected by Atletico Madrid. The Blues offered cash plus either Filipe Luis or Mohamed Salah.

  Pedig Grizecskét minden áron elkell hozni.

  • emazohun

   Szerintem max 50 millió euró lenne jó még Salah beszámításával együtt is

  • Ez komoly? Haha ennyit arrol, h Jose azt mondta nem erdekli 🙂 Remelem nem adjuk fel, el kell hozni.

 • taybor33

  Ugyan bő 1 éves videó, de nem semmi edzésük lehet. Nem hiába tudott big Petr így beszállni, meccshiányosan is.

  • Petikee95

   Egy éves videó, de én még nem láttam. Rohadt jó. 🙂

 • Zola

  Istenem de örülnék,ha már ilyen welkám peter giefeket csináltak ezek a nyomorult ágyúsok,hirtelen elvinné a united cseh petit.biztos behugyoznék a röhögéstől.idáig kutyázták,most meg szopkodják a farkát.rettenetes…ezek olyanok mint a 10-14 éves lányok..mindegyik egytől egyig,nincs kivétel.

 • Blue One

  Két hitelesebbnek számító lap is írta, hogy a Real keresi Ramos utódját. Nem tudom mi a probléma, de olyan lehetetlen tűnik, hogy eljöjjön onnan. Olyan híresztelések is megjelentek, hogy Perez szeretné megtisztítani az öltözőt azoktól a játékosoktól, akikkel Mourinho nem igazán jött ki. Az ok egyszerű, szeretné visszaszerezni a portugált. 🙂

  • kasata91

   Keveselli a zsetont, duplázni akar, hogy annyit kapjon mint Bale. Meg Perezzel amúgy sem puszipajtások. Fura lenne máshol játszani látni az biztos. De az hogy Mou-t akarják, meg hogy Mou menni is akarjon, annak az esélye egyenlő a nullával.

   • Blue One

    Az, hogy Mou-t akarják az szerintem nem nulla 😀 Egyébként konkrét időpont nem volt, hogy mikor akarja Perez, csak hogy majd szeretné ha visszatérne egyszer. A lényeg, hogy Mourinho távozási szándéka egyenlő legyen a nullával. Hál’ Istennek ez így van (kopp, kopp, kopp…). Nem sok biztos dolog van ma a fociban, de hogy Mourinho nem akar innen elmenni az 100%.

 • kasata91

  “Jojjon a cseh, és a polák tanuljon tole minel tobbet, hogy 2-3 even belul elerhesse a vilagklasszis szintet es karbatett kezzel nezhessuk, hogy mennyi csapat akarja maganak, de o nem megy sehova! ”
  Mai kedvenc útwengi 😀

  • Mutassatok mar meg hol van az utwenger komment szekcio.

   • kasata91

    Azon a közösségi oldalon, ahol legfelül kék sáv van fehér betűkkel. Mondjuk a tabelláról elég megszokott nekik ez a felállás.

  • Blue One

   Kérlek, hogy ilyen magasröptű, értelemtől duzzadó “kommenteket” ne másold be ide. Méltatlan az oldal színvonalához. 😉

 • “Chelsea have agreed to loan both Tomas Kalas and Nathan Ake to Championship side Middlesbrough for the 2015-16 campaign.”

  Na nem lesz itt Ake, backup leftback meg beepites meg egy ideig.

  • kasata91

   Így viszont 1-gyel nőtt az esélye, hogy Luis marad.

   • Talan.. Vagy annak, hogy Luis megy vissza Madridba, mi meg veszunk valakit 😀

    Ha Griezmann uzletbe bevonjak es az tenyleg osszejonne, akkor kell egy balbunko.

  • Blue One

   RLC-nek van jelenleg valós esélye oda kerül(get)ni, másnak nem. Aké-ban valahogy nem érzem az átütő erőt. Ő is itt van már évek óta lassan és nem sikerült érdemben előrelépni. Ő lenne a Baker 2.0? 🙁 Kalasról meg nem is beszélve. Azt csodálom, hogy ő még itt van. Valós esélye a keretbe kerülésre nincsen. Solanke-ra lennék kíváncsi. RLC után neki adom a második legtöbb sanszot, hogy egyszer megragadjon a felnőttek között.

   • Stonci81

    én meg pont hogy Aké-nál érzem hogy lassan beférne a csapatba.

    • Főleg azért, mert azon a két ponton/poszton vagyunk vékonyak, ahol a holland tud játszani (balbunkó + védekező kp). Ha viszont most kiadjuk a Championshipbe, akkor őt sem látjuk többé a Chelseaben, ez sajnos borítékolható.

    • Blue One

     Hova, milyen posztra?

     Amikor feltűnt, akkor azt hittem, hogy azért megragadhat kiegészítő emberként. Azóta eltelt egy kis idő és azt érzem, hogy a helyzet változatlan. Megtört a fejlődése.

     RLC-nek egyelőre felfelé ível a pályafutása. Ódákat zeng róla Mourinho (a Salec is! 😀 ) és az U21-es torna kapcsán is elismerő szavakat kapott, utánpótlásban pedig folyamatosan jól játszik.Jöhet a következő szint, a felnőttek. Fizikuma megvan, bemutatkozott a BL-ben és a PL-ben is. A PL-ben ráadásul kezdőként! A következő szint az az lenne , hogy a mostani bajnokságban minél többször ott lenne a keretben, a pályán. Mourinho ezt már beharangozta és ha valóban így is lesz, akkor megvan a következő szint is. Ezután már “csak” a kezdőbe kell majd bekerülni (és a válogatottba), de ez még jóval odébb lesz. RLC kapcsán nem is merült fel a kölcsönadás, ami ugyancsak bizakodásra adhat okot.

 • Blue One

  Payet elment a WHU-hoz. Furcsa lesz őt a PL-ben látni, illetve az is furcsa, hogy a a WHU-hez egy “normális” embert igazolt nem pedig egy hórihorgas kétajtós szekrényt. Ayew (Swansea), Imbula ( hírek szerint Inter), Gignac (Mexico!!) után ő a következő nagy nevű távozó. Szépen szétkapják az OM-t ráadásul kettőjükért még pénzt se kapnak. Nem irigyem szegény Bielsa-t.

  • Nem is biztos, hogy marad 🙂 Már Biesla

 • Baker >> Vitesse season long.

  • myheartisblue

   ennek nem örülök, egy Top10-es Championship csapat járt volna neki.

 • Imádom :)) végre bearanyozták a napom végét..

  a hír a Daily Mirrorból van:
  Augsburg defender Abdul Baba Rahman has concerns over a proposed move to Chelsea – because he fears he will not play regularly.

  HE FEARS… :DDD beszarok. Nézett ez vajon Chelsea meccset? Már életében ugye, mert ugye 20 éves. Egy fél jól kifutott szezonnal a háta mögött egy Augsburgból attól FÉL, hogy ha a Chelseabe igazol, akkor nem kap rendszeres játéklehetőséget. Hát, én nem is értem, miért…

  Ápi szerintem azóta ezen a srácon röhög, amióta felütötte reggel az újságot :))))

  • Oké, találtam egy jobbat, azóta Emenalo félhalott a röhögéstől:

   Fiorentina have made a £2,5million bid for Mo Salah

   Vajon mi volt a válasz, kösz, de kávét már ittunk?? 😀

   • Endy919

    Ez komoly ? 😀

    • A jóisten tudja, mi a komoly itt, de valaki leírta 🙂

     • Blue One

      Azt hiszem van +1 év opció 1 millióért és lehet, hogy ezt tornázták fel 2,5-re. Kizárt, hogy ez vételár lenne! 😀

   • mohacsia

    Szerintem ez az éves fizuja, mert arról cikkeztek, hogy akkor hajlandó maradni Salah még egy évet, ha “deal improved”. Vagyis az igazság ehhez szerintem közelebb van, legfeljebb vmi firkász átköltötte.

    • En is igy olvastam, itt az opcios + 1 ev loan dealrol van szo.

  • Istenem bazmeg, akkor a palyan vajon mennyi esze lehet… Amugy Bayern elleni meccsen, vegig elol volt, de nem is az, h szelen feljarkalt, hanem csatar pozicioban sokszor, aztan meccs vegen nezem, h ez a gyerek balbekkent jatszott elvileg 😀

 • Endy919

  Ha minden igaz megvettünk a 29. brazil csoda gyerekünet Kenedyt.

  Ez mind szép és jó , de elköltöttünk lassan 20milió eurót és még olyan játékost nem igazoltunk akinek jövőre csak köze is lenne az A kerethez…

  • Igen epp ezt akartam irni, kapus kerdest gyorsan meg kene oldani, jo lenne HG-val. Ruddy, akar Butland is jo lehet, de meg felnott elvonalban nem bizonyitott eleget. Begovic amugy nem lesz HG, ha Dyke otlete eletbe lep.

   • Nem tudom, hova izgultok annyira.. a nagycsapatok közül senki nem igazolt még az ablakban, Arsenal, City, ManU (oké, ők jegyeznek egy Depay-t, de akkor is), egyedül a Pool, ha oda számítjuk, de jelentős igazolást ők sem tudnak felmutatni, csak ilyen B kategóriás játékosokat, mint Bogdán, meg Ings, meg Milner. De sem a Real, Barca, PSG, stb.. nem indult még el semmi. A buli java része hátra van. Különben is, még mezünk sincs 🙂

    És őszintén: van hol és van mit javítani, de azért ez a csapat utcahosszal lett bajnok – nem nálunk ég a ház. Ha a két legendánk távozását értelmesen tudjuk pótolni, már címvédés-esélyesek vagyunk, és +1 év tapasztalattal és összeszokottsággal megyünk neki a BL-nek is. Szóval azért ne fossuk le a bokánkat, hogy július 1 előtt nem érkezett senki. Amúgy sem igazán a kezdőbe fogunk igazolni.

    • En leginkabb a kapus poszt miatt “izgulok”. Courtois nem fog vegig vinni egy egesz evet valszeg lesznek meccsek, ahol kell egy jo kapus, es attol tartok a vegen tenyleg valami Green fele nyomorultat hozunk.

     Ezen kivul azert lehet meg okunk izgulni, mert lehet, hogy utcahosszal nyertunk, de keves golt lottunk, ahhoz kepest, hogy egy igazan sikeres PL szezonban 90-100 gol szokott osszejonni a gyoztesnek, ahol az ellenfelek nem benaznak, ugy, mint iden benaztak szerencsenkre. Costa, Hazard hozza a golokat, rajtuk kivul Remy, akiben lehet bizni, ha esetleg Costa leserul, amire sok esely van, ezt tudjuk. Ha Remy megy baszhatjuk, mert csak bizhatunk benne, h Falcao majd hozza a golokat. Willian Oscar Fabregas nem golerosek, tehat igen is kell legalabb egy klasszis Oscar vagy Willian helyere, aki hoz legalabb 12-15 golt, nalam ez Griezmann lenne.
     De nem dol ossze a vilag, ha nem jo ilyen ember, Wilivel talan meg egy evet kibirok 🙂

     • Petikee95

      Griezmannt én is szívesen elnézném csapatunkban. 🙂

      • myheartisblue

       Szintúgy örülnék neki, de szinte biztos vagyok benne, hogy Griezmann nem fog eljönni hozzánk.

     • Blue One

      Emiatt kár izgulnod. Kisebb sérülés, nagyobb hibák miatt kerülne ki a kezdőből TC, akkor is csak ideiglenesen. Ha Begovic idejönne, akkor talán a CoC-t megkapná. Ha esetleg nem ő érkezne, akkor…arról inkább ne is beszéljünk…

      Oscar-t azért ne írjunk le. Mourinho jövendölései (ahogy Dárdai Pálé is :D) be szoktak jönni. Idén bajnokok lettünk és még mindig van hova fejlődni. RLC berobbanását vizionálja idén. Meglátjuk.
      Ezt csak azért mondtam el, mert Oscar esetében is nagyon bizakodó. Első nyara lehet, amit velünk tölthet és nem valami világversenyről esik be fáradtan.

     • “Ezen kivul azert lehet meg okunk izgulni”

      Felőlem aztán izgulj, ha jól esik 🙂 nem azt mondtam, hogy ne tedd, csak azt, hogy nem értem, miért 😉 de érted, felőlem aztán..

      “egy igazan sikeres PL szezonban 90-100 gol szokott osszejonni a gyoztesnek, ahol az ellenfelek nem benaznak,”

      Ebben a mondatban annyi a hiba, hogy nincs is benne más :)) 90-100 gólok? A PL-ben? Oké, hogy most relatív kevés góllal lettünk bajnokok, mert a végét ellazáztuk, de azért ne lássunk már rémeket.. nézzük már meg az utolsó 10 szezont..
      szezon-bajnok-lőtt gól-(kapott gól)
      13/14 City 102 (37)
      12/13 MU 86 (43)
      11/12 City 93 (29) viszont kb 1 percen múlt, hogy nem a MU lett a bajnok 89-el
      10/11 MU 78 (37)
      09/10 Chelsea 103 (32)
      08/09 MU 68 (24)
      07/08 MU 80 (22)
      06/07 MU 83 (27)
      05/06 Chelsea 72 (22)
      04/05 Chelsea 72 (15)

    • Petikee95

     Én is úgy gondolom, hogy felesleges izgulni. Még bőven az elején vagyunk az átigazolási szezonnak, illetve majd’ egy hónap van hátra az első felkészülési meccsünkig, addig meg bizonyára lesznek érkezők is a távozók mellett.

    • myheartisblue

     Hát hogy is mondjam, Real, Barca, PSG nem is nyom annyira h. nem igazolnak. Bárka meg csak ne is igazoljon ugye…

     Azért Arsenal, MU és Pool már villogtat neveket (Čech, Gaitán+Depay (ezek a kulcsemberek hozzák az MU-t vissza az elitbe), Firmino és az aprólék) A City pedig nagyon közel került Pogbához, tehát azért nem mondható, hogy nem igazoltak.
     A mezeket meg bassza meg az Adidas, hogy a kisujjukat sem mozdítják´ már bocsánat! – csak így Rósa Dénesesen. (egyébként nem annyira jó, hogy ennyire várjuk, mert az a dolog amit annyira várunk nem szokott a legjobbak elsülni)

     Ennek ellenére úgy gondolom, hogy azért csak jó lesz igazolni valakit is. Nem dőlhetünk hátra attól mert bajnokok lettünk, de ezt José is tudja jól. Jobb lesz a bővebb keret, ezt a Portugese-nek is be kell látnia. De idővel el jön a mi időnk is.

     • Zola

      Az ablak 31.-én záródik,szóval még van idő.Túl korán nem szabad igazolni,mert az drága lesz.illetve itt hihetetlen sakk játszmák folynak a háttérben.Most olvasom Ibra könyvét,ott kicsit beszél az átigazolások hátteréről,ügynökökről.Hihetetlen,hogy minden mozdulatnak és kiejtett betűnek rettenetes jelentősége van.És itt milliókról van szó,mindenki óvatos.Kivétel a City meg a Poll….:-D
      Bátran ajánlom mindenkinek a könyvet.Egyrészt szórakoztató a stílus,illetve idáig is kedveltem a palit,de most kifejezetten megszerettem.Ahogy alázza a beképzelt majom fehér focistákat,meg hogy ő a színes bőrűekkel jött ki a legjobban.Tényleg jó na..:-)

      • Az ablak spec július 1-én nyit, tehát addig a már megköttetett üzletek sem hivatalosak. A transfer window idén 2015. szeptember 1, 18:00-kor zárul. Azaz, már bőven vége lesz a negyedik fordulónak a korai kezdés miatt, mire az utolsó igazolások megérkezhetnek 🙂 még 65 nap… szóval idő van, mint a tenger.

       Zola: melyik könyv ez? cím?

     • Csak egy kerdes: te amugy be vagy baszva? Mer en igen.

     • Blue One

      ” A City pedig nagyon közel került Pogbához, tehát azért nem mondható, hogy nem igazoltak.” Ez azért elég érdekes felfogás 😀

      “(egyébként nem annyira jó, hogy ennyire várjuk, mert az a dolog amit annyira várunk nem szokott a legjobbak elsülni)”
      Akkor ne várd annyira! 😀 😀

      • mohacsia

       Lehet ő is részeg.

   • Blue One

    “Butland is jo lehet, de meg felnott elvonalban nem bizonyitott eleget”
    Ennyire erővel ami padunkon is ülhetett volna…Anno azért nem ment nagy csapatba, mert hogy játszani akart…Nem sikerült

    • Jatszani jatszott, csak Championshipben.

     Biztosan drukkol, hogy eladjak Begovicot:)

 • myheartisblue

  Pre-pre season by JT!

 • kasata91

  Lehet, hogy immáron 3. napja iszok mérnökké válásom ürügyén, de
  MI A BDSRSTNT KERES HAZARD ÖCCSE AZ ÚJPESTBEN????
  Duketálet belga tulajdonoson kívül nincs más épkézláb ötletem.

  • mohacsia

   Milyen tálat?

   Egyébként mazel tov. Én is hasonlót ünnepelhetnék, de inkább behánytam a melóban és a hétvégémet regenerálódással töltöm.

   (Ezek szerint rajtam kívül itt mindenki részeg?)

   • Endy919

    Én csak kedden kezdek inni 🙁

    • Idemitirjak

     Szégyeld magad, nézzettek,Ramiro videókat Zenzoval, többiek addig takarékon 🙂
     Egyik favorit branyolok kiestek, hahaha
     Blog buli megyunk Hazard meccsre. 😀

     • Endy919

      Te is bevagy nyomva mi ? 😀

      • Idemitirjak

       Picit lehet (parszor ujragepeltem de psszt)

      • Idemitirjak

       Amúgy talán, mint egyik legfiatalabb 4 napja megvan 2x ezért 6 napja ünneplem. 😀 (kevés kommi ezért, vagy mert más megírta gondolataim 😀 )

       • babence

        vannak gondok :DDD

        • Idemitirjak

         Kezdem érteni miért nem írtam eddig az elmúlt napokban. 😀

       • Endy919

        Ezt majd lefordítod 😉

   • “Ezek szerint rajtam kívül itt mindenki részeg?”

    Nem 🙂 (még). Viccet félre téve, alig ittam még ebben az évben komolyan… szomorú. 🙂

  • myheartisblue

   Lehet Besic-féle karrier módon akar eljutni a PL-be,de Te csak igyál tovább! Gratulálok!

  • acsdav2

   Nem a magyar futballt akarom védeni, de azért az NB1 feljavult az utóbbi években. Besic és Sousa példája mutatja, hogy jó ugródeszka a bajnokságunk. Ha jól teljesít, akkor simán eljuthat egy német középcsapathoz. Nyilván nem viszi olyan sokra, mint bátyjai, de jelenleg szerintem tökéletes neki az Újpest.

   • myheartisblue

    Mert miért ne vihetné annyira? Nem biztos h. halálra van ítélve ezzel az Újpesttel, reméljük csak egy gyenge megálló, és gyorsan továbblép a magyar foci helyzetét látva.

    • acsdav2

     Eden francia bajnok legjobbja, míg Thorgan belga élcsapat legjobbja volt ennyi idősen. Lehet, hogy hirtelen elkezd fejlődni és viszi valamire,de nincs rá sok esély. Jelenleg viszont a magyar tehetségek Radó,Kalmár,Kitl stb. többre viszik mint Kylian.

 • Blue One
 • Blue One

  SkySport szerint mi vagyunk a legesélyesebbek Begovic leigazolására.

  • pont most olvastam én is – hát, kíváncsian várom a végét, mindenesetre Begovics nem rossz opció. Nem egy Cech, de hát olyat úgysem kaphatunk 🙂

   Egyébként amíg csak egy helyen olvastam, nem foglalkoztam vele, de már több helyen is lehozták, hogy az Inter vinné csomagban Salah-t és Quadradot is. Felőlem már vihetik is, masnival átkötve, de honnan lenne ennyi pénze az Internek? A két figura alsó hangon is 30M, és akkor még mindig bukóban vagyunk.. nem vagyok képben az olasz focival, de egy jelenlegi Inter le tudna tenni 35+ misit fontban egyáltalán?

   • Endy919

    Kondogbiáért már letettek 🙂
    Ám van ott valami lóvés ázsiai.

   • Blue One

    Moratti eladta az Inter 70 százalékát egy indonéz milliárdosnak 2 éve. Úgy rémlik, mintha nagy terveket szövögetett volna, de aztán semmi nem lett belőle. Lehet, hogy most kezdődik valami, vagy már el is kezdődött Shaqiri megvételével. Nem tudom hol olvastam már, de ha jól emlékszem 8-9 érkezőt szeretnének, vagy azt jósolják nekik 🙂 Egyébként most a AC Milan is életjelet ad magáról. Megállapodtak Kondogbiával majd az Inter el “wiliánozta” tőlük. Sokáig Jackson Martinezről szóltak a hírek, de ő elvileg az Atleticoba megy. Bacca viszont úgy négy ki tényleg piros feketébe öltözik, ezt ő maga mondta. Jó lenne ha újra régi fényükbe tündökölnének a milánói csapatok.

   • Blue One

    Mirando orvosin 🙂 A végén tényleg lesz egy pár érkezőjük.

 • myheartisblue
 • A nap legjobb mondata:

  “Arsenal or Manchester City would win the next Premier League if they had Jose Mourinho in charge, but they don’t…”

  :)))

 • Blue One

  Moratti eladta az Inter 70 százalékát egy indonéz milliárdosnak 2 éve. Úgy rémlik, mintha nagy terveket szövögetett volna, de aztán semmi nem lett belőle. Lehet, hogy most kezdődik valami, vagy már el is kezdődött Shaqiri megvételével. Nem tudom hol olvastam már, de ha jól emlékszem 8-9 érkezőt szeretnének, vagy azt jósolják nekik 🙂 Egyébként most a AC Milan is életjelet ad magáról. Megállapodtak Kondogbiával majd az Inter el “wiliánozta” tőlük. Sokáig Jackson Martinezről szóltak a hírek, de ő elvileg az Atleticoba megy. Bacca viszont úgy négy ki tényleg piros feketébe öltözik, ezt ő maga mondta.