Valami van a levegőben

0630 vanvalamialevegőben1Csak nyugi, semmi Halott Pénz (nem mintha bajom lenne velük). Még úgysem, hogy átigazolásokról szól majd a poszt, ám nem általánosságokról, hanem egy új, trendszerű folyamatról. Meg azért sem, mert itt pont nem halott az a pénz: él és virul. De hogy ne legyek ennyire titokzatos, felhagyok a rébuszok kimagyarázási kísérletével és rátérek a lényegre. Részletek alább.

Kezdjük a lényeggel, vagyis a nevekkel: Juan Mata, Frank Lampard, Petr Cech. Mi a közös bennük? Egyrészt az, hogy mind népszerű és fontos játékosai voltak a csapatnak, utóbbi kettő ráadásul jól kiérdemelt legenda státusszal is nyomatékot adott mindennek. Másrészt viszont – és itt most ez az apropó – a spanyol, az angol és a cseh futballista is közvetlen riválishoz igazolt. Ez pedig szokatlan (bár a trendszerűsége miatt sajnos már egyre kevésbé) és valahol fájdalmas is.

Mióta történelmünk van (értsd: 2003), vonzó márkának számít a Chelsea FC a piacon. A kezdeti fékevesztett licit és pénzszórás után azért már alapvetően higgadt és tudatos költések jellemezték menedzsereinket, „csak” egy Torres-féle vadhajtás zavarta az összképet. Kiadási oldalon pedig biztosak lehettünk abban, hogy akit akart, azt megtartott a klub. Aki távozott, az néhány kivételtől (például Robben) eltekintve vagy kiöregedett, vagy formahanyatlás miatt a perifériára szorult – így vagy úgy, de erejét és értékét vesztette. Ez persze az értük kapott pénz mennyiségén is meglátszott – már ha kaptunk értük valamit ugye.

Az irányváltás tulajdonképpen Mourinho második regnálása alatt következett be, bár okok sokkal inkább tekinthetők az FFP-hez való alkalmazkodásnak, mint José hóbortjának. Mindenesetre Lukaku, de Bruyne, Mata, David Luiz vagy most Cech mind tekinthetőek nyereséget hozó transzfereknek, ami nem csak azért bravúr, mert egyikük sem bagóért jött, hanem azért is, mert mind az öten a padról – vagy szebben mondva nevük és képességeik ellenére nem nélkülözhetetlen alapemberként – távoztak. Az összkép persze nem vegytiszta, de azért hadd összegezzek úgy, hogy újabban a csapat képes már úgy erősödni, hogy közben nyereséget termel és plusszal zár a piacon. Erre pedig korábban nemigen volt példa a mifelénk.

Nagy pénzért távozott
Nagy pénzért távozott

Persze az sem mindegy, ki hová igazol. Ne feledjük, itt már nem Del Hornok, Bellettik vagy Maloudák intenek pápát a Stamford Bridge-nek, vagyis távozóink erősítést jelentenek új klubjaiknak. Az alapvető kívánalom ilyenkor mindig az, hogy oké, köszi a sok szép momentumot, minden jót kívánunk, sok sikert a továbbiakban – de minél messzebb innen. Aprítsd az ellenfeleket Franciaországban, ontsd a gólokat Németországban – bármit és bárhol, ahol nem keresztezzük egymás útjait…

Persze az élet nem kívánságműsor, az újdonsült exünknek sem mondjuk szakításkor, hogy jó, de légyszi nehogy valami szakállas, kitetovált hipszterrel kavarj be, ja és ha megoldható, akkor költözz el a városból, lehetőleg külföldre… Bármennyire is fáj, a futballistáktól is szigorúan véve addig várható el lojalitás, amíg a mi klubunk alkalmazásában állnak. Ha sérelmek nélküli a búcsú, akkor is váltás után már az új csapat melegítőjét és mezét veszi fel, az ő szurkolóiknak integet, ők lesznek a ’mi’. Persze patkány húzásokat és júdásokat is látott már a focivilág – nyilván nem kell minden gesztust, illetve cselekedetet elnézni vagy elfogadni, de ez egy másik kérdés.

A poszt elején megemlített trióból Mata volt az első távozó. A kis spanyol fél évet bírt Joséval, s megunva a kilátástalannak tűnő mellőzöttséget, áttette székhelyét Manchesterbe (bármilyen röhejes is leírva: Moyes hívó szavára). Az első két nálunk töltött évében szárnyalt, alapember volt, s mindkétszer az év játékosának választották – okkal, hiszen a BL és az EL megnyerésében is elévülhetetlen érdemei voltak. Remek meglátások, finom megoldások, fontos pillanatokban jó döntések, emellé pedig szerénység és tiszta játék. Még a kevés játéklehetőséget is derékul tűrte, távozásakor nem köpködött, s első visszatérése alkalmával is megvoltak azok a tiszteletre méltó gesztusai, amik miatt nem lehet rá haragudni. Pedig ezek miatt és a zsíros eladási ára ellenére sem örömteli őt vörösben látni, ráadásul az eddigi tisztes távolság után az új szezonban vélhetően azt is szokni kell majd, hogy Juan bizony egy közvetlen rivális sikeréért küzd.

Tudja, mit hagyott itt
Tudja, mit hagyott itt

A szezon végén – még mindig 2014-et írunk – aztán Lampard is elhagyta a csapatot. Egy klublegenda, egy bálvány, egy intézmény. Nem lehettünk elég hálásak azért, amit a Chelsea-ért tett, épp ezért volt fájdalmas, hogy tulajdonképpen meg sem kapta a lehetőséget a méltó búcsúra. Szokás volt őt mindig összeméregetni Gerrarddal, nos, az mindenképp a liverpooli mellett szól, hogy ő időben bejelentette a távozását (talán túl korán is), valamint napnál világosabb volt, hogy egy új ligában futballozik tovább. Lampard sajnos nem így tett: ment a mismásolás a New York-i csapattal, meg hogy csak szinten tartás végett játszogat Manchesteben fél évig, de mégis az lett a vége, hogy vígan lehúzta a teljes szezont a címvédőnél. Nem derült ki pontosan, mit kínáltunk neki tavaly nyáron, így az sem, mi tudta volna maradásra bírni (oké, elvileg a több játéklehetőség) – a lényeg, hogy ez így nem volt épp elegáns, amivel csak azt érte el, hogy az őt még mindig végtelenül nagyra tartó Chelsea-tábor nem tud róla osztatlan áhítattal beszélni. Ingyen ment, de ez nyilván nem pénz kérdése volt.

Ez a gyomros köszönjük, ki tartott volna pár évig. Idén nyáron Drogba másodszor is elköszönt a klubtól (szépen, emlékezetesen, ismét aranyéremmel a nyakában), ám a fő fájdalomforrást most Cech eligazolása jelenti. Igen, tudtuk, hogy boldogtalan a padon, állandó játéklehetőségre vágyik (okkal), s nem hátrált ki azonnal, egy ilyen év elég volt neki. 33 éves, van tehát még jövője a legmagasabb szinten is. Bíztunk a felröppenő francia, török vagy bármilyen nem-angol kérők szándékainak és ajánlatainak komolyságában, s igyekeztünk elhessegetni a ManUnitedbe vagy Arsenalba igazolás gondolatát. Mindhiába, Wenger rárabolt a tutira és kicsengetett egy magasnak mondható vételárat a világ egyik legjobb kapusáért. Cech 2004-ben klubrekordot jelentő 7 millió fontért jött: korábban összesen nem fizetett ennyit hálóőrért a Chelsea. Most, 11 évvel később úgy távozik, hogy nagyjából 3-4 milliót nyerünk rajta úgy, hogy utólag visszagondolva vételára háromszorosát is bőven ledolgozta. Szóval jó summát kaptunk érte, de mit sem számít ez, ha vele is csak egy riválist erősítünk. Mindent elmond a cseh kvalitásairól, hogy amíg itt volt, egyszer sem beszélhettünk kapuskérdésről. A kontinuitást Courtois garantálhatja, de az ember hiányozni fog. Az, amelyik hozta a bravúrokat, amelyik alig vétett nagy hibát, amelyik végig lojális volt.

Az év védése idén egy cserekapusé volt...
Az év védését idén egy cserekapustól láthattuk…

Harmadszor is fontos játékossal támogattuk egy riválisunkat. Mindent elmond a ledivatdrukkerezett táborról, hogy mindhárom csapást méltó módon tűrte. Nem égtek mezeik, nem átkozódtak neveik. Nem felejtjük, amit tőlük kaptuk és tudom, hogy így van ez viszont is. Menniük kellett, de hát ilyen ez a kényszerpálya. Mata és Lampard sem kapta meg új helyén annak, amit nálunk és tőlünk a legboldogabb napjaikon. És biztos vagyok abban, hogy ez lesz Cech sorsa is. Profin beleáll az Arsenalba, nyilatkozik és véd majd szépeket, de a legszebb fejezeteket nála is Kék tintával írták. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • kasata91

  Bármennyi racionális érvet felhozva, bárkinek a nézőpontját szem előtt, tiszteletben tartva, sehogy sem könnyebb ez.
  Az ex-es párhuzamot követve, ugyanúgy meg lesz a gyomor összerándulás és fokozott szívverés, az első pár alkalommal, amikor másnak az oldalán látjuk majd. Majd szépen, idővel a közömbösség homályába vész, és majd csak 1-2 felemlegetett szép momentum marad, de legalább fájdalom nélkül.

 • Blue One

  Mata
  Nem tudok rá haragudni. Egy végtelenül rendes ember. Az átigazolás létrejöttét a mu helyzetében kell keresni. Romokban hevertek, és vezetett az üzlethez. Kellett nekik már egy jó igazolás, amivel nem mellesleg a a rossz eredmények miatt szomorú és dühös szurkolókat is meg lehet nyugtatni, boldoggá lehet tenni. Mi pedig azért mentünk bele, mert olyan gyengék voltak, hogy Mata egy személyben nem tudott csodát tenni. Egy padon ücsörgő, az elképzelésekben nem beleillő játékosért pedig elfogadtuk azt az összeget. További erősítések ellenére sem érez(het)tük igazi riválisnak őket, holott britt átigazolási rekordott is döntöttek (a Mata klubcsúcs után.)

  Lampard
  Emlékszem mikor elsőnek megláttam city mezben… Furcsa volt és rossz. Habár ő csak fél évig volt ott mégis olyan rossz volt látni. A city számomra egy mindig is egy ilyen semmilyen csapat lesz. Lehet összehasonlítani a két klubbot. A sok pénzen kívül nincs más közös tulajdonság. Míg itt legendák, a klubhoz kötődő személyek játszanak ( és nyernek), addig ott nagynevű pénzéhes “világsztárok”. Az az érzésem, hogy a pénzen kívül semmi más nem tartja össze őket. A “szurkolókról”l nem is beszélve…Mikor egy kupameccsen olasz stadionokat megszégyenítve kong a ürességtől a lelátó…Ebbe a közegbe került bele. Tudom ő döntése volt, de hogy mennie kellett az nem. Fájó volt a tudat, hogy más stadionba kell mennie, mint mi vagy hogy ki tudja éppen hol volt, mit csinált mikor mi London utcáin buszoztunk. Kár ezért a félévért, de nem tudok rá haragudni. Egyszerűen csak sajnálom. 🙁

  Cech
  Rá se tudok haragudni. Imádom. Ő is távozni kényszerült és a legmagasabb szinten akart játszani és ott ahol a legtöbb esélye van nyerni. Ilyen a mentalitása. Ezért volt olyan, amilyen. Őt is sajnálni tudom, amiért mennie kellett hiszen itt akarta befejezni. Őt is évekig kell majd néznünk az ellenfél kapujában. Nem lesz egyszerű… 🙁 Drogba jól megfogalmazta: sajnálja, hogy távozni látja, de örül annak, hogy boldog. Én is ezt vallom. Szomorú vagyok, de örülök annak, hogy legalább “boldog”. Az emberség, az érzelem ebben az esetben felülkerekedett a sportszakmai kérdéseken és ez így van rendjén. ( Én nem bíztam semmilyen francia ajánlatban pláne nem törökben. Ennél csak az lett volna rosszabb ha valamilyen török csapatban folytatja. Ő nem ezt érdemli!! Neki ebben a bajnokságban kell védeni!)
  Érdekes az is, hogy miért rá neheztelnek páran. Abra nevét senki nem említi, ami nem baj csak Petr nevét se kéne. Legalábbis nem neheztelő mondatban. Ne felejtsük el, hogy Abramovics engedte meg neki, hogy oda távozzon. Petr kívánsága önmagában édes kevés lett volna.

  • Cech-el kapcsolatban nem igaz, hogy mindenki ot hibaztatja. En vegig ezt ugattam, h reszerol ertheto, a vezetes nem volt elorelato, nem jol oldotta meg ezt a Courtois-Cech transzfuziot.

   • Blue One

    Akinek nem inge, nem öltözködik 🙂

   • acsdav2

    De milyen lehetősége lett volna a vezetőségnek? Courtois 3 éve az Atleticonal volt és kezdett ragaszkodni Spanyolországhoz, ráadásul az ő bravúrjai miatt buktunk egy BL döntőt. Cechnek nem volt nagy szezonja, főleg a PSG elleni hibái miatt vették elő.

 • Noha a cím valami elképesztően gyomorforgató asszociációt ébresztett bennem az igénytelenség irányába, a tökéletesen kivitelezett posztra reagálva mindennel csak egyetérteni tudok 🙂

  Sajnos nálunk kimaradt egy generáció a legendákat illetően. Ha Terry visszavonul, egyedül Ivanovic lehet az, akire talán ezt a jelzőt rá tudom sütni.

  Apropó Wudi, a napokban jelentkeznék majd egy vendégposzttal reagálva a tegnapi transzferre, ha benne vagy.

  • WudigessBoi

   Küldd bátran!

   • Köszönöm, a mai nap folyamán küldöm!

   • Küldtem Wudi, köszi a türelmet.

 • kasata91

  Ajajajajaj cikket írni 1 képről, és 1 mez égetésről…rendkívül szükségszerű
  http://www.blikk.hu/blikk_sport/botrany-tavozo-kapusukat-gyalazzak-a-chelsea-drukkerek-2373739

  • Ajajajajaj, blikk? 🙂

   • kasata91

    Ajajajaj “újságírás”. Ha már itt az EU túlsó felén, Magyarországon, egy nem sportot (főleg nem angol) ismerő/követő közösségnek szánt újság/oldal ezekkel szerez figyelmet, akkor gondlom akkor kinn is a The Sun és a többi ezt nyomatja.

    • Idemitirjak

     Csak egy kérdésem lenne, mit keresel te a blikk oldalán? 🙂
     Ennyire egy alja cikket írni, amikor nálunk volt is voltak hasonló képek, mint mindenkiről, mert hülyék vannak voltak és lesznek, igaz ilyen oldalaktól felesleges többet várni.

     • kasata91

      A napi cicis nénit a horoszkóp alatt és a garfield fölött. 😀
      Nagy az unalom az irodában nyáron na. 😀

  • Kuwaiti chelsea drukkerek. mindent elmond…

 • taybor33

  Jó poszt lett Wudi. Szépen összeraktad. 😉

  Off: Hiddink távozott a holland kispadról.

  • myheartisblue

   Az ég meg kék! Hiddink távozása kristálytisztán látható volt már mikor… Mehet a Lesterbe?

 • Petikee95

  Hát, ja…

 • myheartisblue
  • Idemitirjak

   Sok konkrétum nincs benne, csak hogy nem lesz olcsó. 🙂

   • myheartisblue

    lehet kevés az NFO, de vehető hivatalosnak, ha már így kiállítják a Bridgen!

    https://www.facebook.com/CFCGlobal/photos/pcb.754680057983097/754674361317000/?type=1&theater

    • Blue One

     Kicsit furcsa nekem ez most, hiszen már mióta mennek a vizsgálatok az esetleges bővítésről. Most sem hivatalosan jelentették ki, hogy ez lesz, így csak egy újabb opcióként tekintek rá. Attól még, hogy a Bridgen kiállították még nem biztos, hogy hivatalos. Bennem az is felmerült, hogy azoknak a részvényeseknek (szurkolók) adták ki, akik birtokolják a klubbot. Velük kell dűlőre jutni Abrának, lehet, hogy ez bemutató nekik. Egyszerű civil embereknek állították volna ki? Arra ott van az internet.

     • A klubot Abra birtokolja. A szurkoloknak (chelsea pitch owners) a gyep, a Chelsea Fc nev, meg egy ket palyatartozek a tulajdona lenyegeben. Terry az elnokuk amugy.

      • Blue One

       Én úgy tudom, hogy annyira komoly jogaik vannak, hogy például a költözésről Abra is nem is dönthet egyedül, az ő beleegyezésük kell hozzá.

       • Pontosan azert, mert ovek a gyep. Nem lehet csak ugy eladni, ledozerolni stb a CPO beleegyezese nelkul.

        • Blue One

         Nah, akkor az elég komoly tulajdon 🙂

 • Asidotus

  nem teljesen értem Cech Arsenalba igazolását. Szerintem Ospinával és Szcesnyvel tökéletesen megoldott az Ágyúsok kapuskérdése

  • babence

   egyikőjük sem hozott idén túl konzisztens, klasszis teljesítményt, szerintem bőven erősítés ez részükről

   • Asidotus

    ha nagyon olcsóért ment volna (kb. ingyen, szerződése lejártakor), akkor egyet értenék veled. 10 millió fontot olvastam, az azért elég komoly summa.
    Ospina? Nemrég láttam az argentinok ellen, amiket ott védett … hát, világklasszis teljesítmény volt. Tény, annyira nem követem az Arsenal meccseit, lehet, hogy ott azért volt gyengébb mérkőzése is

    • babence

     Hát igen, ahhoz hogy egy csapatot erősíts, csak ki kell csengetni valamennyit, és szerintem 10M simán belefér.

     Én inkább azon tűnődöm, hogy Begovic valóban ér-e ehhez képest 8 millát, ahogy egy két helyen olvastam…

    • A PL ben ez nem nagy summa, Tyrone Mings a 2 osztalybol igazol 8,5 ert az iden feljuto Bournemouth-ba 🙂

  • Blue One

   Cech a világ egyik legjobb kapusa. Egyértelműen 1. számú kapus lesz az első perctől fogva. Az említett két kapusnál klasszisokkal jobb!!

 • Van pár pont, amivel bőven nem értek egyet, mégha összességében kiválóan megkomponált is a poszt. Eleve fura, hogy már az elején Mata ott szerepel, míg mások meg nem, de oké, aztán később okot ad az, hogy riválishoz szerződöttekről van szó.

  De, hogy Mata a kevés játéklehetőséget derékul tűrte? 🙂 Mi volt ennek a jele? Hogy nem ötször, csak háromszor szart az egészbe, és volt hír, hogy távozik?

  Majd írod, hogy Wenger kicsengetett egy magasnak mondható vételárat.. hát, a 10 milla szerintem ettől elég távol áll a világ egyik top kapusáért..

  De mindez még oké is, viszont az, hogy a távozók mezei nem égtek, vagy nem átkozódtak a neveik? Ennyire ne legyünk már naívak. Aki nem dugta strucc módjára a fejét a homokba, azt látta, hogy ez nem igaz. Lampard is kapott hideget-meleget bőven, pláne a gól után. És lehet Cech is akármekkora király, én meg akármennyire lófaszjóska, ha a stadionban megtapsolják, bravó, de hogy a tv előtt nem fogok szalutálni neki, ha az Arsenalban pályára lép, az is biztos. Megértem ennek racionális indokait, az összeset, de azért még kapja be. Ez az Arsenal…

  • Blue One

   Mata szó nélkül tűrte a padozást! Egyszer borult el, mikor végre kezdőként lépett pályára és a szünet után lekapta az 53. percben… Gondolhatod, hogy min mehetett keresztül Mata ha ő is elégedetlenségét fejezte ki!!

   Miért bánt mindenkit, hogy odament?(Tudom papíron riválisok.) Eddig senki nem foglalkozott velük, ha igen akkor is csak sajnáló, lenéző módon. Most, hogy odament mindenki jön ezzel a “rivális” dologgal. Ennyi minden változott egy ember érkezésével? Persze nagy erősítés ez nekik, de akkor eddig is ódákat kellett volna zengeni róluk nem csak most előjönni a (városi) riválissal.

   • Idemitirjak

    Nem fizetik a stadiont, azóta ott is gyakrabban nyillik a pénztárca és nem Torresi igazolásokra, jogosan kezdhetünk számolni velük, mint bajnoki rivális.

    • Blue One

     Azóta is volt már 2 nagyobb igazolás még sem panaszkodott senki, hogy a rivális, hogy erősödik… Persze sok kicsi sokra megy és talán eljutnak egyszer arra a szintre, hogy valóban komolyan kell őket venni és nem csak papíron esélyesek.

  • WudigessBoi

   Mata: nem keltette a feszkót se az öltözőben, se a sajtóban. Szarul élte meg az új helyzetét, ami nyilván érződött is rajta, de fél éven belül lelépett. Hozzáteszem, hogyha semmi jele nem lett volna a frusztrációjának, akkor az lett volna a baj, hogy miért lép le, ha elvileg minden rendben. Abból, hogy az ember nem neheztel Matára, még nem következik, hogy Josét okolja.
   Cech: a vételár relatív. 11 év után többért adtuk el, mint amennyiért jött, ez pedig úgy is eredmény, hogy itt lett belőle világklasszis. Van még benne pár jó év nyilván, de hiába említhető most egy lapon Neuerrel vagy de Geával, nem ér ugyanannyit a piacon, mert nem a jövő embere. És Gondolom az is rontott az alkupozíción, hogy a padról adtuk el, nem pedig a szezon álomcsapatából.
   Nézd, nekem is fáj, hogy elment, pláne hogy az Arsenalba, ami nálam is top5-ös antiklub, ha úgy tetszik. Valahol ez is volt a poszt apropója, hogy hadd ne kelljen már a riválisoknál látni a korábbi kedvenceket – mert ez régen azért nem volt így. Nálam is esett Cech reputációja, de nem fogom köpködni, se árulózni. Tett annyit a csapatért, hogy megpróbáljam az ő szempontjait tiszteletben tartani. Szopott egy évet a padon (pedig szinte csak jó meccsei voltak), érett a döntése, ami nyilván sosem lesz ingersemleges, ezért szalutálni én sem fogok neki, de gyűlölni sem tudom.

 • lamps8

  Lassan azért körvonalazódik. Begovic, Stones, Falcao. Egy kp híján meg is vagyunk a vérfrissítéssel. Ezek már elég reális nevek, Falcao esetében egy nagy büdös SAJNOS-t írnék még oda. KP-ra tippem sincs kit fogunk hozni. További érkezőkre sztem nem számíthatunk, esetleg komoly távozók esetén.

  • Endy919

   Elvileg az Atleti iszlámistája is közel áll hozzánk .
   Van egy olyan érzésem , hogy nagyon elégedetlen leszek a nyár végére.
   Begovic talán a legjobb opció Čech pótlására.+
   Stones , Alderweireld , szerintem elég gyenge nevek –
   Witsel,Song,Turan , nebasszunk már … –
   Falcao. Jeeez..-

   Nem akarok vészmadárkodni , de ha nem húzúnk valami váratlant és nagyot és komolyan az a török faszpörgettyü lesz az idei sztár igazolásunk , akkor nem biztos , hogy nagyon vidám szezonunk lesz.
   Legyünk realisták , a fent felsorolt nevek kb. Everton szintnek felelnek meg. Mi pedig nem az EL helyért versenyzünk , szóval gyorsan kapják magukat össze Londonban.

   • lamps8

    Azt nem szabad elfelejteni hogy egy elég jól összerakott csapatunk van, tehát alapvetően nem a kezdő 11be fogunk igazolni (ezt csak a jobb szélső poszt esetében tudom elképzelni), hanem alapvetően a padra, hogy kicsit felpezsdítsük az egyes játékosok közti harcot a pozíciókért.
    Stones azért jó mert: angol, a legígéretesebb fiatal hátvéd a szigetországban, e mellett angol, közel olyan statokat produkált mint Cahill a szezonban, ráadásul angol. (és 26os mezben játszik, Terry több ízben felszopta, tehát kölcsönös a love)

    Toby: elég meggyőző szezont futott, fekszik neki a PL, és a védelem több pontján bevethető. Bár Terry pótlásaként nem tudom elképzelni.
    Nagy kérdés egyébként hogy a Kapitány helyettesét ezen a nyáron akarjuk megtalálni, vagy még várunk vele 1 szezont.

    Witsel: tökéletes Matic back up, csak padot koptatni nagyon drága lenne.

    Turan: jó játékosnak tartom, de az hiányzik belőle, ami nagyon a jobb szellőről: a gólok. De középen is tud játszani (sőt) és Oscarnak konkrétan nincs cseréje a padon. Elfogadható megoldás lenne, bár sok bennem a kérdőjel vele kapcsolatban.

    Falcao: flop of the season kategóriában címet fog védeni szerintem.

   • Blue One

    Nem kell vészmadárkodnod, mert a legjobb keret a mienk. Az említett nevekkel én nem vagyok kibékülve Turan kivételével. Eszembe se jutott, hogy távozni akar, illetve, hogy majd hozzánk jöhet. Bírom az embert, szerintem jó is. Kicsit váratlan lenne a leigazolása, de Mourinho tudja, hogy mit csinál.Begovic, pedig toronymagasan a legjobb opció!!! Úgy nézik ki, Green-től megmenekülünk. Szerencsére csak az újságírók unatkoztak. Ha eljött volna ide, én hülyét kaptam volna. Azt a “szintet” Blackman is hozta volna.

    • Haha en meg pont csak vele nem vagyok kibelkulve. amugy meg a tobbi csak padra jon, es pont a toroknek kene tobbet jatszania. Nagyon remelem, hogy nem jon.

   • Idemitirjak

    Turannak túl sokat kell futnia ezért távozna hozzánk, ennyire komolyan vehetők a pletykák. Az viszont durva, hogy managere lenyilatkozta szinte minden előjel nélkül, hogy Arda távozik, innentől felvetődik, hogy mennyire is egy lojális, megbízható játékos. Azt is mondta, hogy 2 nap múlva el is dől a sorsa, szóval sokáig nem kell izgulni miatta.

  • Blue One

   Stones-on kívül valóban nagy az esély, hogy nálunk folytatja a 2 játékos. Turan-t is egyre jobban mondják. Nem látom ilyen egyszerűnek a helyzetet. Luis-t és Mikelt is mondják távozónak, szóval ki tudja.

 • kasata91

  Na melegítőnk már van 2015-re.

  • myheartisblue

   Jah- jah, rá akartam kattintani, de hirtelen nem elérhető a kép. Van vmi készülőben! 😀

  • Blue One

   Labdánk is van már 🙂

  • lamps8

   Costát küldje már el valaki fodrászhoz könyörgöm…..

   • kasata91

    Csak ne oda, ahová Azpi jár 😀

    • lamps8

     jogos 😀

    • Idemitirjak

     Elsőre fel se ismertem, ilyen hajjal a Prideon kivűl sok helyen nem kap dicséretet.

     • Pedig a Naciknak is ilyen hajuk volt anno, erdekes parhuzam 😀

   • Stonci81

    kopaszon milyen lenne már 😀

    • lamps8

     botrány 😀 de most ezt a hajszerkezetet hogy gondolja???? 😀

   • Blue One

    Áá ez még semmi. Atletico-ba volt, hogy göndör fürtjeit hajpánttal próbálta kordában tartani!! Sajnos képet nem találok sehol 🙁 Videón láttam és elszörnyedtem, hogy ilyen haja volt. Talán ezért is semmi bajom a képen látható frizurával. 🙂 Azt meg egyenesen imádom mikor meccsen igazgatja, mint egy pszichopata. 😀 😀 Balhézik egyet, majd megigazítja a kezével a haját kis fejrángatás közepette. 😀 Zseniális.

    • kasata91

     Már ennek a szezonnak a végén is tolta hajpátban.

     • Blue One

      Talán valami dereng, de az biztos, hogy a madridi “frizura” közelébe sem ér. Az a hajviselet valami borzalmas volt. Ahhoz képest, a mostani csillagos ötös.

   • Es Cescet sem artana 😀

 • Blue One

  Ezennel az is eldőlt, hogy nem lesz több Costa a csapatban Diegooi Diegoo Diegoo -n kívül. Pedig mennyire szeretett volna idejönni… 😀

  • lamps8

   hála a jó istennek

  • Idemitirjak

   30 millió euró, hát oké Pep.

 • kasata91

  Clyne sem tudott ellenállni annak, hogy Bogdán csapattársa legyen, így a Májmedencébe igazolt 12 és fél misiért.

 • Blue One

  WTF? :O

  Stoke City have reached an agreement with Inter Milan for Swiss forward Xherdan Shaqiri.The fee accepted by Inter Milan for Xherdan Shaqiri is thought to be £12m [€17m]. Big move if Stoke can pull it off

 • Petikee95

  Repül az idő…

  • Endy919

   Lassan Mikel is a távozó közt lesz…

  • mohacsia

   Micsoda joga bonito!

  • Azert ez durva.. Es nem ezen 2 jatekos miatt nyertuk meg a BL-t 😀

 • Blue One

  😀

 • Lavid Duiz
 • lamps8

  Kicsit játszunk el a gondolattal (kőkemény pletykákra alapozva):
  Iva, Matic, Ramires, Turan, Witsel,Costa….. Csengene a fülünk a csontzene dallamától…

  • myheartisblue

   Burzsuj-Stoke

  • Endy919

   Miss ya Meireles 😀

 • salsal

  “Chelsea have been offered the chance to sign Arda Turan from Atletico Madrid, according to The Guardian.”

 • Na szevasztok, visszatértem – meséljetek, mi minden történt hétfő óta 🙂

  • Idemitirjak

   Bejelentkeztünk fél Európáért, vagy várj az lehet már eddig is így volt? Ezt leszámítva semmi konkrét. Blogon meg minden lehetséges téma kibeszélésre kerül fontos hírek híjján. Cech hivatalos ha ez utána történt volna.

   • Hát, Cech-el búcsúztam, azt még pont sikerült elkapni – azóta nem olvastam semmit. Átfutottam nagyjásan a híreket azóta, meg a blogot is, ezek szerint csak nekem tűnt úgy, mintha már ezer éve távol lennék 🙂

 • mennyivel boldogabb lennék (lettem volna eleve), ha ez a kép 1 évvel korábban készül:

  http://e1.365dm.com/15/07/16-9/20/david-villa-frank-lampard-new-york-city_3320706.jpg?20150702143307

 • Idemitirjak

  Pasalic orvosin Monacoba, Falcao üzlet részeként egy év kölcsön vár rá.

  • ebből a Pasalics gyerekből nem sokat néztem ki eddig, de ez a Monaco kölcsön talán az egyik legjobb lehet Courtois ATMA-s megjelenése óta, ha tényleg számítanak rá a csapatban, nem csak a padon (v a pad mögött a technikai zónában) fog ücsörögni

   • Idemitirjak

    Én se vártam tőle sokat, erre tavaly lehuzott 31 meccset a spanyol első osztályba és most egy akár BL szereplő francia élcsapatnál van, ha jól sikerül ez a kölcsön akkor lehet jövőre elkezdhetünk vele komolyan számolni.

    • eleve ott kezdődött, hogy benne volt a nyári 30 fős szerb Vb keretben – igaz pályára nem lépett, de oda azért nem visznek ki akárkit. Aztán Elche, meg közben megvolt a nagy válogatottas debüt is, Mandzu helyére állt be asszem valamikor valami barátságos meccsen (update: idegesített, hogy nem jut eszembe, megnéztem, szeptemberben a Ciprus elleni barátságos meccsen kapott egy félidőt), most meg Monaco – igen, szépen csendben itt kinőhet valami. 20 éves, szóval lassan fel fog kerülni a térképre, ha jól csinálja.

     • ShedBoy

      A szerb keretbe nehezen kerülhetett be. 🙂

      • f*szom ezekbe a huje ex-jugó államokba, mindig összekeverem őket :)) tehát revise: horvát válogatott of course 🙂

       • Blue One

        Feltételezem, hogy akkor Mandzukic is horvát… 😀 😀

      • myheartisblue

       De bekerülhetett volna, ha Iva The Boss úgy akarja! 😉

   • lamps8

    pedig az egyik legtöbbet és legjobban játszó kölcsönjátékosunk volt, ráadásul a La Ligaban tolta ugye.

    • őszintén szólva nem követtem nyomon, mert nem volt szem előtt a laligaliban. A nyáron érkezett, kb miután hazaért a VB-ről, aláírt, aztán ment is kölcsönbe. Az általános figyelem is, meg az enyém is sokkal inkább forgott Traoré, RLC, Boga, Solanke, Christensen, stb körül.

   • Blue One

    Nekem is pont ez ugrott be! Courtois óta a legjobb kölcsönadás lehet ha játszik. Kíváncsi leszek rá. Mondjuk az is jó kölcsön lenne ha Kennedy-.t PL csapatnak adnánk kölcsön, feltéve ha egyáltalán már leigazoltuk. Olvastam, hogy állítólag ez a terv.

 • Sirappa

  Eddig csendben néztem, és hallgattam a véleményeket és már vártam, hogy Cech után lesz-e erről poszt vagy nem. Így legyen ötösöm a lottón.:)

  Bármennyire szurkoló vagyok, érzelmi alapon működő jelenség, ettől függetlenül a munkámból és személyiségemből kiindulva mindig a józan realitás talaján próbálom megközelíteni a dolgokat.

  Ez csak egy vélemény, nem több, vagy kevesebb, mint bármelyik más.

  Szerintem, ha valaki kék mezt ölt magára, és hasznosan szolgál sok-sok évig, és elválnak útjaink, akkor nem fogom nézni, hogy merre megy. Pláne, hogy azért köszön el, mert nincs már játéklehetősége nálunk, tehát ergo kényszerpályán van,ha még rendszeres játéklehetőséget szeretne.

  És urambocsá, maradni akar a PL-ben, mert az a kihívás számára, akkor miért is várhatnám el tőle, hogy klubhűségből, ahonnan kiszorult, menjen egy másik ligába? Amikor már családja van, gyerekei, megszokott életritmusa?

  Értem, hogy a szurkoló szenvedélyes és nem objektív,de ez már szerintem inkább önzőség ilyet kérni egy olyan embertől, aki kiérdemelte a szeretetünket, tiszteletünket.

  Az, hogy rivális csapathoz tud ilyen korban igazolni is azt igazolja, hogy mennyivel magasabb szinten van jelenleg a keretünk, erre kellene büszkék legyünk.

  Véleményem szerint a legtöbb Chelsea szurkoló is így látja, hisz Mata, Lampard vastapsot kapott és bizonyára a következő szezonban Cech is hasonló fogadtatásban részesül, ha megjelenik a Stamfordon.

  • Petikee95

   +1

 • FALCAO JOINS CHELSEA ON LOAN

  • kasata91

   Csak ámulok és bámulok.

   • Ja, ez valami új, mi? :)))

    Hát, baromira remélem, hogy Mou tudja, mit csinál, és legalább annyit kell majd elnézést kérnem, mint Costa esetében, mert eddig ez elég gyanusan bukta-szagú történet… csak abban bízok, hogy JM picológiai ráhatása, meg, hogy a fél csapatot ismeri kb (Luis, Costa, TC-vel az Atletiben tolta együtt, meg ugye ott van Quad is – már persze ha marad mind a szezonra) szóval ez valami olyan jó hatással lesz rá, hogy cserecsatárként ver vagy 10 gólt.

    Magyarul remélem a 2012-es, és nem a 2014-es Falcaot hoztuk el.

    • kasata91

     Én egyedül azért vagyok bizakodó, mert ha most sem mutat semmit akkor elég erősen kuka a pályafutása. Mehet arábiába vagy kínaországba. Aztán csak odateszi magát.
     Valamint ha tényleg klasszis (márpedig csak nem véletlen vert annyi gólt amennyit és csak nem fizettek érte/neki annyit amennyit ) akkor nem létezik hogy 2 szezonja ekkora betli legyen. Khmmm ElTorro…. Az utolsó érvem visszaszívva

     • salsal

      A sérülése betett neki, azóta nem az igazi, szerintem Torrest is ez nyírta ki anno.

     • Blue One

      Nekem csak az a bajom vele (a mu-s múltja és az őt körülvevő média felhajtást leszámítva), hogy a szerződésben foglaltak szerint a kölcsön lejárta után borsos áron tudnánk megvenni. Ez nyilvánvalóan nem fog bekövetkezni még akkor sem, ha 30 gólt lőne. Ilyen szempontból elvesztünk egy évet ahelyett, hogy valakit be tudnánk építeni a csapatba. Persze erre Mou rácáfolhat ha jövőre idehoz valakit, akit esetleg idén nem tudnánk megszerezni. Ebben az esetben azt mondanám, hogy jó húzás. Falcao ide hozatala mellett egyedül az szól, hogy talán újra régi önmaga lesz, de ameddig ez nem következik be, addig nem fog sírni a padozás miatt. Jó esetben 2. számú támadónak, egy csatáros rendszerbe idehozni valakit ráadásul egy olyan edzőhoz, aki nem nagyon szeret rotálni, nem egyszerű. (Mondjuk ha valaki megtud győzni valakit arról, hogy igazoljon a csapatába akár minimális játékperc tudatában is az pont ő). Rutinja pedig megvan és ha újra életjelet mutat magáról, akkor talán nem lesz olyan rossz húzás.

      • kasata91

       Tálaltam egy új pozitívumot As Tigris mellett. Ha rohadt sokat padozik, akkor sem fogom sajnálni. Pedig már tökre hozzászoktam ehhez az érzéshez chelseasként. Bár erre itt lesz Remy valószínűleg.

       • Blue One

        Ez egy win-win szituáció. Ő nem sopánkodik és én sem sajnálom. Fontos megjegyezni, hogy ha ezt tenné, se sajnálnám! 😀

      • Fura egyébként számomra, hogy míg mondjuk Pogba esetében senkinek nem fáj a MU-s múlt, addig Falcao esetében ezt majdnem mindenki felhozza…

       • Idemitirjak

        Mert Pogba elment a MUból, hogy ott nem becsülik meg, Flakaó meg azért ment oda, hogy ott majd megváltja a világot és újra top szinten játszhat.

        • de most akkor a MU-s múlt számít, vagy az elv?

         • Idemitirjak

          Nálam inkább az számít, hogy milyen szerepet töltött be a csapatnál, illetve hogy hogyan viselkedett a pályán ellenünk.

          • jó, hát most az ember is képes látványos pálfordulásokra, én sem hittem, hogy le tudom majd írni Eto nevét egy-két jelző nélkül a blogon, aztán tessék.. 🙂

       • Blue One

        Nem annyira idegesít, mintha egy több időt ott töltő játékost igazoltunk volna. Az egész ember hidegen hagy. Atletioba volt mégis a Real volt az álma, majd elmegy a Monacoba. (Elvileg nem sok beleszólása volt, de mindegy.) Akkor nagyot csalódtam benne, nem is foglalkozom vele. A mu-s múltja azért fájó, mert majd a mu szurkolók ott fogják tapsolni meg minden (holott semmit nem tett hozzá a játékhoz). Mi pedig lecsapunk rá egy ilyen szezon után. Ez nekem annyira nem tetszik, bár kétségtelen, hogy ott a fricska lehetősége is.

      • Idemitirjak

       Azért egy éves megoldást keresett, mert jövőre ott lesz a Bamford/Solanke/Traore hármasból valalaki, és igen léteznek csillámpónik.

       • csillámpónik? te is iszol? 😀

        • Idemitirjak

         Néha megesik 🙂 Szerdától hat nap Zamárdi haverokkal, akkor ennél csak szebb kommentek lesznek. 🙂

         • Blue One

          Egy igazi hithű, elhivatott szurkoló! Ez igen! Még nyaralás közben részegen is kommentel. 😀

          • Idemitirjak

           Horvátba tavaly addig jártam az utcákat, amíg nem találtam olyan kocsmát ahol a meccsünket adják, első 20 percről le is késtem. 🙂
           Néha-néha nyaraláson is van pár nyugodt perc olyankor hír olvasás mellett próbálok valami értelmest írni, habár ez nem mindig sikerül. 😀

          • Blue One

           A meccsnézés az teljesen más kategória, az egy alap dolog. 😀 Mindig minden meccset megnézni.

       • Blue One

        Nem hiszem, hogy rájuk vár. Bár én is szeretném ha beépülne mondjuk Solanke, de sajnos az még odébb van.

        • Idemitirjak

         Vitessebe csatárt játszott legtöbbet, de nálunk tényleg szélen volt.

         • Blue One

          Akartam írni, hogy nem az a posztja, de mikor megnéztem láttam, hogy csatárt írnak. Meglepett, mert tökre szélsőnek hittem. Nálunk szerintem nem fog csatárt játszani, bármi is lesz a helyzet.

   • myheartisblue

    Most jutok gép elé: Pala-tó Egomban, edzés, grillezés, nah meg Falcao aláírt. Nyeh, nyílt titok volt, de az áráról és a fizetéséről, amit a média találgatott tudunk-é valamit?

    Remélem nem fogunk csillagászati összegeket füzetni neki, anélkül, hogy bármit is mutatott volna.

    • Állítólag 130 ezer körüli lesz a fizuja. A MU-ban olyan 240-250 volt, szóval jócskán lejjebb engedett, ha minden igaz. Ha úgy nézzük, hogy Costa fizuja durván 200k, akkor szerintem korrekt Csataló salary-ja.

     • Hát igen, csak ez mindig viszonyítás kérdése. Persze tudom, egy csatárt sosem lehet mondjuk védőhöz hasonlítani, de amíg “szerencsétlen” Ivanovics “csak” kb 80K-t keres hetente, addig az én szememet nagyon szúrja ilyen Falcaok heti 1,5x fizuja 🙁 persze ezzel nem lehet mit tenni, tudomén, de attól még visszás érzést kelt.

    • Blue One

     Fizetésével kapcsolatban én két összegről hallottam, 140ről és 180-ról. Remélem az előbbit kapja ( bár én minden egyes fontot fölöslegesnek érzek az ő esetében 😀 ). Az “átigazolási” díjnál is megoszlanak a vélemények. Ott ha jól emlékszem 4 és 7 milliót is hallottam, de az viszont biztos, hogy olvastam egy olyan opcióról is, hogy pénzt nem adunk nekik, cserébe viszont adunk nekik sok fiatalt kölcsönbe. Jövő ilyenkor 35 millióért vehetnénk meg, amivel el is dőlt, hogy csak 1 évig lesz nálunk… (hallottam 50 valahány millióról is :D)

 • myheartisblue

  Diego meg b*szik az egészbe, ha ilyen helyzet, hogy Falcao-kat veszünk és már Olajmezőkön tárgyal-mulat.

  • ez az ember mekkora egy idióta lehet az életben tényleg 🙂

   • Idemitirjak

    “It would be fantastic. Arda makes everything so much easier out on the pitch,” Costa said.
    “He invited us to eat at his house many times, I really liked his kebab. The whole team would go round to his house for dinner.”
    Ezekszerint lehet nem alaptalan a Turan pletyka, Costa meg nem lett normálisabb 🙂

    • ” I really liked his kebab”

     Lehet nem alaptalan az sem, hogy Costa nem érzi jól magát fish’n’chipsen, aztán JM úgy döntött, szakács helyett inkább elhozza a törököt etetni a branyolt, az még focizni is tud, ha épp szükség van rá :DDD

     • lamps8

      isteni gondolatokat fogalmazott meg a srác, Arda esetleges leigazolása kapcsán 😀

     • myheartisblue

      Jose´s epic mind games everywhere!

    • Blue One

     :DDDD

     (A Turan–nak nevezett figura inkább hasonlít Juanfran-ra, mint a törökre, de lényegtelen :D)

    • kasata91

     Arda kebab. Nyugati aluljáróban simán futna neki a bolt

   • Blue One

    Ez egy régebbi videó, de ahogy látom aktualizálták. A lényeg, hogy tényleg nem normális 🙂 Hihetetlen figura lehet 😀

    • az én egyik kedvencem a Friday Night Live-ból van, Zouma kommentje Costáról. Mindenki őt mondta egyébként a legviccesebbnek (Fabregas, Matics, Ázár, Ápi, Zouma, Remy, Drogba), de ez a komment valami hatalmas 🙂

     • Idemitirjak

      Azért Hazard se szerénykedik ha hülyeségről van szó, de Costa tényleg szöges ellentettje annak amit a pályán mutat, ezért nehéz nem szeretni. (Teljesítménye mellett)

     • Blue One

      Nem véletlen, hogy mindenki őt mondja. Az is sokatmondó, hogy mindenki gondolkodás nélkül egyből rávágja, hogy Diego… 😀

 • azért a fogadóirodáknál is van baj rendesen 🙂 a skybetnél a Leicester új edzőjének Hiddinket adják a legrosszabb ods-szal – hát azért azon beszarnék, hogyha a holland ott kötne ki 🙂 mondjuk Klopp-ot is 20/1 adják 🙂

 • myheartisblue

  ´Arry mindent tudott&látott, mégis meghagyta nekünk történelem nélküli senkiháziaknak a sztárokat! 😀

  http://www.thesportreview.com/tsr/2015/06/harry-redknapp-eden-hazard-wanted-to-come-to-tottenham/?

  • Idemitirjak

   Spurs szarik a játékosokra, egyből a családot beszélik le a pályára.

 • Blue One

  Az új igazolás! :DDDDDDDDD

  • myheartisblue

   Torres ugyanez…JAH NEM! 😀

   • Blue One

    Torres-nek volt egy ollója nálunk. A felső lécről lecsorgó labdát Lampard váltotta gólra… Szerintem ha lesz ilyen helyzet, akkor ugyanez ez lesz a szereposztás annyi különbséggel, hogy mondjuk Oscar lövi be 😀

    • myheartisblue

     vagy Cuadrado! 😀

  • Zola

   Ilyet nem fogsz látni tőle,ilyen gólt élesben kb egyet lő egy profi játékos élete során.Kivétel Ibra,mert nála ez simán széria felszerelés,még csak nem is extra.:-D

   • Blue One

    Nem várok én tőle semmit, nem hogy ilyet… 😀

 • Petikee95

  Ha már Costa Kuvaitban járt, focizott is egyet:

  • Blue One

   Imádom ezt az ember! 😀

   Akartam kérdezni, hogy összezörrent-e esetleg valakivel? Egy nagyobb test a test elleni ütközést leszámítva a jogán volt a hangsúly, ahogy láttam. 🙂

   És az a fej fölött taps… :DDDD

  • myheartisblue

   Elment gálázni, aztán lealázott mindenkit 😀 Mourinho meg majd agybajt kap nehogy megsérüljön! 😀 xD

   • rohadjon meg, amit 1:33-nál küldött, azért az nem a szarral gurítás 🙂

 • Blue One

  A hírek szerint 12(!!), ismétlem 12 klub érdeklődik Cuadrado után! 😀 Bírom, hogy a fél világ sorban áll a legrosszabb játékosunk iránt (is). Szegény nem rúgott 2 egyeneset a labdába mégis mindenki meg akarja szerezni és nem ilyen kula-bula klubokról van szó.

  • aki képes az első értelmes összeget a papírra írni érte, már viheti is masnival átkötve. Egyébként tényleg nem semmi, hogy a keretbe nem beférő, két B játékosunkat ahogy megérezte a piac, már mozdítaná is. Salahért is 3 olasz klub verseng, no meg itt van Quad..

  • Idemitirjak

   Én várnék vele egy fél évet még, de ha repül, akkor minőségi pótlás mellett nem fogok szomorkodni.

 • Egy percet nem néztem a Copából, de most komoly, hogy a döntőben a Messi Band 4-1-re kapott ki büntetőkkel? 🙂 beszarok

  • Higuain röpke pár hónap alatt így nem csak a Napoli BL-jének tett keresztbe legalább a klasszis büntetőivel.

   • es elotte a hosszabitasban kihagyott egy helyzetet 30 (HARMINC!!!) centirol.

    • Tényleg miért is Tevezt tette volna be, aki tud is gólt lőni és állítom, hogy megnyerte volna a döntőt Argentínának, ha őt cseréli be a hígfos helyett.

  • En néztem, csak a döntőt igaz, es ez csak a megkoronazasa volt annak a 120 percnek, amit futball neven probaltak erőltetni. Szerencse, hogy csak a háttérben sörözgetés mellett néztük, így annyira nem kárba veszett idő 😀

 • Endy919

  Na megtértem a dena maratonomról , végre lenulláztam az agysejteimet 😀

  Látom , hogy közben Falcao ofisölett … Hááát mit mondhak ? :/

 • myheartisblue
 • Blue One

  A legújabb kieső az idei Tour-on 🙁 😀

  • Endy919

   Hatalmas ez a pali. Olyan hatalma van , hogy szinte mindent megtehetne , amit csa akar és azzal akivel csak akar, de mégis megmaradt emberségesnek és az , hogy csak úgy simán kimegy az utcára az emeberek közé bringázgatni és nem visza magvával 6 gorillát és 5 mesterlövészt , mint ahogy tennék sokan még nagyobb + pont.

   • kasata91

    Azért ebben ne legyél 100%ig biztos

   • Blue One

    Láttam már testőrök között a Stamford Bridge gyepén. Ettől függetlenül tényleg nagyon emberien viselkedik, mint bárki más. Arról nem is beszélve, hogy úgy tud örülni, tapsolni a lelátón mint egy kisgyerek 😀

    • nagyjából ez a lényeg. Nem hiszem, hogy bármelyik klubtulaj a földön kizárólag tisztességes úton jutott oda, ahol van, innentől meg a kicsit jobb-rosszabb vita egyszar. Viszont egy sejk sincs kint a meccseken, míg Roman nem ritkán családostól, és tényleg örül a sikernek, a CP ellen is, nem csak a bárka ellen a BL döntőben.

     • Blue One

      Az ifi meccsekről nem is beszélve!!

      • bezony. Szóval nyilván neki a Chelsea csak egy ugyanolyan hobbi, játékszer, mint egy jacht, de bánja a fasz .)

       • Blue One

        Több annál! 😀 😉

   • Ez kifele tenyleg igy van es alapvetoen szimpi arc, de azert ne legyunk teljesen naivak. Megiscsak egy Orosz oligarcha, ami egyet jelent a vadkeleten a brutalis eroszakkal vesztegetessel korrupcioval stb. Valoszinuleg nem egy emberen gazolt at, hogy odaig jusson ahova. De ez minket nem kell, h erintsen sot addig jo meg a klubhoz ennek soha semmi koze nem lesz.

   • myheartisblue

    “Roman was cycling round the island at a nice casual pace, just like anyone else enjoying their holidays. He was just like the rest of us… apart from he had a nice big Mercedes following him around the island – I didn’t have one of those!”

    Ott vannak azok Keleti barátom! 😉

    • Endy919

     De mesterlövészek nem voltak na 😀

   • Blue One

    Mint kiderült azért visz magával. 🙂

 • d3vnull

  Skacok, Falcao jelenleg flop gyanús, Cuadrado pedig még semmit sem mutatott. Nade, ez nem vengernóz, JM azért nem szokott szarban hagyni minket ha ő hisz valakiben, mutassatok egy kis hitet! Jó, igaz, hogy 10 éve nem táncolt értelmes csatár a 9-es mezben 😀

  • Blue One

   Én hiszek Mourinho-ban ezzel nincs gond. Ameddig Diego egészséges, addig nincs probléma! 😀

   • d3vnull

    Azért Diego is el bírt tűnedezni meccsekre. Én valamiért úgy gondolom Falcao meg fog felelni. Ha meg nem akkor is csak max. egy évig van itt, Torres esetében ez szarabb volt 🙂 Meg Sheva… Meg nekem Anelka (fúj bazmeg…)… Meg Kheznan…Meg stb.

    • Endy919

     Kezmanra gondolsz ?

     • Kezsman bazzeg, na az volt az igazi fejetlen csirke 😀 na, akkoriban nem is volt gond a kapuralövéssel.. Megkapta a labdát, fej leszeg, irány a kapu, lövés..hát, gól nem, de lövés 🙂

    • Idemitirjak

     Anelkanak tudásával olyan sok gond nem volt, simán hozta a középszert, a stílusa az viszont már egy másik kérdés.

     • Azzal sem nagyon, ha valaki szerette a kibaszott flegma kopasz bohócokat 😉 de végülis csak csináltunk belőle gólkirályt egyszer

      • Igen azert abban benne volt a Boltonban lott tizeniksz golja.:)

  • Dehogynem, nem emlkeztek Sidwellre :DDDDDDDD

   • d3vnull

    Fú, anyám, dehogynem, de ha nem hozod fel talán sikerül elfelejtenem…

   • Endy919

    Pfúú .. komolyan 😀 Na az hogy mit keresett nálunk 😀

    • Abban az évben cost saving volt, Sidwellek, Pizarrok meg Ben Haimok jöttek… Olyan is lett a szezon

 • Blue One

  A magát a világ 3 legjobb futballista között számon tartó játékos a Fenerbahce-hez igazol. 28 évesen… :(((( Nem értem pedig még egy évet játszott kölcsönben a Sportingnál… 😀

  • Idemitirjak

   Pedig megmondta, hogy nem Ronaldohoz kell hasonlítani, hanem Ronaldot kell hozzá. Nem is tudom, hogy ez a kijelentése vagy a karrierje lett nagyobb kapufa.

   • Blue One

    Ezt is mondta? :DDD Önbizalmával sose volt gond! Csak az a fránya tehetség… 😀

  • A török csapatok kukázzák a PL-t rendesen. Az egyik Poldit viszi, a másik Nanit, a Besiktas Rémyvel szemezget és állítólag RvP is közel a Fenerhez.

   • myheartisblue

    Hiába mindenki Meireles-t követi! Trendet mutatott! 😀

 • Mijjagetzi ezt tudtatok??? Eden occse Kylian az UJPESTBE igazolt a nyaron :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Pedro ugy nez ki megis tavozik a Barcatol. Lehet, hogy ezert kapni fogok, de sokkal inkabb hoznam Pedrot, mint Turant.

  -Sokoldalubb, gyors, mozgekony.
  -Sokkal golerosebb (ugy, hogy a meccsszamai tulnyomoan cserekent jottek ossze, Turan szinte mindig kezdo):

  Pedro 204/58
  Turan 127/13

  Lehet ot is az Arsenal viszi, na az nagyon nem lenne jo..

  • Blue One

   Magic Hat épp elég volt abból a csapatból. Más ne jöjjön. Remélem, hogy Turan jön majd kettejük közül. A statisztikáról meg annyit, hogy nem árt figyelembe venni, hogy ki melyik csapatban játszik. Az Atletico a védekezést helyezi előtérbe. Nagyon hasonlít a játékstílusuk a miénkhez, Ilyen értelemben kicsit csalóka ez a statisztika.

   • Erre akkor azt is mondhatjuk, h a Barca ellen meg sokkal jobban visszaallnak a csapatok, ergo nekik nehezebb golt szerezni 🙂 hulyeseg ez is, az is. Ragozhatjuk, de Pedro egy sokkal golerzekenyebb jatekos. Csak azert hoztam fel, mert nagyon nem akarom ezt a Turan gyereket itt latni…

    • Blue One

     Általában nem az ellenféltől függ, hogy tudnak-e gólt lőni. Nem sokan tudnak úgy védekezni mint mi. Visszaállni nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, azt meg kell szervezni. Ha például az Elche visszaáll szerintem nem sokat számít max annyit, hogy 6 helyett 4-et kapnak…

     • Nem szukseges nekem elmagyaraznod, h mibol all igy vedekezni, tisztaban vagyok vele 🙂 Jo par csapat megcsinalta a Barca ellen a szezonban. Villareal, Getafe, Malaga megcsinalta 1x legalabb, tobbire nem emlekszem, de tobben is siman bealltak ellenuk.

      • Blue One

       Sejtettem, hogy tisztában vagy vele 🙂 Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy nem árt megnézi, hogy ki hol játszik.

  • A két játékos ilyen szempontból nem összevethető. Turant az Atletico sem a góljai miatt tartja, ide sem amiatt kéne.

   • Olyan szempontbol osszevetheto, hogy mindketto egyazon posztra kene nekunk. Az mindegy, h az Atleti mire tartja (vedekezni, kontrazni, beadni, kebabot csavarni) a lenyeg, h nekunk mi kell. Willian helyett egy goleros es osszjatekban is jo jatekos.

    • Endy919

     Egy kebabot most megennék …

     • Amikor becsbe koltoztem, 1 hetig minden nap ettem egyet. kb 1 eve ra sem nezek es elhanyom magam, ha megerzem az illatat 😀

      • Endy919

       Én nem tudom megutálni sajnos … Nem messze nyílott egy új és túl jó 😀 … Hízok basszameg 😀

    • Nem biztos, hogy Willian posztjára jönne, bőven jöhet Oscar helyére is, ahová nem volt érdemi alternatívák, miután a brazil leeresztett.
     Arda technikás játékos elég komoly fizikai erényekkel és munkabírással, Oszit ebben körökkel veri.

  • Didier90

   Pedro?? nemáá… Turan miatt se repdesnék az örömtől, de Pedrot nehogy leigazoljuk könyörgök:D

  • kasata91

   Erősen középszar. Egy genny csapatból. “Na még mit nem!”

   • Idemitirjak

    Csatlakozok, én láttam jó pár meccsen idén, és a középszart sem üti.

   • nekem teljen mind1 honnan jon, aki jon. Nem azt mondom, h nekem Pedro kene, csak ha mar 2 kozul kene valasztani. Lenyeg, h a török szerencsére a közelébe sem kerül a csapatnak.

 • salsal

  A Barca leigazolta Turant, hivatalos.

  “Barcelona have signed Atletico Madrid midfielder Arda Turanfor €34m, with the Turkey international agreeing a five-year deal at the Nou Camp.

  However, due to the Spanish and European champions’ current transfer ban, the player will not be able to play for them until Jan 2015”

  • Idemitirjak

   Forrás?

  • emazohun

   Csak egy kérdésem lenne:mi a szarnak nekik?

   • Idemitirjak

    Üres a padjuk, mondjuk szerintem befér a kezdőbe is, csak kérdés hol fog játszani, a szélen vagy középpályán.

    • Pedro helyere megy cserenek.

    • emazohun

     Esetleg Pedro helyére mehet,dehát minek menjen el padozni? Sehogy se látom értelmét

     • Mer a bárszá meze árányként fenylik a turk meg nágyot álmodik

      • Idemitirjak

       Iniesta szereti az orvost és játéka se a régi és már fiatalabb se lesz (31). De ha a szélen szeretne játszani a kis roma srácot a balon is simán padra ültetheti, ha az edző teljesítmény alapján rakja össze a csapatát.

  • imaim meghallgattattak

   • Idemitirjak

    Ha Pedro idejön lincselünk! 🙂

  • babence

   én szívesen megnéztem volna kékben, ha tényleg olyan harcos és szeret védekezni, szerintem JM is emberére talált volna.

   mondjuk januárig még jöhet kölcsönbe 😀

   • ahhahahah, NEM 😀

   • amugy meg vedekezni mar tudunk, tulsagosan is, tamadni kene.

    • Idemitirjak

     Ha már Atleti, Grízember? Talán még ő a legelmozdíthatóbb jó játékos, igaz neki is egy jó szezonja volt top csapatban.

     • Ő lenne az gazi, de sajnos nem fogjuk kipengetni a kessmanit, amit kernek..

      • Cuadrado+25m tisztes lenne érte.

       • babence

        ha nem védekezik, akkor akár a szerződése is lejárhat az atleticonál, akkor se jön hozzánk 🙂 😀

        • Idemitirjak

         Brana lenne mögötte, egyedül levesz 3 embert, elég lenne ha néha visszajárna.

         • babence

          Brana és a védekezés? :DD imádom azt az embert, de hogy idén év elején több időt töltött az ellenfél 16osán belül, mint a milyénken, az is biztos 😀

          • ez jelenleg igaz, és ezen alapult a jobb-bal oldali játékunk, de ez döntés kérdése. Ha JM azt mondja, Iva fiam te hátul maradsz idén, akkor Brana az egyik (ha nem a legjobb) védő a ligában.

  • nyilván elütés, de 2015 januárja épp 6 hónapja volt 🙂

  • Endy919

   Köszönöm Istenem , hogy nem hozzánk jött ez az iszlámista lófasz!

  • Blue One

   Azt hitem hozzánk, jön annyira mondták. Erre az ügynöke azt nyilatkozza, hogy sose beszélt velünk. Szimpatikus srác volt, de most már nem az. ahhoz képest, hogy milyen jó véleménnyel voltam róla, elmegy a riválisukhoz. Csalódtam benne. A leigazolását nem nagyon tudtam volna hova tenni, de így nem is kell.

   Jah, és nagyon jó ez a szabály, hogy nem igazolhatnak… Szerintem az lenne a helyes megoldás, hogy egyáltalán nem igazolhatnának. Ez aztán nagy bünti, hogy leigazolják majd visszaadják, ameddig nem tudják leigazolni… Ugyanez lenne a helyzet Pogba esetében is, így érthető, hogy a Juve inkább nekik adná oda, ha lenne üzlet. Egy büntetés, ami valójában egy előny.Vicc!

  • http://vs.hu/sport/osszes/egy-furcsa-zaradektol-fugg-hogy-a-barcelonaba-megy-e-arda-turan-0706

   A bajnok és Spanyol Király Kupa-győztes klub hétfőn honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött a középpályással, akiért 34 millió eurót (10,7 milliárd forintot) fizet az Atlético Madridnak. Emellett bizonyos feltételek teljesülése esetén további 7 milliós bónusz illeti meg a fővárosi együttest.

   A megállapodásban szerepel egy szokatlan záradék is, a katalán klub a jövő hét szombati elnökválasztását követően két napon belül elállhat az üzlettől, ebben az esetben az Atlético a mostani átigazolási díjhoz képest tíz százalékkal kevesebbért visszavásárolja Turant.

   WTF? 🙂

 • Azért komoly, hogy a katalánok többet fizettek a lassan 29 éves Turanért, mint mi a 27 éves Fabregasért.

 • Stonci81

  Mi van már a mezzel? volt már ilyen késői bejelentés?

  • a kérdés jogos, lehet a kövi szezonban mi leszünk a pucérok :))

   • Idemitirjak

    Ilyesmi benne van a pakliban.

    • ennél a pucér is jobb 🙂

     • Stonci81

      hát nem tudom Costa-t ruha nélkül látva nem lennének-e rémálmaim 😀 akkor inkább ez 😀

      • myheartisblue

       Ne csípd be Stonci! 😀

       • Stonci81

        neeee…kösz..ezt így lefekvés előtt 🙂

     • Mák, hogy Mikel megy…

 • Blue One

  :DDD

  Kylian ‪‎Hazard‬ scores free-kick on debut for Ujpest

  Kylian Hazard, brother of Chelsea star Eden, scores stunning free-kick on debut for Ujpest

  Everyone knows about Chelsea star Eden Hazard. In recent times fans
  have also got to know his little brother Thorgan Hazard. He was at
  Chelsea, but after impressing on loan at Zulte Waregem and Borussia
  Monchengladbach, before the latter snapped him up.

  One of the Hazard brothers has been in the goals this weekend, but it is neither of the aforementioned above.

  It is in fact the youngest of the Hazard siblings, Kylian, who scored his first goal for his new club.

  He left Zulte-Waregem in June, heading to Hungarian side Ujpest FC.

  At the weekend he showed what he can do for his new club, as he hopes to follow in the footsteps of his older brothers.

  He netted in the 38th minute of the game in his Belgian homeland
  against Sint-Truiden, who won the Belgian Second Division last season.

  It was quite the goal as well. He took a free-kick from what looked
  like a crossing position, but curled a long-range strike into the back
  of the net in impressive fashion.

  The game ended up finishing 2-2 but Hazard would have enjoyed scoring his first goal for the club.

  Meanwhile there is another one on the way. Ethan Hazard currently plays
  for Tubize’s youth team, where Kylian, Thorgan and Eden all started
  their careers.

 • Blue One

  Most, hogy minden velünk szóba hozott játékos eligazolt máshová adódik a kérdés, hogy ki jön hozzánk. A csatárkérdés eldőlt már rég, viszont ha hinni lehet Mourinho-nak, akkor egy védő és egy középpályás még érkezik. Vajon kik lesznek azok?
  Középpályára már Costa se lesz meg Turan. Pogbát emlegettek még, de nem is biztos, hogy elmegy, de ha el is megy egyelőre kb a 3. legesélyesebb csapat vagyunk így a hírek alapján. Griezzman meg ki tudja mi lesz.
  Ami a védelmet illeti Alderweireld a hírek szerint városi rivális lesz. Maradt kb Stones, akivel így szóba hoztak minket.

  Ettől függetlenül nem vagyok izgatott. Tavaly Costa miatt az voltam. Most kb hidegen hagynak az átigazolások. Van egy rendkívül jó csapatunk, nincs hova kapkodni. Folytatni kell az eredményes, szisztematikus munkát és hozni pár embert a padra.

  • végeredményben a középpálya sem biztos, hogy kérdés, ott inkább az, hogy José mennyire kíván élni az akadémia adta lehetősséggel – elvégre ott van Loftus-Cheek még mindig, akit bár legorombított a Sydney meccs után, de előtte végig arról beszélt, hogy a nagycsapat ajtaján kopogtat.

   • Blue One

    Adni fog neki lehetőséget, de ettől függetlenül középpályás érkezéséről beszélt. Bármennyire is tehetséges RLC nem hiszem, hogy a keret erősítését egy az utánpótlástól felhívott 19 éves játékossal próbáljak csak megoldani Mourinho.

    • én sem hiszem, de mindenképp FFP és új HG szabály barát megoldás.

  • Idemitirjak

   Pogbanal ki van elöttünk? Barca elnök kijelentette, hogy ők tuti nem veszik meg, mi állunk legközelebb, ha Mou akar ennyit fizetni. Oscart vinnék is egyből helyette, annak mondjuk nem örülnék.
   Salah meg többiekkel megy a felkészülésre, de állítólag aukcióra bocsátjuk, 25 millát vár a klub érte! (Juve, Milan, Atleti az érdeklődők)
   Védelembe meg ha veszünk Stones szinte tuti befutó, igaz Alderweildert is hallani.

   • lamps8

    Pogbat azért felejtsük el gyorsan, talán ha 2006ban tűnik fel, akkor gondolkodás nélkül hozzáverjük a 80 milliót, de nem ebbe az irányba halad a klub, a másik dolog meg hogy elképzelni sem tudok egy ennyire felhypolt tinit Mourinho Chelsea nevezetű (nem Madrid, Chelsea) gépezetében.

    Fabregas pozíciójában tudna játszani talán, de az érkezése, ha mégis belegondolunk, teljes formáció váltást igényelne. Azt meg ne is említsük hogy van egy RLC a csapatban aki angol (!), egy van Ginkel aki nem is az a 1-2milkás fiatal vétel volt, és ha sok pénzem lenne nagy részét rátenném hogy Tielemans még a nyáron csapatunk tagja lesz. Lényeg hogy Pogba nem a mi célpontunk.

    • Egyetertek, raadasul mi nem kozepre keresunk embert, foleg nem Pogba felet, hanem szelre kell ember (jobbra). Es biztos, h nem fizetunk ennyit egy KP-ert, Abra csakis valami nagyon nagy jatekosert pengetne ennyit, es itt most a 2 legjobbrol beszelek.

   • Blue One

    Például ők, meg a City. Az átigazolásoknál alapból nehéz kiigazodni, de Pogba esetében ez különösen igaz. Szinte tuti távozónak mondták , majd elvileg nem is akar menni, meg mondta, hogy senki nem tudja, hogy ő mit mondott a vezetőségnek. Ha el is megy majd (bármikor is legyen az) City tuti megpróbál rárepülni és mivel csillagászati árat kérnek lehet, hogy mi nem is akarjuk megszerezni.
    Alderweilder már nincs. Amint már tegnap “vizionáltam”, az ma már hivatos: elment a sarkantyúsokhoz.

 • mai csodák a sajtó világából:

  – Ranieri lehet a Leicester befutója

  – Besiktas are bidding to test Chelsea’s insistence that Loic Remy is not for sale. The Turkish club are seeking a season-long loan with a view to a permanent deal for the 28-year-old striker

  – A Chelsea tett egy 20M font ajánlatot Iscoért, de a Real visszadobta

  – Raheem Sterling has told Liverpool that he does not wish to go on the club’s pre-season tour (hehe, remélem a nyakukon marad)

  – de a legszebb mégis ez: Arsenal are lining-up a £53m bid for the striker Gonzalo Higuain :DDDDDDDD remélem összejön nekik..

  • kasata91

   – Isco dolog nekem tetszene. Rendkívül kreatív. És nagyon tetszik a játéka. Védő munkáját nem igazan ismerem, királyiéknál az nem túl jellemző. Szerintem a reál a duplájáért sem adná.
   – Sterlinggel szkeptikus vagyok. Annyit amennyit elkérnek érte megvamennyit ő kér, nem biztos hogy ér. Mellesleg pénzéhes zsoldos. De mégiscsak minőségi HG…
   – egy jó Giroud – Higany csatár pároson milyen jókat szórakoznék hétvégente. Bár a napoli szerint 90 milliót ér….

 • kasata91

  Még lehet mezünk is lesz

  • finally maaan.

   • yepp. Bár még mindig le vagyok hidalva, hogy ennyire kicsi a felhajtás, a szponzorváltás ellenére. Egy sima mezbemutatónak több sört szentelnek, azt gondoltam, hogy most valami nagyot akarnak dobni. De a .com-on még nuku, nyista, zéró, semmi.

    • kasata91

     Én tökre szoktam bírni az adidas-os mez bemutatós videókat. Nagy szlogenekkel és látványos slow-mo effektekkel. Nem hiszem hogy ennyi zsetont leperkált volna a Yoko ha ezekből mind kimarad. Én még bizakodok. És a képen nincs ott Oszi, ha ez jelent valamit.

     • mindig masok vannak rajta:) Iva,Terry, Azpi, sokan masok sincsenek rajta 😀 csak Cahill, ezek szerint o fogja lehozni a vedelmet egyedul? 😀

      • kasata91

       Igen! Sőt valójában arra gondoltam, hogy 5en állunk ki minden meccsen…

       • akkor már legalább 5+1 :)))

      • egyébként kik vannak ott? Ázár-Matics-Costa-Cahill-TC ha jól látom?

  • Nem lenne szar a Wembleyben játszani, ráadásul faszául le lehet mérni, mennyien jönnének a meccsekre, mert jó dolog a 60K stadion, de meg is kell tudni tölteni… másrészről a Wembley mégiscsak a Wembley, kicsit elvesztené a varázsát, ha minden héten odamennénk, 3 éven keresztül. Lehet még DD is visszajönne mondjuk, szereti azt a stadkát 😀

   • En is gondoltam erre, de sztem siman tele lesz az uj stadion. Ha mar arra rendezkedunk be az azt is jelenti, hogy aranyaiban annyival emeli a klub a season ticketek eladasat is, mert ugye most maximalizalva van x szamban, es boduletes a tuljelentkezes rajuk, kihalasos alapon lehet kapni csak. Akarmikor jegyet akartam venni, par napa alatt elfogytak a jegyek egy sima palace elennire is, ugyh nem hiszem, h gond lenne 17000-el tobb jegy eladasa.

  • a jóságos Abramovics.. pedig, le is lövethette volna őket 🙂

 • Endy919

  Iker Casillas to Porto is a done deal

  Porto want Drogba to replace Jackson Martinez
  Érdekes cuccok 😀 ..

  Amúgy picit bosszant , hogy nem is pletykálnak rólunk. :/