Koldusból királyfi

0718 Koldusból királyfi1Idényzárás óta a posztjaink zöme egy adott játékos kipécézésével foglalkozott: kiválasztódott, majd bebizonyosodott róla, hogy miért is volt fontos és nélkülözhetetlen szereplője bajnokcsapatunknak annak ellenére, hogy neve nem volt benne a legevidensebb ötben. Témaválasztás szempontjából illik a sorba ez az iromány is, hiszen homlokterében egy konkrét játékos, név szerint Gary Cahill áll, ugyanakkor ez most nem lesz se olyan részletgazdag, se olyan olvasmányos, mint az eddigiek, de azért megpendül pár gondolatfonal húrja az egyetlen angol válogatott játékosunk itt eltöltött idejéről. Folytatás alább.

Gary Cahill 2012 januárjában került a csapathoz. 7 millió fontért hoztuk el a kiesés elől (végül sikertelenül) menekülő Boltontól. Az első szárnypróbálgatásai nem sikerültek túl jól nálunk, például első BL-meccsén Nápolyban többnyire kiábrándítóan fogalmatlanul kóválygott a pályán. A csapat akkoriban mélyponton volt: gyenge forma, belső feszültségek, kilátástalanság jellemezte csapatunkat, jött is az edzőváltás nemsoká.

Nem akarom az egész sztorit elmesélni, legyen elég annyi, hogy ez a különösebben nem tehetséges játékos végső soron megütötte velünk a főnyereményt, hiszen a kezdeti nehézségeken túllendülve azért jöttek a sikerek, amiket – és ez is fontos – a csapat aktív tagjaként élhetett át. Ahhoz képest, hogy korábbi csapataiban alsó-középszerűség volt a jussa, igen szépen mutat a CV-jében a velünk megnyert BL, EL, FA kupa, ligakupa és bajnoki cím.

2012: kiesőjelöltből BL-győztes
2012: kiesőjelöltből BL-győztes

Ilyenkor belegondolok, hogy eshetett volna annak idején a választásunk Shawcrossra vagy Jagielka-ra is, hisz huszonnégyesünkhöz hasonlóan ők is a válogatott szintet súroló, de azért bőven nem klasszis angol védők halmazába tartoztak akkortájt. Mennyire más lett volna akkor Cahill karrierje, s mennyire más azé, akit helyette idecsábítottunk volna? Ismétlem, véletlenül sem szeretném azt sugallni, hogy mindez érdemtelen lenne, hiszen Cahill azok közé tartozik, akik tényleg dolgoznak a sikerért, a szó szoros értelmében. Ő ugyanis sose tudta magát eladni a nevével se a piacon, se a pályán. Ha nem tette oda magát, ha nem hajtott keményen, akkor nem sok mindene maradt.

Cahill egy szerethető, egyszerű srác baltaarccal és darabos mozgással. Nem élet- és nem is labdaművész. Nem feltűnősködik, nem keresi a bajt. Viszont ott van, teszi a dolgát, bedobja magát. Néha bizony ő a gyenge láncszem, aki beragad, aki lemarad, vagy akiről lefordulnak, de amint tudja, kompenzálja hibáját. Küzd, hajt, igyekszik. Nem tud üzembiztosan magas szinten játszani, de mégsem szabad őt leírni, hiszen azért bőven képes ő remek dolgokra is: végszükség esetén kiválóan helyettesíti Terryt Münchenben vagy Amszterdamban, ha pedig sokáig figyeled, néha ragaszt egy bombagólt, mint Spursnek, vagy csak úgy sarkaz egy gólpasszt Ivanovicsnak.

Brana, megy fejre!
Brana figyelj, megy fejre!

Még mindig nincs 30 esztendős (5 évvel fiatalabb Terrynél). Ez még mindig jó kornak tekinthető, ráadásul a kellő rutint is összeszedte már az évek alatt, szóval nem ijed meg a nagy téttől vagy egy keményebb ellenféltől. Magas, jól fejel, emellett tisztázás és lövésblokkolás terén is neki vannak a legjobb mutatói a csapatból. Viszont átlagait tekintve szerelési és labdaszerzési mutatói is gyengék, valamint ritkán szabálytalankodik, ami együttesen azt sejteti, hogy nincs eleget közvetlen akció közelben.

Cahillt nem szoktuk a sikerek legfontosabb letéteményesei között emlegetni. Okkal, hiszen ez maradjon meg Ivanovics, Terry, Fabregas vagy Hazard privilégiuma. Ugyanakkor van annyira fontos emberünk, hogy ne csak azt mondjuk, hogy a bajnokcsapat teljes jogú tagja, hanem azt is, hogy nélküle szegényebb lenne az együttes. Valamit tudhat az, aki tavaly kijátszotta a kezdőből a világ legdrágább védőjét, idén pedig vígan elvolt egymaga Terry mellett tulajdonképpen egész szezonban. Viszont jelen állás szerint a Kapitánynak „csak” társa, s nem helyettese, ugyanis abba az illúzióba nem ringathattuk magunkat eddig, hogy a jó Gary mintaszerűen tud védelmet irányítani. Az új szezonban azonban még ez is elég lehet, így ha nem jön közbe semmi, Cahill megmaradhat afféle szürke alapembernek. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Jó írás, mester! Meg, legalább van poszt, ha már én is besültem a munkába..

  Cahill alapvetően – ahogy mondod is – nem egy rossz védő, csak nem különösebben jó sem. Mindent elmond róla, hogy a két legfőbb skillje az, hogy angol, illetve, hogy remek párost alkot Terryvel. Nem akarom én ezzel elbagatelizálni azt, amit letett az asztalra kékben, mert pár fontos gólt, mentést, meccset simán hozott már nekünk, amiért jár a pacsi.

 • Blues555

  Jó poszt, gratulálok!
  Valaki nézte a tegnapi női meccset? Egy meccs alatt több gólt (négyet) kaptunk a Sunderlandtól, mint az első hét fordulóban.

 • Stonci81

  Örülök a választásnak. Én nagyon bírom még kicsit a klasszikus régi belsős vér folyik az ereiben. Kihalófélben lévő stílus, és mégis teljesen beleillik a csapatba.

 • Blue One

  Mourinho: “JT – great season. This season he must be better. Fabregas. I
  don’t know how many assists. Fantastic. It’s not enough.”

  Tényleg sokat követel és mindig fejlődni akar valamiben. 😀

 • Jó poszt, én bírom a suttyó külvárosi akcentusát:D

 • Blue One

  A szürke eminenciás, aki cipeli a zongorát, hogy játszhasson rajta más.

 • myheartisblue

  Üdv. én most csapodtam haza egy nagyszerű borfesztiválról. Szükségem lenne min 2db. új májra és a szakértők véleményére! 😀

  John Stones és Pedro-ról milyen potenciális hírek szólnak? Mennyire reális az érkezésük, Ti mennyire örülnétek nekik?

  • Stonesért állítólag ajánlottunk 20 milliót, de nem fogadták el, így még egy ajánlatra készülünk, ami rekord is lehet 30 millióval. Én örülnék neki, mert egyrészt korosztálya legjobbjai között van posztján, fiatal, ráadásul HG is.

   Pedroról még nem hallottam hivatalos ajánlatot. Ha nem is örülnék neki, de a kardomba sem dőlnék. Még nagyon jól is elsülhet a dolog, már ha tényleg akarjuk.

   • lamps8

    De Jose elmondása szerint nem akarjuk, csak abban az esetben ha elmegy egy szélső.

    • Azért arra van esély.

     • lamps8

      Hazard, Willian, Cuadrado tuti maradnak, Jose mint ahogy lentebb írtam is, 5 szélsőről beszél, Moses lehet a 4., az 5. meg csak tipp: Traoré. 5 játékos így is sok szélre

  • Endy919

   Közel voltam hozzád … csütörtöktől pozsonyban gyilkoltam az agyseiteimet.. 😀

 • lamps8

  Jose mostani nyilatkozataiból azt lehet kiszűrni, hogy már csak védőt akarunk igazolni. Semmi Pedro, semmi CM. Ha Fabregas-t minőségben, és stílusban ebben a szezonban sem fogjuk tudni pótolni (és ugye Oscarnak sincsen igazi cseréje) meggyőződésem hogy rá fogunk baszni kőkeményen.
  Egyébként Pedro kapcsán 5 jelenleg keretben lévő szélsőről beszél a mester, kik lennének azok? Hazard, Willian, Cuadrado, Moses, Traoré???

  • myheartisblue

   Moses. Felcsillant a szemem vele kapcsolatban, mikor megláttam, hogy a csapattal fog utazni, hogy végigcsinálja a felkészülést.Mou úgy gondolja, egye fene, megnézegeti a nigériai-t. Annak ellenére, hogy irdatlan túljelentkezés van a helyére, ha nem akkor pedig passzintjuk a átigazolási piac végén valakinek egy erős kölcsön képében vagy végleg megvállunk tőle.

   Véleményem szerint a kölcsönjátékosaink közül az egyik olyan játékos, akit azért érdemes átgondolni. A sérülései ellenére ( aggodalomra azért minimálisan aggodalomra adnak okot) a Stoke csapatát azért a szezonban a hátán vitte,´illetve még Rafa(sz) idejében az EL-ben és jópár mérkőzésen meggyőzően muzsikált a Chelsea-ben is. Cuadrado szintjét szerintem egyelőre hozza, lehet pont emiatt vitte őt el, hogy össze tudja őket hasonlítani, és eldöntse a portugál, hogy melyiknek is intsen búcsút. Én jobban örülnék a nigériainak egyenlőre.

   • Mosesnek ütőkártyája, hogy HG, ezért lehet esélye a padra. Egyébként támadószellemű klasszikus szélsőkből szerintem pont nincs túljelentkezés nálunk.

  • Ramires még bőven lehet az 5.
   Egyébként a Fabregasos résszel egyetértek. Esetleg Willian még lehetne a pótlója, nála jobbat a padra sem kapnánk.

   • lamps8

    Ha Ramirest szélsőnek számoljuk, akkor középen vagyunk nagyon kevesen.

    • Miért, ha oda számoljuk, akkor ott nem vagyunk? 🙂

  • Endy919

   André , KdB , Mata volt nekünk a tkp triónkban , akiket elküldtünk és most Mosesel variálunk. Na komolyan ébredjen fel José , mert ez nagyon szarul is elsülhet …

   • Moses pont hogy jó lenne a padra, mert egy PL-ben tapasztalt, harcias HG, aki bőven hozná azt, amit Cuad, Salah vagy Schürrle.

   • lamps8

    nehogy már Schürrlet sírjuk vissza, mert elásom magam.

  • Endy919

   Jut eszembe , Talicskára miért nem repülünk rá ? Kevés jobb Oscar alternatívát tudnék mondani , mint ő.

   • myheartisblue

    Kire? Nagyon gagyik ezek a random kitalált nevek.

    • Idemitirjak

     Talisca ha jól gondolom a Benficából. Pedig én is alapból így hívom a srácot. 🙂

    • Endy919

     A Benfica 21 éves brazil tkp/szélsője . És Talisca-nak hívják . 🙂

     • Endy919

      Jó fizikumu , nagyon technikás és távolról is jól durrant . Nagyon örülnék neki.

     • myheartisblue

      Elnézésedet kérem, nem ismerem Őt és a játékát, így azért jogos.

   • lamps8

    én még sosem láttam őt játszani, de nem inkább szélső?

 • Sirappa

  baszd meg! fel ev kellett mire felfogtam, hogy mi a faszom az a HG! most aikerult utana olvasnom:) csak feltem megkerdezni, gondoltam megosztom a vegeredmenyt legalabb veletek, hogy milyen balfasz voltam.

  • myheartisblue

   Jobb később mint soha, de azért a lesszabályt remélem kened-vágod 😀 😀 😀

  • Endy919

   Ügyes ! 😀 😀 😀

  • WudigessBoi

   HG: Hofi Géza, egyértelmű.

  • nem balfasz, csak most kibukott, hogy nem tetszik kérem olvasni a minden posztokat meg kommentokat, mert ott azért foglalkoztunk vele bőven – tudom, mert én magam is leírtam nem egyszer, részletesen 😉

   Na, de a lényeg, hogy minden a helyére került mister, azért annyit még súgok, hogy ITT nem szégyen kérdezni, senki nem fogja hülyének nézni 🙂

 • myheartisblue

  Ha már koldusból királyfi: 11 éve ezen a napon

 • A chelsea tv épp a 97-es FA-Kupa döntőt adja, RDM méltán híres első perces góljával. Már lassan vége, de két dolgot azért megjegyeznék: az egyik, hogy Zola egy kibaszott zseni, és Ázár ide vagy oda, a kis lordot senki ne éri utol. Más kérdés, hogy ma egy közepesen lassú védő mellett sem biztos, hogy a felét meg tudná csinálni, amit akkor, mert egyből szétrúgnák, de azért ritka zseniális, amit az olasz tudott. A másik, hogy akkoriban eléggé engedték a becsúszásokat, mai szemmel már nagyon furcsa, mikor méterekről, páros lábbal szállnak egymás felé, és a bíró meg nem sípol. A test-test ellenit is sokkal inkább engedték, ma már ez sem jellemző, sokkal inkább az alattomos, kis szabálytalanságok mennek. Hülyén hangzik, de az ott, közel 10 éve egy sokkal férfiasabb focinak tűnik, innen nézve.

  • na, kvízeljünk egy kicsit 🙂

   Grodas védte a Chelsea kapuját. Ki emlékszik még rá? 🙂

   • gorkaf78

    De Goey?

    • Nem, Frode Grodas. Mondjuk nem csoda, hogy az utókor elfelejtette, akkortájt jó pár remek kapusunk volt.

     • Ja. Már én sem emlékszem, miért Grodas védett, valószínűleg De Goey sérült volt. Annyi rémlik, hogy fostunk, hogy Grodas véd, mert kb ő volt a Chelsea akkori Hilarioja, bár ő másfél szezon alatt azért kapott 27 meccset. Viszont rettenet volt, hogy jött ki, igazi vonalkapus volt. Az FA döntőt viszont pár fontos védéssel lehozta clean-sheettel.

      • Akit én totál elfelejtettem egyébként, az Bosnich volt a kapusok közül. A napokban volt róla egy riport, onnan jutott az eszembe.

     • gorkaf78

      Köszi, közben utánaolvastam, De Goey 1997 nyarán csatlakozott a Klubhoz. A hollandra már jól emlékszem, de arra, akit Zenzo emített, nem maradt meg.

      • na, közben én is tévedtem, valóban, a holland akkor még nálunk sem volt, szóval én hülyeséget írtam itt lentebb.

       • gorkaf78

        Tévedni emberi dolog. 🙂 Akkor viszont ki lehetett az elsőszámú a Kupadöntő idején?

        • passz, lehet, hogy pont a norvég volt 🙂 ahogy néztem, 3 kapusunk volt, és közel ugyanannyi meccset játszottak a szezon során:
         1-essel Dmitri Kharine (rá egyáltalán nem emlékszem én sem), ő 5 meccset kapott
         13-assal Kevin Hitchcock, 16 meccsel,
         30-assal Grodas, 26 meccsel

         Na, akkor nem is ugyanannyit játszottak 😀 lehet ezért maradt meg bennem Grodas neve, meg emlékszem, hogy büszek voltam a ’98-as vb-n, hogy ott volt, az egyébként 50x norvég válogatott.

         • gorkaf78

          Köszi! Ezek a nevek nem mondanak semmit, de mindig jó egy kicsit visszarévedni kedvenc klubunk múltjába.

          Most hogy ilyesmiről irkálunk, eszembe jutott, hogy nem lenne kedved ilyen régi emlékekről posztot írni? Szerintem nem csak engem érdekelne, hanem a fiatalabb olvasókat is, úgyis uborkaszezon van.

          • kedv az lenne, de most egyelőre az idővel harcolok. A mi teszi a bajnokot aktuális része is csak félig van kész vagy két hete 🙁 most meg itthon szenvedek, mert épp 2 órája kellett megválni az egyik fogamtól, és most geciszarul vagyok..

          • gorkaf78

           Hú, akkor először is jobbulást, az egészség az első. Aztán, ha összejön valami, akkor nosztalgiázhatunk. 🙂

          • By the way, ha már nekek: Hughes még a mi csatárunk volt, nem a Stoke edzője, és RDM mellett az a Newton volt a másik gólszerző, aki RDM alatt assistant coach volt, most meg a fiatalok scoutja a klubnál 🙂

          • lamps8

           és a loan squad egyik trénere 😀 Paulo Ferreira mellett.

   • Endy919

    Akkoriban pont azon gondolkoztam valszeg , hogy mit rakjak ki a legóból , szóval a válasz nem 🙂

    • na és mesélj, mi jött ki a logóból? 😉

   • Pont 10 voltam, amikor elhagyta a csapatot, ahogy nezem 98 ban, töredelmesen bevallom, akkortajt Raul-Real-t szerettem még 😀 onnan kellet még 3-4 év, hogy felfedezzem az angol futballt. Zola 2 utolsó idényét már végig követtem aztán.. szép idők voltak, jó kis Leeds páholások és társaik:)

    • Blues555

     Nem vagy egyedül, aki a Real Madridon nőtt fel, mindmáig példaképem Roberto Carlos. Így utólag nagyon örülök, hogy jól választottam kedvenc csapatot magamnak, és nem a királyi gárda mellett tettem le a voksom. Ennek ellenére a régi Realt élvezet volt nézni.

     • franky

      csatlakozom én is, kiskoromban a Realt is tátott szájjal néztem, de talán nem véletlenül a Chelsea nőtt a szívemhez.

      • az én életemből a Real kimaradt, Inter szurkoló voltam 🙂 Robi Carlost én még onnan “ismerem”, a Djorkaeff, Paulo Sousa, Zamorano, Ronaldo, Recoba féle inter nagyon jó kis csapat volt, bár addigra már inkább voltam Chelsea szurkoló – de legalábbis akkor kezdtem “átalakulni”, Viallival, Zolával és Di Matteoval.

       • franky

        hogy teljesen offra vigyem a témát, vidistaként Sousa említésére most elérzékenyültem…:D

        • hogy még offabb legyen:
         ~abból tudod, hogy öregszel, hogy egyre több edzőről mondhatod el, hogy még láttad játszani~

         • franky

          az én koromban pedig feltűnnek a gyerekkoromban pályafutásuk csúcsán lévő játékosok a kispadokon

    • Stonci81

     Nekem Flo volt a nagy kedvenc 🙂

  • Péter Pucsinszki

   Zola egyszerűen csak zseniális volt 🙂 főleg, hogy Olaszországból “elhajtották” mert “túl öreg” volt 😀
   Nekem is van egy kedvenc jelenetem tőle, igaz már nem tudom, hogy melyik meccsen volt :-/ Egy fiatal suhanc felrúgta őt és mindketten elestek, erre a suhanc felpattant és egyből elkezdett reklamálni a bírónál, hogy Zola szabálytalan volt..erre a bíró ránézett Zola megfáradt arcára, akinek a tekintete akkor vagy 1000 évnyi tapasztalatot sugárzott, majd Zola rámosolygót a bíróra, az vissza rá és a Chelsea jöhetett szabadrúgással 😀 ez a jelenet szinte beleégett a memóriámba, igaz akkor még elég kicsi voltam 😀

   • ehhez nagyon hasonló jelenet volt ezen az FA meccsen is, kb a 70. perc körül, mikor Festa felhentelte Zolát, igaz, kapott érte sárgát is.

    • Péter Pucsinszki

     Aha, ez is hasonló volt, de nem az amelyikre én gondoltam 🙂 Ott Zola a földön fekszik és onnan néz fel és mosolyog a bíróra 😉 még a Chelsea tv-én is adták azt a mérkőzést párszor 😉

 • kasata91

  Angol források szerint a Chelsea elfogadta az Atletrikó 15 m fontos ajánlatát Luis -ért.
  Ha igaz akkor buktunk 7 milliót. 10-et kaptunk Bertrandért. +3misi a mérleg.
  De kapunk ezért vajon egy legalább Ryan szintű balbunkót??

  • SJ

   Én abban a hitben voltam, hogy tavaly 15m fontért vettük, mondjuk sajnálom, hogy elmegy, de nagyjából a világ összes csapatában stabil kezdő lenne, csak itt nem!

   • mohacsia

    Az is félhivatalos verzió és a sky azt is írja, hogy 800 000-rel kevesebbért adjuk vissza, ami szintén ilyen WTF kategória, hogy ezt hogyan sikerült elérniük, de ha igaz, akkor örülünk.

    • kasata91

     Hát ha 800k -ért volt 1 évig egy kiváló opció sérülés esetére az teljesen jó szerintem.

    • Jose megmondta, h csak akkor mehet Luis, ha rendes arat adnak. Ha tenyleg 800k a difi, akkor orisi uzlet volt, ugyanis egy kolcsonszerzodes tobbe kerul.

   • kasata91

    Nekem 22 rémlik de lehet hogy az meg euro. Jó párszor átvert már ez

  • myheartisblue

   Nincs itt semmi bukta, már ha lehet hinni a transfermarkt-nak.

  • Endy919

   En olyat olvastam h 2 eves kolcson

   • kasata91

    Na annak mi értelme lenne anyagilag? Remélem nem így lesz

 • myheartisblue

  BAMFORD —> Crystal Palace
  Hát ugye tudjuk, hogy ez még csak DailyStar, de lehetséges h. Bamford a CP-be köt ki. Tud valaki egyébként hiteles megerősítést arra, hogy hány játékost lehet kölcsön adni a PL-be?

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/454994/Patrick-Bamford-Chelsea-Crystal-Palace-loan

  • nem tudom, hogy lenne ilyen megkötés, hogy darabra hány mehet. Az egyetlen dolog, ami szabályozva van, az a Premierleague szabálykönyvének 7.2 szekció M.6. alpontja, amely kimondja, hogy a kölcsönadott játékos nem léphet pályára tulajdonosi klubja ellen.

   Na, tévedtem, közben megtaláltam, elég szabályozott a dolog, mert külön kezeli a “standard loan” mellett a youth loan és az emergency loan kérdését.

   Standard loan esetén: a longterm loan hosszabb, mint 93 nap (ezt ki számolta ki 🙂 a short term az 28-93 nap között van).

   Egyébként most a szabálykönyvben kutakodva vannak itt egészen érdekes dolgok is 🙂 Például tudtátok, hogy elég mindössze 11 regisztrált játékos ahhoz, hogy a csapat indulhasson a PL-ben? 😀

   Each Club must have at least eleven (11) Players registered fourteen (14) days before the start of each Playing Season.

   De itt a válasz a kérdésre:
   6.4 REGISTRATIONS AND REGISTRATION PROCEDURES

   6.4.8 A Club may name up to a maximum of five (5) players on a Team Sheet who are either Short Term Loan, [Emergency Loan (short term),] Long Term, [Youth Loan] or Work Experience.

   6.6.1 No more than four (4) Players (Short Term, [Emergency,] Long Term or [Youth]) may join one Club from another Club (or club) in any Playing Season. [An additional Youth Loan Player may be added to this figure.]

   6.6.2 Short Term Loan Transfers – A Club can have up to a maximum of twelve (12) Short Term Loans during a Playing Season. The Competition shall not approve more than two (2) Short Term Loan transfers to or from any one Club, including Premier League and Football League Clubs, at any one time

   6.6.3 Long Term Loan Transfers – [A Conference National Club may have up to eight (8) Long Term Loan Transfers per season, a maximum of which four (4) must be aged 23 or under on 30 June prior to the start of the Playing Season, and a maximum of four (4) aged over 23 on 30 June prior to the start of the Playing Season. Conference North and Conference South] Clubs may have up to a maximum of four (4) Long Term Loan Transfers of any age during a Playing Season.
   Long Term Loan Transfers shall be for a full Playing Season; or from any date prior to 31st August to any date between 1st and 31st January; or from any date between 1st and 31st January (the January transfer window) to the end of the Playing Season.
   A Player on Long Term Loan may not be recalled, except for a goalkeeper or where the Player is to be transferred permanently by the Club (or club) holding his registered contract.

   • Tehát igazából nem az van szabályozva, hogy egy csapat hány játékost adhat kölcsön, legalábbis én erre nem találtam sehol vonatkozó szabályt, hanem minden más, adott csapat hány és milyen kölcsönjátékost állíthat ki, stb.

  • kasata91

   Amellett hogy kölcsönbe ment aláírt egy 3 evés szerződést a klubbal.
   Vagy számolunk vele hosszútávon, vagy pénzt akarunk érte

   • egyik sem kifejezetten gond 😉 közben Omeuro is kölcsönben, ő meg törökbe ment.

 • Stirling gyerek betalalt elso meccsen a Romanak

  • Ne keverjük kérem, Stirling egy bombanő egy hegedűvel, Sterling meg egy hüjegyerek nagy cserpákkal és komoly fizetési igénnyel 😉

   • Stirlitz?

    • az megint más 😉

     • na en otvoztem ezeket 🙂

      • Na akkor ennek örömére megosztom veletek a kedvenc Stirlitz viccemet:

       Stirlitz az erdőben sétál, egyszercsak megreccsen mellette a bokor.
       – Legközelebb nem hagyom otthon a pisztolyomat – gondolta Stirlitz.
       – Legközelebb? – gondolta a medve…

       A Stirlinget meg csak hagyjuk meg a szép Lindseynek 😉

       • Nekem ez:
        Stirlitz megitatta a macskát benzinnel.
        A macska ment két métert, és összeesett.
        – Kifogyott a benzin – gondolta Stirlitz.

       • Oh, akkor nem hagyhatom ki:

        Feldolgozás:

        Eredeti:

        • myheartisblue

         HEY, STOP IT!

 • José nagyjából eladta Luist:
  (mai sajtótájékoztató)
  “In this moment we need a left-back because I think we are selling Filipe Luis now or tomorrow. We need to go the market, we need to find a club that accepts a bid before 31 August, and we are going for a left-back. In other positions we have no space.”

  • Endy919

   Stones akkor szintén semmi , vagy csak szokásos Josés homályosítás?

   • kasata91

    Nagyon remélem, mert ez így kevés lesz.
    Kapusposzton valamelyest gyengültünk.
    Védelemben Luis helyére akárki jön, gyengülünk.
    Terry +1 évet gyengül.
    Csatárposzton egy cseszettnagy kérdőjel hogy a Tigris mit hoz le.
    Egyedül középpályán vagyunk többen egy Moses-szal.

    Értem én, hogy összeérett a csapat ne vásároljunk össze vissza. De vannak hiányposztjaink. Illetve 1-2 kulcsember sérülését sem bírná el ez a csapat.

    A legtöbb tévés jogdíjból, Új mezpénzből stb. Nem csak tizenéves brazil csodagyerekeket kéne venni.

    • “Kapusposzton valamelyest gyengültünk.
     Védelemben Luis helyére akárki jön, gyengülünk.
     Terry +1 évet gyengül.”

     Sőt, José is egy évvel öregebb, meg még én is, ezzel mennyit gyengültünk hé 🙂 srácok ne már, azért mindennek van határa 😀

     De komolyan: hosszú évek óta azért imádkozunk, hogy legyen némi folytonosság a csapatban, valami rendszer, ne évente cseréljünk edzőt, meg a fél keretet. VÉGRE elérkezett ez az idő, szétaszaltuk a bajnokságot, erre most meg azért rimánkodtok, hogy vissza a cserélgetősbe?

     Kapus poszton biztosan nem gyengültünk, csak cserekapus poszton. Luis helyére bárki jön, nem feltétlen gyengülünk, sőt. Felipe egy klasszis, de azért védekezésben összességében Angliában ezt bőven nem bizonyította… én is úgy vélem, hogy nem ártana erősíteni a csapatot, de továbbra is: a padon. A keretet mélyíteni kell, nem feltétlen a kezdőbe kell igazolni. A cserekapus posztot kimaxoltuk szerintem, nem nagyon volt Begónál jobb, elérhető, padoztatható kapus. Luis helyén meg, amit a brazil lehozott, lehozta volna Aké is. Falcao nagy kérdés, hogy tud-e majd nálunk annyit, mint DD lehozott, ami minden tiszteletem ellenére elég felemás volt, de ha Costa+Remy marad, márpedig úgy néz ki, akkor azért nagy gondnak nem szabad lenni.

     Persze, ha egyszerre kidől a fél keret, lesz, de arra nem lehet felkészülni.

     • kasata91

      Persze. Ennél jobb csere kapust nem is kívánhatnék, akit elnézek padon ülni évi 5-10 meccsel a kesztyűjében. De papíron azért Cech jobb mint Bego. De ezt csapat szinten érezni nyilván nem fogjuk.
      Terrynél meg hidd el nem a szeme alatti szarkalábai miatt érdekel a kora, hanem, hogy nem tud lehozni ismét egy 49 meccses szezont. És mind vele párhuzamosan a padra, mind leendő utódról gondoskodni kell időben (pl. most), hogy 1 év múlva ne új beszállóként érkezzen valaki és hirtelen kapjon 30 meccset. Fenntartva ezzel az általad is említett állandóságot.
      Azért ha érkezik a Dárdai ligából egy PL-ben még sosem járt, Augsburgi Baba-Rahmman (vagyki?) nem hiszem, hogy Azpi padozásakor bárki ugyanolyan pulzust produkálni, mint előző szezonban Luis esetében. Még ha szám szerint a padunk nem is rövidül, de minőségileg nem lesz meggyőzőbb.
      Csatár poszton megvagyunk. Bár arra hogy, Costa eltiltott, Remy sérült, Falcao meg betli külön-külön mind esélyes. Akkora balszerencsénk csak nincs hogy egyszerre következnek be.
      És akkor még Fabre alternatíváról, Oscar-tavaszról és a jobb szélről nem is beszéltünk 😀

      • “És akkor még Fabre alternatíváról, Oscar-tavaszról és a jobb szélről nem is beszéltünk :D”

       Meggyőztél, most már szerintem ne is nevezzünk a bajnokságba ja :DD Adjuk fel, az a tuti.

       (lehet nem sikerül a címvédés, de azért egy kicsit bízzatok már azokban, akik nemrég megnyerték a PL-t)

      • Luis nem tudom, mitől számít ilyen mételyes veszteségnek. Teljesen közepes szintet hozott, egyedül a ligakupán nyújtott kézzel foghatót, de ott sem a védői skilljeivel. Nem fekszik neki az “angol konyha”, ráadásul idén már 30 lesz. Baba meg bőven lehet akkora húzás, mint Zouma. Még mindig alig múlt 20, de már alapembere volt egy BuLi-csapatnak és kiosztott 5 gólpasszt.

    • Kapusposzton én nem könyvelném el gyengülésként a dolgokat. Inkább tavaly voltunk irreálisan erősek ott, de tudtuk, hogy ez nagyjából eddig fog tartani. Most “csak” simán erősek vagyunk. De egyébként szavunk nem lehet, mert ennél jobb pótlást tényleg nem találtunk volna sehol.

     Luis szerintem egy teljesen középszer szintet hozott nálunk, mint védő (a szabadrúgását, cseleit ne számoljuk ide). Ha Bertrand itt marad, ezt ő is megcsinálta volna jóval kevesebb fizuért. Akárki jön a helyére, arra az évi 900 percre bőven jó lesz.

     Csatárposzton semmit nem gyengülünk, Falcao a 37 éves Drogba helyére jött. Sokan elfelejtik, hogy azért Diego Costa góljainál a középpályások kiszolgálásának mekkora szerepe volt. Ez Falcaonak nem adatott meg a 200 felállást kipróbáló MU-ban, plusz a válogatottban sem, ahol Hameszen kívül egy normális játékosuk nem volt.

     Moses-szel meg nagyjából azért számolunk, mert HG, ráadásul meg a tehetségesebb fajtából. A padra bőven jó lesz, főleg mivel jófélébb támadófelfogású szélsőkre amúgy is szükség lenne tartaléknak.

     Stones mellé még két embert kéne hozatni: egy igazi alternatívát Fabregasnak, és egy minőségi cserét Oscarnak. Bár Williant megnézném a spanyol helyén, de szerintem vele nem fogunk kísérletezni. Oscar helyére pedig mindenképpen kéne valaki, ameddig szokása, hogy félévtől kifullad.

    • myheartisblue

     A gond és ez a sok negativitás abból adódik egyébként, hogy látni, hogy (khm) sohasem sokmilliókért vásárló klubok (mert az csakaChelsea lehet) idén odapörköltök rendesen: boldog boldogtalant nem kis pénzért öszevásároltak, Mourinho pedig késznek érzi a csapatot. Ámbár én is teljesen egyetértek a csapat de főként a cserepad kimélyítésével.

     Begovic-csal nincs gond nagyszerű igazolás, egyetértek azzal is h. Oscar vagy Falcao cseréjének kell vkit szerezni. Stones vagy Varane érkezhetne, de inkább az angol.

     Felipe Luis távozása esetén (ami annyiért mehetne végbe mint amennyiért jött, vagy még többért is- nah jó eza telhetetlenség percei voltak) Azért újonnan megintcsak beböfögöm, hogy kár volt Bertie-ért. De úgy gondolom nem is kérdéses kire kéne ráutaznunk Aaron CRESWELL(WHU, 5,50 millió, 25 éves) vagy Dany ROSE (7,70 millió font, SP*RS hagy fájjon tudjukmelyikFeri feje -de azért csak mégis egy Spurs játékos nah) nahde mindketten ANGOLOK, és Londonban székelnek. Remélem ezt Mou papa is tudja.

   • egyébként most valami ködöset nyilatkozott róla, ez kb a mondj valamit, ami semmi kategória.

    “That is the market now,” Mourinho told several national newspapers. You only pay it if you want to. If you don’t want to pay it, don’t pay. It’s as simple as that. The market has no rules or limits from season to season.”

    “It’s a good market. That’s why smaller clubs, if they have interesting young English players, they use that in the right way for them,”

    “I don’t criticise them. They play the market for themselves. If the big clubs don’t want to go over certain limits, they have to make a decision.”

    • kasata91

     Így még gyanúsabb ami érlelődött bennem már 1-2 napja, hogy csak nem akarunk addig menni amíg az Everton húzza felfelé a vételárat. Gyanús volt, hogy valakiért tettünk egy ajánlatot, elutasították, mert többet akarnak, azután nincs több ajánlat, José nyilvánosan mondja hogy nem igazolunk többet. (még azt vártam hogy falsból teszünk valaki más CB-ért egy kamu ajánlatot)
     Ha érzik, hogy nagyon kell nekünk, akkor még a 25-re is nemet mondtak volna, mondjuk 30-32 misi reményében. Így hogy 20 után hangoztatjuk, hogy ennyit vagyunk hajlandóak adni és elcsendesülünk. Akár 23-25 misire rábólinthatnak.

 • 3 éve már, hogy Ázár debütált a Chelseaben. Akkor (na jó18/07/12) a Seattle Sounders ellen, ma a New York RB ellen. De néznék már meccset hééé 🙂

  addig is itt egy új promo video vele (is):

  • Endy919

   Régi …. 😛

   • jóvanmá’ nekem új

  • taybor33

   Adja valami, vagy marad a stream?

   • kasata91

    digi 1 élőben 02:00-kor
    digi 2 ismétli 16:50 kor

    • franky

     hazaérek Bl-selejtezőről, fifázok egy-két órát és játszik a Chelsea is, hibátlan másnap este lesz ez!:D

     • kasata91

      Ezt már csak egy lagymatag, lötyögős 0-0 ronthatja el 😀

      • no igen, ez lesz az első meccsünk Sydney óta, nem várok nagy tempót én sem.

      • franky

       legyen sok fiatal és már boldog leszek 😀

       • kasata91

        Ez elég betegen hangzott 😀

        • franky

         csúnya dolgokkal vádolsz te engem…:D

    • taybor33

     Kösz! Hát akkor a második félidőre hazaérek. :S

    • Ez ma ejszaka van ugye? (technikailag az mar holnap tudom)

 • kasata91

  Ha már New York és Chelsea….

  • Blues555

   Valaki érti, hogy Frankie mit szólt a mikrofonba?

   • kasata91

    “I’ll be back. I’ll be back”

 • kasata91

  Elnézést mindenkitől, tudom mennyire nem kívánatos itt ez a fazon. De senkit nem akarok megfosztani ettől az élménytől. https://www.facebook.com/RioFerdinandOfficial/videos/876019365779313/?__mref=message_bubble

  • csak nekem van itt egy nagy fekete kocka (oké, téglalap 🙂 ), szóval még azt sem tudom, hogy videja v kép?

   (márha nem egy nagy, fekete kockatéglalalpot akartál linkelni ugye)

   • kasata91

    Nekem eddig is lejátszotta itt a diszkosz felületén, de most már csak a link van, elvileg mennie kell.

    • Nekem megy a gyoker Ferdinand 😀

     • chrome és ff alatt sem megy nekem. A linkre kattintva csak FB error jön ki 🙁

      • Idemitirjak

       Leszedték 🙂 elötte jó volt.

       • mind1, valahogy túlélem majd, hogy nem láttam akármelyik fördinándit 🙂 azé’ kösz a próbálkozást

 • http://www.bbc.com/news/uk-england-london-33622106

  Meg is erdemlik, remelem egyre kevesebb ilyen chelsea szurkolo lesz, sajnos a Sheden meg mindig vannak ilyenek, de egyre kevesebb, mar az igazi szurkolok sem turik meg oket.

  Komolyan nem is ertem milyen sekelyes, tudatlan szerencsetlenek ezek.. Hogy nevezhetik magukat szurkolonak, amikor igy viselkedni, ok nem skandaltak Drogba nevet? Vagy olyan hulyek, mint otthon, hogy “en utalom a ciganyokat, de van egy cigany haverom az kivetel” vagy mi? 😀

  • nem akarok senkit bántani, alapvetően én is elítélem az ilyen viselkedést, de azért tegyük ide nyugodtan, hogy pont az ilyen Szulejmánok miatt vannak még mindig ilyen rasszerek…

   • Nem igazan ertem mire gondolsz, hogy “ilyen szulejmanok miatt vannak rasszistak”, de ez a forum nem is errol szol, ugyh nem biztos, hogy szociologiai vitat kene kezdemenyeznunk:)

    • ja, hagyjuk is, ne politizáljunk 🙂

    • Idemitirjak

     Szegény néger lemászott a fáról és az egész fehérvilág ellene van, az ő sebei már gyógyíthatlanok, pszichológus segítsége nélkül szédül az eset miatt a betonon. Nem tud emberkén tekinteni magára amióta a CHELSEA FC rasszista szurkolótábora ezt tette vele.
     És ezt napi kétszer elmondta minden lehetséges helyen, bocsánat kérések és engesztelések nem érdekelték, csak még 2 napig lehessen a mindenki által sajnált fekete egyenlő celeb.

  • Zola

   Szerintem meg képmutatás ez az egész amit a rasszizmus üldözése körül csinál a világ.A maga módján mindenki rasszista(de legalább 90%),csak a többség nem mondja ki vagy titkolja.Álljon fel és tegye fel a kezét aki még nem cigányozott,zsidózott,teve baszózott még életében.Csak mert az is rasszizmus.Az hogy te nem szívesen utazol egy cigányokkal teli helyi járaton,az pont olyan rasszizmus mint,hogy ezek kilökték ezt a nyomorult pénzvadászt.Amíg világ a világ,a rasszizmus jelen lesz,kinél erősebben,kinél gyengébben.És nekem hiába magyarázza bárki is,hogy ő nem rasszista….Valamelyik népcsoporttal,rassszal előítéletei vannak ez szinte biztos.Nagyon kevés az olyan liberális felfogású ember aki teljesen empatikus és elfogad mindenféle,fajta embert.Az erőszaknak nem vagyok híve én sem,de nem bántották,csak nem akartak vele utazni.:-)

   • kasata91

    Ez is csak egy olyan idealizált eszmény, amit rá akarnak erőltetni mindenkire. Szeress mindenkit, fogadd el a melegeket, védd a fákat, ne káromkodj és szidd a bírót foci meccsen és még sorolhatnám.

    Ha már így feljött, akkor én a másik oldalról közelíteném meg a dolgot, hogy miért azt veszik elő, aki cigányozik, vagy niggerezik? Talán lehet hogy az adott csoportban élőknek kéne olyan képet mutatni magukról, hogy ne sértés számba menjen kimondani azt. (pl. ha én külföldön vendégmunkásként megkapnám pejoratívan, hogy ilyen-olyan magyar vagyok, akkor lehet nem a hatóságokat hívnám fröcsögve, vagy nem 20-ad magammal jönnék vissza agyonverni hogy mitmontá’?, hanem elgondolkoznék, hogy annak bizony oka van hogy ez a közvélemény.)
    És ez a Szulejmáni nem tehetett róla, hogy a rasszáról, mások miatt kialakult kép miatt rekesztették ki / sértették meg látszólag ok nélkül. De onnantól, hogy ezen hőbörög fröcsög, veri az asztalt és lóbálja a rasszizmus vádakat, pont bebizonyítja, hogy ő pont az akik miatt le vannak nézve.

    Ez egy ilyen mókuskerék. És a sajtó, meg a sok ellen kampány is csak hajt ezen a keréken.

   • na valami hasonlóra akartam én is kilyukadni lentebb, csak aztán hagytam a francba.

 • Blues555

  Benteke 32.5 millió fontért a Liverpool játékosa.

 • Hat ez a meccs, siralomhaz. Kurva szar a vedelem, Begovicot meg is ajandekoztak 4 gollal mar.

  • Felkeszulesi meccs tokmind1 az eredmeny, de ami a lenyeg lenne, h megmutassak magukat ujak, fiatalok, hat inkabb egy kudarc elmeny volt mindnek, 2 egyenes passza nem volt egyiknek sem. Labdakezelesi hibak, passzolasi pontossag kb 30 % maximum. Ez kinszenvedes volt komolyan.

 • taybor33

  No, hát vége a meccsnek, jobb volt mint amilyenre számítottam, még ha nem is nyertünk. Ugyan csak a második félidőre értem haza, de az alapján pozitív a kép. Persze vannak hibák bőven(emberfogás főként, meg egyéni bakik) elől-hátul egyaránt, de ezek nyilván idővel elmúlnak. A mentalitás jó volt, ahhoz képest, hogy csak egy felkészülési meccs, izgalmas pörgős volt, nem állt le egyik fél sem passzolgatni. Megéri megnézni. 🙂

 • kasata91

  Röviden ezt érzem a gólösszefoglaló alapján:
  – Új mez így azért nem olyan gáz.
  – Védelemben aztán aki lehetett bakizott, összefoglaló alapján leginkább az öregek.
  – Rémy hozta a szokásos Rémy gólt.
  – Zsák krumpli szerepében – Asmir Begovic.

  • myheartisblue

   Hát én annak örülök, hogy Traoré és Moses játszatva volt bár a látottak alapján Traoré gyengén muzsikált. Begovic pedig hát látta, hogy hoppáré, nem csak a Stoke-ban lehet egy meccsen sok gólt kapni. Ámbár mindvégig olyan érzésem volt, hogy mozdulatai nagyon hasonlítottak Čech-ére, de azokat ő kitornázta volna. Rémy gólja fajintos volt, Hazardé pedig vicces, hogy az egész csapatot őrizték, kivéve a “jelentéktelen” Hazardot 😀

   Az eredmény nem fontos (bár 4:4 vagy 4:3 jobban mutatott volna) a lényeg sztem az új dolgok kipróálása volt a taktikában és a felállásban. The show must go on, majd a Bárka vagy a PSG ellen lehet mutatni igazi focit.

 • Nem bírtam ébren maradni, ma pótolom a meccset

  • mármint persze, ha felkerül a .com-ra végre. azt hittem, fent lesz egyből, elvégre élőben adta a chelsea tv, de még nincs :S

 • Az első kapott gól nálam Terry-é volt. Gyenge pöccintésére előbb csapott le a redbull, mint hogy az eljutott volna Begohoz. A második gólnál valami deplorábilis módon kiakasztó volt, hogy 3 bull úgy totyogott a tizenegyespontnál, hogy vagy emberük nem volt, vagy ha volt, az a s*ggüket leste. A harmadiknál is teljesen kaotikus volt a védelmünk, azt a kapást hatalmas bravúrral lehetett volna csak védeni. Az utolsót kiüthette volna mondjuk Bego, de ő sem készülhetett arra, hogy Ramires a kaputól 2 méterre minden eszmebeli gondolkodást nélkülözve gólpasszt ad az ellenfélnek (Cech mondjuk ezt számításba vette volna 4 év után). Egy szóval a védelem mindent megtett a gólokért: két gólpassz, 0 emberfogás, helyezkedési pontosság totális hiánya. Itt tényleg kár lenne a bosnyákot elővenni, csak mert nem volt a védelem szemetének kukása.

  • myheartisblue

   Jogos. Az egész a rövid hazaadásból indult ki, de főleg abból, hogy miért kellett először JT.nek passzolni, mehetett volna egyből Begovic-nak. Utána viszont más kérdés h. Bego miért (páros?!) lábbal ment rá, ha kivetődik megfogja mint cica az egeret.
   Ramisten pedig akkor hibázik amikor csak akar, őt egyszerűen NEM VONHATOD FELELŐSSĚGRE!

   Amúgy meg abszolút nem fontos ez a meccs, látni is ahogy nem érdekli őket és nem koncentrálnak, itt a napi 2 edzésen a hangsúly, a többi csak show.

   • Begot is meglepte a hazaadás szerintem, aztán amikor a bull lecsapott a labdára, pánikba esett és másodpercek alatt próbálta menteni a menthetőt, ami sajnos nem jött össze. De ami biztos, hogy ilyen leszázalékolt védelem Courtois előtt még felkészülési meccsen sem állt.

    • kasata91

     Terry részéről ez minden volt csak nem haza gurítás. Szorult helyzetben, ilyen megemelt, pattogó labdát hátra tenni, ráadásul röviden …(ha Jowan Terrovic lenne a neve, akkor már tuti beindult volna a délszláv ellentétek a csapatban vonal)

     • Pedig hazaadás volt a cél, csak egyrészt pocsékul, másrészt gyengén találta el a labdát. Ha kibikázza onnan (hahaa, érted, bikázza), akkor már nem kapunk akkor és ott gólt.

      • kasata91

       Persze hogy az volt a cél, de ezt nehéz annak nevezni még U12-ben is.

   • Blues555

    Azt én sem értem, Begovic miért páros lábbal csúszott oda, miközben simán megfoghatta volna a lasztit. Egyébként sikerült lőnünk egy méteres lesgólt is Rémy révén.

    • myheartisblue

     Nem volt les.

     • Blues555

      Nekem ez mindenhogy les. Ha a fű csíkozását, ha a 11-es pontot nézem, ha az utolsó emberhez viszonyítom.

 • kasata91

  Kalas 3 évet kapott !!
  Mármint szerződést. Újat.

 • Mourinho a fiatal, Bertrand Traoréról ejtett pár szót a tegnapi mérkőzés után:
  ”Ő még csak 19 éves ,mondhatni egy gyerek.Ezelőtt Afrikában , majd Vitesse-ben, és most a Chelsea-ben futbalozik. Nem fogjuk kölcsönbe adni. Azt akarjuk hogy velünk maradjon és fejlődjön. Sokszor volt nála a labda, de néha nem a legjobb döntéseket hozta, de ez teljesen normális. Jó gyerek, nagy tehetség, és megismétlem, nem fog kölcsönbe menni.”

  • kasata91

   Nahoppá

  • Almomban sem remeltem ezt, nagyon orulok, remeljuk kap eleg lehetoseget. Nagyon jo lovoje van a sracnak. Tavalyi pre-seasonban akaszott egy brutalisat, meg volt jopar nagy golja a vitesseben is.

 • lamps8

  Az újévi Spurs meccs tét nélküli változatát láthattuk tegnap. Nulla védekezés, elfogadható támadójáték, de míg nekünk szinte semmi nem jött be ( Remy, Oscar (!!!!!!) kb üres kapus ziccer, és még sorolhatnám) addig az ellenfélnek minden bejött, a 4. góljuknál ránéztem a statisztikára, 5 kapura lövésből sikerült ezt összehozniuk. Csak 1 felkészülési meccs, valóban nem az eredmény a fontos, a bajnoki rajtra pörögjünk fel (Costa is találja el a kaput addigra 10méterről), az a lényeg.

 • Ratatatáááá, MEGLEPETÉSSSS :))

  Chelsea Football Club is delighted to announce the signing of Danilo Pantic from Partizan Belgrade, with the player immediately joining Vitesse Arnhem for the forthcoming campaign.

  Szereztünk egy újabb valakit a Vitesse-nek…

  • kasata91

   Azért a Vitesse scout rendszere nem gyenge. Ráadásul angol bajnoknak álcázzák magukat. 😀

 • Alapvetően jól beszoptam a hülye Amerika miatt, mert:
  please note that due to rights restrictions, the live fixtures (New York Red Bulls, Paris Saint-Germain, Barcelona and Fiorentina) will only be available to view for fans in the UK and Ireland. – írja a chelsea tv.

  De mind1, mert most néztem meg az első félidőt 😛 mingyán megnéztem a másodikat, aztán véleményezek.

  • na, megnéztem. Nyilván teljesen más szemmel így az eredmény tudatában, mint azok, akik végigülték élőben, így a véleményemet tessék ehhez mérten kezelni.
   Szerintem nem volt rossz meccs. Nyilván az eredményt én is megfordítanám szívesen, de kaptunk négy bohózatba illő gólt, ettől függetlenül a csapat nem játszott rosszul. Pont úgy játszott, mint akik öt napja edzenek.. várjunk csak 🙂

   Az első félidő még képernyőn keresztül is lassú volt, főleg a vége felé, a második sokkal gyorsabb, energikusabb volt, intenzívebb. A Chelsea, mint angol bajnok leginkább a második félidő első 3-4 percében mutatta meg magát – aztán kaptunk egy buta gólt egy rossz hátsó gurigázásból. Végeredményben mondjuk azt, hogy Terry hibája, de hát na… ez az előszezon. Ez ugyanaz volt hátul, mint elöl a kaput elkerülő lövések – mondjuk úgy, hogy előszezoni lábak. Ami elöl nem gól, az hátul meg az. Ez az élesség, a koncentráció hiánya volt. De most értitek, 5 napja kezdtek el edzeni. Ugyanezt egyébként már az első félidő végén is megcsináltuk majdnem, csak akkor TC a saját gólpassza után védeni tudott, Begó meg csak békázott egyet, de a labdát már nem érte el.

   A meccs legszebb momentuma viszont az 54. perc volt, amikor láthattuk a jó öreg Ramires trademark mozdulatsorát… hát nem felejtette el 🙂 kontra, fut, fut, labdával gyorsabb, mint a többiek anélkül, áll vele szemben a védő, Ramires nekimegy, elhasal, labda marad a védőnél. Bravó! 😀

   Azt mondta JM, hogy a második félidő “too bad”, de igazából én inkább mondanám, hogy szerencsétlen. Elöl kihagytunk egy valag helyzetet, Costa vagy 3x nem talált kaput 2-3 méterről, Remy, Oscar üres kapura nem talált célt, de Costa vagy Oscar fejese is gólt érdemelt volna (Costaé ugye léc lett, Oscarét meg bravúrral kiszedte valahogy a NY kapusa).

   A NYRB második góljánál nem is tudom, mit csinált a védelem, Ápi valami rettenet gyenge volt egész meccsen, a harmadik gólt meg még a NY sem hitte el, hogy ilyen létezik.. mondjuk Ázár gólja is ugyanennyire wtf kategória, de ár két percre megint mit csináltunk… ráadásul a visszajátszásban látszik, hogy Bego még így is védte volna, ha Ramires nem pöcizik még bele (ergo ez egy öngól ám…).

   A srácok nem pörögtek még megfelelő hőfokon, ez látszik, tipikus első előszezonos meccs, hosszú szabadság után, pár nap edzéssel a hátuk mögött. Persze sosem jó kikapni, de itt és így lehet szerintem, mert belefér. Szegény Begovics sem így képzelte el nyilván a debütöt, de jóformán még nem is játszott együtt a csapattal tán még edzésen sem, az is jó, ha Lollichont már megismeri reggel 🙂

   JM-et is láthatóan érdekelte az egész, kb úgy nézett ki végig, mint mikor én ültem a fősulin vadmásnaposan a nagyelőadóban kerlog előadáson szerdánként.. 🙂

   • kasata91

    Akkor Lollichon maradt végül nem ment Peti után?

    • Jelen állás szerint nem. Én láttam a csapat edzésein Montreálban a snitteken, a .com-on még fent van, és nem írtak a távozásáról. Ebből persze csak az első a valódi indok, mert a klub baromira csúnyán kettesalát érdemel a kommunikáció terén idén (Kenedy hivatalosan be sincs jelentve, de ott van az edzőtáborban, az alább írt Panticot tegnap jelentették be, de állítólag már 2 hete a Vitesse-nél van, stb…)

     • Idemitirjak

      Kenedyt még nem jelentették be?
      Pantic ott volt, még kép is került fel a kommentek közé róla jó egy hete ahogy edz a Vitessenél. 🙂

      • hát a .com-on még nem találod meg, azt tuti 🙂 sőt, ha Oscar nem tol róla képet a közösségi izgatóra, akkor azt sem tudjuk, hogy ott van.. Panticsot meg tegnap hozta le hivatalosan a .com

      • lamps8

       bizony!

 • emazohun

  Baines sose merült föl a klubnál, mint igazolás?
  Persze nem teljesen fiatal, de a ligában szerintem egész korrekt támadó statokat hoz le(de van benne pár tizi is), védekezésben se rossz, és ráadásul angol is

 • Endy919

  Stresszes napokon vagyok túl , így a meccsre sem maradt sem erőm , sem időm.
  Kérdés.
  Megéri megnézni , vagy még jobban elkenődök ?

  • emazohun

   Nem különösebben, de egy átlagos fölkészülési meccsnél jobb volt
   Esetleg Traoré,Moses,Begovics miatt

  • a lényeget részemről az imént írtam le pár kommentel lejjebb, ha meg tudod szerezni, szerintem nézd meg. Az eredmény tudatában már legalább nem tesz tönkre, és tudsz koncentrálni a játékosokra, nagyon idény eleji forma, de azért van mit nézni bőven, főleg az újakat, ahogy írja emazohun is itt lejjebb, a fiatalokat, Mosest, stb.

   Na, száz szó mint száz: én megnézném a helyedben.

 • myheartisblue

  Kalas új 3 éves szerződése volt itt, vagy csak én nem vettem észre (ami a valószínűbb)?

  • kasata91 • 11 órája
   Kalas 3 évet kapott !!
   Mármint szerződést. Újat.

   🙂

   • myheartisblue

    akko´ sörfél!

  • kasata91

   Van mit törleszteni neki az EU szuperkupa után.

   • Ja 🙂 egyébként az sem egészséges már, ahogy Cahill kinéz.. mi a fasz az a slag a jobb combjában?! 😀

    • kasata91

     Az új katéteres adidas csuka tartozéka 😀

    • WudigessBoi

     Ott már nem sok vér áramlik az agyba 😀
     Amúgy a bal vádlija se egyszerű.

 • Illetve egy kis infó a Terry utáni rangidős játékosunktól, mivel volt elég sok hír a távozásáról:

  ‘I want to stay and the manager wants me to stay,’ said Mikel. ‘I’ve got two years [on my contract] here and I’m happy. I like to be somewhere where I have developed friends and family. It’s like my family here and every day I come to work it is like coming in to see my family. I know all the players and all the staff so it’s going to be a hard place to leave when my contract runs out but let’s see what happens. I want to see out my two years.’

  A tegnapi meccsről ez viszont egy priceless infó :)))

  Mikel played the first half of our match with New York Red Bulls on Wednesday, leaving the pitch at the break with the Blues 1-0 ahead.

  ‘Overall it was a pretty good warm-up game but not the result we hoped for. We knew we needed to start the game well. I was in the dressing room having a shower at the beginning of the second half so I don’t know how we started but we obviously didn’t end the game well.’ 😀 nem láttam, mert zuhanyoztam, áááá 😀 (lefordítom: győztes állásnál lejöttem, szartam én a világra, kit érdekel, mit csinálnak a többiek :DD )

  • myheartisblue

   Mikel nagy Úr, bírom őt, és azt is hogy mard. Nálam Essien-nel egyenrangú, sőt még több is a türelme, lojalitása, és a stabilitása miatt, noha a góljai miatt nem is. Persze annál nagyobb party nincs is mikor évente 1x betalál 😀

 • myheartisblue

  we aint got history-ra általában nem kerülnek ki alaptalan pletykák, dehát kitudja. Bár ha hétfőn megegyeztünk Baba-val már nagyobb felhajtás lenne. Meglátjuk

  http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2015/7/24/9030775/chelsea-baba-rahman-personal-terms

 • Mezszámok:
  Moses 20
  Traoré 14
  Aina 34
  Solanke 35
  Luftus-Cheek 36

  • Bosingwa legendás 17-ese kié lesz, ha Salah elmegy?

   • Idemitirjak

    Azért azóta megfordult egy Hazardon is, de Ramiresnek jól állna.

 • Zola

  Baszki egy Shed nevű facebook oldalon tartanak nekem előadást a megértésről a tiszteletről meg arról,hogy a United lesz a bajnok ha Cét megveszik.Hát én csak ülök és keresem a kamerát,mert ez kurvára csak vicces kandi kamera lehet.Elküldöm a csávót Manchesterbe,erre mint a lányok összeállnak,hogy ez is egy vélemény meg,hogy milyen fasza a sokféle vélemény.Hát barátom az egész világ buzi lett?Vagy mi a fasz?Már 3 héttel a start előtt tudja,egy chelsea szurkoló,hogy a united lesz a befutó?Egy ilyen posztért A Shed fórumán minimum bannolják.Adjatok valami tudatmódosítót….:-D

  • kell neked holmi facebook nevű szarokon kalandozni 🙂

   • Idemitirjak

    Pedig a legszebb kommenteket ott lehet ám megtalálni.

    • Zola

     Tényleg kamázom a posztokat meg a kommenteket olvasgatni,mert szórakoztat.Ennyi hülyeséget összehordani,nem kis erőbefektetést igényelhet.És én állítólag radikális vagyok.Hát mi a faszom legyek?:-)

   • Zola

    De ugye érted….Ha a tudja milyen faszom hángerien lions oldalán beszélgetnek és örülnek egymás sokféle véleményének,azt mondom ok,a buzik is emberek,liberalizmus van,mondják.De hogy egy Shed nevű oldalon ilyet elejteni,az kb árulással felérő tett,nem csak leírni hanem még gondolni is rá.

    • most erre mit mondjak? Maradj meg az itteni hülyék között, itt az őrültség felső határa annyiban merül ki, hogy leigazolnák a fél világot, meg megpróbálják eladni, hogy Ramires használható játékos 😉

 • off: 2018 vb selejtező csoportok

  Group A: Netherlands, France, Sweden, Bulgaria, Belarus, Luxembourg
  Group B: Portugal, Switzerland, Hungary, Faroe Islands, Latvia, Andorra
  Group C: Germany, Czech Republic, Northen Ireland, Norway, Azerbaijan, San Marino
  Group D: Wales, Austria, Serbia, Rebulic of Ireland, Moldova, Georgia
  Group E: Romania, Denmark, Poland, Montenegro, Armenia, Kazakhstan
  Group F: England, Slovakia, Scotland, Slovenia, Lithuania, Malta
  Group G: Spain, Italy, Albania, Israel, Macedonia, Liechtenstein
  Group H: Belgium, Bosnia & Herzegovina, Greece, Estonia, Cyprus
  Group I: Croatia, Iceland, Ukraine, Turkey, Finland

  • Endy919

   Anglia Skócia Slovénia :/

  • Nekem tetszik a csoportunk. Eleg nehez, de vegre nem ugyan az a szokasos par nemzetet kaptuk

 • terryaborsa

  valaki meg tudná mondani pls hogy P$G ellen mikor játszunk magyar idő szerint?:D