Dilemma: Falcao, hit or bust?

headMiközben szépen lassan már mindenki kikáromkodta magát, és már-már elfogadta, hogy akár így, akár úgy, de a Costa-Remy-Falcao trióval vágunk neki az új szezonnak, és már szóba is ritkán kerül az esemény, bennem az utóbbi napok hírei és hírfoszlányai csak kavargatják a gondolatokat.

Mellette: szereznünk kellett egy olyan csatárt, aki:

 • lehetőleg olcsó, hiszen nem első számú kerettag
 • mivel nem első számú kerettag, ne legyen eget regető a fizetése, emellett fogadja el, hogy a kispad nem a világ vége
 • ha viszont kell, álljon készen, hogy akár a Barcelona elleni BL negyeddöntőn lép pályára
 • illik JM elképzeléseibe, a csapat taktikájába, a csapatképbe

Ezeknek a feltételeknek végeredményben Falcao, mint olyan, megfelel. Ellenben elég komoly kételyt ébreszt mindenkiben, hogy utoljára Spanyolországban volt képes csatárhoz méltó teljesítményre, az pedig nem most volt. Sokan még a szakértők közül is úgy vélik, hogy ha José képes lesz eredményt kisajtolni a kolumbiaiból, akkor tényleg ő maga a messiás. JM elmondása alapján beszélt a csapattal, Costával és Courtois-val, akik már játszottak vele egy csapatban, Terryvel és Cahillel, akik védőként találkoztak vele, és ez alapján bólintott rá a kölcsönvételre. Sokak a szakmában megkérdőjelezik, hogy akkor most évekkel ezelőtti teljesítmény és 1 tavalyi meccs alapján igazolta-e le a portugál… na most nekik üzenem, hogy José nyilván nem hülye. Tekintve, hogy milyen kapcsolatot ápol Lajossal, én már csak abban is biztos vagyok, hogy vele beszélt nem egyszer. Ettől persze még lehet bukta a srác, de azt kétlem, hogy José körültekintés nélkül igazolt volna – és amióta reaktiválta a Chelsea, nem lehet igazán panaszunk a beválási rátára.

És ami elég erősen a kölcsönvétele mellett szól, és ez, ezek a számok és nevek azok, akik az egész posztot ihlették:

 • Benteke 32,5M
 • Berahino 25,0M
 • Ings 10M
 • Mitrovics 13M

Bár a számok itt-ott csak közelítőleg lehetnek helyesek, hiszen nem hivatalosak, vagy még meg sem köttetett az üzlet, de rettenet összegek repkednek olyan csatárokért a piacon, akik a fentebb említett követelményhalmaznak felében-harmadában felelnének meg mindössze.

Ellene:

Nem kevés dolog van, ami viszont továbbra is rémisztően hat a Chelsea drukker számára: elvégre Falcao teljesítménye, ahogyan fentebb is szólottam róla, nem hónapokban, hanem években mérhetően írja le a nem megfelelő irányú görbét a vonatkozó koordináta rendszerben, ráadásul legutóbb épp a PL-ben égett meg – itt már nehéz a Monaco-ra mutogatni. Fittségét tekintve sem állunk túl jól, bár, ha úgy vesszük, eleget pihent a ManU padján, de a nyáron eddig egy botrányosra sikerült hazai tornán, és egy 2 hetes pihenőn van túl. Valószínű, hogy az ezer játékpercet nem fogja megugrani a szezonban, ellenben 300 alatt is romba lehet dönteni egy egész szezont, ha arról van szó. Alap esetben ugyan nem lehet számolni egy játékos sérülékenységével, de tekintve Costa és Remy előző szezonját, maradjunk annyiban, hogy a rizikó-faktor ebből a szempontból magasabb szinteket verdes.

***

Sokat jelentene, ha egy jó felkészülésen lenne túl, és már az idény előtt lekerülne róla a teher fele azzal, hogy az előszezonban 1-2 góllal debütál. Egyelőre még szinte semmit sem láttunk belőle, Mou elmondása alapján 20-30 percet kaphat a Barcelona ellen, nem kezdőként. Nem lenne utolsó dolog, ha már a bárka ellen betalálna, még akkor sem, ha az épp a dzs csapatával van már a pályán…

 • terryaborsa

  Én örülök neki. A szuperkupa-ámokfutás óta nehéz nem úgy nézni rá hogy rohadjon meg, de talán ő volt így is a legjobb opció,ha azt is figyelembe vesszük,hogy mindenképpen harmadik számu csatárt kerestünk.

  • Sandic

   Én attól tartok, hogy miatta fogjuk bukni Rémyt. Ha már idehoztuk Falcaot, csak kell neki is játéklehetőséget biztositani, aki igy lehet Rémy elől vesz el értékes perceket. Nehogy a francia esetleg télen továbbálljon…

   • Ez így ebben a formában nem lehet valós. Ha Falcao több lehetőséget kap majd, mint a fhanszia, az azért lesz, mert Remy sérült, vagy Falcao kiérdemli, és JM-nél nagyon kell majd neki teperni, hogy ez így legyen… két csatárral nem lehet nekivágni egy négyes BL-PL-FA-COC sorozatnak, és ha megnézed, mennyit játszott az előző szezonban Drogba, akkor egyszerűen nem bízhatjuk a harmadik számot Bamfordra. Még nem. (Bamford=Ings, stb)

    Falcao eléggé flop-gyanus, ez biztos. De messze a piacon legjobb, mozdítható csatár volt, aki tudja, hogyan kell gólt verni egy Barcelonának, PSG-nek, stb, 80ezer üvöltő drukker és milliárd tv néző előtt. Márpedig ha Costa kipontozza magát, Remy meg sérült, amire van azért sansz, és nem egy alap 1%, hogy egyszerre dől ki Falcao elől mindkét csatár, akkor azt kell nézni, hogy kit látnál szívesebben a kezdő11-ben: Austint egy jól kifutott kupleráj szezon után, vagy Falcaot, annak ellenére, hogy az utóbbi időben csak azt bizonygatta, milyen egy kiégett csatár.. na, ezt a kérdést teszi fel a poszt is 🙂

    • Bamford=Ings? MIVAN? 😀

     • Írhattam volna oda egy ikszet is, de beírtam Bamfordot. Mivel fiatal, angol, és még nem áll készen arra, hogy top csapat csatára legyen. Sem Bamford, sem Ings, sem Austin, stb. Ez ennyit akart volna jelenteni 🙂

    • Sandic

     ” Ha Falcao több lehetőséget kap majd, mint a fhanszia, az azért lesz, mert Remy sérült, vagy Falcao kiérdemli, és JM-nél nagyon kell majd neki teperni, hogy ez így legyen”

     Értem, hogy mit akarsz mondani, de szerintem már csak a neve miatt is több lehetőséget fog kapni, mint Rémy, ha kiérdemli ha nem. Ha mind 3-an egészségesek lesznek, és csak 1 csatár fér majd fel a padra, gyanítom, hogy az Falcao lesz.
     De tegyük fel, hogy valóban kiérdemli, hogy többet játsszon mint a francia. Ne feledd, hogy ő csak kölcsönben van itt, könnyen lehet, hogy jövőre már 2 minőségi csatár után kell nézni, ha Rémy mégis megunná a padmelegítést, mert gondolom Falcao-ért már te sem adnál 50-55 millát, akármilyen szezont is fut.

     • Nem kizárt, de azért ne feledd, hogy eddig egész nyáron azt írták, hogy Remy az távozik, mert milyen rossz neki itt, aztán szépen csendben itt maradt. Persze Costáról is írták, hogy megy, de az már akkor is hülyeség volt.

      Falcaoért nem adnék ötvenet, nyilván, de ha lehoz egy korrekt szezont, felőlem feleannyiért már jöhet 🙂

      • Idemitirjak

       25 milliót egy 30 éves cserecsatárért? Ha szuper szezont hoz és beverekszi magát a kezdőbe, akkor talán, de az meg elég esélytelen jelenleg.

       • 25 milliót egy jó szezont futó klasszisért 😉
        32,5M Benteke vs ~25M Falcao.
        Ha a kolumbiai lehoz egy ígéretes szezont, annyi nem sok érte. Ha nem, akkor meg megy vissza a levesbe úgyis.

      • Sandic

       “azért ne feledd, hogy eddig egész nyáron azt írták, hogy Remy az távozik, mert milyen rossz neki itt, aztán szépen csendben itt maradt.”
       Ez már biztos? Azt hittem, hogy van még egy hónap a nyárból… 😉

       Amúgy kizárt, hogy fele annyiért ideadják, max ha adunk valakit a pénz mellé.

       • a nyárból nagyon sok van még, sőt, még az átigazolási ablakból is 🙂 de az már biztos, hogy eddig itt maradt 😛

        Egyébként főleg azért vagyok ennyire magabiztos, mert elvileg a több játéklehetőség miatt akart menni – hogy az EB-re kivigyék. Viszont a nagy csapatok kb lezárták a csatárkérdéseiket, az utolsó a Pool volt, de ők is inkább Bentekére mentek rá. Elmehet esetleg a fix kezdőért valami kisebb csapatba, de azzal sem lesz több sansz az EB-re, szóval nálam fix, hogy marad.

 • WudigessBoi

  Én most inkább pozitívumként élem meg, hogy itt van, de nem is elsősorban ő miatta, inkább Costa miatt. Már egy ideje motoszkál bennem a kérdés, hogy a branyol képes lesz-e első számú csatárhoz méltó produkcióra az új szezonban is? Mert nekem kicsit sok volt 2015-ben – jó, oké, sérült is volt – a feszkókeltés és a mezőnybéli súlytalanság, miközben ritkán tűnt lehengerlő gólfelelősnek (pláne az első féléve tükrében). Persze Falcao sem kész termék (már), fel és be kell építeni. Szóval simán előfordulhat, hogy dilemmázni kell majd, hogy ki kezdjen, ki melyik sorozatban játsszon – akárcsak tavalyelőtt, amikor szintén nem volt túl markáns a hierarchia.

  • Didier90

   Costának azért nagyon vissza kéne esni, hogy ne legyen tuti az első helye.

  • itt 2 dolgot nem szabad elfelejteni Costával kapcsolatban: az egyik, hogy JM kivette mögüle a taktikát (jóval passzívabb, védekezésre épülő, kevés lőtt gólos, inkább clean sheetre építő verzió), a másik, hogy kifogytak mögüle az asszisztorok: Oscar és Fabregas.

 • myheartisblue

  Csak Neked Ositól 😀

  • Csak annyira, hogy a pályára lépés után megkérdeztem, vajon hová dugtunk el, fiam, mire visszakérdeztek, hogy miért, beálltál? No kérem, ennyire. Nem tudom, a büntetőn kívül értél labdába?

   • Amugy Fifaban is ez van az iranyitoimmal… must be some blackhole there…

    • myheartisblue

     Annyira gagyi, mikor ezt felhozza valaki, értem én, hogy jó játék, én is elismerem, de semmi köze nincs egy játékos teljesítményéhez. Persze Danny, no hard feelings, csak tényleg bénán hangzik, mikor valakik beszélnek egy játékosról, erre valaki előhúzakodik a FIFA-val… 😀 Amúgy meg fogjam be a pofám és ne okoskodjak mert ez egy blog! Egészségedre!

     • Ertem en, h a hangsuly a pien a szarkazmus nem jon at azzinterneteken keresztul, de most nem voltal okos:DDDD

      • Én nem mertem előhozni, így is a fél világ bolondnak, a másik fele buzinak tart, némelyek trollnak, tudomisén, de engem is kiborít, hogy – és most vonatkoztassunk el ettől a kommenttől – egy érdemi vitában érvként hangozhat el manapság még egy kocsmai vitában is, hogy bezzeg a fifában/pesben/akármilyen x footballmanagerben.. oké, most kékszívnek nem esett le a szarkazmusod, de sokszor én is harapok erre 🙂 arról már nem is beszélek, hogy a ki*szott youtubeon megpróbálok egy gólra rákeresni, és az első három találati oldal televan néhány hulladék pöcs fifában rúgott majd feltöltött góljaival..

       • Hat ez most sziven utott, hogy ilyen tenyleg van:D szerencsre ilyen velekedessel meg nem talalkoztam:D speciel full poennal szantam, ezek szerint nem mindenkinek jott at:)

       • Jah es ez a youtube videoknal tenyleg igy van rohadt idegesito! Amugy, ha a fifara alapoznank akkor Nathan Redmond es Lucas Piazon speciel a kovetkezo aranylabdaert harcolnanak, mert a jatekban brutal kurvajok:D

    • mentségére annyit, a PSG ellen nem irányítót játszott, Ázár ment középre, Quad és Will volt a széleken, Oscar Fabregas helyén játszott (volna).

     • Jah, akkor no excuse Oscar, a fifaban a ket CM-em mindig faszan teljesit!

 • kasata91

  Én adok egy 50-50% esélyt. Hogy csak kerék kötő lesz vagy hasznos csere ember.
  De az tuti hogy a Torres-es időkben az összes kezemet össze tettem volna egy Costa-Remy-Falcao opcióra befejező poszton. Nem sok csapat büszkélkedhet ilyen befejező csatárokkal. Ha a neveket megtöltik teljesítménnyel (vagy betliznek és Hazard ver 30 az a szezonban ) akkor elégedett leszek.

  • “De az tuti hogy a Torres-es időkben az összes kezemet össze tettem volna”
   Én már régebb óta is. Sajnos DD színvonala is kezdett hanyatlani az utolsó éveiben, és bár a BL döntőn még látszott, hogy a nagy meccsek királya még mindig, abban a szezonban már nagyon látszott, hogy koros a jó Didier. Utoljára igazán ütőképes csatársora a bajnoki szezonunkban volt Ancelotti alatt. Meg 14/15-ben. Kedveltem én Ba-t, és megkedveltem Eto’ot is, de azért a Costa-Remy-DD az volt végre a csatársor, amit egy top csapat megérdemel.

   • franky

    +1, nagyon régóta kellett már egy ilyen csatársor, de mondjuk 12/13-al összehasonlítva felfoghatatlan a kontraszt

 • thiemecsaba

  Amikor épp a lába előtt hevert a világ, mindenki őt akarta! Holott lehetett tudni, hogy még úgy is zsákba macska, ha nem egy kifutott szezonja volt, hanem mondjuk kettő! Akkor volt, hogy itt mindenki azon dilemmázott, hogy Cavani vagy Falcao kell nekünk?! No hát nekem pl egyértelműen Aguero tetszett volna a legjobban, de kettőjük közül is Falcao. Azóta Falcao csak lefele ténfereg a lejtőn, míg mondjuk az indián(Cavani) azért ott van a tűz közelében. De nem, most sem tenném a voksomat az utóbbira! Nem tudom miért, de szerintem még így is Falcao a jobb választás, nem feledve az anyagi oldalát a dolognak, ugyanakkor ami sokkal fontosabb, a JM faktort! Na most nem várok tőle egy egetrengető szezont, de egy erősen közepeset igen, a tudásához mérten!

 • emazohun

  Jó poszt
  Még a Monacoban sem volt rossz az a fél éve, de az a sérülés…
  Első gólját már meglőtte egyébként a tizenegyespárbajban a PSG ellen 😀
  Azért is bukott meg a PL-ben eddig szvsz, mert sokkal fizikálisabb, mint ahol eddig játszott
  A baj vele, hogy nem elég gyors ahhoz, hogy kompenzálni tudja alacsaonyabb termetét
  Pár meccsen láttam játszani csak a MU-ban,de mindig láttam benne, hogy nem kutyaütő, sőt, világklasszis, okos megoldásokra képes
  Nem rá épült a taktika,nem nagyon keresték a társak sem
  Januárig hasonló gól/perc mutatója volt, mint Van Persie-nek,de utána már alig lépett pályára a csapatban, és hát lássuk be, 85. percben becserélve nem lehet jó formában futballozni állandóan
  Mindent összegezve nem várok tőle világmegváltó játékot,de 10 góllal már elégedett lennék, persze nem sok játékidővel
  A csatárszekció remélem megtermel 35-50 gólt a szezonban, így jó esélyeink lehetnek

  • Nem a fizikalitas a baja, nekunk csak vert a szuperkupaban 45 perc alatt egy mesterharmast Cahillek kozt. Inkabb az, amit kesobb emlitesz a taktikarol, LvG összevásárolt egy csapatot, amiben sokszor jóformán a 11 játékosból De Gea-n kivul senki nem tudta, hol a helye, mi a dolga. Nem mérvadó a MU-s teljesítménye. Nálunk valszeg jobb lesz, jobb edző és szervezett csapat miatt, de ne várjatok sokat, mivel gyorsan frusztrálttá és meccshiányossá fog válni.

   • emazohun

    Nem egy erőcsatár,egy birkózós
    La Ligába jó volt,PL verekedős-birkózós stílusa nem fekszik neki
    Nem egy Agüero,senem egy Costa, a kettő között van szvsz

 • taybor33
  • várható volt, már JM is házakat ajánlgatott neki a Montreáli edzőtáborozás során 🙂

 • Ivanovics lett a vice-captain. Megérdemelte.

  • kasata91

   Ez a helyettes akar lenni ? Nem hallottam még ezt a kifejezést. (Hátha nem vagyok egyedül vele)

   • Idemitirjak

    Igen az!

   • Vice hazmester az biztos megvan, na ennyi 😀

 • kasata91

  Luis offösöl visszament Atletrikó

  • Blue One

   Pedig azt is bele akartam írni, hogy állítólag volt egy csavar Luis ügyben is, miszerint hirtelen több pénzt kértünk és megakadtak a tárgyalások. Így viszont biztosan érkezik valaki, a kérdés már csak az, hogy ki.

  • Hm, ez sem meglepő, kb kész tény volt már jó ideje. Érdekesebb, hogy kit szerválunk a helyére.

   • myheartisblue

    Előző poszt kommentjei közt bővebben kifejtettem, hogy Aaron Creswell vagy Danny Rose lenne az ideális opció. 25 éves angolok, és mind2 jó mutatókkal bír.

  • Remelem van opcionk jovore visszavenni :DD

 • Blue One

  Nem várt fordulat bal bekk ügyben. A hírek szerint közel vagyunk a
  Galata játékosáért, Alex Telles-ért. Eddig ugye Baba-t mondogatták. Nem
  tudom, hogy melyik a jobb, mert érdekes módon egyikükről se hallottam
  semmit. Nem ehhez vagyunk szokva egy igazolásnak, na mindegy.

 • Blue One

  Bízom Mourinho-ban. Ha valaki ki tudja hozni belőle a régi formáját, akkor az ő. Biztos vagyok abban, hogy ez a forma főleg lelki okokra vezethető vissza, csakúgy, mint a korábbi 9-esünknél… Mindenki bízni fog benne, segíteni neki. Az interjúból elég csendesnek, szerénynek, jó lelkűnek tűnt. (Kérdés, hogy a nyelvi nehézségek mennyire játszottak közre ebben.) Nyilván kell egy két jó mozdulat, gól is, hogy ő is higgyen magában. Talán nincs még olyan mélyen, mint Torres, vissza lehet őt még hozni. LvG nem nagyon törődik a játékosok lelki világával, simán átgázol akár korábbi játékosain is. Lehet, hogy a sérülése is közrejátszott ebben ki tudja.

  Érdekes módon azt is elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy felmerült a neve nálunk is anno, de nem volt lehetséges az ideigazolása. (Őszintének tűnt és korábban is hallottam vele kapcsolatban, hogy semmi beleszólása nem volt az átigazolásba anno.) Az is őszintének tűnt, hogy szeretne több évig itt maradni. Ilyen vételi ár mellett ez aligha lehetséges teljesítménytől függetlenül. Mondjuk az érdekes lenne, ha kevés játék ellenére is maradni akarna és mind az ára, mind pedig a mutatott játék jó lenne, bár ez nem valószínű forgató könyv. Az árral lenne a bökkenő még ha a másik 2 tényező teljesülne is.

 • Van valaki olyan erős/bátor, h fennmarad a bárka meccsig? Nekem felejtős :S reggel ötkor indulok NYH-ra…

  • Endy919

   Én most alapozok … ha nem leszek atom akkor tutiii

   • jó munkát! Asszem egyikőnk sem látja a meccset 🙂

    • Endy919

     Jó ez a házi szilva 🙂

     • oké, helyesbítek: egyikőnk sem látja a meccset 🙂

      • Endy919

       Noo .. van azért kitartásom! 😉

   • Idemitirjak

    Előző meccsel voltam ugyanígy, és meccs helyett utca bálon kötöttem ki, de jó szórakozást! 😀

  • Rammschein

   Én megpróbálok fentmaradni addig, bár a múltheti éjszakázás óta a bioritmusom kezd visszaállni, így nehezebb lesz. De holnap úgyis tudok pihenni… aztán kiderül, hogy bealszok-e vagy sem. :”D haha…Remélem nem lesz rossz meccs…Barca ellen úgyis rég volt már meccs, aztán őket utálom a legjobban. 😀

   • kitartást akkor kérem, és jó szórakozást, remélem barca verésben lesz részed. Tekintve, amit a MU ellen mutattak, meg is van rá minden esélyed 😉 tekintve, amit mi mutattunk a PSG ellen, nem biztos 😐

    • Rammschein

     Köszi… 🙂 majd megpróbálhatom összefoglalni röviden ha kibírom végig. 😀

     • kösz a nép nevében is előre, márha sikerül, úgy látom, Endyre nem számíthatunk, hogy társszerző lesz 😀
      Végülis, ha kibírod hajnal kettőig, onnantól már csak a srácokon múlik, hogy ébren maradsz-e… remélem holnap, mikor felcsapom a netet, azt fogom látni, hogy ‘José demolished Barcelona – Falcao scored a fantastic hat trick against old rivals in Chelsea 6-0 win thiller’ :))

      • Rammschein

       Haha vicces lenne, alapból jól indulna a holnapi nap akkor még hajnalban… 😀

       • Rammschein

        na MÉG ébren vagyok, kár hogy még több, mint 1 óra a meccsig xD

  • Idemitirjak

   Fél 1-kor keltem, szóval én biztos nézem! 🙂

  • myheartisblue

   hát mivel én 4.30hor kelek, úgy érzem lehetetlen véghezvinni, továbbra is keressük a kék hős szurkolót…

  • Én minden bizonnyal végignézem, ha gondolod, dobhatok egy összefoglalót, akár kommentként, akár posztként.

   • Endy919

    Ja

 • Endy919

  Brbasztam … varpm hnap sz elmenybeszamolot

  • Rammschein

   hehe, az a fránya pálinka 😛

  • tudtam én 🙂

   • Endy919

    De lezuhanyolztam hideg vízzel és megnéztem !

    Év szurkolója elismerés vagy valami ? 😀

    • az év idiótája esetleg.. berúgtál azért, hogy hideg vízzel zuhanyozz, és egy egész este munkáját tönkrevágd?! :))

     • Sirappa

      Csak azért zuhanyozott le, hogy még egyszer berúghasson:)

 • Idemitirjak

  Pasalic góllal debütált a Monacoban!

 • Endy919

  Veeeeeéeeeérjrm :O

  • Várjál Endy, mindjárt linkelek valami jót, hogy felébredj.

   • Rammschein

    Hehe, ha a Kékek a bárka ellen nem, lehet Endy jobb show-t fog csinálni, kicsit illuminálva? Mit szólsz Endy? :))

    • Endy919

     hadszóljooooon

 • Endy919

  no . megrértem , megnézem . tuuuuutiiiiii

 • Blue One

  Nah, most dőlt el, hogy belenézek a meccsbe. Kennedy-re voltam kíváncsi, de eddig kb a keretbe se volt. Most meg kezdő. Nyilván kölcsönbe megy, de rá kíváncsi vagyok, szóval belenézek.

 • Rammschein

  Egyelőre jó a Digi, 2 perce egy képet bámulok… 😀

  • Rammschein

   Fuck yeaaaaaaaaaaaah, nincs magyar kommentátor! :DDD Yess, végre valszeg kevesebb faszásgot mondanak.

   • Nekem hiányozni fog Egri Viktor infernális szakértelme, és mindig objektív meglátása.

    • Rammschein

     Kár högy a törpe nem játszik, felszánthatná a gyepet párszor. (Bocs Barcával nem tudok jóindulatú lenni) 🙂

 • Eddig több pontos pontrúgásunk volt a meccsen, mint a tavalyi szezonban.

 • GÁLA

 • Efra7

  Na az a nemmindegy

 • Ebben a gólban minden benne volt, ami egy klasszist klasszissá tesz.

  • Efra7

   Tudja milyen meccsen kell ezt csinálni 🙂

 • Endy919

  Eden fiam keresutbe szopatta őket . Barca whoooo ?

 • Kurta nagy védés!

 • Endy919

  Ezek a narancs mezben játszó fiúk nem tudják milyen rendezvényen vannak … 🙂

 • Rammschein

  Ez a Kenedy gyerek sem tűnik rossznak, Zouma is jól muzsikál… Cahill picit alszik (tán ő ragadt be, mikor les lehetett volna)… Elől pöppet lehetnének pontosabb is…
  De azért jobban toljuk, mint a Barca… ezt mutatja a gól is. 🙂

 • Endy919

  Ha 4el mennénk se szólhatnának a hobbitok.

 • Efra7

  Hazard ha így nyomja majd az Arsenal ellen is, akkor jó esélyünk lesz 🙂

  • Efra7

   már ha nem sérül le…

 • Efra7

  Hú, Costa, azt onnan oda, csúnya volt…

 • A Barcának nem szóltak, hogy betoltuk a buszt.

 • Endy919

  Costa a jó kurva nénikédet … amúgy ha így tolnánk a derbyken mint most akkor menne a zsebhoki egész éven .

  • Efra7

   Azért ez a Barca nem az A csapat, meg nem is tűnik úgy, mintha nagyon érdekelné őket az eredmény, de attól függetlenül biztató a játékunk ma.

   • Endy919

    jó de most van benne 7deci házi szilva szóval ne izélj … kurva jók vagyunk

 • Courtois eddig MOTM.

 • Efra7

  Kurt meg mindenhova leér, hihetetlen a pali…

 • Endy919

  Nem erre a Sergi Robertóra mondták hogy az új Xavi ? Tényleg nagyon jó . Már csak foccizni kell megtanulnia !

  • SzerdzsiRoberto szerintem nem az. Ő valami oldschool arc, aki eddig állítólag csak vkp-ként tudott hasznosat letenni az asztalra. Én három éve láttam utoljára érdemben, akkor a BL-ben gólt lőtt a Plzen vagy valami gyógyegér csapat ellen.

 • Efra7

  Mondjuk ez a Suarez se lett rosszabb a Barcában.

  • Endy919

   de jobb sem

   • Efra7

    Hát annál már nehéz jobbnak lenni, mint amit a Poolban letett. Nem mintha szeretném az urut.

    • Endy919

     Poolos formában már duplánál járna a díszegér

 • Most kapcsolodtam be, ki a 33-as?

  • Endy919

   KEnedy

 • Idemitirjak

  Csak nekem bassza a csőrömet ez a baratságos meccs nem adunk sárgát felfogás? 4-5 igéretes helyzet akadt meg utána rugással, visszahúzással büntetlenül. Pont, hogy a játékot ölik, illetve a játékosokat veszélyeztetik ezzel a buta felfogással.

 • Endy919

  Most akkor Kenedy a miénk vagy sem ? A Skyos faszi azt mondta hogy £6milkáért kukáztuk.

 • Endy919

  Totál kivolt játsza a barca védelem Costa meg kirúgja a parkolóba . Good

 • Efra7

  Na az gyönyörű gólpassz volt Azpi…

 • Endy919

  Azpiiiii .. nebaszálmá

 • Endy919

  Costa rég volt sérült yeeeeee

 • Endy919

  Jolvan Ramikám . Zenzo büszke lesz rád.

  • Miert erre a felkegyelmure jonnek ki a helyzetek?:D

   • Endy919

    Majd ha ver 20 gólt a szezonban fogtok pislogni kérem szépen.

 • Ha a palyan van cfc mezben ki az anyame lenne?:D

 • Efra7

  Moses megint nagyon jól szállt be.

 • Cahill javitott:)

 • Efra7

  Na egy ilyen szerencsétlen gólt mi is megérdemeltünk.

 • Endy919

  Masip nagyon jó kapus . Valdes fia ?

  • Te meg iszol?:D

   • Endy919

    Józanodok.

    • Akkor gyorsan tolts ra, lehet shoot-out lesz ennek is a vege

     • Endy919

      Áááá …. elfogyott a szilva a meggyet meg nem szeretem.

 • Gyerekek Chalobah a palyan volt a vegen beszarok.

  • Efra7

   Most esett le?

 • Igen:D kockas a stream, es le van nemitva.

  • Idemitirjak

   Cahillt váltotta a sérülésekor. Végén volt 2 szerelése egymás után 16on belül.

 • Endy919

  #verhetetlencsapat

  • Efra7

   Ezt mond a New Yorknak 😀

   • Endy919

    A red bull szárnyakat ad

 • Na ez is megvan, legalabb mindenki belotte a tiziz onbizalomnovelonek jo, de ez egy masodosztalyu b csapat volt, szoval kezeljuk helyen.

 • Idemitirjak

  Gyors játékos összegzés:
  Dicsérhető: Court, Moses, Fabre, Hazard(gólja miatt)
  Viszont Costa, Azpi, Ramires hármas egy nagy határ hadd ne folytassam volt.
  Többiek hozták az elfogadhatót.

  • Endy919

   Costának legszívesebben feldugnék egy egő gyertyát.

   • Idemitirjak

    Nem vagy egyedül, Torres leggyengébb korszakát idézte a kapu elött.

 • lamps8

  Csak egy pár perces összefoglalót sikerült megnéznem a meccsről, nem bírtam ébren maradni sajnos. Zouma nem tűnt rossznak, Costa pedig botrány a kapu előtt, aggódhatunk?
  3 játékos teljesítményére lennék kíváncsi, aki megnézte a meccset írhatna róluk pár sort. Falcao, Oscar, Kenedy. Köszönöm.

  • Endy919

   Falcap kapott kb 23 percet , volt egy ollózása amit kilőtt a holdra és kb ennyi . A tizeneggyest viszont kímélet nélkül bebaszta .

   Oscar játszott ?

   Kenedy kellemesen meglepett. Lehet , hogy lesz még belőle valaki. Lendületes erős fizikumú gyerek.

   • lamps8

    Kenedyről hasonlókat olvastam, Ronaldot és Romariot is felfedező scout ajánlotta Abranak egyébként. A többi nem túl bíztató. Falcao full Torres 😀 ő is erőltette az ollózást.

 • Na hát nem jött be a 6-0, de legalább nyertünk valahogy, ha más nem, eredmény, hogy a büntetőkkel való győzelmet jól gyakoroltuk 🙂

  Végigfutottam a kommentokat, de ha valaki tol egy összefoglalót, megköszönöm. Este igyekszem pótolni a meccset.

  • Rammschein

   Kürtó első félidőben jó nagyokat védett, akkor a csapat is “felnőtt” hozzá…Hazard gólja is szép volt, Cahill meg most olvasom, hogy a 2. miatt orrcsontját törte… A bárka 3. számú kapusa leosztott neki 1 maflást, nem kicsit….Olvastam még Mou papától, hogy Costa is belesérült 1 kicsit…akit Falcao váltott, mint lentebb írták kapott 1 kis időt, meg volt 1 ollózása, meg hajtott még állat…de ezen kívül nem sok momentuma volt…nekem még tetszett Willian meg Moses (az övé nagyon 🙂 ) játéka is, viszont Rami meg Oscar jól elvoltak tűnve…szerintem…Aztán Costa meg még 1-2 ember kontrából, meg úgy egyébként is olyanokat hagytak ki, mint anno Torres :”D (Ja, Ramiresnek is volt egy ilyenje)…A bárka a 2. félidőt jobban kezdte, aztán az utolsó 10 percét a rendes játékidőnek mi toltuk meg… a 11-esek meg hát, ők baszarintották el…meg Kürtő is érezte… 🙂 A védelmen még kéne Mounak csiszolnia, néha Harapós Suárez olyanokat megeresztett, meg volt olyan, mikor 5 ember mellől bombázott valaki (tán a 2. góljuk ilyen volt)…párszor volt lesen beragadás is… szal sztem a középpálya és a csatárok úgyahogy rendben vannak, Kürtő is jól tolja, a védelemnek meg kéne valami intravénás koffeint adni, hogy kicsit felébredjenek… azt nemtom mi a fene lesz, hogy Costa meg Cahill kicsit kidőlt, remélem nem vészes… Hát ennyit tudtam tenni Zenzo, hogy kedvedre tegyek :D… egyébként most keltem miután 4-kor lett vége :”D, pedig én hajnali gyerek vagyok. 🙂

   • Rammschein
   • thx. Ezért az egyért imádkoztam egyébként, hogy legalább a felkészülést csináljuk úgy végig, hogy ne sérüljön bele senki… majdnem sikerült.

    • Zola

     Azert a Barca nagyon korrekt volt alapjaban veve,ezt Mou meg is koszonte.Ha megfigyeled Hazard goljanal,csak moziztak,tetmeccsen bedaraltak volna mint a fost.Teljesen partnerek voltak abban,hogy jatszanak egy jot,kiprobalnak formaciokat,de nincs durvulas.Egyedul Cahill esete volt durva,de ott meg o volt a fasz,minek ugrott olyan kuva magasra…..;-)

     • nem láttam még a meccsből egyetlen percet sem, majd este talán..

  • Blue One

   Első félidő elején mi akaratunk érvényesült jobban. Egy pontrúgás után Zouma fejesét védte óriási bravúrral a kapus majd Maticnak is volt egy helyzete, de az les volt. Ettől függetlenül 2 veszélyes pontrúgásunk is volt. Az egyenlítő “gól” (szerintem nem volt bent, nem is értem, hogy a bíró miért adta meg. Ha nem látja biztosan márpedig kizárt, hogy látta volna, akkor miért ítéli meg.) nagy védelmi hiba után született. Utána nekik is voltak helyzeteik, de TBO bravúrra védte az összeset is, még a patkányt is. Ezt ő persze nehezen viselte és jött a szokásos hisztis fejcsóva. TBO egyszerűen csak rámosolygott/kinevette, hatalmas volt.

   A tempó bari meccshez képest magas volt és kemény belépőkből sem volt hiány. (Kenedy szerintem a földön lévő játékosba is “belerúgott” egy picit, de ez mondjuk nem belépő után volt. Kemény belépőt kellett elviselnie Mosesnak. A balf*sz védő hátulról páros lábbal szállt bele majd színészkedést reklamált, Moses-t kérdőre vonta…Ha jól láttam a sportszára ki is szakadt Moses-nak ilyen Hazard módra…)
   A játékosok nagyon ott voltak fejbe. Erre jó példa, amikor kaptunk egy szabadot(amiből végül Oscar kapufát lőtt) ráadásul a 16-os vonalától nem messze Costa kivételesen nem a balhézás céljából pattan fel, hanem azért mert látta, hogy Hazard beindul és egy gyors szabadot akartak. Másik pedig Falcao nevéhez fűződik, aki a kapust akadályozta, hogy ne tudjanak minket leindítani. Tettének értékét növeli, hogy nem a kapus mellett állt és úgy jutott eszébe, hanem tudatosan ment oda és szerintem ez nem a taktika része volt, hanem egy gyors felismerés, bár Mourinho-nál nem lehet tudni, minden részletre figyel. 😀

   A letámadásunk meglepően jó volt, sokszor labdát szereztünk ebből és ezalatt nem az érthetetlen rossz passzokat értem, amiből szintén volt pár. Felforgatott csapattal játszottak, sörmeccs is volt, szóval nem tudom, hogy ebben s sikerünkben mennyire volt benne az ő esetleges kudarcok. Egészen utánpótlástól ugyanazt a játékstílust játsszák, mint a nagyok szóval ez pedig a mi sikerünket erősíthetné, de tényleg nem tudom mit higgyek. Ami viszont nagyon tetszett, az a kontra játék. Végre nagyon direkt játékot játszottunk, egy-két passz után már ment is a kiugratás. Ebből volt Costának egy (kihagyott) ziccere és Hazard ziccerét les miatt megállították (tévesen), az is helyzet lett volna. Remélem ez jellemző lesz ránk, mert eddig nem volt az. Volt még egy helyzet, ami a védő mentett, de ha elmegy a labda, akkor ismét egy ziccer lett volna. Ez 3 ziccer, csak ebből a játékstílusból. Ezzel a mennyiséggel nem egyet, de akár 3 meccset is el tudunk dönteni! 😀 (#bus). A bajnokságban a city ellen is jól jöhet ez a fegyver illetve a 2 labda őrült csapat ellen is.

   Hazard meg egyszerűen zseniális. Szóló gólja fantasztikus volt. Ha ő nem kap aranylabdát, akkor nincs igazság. Egy emberből meg bohócot csinált a szögletzászlónál. Matic meg 3 ember közül is kihozta a labdát, csak úgy néztem. 😀

   Psg meccsre azt mondták, hogy jó. Ez a meccs nem volt rosszabb annál az biztos, sőt… mondom ezt úgy, hogy nem láttam a psg meccset.

   Rendbe volt a csapat, élesek voltak a srácok, kondi is megvolt. A mecset látva és a korábbi véleményeket látva nem tartok a CS-től. Azt az egy védelmi hibát leszámítva, amiből gólt kaptunk egy tétmérkőzésnek is elment volna a meccs.

 • kasata91

  Nyilván mindenki képben van, de akkor is hatalmas:

  „Ha jobban belegondolunk, mi vagyunk José Mourinho takarítói, állandóan az ő »szemetét« próbáljuk eltüntetni” – mondta nevetve a La Regionnak Rafa Benítez felesége, Montserrat Seara.

  José Mourinho így reagált Benítezné szavaira.

  „Minden tiszteletem az övé, de azt hiszem a hölgy kissé össze van zavarodva. A kedves férje a Chelsea-nél Roberto Di Matteót, a Real Madridnál pedig Carlo Ancelottit váltotta, nem engem.”
  „Az egyetlen klub, ahol Benítez engem követett, az az Inter volt. Ott hat hónap alatt tönkretette Európa legjobb csapatát”
  „Bizonyára azért van velem elfoglalva és azért beszél rólam, mert rengeteg a szabadideje. A tanácsom az, hogy kösse le magát és szánjon több időt a férje diétájára”

  • Rammschein

   xD pont eggyel lentebb linkeltem be, még mindig szakadok rajta. 😀

  • nagy pacsi ezért a nyilatkozatért :))

  • WudigessBoi

   Így jár, aki az oroszlánt piszkálja:)

  • myheartisblue

   Ez a beszólás még Espumisannal sem megy majd le dagadtéknak! 😀 😀 😀

  • Blue One

   Imádom Mourinho nyilatkozatait (is). Mindig tudja mint kell mondani. Olvasva a nyilatkozatot az jutott eszembe, hogy ez nem is durva beszólás. Az utolsó 2 mondat az, ami miatt nagyon jó! 😀 Ha ilyen ostoba a nő, minek nyitja ki a száját?

 • Costa állítólag nem lép pályára vasárnap. Falcao vagy Rémy?

  • kasata91

   Remy! Középen Willi, jobboson Moses! Blackpowa’ ! 😀

 • salsal

  Ahogy én olvastam, Cahill orrtörése még nem biztos, és Costa sérülése sem komoly, de lehet csak lemaradtam a legújabb fejleményekről.

  • Ha Costa serulese nem is annyira komolynak mondhato, maga a teny komoly, mert tobb honap pihenes utan, megint elojon, szoval kurvara nem ugy nez ki, h lehet egy tiszta szezonja. Ennek a combhajlitonak valami komoly baja van sajnos..

 • Amúgy Mikelről vannak hírek? Már egy hónapja terítéken van a távozása, de még semmilyen hivatalos ajánlatról van érdeklődésről nem olvastam.

  • Marad, nyilatkozta.

  • kb harmadik éve minden nagyobb török klubbal összehozták, idén az Inter volt még terítéken, meg a pénzesvilág sivatagfoci, de hivatalosról én sem tudok, egy pár napja pedig lenyilatkozta, hogy JM azt akarja, maradjon, ő maradni akar, tehát marad.

 • Nezve tegnap Pedro-t es a mi jobb oldalunkat, hat nagyon kene egy ilyen jo jatekos oda. Most nem igazan ertem Jose miert centizi igy ki az idenyt, nem is draga siman el lehetne hozni es iszonyat nagyot lenditene rajtunk.

  • franky

   Willian, Traoré, Moses, Cuadrado, Kenedy, ha kap munkavállalási engedélyt, ezek a jobbszélsőink. Bízzunk az új meg a régi-új fiúkban.

   • Traore, Moses, Kenedy, mind oke feltorekvo tehetsegnek, avagy Moses egy jol beszallni tudo csere, de nekunk world class szint kell. Willianrol hadd ne ismeteljem el szazadjara a sztorit… Nem errol van szo ertem, amit mondasz, de hiaba van 4 kozepszerunk, ha hianyzik onnan 1, aki azt teljesiti, ami nekunk kell. Nincs benne meg a zX faktor, nekem nem jott at 😀

    • Endy919

     De ha világklasszisról van szó , hogy kerül a képbe Pedro ? 🙂

     • franky

      +1, egyébként meg azért írtam, mert José szavaiból az jön le hogy Traoré és Moses is marad, nem mennek kölcsönbe. Moses cserének kiváló, Willian meg már egy komoly riválistól is jobban fog teljesíteni(februárban szerintem zseniális volt amikor megjött a seggére Cuadrado). Traoréban pedig én nagyon bízok, sokat várok a sráctól.

      • Traorét én is nagyon szívesen látnám a nagyoknál, ahogy Mosesre is nagy szükség lenne, ő elől olyanokat mer meghúzni, amit a biztonságosan cselező is passzoló Willi nem tenne meg.

     • Elobb az, mint Willian:) Ha nem lenne Ekkora sztarparade a barcaban az lenne. Raadasul egyelore a Messi+Pedro paros volt egyelore a legtermekenyebb a barcaban, pedig volt es van jo par jatszotarsa a kis manonak.

      • Blue One

       Ugyanolyan futóbolond, mint Willian csak neki nem a haja, hanem a bajsza jellegzetes. 😀 Köze nincs a világklasszis szinthez.

       • Nagyon nem igy van, de mind1 nem erdemes belemenni, ha ennyire nem latjatok a kulonbseget, ti csak erzelmi alapon beszeltek, mert barcas meg hogy nez ki:D istenem…

        • Blue One

         Pont úgy van, ahogy mondom: egy futóbolond. A világklasszist jelzőt pedig SOHA az életben nem fogja még megközelíteni sem.

    • Világklasszisok közül egyedül Bale lenne oda elérhető, de rá nem fogunk kivágni 110 milliót csak úgy.

     • Pedro nem rosszabb, mint Bale egyelore tobbet ert el es tobbet tett le az asztalra, raadasul elerheto es olcson viszonylag.

      • Pedro szerintem egy amolyan jobb iparosa a Barcának. Vannak jó meccsei, azokra jut ugyanannyi gyenge, de meghatározó nem tudom, melyik idényben volt utoljára.

       • Nem sok la liga meccset neztel az elmult evekben ezek szerint. Ha jatszott es ez itt a lenyeg, mert csere mar joideje, akkor az egyik legjobb volt mindig. Ahogy irtam, o a legeredmenyesebb Messi-vel parban asszem. Iparosnak semmikep nem mondanam, taktikailag es passzjatekban joval magasabban kepzett es felkeszult, mint Hazard-on kivul barmelyik szelsonk.

        • Messivel a legeredményesebb, de mióta van már ott? 10 éve lassan? Ez önmagában ne legyen már érdem, mikor a többi támadó fele ennyi időt nem töltött ott. Az, hogy mindig az egyik legjobb volt, ha játszott, barokkos túlzás. Pedig egy jó iparos, és nem azért iparos, mert nem jobb Cuadradonál, hanem mert rá építeni hosszútávon nem lehet. Nem képes konstans módon jó teljesítményt nyújtani. Vannak jó meccsei, azokra jut ugyanannyi feledhető. Világszinten sosem volt klasszis, éppen a világklasszisok mögött padozott tavaly, ameddig azok bezsebeltek mindent. Martino alatt is jól látszik, hogy mennyire hullámzóan képes játszani.Villanova alatt is megesett, hogy a gólja után valami 15 meccsig nem talált kapuba. Talán legutóbb Guardiola alatt volt ténylegesen kiváló idénye, az sem ma volt.

         • Most vagy hulyenek nezel vagy te vagy az:) nem overall stat ez hanem per szezon mesterem.

          • Mármint az eredményessége Messivel összevonva?

  • Ja es Kekszivnek uzenem, hogy megveszem Pedrot a Fifaba es meglatjatok, hogy tobb golt fogok vele rugni, mint Wilmossal!!!

   • myheartisblue

    Fél szezont sérült lesz, utána meg a londoni időjárásra panaszkodva továbbáll a Fifacskadban 😀

 • gorkaf78

  Apdét Stones-ügyben: a skybet-en 1/2-ről 2/7-re esett az odds, hogy jön Londonba, tehát egyre valószínűbbnek tartják a fogadóirodánál az átigazolását.

  • Blue One

   Ennek ellentmond az a nagyon friss hír, hogy a 25 milliós ajánlatunkat is elutasították.

   • gorkaf78

    Ez a játék része. Tudják, hogy többet is kérhetnek érte, és tudják azt is, hogy a Chelsea ennél többet is hajlandó fizetni. Ha a színfalak mögött Stones-sal már megegyeztek (remélem, így van), akkor már “csak” az ár a kérdés, gondolom ezért is csökkent az odds.

    • Blue One

     Tudom, hogy ez a játék része, tovább fogjuk még ostromolni. Az odds elég kicsi, ez meglep. Everton elég elszántnak látszik, de lehet, hogy csak 30 millióig lesznek azok… A játékossal nem egyezhettünk meg, de vele nem lenne nehéz. Előbb a klubbal kell megállapodni, ha nem így teszünk akkor könnyen “büntetés” sorsára juthatunk, mint a legutóbbi ellenfelünk. Ki tudja, lehet, hogy erre hajtunk, Amúgy se akarunk nagyon senkit venni, így mindenkit papíron leigazolunk, mert nekünk adják el a klubok a játékosokat, mert mi vissza adjuk őket egy ideig 😀 Komolyra fordítva a szót, nem kéne játszani a tűzzel, Martinez-nek az se tetszett, hogy valakiért ajánlatot tettünk… Ha ezt megtudja úgy felnyomnak minket, hogy az nem igaz. Egyébként jelenlegi fizetésének háromszorosát adnánk neki ha minden igaz, nem hiszem, hogy sokat kéne győzködni emiatt.

     • gorkaf78

      Szerintem naivitás azt hinni, hogy ekkora horderejű átigazolásoknál nem egyeznek meg előre a játékossal v. az ügynökével. Lásd a Sterling-ügyet: a srác pontosan tudta, hogy feszítheti a húrt a Liverpoolnál, mert van egy kérője, aki bármennyi pénzt megad neki is és a volt klubjának is. Gondolom valaki a Chelsea-től is felhívta már Stones menedzsmentjét, és ott meg pontosan tudják, milyen komolyak a kérő klub szándékai, és hogy a játékos is mit szeretne. Ez kőkemény üzlet, itt nincsenek szabályok, ha valaki akar valamit, az el is éri. A témában egyébként ajánlom Ibrahimovics könyvét, ott lehet olvasni, hogy az ügynöke (Raiola) hogyan zsarolta és fenyegette Zlatan aktuális klubját, ha valami nem úgy ment, ahogy ő szerette volna.

      • Blue One

       A játékossal való megegyezés az esetek nagy részében formalitás. Ilyen fiatal játékosoknál aztán pláne. Annyiban lehet érdeke megegyezni a klubnak előre a játékossal, hogy ha dűlőre jut a klubbal ott már nyeregbe van. Ellenkező esetben kicsit a játékos van jobb pozícióban hiszen joggal gondolhatja azt a klub, hogy inkább kicsit engedek a játékosnak, mert már csak vele kell.

       Persze óriási üzlet ez, ezzel tisztában vagyok. Nem tudom, hogy betartják-e a szabályokat illetve, hogy azokat egyáltalán hogyan ellenőrzik.

       “Stones menedzsmentjét, és ott meg pontosan tudják, milyen komolyak a kérő klub szándékai, és hogy a játékos is mit szeretne.”
       Ezt nem nagyon értem. Mindenki tudja, hogy komolyak a szándékaink, ezért nem kell előre odacsörögni. A játékos meg pénzt és perceket akar.

       A legjobb példa erre Falcao Monacoba igazolása. Volt valami nagyon jó cikk, hogy kb semmi beleszólása nem volt a transzferbe annyira üzlet volt az egész!!

       • gorkaf78

        Oké, hogy világosabb legyen, mire gondolok, és szerintem hogy is zajlik ez: ha én egy klubvezető vagyok, és végre szeretnék hajtani egy átigazolást, a következőt tenném: felhívnám az adott játékos ügynökét, és megmondanám neki, hogy abban a pillanatban, amint leigazolom a játékost, az ügynök kap x millió eurót/fontot. Itt kezdeném. Az ügynök ezután behülyítené az adott játékost, hogy ez a klub nagyon akar téged, sok pénzt kereshetsz, stb., annyi a dolgod (a játékosnak), hogy mondd meg a jelenlegi klubodnak, hogy el akarsz igazolni. A játékos, ahogy halad előre az átigazolási időszak, egyre jobban hisztizik, hogy engedjék el, megtagadja az edzést, stb., így a klubja “megszorul” kénytelen lesz meghallgatni az ajánlatokat, annyit tehet, hogy megpróbál minél többet legombolni a vevőről. A Sterling-féle átigazolás pl. így zajlott le szerintem.

        • ajánlom nektek is, amit fentebb linkeltem sky-os cuccot, abban jól le van írva a dolgok menete. Már persze, amit a nyomdafesték is elbír 🙂

        • Blue One

         Értettem eddig is és valóban legendásak ezek az ügynöki díjak. Willian esetében állítólag az ügynöke hülyítette be, de mikor a legkelendőbb futballistánk ügynöke azt ecsetelte, hogy miért volt jó döntés Oroszországba igazolni( hogy akkor majd ott mennyit fejlődik és onnan vissza tud jönni a top bajnokságokba… a hírhedt orosz bajnokság, mint “ugródeszka”…nah persze…jah nem mellesleg gondolom jobb európai csapatok is hívták, szóval nem értem miért kellett volna bizonyítani, nah mindegy befejezem, mert nemhogy ennyit, de még egy szót sem érdemel), akkor például pont ez jutott eszembe…

         Az a takony egyébként BR miatt ment el. Ha BR ment volna akkor ő marad állítólag, de miért hinnénk neki. Nem kellett neki semmilyen telefon. Tudta, hogy akarják, és az ügynöke is jó pénzt kaszál vele.

         Biztos vannak ilyen esetek is,de remélem, hogy nem megy így a dolog. Akkor inkább blöfföljön az ügynök, hogy másik csapat több ügynöki díjat ad nekem, ezért inkább odaviszem. Vagy egyszerűen csak mondja meg, hogy ennyiért hozom ide, ha nem adtok nekem ennyit, akkor eladom másnak.

      • Blue One

       Feltételezem, hogy egy harmadik ajánlatot is fogunk tenni Stones-ért, ami 30+ millió körül fog mozogni valószínűleg. Ha egy emberért három ajánlatot is teszünk, bombázzuk a klubbot ajánlatokkal, akkor szerintem mindenfajta telefonálás fölösleges. Tisztán látszik, hogy nagyon akarjuk a játékost.

      • Blue One

       Valóban kőkemény üzlet! 😀 Jelen esetben úgy látszik nem 6, hanem 12 hónapra előre gondolkodtak… 😀

       http://www.goal.com/en-gb/news/2892/transfer-zone/2015/07/29/13995272/how-mourinho-stopped-costa-joining-liverpool

  • Blue One

   In the last hour there have been significant steps forward (despite the attempts of ‪mu ) by ‪CHELSEA for John Stones.

   • Blue One

    30-35 millió lehet, vagy több bónuszokkal együtt. Állítólag az Everton már kinézte magának Dragovi-ot of Dynamo Kiev-t, mint lehetséges utódot.

    Ha megint 5 millióval növeljük a tétet, akkor az már valóban 30 lesz.

 • Blue One

  Imádom mikor Mourinho ugyanazt mondja, mint én csak később. 😀 😀 Múltkor egyik hozzászólásomban a védőkről írtam, hogy kéne még egy fiatalabb, erre később láttam a nyilatkozatát. Valamelyik nap Falcao-ról írtam, erre most olvasom ezt:

  Mourinho: “It is not, for sure, a physical problem. So if it’s not physical, we can make Falcao score goals again.”

  (“We analysed Falcao’s condition before we made a decision. Our doctor had real work to investigate all of that.”)

  • WudigessBoi

   Egyébként szerintem biztató, hogy Falcao megkapja az első tiziket (az meg főleg, ahogy bevágja őket). Remélhetőleg érzi a támogató közeget, helyreáll a töke és nem sül be a szezon elején.

   • Blue One

    Ez a lelki terápia része. Ezzel is próbál segíteni neki. Igaz, hogy csak barátságos meccs, ugyanakkor egy gesztus: számítok rád, bízom benned stb. Csapattársakban, szurkolókban is kialakul az a kép, hogy tevékeny részese a sikereknek.

    Nagyon elszántan lépett pályára, az biztos. Bízom benne, hogy magára talál. Pár korai gólt sokat segíteni neki. Arról a félollós megmozdulásról nem is beszélve. Most, hogy egyre több részletet megtudunk az átigazolási munkálatokról, azt gondolom nem volt hülyeség idehozni. Ecseteltem már, hogy mi szólt az ide hozatala mellett, nem ismétlem önmagam. Visszatérve Mournho-ra ezért mondtam azt, hogy én maximálisan megbízom benne. Valami terve volt vele, ezért hozta ide. Anyagi része a dolognak megoldva, hiszen alig fizettünk érte valamit. Legrosszabb esetben lesz egy rossz szezonja, de legalább az árban nem lesz Torres 2.0 ezt már biztosan kijelenthetjük.

 • Blue One

  Jose Mourinho says he will be patient on adding to his squad despite
  outlining his transfer targets to the Chelsea board six months ago.

  SIX MONTH AGO? :O Az igen…

  • salsal

   Édekes dolog ez, nyilvánvaló, hogy Mounak meg voltak a tervei az igazolásokat illetően, inkább peches a csapat. A célpontok vagy maradtak a régi csapattal, vagy máshova mennek. Valamiért most nem “vonzó” ide jönni.

   Persze, nem is kapkodunk össze-vissza, nekünk nem most kell csapatot építeni, de tényleg zavaró, hogy gyakorlatilag szinte senkit nem tudtunk leigazolni eddig. 🙁

   • ” inkább peches a csapat…. Valamiért most nem “vonzó” ide jönni.”

    Ez nem is pech, vagy vonzás kérdése. A Chelsea egyértelműen angol bajnoki és BL esélyes, és hát igazából trófeaesélyes. Viszont ez a csapat most egyben van, ezt a “hülye” is látja, JM pedig a kezdőre építi az életét, onnan pedig egy olaszban remek, jó Vb-t futó Quad, vagy egy konkrétan világbajnok Schürrle, egy Mata, egy KdB, egy Luis hullott ki – vagy be sem került – mostanság, és akkor még a Lukaku-féléket nem is említem. Megharcolni a kezdőért egy bármire képes csapatban? Egy újonnan épülő londoni-galaktikus részévé válni, jövőt építeni? De, ez vonzó, az egyik legvonzóbb dolog… tavaly, vagy jövőre. Eb évben nem az. A jelenleg piacképes játékosok vagy EB kerettagságra, vagy pénzre hajtanak (+ügynökeik+aktuál klubjaik). Tekintve a Chelsea utóbbi évek igazoláspolitikáját, a pénzre nincs esély (ez a Chelsea MOST nem tett volna le ötvenet Sterlingért vagy harminckettőt Bentekéért, és amit a City v a Pool fizet nekik hetente, azt sem kapták volna meg), az EB-hez pedig fix kezdő kell, szóval ez is bukó.

    És akkor még nem is mondtam, bár a fenti sorokban rejtetten ott figyel: baszomjó csapatunk van, és nekünk nem sürgős.. 😉

   • Blue One

    Nem gondolom, hogy bármi oka lenne annak, hogy nem igazolunk. Ha valakit nagyon meg akarnánk szerezni, akkor megszereznénk. Willian már orvosin is volt ( nem nálunk 🙂 és mégis nálunk kötött ki. Ez a féléves előre gondolkodás sokkolt, ezért írtam csak. Durva, hogy ennyire előre tervezünk.

    Nem értem miért nyavalyog itt mindenki. A vélemények alapján úgy jön le, mintha valami loser csapat lennénk, akit mindenki beelőz. Te is kimondtad, hogy nem kell csapatot építeni. Te kit vennél és hova? Mert ha végig veszed az angol riválisok igazolásaid láthatod, hogy nem maradtunk le semmiről.

    Mu megvette Depay ( nálunk ott Eden Hazard játszik…), Schweinsteiger-t ( tele van a középpályánk, nem is illik a profilba egy 30 éves játékos), egyedül Schneiderlin-nél lehet elgondolkodni, hogy esetleg ő ide. (Vettek kapust is. Mi megvettük Begovicot)

    City megvette a kis takonypócot ( ugyancsak Hazard nevét tudnám mondani…), Delph-t ( RLC nulla fontért ugyanazt megcsinálja), meg vettek egy fiatal angolt, akinek a nevét nem tudom.

    Pool pedig felvásárolta szokásához híven fél Angliát. Angol Kabát Petit megvették (Costa, Remy, Falcao), Firminho (még mindig Hazard), Milner ( RLC-t tudnám mondani ismét vagy Ramirest akár :D), Clyne (Vice Captain esetleg Azpi), illetve megvették Bentekét annyiért mint Costát…

    Arsenal meg Cech-n kívül nem vett senkit.

    Ennek fényében kérdezem, hogy kiről maradtunk le?

    Kezdő csapat megvan. Jó minőségű, elsősorban padra szánt embereket kell találnunk. Nem egyszerű. Luis távozásáig nem is volt mozgás, ergo nem kellett senkit pótolni. Mourinho kapus posztot leszámítva mindenhova egy ember érkezését jövendölte. Ha igazat mondott, akkor már csak egy védő kell. (Stones?) Illetve Luis miatt még egy, de ezeket a számokat az alaphelyzetre értette, amikor nem távozik senki.

    • Sandic

     “City megvette a kis takonypócot ( ugyancsak Hazard nevét tudnám mondani…)”

     Hát azért a jobb szélre nem Hazardot illik mondani, hanem Williant, Cuadradót, Mosest. Ugye, hogy másképp hangzik 🙂

     • Blue One

      Igazad van, de a takonypóc az bal szélen játszik, ott ahol Hazard. Cuadrado helyett sok más embert el lehet képzelni, de Willian-nal nincs bajom. Oké lőhetne több gólt, de ez van. (Nem lő sok gólt, de ha igen, azt is a 89. percben lövi, amivel létfontosságú 3 pontot zsebelünk be… 😀 ). Ennek ellenére messze a legjobb csapat voltunk. Miért kéne mindenkinek gólt szerezni? Arról nem beszélve, hogy kb mindenki betalált a csapatból, ami szintén nagy szó.

      Igazad adok Mourinho-nak Moses ügyében is. Ismeri a PL-t, sokat fejlődött, erős és illik az elképzelésekbe ( és még lehet, hogy HG-nak is számítana!). Kit igazolnál jobb szélre?

  • pont van a skyon egy érdekes olvasmány az igazolások lefolyásáról, kicsit (skyhoz képest) hosszabb cucc, de érdemes elolvasni.

   http://www.skysports.com/football/news/11095/9921213/how-a-transfer-works-from-the-scouting-to-the-signing

  • emazohun

   Szép is lett volna,ha ideigazol

 • ööö ehhöem :)) azért a .com-on is vannak vicces arcok. Vaaagy, csak én látok már meg mindent, amit nem kéne? De ez a kép, ezzel a címmel… (már a cím önmagában is..)

  :DDD

  • Hat ez biztosan nem veletlenul szuletett meg igy:D

  • myheartisblue

   nefélj nem vagy egyedül, én is kiszúrtam 😀

 • Idemitirjak

  Kenedy!
  “We have conditions to get him a work permit because we want him,’ said Mourinho. ‘We don’t want him to go out on loan, I think we have what the rules demand to get him a permit.’
  Azért ha Mout meggyőzte pár edzésen és egy felkészülési meccsen az elég biztató.

  • lamps8

   és akkor Traoréval mi lesz? vele kapcsolatban is nyilatkozta már h mindenképpen marad

   • Idemitirjak

    Sehol nem írnak mást, szóval ő is marad elég nagy eséllyel.

 • SpecialOne10

  Az lenne a kérdésem hogy Traoré vagy Kenedy ha betöltik a 21 et és addig itt maradnak, valamelyikük kaphat HG státuszt?

  • Ha jól tudom akkor kap valaki HG státuszt, ha 18 éves kora előtt 3 évet a csapatnál volt.

   • SpecialOne10

    Jaa én úgy tudtam hogy akkor ha 19 és 21 éves kora közt angliában játszik azért így kérdeztem

    • Én így olvastam anno:

     How is the “homegrown” thing working?
     .

     1st July 2013 – comes to the club aged 15.
     1st July 2014 – trained for one year. He is now 16.
     1st July 2015 – now he’s trained for 2 years. He is now 17.
     1st July 2016 – now it’s 3 years and he is 18.

     • Idemitirjak

      Traoré 15 évesen jött a klubhoz, szóval ő hg?

      • Ő könnyen lehet az, mert még több, mint 3 évet az ifiknél is volt.

   • ez csak az új szabály szerint lesz így. Jelenleg “21 éves kora előtt legalább 36 hónapot volt angol vagy velszi csapat igazolt játékosa” – így szól a szabályzat.

    Az új HG szabály lesz majd az, ha bevezetik, hogy 18 éves kora előtt 36 hónap.

    • Akkor ebből Kenedy így is kiesik, Traoré meg ugyanúgy HG-nak számít. A lényegen nem változtat a dolog. Februárban már 20 lesz a brazil.

     Egyébként eddig elég nagy hangsúlyt fektettünk a HG-kra.
     Begovic, Moses, Traoré, Loftus-Cheek(idény végével). Eddig durván megdupláztuk a tavalyi idénykezdeti HG-k számát.

     • “megdupláztuk a tavalyi idénykezdeti HG-k számát”

      na most ez azért annyira nem volt nehéz 🙂

      • Nem, de legalább készülünk mi is a változtatásokra. Még ugye Blackman is idény közben került fel a nagyokhoz, előtte a non-HG Schwarzer volt a harmadik számú. Azért egy év alatt elég szép átformálás ez eddig. Egyedül legelőre nincs HG-nk, de a Brown-Solanke-Bamford tengelyből egyben bízok, hogy bekerül.

 • Ma este Soton – Vitesse EL meccs, jopar chelsea srac lesz a palylan remelhetoleg! En Brownra vok elsosorban kivancsi

 • SpecialOne10

  Chelsea are prepared to bid up to £30m with a series of add-ons for Everton defender John Stones, according to the London Evening Standard.

  Chelsea failed with a new £25m bid for Stones on Wednsday,according to Sky sources.

  The champions’ second offer is a £5m improvement on their initial bid, but Everton have again refused to do business.

 • Zola

  „Diego Costát Oscar segítette a beilleszkedésben, így érkezése után is ő vezette körbe, és mutatta be a csatárt a társaknak. Costa csupán ezt a nyolc szót mondta, amikor először kezet fogott John Terryvel. »I go to war. You come with me.« (Háborúba megyek. Jöttök velem.)” – olvasható az Art of War című könyvből kiszivárgott oldalon.,
  Nem hazudozott……:-D

  • Endy919

   Nem hiszem . Ennyit még most sem tud angolul 😀

   • ja, valahogy ez úgy hangzott Costa angoljával:
    “oláolá si ombres, eee olá, pronto, yippa-yippa, rapidamente, andere, guerra, che guevara, los lobos, olá”

    • Zola

     Valahol olvastam,hogy a testverei mindig elvertek focizas kozben,azert ilyen buta ha kimegy a palyara.Neki ez tenyleg haboru,ugyis jatszott ebben a szezonban.Foglyokat nem ejtett.:-)

     • Blue One

      A verés tényleg igaz, de a következmény más. Elmondása szerint a verések miatt alakult ki ez a stílusa. Egyébként meccsen kívül teljesen más. Játék közben agresszív és sokan megkérdőjelezik a szellemi képességeit is, de interjúk alkalmával meg fülig ér a szája és a hírek szerint ő a legviccesebb forma az öltözőben. 😀

      • Zola

       Nem erzekelem a kulonbseget a te allitasod es az enyem kozott.Ugyanazt allitjuk.Ha kilep a palyara akkor szemelyisegcsere,agy elborul,mindenkit bedaral.amugy jofej…..:-)

       • Blue One

        Hülye jelző használata volt akkor zavaró 🙂

   • Blue One

    Ő is tolmácsot kért 😀

  • 🙂 és lő, és gól.

   • Egyébként én elsőre azt hittem, hogy Luis viszi ki a pizzát 🙂

 • kaboca09

  Pici Off.
  A stadion és a trófea is gyönyörű.
  Az érzés pedig megfizethetetlen.

  • túrázott, kérem? 🙂

   • kaboca09

    Igen, és fantasztikus volt.
    Ha egy picit később érkezünk Londonba, akkor a Fiorentina elleni meccset is eloben láthattam volna.
    De arról éppen lemaradok.

    • Blue One

     Élménybeszámolót kérnénk! 🙂

     • kaboca09

      Röviden összefoglalva a mai a hetedik napunk Londonban, család elment az állatkertbe, én és a leendő sógorom elmentunk a stadionhoz. Reggel interneten foglaltunk jegyet(így olcsóbb is).
      1 órával hamarabb érkeztünk, így a pénztáros atirta korábbi idopontra a jegyet.
      Indulasig folmentunk a múzeumba, de öt perc múlva mehettünk is le, kezdődött a túra.
      Be a stadionba a jobb sarokban ültünk le, rövid előadás, persze folyamatos fotózás, majd következett az interjú szoba, az idegenbeli öltöző, ami azért elég egyszerű volt, majd a hazai öltöző.
      Nevtablak a szekrény ajtókon, illetve majdnem az összes új mez ki volt akasztva.
      Azért a Samsungos mezek szebbek voltak.
      Az öltöző után a folyosó, és következett a pálya, a kispadoknal lehetett megallni.
      Én a főnök székét is kiprobaltam. 😀
      Utána atmentunk a bal oldalra, és kB közepén még kimentunk a lelátóra. Az angol nevekkel bajban vagyok, melyik rész hol van.
      Itt ért véget a túra, kb. 50-60 perc volt.
      Ezután vissza a múzeumba, ott is elvoltunk kb. Fél órát.
      Múzeum bejáratnál kiallitva a bl trófea, a 11 mez, és ment videón a döntő.
      Rengeteg ereklye, képek, stadion története, legjobb meccsek közül négy összefoglalót lehet megnezni, rövid videó a kék szívről, erzesrol.
      Utána mini megastore, körbe néztünk, majd irány a metró.
      Még annyi, hogy a nagy megastore hétfőn nyílik, illetve hogy a hazai öltözőben az öreg idegenvezető elmondta, hogy nem Messi a világ legjobb játékosa, hanem Hazard.
      Ez tetszett.:D

      • kasata91

       Nagyon irigyek vagyunk. Rohadjak meg ha egyszer nem élek át egy hazai meccset kinn!!!

       • kaboca09

        Megertem ,én is az lennék fordított helyzetben.
        Remélem jövőre tudok majd eloben nézni egy meccset is.
        De egy chelsea szurkolonak ez tényleg fantasztikus érzés, hogy ott lehet a stadionban, amit majd minden hétvégén lát a tévében, és otthon csak sohajtozik, hogy milyen jó is lenne ott lenni.

      • Blue One

       Nagyon szépen köszönjünk! Mikor elkezdtem olvasni és megláttam az állatkert szócskát, akkor kicsit megijedtem 😀 Egyszer nekem is el kell mennem oda, biztos nagy élmény. Hivatalos oldalon foglaltad a jegyet? Mennyibe került egyébként?

       • kaboca09

        Szívesen.
        Igen, hivatalos oldalon lett foglalva. Az alap stadion és múzeum túrát választottuk, amire 19 fontot ír.
        De ahogy a foglalasban haladsz előre átugrik 22re, majd később levon hármat, az elofoglalas miatt.
        Így 19 a vége. Ha nem foglalsz előre, a stadionban is megveheted, 22 ért.

        • Blue One

         Köszönöm az információkat! 🙂

 • Blue One

  Bamford 4 perc 2 gól. ( Nagyon sok helyen mesterhármasról írnak, de az eredményekkel foglalkozó oldalak, csak kettőt.)

  • Brown és Baker pedig kezdtek a Soton ellen a selejtezőkben.

   • franky

    kár hogy úgy tűnik, a visszavágó az utolsó európai meccsük idén

  • myheartisblue

   Baker eladott labdájából a 3. Soton gól. Nem semmi kontra Long és Juanmi összehozta.

 • myheartisblue

  Mohamed fia a tésztazabáló farkasoknál. 1.4 millió font 14,5 millió kivásárlási záradékkel. FTBLKRV

 • SpecialOne10

  Chelsea have reportedly attempted to smooth over their relationship with Everton as they prepare a third bid for John Stones.

  The Premier League champions have already had two offers rejected but, according to the Daily Telegraph, wiárgyalni ll go back with a third.

  The paper reports that discussions have taken place between chairmen Bruce Buck and Bill Kenwright regarding Chelsea’s “initially aggressive pursuit” of the 21-year-old.
  Lesz 3. ajánlat Stonesért a két klubelnök leült tárgyalni

  • továbbra is jó a sajtónk, úgy látom… 😐

 • lamps8

  Megnéztem a Barca elleni meccset. Kenedyvel lehet hogy nagyon nagyot fogtunk…

  • Idemitirjak

   Így van, nagyon biztató volt. Ahogy lentebb Írtam ezt még Mou is észrevette, ami nem kis szó azért. Viszont akkor Cuad távozása tuti, illetve még a középpályáról Ramires-Mikel kettős egyik tagja is távozik ha RLC tényleg első kerettel marad.

   • Blue One

    Először munkavállalási engedélyt kell kapni, ami nem lesz egyszerű. Utánpótlás szinten tud felmutatni pár válogatottságot, de többet nem.

    Miket tuti nem távozik és Ramires is maradni fog. RLC miatt játékost nem fognak elküldeni. Nem tudom, hogy Mourinho mit értett a több játéklehetőségen, de legrosszabb forgatókönyv szerint én egy olyat képzelek el, hogy bizonyos meccsekre beírja. Akár kezdőként (mint a pool ellen például)l akár csereként mikor mondjuk már eldőlt a meccs pihenőt adva így a kulcsjátékosnak.

  • Blue One

   Én is nagyon kíváncsi voltam rá. A róla látott videók után akartam őt megnézni játék közben nálunk is. Eleinte nem kapott lehetőséget, akkor csalódott voltam, azt hittem egy kicsi esélyt kap. Most pedig ott tartunk, hogy nem akarjuk kölcsönbe küldeni és megpróbálunk neki szerezni munkavállalási engedélyt.

   Nem vagyok játékosmegfigyelő, de valahogy ígéretesnek tűnt. Nagyon gyors játékosról van szó ez szemmel látható. A már említett videóból az is kitűnt, hogy egész jókat és nagyot lő. Azt sajnálom, hogy ez a felkészülési meccsen nem jött össze, érdekelt volna.

   Jó lenne ha egy jó játékost fognánk vele. Nagyon nem is akarta más, így ha beválik, akkor nagy gratuláció jár a megfigyelőknek.