Érték, értékelés, értékrend

dis_valleyCsalódás. Ez az a szó, ami a legtöbbünk fejében megfordul, kimondva vagy kimondatlanul a mai mérkőzés után. Csak, amíg a legtöbbetek részéről ez a Chelseavel kapcsolatos, addig részemről sokkalta inkább a szurkolókkal.

Őszinte leszek, és már most itt az elején azzal kezdem, hogy ha valaki úgy véli, világszemlélete nem áll készen egy mosdatásra, zárja be nyugodtan ezt a posztot, és felejtse el az LR-t a következő meccsig.

A mérkőzés óta két dolog forog az agyamban alapvetően a meccs kapcsán: az egyik, hogy valóban meg akarom-e már írni a meccshírt most, vagy jobb lenne holnap nekikezdeni (update: már ‘holnap’ van), illetve, hogy mennyivel lenne jobb, ha Wudi írná meg, és nem rám jött volna ki a lépés. Az ő véleménye sokkal inkább közel áll a közhöz, mint az én gondolkodásom, így valószínűleg sokkal kevesebb kritika érné a blogot a végigolvasások után, mert amit én készülök írni, az nem fog tetszeni.

Aztán rájöttem, mert rá kellett jönnöm, hogy ez egy blog, méghozzá a miénk, és van annyi szerencsém, hogy részben az én birodalmam, a többivel meg ráérek foglalkozni később. De szólni fogok ez ellen a zistenbasszameg életérzés ellen, mert dühít. Sokatokat felháborít a csapat teljesítménye, és joggal. Én viszont hiszem, hogy joggal háborít fel az, hogy olyan szavak, kifejezések kerültek elő, mint kár volt, vérlázító, kurva gyenge, katasztrófa… úgyhogy a fejemre tettem a fülest, öntöttem egy sört, és csak leültem a klaviatúrával harcolni.

Ráférne egy jó adag hozzáállás pofonként azokra a fotelszurkolókra, akiket ennyire kiborít ez a mai történet. Mert a kintiek még 2-2-nél is tudták buzdítani a fiúkat, nem pedig kórusban kiabálni a válogatott szitkokat.

A meccset el lehetne intézni annyival, hogy két buta hiba, és egy hibás bírói döntés alakította ki a végeredményt. Nem fogjuk, de el lehetne. Egy Swansea idegenben kiszenvedett egy döntetlent, ahol a meccs harmadában 10 emberrel játszó Chelsea ellen, ahol a kiállítás mellé egy büntető is dukált Oliver szerint – aszerint, aki amellett, hogy nem fújta a hazai pályát, egy bajnoknak a nyitófordulóban, még simán nem fújt be egy büntetőt Costának, miközben a másik oldalon eldöntötte a meccset. Fura, hogy a szakértők (na nem itthon, arra nem is mondanék semmit) nem annyira a büntető jogosságát vitatják, sokkal inkább a pirosét. Én részemről laikusként pont fordítva látom: a meccset TC hülyesége baszta el. Thibaut buta volt, igen, rúgott, ott, ahol nem és akkor, amikor nem kellett volna – az már más kérdés, hogy mindezt Willian orbitális hibája előzte meg és szülte a helyzetet: TC túl gyorsan jött ki a kapuból, így mire Dennis, a Gomis elé került a labda, TC már a vonalon volt; nem merte használni a kezét. Utolsó emberként ilyet viszont mindenképpen kár csinálni, mert ez piroslapos helyzetet szül legtöbbször, és láttuk, most is.. ezt pedig csak akkor nem fújja meg a bíró, ha ő vagy az asszisztens egyértelműen látta, hogy nem történt szabálytalanság.

Oliver viszont úgy gondolta, hogy ez büntető ÉS kiállítás, amivel egy bármilyen jól játszó csapatot is ki lehet nyírni, nemhogy egy ilyen önmagához képest vérszegény Chelsea-t. Ha véletlen valakit megleptem ezzel: nem, nem vitatom azt, hogy a mai Chelsea árnyéka volt annak, aki megnyerte a bajnokságot az előző szezonban. Szar volt a csapat? Talán igen. A játékosaink hibát hibára halmozva próbálták egymást alulmúlni teljesítményben? Talán igen.

Amit vitatok, főként, mert szurkolóként szurkolótársaktól rosszul esik, hogy egyből felmerültek azon felhangok ismét, miszerint a “vereség” oka az, hogy nem igazoltunk senkit, meg, hogy mentálisan szét vagyunk baszva, meg ki tudja még mi. Utóbbit részben még csak-csak adnám is, ha nem ezzel akarnánk megmagyarázni mindent, ami rossz a világegyetemben. Ismétlem: ezt a látszólag vereséggel felérő döntetlent a csapat részéről két buta döntés alakította ki – hathatós bírói közbenjárással. Akkor viszont min változtatott volna, ha igazolunk bárkit is? Mert, kérdem én az igazolásokért lelkendezőktől, hogy hányan igazoltak volna kapust Thibaut helyére? Siránkoztok Falcao meg Begovics miatt, meg, hogy nem jött más. De ki igazolt volna Hazard vagy Terry HELYÉRE? Mert, ha nem a helyére, akkor a mai kezdő ugyanaz, innentől pedig kurvára mindegy. Mert 2-2-nél, 10 emberrel nem változtat semmin, hogy ott ül-e Stones vagy Pedro a padon. 2-2-nél nem a Swansea volt jobb, hanem a Chelsea. Innentől fogva pedig a hiányzó érkezőkre mutogatni faszság, méghozzá a combosabbik fajtából. És felteszem a kérdést: ha egy masszív középcsapat egy tíz emberrel játszó Chelsea ellen büntetőstől egy döntetlenre képes, miközben a hazaiak minden játékosa lassú, lomha, és hibát hibára halmoz, akkor tényleg akkora itt a probléma, hogy azt újakkal lehet megoldani?

Megértek én mindenkit, aki dühös, hiszen én magam is az vagyok. Csak úgy látszik, nagyon másként csapódik le bennünk az ok-okozati kapcsolat, és az arra adott reakció. Érték, értékelés és értékrend. Néha úgy érzem, irgalmatlan szakadék tátong köztünk, és nem állok messze a valóságtól, ebben biztos vagyok. Nyilván ez a különbözőség adódik a valószínűleg fennálló korkülönbségből, világnézetből, habitusból, de legfőképp az értékrendbeli különbségekből. Persze van annak valami bája, hogy hülyének nézzük egymást – már jó értelemben véve, elvégre mi más lenne a blog, így ezen blog értelme, ha nem a nézőpontok ütköztetése. A szelektív információfeldolgozásunk ütköztetésének helyszíne, a színtér, ahol az én igazam is csak egy a sok közül, de az enyém, és együtt küzdök azokkal, akik hasonló nézeteket vallanak, azok ellen, akik pedig nem. Egy fokkal kulturáltabb formája a kocsmai verziónak, ahol legfeljebb betörjük egymás koponyáját a végén.

Ahhoz, hogy valamit/valakit értékelni tudjunk, egy minimum kritériumot, értéket kell rendelni. Az érték és az értékelés társadalmi jelenség. Az érték, és ez által az értékelés nem azonos az attitűddel, a szokással, a habitussal, az ízléssel, divattal, de azokkal részben átfedésben van, viszont azok nem értékhordozók. Az értékképzés viszont szorosan összefügg a jelentéstulajdonítással. Azaz: feltéve, hogy számomra fontos az új játékosok igazolása (most nem fejtegetjük, hogy miért), így annak jelentést tulajdonítok – értékként szerepel a tudati értékrendemben, hogy az új igazolás érték, így amennyiben nem hajtunk végre (nekem tetsző) igazolást, értékeléskor az értékítéletem alapján hajlamos vagyok azt a konzekvenciát levonni, hogy ok-okozati kapcsolat áll fenn (bármely dolog kapcsán), így a rossz eredményt tudom ezzel magyarázni. Ez egy nagyon lecsupaszított magyarázat csupán, tudományos szakkönyvek egész sora foglalkozik ezzel a problematikával.

Na most következne az a nagy varázslat, amihez még Óznak is mélyet kellene sóhajtani: összehozni az értékrendes eszmefuttatást az emberi kapcsolatokkal. Addig tiszta sor, hogy létezik egy saját belső, elég homályosan megfogalmazott értékrendem, amellyel ráadásul nem mindig tudom összehozni cselekedeteimet, mondanivalómat, továbbá nem tisztázott módon függ élettapasztalataimtól és külső elvárásoktól. Továbbá létezik a külső értékrend, ráadásul egyszerre több (család, vallás, munkahely, baráti kör, ivócimborák, stb.), nem ritkán ellentmondó elvárásokkal. Ezek között igyekszem “megfelelő” módon viselkedni, “jó” lenni. Talán képes is lennék rá, ha magányosan, senkitől nem háborgatva éldegélnék valahol. Ezzel szemben nap mint nap találkozom emberekkel, és gyakran kerülök abba a helyzetbe, hogy embertársam érdeke nem egyezik az enyémmel (Arsenal szurkoló mondjuk, de egy egyszerű sorbanállás is ilyen problémát jelent). Gyakorlatilag folyamatosan harcolunk a körülöttünk levő emberekkel érdekeink érvényesítéséért.

Mi marad belőlem, ha folyamatosan engedek, mert nem kívánok harcolni, így “ellenfelem” természetesnek, általam hallgatólagosan elfogadottnak tekinti a kialakult helyzetet, amikor alávetem magam az akaratának? És ha én nyerek, mit nyerek vele? Vajon tényleg örömömre szolgál-e majd az, hogy engedett a másik fél? Az sem teljesen érdektelen, hogy mekkora vehemenciával szállok síkra érdekeim védelmében. Az agresszív viselkedés szerintem mindig bizonytalanságot, le nem rendezett kérdéseket takar, megelőzendő a kellemetlen kérdéseket – szemben a valódi önbizalom lebírhatatlan nyugalmával. Mindenesetre mivel saját magammal szemben is kérdéseket szül, a vitás helyzet így inkább lehetőséget nyújt önmagam megismerésére, vágyaim feltárására, ahelyett, hogy indulatok forrása lenne. Persze nagyon szép is lenne, ha minden esetben ennek megfelelően tudnék gondolkodni, de nem is ez a cél. A cél, hogy ne a problémákat keressük, hanem a megoldásokat. Az élet nagy kérdései közül idecitálnám az ideillőt:

– Van-e rosszabb annál, amikor az ember egy életen át hiába keresi igazi párját?

– Van. Ha egy életet leél mellette, és nem is tud róla.

Van értelme, hogy beszéljünk róla, milyen hibákat fedeztünk fel a csapat játékát illetően ma. Leírom, mi a baj szerintem: egyrészt a csapat még nincs 100%-os állapotban, sem fizikálisan, sem pedig mentálisan. Nem sok hiányzik, csak pont annyi, hogy ezt a mai meccset ma ne nyerjük meg. A másik pedig adódik az elsőből: a védelem határozatlansága. José taktikája mindig is a stabil védekezésre épült. Ha pedig nincs meg a hátsó stabilitás, ma pedig nem volt, akkor az egész gépezet zötyög csak. A csapat mai játéka is elbírta volna a halom egyéni hibát és formaproblémát, ha a védekezésünk rendben van. Amit nagyon gyorsan rendbe kell tennünk, az Ivanovics-Cahill-Terry-Azpilicueta négyes. Fura leírni, de a négyesből talán Cahill tűnt a leginkább összeszedettnek.

Bizonyos szempontól pedig Ivanovics önmagához képest közel hatvan százalékos teljesítménye hozta el a mai eredményt: elöl fejben volt lassú, így a helyzeteit nem tudta értékesíteni (pedig az aktivitással nem volt gond, volt távoli lövés, fejes, rá kijövő közeli helyzet), hátul pedig egyértelműen megette Montero, ezért is kellett hátrajárni Williannek, kisegíteni, hogy aztán beragadhasson az egyenlítőt jelentő második Swans gólnál.

Bizonyos szempontból Fabregas vesszőfutása volt a vesztünk. Ha képes lett volna pontos passzokra, az ezer fokon égő Costa biztosan, vagy a végére felizzó Ázár gólt varázsol.

Egy nézőpontból ha TC nem ilyen hülye, hogy kiállítassa magát ÉS büntetőt rúgasson a vendégekkel, megvan a győzelem.

Egy másik nézőpont szerint ha Ázár nem alussza végig az első 60-65 percet, kezünkben a meccs.

Ha Costa legalább egy gólra képes, megvan a győzelem.

Ha Willian nem alakít egy használhatatlan terelőbóját a pályán, nincs gond.

Sok a ‘ha’. Ideteszem azt is, ha az első félidő végén, amikor tényleg üzemi hőfokon égett a csapat, ha sikerül beverni a harmadikat, nincs kérdés.

De, ne menjünk már el amellett, akármelyik is a véleményünk, hogy ez a mai addig volt meccs, míg Oliver sporttárs meg nem hozott egy büntető+kiállítás ítéletet.

Mondhatjátok, ha már eljutottunk idáig együtt, hogy nem is lett olyan vészes, mint azt beharangoztam. Maradjunk annyiban, hogy sokat vágtam az eredeti szöveghez képest. Egyrészt, mert közben rá kellett jönnöm, hogy nincs mindenben igazam. Másrészt, mert nem akartam bunkózni.

Addig is itt van egy zene, tessék a Chelseare vonatkoztatni, annyira nem lesz nehéz:

Összességében pedig szeretném, ha a fakkolások helyett ki tudnánk állni a csapat mellett, és nem már most eltemetni a következő meccset, hónapot, idényt. Pedig lassan félve írok le ilyen dolgokat, mert már így is tartja rólam a közszáj, hogy olyan liberális vagyok, hogy győzni sem szeretek, csak valójában a győzelem értékét csökkenteni, a vereség élét elkenni vagyok hivatott, the man in the dark, who walks alone. Meg persze megmagyarázni mindent, anélkül, hogy állást foglalnék. Pedig, ez csak a felszín, aki rendszeresen olvas, az tudja – remélem. Persze, kedves gyerekek, azt is tudjátok rólam, hogy inkább az állandóság híve vagyok, mint a szerteszétigazolásnak, volt valahol asszem még az óhazában, ahol írtam már erről, ami valahogy úgy hangzott, hogy közfelkiáltással megszavazom tapasztalat alapján, hogy mely mondat hagyja el legtöbb esetben a _szurkoló_ száját akármilyen helyzetben. Szezon előtt, közben, után, meccset nézve, blogot olvasva, budin ülve, sörözés közben, tejbegrízt főzve, vadakat terelve, sós kútba téve, homokzsákot pakolva.

Próbálom megtanulni megérteni ifjabb szurkolóink performanszát, szakadjon rám egy mázsa szar, ha nem így van. Nem mondom, hogy kifejezetten sikeres vállalkozás ez, dehát tessék értékelni legalább a szándékot. Mindazonáltal azért továbbra is saját bölcsességemet próbálom csepegtetni apránként, hátha némi nyitottság után elkezdünk lassan egymásra hangolódani, mégiscsak jobb, ha legalább 1 dimenzióban próbálunk arról beszélni, ami a Chelsea. Nézzünk hát egy olyan témát, ami talán mindekit érdekel, különböző vonalak mentén, hátha a párhuzamosaink találkoznak mégis valahol a végtelenben…

Folytatni már nem lehetne, mert azóta nagyot fordult a világ – és pont erre próbálnék rámutatni (ismét): a klub elkezdett prudensen működni. Azaz, (vééééégre) nem abban látja a megoldást minden adódó problémára, hogy zavarjunk el valakit, és a helyére hozott ember majd megoldja (legyen az edző vagy játékos). Akkoriban a tudatos építkezés csak marginális szubkultúra a Chelsea játékos-fogyasztásában. Mára el nemcsak, hogy elmúlt, hanem visszájára fordult, és ennek örülni kéne! Félreértés ne essék: szerintem is S Z Ü K S É G E S játékost igazolni. Még mielőtt valaki úgy gondolná, hogy szerintem nem. DE vagy CSAK, kinek melyik tetszik, tegye oda mellé, KÖVETKEZETESEN. Azt hiszem, ennél találóbb kifejezés nincs a magyarban. Olyan játékost kell találni, aki fájdalom nélkül beleilletszhető a meglévőbe, vagy olyat, aki köré érdemes felépíteni a következőt. Utóbbit nemrég elkezdtük, így csak előbbi jöhet szóba mostanság.

Ma egy kicsit keményebben földhöz vágódtunk a valóság kőkemény talajára, mint azt sokatok várta – vagy nem várta, elvileg, aztán mégis kiszaladott belőle a kisördög. Ez viszont még egy csendes pont, egy ilyen meccsen 1 pont is pont, ha más nem kleine fische gute fische alapon, és inkább ad energiát, és új távlatokat nyit, mintsem földbe dorongol, legalábbis gondolom én, aztán nyilván már megint csak okoskodom. De én vagyok a mesélő. Mit is mondhatnék. Továbbra is elképzelhetetlen kettősség uralja a hangulatot a csapat körül, amit az eredmények tekintetében eredménytelennek tekinthető előszezon után eddig a Chelsea további két nyeretlen meccsel ideiglenesen megtoldott vagy öttel-hattal. Valahol az egész álomszerű, szürreális, hihetetlen, mégis igaz, mert – mondjuk ki – nem jellemző ránk, pláne Joséval, hogy ilyen nyeretlen szériánk legyen. Valamiféle istenhadak kellett, hogy összeesküdjenek a Chelsea ellen, ha már bajnokok lettünk, méghozzá nem egyszerűen, hogy ezek után ilyen 3-pont-aszály sújtson bennünket. Igen, valóban, én nem vagyok túl zaklatott, elvégre ebből egyedül két dolog fáj, hogy az Arsenal (és Wenger) ellen vesztettük el a CS-t, illetve, hogy nem győzelemmel indultunk el ma a címvédéshez vezető úton. A játékvezető a játék része, remélem ezzel a balfasz bírói ítéleteket le is tudtuk legalábbis egy időre. Mind tudjuk, hogy nem, de na, legalább reméljük. Aztán meglátjuk.

Ma, amikor a dicséret kevés, mint az ötfaktoros napolaj a Góbi sivatagban, leírom, hogy (a felsorolható, számtalan hiba mellett) jó volt ez, a jószerencse nem volt velünk, és remélem, hogy – legalább 2015-re előttük az összes patront arra nézvést, hogy ‘kis szerencsével ezt a meccset nyerhettük volna’, és a józanítónak mondható pofonok után izomból nyomunk egy 10 meccses veretlenségi sorozatot. Jön pár mumus a kövi fordulókban, ha azokon túl tudunk lépni, számomra hibátlan a Swans elleni X.

Hajnal négykor itt feladtam, aztán újra nekiláttam. Még többet húztam belőle, lassan a bevezetőt is átírhatnám. Aztán elolvastam a mai kommenteket. Sajnos a témáim közül sok ki lett lőve, és már vita tárgya – így jár, aki nem lövi ki a posztot időben. Viszont egész nap itt ültem a poszt felett, mert szívem szerint visszaírtam volna bele mindent, amit kihúztam. Olyan dolgokat olvastam itt, ezen blog kommentmezejében is, hogy azt hittem, kitérek a hitemből. Furcsállom, és szégyenteljesnek tartom, hogy egy csapat, amelyik regnáló bajnok, egy mérkőzés után arra szorul, hogy a szurkolóit én buzdítsam arra, hogy ne forduljanak a sajátjaik ellen, egy olyan mérkőzés után, amit egy kiállítás-tizi kombó után nem tudtunk megnyerni. Nem tudom, mit mondhatnék még. Szerintem sincs minden rendben, de az a stílus, amit sokan használnak, megérdemelné, hogy a csapat belenézzen vagy öt zakóba négy meccsen. Nekem nem tisztem senkit meggyőzni. De ma, egy picit azért szégyellem magam a helyükben is. Csalódás. Ez az a szó, ami a legtöbbünk fejében megfordul, kimondva vagy kimondatlanul a tegnapi mérkőzés után. Csak, amíg a legtöbbetek részéről ez a Chelseavel kapcsolatos, addig részemről sokkalta inkább a szurkolói reakciókkal.

Azt mondják, a csalódások elkerülésére a legegyszerűbb orvosság, ha senkitől nem vársz semmit. Én ennél többet várok a szurkolóinktól, magunktól. Ők pedig a csapattól. Ér még bennünket csalódás a szezon során. Bízom benne, hogy minél kevesebb, ha már más nem maradt. Azt mondják, a csalódás isten eszköze ahhoz, hogy holnap valami jobbal lepjen meg. Csak, azt meg már úgy hívják, hogy remény, nem? Meglátjuk.

I-Dont-Handle-Disappointment

 • d3vnull

  Na végre, kösz. Legalább kettő éve idegesít engem is ez a hozzáállás amit sok újabb tagunk mutat, csak már nem teszem szóvá, mert úgyis csak mellveregetés van belőle. Ami még ennél is rosszabb volt a Lampard elleni hozzászólások alpári stílusa, a legszutyokabb kocsmaretorikához közelítve. Én nem kenődök el a 2-2-n, meglátjuk február környékén hogy fogunk állni. Cech viszont Arsenal mezben is haver, úgy fest 🙂

 • trueblue05

  Nagyon régen nem szóltam hozzá a bloghoz. Tökéletesen – és kimerítő terjedelemben 🙂 – leírtad Zenzo, hogy miért nem. Én nem kívántam már ezzel “harcolni”, egyszerűen azért, mert rengeteg az olyan szintű hülyeség, amivel már nem lehet/lehetett mit kezdeni. Szóval a kommentszekcióra vonatkozó bekezdéseket köszönöm, meg a Szabó Benedeket is. Továbbra is blue is the colour.

  • azért örülök, hogy legalább olvasóként még jártok erre 🙂 sok régi tag nevét hiányoltam már az utóbbi időben, legalább tudom, hogy még megvagytok 😉

 • gorkaf78

  Csatlakoznék az eddigi hozzászólókhoz, nekem sincs már sokszor kedvem irkálni a sajnos színvonalában sokat esett kommentmezőhöz. Régebben sokkal értelmesebb ‘beszélgetések’ folytak itt, manapság meg megy a minősíthetetlen stílusban előadott, értelmetlen szövegelés. Elég csak megnézni az előző poszt friss kommentjeit, olyan mintha a rémséges NSO fórumot olvasnánk…

  • Szintén zenész, legalább még olvastok 🙂
   Azért ne dobálózzunk ilyen meggondolatlan kijelentésekkel, mint NSO 😀 bár azért néha merülünk mélységekbe, igen – sokszor már én sem reagálok, mert minek.

 • McDennis

  Én két dologhoz szólnék hozzá.
  Az egyik, hogy szerintem te is Zenzo külön elemként kezeled a mérkőzéseket. Nekem pl. nem a 2-2-vel volt problémám, hanem azzal, hogy a csapat ott folytatja ahol abbahagyta az előző szezonban. (plusz még a védelem is gyengébb jóval) Tavasszal már fáradtak voltunk, most meg még fáradtak vagyunk.
  A kívánt állapot a tavaly őszi szereplésünk, de ahhoz már fél éve, nem hogy közelednénk, hanem távolodunk. És ez a probléma. Ez az ami szúrja a szemem.

  A másik: “Sok a ‘ha’. Ideteszem azt is, ha az első félidő végén, amikor tényleg üzemi hőfokon égett a csapat, ha sikerül beverni a harmadikat, nincs kérdés.” Lehet, hogy a statisztika szerint jöhetett volna a harmadik, gyakorlatban meg örülhettünk annak a két gólnak, amit sikerült szereznünk.
  Az első gólt Oscar is alig hitte el, hogy bement, a második gól meg aztán végképp a szerencse.

  • “szerintem te is Zenzo külön elemként kezeled a mérkőzéseket. ”

   Hát részben mindenképp, elvégre ha meccshírt írok egy Chelsea-Swansearól, nehéz másként 🙂

   De értem mire gondolsz, viszont azt nem, hogy hogyan lehet egybevenni egy szezon lezárását egy szezonkezdettel. Mert nekem az nem áll össze sehogysem. Akkor sem, ha a játék kísértetiesen hasonlít egymásra. Teljesen más kondíció, célok, stb.

   Oscar gólja: szerintem azt nem tudta, hogy végül ő lőtte-e vagy sem, ergó örüljön a góljának, vagy örüljön más góljának. Az meg, hogy a kidolgozott helyzetek nem, csak az ilyen félresikerültek mentek be, hát istenem, ez van, de azért ott volt pár komoly helyzet, ami gólt érdemelt volna, szóval ez a “örülhettünk annak a két gólnak” dolog nem áll szerintem. A kapott gól ellenére kb a 20. perctől egyértelműen mi irányítottuk a meccset, és a gólt leszámítva kb momentuma sem volt a Swansnak. Tipikusan az a közhelyes helyzet volt, amikor leírható, hogy nekünk jött rosszkor a szünet, mert előtte pörögtünk, utána meg megint az öltözőben maradtunk.

   • Blues555

    A statisztika nem azt mutatja, hogy “kb. momentumuk sem volt”. 18 kapura lövés, abból tíz talált kaput (szemben a mi 11/3-as mutatónkkal), kapusainknak összesen nyolcszor kellett védenie.
    7. perc: Gomis fejese
    15. perc: Gomis ziccere
    50. perc: Shelvey szögletből kapufa
    61. perc: Montero lövése
    (68. perc: Gomis lesgólja)
    73. perc: Routledge tekerése
    Ezek mind komoly lehetőségek voltak a Swansea részéről, míg nálunk csak Iva fejese (66.), Hazard helyzete (75.) és Falcao gyenge lövése (87.), illetve Costa tizigyanús esete a 16. percben jegyezhető fel a gólokon kívül.

    • Ha jól megnézed, mire írtama a momentumuk sem volt, az a 20. perctől a félidő végéig terjedő időszakra írtam. Így vagy úgy, de ott szereztünk két gólt… és ott azért volt egy Matics lövés (20. perc), Costa lövés (33), Fabregas lövés (37), Oscar lövés (38), és most nem vágom, mikor volt mondjuk Ázár kiugratása Costának, ami szintén kimaradt ráadásul lövés nélkül, így azok nem kerülnek a statisztikába sem.. Szóval, ott pörögtünk, ennyi.

     • Blues555

      Nem volt annyira egyértelmű, ahogy leírtad. Így már igazad van. 🙂

   • McDennis

    Úgy lehet egybevenni, véleményem szerint, hogy az előző szezon második felében adott volt egy probléma. Mégpedig, hogy játékunkat kiismerték, nem tudtunk pluszt mutatni. Én már akkor sem a kondícióra fogtam, a célok pedig hasonlóak voltak akkor is és most is; a bajnoki cím. (Tehát a körülmények között, akkora különbség nincs, minthogy szezon vége szezon eleje) Lenne különbség ha igazoltunk volna 4-5 játékost, de erről szó sincs.

    Én értem, hogy Mourinho nem abban látja a probléma megoldását, hogy igazolunk valakit, de azt se látom, hogy variált volna a csapaton.

    • “Tehát a körülmények között, akkora különbség nincs, minthogy szezon vége szezon eleje”

     Nem tudom, sportoltál-e valaha olyan sportot, amit szezonokban mérnek, akár focit versenyszerűen, mert ha igen, akkor tudnod kell, hogy ez nem így van. Olyan nincs, hogy egy játékos/csapat 10 hónapig top-on van, pláne nem egy olyan szezonban, ahol a nyaralás helyett VB-t játszottak. A formát fel kell építeni, és nem 100%-on kezdeni, mert onnan már csak lefele van… a csapatnak 70-80%-on kell kezdeni a szezont, és a céloktól függően kell belőni a formát, ha a bajnokság a cél, akkor a szezon közepére kell felpörögni maxra, és a végére lehet ismét kicsit leereszteni, ha pedig mondjuk a kupák a cél, ahol május-júniusi döntőzés van, akkor oda kell időzíteni a csúcsot (ezért is nagyon nehéz a bajnokságot ÉS a BL-t vagy FA-t egyszerre behúzni példának okáért).

     Ez a “kiismerték a játékunkat” pedig hmmm, nálam ez egy olyan vesszőparipa, mint a rotálás, amit divatos felfújni, de attól még nagyon nincs akkora hatása az egészre nézve, mint sokan mondják. Azt lehet tudni, hogy Fabrepass osztja a labdákat, de azt nem lehet “kiismerni”, hogy hova, hiszen ebben rejlik a játékos zsenialitása. Lehet ráállítani +1 embert, de az meg máshol üt lyukat az ellen védekezésén, amit viszont akár meccs közben is le lehet reagálni. Hiába tudja azt is bármelyik ellenfél, hogy Ázár a király, egyszerűen attól még nem lehet tartani.. hiába tudta nagyon jól a tavasz végén a ManU is, hogy főleg rá kell figyelni, mégis elfutott, mégis beverte, és azzal nyertünk. Szóval érted, kiismerni ki lehet, de egy cselt, ha jó vagy, századszor is megetethetsz ugyanazzal a védővel. Más kérdés az olyan játékosok, mint Will, akinek csak 1 csele van, és még a ligakettőben is tudják, hogy ha megáll, úgyis az jön, hogy visszahúz és jobbra megtol, de mégis annyira gyors a feka, hogy háromból kétszer azért meg tudja csinálni.

     • McDennis

      Sportoltam. Amit írsz abszolút igaz. Rosszul fogalmaztam.
      Amit mondani akartam, hogy a csapat “ötlettelenségét” nem lehet szezon végére, szezonkezdésre, vagy fáradtságra fogni, hanem szerintem sokkal mélyebb problémák okozzák. Olyan mély problémák, amit -mint a példánk is mutat- az idő nem gyógyít meg.

      Változtatást kell eszközölni a játékunkban. Így tudnám kifejezni a mondanivalómat egy mondatban.

      “Kiismerték a játékunkat”
      Amit te írsz igaz. De fordítva is igaz lehet.. Közelítsük meg kérdést abból az irányból, hogy Costa pl. miért csak szenved elől, és legfőbb sikere, ha összeveszhet mindenkivel aki arra jár ellenfél? Nem lehet, hogy azért mert úgy kixelték a játékunkból mint mi Messit anno? 😀

      • “Amit mondani akartam, hogy a csapat “ötlettelenségét” nem lehet szezon végére, szezonkezdésre, vagy fáradtságra fogni, hanem szerintem sokkal mélyebb problémák okozzák.”

       Na, itt nem értünk egyet mondjuk, mert szerintem a csapat ötlettelenségét bizony simán lehet “tavasszal” arra fogni, hogy kidőlt Costa, Fabregas, meg eltűnt Oscar. És nincs az a csapat, aki képes három alap játékos kiesését “nem megsínyleni”. Most pedig szimplán csak nem pörgünk a maxon, és ezt legjobban Fabregason lehet lemérni, aki a mértani pontosság helyett csak úgy szórta el a labdákat, mint a birodalmi vetésforgó..

       “Costa pl. miért csak szenved elől”

       Hát, itt már alapból nem értünk egyet, mert igaz, hogy gólt nem lőtt, de Costa szerintem nem játszott rosszul. Ő sincs topon (mint senki más).

 • Endy919

  Zenzo .
  Tudom hogy kedvelsz , de még posztot is írsz rólam ? 🙂

  Viccet félre téve , a meccsközbeni pár kommentemet nem érdemes komolyan venni mert bomba voltam , de a véleményemet már X-szer leírtam józanon is . És itt nem csak azzal van a gond , hogy nem igazolunk . Itt egy komoly gond van a csapat/José felfogásában január óta . És ezt sajnos nem tudom semmivel sem magyarázni. Soha sem arról voltunk híresek , hogy joga bonitozunk , nem is várom el , a tiki takatól is hányingerem van . A Chelseat imádom a mi sajátos stílusunkat , de ez , amit most produkálunk az nem az !

  Nem tudom , hogy José megijedt attól az 5:3-tól vagy sem , de azóta nem meri kiengedni ennek a csapatnak az igazi hengerlő erejét , amit tavaly őszel rengetegegszer láthattunk. És én ezért vagyok csalódott.

  Ha akad valaki , aki megkérdőjelezi a csapathoz való kötődésemet , az téved , mert kevés dolgot imádok ennyire , mint ezt a klubot . Aki pedig elítél a véleményem miatt , azon sajnos változtatni nem tudok ! Elismerem , itt-ott alpáriak a megnyilvánusaim , de komolyan fel tud húzni pár dolog és elég nehéz időszakon vagyok (remélem) , hogy túl.

  Viszont mentegetőzni nem akarok és ez a téma a részemről lezárt.

  • d3vnull

   Minden ilyen alkalommal el van mondva mindenkinek, hogy a STÍLUS A PROBLÉMA, nem a vélemény, vagy a kötődés vélt, vagy valós hiánya. Mégis mindenki azt gondolja, hogy akkor neki még alpáribb stílusban közölnie kell, hogy mekkora fan, stb. Senkit nem érdekel szerintem. De hidd el, normális stílusban sokkal jobb beszélgetni. Ezt egyébként nem neked célzom, csak az utolsó bekezdésed pont az amire válaszolnék.

   • így van, sokszor azért csúnya, amik “papírra” kerülnek.. persze sokszor a dolgok hevében, a kommentmezőbe még én is leírok ezt-azt, de azért van egy határ, amit nem lépünk át…

  • te vagy az LR különbejáratú szent károgó tehene nyugi 🙂

   Neked is azt tudom mondani, mint másnak is: miért van gond JM felfogásában? Januárban jött egy ijesztés, változtatni kellett, megtette, és ezzel bajnokok lettünk. A jelen helyzetet teljesen másként kell kezelni, mert teljesen más szitu: az egy szezon lezárása volt, biztonság, pontok, bajnoki cím, most pedig szezonkezdet.

   A csapat a Swans ellen az első 15-18 percben valóban hozta a szokásos öltözőben maradtunk formáját, de utána azért megindult a henger, a kapott gól ellenére is mi irányítottunk. Az, hogy aztán a második félidő elején egy kiállítás+büntető kombót szoptunk, utána ne kérd már számon, hogy nem támadtunk még ennél is jobban, meg JM nem engedte el a pórázt.. nekem még így is tetszett, amit láttam, mert mentünk előre, és a végén 2 csatárt is vállaltunk.

   • franky

    +100000
    teljesen ledöbbentem hogy Willian helyére vitte fel Falcaot, megpróbáltuk megnyerni a meccset 10 emberrel. Ezek után José hozzáállását csesztetni minimum visszás.

    • Blues555

     Mivel ezzel a húzással többet nyerhettünk (+2 pont), mint veszíthettünk (-1 pont), ezért szerintem alapból elvárható lenne tőle, főleg, hogy „csak” a Swansea volt az ellenfél, és mi voltunk az abszolút esélyesek. Ettől még nem kell az egekig magasztalni.

     • franky

      én nem magasztaltam, de ez meglepő volt tőle, és ha ő megtette, amit a győzelemért tehetett, akkor nem is tudom azt értelmezni hogy nem engedte el a csapat pórázát. de. elengedte.

     • “szerintem alapból elvárható lenne tőle”
      ugye tudod, hogy még mindig Joséról beszélünk?! 😀

      “”csak” a Swansea volt az ellenfél”
      Akik addigra már kb fél órája emberelőnyben játszottak.

      Senki nem magasztalta az egekig (ezért), de attól még pozitív húzás, ami említésre méltó.

  • Endy, a pesszimistaknak az az orom jar, hogy sokszor kellemes meglepetesek erik oket, mint peldaul teged majusban, hogy bajnokok lettunk :DD

   (csak huzlak na)

 • emazohun

  Teljesen egyetértek a poszttal.
  Ez a csapat kapta a második legkevesebb gólt és rúgta a második legtöbbet tavaly. Nem mondom, hogy nem kell semmi új igazolás soha, de hát igen, rengeteg ember lecserélné a fél kezdőt azonnal, 2 rosszabb meccs után.
  10 emberrel játszva 35 percet annyira nem néz ki rosszul az eredmény. Egy eléggé erős Swansea-val játszottunk, nem a most följutott Bournemouth-szal. Ez a Premier League, itt nincsenek könnyű meccsek.
  Willian és Tibi is nagyon hülye volt, de hányszor történik meg egy ilyen kiállításos baki? Nagyon ritkán.
  Nézzük meg a riválisokat is: a United egy darab szaros öngóllal nyert rengeteg 80 millió elköltött font után.(persze volt bevételük is, de ez most mindegy, volt náluk frissítés bőven)Liverpool is egy góllal nyert idegenben, de ott sem a játékstílus miatt, hanem mert Coutinho nagyon eltalálta a labdát. Arsenalról kár szót ejteni, kikaptak hazai pályán 0-2-re. City ma játszik, meglátjuk ők hol tartanak.
  Mindent összegezve semmi sincs veszve, de a csapatnak és Mou-nak is össze kell kapnia magát.

  • Blues555

   Annyit engedj meg, hogy kijavítsak: tavaly mi kaptuk a legkevesebb gólt a PL-ben. 🙂

   • emazohun

    Szerintem(úgy emlékszem )a Soton kapta a legkevesebb,de a lényegen nem változtat,hogy jó volt a védelem tavaly(de azért persze voltak hibái is)

    • myheartisblue

     Soton 33-at kapott, Chelsea 32-t. Nagyon behúztuk a végére.

     • emazohun

      Igen,közben már megnéztem 🙂

 • kasata91

  Szerintem egy közösségi tér sokszínűséget a különböző vélemények adják. Én igenis kíváncsi vagyok mások véleményére ha egyet érték vele, ha homlok-egyenest ellentéte az enyémnek. Egy poszt alatt inkább legyen vita és vélemény ütközés mint 10db “jó poszt lett” komment és utána csend.
  Én továbbra is ameleltt foglalok állást, hogy hiányos a középpályánk (ezzel ha az ész nélkül igazolni akaró fiatal szurkoló vagyok, ha nem).
  Mert amikor mennünk kéne az eredmény után és nincs kit támadólag beküldeni a kp-ra, az baj. Mert hiába ül ott Quad és Mózi, mégis egy fáradt Iva támad a jobb szélen, az jelzés értékű hogy mit vár José tőlük. Ebben a szituban lehetett volna beküldeni egy félig meddig beépült új igazolást.
  Én azt is hiányolom, hogy felállt védelem ellen szélen kevergető Hazardot már nem kettőzik a védők , hanem 4en húzódnak rá és ebből egy gyors visszapassz vagy oldal fordítás után nem tudunk létszám fölényes helyzetet kialakítani az eltolódó védelem ellen. Fabregas dolga pont ez lenne véleményem szerint.
  És nyilván nem minden meccsen van védelmi hiba és nem minden meccsen hullanak be ilyen gólok. De a mutatott játékunk képe aggasztó. És nem lehet az 1 kapura lövéses meccsek behúzásában bízni mint tavasszal.

  • “Szerintem egy közösségi tér sokszínűséget a különböző vélemények adják”

   Remélem ezt nem azért írtad, mert a posztból az jött le, hogy nem is, mert de 🙂

   “Én továbbra is ameleltt foglalok állást, hogy hiányos a középpályánk (ezzel ha az ész nélkül igazolni akaró fiatal szurkoló vagyok, ha nem). Mert amikor mennünk kéne az eredmény után és nincs kit támadólag beküldeni a kp-ra, az baj”

   De most akkor a kp hiányos, vagy nem elég mély a pad? Mert igen, van egy Quadrado, Mózi, de azért lássuk be: náluk jobb játékosok nem fognak padra ülni, ha pedig mégis, az olyan is lesz. Még egy Cronya sem lenne nagy ász, ha a meccsfitness annyi lenne, hogy havonta egyszer kap 30 percet.. márha, leülne egyáltalán, de ugye nem fog, meg a csapat sem fizet annyi lóvét egy cserének.

   “De a mutatott játékunk képe aggasztó”

   Ezzel továbbra is vitatkoznék. Igen, összességében nem volt szemet gyönyörködtető, amit láttunk szombaton, de első forduló volt.. nagyon ritka az, hogy már ekkor szétpörög egy csapat, mert nem a szezonkezdetre kell 100%-on pörögni, ezt folyamatosan kell felépíteni. És ahhoz képest nem volt rossz, amit mutatott a csapat. A két kapott gól csúnya, mármint a száma is, meg a módja is, de ettől csak a védelem bakiképessége aggasztó, nem a játékunk képe.

   “És nem lehet az 1 kapura lövéses meccsek behúzásában bízni mint tavasszal.”

   Miért is? 🙂

   • kasata91

    Nem, nem a poszt alapján írtam. Csak lejjebb olvastam néhány véleményt miszerint lassan már a kommentálástól és a kommentek olvasástól is elmegy a kedv pár leirt gondolat miatt.

    Én ezt a középpályás dolgot úgy gondolom, hogy Quad nem Chelsea szint, Willi kiváló első számú opció lehetne a padon, mivel univerzális, több poszton is bevethető sérülés illetve taktikailag indokolt esetben. És 2 poszton rotálva, sőt ha a taktika indokolja kezdőben szerepeltetve bőven játszana annyit hogy maradjon. Mózi pedig az ő tartaléka a padon. És egy támadó szellemű penge szélső elkélne hogy ne legyünk ennyire “balnehezek”. (Nem szeretem így leírni a konkrét személyi elrendezésemet és felállásaimat, cseréimet mert ez nem FM vagy fantasy liga és én csak egy fotel harcos vagyok)

    A mutatott játék engem nem 1 meccs vagy 1 meccs + felkészülés alapján aggaszt. Hanem úgy 2015 ben összességében. Mert a tavaszt még lehet indokolni távolság megtartással és azzal hogy sima PL cím lett. De a sör meccseken sem támadtunk felszabadultan ahol bármit meg lehetne csinálni és élvezni a focit. Ezt lehet indokolni tét nélküliséggel. Oké. De a CS és a bajnoki nyitány is ugyanazt hozta. Itt lehet érvelni a félig tétnélküliséggel és azzal hogy pech meg bíró meg Willi meg Tibo meg Éva doktornő meg vénusz-hold együttállás. Ha a következő meccs is ilyen lesz akkor meg Majd jön hogy a city az city, ki-ki meccs, rangadó, szezon elején még belefér.
    Lehet hogy tényleg mindig nüanszok miatt és mindig más kulcsjatekos betlije miatt nincs fazonja a játékunknak.
    De szerintem egysíkú a játékunk és nem tudunk alkalmazkodni az ellenfélhez. Jelen kerettel azt várom a szezontól hogy José felteszi az alap 11et a pályára , vagy ha Top5-ös csapat ellen megyünk akkor Fabre egy sorral előrébb és 2 igazi szűrő. És ezzel ki is fújt a sok variáció. Ez az ami aggaszt. De remélem rácáfolnak és úgy röhög majd mindenki rajtam, mint a februári “elment a bajnokság” véleményeken.

    • “A mutatott játék engem nem 1 meccs vagy 1 meccs + felkészülés alapján aggaszt. Hanem úgy 2015 ben összességében.”

     De ezt pont másvalakivel is beszélem épp, most nem akarom már még egyszer leírni ugyanazt, hogy ezt így nem lehet egybe nézni.. teljesen más a kondíció, cél, stb, stb. És teljesem más az oka is annak, hogy így van, mégha a végeredménybeli produktum kísértetiesen hasonlít is egymásra. De csak, hogy példával is érzékeltessem: sokan mondják (persze nem itt nálunk, de máshol szívesen verik a nyálukat rá), hogy 2015-ben az Arsenal mekkorát hasított, meg legtöbb pont, meg legszebb játék, meg lekevesebb kapott gól, meg tökömtudja. ÉS mégis, mi lettünk bajnokok, ők meg szereztek 12 ponttal kevesebbet, meg most ha ránézel a tablellára is, hát érted… oké, elvitték a CS-t, de a lényegen nem változtat: Csozé k*rvára érti azt, hogy a csapatnak mikor és hol kell pörögnie, hogy eredménye is legyen 🙂

     “lehet érvelni a félig tétnélküliséggel és azzal hogy pech meg bíró meg Willi meg Tibo meg Éva doktornő meg vénusz-hold együttállás. Ha a következő meccs is ilyen lesz akkor meg Majd jön hogy a city az city, ki-ki meccs, rangadó, szezon elején még belefér.”

     De most még egyszer: nem lehet? 🙂 tavaly is hányszor és hányan, hogy hát jajj, meg jujj, meg ilyen-olyan játék, meg hogyleszígybajnokicím, meg hű, meg fúj, de azért mégis mi lettünk bajnokok 😉 Tehát lehet azt látni is benne, hogy mondjuk teszem azt én megengedőbb vagyok a csapattal, mert sosem alázom szét itt hétről hétre őket, de a lényeg az, hogy helyén kell kezelni a dolgokat, és lehet, hogy nem volt szép tavasz elején a Villa elleni 2-1, vagy most a Swans elleni 2-2, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon el kellene kezdeni hápogni 🙂 (ez nem neked szól, hanem általánosságban)

    • Ja igen, és a kp, meg nevek: én szívesen belemegyek abba is, bár őszintén szólva, mivel nem követem aktívan más ligák csapatait, nevekkel én is nehezen dobálózok. Viszont tekintve, hányszor verte meg Branát, ez az Ecuador-i gyerek (Moreno vagy Montero vagy mi), na ez nem lenne egy rossz opció 🙂

     • kasata91

      Én már a vb-n is kiszúrtam 1 éve, hogy azt ver meg akit akar, az egész ECU csapata őrá épült. És előző Swansea elleni meccsünkön is okozott bonyodalmakat. Így Ivát sem ekézem túlzottan a teljesítménye miatt (mellékesen én lehet bekockáztattam volna egy top formás Azpit a jobboson ráküldeni a balost meg oldja meg bárki, más kérdés hogy ilyen Azpink jelenleg nincs )
      Most hasonlóan kitűnt nekem 2 x 20 perc Bayern sörmeccs bepillantás után Douglas Costa. Villámygyors és nagyon képzett. Sahtarbol 20-25 milla körül vették, de Ribery kb mehet nyugdíjba. (Ilyenekkel miért nem haverkodik össze Ukrajnában Abra, és rángatja ide mint Sevát anno? )

      • Két Costa egy csárdában? 🙂 egyébként elég masszívan tartotta magát egy ideig a pletyka, hogy pályázunk rá.

      • Blues555

       Én is néztem összefoglalókat a Bayern felkészülési meccseiről. Nagyon tetszett a játéka, jól mozgott, megverte az embereit és több gólban kivette a részét.

  • Sztem ilyen szar vedelmi statunk nem lesz az iden tobbet, Brannanak eleteben nem volt ilyen szar meccse talan meg akkor sem, amikor 2 ongolt vetett, tenyleg az nem pont Swansea ellen volt kupaban? 😀 huvazze, lehet Iva-t nem kene eroltetni a hattyuk ellen 🙂

   Ami aggaszto, hogy az elozo ideny vegen is mar hasonlo modon szet volt esve a vedekezes reszlegesen a meccsek folyaman, aztan voltak felidok, percek, mikor megraztuk magunkat. Szoval a tudas ott van, de valamiert nem jon ki mostanaban, Jose remelem gyorsan tud hatni a fejekre, mert a kuszasag ott van most.

   • Azzal én sem vitatkozom, hogy katartikus élmény, amit a védelmünk néha lehoz, de emlékezzetek, hogy tavaly is így kezdtük az idényt, és ettől még mindig a liga legjobb védelme volt a miénk.

 • bilala

  csatlakozom az elottem szolok nagyjahoz. mar egy jo ideje olvasom a blogot, de ritkan veszem a lelkierot a hozzaszolashoz, mert a stilus es a szinvonal (itt csak a komment mezorol beszelek) az utobbi idoben a kommentek szamanak novekedesevel forditott aranyban elegge sullyedoben van (el is fogy neha a turelmem vegigolvasni oket). valamint tenyleg szembetuno az utobbi idoszak negativizmusa, lasd: szarok vagyunk, nem tudunk tamadni, szar a taktika, minden masodik jatekosunk nb1 szinvonal, drogba oreg es szar, kuldjuk mar el, lampard, cech arulo, stb..(foleg utobbiakon ketton nagyon felbaszom magam). teny, hogy az utobbi fel evben van mit kritizalni a csapaton, de azert lehet ezt normalis, es racionalis modon is megtenni. helyen kell azert kezelni azt a tenyt. nem jatszhat nalunk a vilag osszes lejobb jatekosa. nyilvan ha costa helyett messink lenne, a szelen meg mondjuk willian helyett croni rugna a bort, kozepen meg ramires helyett mondjuk egy pogda nyomna, hatul meg monjduk thiago silva lenne terry parja biztos, hogy jobban es latvanyosabban jatsznank, csak hat az ilyesmi marad a fantasy jatekok szerelmeseinek. a realitas pedig az,hogy nem lehetunk mindig a legjobbak es bizony neha ki fog kapni a csapat (egy bizonyos szint utan unalmas is lenne ez szerintem – ugye pont ezert
  is szeretjuk az angol bajnoksagot, mert egyik merkozesen se mehetsz se
  te se a rivalisok biztosra). kozel 15 ev chelsea kovetes utan, mar olyan sok mindent lattam, hogy bizonyos szar helyzeteket tullendit a “rutin”. es bar elcsepelt kifejezes, de ideillik: nem csak gyozni, de vesziteni is szepen kell tudni. termeszetesen nem orulok amikor a csapat veszit, meg kevesbe amikor rossz es kilatastalan jatekkal teszi ezt, de azert haknimeccsek valamint kemeny egy fordulo utan temetni a csapatot, szerintem kicsit eros. az elozo szezon masodik fele sem feletlenul mervado ilyen tekintetben. ahogy zenzo is irta korabban, az mar a business end of the season volt, es a csapat megtehette, hogy mar csak ugymond az “eredmeny tartasaval” valamint a rovalisok “tavoltartasaval” foglalkozozzon, es ennek eredmenyekeppen, az utobbi evek egyik legsimabb pl gyozelemet arassa. biztos vagyok benne, hogy ez egy tudatos taktika volt, amivel mourinho a reszbeni formahanyatlast, faradsagot, stb.. reagalta (eleg sikeresen) le. meg par mondat erejeig az igazolasokrol. akiknek ez a vesszoparipaja, azok azert gondolkozzanak el azon, hogy ki mozdithato jelenleg (realis osszegert, mert felteszem nem akarunk 50-80 milliokat kiadni jatekosokra)? hogyan lesz ebbol sajat nevelesek beepitese, ha a nyaukra hozunk jatekosokat? ha van meg egy honap az atigazolasi idoszakbol akkor miert van kapuzarasi panik? najo, ugy erzem kicsit kaotikus lett ez az iras, szoval igyekeszem valahogy befejezni. egy kis summazas: nehany veresegtol (! sot, dontetlentol) nem lettunk meg szar csapat, szar jatekosokkal es szar edzovel/taktikaval. barmelyikonk szakertelmenel, (beleertve sajat magamat is :)), tobbre tartom mourinho szakertelmet es ahogy mindenki, ugy is hibazik, csak o ritkabban mint barki mas, ugyhogy nyugodtan higgyunk benne 🙂 valamint barminemu konzenkvenciakkal (negativval es pozitivval egyarant) varjunk meg 1-2 honapot. nem tul epito (es meg csak nem is egeszseges) a fikazas es anyazas – ezt most kulonosen nehez leirnom, mert amugy eleg pesszimista embert vagyok en is ugyhogy gyorsan megjegyzem, hogy az alaptalan hurraoptimizmus is elegge zsakutca 🙂 (peldanak okaert, zenzo a fenti posztban, szerintem kicsit mar tulszepitette a valosagot). es osszeseeben igyekezzuk realisan es objektiven latni a helyzetet, meg ha szurkolokent ez gyakran eleg nehez is, es fokent, ertelemes modon es ertelmes stilusban velemenyt nyilvanitani. sorry, hogy ilyen hosszura sikerult ez…

  • annyi mindent írtál, hogy nehéz egyben, érdemben reagálni 🙂 így csak 1 kérdésem van, a többivel nagyjából úgyis kb egyezik a véleményünk: hol estem már kicsit túlzásba a szépítéssel? 🙂

   • bilala

    igen, kicsit sok tema lett erintve. a tulzasnal meg arra gondoltam, hogy a biroi dontes azert nem volt olyan egbekialto hiba, tizinek tizi volt, kiallitas mar kicsit kerdeseseb, de meg az angol szakertok is ugy voltak vele, hogy eleg neccesen megitelheto dontes volt. egy szo mint szaz, lehet, hogy eleg lett volna a tizi, de osszesegeben nem volt azert olyan nagy biroi hiba. tovabba irod, hogy jobbak voltunk a kiallitas utan a swansee-nal. szerintem max magunkhoz kepest porogtunk fel egy kcisit jobban, a swanse tudatosan visszallt kontrara, es csak centiken mulott, hogt gomis nem ment el 2-szer 1v1-ben a kapusra, amivel valoszinuleg el is dontotte volna amerkozest, ehhez kepest nekunk max 1-2 kapuralovesunk volt, es azok se feltetlenul kidlgozott helyzetbol. a masik meg, hogy kicsit sok volt ott a “ha”. 🙂 ha ez jol jatszik,h ha az belovi a helyzetet, ha a harmadik jobban vedekezik…csak hat pont ezek miatt a ha-k miatt, volt olyan a teljesitmeny amilyen. ilyen alapon, barmelyik csapa barmelyik veresege utan lehet “ha”-zni. szerintem osszesegeben ez egy eleg gyer terjesitmeny volt, ket szerencses szerzett gollal, gyenge tamado es vedojatekkal, es ennek megfeleloen eleg gyer eredmennyel. fogalmazhatunk ugy is, hogy sok lehetoseg vana fejlodesre (igy optimistan a vegere :))

    • myheartisblue

     Egyébként nem láttam még ezt az indokokot, pedig egyértelmű:

     Szabálykönyv szerint, ha utolsó emberként vagy kapusként gólhelyzetre törő játékost faulolsz/szabálytalankodsz és a bíró befújja, nincs mese, piros lap. Azt döntheti, vagy indokolhatja másképp, ha egy másik ember is állt ott és nem őt tekinti utolsonak. Tibóca meg hát egyedül volt ott mint a kisujjam, hiába próbálta a jó öreg “DzsémiKereger” indokolni, hogy hát ott volt Cahill is aki a kapuba rohanhatott volna a labda pedig kifelé gurult a kapu irányából. Szerintem jogos volt úgy a piros lap és a tizenegyes is.

     Íme a fejtegetés a kíváncsiabbaknak:

     https://video-ams3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xtf1/v/t42.1790-2/11830641_776167595834343_1845071926_n.mp4?efg=eyJybHIiOjMxMywicmxhIjo1MTJ9&rl=313&vabr=174&oh=847171dff66e59cd4e9f42605cc9ccdc&oe=55C8D79D

     • myheartisblue

      *Jamie Redknapp

     • sztem nem kerdes, teljesen jogos volt a kiallitas es a 11 is sajnos. Viszont nekunk is jart volna egy 11 valszeg (ebben nem vagyok biztos, Costa esetenel)

      • Gabor1092

       A Costa esetnél a 3. vagy 4. kameraállásnál látszott rendesen hogy a védő előbb a labdát találta el és rúgta ki, azután érintkezett Costa lábával. Hogy ezt a bíró egyszerűen bemákolta, vagy sas szeme van azt nem tudom, de szerintem azért nem járt büntető.

       • De pont ez a lényeg, hogy egyiket sem láthatta… nem láthatta Costa eseténél sem a tutit, mert a jelenet gyors volt és takarásban, meg a másiknál sem, hogy bent volt-e pölö a tizenhatoson. Mégis nulla büntetés itt – “dupla” amott. Nekem csak ennyi a véleményem.

      • lásd fentebb

     • A szabály szerint piros, amikor “denying a goal or an obvious goal scoring opportunity”

      Ergo nem egyértelmű a szabály sem, de Cahill ott volt ám:

      http://e2.365dm.com/15/08/16-9/20/bafetimbi-gomis-thibaut-courtois-chelsea-swansea_3335018.jpg?20150808203542

      szóval nem egyedül, mint a kisujjad, vagy, legalábbis akkor vagy két ujjad hiányzik 😀 A labda ment a szögletzászló felé, Gomis a kapu felé, a kettő közé meg érkezett Cahill, ez nem volt biztos gólszerzési lehetőség.

      de lényegtelen, én annyira nem vonom kétségbe a döntést, csak azt mondom, hogy ha itt simán behúzta a duplát (mert azért a piros+tizi kombó lényegében lezár igen sok meccset), miközben egy másik, igen véleményes büntetőt meg simán nem adott meg a másik oldalon. És ne felejtsük el még egyszer: mi voltunk hazai pályán…

 • Blues555

  Én a fanyalgók táborát erősítem, és le is szoktam írni a negatív véleményemet, persze normális stílusban. A támadófoci híve vagyok, a mi játékosainkkal a csapat is képes lenne rá, de Mounak a védelem stabilitása a legfontosabb. Ezt meg is érteném, de egyrészt a védekezésünk hagy némi kívánnivalót maga után, másrészt nem lesz egyszer annyi szerencsénk idén, hogy kihúzzuk a legtöbb meccset egygólos győzelemmel. A szurkolók már csak ilyenek: egyszer fenn a mennyben, egyszer lenn a pokolban.

  • “Én a fanyalgók táborát erősítem”
   Ez nem baj.

   “le is szoktam írni a negatív véleményemet”

   Ez sem, sőt.

 • interes

  Grat a cikkhez, a hozzászólóknak. Kb igy gondolom én is. Jó lesz az!

 • Hat Zenzo egyet ertek a motivacioddal ezen cikk megirasaval kapcsolatban. Sok szempontbol tulzas es nem helyen valo az alapveto fotelszurkoloi kozhangulat, azonban a motivacioja, ennek is ertheto a masik oldalrol, mert igen is kell csiszolgatni meg egy bajnokcsapaton is, hogy legyen minosegi alternativa, es itt vitatkoznek azzal az erveleseddel, hogy szamitana-e, ha mondjuk 1-2 posztra lenne potencialis minosegi kezdo alapanyag. Egy egesz szezonra nezve szamitana es szamitani is fog, hiaba cafolta ezt meg a tavalyi ev PL szempontbol, mert visszagondolva igencsak mazlink volt, hogy megusztuk a seruleseket kulcsembereknel, megegyszer ez a PL-ben igy eleg volt tudjuk milyen toketlen ellenfelek ellen, de a BL-ben igazan elfogytunk. Mivel Jose kitart emelett en is kitartok mellette, sztem sokakkal egyetemben es lassuk meg mit tud kihozni, ha ez nem valik be a 2 fo fronton, akkor valtoztatnia kell, mert hiaba szep eredmeny egyik vagy masik sorozatban eredemnyt elerni, ez a csapat a kettot akarja egyszerre, ezt azert tegyuk nyilvanvalova.

  Ne erts felre kerlek ezzel nem vedeni szeretnek senkit, mert a stilus az nem magyarazhato, en csak probalom megerteni, hogy miert kelthet ekkora felhaborodast egy ilyen kezdes, talan a felallitott magas merce is benne van…

  Az uj igazolasi politikankat nagyon ertekelem, es a kertunkkel sincs gond szerintem a vedelem tokeletes allapotban van, oke kell egy csere balbekk, de Zouma tokeletes biztositek/hakell kezdo, kozeppalyaval is elegedett vagyok, persze 1-2 de 1 szent tehenet biztosan lecserelnek, de ezt mar tudjatok, ez beakadt, amig Willian kezdo nem nyugszom:D Azonban 1-2 alternativat en meg el tudnek kepzelni tamado szekcioba.

  En nem tartom olyan nagyon fontosnak ezt a nyito meccset mar igy 2 nappal utana higgadtabban, foleg, hogy 1 rivalis is botlott, oket raadasul sem kiallitassal sem 11 essel nem sulytottak. En tovabbra is azt allitom, hogy meg mindig nyaralunk, de a fel vedelem biztosan, es remelem ezzel a meccsel kijatszottuk annak a nehany szoporoller kartyanak az egyiket, ami minden idenyben kiosztasra kerul.

  • “szamitana-e, ha mondjuk 1-2 posztra lenne potencialis minosegi kezdo alapanyag.”

   Nem kell mindent ugyanúgy látnunk. És még csak nem is biztos, hogy igazam van 🙂

   “visszagondolva igencsak mazlink volt, hogy megusztuk a seruleseket kulcsembereknel”

   Nem tudom, ez mennyire mázli. Ennek egy jó stábmunka az alapja. Persze szerencse is, nem vitatom, de azért nem véletlen, hogy JM csapataiban az alapemberek valahogy ritkán dőlnek ki.. legalábbis nem Arsenal szinten. És azt azért nem lehet mondani, hogy megúsztuk sérülések nélkül, mert nem, Costa és Fabregas bizony alapember, és mégis voltak sérültek, meg Ápi is volt sérült, Oscar, stb. Azt nem vitatom, hogy nagy faszmák, hogy nem tudták a sok próbálkozás ellenére sem szétrúgni Ázárt.. 🙂 de azért nem kerültek el bennünket sem a sérülések, és ha ehhez még hozzávesszük az eltiltásokat is, amik – most ne menjünk bele a kampányba, de azért voltak túlzóak – akkor azért volt hiányzás egy alap szinten.

   “En tovabbra is azt allitom, hogy meg mindig nyaralunk”

   Én a múlt héten már letudtam, köszi, de még megyek szept első két hetében, ja :DDDDDD (viccelek ám, ha a sok D betűből nem derült volna ki)

   • Ezzel in is tisztaban vagyok, hogy nalunk komoly munka folyik, hogy a leheto legtobb serulest kizarjuk, de, ahogy te is mondod, van, amit nem lehet megakadalyozni es addig jar a korso a kutra… Szoval ez “Hazard”jatek (hahaha, szar volt tudom) hosszutavon, minden evben igy nekimenni.

    Legalabb te tudod, hogy mar letudtad 😀 Szolni kene a butabekkeknek, hogy ok is a kodos albionban vannak mar.

    Persze hogy nem kell egyetertenunk, es lehet, hogy nekem nincs igazam, a tavalyi szezon alapjan biztosan nem, mert egy Williannal bajnokok lettunk 😀

    A lenyegben ugyis mind egyetertunk: Blue Is The Colour!

    • Igen, valahol tényleg hazardírozás, de a másik szempontból vagy másik oldalról nézve meg nem lehet úgy nekimenni minden szezonnak, hogy szerezzünk valakit, mert Ázár/Oscar/akárki úgyis lesérül, és akkor jajj, mi lesz velünk. Darabra megvan a középpálya, és lehet vitatkozni, hogy Cuadradot megérte-e becserélni Salahra, vagy sem, vagy, hogy mózi milyen játékerőt képvisel, de olyan játékost kell nézni, aki bírja a padot.

     • Mozi jo is sztem padra boven, en megprobalnam a jobbszelen parszor azert.

      halkan jegyzem meg Cuadradot nem Salahra csereltuk, hanem Schürrlere. Ezt biztosan Jose is belatja hibanak ma mar. Meglatjuk mi lesz, ennek az idenynek igy ugrunk neki, meg mindig mi vagyunk az eselyesek a PL-re, de ha nem nyerunk semmit iden akkor sem dol ossze a vilag, jovo nyaron biztosan lesz egy kis frissites mar.

      • “halkan jegyzem meg Cuadradot nem Salahra csereltuk, hanem Schürrlere”

       Szerintem a németet kb azért adtuk el, mert jó ajánlat jött érte. Nem igazán látszott úgy, hogy a fritz távozni akarna, és még az idény elején őt favorizálta JM Wilivel szemben, de aztán influenzás lett, Will pedig kezdőben tartotta magát. Quad meg olaszból jött, mi pedig küldtük a helyére az egyiptomit, ez egyértelmű, ezért is lett balhé abból, hogy most a megállapodást felrúgva Mo úgy gondolta, hogy jobb lesz neki Rómában.

       Az meg, hogy hiba volt-e a leigazolása, kb majd akkor látjuk meg, ha tényleg szükség lesz rá, és nem tud érdemben semmit sem jelenteni. Jelenleg úgy tűnik, hogy flop, ez tuti, de egy téli érkezővel várjunk még. A felkészülések során azért mutatott egy-két dolgot, ami nem volt rossz. Oké, olyat is, amiért sokan egyből a pokol hetedik bugyrába zárták volna, de olyat mutatott más is 🙂

       • Alapvetoen nekem nincs gondom Cuaddal, hihetetlen nehez helyzetbe kerult, es Josenal nehez magadat bejatszani padrol. En csak Schürrlet sajnaltam, mert tenyleg nem akart elmenni, es igen voltak hianyossagai, de alapvetoen goleros volt, marpedig szamomra azon a poszton az az elsodleges szempont es nem a vedekezes, pedig sztem abban sem volt rossz, uzte az ellent mindig, ha labdat vesztett. De mind1 ez a hajo mar elment, most itt van Mozes, aki szinten a leggolerosebb jatekos Wili, Cuad, Moses harmasbol, kivancsian varom mennyi lehetoseget kap.

        • Schürrlével így utólag nézve az volt a gond, hogy védekezésben alapvetően gyenge volt. Nem azért, mert nem akart, hanem azért, mert nem tudott. Neki egy 4-3-3-ban lett volna helye, onnan kirobbanthatatlan lett volna, és ez meg is látszott, mikor kontrákra építve játszottunk, vagy 4-3-3-ra hajazó felállással toltuk a legjobb meccsén, a Fulham ellen (mesterhármast vert ugye). Viszont ez a 4-2-3-1, ahol egy támadószellemű Ivanovicsot raktunk mögé, az nem volt jó neki, főleg, hogy a pivot azon oldalán nem Matics, hanem Fabregas áll, aki szintén nem a védekezési képességeiről híres. Ázár oldalán ott van mögötte Ápi, és mellette/mögötte Matics, ezt nem kell elfelejteni – ezt fejtegettem is már a mit teszi a bajnokot sorozatban. Ezért is jó opció oda Will, na persze nem a szombati performanszával, de egyébként igen. Írta valaki, talán még a meccs közben v után, az előző poszt alatt tán, hogy W sokkal jobb lenne középen, tízben, nem a szélen, én viszont épp a fent említettek miatt gondolom, hogy nem, és nem is fog ott szerepet kapni túl gyakran, csak muszájból.

         Egyébként ennek az ára főleg Fabregas csapatba erőltetése. Mert a másik verzió az lenne, amit RDM alatt is játszottunk, még a Mazacar-trió néven futó csodahármassal, hogy a kreatív hármas tol egy igazán szabad, sok mozgásos, sok helycserés támadóalakzatot, és ezt most megcsinálhatnánk az Ázár-Oscar-Will trióval is (néha meg is csináljuk), viszont ahhoz kell mögéjük egy stabil szűrő pivot, két erőemberrel, és meg kell küzdeni azzal, amivel akkor is küzdöttünk, hogy szakadék van a pályán a támadó és a védekező szekció között. JM ezt a szakadékot jól töltötte ki a 20 gólpassz-magic hattel, viszont ennek az ára az, hogy mivel védekezni kevéssé tud, Ivát pedig nem akarjuk a felezővel lekorlátozni, sokkal kötöttebben kell játszania a támadóhármasnak. És ezért nehéz Willi helyére találni valakit… Mózes viszont jónak tűnik, és szerintem ezt látta Mou is. Viszont szeptemberig tuti W fog kezdeni szerintem, hacsak nem csinál még 1 ilyen szar meccset, mint most a Swans ellen. Mózinak még edződnie kell a társakhoz, mert ő inkább a rohamnéger típus, kevésbé kreatív játékos, és szoknia kell az összjátékot Ázárral, Oscárral és Costával – ez már nem az a liga, ahol vagy rádurrantom, vagy beívelem Kraucsra 🙂

         • “Rohamnéger” :DD jolvan azert latom nincs nap niggerezes nelkul 😀

          Igaz, tobb vedekezesre van szukseg a jobbon, ezt egyel hatrebb kozeppalyan kene alapvetoen megoldani, ami nalunk eleg nehez, mert Fabre-t nem lehet kihagyni. Ezen gondolkoztam mar egy ideje, es talan nem lenne hulyeseg, mert Oscar tud jol vedekzeni is, lehetne ra tobb vedekezo szerepet haritani es igy engedni egy kicsit szabadabban az ominozus jobbszellot. Persze Williant engedheted, ahova akarod, az okosneger az mar ugymaradt csak, h en is niggerezzek egyet:)

          • ez nem niggázás hé 🙂 leheletfinom utalás. Mit írjak, ha egyszer néger??? (de komolyan)

           Az a baj azzal, amit írsz, mármint Fab kihagyásával és Oscar (még) több védekezéssel való ellátásával, hogy az már megint nem fog működni 4-2-3-1-ben, mert ha Oscarra raksz több terhet, akkor nem lesz “tízes” (sokan így is emiatt kritizálják), akkor ahhoz valami 4-diamond-2-es felállás kellene, az pedig nem feltétlen jó ehhez a kerethez, mert túl “bentre” kerülne Ázár, sűrű lenne a középpálya, és mivel Ázár egyik előnye a gyorsasága, ruganyossága és a szélről befelé húzás, szerintem többet vesztenénk ezzel, mint nyernénk – de egy próbát megérhet ez is B taktikának.

         • lamps8

          ezt nagyon szépen leírtad Zenzo, és minden mondat teljesen igaz. De! nem az a célunk hogy a keretet és a játékunkat erősítsük? az kellene hogy legyen, ezt pedig úgy tudjuk elérni, hogy Williant egy támadó szellemű gólerős szélsőre cseréljük, Ivanak pedig védekezőbb feladatot adunk, mert lehet neki simán.
          ezt meg kell húznunk, mert ez egy olyan eleme a játékunknak és pontja a keretünknek ahol erősítenünk kell. pont.

          • Azt kell látni (szerintem), hogy a csapat egy mátrix. Sosem lehet 1 játékosban gondolkodni, mert mindennek ok-okozati hatása van, ahogy írtam fentebb meg lentebb is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne értelme annak, amit írsz. Csak azt, hogy ez jóval több pozíciós változást kíván annál, minthogy “Williant egy támadó szellemű gólerős szélsőre cseréljük, Ivanak pedig védekezőbb feladatot adunk”.

           Pont ez a lényeg, ha visszaemlékszel v visszakeresel a mi teszi a bajnokot posztsorozatra, ahol Ápiról írok:

           http://chelseafc.taccs.hu/2015/06/10/ami-a-bajnokot-bajnokka-teszi-2/#more-2677

           Mert a 4-2-3-1 alapeleme, hogy felfutó védőkkel lehet (és kell) növelni a támadásokat. Ha Ivanovicsot visszafogjuk, akkor a másik oldalon Ápit kell felzavarni, vagy kell szerezni a helyére egy olyan védőt, aki jobb támadásban, mint (jelenleg) a spanyol. Ezzel viszont Ázár játékterébe rondítanánk bele. Egy jó csapat felépítése sokkal több, mint 11 játékos pályára pakolása (ezért is nem tudott _igazán_ nagyot robbanni a galaktikus madrid sem, mert nekik is rá kellett jönni, hogy 11 kbszottnagy egyéniség sem lesz képes lehozni a csillagokat, ha nincs konzisztencia).

           José jó ebben: baromi jól tudja kisakkozni azokat a csapatokat, akik képesek a sikerre, és megtalálni hozzá az építőkockákat. Nem mondom, hogy mindig és elsőre, de azért elég jó benne. Mert ha megvannak a kialakult tengelyek, mint a Cech-Terry-Makelele-Lampard-Drogba, akkor egy csapat elbírja, hogy évekig nincs normális jobb-bekkje, vagy, hogy a szélsője kéthetente lesérül.

           Két dolgot kell még szerintem plusszban látni ehhez a kérdéshez, amellett, amit már leírtam: az egyik, hogy JM számára nem feltétlenül megengedhető luxus Ázár, Costa és Fabregas mellett még egy olyan játékos a keretben, aki képtelen védekezni (valljuk be, részben ennek esett áldozatul Mata és KdB is, egyéb okok mellett). Ne felejtsük el, JM volt az, aki (az Interben) még a klasszikus centen Eto’o-ból is védekezni a saját alapvonaláig visszafutó szélsőt faragott. A másik, hogy ott Maicon volt Ivanovics: a szerbet egyszerűen nem szabad bekorlátozni a saját térfelére, amíg 5 gól + 5 gólpasszal zár egy szezont Angliában.

           Végszóként: nem vagyok a keret erősítése ellen, és igen, Will az egyik leginkább potenciális pont ebből a szempontból, mert (és képzelje ide mindenki a saját indokait, van pár 😉 ). De, (ismétcsak szerintem) csak karakterisztikájában hasonló játékossal fogjuk tudni pótolni, amíg a csapat meglévő egységét valami más miatt fel nem kell borítani. Fentebb azt írtam, hogy Schürrlét azért adtuk el főleg, mert adtak érte egy valag pénzt, és ezt tartom is. De attól még az is igaz marad, hogy egy világbajnok, vb döntőn gólpasszt adó, nálunk gólokat lövő játékos nem tudott fix kezdő lenni nálunk. És nem azért, mert rossz játékos – hanem, mert a csapat az egyének felett áll.

 • Ja es a cikkedet kitette a “csak a Chelsea” fb oldal is 🙂

  • nem tudom, az jó? 🙂

   • Azt nem tudom, de terjed az iged, mint a veszedelem legalabb 😀

    Nem tudom ki csinalja amugy az oldalt, de konszolidaltan normalisan irnak hirekrol, nem nagy cucc. kommenteket nem olvasom soha, meg legtobbszor elobb tudom mar a hirt, amit kiraknak, de sokszor van fent erdekes tartalom, amit az internetek bugyraibol asnak elo.

   • A Csak a Chelseanek az egyik bossa myheartisblue asszem.

    • myheartisblue

     True-True. Admin vagyok ott, és nekem is nagyon szúrta a szemem a jogtalan, olykor már-már bosszantó vagy bugyuta kommentek.

     Egyszerűen egy ilyen volumenű posztot nem engedhettem meg, hogy ne jusson el kevésbé motivált; elégedetlen, a plastic, de az igazi szurkolókhoz sem. Hagy olvassanak vmi “quality” cuccot.

     • akko’ danke a megtiszteltetettésért 🙂

 • myheartisblue

  Di Marzio üzeni, Rahman Baba már Kék!

 • myheartisblue
  • McDennis

   Csak nyugtával dicsérd a napot! 🙂

   • Mar reg tudni lehet, max a burokracia szolhat kozbe. Fogalmam sincs milyen, annak ellenere, hogy lattam eloben is, de nem tunt se ki se be.. Viszont nagyon remelem, hogy a pletykalt ara egy nullaval legabb kevesebb, mert vicc kategoria egy noname LB-ert egy Bundas kozepszaralatticsapatbol 25 m eurot kernek. Julian Draxlerert ker 25m eurot a Schalke konyorgom csak viszonyitasi alapkent…

    • amugy meg Azpi amilyen terminator sokat valszeg nem fog jatszani, ahogy Luis se jatszott, pedig o par kategoriaval feljebb van.

     • myheartisblue

      Ahogy egyelőri Ápi kezdte a szezont nem túl meggyőző(persze ez javul majd), de neki is jót tesz majd a konkurencia. Illetve gyengébb ellenfél vagy kupákon fel lehet küldeni akár egy Azpilicueta – Cahill – JT- Baba 4est is.

      UI. Rose vagy Creswell-nek jobban örülnék jómagam is hiszen angolok,25 évesek és PL-tapasztalattal rendelkeznek. és egyikük ára sincs 8 millió font felett.

      • emazohun

       Dehogynem, 15 millió font alatt nem engednék el egyiküket se

       • myheartisblue

        Bárhogy is számolom az 10 millio fonttal kevesebb mint a 25.

        • euro a 25m, amit Babaert kernek elvileg.

        • emazohun

         Ez igaz,de csak írtam ezt,lehet hogy jóval többe kerülnének,ha egyáltalán elengedik őket

    • McDennis

     Én Danny Rose-nak jobban örülnék. Rose már bizonyított a PL-ben és ez nem mindegy.

     • franky

      aha, hát a sp*rsből maradjunk annyiban hogy csak bizonyítottan világklasszist igazoljunk, a többi maradjon a seggén nyugodtan.

     • Blues555

      Ráadásul angol, jó korban van és hasonló áron el tudnánk hozni. Én is támogatnám az idehozatalát.

    • acsdav2

     A 25 milliót én is sokallom de,azért tájékozódhatnál, mielőtt véleményt nyilvánítasz. A “kozepszaralatticsapat” Augsburg 5.lett megelőzve a Dortmundot és a Schalket. Viszonyítási alapként Draxlernek 3 rúgott gólja van, az elmúlt 2 szezonban……

     • bár inkább azt mondom, igazad van, de a tavalyi Dortmunddal példálozni azért megmosolyogtató 🙂

     • Egy szezonrol beszelsz, en meg altalanossagban, az Augsburg egy masod es elso osztaly kozt ingazo csapat alapvetoen Air Sandorunk is ott csillogtatta tudasat nem is olyan regen, szoval errol ennyit 🙂

    • kasata91

     Én úgy olvastam hogy 14, 1 m font + 3,5 ha játsziuk x meccset. Szerintem kicsit Iva tehermentesítésére is szólhat hogy ennyit adunk érte (értsd: Ázpia jobboson tolja). Bár ha hosszu távra tervezünk akkor jo kérdés, hogy miért nem angol… na sebaj. Max vész esetén bedobjuk KP-ra, mostanában az a menő úgyis felénk.

 • salsal

  Most készítenek elő egy 30 milliós ajánlatot John Stonesért is állítólag.

  • Az Everton elég elutasítóan kezeli a dolgot. Gondolom ez a bosszú Lukakuért.

 • Pl-összefoglaló most kezdődött. Dodit kihagyták, Salec a stúdióban!

 • Go Blues!

  Jó kis poszt lett Zenzo, teljesen egyetértek! Semmilyen tragédia nem történt, csupán idény eleji a formánk. Ráadásul szerencsétlen egy meccs volt minden szempontból. A City ellen már jobbak leszünk bármi is legyen az eredmény.

 • SpecialOne10

  Sky sources understand Chelsea are close to agreeing a deal with Augsburg for left back Baba Rahman.

 • JM ugye tolt egy nem túl baráti kirohanást Carneiro irányába Ázár ápolása kapcsán (fura egyébként, nem ez volt ugye az első ilyen, az előző szezonban is volt valami bírálat, talán TC kapcsán, ha jól rémlik?). Tegnap az FB oldalán köszönte meg a szurkolók támogatását.

  https://www.facebook.com/pages/Eva-Carneiro/457912564362910?ref=nf

  • WudigessBoi

   Néztem a gólösszefoglalót a Digin, ott is téma volt ez. Sallói mondta, hogy szerinte ilyenkor a játékosnak kéne jeleznie, hogy nem kell segítség és nem az orvosi stábnak “olvasni a játékot”. Szerintem igaza van.

   • myheartisblue

    Egy vigasztalo hozzászóllás a doktornő oldaláról, egyszerű de igaz:

    You are the doctor Eva, not Jose… I don’t think he would appreciate that you disagree publicely with some of his desisions… So that works both ways, he should respect you when it concerns medical concerns!

    José kicsit mérges volt a szitu miatt, Eva-n és a stábon csattant az ostor, ha jól emlékszem másodszor…

    • WudigessBoi

     Mondanám, hogy ezzel is csak egységet teremt és a játékosait védi, de állt már föl orvos (ráadásul több évtized után) azért, mert az edző túltolta a savazását a sajtóban [Pep – Bayern].

     • igen, ez valahogy nem az a szituáció, hogy JM odakacsint Evának, hogy figyi, most leoltalak a sajtóban, mint a szart, de nehogy komolyan vedd ám, csak ezt a hülye kölyköt akarom védeni, aki az utolsó percekben húzta a drága időmet… neked meg majd.. veszek egy csokit.

   • José egy fasz volt, nincs ezen mit lamentálni. Még ha ez a véleményem is, nem a sajtóba tolom be élesben, nem szidom a saját stábomat. Pláne, hogy ezen már aztán nem múlott semmi. Mind1, hogy Ázár jelez vagy sem, az orvos azért van ott, az a dolga, hogy berohanjon, ha kell. Főleg, ha Ázárról van szó, akit JM még a bírákkal is külön védetne (mondjuk rúgták tegnapelőtt is rendesen). Ha meg odamegy a doki, az meg baj.. nemá. Ez csúnya volt.

    • WudigessBoi

     Abszolút. A bíróktól is elvárjuk, hogy _tisztán ítéljenek meg mindent és csak azért ne adjanak csak sárgát piros helyett, mert második perc vagy mert már amúgy is emberhátrányban van az a csapat.
     Ez az orvosokra halmozottan igaz. Nem mérlegelhetik, hogy mennyi az állás, hogy mennyi van még hátra, miazmás. Ez az ő kompetenciájuk, menjenek be, vizsgálják meg, kezeljék az esetleges sérülését és ők döntsék el, mikor mehet vissza. Az lenne inkább a skandalum, ha arra hivatkozva nem mennének oda, hogy jajjdehátmárcsakpárpercvanhátra.

 • Costa kikapcsol a Swans meccs után :)))

  http://www.101greatgoals.com/blog/diego-costa-hits-ibiza-immediately-after-chelseas-draw-with-swansea-hangs-out-with-benny-benassi/

  (a második képen ott a kartondobozok tetején vajon milyen limonádé lehet az…. 😀 )

  • kasata91

   Nagyon remélem hogy valami intenzív 52 fokos célzóvíz és intravénásan fogyasztotta és hatni fog.
   Benyomta a bulisérót az új szezonra, aztán már megy is a mulatási Ibizán…

 • A City eddig nagyon dominál a meccsen. Ha Stirlitz helyett nem a labda gondolkodna, már néggyel mehetnének.

  • nem láttam egy percét sem, mert a céges láptop úgy döntött, én ma telepítem este a WIN10-et 🙂 de mondjuk nem nagyon vártam mást. A City hagyományosan jó a WestBrom ellen, a WBA utoljára tizenakárhány meccse és valamikor 5 éve tudott meccset nyerni a mászókakékek ellen. A City a legutóbbi négy meccsén hármat-hármat rúgott a WBA-nak… ma sem szakadt meg a sorminta.

   • A jelenlegi dolgokat nézve durván beparkoljuk a buszt a héten.

    • kasata91

     Mondj olyan vizionált szituációt amikor nem ezt tennénk az etihadban…

     • Agüero és Bony kidől, Pellegrini helyére kinevezik Grantet, Hart helyére pedig ő leigazolja Reinát.

      • WudigessBoi

       Ezek közül egy is elég:)

     • 10 ponttal már bajnokok vagyunk a meccs előtt 😛

    • amikor “nekünk állt a zászló” is betoltuk. Szóval nagyon ne lepődj meg 🙂

   • WudigessBoi

    Mondjuk a West Ham is trükkösen kitört a maga negatív spiráljából tegnap:)

    • José is kapott már ki a Stamfordon 🙂 Minden sorozat megszakad egyszer. a WBA City-mumusa nem ma.

     • WudigessBoi

      Feltépett seb. Azóta csak még jobban rühellem a Szundit és Gust.

      • és ezzel még csak nem is vagy egyedül 🙂

 • Blues555

  Micsoda régi-új és szimplán új arcokat vélek felfedezni a kommentmezőben. 😀 Úgy tűnik, ez a poszt összehoz mindenkit. 🙂

  • kasata91

   Amúgy igen. Az alvó ügynökök.
   Kicsit jobb a lelkemnek, hogy míg mások pirosítják budapestet, addig mi sem csak 6-7-en vagyunk aktívak akik rendszeresen megbeszélik itt a meccs előtt/közben/után a történéseket.

 • myheartisblue

  Remélem Mourinho papa nézte a mai WBA – Citeh meccset és velőig kianalizálta a játékukat és ha volt olyan a gyengéjüket. Holnaptol gőzerővel indul a felkészülés, a partyállat Costat összeszedjük Ibizáról és Etihadban győzünk az idén először! Mindenesetre pokolian nehéz lesz, mert gyenge WBA ide vagy oda, a Citeh ma nagyon nagyot és dominánsan focizott. Yaya, Silva, Bony Stirlitz, Kolarov Hart, nagyott focizott. Delph is (jah ő nem! 😀 )

  In Mou minds and the team we trust! COYB!

 • laciiii

  Hirtelen mennyi megmondolegeny lett itt, akik “teljesen elitelik a kommenteloket”
  Ha valaki nem tetszeset fejezi ki, az mar plastic fan:) korrekt a blog, mit is mondja?
  Tegnap nem tudom hany honapja irtam eloszor kommentet, semmi alazo hangnem, semmi hudeszarok vagyunk, szanalmas, monnyonle, semmi, erre egy TrueBlue nekem szokik,h plastic :))
  Szoval igen, huzd ki magad es ird meg a cikket.
  Amugy, egy blog lenyege, hogy leirjuk amit gondolunk.
  Senkit nem kritizaltam, senkit nem nevezgettem, a blogrol beszelek.
  De hogy ha Fabregast a szamra veszem kirohog, Costa meg amugy qvajo igaz? csak minden meccset lehozunk -1 emberrel, mert o csak fetreng meg hiszti meg parasztkodik, de ha megemlitem, akkor jaj de gonosz es plastic drukkerek, hogy a szajukra veszik a “csapatomat”.

  Oke koszi

  • myheartisblue

   Elnézésed kérem, ismételtem mondom, nem mondtam h. plastic fan vagy, de az a pánikszerű kirohanásod 2 olyan játékosra, akiknek oriási szerepük volt a szezon megnyerésében pedig az én nézeteimmel ütközött, és MO legnagyobb híríró FB oldal adminjaként nap mint nap látok ilyen kirohanásokat nem engedett másra következtetni. Tulzoan gyűlölöd Costat és lassan már Fabre-t is aminek az iménti kommentben is hangot adtál ismét fölöslegesen. Csak ilyen formában tudtam kritikát alkotni, de látom gyengén viseled. Mindannyian mások vagyunk, de ha így veszed Oké köszi. Lehet Zenzo cikkjét nem ártana még1x elolvasni és magadra vetíteni.

  • tudod lehet komolyan is vennének, ha nem csak akkor jönnél, mikor panaszkodni kell, aztán öntöd a magad szintén jól megformált szart, hogy fröcsögjön 😉 komoly szurkolónak tartod magad, de utoljára kb tényleg akkor láttunk, mikor nagyon meg kellett mondani, hogy milyen szánalmas, hogy kiestünk a PSG ellen. Amikor megy a szekér, meg bajnok a csapat, akkor ülsz a fűben csendben. Bravó, tőled aztán tényleg jogos, hogy a blog mennyire korrekt.

   A semmi alázó hangnemet meg majd gondold át. Így indítasz: “Valaki magyarazza el nekem, mi a f.sz van ezzel Costaval?Ennyire egy taplo paraszt?” Aztán megmondod, hogy szar Costa, szar Fabregas, szar a védelem, szar a középpálya, majd lezárod annyival, hogy hirtelen ennyi jutott eszedbe, de biztos van még szar valahol.. aztán meg személyeskedsz.

   Oké, szívesen. Ha neked az a szurkolás, meg a blog lényege, hogy megmondd, hogy mi szar, akkor biztos találsz magadnak olyan helyet, ahol vevők erre, Fab és Costa gyalázásával nem is kell messzire menni, az Arse fanok tárt karokkal várnak. Ha nem tudsz lelkesedni a csapatért, amiről a szurkolás, meg egy szurkolói blog szól, akkor menj. Vagy maradj, aztán írd be minden poszt alá az épp aktuális aggályaidat – csak ne lepődj meg, ha senki nem vesz komolyan. Szép estét.

  • Petikee Sipos

   lépj túl rajta. mint mondtad, ez egy blog, és ne csodálkozz, ha valaki pont amiatt, amit te is mondtál, véleménykülönbség, ír egy véleményt, amit meg magadra veszel.

 • A Sky szerint megreklamáljuk TC pirosát (a .com-on erről nincs semmi még). Hát nem tudom. Szerintem semmi értelme, mert az FA ennél ellentmondásosabb helyzetben sem nagyon szokott saját bírája ellen ítélni.. nem biztos, hogy már most el kellene játszani a jokerünket a szövetségnél, erre. Lesz még szükségünk fellebbezésre, nem biztos, hogy máris ki kellene játszani a wildcardot egy ilyen reménytelen ügyben.

  • kasata91

   Vagy pont hogy arra játszunk, hogy úgy is elutasítják. Aztán a 3. elutasított után helytálló lesz “hadjáratozni”. És talán majd beesik egy elfogadott fellebbezés a szövetségtől tavasszal

  • myheartisblue

   Szerintem tök fölösleges. Nem is tudom, honnan jött ez, hogy nem volt jogos a piroslap. Teljesen fölösleges megmozdulás ez, sőt más csapatok szemében már-már vicces is, ha csak nem kasata91 által állított master-mind húzásról van szó.
   Lehet szitkokat szórni rám, de ha elvonatkoztatnék attól, hogy elvakult CFC szurkoló vagyok, én elutasítanám a kérelmet.

   • hát, én két dolgot sejtek most így ma délelőtt: az egyik, hogy még a sky-on is pedzegették, hogy jogos piros volt-e, a szabálykönyv pedig nem egyértelmű a helyzetben. ÉS emellett “érdekes módon” akkor jelent meg ez a hír (bár még mindig csak a sky-on, a .com-on nem), miután a City viszonylag simán, 3-0-ra nyert. Én legalábbis úgy sejtem, ez már sokkal inkább a City és a rangadó bírója felé mind-game, mintsem a piros jogosságát vitató esemény, de lehet, hogy már csak én látok több cselszövést a dologba, mint kellene.

  • thiemecsaba

   Amúgy nekem elsőre is jogosnak tűnt a piros meg a tizi, nemhogy visszajátszás után. Én inkább azon csodálkoztam, amikor a Skyon ezt kezdték elemezni, hogy nem volt teljesen jogos. Ilyenre saját magamnak is pirosat adnék, meg egy faszkorbácsot, hogy hűtsem le magam és kövi alkalommal kondolkozzak is! 😀 úgyhogy szerintem valaki csak unatkozik…

   • jóval lentebb elemezgettük, oda linkeltem a sky-os képet is, meg minden, szóval azért egyértelműnek nem mondható, viszont, mivel a szabály nem egyértelmű, fölösleges, az FA úgysem dönt kétes szituációban egy bíró vs csapat vitában a mi javunkra.

    • thiemecsaba

     Értem én, viszont nálam ez egyértelmű! 😀 Biztos azért is, mert egész meccsen idegesnek, vagyis inkább bizonytalannak láttam Tibikét, amire ez a megmozdulás tette fel a pontot! De mint fentebb is írtam, saját magam ellen is így ítélnék ebben a szituban 🙂 Az FA meg sokszor egyértelmű dolgokban sem képes kedvező döntést hozni, nemhogy egy ennyire vitatott szituban, úgyhogy nincs is miről beszélni…

    • Ez teljesen egyertelmu, golhelyzetben volt. Ha Court nem bassza fel elment volna mellette? El. akkor meg 99% hogy be is guritja, mert nem Torresnal volt a labda.

     • “Ez teljesen egyertelmu, golhelyzetben volt.”

      Nem, nem az. Itt most nem videóról beszélünk, hanem szabálykönyvről. A jogban sok minden nem az, mint ami valójában. És még egyszer: jött Cahill, Gomis egyenesen a kapu felé futott, a labda pedig a szögletzászló irányába pattant. Attól, hogy “hülyeség”, jogilag támadható 😉

      • Szabalykonyv szerint golhelyzetben volt. Golhelyzetben levo jatekost buktatni piros, ennyi. 🙂 En meg igy tanultam 8 eve, nem tudom, valtozott azota? 🙂

  • lamps8

   ha jamie Redknapp azt mondja hogy nem piros, egy minket érintő esetben, akkor azt bőven meg lehet reklamálni (a jó Jamie pool, spurs játékos volt és utál minket mint a szart)

  • Blues555

   Hivatalosan is elutasították a fellebezést, így marad az egymeccses eltiltás:
   http://www.thefa.com/news/governance/2015/aug/thibaut-courtois-wrongful-dismissal-claim-unsuccessful

   • Blue One

    Az egyből piros az nem többmeccses alapból? :O

    • Blues555

     Nem minden esetben. Szerintem az utolsó emberes szabálytalanságokért (szimpla fault, nem agyonrúgja) csak egy meccset kap az illető, bár ez közel sem biztos.

     • így van, nem mindegy, hogy milyen “típusú” szabálytalanság. Nem elég így is a piros+büntető+1 meccs eltiltás kombó?! 😀

     • Blue One

      Szerintem ilyen szabály nincs.

 • thiemecsaba

  Látom még egy ilyen poszt alatt is sikerült enyhén elragadtatni magát 1-2 embernek. De azért, ha ezt valaki elolvassa és nem jön le neki, hogy nem a véleménykülönbségek jelentik a problémát, hanem az alpári stílus meg a véleménynyílvánítás milyensége, akkor tényleg nincs miről beszéljünk. Kicsit sajnálom az egészet, mert (én kis naív)úgy gondoltam, hogy fb-huszároktól mentes zónát sikerült itt létrehozni…

 • Off: úgy látom, Sztojcskov is akart már magának valami sajtót… mind1, milyet. Mert azért ez elég komoly kinyilatkoztatás, főleg élő egyenesben rádióban:

  Hristo Stoichkov has urged Pedro not to join Manchester United as he feels Louis van Gaal is “destroying” the club. “I would never be under the orders of Van Gaal,” Stoichkov told reporter in Spanish radio station Onda Cero. “He’s mediocre. He destroyed Barca and is destroying Man Utd.”

  • salsal

   Akármennyire zseniális edző is Van Gaal, a manchesteri eddigi tevékenysége számomra inkább hasonlít valamiféle ámokfutásra, mint átgondolt edzői munkára.

   • miért? négybe vezette a MU-t, amire szerződtették. Most pedig már tényleg hozzálátott a csapatépítéshez. Jó gárda rajzolódik ki ott sajnos a keze alatt, a MU rájött, hogy hiába a vörös mez, Moyes neve miatt nem sokat írnak alá oda. Kellett LvG és a vele járó riszpekt. Ha találnak egy normális kapust DeGea helyett, és vesznek két normális CB-t, nagyon jó lesz az a MU… (jövőre) 😐

    • Blues555

     Bármennyire is utálom az MU-t, azért hiányoznak a régi nagy rangadóink, illetve inkább őket nézném a BL-ben, mint az Arsenalt vagy a Liverpoolt. Ki kell használni az alkalmat, amíg gyengélkednek, és kinevetni őket. 🙂

  • myheartisblue

   nem is kérdés, egyértelműen látni a “b@zmeg”-ot a száján! 😀

 • kasata91

  Pogbát a londoni reptéren fotózták. Lehet szeretne Herikénnel egy csapatban játszani ? 😀

  • Blue One

   Ugyan már… Régen is látták már Londonban, és mindenki kombinált. Volt, aki bennfentesnek is nevezte magát…Természetesen semmi nem lett belőle. Nem hiszem, hogy most elmenne bárhová is, az meg egyenesen kizárt, hogy hozzánk. Mourinho is megmondta, hogy túl drága.

   • kasata91

    Ezt a túl drága dolgot nem tudom hová tenni. BL tv s jogdíjak, új mez szerződés, millió nem kis szponzor, a csillagászati PL tv pénz, össze vissza turné, és a 2 kupénkért is csak volt valami díj. Abra papa zsebéről nem is beszélve.
    És most nem a végtelen költekezésről beszélek ész nélkül. Hanem előző nyárhoz hasonlóan a szükséges emberekért letettük amit kell.

    • Blue One

     Elég durva számokról beszélnek. 60-80 millió font azért nem olyan kis összeg. Nem akarnak egy emberét ennyit fizetni.

     • kasata91

      Nyilván nem is szabad ennyit letenni senkiért. Mi nem az a klub vagyunk.
      De összességében lenne miből igazolni úgy gondolom. Olyan mértékben persze, hogy az új gazdasági politikánk ne boruljon.

      • Blues555

       “Mi nem az a klub vagyunk.”
       Már nem. 😀

      • Blue One

       A két dolog viszont kizárja egymást. Éppen ezért mondtam, hogy szerintem nem is gondolkozunk benne, mert iszonyú drága.

 • Ramires még idén lépne az Atleticoba? Túl szép, hogy igaz legyen.

  • kasata91

   Ám legyen. Bevonva valami bizniszbe.

   • Blue One

    Nem megy sehova. Szerződést hosszabbításról olvastam ma illetve arról, hogy Mourinho mennyire odavan a sokoldalúságától.

    • myheartisblue

     A mia f@aszától? 😀

    • salsal

     Olyan sokoldalú, hogy szinte már gömb 😀

   • Blues555

    Mondjuk Torrest megkapjuk érte cserébe. 😀

    • kasata91

     Vagy Filipe Luist !? 😀

     • Blues555

      Nála még a Torres-transzfer is esélyesebb lenne. 😀

   • Kokéért Ramires+30 milla

  • lamps8

   az idei legnagyobb húzásunk lenne, de inkább jövőre lépném meg amikor Griezmann mozdítható lesz

 • Több angol hírportál szerint Eva Carneiro nem lesz ott a City elleni meccsen, Jason Palmer lesz a helyettese.

  • myheartisblue

   Reméljük csak a média fújta fel, ha nem akkor végleges és elveszítjük a legszebbiket! I wanna cry after that ass… 😮 ;(

  • kasata91

   Na nemkéne…

  • lamps8

   nagyon nem lenne szükségünk ilyen bomlasztó dolgokra….

   • Szerintem sem, ez csak árthat a csapatmorálnak is. Rám például játékosként nem hatna jól, ha az addigi csapatorvosomat így fúrnák. Szerintem egyébként erre a műsorra semmi szükség nem volt, rohadt nagy hibának tartom Mou részéről.

    • lamps8

     egyetértünk !

 • Blue One

  Costa úgy látszik olvasta itt a frizuráját firtató kommenteket 😀

  • kasata91

   Már egész emberien nézett ki önmagához képest

 • kasata91

  Fellebbezés elutasítva .

  • Blue One

   A már jól ismert gyors döntés…Új rekord született: ez még a Costa hadjáraton is túltesz…

   • gyorsan kellett dönteni, elvégre az eltiltás a következő meccsre szól. Még így is jobb, mintha péntek este szólnak..

    • Blue One

     Tudom, múltkor is gyorsan kellett dönteni, nehogy Costa játsszon a city ellen…

  • WudigessBoi

   Fabregas eltiltását mérsékelték tavaly, ott szerintem kimaxoltuk a jóindulatukat.

 • Blue One

  Most belenézetem az angol összefoglalóba és feltűnt egy érdekesség, amit nem nagyon értek.

  Oscar “gólöröme” kicsit furcsa volt. A lövés és a nagyon enyhe ünneplés után, mintha rosszallóan kinézett volna a kispadra, majd kb legyintett egyet. Nem tudom, hogy ennek mi az oka. Nem gondolnám, hogy (nagy) baj van mindenesetre érdekes. Ezt a tézisemet erősítheti az is, hogy Costa jó látványosan fej fölött, tapsolta meg Oscart. Mintha az önbizalmát akarná erősíteni. Ilyenkor szokták így buzdítani a társukat az emberek. Lehet, hogy nem volt boldog a tavalyi teljesítményével. Ez még oké, de az a legyintés volt furcsa. Ha az valóban az volt, az kicsit kilóg a sorból.

  • kasata91

   Amúgy amennyi sarokpasszt nyomott a meccsen (4 után már nem számoltam ) szerintem nincs baja az önbizalommal.

   • Blue One

    Nem feltétlenül függ össze a két dolog. Egyébként szerintem sincs vele probléma, éppen ezért nehezen értelmezhető a történet. Ilyen madridi időszakot idézte, mikor CR kinézett a padra.

  • Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy nem tudta, hogy ő rúgta-e, vagy Cahill / Iva, ezért nem tudta, hogy most a “saját” v a csapattárs góljának örüljön-e. Ez csak szimpla tétovázás volt szerintem.

   • Blue One

    És a legyintés illetve a kinézés, akkor minek szólt? Meg a Costa taps is kicsit furcsa volt nekem.

 • Blues555

  Shaqiri 12 millió fontért a Stoke-hoz igazolt. Őt szívesen elnéztem volna nálunk is a jobb szélen. Az elmúlt időszakban elég szimpatikusan igazolnak a „fazekasok” ahhoz képest, amit megszokhattunk tőlük.

  • emazohun

   Lehet, hogy ő is kipukkadt, a tavalyi szezonja nem volt nagy valami
   Kezdőbe kellett volna igazolni(jobbszélső), keretembernek egy Moses is elég

   • Blues555

    Nem a tavalyi Shaqirire gondolok. 🙂 Alapjában véve gyors, jól cselez és ha elsül az a bal láb, akkor gyakran nagy gól lesz belőle. 😀 Lásd a tavalyi VB-n Honduras ellen.

    • emazohun

     Én is így voltam Lamelával, hogy jó lenne
     De miután elment a Spursbe, megbicsaklott a karrierje
     Jobb is h nem jött 🙂

     • Blues555

      Bár azért Shaqnál is sokatmondó, hogy BL-t nyer a Bayernnel, aztán pedig az Inter, majd a Stoke a következő állomáshelye. Ha a Serie A nem feküdt neki, nem tudom, a PL mennyire fog.

      • emazohun

       BL kerettag volt,szerintem nem volt tevékeny részese annak
       A PL stílusa közelebb áll a Bundesligához,mint a Serie A,talán jobb lesz itt,mint Itáliában
       Meglátjuk,mi lesz,nem vagyunk látnokok és szkáutok

       • Blues555

        Amit Olaszországban nyújtott, annál csak jobb lehet. 😀

 • kasata91

  Eva Carneiro a továbbiakban csak Cobhamben segíti az orvosi stáb munkáját. A meccsekre nem utazik valamint nem számítanak rá a kispadon.
  Szomorú vagyok.

  • Zola

   Még szerencse,hogy nem Eva Carneiro.Már kezdtem megijedni.:-)

  • Jose onerzete nem engedi, hogy bevallja, hulye volt ot hibaztatni, ugyh vegig csinalja a sztorijat… Hat sajnalom.

   • kasata91

    Amikor a középpályán José cseréit követően Hazard körül Azpi , Matic, Zouma és Iva volt a passzolási választék akkor nem hiszem hogy ennyi múlt volna a hosszabbítás utolsó 2 percén. Ahol max felívelgetéssel volt esély felvinni a labdát a kapu elé.
    Mellesleg nem Eva rohant fel elsőként, ő csak ment a kolléga után.

    • meccs utan mindenki varta, na Jose mivel jon elo, es olyat huzott, ami mindenkinel leverte a biztositekot 😀 az istennek sem talaltam volna ki, h ezt nyogi be 😀

     • myheartisblue

      MInden esetre, ez egy nagyon fölösleges bonyodalom, amit José büszkesége és keményfejűsége okozott. José az effajta elrontott meccseknél 90%-ban van egy bűnbak akin csattan az ostor. Ez most a csodálatos Eva-nkra esett, akit pedig a legkevésbé lehet hibáztatni, mert ő csak a dolgát szerette volna végezni a lehető legjobban. Nincsen az ínyemre az effére bonyodalmak, mert ez kihat a csapat és a stáb moráljára. Sajnálom, hogy Mourinho amekkora master mind, olyan büszke és konok. Pedig egy bocsánatkérés mindent helyrehozna, dehát hová is gondolok…

      • Pedig nalunk sztem kulonosen nagy a csapat/klubegyseg, valahogy minden videobol nyilatkozatbol erzodik, h egyben van a garda, ezert is fajdalmas ez.

  • Legközelebb jön majd a groundsman aztán a labdaszedők. Azután kitudja… 😀 Beszarás, hogy fapofával benyomja ezt. Arról persze nem beszél, hogy Shelvey aki a Liverpoolnak sem kellett egész meccsen szopatja a Matic-Fabregas kettőst. lol

 • OFF:

  a futball gyöngyszemei sorozat méltó tagja: 95. perces egyenlítő gól, kapustól, sarokkal 🙂

  http://www.101greatgoals.com/gvideos/golazos/amazing-den-haag-keeper-martin-hansen-scores-95th-minute-golazo-equaliser-v-psv-videos/

  OFF2:

  Pedro győztes gólja után nagyon örül a többiekkel 🙂

  https://pbs.twimg.com/media/CMKHnLjWUAUeNFo.jpg

 • Chalobah elvileg Reading kölcsön season long.

  • Belőle sem lesz már semmi, pedig Mekivel nagy reménységek voltak. Legalább adhattuk volna a NEC-nek.

  • kasata91

   Hogy tudjuk majd az ő univerzalitását pótolni ? 😀 Már ha akarjuk egyáltalán valakivel…

   • Beszállunk egy partvisért a roadi háztartásba.

 • kasata91

  KdB kihagyta a mai edzést. A pletykák szerint a babakád kékekkel tárgyal. Nem kéne…

  • myheartisblue

   Semmit nem tett érte a csapatunk, hogy bármifelé lojalitást vagy REPSECT-et mutasson felénk… SAJNOS.

   • azért a nagybetűs sajnosozással várjuk meg, hogy tényleg visszajön-e a PL-be, meg aztán, hogy milyen idényt fut. Mert ha kb annyit, mint Lukaku az Evertonban, akkor én nem sírok érte (eddig sem tettem)

 • Chelsea’s Oriol Romeu is having a medical at Southampton today after a fee was agreed between the two clubs.

  • a másik elveszett ember, Marin pedig állítólag a Babaüzlet része lesz, ezért nincs még pont a transfer végén. Most azt írják 15M font + Marin = Rahman

   • Akkor Baba durván 20 millióba fog fájni. Egyébként egy tkp-t is leshetnénk már a piacon, de nem úgy néz ki, hogy Stones-on kívül jönne még valaki Baba mellett. Még az előbbi is kérdőjel, leginkább azért, mert az Everton nincs eleresztve védők terén.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Stonesért visszadobták a 30 milliós ajánlatot, ezért legújabb hírek szerint van der Wiel a célpont és akkor Ivanovic ha szükséges gyakrabban játszhat középen.

     • VdW-ért én annyira nem vagyok oda. Topligában még semmit nem bizonyított és már 28 éves lesz, ráadásul non-hg. Akkor már inkább maradjon Kalas, és kész.

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       Szerintem se lenne egy nagy igazolás a PSG meg csak egy szép ajánlat mellett engedné el, szóval van nála jó pár jobb fogás.

       • Főleg mivel 1 év van hátra a szerződéséből, fix, hogy megkérnék az árát.

        • Sir Idemitirjak Boglárka

         Na ezt nem is figyeltem, így valamivel érthetőbb a helyzet. Mondjuk ha jobbhátvédet akar venni Mou, akkor van egy bizonyos Coleman, aki tökéletes lenne, igaz a Stones üzlet is az Everton miatt bukhat.

         • myheartisblue

          Süllyedjen el az egész Everton a Monkfejű Martíznezzel a fedélzeten! nem tudom miért írom ezt, csak annyira bosszant, hogy egy ember büszkesége miatt nem engednek el valahova valakit. Mert ő megmutatja Mou-nak.

          Ez a utóbbi hónapban egy újabb hátrány ami Mou stílusából és karakteréből jön ki. Egyszer ő is engedhetne a 100-ból.

      • VdW kiszorult a PSG kezdojebol is szoval nem hiszem, h nagy huzas lenne.

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Én mondjuk csak Marin egy év kölcsönnel olvastam.

 • myheartisblue
 • Legujabb pletyka, h Ramiresert a Juve jelentkezett be. Ket lyukas labda es mehet, nem Zenzo? 😀 (najo, Pogbat odaadhatnak cserebe)

  • Gabor1092

   Remélem Pogba+pénzt akartál mondani, hisz bárki megmondhatja hogy Ramires egy ösztönös zseni, nem lehet egyszerűen holmi Pogbáért cserébe odaadni 😀

  • látom itten azé’ páran read-only üzemmódban nyomjátok 😉 de ha már megszólítottál: nyugtával a napot kérem. Nem adjuk mi el a brazilt úgysem, pláne nem addig, amíg nincs helyette valaki.

 • Barnsley defender Mason Holgate undergoing medical at Everton.

  Na, vajon ennek lesz kihatása az üzletre?

  • emazohun

   Evanst is pletykálják
   Hátha,de nem mindenáron kell Stones

 • Romeu közben hivatalos

  • sok sikert neki. Kíváncsi vagyok, tud-e futni egy Bertrandhoz hasonló karriert (első szezont).

  • emazohun

   Mennyi volt?

   • még sehol nem találtam összeget, csak, hogy 3 évre írt alá.

    • emazohun

     Remélem legalább annyi,amennyiért vettük
     Sok sikert neki természetesen
     Ő egyébként BL-győztesnek számít?

   • Blues555

    5 millió font.

    • emazohun

     Az jól hangzik,asszem ennyi euróért jött kb

     • kb, 3,5M fontot írnak

    • hol találtad?

     • Blues555

      Megválaszolták helyettem. Eddig – ahol írtak összeget – mindig 5 millió fonttal futottam össze. A Skysports mellett a BBC is ezt hozta le.

      • hát, ez már csak azért is jó, mert tavaly majdnem elvitte ingyé a Valencia, de valahogy aláírattak vele egy 3 éves szerződést.

       Mondjuk valljuk meg: egy Stoke viszont krvajól járt vele, főleg ilyen aprópénzért…

       • Blues555

        Mármint a Soton? Valahol olvastam, hogy Schneiderlint akarják vele pótolni.

        • :))) el is mentem aludni, szét voltam esve az este. Igen, a Soton 😀

       • kasata91

        Pedig anno mekkora hiszti ment hogy van vagy nincs a szerződésében Bőrszalonna visszahívó opció.

 • off, de mókás 🙂

  Rafael claims Man Utd boss Louis van Gaal ‘did not like me’

  Há’ nem tudom. Lehet. Vagy mondjuk, játszhattál volna jól, és nem sérültet, akkor talán jobban szeretett volna 😀

  Ezt ráadásul megspékelte némi rasszerolással:

  “I know this history that he doesn’t like Brazilian [players], but I can’t say: ‘Oh, he doesn’t like Brazilians’.

  “I know that he didn’t like me, but if that’s because I’m Brazilian, I don’t know.”

  bravó 🙂

 • emazohun

  Bedobnék egy valamennyire off témát:
  Mennyire értetek egyet a transzferek mai futballpénze való átváltásával? A poolos blogon havonta előveszik a témát,illetve például a britannia kommentmezejében is vitáztak több emberrel (köztük Chelsea drukkerekkel és velem is,de nem ez a lényeg )
  Szerintem nem lehet összehasonlítani más időket a futballban,de ők úgy esküsznek erre a keretértékes összehasonlításra,mint valami szentírásra
  Nem mondom,hogy nincs semmi értelme,de fölösleges az összehasonlítás,érdekességnek jó
  Arra megy ki a lényeg,hogy állandóan ezzel magyarázzák a Pool 5.,6. helyeit
  Na mindegy is; mi a véleményetek erről?

  • a véleményem ugyanaz, amit leírtam ott is, ami kb megfelel annak, amit az utolsó előtti sorban írtál, csak ellentétben veled szerintem _abszolút_ semmi értelme sincs. De a Poolos srác gyorsan megmagyarázta, hogy piacon vettem a diplomám és hülye vagyok, sssszóval… :))

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Rövidre fogom, a “történelmi klub” szurkolók sírnak, mert eddig nekik volt pénzük másoknak nem, most hogy több moneyman is beszállt a fociba, így több a friss gazdag csapat, akik első pár évben tartanak nagy költekezést utána semmivel nem költenek többet, mint ők, de szar az élet, hogy új vetélytárs akadt.
   Árak meg megugrottak, mivel több pénz került is be a labdarúgásba, így elég megnézni egy Messi, Ronaldo fizetést egy 15 évvel ezelötti top focistához képest és már érthető miért nőtt meg más játékosok igénye, illetve miért ugrottak meg az árak.

   • emazohun

    Igen,a fő inflációt szerintem az olasz klubok és a galaktikus Real(és a Barca sem csóroskodott,de ők azért nem annyira ) gerjesztette,az olaszok csődbe is mentek(Lazio,Nápoly ),vagy a tulajdonosaik fölélték a vagyonukat (Silvio,és az interes család )

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Nincs is viccesebb amikor egy Real szurkoló kezd el papolni, hogy milyen undorítóan költenek a “pénz csapatok”. 🙂

   • emazohun

    És nekik volt idejük kiépíteni a brandjüket,és az olajoskorszak előtt állandó top 4(3) résztvevők lehettek volna,dehát nem sikerült rossz edzők,igazolások miatt

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Ha a Liverpoolt említetted gyorsan megnéztem az elmúlt 5 év átigazolási összegeit:
     |Elköltött |Nyereség |Szumma

     Chelsea |353 |233 |-120
     Liverpool |316 |168 |-148
     Szóval bárhogy nézem több pénzt fektettek be igazolásokra, mint mi és a fizetések közt nem volt soha óriási különbség ebben az 5 évben, nálunk kicsit magasabb, igaz több sztárt tartunk is el. Szarul igazolnak, ez is oka, hogy ott vannak ahol. Illetve a játékosaik nem tudják pénzé tenni, abból a 168-ból 110 millió a Suarez Sterling kettős, nélkülük -290 millió lenne 5 év alatt erre a keretre. Mi lenne ha még költenének is…

     • bilala

      nem tunnek pontosnak a szamaid, vagyis kicsit alacsonyak (azert mondom ezt, mert pont 1-2 hete raktam ossze magamnak egy ilyen koltekezesi tablazatot transfermarkt adatai alapjan jopar csapat infojaval, mert untam, hogy minden vitanal kulon kellett ennek utannanezni) es amugy eleg sok az “atlagszurkolo” szamra meglepo eredmeny is van benne (majd lehet fel is toltom valahova). tehat nalam ezek az eredmenyek ha 2010 ota nezzuk. vasarlas/eladas/arany (persze lehet par millio elteres ide-oda, mert nem naprakesz, de pl a sterling vagy a felipe luis transfer ebben mar benne van)
      chelsea:610/328/-282
      pool: 550/333/-217
      Ez alapjan azert latszik, hogy mi meg mindig tobbet koltottunk (bar az is latszik, hogy nem olyan sokkal), de azert az elkoltott penz hatekonysagarol, azt hiszem nincs ertelme vitatkozni :))

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       Transfermarkt 11-12től számoltam. 🙂 fontban vannak, illetve nem minden üzlet van még fent. De a lényeg így is látszik a te számaidnál is. 🙂

      • WudigessBoi

       Ezt esetleg megírhatnád egy vendégposztban, ha van kedved.

       • bilala

        ha lenne erdeklodes (es idoileg is meg tudom oldani), akkor szivesen. meg kell nehany logos nap meloban 🙂 hogy osszevadasszak meg par infot ami erdekes lehet a temaban, aztan megprobalok neki valami ertelmes format adni. egyszoval, ha tenyleg lenne ra igeny, akkor en benne lennek.

  • Blue One

   Abszolút egyetértek. Különböző idők pénzeit nem lehet összehasonlítani. (Közgazdaságtanban ha jól tudom van is egy ilyen törvény, ami a pénz időértékéről szól.) Egyre drágábbak lesznek a játékosok. Ezt a helyzet erősíti egy-egy nagyobb igazolás. Pár éve el sem tudtuk képzelni, hogy valakiért 100 milliót adnak. CR után kb annyit adtak Béláért Pogba esetében is közelítünk efelé. Ez nonszensz.

 • kasata91

  A csapat új szponzora a Hublot. Véletlen Pogbat is ők szponzorálják. +1 hajszál hátha 😀

 • salsal

  Stones nem eladó.

  “Everton manager Roberto Martinez says John Stones will not be sold and that Barnsley defender Mason Holgate is not being signed as his replacement.”

  • Akkor hétfőn már Chelsea-mezzel fog pózolni.

 • Lassan kimondható, hogy ez az orvosos parádé messze Mourinho legnagyobb hibája, mióta visszajött hozzánk. Mentálisan így is nullák voltunk, most meg a semmi miatt, teljesen ad hoc módon még viszályt is kell szítani a csapaton belül, mert mért ne? Pont annyira értelmetlen, mint amennyire káros. 3 kapura lövés, elől-hátul fegyelmezetlenek és akaratgyengék voltunk. Az egész csapat olyan volt, hogy ha bejönnek az öltözőbe, tizeneggyel kevesebben lesznek ott. Ez magáért beszél.
  Ez a Mous felelősséghárítás jól jön, ha a csapatot meg akarja szabadítani a média nyomásától, de ezzel csak még médiacentrikusabbá tette a Chelseat. Ezáltal nem elég a belháború, még azzal az autodaféval is szembesülnie kell a játékosoknak, amit a média ró Josére. Ezeknek az együttes töltete pedig csak még inkább hazavághatja az egységet, a hitet, a motivációt, a bizalmat.
  Ezen az egészen már csak az segítene, ha vernénk a Cityt, de nem nekünk áll a zászló.

  • Hagyjuk már. José hülye volt, kész, de zárjuk le ennyivel, ne fessük már mi is a nem létező ördögöt a falra. JM hülyén próbált terelni, ez tény. A sajtó meg felkapta, de kb azért, mert Eva jány (ha férfi lenne, szó sem esett volna róla, ebben biztos vagyok).

   Ez a 3-10 kapuralövés nagyon beégett neked úgy látom, de ne legyünk már Arsenal, hogy ebben mérünk bármit is.

   Én azon sem lepődnék meg, ha Eva ott ülne a padon vasárnap. De azért ha megnézed José kis cselecskéje bejött: mindenki azzal foglalkozik, hogy Carneiroval mi lesz, nem azzal, hogy a Chelsea milyen formában van, vagy, hogy nem tudott nyerni 🙂 Szóval nagy szavak ezek a “Ezeknek az együttes töltete pedig csak még inkább hazavághatja az egységet, a hitet, a motivációt, a bizalmat.” csak pont olyan sajtós, mint akik most azzal írják tele a médiát, hogy hát szegény-szegény Eva, akkor most jajj, mi lesz vele. Kb semmi, max egy kicsit kiesik a rivaldából, aztán ha elül a vihar, visszakerül (márha egyáltalán lesz ilyen, mert, mint írtam, én nem lepődnék meg, ha a stáb nem cserélődne, elvégre JM az orvosi teamről mondott véleményt, nem Éváról, ezt ne felejtsük el, és Jon Fearn futott be először a pályára, nem Eva.) Azt meg szerintem JM is tudja, hogy az orvos az orvos, neki menni kell, pláne, ha a bíró int, hogy ápolás. Főleg, hogy korábban meg az elhíresült esetekben pont azért kelt ki (tavaly Oscar, vagy anno JT és Cech esete), mert az orvosi stáb nem intézkedett kellően gyorsan.

   A City meccs meg 1-1 lesz, ezt tudod te is, meg én is, meg José is :))

   • Ez nem csak hülyeség volt, ez egy kontraproduktív mellényúlás. Bőven több lehet a hátránya, mint amennyi előnye lett volna, ha a szokásosan sül el.

    Nem igaz, hogy csak azért, mert lány. Ha fekete lenne, meleg lenne, Clemenceau unokája vagy Jörg Haider meglepetésbarátnője, akkor is bevédenék. Meg ha lány, akkor is.

    Az nem igaz, hogy a sajtó nem foglalkozik azzal, hogy a Chelsea milyen formában van. Foglalkozott addig, ameddig aktuális volt, mint minden eredménnyel. Ezzel az Evas dologgal azért foglalkoznak most, mert voltak friss fejleményei, ergo aktuális is.

    Most őszintén, volt már olyan a foci történelmében, amikor egy ilyen lincselés és belső vita nem negatív hatással volt a csapatra, a csapategységre?

    Induktívan gondolkodva ez már csak só a sebre. Járhatunk itt kanosszát meg mentegethetünk, de ez biztos nem fog segíteni a csapaton.

    • lovaloghatunk a szavakon, nem változtat a tényen: JM hülye volt, de szerintem merőben nem annyira, mint azt a sajtó írja, vagy te sugallod.

     De igaz.

     Dehogynem. Ha nem lenne ez, akkor azon lovagolnának, hogy Ázár tképp nem nyújtott többet egy átlagos Williannél, vagy, hogy Ivanovicsból hülyét csináltak uszkve 10 percenként, vagy, hogy TC mekkora hülyeséget csinált, esetleg hogy a Chelsea hogyan lehet ilyen hülye, hogy megreklamál egy egyértelmű esetet. Erről pedig nem írnak, illetve legalábbis nem ez van az ablakban 😉

     Lincselés??? :DDD bazzeg, mikor álltál be újságírónak a Sunhoz?

     • Én továbbra is tartom, hogy ennél nagyobb hibát még nem követett el, mióta visszatért.

      De pont ezeken lovagoltak úgy hétfőig. Onnantól meg dübörögnek az események Eva körül, így az ad nagyobb aktualitást a tartalomba.

      A lincseléses dologhoz meg annyit, ahogy te is mondtad, hogy lovagolhatunk a szavakon 🙂

      • Nem tudom, én sem értek egyet ezzel a húzásával, de számomra ez is csak egy a polcon a sok közül. JM mindig feszegette a határokat, minden értelemben, nincs és nem is volt ez másként a sajtóval sem. Én továbbra is tartom, hogy ez a cirkusz csak a médiákoknak szól, és pont azért, hogy ne arról menjen a szó, hogy mit csináltak a srácok.

       Igen, én írtam, hogy kifejezések és pofonok különbözőek, de érted, úgy adod elő ezt az egészet, mintha égszakadás-földindulás, lincselés, hülyeség, kontraproduktív, parádé, mentális nulla, miegymás.. mikor ez csak egy José-kis-színes a fiókból, amiből a média fújja épp az aktuális szappanbuborékot.

       • Azt majd az idő dönti el, hogy milyen hatása lesz a csapatra ennek a húzásnak, de ahogy mondtam, induktívan nézve ezzel nem leszünk előrébb, finoman szólva. A kontraproduktív megjegyzéssel nem tudom, mi a gond egyébként.
        Itt pont ez a lényeg, hogy az lenne a cél, hogy a média köréből kilökjük a csapatot egy-egy nyilatkozattal, de itt pont hogy bevágtuk a a lőrések előtti nyílt terepre.

        • “az lenne a cél, hogy a média köréből kilökjük a csapatot egy-egy nyilatkozattal”

         Ezt mégis hogyan gondolod elérni? 🙂

         “de itt pont hogy bevágtuk a a lőrések előtti nyílt terepre.”

         Ugyanmár. Ha JM kinyitja a száját, az tuti robban, ahogy az is, ha nem szól egy szót sem. Ha ad interjút, ha nem megy el, ez mindenhogy hír, amit mindenki lehoz címoldalon nagy piros betűkkel. Ha nem JM, akkor, hogy JT három hajszála jobbra vagy balra állt e, vagy, hogy Abra jachtja nem indult be reggel és be kellett bikázni. A Chelsea, mint olyan, az össze velejárójával együtt mindig rivalda, amíg top csapat, ugyanúgy, ahogy a többi topcsapat is. Lehet, hogy azt, hogy Wenger fingik egyet, nem 10, csak 8 lap hozza le, vagy éppen a 117ezredik csatáját a zippzáros kabáttal, de ez mindig hír lesz.

         • Ha JM lenyom egy random interjút vereség után, maximum 1-2 napig beszélnek róla nagyobb rétegekben, mivel már 5 éve egyik olyan mint a másik. Az összeesküvés a csapat ellen pont nem ilyen volt, de annak legalább nem volt negatív hatása a csapategysége, még ennek bőven lehet.
          Most lassan egy hete megy a tépdesés, és ez összességében nem pozitív impulzusokként hathat a játékosokra. És vissza is tértünk oda, hogy kontraproduktívan könnyen az ellenkezőjét érhetjük el a dolognak.

          • JM és a random interjú… kezd valami egészen szürreális jelleget ölteni ez a vita.. mert azzal tele van a padlás.. hja, várjunk csak..

           5 éve egyik olyan, mint a másik??!?!?!?!?444 mivan, valami BuLi szurkolóval beszélek?

           És vissza is tértünk oda, hogy írd már le nekem, hogy a játékosokra hogyan lehet rossz hatással az, hogy a sajtóban Joséról és az orvosi stábra tett megjegyzéséről írnak..

          • Kérlek írd már le, hogy mi volt az innováció a Mou-interjúkban az elmúlt két évben mondjuk. Már messze nem törődik vele annyira a nagyközönség, mint öt éve, amikor két hétig is képesek voltak prüdériázni egy-egy megjegyzésén a vereség után.

           Ezt a negatív hatást nagyjából úgy tudom bemutatni, hogy tegyük fel van egy tanárod, egy mentorod, akit tisztelsz és már jó ideje együtt dolgoztok eredménnyel. Van egy szintén jó orvosismerősöd, aki az orvosod már évek óta. Ez a két személy egy teremnyi ember előtt összeveszik, megkérdőjelezi egyik a másik hozzáértését és stb.
           Ne mond, hogy te rád mindez emberileg pozitív hatással lesz, mert nem lesz.

          • innováció? 🙂 Én annyit mondtam, hogy JM elfingja magát, és azzal van tele a sajtó, és nem két hétig, hanem a szezonban. És tök mind1, hogy Wengert baszogatja épp, az FA ellen vagy a sorsolás ellen kel ki, nem ad interjút, vagy kampányozik, a bírókat dícséri vagy szidja, tök mind1, Josénak egy valamije nincs, és nem is volt egyik csapatánál sem: szalonnyilatkozata. Pellét osztja, vagy Pulis dicshimnuszokat zeng, Ázárt helyezi CR és Messi fölé, de ha épp nincs semmi, akkor is tud egy jót Benitezelni, és még egy csúfos 4-2-es FA kiesés után is, amiről még képi anyag sincs, tudja, hogy a hírekben ne csak az szerepeljen, hogy Bradford heroikus győzelem, Chelsea megalázó vereség, de legyen legalább ugyanannyi sor arról, hogy José Mourinho 🙂 Alig megyünk tovább két szar meccsen a CoC-ban a Pool ellen? Kit érdekel, cikkezzen a sajtó Iva vérrel átitatott cipőjéről és glóriájáról.

           Nekem ne írj ilyet, hogy JM nem zseniálisan mozgatja a sajtót kénye-kedve szerint 😉

           A példa nagyon sántít, így erre érdemben nem tudok reagálni. De arra, hogy két hozzám akármilyen szinten közelálló személy összevitázik, hát rám semmilyen hatással nincs. Pozitívval sem persze, tehát ilyentén igaz, amit írsz, de hogy negatívval sem, az is biztos.

          • A sajtó lehet, hogy 1-2 napig számon tart egy Mou interjút, de azon tovább nem. Már egyszerűen nincs akkor értéke annak, hogy Mou előveszi a bírót és hasonlók. Persze ha előáll valami penetránsan unortodox dologgal (összefogás a Chelsea ellen és etc.) azt sok helyen meglovagolják, de ilyen idényenként egyszer van. 5 éve jóval felkapottabb volt, ma már érthetően marginálisabb lett. Ez az idővel jár, ennyi. Mindig nem húzhat elő olyan épületes dolgot, hogy azt a hatást fejtse ki, amit 5 vagy akár 10 éve.
           A példákkal nincs semmi baj, amiket leírsz, valóban 1-2 napig elmentek, de aztán senki nem törődött velük. És ahogy mondtam is, 5 éve jóval nagyobb port kevertek a megszólalásai.

           Itt nem az a lényeg, hogy két hozzád közelálló személy vitázik össze, hanem hogy két általad nagyra tartott, tisztelt személy kérdőjelezi meg a másik tudását (ezáltal a te bizalmad, hitedet) nagyközönség előtt. És ez csak mételyesen hathat rád, máshogy nem.

          • innen már nem győzzük meg egymást úgy látom.

           Szerintem JM sajtóhülyítése az évek során csak finomodott, de a hatás ugyanaz.

           Utóbbiról csak annyit, hogy önjelölt és hobbi lélekbúvár vagyok, de hiszem, hogy konyítok valamennyit a dologhoz, az évek óta tartó olvasással és kutatásokkal. Ez a dolog pedig egyszerűen nem így működik. “általad nagyra tartott, tisztelt személy kérdőjelezi meg a másik tudását” Nagyra tartom Wengert és Josét is. Vagy, tartottam mondjuk SAF-ot. Mégsem hat rám mételyesen, hogy kölcsönösen hülyének nézik egymást.

          • Nézd, egyezzünk ki abban, hogy nem értünk egyet. A jövő valamelyikőnket úgy is igazolni fogja, akkor majd visszatérünk a dologra.

          • agreed 🙂

 • Blue One

  Mourinho-val általában mindenben egyetértek, sokszor megvédtem a taktikája miatt is. Most viszont egyértelműen ellene vagyok. Ez az orvosos dolog NAGYON NAGY HIBA volt. Teljesen fölösleges lépés volt és EC miatt még macerásabb is.

  Már azt túlzónak éreztem, hogy nyilvánosan kritizálja Mou a segítőit. Eddig csak a játékosait szidta azt is csak szökő évente. Ezek után még el is tiltja a csapattól?! Ez nagyon megalázó! Nem is értem, hogy juthat ilyen az eszébe. Az pedig már csak hab a tortán, hogy erről fog cikkezni mindenki, ami nem tesz jót a csapatnak. A végén majd itt is a madridi állapotok fognak uralkodni… Nem lenne jó…

  • nem folytatom le veled is ugyanazt a vitát :))

   • Hehe, a Blue-k két fronton támadnak.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Beszálhat egy kívülálló? 😀
     Igazából annyit tennék hozzá, hogyha a bíró jelez kötelessége bemenni, ha nem teszi akkor eljárás is indulhat az orvosok ellen, illetve nem hosszabítják meg a szerződését ha többször nem követi a szabályokat. A PL orvosi osztálya ezzel védelmébe is vette a Chelsea orvosi staffját, hogy csak a dolgukat végezték.

     • így is van, Bogikám. Ezzel pedig eljutunk oda, amit én is írtam Cechnek az első válaszomban 🙂

    • de egymás után.. még csak nem is volt komment a kettőtöké közt 🙂

     • Ez egy előre megfontolt hadművelet. Mindjárt jön Violet Blue, és Barry Blue, aztán meg Terry Black.

   • Blue One

    Nem baj, vitának helye ebben a kérdésben nincs!

 • Endy919

  Elérkezet José harmadik szezonja egy adott klubnál , hát miért ne keverné be a szart….

  • jó, hogy jöttél 🙂 vegyél fel te is egy BlueEndy919 nevet

 • Blue One

  Egy elég megbízhatatlan újság szerint Kennedy megkapta a munkavállalási engedélyt.

  • kasata91

   Én is olvastam hogy megkapta

 • Khal Drogo

  A csodacsatár kolumbiai játékostól mit vártok idén? Falcao főnixként feltámad vagy ott folytatja ahol tavaly abbahagyta? Ugyanez Cuadrado is igaz. Legutóbb a padon sem volt ott, vele mi van? Egyébként várható még igazolás?
  A nyár elejétől a klubbal összehozott nevek, Griezman, Koke, Pedro, Icardi stb mind zátonyra futottak. Begovics az egyetlen igazolás, meg El Tigre kölcsönvétele.
  Ha már nem igazoltunk, melyik fiatal robbanhat be? Mert valakinek játszania kell, minden meccsen ugyanaz a kezdő nem állhat ki, sérülések, eltiltások stb. miatt.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ha Kenedy tényleg megkapja a munkavállalásit, ahogy itt lentebb írták a DM alapján, szerintem ő robbantani fog. Viszont megyek focizni, így a többire később írom le a gondolataim.

  • Falcaotól várok idén kb 5-8 gólt, meg 15 meccset, X<1000 játékpercet. Nem lesz semmilyen főnix, de bukta sem.

   Cuadradotól magam sem tudom, mit várok, kb semmit, így nem is lephet meg egyik forgatókönyv sem. Ramires szintén zenész.

   Nem lesz robbanás sem, szerintem alapvetően a tavalyi kerettel dolgozunk. Fiatalok közül szóhoz juthat Aké, Zouma, Loftus-Cheek, Traoré, vagy Kenedy, de egyiktől sem várok 5-nél több meccset, max komoly sérüléshullám esetén.

   Akiktől ugyanazt várom, mint tavaly: Terry, Costa, Fabregas, Matics, Ivanovics, Ápi, JM.
   Akiktől többet várok: Oscar, Willian, Hazard, Remy, Cahill.

   • thiemecsaba

    Ki kérdezte, hogy Ramirestől mit vársz? 😛

    • Titkon mindenki arra kíváncsi.

    • ezt kérdezni sem kell 😛

 • Nézi valaki a Leeds mellett?
  Így Turnbullt látva rám tör a nosztalgia.

 • Stonci81

  No para, és Mou az Isten….nem csak mert így gondolom, hanem Zenzo ne legyen már egyedül 🙂

  • Endy919

   Ezt én sem vitatom . De olyan dolgokra képes , hogy a hajam az égnek áll.

   • Stonci81

    pont ezért az….még minket is meglep néha 🙂

  • interes

   Nincs egyedül!

 • Turnbull majdnem hős, csak 5 tizit engedett be.

 • Endy919

  Nocsak . Holnaptól Pesten dűtök . Esetleg valaki vasárnap meccsnézés ?

 • mohacsia

  Na látom szélmalomharcot vívnak itt páran Zenzo Mou fanatizmusával 😀

  • Ők azt mondják, én vagyok a hülye, én azt, hogy ők. Ők voltak többen, engem zártak be 🙂