Nehéz idők

0817 mancity-chelsea1A tegnapi vereség után egyáltalán nem éreztem magamban a késztetést a posztírásra. Megviselt a gyenge játék, az eredmény és a tény, hogy bizony rútul beragadtunk a rajtnál – úgy éreztem, kell pár óra és egy hánykolódó alvás a Chelsea nélkül. Aztán ma nekiláttam és meglepően messzire jutottam (terjedelemben mindenképp). De talán pár megszívelendő gondolat is akad alább.

Nem tart régóta a szezon, de néhány vaskos meglepetés azért máris volt. A City volt a 19. csapat idén, aki bemutatkozhatott hazai pályán (csak az Anfielden nem volt még meccs), s a korábbi tizennyolcból mindössze hármat nyert hazai csapat (ManUnited, Leicester, Swansea), s olyanok indítottak pont nélkül saját közönségük előtt, mint az Arsenal, a Stoke vagy a Southampton. Bíztam abban, hogy mi is meg tudjuk lovagolni ezt a hullámot – ha már az első fordulóban Monkék is megtették ellenünk.

Ehhez képest már a többnyire tapogatózós első percek is vérfagyasztóak voltak: fél perc alatt két akkora helyzetet hagyott ki a City, ami nekünk újabban egy meccsnyi termés szokott lenni. Nem lehet nem észrevenni, hogy az amúgy bejáratott védőink olyan fogalmatlanul és ólomlábakon ténferegnek, mint valami elsőbálozó bakfisok. Nyilván nem leányálom azzal szembesülni, hogy akadálytalanul cikázik a kapu felé egy feltartóztatandó Touré, Sterling vagy Silva – ami a középpálya sara –, viszont az előállt helyzetek kezelése rendre csapnivalóra sikeredett. Aguero három-négy ember gyűrűjéből hámozta ki magát a gól előtt, de az argentinnak ezen kívül is akadt három tiszta lövőhelyzete és egy labda, amikről centikkel maradt le. A közös pont az volt, hogy minden alkalommal üresre tudta magát játszani, mert vagy rútul lemaradtak róla, vagy föl se vették. Csóró Begovic így is kitett magáért, bravúros védések sorát mutatta be (szerintem álmában nem gondolta volna, hogy húzóembernek érkezik, ő csak padról végigtapsikolt menetelésekben és néhány jutalommeccsben reménykedett nem is oly rég).

Rajta nem múlott
Rajta nem múlott

Sajnos egyedül a bosnyák hozott a rangadóhoz méltó szintet (pedig hármat kapott és még Cahillt is lebokszolta), a többiek valós tudásuk töredékét nyújtják eddig (leszámítva Ramirest és Williant, mert bennük nem hiszem, hogy sok tartalék rejtezik). S bár az első félidőben kaphattunk volna további hármat is az egy mellé, fordulás után azért már el tudtuk tüntetni a különbség nagy részét. Sőt, Ramires szabályos gólja és Hazard rútul elbaltázott ziccere is egyenlítést ért volna, ami lélektanilag rengeteget jelentett volna akkor és ott. Nem állítom, hogy otthagytunk egy pontot Manchesterben, hiszen jobb volt a City, illetve egyenlítés után se garantálhatta volna senki a meccsvégi döntetlent, de Atkinson és a belga zsenink is tehetett volna értünk a komoly szükség idején. Ja meg volt egy kapufa–Hart-bravúr kombó a legvégén, amivel remélhetőleg sikerült ebbe a meccsbe koncentrálni az összes támadó-balszerencsénket.

A legfőbb gondok nyilván a védelemmel vannak: ennyi tiszta helyzetet egész egyszerűen nem engedhetünk az ellenfélnek. Tetézi a bajt, hogy mind a négyen gyengélkednek, ráadásul Matics sem az igazi, Fabregas már dühítően pontatlan, Hazard súlytalan, Diego Costa pedig csekély agykapacitásainak töredékét fordítja konstruktív gondolatok megformálására, amiből meccsenként egy helyzet ha összejön. Az egész csapat szárnyaszegettnek és hitehagyottnak tűnik. Profik, teszik a dolgukat, de a kapu előtti összjátékok sablonosak, sehol egy váratlan húzás vagy pengés megoldás. Én a kommunikációt is hiányolom, de jó lenne látni a tüzet is.

Fölénk nőttek, mi meg padlót fogtunk
Fölénk nőttek, mi meg padlót fogtunk

A bajnoki címnek lényeges eleme a címvédőség is, márpedig ebben eddig nem sok örömünk volt. Büszkeségnek, tettvágynak alig lelni nyomát, sokkal inkább a zavar az úr. A tavalyi első helyet megszemélyesítve elsősorban Mourinhonak tulajdonítottuk – s most is neki kell ezt a már-már válságszerű szituációt feloldani. Túlzásnak tűnik a szóhasználat? Meglehet. De mikor nyertünk utoljára? Mikor játszottunk jól utoljára? Miért tűnik a bajnokcsapat konfliktusokkal terhelt vert seregnek? Miért démonokkal hadakozik Mourinho a megújulás és a hibák kijavítása helyett?

A helyzet finoman szólva sem ideális, de még bőven kezelhető és jóra fordítható. José itt a kulcs: rendeznie kell a sorokat. A pályán lévők metakommunikációja olyan dolgokról tanúskodik (például bizonytalanság), amiket elsősorban ő tud megnyugtatóan kezelni azzal, hogy egyértelmű direkciókat ad. Egy győztes típusú, nagyon sikeres szakemberről beszélünk, aki érti a dolgát, tudja, min kell változtatni, s ha arra jó volt, hogy bajnokot csináljon ebből a keretből, akkor arra is jónak kell lennie, hogy felrázza a srácokat, visszaadja az önbizalmukat és visszavezeti a csapatot a méltó helyére.

Van mit átgondolni
Van mit átgondolni

Így kell történnie, mert ha a konfliktusok és a problémák eszkalálódnak, akkor abból komoly gondok lehetnek. Kicsit olyan ez, mint egy alapvetően jól működő párkapcsolat, amibe egyszer – négy hónap, másfél év vagy egy évtized után – beüt egy krach. Lesz belőle egy nagy veszekedés, viszont nem mindegy, hogyan tovább. Szerencsés esetben a felek az addigi szép időket és emlékeket dominánsabbnak érzik, így átbeszélik a problémákat, megkötik a kompromisszumokat, megbékélnek és élnek tovább szeretetben és boldogságban. Viszont a konfliktus forrása vagy kezelése lehet olyan drasztikus, hogy hiába volt addig minden rendben, az új helyzet mindezt fölülírja, a viszony elmérgesedik, vagy a felek rájönnek, hogy ezek után nincs értelme folytatni (klasszikusan ilyen a gyerek-téma).

A Chelsea nagy klub, gondosan ügyelnek a kommunikációjukra és az imázsukra. Nem tudni, pontosan milyen a lecsapódása a Mourinho-Carneiro-incidensnek, hogyan hat ez a felekre, milyen a hangulat az edzéseken, miazmás. S amíg nem tudjuk ezt, kár is prejudikálni, mindenesetre biztató jelekből és jó hírekből sem szivárog ki sok a Stamford Bridge-ről és Cobhamből. Feszülten telnek a napok, feszültek az arcok, feszültek a reakciók.

Nehéz időket élünk. El kell fogadni, hogy nem jönnek mindig (maguktól) a győzelmek. El kell fogadni, hogy váratlan helyzetek és kényszerű cserék kezdték el felborítani José eredeti stratégiáját. El kell fogadni, hogy Costára egy jó darabig semmi érdemlegeset nem fognak lefújni: legfeljebb ha elég vért veszít, kap egy szabadot, a lekönyöklője meg egy sárgát. El kell fogadni, hogy a tavalyi hősök mostanában nem emlékeztetnek önmagukra. Viszont a címer a mezen még mindig ugyanaz. A mi klubunk, a mi csapatunk, amiért akkor is rajongunk, ha döccen párat a szekér a rögös úton. Mindent megnyertünk az utóbbi években, lehet, hogy idén semmit sem fogunk – de szerencsére ezt nem most kell még realizálni.

Vert seregünk
Vert seregünk

Visszatérve a pozíciónkra: szokatlan a kiesőhelyek környékén látni a csapatot. Egyébként kezdett már így szezont az Arsenal, a Liverpool, de United is. Oké, bajnok utána egyikük sem lett (bár Fergie vereséggel rajtolt utolsó és egyben élen zárt idényében), viszont a konszolidáció azért sose maradt el. Nyilván senki se attól tart, hogy kilencedik helyen zárjuk a szezont, de a manchesteri kihívókkal szembeni öt pont mínusz azért fájó tüske. 1998-ban kezdtünk ilyen gyatrán legutóbb (akkor 3 meccsen 2 ponttal indult az évad), de akkor utána rendeződtek a dolgok (a második vereség január utolsó napján csúszott be a Highbury-ben) – végül harmadikok lettünk, négy pont lemaradással a bajnok mögött (viszont abban a keretben nem volt ekkora potenciál).

Hiába szoktuk meg amúgy a jót, a City otthonában igen is ki lehet kapni (a játék minősége más kérdés, erről korábban volt szó), a 3 év alatt szerzett 4 pont így sem rossz Mourinhotól. Nem jött jókor, hiszen Pellegrinoéknak ez lökést és önbizalmat ad, nekünk pedig épp ezek komplementerét, de az igazat megvallva a szezon bármelyik részében megtörténhet (tulajdonképpen bárkivel), hogy kikapunk az Etihadban. Ez az egyik legrázósabb túra, s bár csúnyán kikaptunk, nem bánom, hogy túl vagyunk rajta. Valljuk be, Norwichban vagy Sunderlandben sokkal cikibb lett volna kikapni, még ha ez igen csekély öröm is az ürömben.

Van még két forduló augusztusban, ahol viszont nincs mese, kell a hat pont! Megyünk a hozzánk hasonlóan pocsékul rajtoló (eddig még gólt sem lövő) West Bromhoz, s bár ritkán győzünk a The Hawthornsban, most ezt nem tekinthetjük érvnek, meg kell szakítani a rossz sorozatot – mint ahogy José Pellegrino-immunitása és a ’Nem kapunk ki rangadón’ is a múlté lett. A válogatott szünet előtt még a Palace-t fogadjuk, s hiába kupálta ki őket parádésan Pardew, otthon nem kegyelmezhetünk nekik. Ha ez a két meccs megvan, akkor azért valamelyest vállalhatóbb lesz az összkép, s lesz mibe kapaszkodni. Ha viszont nem, akkor pár dolgot át kell értékelni, kezdve az ambícióinkkal. De legyen inkább az első ’ha’… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • thiemecsaba

  Te azt írod, a legfőbb gondok a védelemmel vannak. Én azt mondom(nem föltétlen ellentmondva neked), hogy a fő gondok a mentális felkészültség vagy inkább kiégés számlájára írandók. Az, hogy a védelem hibái a leglátványosabbak, mivel rögtön gól/gólok és pontvesztések lesznek belőle, arányaiban semmivel sem rosszabb mint, hogy a támadósor 2 meccs alatt 4 helyzetet tud kidolgozni.
  Azt gondolom, hogy elsősorban fejben kell megújulnia a csapatnak és az egész stábnak! Hogy ezt mi hozza el?! 1-2 igazolás, edzőváltás, új doktornő(:D), faszkorbács?! Ezt sajnos nem tudni, de remélem valami miatt megrázza magát a csapat. És erősen remélem, hogy megrázza magát a szurkolók nagy hányada is, akik még mindig nem értették meg/nem olvasták/nem akarják megérteni Zenzo múlt heti posztját, és amúgy a szurkolás és egy közösség mibenlétét!

  • Stonci81

   én mindkét tábort megértem..aki elkeseredik az is a csapat érdekeit akarja, mert szeretné összeszedettebbnek látni a csapatot. Mindkét táborból kellenek emberek, különben nem is lenne mit megvitatni 🙂

   • Én is, hiszen azért na, egy 3-0 az mégiscsak három null, bár jópáran így is képesek túlzásokba esni. Ettől még winstonnak igaza van szerintem, a Chelsea szurkoló és a türelmes nem igazán rokon értelmű szavak.

    • kasata91

     Azon gondolkozok, hogy lehet hogy csak az idő szépíti a dolgokat, de vasárnap szívesebben néztem volna meg az újévi meccsünket.
     Ahogy bennem az megmaradt ott volt küzdés, voltak felépített támadások, megállított ellenfél rohamok. Most viszont csak káoszt lattam. Mintha senki nem tudná/hinné hogy miből rúgunk gólt (és ezt a mentális dolgokon túl én taktikával indokolom – bár ez betudható a túlzott műszaki/racionális beállítottságomnak. ) És ezt Josénak kellett volna helyre tennie, nem pedig a doktornőt csesztetni.(ha már az átigazolások nem sok idejét foglalták le)

     • Most végeztem az első félidővel – ha az újévi horrort szívesebben néznéd, nos, azon nem segíthetek 🙂 DE.

      Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy élőben nyilván más a dolog, mint az eredmény tudatában. De azt olvastam mindenhol, hogy az első félidő volt rémisztő, a másodikban kiegyenlített(ebb) játék folyt. Hát, én nem akarom azt mondani, hogy az első félidőben aztán minden fasza volt, mert simán fel lehet sorolni 5 percenként valamit hibaként. De az is biztos, hogy aki azt mondja, az utóbbi 2 szezon négy meccsének bármelyikén jobban játszottunk a City ellen, az festi magát. Egy valamiben tényleg különböztünk: a belső védőpárosunk zseniális volt, most meg nem is tudom, JT és Cahill egymást múlták alul.

      A Fernandinho-Costa eset az meg piros, minden bírónál, kivéve persze Atkinsont, akinél a Chelsea-vagdalt a köret a meccsekhez.

      Ja igen, és Costa helyében a 41. percben tuti lecsavarom Ramires pélóját és a fülébe dugom…

      ***

      Ezt a doktornő ügyet meg úgy felfújjátok, nem is értem. Szétcsapták Cahillt is meg Costát is. Elállították a vérzést mindkét esetben? El. Akkor meg, hacsak a csapat nem ment át a szünetben Éván, ahogy az exe állítja a Sunben, akkor kb tök mind1. Lehet, hogy JM egy faszparaszt, ahogy ezt kezelte, de hogy ezért kaptunk volna ki, vagy hogy nem igazoltunk, hát ennyi erővel arra is foghatnád, hogy én meg nem láttam a meccset kb :))

     • interes

      Szerinted MOU intézi az átigazolásokat? Szer leadta a névsort, oszt vár.

      • kasata91

       Nyilván nem ő csacsog az ügynökökkel a kis diszpécser fejhallgatóban 8-tól 4-ig. De gondolom ő dönti el (jobb esetben hosszas átgondolások után) hogy kire van szüksége a scout-ok és a segítők ajánlása alapján.
       Valamint nem egyszer utazott már el személyesen beszélgetni 1-1 nagyobb igazolás előtt a játékossal a tervekről, elvárásokról, neki szánt szerepről.
       A papírmunkát meg a mocskos anyagiakat majd intézi Marcsika (legalább már a kereszt nevét tudom az orosz Ron Gourlay utód néninek)

   • thiemecsaba

    Csak ismételni tudom önmagam: nem azzal van bajom, hogy más véleményen valaki! Mivel az egy természetes dolog, hogy mindenkinek van saját véleménye. Nekem azzal van a bajom, ahogyan az a bizonyos vélemény ki van nyílvánítva!

  • még mindig nem láttam ugyan a meccset, de kivételesen megértek mindenkit. A fakkolót, a sírót, a bosszankodót, mégha én magam nem is tartozom egyikbe sem, de egy kicsit mégis mindbe. Tulajdonképpen ha nem kell ma melózni, és maradok még a tetthelyen (akkor sem ezt a meccset nézem, mert a többiekkel tartok az élőkoncertre), de valószínűleg 40 perc ordibálás után lemicsubicsizem a laptopot a hangfalak tetejéről :))

   Akiket nem tudok megérteni, mert annak tényleg nincs létjogosultsága, akik már nem egyszerűen farkast kiáltanak, hanem magát az apokalipszist, és már Ancelottit, meg Benítezt emlegetik…

   A mentális felkészültség, kiégés is jó és ideillő szavak, bennem inkább a jóllakottság ütött szöget. Talán mintha a húzóembereink többségét jóllakatta volna a PL cím. Fabregas kimondva-kimondatlanul is ezért jött, de mintha Ápit, Maticsot, vagy Courtoist is túlnyugtatta volna az előző szezon. Még csak-csak megérteném Terry-t is, aki talán úgy érezte, hogy Joséval megfutja az utolsó nagy szezonját, beleadott mindent, és most készül a nyugdíjas évekre. De hogy Ivanoviccsal mi lett, vagy, hogy Ázár motivációja hol sérült, azt nem vágom.

   Na, de megyek, megnézem a meccset. Hagy szörnyülködjek már én is egyet, mert kezdem outsidernek érezni magam 🙂

   • thiemecsaba

    Jóllakottság, kiégés…lehet nem is jelentenek annyira mást ebben az esetben… Lényeg, hogy fejben dől el minden.

 • McDennis

  Üdítő volt olvasni ezeket a sorokat. Gratulálok a szerzőnek.
  Lehet, hogy csak e szöveghatására, de most optimista vagyok. Ez a 3-0- talán akkora blama, hogy mindenkit felébreszt a klubnál, hogy amit eddig csinált az kevés, annál több kell annál is több alázattal.

  Én továbbra is tartom, hogy kell igazolnunk. Ki tudja? Lehet amiatt van a fent említett fásultság és miegymás, mert a játékosok zömének nincs valós cseréje.

 • kasata91

  “Isco nem megy sehova a Real Madridból. Az újságok csak azért írnak erről, mert el akarják adni a lapokat” – nyilatkozta Isco ügynöke.

  Srácok, kezeket a biliből ki ! :/

  • ja, ha ezt az ügynöke mondta, akkor tényleg úgy van :DD

   • kasata91

    Én még naiv vagyoo és nem gondolom hogy csak az árát akarja felnyomni 😀

    • odaadjuk érte Quadot még plusszba 😉

     • myheartisblue

      Quadrado a Real Madridba te atya Isten, Gyimótra kevés lenne… bár lehet a kövi spanyol pincér “megetethető” a kolumbiaival 😀

      • kasata91

       Benayoun után? akármivel etetheted !

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Ne tessék agresszívan nekem esni, de nekem Quad tetszett a tegnapi beállása után. Sokat mozgott, kérte a labdát, bátran megindult, cselt vállalt és ha kellett lőtt is, védekezésnél ott volt és agresszívan letámadta az ellenfelet, igaz még kevesebb sikerrel, de ugye szoknia kéne a PLt még. Hazardon kívűl (akinek még mindig nem igazi a formája) benne láttam egyedül, hogy tudja mit akar támadásnál.

      • hát, én ennyire nem láttam jónak, és ez még mindig főleg abból adódik, hogy csak keresi a helyét a pályán, és valahogy mindig rossz helyen áll, vagy valakinek a sarkára lép, vagy megjátszhatatlan. Persze ez nem csak az ő hibája, alapjában véve a második félidei támadásaink is azért voltak vérszegények, mert ha Ázár kikeveredett a jobbszélre mondjuk, akkor Iva volt, aki beljebb húzódott, és bár minden elismerésem a szerbé, de támadásban ha nem beadni kell, vagy nem a kapuval szemben lőni, akkor azért elég esetlen, és többnyire jön a hátrapassz, jobbal, belsővel. A City beállt 9 emberrel, annyian voltak, mint az oroszok, mi pedig kilométerekre, elszigetelve egymástól. Ezen egy kicsit segített, mikor a végén beállt Falcao, csak akkor meg már mind1 volt, mert Ivát elnyomta kampány, a fejese pedig belefelé pattant a kapufáról..

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        Én se mondanám tegnapi meccsét jónak, hanem inkább biztatónak az előzőek miatt.
        Ivanál már tegnap is leírtam, hogy így is ő viszi egyedül szinte a jobb oldalt támadásoknál, ami szerintem azért egy elég nagy kritika a többiekre nézve.

        • egyébként Ivanovics tegnap nekem tetszett, bár sokat dobott volna a teljesítményén, ha nem róla fejel Kompany..

         Nekem az a bajom Quaddal egyébként, hogy többet várok tőle még mindig. Mert oké, eddig csere volt mindig (nem kezdett még ugye?), de nem igazán volt képes lendíteni a csapat játékán. Az előszezonban volt pár ígéretes megmozdulása, de ebből tegnap sem láttunk semmit. Továbbra is nulla gól, nulla assziszt, alig kapuralövés, stb. Erre Wili és Ramires is képes. Ha lassan nem tud felülemelkedni ezen a szinten, akkor nálam is eladólistás lesz hamar.

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          (Meg ha a harmadik gólt nem miatta kapjuk) de futott hajtott egyszerre volt jobb szélső és védő egyszerre, Sterlinget meg zsebre vágta.
          Én is többet várok ez nem kérdés, meg nem neki adnám meg a bizonyítási lehetőséget idén, de amíg Ramires és Will jobb szélet látom addig inkább örülnék a Gilisztának ő legalább biztató.

          • (a harmadik gól már mind1 volt egyrészt, az csak a lelkednek rossz, másrészt azért ott nem dícsérném meg sem Fabregast, aki a “passzt” adta Ivának, meg megkérdezném a másik oldal védőit is, hogy Fernandinho-t miért Touré fogta, és miért nem mi)

          • kasata91

           Én úgy láttam Iva hozzá sem tudott érni olyan szarfos labdát adott neki Fabregas

          • Blues555

           Az nem jó ómen, ha már annak kell örülni, ha át tud venni egy labdát, esetleg csinál egy jó cselt…
           Ivával nem értek egyet. Minden City-támadásnál méterekre lemaradt Kolarovról, aki így rendre beívelte a labdákat középre, és komoly helyzetek alakultak ki belőle. Sterling pedig egyszer úgy lefutotta és befűzte, hogy majdnem tizi lett belőle (ugyanis a vonal közelében történt), sárgát is kapott érte a 48. percben. Múlt héten Moreno, most Sterling. Úgy látszik, nem kedveznek neki a gyors játékosok, én középen játszatnám.

          • “Minden City-támadásnál méterekre lemaradt Kolarovról, aki így rendre beívelte a labdákat középre”
           ez azért szimplán nem igaz.

           Az meg, hogy Moreno hülyét csinált belőle, valós, de még nem rendszer. Sterlinget jól megfogta, az a “büntetőgyanus” dolog meg egy faszság, be sem kellett volna fújni, nemhogy sárga, de Atkinson egy fasz.

           Nyilván öregszik a szerb, és 30 felett már nehezebb megfogni egy 22 évest, aki erőből fut rád, de amíg 10-ből 9x megvan, addig még nem kell feltétlen középre tolni – főleg, mivel a támadásban itt tud segíteni, ott meg nem.

          • kasata91

           Erről a Moreno-zásról a liverpool spanyolja ugrik be mindig. Akiről ti beszéltek az Montero 😀

          • Éreztem én, hogy valami nem stimmel 😀

          • Blues555

           Nyilván túloztam, nem minden támadásnál, de nagyon sokszor üres volt a bal szél, mert Iva éppen behúzódott középre, ezért főleg ott kezdeményezték a támadásokat. A másik oldalt – ahogy írtad is – Azpi jól levédekezte Navasszal szemben.

           Annál a szitunál Sterling csúnyán megverte Ivát, és a sárga lap után sem emlékszem, hogy Iva reklamált volna, hanem elismerte a jogosságát.

           Oké, elöl parádés dolgokat művel védő létére, de ez a védekezés(é)nek a rovására is szokott menni. Én egy Baba-Zouma-Iva-Azpi védelmet tudnék elképzelni hosszabb távon.

          • “Iva reklamált volna, hanem elismerte a jogosságát.”

           Háááát, oké… legyen 🙂 igaz nem harapta el a bíró torkát, ilyentén vehetjük úgy, hogy elismerte.

           “Én egy Baba-Zouma-Iva-Azpi védelmet tudnék elképzelni hosszabb távon.”

           Ivanovics kirobbanthatatlan a csapatból, lassan 7 éve. A világ egyik legjobb jobb-bekkje, fenomenális tavalyi szezonnal. De hosszabb távon nyilván van értelme annak, amit írsz, elvégre 31. Csakhát azért az nem holnap lesz még. Babából meg egy percet sem láttunk, szóval óvatosan már az ilyenekkel 🙂

          • Blues555

           Mivel Azpit kitettem jobbra az én elképzelésemben, ezért más nem maradt oda Babán kívül. Mondtam volna szívesen Marcelót vagy Alabát is, mert én őket tartom a világ legjobb balhátvédjeinek, de ők sajnos nem a mi csapatunkat erősítik. 🙂

          • interes

           Inkább kispa lesz az.

      • Blue One

       Nekem is picit jobban tetszett az eddigieknél, viszont még ez is kevés. Mikor meglátom a hülye hajával együtt hülyét kapok. Semmi maradandót nem tudott alkotni az első pillanattól kezdve. Vannak ilyen emberek lásd a fiorentinás-rómás színtelen szagtalant…

  • Blue One

   A mai focivilágba nem szabad már elhinni semmit… Azóta nem hiszek el kb semmit, mióta egy játékosnak (talán Fiorentinába) meghosszabbították a szerződését majd napokra rá eladták!!!

   Persze én is most azt mondanám, hogy marad, de ki tudja. Simán kinézem, hogy, így akarja felsrófolni a játékos árát. Az ügynökök a legnagyobb kavarók.

   KdB esetében is eleinte elég elszántnak tűntek, aztán már kezdenek enyhülni a dolgok. A tuti, 100%-os maradásból eljutottunk oda, hogy kemény 2 hét van még hátra az átigazolási időszakból és nem kaptunk még ajánlatot, de hamarosan ez távozhat illetve az edző azt mondta, hogy ha esetleg távozna ő sok sikert kívánna a játékosnak…

 • oké, 3-0 után ne bírózzunk. De Atkinson még mindig nagyobb fasz, mint ide lacháza. A második félidő második percénél járok, Sterlingre Iva ránéz, összeesik, sárga. Kicsit érdekes ítélet 2 perccel azután, hogy Costa szétkönyöklése ugyancsak sárgát ért.

  • WudigessBoi

   + Silva öt szabálytalanság (zömében felrúgás) után sem kapott lapot és Costa bokáit is büntetőterületen koccintották a kommentátor szerint. Az a bosszantó, hogy ha az első félidőben alakul ki a 3:0, akkor azt mondtam volna, hogy megbűnhődtünk a hibáink miatt. Így viszont megvolt az esélyünk az 1:1-re és pont akkor zárták le a meccset, amikor már nem volt meg a fölényük. A meccs egészét nézve viszont gólokkal volt jobb a City sajnos.

   • Silvát az szétbaszta idegileg, hogy mindent befújtak rá, látszott, hogy teljesen szét van baszva idegileg, én azon jót röhögtem.

    • Blue One

     Nem értette, hogy miért szabálytalan ha fellöki a menteni igyekvő játékost az ötösön… Egy olyan szituációnál, amikor ha nincs körülötted senki és elesel, akkor is kirúgás lesz a vége, mert a bírók félnek attól, hogy egy nagyon nagy bakit vétenek…

 • Hát, megvolt a második is. Tényleg jobb volt a Chelsea, mégha nem is sokkal.

  De minden elismerésem a Citynek, mégiscsak győztek 3 góllal.

  Érzésem szerint 3 dolog okozta a vesztünket, és most nem a 3 gólra gondolok 🙂
  1.) JM hibázott, hogy nem volt tökös, mint tavaly – simán kibaszarintotta Cahillt a kezdőből, és berakta Zoumát, most is hápival kellett volna kezdeni. Cahillt valahol a 67. percben nem verte meg Kun először.
  2.) Nem tudunk gólt lőni. Most nem számoltam ki darabra, de nyilván több helyzetünk volt, mint mikor ugyanitt nyertünk 1-0-ra nemrég. Ami kb eldöntötte a meccset, és kampánynak a kapufáról befelé pattant, azt nálunk Hazard belelőtte Hartba. Szerencsénk sem volt megint, de ebben benne van Will nullája tízben, Ramires nullája hát kb mindenhol – bár ő legalább lőtt egy szabályos gólt; és benne van Ázár és Costa töketlensége is nyilván. Fabregast pedig jó lenne lassan megkeresni, mert szerintem valahol Cobhamban maradt.
  3.) Atkinson. 1 elmaradt piros, 1 elvett gól.

  Ettől függetlenül a csapat összességében nem volt jó, de tartom, hogy a City ellen eddig sem játszottunk jobban. Ápi City ellen mutatott formája bíztató, főleg az előszezonnal és a swans meccsel szemben, talán egyszer jött be labda az oldaláról, Navas nem sok sót evett meg mellette. Nekem Matics teljesítménye is tetszett, bár José azért a szerbnek is feltolhatna egy speedkúpot a seggébe.
  Bego a 3 gól ellenére minden tapsot megérdemel, ami rajta múlott, azt kiszedte, és még volt egy Neueres kifutása is 🙂

  Közben a MU és a Pool “alig” győzelmeket, de győzelmeket arat, jó, hát ami nekünk nem piros, nem büntető vagy nem gól, az a Poolnak igen (Benteke góljánál Coutinho épp kb 2 méteres lesen állt), mi meg játsszuk továbbra is a hány pont előnyt tudunk ledolgozni mutatványosdit. Én benne vagyok, hogy tegyük izgalmasabbá a PL-t, de azért lassan nyerhetnénk is már, csak úgy mutatóba. Vagy, ne legyek ennyire éhes, érjem be annyival, hogy csináljunk végig egy meccset gólt érő baki nélkül hátul, vagy legyünk képesek végigvinni egy épkézláb kontrát? Esetleg még gólt is szerezzünk?! 🙂 Nem tudom, ez _már_ három kívánság, akkor egyből ellőjük a dzsinnt, hát mi marad későbbre?! 😀

  • Endy919

   Volt egy olyan kijelentése uram , hogy ha az első 5 meccsen nem szerzünk legalább 11 pontot . akkor károgsz egy derekasat . Na most akár hogy számolom , ebből max 10 lehet .

   Meglesz a kifakadás , vagy csak bluff volt ? 😀

   És vissza lehet olvasni , én nem károgtam . Sőt , még írtam is , hogy tuti nem kapunk ki . De amúgy ez után a fos meccs után is kezdek egyre jobban hinni a fiúkban. (Félreértés ne essék , eddig is hittem , csak a nyáron picit berezeltem)

   • Hát, most erre nem tudok mit mondani, de ha nem jön most 3/3, akkor azért biztosan lesz fakkolás.
    Egyelőre viszont én (sem) látom olyan sötéten a helyzetet, főleg, hogy szar a csapat, de amíg a bírók így húznak, addig az FA-nek is szúrnék egyet. Elvégre mindkét alkalommal volt min hőbörögni a csapattal kapcsolatban, de az első meccsen piros+tizi, a második meccsen elvett gól+elmaradt piros. Azon sem lepődnék meg, ha a WBA ellen Clattenburg két pirosat szórna ki nekünk… a sormintába legalábbis beleillene.

  • Blue One

   “Most nem számoltam ki darabra, de nyilván több helyzetünk volt, mint mikor ugyanitt nyertünk 1-0-ra nemrég.”

   Nem olyan bonyolult, hiszen 1 helyzetünk volt kb. Nah jó, ideszámolhatom a lesgólt és a kapufát is(, bár utóbbi 3-0-nál nem sok számított volna)

   “Navas nem sok sót evett meg mellette.”

   Ugye ugye, hogy nem lassú Azpi 🙂

   “(Benteke góljánál Coutinho épp kb 2 méteres lesen állt)”

   Akartam kérdezni, hogy ez nem pont fordítva volt (a Stoke ellen)? teljesen elfeledkeztem a tegnapi meccsről, az eredményt se tudtam 🙂 aztán megnéztem a videót, látom, hogy az nem is les. Majd mikor megy tovább a felvétel, látszik, hogy játékba akar avatkozni, szóval jogos a reklamáció. Nem is értem, hogy ilyet, hogy nem vesznek észre.

 • Endy919

  Közben a Barca sem hajlandó meccset nyerni 😀

 • Egyébként olyan volt már az Abra-érában, hogy az első két meccs alatt nem lőttünk akciógólt? Mert nagyjából eddig ez minden idők leggyengébb szezonkezdete a felemelkedés óta.

  • myheartisblue

   “Egyszer mindent ki kell próbálni – szólott Stirlitz és feltolta a gumiöklöt…”

  • hát, mint ahogy a posztban is áll, ’98 óta a leggyengébb kezdésünk

   • Mondjuk akkor ott még nem tartottam a posztban 🙂
    De egyébként ilyenre sem emlékszem, hogy egy árva akciógólt ne lőjünk 2 meccs alatt.

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Abranák nem tetszett az eddig látott ezért Mou legalább 3at kell, hogy igazoljon még és a pénz nem akadály sehol.

  • kasata91

   Még ha el is hangzott hasonló utasítás 4 fal között, aligha kerülhet ki nyilvánosságra, hogy a “pénz nem akadály” hiszen az legalább +10-15 milliót jelentene transzferenként a vételárban.
   Úgyhogy ez nyilván sajtó kitaláció.
   (halkan jegyzem meg, eddig nem igazán jött be amikor Abra beleszólt a csapatépítésbe)

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Persze, hogy ezt a sajtó tette hozzá, de van igazság benne, ha Abra erősítést akar akkor Abra erősít.

   • Én nem tartom lehetetlennek, hogy Abra komolyan orvosolni akarja ezt az übergyenge szezonkezdést még a BL előtt, mielőtt ott is befürdünk. Persze ez a 3 tag erősen kérdőjeles, ennyit már az alapozások után nem feltétlen tanácsos hozatni.

  • Nem kéne feltétlen csillagászati összegeket költeni, az ffp miatt ez felelőtlen lenne, főleg hogy idén nem tudunk 80 milliót bekasszírozni eladásokon. Egy Moutinho-Stones-Bolasie hármas már nem lenne rossz fogás így nyár végére, még így is keményen megfizetnénk. Talán Isco, de őt nem tartom reálisnak.

   • kasata91

    Nem akar elmúlni az apró portugálba fektetett szerelmed látom 😀

    • Van nála jobb úgy 15-17 millióért? Fabregas pótlásának tökéletes lenne, Fabregas-szintű tagot meg a spanyol mögé nem fogunk szerezni.

     • kasata91

      RLC-t meg kell tanítani előre játszani ! 😀

      • nem is tudom, melyik felkészülésin azért látszott, hogy nem ügyetlen a srác kapu előtt sem, majd mindjárt megpróbálom előásni.

      • RLC sem feltétlen az, akire gödörben rábíznám, hogy pótolja a spanyolt. Moutinho sem egy klasszis, de nagyon technikás kis játékos.

     • lamps8

      így van Moutinho a tökéletes ember lenne keretünkbe

      • fura egyébként, hogy a “mondjuk piacképes, mondjuk jó nevek” ezen a poszton mind 28 év körül járnak, Moutinho, Matuidi, Witsel, Nainggolan…

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Ffp? Már megbukott ettől nem kell tartani.
    Jobb szélen ott van Traoré és Kenedy bizonyításra várva, ha mégis odaveszünk akkor az világsztár legyen.

    • Támadásban Bolasie körökkel üti minden szélsőnket Hazard kivéve. Világsztárt meg tudod mikor veszünk másfél héttel a zárás előtt.

  • Stones lesz vagy 35 milla, annyiért kell a francnak, egyébként is most olvasom, hogy Senderos meg szabadon igazolható a Villa szerint, hát, szerintem rá kéne csapni… aztán ott van még Defoe is, hát nem is tudom, miért nézelődünk még. Szerintem a jó öreg Wes is biztosan mozdítható jó pénzért…

   Egyébként csak úgy beindult a henger mindenfelé a hírre, Griezmann, Lacazette, Otamendi, akit 1 hete a Citybe adtak el tutira, 2 napja meg a Traffordra 100%-ra, most már a miénk. Stonest megvesszük 40-ért is persze, meg nanáhogy Verrattit is, meg persze ott van Pedro, akiért Woodward személyesen utazott el tegnap, de ma már inkább mi igazoljuk le, de már Ibrát is olvastam, és mindezt 15 percben. Lehet jobb lesz, ha nem olvasok sajtót 1 hétig 🙂

   • kasata91

    Szerintem a rangadó előtt be volt készítve az összes cikk, ha mi nyertünk volna, akkor a Chelsea szót kicserélik city-re és máris ők akarnak erősíteni.

    • jogos valószínűleg. Jó, hát végülis írni csak kell valamiről, mi pedig elég jó táptalajt adtunk most ez alá a két meccsünkkel 🙂

   • d3vnull

    Baszki, az első mondat végén a három pontnál megálltam egy fél percre, és Senderos-on gondolkodtam, gondoltam jól megcsináltad magad hétvégén, ha nem emlékszel az arsenalos remekeléseire, aztán rájöttem, hogy viccelsz 🙂

    • raktam oda először szmájlikat is, de áh mondom, mégiscsak csinosabb így 🙂 szerintem még azóta is Drogbával rémálmodik, DD asszem vagy 6 gólt vert róla, köztük pár igen megalázót is.

     A hétvégével kapcsolatban ettől függetlenül igazad van, nem tudom, mikor hoztam össze utoljára ilyet, de években mérhető a dolog, az tuti 😉

   • myheartisblue

    Stones szerintem megérné a pénzét még 35 millát is. Lehet kövezni, kiosztani a véleményem, de én akkor is úgy gondolom, hogy Stones amit a hétvégén is leművelt az valami hihetetlen.

    Ha Ramires-t nem is engedi Mourinho (pedig őtőle most lehetne a legjobb pénzért megvállni, de Cuadrado-t elpasszolnám a lehető legmesszebb. Willian és Moses ellátja azt a feladatot bőven. Ezáltal már a fiatal angol is olcsóbban jönne ki.

    • “Stones amit a hétvégén is leművelt az valami hihetetlen.”
     Amit a mieink, az is :))))

     Nem tudom, ha már 35M körüli összeget adunk ki, én akkor már inkább néznék rá Varane-ra, annyiért már szerintem ő is mozdítható, igaz, nagy kérdőjel a leendő CB HG típusossága.

     • myheartisblue

      Tehát azt mondod h. 2 szinte ugyan olyan képességű játékosért hajlandó vagy kiadni 35 millát úgy h. ámbár az egyik nagyobb tehetségnek tűnik, de nincs PL tapasztalata. Stones aki fiatalabb, angol és már 2. meggyőző éve a PL-ben. Szerintem is jobb Varane, de én Stones-ra zavaznék, csak hogy égjen a Monk-fejű.

      • Én azt mondom, hogy Zouma elég jó alapanyagnak tűnik, és mellette sokkal inkább el tudom képzelni varánuszt, mint a kavicsot – de ez ad hoc vélemény, sz’al a fantáziámon kívül nincs sok alapja.

       De igen, azt mondom, hogy ha választani kellene Varane v Stones közt, ha az ár ugyanaz, akkor a fhansziára tennék. Mivel azonban ez a döntés nem ilyen egyszerű, ennek a kérdésnek így alapjában nincs értelme. Sőt, igazából azt mondom, hogy ha rajtam múlna, egyikért sem adnék 20M többet, de hát a piacot nem én diktálom, annyiért meg egyiket sem lehet elhozni 🙂

       (az meg, hogy Stonesnak van PL tapasztalata, szép, de még 50 meccset sem játszott a bajnokságban, játékpercben annyit játszott, mint nálunk valaki 1 szezonban, miközben Varane ennyit kb csak a BL-ben lenyomott már, amit Stones kb csak a sky-on látott)

   • Blue One

    Otamendi nagyon city-nek néz ki, egy 40-esért!!! Mi van az FFP-vel, azt csak mi követjük? MEgvették az angol taknyok 50-ért kiadnak Otamendiért 40-et és KdB-ről is írnak… Eladási oldalon meg lesz majd egy(szer) Dzeko és Jovetic…nem sok.

 • lamps8

  Bevallom őszintén csak töredékét láttam a meccsnek, ugyanis nyaralásomat töltöttem és úgy gondoltam az a 20perc is elpazarolt idő volt a drága vakációmból amit az elejéből láttam. (azóta összefoglalót néztem)

  A legnagyobb bírózók közé tartozom, ezért most sem tudok elmenni szó nélkül a tény mellett hogy a kurva anyját már atkinsonnak. Nem tudok már oylan játékvezetőt mondani a jelenlegi garnitúrából, aki ne fújt volna el nekünk otromba módon 1 meccset. Emlékszünk még atkinson tavalyi burnley elleni ámokfutására, és kövi körben jön clattenburg (Chelsea-mu 2-3). Ezzel párhuzamban, Coqulein 500 fault után sem kap pirosat, a pool meg lesgóllal nyer. Valahogy nagyon nem csípnek minket, és ezt a győzelmek esetén nyilván csak megjegyezzük egy félmosoly meg 1 kurva anyád mellett, de ha kikapunk, bennem legalábbis mindig megerősödnek ezek a hangok.

  Tehát szépen leírtam hogy folytatódik a minket negatívan érintő téves döntések sorozata, DE! ezen a meccsen akkor sem érdemeltünk szart sem. 20 percet láttam a meccsből és ez alatt 2-3gólt lőhetett volna Agüero.
  Úgy érzem semmi nincs egyben most ebben a keretben, a játékosok egyénileg sincsenek sehol, csapatként meg, mintha egy tegnap összevásárolt QPR szaladgálna a pályán. Felesleges nevesíteni, az egész csapattal van gond.
  Nincs ötletem hogy mi lehet ennek az oka, de ami tény hogy Jose erre a szezonra mentális felkészítést sem oldotta meg, a keret erősítéséről meg nem is beszéljünk.

  • lamps8

   Meggondoltam magam, mégis írok még néhány sort az erősítések hiányáról.
   Érthetetlen számomra.
   Ha triplázó barcelona, a világ legerősebb támadótriójával, úgy gondolta hogy bővíti a lehetőségeit egy Arda Turannal, vagy a bajnokságban totál egyeduralkodó bayern vesz egy Vidalt, hogy az addig sem szegényes keretét erősítse. Akkor mi miért gondoltuk úgy a tavaszi gyengébb játékunk után hogy nincs szükségünk csak egy erősen flop szagú Falcaora, és egy Victor Mosesre???
   Ennek isszuk a levét, a tavalyi sikerkovácsok nincsenek formában, de senki nincs aki pótolja őket, vagy esetleg valami féle versenyt generálna az egyes posztokon. ja van 1 ilyen helyzet, a kapus poszton.
   .

   • “bayern vesz egy Vidalt”
    rossz példa, nekik egy kiöregedő, sérülteset játszó alapanyagot kellett pótolni, akit letoltak az álmok színházába.

    Persze ettől értem a sirámokat, de AZT még mindig nem értem, hogy ezen a helyzeten, amiben most állunk úgy kb nyakig, hogyan segített volna, ha igazolunk 1 komolyat. Főleg azért, mert amint írod is fentebb egyel, az egész kerettel van a baj, nehéz lenne egyesével kivenni bárkit. Mert hiába a leglátványosabb a belső védő kettős, de sem szélső párjaik nem brillíroznak, sem előttük, bár még Matics úgy-ahogy szerintem hozza a szintet, de Fabregas árnyékharcost játszik, és hát Costa sem vágja a gólokat, Ázár ziccert hibázik… ezen nem segített volna, ha hozunk egy Stonest vagy Will/Ramires helyére akárkit. Főleg, mert nagy valószínűséggel annyit kezdtek volna az új emberek az első két fordulóban, mint Cuadrado…

    TC sem lett attól sem jobb, sem rosszabb (formában), hogy Cech-et egy megfelelő kapus pótolja jobbegyben.

   • Blue One

    Nem tudom fejből a németek keretét, de ha van poszt, ahol erősítésre szorultak, akkor az a védekező kőzáppálya.

    Nem azért vagyunk rosszak, mert nem igazoltunk senkit. Azért vagyunk azok, mert valami nem működik. Ha igazoltunk volna 5 játékost, akkor most Ivanovic régi fényében tündökölne? Ugyan már…

  • Blue One

   a 2-3-as meccset szerintem a visszavonult tar fejű “barátunk fújta…”

   • WudigessBoi

    Referee leader legend Clattenburg volt az, Webb a két vendégtizis 3:3-at fújta.

    • Blue One

     Jah tényleg, az 3-3 lett.( bár a vereséggel felérő döntetlen tipikus eset volt az a meccs, ezért vereségként maradt meg bennem)

   • Megnyugvas, hogy szogre akasztotta a… penztarcajat, khm akarom mondani a sipjat.

 • myheartisblue
 • Azért Costának sem kell a szomszédba menni a szalonválaszokért 😀

  “The coach did the pre-season just as he needed to, our fitness is fine, we just need to win a game and everything will change.”

  Játsszunk egy kicsit 😉 a fenti mondatban 245 hibát rejtettünk el, az első szerencsés megtaláló nyer egy grillpartit a branyollal 🙂

 • Kovacic a Madridé, mehet az ajánlat Iscoért.

 • Blue One

  Sejthettem volna, hogy nem ilyen egyszerű a Terry-ügy.

  Kinti műsorban valódi szakemberek szóltak hozzá a témához. Többen mondták azt az véleményt hogy nem biztos, hogy csak taktikai jellegű volt a csere. (Bár azt hangsúlyozták, hogy vitatkozni nem lehet vele. Valószínűleg a minden részletre figyelő Mourinho már félidőben tudta, hogy mit fog mondani erről a meccs után.)

  Általános egyetértés volt, hogy ez Terry-nek szólt. A jogosnak tűnő indok az volt, hogy ha gyorsabb játékost akar Mou, akkor Cahill-t is lehozhatta volna JT helyett. (Első alakalom volt, hogy Mourinho lecserélte JT-t PL meccsen…). Illetve azt is mondták, hogy JT sosem volt gyors (semmivel sem lassabb, mint tavaly), szóval kérdéses a dolog. Okosabbak a WBA elleni kezdő kijövetelekor leszünk. Nem lenne jó egy JT ügy…Van már egy másik… (Ki a vice vice captain? Mert ha JT-t kihagyja és Ivanovicot is, akire azért sokkal nagyobb esély van, akkor Cahill lesz a cséká?)

  • Endy919

   Ramireees

  • Ez megint egy _esemény_, amihez mindenki hozzá akar szakérteni, legalább ugyanannyi vélemény van ezen, mint amazon az oldalon.

   Én is fennakadtam még a meccsnézés közben is azon, hogy Cahillnek szétboxolták a fejét 1 hónapon belül másodszor, még a második félidőre is tamponnal az orrában érkezett, Aguero az első félidőben ott szopatta, ahol akarta, akkor mégis miért maradt ő, és ment le Terry.

   Viszont azért egy biztos: Cahill gyorsabb, mint Terry, José pedig agyig feltolta a védekezésünket, az pedig Terrynek nem ment már évekkel ezelőtt sem, mert – ahogy sokan ügyesen meg is állapították – sosem volt gyors. Emlékezzünk csak a Villas-Boas által próbálgatott hasonlóra, mikor az utolsó emberünk a félpályánk felénél állt, vagy kicsit előbb, aztán csak szedtük a gólokat, Terryre meg aggattuk a bohócsipkát (emlékezetes momentum, mikor szerencsétlen hátrálás közben seggreült). Terry meg akármit csinálunk, elmúlt 34. Talán ez a szezon még benne van, de feltolt védekezésnél akkor is le fogja hozni JM legközelebb. A JT éra a vége felé közeledik, de nem vasárnap lett vége.

   Helyettes-helyettes meg általában nem szokott kijelölve lenni, és nem tudok róla, hogy nálunk lenne. Szerintem TC/Bego jönne a sorban, ha erre kerülne sor, de hogy JM egyszerre vágná ki a keretből Ivanovicsot és Terryt, na arra van egy vaskosabb összegem, hogy nem most lesz.

   • Blue One

    Ivanovic teljesítményét látva nem lennék meglepve, hogy ha Azpit visszaküldené jobbra. Ez Baba-tól is függ, hogy mennyire tudja meggyőzni Mourinho-t.

    Közben rájöttem, hogy tuti Cahill lenne a vice vice. Tudtam, hogy nincs számon tartva, a kérdés ötletesre próbáltva invitálni a fórumozókat. Begovic biztos, hogy nem lenne captain.

   • thiemecsaba

    Biztos tudta JM, hogy miért hozza le Terryt. Ahogyan azt is tudni vélte, hogy miért nem a középpályás védekezést próbálja stabilizálni. Gondolom több lehetősége is volt, amiből ezt választotta. Viszont azt, hogy ez csak taktikai csere volt vagy annál több, csak meccsek múlva tudhatjuk meg. Lényeg, hogy JMnek nagyon vigyáznia kell a mentális adok-kapokkal, mert egy idő után valaki besokall.

   • mohacsia

    Courtois vagy Begovic, mint CSK???? Te mit szívtál? Az egyiknek egy szezonja, a másiknak 1,5 meccse van kékben. 😀

    • csk helyettes-helyettes, ha figyeltél.

     • mohacsia

      Figyeltem, egy fél tucat alkalmasabb ember lenne a pályán alsó hangon JT és Iva hiányában is.

      • Pl. Ki és miért?

       • mohacsia

        Ez a vita már egyszer lezajlott, hogy ki legyen JT után a CSK és Iva mellett felvetődött többek között Cahill, Fabregas, Matic és Hazard is. Mindegyikre voltak jogos érvek és ellenérvek is, de a két kapus közül valamelyiket kinevezni sztem kabaré kategória lenne.

        Kapusok közül a legnagyobbak szoktak CSK-k lenni, megvannak a hátrányai, hogy nem futhat csak úgy oda pl a sporihoz vagy a játékosokhoz rendezkedni, nyugtatni, vagy bárhogyan bármibe közbeavatkozni. TC egyrészt túl fiatal véleményem szerint és a személyiségében sem látom, hogy egyértelműen kapitány matéria lenne. Begivoc inkább, de mondjon nekem már valaki egy játékost, aki 1,5 tétmeccs után kapitány lett valahol. A hierarchiában nem lehet csak úgy a frissen igazolt cserekapust a többiek elé tenni, az a fentieknek szerinted milyen üzenet lenne?

        • Ez, hogy féltucat ember alkalmasabb lenne, nem igaz. Cahill pl. miért lenne alkalmasabb?
         Ezt a fiatalság dolgot meg hagyjuk már, Terry hány évesen lett kapitány?
         Ezt a kapitány-matéria dolgot meg miből mondod meg egy kapusról? Tegyük fel Cech miért volt “materiább”, amikor 4-5 év után 3. számú lett?

         • mohacsia

          De ne hagyjuk már ezt a fiatalság dolgot! Bárhol, bármikor, bármilyen szakmában komolyabban vesznek a külsősök egy tapasztalt szakembert, mint egy fiatal sihedert. Még, akkor is, ha az a fiatal szakmailag akár jobb is, mint az idősebbek. Egy CSK-nek pedig a legalapabb feladata kifelé képviselni a csapatot!

          • Endy919

           Én részemről Fabregast támogatnám. Hiába Barca-Arsenal ivadék , megvan benne a kellő tökösség és a kisugárzása , hogy vezére legyen a klubnak , ahol játszik.

           Én simán betenném őt 3. számu kapitánynak.

          • myheartisblue

           Cuadrado for President! 😀 :v persze csak Ramisten után

           Egyébként magam sem tudom kit választanék. De ha eszembe ötlenek azok a szavak, hogy Mou-tól, hogyha lenne 11 db Azpilicuétája, akkor BL-t nyerne, a kisugárzása és magabiztossága miatt (+ba angolul is tud, akkor meg merném őt tenni.

           Az én CSK sorrenden(JT és Ivan kívül:
           1.Ápi
           2.Matic
           3.Hazard

          • mohacsia

           Nálam Matic az abszolút Number One. Ápit kicsit visszahúzódóbbnak érzem, mint amit a feladat megkívánna.

          • myheartisblue

           Ápi tud ám harcias is lenni, ha felcukkolják, lehet kapitányként előjönne ez az énje.

          • De Terry példája is jól mutatja, hogy nem a kor nem a legfontosabb tulajdonság. Valaki vezérnek születik, valaki nem, csak mert az illető 30, még nem lesz alkalmasabb, mint egy 22 éves, vezérnek született tag. A kapuskapitányok meg nem idegenek a mai világban, lásd Casillas pl. Arra meg még mindig kíváncsi vagyok, hogy miből lehet egy kapusról szerinted megállapítani, hogy materia-e vagy sem. Üvöltse le a védők fejét percenként, vagy mit tegyen?

          • mohacsia

           Szerintem alapvetően egy kapus csak kivételes körülmények között legyen CSK. Nézd meg, hogy a legnagyobb kapusok, akik a klubjuk ikonjai voltak mikor lettek kapitányok! Casillas 31 évesen például, Buffon és Kahn még később…

           JT 23-24 évesen lett kapitány, ami még mindig elég korai. Te azt kérdezed, hogy én honnan látom, hogy Courtois nem csk matéria, pedig sztem az jobb kérdés, hogy te mégis honnan látod, hogy az ilyen fiatalon?

           Ez nem olyan, mint a jog, hogy azt kell bizonyítani, hogy nem alkalmas (főleg ebben a korban), inkább azt kellene egyértelműen látni, hogy az!

          • Egyáltalán nem jobb kérdés, mert én nem állítottam egy szóval sem hogy az. Én nem mondtam, hogy legyen ő, mert benne megvan minden. Én nem mondtam, hogy egy igazi vezér. Ellenben te váltig állítód, hogy nem kapitány materia, és hogy nagyjából mindenki alkalmasabb lenne nála a posztra. De miért? Ő miért nem materia? Hogy tudod egy kapusról eldönteni úgy összességében, hogy az-e vagy sem?

          • mohacsia

           Még egyszer: egy kapus rendkívül kivételes esetben legyen csk. csak úgy, mert nem teljesen alkalmatlan, ne!

           A kérdésedre felelve az utóbbi fél évben Courtois egyáltalán nem a megingathatatlan kőszikla képében tetszeleg. Kíváló kapus, de viszonylag sok megingása van, amit bizonytalankodás okoz. Legutóbb nem tudta, hogy mi legyen, úh teliberúgta Gomist(?) a 16-os vonalán. De előző félévben is emlékszem tőle egy-két hajmeresztő dologra bizonytalanságra. Volt amelyikből kabaré gólt is kaptunk. Ha ilyenekre hajlamos, akkor miért várnánk, hogy majd a többieket irányítja?

          • Tehát az előző félévben volt 2-3 nagyobb megingása és hibázott egyet a Swansea ellen (amellett, hogy nagyjából meccsben tartotta a csapatot az első felesben), és akkor már nem alkalmas? Akkor mit tegyen? Legyen hibátlan?
           Court semmivel nem hibázik többet, mint akármelyik társa a világ top5 kapusában, ezt hagyjuk már. Terry is hajlamos hatalmas hibákra és ostobaságokra, mégis képes irányítani a többieket.
           A te állításod szerint csak az lenne megfelelő csk-nak, akiben nincs évi 4-5 hiba. Ilyen meg nincs, nem is lesz.
           De még mindig várom azokat a konkrét érveket, hogy miről dől el, hogy egy kapus kapitány-materia-e vagy sem.

          • mohacsia

           Azt írtam, hogy fiatal és nem látom benne egyértelműen a vezetői képesség jeleit, amire felhoztátok Terryt, akiben viszont lehetett látni kb ugyanennyi idősen.

           Fárasztasz itt ezzel az értetlenkedéssel, hogy “Legyen hibátlan?”, amikor én arra a megingások jellegét hoztam fel, ami szerintem egyértelműen még bizonytalanságból fakad. Ezekkel a fals számok irogatásától légyszíves kímélj meg!

           Illetve kikezdhetetlen érvelést követelsz tőlem, hogy miért alkalmas, amikor még én sem hallottam egyetlen érvet sem mellette. De például a pályán kívüli viselkedés egy olyan dolog, ami meghatározó. A jó Courtois meg szeret faszságokat nyilatkozni, például Cechről meg a helyzetéről, amiről alapból erősen kellett volna kussolnia…

        • Nem tudom, hogyan tudnánk tovább vitázni, ha TC nem felel meg a másfél szezonja miatt, de Fabregast bedobod.

         Továbbra sem ugyanazt várjuk a csk-tól, és nem ugyanazt “értjük” alatta. Innentől feladom. Én őket választanám, legyen ennyi elég. Mondanám megint Costát is, de azért már egyszer megkaptam a magamét, ráadásul azóta én sem rá szavaznék. Nem ugyanazon okból amiért lehülyéztek, de végülis az eredmény számít.

         • mohacsia

          Nem tudom, hogyan tudnánk tovább vitázni, ha nem olvasod el a kommentem. 1,5 meccsről volt szó Bego részéről, nem TC 1,5 évéről, ami igazából 1.

          Costa nem tud angolul. Ezt nem érzed pl problémának? Vagy te mégis mit vársz a CSK-tól?

         • En meg mindig bizalmat szavaznek Hazardnak CSK helyettes szinten, lehet ra is nagy hatassal lenne es feljebb lepne egy szinttel.

 • Blue One

  Mondjuk valami jót is. Baba szerintem nagyon jó igazolás lesz. Ugyan egy mp-t nem láttam a játékából, de azt gondolom, hogy király lesz. Ráadásul fiatal szóval, hosszú időre meglehet a balhátvédünk. Luis-al csak az életkora volta bajom, Baba-val ugye ez nem lehet. Sok idegesítő velünk hírbe hozott játékosok utánő egyenesen egy felüdülés.

  • kasata91

   Én is utána olvastam és azóta már nem csak legyintek rá. Reméljük a legjobbakat

 • Blue One

  Közben a harmadik, 30 milliós fontos ajánlatunkat is elutasították.

  • Tiszta szívemből kívánom, hogy száradjon rájuk, és két szar szezon után vegye meg a Villa másfél milláért. 30M font egy srácért, akinek a seggén még ott a tojáshéj. Elmennek ezek a …

   • kasata91

    Inkább keressünk mást. Ennyit nem szabadna kiadni.
    Én baba árát is sokallom. (Főleg úgy hogy ha kicsit okosabban osztja a perceket José akkor Luis itt öregszik még felé annyiért ) De majd rám cáfol remélem

    • Blue One

     Baba kiváló igazolás anyagi szempontból. Ha beválik aranyat fogtunk vele.

   • Ez már kezd farce lenni, teljesen elszállt magától az Everton vezetősége. Innentől hagyni kell a p-be a dolgot, ennyiért már bőven megkapjuk Godínt is, plusz éljünk Kalassal, Christensennel a jövőben.

    • Endy919

     Na hát ha Godínért kifizetnénk 30 milió fontot , akkor egyenesen kiugrok az ablakon. Oké , nagyon fasza védő , de már elég öregecske és bár nem szeretem Stonesot , két éven belül szerintem eléri a fentebb említett öreg szintjét . De többet mint 30 milió érte sem szabad adni.

     Egy ilyen summával már Madridban kopogtatnék Zouma honfitársáért . És akciós csomagban hoznám vele Iscót is.

     • Én nem mondom, hogy ennyiért vegyük meg Godínt, hanem hogy ennyiből már egy Godín-szintű védőt is bőven kapunk. Egyébként Varane-t esélytelennek tartom egyelőre, semmi oka nem lenne távozni.

   • Zola

    pedig most jön a 40 milliós ajánlat.ez a panic buyos faszság amit most leművelünk…..bőghetnékem van.zsozé 2 akkora faszságot csinált(1.nem igazolt nehogy elkényelmesedjenek a srácok,2.eva ügy,azt a mai napig nem értem….)amivel kicsit megrendítette a klubot.sosem volt ilyen,hogy panic buy,ez az arsenal kiváltsága volt.

   • igy van, dobbenetes, mennyire betartanak.

 • Blue One

  Goaldado villareal-os “bemutatását” nézze meg mindenki! :DD

  • elmondod, mi volt, dobsz egy videját, vagy mindenki keresse ki? .)

   • Blue One

 • Blue One

  Mourinho will not face action from the Premier League over his public criticism of his medical team, as it is a ‘club matter’.

  Jah, hogy ez eddig kérdés volt? :O

 • Blues555

  Nagyon Baba.

  • Endy919

   Sokat fogjuk mi még szopkodni ezt a srácot.

   • Csere balbekkbol nem tudom mit fog alkotni, amiert annyira szopkodnank 😀 de elismerem, h tehetseges.

    • Endy919

     21 éves. Iva 30-31 ? Azpi szépen lassan vissza kerül a helyére Baba pedig a bal oldalt fogja uralni.

 • kasata91

  Azért ahogy a hírek jönnek, az Everton eléggé bevásárolgat védő posztra. Én csakazért se venném meg mostmár ezt a Köves Jani gyereket. 😀

 • myheartisblue

  Az angol humor kedvelőinek.

 • myheartisblue

  Pedig a média Traoréval karöltve már bevonta a Stones üzletbe…

 • zoli0415
  • Gabor1092

   Állítólag erősen Abra keze van a dologban, nem hiszem hogy Ő kellene nekünk, szerintem sokkal nagyobb szükség lenne egy univerzális játékosra, aki tud a 8-as és 10-es poszton játszani, mint egy szélsőre, mert tele vagyunk velük (Willian, Mosrs, Cuadrado és Traoré is bevethető jobb oldalt, ahova valószínűleg érkezne Pedro).

   • kasata91

    Tetszik, nem tetszik nem vághatunk neki Willian-Quad-Ramires jobbossal a szezonnak. Nem ismerem a játékát, de ha hozza a meglévők szintjét és versenyhelyzetet szül, már jó. És hát ebből a 4-esből kiemelkedni sem túl nehéz.

    Mellesleg ránézek a arra az irritáló bajszos , hátranyalt, barna fejére és egyből valami mexikói chili termesztő gúnynevet lenne kedvem ráaggatni. És 10-ből 10-szer a Pedro vagy a Rodriguez ugrik be 😀

   • Azt kene megerteni, hogy hiaba van 100 szelsonk, ha egyik sem hozza, amit kell. GOLOKAT, GOLPASSZOKAT.

  • Balu

   Jojjon csak, Cuadradotol rosszabb nem lehet

  • Endy919

   Hát ő nem Isco 😀

   • kasata91

    De nem is Ramires 😀

  • Tudom, h sokan nem, de en orulok, ha ez igaz. Es meglatjatok, jo lesz, golok, golpasszok fognak szuletni vegre a jobbrol is 🙂

   Szivesen kotok fogadast a legnagyobb szkeptikussal is akar 🙂

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Akkorát bukik, mint az ólajtó!
    A vesztes legalább egy hónapig Ramisten névvel és egy szivecskébe foglalt Ramires képpel garázdálkodhat tovább a blog területén. Mit szólsz?

    • lmpard

     Quadnál vagy Salahnál naobb bukás nem naon lehet 😀 Willmosról nem is beszélve..

     • Willian miért is bukás?

      • lmpard

       mert 3 éve megoldatlan a jobb szélső pozíció

       • Nem hiszem, hogy egy bajnokcsapat alapemberét bukásnak lehetne nevezni. Nem klasszis, ez tény, de nem is flop. Neki is szerepe volt a bajnoki címben, még ha más feladata is volt, mint Hazardnak.

        • thiemecsaba

         viszont attól még igaza van abban, hogy megoldatlan a jobb szélső pozíció?!

         • Én nem mondom, hogy nem lehetne sokkal jobb, de konstans módon csak akkor szvsz, ha valami irdatlan összegért vennénk oda valakit (Bale pl.). De így kb. minden poszton tudnánk még javítani.

          • thiemecsaba

           Sajnos nem tudok egyetérteni veled. Oké, hogy minden poszton lehetne javítani, de azért nem hasonlíthatod össze Wilmos konstans szar teljesítményét egyik játékos kisebb-nagyobb hullámvölgyeivel. És a szart teljesítményt annak fényében írom, hogy más posztok és csapatrészek mit tesznek le az asztalra vele ellentétben! Oké, hogy van egy Ramiresünk, de ő alapból csereember és kb mindenhol csak beugrót játszik, nem pedig folyamatos kezdő…

          • Stonci81

           Ne haragudj, de Willian tavaly azért nem konstans szar teljesítményt hozott le. Igen a gólok hiányoznak, de azért ez erős.

          • thiemecsaba

           Nem csak a gólok hiányoztak! Hanem a gólpasszok, kulcspasszok… Gyakorlatilag ami az elsődleges feladata lenne, pont abban hoz átlagos vagy inkább azon aluli teljesítményt!

          • De miért volt konstans szar? Támaszd már alá kérlek. A gólok hiányán kívül persze.

          • Az, ha az elso 3-as jobb oldali embere sem golpasszokban sem golokban nem jeleskedik, az azt jelenti, hogy szar. Azéé me aza dolga! 😀 mondhatjuk, hogy jol vedekezik, ami neha igaz amugy neha meg nem, de nem ez az elsodleges a tamado szekcioban. Ha Azpi verne a golokat nehanapjan, de szarul vedekezne, attol meg nem lenne szar? De.

          • De ha Williannak a csapatban és a szerkezetben nem ez az elsődleges szerepköre, akkor miért ezt várjuk tőle elsőként, még a többit, amivel megbízzák, marginálisnak tekintjük?

          • lmpard

           -Főként a labda megtartása, kihozatala és továbbjuttatása a fő feladata – ezt írtad. Na ebből a city elleni meccsen semmit nem láttam..pontatlan elpasszolások, kihozatalról ne is beszéljünk.. a kis 60 kilójával meg 150 centijével bármelyik védő vagy középpályás leütközi, elveszi tőle, nem egyszer láttam már hogy leválasztották a labdáról szabályos keretek között mert a test-test elleni küzdelembe alulmaradt és ebből következik hogy elvenni se tudja a labdát általában,ahogy Rami is csak szabálytalankodni tud ha védekezésre kerül a sor..
           De ne csak a city elleni meccset vegyük, jó pár ien meccse volt mióta itt van ,legyen az kieső jelölt ellen a PL-ben vagy valami gyenge noname csapat ellen a bl csoportkörben. És igen a city ellen mindenki szar volt, de ők legalább már a többi meccsen megmutatták hogy tudnak hasznos tagja lenni a csapatnak

          • De az nem gond, hogy a City meccsen nem a saját posztján játszott? Oscar sérülése miatt ő ment be középre, Ramires meg a szélre. Azért mégiscsak rohadt más, ha az ember partnere Oscar, vagy az a Ramires, amelyiknek az elmúlt 2 évben volt 5 jó meccse.
           Miért, noname meg kieső csapatok ellen a nagyágyúk nem voltak gyengék? Mou első szezonja alatt Palace, Sunderland, aztán később Maribor? Hagyjuk már.
           Ha meg a hasznosságot megint gólokban mérjük, persze, hogy nem volt még hasznos tagja a csapatnak..

          • lmpard

           hm,ez igaz, télleg középen, de ott mi volt a szerepköre akkor? mert ott se láttam tőle sok értelmes megmozdulást, igaz középre tolt szerep jobban áll neki, mert onnan télleg néha képes volt 1-2 jó megindulásra ha jól rémlik, (kevésbé ütközik ki a szélen való bénázása legalábbis), de védekezés sem az erőssége sztem, akkor mi is az? mert ugye állítólag Mou a védekezési skilljei miatt preferálja annyira

          • De hát pont ez. Ahogy mondtam is, Fabre válláról ketten Oscarral sok terhet levesznek, ezáltal Fabrenak nem kell a védekezéssel törődni.

          • lmpard

           ez akkor sem változtat azon, hogy nem megfelelők a képességei/testi adottságai ahhoz hogy ellássa ezt a feladatot legalább olyan sikeresen, hogy annyit hozzáadjon a csapat védekezéséhez, mint amennyit elvesz a támadásokból a bénázással..

          • De a védekezésével már pont annyit támogatja a támadásokat, hogy Fabre szabadon oszthatja a zsugáit, nincs megkötve. Ez meg már hatalmas segítség.

          • Blue One

           Rossz lenne mert az azt jelentené, hogy nem végzi a dolgát.Márpedig a jó csapatnak a jellemzője, hogy mindenki teszi a dolgát…

          • thiemecsaba

           Szerinted mi egy támadó szélső elsődleges feladata? Nincs türelmem statisztikai adatokat böngészni, de az szerintem neked is nyilvánvaló, hogy a gólok hiányán kívül a kulcspasszok, gólpasszok ugyanolyan hiánycikkek! Nem beszélve a rajta megakadó kontralehetőségekről! Ha ez neked nem elég nyilvánvaló, akkor sajnálom.

          • De a mi keretünkben mióta volt ez az elsődleges feladata? Mióta építettük Willianre a gólokat meg a kulcspasszokat?
           Lehet, hogy a Barcában ez lenne az elsődleges feladata, nálunk nem. Nálunk a mezőnyben van leginkább akcióban, egyfajta stabilitás-irányzattal. Inkább a labda megtartása és kihozatala az, amiért ott van, nem a befejezésekért meg a kulcspasszokért. Azokra tartunk másik 3-4 játékost.

          • thiemecsaba

           Tényleg nem rá építjük a gólokat! Viszont nem érzed úgy, hogy anélkül is legalább egy átlagos teljesítményt le kellene hoznia a kanadai táblázaton? Szerintem többek között az ilyen teljesítmény miatt is van az, hogy sokszor teljesen egyoldalúnak, máskor meg ötlettelennek tűnik a játékunk.

          • De most mit várunk egy olyan játékostól, akinek a stabilitás a szerepköre, nem az előre játék? 10 gólpasszt meg 10 gólt?
           A gólokat még a Sahtarban sem termelte. Gólpasszokban combosabb volt, de ott nagyjából Fabregas szerepét töltötte be.

          • thiemecsaba

           De milyen stabilitásról beszélünk? Aki stabilitást nyújt a védelem és támadósór között, aki kihozza a labdákat? Aki jobb oldalon megbontja az ellenfél védelmét amikor 4-en védekezik le Hazardot balon? Aki végigviszi az ellentámadásainkat? Aki értelmet ad a pontrúgásoknak? Ezekből melyiket teljesíti legalább kétmeccsenként?
           Értem én, hogy mezőnyben ott elfocizgat, de ez nem a mennyei megyei! Tavaly 28 meccs alatt 2 gól+3 gólpassz a PL-ben… A kutyaütő Ramistenünk 11 meccs alatt 2+4… De még az atombiztos védekező, bal lábbal beadni sem tudó Azpi is jegyzett 3 assistot…

          • Ezt már leírtam. Főként a labda megtartása, kihozatala és továbbjuttatása a fő feladata. Kvázi besegít Oscarnak, aki pedig Fabregasnak segít be, ezáltal Fabre gyakorlatilag mentesül a védelmi melók alól, szabadon oszthatja a labdákat. Mindennek meg is van az eredménye, mivel tavaly Fabre passzai után történt a legtöbb kapura veszélyes próbálkozás, amiknek egy részéből gól is lett.
           Itt ennyi a lényeg, ez a szerepköre. Ha nem ez lenne, Mou egyrészt nem mindig Ramirest dobná be a helyére, másrészt nem lett volna alapember.

          • thiemecsaba

           Ez a Mou érv nekem édeskevés. A többivel meg nem értek egyet, úgyhogy ez zsákutca 🙂

          • Ha a tényekkel nem értesz egyet, akkor felesleges a vitát folytatni.

          • thiemecsaba

           Milyen tényekkel? 😀 Max a te megállapításaiddal… Ne haragudj, de azok nem tények.

          • Ha nem tények, akkor várom az ellenérveket rájuk nézve.

          • thiemecsaba

           Fentebb felsoroltam elég sokat…

          • A Mou-érvre például nem hoztál fel ellenérvet, a többire meg azt mondtad, hogy nem értesz velük egyet. Amit Fabregassal kapcsolatban írtam, miért nem stimmel pl. szerinted?
           Mellesleg a vita elején még az volt a gond, hogy nem uralja a támadásokat, most meg már szerinted azt sem csinálja (megtartás, továbbítás), amit a meccsek 90%-ban tesz.

          • thiemecsaba

           Mou val kapcsolatosan nincsenek érvek, ennyi! Fabrenak kell segíteni, ez tény. Másnak is ugyanúgy kellene, mivel ez egy csapatjáték. Ez nem valami szenzáció, ez természetes dolog. Az már más kérdés, hogy itt a fő szerep Osinak jut.
           A labdatartás, továbbadás…most kicsit csúnya leszek és Mikelt hozom fel példának, a csúcsformában levő Mikelt. Vagyis kb minden labdát megtartott(ha kellett szerelés után), majd iszonyatos passzpontossággal továbbadta a csapattársnak. Igaz egy teljesen más szerepkörben, sokkal veszélyesebb helyzetekben. Azonban egyvalamit kicsit hasonlónak találok: mindkettejük esetében a rövid oldal- illetve hátrapasszok dominálnak/tak. Ami a Mikel esetében természetesnek vehető, de Wilmosnál… alig van kreatív megmozdulása ilyen téren.
           Kicsit gonosz voltam az összehasonlítással, de érzékeltetni szerettem volna a különbség fontosságát! 🙂

          • Most arról vitázhatunk, hogy Willian fő vagy mellékszerepet vállal abban, hogy Fabre ne legyen röghöz kötött, de ez a dolgokon nem változtat. Oscarnak azért kell a segítség, mert ő nálunk tkp, a 10-es poszt meg helyzettől adódóan nem maradhat mindig hátul a támadásoknál.

           De egyébként a Mikel-összehasonlítás valamelyest ül. Williék nagyjából kipótolják azt, hogy Matic mellett nem egy szűrő van, hanem egy támadó, egy mélységi indító.

          • thiemecsaba

           Én azon biztos nem vitázok, hogy fő vagy mellékszerepet vállal. Nekem ott a bajom, hogy mindjárt Makelelet csinálsz belőle, holott a pályán való elhelyezkedése ezt nem teszi lehetővé. Tudom, hogy sok védelmi feladat jut neki, sokat kell güriznie. De ez a csapatból elmondható 8-9 emberre! Kivétel talán Hazard, Fabre(de ő már csak egy keveset) és néha Osi. Viszont az alapgondolat ugyanaz JMnél: mindenekfelett a taktikai fegyelem! Tehát ha valaki fentragad, elesik, ápolják stb, akkor megvan, hogy kinek a kötelessége átvenni a helyét. Ebbe nincs mit többet belemagyarázni. Ettől még mindenkinek megvan a saját dolga, amit ugyanúgy el kell végezni. És ha megnézed Wilmos átlagos pozicióját, akkor elég világos a kép. Mindenesetre látszódnia kell, hogy miért nem Matics mellett van…

          • De ki csinál belőle Makelelét? Én pont azt mondom, hogy mivel nincs Matic mellett szűrőtárs, kompenzálni kell a stabilitást. Ezt Willian és Oscar oldja és próbálja megoldani. Fabréről pont azért nem mondható el a robotolás meg a védekezés, mert ott vannak Willianék. Nem értem, miért nem lehet felfogni, hogy ha nem lenne a két brazil ott, hanem mindkettő szabadon támadna, Fabregasnak messze nem lenne ennyi szabadsága a támadásban. Ha Willian ugyanúgy támadni és nyomulna, mint Hazard, akkor a spanyolnak kb ugyanazt kéne hoznia, amit Maticnak, de ő ilyen szinten fele annyit nem tud ott, még Oscar segítségével sem, aki a posztja miatt nem maradhat mindig ott segíteni. Persze Fabregast is berakhatnánk tízesbe, ha lett volna ott egy épkézláb meccse is.

          • thiemecsaba

           Közben jött a Mou érv-ellenérvre egy válasz. Nevezetesen vettünk egy Pedrot, aki egy újabb próbálkozás a német, az egyiptomi, a kolumbiai és Mózes után, hogy Wilmos posztján végre valami maradandót alkossunk! 😀

          • Pedro nem ellenérv, mindig volt támadóbb (Schürrle, Salah) és védekezőbb (Willian, Ramires) játékosunk oda jobbra. Most, hogy Cuadon és Moseson kívül más nincs, egyértelmű, hogy kellett oda az erősítés. Remélhetőleg Cuadot meg el tudjuk passzolni még a kövi 10 napban.

          • thiemecsaba

           És Mikelnek a passzjátékához hasonlítottam a Wilmosét annak ellentéteként, hogy milyen poziciót foglalnak el a pályán. Itt nemigazán értettél meg azt hiszem.

          • McDennis

           Ajj hagyjuk már. Magyarázzuk itt a bizonyítványt. Igaza van Thiemecsaba kollégának. Az ilyen középszerek miatt mint Willian hozunk le ötlettelen szar játékot.

           Igen. Willian többet védekezik mint egy sima szélső, de akkor sem védekezik 90 percből 95-öt. Ő is odaszokott kerülni, hogy fontos feladata van a támadásban.

           Szóval ez a azért nem jó mert sokat védekezik ez nem jó kifogás. Védekezik sokat, de annál többet is kell elől bizonyítania. Ilyenkor viszont kijön, hogy nem elég jó ide.

          • De milyen ötlettelen, szar játékot? Semmivel sem játszott többet Willian akkor, amikor az első félévben ledózeróltuk a ligát, mint amikor Mou átváltott a biztonsági focira, és 1 góllal hoztuk a meccseket. A játékot ne rá fogjuk már, könyörgöm.

           Akkor kérlek figyeld meg, hogy hányszor jön ki egy meccsen úgy a játék, hogy a tizenhatoson belül őrá jut a befejezőszerep.

           Akkor elmondom újra: Ameddig ő és Oscar elvégzi a robotot a pályán, Fabregas mentesül a védelmi munkák alól. Ez normál esetben több segítség a támadásokban, mint amennyit Willian tudna nyújtani. Ha megnézed, tavaly Fabregas passzai után alakult ki a legtöbb kapura veszélyes helyzet a bajnokságban. A két brazil robotjával pedig nem csak Fabregas szabadul meg a kötöttségtől, de egyensúlyozni lehet azt is, hogy a Matic melletti játékos nem segít be a szerbnek a szűrésben. Ha Willian ugyanúgy a támadásokra összpontosítana, mint Hazard, akkor Cesc-nek is ugyanazt kéne elvégeznie, amit Maticnak, arra meg eredeti posztjából adódóan képtelen lenne.

          • Blue One

           Egy védekező feladatkörrel megáldott szélsőnek miért átlagos teljesítményt hoznia a kanadai táblázaton?????????

           Ezen statisztikák olvasásakor Ivanovic számaiban gyönyörködj és jusson eszedbe hogy azért van ez mert az egyik védekezik a másik meg támad.

          • Blue One

           Tévedésben van itt jó pár ember. Lassan mát csak TBO-n nem kérimk számon a gólpasszokat. Semelyik (eredményes) csapatban nem támad(hat) mindenki pláne nem egy Mourinho csapatban! Baloldalon Hazard felelt a támadásokért jobb oldalon pedig Ivanovic kapott lehetőséget, Willian meg a gyorsaságának köszönhetően zárt vissza…Ivanovic pedig jeleskedett mindkét mutatóban!!Hiába támadó középpályás VOLT, ha most MÁS A FELADATA!!

          • thiemecsaba

           Fölösleges épp ennyire mosdatni Wilmost. Azt látja más is, hogy legtöbb esetben Iva agyig fel van tolva. Olyankor meg néha Wilmos zár vissza. Ismétlem néha. De nem csak ez a feladata! Meccs közben nézd meg a támadásokat amikben részt vesz, és utána állok elébe, mondhatod, hogy el vagyok tévedve. De addig, amíg a nagy többség baloldalt védekezi le és jobb oldalon ott vannak a területek ficánkolni…nem mondhatod, hogy az Iva feladata támadást vezetni! Igen, Ivának kutya kötelessége segíteni létszámfölényt kialakítani és lehetőleg egy beadással/bepasszal zárni a felfutást. Ennyi!

          • Blue One

           Mi van akkor ha Mourinho kéri ezt tőle? Mi van akkor ha kb megtiltja, hogy előre menjen egyszerre 2 ember? (Lucio esetében anno megtiltotta az Interbe, hogy előre menjen)

           Azért Iva feladata, mert ő nem olyan gyors, mint Willian. A kontratámadásoknál pedig jobban jön a brazil gyorsasága.

      • Ezt inkabb ne. tenyleg. el se kezdjuk. 😀

       • De akkor valaki magyarázza már el nekem, hogy Willian miért flop? Mert nem lövi zsákszámra a gólokat, ami soha nem is volt jellemző rá?

        • En nem a flop szot hasznalom ra, hanem a szart. Igen mindig is szar volt. Es? Ujdonsag, hogy kene valaki, aki nem szar helyette? Nem. Nekem legalabbis nem az.

     • Blue One

      Hogy lehet ilyet mondani, hogy bukás? Ketten alig vagy egyáltalán nem játszanak, míg a másik a kezdő XI állandó tagja.

      • lmpard

       nem játszanak,mert mikor lehetőséget adott nekik az edző akkor nem győzték meg őt, tehát nem váltak be.. vagy 22 milliót kiadni egy olyan játékosért aki játszott pár 100 percet tavasszal,majd valszeg passzoljuk tovább most, nem bukta?

       • Blue One

        Nem az ő buktájukat vitatom, hanem Willianét. Hogy tudod őket egy lapon említeni? Az egyik alig játszik, a másik meg mindig…

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Salahot haszonnal értékesítjük nem bukta.
      Qvdroval még mindig várjunk, de lehet őt is naggyából vételi áron adjuk el.
      Willian meg egy jó játékos a keretnek max az ára miatt lehet bukta. Kitűnő csere és beugró ember.

    • Adom. de mi lesz a merce? X gol, golpassz per szezon?

     • Blue One

      Mit nem adnék egy Ramires kapufa/fölé/mellé-ért x-1 gólpassznál… 😀

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Egyszerűbb, ha januárra beverekszi magát szilárdan a kezdőbe akkor te nyertél.

      • Jaaa ilyen konnyen adod magad?:D ha meg nem is a WBA ellen, de 2-3 meccsen belul alap kezdo lesz, ha Lescott nem bombazza agyon mar az elso meccsen.

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        Na kicsit félreérthetően írtam ha januárban azt tudod mondani, hogy szilárd kezdő akkor nyertél. Lehet addig bekerül majd a kezdőbe, de sok időt nem fog ott maradni. (de ne legyen igazam)

 • Az amugy megvan, hogy 24 jatekosunk van kint kolcsonben? 😀

 • Endy919

  Isco egyre közelebb 😛

  Ha nem jönne össze Grizecske a B terv.

  Köszönöm Abra papa , hogy az imáim eljutottak hozzád.

  Hazard-Isco-Pedro
  Moses-Oscar-Willi
  Nem is rossz tkp sorok 😀

  Ám most megnéztem legalább 10 Pedrós videót … nem is olyan rossz. Lehet csak a Barca utálat beszélt belőlem. Remélem , hogy őt is úgy megszeretem mint Cesc-et és úgy bejön neki a PL mint Alexisnek.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Torresről is tudsz összeszedni jó videót, sőt hasonló karriert is fut a 2 játékos ha már párhuzamokat húzok köztük.

   • Endy919

    Azért ezt nem mondanám … Torres csúnyán lesérült még Pool játékosként , és azóta lett nulla.
    Pedro mindig kapott a nyakába egy szupersztárt (Ibra , Neymar , Suárez , Alexis is előtte volt , Messit meg nem is említem)

    És csereként jofórmán mindig beköszön.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Suarez eltiltás alatt Munir és Sandro játszott a helyén az első 3 meccs után, olyan jól muzsikált.
     De még elöbb kerül Rafinha is a középpályáról a helyére, mint ő. Tavaly elég sok Barca meccset láttam, nem alaptalan a félelmem hidd el.

     • Endy919

      Azért a 321 meccsen a 99 gól nem olyan szar szerintem…

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       Harmat gyenge bajnokságban erre a tavalyi teljesítményre nem kéne büszkélkednie. Ezért is írtam a Torresi pályát volt ő a csúcson, akkor jó üzlet is lett volna, de jelenleg nem az. Ha megtalálja régi önmagát akkor én is tárt karokkal fogadnám de ott az a ha. 🙂

       • lmpard

        harmatgyengének azért nem nevezném a spanyol bajnokságot (akkor már ink az olasz az), a BL negyed/elődöntőjébe egy ideje már több csapat kerül be a spanyol bajnokságból mint angol..(és az EL-be is szoktak alkotni a spanyolok)
        meg aki egy triplázó Barca tagja, az azért szar játékos nem lehet sztem (még ha a cserepadon is ül többnyire) , kérdés mennyire fog neki bejönni a PL stílusa, de 28-30 millió nem sok érte miután 22-őt adtunk ki Quadért

        • Sir Idemitirjak Boglárka

         Egy bajnokság erőségét a legjobb 5-6 csapaton kívűli maradék határozza meg szerintem.
         Nálunk is voltak olyan középszert sem érő el játékosok akik mindent megnyertek. 🙂

      • A statok semmit nem jelentenek. Azok alapján Loldado is world top5 volt, amikor vitte a Spurs.

    • Blue One

     Nem a sérüléssel volt gond, hanem az önbizalmával.

  • kasata91

   Van valami konkrét/megalapozott forrás Isco-ról?
   (hát ha tényleg ilyen last minute átigazolási szezont futnánk, akkor az valamelyest feledtetné velem az elmúlt meccsek keserűségét)

   • Blue One

    Én sem olvastam semmi hírt róla, ennek megfelelően is kezelem a dolgot.

  • myheartisblue

   Szerintem csak az egyik jön…és az Pedro lesz mint Isco…Bár (D)isco-nak jobban örülnék. Egyik nagy Barcás barátom mondta, h. sokan a Bárkánál a 99 lőtt gól ellenére sem csípik Pedro-t a rágógumit!

   • Blue One

    Én is jobban örülnék Isconak. Sajnos elég sok, számomra nem megfelelő ember igazolt már ide (mit ad Isten pont ebből a csapatból egy illetve Ero’o-ról sem feledkezzünk el), ezért kezdek hozzá szokni…Baba viszont nagyon örömteli, örüljünk neki! 🙂

    Nem vagyok elájulva a bajusztól, de Cuadradónál jobb lenne. Valahogy nem tudok rajongani a játékáért.Gyors, motivált, gólokat is szerez, de ennek ellenére semmi..

  • Latod, csak utana kene nezni 😀 de legalabb tanulokepes:D

  • Blue One

   Igen ebben a gyűlöletbe van valami. 😀 Erősítés lehet, Willian offenzív kiadása( bár ha belegonolok akkor védekezni is tud.willian védekezése is a gyors letámadáson alapul).Ha viszont jön akkor Mosest minek nevelgetjük? 🙁 Cuadradot viszont pénzzé kell tenni.Anyagi szempontból jó igazolás lenne, 20 misi reális érte.

 • Azt hiszem, az imént kiléptem a tér-idő kontinuumból:

  Gerard Pique has been given a 4-match ban for his verbal abuse of the linesman in the return leg of the Spanish Super Cup on Monday night. The defender was given a straight red card for shouting ‘Me cago en tu puta madre‘ directly in the linesman’s face, after the official had failed to spot a clear Athletic Bilbao offside.
  The insult, which literally means wishing to defecate on one’s mother – who is also a lady of the night – was put in the official referee’s report.

  • Zola

   szerintem ez is sok.mindegyik anyázik,csak ezt telibe vette a kamera.érdemes megnézni,hogy milyen fejet vág amikor ezért pirosat kapott….:-)kurvára nem értette,hogy most miért,amikor mindig,mindenki szabadon anyázhatott.és most itt ne jöjjünk a tisztelettel.azt ki kell vívni a bírónak és nem a piros lappal fogja.

   • kasata91

    Rooney mennyit kapott anno ?

 • Pasalic-gól a Valencia ellen.

  • myheartisblue

   Nem csak gól de brutál nagyot is focizik a srác! Nagyon szorítok nekik, h. a Monaco kerüljön be a BL-be.

 • myheartisblue

  üdv. a Zorres-klubban!

 • myheartisblue

  José az új csatárunkkal! 😀

  • Ki ez?

   • myheartisblue

    Juan Pablo Ángel (End of career)

    • Ez o??? jeeezus, de megoregedett.

    • Endy919

     Ez Ángel ? fuha … és mit csinál nálunk ? 😀

 • myheartisblue

  Erős. Egyébként a Barca a hivatalos oldalán közölte, hogy Pedro nem edz a csapattal, mert a jövőjéről tágyal. 4évre érkezik állítólagosan.

  https://vine.co/v/eDuZ2l6LaZv

 • Pedro stathuszaroknak, sarga keretes reszt ajanlom:
  Errol beszeltem.

  http://www.bbc.com/sport/0/football/33991580

 • Endy919

  Most nézegettem a keretet … Basszus nekünk csak 2 30+-os játékosunk van .. Durva

 • McDennis

  A vita miszerint kell-e erősítés eldőlni làtszik. Ha pedig a szupervédekező Williant kiszorítja, akkor pedig a Willianos is elfog.

  • kasata91

   Willian annyira “szupervédekező”, mint amennyire Ramires szuper sokoldalú.

   • lmpard

    sztem irónikusan értette 😀 mostmár csak Mou-t kéne a willian imádatából kigyógyítani, hogy lehetőséget kaphasson Pedro meg beugróként Moses is

   • McDennis

    ironikus volt 🙂

    • kasata91

     Akkor pardon. Még korán van 😀

 • Blues555
 • Off: Tegnap Valencia – Monaco Play-off meccset látva, rájöttem rossz csatárt kölcsönöztünk Monaco-ból. Ez a Martial gyerek elég nagy tanár volt tegnap. Csak Wenger rá ne repüljön. Fiatal, fekete ráadásul francia. Pasalic is neki köszönhette a gólját, bár elég jól küldte ő maga is. Az öreg Carvalho vezette védelem viszont borzasztó.

  • Endy919

   22 kupa … semmiiii 😀

 • Blue One

  Most, hogy igazoltunk két embert biztosan egy varázsütésre megváltozik a játékunk.Hiszen nemcsak, hogy összefüggésben van a 2 dolog egymással, hanem egyenes következménye annak…

  • (bár egyetértek, de) valaki de morci ma 😀 persze nagy királyság a szarkazmus, értem én 🙂

   • Blue One

    Ez nem szarkazmus sajnos, hanem maga a valóság. Volt olyan, aki szerint azért játszunk rosszul, mert nem igazoltunk senkit 🙁

    • nekem mondod? :)))))))))))))))))))))

    • Endy919

     eeeeeee … itt gondolom rám is gondolsz . Én nem azt mondtam , hogy azért játszunk szarul mert nem igazolunk. Azt mondtam , hogy elkényelmesedett a csapat , mert jóformán mindenkinek fix a helye a kezdőben és kell egy kis új vér , hogy felébredjen ez a lusta népség 🙂

     Nem mindegy 😉

     • Blue One

      Nem gondolok én senkire. Gondolod, hogy megjegyzem, hogy ki mit ír? 😀 A lényeget megjegyzem, de a név nem fontos. Fogalmam sincs, hogy ki írta, de szerintem többen is voltak, mert általános egyetértés volt, hogy miért nem igazolunk.

      • Endy919

       És szerinted nem volt benne igazság , hogy totál motiválatlan volt a keret és kell valaki új/ak aki/k felbojgatják az álló szart ?

       • Blue One

        Szerintem nem. Ennek semmi köze nincs az érkező játékosokhoz. Persze nem árt a vérfrissítés, HA SZÜKSÉGES, de nem ettől megy jól/jobban egy csapatnak.
        Valami még nincs rendben a csapattal, de nem tudom, hogy mi az. Valami hiányzik. Úgy tűnt, mintha nem harapnánk annyira. Ennek ellenére nem merném azt mondani, hogy motiválatlan volt a csapat, amilyen stílusban mondod, úgy meg pláne nem. El tudod te azt képzelni, hogy egy, a címét megvédeni kívánó Mourinho csapat(!!) motiválatlan lenne? (Pláne az első fordulótól kezdve?) Mert én nem.

        • Endy919

         Én pontosan tudom , hogy mi hiányzik … Mou golyói , amit a WHL-ben hagyott január elején.

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          Épp akartam írni, hogy na kezdődjön a buli, de megelőztél! 🙂

         • Blue One

          Mou és a töketlenség… 🙂 Nálam ez a két szó egymás ellentéte.

 • Blue One

  Új játékosunk első nyilatkozatában megköszönte nekünk, a szurkolóknak, hogy ide jöhetett. Furcsa nyilatkozat…

 • Blue One

  Pedro érkezésével még az is előfordulhat, hogy Willian bejön középre és ketten harcolnak a kezdő pozícióért Oscar-al. Ha így lesz, akkor WILLIAN végre szórhatja majd a HŐN ÁHÍTOTT GÓLOKAT, GÓLPASSZOKAT így mindenki lenyugodhat a…. oda.

  • mondd ki, hogy picsába, gyerünk, mondd kiiii… :))

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Rossz magaviseletre buzdítjuk a kommentelőket admin bá??? 😀

    • fockin’yeah 🙂

  • Aha!:D amugy erre van esely, marmint, h bekerul kozepre, de, hogy jobban fog menni azt nem hiszem, sokat jatszott mar o ott es sosem volt jo..

   • Blue One

    Sokat biztos nem.

    • Volt, hogy felidokon at ott volt, na meg amikor oscar nem jatszott, es abbol eleg sok alkalom volt. Vagy Oszit lecserelte, akkor is o ment be kozepre 90% ban. Sokat jatszott mar ott ahhoz, h lassuk szar, akarhova teszed…

     • Kb. 3-4 alkalommal játszott ott úgy, hogy még küzdeni kellett a bajnoki címért, és abból egyszer győztes gólt lőtt az Everton ellen. egyszer pedig egy egészen kíméletlen mezőnymunkát tolt le az Etihadban, de persze szar ott is, hát miért ne.

      • Jolvan tolem szopkodhatjatok, de az elet minket igazol, akik szerint Willian nem uti meg a szintet, mivel Jose lecsereli onnan a jobbrol vegre. Felesleges ezen vitatkoznunk, ti igy latjatok, en mashogy, meglatjuk, hogy alakul a sorsa iden.

       • De ki szopkodja? Nem igaz már, hogy aki a tényeket mondja és a szerepét a csapatban, és nem csak azt, hogy szar, az már szopkodja… Komolyan nevetséges.

       • Mellesleg az élet miben igazolt “titeket”? Hogy bajnokok és kupagyőztesek lettünk úgy, hogy alapemberként látta el a feladatát a keretben?

        • Annyira jok voltunk, hogy meg egy ilyen ballasztott is elbirt a csapat 😀 abban, hogy lecsereli Jose, mint irtam.

         • De ez miben igazol titeket? Szereztünk egy jobb játékost oda, aki sokkal jobb lehet. Ilyet tudunk mindre posztra nagyjából, még mindig.
          Én azt sosem mondtam, hogy nincs jobb nála, és nem tudunk szerezni jobbat. Azt sem mondtam, hogy akkora klasszis lenne, hogy értelmetlen lenne venni oda valakit. Én azt mondtam, hogy messze nem volt annyira szar, flop, húgy meg nulla, mint ahogy azt te itt nyomatod, csak mert nem lő gólokat zsákszámra. Erre meg a legnagyobb igazolás az, hogy alapembere volt a bajnokcsapatnak.

     • Blue One

      Nem tudsz meggyőzni.

 • Willian dupla a Bilbó ellen. És ti még hiányoljátok itt a gólokat tőle.

 • myheartisblue

  the NOT Man United!

  • amúgy funny, meg minden, de ha a sajtót nézzük, mert ugye kb a f*szomtudja, mi és mennyire komoly, de egy not Green, not Stones, not Varane, not Clyne, not Arda, not Austin, not Pogba, not Otamendi, not Telles, not Bale, not Griezmann, stb stb sort mi is fel tudunk mutatni. És akkor a miénk egy nyugodt nyár volt a ManU-éhoz képest, akikkel aztán tényleg boldog-boldogtalant összehoztak 😐

 • myheartisblue

  Baki egy amcsi KitStore-ban. Feldobták a 3. számú mezt véletlenül … 😀

  • Sandic

   Mintha egy Yokohama gumival átgurultak volna rajta, milyen ötletes….

   • kasata91

    Mekkora jó reklám spot okat lehetett volna csinálni belőle.
    Mert ezek a kékké változások elég bbénák az előző évekhez képest

  • kasata91

   Miért baki ? Hivatalosan is kijött

  • Nekem kimondottan tetszik. Jó, lesüt róla, hogy gyakorlatilag eladtuk a mezt a szponzornak, de mivel kb. 3x ha felvesszük, így tök mindegy.

  • Sztem rohadt jo, meg ha ez egy abroncs futofelulete is:D

  • kasata91

   Ez kimondottan pofás. Remélem többet látjuk mint a fehéret.

   • Én arra nem veszek mérget, a tavalyi thirdöt is nagyjából január környékén dobtuk be először.

  • Endy919

   Nekem még mindig nem jönnek be a sima fekete mezek 🙁

   • persze, hogy nem, mert a fekete nem rózsaszín 🙂

    • Endy919

     Jaaaj , de ezt most miért kell ? Egyszer- kétszer leírtam , hogy bejött nekem a Real rózsaszín meze , és probléma nélkül felveszem azt a színt , de nem a minden az a szín.

     Egyépként a fejetét szivesebben viselem , de a mezben egyáltalán nem tetszik nekem , mert szerintem nincs benne fantázia.
     Szóval ne baszogass Mester 😀

     • Stonci81

      rózsaszín a mezed buzi-e vagy? 😀

      • Endy919

       na lelehet szálni rólam 😀

      • mohacsia

       Erősen kételkedem, hogy ismeri eme örökbecsűeket! 🙂

     • myheartisblue

      bezzeg ha már Yokohamas Y-rózaszín lenne… 😛

     • ez nem baszogatás, csak törődés 😀 meg nyilván poén is – különben is olyan csak hallgasson serényen, aki minden alkalmat megragad, hogy Ramiressel jöjjön elő :))

      • Endy919

       😀 jolvan na

 • Felroppent, h Stones transfer requestet nyujt be, Martinez orakon belul cafolta ezt, persze neki nem feltetlen kell tudnia rola. Nagy a hallgatas a srac reszerol, ha annyira maradni akarna, mar nyilatkozna, h dehogy megyek, itt maradok cso. Szoval benne van, hogy jon meg.

  Ezt a reszt nem kell komolyan venni:

  Reggel meg felalomban azt almodtam, hogy Jose megbeszelte Terryvel, hogy lecsereli, ezzel meggyozve Stonest, hogy lenne helye a csapatban 😀

  • Endy919

   Nem szabad sokat és nehezet enni alvás előtt , mert akkor csak hülyeségeket álmodsz 🙂

   • Igazad lehet, tenyleg egy baszogany nagy burgerrel tettem pontot a tegnap este vegere…

    • baszogány? 🙂 ez jó, ezt átveszem

  • Blue One

   Ha adott volna, akkor tudna róla. Egyébként egy szennylapban jelent meg, szóval ennek megfelelően kell kezelni a hír valóságtartalmát…

 • Azt mondta JM, hogy Oscar és Mózi még mindig sérültek, szóval ismét látni fogjuk a Willian-Ramires rémisztést a WBA ellen is, hacsak persze José nem húz egy baszommerészet, és kezd helyettük a Cuadrado-Pedro párossal..

  • kasata91

   A merész húzásra annyi esély van, mint egy pengés Willian megoldásra. Mindenki reménykedik, aztán jön a visszapassz.

   • Blue One

    Nagyon fontos meccs lesz vasárnap, ezért nem tudom mire számítsak, már, ami az összeállítást illeti. Ivanovic formáját látva egy védelmi átvariálást (Baba, Azpi be) is el tudnék képzelni, mint ahogy Oscar sérülésével azt is, hogy Willian bejön középre, míg a jobb szélt megkapja a másik új ember. Ez ellen csak az szól, hogy Mourinho erre az őrülten fontos meccsre lehet, hogy nem akar berakni egyből 2 embert, főleg nem a védelembe. (bár az is igaz, hogy ennél rosszabb nem nagyon lehet szóval majd meglátjuk)

    • McDennis

     Ha nem lett volna gyatra a játékunk, még azt mondanám, hogy van kockázat. De mivel nem játszottunk jól, így igazából azt a szintet a két új ember is tudja hozni.

     • Blue One

      A kérdés, hogy Mourinho is így gondolja-e. Oscar sérülése lehet a kezdőlökés, ami a középpályát illeti.

   • Oké, hogy Mou nem a kockázatvállalásról neves, de azért ne csináljunk úgy, mintha nem húzna időnként váratlant.

    • kasata91

     Váratlannak tényleg váratlan, hogy mindig képes 1-gyel több védekezőező embert felküldeni mint amire mindenki számít 😀

     • Endy919

      Meg ember előnyben egy gólos vezetésnél képes magára húzni az ellenfelet . Just for fun . 😀

      • kasata91

       Bár ne tudnám miről beszélsz 😀

     • vicceskedünk, vicceskedünk?! 🙂

     • Blue One

      “It’s funny. The best team in the history of La Liga, Real Madrid: 100 points, 126 goals. Manager: The defensive Mourinho.”

      “Premier League. Record of points, ‪Chelsea‬ 2005/06. Manager: The defensive Mourinho. Hmm, something is not right.”

 • most volt időm megnézni Baba (van esetleg a piacon valami Bababa nevű játékos? Mert akkor teszek egy százast az érkezésére 😀 ) első interjúját, jópofa srác. Kb Mikel és Ramires keveréke, ahogy beszél 🙂 Meg Zoumáé, ahogy kinéz… ezt is bazzé felnyomnád az üvegre, odatapadna 😀

  Megnéztem az első first words with Pedro-t is, komolyan mondom, ezen az emberen tényleg látszik, hogy örül és izgatott, hogy itt lehet. Persze lehet csak jó színész, mégiscsak tudjuk, honnan jött :))

  • Blue One

   Baba azon kevés játékosok egyiket, akiből még egy másodpercet sem láttam ideérkezése előtt. Gondoltam maximum majd akkor nézek videót, ha hivatalos lesz. Most, hogy már hivatalos eldöntöttem, hogy csak azért se (amúgy is védő és még nem is középső). Az első pillanatait már kék mezben fogom látni. Egyébként nekem is Mikel ugrott be. Végtelenül szimpatikus, szerény játékosról van szó. Már most nagyon bírom, egy jó igazolás minden tekintetben.

   A másik igazolásról is kezd jó véleményem lenni, pedig nem volt éppenséggel közömbös a múltja miatt. Ugyanez volt a helyzet a jó barátjával is. Ez az öröm nekem is és a CHELSEA TV-s riporternek is feltűnt egyébként és egyáltalán nem tűnt színjátéknak. Főleg annak tudatában nagy szó ez, mert ugye minden oda kötötte, ott nőtt fel, ott lett játékos stb.

   Egyébként viccen kívül ennyit tesz, ha ráadnak egy CHELSEA mezt az emberre. Néztem képeket róla, tök jó volt látni. Néztem videót róla (ott ugye még a régi mezben szerepelt) és kérdeztem magamtól, hogy ennek az embernek “örülök”? Nem sok meccset láttam főleg olyat, amin játszott, így kicsit meglepett, hogy mennyire szórja a cseleket. Egyszerű gyaloglakkukként emlékeztem rá. Nagyot nőtt vele a taktikai repertuár, egyetlen bajom, hogy már 28. Kár, hogy nem fiatalabb mondjuk 2 évvel.

   • kasata91

    José is mondta az interjuhban, hogy kedveli azt egy játékosban, hogyha egy nagy klub játékosa , szereti a klubot, és a klub is szereti őt, de mégis belevág valami újba. (Ezzel nyilván a saját egoját szopkodja, hogy mekkora edző császár hogy még őt is el tudta csábítani)

    • Blue One

     Nyilván nagy volt az érzelmi kötődés, ez kétségtelen, Mourinho azt is mondta, hogy a játékos akart távozni. Tehát nem magát fényezte. Azt, hogy sikerült idecsábítani az pedig nem meglepetés, elég meggyőző személyiség. Az értelmes embereknek nem kell sokat gondolkodnia, ha a világ legjobbja edzője hívja.

     • kasata91

      Kivéve ha látta az elmúlt meccseinket. 😀 8(vagymennyi) év tiki taka után lehet fapadosnak tűnhet.

      • Blue One

       Nem úgy tűnik, mintha bárkinek is valamilyenféle fenntartása lenne a klubbal szemben.

 • Blue One

  Lecsekkoltam, hogy hátha írják már Pedro mezszámát. 7-es 17 ás válogatottban 18-as mezt viselte. Ebből kettő foglalt volt jó ideje, míg a 17-est kicsit váratlanul Baba választotta. Hivatalos oldalon volt egy hivatalos lista a mezszámokról és megnéztem hátha benne van Pedro-é is. Benne volt. Övé a 17-es Baba pedig a 6-osra váltott.(Nem értem, hogy miért nem kell neki a 3-as)

  • WudigessBoi

   Z kolléga szerintem odaadná a spanyolnak azt a 7-est:)

   • Stonci81

    ezen gondolkodtam már én is egy ideje 🙂 két legyet… 😀

   • Blue One

    És akkor Ramiresnek marad a 17-es? 🙁 :DDDDDD

    • kasata91

     Megtarthatja a 7 est Ramisten. Az U21ben 😀

     • Endy919

      A klub törtelmében eddig egy szám lett visszavonultatva . Ez a Zola 25-öse . Valószínüleg Terry 26-osa is erre a sorsra jut. A következő ilyen szám a 7-es lesz , miután Ramires 37 évesen befejezi nálunk a elképesztően sikeres karrierét. 🙂

     • WudigessBoi

      Ő már inkább Uramisten:)

    • 🙂 gól.

   • még neked is odaadnám, szépen, masnival átkötve 😀

 • Wenger: I thought he (Pedro) was landing in Machester – már ezért megérte elhozni 🙂

  • Blue One

   És különben is nagyon nehéz játékosokat igazolni! 😀 Minden évben ezt szajkózza, mi meg veszünk egy jó játékost 24 óra alatt 😀 1 napba belefért az átigazolás, orvosi vizsgálat és az edzés 😀

 • JM-nek beszóltak az interjún, hogy tétmeccsen az utóbbi 5 alkalommal olyan trénerek csapataitól kapott ki, akinek a neve P-vel kezdődik (Pulis WBA-ja, Parkinson Bradfordja, Poch Spurs, Pardew Newcastle, és hát legutóbb ugye Pellegrini), majd feltették a kérdést, hogy mit vár a kövi két meccstől ezek után (WBA és CP jön ugye).

  A válasz persze tipikusan Josés volt, kiröhögte a dolgot, közölte, hogy ezen még sosem gondolkodott el, mondta, hogy lehet, hogy sosem nyert P ellen, de amikor 2-2-vel nyitott szezont otthon, 3 trófeával zárt (Porto és Inter) majd vágott hozzá pár hülye fejet 🙂

  Parsene Wengert meg senki be sem számolja a CS-n 🙂

 • Dodi feltalálta Lőrincz L. Lajost. Respect innen is.

 • WudigessBoi

  Újak mezszámai: Baba Rahman #6, Pedro Rodriguez #17

  http://www.chelseafc.com/teams/first-team.html

 • Blue One

  Newcastle leikszelt. Szép. 🙂

 • myheartisblue

  Ezért nem kellett nekünk Austin…Mégis hogy érezték magukat volna a srácaink magukat egy kétdákós csávó mellett zuhanyban?!

  https://video-ams2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xpf1/v/t42.1790-2/11878105_1542470059126538_865039794_n.mp4?efg=eyJybHIiOjcxNiwicmxhIjo1MTJ9&rl=716&vabr=398&oh=1c0c8a893e838ea2ed164ebea59f469e&oe=55D89F1A

 • Juventus now want to complete Juan Cuadrado’s loan deal as soon as possible