Valami bűzlik Dániában

What-The-Hell-avril-lavigne-18110627-545-628A  címben nem lehet áthúzott betűket nyomatni, ami kár, mert nyilván a dánoknak a szállóigén kívül krvára semmi köze ehhez az egészhez, de ha ez lenne most a legnagyobb gondom, akkor velem együtt ti is sokkal boldogabb emberek lennétek. Remegő kézzel írt rettenetes sorok következnek, és már most szólok, hogy sörök után, bátran. Felkészül, kész, tűz, víz, fasz, rajt.

Évek óta a Premierleague sűrű erdeiben ólálkodik. Az éjszakai erdő egyáltalán nem olyan csendes, amint azt egy városi ember hinné. Még ha gyenge szellő is fúj, a fák lombjai azonnal susogni kezdenek ismeretlen nyelvükön, és talán ismert dolgokat tárgyalnak meg a maguk módján. Az előző szezonban Manchester városában vélték látni, hallani igen gyakran, idén azonban egyre többször Londonban üti fel a fejét. A mai azonban kétségtelenül csendes éjszaka, legalábbis a szemügyre vett részen. Olyan hatalmas a némaság, mint a holtak országában; a természetellenes csendben a figyelő fül csak a saját vére lüktetését hallja a dobhártyája hajszálereiben. Úgy tűnik, mintha a környék lakói valamennyien feszült csendességben figyelnének, és még a lélegzetüket is csak óvatosan lehelve engednék ki, nehogy megtörjék a sötét aggodalmat.

A Chelsea árva gyermekként bolyongott a kopár Stamfordon, és akkor megzörrent egy bokor, a halálos csendben, és valaminek az átható lélegzetét lehetett hallani az árnyékok mögül. Fura, mélyreható, mindent átitató, valójában orrfacsaró csatornaszag. Az émelyítő dögszagot még az erdő nagyobb vadai is rémülten kerülik el. Az éteri szag, mint valami árnyék, óvatosan a lombok alá lopakodik, s megbújik, csendben a sűrűbb bozótos részben – és vár. És akkor, mintha félelmetes villám csapott volna le az égből, mikor egyszercsak előugrott. Kettő méter hatvan centi magas, mocskos, néma sárgászöld, gödréből gusztustalanul, természetellenesen kidülledő szemének tekintete a gyilkos mélytengeri hüllőké, dermesztő. Ábrázatától még a chupacabra is visítva szarja össze magát, húszkilós cserpákjával támad, s akár odanézel, akár nem: vérbefagysz, mielőtt azt mondanád: jajjbazzeggóltkapunk.  Igen, ő egy lidérc – úgy van, támad a baszószörny. Idén épp negyedjére úgy hágta meg José Mourinho kiéhezett csapatát, hogy ha az unokabátyja nem bukkan ma fel Liverpoolban, és csinálja végig mindezt az Anfielden bohócsipkában, akkor akár fájhatott is volna. Jaaaa, várjunk csaaaaak…

Az a komoly probléma egyékbént, hogy még csak nem is éri be egy csapatrésszel, nem elég, hogy áramként megy át a komplett védelmünkön, de még rámegy a támadósorra is, amitől az egész hárem úgy halálra rémül, hogy mozgása darabosabb lesz, mint egy droid zombiseregnek, vagy, mint a dorogi brikett.

Sokan már akkor farkast kiáltottak, mikor erre semmi okuk nem volt, a folyományok mégis úgy hozták, a károgó vészmadarak érezhetik magukat nyeregben. Erre megfelelő okot ad nekik az, hogy a kapott góljaink utáni viharvert Chelsea-t többször mutatták az elmúlt négy fordulóban, mint anno Jockey Ewing kaján félmosolyát egy komplett Dallas-évadban. De legalább azok is örülhetnek, akik szerint az igazolás gyógyír minden problémára, elvégre úgy néz ki, igazoltunk egy fiatal srácot Norvégiából: Maholka Punkii – fenntartva az idei jellemzővé váló titkos egyezményt, miszerint otthon meccset nyerni nem engedik a szabad kőművesek.

A csapat pedig nem játszott ma kifejezetten rosszul a meccs nagy részében, egyszerűen csak megint a fölényünk meddő volt, mint egy nővé operált férfi. Amikor már érett a megsemmisülés, ismét feljebb tudtunk kapcsolni még egy fokozatot, persze volt honnan és volt hova, egyenlítettünk is, de ezért durván megfizettünk, hogy ha már elhúztuk így a meccset, akkor ilyen hamar, és beszedtünk még egyet. A hátramaradó 9+5 perc meg… hát ismeritek a mondást. Főnök, egy óra? Ez komoly? Kár, mert hétezer kellene…

believeinyourselfdemotivator

Írtam volna valami lélekemelő posztot ide egyébként, de nagyon elmentem “egy bizonyos” irányba (picológia), aztán tudom, hogy többeknek inkább bejön itt a minimalista stílus, mint a tudományos, rokokós szóvirágfosás.

Kezdjük magunknak bántóan nehézzé tenni a bajnoki címvédést. Fájdalmasan szar rajtot produkáltunk, 4 meccsből 4 pont, az fájdalmasan szar. Az mindannyiunknak világos, hogy _valami_ nem működik. Mindenki másra hegyezi ki a dolgot, vannak, akik számára Ivanovics lett a bűnbak, nincsenek kevesen, akik Willianben látják az ördög tetszőleges számú, focitudatlan leszármazottját, és egyre többen kételkednek Fabregas vagy Hazard csapatban tartásának jogosságán. Sorolhatnám tovább, de majd soroljátok ti, kérni sem kell rá. Fenntartom, hogy ez mindenki sara. Fölösleges bárkit kiemelni, ez a kezdő 11, az esetleges cserék, José, Éva – és persze a baszószörny teljes felelőssége s hibája. A korábbi bajnoki címeink sajátja volt, hogy sokszor és sokféleképpen kellett volna
elnézést kérni a mutatott játékért és a lerakott teljesítményért, de nyerni, azt tudtunk. Na most ez a lethal skill tűnt el a szaruhártyánkról. A tavalyi, igazából gecisima bajnoki cím után is voltak kétkedők, akik ahelyett, hogy José képmását követelték volna a százötven fontos bankjegy hátuljára, és Erzsébet királyné tetszőleges számú nem létező lányát kínálták volna fel a portugálnak, inkább huzódoztak. Komolyan meg kell tornáztatnuk a futballal kapcsolatos lexikális tudásunkat átfésülő neuronjainkat, hogy egy nála ellentmondásosabb figurát felleljünk a világ örökké zöldellő téglalapjain. De azért nagyon kevés az a Chelsea szurkoló, aki képtelen elismerni a jó portugál érdemeit, pláne a Chelsea
padján. Oké, most ez a 100. hazai meccs nem sült el éppen jól, de mégsem egy Whinger féle ezredik-mérkőzés blama. JM továbbra is az a menedzser, aki ötvözte egy lantművész hárfajátékos kezeinek finomságát egy skizofrén elme bonyolultságával és helyenként egy megye 2-es törzsszurkoló angolosan ízléses modorával. Coelho is megmondta, isten keze mindig azt vezeti, aki hittel halad előtte az úton, továbbá nem is a cél a fontos, hanem az út, amíg azzá válsz, ami lehettél volna, mivel kurvából lesz a legjobb feleség, vagy hogy a tökömbe’ van ez a rengeteg baromság.

Kedvenc közgazdászom - no comment
Kedvenc közgazdászom – no comment

A csapat még ugyanaz, mint amelyik bajnok lett – csak mintha lebegnénk a semmiben. Mintha mindenki lenyelt volna a nyáron egy soft szűrőt, mint anno a francia válogatott 2002-ben a VB-n. Többször előhúzták már Courtoist is, mint tettestársat, és hát a pirosas megmozdulása nem volt épp szemet gyönyörködtető, de páran már megkérdőjelezték a kezdőbevalóságát is. Pedig az, hogy emberileg alkalmas a feladatra, teljes mértékben bizonyítja, hogy az előtte szerencsétlenkedő csapattársaival való viszonya még nem fajult tettlegességig. Ideális esetben a Matics+védősoron átmenni akkor sem egy szláv karnevál, ha tankkal vágunk neki. Csak… nem most. Az ellenfeleink nem túl acélos futómennyiségét valamiért hirdetőoszlopszerű mozgékonysággal kívánjuk kompenzálni.

Én nem fogok álmatlanul forgolódni az éjjel emiatt, de nagyon remélem, hogy azok, akinek a mai rettenetben, meg a négyből legalább háromban része volt, azok igen. Sajnos azoknak a névsora, akik nyugodtan alhatnak, igen rövid, mint a mongol-argentin határvillongások krónikája. Ezzel tovább tart a bárgyú-átok, ami ezek szerint nem a Newcastle-höz kötődik, olybár tűnik, hanem az ősz rongyláb-dzsonnihoz. Ha megfigyelitek, a meccs kísértetiesen hasonlított az előző szezonbéli vonalkódosok elleni vereséghez. Nem csak az eredmény. Nem azért, mintha ez a Palace rossz csapat lenne – bár mondjuk ki, nem vagyunk egy szinten. Elvileg.

Tribal

A démonokat dobolással elűzni igyekvő bennszülötteket a mai civilizáció mély megvetéssel röhögi ki, de ezek azok az emberek, akik hol pozitív, hol negatív töltetű szurkolással kívánják elérni, hogy embertársuk jobban focizzon. Ráadásul mindegyikük instant szakértő, olyan, mint jómagam, meg mint X cégnél a kontrollerek; a kontroller meg olyan állatfaj, aki úgy tud 200 szexpozitúráról előadást tartani, hogy egyet sem próbált még ki a gyakorlatban.

És, hogy mi a baj? Ha már ennyire szexorientált lett a mai poszt, ám fejezzük is be azzal. Ismeritek azt a tekintetet, amit a nők szemében látni, ha szexre vágynak?

Én sem.

Amikor eljön az idő, hogy Columbonak nincs több kérdése. A nyilvánvaló kérdésekre megvan a válasz: Josénak mindig is volt, de tavaly is hátul egy baszomnagy betonkockája, amit meg sem lehetett mozdítani, de azért ő szíve szerint még betette az egészet egy trezorba, mert úgy a biztos. Most se trezor, se beton, max a kocka maradt meg, az is már nem kocka, csak egy szertebaszott foghíjas alakzat, amint úgy hatol át minden, legalább közepes szintet megütő támadóalakzat, mint a víz egy papír zsebkendőkből hajtogatott csónakon.

Vagyunk sokan, kevesebben én, többen kétkedők. Próbálva – ismétlem, próbálva – nem megbántani senkit, de azért mégis..  olvasom a kommenteket, és … és. Einstein mondta azt hiszem, hogy a dolgokat kétféleképpen lehet nézni: vagy elhiszed, hogy minden logikus, vagy pedig abban hiszel, hogy semmi sem a logikán alapszik. A csapatot láthatóan elkerüli minden szerencse, szóval ezt ki is vehetjük a képletből. Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az a kevés okos meg tele van kétellyel. Ez azért nem egy olyan absztrakt dolog, amiről nem tudjuk, mi az, amíg ott nincs, csak amikor már hiányzik. A kétkedő többség megint baljós árnyakat próbál felfesteni elém perspektívaként, ahelyett, hogy belátó kussolással palástolná mérhetetlen csalódottságát. Abba kellene hagyni az elvtelen és értelmetlen fikagalacsinok bombázását. Megint le fogom írni: a Chelsea szurkoló és a türelem egymástól igen távol álló fogalmak. Zokogjunk együtt? A barát az az ellenség, aki még nem támadott meg… a szurkoló? Hmmmm.

Ha netán létezik még segítség - Cíborg-Pirate-Ninja-Jesus...
Ha netán létezik még segítség – Cíborg-Pirate-Ninja-Jesus…

Nem vita tárgya, igen. A csapatnak lassan le kéne rajzolni egy gólt, hogy legalább papíron lássanak olyat, José fiam. Nem, nem olyat, amit kapunk, hanem amit lövünk. Lassan ugyan kezdjük elérni a számot a góllövőket illetően, ami meghaladja az ír anti-alkoholisták névjegyzékét, de könyörgöm. Illene legalább 30 százalékos hatékonysággal megjátszani a labdákat a kapu előtt (mondhatnám, hogy kaput találni), olyan emberektől, akik a bajnok mezét viselik, és nem érdemtelenül. Ma is többen vetélkedtek a legnagyobb hülye posztjáért, bár aztán Fabregas és Ázár lemondtak erről Willian részére, ők aztán inkább az árnyékszékharcosra hajtottak rá inkább. Hazardra egyébként rá sem ismerek: úgy kolbászolt megint ott a bal szélen, mint Csonka Pici a Kék Osztriga bárban. Írta valaki a meccs után, hogy José is előkaphatná a SAF féle hajszárítót. Hát, én inkább javasolnék egy kaktuszokkal ékesített, forró anális hajsütővasat. Fabregas -egyébként az az ember, aki az egyenletes teljesítmény fogalmát még annyira sem ismeri, mint egy elvakult Tottenham szimpatizáns – Ázár mellett az, akinek a pályán betöltött hiánya üt akkora rést a tizenegyen, amekkorát még a halálbolygó izélősugara sem tud ütni az Anterason.  Sajnos ez nyilván azt eredményezte, hogy a legelöl levő középpályás, a kiváló passzjátékáról, és átlagon felüli játékintelligenciájáról ismert Willian, és Fabregas között akkora távolság volt, mégha nem is feltétlen fizikai, amekkora egy szénszállító uszály féktávja. Ez egy átlagos földi halandó számára épületes baromságnak tűnik, öngyilkosság, kuki a csalánosba, futballra hangolt szeppuku. Aztán a végére Fabregas néha még lövésre is ragadtatta magát, ha már a passzjáték hiányt szenvedett, de ezzel együtt úgy döntött, inkább nem növeli az előnyt lő gólt. Pedig… rá és a csapatra is ráfért volna.

Tipikusan az a meccs volt, mikor kiszólsz a konyhába, de onnan is csak az értetlenkedés jön:
-mit vigyek, milyen tálat?
-mondom hozz egy sört, te állat!

Legutóbb azt mondtam Josénak: kockáztass, mert nem ahhoz kell ejtőernyő, hogy kiugorj a repülőből – hanem, hogy ezt meg tudd ismételni. A kockáztatás megvolt. Kár, hogy annyira volt sikeres, mint ahány 13. századi amerikai népszokást fel tudok sorolni. Gond nincs: a City azért egyelőre nem ugrott meg annyi ponttal, mint amennyivel a világ bármelyik egyetemére be lehet kerülni. De azért idecitálom ismét, amit már az elején is leírtam: igen, ez egy baszomszar rajt – 4 meccs / 4 pont az jó egy felsőtáblára hajtó kis-közép csapatnak, de nem a Chelseanek. Ráadásul ezzel megint odavan a Chelsea hazai veretlensége, s hiába a CP ezévre rendelt mákját láttuk elsülni, még akkor is, ha megérdemelték összességében, mi pedig ismét a mítoszunkat öltük meg kissé, ami hiába jelenleg a JM alatti 100-ból 2 vereség, mivel utóbbi most esett, a misztikum annyira létezik jelenleg, mint Michael Jackson Büszke színesbőrűek c munkája.

Most válogatott szünet jön, ami többnyire nem jó, bár a Chelsea egy-egy válogatott szünet után ritkán nem győz – idén persze igyekszünk (és eddig jól megy) minden ilyen tabut ledönteni – általában véve alig várom, hogy hullámokban törjünk az ellen kapuja felé, de hát ezt a körülményességet látva elkapja az embert a meccsnézés helyett a csodamóka, hogy inkább kimenjen a kertbe sírgödröt ásni. Ha a visszatérés után ugyanezt a szart kell látnom, hát van egy javaslatom a board felé, hogy az ózdi kohászati erőmű vár az ilyen tagokra kérem felvételre. Persze ez a helyzet most olyan, mint az időjárás: semmit sem tudsz tenni, hogy megváltozzon, csak reméled, és ha megtörténik, bízol benne, hogy ne legyen olyan rövid, mint ghánai szoláriumszerelők jegyzéke.

Befejezem már az észosztást, mert lassan én sem értem, mit írok, csak vagdalkozok itt jobbra-balra dühömben. Az Evertonhoz megyünk két hét múlva, – addigra én is hazaérek a nyaralásból. Nem érdekel már a PL-retorika, miszerint jajjdeminden PL klub hudeerős, mert ha nem is az esélytelenek, de lassan a “nincs mit veszteni” nyugalmával lépünk pályára a Goodisonban. Már csak Stones miatt is rommá kéne verni őket. De ha azt kell látnom megint, hogy a védelmünk egy vemhes üsző mintájára szívszorító pillantással végigkövetett beadás úgy szállt el a fejek felett, hogy már Bosingwa reaktiválásán gondolkodnak többen, és már csak zörög a háló, hát a végén még én is dühbe jövök, de úgy igazán, mint egy valódi idegbeteg. És ezzel a poénnal zárnám is mára a dolgokat itt magunk között:

– Mi a különbség a hülye és az idegbeteg között?
– A hülye azt hiszi 2×2=5, az idegbeteg tudja hogy 2×2=4, de már
nagyon idegesíti…

Ezt meg csak, mert én szeretem.

 • kasata91

  Hát én már most azon gondolkozok, hogy az everton ellen milyen tudatmodositot kéne szednem hogy le tudjak ülni megnézni. Igazából csak abban jók, amik nekünk gyengéink. Erős fej játék, gyors lerohanó kontrák. A szokásos “volt csapat elleni gól” csak négyzetre emeli a baljós előjeleket.

  • Endy919

   Két xanax és már kergeted is a medúzákat 😉

  • Tavaly annyira nem jött ki ellenünk Lukakunak a lépés, hogy most már a nagy számok törvénye alapján is lőnie kell egyet.

  • csak akkor nézünk meccset, ha megy a csapatnak? 😉 mi ez a nyárspolgári hozzáállás?! :))

   Ha csak nem érzed úgy, hogy miattad játszunk eeeennnyire jól, nem sok okod van távolmaradni…

   • kasata91

    Az egy percig sem forgott veszélyben hogy leülök e megnézni. Csak az élvezeti faktort kell masban keresnem közben. De adja az ég hogy ne legyen igazam

    • nyilván vicceltem 🙂 de talán jobban jársz, ha tekersz egy gandzsát, máris kevéssé fog érdekelni egy szar eredmény – márha ez a cél 😀

 • Rammschein

  Hehe, a hajszárítós SAF-os én voltam asszem a meccs után. 😛 De ez a kaktuszos irány sem rossz, csak kapjanak már észhez! 🙂

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Közben a pánik célpont monacoi ex védőt a Valencia bejelentette hivatalosan. Hátul szűken leszünk így, illetve egy Fabre és Oscar poszton játszó irányító se ártana, mert ott sincs konkrétan cserénk.

  • “Furcsa látni, hogy az eddig kitünően építkező csapatban, ilyen nagy lyukak vannak 2 nappal az átigazolások befejezése elött.”

   Én ebben továbbra sem látok semmi furát. Egyrészt mivel a csapat egy jól működő bajnok csapat (volt), alapjában véve kevés a számbavehető erősítések száma. Akik meg mégis, azokért a klub nem kíván irgalmatlanul túlzó összegeket adni (lásd mondjuk Pogba hetvenakárhány milláért meg 320K-s heti fizuért). Másrészt pedig azért ekkora leeresztésre még a legpesszimistább károgók sem számítottak.

   A balbekk tervezett igazolás volt, hoztuk. Cserekapus kellett, hoztunk. Pedro szerintem nem volt tervezett igazolás, de elérhető lett, emberi áron, hoztuk is. A Stonesra való rámozdulás érthető és logikus volt, de az Everton fafejű, én pedig nem bánom, hogy nem kínáltunk érte a City módjára 50M-t, amit elfogadtak volna. Számomra is vannak olyan kérdések, minthogy mondjuk Schneiderlinre miért nem mozdultunk rá (márha tényleg nem tettük), vagy Mitrovicsra, de kb ennyi a PL-be(n) érkezett játékosok száma. Ezen felül még rá lehetett volna menni Witselre (lehet, hogy így is volt), Varane-ra, Kroosra, Iscora, de kb ennyi… azt meg szerintem Salah vagy Quad után mindenki megérti, hogy nem fizetünk ki tizen-huszon milliókat egy esetleges flopért. Akkor már inkább Traoré, Kenedy, RLC!

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Nem Pogbara gondoltam, hanem főleg a pad erősítésére, azt talán megtudtuk volna oldani olcsóbban is. Bajnok csapatként van egy jó kezdőnk de a fentebb írt helyekre egyszerűen nincs alternatíva, és idei szezont elnézve beüthet a gebasz. Oscar már lesérült de Fabre sérülékeny és képes hülyeségre is. Vagy ha védelmet vesszük, 6 játékosunk van 4 posztra, abból egyik 35 éves a másik meg még be sem mutatkozott, egy sérülés egy eltiltás és máris Terrytől várhatjuk, hogy ebben a korban heti 2-3 meccset hozzon le.
    Számolok a saját fiatalokkal de így is vannak hiányok.

    • “de a fentebb írt helyekre egyszerűen nincs alternatíva”

     Ami így azért ebben a formában nem igaz, mert ha nem lenne, nem tudtunk volna kiállni 🙂 Az már teljesen más kérdés, hogy Wili középen sem jobb most, mint a szélen. De mondjuk épp amilyen jó most Ázár, kövi meccsen őt is betolhatnánk középre, ha addig Oscar fel nem épül.. és akkor a szélen meg marad a Pedro-Will, de lehet ez a Kenedy, vagy Traoré gyerek is kaphatna egy kezdőt, vagy akár Mózes, ha felépült addigra.

     Fabregas kulcspasszait nem tudjuk pótolni, ez tény, ezért tényleg kellene valami olyan ember, aki jól lát a pályán és képes szórni a forintos labdákat, miközben képes és hajlandó védekezni is (Witsel, Schneiderlin, Nainggolan).
     (RLC?)

     A védelemben is igazat adok, de fenntartva azt, hogy csak valami fiatal ígéretet hoznék (Varane, Stones, vagy hasonló) – mert az ilyen Garay-hírektől kiráz a hideg. És lehet, hogy a két szélsővédő posztra is 3 emberünk van, de egyébként hova kell több? Jelen állás szerint Baba is akkor kap 8 meccsnél többet a szezonban, ha Ivanovics tartósan szar marad, vagy a Brana/Azpi kettősből valamelyik tartósan lesérül. Így ki ülne le a padra, aki nem is drága, de minőségi alternatíva (jobb, mint a keretben rendelkezésre álló saját fakó)?

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Figyelj ki lállhatunk Ramiressel, mint középhátvéd de attól még nem lesz igazán jó csere. 🙂 ha nem lesz Oscar én is Hazard dobnám középre és Pedro-Kenedy mellé. Amíg ott van a padon Traoré és Kendy nem szeretnék Mosessel számolni. Willian már bukott középen, Hazard meg inkább mindenfele mozog és nem marad meg középen csak szervezni.

      Cabayet kellett volna hozni, de scout squad működik olyan jól, hogy találjon oda gazdaságos megoldást. (vagy visszahívni valakit kölcsönből)

      Ha így működik a védelem nem 8 meccs lesz az. 🙂 Stones Varane mellé talán Marquinhos(PSG) neve írható még, de jelenleg nem biztos fiatalt kéne venni, egy jó korban lévő top védő nem ártana. (Godin kategóriát)

      • De miért állnánk ki Ramiressel?

       Cabaye-t láttad te az utóbbi időben Franciában? Az a csoda, hogy nem bottal üldözték el onnan.

       Jó korban lévő + Godin, aki 30? 🙂 Ez nekem nem jön össze.

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        “Ami így azért ebben a formában nem igaz, mert ha nem lenne, nem tudtunk volna kiállni 🙂 ” erre szántam komolytalan válasznak. 🙂

        Falcaot láttad az utóbbi időben? PSG kaland nem jött be neki, az igaz, mondjuk én a játékát elötte követtem, francia bajnokikat nem nagyon nézek.

        KH 26-30 évesen van a toppon és úgy 33 ig képes általában szintet tartani (igaz ez játékos függő) Godin szintű és pár évvel fiatalabb védőre gondoltam ezért írtam, hogy Godin kategória, nem feltétlen pont rá csak ő neve ugrott be elsőnek.

        • “Falcaot láttad az utóbbi időben?”
         Ez mire hivatkozási alap? 🙂 Én őt sem hoztam volna el…

         CB-nél az életkorral nem értek egyet (nálam ez 25-28), a Godin dolgot mondjuk benéztem 🙂

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          Katasztrofális formában érkezett ide és szép lassan formába kerülhet, Cabaye miatt írtam csak. Én sem hoztam volna el Falcaot mondjuk.

          Soton meccset nézve, a Yokohama miatt lehet ez a Yoshida se lenne rossz üzlet. 27 éves hozza a Cahill szintet és akkor már létszámban meg is vagyunk. Lehet a japóknál óriási pénzt hozna ez az üzlet.
          Na de kezdek nagyon elkalandozni a lényeg még mindig, hogy a klubnak ki kell találnia valamit a védő kérdésre.

   • Én sem Salah-t sem Cuad-ot nem nevezném flopnak.
    Mindkettőt a padra vettük, miután egy csereemberünk ment. Kiegészítőnek az egyiptomi egyáltalán nem volt rossz, Cuad meg nevetségesen kevés szerepet kapott, még akkor is, ha eleinte Ali Diásan mozgott a pályán. Én Marint előbb titulálom flopnak, akit hatalmas tehetségként megvettünk, cserébe már 2 éve egy meccset nem nyomott le a csapatban.

    • Marin a teljes csőd. Salah és Cuadrado pedig echte flop kategória. Nálam. Mert a kettejükért kiadott 35+ M font a kb összesen 1000 játékpercért irgalmatlanul nagy ráfizetés. Aki nálam a “nem-flop” kategória, az kb Schürrle. Használható áron jött, lőtt pár fontos gólt, de a kezdőbe sosem tudott huzamosabb ideig bekerülni, majd áron felül távozott. A jó igazolás kategória meg nyilván Mata, Ázár, Matics, Azpilicueta és társai.

     • Jó, de pont ezt vártuk tőlük. Salah-t például azért hoztuk, mert Mata dobbantott a padról. Arányokban az egyiptomi az életben nem játszott volna többet itt, maximum 2 év alatt 2000 percet. Nagyjából azt a szerepet töltötte be és azt a teljesítményt hozta, amit vártunk, amire szerződtettük. Egy jó iparos-tartalék, akit betudunk dobni, ha szükséges. Az más kérdés, hogy nem volt szükség a mélybe dobására, mert nem voltak eltiltások, sérülések meg akkora eredményválságok sem, hogy előrelépjen a perifériából.
      Én nem nevezném flopnak csak azért, mert cserének hoztuk, de nem tudott alapember lenni.
      Cuadradotól mondjuk többet vártam, de ő meg arra a középpályára jött, amit akkortájt semmiért nem bontott volna meg Mou. Egyedül azért kellett, mert minden Willian-alternatíva (Salah, Schürrle) dobbantott, és ha Willit csapás éri, egyedül Ramires lett volna kéznél. Azt ő is teljesítette, amiért idehoztuk (legyen tartalék vész esetére), de többet nem. Bukás meg egyik sem volt, mert nagyjából mindkettőt az elődjéből fizettük ki.

      Schürrle meg nálam inkább flop, mint Salah-ék, mert őt meg a kezdőbe hoztuk, erre volt egy jó féléve, utána elvétve akadt igazán jó meccse, végül lépett. Most az meg, hogy áron felül távozott, leginkább annak köszönhető, hogy időközben VB-győztes lett. Ő nagyjából alulmúlta a vártat, még Salah pont nem, mivel az egyiptomi azt nyújtotta, amiért idehoztuk. Sem többet, sem kevesebbet.

      • Salahnak én nagyon szurkoltam, de őt két dolog miatt hoztuk: az egyik a fétisünk, hogy aki nekünk gólt lő, már 49%-ra ugrik a sansz, hogy le akarjuk igazolni. A másik, hogy ne legyen a Poolé 😉 Ettől még nálunk kb semmit nem csinált, jó meccse is alig akadt. Oké, megalázta az Arsenalt 🙂

       Cuad meg tök mind1, miből lett fizetve, egy 20+ millás játékosból semmi nem lett. Ez flop nálam, de ne lovagoljunk a szavakon. Onnantól, hogy nálad Schürrle a flop, valahogy nagyon lebeszélünk egymás mellett.

       Ez viszont tetszett: “ha Willit csapás éri” – úgy érted, ennél nagyobb????? :DDD

       • Jó, hát de Salah ettől még nem lesz flop. Ő nem okozott csalódást, mert eleve a padra vettük. Konkrétan arra tartottuk, hogy ne csináljon semmit, ameddig nincs szükség cserére vagy őrségváltásra. Azért ahhoz képest, hogy játszott durván 500 percet a PL-ben, nem olyan rossz a 2 gól-2 gólpassz termés. Az Arsenalért meg szerintem már megérte őt idehozni, de ez más kérdés.

        Jó, Cuad nem volt olcsó mulatság, de én már csak azért sem nevezném flopnak, mert esélyt sem kapott arra, hogy bizonyítson. Össz. 300 perc a PL-ben, ráadásul 4 meccsen kezdett fél év alatt. Emellett őt sem azért vettük, hogy váltsa meg a világot, hanem mert nem maradt egy szem tartalék sem a szélre.

        Schürrlére csak reagáltam, hogy nálam előbb flop egy olyan játékos, akit a kezdőbe várunk húzóembernek, aztán félév után elvétve akad igazán jó meccse, mint az, akit a padra igazolunk cserének, aztán csereként is megy el.

   • Blue One

    Remélem nem a newcastle-i Mitrovicsra gondolsz…

    • Én is, remélem a volt vidis Mitrovicra, aki ellen pályára lépünk a BL-ben. Nem könnyű őt tartani.

     • Blues555

      Újpesten szerettem a játékát, örökre emlékezetes marad a Fradi elleni 6-0-s meccsen szerzett gólja.

    • pedig de, a szerbre gondolok.

     • Blue One

      Jézusom… Ez eléggé lesújtott most. Nem tudom mi van itt a fórumozókkal, de olyan neveket hallok, hogy nem is tudok mit mondani…Egyik rosszabb, mint a másik…

      • miért? kellett egy harmadik számú csatár, a szerb hosszú időre lehetett volna megoldás, mi meg hoztunk helyette egy Falcaot, ami max erre a szezonra lehet megoldás. Sokan így is Bamfordot mondták harmadiknak, na, a szerb = Bamford+némi nemzetközi tapasztalat. Ráadásul olcsó volt és mozdítható. Mi taglózott le ennyire?

       • Blue One

        Az, hogy az a csávó egy ruppót nem ér. Nekünk nem ilyen szintű csatár kell. Ha meg ilyen kellene, akkor meg ott van Bamford is, ahogy mondod.

        1. meccs:75′ beáll és még abban a percben kap egy sárgát
        2. meccs: 82′-ben beáll, 2 percre rá sárga
        3. meccs: kezdő, lapot nem kapott
        4. meccs: kezdő, 16. perc egyből piros

        4 meccs alatt 2 sárga, egy piros a mérlege… Ezek után Costát szidják…

        • láttad bármelyik meccset? Mert most 4 meccs alapján véleményt formálni… az alapján a Chelsea egy hígfos középcsapat, a fairplay ranglista alján…. a játékosait meg úgy fogták össze az afrikai szavannákról.

         Az Anderlechtben viszont láttam pár meccsét, főleg a BL-ben, és ott nagyot ment.

         • Blue One

          Nagyon nem láttam, de szerintem nem is vesztettem sokat vele. Ha olyan jó lenne, akkor nem a Newcastle vitte volna…

          • hanem? melyik nagy csapat vett mostanság csatárt? 🙂
           ráadásul harmadik számúnak hoztam volna… na mind1, hagyjuk, látom, valamiért nagyon a bögyödben van a srác.

          • Blue One

           Nincs a bögyömben, csak falra mászom az ilyen nevektől. Nem ismerem őt, de nem gondolom, hogy ilyen szintű embereket kéne igazolnunk. Ha lesérülne Costa és Remy meg el lenne tiltva te kit látnál szívesebben a csapatban? Egy Falcaot vagy egy 20 éves srácot?

           Múltkor valaki azt magyarázta, hogy Pasalic leülhetne hozzánk a padra… Én is támogatom a fiatalok szerepeltetését, de csak akkor HA MEGÜTIK A SZINTET!!!

          • “Ha lesérülne Costa és Remy meg el lenne tiltva te kit látnál szívesebben a csapatban? Egy Falcaot vagy egy 20 éves srácot?”
           Létezik erre jó válasz?

          • Blue One

           Ha jó nem is kevésbé rossz biztos 😀

  • Blue One

   Nem mondanám pánik célpontnak. Stones-ra koncentráltunk, de úgy néz ki nem sikerül megszereznünk. Ő lett volna a B terv vagy C stb, már ha igazak a hírek. Ha valóban így volt az furcsa, mert nem ahhoz vagyunk szokva, hogy elhappolják a célpontjainkat(?), de ezen már fölösleges rágódni.

   Nem tudom mi történt, de Mourinho odaszúrt a boardnak, hogy ő áprilisban már megírta, hogy ki kell nekik. Stones-ra nagyon fókuszáltunk. (Persze ki gondolta volna, hogy ilyen balf.szokba futunk?) Vajon elkövettük volna azt a hibát, hogy túlságosan rá koncentrálunk? Nem tudom. A védelmünk viszont karcsúnak tűnik. Oda egy embernek még érkeznie kéne szerintem.

 • Úgy néz ki, hogy a kis Pingpong tényleg szóba került a csapatnál. Saját bevallása szerint lesz egy egyeztetése a Chelsea edzőközpontjában, de még bizonytalan a dolog, mert a két klub nem egyezett meg. Az egyetlen dolog, ami a hátránya lehet, az állóképessége.

  • mohacsia

   Ezzel a becézgetéssel csak az a baj, hogy nem tudjuk, hogy kiről beszélsz.

   • ne is akard tudni… 😐 ha ideigazol a kínai Ramost > Zhangmos-t, esküszöm vallást váltok 🙁

    • mohacsia

     Buddhizmus vagy taoizmus lesz a befutó?

     • egy ilyen után csak az ateizmus jöhet szóba – ha itt köt ki egy kínai Ramosnak vélt védő, nem tudok hinni többé egyetlen istenben sem.

      • mohacsia

       “Karma is a bitch”

       Ideigazol és kiderül, hogy világklasszis szinten nyomja. Ha csak a te véleményedet vesszük alapul, akkor a beigazolódási arányod alapján erre egész jó esélyünk van! 🙂

       • Jól van, Costával mellényúltam anno, de kivel még, hogy ilyen mély véleményed van rólam? 🙂

        • mohacsia

         Ramiresben sem látod a zsenialitást!

         Egyébként nem is feltétlenül konkrét játékosra gondolok, hanem az ilyen vesszőparipáidra, hogy “bajnokcsapat, minden a legnagyobb rendben”, aztán azért lassan csak beigazolódik, hogy mégis volt valami igazuk azoknak, akik az elmúlt féléves játékot bírálták.

         • Ramiresben az anyja sem látja a zsenialitást 😉

          Egyébként nem vagyok tévedhetetlen, sosem állítottam ilyet. Én továbbra sem látok összefüggést a kettő között, mert egy szezon lezárása más, mint az, amit most produkálunk, és szerintem mások az okok és az indokok is, de aki amúgy akarja nézni, amúgy is fogja látni.

          Sosem vártam el senkitől, hogy egyetértsen velem, vagy, hogy csak az én igazam a nyerő. De megmagyarázni azért meg fogom 🙂

          • mohacsia

           Más-más, de azért én semmiképp sem különíteném el ennyire a kettőt egymástól, mint amennyire te teszed. Az, ha fél évig döcög a szekér minimum jel, amit előszeretettel bagatelizálsz el azzal az indokkal, hogy csak be kellett szenvedni magunkat a célba. Ami persze igaz, de nem indok arra (és nem is felmentés), hogy fél évig szarul játszunk.

           Egy másik dolog, amiben szintén nem értünk egyet, hogy nem hiszek a “győztes csapaton ne változtass” dologban. Folyamatos fejlesztés, változtatás kell, mert kiismernek és megesznek reggelire.

           Egyébként konkrétumokban szerintem az történt, hogy a Spurs elleni zakó után José belerondított a naciba, hogy egy Fabregassal a pivotban ilyen csúnyán leszopattak minket. Betett helyette egy box-to-box kp-t, ami szerencsétlenségünkre Ramires volt. Ezzel valóban megerősítette a védelmet, viszont az amúgy is Williannal súlyosbított támadószekció teljesen impotens lett és ez a nyökögés lett a vége, amivel te meg voltál elégedve, mások meg mondjuk nem, mert legalább nyomokban dicső tavaszi hadjáratot vártak. Ettől eltekintve egyetértünk, hogy a cél valamilyen szinten szentesíti az eszközt és jobb, hogy nem Wengereztük el a bajnoki címünket, de ez meg arra nem indok, hogy a nyáron lófasz se történjen. Azóta lassan kiderül, hogy José is osztja a nézeteink és kibújik a szög a zsákból, hogy leadta a bevásárlólistát, csak kb semmi nem valósult meg belőle.

          • A fél évig döcög a szekér már nálam eleve nem állja meg a helyét, mert nem igaz, hogy szar volt a szezon második fele, csak nem volt egy diadalmenet, mint számítottatok rá, igen. Viszont nincs az a csapat, aki 50 meccsen keresztül képes diadalmenetre bakker, még a bárka vagy a bőrgatyások sem. De még a sokáig egyeduralkodó Lyon vagy az olaszok közt sem volt ilyen soha. Ha a lehetetlent várod el, jó, hogy lehet arra mutogatni, hogy hát én nem ilyen lovat akartam, édesanyám 😉

           Jó, hát vannak dolgok, amiket nem ugyanúgy látunk. Ettől még én nem úgy tekintek a “változtatásra”, mint ördögtől való dologra, csak én nem ebben látom a mindenkori sikeresség alapkövét. És csak 1 példa: igen sokak számára most Iva a fő bűnös. Te hoztál volna a kezdőbe a helyére jobb bekket? Nem mondom, hogy ne igazoljunk egyáltalán – de azt fenntartom, hogy a csapat jelenlegi helyzetén mit sem változtatna, ha kettővel több új kerettag lenne benne.

           Utóbbira csak annyit, hogy lehet, hogy JM leadott egy listát áprilisban, de mivel nem tudhatjuk, hogy hány név és kik szerepeltek rajta, nem mondhatjuk, hogy semmi nem valósult meg belőle.

          • Blue One

           Pogba neve rajta volt a hírek szerint. Stones-é is gondolom.

          • 4 új narancssárga jelzőbója
           2 új gyakorló kapu
           3 db hublot stopper
           2 cs táblafilc
           Pogba
           1 zsák krupli
           2 új kék nyakkendő
           Stones
           ..

           :))

          • Blue One

           Some eggs, oranges 😀

          • mohacsia

           Az erősen foghíjas Swansea leverése után nem volt semmi diadalmenetre hasonlító sem. Azért ne legyen már a helyenként magabiztos győzelem a lehetetlen elvárás,

          • ezt mi már sosem fogjuk ugyanúgy látni és értékelni 🙂

          • mohacsia

           Az biztos, de szívesen leültetnélek, hogy akkor most nézd vissza az összes tavaszi meccsünk! 🙂

          • miközben te pedig egy ötszáz szavas esszét fogalmazol meg egy csapattal, a játékosaival és az edzővel szemben támasztott reális, adott szezonbéli elvárásokról 🙂

        • Blue One

         Pedig hogy győzködtelek, hogy jó lesz! 🙂

         • mea culpáztam pár hónapig 😉 hányszor mondjam még el, hogy tévedtem? 🙂

          • Blue One

           Egyszer sem kell, csak mondom (, hogy mondtam 😀 )

      • Javaslom a sintót, ott nincs egységes úr, csak pár millió kami.

  • WudigessBoi

   Monacós rész tuti kamu.

   • Egyébként az, második lett.

   • Sőt. szerintem az Atletico is az, mert a BL-be sosem kvalifikálták magukat.

    • WudigessBoi

     Meg a Porto se szorult le a dobogóról a XXI. században, az is biztos. De velük legalább járt a BL-ben.

 • Blue One

  Solanke gól!

  Baker mérlege a meccsen: 1 értékesített és 1 rontott büntető.

 • Manchester City confirm the signing of Kevin de Bruyne from Wolfsburg on six-year deal

  • meg is vették kb a feléből Draxlert

  • lamps8

   egy gólszerzőjük már van a Bridgen 😀

   • arra gondolsz meglátja Mourinhot majd lányos zavarában öngólt lő? 😉

 • Blue One

  Tervek a 2016/17-es szezonra:

  Pogba, Stones, Varane, Icardi, Rodriguez, Koke

  A city jól megerősítette a keretét. Nekünk is ezt kell tenni legkésőbb jövő nyáron. Pogba Stones páros a prioritás számomra. Velük nagyot erősíthetnénk. Ha utóbbit nem is engedi el a klubja Pogba-t muszáj leigazolnunk.(Normális áron persze). Ha Stones ügy megint kudarcba fullad Varane felé kell fordulnunk.

  Falcao-val nem tudom mi lesz, de távozása esetén kéne valaki előre is. (Icardi?)

  Ivanovic formája felvet pár kérdést. Lehet, hogy nem kéne már őt erőltetni a szélen. Eddig is hátrányba volt a gyors szélsőkkel szemben, és ahogy öregszik, ez egyre nagyobb probléma lesz. Ha visszatennénk középre kérdés, hogy oldanák meg a helyzetet. RB vagy LB-t keresnénk?Attól függ, hogy Mou visszateszi-e Azpit jobbra. Ha igen kell egy LB. (R.Rodriguez?) RB per pillanat nem jut eszembe.

  Ha Pogbát nem sikerül megszerezni, akkor Koke is lehet egy alternatíva. Nem tudom mennyire mozdítható, de ő is erősítést jelentene.

  Bármelyik célpont se lenne olcsó mulatság, de ésszerű keretek között mindenképpen erősítenünk kell!

  • Gabor1092

   Szerintem ha most nem tudjuk elhozni Pogba-t akkor jövőre esélytelen lesz, ha jól tudom, már mondta párszor hogy a Barcahoz akar szerződni, téltől már igazolhatnak is, szóval szerintem róla lemondhatunk, ha nem szerezzük meg 2 napon belül.
   Rémy senkinek nem hiányzik? Csak mert mindenki 2. számúként emlegetni Falcaot, szerintem ha marad Rémy, simán meg tudná oldani a 2. szsámú szerepkört, 3. számúnak pedig Icardi féle kiadás szerintem felesleges lenne.
   A szélsőhátvéd pozíció érdekes lesz, mert ha Iva tartja ezt a rossz formáját, akkor Azpit mindenképpen át kell rakni jobbra, aztán meglátjuk hogy Baba mennyire boldogul a PL-ben.
   Koke szerintem is jó igazolás lenne, bár ki tudja hogy mennyi pénzért lenne mozdítható. Alternatíva lehet még az Oscar-Fabre posztra Nainggolan vagy akár Pjanic is szerintem,. Nainggolan inkább a munkásabb irányítók közé tartozik, Pjanic pedig inkább a 10-es szerepkört szereti.

   • Blue One

    Pjanic nekem is megfordult a fejembe, de őt nem fogjuk elhozni. Most építettek Rómában egy egész jó csapatot, szerintem nincs az a pénz, amiért megválnának tőle. Nainggolan dettó.

 • A Swans lenyomta ismét a Unitedet. Őrült egy szezon ez. Kár, hogy most mi is részt vállalunk az őrületből 🙂

  • Blue One

   😀

   • WudigessBoi

    Még az a tarkó is értelmesebb fejet vág, mint Louis…

    • mondjuk remélem Josénak sem volt kellemesebb tekintete a tegnapi rettenet után és azóta a Cobham alatti pincerendszerben rohad minden egyes pályáralépőnek valamelyik családtagja…

     • mohacsia

      Josénak járna a legnagyobb faszkorbács, de hagyjuk is, mert neked beszélhet az ember 😀

      • hát, lassan kezdem én is azt hinni, hogy JM feltette a családi ezüstöt, hogy nem védjük meg a bajnoki címünket, de BL-t nyerünk, és direkt mondta a srácoknak, hogy menjenek ki és játszanak annyira szarul, hogy kikapjanak. Ivanovicsot meg amellett, hogy napi 2×1 órát lelki terror alatt tartja, a védősor tagjait naponta egyszer álmukban vascsővel veri szét.

       • Stonci81

        Iva lelki terror alatt? 😀

        • hááát, mert neki nem elég a phisical theatment :DD őt lelkileg is abuzálja Mou, tükrös szobában, szembevilágítós asztali lámpával :))

 • Blue One

  Chabolah Nápoly felé tart. Számomra meglepő, hogy elvileg jövő nyáron végleg megvehetik.

  • Blue One

   Boga meg a Rennes-be mehet ugyancsak kölcsönbe.

 • Blue One

  Ilyet is ritkán hallani 😀

  A Chelsea scout watched the Rennes vs Toulouse match in France last night. It’s not clear who the club are scouting.

  • mohacsia

   Volt brazil a pályán? 😀

   • Blue One

    Kettő is! 😀

    • mohacsia

     A fiatalabb mehet is a bevásárlókosárba!

  • Clement7

   Ez gondolom Ntepért ment.

   • lamps8

    én is rá gondoltam

 • Blue One

  Austin a mu-ba megy?!

  • Mivel csicsát elvileg lepasszolják a Leverkusen-WHU-Fener trió valamelyikének, akarnak egy fiatal csatárt még, Austin az egyik jelölt. A másik a Monacoi fiatal gyerek, ahol elvileg ránk ígértek, és beszálltak egy 50M EUR ajánlattal Martialért.

   • Blue One

    Most olvasom ezt a hír ( máshol). Ez új, eddig nem hallottam róla, mármint, hogy elhappolnánk előlünk. Azt hallottam, hogy talán a tottenham is akarta, illetve, hogy mi ajánlottunk volna 55-öt, de elég hihetetlennek tűnt és tűnik most is.

    Egyébként ha már szóba kerültek a csatárok, nah őt már idehoznám harmadik számúnak, ha csak 2 csatárunk lenne. Láttam róla egy kis összeállítás, tetszett, ami láttam. Kíváncsi vagyok hol köt majd ki, mire viszi, van-e akkora tehetség, mint amilyennek mondják.

    • állítólag már az OT-n van orvosin 😐

     • sőt, azóta már elvileg meg is egyeztek 36M font + bónuszok. 20 éves a gyerek… 36M font. Nem nekem való már ez bazzeg :S

     • Blue One

      Ez a hír sújt le a legjobban, nem is a mi védőink leigazolása. 🙁 Reméltem, hogy majd mi igazoljuk le egyszer.

  • Rammschein

   lol.

 • A Sky szerint lepasszoljuk mózit a WHU-hoz. Logikus lépés lenne, annyira jól állunk támadókkal…

  • Érthető lépés, balhátvédnek tuti szr.

   • myheartisblue

    Ezzel a lépéssel jövőre búcsúzunk is tőle…Ennyit ér Mou szava egy játékosnak, Kenedy és Pedro döfte Moses-ba utolsó tőrt, érthető, de azért csak kár érte.

    • “Ennyit ér Mou szava egy játékosnak.”

     jajj ezeket nemááá 😐

    • Pedro leigazolása szükséges lépés volt, ezzel Moses lett a collateral damage. Azon kívül, hogy HG, tényleg semmi nem szól mellette. Jobb már nem lesz, és jelenleg is az egész játékos szubsztanciája a hajtás meg az akarás.
     Én is sajnálom, mert ezeket jól kamatoztatja, de ha menni akar, legyen.

 • Blue One

  😀 ;(

  • ha a másik három tényleg le lenne zárva, nem lenne ott nagy gond.. 🙁

   • Blue One

    Igen ez nekem is eszembe jutott. Ivára van kihegyezve a dolog, de akár az összes is nyitva lehetne…Elég jószívű volt a karikatúra készítője…

  • kasata91

   Még Maticot valami forgalom irányító rendőrjárőrnek be lehetett volna tenni 😀

 • WudigessBoi

  Gonosz.

 • kasata91

  Ráéreztek a dologra nagyon

  • :)) a legkomolyabb azért a busz 🙂 nem fért volna rá a képre, ha egyenként ott van Iva, Terry, Cahill, stb 🙂

   • kasata91

    Amúgy én már csak a kisérletezés (és a poén) kedvéért is visszatenném Eva-t a padra. És ha úgy véletlen lemosnánk az Evertont 3-0 ra akkor az egy elég érdekes morális kérdést vetne fel 😀

    • én lennék olyan genyó Éva helyében, hogy megvettem volna a kispad mögötti helyek egyikét, azt ott ülnék bazzeg minden hazai meccsen :)))

     A 3-0 meg a Goodisonban olyan eredmény, amit nem a Chelsea produkál 🙂 a tavalyi futball-klasszikus 3-6-ot leszámítva három góllal utoljára 2006-ban győztünk, de a PL történetében ezen felül is még egyszer, 2002-ben sikerült ez. Az Everton nem a nekünk való ellenfél.

     • kasata91

      Én bármit el tudok képzelni. Az everton is tud nagyokat betlizni. Valamint szerintem nálunk (értsd csapatnál) ha egyszer átszakad a gát, akkor nagyon megindulunk. (Hacsak José be nem zavarja már a gólöröm közben az összes Mikel-t védekezni)

 • Ez a Djilobodji komolyan orvosira jön hozzánk? Meg Pingpong is ma tárgyal a csapattal? Mi a pék folyik itt?

 • Endy919

  A vezetőségben minednki drogozik ?
  30-35M fontokkal dobálózunk Stonesért és végül hozunk egy 26 éves mamlasz , valószinüleg olyan kecses mozgású fekát , mint Ba volt és ráadásul még ki se lehetet mondani a nevét…
  Menjenek a picsába azért már komolyan …

  • kasata91

   A Dilibogyi névvel mi a bajod? 😀

  • Máté 5:3
   Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa.

   • Endy919

    Mire célzol?

    • célozni? én? seeeemmmire :))

     • Endy919

      ennyivel nem tudsz le 😉

  • myheartisblue

   Egyszerűen csak ámulok és bámulok milyen fejetlen kényszermegoldások után nyúlunk. Kb olyan mint az MU vagy a Pool előző szezonjában, bekracholt valami, most aztán meg káoszigazolások és majd flopok…

 • Endy919

  Mire célzol?

 • Még bizakodom azért, hogy holnap 23:59-kor bejelentik Pogbát. Vagy nem kéne? Jó Dildobody is.

  • Sajnos nem sok esely van ra, ugynoke nagyon kapalodzott, h jovo nyarig biztosan marad. Durvabbat utne, mint anno Torres last minute helikopteres berobbanasa:D remelem minimum f22-essel jon…

 • A L’Equipe szerint a Nantes leigazolta a laziós Canat Dildobody pótlására.

 • myheartisblue
 • myheartisblue

  Manolas nem kéne inkább mint ez a Djiloakárki…?

  http://www.transfermarkt.co.uk/konstantinos-manolas/profil/spieler/104752

 • Piazón ment a Readingbe, irdatlanul sok játékosunk van már kölcsönben.

 • Jose es a vezetoseg is elaludt, alapesetben nem hiszem, hogy ilyen dzsibilibulikkal akarnak barmit is megoldani. Stones ugy tul keson es tul sokaig tartott, most mar azt mondanam, ha nincs minosegi alternativa, inkabb rendeljuk vissza Christensent vagy Kalast, de ne vegyunk feleslegesen egy kutyautot, akit 1 ev mulva elkotyavetyelunk majd valami kozepcsapatnak. Na meg 3 kozepso vedovel is le lehet hozni a szezont, amennyiben ujra megtanulnak fotballozni.

 • myheartisblue

  Már csak a bejelentés hiányzik, medical passed.

  • Szerintem csinaljunk egy szavazast, h kek karrierje soran hany meccsen fog szerepelni!

   • Endy919

    4 , szerintem

   • kasata91

    Egyse. És novemberben felveszi a McPiazon nevet

  • egy támadó brazil a Readingben… köszönöm, hogy ezt is megélhettem :))

 • Chelsea youngster Jeremie Boga has joined Ligue 1 side Stade Rennes on loan until the end of the season.

  Jó ég….

  • 27.?

  • myheartisblue

   18 éves, ha ott bekerül a kezdőbe, ennél jobb helyet nem is lehet neki találni szerintem. Vagy Championshipet inkább előrevalóbbnak tartod barátom?

   • Itt most nem az a lényeg, hanem hogy egészen elképesztő adag plaját vágtunk kölcsönbe. Lassan már a 30-at verjük.

    • myheartisblue

     akkorjóvanakkor. kell a pénz Pogbára! 😉

  • myheartisblue

   Hoppá, azért Boga-t “with option to BUY” záradékkal adtuk a Rennes-nek… :/

 • myheartisblue
  • sajtee

   Szezon igazolása lenne 😀

  • babence

   originál José lenne, ha az egyetlen létező orvost, aki jobban néz ki Evanál, felkérné doktornak 😀

   • myheartisblue

    true-true.

    Bár szerintem tudja, hogy azért volt nagy cécó, mert az illető nő volt és szerintem kétszer ugyan abba a folyóba(hibába) nem lépne az öreg.

  • kasata91

   JT végigtolja (a doktornőt és) az összes meccset a szezonban, és nyári szünet helyett még kölcsönbe megy az Major Ligába. Majd további 3 évre hosszabbít nálunk 😀

 • elég csendesen csordogál a piac.. nagy a csend. Ha nem lenne DeGea, nem lenne miről írni.

  más, off: jó ideje nem követem a magyar focit, sem a válogatottat. Mivel ismét egy hotelben vagyok a fél MLSZ-szel, mondom csak kíváncsiságból ránézek már, milyen kerettel akarunk nekivágni a pályán belüli harcnak a románok ellen – meg, hogy egyáltalán, mióta a csodadárdai lelécelt, ki a szövkap. Hát földbe gyökeredzett az összes faszom… tudtam, hogy mélyen van a magyar foci, anélkül is, hogy követném. Azt azonban még hideg rémálmomban sem gondoltam, hogy a 25 fős keretünkben olyanoknak még mindig van helye, mint a pizsamás bohóc KirályGé, meg Gera, meg Leandro, meg Vanczák Vili.. :((

  • emazohun

   Hiába,ha egyszer nincs jobb náluk
   Amióta a KTE kiesett(kizárták,teljesen jogosan,hozzá kell tennem),már eredmények szintjén sem követem a bajnokságot én sem,a válogatottat és a magyar játékosokat külföldön nagyjából követem
   Jó folyamatot láttam elindulni tavaly,amikor többen is kiigazoltak Lengyelországba,Stieber Bundesligába stb
   Most pedig Dzsudzsi elment Törökországba,Szalai,Stieber keretbe se került (Szalait még megértem,hogy nem tud bekerülni,na de Stieber? Viszonylag nagy szerepe volt a Hamburg bentmaradásában,nem értem a mellőzését)
   Tőzsér se került be a Premier League-be,pedig alapembere volt a Watfordnak
   Így most nem látom jól a helyzetet,de most szerintem ki fogunk jutni az EB-re

   • kasata91

    Hmm talán te is kecskeméti vagy? Vagy más városokban is vannak akik a KTEnek szurkolnak ?

    • emazohun

     Igen,én is kecsói vagyok 🙂
     Ki még?
     Egyébként egyszerű lokálpatrionizmusból szurkoltam nekik,nem köt semmi komolyabban a klubhoz

     • kasata91

      Saját magamra célozgattam. Helyi divat vagyok. Semmit nem tudok a klubról csak Olykor feltűntem tavasszal a meccseken. (Először akkor amikor a szponzor korlátlan ingyen fröccsel kedveskedett a nézőknek és azóta lelkes vagyok)

      • Endy919

       Nabazdmeg … lehet, hogy én is elkezdek nekik szurkolni 😀

       • mohacsia

        Homoki bortól ne várj sokat 😀
        (csak vicc, ott is vannak finomak)

        • Endy919

         tudok én alkalmazkodni a szarhoz is :DD

         Pl. azt a pálinkát amit még két év le sem tudtam lenylni , most magasan a kedvencem . És örülök , hogy így tettem. 😀

         • mohacsia

          Nem csapom le a magas labdát, uralkodom magamon! Ellenállok a kísértésnek!!!!! 😀

          • Endy919

           Hol vétettem hibát uram ? 😀

          • mohacsia

           Szlovákián élcelődni mindig jó 🙂

       • emazohun

        Már nincs KTE,erről lemaradtál 🙁
        A megye 1-ben van KSC,azzal vigasztalódhatsz 😉

        • Endy919

         fröccsöt adnak ? 😀

         • emazohun

          Biztos 🙂
          Egyébként errefelé pálinka van inkább

          • Endy919

           Abból csak egyet szeretek , de az ott biztos nincs 🙂

          • emazohun

           Szinte mindegyik jó,rövidből ne légy válogatós 🙂
           Én a sörből vagyok válogatós,csak a csapoltat szeretem,a dobozos valahogy nem az igazi

          • Endy919

           Borókapálinkától nincs jobb ..ha sör akkor Budweiser a nyerő

          • emazohun

           Az amerikai vagy cseh változat?

          • Endy919

           cseh mindenképp 🙂

         • kasata91

          Megye1 ben már aligha van ingyen. Jó világ vége…

          • emazohun

           Mi van manapság ingyen?

          • mohacsia

           A pool igazolásainak a fele!

          • emazohun

           Jogos

      • emazohun

       Bocsi,nem vettem észre 🙂
       Nem voltam nagyon én se meccseken,annyiban nyilvánult meg az érdeklődésem,(főleg a legutóbbi egy évben)hogy nézegettem az eredményeket,semmi több

      • emazohun

       Nem akarok személyeskedni,de Kecsón belül hol laksz? És mit dolgozol/hol tanulsz? 🙂

       • kasata91

        Városközpontban lakom. Műkert városban dolgozom. Tanulni Budapesten tanultam

        • emazohun

         Városközpont széle,Nagykörúttól egy utcányira kifelé
         A Katonában tanulok (pföj,holnap 7:45)

  • Azért Király Gabit inkább ne szidjuk, nagyjából az egész sorozatban a legstabilabb játékosunk volt. Minden meccsen bravúrokkal segítette a csapatot, nélküle nem ott állnánk, ahol.

   • Blues555

    Illetve Gerát se. Ő az egyedüli, aki a mezőnyjátékosok közül minden meccsen kiteszi a szívét-lelkét a pályára, elképesztő mezőnymunkát végez, és 36 éves létére a magyar válogatott egyik, ha nem a legjobbja. Újpestiként mondom ezt, de szerintem ő az az ember, akit bármelyik rivális szurkoló elismerne.

    • myheartisblue

     Felvidékiként az utóbbi években mindig szerettem volna büszke lenni a magyar válogatottra. Ilyen 8:1-ek megy 0:3-ak után ez lehetetlen. Meg mindig ez a nagy felhajtás, nagyobb a füstje mint a lángja aztán, nagy leégés a vége. Meg futballhuliganizmus, megy szopassuk a románt, aztán nehogy megint visszanyaljon a fagyi.

     Egyszerűen 0 minőségű játékosokból és bajnokságból nem lehet csodát kihozni., bár az utóbbi években most állnak a legközelebb hozzá, kívánom, hogy legyen szerencséjük, de ha lemaradnak akkor megint lesz a mellébeszélés, mert nincs Dárdai és a többi.

     Vannak fölös kiöregedett játékosok a keretben, vannak ott felesleges játékosok és vannak klasszisok..Jah nem, azok sajnos nincsenek,de Stieber és Tőzsér mellőzése elég érdekes.)

     • Blues555

      Ennél könnyebb csoportot nem is kívánhattunk volna. Ha most sem sikerül kijutni, akkor erősen el kell gondolkodni a hogyan továbbon. Azért az északírek elleni meccsünkért nagy kár, de hát Pinyőtől mit is várjunk?! Dárdai előtt le a kalappal, Storck pedig egész ütős csapatot faragott az U20-as vb-re a falábú játékosokból, szóval én bízok benne. A románokat mindenképp el kell verni pénteken.

     • Endy919

      Szlovák Ukránra nem készülsz?

      • myheartisblue

       nem. és te Brünnbe? :v Miért te mennél a szlovák-ukránra?

       • Endy919

        Megyek a meccsre igen és a jegyben benne a szlovák-fehérorosz meccs is …Brünnbe nem tudom , de ahogy végződik a szlovák – ukrán egyenesen megyek tovább Prágába.. az nagyon messze van neked mi ? 😀

        • myheartisblue

         Hát annyira azért nincs messze, ismerős van ott is pár 😉

         • Endy919

          Akkor ugorj át … vendégem vagy egy korsóra 😛

 • Na jól van hölgyek és urak, elhúztam a nyarallásba. Ha a szálloda wifije engedi, néha találkozunk, ha nem, akkor majd 1 hét múlva 🙂 sz’asztok.

  • mohacsia

   Lesz időd magadba szállni és elgondolkozni a sok marhaságodon! 😀

   • Endy919

    :DDD

   • Azért egy napot várhattál volna, még simán lehet a szállodának wifije.

    • mohacsia

     Az lenne a lényeg, hogy még elolvassa! Írtam volna pontokba szedve, de azt már tuti nem látja…

    • volt, de gyenge, és csak a recepció környékén…

   • kasata91

    Instant bann 😀

    • mohacsia

     Még utolsó kattintással gyorsan kibasz egy hétre 😀

    • Endy919

     Bann ?
     Na neviccelj … ezzel a kommentel most halhatatlan lett a blogon 😀
     Minden tiszteletem az övé 😀

     • mohacsia

      Nem gondoltam végig, hogy mit cselekszem 😀

      • Endy919

       Ha kibannol , akkor esküszöm , hogy veled tartok 😀

    • Ja, hajráchelsea után a második lehet.

     Egyébként találkoztam vele az NSO-n, mojito néven tolja. Még mindig haragszik rám meg Zenzora a történtekért.

     • Endy919

      Hatalmas Oscar és Willi ´´ fan´´ , ha jól emlékszem a kis drágára 😀

      • Meg Mout is szerette.

       • Endy919

        Rendes gyerek volt ő.

      • igazából egy alpári paraszt volt. Néha voltak jó gondolatai, meglátásai, de ezzel együtt is hasznavehetetlen volt.

     • én mindig azt hittem, valami ellendrukker troll az – nem gondoltam, hogy élőben létezhet ilyen arc.

   • szépen vagyunk, szépen vagyunk, ki sem teszem a lábam, már jön az osztás 😀

  • Nem kimelnek latom:D azert jo utat! Merre mesz?

 • myheartisblue

  Ma kidobták a Bridgen az új stadion makettjeit. 2020-ra pikk pakk kész is. 500 milla Abra papa finanszírozza.

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3217477/Chelsea-fans-look-new-home-club-unveil-model-Stamford-Bridge.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

  • mohacsia

   Az eddigi képek alapján a koncepció nem túl egyedi, olyan semmi extra, semmi merészség,, semmi monumentalitás. Engem nem sikerült fellelkesíteni az eddigi prezentációkkal. Pédául ez a hullámos kontúr a lelátón elég citys. Már ott sem tetszett. Remélem csiszolgtnak még rajta az építészkék és lesz valami hasznuk is. 🙂

   A Battersea mennyire gyönyörű lett volna 🙁

   • myheartisblue

    A Battersea-nál eredetibb stadiont nem hiszem látott volna az angol(világ) focija, azóta is átkozom azokat akik nem atták el.

    Egyébként tényleg nem egy nagy “faszisdasz” dehát ez van. Ha makettre így kiviszik, hidd el változás már csak minimális lesz.

   • Blue One

    Nekem nagyon tetszik, nekem inkább a Wembley-re hajaz, ami nálam nagyon jó pont. Nem tudom, hogy ugyanezek a fotók, amit korábban mutattak be. Az eleinte ha jól emlékszem nem annyira tetszett, furcsa volt, de a végén már jó volt. Az biztos, hogy a mostani nekem nagyon bejön. 😀

  • kasata91

   7 Pogba 😀

  • kasata91

   Amúgy ez a Cahill video jó volt legalább. Még nem láttam.

  • Nem rossz..

 • myheartisblue

  00:01

  THE WINDOW IS CLOSED

  It’s 11pm, which means the transfer window has closed in Spain and France.

  Nincs bejelentve Djilobodji és fhanszia piac zárva akkormostnemjönakkor? Vagy ha ma aláírték elég holnap bejelenteni?

  • mohacsia

   Napokkal később is jelentenek be transfereket. A bejelentés csak formalitás.

   • myheartisblue

    bitch please, akkor még Pogba is a miénk 😀

  • Endy919

   Attól , hogy ott bezárt a piac , mi még vehetünk onnan. Csak ők nem igazolhatnak már.

  • Gabor1092

   Közben a De Gea üzlet is meghiúsult, későn adták le a papírokat a Realnál, addig húztak az időt Manchesterben, míg jövő nyáron ingyen távozik, ahelyett hogy kaptak volna egy Navast és egy jelentős összeget.

 • myheartisblue

  Davey —-> Peterborough United (Ligue 1) januárig.

 • Endy919

  Moses-WHU 1 évre

  • kasata91

   Új 4 éves szerződéssel

   • myheartisblue

    Hát szerintem ez csak egy biztonsági óvintézkedés, hha jo szezont fut a lehető legjobb áron vállhassunk meg tőle és ne ingyen távozzon. Ez lett volna Moses utolsó esélye a CFC kerülésre. Sajnálom, és sok sikert a WHU-nál.

 • Dildobody tényleg kacsa? Gyakorlatilag csak a bemutatása hiányzik már. Közel 3 milliót fizetünk érte.

 • Nantes have announced defender Papy Djilobodji has joined Chelsea on a four-year deal for an undisclosed fee.

  The fee is believed to be £3m.

  • kasata91

   Azért a digisportos kommentárok felköthetik a gatyát. Dzsilobodzsi passzol Ászpiliszuétának.

   • Nálam ez az igazolás gyalázat-kategória. Ha belegondolok, hogy ezért mentek kölcsönbe Kalasék…

    • kasata91

     Cahill és Terry nyilván már félti is a helyét… szerintem továbbra is a legjobban attól tarthatnak, hogy Iva kezd középen a helyükön. És abban nem lesz köszönet.

   • Blue One

    Nekem is eszembe jutott ez 😀 De ha már itt tartunk : WilliaN nevét miért nem tudják kiejteni. Először nagy tudású Monoki ejtette M-mel a végén, majd valaki más is…

 • Endy919

  According to L’Équipe 21, José Mourinho had no idea who Papy Djilobodji was when the club reached a deal for him today.

  Huhúúúú 😀 Komédia a javából :DDD

  • kasata91

   Legalább annyira komédia, mint a spanyol kapus ügy. Kíváncsi leszek, hogy Fánalvó Lajos jegeli-e 1 szezonon át, csak azért mert úgyse kap érte pénzt

  • myheartisblue

   Ben Haim féle igazolás, de most szerintetek hová sűrítünk be ennyi embert. Vegyük az alap kezdő 11et:

   Cortois – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpi – Matic, Fabre – Hazard, Oscar, Pedro – Costa

   Cserepad: Begovic, RAMISTEN, Willian, Falcao, Rémy, Zouma Baba, Kenedy, Loftus-Cheek, Obi Mikel,
   és ha még Hector-t is megveszik ki megy kezdőbe?

   • Blue One

    Nagyon jószívű vagy, hogy ezek után is Ivanovic-ot a kezdőbe rakod. 😀

    • myheartisblue

     Majd José nem lesz a a köv. meccsen meglátjátok. Káosz van mindenütt.

 • Endy919

  Chelsea are close to signing Reading centre back Michael Hector for £4m, according to Sky sources.

  What ? 😀

  • Bosingwát mikor hozzuk vissza 5m-ért?

 • Endy919

  Chelsea have confirmed Izzy Brown has signed a new four-year deal at Stamford Bridge.

 • Endy919

  Én nem tudom , hogy mi zajlik a háttérben , de ez a csapat lassan romokban van . És itt nem feltétlen a pályán mutatott dolgokra gondolok . Ha valaki lát logikát az elmúlt két hónap cselekedeteiben , akkor légyszives magyarázza el nekem .

  Etet itt minket a mádia , hogy Stones 30-50M , Pogba , Griezmann , Koke , Isco , stb… erre kiket hozunk ?
  Egy Djibumlumdjit akit már három éve próbal eladni a Nantes és a Norwich , Bournemouth , CP ,Sunderland négyesből mindenki vissza dobta , mert nem felelt meg nekik . Ráadásul 26 éves és kurvára nem angol . Szóval már tehetségnek sem lehet titulálni , hogy a jövőt épitjük + már fejlődni sem fog ez is tuti . Akkor már miért nem lehetett elhozni egy random angol CBt , vagy netán itt tartani egy saját nevelést ?

  De ezt megfejeljük Hectorral , akit a Reading már 5-6szor kölcsön adott a 3-4-5 ligába.

  Itt fejek fognak hullani . És van egy olyan érzésem , hogy ezt már José sem ússza meg.

 • Blue One

  WTF???

  Én csak ezt tudom mondani, pontosabban kérdezni. Mi folyik itt?

  Az várható volt,hogy jön egy védő. Darabra nem voltunk meg, így azért ez nem lep meg. Az viszont, hogy jön egy másik is, az már igen. A Nantes-ból érkezővel még nincsenek annyira rossz érzéseim, de ezt a jamaicai(!!) embert nem tudom hova tenni.
  Ennyi pénzért Vitesse-be szoktunk igazolni, nem a keretbe!! 10 millióért vettünk két játékos. Ez most komoly?!?!?!

  Mikor szóba jött az az olcsó védő, akkor arra gondoltam, hogy biztos azért vesszük ilyen olcsó embert, mert jövőre jön a nagy igazolás.(Stones és/vagy Varane). Bár ez is furcsa lenne egy ilyen ambiciózus klubnál, ilyen nagy tét mellett. Eddig nem ez volt ránk jellemző, arról nem beszélve nem biztos, hogy jövőre nem fulladunk ismét kudarcba. Remélem rám cáfolnak majd, de most azt mondom, hogy:
  Chaos on and off the pitch.

  • Blue One

   Chelsea are expected to sign Reading defender Michael Hector and loan him back to the club for the reminder of the season

   Így már kicsit jobban be venné a gyomrom.

 • gorkaf78

  A szenegáli védő immár hivatalos:

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/09/djilobodji-signs.html

  Látta már itt valaki a fórumon játszani? Nem szoktam francia bajnokikat nézni. Legalább jó nagydarab srác, nem fogják könnyen elnyomni…

  • Beszéltem olyannal, aki követi a francia bajnokságot. Szerinte egy jó szezonja volt, de nagyon több nem.

  • Gabor1092

   Állítólag a mutatói alapján a top védők közötr volt a francia ligában

  • Blue One

   Van egy francia újságíró, aki Nantes és CHELSEA szurkoló. Ő azt írta, hogy egész jó. Nyilván nem fogja megváltani a világot, de valamire csak tudjuk majd használni. Pénzben nem bukunk rajta sokat, az biztos. 🙂

 • Hibernian have signed Chelsea striker Islam Feruz, 19, on loan for the 2015/16 season

  Lassan rekordot döntünk.

 • Blue One

  A jelek szerint idén nyáron rámentük a családfára. Baba most Papy 😀 Anya-t a Watfordból- mikor igazoljuk le?

  Welcome, Papy!! 😀

  Egyékbént a teljes neve:
  Papiss Mison Mbouba Mbwiwa Abu Fuongo Baba Djilobodji

  (tehát elvégre ő is Baba :D)

  • Akkor már inkább W-anya-ma-t a szentektől :))

   • Blues555

    Vagy Adesanyát a Mechelenből.

 • Blue One

  Welcome Papy 😀

  • bilala

   ez nem is tunik olyan rossznak. nem tudom miert de valahogy jo eloerzetem van vele szembe (nyilvan sokat dob rajta, hogy ilyen aron, alapbol nem is var tulzottan sokat tole az ember). annyira nagy poen lenne, ha a vegen kiderulne, hogy az atigazolasi idoszak egyik legjobb ar/ertek aranyos uzletet kotottuk.

   • Blue One

    Igen, vele kapcsolatban nekem is jó érzésem van. A másik védővel viszont nagyon nincs. Baba-bal is nagyon optimista vagyok, habár őt sem láttam játszani, de azért valamilyen szinten hallottam róla.

 • Blue One

  Papy

  • Blue One

   Papy Djilobodji won 82 percent of his aerial duals in Ligue 1

   Papy csatlakozik a Zouma vezette légierőhöz 😀

 • Blue One

  ..

 • Blue One

  Chelsea are furious with Monaco, their understanding was that Anthony Martial would not leave until at least next summer.

  Kicsi vigasz, hogy legalább mi is akartuk.

  • Endy919

   Kíváncsi leszek hogy fog játszani a MUban … De az a 36M font rohadt sok szerintem

   • Blue One

    Igen, mondjuk ennyiért nagyon könnyen lehet bukta. Inkább tartogassuk a pénzünket Pogbára. 😀

   • Flop lesz, minden edzo szerint hozzaallasi beli problemai vannak, van Gaal kifejezetten rossz people-manager.. El fog igazolni par even belul.

  • Merthogy? FIFA 14 legjobb csatara volt, de ennyi 😀 figyelj lefejeled a monitort elttol a stattol 🙂

   “During his (Martial) career he played only 4 full games in Ligue 1.”

   • Blue One

    Gondolom jó játékosnak ítélték és lehet, hogy megakarták szerezni jövőre. Mondjuk pont Falcao helyére… Nyilván ez az ár nagyon túlzó és akkor finoman fogalmaztam.

 • Blue One

  Sign Pogba
  Sign Pogb
  Sign Pog
  Sign Po
  Sign P
  Sign Pa
  Sign Pap
  Sign Papy

  :DD

 • Blue One

  https://vine.co/v/M6uTOV7pLzp

  Huuu mi lesz itt edzésen… 😀 Costa megkapta az új boksz partnerét.

 • Blue One

  BREAKING NEWS

  A Sky Sports az imént erősítette meg, hogy a mainap folyamán 2 ajánlatot is tettünk a PSG brazil hátvédjéért Marquinhos-ért.. A PSG mind a két ajánlatunkat elutasította!

  • kasata91

   A sky sports erősítette meg ? Azért attól még nem lesz hiteles

   • Blue One

    Az egyik, ha nem a legbiztosabb forrás…

    Egyébként nem angolul írtam ezt a hírt? Úgy emlékszem, hogy csak az angol hírt másoltam be, de most meg magyarul van…

    • Blues555

     A blog automatikusan lefordítja. 🙂

 • BREAKING: Chelsea sign Defender Marquinhos from PSG on a three-year deal. ‪#‎SkyDeadlineDay‬ ‪#‎SSNHQ‬ !!!!!!

  • kasata91

   Az úgy azért elég drága buli…

 • Márcsinnoszról eddig csak fb-n találtam hírt, de ez skyos:

  Chelsea have completed the signing of defender Michael Hector from Reading, the club have announced.

  • kasata91

   Offisöl is

 • Hübaze, ez a Hector gyerek több helyre volt köcsön adva, mint Bertrand meg PvA összesen.

 • kasata91

  A MU meg 80 millió ojrót kicsengetett a 19 éves, francia bajnokságban vitézkedő Marci áll -ért. Cserecsatárnak. Szépmunka. Borócska mennyivel rosszabb lett volna ….

  • Nem olyan rossz üzlet ez. Egyenlőre csak 30-at fizetnek, aztán a kövi 4 évben 5-5 milliót nyaranta. Ha mellé pl-gólkirály lesz vagy aranylabdás, akkor kell még annyit fizetni, hogy a 80 kijöjjön. Erre mondjuk a kövi években csekély az esély.

   • kasata91

    Ennyire nem mélyedtem bele. Meglepődnék ha hagynák, hogy gólkirály legyen, amikor ennyibe kerülne nekik.

    • Aranylabdás tuti nem lesz, nem a trolololaligában jáccik.

 • kasata91

  Valaki tegye már fel a Cobhamben leszálló Pogba-helikopterről a képet… köszi

  • Endy919

   Arról még nem találtam , de a mezzel pózolóst beillesztem ide 🙂 :

   • kasata91

    Az öltözőben beavató-táncos videó már fennvan a youtubeon

   • Ti nem látjátok a furcsaságot a képen? Chelsea-mezben pózol Chelsea-mezzel. Ez így már kezd sántítani….

   • lamps8

    paint skill: insane !!! :D:D:D:DD:D

   • Blues555

    Nálam ott sántít a kép, hogy Zouma mezszámát nem kaphatta meg. 🙁

 • lamps8

  egyszerűen nem találom azt a negatív jelentésű szót, amit most elsüthetnék. annyira pocsék a helyzet. a bajnoki rajtunkról nem szeretnék túl sokat beszélni, túlzó lenne azt mondani hogy véget ért számunkra a bajnoki versenyfutás, de látva a sorsolásunkat, 2-3 forduló múlva nem lesz az.
  de azt hogy miért kellett a deadline day bohóca dicső címet is elvenni a Mu-tól azt már tényleg nem értem. amit itt válságkezelés címén csináltak az utolsó napon, az minősíthetetlen. Egész nyáron védőt akartunk venni, elbasszuk az időt Stonesra, a védelmünk nyilván romokban, és a végén kiköt nálunk, egy francia középcsapat játékosa, miközben Kalas a 5535666. szezonját tölti kölcsönben.
  Emenalo, (meggyőződésem h neki köszönhetjük ezt a szép szál szenegálit) Granovskaia, Abra és Jose is bőven bekaphatja. Ezen a napon olyan érzésem volt mintha Scolari ülne a padunkon, semmi koncepció csak eszetlen döntések.

  • Blue One

   Nem értem miért van oda mindenki Kalas-ért. Szerintem semmi extra a játékos.

   • Blues555

    Itt nem azon van a hangsúly, hogy Kalast fényezi mindenki, de inkább a saját fiatalok, mint ezek az ismeretlen emberkék. Azt a szintet ő is meg tudja ütni, mint az újonnan igazoltak, ráadásul érte még fizetni sem kéne…

    • Blue One

     A Papy-ban bízom 😀 A másik emberrel rossz a megérzésem és teljesen érthetetlen igazolásnak tartom. Oké, hogy nem szórjuk a pénzt, de azért nem kell mindjárt a ló túloldalára esni.

     • De Dilibogyiban miért bízol jobban, mint Kalasban? A tag 26 éves, és volt 1 kiemelkedő idénye.

      • bilala

       fogalmazzunk ugy, hogy pont annyira bizhatunk az egyikben mint a masikban, vagy mondjuk azt, hogy mindketto nullarol indul. valahogy kalas sem emelkedett ki egyik kolcsoncsapatabol sem, ugyhogy megmondom oszinten en sem ertem, hogy mi ez a huraoptimizmus vele szembe. ha o marad akkor kemeny 4 milla eurot sporol a klub, de semmi garancia nincs ra, hogy jobban jartunk volna vele. szerintem adjuk meg a “benefit of the doubt”-ot az erkezoknek, minimum ennyi jar (nyilvan amugy boldogabb lennek en is, ha hoztunk volna valami vilagklasszis vedot normalis aron, de ez nem tortent meg, es ettol meg ne szaladjon el velunk a lo, es ne kezeljuk a sajat utanpotlas jatekosainkat klasszisokkent)

       • Hurráoptimizmus? Klasszisként kezelés?
        Csak mert inkább őt tartottam volna meg a padra, mint egy olyan afrikait, aki 27 évesen még topligában sem játszott és volt 1 jó éve?
        Igen, überklasszisnak tartom….

 • myheartisblue

  Ez meg aztán hab a tortára. Megy is vissza kölcsönbe a Reading-be. Egyetlen pozitívuma, hogy kiskora ota CFC drukker.

  • Izzy27

   Én is a Chelsea-vel szívtam magamba mindent, ami foci, mégse igazolnak le…

   • myheartisblue

    Tudjuk h. te vagy Izzy Brown…ne kertelj.

 • Blue One

  “Chelsea will have at least 30 players on loan this season. Vastly
  improved a lot of squads this summer, but maybe not the most important
  one”

 • Blue One

  1) Mi se hisszük el… 🙁

  Egyébként kik ezek az arcok? 😀 Egy igazolásnál nem állt ott senki. Káosz a köbön.

  • Nem a baloldali akarta megfingatni Dr. House-t az első évad közepén?

 • kasata91

  Én nagyon remélem hogy lesz valami állásfoglalás erről az elbaszott átigazolási időszakról. Vagy legalább egy riporter megkérdezi Joset hogy miért nem Chelsea szintű játékosokkal tömjük a lyukakat.

  • Blue One

   Ha lesz is, semmi érdemleges választ nem fognak adni.

 • Blue One

  Éppen üdvözli az új igazolást… 😀

  • Endy919

   Nem tudom , hogy ők , vagy mi kúrtuk el jobban ezt a nyarat…

   • Blue One

    Nem volt ez akkor baki. Egyedül Stones hiányzott volna, ő nagyon. Baba-val bővült a védelmünk, Pedroval a középpálya színesedett. Szereztünk egy minőségi cserekapust is és Kenedy is nagyon ígéretesnek tűnt.

    Ők megvették tőlünk Cech-t.

 • Blue One

  £400m out of the £823.55m spent in this transfer was spent by the two
  Manchester Clubs but Chelsea are the ones ruining football.

 • Blue One

  1. Martial €80m*
  2. Zidane €73.5m
  3. Mangala €53.8m
  4. Thuram €41.5m
  5. Kondogbia €40m
  6. Benzema €35m

  Deadline Day

  :DDDD

 • myheartisblue

  De rég volt… szval most h. ezekben a viharvert időkben nem csak a bevándorlók, de a “niggerek” száma is megnőtt ott a csapatban ottan!

  https://youtu.be/QEs7Ypi7UpE

 • kasata91

  Made my day 😀

  • myheartisblue

   Whereisbodji?

  • kasata91

   Már elkezdtem, gépelni, hogy mi a faszt keres benn Ramires, Lótuszcsík meg sehol. De aztán láttam, hogy ő csatárrá vált 😀

  • DildóCsabi-t akkor csak a PL-re tartogatjuk?

   • kasata91

    Én ennyire nem szaladnék előre. Jólesz ott a ligakupa is.

   • Őt ötletem nincs, hová tartjuk.

 • Ashley Cole: “I had many chances to go back to England this window but I won’t ever play for another English club. Im a blue.”

  • Endy919

   Lampard mail címét nem tudja valaki ? Copyznám neki szivesen.

 • Blue One

  Some interesting news coming out France this morning, with L’Equipe reporting that Juventus playmaker Paul Pogba got a phone call from Chelsea coach Jose Mourinho in August.

 • Endy919

  Josénak a lelkes arckifejezése :DDD

  • taybor33

   Papucsban van, jól látom? 😀

  • Malouda mezszámát kapták, megvan a bizalom feléjük.

 • salsal
  • Ha egyaltalan igaz, akkor sem a penzen van a hangsuly, hanem, h nem akart idejonni, mert Barca/Real az alma… kapja be. 😀

  • kasata91

   100 millió + Oscar? Na hát annyiért kell a fasznak(vagyis a citynek)

 • Kulfoldre szakadt felebarataink hol tudjak nezni a mai meccset?

 • Blue One
 • Blue One

  Nah, erre kíváncsi leszek!

  The German has been in great demand ever since and he has now spoken
  on where his next job could be saying that he does not want to manage a
  big club, rather one with an exciting project.

  “I’m really very relaxed – but only because I know that is how it goes sometime. I’ll be back to train a team. It must be somewhere in the world that is not an absolute top club, there are other good projects that are exciting who need help.” Klopp said at he International Radio Exhibition (IFA) in Berlin.

  The news is likely to be a blow to a number of Europe’s bigger clubs,
  many of whom have expressed interest in hiring Klopp as a manager.

  What it does mean is that Klopp is likely to look for a smaller club
  that he can develop, much in the same way he did with Dortmund.

  • emazohun

   Liverpool,Tottenham esetleg
   Mást nem tudnék elképzelni ez alapján
   Nem a legnagyobb topklubok jelenleg,de azért nem kis együttesek
   Van pénzük bőven,tele vannak tehetséges játékosokkal,de nincsenek pl a BL-ben és nem mennek minden évben a bajnoki címért. Tehát lenne mit építkezni.

   • Blue One

    A Pool nekem is eszembe jutott. Tottenham-ba ne menjen, mert Klopp egy nagyon szimpatikus, nem szeretném őt ott látni.

   • kasata91

    Nekem a Soton ugrott be

 • Blue One
 • Endy919

  Tegnap megnéztem a Spanyol-Szlovák meccset , ahol három játékosunk is kezdett (Cesc,Pedro és Costa) . Hát nagyon megdöbbentem , hogy ez a Pedro mikre képes , ha hagyva van focizni . Ok , nálunk is jól játszik , de ha szabad kezet kap és társai is vannak a játékra , akkor egy zseni …. Bár látnám nálunk is ezt . Továbbá Cesc is teljesen más szinten játszott mint nálunk . Ez is érdekes .

  Costa ott sem mutatott sokat , de azért egy büntetőt kiharcolt.

  Ha Mou egyszer hátérbe szorítaná az egóját és a csapatot részsítené előnybe , akkor nagy dolgokra lehetne képes ez a keret. Mert valjuk be magunknak elfogultság nélkül , ez a keret többre hivatott , mint öt évente egyszer bajnokságot nyerni. Itt csupán a felfogáson kell változtatni és minden jó lesz 🙂

  • Gabor1092

   Igen, a válogatottakban meglátszik a különbség a felfogások között. Mi inkább a biztos, inkább lőjünk 1-et, de ne kapjunk játékot játsszuk, a spanyolok viszont mondhatni támadó focit játszanak, de nem csak ott, talán a Brazil válogatottnál Willian is többször húzóember szerepet játszik, mivel nem kap annyi védőmunkát mint nálunk, így jobban tud koncentrálni a támadásra. Mou mindig is inkább az első felfogást követte, és a biztos védekezést helyezte előtérbe, bár mostanában nem megy ez. Így viszont nem is hiszem hogy annyira szabad kezet kapnának a szélsőink mint reméljük, pedig a tavalyi szezon elején láthattuk hogy mikre lennének képesek.

  • emazohun

   A szlovák válogatott szerintem még a Stoke City szintjéig se ér föl

   • Endy919

    Azért az előzői fordulóig csak ők és az angolok nyerték az összez meccsüket a selejtezőben . (Otthon a spanyolokat is megfogtuk. )

    Nem elfogultságból irom , de az a csapat most jól össze van rakva . És most nem játszott négy kulcs ember (Škrteľ, Kucka, Weiss, Stoch) ,ami azért sokat tesz .

    • emazohun

     Megfogtuk? Szlovák vagy vagy mi a szösz?
     Skrtelen kívül nem egy nagy csapat,de persze nem lehet elvitatni a győzelmüket

     • myheartisblue

      Üdv. Svájcból.

      Ha az izlandiak kijutottak és mindenki ünnepli őket, akkor ennek a szlovák válogatottnak sem lehet lekicsinyíteni az érdemeiket. Több jó focista is van ott, csak kár, hogy sokan no name csapatokba játszanak (Bursaspor, Lekviya, Liverpool… 😀 (utobbi csak poén kedvéért) Tényleges probléma a húzóemberek és az utánpótlás hiánya.

      Remélem azért kijutnak.
      Endy komámmal nem vagyunk szlovákok, felvidékiek vagyunk, de egyértelmű, hogy én nem fogok “nagy románverőknek” szurkolni. Ők már azt az esélyt rég eljátszották.

      • emazohun

       Lehet hogy velem van a baj, de nem tudnék szurkolni külhoni magyarként az adott ország válogatottjának, esetleg Szlovéniának
       A válogatott olyan szerintem, amit akkor is támogatni kell, ha szar
       Nem a játékosokat, hanem magát a csapatot

       • myheartisblue

        Én pedig nem tudok szurkolni egy korrupt, fehérzoknis, zselésseprű fejű beképzelt válogatottnak, akik mindig csak teoretikusan fociznak. Már eljátszották az utolsó utáni becsületesélyüket is. Mikor és honnan szeretnének továbbjutni ha nem most és ilyen csoportból. Évek óta a kifogás, nemzetiség ide vagy oda. Harmatgyenge.

      • Endy919

       Én szlovák vagyok , nem felvidéki , de ez rohadtul nem ide tartozik . Ismét.

      • Endy919

       Utánpótlás hiánya ? Azért formálódik pár gyöngyszem , pl Duda , akit nagyon vitt volna az Inter a nyáron csak a Legia nem engedte.

     • Endy919

      Hamšík is félig amatőr nem ?

      • emazohun

       Őt pont kifelejtettem,ebben igazad van
       Egy szóval sem írtam le,hogy kutyaütőkből áll a csapatuk,csak azt,hogy szerintem túl van hypeolva

    • Egyetertek, sajnos sokkal elorebb vannak, mint mi.

   • Nem voltak olyan rosszak, mint latszott sztem. A spanyolok ellen kevesen latszanak jonak… Ez a szlovak valogatott, minket agyon ver.

    • emazohun

     Szerintem egy 0-0-át játszanának velünk
     Az egy dolog, hogy hogy játszottak Spanyolország ellen
     A nagycsapatok nem voltak a selejtősorozat elején kényszerben, hogy nyerni kell (Németország, spanyolok, Hollandia, Görögország), néhányan meg is járták a figyelmetlenség miatt

 • Blue One

  Azt eddig is tudtuk, hogy Martial-t mi is meg akartuk szerezni. Az viszont picit új, hogy elvileg Abra is kicsengette volna azt a pénzt, amiért végül elvitték.

  “Megérzéseim” ezek szerint lehet, hogy jók lettek volna. Nálam róla videót és valamiért azt gondoltam, hogy jó lesz és azt reméltem, hogy majd leigazoljuk. Most, hogy kiderült mi is akartuk, így feltételezem, hogy jó játékosról van szó. Az is sokatmondó, hogy ennyi pénzt adtunk volna érte is. Ettől függetlenül nem érzem azt, hogy olyan nagy erősítés ez nekik. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

  • Endy919

   Lehet nagy tehetség , de 50 miliot kiadni egy 19 éves gyerekért , akinek van a lábába 4 francia bajnoki meccs szerintem kicsit erős.

   • Blue One

    Igen, a vételár eléggé túlzó, de mi nem fizettünk volna érte ennyit. 🙂

  • Mekkora szerencse, hogy nem mi vettuk meg 🙂 Amugy kacsa, nem kellett egy 4-ik csatar, a 3 melle egy 1 csataros rendszerbe.

   • Blue One

    Nem mostanra kellett volna, hanem jövőre. Falcao pedig pont akkor léphet le… Ezért is voltunk elvileg mérgesek a Monaco-ra, mert azt mondták, hogy idén nem adják el.

    • Jah, igy mar vilagos. De gondolom tudtak, h ennyit sosem kapnak erte, ugyh eladtak…

     • Blue One

      Ennyi pénzért nyilván eladják. Egy hét alatt megtriplázta az ajánlatot a mu. Gondolom nem sokáig gondolkoztak, hogy eladják-e…

 • mohacsia

  Egyébként azt már ég akartam írni, hogy az addig oké, hogy nem sikerült nagyot robbantani az átigazolási piacon, de így legalább most van fél éve bejátszania magát a kezdőbe a fiataljaink egy részének (akiket valami rejtélyes oknál fogva nem adtunk kölcsön)!

  Pl Loftus-Cheek-nek van fél éve meggyőzni Josét, hogy neki kell játszani, nem kell ide Pogba. Ennél jobb esélye nem lesz: angol egy HG hiányos keretben, a posztján Ramirest kell kiszorítania (számomra nyilvánvalónak tűnik, hogy José előbbre fogja tolni Fabregast a védekezés stabilizálásához) más opció meg kb nincs is.

  Zoumának 3 belső védő közül kell bekerülnie a 2 pályán lévő egyikébe.

  A szélsőinknek (Traoré és Kenedy)talán kicsit nehezebb dolga van, de így sincs annyi ember előttünk. (Pedro és Hazard)

  Most vagy soha!

  • Endy919

   Én most számolom … a három tkp posztra maradt nekünk Eden , Oscar , Pedro , Willi ,Kenedy és Traoré ?

   Jézus…

   Mindegy , a két fiatalban nagyon bízok.

   • mohacsia

    Ahogy írtam sztem Fabregas fel lesz tolva 10-esbe a védekezési hiányosságai miatt, úgy meg annyira már nem karcsú a tkp posztra az a 7 ember. Én a pivotban látom a minőség hiányát.

    • De az a baj, hogy sokszor jatszott mar 10-est Cesc es sosem volt jo valamiert. Jose mar tobbszor probalgatta, aztan belatta, hogy nem jo. Ez a baj, hogy akkor vegulis hol is jo Fabregas? :S

     • mohacsia

      Ilyen Pirlo szerepkörben esetleg? Mint a juvéban elé lehetne pakolni két verődmbert. 4:1:2:3?

    • Endy919

     És akkor pivotban ki lesz Matic párja ? Rami ? Mikel ? Lótuszcsíkbe szerintem nem nagyon éljük bele magunkat.

     • mohacsia

      Ezért kellett volna igazolni és sztem ezért is akarták pont Pogbát.

      Más tényleg nincs szal v RLC robban be v szenvedés lesz Ramival.

 • Marc Wilmots nagyon kritizalta Hazard jatekat a Cyprus elleni 0-1-re megnyert selejtezon. Hazard rugta a golt a hajraban. Azt mondja, majdnem lecserelte, de arra gondolt, h o az utcso 10 percbe is kepes eldonteni, akarhogy jatszik elotte.

  • kasata91

   Terry ráment az asszonyára? Vagy mi a picsa lehet vele…

   • Szerintem várható volt, hogy egyszer ő is beleszalad egy formahanyatlásba. Mióta itt van, nem nagyon volt ilyen.

   • Amugy a valogatottban en meg nem nagyon lattam jol jatszani.

  • Gabor1092

   Tényleg elég rosszul játszott, de ez elmondható az egész Belga válogatottra is. Elpattantak tőle a labdák, túl sok jó megmozdulása sem volt. Bár már a VB-n sem mutatott kb semmit sem náluk, de akkor legalább nálunk még jó volt, most meg sehol sem. Lehet jót tenne neki még egy kis szabadság vagy nem tudom, de szükségünk lenne az Ő megmozdulásaira.

  • Blue One

   Matic és a spanyol szekció viszont elvileg jól játszott. Reménykedjünk.

   • Jaja, sztem Costa sem volt szar most, annak ellenere, h gol nem jott ossze neki. David Silva rohadt jo volt, h rohadna meg 😀

  • emazohun

   Nevetséges

 • Estét gyermekeim, apátok hazatért. Tekintve, hogy 1 teljes hetet éltem le jótékony internet-nélküliségben, meséljen valaki, mi történt azóta 🙂

  Ígérem végigpörgetem a kommentokat is, idővel.

  • Blues555

   A magyar válogatott hozta a formáját…

   • velük nem foglalkozom, sokáig kitartottam mellettük, de levetettem róluk a kezem. Pedig elsején megint láttam a fél válogatottat… élőben.

    Na, addig már eljutottam, hogy csináltunk két csinos igazolást a végén 🙂 tekintve, hogy kik jöttek, meg kik nem, a kommentmezőt egy idő után – helyenként – csak átpörgettem, jobbnak láttam nem beleolvasni 😀

    • Rooney épp történelmet írt tizenegyesből.

     “History is made at Wembley as Rooney scores his second penalty in two games. Everyone is up on their feet – including Roy Hodgson – to applaud England’s all-time leading goalscorer.”

     Az osztrákok mikor lettek ilyen durvák?! 🙂
     Sweden 0:3 Austria

     • Eros vedelmuk van es a Svajci edzojuk iszonyu jo. Itt ausztriaban legalabbis nagyon szeretik az emberek, azt mondjak a legjobb, aki volt az elmult 50 evben.

  • nem szégyellős, az biztos. Mou meg… a szokásos boldogság 😀