Felemás

headBíztató és egyben nyugtalanító a tegnap esti teljesítményünk, nyilván más-más aspektusból. A szimpatikus kiscsapat szellemében a szenvedő fél a Walsall, a győztes szerepében a Chelsea, mégsem biztos, hogy mi alszunk nyugodtabban a meccs után.

Alapvetően nem rossz eredmény, amit elértünk, elvégre idegenben, ligakuka harmadik kör, harmadosztályos csapat ellen rúgtunk négyet, ami az esetek többségében azért nem jellemző ránk, és hát na, kezdünk visszatalálni a ‘sorban nyerjük a meccseket’ néző és szurkolónyugtató ösvényre, címvédőként meg amúgy is illett egy efféle indulást produkálni.

A Walsallban ennyi van, ők megtettek mindent, ami a csövön kifért tőlük, az kijött, ezért is gondolom, hogy ők aztán biztosan nyugodtan ültek le a sör mellé a meccs után, s bár láthatóan amatőr csapatról beszélünk, azért helyenként szépen járatták a labdát, és voltak szép megmozdulásaik; nem álltak be védekezni, jöttek előre, lőttek, ahonnan nem szégyelltek – ráadásul nem volt az az erőszakos kiscsapat, akik mindenkin szó szerint átgázolva akarták megmutatni a világnak, hogy ha szétrúgnak minden Kékmezest is győzni akarnak. Más kérdés, hogy Mason mester még így is elég puhapöcs volt – nem tudom, mennyire van kiadva ilyenkor a sporinak a kicsik védelme, de, hogy a hazaiaknak sem a könyököst, sem a felborítást, sem semmit nem fújtak be, míg nálunk Mikel kezezésért sárgult be, Terry meg egy olyanért, amit még a LaLigában sem fújnak be… ehh, mindegy.

A lényegesebb inkább, hogy a Chelseaben a 4 gól ellenére több van, és több volt tegnap is. Nyilván nem várom én el, hogy minden helyzetet gólra váltsunk, meg nem igazán számítottam gálára sem, holott ilyenkor akár azt is lehetne ugye. De amiket és ahogy kihagytunk… Ramires, Remy, Falcao.. hát az botrány. Épp ezért a címet az adta, mikor megláttam a .com-on a Begovics interjút, és a hozzá kiemelt címet: professional performance. Hát, felében-harmadában legalábbis biztosan.

goodbad

Valamilyen szándékos véletlennek hála mégis lett képi anyag a mérkőzésről, így a laggolós stream adta lehetőségekhez mérten, de egészen korrekt mennyiséget láttam a meccsből.

Ritka jó meccseinek egyike
Ritka jó meccseinek egyike

Az alapján, ha Ramires nem romlik vissza a második félidőben, akár még a meccs embere is lehetne nálam. Kiemelem nektek, mert – mint mondtam a meccs közben is – erre büszkék lehettek, szerintem ezt a performanszt ti, rajongóim dobtátok össze neki, szmájli. Szóval tessék szépen mellveregetni kérem. Gól, gólpassza ellenére viszont, hogy nem őt nevezném meg mégsem, arról két ifjú reménységünk tehet, asszem konszenzusos megállapodás lehet, köztünk, akik láttuk a találkozót, mert amit Ruben és Kenedy mutatott, elszántságban, aktivitásban, akarásban és egyáltalán összességében, azt sokan megirigyelhetnék a csapatból. Nem arról van szó, hogy ők ne hibáztak volna, mert Kenedy is kicsit az a brazil futóbolond, aki passz vagy lövés helyett az összes pályán lévő, akár saját játékos mellett a két szögletzászlót, az asszisztenst és két kameramant is kicselezne szíve szerint, míg Ruben is mondjuk jól tör előre, azért nem egy Ázár, szóval akadtak kisebb hibák bőven, de összességében nagyon imponáló volt látni őket. Kenedy gólöröme pedig sokat elárult: a srác konkrétan úgy örült, mint aki a BL döntőn vert győztes találatot.

Walsall v Chelsea

A negatív oldalon viszont ott fityegnek azok a játékosaink, a már emlegetett Remy (mondjuk ő legalább betalált) és Falcao mellett, akiktől egyrészt nem ezt várnánk, másrészt egyre kétségbeejtőbb egyre tovább nyúló vesszőfutásuk. Míg Falcao és Remy esetében mondjuk ez akár a meccshiányosságnak és a túlzott akarásnak is felróható, azért minden esetre bosszantó, viszont JT és Brana mélyülő, cseppet sem javuló halmazrendszere az optimistább szurkolók arcára is hamiskás mosolyt csal. Lehet egy ilyen találkozót egy többszörös PL és BL győztesnek nem komolyan venni, az elvi elégségest beleadni a közösbe, és nem úgy hajtani, mint egy ifi, aki a kezdőcsapat vagy annak környékére hajt, de egyrészt nem akkor, mikor a szezonban még alig akadt jó meccsed, másrészt nem mutat túl jól, ha egy harmadosztályú figura, akik közül random bármelyik csak akkor látott utoljára tízezernél több nézőt egy stadionban, mikor bekapcsolta a tv-t, úgy etet meg, hogy az szégyellnivaló.

Mi is ilyen fejet vágtunk hozzá
Mi is ilyen fejet vágtunk hozzá

A kiegészítő emberek, mint Mikel vagy Baba (istenem ilyen hülye nevet, azért is Rahmannak fogom hívni ezek után) hoztak egy jó átlagost, Mikel még helyenként cifrázta is, mikor megesernyőzött és szanaszéjjel szopatott Ramiressel egy helyi erőt, de semmi extra – ennyit elvárnék azért Terry vagy a szerb, lekonyuló csövű tank esetében is.

Következő megálló Stoke-on-Trent, Begó egykori csapata, a Chelsea tehát ismét idegenbe megy, lehetett volna rosszabb, jobb nem sokkal, szerintem a Stoke pont jó ellenfél, mivel a következő forduló két húzós PL meccs, a WHU (A) és a Pool (H) közé esik, nem bánom, hogy nem egy pörgős, immár negyedik körben lévő kicsi, vagy egy MU-Arsenal-Pool féle nagycsapat jön szembe ott, pláne, hogy idegenbe kell menni. A legutóbbi döntő már biztosan nem ismétlődhet meg, lévén a Spurs számára ez a kör volt a búcsú, meg Flamini, én azért bízom benne, hogy a másik csapat – azaz mi – még ismét eljutunk odáig. Nem egy nagy hadjárat már a Stoke után. Még 16 csapat van versenyben, a következő kör után már csak nyolc lesz. Talán nem lövök nagyon mellé azzal, ha azt mondom, rá kéne menni.

Kedvencek temetője
Kedvencek temetője

S ha már a csapat felemás volt, meg ez a poszt címe is, akkor legyen a poszt is felemás, mert rettenthetetlen úr az idő, nélkülözésének céljának a céljából pedig egyben beharangozzuk a hétvégi fordulót is. Egy elég szar túra vár ránk, merthát José még nem győzött a St James’ Parkban bajnokin. Ha a woodoo Pardewhoz volt köthető, akkor nyert ügyünk van, az ősz mágus idén már megint elvert bennünket, de mert a Newcastle van olyan formában, hogy most még ez a Chelsea is legyőzze. Mi legalább már felszálló ágban vagyunk, de ők… Ha már fentebb a CoC-ról volt szó, hát McClarenék épp otthon estek ki a Sheffield Wednesday ellenében, méghozzá nem egy kifejezetten B csapattal. A Hawthorns után újabb szenvedős helyszínt rázhatna le magáról a csapat, no meg folytatnánk a győzelmes sorozatunkat, és a felzárkózást a tabellán, egy esetleges győzelemmel, szóval na, hát igazából jó lenne szétcsapni végre a vonalkódosok között.

Namost ismerve a másik, nevezzük szokásnak – tehát szokásunkat, valahogy az ilyen überszar formában leledző, saját fingjuktól is kidőlő csapatok ellen szoktunk rendre betlizni, így függetlenül attól, hogy országos kettes a meccs, úgy benne van egy langyos X, mint egy megsemmisítő 0-4 után McClown menesztése. A barcodes idén még nem nyert meccset, ráadásul tele vannak sérülttel, és hát na, hiába is néz ki jól a nevek alapján ez a csapat, a helyzet azt mutatja, hogy csak az nem rúg beléjük a szezonban, aki nem akar. Igaz azért, hogy az Old Traffordon hozták az eddigi pontjaik felét (1), és hát a csudaarsenal is csak egy Coloccinivel volt jobb náluk, védhető eredmény a Saints elleni döntetlen a nyitófordulóban, és mostanság a Swanseatól vagy a mindenkinek (legalább) két gólt verő WHU-tól (az is vicc, hogy eddig a kalapácsosokat csak 1 csapat tudta idén legyőzni, ők viszont kapásból kétszer, mert a PL után a Leicester kiejtette Bilicséket a ligakupából is, pedig már meccseltek idén a City-Pool-Arsenal trióval), de a hazai Watford elleni bajnoki, vagy a tegnapi Sheffield elleni szintén hazai zakó már nehezen védhető.

Valamelyiküknek végre fel kell venni a vörös inget, és elkezdeni meghalni a csapatért
Valamelyiküknek végre fel kell venni a vörös inget, és elkezdeni meghalni a csapatért

A mérkőzés igazi érdekessége, hogy ismét nélkülem fogjátok végigizgulni itt, és hát ez már legutóbb az Arsenal ellen bejött, nem?! Na jó, persze csak csendesítem itt a feszültséget, bevallom őszintén, nagyon tartok a meccstől. Normális esetben a Newcastle az, akikkel szemben már jó ideje szezononként legalább 3 pont mínusszal számolok, de ahogyan már kénytelen voltam ellőni párszor: most nem nagyon fér bele a bukta, amennyiben komolyan gondoljuk a címvédést. Mert akkor – főleg az ilyen – gödörben lévő csapatokat be kell takarni, mint orosz sztyeppét a hóvihar. Ergo saját magunknak csináltuk, de a szezonban a Newcastle is fel kell, hogy kerüljön azon csapatok listájára, akiket oda-vissza kívánunk elintézni. Utoljára, mikor így tettünk, a kezdőnk így nézett ki: Hilario, Belletti, Ben Haim, Alex, Bridge, Ballack, JC, Mikel, Essien, Sweep, Kalou decemberben a hazai meccsen, és így májusban, idegenben: Cech, Ferreira, Carvalho, Terry, Bridge, Ballack, Mikel, Essien, Drogba, Anelka, Malouda. Ha valaki a nevekből nem jött volna rá, 07/08-as szezont írtuk épp, én még épp pályakezdőként öt számjegyű nettóért güriztem, a Chelseat az ork, Avram ‘Jóhaver’ Grant vezette a második helyre, és két bukott kupadöntőbe, leigazoltuk Ivanovicsot, a szezon pedig olyan csodákkal áldott meg bennünket, mint a Middlesbrough-Manchester City 8-1, vagy a Portsmouth-Reading 7-4, Spurs-Reading 6-4. De volt ott Wigan-Blackburn 5-3, Pool-Derby és MU-Newcastle 6-0, a szeretett Chelsea pedig ebben a szezonban tudta összehozni azt a csodát, hogy a 38 forduló alatt mindössze két meccsen tudott 2 gólnál többet rúgni (és abból is egyen a Villával játszott egy 4-4-et). Ja, és nem mellesleg a MU csúcsán pörgő CR-rel SAF zsebre vágta a PL+BL kombót.

Nosztalgiából ennyi talán elég is, a lényeg, hogy most úgy kellene odamenni, hogy ütjük őket, aztán mindezt komolyan gondolva hinteni negyedóránként egyet. Olyan csodával nem álltatnám magam, hogy clean sheet, viszont remélem Hazardot sikerült felpiszkálnia az FA-nek annyira, hogy látunk végre egy Ázár-showt, a srácra ráférne egy jóféle mesterhármas, no meg a csapatra is a lőtt gólok, mert Costa nélkül jelenleg sem Remyvel, sem Falcaoval nem látszik túlfűtöttnek a csatárposzt. Remélhetőleg viszont felállhat végre az Ázár-Oscar-Pedro támadóhármas, amiből viszont szívmelengetően jó dolgok néznek ki, főképpen annak tükrében, hogy egy sorral hátrábbról Fabregas újra elkezdte tolni az asszisztokat. Ramires Walsall elleni remeklése ellenére remélem a kezdőben nem látjuk viszont, de legalább most bizalommal tekintek a padra, ha ott fog ülni, Ruben és Kenedy mellett. A védelemmel nagy gondban vagyok, de főleg azért, mert nagyon szurkolnék már a két jómadárnak, hogy végre maguk mögött hagyják ezt a szerencsétlenkedést, de a formák miatt én mégiscsak az Ápi-Zouma-Cahill-Rahman négyessel állnék neki a meccsnek.

Ez az ember meg nem normális, de legalábbis JM a szövegírója, vagy fordítva:

(a Kosc-eset magyarázatnál konkrétan visítottam a röhögéstől)

A mérkőzés esetleges diadala ismét egy strigula José és a Chelsea históriás könyvében, lévén ez lehet a portugál 200. győzelme a (két regnálású) Chelsea karrierjében – mindössze a 306. mérkőzésen. Mire eljutunk a kezdő sípszóig, tudni fogjátok (én meg majd utólag), hogy a City vajon belebukik-e Pochettinoékba a WHL-en (nem fog), a lényeg, hogy mi nyerjünk, mert nagyon kellenek a három pontok, és ez tényleg megint egy mikor-ha-nem-most alkalom. Megint előhozom a népszerű kérésem: nem érdekel, hogy hogyan, csak legyen meg. Jó hétvégét belétek, szurkoljatok szépen, míg én húzom az igát a távoli német dűnéken.

/mivel tegnap nem jött be a blog, és a szerk felület sem, az időhatározókat kéretik úgy kezelni, mintha a poszt tegnap este már ki lett volna lőve – kösz, gépház vége/

 • Magyari Ábel

  Ez nem allapot hogy van egy olyan jobbvedonk akit az akademiankrol kiselejtezett jatekos forgat meg folyamatosan… sajnos a posztot meg nemvolt idom elolvasni , de iva az egyik legmagyobb problemank , hiaba nincs meccsdonto pozicioban…

 • thiemecsaba

  Azért az a nyolc évvel ezelőtti középpálya eléggé veretes volt! 😀 Ha most egy olyat tolnál fel mondjuk az arsenal ellen, szerintem Casorla és Remsey simán önszántukból lesétálnának a pályáról :))
  Viccet félretéve, láttuk(és tudjuk!) a potenciált a csapatban! Kellettek ezek a felhozó meccsek, olyan volt az egész, mint elkésett előszezoni meccsdömping. Egyre jobban azt veszem észre, hogy JM meri a fiatalokat is használni. Remélem ez hamarosan a PL meccsekre is jellemző lesz. Viszont a hátsó alakzattal kapcsolatosan még mindig eléggé tanácstalan vagyok. Két biztos pont van, Hápy és Azpi… Azt mondom, játszodjon Baba szélen, középen meg mehet JT is.

  • “Azért az a nyolc évvel ezelőtti középpálya eléggé veretes volt! 😀 Ha most egy olyat tolnál fel mondjuk az arsenal ellen, szerintem Casorla és Remsey simán önszántukból lesétálnának a pályáról :))”

   Ezen gondolkodtam már én is, hogy ha felállnánk egy Ballack-Mikel-Essien csodadudatrióval, akkor nem csak Cazorla és Ramsey sétálna le feltett kézzel, de egy ilyen Paulista mit kezdene egy Drogbával, akitől Senderos még most is rémálmokat lát éjszakánként? 🙂

   • thiemecsaba

    szerintem már rég megkérte volna az FA t, hogy vagy tiltsák el a Chelsea elleni meccsről, vagy ha úgy nem lehet, akkor jöhet egy egész szezonos eltiltás is! :))

   • Endy919

    A 8 évvel ezelőtti volt a kedvenc csapatom , de szerintem a mai futbalban már nem tudna annyira érvényesülni.

    • Endy919

     Mármint a középpálya.

 • kasata91

  Azért a Hazard-Pedro-Costa támadósort nem cserélném vissza a Kalou-Malouda-Anelka trióra.

  • thiemecsaba

   De a védősort szerintem azonnal! Legalábbis a tavaszi felállásra tuti! 😀

   • hát egy jó Carvalhoért most oda tudnék adni most egy valag pénzt 🙂

    • thiemecsaba

     Egy jó Carvalho, JT…és azért Ferreira se volt ám kutyaütő, Bridge meg egy jó átlagos munkásember 😀

     • kasata91

      És akkor a jó öreg Alex-et még ki is hagytad. Mekkora bombákat eregetett szabadrúgásból.

      • thiemecsaba

       háááát…az a több az kb 2-3 volt…és a védőmunkája azért nem volt hibátlan!

       • kasata91

        Mert kié igen? szerintem csere középhátvédnek jobbat aligha találunk. Bár itt van Djilob….. ááhhhh. hagyjuk.

        • Nem is láttad még papit, mi ez a lekicsinylés? 🙂

       • lamps8

        Ancelottinál konkrétan hibátlan szezont futott, ezt sokan elfelejtik. Én imádtam.

        • Sokan azért szerettük, mert ő is egy jó értelemben vett állat volt, és akárcsak Zouma, a dögtest ellenére mozgékony, gyors, és jó volt “földön” (jól csúszott be). Sajnos a sérülékenysége (asszem 1 szezonja volt, ahol nem kellett comb vagy lágyék miatt legalább 3 hónapra nélkülözni) miatt mindig szoptunk vele.

         • lamps8

          igen sajnos sérülékeny volt, de azért a 2 thundrbolttal bevéste magát az emlékezetbe.

        • thiemecsaba

         Sokan elfelejtik, de én nem! Egyik kedvencem volt a robosztus alkatával. Viszont azért nem egy Carvalho, JT szint volt, bármennyire is szimpatikus figura.

      • bele is sérült a felébe szerencsétlen 🙂
       egyébként a figura örökre beleírta magát a Chelsea történelmébe, mert ő lőtte a klub ezredik gólját.

     • Ferreirát imádtam, Paulo zseniális volt, és lojális. Idővel mindenki elfelejtette, mekkora ász, de azért a back-to-back bajnoki címben ott volt ám végig.

 • WudigessBoi

  Mifajta kútya ez?

  • láttál már madarat szemből? 😛
   :))))

   • WudigessBoi

    Csubakkaszerű:)

    • fentebb Kasata nyomott neked egyet 😀

  • kasata91

   Számomra teljesen egyértelmű.

   • :))

   • WudigessBoi

    Igen, őt láttam:)

 • lamps8

  Nagyon adom a Rahman megszólítást, én is ezt használom mióta leigazoltuk, szimpatikusabb.

  Merson, Redknapp, a helyi görög pap, Balázs Pali, Soma mama, mindenki több gólos Chelsea sikert jósolt. ezért lesz egy isteni 2-2. Annyira nekünk áll a zászló, ahogy írtad is, ilyenkor szoktunk megbotlani. Ráadásul a többi eredmény tudatában a nyomás is rajtunk lesz.
  Az Arsenal pontvesztése simán benne van, bár lehet Gabriel jogtalan kiállítása miatt most ők 12 játékost küldhetnek fel a pályára fájdalomdíjként. A City mindig feltörli a padlót a Spursel, most sem lesz ez másképp de reméljük most nem rúghat Agüero mester3mast 11esekből. Lajosban érzek még annyi balfaszságot hogy a tök utolsó Dick haverja által managelt Sunderlandel tol egy sima 0-0át.

  • Frenky54

   Én a”Baba Jaga” nevet használom. Az orosz népmesék kedvenc Vasorrú bábájának a nevét. Kinek a férfi párja a Rézfaszú Bagoly…és ez nem vicc!

   • lamps8

    na elmész a … 😀

    • Frenky54

     A néprajzi kutatások szerint a Vasorrú bába a művi magzat elhajtást alkalmazó nőszemély, akinek a görbe orra tulajdonképpen a női nemi szervbe behatoló görbe kaparó fémeszközt testesíti meg…
     A Rézfaszú bagoly az a férfi orvos aki gyermek “eltevéssel” foglalkozik. A nép nyelvében , ha férfi nyúl be a nőbe azt réz fasznak nevezi.
     Tanulmány a témáról Csíkszeredában megjelenő Székelyföld 2012/7 száma.
     Talán kicsit off volt a téma.

     • lamps8

      sztem nem volt off, kövi összefoglalót te írd légyszíves :D:D:DDDD

 • No jól van drágáim, megelindulok. Vasárnap, mire lefut a forduló, itthon leszek.
  csókol apátok

 • Gabor1092

  Azért szerintem a szánalmas kategóriába tartozik, hogy az Arsenal drukkerek aláírást gyűjtenek, és az alsóház elé akarják vinni az ügyet, hogy Dean ne vezethessen nekik meccset 😀

  • Rammschein

   Akkor senki ne vezessen nekik meccset, ne is játszanak a bajnokságban! 😉

  • Ezt amúgy valaki komolyan gondolja? Nincs az az isten, hogy ezt akármelyik szervezet elfogadja. Ha mégis, akkor indulni fog a szurkolói koalíció Clattenburg, Atkinson és társaik ellen.

   • kasata91

    Apropó (R)atkinson… Ma 18:30 tol gyönyörködhetsz benne

    • Endy919

     Akár mekkora patkány … kedvenc bíróm 😀

 • myheartisblue

  Ideje statot javítani MagicHat-nek!

 • Endy919

  1:3 … lesimázzuk őket végre 🙂

 • Endy919

  Kevin ismét beköszönt 🙂
  És mi feláldoztuk őt Oscarért … jeeez

  • kasata91

   Miért nem Hart véd? Valami info nekem kimaradt ezügyben

   • Endy919

    Azt én sem tudom …de a meccset is csak fél szemmel nézem.

    • WudigessBoi

     A partjelző is:)

   • sajtee

    Pelle azt nyilatkozta, hogy apróbb sérülése van ezért elővigyázatosságból ül a padon.

 • myheartisblue

  @ZenzoLR:disqus kitalálod melyik félistené ez a gyönyörűség? Remélem azonnal leigazoljuk, hogy továbbvigyük ezt a csodálatos vérvonalat 😀

  • Egyértelmű, Terry-é.

  • Endy919

   Kicsi Rami?

   • myheartisblue

    *badumm tss. De én Zenzotol is látni akarom a választ! 😀

    • Endy919

     Aranyos kölyök 🙂 … a sapka alatt szerintem neki is ott a taraj 😀

     • myheartisblue

      jah meg pár borzalmas passz.

 • WudigessBoi

  Végre így Cityt sújtó ítélet…

  • myheartisblue

   Majd várd meg a mai bíró´bá teljesítményét nálunk:

  • acsdav2

   Azért nem közvetlenül abból kapták a gólt. A védő is tisztázhatott volna, ráadásul a kapusnak sincs megtiltva, hogy vetődjön.

   • WudigessBoi

    Nyilván, de ha befújja a lest, akkor tuti nincs gól.

   • myheartisblue

    Ezt most komolyan gondoltad?

    • acsdav2

     Igen. 🙂

     • myheartisblue

      Ezt nem beszólásból mondom, de ilyen helyzet közelébe sem juthatna a játék, ha a partjelző beintette volna azt az orbitális 2 m-es lest ami előtte és az ő felén történt szintén 2 m-el.

      • acsdav2

       Ez igaz. De meg lett volna a lehetőségük utána elkerülni a gólt. Ha mi kaptuk volna ezt a gólt és mondjuk Ivanovic adja el a labdát, akkor inkább rá lennék mérges, mint az asszisztensre, Sztem a City drukkerek is lesznek ilyen korrektek, hogy nem az asszisztensre kenik a dolgot.

       • Endy919

        Azt ott egy kurva nagy les volt … Kevin is hibázott a gól előtt , de azt ott bekellett fújni ! .. lett volna egy szabad kifelé és 0:1-el mennek az öltözőbe.

        • myheartisblue

         Így van. Én sem szeretek bírózni sem a meccsen ahol focizom sem pedig a PL-ben ha nem jogos. De ami szabálytalanság, azt be kell fújni, ilyen szinten pedig pláne.

  • kasata91

   És még egy tiszta les gól. Leszarom azt az 5k-t amit feltettem. Mostmár kapjanak ki a bugyikékek

   • Endy919

    125 eurom van a cityn …basszág segbe magukat … de ha mi nyerünk ,akkor leszarom.

    • myheartisblue

     Az nagyon sok sörnyi pénz Keleti Barátom.

     • Endy919

      2.15-ös szorzónál úgy hogy a City minden éven rommá veri a csirkéket ..logikus döntésnek látszott + hozzá raktam a Wolfsburgot is …

      Sörben meg csak Cseh országban gondolkozok … itthon minimális mennyiségü sört iszok.

      • myheartisblue

       És milyen jól tetted…mármint a söröket!

 • myheartisblue

  Bíróbá,bíróbá! Fújjon jól bíróbá!

 • A best második kapusunk még idén is nekünk van.

  • WudigessBoi

   Belga-napok a WHL-en:)

   • myheartisblue

    Örülnék ha a Citeh is benyesne 2-3 vereséget mostmár, aztán csak néznének mint a moziba.

 • kasata91

  Azért az a kemény hogy ilyen Lamela és Ericksen “kreatív játékos ” lehet a premier leaguben. Ebből a rém gyenge ez a Spursből sem emelkednek ki. Totál középszer.

  • myheartisblue

   Az a kemény, hogy ilyen bagázs vezet a Citeh ellen. 😀

   • kasata91

    West ham?

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   (Eriksent elnézném Oscar alternatívnak)

 • Rammschein

  Kivételesen örülök, hogy a Spurs szétkapja a Cityt… rájuk is ráfér, + ne lógjanak már el. 😀

 • Sirappa

  Én épp dolgozok, közben City szopórolleren…

  Justsaturdaythings:)

 • myheartisblue

  A Spurs úgy néz ki minden idényben, meggyaláz valakit a csirkeólban, most a bugyikékekre esett a sor.

  • Sirappa

   Erik névnap van?:)

  • Sirappa

   vagy minden sárga lapos ember rúg egy gólt:D vagy rúg egy gólt és kap egy sárgát:P

  • Meggyaláz, bugyi, ól…. hmmm

   • myheartisblue

    csirke…*-*

 • YoGeee

  Na még Son is verhetne egyet nekik. 😀

 • salsal

  Demichelist ma úgy etetik meg, ahogy nem szégyellik. A 4. gólnál is tanári volt, először Lamela gyakorlatilag körbemotorozta, aztán még Hartot is feltartotta 😀

  • Hart padozik.

   • salsal

    Igaz is. Megszokásból jött 🙁

 • Endy919

  A sorsolásokat nézve , karácsony környékén ott lehetünk a dobogó környékén lőtávolban .

  • emazohun

   Korábban is, ha marad ilyen a PL

   • Rammschein

    csak ahhoz hozni kell az összes meccset, ami van… nem lehet pontot hullajtani, mint eddig, nem?

    • emazohun

     Nem lesz olyan nehéz
     6 pont lehet a hátrány, ha nyer ma csapat
     Ráadásul inkább a Cityt kell nézni, ami csak 5 pont lehet
     A többiek is simán bukhatnak meccseket

     • Blues555

      Az a baj, hogy bennünk is bőven megvan a botlás lehetősége, nemcsak a riválisoknál.

 • myheartisblue

  85′ Tottenham 4-1 Man City

  Man City set to bid £45million for Mathieu Flamini. 😀 😀 😀

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Lehetünk még bajnokok fáklya!

 • Ha ma nyerünk, akkor ofisöl visszatérhetünk a bajnoki címért folyó harcba.

 • Rammschein

  2. perc… pool már vezet… lmao

  • myheartisblue

   Hát tudod, most a Citeh bukásával úgy gondolták, feltörekvő olajként meg sem állnak a PL címig 😀

   • Rammschein

    A cím a mienk lesz, még ha meg is nehezítettük a dolgot magunknak! 😀 (álmodozni szabad, nem? :D)

  • kasata91

   Leicester is a 12.ben. A következő meglepi az lesz hogy nyerünk a 21st. James’s ben

   • Rammschein

    A Leicester az nem valami kis csapat? x””””””D (irónia level over 9000) 😀

 • kaboca09

  Casorlat kiallitottak a múlt héten, de ma játszik. Piros lap után nincs eltiltás?
  Közben vezet a Leicester

  • Gondolom letöltötte a kupában.

   • kaboca09

    Az lehet.
    Köszi

   • emazohun

    Ez a szabály sztem hülyeség egyébként

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Endy 2 sör, 1.2liter bor meg eddig egy feles palinkam te jossz 😀 (falaztunk reggel)
  Készülni kell a meccsre, mert várhatóan…

  • Endy919

   3 tea , 2 panadol (lázasan fekszek ) 😀
   Várhatóan nyerünk 🙂

   • Rammschein

    Jobbulást! 🙂

    • Endy919

     Köszi:)

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Jobbulást, ést csak 3 Frontin kell a jóléthez kis kisérővel !:) (nyerjunk rajtam ne mulljon)

 • Rammschein

  Na már nem is a bugyikék manchesteri gárda vezeti a tabellát!

  • Endy919

   Minden csoda 3 napig tart 😀

   • myheartisblue

    jah de Arsenal már Arsenal4thCup pozícióban van! Ch4mpions!

    • Endy919

     Fordítani fog a Leicester nyugi 🙂

     • Rammschein

      Hát vagy nem :), de a Villa rúghatna 1 gólt legalább…

 • Blues555

  Chelsea team today: Begovic; Ivanovic (c), Zouma, Cahill, Azpilicueta; Matic, Fabregas; Pedro, Oscar, Hazard; Remy.

  Chelsea subs: Blackman, Terry, Mikel, Ramires, Willian, Kenedy, Falcao.

  • emazohun

   Baba már megint hol a picsában van?Loftus-Cheek?

   • Baba fizikailag állítólag még nem alkalmas a Pl-re, ami hatalmas röhej, mivel már egy hónapja itt rohad.

  • thiemecsaba

   Hm… Remyre és Zoumára számítottam, de hogy Lótusz még a keretben sincs? Szerintem pont, hogy őt kellene kicsit erőltetni!

  • salsal

   Ivanovic….

   • Rammschein

    miatta aggódom én is…

 • myheartisblue

  Remélem Rémy és Hazard nagyot játszik ma majd! Nah meg hogy a védelem stabil lesz. Ha mi lőjük az első gólt, simabb lehet.

 • Rammschein

  Ha sikerülne megnyerni a meccset, olyan szoros a mezőny, hogy 10 ponttal a ‘pool mögött lennénk a 8. helyen… 🙂

  • Ha sikerül megnyerni a meccset, akkor feljövünk 6 pontra, azt meg nem egy embertelen feladat felhozni november/decemberig. Nekünk sikerült 3 hét alatt ennyit leadni anno.

   • Rammschein

    Yep. Remélem Mou is így áll hozzá, aztán már feltuningolta a srácok önbizalmát! 🙂 Már csak Iva agyában kell kutakodni kicsit……

  • Sirappa

   Ez nem teljesen igaz. 4 csapat előttünk van még, aki ma még nem játszott. Saccra a legjobb hely is a 10-12 között van. Gólarányokat nem néztem.

   • Rammschein

    Azt elfelejtettem. 😛 mindegy…akkor sem 15. placc.

 • Szántó szerint valami nincsen rendben a védelmünkkel. Zsenialitása pedig egyből despota érzelmeket váltott ki Juhárból.

 • salsal

  Akárhogy is, ma nyerni kell. Hajrá!

 • Lavid Duiz

  Sziasztok! Szerintem nyerni fogunk. McLaren nem babrál ki José-val. 3-0 ide. Jó szurkolást!

 • myheartisblue

  Zouma szabadja pofás volt nagyon, csak beleértek (szöglet elmaradt) Tapogatozunk eléggé.

 • kasata91

  Eddig Tompák vagyunk mint a kivert lóf@sz….

 • myheartisblue

  Hová lőtte Rémy? Iva első értelmes beadása a szezonban a szélről.

  • kasata91

   Az tulzas azért… Olyan erő volt benne, hogy Rémy vádlijáról a 2. káréjig pattant.

 • thiemecsaba

  Nem olyan rossz az a játék. A Castle felszívta magát rendesen, de lassan alábbhagy a lelkesedés és a lendület, utána meg megesszük őket vacsorára!

 • Endy919

  valaki egy streamet pls … nekem mind szaggat

 • McDennis

  Már megint egy rossz csapat ostoba játékosai csinálnak hülyét ami jó csapatunk kiváló játékosaival…

  • myheartisblue

   sadbutrue

   • thiemecsaba

    az a baj, hogy belementünk egy adok-kapokba, ami elég veszélyes tud lenni, főleg ha beleszaladsz egy eltévedt balegyenesbe…

 • Endy919

  Eddig ez nagyon langyos

  • Sirappa

   NU igen felszívta magát. Ránk ez annyira nem mondható el. Costa faktor hiányzik a csapatból:D

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Na lemeri venni Ivat? (nekem kedvenc de az idei és ezen a meccsi teljesítménye hát ja.)

  • Ki jöjjön a helyére? Nincs szélső védőnk a padon.

   • Endy919

    Rami

    • Rami is pont azt nem tudja, amit kéne ott: szerelni, embert fogni meg beadni.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Épp írni akartam, papíron ő legalább futni tud

     • Ennyi erővel akkor Willian is bemehet oda.

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       Nem is lenne egy rossz ötlet késöbbre ha így marad!

 • Endy919

  Nagyon gyönyörü a szarkák meze.

 • myheartisblue

  ´De miért Joey Barton az NU csapatorvosa? 😀

 • myheartisblue

  Ti is valahogy így nézitek?

 • thiemecsaba

  A bíró is bekaphatna egy méterest faszt!

  • salsal

   Miért?

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Mert a csúnyán nézést is befújta ellenünk, mig nálunk csak csont zenénél van sárga

    • Rammschein

     Ez mostanában nem újdonság…

   • thiemecsaba

    mert nem hajlandó lefújni a keménykedéseket! Ami miatt az ilyen Oscar, Hazard, Pedro játékosok szívnak rendesen.

 • Endy919

  Zouma Iva ?

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Épp megjött a popcorn

   • Sirappa

    Zouma.

 • kasata91

  Bravó gyerekek.eddig se volt benne a támadóinkban a gól. Nemhogy 2

 • Rammschein

  Hát… reménykedtem egy sovány 1:0-ban nekünk, erre hagyják, hogy a csávó ellője…. WTF.

 • McDennis

  Anélkül, hogy leírnánk ezt a meccset, rémisztő hogy milyen átjáróház a védelmünk. Kis túlzással az egészet le kellene cserélni a téli átigazolási időszakban.

 • Rammschein

  Azért az nevetséges, hogy ez az össz-vissz eddig 2 pontot szerző csapat szívat meg minket ott ahol tud….

  • Endy919

   Mondjuk eddig minket csak az Arsenal nem szivatott…

   • Rammschein

    Az meg a másik…

 • Endy919

  Negogy hozzunk a Cityn…

  • Khal Drogo

   Ki nézi már azt…

 • Rammschein

  A hülye kapujuk elé sem tudunk eljutni… nem hogy gólt lőni…

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Pedig azért a Fabre Matic a felelős.

   • Rammschein

    Hát ők ketten ugyanolyan 0 minőségi játékot alkotnak, mint Iva, Terry, Costa meg még akár Hazard is…

   • McDennis

    Matic egy s*ar. Nem is emlékszem, hogy szerelt volna, vagy ha szerelt is ne adta volna el azután rögtön a labdát.

    • Matic rohadt jól megtartja a labdákat, de ennyivel ki is fújt. Mikelt akarom a helyére.

    • kasata91

     Ellenben úgy be bőrözték hogy még máig pörög hogy hol a labda

 • Ezt Iva és Zouma közösen hozta össze… már komolyan hiányzik Dzsilobodzsi, pedig 80%, hogy bukás lesz.

 • Rammschein

  Egyébként ott nem szerelnek minket, ahol nem akarnak… az is sokat elmond…

 • kasata91

  Na kiküldtük a mezeket meg a cipőket a pályára … Bajnokok vagyunk faszagyerekek. Világtalan csapat és félpályán alig megyünk át. Az nem 1 vagy 2 új játékoson múlik. Hol a nagy motivátor josé?

 • Egyébként nem értem, mi ez a nyomorult ködösítés Babával kapcsolatban. Állandóan azzal jönnek, hogy nincs megfelelő állapotban a PL-hez, holott már másfél hónapja a csapattal van lassan, a védelembe meg úgy kéne már az erősítés, hogy arra szavak nincsenek…

  • myheartisblue

   Szerintem őt sem Mou akarta és ezért ott fog megrohadni ahol van. Sajnos.

   • Én elképzelhetetlennek tartom, hogy egy BuLi-ban edződő játékosnak ennyire kihívás legyen a PL a testalkata miatt.

 • Rammschein

  Azthittem már látom a fényt az alagút végén, de csak egy vonat jön szembe, ez kb. ilyen most. :S

 • myheartisblue

  Én az egész problémát Matic és Fabre játékában látom. Egyszerűen nem teljesítik a KVK-s feladataikat. Későn érkeznek vissza, nagy teret hagynak középpen ezáltal minden onnan indul. A passzok a szélra, a rávezetések a középhátvédeinkre akiknek ki kell lépni és kezdődik a zavar. Nem is értem, mit gondol a szerb és a spanyol, hogy ennyicske elég lesz?

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Tavaly amikor ment a játék se hozott többet Fabre, Maticnál került szar az almáspitébe.

 • Endy919

  Akkor Ivat elküldhetjük Maloudazni az ifikhez , Babat elkezdjük játszatni , Lótuszcsík kiszorítja szépen Maticot és akkor talán valami értelme lenne a csapatnak .

  Csakhogy Iva akkor sem kerülne ki , ha amputálnák mindkét lábát …

  • myheartisblue

   Csakhogy a hiba Fabregas védekezésében van főleg sztem.

   • Endy919

    Cescnek nem a fő feladata a védekezés . Nem ezért van a hiperszuper Oscar (akinek megint nem volt egy momentuma sem ), hogy tehermentesítse őt ?

    • Frankón addig ment a tehermentesítés, ameddig Willian is besegített. Így, hogy Pedro gyakorlatilag csak előre mozog, Oscar nem tudja egyedül a védekezést megoldani.

     • thiemecsaba

      Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Matic nem találja a formát, amit az elmúlt szezonban mutatott. S az se segít se neki, se a csapatnak, hogy néha(?) ő is és Pedro is kell biztosítsanak Iva mellett…

      • Ez nem túlbonyolítás. Oscar nem tud egyedül előre-hátra dolgozni, pedig neki kéne összekötnie a középső részt.

       • thiemecsaba

        Levédekezni nem tudjuk a rohanó játékot és megtartani a labdát… Nem mondom, hogy Oscar is nem játszodhatna jobban, de Matic a kulcs. Amíg közvetlen a védők előtt nem megy a szűrés, addig előrébb vergődhetünk…

        • Én nem mondom, hogy nem Matic a kulcs, csak most Fabregas védőmunkájáról volt szó.

         • thiemecsaba

          Annyit kb csinál, mint emnnyit szokott! És te Oscart emeled ki akkor is. Na hozzuk egy kicsit hátrább, akkor meg van két külön csapatrészünk, amit az öregisten se köthet össze. Mert ugye Hazard nem lehet középen is és szélen is egyazon időben.

          • De pont ez a lényeg. Fabregas védelmi munkáját eddig Oszi és Willian látta el. Oscar a másik brazil támogatásával megkapta a teret az előre-játékhoz. Most, hogy nincs támogatás, az összekötés sem megy annyira.

          • thiemecsaba

           Elbeszélünk egymás mellett, ennek így semmi értelme!

          • Kb. azért, mert egy oldalon állunk.

          • thiemecsaba

           Közben jön a megváltód, majd meglátod hirtelen, hogy feljavul Oscar és a csapat játéka…vagy nem!

          • Nekem aztán nem a megváltóm. Az érkezésével max masszívabb lesz valamivel a középpálya, ami kell is, mert buszozik a Castle.

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Pedig engem Pedro pont a védö munkályával lepett meg!

      • Pedro jóval többet van elől, mint Willian volt, csak ez nem látszik, mert gyakorlatilag el sem jutunk Krullig.

 • Szántó: A Chelsea miért nem rontott rá a Newcastle-re?

  Baszki, ez a tag a bolygón él?

 • kasata91

  Csak be ne küldjék Falcaot megváltónak mert elbőgöm magam

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Akkor veszünk 100as zsepi közösbe?

  • Nem tudom Rémy mitől jobb.

 • Lavid Duiz

  Háát, a 3-0 -ás győzelem előrejelzésem mehet a kukába…. Bár, győzni még győzhetünk.

 • Endy919

  Meseszép beadás volt ismét Iva 🙂

  • myheartisblue

   *Fabre.

   • Szerintem másikra gondolt, mert Fabréé tűpontos volt.

 • kasata91

  A bajnoknak így kellene játszani a kieső jelölt ellen… És nem csak a 2. Félidőben. Szeretjük szopatni magunkat

 • Rammschein

  Kéne hamar egy egyenlítő gól minimum, különben gáz lesz… :S

 • myheartisblue

  Nem értem, h. Hazard miért annyira Azpinak készíti ki a labdákat, ha az arról a feléről nem tud beadni, csak egy gyatra visszapasszt. :@

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Na bemeri dobni Mou 70. perc elött Kenedyt vagy Flakkaóval bohóckodik?

  • Endy919

   Szerinted?

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Kérdés egyben a választ is rejtette 🙂

  • Egyik se, Williannal bohóckodunk.

   • Endy919

    Jön Falcao is

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Meg Falcao is jön

 • Endy919

  No balls!

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Várjá ha lehozta Matic Cahill kettőst akkor too much balls:D

   • Endy919

    Oscar , Remy kettos fog lejönni

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Akkor jogos a felvetésed 🙂

 • Endy919

  Ok. kikapcsoltam.

  • Tévedtél, van balls, Matic helyére jött Willian.

   • Rammschein

    Az lehet, de engem már nem érdekel most két besz-pott gól után, nálam akkor van töke Mou-nak, ha Loftus-Cheeket kezdeti…

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Aminek minden előzméne megvolt aztán ja.

     • Rammschein

      …hát ja… úgy látszik, ha Mou nem a szokásost kezdeti, még lehet kitör az AVB féle öltöző anarchia is…

 • Egészen hihetetlen, hogy szinte 100-0 labdabirtoklás mellett is sikerül betorkolni.

 • Rammschein

  Én most kapcsoltam ki, ne haragudjatok, de én ezt nem tudom tovább nézni!…. :@ Az idegbajt elteszem későbbre.

 • salsal

  Igazából Mou még sohasem tudott nyerni hazai pályán a ‘Castle ellen, szóval ez miért pont most változna meg, egy ilyen szar formában lévő csapattal..

  • myheartisblue

   Reménytelen szépítés, de azért legalább megpróbáltad.

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Szopjál f*szt Archer! Ja az más, de ugyanúgy kezdtek az eddig semmit muatotó játékosok, meg is van az eredménye.

 • Sirappa

  Shit just got serious…

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Too serious!..

 • McDennis

  Igazábol jobb ha felkészülünk egy liverpoolos 8. Helyre a bajnoksàgban :/.. bàr tudom az most előkelőnek szàmítana

 • Rammschein

  A remény hal meg utoljára, de kezd télleg elpatkolni….

 • Ez a mostani csapat még AVB telét is alulmúlja.
  Érdekes lesz, ha a bajnokcsapat edzőjét állítják fel először…

  • Rammschein

   A probléma az, hogy a legnagyobb forrása a játékosok, utána jön Mou.

   • A probléma az, hogy nagyjából cseszünk bármilyen reformot végrehajtani. Terry kikerült, amivel csak gyengültünk. Iva és Matic hullaf.s már másfél hónapja, de minden meccsen kérdés nélkül kezdenek, közben RLC meg Baba szépen sorvadoznak. Csesztünk szerezni egy normális 10-es tkp-t, meg egy normális középső védőt.
    Ezeknek isszuk most a levét.

    • Rammschein

     Terryvel nem gyengültünk, többivel egyetértek.

     • Terry kivételével szvsz gyengült a védelem összhangja. Cahill és Zouma között fele annyi összetartás nincs, mint akármelyiknek volt a captainnal.

      • Rammschein

       Szerintem az összhang eddig is lóf-sz volt tavalyhoz képest, azért kapunk ennyi gólt is… Terry meg még lassú is mindezek mellett… a többiek csak szimplán sz-rok, már bocsánat…

       • Aki a védelemben van, kb. leginkább azért szr, mert lassú és nem tud embert fogni. Terry kivételével semmit nem erősödött a védelem. Jó, hoztunk egy cs-t a 9 emberes Arsenal ellen, de ennyi.

        • Rammschein

         Lényeg a lényeg, rohadt nagy szarban vagyunk. 🙁

    • Sandic

     Djilobodjit még nem is láttuk, szerintem már semmit sem vesztenénk ha egyszer a kezdőben látnánk. Aztán van még valahol nagyon távol egy Kalas is. Anno valamikor a Liverpool ellen jól tolta. 10-esnek meg ki lehetne próbálni Traorét, én az ifik mellett vagyok inkább, nem a drága igazolásoké. Lassan Pedro is kezdi felvenni a csapat “ritmusát”, úgy néz ki ő sem váltja meg a világot, szóval tényleg nem tudom megéri e kidobni csomó pénzt új játékosokra. A fiatalokban legalább ott a bizonyítási vágy.

  • myheartisblue

   Ezen én is gondolkodtam, de milyen gáz lesz, ha Mourinho, ugyanúgy távozna mint először. Az nagyon szomorú. Bár én hiszem, hogy nem Mou-val van a gond egyedül.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Úgy érzem, most nem fogják, de Abra aláb*szhatna a játékosokkal eggyütt, hogy az állásotokért küzdjetek

 • Gabor1092

  De legalább ez a szezon is bővelkedni fog a rekorddöntéseinkben. Bár igaz hogy negatívakban de hát ez van. Nem értem hogy lehet még a csapatban Iva kezdő, holott a szezonban értékelhető teljesítményt szerintem nem nyújtott még, de ez szólhatna jó pár ember neve mellett is.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   “Biztonsági felállás”

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Kenedy meg eltünt, minek is egy kapura veszélyes játékos ha ott van Willian?

 • Édespcsám Ramires…

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Jön Ramires Oscar helyett, Mou elkönyvelte a vereséget.

 • Gabor1092

  Szopunk 2-vel, erre meg jön Ramires, ez aztán a tökéletes húzás…

  • Nem, az az lett volna, ha Mikelt beviszi Fabre helyére.

 • myheartisblue

  és lehozza Oscar-t aki a legjobban akart és jön Rami. Te jééézuskrisztuslucifermáááira hát ilyen nincs.

 • thiemecsaba

  Ramisten mekkorát tolt!!!

 • Na, ki szólta le Ramirest?

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Azta kurva, Rami megtalálja 3 évvel ezelötti önmagát?

  • Sirappa

   Még egyet kell rúgnunk…

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    *legalább

   • myheartisblue

    mikor láttunk utoljára 10 perces comeback-et a CFC-től?

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Szerencsére régen volt rá szükség

    • Rammschein

     rég…

 • babence

  uramisten 😀

 • Hazard még tovább tolja, visszamegy az időben…

  • Gabor1092

   1-et passzol és ziccerbe hozhatta volna Pedrot

 • myheartisblue

  Ratkinsonnak biztos rokona Mbabu mert SEMMIT nem fuj be neki. SEMMIT!

  • kasata91

   Szerintem lehozta a meccset 0 szabálytalansággal

   • myheartisblue

    Lehet, pedig 2x min. fújhatót lökött a bíró előtt.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Szereti az érett egzotikus nőket ne itéljük el!

 • Sirappa

  Pedro baszd meg, mit, ha ezt nem!

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ha nincs szerencséje azért látszik, hogy mégsem ő lesz a megváltó a jobb szélen 🙂

 • Na csaba, tessék.

  • thiemecsaba

   Nagyon ad neki a gép, már ami a potyákat illeti. Mindettől függetlenül játékban nem látom a fellendülést…

   • Gólt lőtt, most meg majdnem adott egy gólpasszt, labdát meg
    szinte nem is veszít. Nem tudom, mi a gond vele.

    • thiemecsaba

     Egy kis kreativitás kellene a részéről, semmi egyéb. Talált egy gólt, amiben legalább annyira benne volt Ramires és Krul. Volt még egy majdnem gólpassz, ami azért alapelvárás kell, hogy legyen, hogy fix helyzetnél berúgja a labdát kb a 11es pont és az 5ös vonala közé! Ott a baj, hogy összejátékban, folyamatos játékban csak az alibipassz megy még ilyenkor is. Védekeznie meg gyakorlatilag nem kell ebben az esetben….

     • Elég szigorú vagy vele. Ha Hazard hoz egy ilyet a végén, már tapsikolunk, hogy mekkora klasszis.

      • thiemecsaba

       De nem, most nem Hazardról beszéltünk, úgyhogy semmi értelme a megemlítésének! De, hogy kicsit tovább menjek, Hazard nem csereként lett bedobva, frissen, új taktikai utasításokkal a támadósor mögé labdákat osztogatni, kb 0 védekezési feladattal…

       • Jó, de ha ugyanezt ugyanígy leteszi, amit ma Willian, akkor nem azt kapja, hogy potyafaktor meg alapelvárás, hanem hogy mekkora übermensch meg megmentő. Most felesleges így lehúzni megint, csereként beállva mentett meg minket a porrá égéstől, plusz most már társgólkirály a csapatban.

        • thiemecsaba

         Mind azt szeretnénk, hogy a csapat jobb legyen! Legalábbis vagyok olyan merész és ezt feltételezem. Na most ha nem próbáljuk meg ezeket a dolgokat így kibogarászni, semmi garancia arra, hogy kövi meccsen az ellenfél kapusa mellényúl egy szabinak… Ergo, ha nem alternatíva a támadások felfrissítéhez, új lehetőségek megnyitásához, akkor kövi alkalommal nem őt kell behozni, hanem egy másik támadó szellemű játékost, pl Kenedyt.

        • thiemecsaba

         Hazard meg elég sújtalan volt ma, annak ellenére, hogy volt 1-2 jó megindulása is. Viszont vele szemben teljesen más az elvárás, mert tudjuk, láttuk, hogy mire képes. És igen, benne mindig ott van a lehetőség egy villanásra, ami sok esetben feledteti a nem épp sziporkázó játékát. tehát valamilyen szinten felé ez az elvárás, ezért van, hogy néha több pozitívumot kap, ha megvan az a bizonyos villanás, ami pontot/pontokat ér.

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          Én inkább azt mondanán, hogy Hazard a leggyengébb formája mellett is kulcs a támadásainknál, ami nem épp dicsérett Mou féle variációkra-cserékre.

         • De pont ez az. Mikor lesz az, hogy Willian egyszer minden keserű szájíz nélkül megkapja a gratulációt? Tegnap a semmiből mentette meg a seggünket, végig labdabiztos volt, de ez sem elég ahhoz, hogy elismerjük teljes mértékkel mindazt, amit letett a meccsen, inkább csak abba megyünk bele, hogy mi az, amit még letehetett volna.

          • thiemecsaba

           Ismét csak egy részletet emelsz ki abból, amit írtam. Vagy egy fél mondatba kapaszkodsz, vagy egy szóba! Én így nem folytatom a beszélgetést, ha nem vagy hajlandó normálisan értelmezni az egész szöveget és lehetőleg ugyanarra írni választ…

          • Én nem egy szöveget emelek ki, hanem a vitának a szubsztanciáját, amiről az egész szól. Amit felhoztam. Itt már kezdettől fogva Willianról vitázunk basszus. Hazard csak egy példa, de ha akár Pedro ment meg így minket, már hozsannázunk itt is, hogy mekkora vétel volt ő is.

 • kasata91

  Ez willian special move

 • Rammschein

  EZT MIÉRT NEM LEHETETT KORÁBBAN? :@

 • Rammschein

  na srácok fergie time? 😛

 • Sirappa

  Ramisten:D

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Mondanám, hogy visszavonom a cserékre tett kritikám, de ez annyira röfög, hogy jó hallgatni a szinfóniát.

 • myheartisblue

  Ha ez bejött volna…de Krul még mindig ottvan. 🙁

 • myheartisblue

  Ennyi.

 • kasata91

  Hátul cicázunk bmeg… Nehogy menjünk a győzelemért

 • McDennis

  Ezaz Hazard. Nehogy adj egy pontos passzt mikor fontos lenne..

 • A háttérben az egy tacskó volt a kapu mögött?

  • Lavid Duiz

   Az a reklám táblán fut. 🙂

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  A liga leggyengébb formában lévő csapatával szemben X, na de felálltunk 2 rászámolás után óriás mákkal, ez azért pozitívum vagy nem.

 • babence

  hoztunk egy pontot a cityn! 🙂

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Addig amíg nem jön egy középcsapat ellenünk. 🙂

 • Sirappa

  Benne volt a győzelem, de későn ébredtünk. Viszont jó volt látni, hogy van tűz a csapatban. Be fog érni ez, és nem lesz gond. 8 pont és újabb űzni való vad előttünk. És még a mumuson is túl vagyunk:) Büszke vagyok a csapatra, még ha egy Ramires is hozta ezt össze nekünk;)

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Büszke vagyok egy elég nagy túlzás, 2 mákos gól és gyenge játék 60 percig, az minden de nem amire büszkék lehetnénk. 🙂

   • Sirappa

    Ramires gólja nem mák volt, illetve a második gólnál tipikusan bezavartak a játékosok. Oscar is így rúgott gólt. A kapusnak ilyenkor döntenie kell, beleérnek vagy nem. Nincs korrigálásra idő. Az esetek nagy részében azonban a kapus úgy dönt, hogy a támadó mozgását próbálja lekövetni. De ha mákkal kell foglalkozni, akkor a második gól inkább az, mint az első.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Jogos, de 15ből egyszer találja el így Ramires, míg az ilyen szabadrúgások is 5ből egyszer esnek be kb.
     A lényeg, hogy Mou ugyanúgy azt a szenvedő csapatott rakta fel, amit eddig is, így a fiatalok hiába bizonyítanak ha lehetősegét kapnak.
     Szépet küzdöttek a srácok de az a gáz, hogy talán a liga jelenleg leggyengébb klubbja ellen a meccs végén küzdeni kellett címvédőként.

     • Sirappa

      “Jogos, de 15ből egyszer találja el így Ramires, míg az ilyen szabadrúgások is 5ből egyszer esnek be kb.”

      Igen, ezért van ilyen gólokra szükségem középcsapatok ellen.

      “A lényeg, hogy Mou ugyanúgy azt a szenvedő csapatott rakta fel, amit
      eddig is, így a fiatalok hiába bizonyítanak ha lehetősegét kapnak.”

      Nekem nem tűnt szenvedőnek a csapat. A new castle felszívta magát és ezzel a játékkal nem csak minket, hanem bármelyik nagy csapatot megfogta volna.

      “Szépet küzdöttek a srácok de az a gáz, hogy talán a liga jelenleg
      leggyengébb klubbja ellen a meccs végén küzdeni kellett címvédőként.”

      Egyszer fent, egyszer lent. Ettől függetlenül még mindig a NU-ról beszélünk, ahol még sosem tudtunk nyerni (címvédőként sem).

      Azt hiszem írnom kellene egy meccs értékelést:P

      • Sandic

       “A new castle felszívta magát és ezzel a játékkal nem csak minket, hanem bármelyik nagy csapatot megfogta volna.”
       A következő fordulóban asszem a City ellen játszanak, ha őket is megsz*patják elfogadom ezt a magyarázatot.
       De felmerül a kérdés, mi miért nem szívtuk fel magunkat? Megvárjuk még belépünk a kieső zónába, vagy mi lesz?

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       Azért az első félidőben nem tudtuk konkrétan felvinni a labdát a csatárig 🙂
       Sok sikert a megírásához, én örülök, ha valaki meglátja a szarban a megnem emésztett kukoricát, legfeljebb én is írok akkor egy pesszimístább válasz értékelést. 🙂

  • Doxazma

   Fabregas ücsöröghet felőlem egy kicsit a padon. Ramiresnek most megy és talán a védekezés is kicsit stabilabb lenne. Én is adom amit mondasz, nem vesztették hitüket a srácok ha mákkal ha nem sikerült még kettőt begyötörni.

   • Sirappa

    Fabregas ma is adott egy félpályás passzt, amit Pedrot 1v1-be hozta a kapussal. Arról ő nem tehet, hogy Pedro ezt most elbaltázta.

    • myheartisblue

     De Fabregas arra is képtelen volt hogy Wijnaldum méteres közelébe álljona fejesnél, Iva majd leszúrta őt a nézésével. és milyen igaza volt a szerb lánctalp nélküli tanknak.

  • mohacsia

   Erre a teljesítményre büszkének lenni kb olyan , mintha a kutyád beszarna a szoba közepére, de megdícsérjük, mert legalább utána megette!

  • lamps8

   Örülünk hogy Zenzo hyper-pozitív szemléletét igyekszel erőltetni távollétében is, de azért ez közel sem volt egy olyan teljesítmény amire büszkék lehetünk a körülményeket figyelembe véve.

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  (Ez a meccs és az eddigi bajnokság is bizonyítja, hogy mennyire hiányzik egy alternatíva Oscar és Fabre helyett mint playmaker, de jobb dolog kevesebbet költeni legalább idén mi mutogathatunk a többiekre,és akkor még a védelemről szó sem esett.)

 • lamps8

  Az hogy elvileg lendületben lévő csapatunk így kezdett a morálisan legmélyebben lévő Newcastle ellen az annyit jelent hogy mi is hasonló mélységekben vagyunk még mindig.
  Teljesen érthetelen számomra hogy hazardot miért nem lehet a kurva padra ültetni, tetves nagy nulla amit nyújt eddig a szezonban. Kenedy simán hozna annyit mint ő, ha nem többet.
  A legnagyobb csalódás viszont Zouma volt a meccsen, azt hittem van egy kiegyensúlyozott hátvédünk legalább, hát nem. Egy sincsen.
  Jövőhéten a tetülassú Mané a Bridgen, Branislavnak megint kurvajó napja lesz, mert álmodni se merjünk arról hogy az öreg József leülteti a padra.

 • Blue One

  Édes Istenem…

  “Visszanéztem” a meccset. X-nek még örülhetnénk is, mert 2 gólos hátrányból jöttünk vissza.De könyörgöm ezt a szar csapatot nem tudjuk megverni? Mi a …ért nem tud Mourinho ebben az átkozott stadionba nyerni?

  Erre megnézem a többi eredményt…mondom a city tuti nyer és megint közte 11. Nem kikaptak? És így is hoztunk rajtuk egy pontot, de ennek nem tudok örülni. Pláne úgy, hogy most látom, az a meccs volt az első. És azzal a tudattal, nem voltunk képesek nyerni, hogy ők kikaptak?! Áhh…

 • Blue One

  A mai nap lehetett volna egy nagy forduló pont…(amit már korábban ecseteltem). 2 forduló alatt 6 pontot hozhattunk volna rajtuk. A minket körülvevő nagy média cirkusz most az előnyünkre válhatott volna. Mert a nagy krízisben lévő csapat feljött volna a jól kezdő csapatra. Mi vérszemet kapva erőre kaphattunk volna, ott meg biztos megremegtek volna egy picit a lábak… Nem azt mondom, hogy kikaptak volna, csak azért más mikor kapott gól nélkül nyeregeted a meccseket +10 előnnyel vagy, hogy 2 vereség után mondjuk x a meccs vége 20 perccel a vége előtt…És mondjuk egy bekapott gólról nem is beszélve.

 • kasata91

  Első félidő az mégis mi a búbánatos faszom volt? Az egy gusztustalan alibi szar volt. Egytől egyig mindenkitől.
  A második félidőben legalább beszorítottuk őket.
  Ha ezt 90 percén az csináljuk akkor lehetnek a kulcsjatekosok bármennyire formán kívül, előbb utóbb megtörtek volna vagy tálaltunk volna egy gólt.
  De nem. Mi inkább -2ről fogunk neki sündisznó állást feltörni….
  Az eredményt leszarom. A produkció volt szégyen. Már megint. 2 hét remény után újra ppadlózunk és kezdődik minden előröl

  • lamps8

   és ez huzamosabb időre változni sem fog, ha padlón lévő játékosokkal van tele a kezdő11. Ivanovic, Fabregas, Hazard egyiknek sem kellene kezdeni, de a szentek ellen is ott fognak virítani a kezdőcsapatban.

 • Gabor1092

  Legalább Drogba-nak nagyon megy az MLS-ben, ismét duplázott, 6. meccsén a 7. gólját rúgta.
  A tegnapi meccsre visszatérve, nem tudom hogy miért volt olyan kontrasztos a 2 félidő, míg az elsőben kb a kapujukig nem jutottunk el, addig a másodikban meg szinte csak nálunk volt a labda és passzolgattuk körbe a védelmüket, bár nem nagy sikerrel. Zouma az eddigi kitűnő védőmunkája után úgy látszik kezd beleszürkülni a védelembe, ami nem jó előjel a későbbiekre nézve. Valamit kezdeni kellene Baba-val, hogy “felvegye” a PL ritmusát, bár nem értem hogy több mint 1 hónap alatt hogy nem sikerülhetett ez, amikor tavaly 29 meccsen volt kezdő. Látványosan szenvedünk a szélső hátvédeink felfutásával, Azpi folyton visszateszti a jobb lábára és visszapasszol, ami érthető, mivel nem ez az eredeti posztja, a másik oldalon pedig Iva beadásai mostanában Bosingwai magasságokban vannak. Van még tennivaló bőven amit ki kell javítani, nem tudom hogy a hétközi Porto-i kiruccanás jókor jön-e, de reménykedjünk.

  • myheartisblue

   Az a baj, sok szurkolóval, hogy azonnal pánikba esnek Zouma teljesítménye alapján. Szerintem tegnap egyébként jól és magabiztosan focizott attól eltekintve, hogy egy kapitális hibát vétett amiből gólt kaptunk. Aki rúgja bőrt tudja, milyen az, ha egy egész mérkőzésen koncentrálsz, hajtasz és egypillanatra elveszted a koncentrációt pláne hátvédként, azonnal baj lehet belőle. Figyeltem a fhansziát tegnap, a védelem egyik legstabilabb embere volt. Labdát szerzett, jól adott haza, szerelt és megnyugtatta a hátvédsort.
   Az első gólunk is az ő nagyszerű labdájából indult Hazard-nak.

   A gond inkább az volt h. 2 KVK (Matic és Fabregas) nem látták el kellőképpen a feladatukat (2. gól Fabreé, mert nemh levédekezni, de még megzavarni sem tudja a fejelő játékost) és továbbá az h. nemcsak Iva támadott és akart beadni (kevés sikkerrel) de az az Azpilicueta is, aki a bal felén jobb lábas, és a feladata, hogy Hazard helyett is kell védekeznie. Ha pedig támadott a kigurított labdát nem beadta, hanem egy lövőcselet csinált amire egy csecsemő is rájött volna, h. mi fog történni.

   Zavart Falcao szürkesége, Hazard elveszettsége, Iva is gyenge volt, de legalább akarat volt benne, az a beadása ami az első félidőben volt, amit Rémy berúg akkor az még jo lett volna a meccs szempontjából is.

   • Gabor1092

    Zouma részben valószínűleg igazad van, nem igazán figyeltem a játékát, csak a gólnál figyeltem a hibáját.
    Fabregasról mindig is tudtuk hogy nem a védekezés az erőssége, ezt esetleg úgy lehetne megoldani szerintem hogy vagy feljebb toljuk és egy védekezni jobban tudó játékost rakunk fel akár Mikel, Rami vagy RLC személyeben, viszont akkor ugye Fabre felkerül a 10-es pozícióba, ahol pedig eddig nem igazán alkotott maradandót. A másik megoldás esetleg(?) egy szerkezetváltás lehet, 4-3-3-ra, ahol Matic a védők mögött szerepel, előtte pedig Cesc egy másik középpályás, bár ebben a szisztémában meg nem igazán játszottunk mostanában. Azpi pedig ha beadni akar akkor sajnos vissza kell vennie a jobb lábára, hogy értékelhető legyen, és ezt sajnos mindenki tudja, így azért könnyebb szerelni.

    • myheartisblue

     OH lahlaaaa…Tudod Mou akkor fogja feladni a 2 szűrős játékát mikor mi itt Arsenal szurkolók leszünk…
     Ezért néznék meg egy olyan meccset, mikor IVA padon van, Baba bal, és Azpi jobbot játszik.
     A tegnapi mérkőzést Mikel jobban levédekezte volna mint Fabre. Mounak a cseréivel borzasztó szerencséje volt, annyira vártam h. beakadjon a 3. is, nem így lett sajnos 🙁

     • Gabor1092

      Pedig úgy emlékszem mikor idejött akkor 4-3-3-at játszatott a csapattal, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. Mikel biztosan jobban védekezett volna, viszont előre játékban jóval passzívabb mint a spanyol.

      • Endy919

       4-3-3 …ezt már nyáron is írtam. Akkor egy Matic-Pogba-Cesc középpályát képzeltem el és egy Eden-Bale-Costa támadó triót .
       De most is meglennének rá az emberek . Matic(védekező , cseréje Mikel) , RLC (b-t-b , cseréje Rami ) , Cesc (irányító , cseréje Oscar ) . Elől Eden(csréje Kenedy) , Pedro (cseréje Remy/Traoré) , Costa (cseréje Falcao).

 • Újra itthon, hát, legalább megérte elmenni 🙂 hazajönni nem annyira.
  Végigpörgettem a kommentokat, mert nagyon kíváncsi voltam, ez mi volt már megint. Túlzó optimistáztok itt nekem, de tessék, a City megtett mindent, amit mondtam, szórja a pontokat, mint bolond molnár a lisztet. Továbbra sem reménytelen a címvédés, de ha az ilyen adódó lehetőségeket nem használjuk ki, akkor nyilván nem lehet meg. így is hoztunk 1 pontot a City-n, de hármat kellett volna… 🙁

  Bíztam benne nagyon, hogy ezt a formán kívüli vonalkódos gárdát ütni tudjuk, de benne volt, hogy nem. Hát tényleg nem. Összefoglalót, gólokat még nem láttam, egyedül JM meccs utáni értékelését, és elég beszédes, hogy az első félidőt a Chelsea-s pályafutása legrosszabbjának nevezte, majd beskálázta, hogy egy nullától tízig terjedő skálán adott egy mínusz 1-et.

  Abból kiindulva, hogy megint mindenki mást emel ki hibaként, gyanítom megint sikerült csapatként szarnak lenni. Az meg egyszerűen nem állapot, hogy lassan számolatlanul szedjük a gólokat.

  Meccsnézés nélkül, a 2-2 a newcastle ellen nem rossz eredmény. 0-2-ről visszajönni nem rossz dolog. Viszont a körülmények miatt hiába nem rossz, de kevés. Hiába, hogy a NU a MU-t is megfogta, meg majdnem az Arsenalt is, kellett volna legyen bennünk annyi akarat, hogy lenyomjuk őket.

  • lamps8

   Ha megnézed a meccset látod majd, hogy a legszomorúbb az ahogyan elkezdtük ezt a meccset. Teljesen beszarva, ötlettelenül, minden fajta akarást nélkülözve kezdtük el a mérkőzést, egy morális válságban lévő McLaren féle motivátorral rendelkező csapat ellen, csak szerencsénk volt hogy már a szünetben nem vezettek 2-3mal.

   • Nagyjából ezt levágtam az itteni kommenthalomból, meg elég árulkodó JM értékelése is. De amint tudom, pótolni fogom a meccset. Igazából már most megtenném, de a .com-ra még nem került fel az összefoglaló sem, nemhogy a teljes meccs 🙁

    • thiemecsaba

     mindenképp azután érdemes róla beszélni, miután megnézted…vannak dolgok, amik csak jönnek át, ha végignézed.

  • Az első meccs a csapat történetében, ahol Willian és Ramires volt a csapat lelke. Azt hiszem, ez mindent elmond.

   • Az a vicc, hogy egyiktől sem első eset a ‘csodacsere’ státusz, bár tény, az, hogy egyszerre ők ketten legyenek, na olyan még nem volt 🙂

 • Megnéztem az első félidőt, munka mellett egyelőre ennyi fért bele.

  Az első 10 percben én nem láttam semmi megbotránkoztatót, folyt a játék, helyzetek nélkül, azt leszámítva, hogy a Newcastle tényleg nagyon akart, és ami nem ment labdával, azt tolták erővel – a mieink többet feküdtek a 10 perc alatt, mint egy egészséges meccsen összesen kellene, és nem önszántukból. Ráadásul ami fura, hogy az esetek egy részében nemhogy nem fújták be a szabálytalanságot, de még ellenünk fújtak – nem is értem. A labdás támadóinkat (Fab, Ázár, Oscar) egyből hárman támadták – sokszor pedig tényleg tisztán szereltek, Remyt például úgy választották el a labdától, hogy az már-már szégyellnivaló.

  Aztán ott volt a meccs első helyzete, Oscar nagy labdát tol Ivának, aki beteszi, a francia meg 10 méterről mellé pöcizi. Nem azt mondom, hogy az egy 100%-os ziccer volt, de azért illett volna legalább védésre kényszeríteni Krult.

  Viszont érthetetlenül visszább álltunk kb negyed óra múltán, és valahol itt (és talán emiatt) kezdődött a vesszőfutásunk. Amikor a Castle jött a labdával, ahelyett, hogy magasan presszingeltünk volna, Remy a támadótérfél közepéig, a támadótrió meg majdnem a felezőig zárt vissza, míg ehhez képest a védők pedig egészen magasan álltak. Kis területre próbáltuk szorítani a játékot, de ebből lett megint az, hogy Ivanovics mellett asszem Wijnaldum elfutott, és máris ott a fejes Cahill mellől, vagy aztán nem sokkal később a távoli kísérlet Sissokotól. Kirúgásnál is jól láthatóan egy kb 20-25 méteres sávba próbáltuk szorítani a dolgokat.

  1 perc Costázás: az alattomos kis szabálytalanságok nem fogynak. 16. perc, Janmaat bráneren könyökli Ázárt. A bíró még csak nem is fúj. Ha ezt a branyol csinálja, utólag 6 meccs, az tuti.

  A vonalkódos szurkolóknak viszont minden elsimerésem, ezek örjöngtek, tapsoltak mindennek kb, még egy kiharcolt bedobásnak is.

  Cserébe a mi támadásaink lassúak voltak, gyors kontra mint olyan, nem létezett, megálltunk a támadóharmad kapujában, és elkezdtünk keresztbe passzolgatni, míg szépen visszaért mindenki. A hazaiak viszont nem szégyellték az összes saját emberrel megszállni a saját térfelüket. Mi ráadásul ehhez szépen asszisztáltunk, olyan tompák voltunk, hogy Oscar is hiába tolt egy jó key passt Ázár elé, a belgát egyszerűen kiszorították, majd elvették tőle a labdát, kivágták, így az akciónk végül Begónál kötött ki. De mielőtt valaki azt hinné, hogy dícsérem a brazilt, hát nem, neki is csak kb minden harmadik-negyedik kiugratása volt pontos.

  Ázár is elindul belefelé balról, de ahelyett, hogy a kapu felé törne, inkább kifordít jobbra Ivának, aki meg a nézőtérre ad be. (23.p)

  Ivanoviccsal viszont nem tudom, mi lett, mert így 2 hónap után ez már nem fittségi kérdés, ott valami izom, ín vagy valami sérült a nyáron, mert ekkora lassulás, hogy még nagyanyám is lefutja két cekkerrel, pár hónap alatt nem megy végbe indokolatlanul. Lehet tévedek, de szerintem sérülten játszik. Rahman még kap 1-2 felvezető meccset, aztán szerintem Branát hirtelen meg fogják műteni. Persze lehet túlgondolom, de gyanus, hogy csak azért játszik a szerb, mert JM nem meri egyszerre két vezérét is elveszteni a védővonalban.

  Csúnya, de jellemző jelenet a 26. perc derekán, mikor a szögletzászlónknál némi pókfoci után labdát szerzünk, majd nyugdíjas tempóban Cahill, ahelyett, hogy indítana, a tőle hátrébb álló Fabregashoz passzol inkább, aki pedig némi gondolkodás után az alapvonalunktól 5 méterre keresztbe játszik Zoumához, jól megszívatva azt egy pontatlan passzal, a francia majdnem a vonalnál éri utol, indít Fab helyett, aminek bedobás a vége.

  Az első félórában nem sok minden történt a kapuk előtt, de a 28. percben gyorsan kétszer is helyzetbe került a Newcastle. És hogy miért hiányzik nagyon a vezér a védelemből: annyira nincs összhang, hogy ebből lett megint Janmaat előtt a második helyzet: a védőink konkrétan egymásnak futottak… arra meg már nem is mondok semmit, hogy a felezőnél egy bedobásunkból a Newcastlenek lett helyzete. Még egy bedobást sem tudtunk megcsinálni hé.

  Pedronak és Remynek a félidőben kb nem volt értelmes labdába érése. Hozzáteszem, Remy nulla kiszolgálást kapott úgy nagyjából.

  Az első valamire való támadásunk, amit nem lassítottunk le, egyből lövéssel végződött, és Krul ugyan megfogta Fab lövését, de ebből kéne sokkal több.

  A kapott gól az kabaré. Két okból is. Az egyik, hogy tényleg a faszért hoz új szabályt az FA, ha a bírók nem alkalmazzák: az egy jó méteres les volt Mitrovics részéről. A másik viszont nyilván a védőink faszsága, mert egymásra vártak. De, hogy Zouma miért gondolta, hogy jó, ha meg sem mozdul…

  Na hát kb ennyi jutott eszembe, aztán este jöhet a második félidő 🙂

  • myheartisblue

   pont így volt ahogy leírtad. Ámbár Rémy-nek annyira erősen vágta be Brana hogy azt nehéz volt irányítani, de ott én is gólra számítottam.
   A könyöklés csúnya volt, akkor nekem is Costa jutott eszembe, dehát Janmaat a kutyát nem érdekli, tehát nincs is felfujva média téren…

   • Ez már szerintem túlzottan a Brana-irány megint. Én direkt nem is a gólt kértem számon, mert annyira nem volt jó labda, de azért egy csatárnak, aki a Chelsea mezét húzza fel, 10 méterről egy ilyen lőtt passzt illik kapura tenni. Főleg, ha az a célja, hogy a gyengélkedő első számú helyett a kezdőbe kerüljön. Mert Costa helyett nem kevesen tették fel a kérdést – némileg joggal – hogy hát hol van Remy. Hát, tessék, ugyanott, sajnos. Vagy, még ott sem, bár ezt egyelőre nem tudjuk meg. Számomra Pedro mellett ő volt a legnagyobb csalódás 🙁

   • kasata91

    Elsőre nekem úgy tűnt, hogy Remy levenni akarja azt az ominózus beadást, nem kapura tenni. (Amire jó esély van, ismerve hogy az 5-ösön belül szereti 1 négyzetméteren még 3-szor megtolni meg húzogatni és csak utána lőni.)
    És ez szerintem elég jól jellemzi a beadás minőségét. Másrészt jogos amit Zenzo mondott, hogy Chelsea mezben azért egy labdalevétel ne a nézőtéren kössön már ki, még akkor se ha RobertoCarlos lövi be élesen.

 • mohacsia
  • thx! Remélem a nagyok figyelnek. Holland bajnokság ide vagy oda, PL királyság, satöbbi, emlékszik valaki, a nagyjaink mikor csináltak meg egy használható cselt mostanság?

   • WudigessBoi

    Ugyanezt hiányoltam én is hétvégén: mindenki fél az 1v1-től, mint a tűztől.

  • Ezt kiprobalom edzesen 😀

 • Esti emccstol mit vartok? Szerencsere nincs semmi meg akkor sem, ha esetleg kikapnank, de attol tartok X-nel tobbre nem lesznuk jok. A moral szempontjabol viszont nagyon nem lenne jo meg egy leboges..

  • hát őszintén szólva, már nem tudom, mit higgyek. Mert amellett, hogy José eltaktikázta a Newcastle meccset szerintem az első felesben, a csapat fele még mindig formahiánnyal küzd, és sok függ attól, hogy ezek az alapembereink ma éppen milyen napot fognak ki. Ha jót, nem zárom ki azt sem, hogy négyet verünk a portugáloknak. Ha rosszat, akkor meg azt, hogy kapunk hármat, és zörgetünk nullát mellé.

   Morál szempontjából meg… hát szerintem pont nem számít kb semmit egy akármilyen eredmény, úgy látszik. 3 meccset nyertünk zsinórban, helyenként egészen jó játékkal, ráadásul más-más felállásban és más-más területen. Egy nehéz helyzetben lévő mumushoz mentünk, de azzal a tudattal léphettünk pályára, hogy a City akkorát bukott, mint a szar. Ha ennél nagyobb lelki-boost kell, akkor már régen szarban a haza. Ugyanúgy nem érintett meg senkit, mint korábban az a pár csúnya és buta vereség, nekem úgy néz ki. Nevezhetjük ezt valahol profi hozzáállásnak, mert tény, hogy része, de ennyire nem kéne érzéketlennek lenni tán 😐

 • A Porto idén elég jó formában van, főleg otthon, ráadásul mivel mi vagyunk a legnagyobb riválisuk az első helyért folyó harcban, nem hiszem, hogy tartalékolnák magukat. Nem jósolok fölényes győzelmet, inkább egy mákos x-et.
  Ami külön aggaszt, hogy nagyjából esélytelen, hogy LRC, Baba kezdjen, helyettük megint nézhetjük Iváék szenvedését.

  • “A Porto idén elég jó formában van”
   azért a Dynamo ellen elért 2-2 nem ezt mutatja – függetlenül attól, hogy hozzátetted, hogy ‘otthon’, az meg idegenben volt. Veszélyes hely a Dragao, de ha a jobbik formánkat vesszük elő, sima lehet a meccs. Ehhez viszont nem feltétlen RLC vagy Baba kell, illetve nem csak. Azért a BL rutin az mégiscsak BL rutin, én nagy rajongója vagyok Rubennek, de nem biztos, hogy a kezdőbe dobnám a Dragaoban. Az a vicc, ha nyerünk, kb tovább is mentünk, a kérdés már csak az, melyik helyen…

   • Az ukrán kaland csak még egy ok arra, hogy miért kell minden áron győzniük. Az, hogy jó formában vannak szummázva értendő. A BL-rutin az BL-rutin de jelenleg kb. ez szól egyedül Iváék, Maticék mellett és Rubenék ellen.

 • Endy919

  Akkora X lesz ez mint Zenzo optimizmusa.

 • WudigessBoi