Finito

thatsallKész. Vége. Mindennek. A Kijev elleni döntetlen óta azt harsogom, hogy jön egy olyan 5 meccses sorozat, ami eldönti, hogy a Chelsea szezonja szólhat-e még valamiről, vagy megmarad annak, aminek a szezon eleje óta kinéz: egy apró, büdös kis szarcsimbóknak a klub históriás könyvében. Jelentem nem kell megvárni az 5 meccs végét, tegnap végleg eldőlt, hogy ebben a 15/16-os körben a Chelseanek nem kell eredményekkel számolnia.

Mégpedig azon egyszerű oknál fogva nem, hogy ha megfeszül, akkor sem fog elérni semmit. Amennyire adott tavaly a gép, annyira nem ad idén, de elvesz mindent. Mikor már a csapat végre elkezdene kicsit lábra állni, jön Fortuna, a csalfa kurva, és odakoppint az orrunkra, hogy elmentek ti a faszba, barátocskáim, azért nincs ott kolbászból a kerítés, ahol a bab is hús.

Megkockáztatva ugyanis sokatok sűrű és hamari felháborodását, le fogom írni: ez a WHU tegnap, amit lassan hősként tisztel Anglia, nem_volt_jobb_nálunk. Nem fociztak le, nem futottak szét, nem semlegesítettek teljesen. A Chelsea, ahelyett, hogy szépen és lassan, de a kilábalás útján lépett volna egyet előre (akár még egy döntetlennel is), nem, jött az, aki elrendeli a csapatok luck-faktorát a szezonra, és szépen visszafordított bennünket a ciklus elejére. Oda, ahol elkezdtük, a Swansea ellen. Adható, de véleményes kiállítás, ott büntető, itt a lőtt gólunk nem gól. Nem fogom véleményezni a bírói kar ténykedését, mert teljesen mindegy, nem a bírózáson vagy a hiányán fog múlni. Egyszerűen annyira nincs szerencsénk, függetlenül attól, amit ennek ellenére állítotok (jó?)páran, hogy van, pedig nincs, hogy példának okáért miközben hentesek úsznak meg lapok nélkül komoly sérüléseket okozó eseteket, addig a Chelsea a legsportszerűtlenebb csapatok rangsorában is éllovas, három pirossal (és emellett már 21 sárgával plusz egy Costa eltiltással), úgy, hogy mindegyik (emlékezzünk csak Thibaut vagy tegnap Matics esetére, de hát Terry-é is… ahhh) véleményesen erős lapjárás volt, mindenféle komoly felhentelési, direkt sérülést okozni kívánó, duplalábas becsúszás nélküli falt volt.

Mert tegnap a meccs eredményét alapvetően döntötte el ismét az az apró tény, hogy egy félidőt emberhátrányban játszottunk, és a három gólunkból egy lett valóban gól. Kb kétszer két centi híján múlott, és lényegtelen, hogy a labda a hawkeye szerint valóban nem volt bent teljes terjedelmével, vagy, hogy Fabregas tényleg lesre futott-e, mert a sors azt hozta le, hogy márpedig ez így lesz és kész. Ezek tipikusan azok a meccsek, amiket ha nem is büszke játékkal, de behúz a Chelsea, máskoron, különösebb szerencse nélkül is. Viszont amíg a szezonunkat végigkíséri ez a fajta anti-szerencse, márpedig most már egyértelmű, hogy így lesz, felesleges bármilyen elvárást is támasztani a csapattal szemben. Idén a futball jóistene másként keverte a kártyákat. Az 52 lapos texas hold’em lapjai már a kézben, nálunk egy kettes meg egy hármas, az asztalon a flop pedig három ász. Sorunk még lehet a végére, de poker már biztos nem a mi kezünkben lesz.

A kérdés innentől már nem az, felebarátaim, hogy ezt elfogadjuk-e, mert ez tény. A kérdés immáron sokkalta inkább az, hogyan akarjuk, hogyan tudjuk mindezt megélni. Voltak  már rossz, és voltak már borzasztó szezonjaink is, és nyilván lesznek is. A kérdés most az, hogy tényleg el akarunk-e kezdeni a Chelsea életében valami újat, és kitartunk-e amellett a szándék mellett, hogy a kezdeti komoly sikerek után az Abra éra második szakaszába lépünk, és nagy klubokhoz méltón hajlandóak vagyunk-e beáldozni esetlegesen gyenge szezonokat a kitartás, a hosszútávra tervezés, a dynasty-making oltárán.

Mert most van egy edzőnk, aki képes sikerre vinni a csapatot, hiszen megtette már nyolcszor. Van egy edzőnk, aki a világelit része, és még mindig szemtelenül fiatal ahhoz, hogy hosszútávra tervezzünk vele. Van egy edzőnk, aki akkor is megtestesítette a Chelseat, mikor már nem is volt itt. Van egy edzőnk, aki él-hal ezért a klubért, amelynek mi is a szurkolói vagyunk. José Mourinho a modernkori Chelsea alfája és ómegája.

Amennyiben viszont negyed szezonnyi sikertelenség okán kiebrudaljuk a Chelseatől ismét, rövidtávon helyettesével lehet, hogy sikereket fogunk elérni, igen. De a hosszútávú terveinknek reszeltek. És a sokatok által hiányolt-reklamált “fiatalok beépítésének” lehetősége is elszáll Mou lapátra tételével. Mert nincs az az edző a földön, aki tapasztalatlan fiatalok kezébe helyezi a gyeplőt, eredménykényszer alatt. A PL-ben legalábbis biztosan nincs. Sem Ancelotti, sem Guardiola, sem Simeone, sem senki más nem fog így tenni, még ha magát Wengert is hozzuk ide, mert igazolni fog, ameddig Abra pénztárcája elér, Rubenék pedig szinte bizton mehetnek a levesbe, az akadémia utóbbi évek kiemelkedő sikereivel egyetemben.

Tudom, sokatokkal nem ugyanúgy gondolkodunk. Ennek főként az az oka, hogy mi nem ugyanannak a Chelseanek szurkolunk. Nem ugyanazokért az eredményekért, és nem ugyanazokkal az elvárásokkal. Ez nem az én vagy a ti hibátok, egyszerűen úgy vélem, generációs különbség. Ti sokan korotok okán sem szurkolhattatok annak a Chelseanek, amibe én szerelmes lettem anno. A legtöbben már abban a sikerkorszakban kaptátok meg magatoknak a Kékeket, amit még most is taposunk, és amely kétségkívül a klub legeredményesebb korszaka. Ez nem jelenti azt, hogy bizonyos síkok mentén ne értenénk egyet, csak a végcél, és annak sűrűsége közt vannak különbségek javarészt. Mikor én elkezdtem szurkolni a csapatnak, a Chelsea addig javarészt a felsőházba kerülésért küzdött (hat szezonon keresztül vagy 14. vagy 11. lett a csapat). Amikor én elkezdtem követni a csapatot, volt egy nagy ugrás, és hirtelen a dobogó lett a cél. S mikor a ’97/98-as KEK győzelem, majd az Európai Szuperkupában a Real legyőzése után végre felállhattunk a Pl-ben a dobogóra (3. lett a Chelsea), az óriási szó volt. Bennem – mivel az még nálam is erősen gyermekkori rajongás és kötődés – igen élénken élnek ezek az emlékek, viszont ennek fényében elképzelhetitek, mennyire másként élem meg a mai napi sikertelenséget. És persze, a másik oldalon, én is igyekszem a helyetekbe képzelni magam, csak nehéz na. Mert az a dekandencia, ami a csalódott kommenthalmokból árad, az a pocskondiázás, a stílus és hangnem, az a mérhetetlen önsajnálat, a mindenki dögöljön meg életérzés, szűkebb értelemben véve a mindenki, aki szar, lapát, de minimum halál kívánsághalom számomra teljesen idegen.

Richard Westall: Damoklész kardja
Richard Westall: Damoklész kardja

Számomra a Chelsea ideális jövője egy felújított Stamford, egy állandósult, kiváló edző, egy kiforrott koncepció a csapatépítés mentén, és nem pedig a siker mindenáron való hajhászása, a stáb és a fél csapat félszezononkénti kivágásának Damoklész kardjával a fejünk felett.

Ti mit gondoltok?

 

 • Dániel Varga

  Sziasztok! Még egyszer sem szóltam hozzá, de már évek óta nyomon követem a blogot! Nagyon szeretem olvasni, és mindig elolvasom a hozzászólásokat is. Több mint 10 éve vagyok Chelsea szurkoló, és a fiatalok közé sorolom magam. Ez az írás Zenzo nagyon megfogott. Persze én is nehezen látom, hogy szenved a csapat, de én sem értek azzal egyet, hogy küldjük el Mourinhot. Persze meccs közben sokszor megfordult a fejemben, de hiszem azt, hogy kivezeti a csapatot a bajból. Hinnünk kell benne, legalább ezen a blogon, mert ami megy máshol az borzasztó, néha még itt is furcsállok egy két hozzászólót.
  Szeretném megköszönni a blog íróinak az írásokat, hihetetlenül színvonalas, így tovább. Csak idő kérdése és feláll a csapat Mourinhoval! 🙂

 • Közben Melchiot interjú a digin.

 • trueblue05

  “José Mourinho a modernkori Chelsea alfája és ómegája.” Ennyi a lényeg. Csak egyetérteni tudok. Át kell vészelni ezt az időszakot, mást úgyse nagyon tehetünk. Szuper írás, köszi zenzo.

 • Sporttörténelmileg szvsz hatalmas szégyen lenne, ha megint kivágnánk Mout, és így kéne visszaemlékezni a második érájára is megannyi tragikus lezárás után.
  Ezt az évet fogjuk fel úgy, mint a bajnoki cím árát, és Mourinho azon hibáinak utózöngését, hogy mellőztük a rotálást, elherdáltuk a nyarat és gyakorlatilag semmit nem változtattunk a csapatunkon. Őszintén, ezek voltak a portugál legnagyobb hibái, amik ugyan nem az egészért felelősek, de tevékeny részhalmazai a jelenünknek.
  Mourinhonak változtatni kell azon felfogásán, ami minden csapatánál kiütközött, tehát hogy egy kezdőben bízik, és azon csak elképesztően minimálisan hajlandó változtatni. Ez rövid távra jó, és mi most demonstráljuk, hogy miért. Ha ezen túl leszünk, ezt a sebet kell mindenképpen elsütni, mert hiába jövünk ki a gödörből, ha nem változtatunk, rendszeresen vissza fogunk csúszni.

  • “Mourinhonak változtatni kell azon felfogásán, ami minden csapatánál kiütközött, tehát hogy egy kezdőben bízik, és azon csak elképesztően minimálisan hajlandó változtatni.”

   Értelemszerűen, ahogyan a Chelseanek, neki is változtatni kell. Az ő karrierje eddig ugyanúgy arról szólt, mint a Chelseaé, azaz folyamatosan csúcson pörögni, rövid idő alatt a maxra érni, trófeát zsebelni, úgy most neki is változnia kell, és hosszútávra gondolkodni. Megtanulni a krízismenedzselést, hát ugye elég gyorsan, mert most itt helyzet van. Megtanulni az együttműködést az akadémiával, ami egyébként az interjúkból kiindulva jól megy (van a Chelea tv-n egy academy focus c műsor, ott sokat hallani erről, hogy JM – és egyébként a stábból többen, sőt, sokszor a játékosok közül is – megnézik az edzéseket, meccseket, a szezon elején a stratégia kialakításakor ott van a felnőttcsapat teljes menedzsmentje, együtt dolgozzák ki a programot, stb, de idő közben is készek változtatni, JM vagy Holland kéréseinek megfelelően), meg ténylegesen elkezdeni az arra érdemes fiatalok felhasználását.

   • Rammschein

    Ez a gödör pont jó időszak lehetne ahhoz, hogy Mou télleg ne csak az 1. 3 évre koncentráljon, hanem perspektívát váltva hosszabb távon gondolkodjon…elvileg ez neki sincs ellenére, csak picit az egóból kéne vissza vennie egy hangyányit ehhez.

 • Rammschein

  Nem tudok nem egyet érteni veled Zenzo… néha kicsit velem is megszalad a szó már a pocskondiázást tekintve…de azért próbálom visszafogni magam. 🙂 Szerintem egyetlen pozitív dolog van ebben a gödörben (már ha lehet így fogalmazni)… hogy Mou is megtapasztalja milyen az, mert ekkorát még nem esett… most igen… és remélhetőleg többet ezután nem fog. Ahogy írtad, ami tavaly összejött az, most nem, de körülbelül semmilyen szinten, Szerintem a WHU sem volt jobb annyival, csak nekik bejött a mák faktor, meg hogy a morálunk a béka feneke alatt van konstans. Mondjuk érdekes, hogy a meccs és 2. félidő elején a régi Chelsea-t fel lehetett fedezni egy kicsit, de utána elhalt ez a fellángolás és beálltunk valami lagymatag futunk a labdautánra… azt tudjuk már, hogy Mou-val akar valamit a FA kezdeni?

  • Számítani lehet rá, hogy a felküldés és a nyilatkozat megtagadása, plusz a függőben lévő eltiltás végett jó 3-4 meccsre elmeszelik. Ebben benne lehet a Stoke és a Pool meccs is.

   • Rammschein

    Majd telefonál a padra Fariának! 😀 Egyébként, mikor felküldték a segítői elég vehemensen kiabálltak a játékosknak! …

 • Carlo Ancelotti: “Last year they won by a mile, now they are more relaxed. Don’t worry, Mourinho will sort it out. He is the right man.”

 • Endy919

  Szép írás mester. Helyenként hevesen bólogattam , helyenként nem.

  A poszt alján viszont nem szavazok , mert egyik sem opció nálam , legalább is ilyen formájában , mint ami ott látható biztos nem.

  “Kitartás José, és egy távolabbi jövőkép mellett, állandóság, stabilitás, a szezon esetleges beáldozása árán is”

  -normális esetben erre szavaznék , mert ez lenne a jó megoldás , épitse ki José azt , amibe már belekezdett és tiszta szívből szurkolnék is neki. Az elkúrt szezon sem nagyon izgat , jó eleinte azért letudtam tapadni , de ha ez az áldozat kell ahoz , hogy a jövő sikeresebb legyen …ám legyen . DE! mégis azt mondom , hogy részemről inkább menjen , mert ez már nem ő. Nem azt a tökös Josét látom magam előtt , akit ha valaki megsért/beszól neki , akkor porrá égeti a következő nyilatkozatban . Nem azt a Josét , aki vért itat az öltözőben a játékosokkal , akik aztán felszántják a pályát és ha kell , a pokolba is követik a mesterüket.

  Most egy megtört , tanácstalan férfit látok magam előtt , akinek az isten státusza kezd megtörni az öltözőben és az egész kezd átalakulni egy anarchiára , amit már nem tud megfékezni. Nem a média rockstraját látom , hanem egy embert aki per pillanat csak mentegetőzik és bűnbakot keres.

  “Mou kivágása, elég már belőle és a sikertelenségből, új edzővel a szezon kimaxolása, az állandóság beáldozásával”

  – a választ már leírtam feljebb . Nem a sikertelenséggel van a probléma , hanem a tanácstalansággal.

  • “DE! mégis azt mondom , hogy részemről inkább menjen , mert ez már nem ő. Nem azt a tökös Josét látom magam előtt , akit ha valaki megsért/beszól neki , akkor porrá égeti a következő nyilatkozatban . Nem azt a Josét , aki vért itat az öltözőben a játékosokkal , akik aztán felszántják a pályát és ha kell , a pokolba is követik a mesterüket.”

   Tehát most az a gond, hogy ő rá is ugyanúgy hatnak a negatív impulzusok meg a tragikus eredmények, mint rád vagy rám, vagy minden más emberre? Vagy hogy nem rezzenéstelen arccal tűri azt, hogy mélyponton van/vagyunk? Ja, durva, hogy nem fémből van.

   • Endy919

    Nem egyről beszélünk szerintem 🙂

    Persze , hogy nem az a gond , hogy rá is ugyanúgy hatnak a botrányos teljesítmények. Az lenne a gond ha nem hatnának , mert azzal kb azt mutatná a publikumnak , hogy faszomon van az egész , leszarok mindent , mert még négy évig nehéz miliókat keresek . Amolyan Bogardésan.

    A gond azzal van , hogy befásult ,nem látja be vagy nem is akarja belátni a hibáit és fafejűen újra és újra elköveti őket.

    • De te most konkrétan azt rovod fel neki, hogy menjen, mert a mostani mélyponton lévő Mou már nem az a tökös Mou, aki májusban felemelte a trófeát. Ebből áll az idézet bekezdés eleje. Tehát mert nem kezeli ugyanúgy a még sohasem látott mélypontot és mélységet, mint a tabellaelsőséget. És ez a mostani nem tökös Mou nem tud úgy a mélyponton és formán kívül lévő csapatra hatni, mint a tökös Mou a liga legjobb csapatára.

     De milyen hibákat követ el újra és újra Iván meg Fabregason kívül, akiknek tényleg nincs normális alternatívája? És hogy következik ebből, hogy fásult?

     • Endy919

      Eeeeee… már májusban sem gondoltam azt , hogy ez az a tökös José . Az már meghalt szerintem benne Madridban .
      Konkrétabban 2005től-Inter-ig létező Joséra gondoltam.
      A Portós José picit ködös nekem.

      No és a hibák ? Úgy ahogy írod. Cesc , Iva elsősorban. Nincs alternatívájuk ? RLC-t többet játszatni ? Babat végre beépiteni ? És megint visszatérek a nyári átigazolási ablakra , amikor hangoztatta , hogy nem szükséges igazolni. Pedig már akkor is tudtuk , hogy a fentebb említett uraknak nincs cseréjük. Nem ? 🙂
      Továbbá , egy gólos előnynél visszaállás , támadó játékos helyett rögtön becserél egy defenzívebbet , nem mer ráhajtani többgólos előnyre , stb …
      És ezt már Zenzonak is írtam a múltkor. Nem az 1:0-al van a gond , hanem hogy az előny megszerzése után azonnal magunkra húzzuk az ellenfelet. És erre már többször ráfaragtunk.

      Ezekre a dolgokra gondoltam.

      • De ha most a 10 évvel ezelőtti Joséra gondolsz, akkor még annyira sem világos nekem. Tehát te már a bajnokságot nyerő, a bajnokcsapatot gyakorlatilag nullszaldóból felépítő Josét is tökéletlennek tartottad? Így még azt sem értem, hogy miért akarod emiatt elküldeni, mikor a te nézetedben Mou végig töketlen volt, csak akkor ment a csapatnak, most meg nem.

       A hibákról meg annyit, amit alább leírtam. A nyári hibákat szenvedjük most és azt, hogy a klasszisokat kikoptatta a rotálás hiánya. Ez igaz, ennyiben hibázott. Én ezt nem a töketlenkedés számlájára írnám, hanem hogy ő Mourinho. Ilyen hibák mindig is volt. Ezeken kell változtatni idén, ha most hosszabb távra tervez a portugál. Van logika abban, hogy nyomatjuk Fabregasékat, mert játék nélkül soha nem fog visszatérni a formájuk, a tavalyi Fabre meg nagyon kéne a csapatba. Iva detto. Most ne az legyen a prioritás, hogy ezt RLC is lehozza, mert azzal nem leszünk kihúzva. Ez az NB1-ben jó krédó, hogy a falábú külföldiek helyett játsszon magyar fiatal, csak nálunk egy világklasszis van gödörben, akit ki kell húzni.

       Amit írsz a visszaállásról, az sem a fásultságnak köszönhető. Egyszerűen a tavalyi első félévet leszámítva eddig is ezt csináltuk, csak eddig bevált. Eddig nem bszták el a dolgot a játékosok szarvashibái. Bezzeg amikor sorra hoztuk tavasszal az egy gólos meccseket, akkor egy szót sem szólt senki, mert bevált a dolog. Ez ne Mou hibája legyen már.

       • Endy919

        “De ha most a 10 évvel ezelőtti Joséra gondolsz, akkor még annyira sem világos nekem. Tehát te már a bajnokságot nyerő, a bajnokcsapatot gyakorlatilag nullszaldóból felépítő Josét is tökéletlennek tartottad? Így még azt sem értem, hogy miért akarod emiatt elküldeni, mikor a te nézetedben Mou végig töketlen volt, csak akkor ment a csapatnak, most meg nem.”

        A visszajövetele első évében is voltak megkérdőjelezhető dolgok , pl. a bajnok esélyes csapatnak , mely azért jó ideig volt első is a tabellán , addig hajtotta , hogy nem esélyesek , míg végül a játékosok is elhitték és nem is lettek bajnokok.
        A második év első fele az komolyan kifogástalan volt. Úgy használta és arra a keretet , amire valójában képes , csak aztán jött a pofon a WHL-en és megijedt . És ott kezdődtek a problémák.

        “Bezzeg amikor sorra hoztuk tavasszal az egy gólos meccseket, akkor egy szót sem szólt senki, mert bevált a dolog. Ez ne Mou hibája legyen már.”
        Azért olvass vissza pár tavaszi poszt alatti kommentet. Megkockáztatom , hogy te is nem egyszer odaszóltál , hogy ez így nem pálya . 🙂

        De ahogy látom , a töketlen kifejezés nagyon megfogott és nem nagyon akarsz leszálni róla.
        Legfőképp arra értem , hogy nem meri használni a csapat igazi erejét és nem látom azt a tényezőt ami ezt megváltoztatná. És félő , hogy ezt pár kulcsjátékos is megunja és ezért távozni fog.
        És ha a BL netalán nem jönne össze jövőre , az hatalmas kiesés lenne számunkra és nem csak a pénz szempontjából. Mert kétlem , hogy valami nagy név ideigazolna BL szereplés nélkül , mikor már a nyáron jóformán nem tudtunk senkit sem idecsábítani.

        • Az lehet, hogy én is megszóltam, de utólag visszanézve (amit már júniusban elismertem) teljesen logikus volt az, hogy egy hatalmas pofon és a láthatóan fizikailag elég fonnyasztó boxing day után inkább visszatértünk arra, ami Mou legbegyakoroltabb taktikája. Ez ott és akkor ésszerű volt, még ha az egyszeri szurkolót irritálta is.

         “Legfőképp arra értem , hogy nem meri használni a csapat igazi erejét és nem látom azt a tényezőt ami ezt megváltoztatná”
         Miért, mi a csapat igazi ereje? Sajnos jelenleg annyi klasszisunk van olyan holtvágányon, hogy olyan nincs, csak kevésbé gyenge.

         Azért meg nem kell izgulni, mert a BL nélkül nem jönnek játékosok. Jó pénzért mi is akasztunk Di Mariakat meg Matákat.

         • Endy919

          “Azért meg nem kell izgulni, mert a BL nélkül nem jönnek játékosok. Jó pénzért mi is akasztunk Di Mariakat meg Matákat.”

          Erre azért ne vegyél mérget. Az éven van BL , mégis kikosarazott máris játékos amiről tudunk (Koke , Martial , Pogba). Pedig a nagy összeget utaltuk volna.

          • Mi az, hogy kikosarazott? Ezekből hányért tettünk hivatalos ajánlatot, és hánnyal boronált össze csak a média?

          • Endy919

           Ha jól tudom mindháromért mert az ajánlat , a klubjuk elfogadta , de a játékos nem akart ide szerződni.
           Martial a MUt választotta , Koke és Pogba pedig a klubjánál akart maradni.

          • ez max feltételezés, de azért ennek ellenére se röhögtessük már ki magunkat olyannal, hogy Pogba a Juvénál “akart” maradni :))) főleg, miután lelépett Tevez meg Vidal. Egyszerűen csak nagy volt az arc, és senki nem volt hajlandó kifizetni neki valószínűleg azt a heti lóvét, amit nem szégyellt kérni. Sem mi, sem a Barca.

        • “A visszajövetele első évében is voltak megkérdőjelezhető dolgok , pl. a bajnok esélyes csapatnak , mely azért jó ideig volt első is a tabellán , addig hajtotta , hogy nem esélyesek , míg végül a játékosok is elhitték és nem is lettek bajnokok.”

         Remélem ezt valami iróniának szántad, és nem hiszed, hogy ez komolyan így működik.

  • “A poszt alján viszont nem szavazok , mert egyik sem opció nálam”
   Nem kell a melléduma mister, elküldenéd, a többi csak maszlag, szóval bökd csak be nyugodtan a szavazatod :))

   • Endy919

    De nem bököm be pont azért , amit fentebb írtam . Nem azért küldeném el , mert nem nyerünk kupákat az éven .
    Sajnálom , ha azt hiszed . hogy a kupák miatt vagyok Kék.

    • “Sajnálom , ha azt hiszed . hogy a kupák miatt vagyok Kék.”

     Én nem hiszek ezt vagy azt, de ha nem csinálsz úgy, akkor nem is fogja úgy hinni senki 🙂

     • Endy919

      Érdekes meglátásod van. Azért mert leírom a véleményem , amivel szerintem jobb lenne a csapatnak és nem egyezik a te véleményeddel , akkor jó hogy nem divatszurkolózol le .

      Nevicceljünk már Zenzo…

      • az legalább annyira érdekes meglátás, hogy ha valaki leírja a véleményét, és én meg nem értek vele egyet és nem érzem magam egyből meggyőzve, akkor azzal egyben hülyének és esetleg divatszurkolónak nézem a másikat. De most mosdathatjuk a dolgot vagy sem, te egy éve itt “károgsz”, hogy minden szar, és nem leszünk bajnokok, mert leikszeltünk a Sunderlanddel. Pedig mostani állításod szerint akkor még nem is volt gond, csak később, a Spurs meccsnél jöttek a szerinted gondok.

       Én sehol nem írtam, hogy szerintem divatszurkoló vagy, sem most sem korábban, mert nem gondolom így. Azt írtam, hogy nyugodtan bökd be, hogy szerinted JM-nek távoznia kellene, elvégre ezt írod közel egy éve folyamatosan, sőt, jelen állításod szerint már az első évében is “voltak megkérdőjelezhető döntések”, stb. Jó lenne szerintem, ha lassan kicsit összeszednéd a gondolataidat, aztán vagy írnál egy monstre kommentet, vagy egy posztot belőle, mert ezek szerint félre értünk. Én legalábbis már lassan nem tudom követni, hogy mit is akarsz valójában. Most akkor menjen JM vagy se, bánod-e vagy sem, s ha igen, akkor miért is, azért-e, mert nem megy a csapatnak, azért-e, mert sorban buta döntéseket hoz, azért-e, mert elmúlt a nagy motivátor mojo-ja, vagy azért, mert egy megtört és megfáradt öregember, meg ki tudja még….

       • Endy919

        Szerintem érthetően leírtam a véleményem az első kommentemben , ha mégse akkor majd nekiülök és leírom részletesebben .

 • Blue One

  Valakit figyelünk.

  • Endy919

   Ki tette ki ezt a képet és mi az a lista a csapatokról?

   • Endy919

    Ha erről a meccsről valaki szóba jöhet szerintem , az vagy Carvalho vagy Talisca.

    • Blue One

     Igen, nekem is ezek a nevek jutottak eszembe.

    • Én is pont rájuk gondoltam. Mondjuk mivel nálunk itt van RLC, Carvalho már kevésbé tűnik annyira várósnak. Talicska meg nem hiszem, hogy Oscarnál többet hozna.

   • Blue One

    Nem tudom, nem ismerem. Ez a lista azokat a csapatok neveit tartalmazza, akik hivatalosan megfigyelőket küldtek a meccsre.

 • gorkaf78

  Nekem erről az egész helyzetről az a véleményem, hogy természetesen szezon közben ne küldjük el Josét, de ha a csapat nagyon rossz (negyediknél lejjebb) helyen végez majd a bajnokságban, akkor Mou-nak mennie kell. Ha így lesz, akkor nem lehet semmilyen kifogása, a keret egy bajnokcsapaté, ezzel egész egyszerűen nem lehet akkorát bukni, hogy ne jöjjön össze a BL helyezés. Ha igen, akkor az számomra egyértelműen José sara lesz, mert valamilyen okból nem lehet minden játékos egyszerre olyan rossz formában, ráadásul olyan hosszú ideig, hogy elbukjuk a BL szereplést.

  José dinasztiaépítéséről, hosszú távú sikerekről az ő esetében nehéz nyilatkozni, mert ilyet még nem láttunk tőle. 🙂 Igazából nem is tudom, hogy a mai modern futballban van-e ilyesminek értelme. SAF ilyen szempontból különleges, egyedi eset, Wengert meg nem tartom sikeredzőnek, más hosszabb távon egy csapatnál nemzetközi szinten is sikeres edzőről nem tudok.

  • “más hosszabb távon egy csapatnál nemzetközi szinten is sikeres edzőről nem tudok.”

   Mi számít sikeresnek? Ancelotti+Milan? Rafa+Pool? Rijkaard+Barca? Lippi+Juve? Meddig menjünk vissza az időben? Cruyff+Barca? Trapattoni+Juve? 🙂 És akkor csak az 5 évnél hosszabb regnálásokat soroltam fel, ezért nincs ott pölö Pep Barcája. Nálunk meg azt is úgy kell nagyítóval keresni, hogy 3-nál ki bírta tovább…

   • gorkaf78

    Amit írtam a 2010-es évekre értettem. 🙂
    Szerintem a jelenkor (2010-es évek) futballjában egyrészt kiegyenlítődött annyira a nagy klubok közti különbség, hogy egyik sem tudja dominálni hosszú távon még hazája bajnokságát sem (kiv. Bayern), nemhogy a nemzetközi színteret. Az általad felsorolt esetek korábbiak, az edzők szerintem gyorsabban ‘kiégnek’ az állandó eredménykényszer miatt. Nézd meg Kloppot, aki egy szuper edző, mégis váltott, vagy akár a 2000-es évekből Guardiolát, aki gyakorlatilag a sikerekbe fáradt bele (pont az ő csapata volt az utolsó, aki véleményem szerint tartós dominanciát tudott kiépíteni Európa felett). Nálunk két okból is lehetetlennek tartom a dinasztiaépítést, egyrészt a vezetőség állandó ‘türelmetlensége’ a már említett eredménykényszer miatt, másrészt José eddigi pályája, egy helyen eltöltött ideje sem arrafelé mutat, hogy hosszú távon Londonban marad.

    • De ha csak a 2010-es éveket nézzük, akkor már eleve értelmét veszti a dolog. Leginkább azért, mert a legtöbb helyre eleve totál alkalmatlan edzőket iktattak be a dekád utáni váltásoknál, mint Moyes, AVB, BR/Hodgson/Dalglish, Mancini, Tata, Benítez, Seedorf és társaik. Ezektől a tagoktól nem hogy dinasztiát, de egy eredményekben gazdag évet nehéz elvárni. Nem hogy kiégni, még begyulladni sem volt lehetőségük.
     A 2010-es években nem a külső, hanem a belső körülmények teszik tönkre a dinasztiaépítés folyamatait, ezek meg eddig is megvoltak, csak nem ilyen gyakorisággal.

     • gorkaf78

      Akkor nézd meg a topcsapatok edzőit, pl. Mou a Real-nál, Guardiola a Bayern-nél, a már említett Klopp a Dortmundnál: egyikük sem tudott dominálni Európában, huzamosabb távon sikeres lenni. Ha a belső körülményeken Te is az eredménykényszert érted, akkor lehet arra számítani, hogy a foci állandóan növekvő üzleti jellege miatt ez, mármint az eredménykényszer folyamatosan csak nőni fog, ez pedig kiégéshez vezet majd, mind az edzők, mind a játékosok esetében. Manapság egy játékos 50-60 meccset simán játszik egy szezonban, az edzőnek is ugyanannyi meccsre fel kell készülni. Nyáron sincs igazi pihenés, haknizni kell mindenfelé, hogy menjen az üzlet. Pont nemrég olvastam egy jó cikket az origón a topcsapatok közötti különbségek eltűnéséről, linkelem is:

      http://www.origo.hu/sport/focivilag/20151006-mezek-nelkul-meg-sem-lehetne-kulonboztetni-a-klubokat.html

      • De te most mondtál hármat, mert több nincs, és erre alapozzuk, hogy ma már nem lehet dinasztiát alapítani. Milyen huzamosabb időről beszélünk ezeknél? Guardiola még 3 évet nem töltött a bajoroknál, Perezről meg inkább ne beszéljünk, az ő dilettanizmusa már az előző, 2010-es évek előtti időszakban is hírhedt volt, de btw Mou is kapott jó 3 évet. Klopp meg más tészta. Nála eleve lehetetlen volt, hogy nemzetközi szinten domináljon, annyira vízzel főzött a tag. Egy klasszist nem vettek, ameddig ott ténykedett, csak tehetségeket, akiknél már az pozitívum volt, hogy nem köpték szembe, ha dobbantottak.
       Én a belső tényezőket úgy értem, hogy milyen méretű a klub hozzáértése még az edző kijelölése és beiktatása előtt. Mert ha totál laikus ott mindenki, és előkapnak egy Moyest vagy egy Hodgsont BL-győtes edzők pótlásaként, ott nem hogy dinasztia nem lesz, de ha elkerülik a történelmi visszaesést, már az is bőven jó. És ilyen szinte minden csapatnál volt már 2010 óta, ez pedig teljesen a mindenkori dinasztia ellen volt.

       • gorkaf78

        Oké, akkor légyszíves sorolj fel nekem az elmúlt 15-20 évből edzőket, akik legalább 6-8 évig vezettek egy csapatot.

        • Benítez, Moyes, Hitzfeld, Ancelotti, Lippi, Wenger, Klopp, Houllier, Rijkaard akik most hirtelen eszembe jutottak, de ha utána nézek, szerintem találok még legalább ennyit. De egyébként nem tudom, miért az elmúlt 15-20 évből kéred, mikor azt nem is vitattad, hogy addig lehetett dinasztiát építeni.

      • “Akkor nézd meg a topcsapatok edzőit, pl. Mou a Real-nál, Guardiola a Bayern-nél, a már említett Klopp a Dortmundnál: egyikük sem tudott dominálni Európában, huzamosabb távon sikeres lenni.”

       De még mindig ott tartunk, hogy te most kiválasztottál egy nem egészen 5 éves időtávot, ami rendkívül rövid ahhoz, hogy arról beszélhessünk, hogy “huzamosabban”. Már csak azért is, mert nemzetközi színtérről beszélünk, és a BL történelmében volt pár korszakos csapat, mégsem tudott még senki címet védeni. Ergo egy négy éves periódusba max 2 BL cím férhet bele, de még az is ritka, ha végignézed a BL győzteseket. Hosszútávon szerintem legalább 10 éves periódusban van értelme gondolkodni, ott már meg lehet látni a ciklikusságot, azt, hogy éppen nemcsak, hogy melyik csapat, de melyik futballnemzet volt éppen topon. Aztán lehet edzőkhöz kötni a dolgot.

      • Elolvastam a linkelt HH írást. Valahol érdekes dolgokat vet fel, viszont egyetérteni nem tudok vele néhány ponton. Nyilván uniformizálódott nyomokban a top futballban a stílus, de ettől még nem lehet azt mondani, hogy ugyanúgy játszanának, pláne, mikor 40-50 passzra azt mondjuk, hogy hát távlatilag statisztikailag elhanyagolható, pedighát azért ne már, ha az egyik csapat passzol 400-at egy meccsen, a másik meg 450-et, az igenis különbség, ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a 60-40%-es labdabirtoklás “lényegében ugyanaz”.

       Ha ténylegesen ugyanazt játszaná a Real, a Barca, a Chelsea, a MU és a Bayern, nem lenne értelme a BL-nek. De szerintem nem találni két olyan embert, aki azt mondaná, leszámítva egy tök érdektelen, focit hírből is utáló nőt, hogy ezek a csapatok “ugyanazt játsszák”.

       Az a gondolat, hogy az EKG országok mennyire jók a futballban, már más kérdés, az teljesen jogos egy szempontból, de azért arról kevés szót ejt, hogy a világbajnokságokon az említett ’68-06 közt volt 3 brazil és 2 argentin VB győzelem, ami tekintve, hogy 10 VB-ről beszélünk az említett időszakban, a fele annak.

    • De ha egy négy és fél éves periódust nézel, főleg a jelenben, ott nem is lehet tartós bármit kiépíteni. Mint ahogy írtam, fentebb eleve csak azokat néztem, akik legalább 5 évet eltöltöttek adott helyen. Eredménykényszer a top csapatoknál eddig is volt, ezen nem múlik semmi. Na mind1, Cech is írta egyel lentebb, hogy ilyen rövid időtávon nincs is értelme ilyesmiről beszélni, ezt én is tartom.

     JM-re térve meg: az, hogy mi volt eddig, nem sok mindent jelent a jövőre nézve. Körbejárta a top bajnokságok aktuálisan top csapatait. Hova menjen most? Gondolod miután a Chelseavel így vagy úgy végez, majd új kihívásként elmegy a kirgiz nb1-be, és az ottani csapattal nyer majd bl-t? Nála körbeért a kör, ha nem így lett volna, nem jön ide, hanem megy a BuLiba, vagy a PSG-be. Persze ha innen kivágjuk, lehet, hogy ez a két állomás egyike jön, aztán meg hazamegy szövkapnak.

 • Szilveszter94

  Ahhoz nem kell sportszerűtlen csapatnak lenni, hogy sokat szabálytalankodjon a Chelsea, egyszerűen mentálisan kimerült a csapat. Ez pont ennyit számít: a Chelsea ugyanazt csinálná, mint tavaly, csak pont annyival lassabbak a játékosok, ami elveszi az egésznek az élét. Az a támadó, aki tavaly kicselezte az emberét, idén belevezeti. Az a kényszerítő, amiből tavaly annyi ziccer kialakult, idén elakad a védelemben. Az a védő, aki tavaly sallangmentesen szerelt, idén pont lemarad. Stb, stb…

  • gorkaf78

   Ez sztem egy nagyon jó meglátás, visszavezethető arra problémára, hogy José nem szeret rotálni, megvan a fix kezdő 11-e, és ezek az emberek látszik, hogy túl vannak terhelve. Sajnos Mou ilyen, nehéz nála bekerülni egy csapatba, de utána nehéz kikerülni is…

   • “Sajnos Mou ilyen”
    Sajnos?? :DD
    Ez az edző ezzel az elmélettel ~13 év alatt kb 20 trófeát gyűjtött be, többek közt 3 PL és 2 BL, stb címeket. A 4 csapatnál, ahol komolyan edzősködött, 2 PPM felett teljesített mindenhol, teljes karrierje során a meccseinek a 65%-át megnyerte, és csak 15%-t vesztette el. Hm, hm, sajnos… 🙂

    • Szilveszter94

     Nem is az a kérdés, hogy Mourinho tud-e trófeagyőztes csapatot csinálni – azt már számtalanszor bizonyította, hogy tud. Nem az a kérdés, hogy a csúcsra tud-e jutni, hanem hogy ott is tud-e maradni, mert ebből a szempontból viszont elég gyászos a mérlege: amikor a dicsőséges második idényei után nem ment egy másik klubhoz, akkor jó esetben is csak egy sikeres éve volt.

     • Oké, ez tény, de mivel sehol nem volt még hosszú távon, ez inkább csak feltételezés 🙂

      Én mindössze arra reagáltam gorkafnak, hogy mennyiben “sajnos” a dolog, hogy JM így gondolkodott. Nyilván ez egy olyan hadművelet volt, ami arra volt kitalálva, hogy rövid úton, gyorsan. látványos (eredményes) sikereket érjen el. Egy hosszútávú stratégia teljesen más embert kíván, de azt nem tudjuk, hogy JM képes-e erre, valóban. De nem azért, mert nem, hanem mert eddig még sosem kellett ilyet csinálnia. Lehet, hogy végül belebukik, én nem mondom, hogy nem. Csak azt, hogy jelenleg kb ő az egyetlen (de legalábbis egy 2-3 emberes szűk elit tagja) elképzelhető menedzser, akit alkalmasnak találok erre a Chelsea élén.

      • Szilveszter94

       Nem éppen feltételezés: a Chelsea-nél a negyedik szezonjában ugyanez a borzalom volt kibontakozóban, csak akkor még Abramovicsnak nem volt ennyi türelme, a Realnál meg a harmadik szezonja végére annyira kicsúszott a kezéből a gyeplő, hogy jó eséllyel akkor is megy, ha nincs a Chelsea ajánlata.

       Ami a többit illeti: az, hogy valaki nem tud rotálni, teljesen független a képességeitől vagy a stílusától, ezt ki kell tapasztalni. Anno nálunk Fergie sem úgy született, hogy már a babakocsiban is tudott rotálni, a rutin tanította meg neki is, hogy kit, mikor, hová érdemes tenni. A kérdés az, hogy Mourinho akar-e még tanulni.

       • Blue One

        Tudna ő rotálni, csak nem akar. Szereti a stabilitást, azt, hogy a megszokott embereivel játszik.

        • Szilveszter94

         Ideje volna rájönnie, hogy ez nem akarás kérdése… idén már rá van kényszerülve, azért csinálja, de látványosan nem megy még neki. Ráadásul mivel eddig nem rotált, így most jön ki az is, mennyi hiányposzt van a Chelsea-ben, ami azért gáz, ha valaki már harmadik éve edző egy nyitott tárcával rendelkező tulaj csapatánál.

         • Blue One

          Most azért cserélget, mert pocsék a forma, mindenki gyenge. Egyébként ha jó szezon lenne most sem kevergetné a kezdőt. Egyébként most nem is rotál, hanem próbálgat, keresgél.
          Egyáltalán nem érzem gáznak. Senki nem gondolta, hogy lesz egyáltalán visszaesés főleg nem ekkora. Nem tudom mi az oka ennek a tömeges végtelenül gyenge szereplésnek.
          Éppen a jó teljesítmény miatt gondoltam úgy, hogy nem kell sokat igazolni. Az alapcsapat megvolt pár hasznos kiegészítő ember érkezését láttam indokoltnak. Begovic, Baba ( habár utóbbi nem nagyon kap lehetőséget) jó igazolásnak tartom. Falcao-ban Mourinho miatt hittem, de eddig ő sem mutatott sokat, bár csodát nem vártam tőle. Természetesen ő sem kap sok lehetőséget, mondjuk ez érthető és várható is volt. Pedro igazolása jónak tűnt, mondjuk első meccs óta ő sem tudott érdemben hozzátenni, de ő legalább játszik. Egy belső védő kellett volna, számomra csak ez a nagy hiányosság. Januárban vagy nyáron pótolni fogjuk (remélhetőleg Stones-al.)

         • “egy nyitott tárcával rendelkező tulaj csapatánál.”
          Ezt azért megigazítanám picit, mert ebben a formában nem igaz. A Chelsea az utóbbi években tudatosan és következetesen igazolt, főleg fiatal tehetségeket, vagy jó formában lévő jó futballkorú játékosokat. Nagyon éles a határvonal a Seva-Torres féle igazolásokkal szemben. Nem is költöttünk sokat, és általában igen kevéssé mínuszon mérleggel.

          • Szilveszter94

           A “nyitott pénztárca” alatt azt értem, hogy a lehetősége megvolt az igazolásokra, és mint kiderült, a keretnek is lenne rá igénye. Én sem azt mondtam, hogy fel kéne borítania az átigazolási piacot, de azért a hiányposztokat illik betömni, a világ legmegterhelőbb bajnokságában meg egyenesen kötelező.

          • tekintve, hogy nem tudjuk, mi zajlik a színfalak mögött, erről igen nehéz érdemben értekezni. Elvileg akartuk Pogbát, de annyit kért, hogy nem fizettük ki neki, akartuk Witselt, de nem jött, akartuk Martialt, de ő inkább hozzátok ment, stb, de ezek max sejtések és találgatások, viszont akit v akiket nyilvánosan akartunk, sem jött össze, lásd Stones. Arról nem JM tehet, hogy leadta a listát a nevekkel, kik kellenek, de az Everton még baszomnagy összegért sem engedte el a srácot, a klub meg egy pont után nem ment tovább. A lyukak egy része így is be lett tömve – kellett egy harmadik sz csatár, mert DD távozott, jött Falcao, kellett egy cserekapus Cech helyett, jött Begovics. Kellett egy balbunkó Luis helyett, jött Rahman, stb. Szóval azért nem kell úgy tenni, mintha nem csináltunk volna semmit a nyáron.

       • “Nem éppen feltételezés: a Chelsea-nél a negyedik szezonjában ugyanez a borzalom volt kibontakozóban, csak akkor még Abramovicsnak nem volt ennyi türelme”

        Alig ment le pár forduló, már kivágták. Vagy azt akarod mondani, hogy JM-mel végül középmezőny és kiesés minden kupából, ezzel szemben Grant (nem bírom ki röhögés nélkül) zsenije juttatta a Chelsea-t a BL döntőbe? 🙂

        A Realos időkbe annyira nem látok bele, így készséggel elhiszem, amit írsz, de számomra ettől még az is csak feltételezés, hogy “jó eséllyel akkor is megy, ha”.

        “A kérdés az, hogy Mourinho akar-e még tanulni.”

        Meg az, hogy kap-e annyi időt, hogy tanulhasson, akár a saját kárán. Vagy kivágják, mint szart a palánkon 🙂

    • gorkaf78

     az eredményekkel nem tudok természetesen vitatkozni, de azt én hibának tartom, hogy évekig ugyanazzal a kerettel próbál játszani, gyakorlatilag mentálisan és fizikálisan is kizsigereli a játékosokat. Ennek a következményeit nyögjük most szerintem

  • Endy919

   Játszatni kellett volna és nem beszélni…

   • Akkor Oscar pont a jó félévét nyomta, az elsődleges csere meg Mata volt.

  • ez már nekem ilyen mondvacsinált dolog. Ha mondott is ilyet, nem hiszem, hogy komolyan harcolt érte. Csak a másik oldalról sem értem, mi ez a nagy hajcihő. Volt egy fiatal játékosunk, akit eladtunk. Most lőtt a cityben pár gólt, aztán mindenki tépi a haját, hogy jujj miért engedtük el. Hagyjuk már. Akkor nem reklamált senki, amikor elment, mi pedig simán bajnokok lettünk nélküle. Éljünk már együtt a gondolattal, hogy csak 11 játékos fér be a keretbe, és néha olyat is el fogunk adni, aki máshol végül befut 🙂 Endy, ez neked is válasz egyben.

 • Drogba11

  Azért örülök ennek a cikknek, mert kellett, hogy kijöjjön valakiből. 🙂 A cél, amit az előző poszthoz írtam is kommentben: a szurkolókat kell meggyőzni újra. Engem biztos, mert akkor nem neheztelek a csapatra, amikor mindent megtesz, de nem jön össze az eredmény vagy ténylegesen ellenünk fújnak, de ennek ellenére is mind a 11 vagy akár 10, még a gyepen tartózkodó játékos küzd. Ez most nincs meg. Nem látom. Hazard a világ egyik legnagyobb tehetsége, de hol van az a fajta gondolkodás a részéről, hogyha nem megy arra, akkor kitálaljon valami mást. Fabregasnak kellene irányítani, de sehol nincs. Szeintem egyszerűen rendet kell tenni a fejekben és a taktikában, mert semmi újat nem mutatunk. Kiismerhető lassan minden passz. Mourinho ne menjen el, mert rá van szükség, de most nagyobb a hype a csapat körül, mint a játék körül. Egy Realos jóbarátom mondta, hogy egyébként a világ egyik legegyszerűbb játéka a foci, azzal kellene foglalkozni, nem a körítéssel. Mondta ezt akkor, amikor a Real Mourinho vezetése alatt egyre inkább a botrányok miatt került címlapra.
  Szerintem egyszerű a képlet: lehet bírózni, szerencsefaktorral jönni, de a lényeg, hogy nem kellene idáig eljutni, hogy ilyen helyzetben kerüljön egy ilyen kerettel a csapat.

 • Na akkor hétvége érdekesebb cikkezései:

  – J. Gray (aki elsőként megváteszelte BR kivágását is) szerint Mourinho sorsa a Pool elleni meccsen dől el. Ha ott sem leszünk képesek nyerni, akkor Mou szerződését már a meccs után felbontják. Ez részben azért is érdekes, mert 95%, hogy Mou eltiltását fogja ott tölteni, tehát már azon a mérkőzésen sem látjuk a padon.

  – Több újság is egybehangzóan Guus Hiddinket jelöli meg ideiglenes edzőnek a szezon végéig. Ugye Guus nyár óta munkanélküli, amikor is kicsapták a klumpásoktól. Ancelottira is sokan hivatkoznak, de ő várhatóan nyártól állhat munkába, ha sikerül vele megegyezni, bár állítólag már most is hajlandó velünk tárgyalni.

  – Átigazolások terén meg Rúben Nevest nyomatják most nagyon. Állítólag télen megvennénk, de rögtön vissza is postáznánk kölcsönbe a portugálokhoz. Más források szerint Mikelt is bevennénk az üzletbe.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Kérdésnek helye nincs.

   • Én magam nem lennék Rodgers ellen, de most komolyan.. ha JM nem kap egy bajnoki szezon után egy fél szezont (márha kivágjuk ugye), akkor mennyi esélye lehet BR-nek? 1 hónap után lapát?

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Viccnek szántam csak a képet, BR teljesen halálra lenne itt itélve, éppen ezért kaptam fel a fejem amikor ezt a képet megláttam. 🙂

     • Alapja lenne egyébként. Dolgozott itt, nem is rövid ideig, most már nagyobb csapatot is menedzselt önállóan, ráadásul dolgozott már együtt Steve Holland-del, mivel kivágták Sherwoodot, felszabadult vele Butch is… nem lenne az rossz stáb, szóval nem csak alapja, de még akár fantázia is lenne benne. De – főleg egy ilyen hitehagyott csapat átvételével – szerintem az idény végéig húznák max.

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       Én úgy vettem észre, hogy a Poolnál 2 és fél év alatt, sem a játékos keretet sem a taktikát nem találta meg, ami azért nem a legjobb pont egy épülőben lévő csapatnál, ezért esett nálam az esélytelen kategóriába.

       • mégiscsak ő vezette vissza a Poolt az élvonalba, vagy legalábbis annak közelébe. Az, hogy eladták alóla a sztárokat, a maradék meg állandóan sérültet játszik, szerintem nem rajta múlott. Cou, Can, stb leigazolása szerintem nem ballépés, más kérdés Balo mondjuk, vagy most Milner, de a Pool helyzete azért nem épp ideális, ha igazolásokról van szó. De nyilván nem top megoldás BR, csak annyit mondtam, hogy alap és fantázia lenne benne. De szerintem sem megoldás.

        • “. Az, hogy eladták alóla a sztárokat,”
         Ja, mind az egyet 🙂

         • ha egy volt, nehéz eladni kettőt 😛

          • Sterling az nem számít, akkor még ott volt, amikor a deluded megbukott. Az más kérdés, hogy a vezetőségtől még kapott ajándék 3 hónapot.

          • Jó persze.. BR sem számít, mert már rég megbukott, mikor még ott volt 🙂

  • Neville:

   http://www.skysports.com/football/news/29326/10044017/jose-mourinho-among-best-in-world-but-bad-headlines-must-stop-says-gary-neville

   “Érdekes meglátás” részéről is az, ami itt ha jól veszem ki, sokak csőrét is szúrja, hogy hát “He is putting more fuel on the fire and so are the club and players” + “the bad headlines need to stop quickly.”

   De azt senki nem árulja el, hogy mit ért ezalatt. Mit vár(unk/tok) el JM-től? Mit tegyen, mit mondjon, hogy az ne legyen olaj a tűzre (szerintem nincs ilyen, bármit csinál is, legalább annyian ellenzik, mint ahányan támogatják adott random X döntését), és hát a sajtóval meg… nem is értem. Bad headlines needs to stop. Oké. Ööö…

  • Joseout > Hiddink > Ancelotti. Na ez aztán remek lépés lenne. Értem én, hogy írni kell valamit a lapoknak, meg tekintve a múltunkat, ez logikus lépés is lenne, mert pont ilyeneket húztunk meg az elmúlt 10-15 év folyamán. Bad headlines needs to stop. Mégis hogyan, ha minden nap azt számolgatják, hogy mikor kerül lapátra?! 🙂 Nem is értem.

   Én csipázom Hiddinket, meg Ancelottit is, de hogy ezzel a megoldással a szarnak adnánk egy pofont, az is biztos. Vajon ha ezzel felsülünk, és harmadjára is visszamegyünk Mourinhoért, visszajön harmadjára is a Sad One?

   • Igazából ennél jobb megoldás nincs, a sajtó kivételesen a legjobbat vázolta fel. Most ha kivágjuk Mout, jöhet Arry, BR meg Poyet is, de velük sem leszünk jobb szituban, mint Hiddinkkel, akinek legalább annyira előnye van, hogy ismeri Terry-éket meg a szurkolók javarészt szeretik. Ha meg Hiddinkkel eljutottunk a nyárig, ott sem lesz jobb Ancelottinál.
    De ha úgy nézzük, akkor a 10 év alatt tényleges két klasszis edzőnk volt, előttük utánuk meg csak vegetálás középszerekkel, ha az RDM-es negyedévet nem számoljuk bele.

    • Hiddink a keretből kb Terryt ismeri 😉 mert azóta más szerintem nem maradt a Hiddink-féle Chelseaből mutatóba sem. Szóval ez nem előny. Max annyi az előnye, hogy nem téved el az első napon Cobhamben 🙂

     Abból egyébként, amit Ancelotti nyilatkozott a helyzettel kapcsolatban (mármint, ami a sajtóban megjelent, hogy szerinte JM a legmegfelelőbb erre a posztra, szerinte ki is fog rángatni bennünket a guzmiból, stb) nem az jön le, hogy ő dalolva vállalná JM posztját másodjára. Lehet ő nem olyan megbocsátó, mint a portugál volt – elvégre ő is elég méltatlan körülmények közt kényszerült távozni.

     • Terry-t? Iva meg Mikel már nem jáccik? 🙂
      De az, hogy nyert már valamit a kapitánnyal, kétségtelenül jobb reputáció, mint ami a többinek van.

      Jó, hát azt azért mégsem mondhatta, hogy “JM egy kalap szr, bukni fogtok köcsgök!” 🙂
      Én ebből nem vonnék le komoly konklúziót, bőven lehetett csak egy rá jellemző úriemberi kedélynyugtatás.

      • Mikel? 🙂 Brana még csak-csak, de Mikel? Én bírom a nigériait, de szerintem már ő sem tudná megmondani, mikor volt utoljára, hogy alapemberként számoltak vele, nem a padra kívánták néha odaültetni.

       Egy páran mondták, mondjuk pölö Capello, vagy Wenger, stb. Más kérdés, hogy ha tényleg távozna JM így vagy úgy, én szívesen látnám újra balszemöldök urat nálunk, de szerintem – ez persze csak személyes vélemény – nem jönne vissza.

       • Mikel központi hátországa a csapatnak. Már azóta itt van, hogy nem is tudom, ezalatt biztos kiépített pár erős kapcsolatot.

 • Terry26

  Üdvözletem! Új vagyok itt, de a blogot már régóta követem, talán ezt az írást vártam, mert most kikívánkozik belőlem a véleményem… Én az alap problémát abban látom, hogy nincs vezére a csapatnak. A nagybetűs LEGENDÁK, Terry kivételével elmentek, utolsó éve neki is, kiöregedtek. Sokan miattuk lettünk Chelsea drukkerek, mert Ők voltak azok, akik ha a szívükre tették a kezüket, tudtuk, hogy igazi a mozdulat. Már csak két legendánk van. Játékosok közül Terry és az edzőnk.
  Ahhoz, hogy egy csapat szerethető legyen, kellenek a legendák!
  Ha ezt a két embert kivesszük a játékból, ki marad? Ki, vagy kik azok a játékosok, edzők, akiknek kék a vére?
  Ha Terry elmegy, ki lesz a KAPITÁNY?
  Ha hosszútávra tervez egy edző, akkor megtalálja az új vezért.
  Az én teóriám, ami lehet már a napokban megdől, az, hogy a jelen helyzet mesterségesen generált. A katyvaszban derül ki ki a vezető, ki a lázító, ki aki visszahúzza a csapatot. Már tisztul a kép.
  Mikorra lehetett ezt időzíteni? Mostanra. Bajnokságot nyert a csapat, és még csak az idei elején tartunk. Lehet javítani.

  • Van abban valami, amit írsz. Ezt már én is kiemeltem korábban, hogy vajon mennyire is játszik közre a jelen helyzetben Lampard, majd Cech és Drogba távozása. DD biztosan egy olyan pont volt az öltözőben, akit mindenki tisztelt és elismert, és tutira képes volt bármikor tűzbe hozni a fiatalokat.

   José már saját, illetve a játékosok elmondása alapján is keresi az “új vezért”, mert már az előző szezon alatt is a különböző meccsek előtt különböző játékosoknak adta meg a lehetőséget, hogy ők tartsák a “lelkesítő beszédet” a meccs előtt ill. a szünetben.

   Szerintem JM jelenlegi jelöltje Ivanovics lenne/lett volna, nem véletlen került rá a csk szalag, mikor Terry nem volt pályán. Hogy aztán ez mennyire okozója a jelenlegi helyzetnek, illetve a plusz teher a szerb nyakában mennyire oka a forma-visszaesésnek, nyilván csak ők tudják.

   • Blue One

    “nem véletlen került rá a csk szalag”

    Mourinho-nál mintha az lenne az elv, hogy azé a szalag, aki a legrégebb óta ott van. Nyilván ez nem a csk-ra vonatkozik, hanem inkább a helyettesekre. Egyébként Iva enélkül is alkalmas jelölt a posztra. (csak az a fránya teljesítmény… 🙁

  • Blue One

   Örömmel látom, hogy egy új emberrel bővült az oldal!

   Nem értem, hogy ezt miért írod. Még úgy sem értem, ha a gyenge eredményektől függetlenül írod.
   2 legendánk valóban távozott a tavalyi szezon végén, Lampard pedig korábban, így csak Terry maradt. Ez sajnos így van, de ezzel nem tudok mit csinálni.
   Persze jó a legenda a háznál és őket jobban szeretik az emberek, de szerintem nem igaz, hogy nélkülük nem lenne szerethető egy csapat. A személyiség számomra sokkal fontosabb. Imádom Zoumát Hazardot vagy Costát. És (még) nem legendák, de lehetnek. Egyébként én vezéregyéniséget látok Zoumában is s Hazardban is. Zouma gólörömeiben én láttam szenvedélyt és elhivatottságot. Neki elhiszem, hogy valóban boldog és nem csak közhelyeket pufogtat. A szurkolól már most imádják, nálam abszolút esélyes egy fényes KÉK karrierre, akár karmesteri pálcával is. Hazard teljesítményével érdemelheti ki talán a karszalagot.
   Azt viszont látni kell, hogy a Legenda státusz, mint olyan azért erősen összefügg az életkorral. (Terry, Cech, Lampard, Drogba) Mind elmúltak már 30 évesek. Egy 20 éves gyerek nem lehet megítélésem szerint legenda. És mivel a csapatunk nagy része fiatalokból áll így természetes, hogy nincsenek vezéregyéniségek. A Legendákat is azért szerettük, mert sok fontos, emlékezetes esemény fűződött a nevükhöz. Nem kezdeném most el sorolni, hogy kihez mi, de azért van… Drogba München, Lampard Bolton, klub történetének legerősebb góllövője. Terry meg Terry Cech meg fantasztikusan védett, de mondjuk az ő neve is simán felmerülhetne München kapcsán.
   A mostani keretben lévő játékosok egy bajnokságot ( ami mondjuk nagyon szép és emlékezetes volt) és egy COC-t tudnak magukénak.
   A kor mellett még a nemzetiség is szerepet játszik a megítélésben. Terry meg Lampard ugye angol volt, őket alapból jobban szereti az ember. Cech, Drogba neve pedig egybe forrt a klubéval. Egy Brazíliából idejött gyerek (aki ráadásul nem is nagyon tud angolul beszélni), nem könnyen válhat belőle szeretett játékos. Itt jön vissza a személyiség és a karizmatitka. Oscar, Ramires, Pedro, Willian. Ők semmilyen körülmények között nem lehetnek legendák. Többségük messziről jött, míg a spanyol pedig egy másik klub tagja volt. Costa lehetne még ilyen ha sok fontos gól fűződne a nevéhez. Mentalitása rendben van, a szurkolók már szeretik. Vezéregyéniségnek már vezéregyéniség, legendának még kevés.

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Én látok lehetőséget Oscarban, mint csk, igaz ezzel a nézettel itt nem leszek híres! Igazi hajtós harcos játékos, szervezi a játékot illetve ha védekező részt is egy szó nélkül végzi. Szezon elött Mou is arról beszélt, hogy mekkora lehetőséget lát ő is benne, igaz játékpercek alapján ez nem látszik.

    • Blue One

     Én benne per pillanat nem látok. A taktikai fegyelmezettség nem elegendő a karszalaghoz.

    • “Én látok lehetőséget Oscarban, mint csk”
     imádlak 🙂

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Kétségeim vannak, hogy ezt a kijelentést a szarkazmus járja át, vagy komolyan gondoltad. 🙂

      • fura. Erre nem számítottam. Ez őszinte és szívből jövő gondolat 🙂

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        Akkor jól gondoltam, mivel az oldal 2 fős Oscar fan csoportjában mi vagyunk! 😀

        • Endy919

         Meg hajráchelsea

         • ő még csak tiszteletbeli tag, még nem vettük fel 🙂

   • Terry26

    Pont erre akartam felhívni a figyelmet. Van benne potenciál, lehet belőle, stb. Jelöltjeim nekem is vannak, és pont az ilyen krízis helyzet az , amikor az igazi vezérek megtalálhatók.

    Jó kérdés, ha drukkolsz egy csapatnak, miért drukkolsz pont annak?

    • Blue One

     “és pont az ilyen krízis helyzet az , amikor az igazi vezérek megtalálhatók.”

     Ezzel az kijelentéssel vitatkoznék picit. Nem gondolnám, hogy egy fiatal játékostól (gyerektől?!) kéne várni a csodát egy ilyen krízis helyzetben. Az egész csapat egy borzadály jelen pillanatban és nem hiszem, hogy ezen egy gyerek tudna változtatni poszttól függetlenül. Ha már Zouma szóba került, ő különösen nehéz helyzetbe van, mert védő. Ha lenne valami fiatal csatárunk és lövöldözné a gólokat, akkor azt lehetne mondani, hogy ő rajta legalább nem múlik. Nah de egy védővel azért más a helyzet.

     Tényleg jó kérdés, az én esetemben emlékfoszlányok vannak, hogy miként kezdődött 😀

     • Azért rémlik, hogy Terry hány évesen lett a Chelsea vezére, és kit szorított ki? 😉 ez a dolog nem életkorfüggő.

      • Blue One

       Hallottam róla 🙂 De Terry-ből csak egy van. Nah most ezt a LEGENDÁT ki tudná űberelni? Jól nézne ki ha valaki Terry mellett elkezdene vezérkedni? Nem hiszem…

       • Terryből csak egy, de előtte is volt pár hasonló kaliber, hogy ne menjünk nagyon messzire, Wise.. de Zolából is csak 1 volt, Vialliból is, stb.

     • Terry26

      Vezérnek születni kell, nem kor függő! Ha minden tökéletesen megy, akkor bárki képes úgy tenni, mintha vezér lenne. Krízisben nagyon kevesen!

   • Zoleee

    Drogba már legendának született… ! 🙂

    • született 25 évesen :)))

 • Magyari Ábel

  Szerintem ebben benne van az , hogy haldoklik mou édesapja , úgy gondolom bármennyire is profi az ember per pillanat másodlagos a Chelsea , és ezt valahol meg lehet érteni … Az állandó ingázás meg ez a lelkiállapot nagyon sokat kivesz belőle valószínűleg

 • Blue One

  Mourinho

  03 – 1st
  04 – 1st
  05 – 1st
  06 – 1st
  07 – 2nd
  09 – 1st
  10 – 1st
  11 – 2nd
  12 – 1st
  13 – 2nd
  14 – 3rd
  15 – 1st

  Bízzunk benne!

  • Nem azért, hogy dehonesztáljam, de pont ennek a statnak volt az ára az, hogy sehol nem húzta 3 évnél tovább.

   • ez ebben a formában nem igaz.

    • Miért nem? Kérlek részletezd.
     Általában mindenhol csúcsra járatta azt az egy keretét. Ezzel a csúccsal jöttek az aranyak, ezüstök meg a bronzok, de idővel mindenhol kiégett a keret.

     • Spec Portóból, vagy az Intertől nem küldték, ő maga döntött, hogy távozik, szóval még ha azt vesszük is, hogy a Chelseatől és a Realtól ezért távozott, még az is 50%.

      • Igaz, az Internél még a harmadik év előtt lépett, így ott nem tudjuk meg, hogy vele is ugyanúgy jártak volna-e, mint Benítezzel, bár esélyes. A Porto meg nem jáccik, ott a BL után még akkor sem küldték volna el, ha utána évekig a dobogó közelébe sem ér 🙂

       • megint ezek a te szabályaid… bazzeg, úgy könnyű, hogy ami neked nem tetszik az “nem ér” 😀

        • Há de most őszintén, Portugáliát ne vegyük már egy kalap alá a világligával. Azt hittem evidens, hogy az más kávéház. Ott biztosan nem küldték volna el ezért, mert a portugál ligában egyedül a Benfica képes arra, amire a többi ligában még 3-4 csapat, hogy egy nyár alatt kíméletlenül megerősítse magát. Jó, túlzás, erre még a Benfica sem képes. Így ennyire ki sem jönne a különbség, a fáradt és a felturbózott csapatok között, mint most.

 • Blue One

  Mikor az menesztéséről beszéltek azért jusson eszetekbe egy két dolog…

  • Blue One
   • Endy919

    Szerintem azt senki sem kérdőjelezte meg , hogy imádja a Chelseat.

    • Blue One

     Nem is ezért írtam. Hanem azért, hogy érzékeltessem, hogy ő több, mint egy átlagos edző. Ő ennél többet érdemel. Egy ideális világban egy CHELSEA szurkolónak MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ki kellene tartania JOSÉ MOURINHO MELLETT!

     • Endy919

      Szerintem azt sem kérdőjelezte meg senki sem , hogy ő nem egy átlagos edző és különleges kapcsolata van a csapattal.
      Szerintem ezen a blogon is mindenki imádja , de néha megkell hozni a nehéz döntést . De most nem akarom mélyebben belemenni ebbe , mert nincs időm.

      De a hét folyamán leírom az összes érzést ami bennem kering a témával kapcsolatban.

      • Blue One

       Ha mindenki tudja, akkor miért olvasok ilyen véleményeket? Mindenkinek támogatnia kéne. Azt lenne jó látni, hogy mindenki a kirúgásáról beszél és a szurkolók ( itthon és Angliában nah és persze világszerte) ki tartanak mellette. Azt lenne jó látni, hogy a szurkolók a következő meccseken hosszú percekig éltessék! Én ezt szeretném látni.

       • Endy919

        Meg a világbéke , meg stb … nem ? 🙂

        • Blue One

         Nem, azt meghagyom másoknak.

        • nem akarhat mindenki világvégét 😛

         • Endy919

          És ki akarja ? 🙂

          • a szezonbeli meccsek után szét lehet nézni itt a blogon is találni legalább 3-4 embert éppen 🙂

          • Endy919

           Nekötekedj 😀
           Itt mindenki a legjobbat akarja a csapatnak.

          • ezt nem is kétlem, de nem ez volt a kérdés 😛

           🙂

          • Endy919

           Világosíts fel , mert a találgatás nem az erősségem 😀

 • Blue One

  Illetve azt se felejtsük el, hogy a 4 megnyert PL -ből 3 JOSÉ MOURINHO nevéhez fűződik!

 • Go Blues!

  Nagyon jó és lényeglátó poszt Zenzo! Nem hiszem, hogy a történet arról szól a Chelsea számára, hogy most akkor nem nyertünk az előző meccsen vagy az azelőttieken. (Mondjuk ebben a meccsben benne volt a szezonunk minden nyomora, totál szürreális volt az egész.)

  Tavasszal azért nem kevés szerencsénk volt, elég sokszor nyertünk meg x-es meccseket szerencsés, jó időben esett gólokkal, gyenge teljesítménnyel. Szerintem simán csak az akkori időszak szerencséje kompenzálódik most kamatostul. És ez ellen sokat tenni nem lehet, max. imádkozni, hogy minél előbb érjen véget ez a rémálom.

  Viszont ami lényegesebb: döntési helyzetbe került a klub, Abra. Én szeretném, ha nem követné el ugyanazt a hibát, mint 2007-ben. Remélem ő is tanult a múltból. Ha viszont Joséval képzeli a jövőt, akkor a lehető leghatározottabban ki kéne állnia mellette.

  Ha tágabb értelemben nézem, akkor ez a mostani helyzet nagyon sok mindenről szól, hitről, bizalomról, jövőképről, alapvető gondolkodásmódról. Úgy is fel lehet fogni, hogy kaptunk egy esélyt arra hogy változtassunk, kijavítsuk a hibákat és valami sokkal jobbat hozzunk létre.

  • Blue One

   AZ utolsó bekezdéssel mélységesen egyetértek. Szeretném, hogy a hitről és bizalomról szólna ez az év ( ha már a teljesítményről nem szól…)

   Szerencsések lettünk volna? Nekem a qpr meccs ugrik be, de a többi nem nagyon. Utána nézve esetleg meg a Leichester, Hull idegenbeli meccsre mondom azt, hogy örülhettünk. Willian Everton elleni találatára ki ne emlékezne, azt is számoljuk ide. Ez 5 meccs, ez azért nem sok szerintem. Én a tavalyi szezont ( vagy annak második felét) egyáltalán nem szerencseként éltem meg, hanem a jó teljesítmény következményeként.

 • kasata91

  Clattenburg…jólbasszákmeg….még egyéb valami?

  • meglepő módon, van:

   A statement from the FA read: “Jose Mourinho has been charged with misconduct in relation to his language and/or behaviour towards the match officials in or around the dressing room area at half-time.”

   “Chelsea coach Silvino Louro has also been charged with misconduct in relation to his behaviour which led to his 45th-minute dismissal from the technical area,” the FA statement added.

   “West Ham have been charged for failing to control their players in the 44th minute of the game and Chelsea have also been charged with the same offence for an alleged breach in the 45th minute of the game.

   ***

   Mi van, ennyire nincs pénz az FA kasszájában, nem találnak szponzort az FA-Kupához, azt valahogy be kell szedni a lét?! Végülis, ez is egy megoldás, kiküldünk mindenhová dilettáns bírókat, azt aki felháborodik, szót emel, vagy bármit csinál, azt megbüntetjük…. 😐

   • Adjuk be Ramirest az FA-nak, cserébe tekintsenek el pár pénzbüntitől. 15m-et még csak ér nem? Bevetheti az FA kertjét , mert leszedheti az oldhami cukorültetvényeket.

 • thiemecsaba

  Ma esti, esetleg holnapi olvasmány mindenkinek, akit kicsit is érdekel a profizmus.

  http://omlettdufromage.hu/2015/10/mire-tanitanak-az-lyon-es-a-chelsea-francia-kapusedzoi/

 • Az independent forrásai alapján Mou ügynöke már felvette a kapcsolatot az Interrel és a PSG-vel arra az esetre, ha novemberig kivágná Abra a portugált.

 • Zoleee

  Egyetértek a leirtakkal.
  Egyrészt szerintem Mourinho a tökéletes edző a Chelsea számára, és egyértelműen azt várom Abra-tól is hogy tartson ki mellette.
  Lehet nálam is közbejátszik a kor, de egyszerűen nem tudom elfogadni akár Mourinho-ra akár a játékosokra tett ocsmány és undorító jelzőket.
  Természetesen lehet őket a kritizálni és jogos és kell is, de néhány ember stílusát egyszerűen nem tudom elfogadni. Kb. utwenger stílus, márpedig valljuk be annál lejjebb nem nagyon van (még nyugdíjaspunkferi sem rúgna ott labdába).
  Az idei szezon meg ilyen, ez van, azért a negyedik helyben még bízok ( sőt a harmadikban is 🙂 )
  Van mögöttünk jó néhány sikeres év, tavaly bajnokok lettünk mi kell még?! Unalmas is lenne az élet ha mindig nyernénk 🙂
  Persze nem mondom, hogy nem vagyok idegbeteg hétről hétre a meccseink alatt 🙂 néha már félnek ilyenkor a közelembe jönni… 🙂 de pár óra múlva már lenyugszom és újra bízom a jövő hétben.
  Egyébként idővel úgyis vége lesz ennek a rémálomnak és mindenki megnyugszik
  .. 🙂
  És azért most is leírom a vesszőparipámat, szerintem az FA rohadtul Mourinho ellenes és szeretné őt elüldözni Angliából!!! Ezért kapjuk tőlük amit hétről hétre kapunk….

 • McDennis

  Jó cikk!

  Én végtelenül szomorú lennék ha Mourinhot menesztenék. Olyannyira, hogy egy időre szerintem nem is akarnék a csapatról hallani. Mourinho óriási kedvencem. Miatta szerettem meg a csapatot 2004ben és nem akarom hogy 2007 utàn ismét a menesztéséről kelljen olvasnom. Beszéltetek màr róla a fórumon, hogy ez az időszak vízvàlasztó. Kitartunk e a stabilitàs mellett vagy holmi plusz helyezésekért a PLben (amit talán az új edző frissessége hozna) ismét elkergetünk egy edzőt.
  Nagyon nem kellene. Én a “divatszurkolok” körébe tartozom, de màr minden fontos kupát megnyert a csapat mióta szurkolok nekik és màr annyira nem érdekel, hogy nyerünk a Premier leaguet minden évben vagy nem. Persze fontoa a sikeresség, de egy szavunk sem lehet ha egy Pl plusz ligakupa után nem nyerünk semmit. Majd nyerünk a következő szezonban. Azért mert mourinho szemelye biztositek a gyozelemre. Nala a sikertelenseg egy atmeneti allapot.

  Csapongo gondolatokat irtam, de nezzetek el nekem. Olaszorszagban vagyok. Keves idom van netezni es hosszu napok utan arra kell felmennem az internetre hogy mar Mourimho leendo munkahelyeril cikkeznek. Szomoru..

  Bizzunk a legjobbakban!