Instant vesztes

1028 stoke-chelsea1Termékünk fogyasztható otthon, idegenben, emberelőnyben, emberhátrányban, vezetés birtokában, eredmény után loholva, bajnokin, kupameccsen, Angliában, Európában, rangadón, középcsapat ellen, hétköznap, hétvégén, aktuális bűnbakkal a pályán vagy a nélkül – frenchise-unknak köszönhetően Ön minidig a megszokott végeredményt élvezheti. Összetevők alább.

Tegnap újabb pofont kaptunk, de ez már nem újdonság. Viszont a maga nemében mégis unikális, hiszen itt most tényleg elvesztettünk valamit, még ha „csak” a folytatás joga is az egy nem túl jelentős kupasorozatban. Hiszen a BL-ben még bőven állunk, a bajnokságban is elő lehet venni a messze még a vége kártyát, de a tegnapi az egy kiesés volt.

Igen ám, de a ligakupa azért még akkor is inkább teher egy csapatnak, ha nem egy magas lovon baktat el egy olyan vesztőhelyre, mint a Britannia. Vagyunk most annyira szerte meg széjjel, hogy ne bánjuk túlzottan azt, hogy nem lesz folytatás – mondá a bennem lakozó pragmatikus. Mentünk két kört, mindkettőn pályára léphetett peremembereink zöme, miközben itt tölthették le büntetésüket a bajnokságban eltiltottjaink (Costa mondjuk csak részben), ráadásul állva haltunk meg. Most pedig fókuszálhatunk arra, hogy novemberben legalább a stabil top10 összejöjjön, a BL-ben pedig hozzuk a kötelezőt (ami nálam még mindig a csoportelsőség).

Tipikus életkép: brutális és ütemtelen belépő
Tipikus életkép: brutális és ütemtelen belépő

Ami a látottakat illeti, a mérkőzést én három részre tagolnám. Az elsőben egy proaktív, lendületes, helyenként felszabadult Chelsea-t láttam. Olyat, amilyet már rég nem; olyat, amelyiket az alávaló és inkompetens Friend jóváhagyásával kellett szétfaragnia a hazai csapatnak a kritikus pillanatokban; olyat, amelyiknek a helyzetei alapján (például Hazard „tisztázása”, Oscar lövése, Ramires üres kapuja) gólokkal kellett volna vezetnie, de szerencséje sem volt. Térfélcsere után Walters váratlan, de tényleg káprázatos gólja hozta a változást, előnye birtokában ugyanis szégyentelenül bekkeltek a piros-fehérek, mi meg teljesen tanácstalanul tologattuk a labdát jó félórán át, míg nem az utolsó pillanatok egyikében a bordatörött Costa cseréjeként addig észrevétlen Remy ki nem egyenlített. S bár Friend visszatartott a meccs folyamán hat-hét lapot (zömében nem sárgát), csak kiszórta Bardsleyt a hosszabbítás előtt. A harminc perces ráadást tehát lélektani és emberelőnnyel kezdhettük, ráadásul igencsak támadószellemű volt a pályán lévő kompániánk, mégsem tudtuk bevinni a győztes csapást, holott a helyzeteink megvoltak.

Az egyenlítő gólunk, amitől később csak jobban fájt a kiesés
Az egyenlítő gólunk, amitől később csak jobban fájt a kiesés

Sajnos farkastörvény, hogy a büntetőpárbajban amellé szegődik a szerencse, aki kevesebbet tesz a meccs hosszabbításbeli lezárásáért. Az amúgy hozzánk hasonlóan erős kezdővel játszó Stoke számára sikerélmény volt, hogy egyáltalán idáig eljuthattak, míg mi láthatóan már korábban el akartuk dönteni a továbbjutás kérdését (az igazat megvallva egyáltalán nem emlékszem olyan többperces periódusra, amikor a hazaiakon érződött volna az őszinte támadószándék). Ráadásul a három menet közben pályára lépő játékosunk közül kettő (Kenedy, Traore) is meccsrutin híján lévő fiatal srác volt, akiket kockázatos lett volna jelölni (igaz, az emberhátrány miatt a túloldalon is szűkült a választék).

A lélektani előny, a hazai pálya és a kezdés jogának kiharcolása a Stoke mellett szólt, de én bíztam Begovicban, elvégre éveken át volt játszópajtása Adamnek, Wilsonnak vagy épp Arnautovicnak, ám kedvenc bosnyákunk sajnos egy lövésnek sem tudta útját állni az ötből. A mieinknél az optimális embereket toborozta össze Mourinho, még a sorrenddel is jól machinált. Ám ahogy azt a mi formánk megkövetelte, a pofon a végén csattant: az elsőszámú ítéletvégrehajtó, egész meccsen és szezonban hiába hajtó Hazard rontott. Utólag könnyen okos az ember, de ha még nekem is átjött a képernyőn, hogy Butland permanensen jobbra vetődik, akkor biztos nem oda lőttem volna neki középmagasan, hanem mondjuk tök máshová. Persze nem akarom a belgára fogni a dolgot, ez anno Terry vagy Lukaku irányába se lett volna fair, mindenesetre nagyon dühítő így bukni.

Zouma vigasztaló üzemmódban
Zouma vigasztaló üzemmódban

Mert tényleg akartunk, mentünk előre, sokkal jobbak voltunk egyrészt, mint az ellenfél, másrészt, mint mi magunk az utóbbi hetekben (egy viszonylag jó formában lévő, alapembereivel kezdő középcsapat rettegett otthonában). A tavalyi José Mourinho megvonta volna a vállát egy ilyen kiesés után, az ideit viszont minden bizonnyal tovább löki lefelé a lejtőn. Újabb támadási felület, újabb apropó a teli pofával kárörvendésre és az edzőbuktató hangok és konteók fölerősítésére. Hazard dettó, hiszen most még erősebben bele lett karcolva a neve a bukdácsoló Chelsea rézmetszetébe – még mindig nincs gólja, még mindig nem vezér, na meg úgyis lelép nyáron.

Mindezek ellenére én büszke drukker vagyok. Gyakorlatilag mindent megnyertünk az utóbbi négy szezonban, ami – tudd, hogy értsd – kábé olyan, mintha egy kormány egy ciklus alatt levezényelt volna egy sikeres oktatási-, egészségügyi- és gazdasági reformcsomagot (és nem úgy, hogy azt mondja, hogy megtette, hanem tényleg). Nekünk most nem ad a gép, de nem voltak oly rég a sikerek és abban is biztos vagyok, hogy a feltámadás ezeket az időket hozza majd vissza és nem a középszert. De most ez van, úgyhogy ezt fogyasszuk hétről hétre. Hiszen ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz, meg amúgy is bajban ismerszik meg az igazi barát. Annyiszor mondtuk és fogadtuk, hogy mi akkor is itt leszünk, amikor majd nem megy a csapatnak, hát tessék, most eljött az idő. Nem meccsnéző bojkott kell ide, meg rinya, hanem egyenes derék és kitartás. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Sirappa

  Szívemből szóltál!

 • chelseandris

  19.05.2012. is azért annyira édes, mert a pokolból jöttünk vissza (persze anélkül is az lenne). CTID!

  • akkor talán a “semmiből” hoztuk vissza. A pokol felé most közelítünk, bár, legalább úgy tűnik, lassítunk 🙂

 • Iszom minden szavad. Csak abban remenykedem, hogy meg azelott megkezdodik a feltamadas, mielott Abranak elfogy a turelme. Josenak kell ezt megoldania, nem egy masik edzonek.

 • pacsi a posztért. Nekem azért fáj picit a ligakuka, mert kb 4 meccs választott el egy trófeától, ami rendre komoly lökést ad a szezon második felére. Ráadásul 1 rivális már szintén kiesett, mire mi még csak az emberelőnyös rohamra készültünk… ez lett volna az, ami adhatott volna a jóból, és a legkevesebbet kellett volna tenni érte.

  “Nem meccsnéző bojkott kell ide, meg rinya, hanem egyenes derék és kitartás.”

  Meg tudod, mit szoktak még… 🙂

  • “Ráadásul 1 rivális már szintén kiesett”

   Arsenal? Oket meg akkor is 2-0 ra vertuk, amikor a vilag szopoagan dakot slukkolunk amugy 😀

   • kivéve a CS-n…

 • Szabó Zsolt

  Értem én, meg nem is. Egyetértek a poszttal; szuper. De nincs kapura lövésünk!!! Ha van, nem találjuk el a kaput!!! Nem igaz, hogy nem látjátok?! Csak a kapu felé lövünk 10-ből 9-szer!!! Ez a sok oldalpasszos foci pedig kiismerhető; és ha a bíró hagyja a tegnapi durva játékot, akkor eredménytelen is. JM rég megmondta, hogy a helyzetkihasználás a kulcs. Ahhoz meg el kell találni a kaput!!! Ja, és az sem árt, ha oda tudják rúgni, ahová szeretnék?! Én ezt elvárom a 20 éves milliomos focistáktól, és nem szeretem kevésbé a csapatot. Minimum 50 %-ban!!! Aki 90 %-ban oda rúgja, azt úgy hívják Messi, Neymar, CR 🙁
  Csakhogy ua. a csapat teljesen leáll; aki tavaly bajnok volt? Ehhez nekem kevés ok, hogy nincs szerencsénk. Amit elértek eddig, az sem szerencse kérdése volt. Szerintem JM sem ismer olyat hogy szerencse. Ő pont az, aki a kemény munkában hisz. De legyünk őszinték. Valami már elkezdődött negatív irányba még tavaly ilyenkor. Már nem sziporkáztunk többet, csak be akartuk húzni a meccseket. Címek lettek az eredményei ennek a hozzáállásnak. És most a nagy semmi 10 – 14 tétmeccs óta. És nem tud változtatni JM sem!!! Nincs kispadunk; vagy 40 ember kölcsönben; és lesz stadion. Ez totál Arsenal!!! Szóval, “…pokolra kell annak menni” CHELSEA RULES!!!

  • thiemecsaba

   Van egy olyan dolog, amit önbizalomhiánynak neveznek. Ha meg már puszipajtás lettél egy ilyen dologgal/érzéssel, egyre kevésbé vagy vállalkozó szellemű. És abban a kevés esetben is, amikor elvállalod, annyira pontosan a szélre, lyukra, felsőbe akarod, hogy a hibaszázalék az egekbe ugrik. Ami tovább fokozza az önbizalomhiányt. Ez egy kibaszott ördögi kör, amiből a szerencse, a társak, vagy pl egy jó agyturkász tud kisegíteni. Na egyelőre nálunk az első kettő biztos nem játszik, de a harmadik is bizonytalan….

  • meg is érteném a felháborodást, ha nem pont ezután a meccs után írod. Korábban kb az összes meccsünkön ez tényleg hiba volt, de tegnap spec pont, hogy 26 lövésünkből 14 kaput talált.

 • thiemecsaba

  Picit javítanálak Wudi: Ami nem öl meg, az megerősít! Kivétel a medve. A medve az megöl! 😀
  Amúgy le a kalapokkal az összeszedett gondolatokért! Csókoltatlak! 😀

  • a medve nem játék.

   • Sirappa

    amugy meg egy sor nem sor, 2 sor fel sor,4 sor egy sor. egy sor nem sor…

  • WudigessBoi

   Az asszony nem ember, a tészta nem étel, egy sör nem sör, a medve megöl:)

   • thiemecsaba

    az asszony nem ember s a medve nem játék! 😀

 • Egyébként lehet elsőre unortodoxul hangzik, de én Kagawával bepróbálkoznék. Idén elég jól tolja, sikerült felépítenie magát. Persze nem alapembernek, de szerintem Oscarral nagyon jól tudnák egymást rotálni, és még csak drága sem lenne. Szvsz mindenki jól járna.

  • nem tudom, mennyi igaz belőle, de Nevin azért elvileg elég közel van a tűzhöz ahhoz, hogy legalább legyen valóságalapja:

   Jose Mourinho was desperate to sign John Stones and Paul Pogba in the summer because he knew Chelsea“had big problems” — now it’s time for Roman Abramovich to back him, not sack him.

   “To be fair to Jose, he knew they don’t just have problems, but big problems — that is why he tried to sign six players in the summer,” he said. “There are structural issues that need addressing. For instance, John Stones and Paul Pogba were expensive targets, which hints at concerns with the strength of the starting XI.”

   “For whatever reason he was not able to get all the players he wanted in during the summer and the form of some of his big names from last season has let him down.”

   “Chelsea are experiencing a small bump just now, but it could get much bigger if they panic and look to replace the most successful manager in their history.”

 • Go Blues!

  Teljesen egyetértek a leírtakkal. Szerintem sem kell szégyenkeznünk a tegnapi nap után. Mégpedig azért nem, mert a csapat közel a maximumot hozta ki magából. Az más kérdés, hogy a jelenlegi maximum ennyire elég.

  Azért Hazardot most már jó lenne végre eltiltani a büntetőrúgásoktól. Nem tudom hány elrontott tizenegyesre van még ehhez szükség. OK, hogy a technikai képességei alapján világsztár lehetne, de ilyen gyenge mentális képességekkel félek, sosem lesz az. Most komolyan, látta valaki valaha CR-t, Messit, Ibra-t vagy bármelyik igazi sztárt fejben ennyire összezuhanni mint Edent?

  • Ibra Barcás korszakára emlékszel? CR meg Messi azért más világ, náluk ha két egymást követő meccsen nem lőnek gólt, már attól hangos a sajtó, hogy úristen.

   • Go Blues!

    Igaz, viszont az konkretan Guardiola miatt volt, legalabbis Ibra ezt irta a konyveben, amit volt szerencsem olvasni. Jo konyv egyebkent. Neha elofordul, hogy ket ennyire gyokeresen eltero szemelyisegu, vilaglatasu, habitusu ember osszekerul es akkor elobb-utobb valamelyik megsinyli a dolgot. Viszont ettol az esettol eltekintve, nekem csak egy nev ugrik be, aki ennyire osszezuhant fejben, o pedig a mi jo oreg Fernandonk!

    • egyrészt, az ok nem volt kérdés 😉 másrészt mostan akkó’ Torres, vagy Hazard? 🙂

     Nem olvastam még Ibra könyvét, de szeretném.

  • WudigessBoi

   Azért jó ideig CR-nek is szemére vetették, hogy a rangadókon és a fontos meccseken rendre szürke és gyámoltalan.

 • Azért Klopp bőven tartalékol a hétvégi rangadónkra, pedig nekik sem lenne kevésbé fontos az az önbizalom növelő cock, főleg hogy az lenne a német első serlege.

  • jaja, talán Firminho és Clyne (akit épp besz*pattak), akik az első csapatból vannak. No jó, meg a jó Dejan 🙂 te jó ég, Toure még ott játszik? 🙂

   bezzeg a City, Harton kívül nyilván nem is tett ki senkit a keretből.

   • Még náluk is több fiatal kezdett sajnos, Iheanegro személyében.

    • Kelechi már két gólos a szezonban, igaz, kezdeni még nem kezdett, de már a PL-ben is játszott nem keveset – ennyi erővel nálunk meg ott van Zouma. Barkert meg Alonsot Pelle is csak a padra dobta oda. Egyébként most nézem, hogy örülünk vincent sem kezdett, szóval az már kettő Harttal 🙂

     • De Iheanegro meg Zouma nem ugyanaz, mert az afrikai az nálunk kb Traoré szerepét tölti be. Azért Pelle sem egy utánpótlási forradalmár, de nála legalább egy ifista kezd kibontakozni.

      • kibontakozni José>Ruben is kezd. De tudom, az is biztos más. Tetszik vagy sem, baszomsok fiatalt próbálunk építgetni, az utóbbi 2-3 szezonban, és abban benne van Hazard-Oscar is, de kaptak meccseket Kalasok is, Zouma konkrétan beépült, de egy Kenedy is több játékpercet kapott már most, mint a két JM-korszak között akár egyetlen ifjonc is, talán az egyetlen Bertrandot kivéve RDM alatt. Voltak próbálkozások Kakutával, PvA-val, McEachrannel, de szerintem a jelenlegi helyzet jóval “fejlettebb” annál.

       • Ruben hoz egy jó átlagot, de neki meg időt nem adunk, hogy több legyen belőle, amit a posztja azért jobban megkövetelne, mint Nachótól.. Egy félidőt játszik a bajnokságban, már a szünetben lehozzuk, pedig semmiben nem lóg ki.
        Én most konkrétan az ifikre gondolok, akiket nem directly a nagyokhoz vettünk. Hazard, Oscar nem ilyen, még Zouma sem.
        Egyébként aki nagyon megérdemelte volna a lehetőséget az Aké, és még talán Solanke. NA már csak azért is maradhatott volna, mert multifunkciós játékos, és tudván, hogy szélső védőkben amúgy is gyérül állunk, nem feltétlen volt jó ötlet kiadni az útját.

 • (by the way, a tavalyi bajnokok közül úgy nézem, a Juve is kb a mi utunkon jár. Lehet Quad átvitte a rossz karmát? )

  • kasata91

   Az túlzás hogy átvitte, mert akkor itt nem lenne ennyi.

   • Lehet ha itt lenne, akkor kiesésre állnánk.
    Bár nekem kezd hiányozni látva, hogy tud jobbszélső védőt is játszani, mi meg Zoumát bsszuk be oda.

    • kasata91

     Ígérem leállok a szélső védőzéssel mostmár. Túl sokat emlegettem.
     Amúgy ő nem hiányzik. Talán még Salah is egy fokkal jobban. De ő is csak a 2 fiatal játék percéit rabolná. Úgyhogy ő sem.

     • Miért, szoktál szélsővédőzni?
      Igazából én a fiatalokkal úgy vagyok, hogy tőlük eleve elvettek minden percet a gonosz mágnások, és most Mou hősiesen szerzi vissza nekik. Így pozitívabb az egész mese.

      • kasata91

       Az elfogyasztott 2 üveg pezsgő kicsit félre olvasta amit írtál, ezért nem lehetett túl értelmes.
       Csak már én is 3szor tuti szóvá tetetm, hogy a szélső védőink támaó játékának hiánya nagyban megkönnyíti az ellenfél védőinak munkáját.

 • thiemecsaba

  amúgy valaki, aki gyorsan lapoz a statisztikák között: Hazard fiúnk értékesített már olyan büntetőt, amit magasan lőtt?

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ez 2010-2014-es, akkor 16-ból 16 sikeres 11-esen volt túl. Ebből 1db ami szélre ment félmagasan.

   • nem tudom, ebben mik vannak benne, de már kapásból rémlik egy 2014 végi büntető a BL-ben, amit Hazard kihagyott a Maribor ellen.. pedig az lapos is volt, csak emlékeim szerint földbe rúgott, vagy valami ilyesmi. De attól még kimaradt.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     14 október, Arsenal meccsig van, az meg novemberben volt de jogos az észrevétel!

  • Amikor a junájtid D ellen vesztésre álltunk a 95. percben 2012-ben, akkor nem magasabban lőtte?

  • Blue One

   Szerintem olyan tizi még nem volt. Amióta itt van, csak így gurítja.

 • Lavid Duiz

  Itt és csak most te lehetsz Eden Hazard, aki büntetőt rúg! Ne hagyd ki a lehetőséget! 😀 Klikk ide:

  http://www.mousebreaker.com/games/dontboottheballboy/playgame

  • Lavid Duiz

   Trükkös ám a dolog! A hírhedt labdaszedő fiú bekavar! 😀

  • babence

   ezzel játszottam még anno, köszönöm a nosztalgiát 😀
   ‘RAFA OUT’ 😀

 • gorkaf78

  Ebben a cikkben van egy érdekes elemzés Gary Neville-től, hogy miben volt tavaly jobb a csapat, érdemes megnézni:

  http://www.origo.hu/sport/focivilag/20151028-angol-foci-premier-league-jose-mourinho-es-a-chelsea-vergodese.html

  Bocs, ha már más is linkelte korábban.

  • kb az ötödik sorig tudtam olvasni, ami már azért is nagy szó, mert megláttam az elején GP nevét. De a hőstettnek is végeszakadt gyorsan, az ilyen szenzációhajhász, indulatkeltő szarokra nincs erőm. Neville hol van benne, mert addig nem jutottam el 🙂

   • gorkaf78

    A cikk szerintem is hülyeség, de ha legurítod, lesz benne egy video, abban elemez a jó öreg Gary. 🙂

   • Ezt figyeld: “olyan sokáig volt sikeres, hogy a lejtmenet nagyon szembeötlő.”
    Ez zseniális.

   • “Rajtuk kívül a szenegáli Papy Djilobodji (eddig 0 meccs) ”
    Miről makog ez, Johnny a Walsall ellen beállt.

 • Gyenge minőség, de a latin kommentátor priceless.

  http://www.sportingvideo.net/20151028/vv562ff7473bf280.71594562-1179640.html

 • “I know that feel, bro”
  (Hazard to Rooney 2015)

 • Azért a MU meg az Arsenal masszívan levették rólunk a terhet.

  • WudigessBoi

   Direkt kerestem egy streamet, hogy lássam, ahogy kizúgnak:)

   • viszont a Citynek nagyon adja a gép, a CP-nek is vertek ötöt. Lassan beléjük szakadhatna már a dugó…

  • nézőpont kérdése. Ebben én még mindig inkább látom azt, hogy két rivális is kiesett, csak hát közben mi is 🙁

 • WudigessBoi

  Karankának respect, tavaly a másik manchesteri csapatot ejtették ki a másik kupából.

 • Costának állítólag két bordája elrepedt, de ő azért játszana a Pool ellen. A Chelsea orvosai innentől minden nap megröntgenezik, utána döntenek.

  Ez a repedt borda két dolog miatt szar – sajnos tapasztalat. Az egyik, hogy krvára semmit nem lehet vele csinálni, csak kenőcsöt b*sznak rá, és nagyon lassan gyógyul, a másik, hogy kb egy dolgot nem nagyon lehet vele csinálni: futni… 😐

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Kellő adrenalin és injekció mellett lehet vele futni, inkább az ütközések és a komolyabb sérülés veszélye amivel a gond van. 🙂 (én is tapasztaltam már)

 • Middlesbrough v Everton

  Southampton v Liverpool

  Stoke City v Sheffield Wednesday

  Manchester City v Hull City

  Asszem a Citynek van egy trófeája a szezonra… csúnya lenne, ha innen buknának. Én azért szurkolok a Boronak 🙂

  • Rammschein

   nyerje a Sheffield, mekkora poén lenne. 🙂

   • Szerintem őket kiejti már most a Stoke. De ha elvergődnek a végéig, nem kizárt… volt már itt nemrég City-Wigan, amikor a felhőkékek lepődtek meg 🙂

    • Rammschein

     Tudom, valszeg kiesne, de rohadt nagy poén lenne. :))

  • WudigessBoi

   Én meg a Hullnak;)

   • Felőlem lehet Hull-Boro döntő, de hogy a Hull végső sikeréért nem tudok szorítani, az is biztos.

    • WudigessBoi

     Nekem elég, ha a négy közé bejutnak:)

     • MBoro – Sheffield
      Hull – Everton
      >>
      MBoro – Hull döntő
      Na? 🙂

 • Amúgy nem tudom, figyelték-e azok, akik JM fiatalokhoz való hozzáállását kérdőjelezik meg feszt, hogy a naagy ifipártista Wenger milyen nyilatkozatot pakolt ki a vereség után a kommentmezőbe. Most akkor melyik út a jó/jobb? Azt mondani, hogy készen áll, kezdőbe dobni, és esetleg félidőben lecserélni, ha van rá indok, vagy otthagyni a csapatban, majd közölni a meccs után, hogy “they were simply not ready to play at the required level”?

  • Rammschein

   Wenger hülye, annyi éve van ott és alig ért el valamit…

   • Balázs Kozó

    26-12-0

  • Miért, mikor lett csak ez a két opció járható? Wengernél sem értem, hogy miért viszonyítási alap az, akinél Pakcsújongok meg Sumákok vették el a fiatalok helyét.

   • Nem csak ez a két út járható, csak általában mikor ezzel támadják Mout, akkor Wengerre hivatkoznak. Na hát tessék 🙂

    • Nem tudom, én sosem hoztam fel Arsene-t viszonyításnak.
     Mondjuk abban igazuk van, hogy nála legalább már kifejlődtek kész játékossá amolyan oroszlánkölykök, nálunk meg Terry óta egy sem.

     • csak, annyi a különbség, hogy nálunk JT még itt játszik 😉

      • Náluk is ott van Wheelchair, Walcott, Ramsey és társaik. Az más kérdés, hogy milyen szinten sérülékenyek.

       • Terry = Wheelchair, Ramsey?? És még engem hülyénznek le… 😀

        De még W is csak 26, ráadásul ő csak 7 éve jött, és asszem Soton nevelés 🙂 arról nem is beszélve, hogy hol játszik, hol nem, de inkább hol nem.

        • Most szándékosan értelmezted félre? 🙂
         Annyiban egyenlőek, hogy mind oroszlánkölyöknek mondható, még ha nem is saját nevelésűek, de akkor is 16-17 éves kölykökből lettek kész játékosok. Egytől egyig komoly erősítést jelentenének az ágyúsoknak, ha nem törnének évente kétszer ripityára.
         Walcott meg nem 7 éve van ott, hanem lassan 10.
         Én sem mondom azt, hogy feltétlen legyen 1000%-ig saját nevelés, mert ilyenből generációnként egy fut be komoly karriert csapatánál, de ha már lenne egy 16-17 éves ifink, akit folyamatosan betudunk építeni és kész játékossá emelni, az már haladás lenne.

         • Nem értelmezem félre, de ezt te magad is leírtad, mert arról beszélünk, hogy erősítés v beépítés-e az, amiket ők megtestesítenek, de “Egytől egyig komoly erősítést jelentenének az ágyúsoknak, ha nem törnének évente kétszer ripityára.” – azaz “jelentenének”, “ha” – ergo nem 🙂

          De az igazán lényeg, hogy ők évekig másnak neveltek tehetségeket, aminek a Barca, a Chelsea, a ManU és utóbb főleg a City volt a haszonélvezője főleg, mert sorolhatnánk itt Ashley Coletól Fabregason és Flamoneyn át van Persiig sok-sok játékos nevét. S ha egészen őszinték akarunk lenni, Walcott sem játszana már ott, ha legalább 1 szezont lerántott volna hónapos kihagyások nélkül.

          • Én nem írtam el. Annyit mondtam, hogy nálunk Terry óta nem volt oroszlánkölyök, aki a nagy csapatig vitte volna és kész játékosként számolnánk vele ma is.
           A lényeg az, hogy az említett játékosokból egytől egyig ifiből nevelt kész játékost az Arsenal. És nem úgy, hogy lepasszolgatta kölcsönbe, aztán ha esetleg alapemberként játszik, eljut egy BL-döntőig meg nyer bajnokságot, akkor oké, megtartjuk. Mi egy Lukakut, egy de Bruyne-t nem mertünk a csapat közelébe engedni. amikor még azok voltak 18 évesek.
           És most mondhatjuk, hogy egy csomó nagy játékossá váló tehetséget kihalásztak onnan és mások profitáltak belőlük, de nálunk nagyjából ugyanez lett volna a legtöbb sorsa, csak még tehetségként.

          • “A lényeg az, hogy az említett játékosokból egytől egyig ifiből nevelt kész játékost az Arsenal.”
           Én ezt nem vitattam, csak azt, hogy magának-e.

           “És nem úgy, hogy lepasszolgatta kölcsönbe, aztán ha esetleg alapemberként játszik, eljut egy BL-döntőig meg nyer bajnokságot, akkor oké, megtartjuk. Mi egy Lukakut, egy de Bruyne-t nem mertünk a csapat közelébe engedni.”
           Csodálom is érte Wengert, és ezt komolyan mondom. Viszont azt látni kell, hogy ehhez neki is kellett két dolog: az egyik, hogy a stadion elvitte az igazolásokra szánt pénzt, ergo nem volt más választása – amióta kicsengették a stadkát, Wengi is inkább a piacon nézelődik, mint otthon. A másik, amit JM sem átall kiemelni igen gyakran: ehhez kell az, hogy tudd, biztos helyed van a klubodnál. Senki nem fog tapasztalatlan fiatalokkal teletömni egy csapatot, amíg nem látja biztosítottnak, hogy ha nem jön be, nem zavarják el azon nyomban. Nem véletlen, hogy Wenger az, aki élen jár ebben, és sem nálunk egy korábbi edző sem, sem máshol nem folyamodott ehhez a módszerhez. Max az és akkor, amikor már nem volt más választás. Ez vagy bejön, vagy nem, vagy max ideiglenesen. Nyerhetsz vele egy CR-t, vagy Bale-t, Kane-t, stb, vagy lehet ideiglenes, mint mondjuk Januzaj, és lehet bukta, mint mondjuk a Rafael brothers, hogy ne Wengerezzek, hanem SAF-ozzak.

           Egyéb esetben a nagy csapatok körül az a jellemző, amit a Chelsea is követett, meg javarészt követ még ma is, bár lágyabban, hogy a tehetségeket a piacon szerzi be, az arra szakosodott kluboknál – régebben ilyenek főleg Hollandiában és Franciában voltak, mostanában pedig Portugália nagyjai jeleskednek ebben főleg.

           Ja, és még egy gondolat:
           “aztán ha esetleg alapemberként játszik, eljut egy BL-döntőig meg nyer bajnokságot, akkor oké, megtartjuk”

           mi azt sem tartottuk meg, aki velünk nyert BL-t 🙂

          • Azért az elmúlt évekből is karolt fel Wenger tehetségeket, mint Cocklen vagy Bellerín, Ők pont azt a szerepet töltik be, amiben mi szeretnénk látni RLC-t, Akét és tárasikat.
           Egyébként amit írsz, az is egy felfogás, de az legalább kétesélyes. Amit mi produkálunk, az biztosan nem fog bejönni fiatalok terén. Nézzük meg, hogy mire fel áldoztuk be Bertrandot, Lukakut meg Debrőit. A semmire. És ők tényleg olyan játékosok voltak, akikre legalább egy évtizedig támaszkodhatott volna a csapat.

          • De felhozod Cock-ot meg balerinát, viszont ők fix kezdők, és ugyanerre pályázott Berti, Lukaku meg KdB is. Nálunk ők másodhegedűsök lettek volna, és ez az, ami nem tetszett nekik, mert van előttük egy Azpilicueta, Costa és Oscar. Arról nem is beszélve, hogy ezt a 3 játékost kb 45M fontért passzoltuk el, miközben a beszerzési áruk a 30M-t sem érte el. Ha nyomjuk meg örülünk annak, hogy a klub költségvetése faszentos, verjük magunkat arra, hogy mi már aztán végre nem olajpénzből üzletelünk, stb, akkor ezeket az üzleteket meg kell húzni és le kell nyelni.

           Én is szurkoltam az említett 3 figurának, hogy tapadjanak meg nálunk, de még mindig inkább így, minthogy építsük rájuk a csapatot, mint tette Wenger Fabregasszal vagy RvP-vel, aztán akkor dobbantsanak.

          • Azért ne mond már, hogy ha RDM idejében nem küldjük el Lukakut az alsóházba 17 gólt lőni, hanem itt marad olyan bivalyerős riválisok mellett, mint Torres, Torres meg a félévig sérült Studge, akkor nem jutott volna előrébb a padnál. KdB nyakára meg idehoztuk az ügyeletes brazil csodagyereket, mert miért ne. És azért lássuk be, hogy ilyet sem tett volna sok csapat, hogy egy top10 európai tehetséget kölcsönvágjon egy brazil csodagyerek miatt. Berti meg sosem volt nagyravágyó, de amikor már a padra sem fért oda, azt ő sem tűrte azért lépés nélkül.

          • Nem, én azt mondom, hogy az alsóházi 17 gól sem volt annyira meggyőző, hogy ne váltsunk Costára. Torres más ügy, tudod te is, ezen felesleges lovagolni.

           KdB nyakára? KdB-t megvettük, majd otthagytuk otthon. Ilyentén elég nehéz azt mondani, hogy a nyakára hoztuk.. de Bruyne akkor nem volt már, csak egy tehetség, egy ígéret. Te most komolyan azt kifogásolod, hogy nem 1 ígéretre építettük fel a jövőnket, hanem többre? Aztán Oscar meggyőzte az akkori trénert, meg aztán egy másikat is, hogy vele érdemes inkább számolni, míg a belga meg nem. Hát ez tényleg nagy butaság volt valóban… azért, mert most épp fordított a helyzet, még érdekes dolog megkérdőjelezni egy döntést, amit a Chelsea két legeredményesebb edzője hozott, valszeg a boarddal közösen.

           Bertrand megint más ügy, de ezt már mondtam az elején is. Ő valóban saját, ezért a kötődés más, de nálunk ő egy iparos volt, és nem hibátlan. A váltás jót tett neki, és kijött belőle egy jó szezon, de előtte máshol sem nagyon villogott, pedig abból a Villából sem lett volna nagy dolog kitűnni anno.

          • De hát nem is Costára váltottuk, hanem a fostos, nyugdíjas Mogyira, aki csakis azért jött, mert a levezető csapata befuccsolt, aztán volt olyan 5-6 értékelhető meccse egész évben, igaz, azokat legalább a riválisok ellen élte ki.

           “de Bruyne akkor nem volt már, csak egy tehetség, egy ígéret. Te most komolyan azt kifogásolod, hogy nem 1 ígéretre építettük fel a jövőnket, hanem többre? ”
           Miért, Oscar mi volt? Igaz, ő még ígéret sem, róla még te meg én sem hallottunk. KdB meg már akkor is posztján Európa egyik legnagyobb tehetsége volt. És mit ad isten, Oscar azóta sem tud több lenni egy iparosnál, akinek egy jó félévre jut egy mocskosul rossz.
           “amit a Chelsea két legeredményesebb edzője hozott, valszeg a boarddal közösen.”

           Ez inkább RdM döntése volt, Mounak meg ott volt az Angliában még szűz KdB meg a csapattal már 60 meccset lenyomó Oscar. Várható volt, hogy melyik mellett teszi le a voksát. Ez a “legeredményesebb edző” meg szimplán nem igaz.

           Berti meg valóban egy iparos volt, de legalább egy saját HG. Most a padra nem tudom miért kell több. Ő neki az tett be igazán, hogy még Cole után sem rá számítottunk, hanem idehoztuk jó drágán a padra a világ aktuális legjobb balosát.

          • “De hát nem is Costára váltottuk, hanem a fostos, nyugdíjas Mogyira, aki csakis azért jött, mert…”
           Mert akkor még Costa nem jött. Ezt tudta mindenki, még JM is kb egész szezon alatt ezt nyomta.

           “Miért, Oscar mi volt? Igaz, ő még ígéret sem, róla még te meg én sem hallottunk. KdB meg már akkor is posztján Európa egyik legnagyobb tehetsége volt. És mit ad isten, Oscar azóta sem tud több lenni egy iparosnál, akinek egy jó félévre jut egy mocskosul rossz.”

           Nem, haragudtam is érte, mikor jött. Viszont Oscar bizonyított, KdB meg akkor még nem, mert a Werderben sem volt rossz, de jó sem. Az első jó szezonja a Wolfsburgban jött.

           A két legeredményesebb edző meg kb megállja a helyét, mert BL-t csak RDM nyert, ráadásul rakott mellé egy FA-t is, úgy, hogy kb összesen nincs egy teljes szezonja nálunk vezetőedzőként, JM pedig nem lehet kérdés talán még nálad sem.

           Bertrand esetében pedig te magad adod meg a választ: Luist, aki akkor a világ egyik legjobb balbekkjének nézett ki, emberi áron el lehetett hozni. Most komolyan azt rovod fel a klubnak, hogy egy iparos HG elé idehozták Luist? Az már más kérdés, hogy nem alakult ki az Iva/Ápi + Luis/Ryan páros, mert valszeg a brazil nem győzte meg Josét, és hát a szurkolók többségét sem arról, hogy mennyire tud védekezni, mert konkrétan gólokat kaptunk róla. Így jobb híján maradt Ápi a balon, aki viszont érthetetlenül nagy szezont futott ott.

          • “Mert akkor még Costa nem jött. Ezt tudta mindenki, még JM is kb egész szezon alatt ezt nyomta”

           Igen, hát ez egyből érthetőbbé teszi, hogy miért hozattuk ide Eto’o-t, aki ha 2 meccset játszott egymás után, már kifulladt, mikor kéznél volt egy olyan tehetség, aki le is rakott valamit az asztalra.

           “Viszont Oscar bizonyított, KdB meg akkor még nem”

           Oscar 64 meccsen 12-12 gól/gólpasszt nyomott, KdB 34-en 10-10-et egy jóval gyengébb csapatban. Magyarázd már el nekem, hogy az egyik miért bizonyított, a másik meg miért nem volt jó, mikor kb. ugyanazt lehozták?

           A különbség annyi volt, hogy Oscarnak megvolt a hájpja a Juve meccs miatt, ami szerintem máig a legjobb meccse.

           Most ha meg Grant nyeri meg a BL-t, akkor őt is kiemeljük, mint legeredményesebb Chelsea-edzőt? 2 tizin múlt, plusz neki még egy PL ezüstje is lett volna.

           “Most komolyan azt rovod fel a klubnak, hogy egy iparos HG elé idehozták Luist?”

           Nem, hanem azt, hogy mi a padra vettük Luist, és ott is rohadt meg. Szerintem totál egyértelmű volt, hogy Mou a 2013/14 idény legjobb védelmét nem fogja megbontani, csak kellett valaki Cole helyére. Arra a 15 meccsre meg Bertrand is tökéletes lett volna, aki ráadásul HG is.

          • most el kell mennem, de este még válaszolok 🙂

          • Ok 🙂

          • hazaértem, de hulla vagyok, ráadásul a maradék erőt is kivette belőlem az új igazolásunk 🙂

          • Már én is igazából. Holnap reggelfele leszek, de utána szerintem már csak hat fele. Folytassuk akkor.

          • Balázs Kozó

           Szerintem te is nagyon jól tudod, miért adtuk el ezeket a játékosokat anno domini.

      • Akit én borzasztóan sajnálok ilyen szempontból, az Bertrand. Ő lehetett volna bőven egy igazi, chelsea-szívű fiatal, de végül lemondtunk róla. Mint utólag kiderült, a semmire fel, mert amit Luis hozott a védelemben, azt Ryan bármikor felülmúlta volna, Baba meg nagy kérdőjel.

       • myheartisblue

        kérlek…hónapról hónapra feltépitek ezt a sebemet. Nálad csak a talán én sajnálom jobban Bertie-t 🙁 Persze probállom bemagyarázni magamnak, ha megtartjuk Bertiet, nincs most Azpilicuetank, mindkettőben volt potenciál, így döntöttünk. :/

       • Ez jogos, csak az időbeliség az, ami nem stimmel. Bertrand és Luis nem egymás közvetlen okozói.

        Ryant én is sajnálom, azt hittem a BL döntő után, hogy meglesz, de nem. És igen, ez főleg azért rossz, mert az AC+Bertrand párosból most az van, hogy kihoztuk azon az oldalon Azpiból az állatot, de mögé meg azóta sincs senkink, max Aké, de asszem neki is reszeltek lassan.

        • De Luis tevékeny részhalmaza volt annak, hogy Bertrandot lepasszoltuk kölcsönbe. Cole távozása után bőven átvehette volna a helyét, de nekünk inkább a klasszis Luis kellett, aki egy percet nem játszott még Angliában. Papíron persze jól mutatott egy ilyen játékos a padon, de totál illogikus lépés volt, amit mindenki megszívott. Bertrand dobbantott, Luis megcsömörlött, és mi sem láttuk a pályán nyomát mindannak, amiért idehoztuk.

         • Luis azt hitte, hogy akkora ász, hogy idejön, azt övé a világ. Gondolom arra játszott, hogy Ápi úgyis jobb-bekk, aztán ő megkapja a balt, a spanyol meg húz vissza a helyére. Csak gondolom ő sem számított arra, hogy Dave ilyen formát húz elő… aztán 29 évesen meg padolni..

          • Luis szvsz jogosan hitte valamilyen szinten, hogy ha már egy védőért kiadnak 20-25 millió eurót, akkor komolyan is akarják. Aztán meg nem. Pedig akkor világ top3 balbekk volt.
           Minden esetre a lényeg, hogy ennek is bő része volt abban, hogy Bertrand végleg dobbantott.

 • kasata91

  Ezen azért jót röhögtem. 😀

  Több külföldi oldal is lehozta a beszélgetést, amit azért szeretném, ha fenntartásokkal kezelnénk:

  Pedro: Megbántam a váltást, nagyon hiányzik a Barcelona. Messi, meg az egész csapat, itt meg tele van a csapat ezekkel a kib*aszott túlfizetett kölykökkel.

  ekkor hangos nevetés hallható, majd

  Egy barát: és mivan Cesc-el? – Ő sem a régi, de az átigazolásom előtt azt mondta, hogy nagyot lehet kaszálni, ha itt játszom.

  Kis szünet után ismét Pedro: De jó is lenne most a Real elleni meccsre készülni, és nem azzal foglalkozni, hogy kiesünk-e vagy sem!

  • mondjuk azt azért tudni kell, hogy a forrás minden esetben a Fichajes, ami kb a spanyol Sun. De ott meg úgy szerepel a dolog, hogy Pedro Fabnak panaszolta el bánatát… szóval mire angóliába jutott a dolog, a Daily Express még az “eredeti sztorit” nyomta le, a többi átvett már csavarintott még egyet rajta 🙂 neszeneked újságírás, mi? 😀

   Ez az eredet:

   http://www.fichajes.net/noticias/confidencias-pedro-20151028.html

 • Costa repedt bordák miatt nagy valószínűséggel nem lép pályára a Pool ellen.

 • myheartisblue

  Zenzo jól telik a napod? Nesze! :* <3 (deepthroat) 😀

  • Zenzo napja egész jól telik, köszöni, épp tömi magába az ebédet. És köszöni a kedves gesztust, mindig jó látni az Eltakarító pufi kis arcát 🙂

   • Sirappa

    Legalább ő szolgálta fel az ebédedet?

    • akkor nem tudom, ettem volna vagy sem belőle 😛

   • kasata91

    Ramires nagy napján hogyne telne jól neked is….

 • Megintcsak egy amolyan “mellesleg” infó, de amióta hiába írja a sajtó, a Chelsea csak kitart JM mellett, a továbbra is kirúgást tippelő orgánumok mellett azért szépen lassan, de gyülekeznek a pálfordulások, és egyre több az énsemrúgnámki megmondás. Most épp Carra:
  http://www.skysports.com/football/news/29327/10047240/jamie-carragher-on-why-he-would-not-sack-jose-mourinho-at-chelsea

 • Blue One

  “Megnézve” a meccset (végén beletekerve) leírom a véleményemet. Sok mindenről.

  TELJESÍTMÉNY
  Sajnos kiestünk, így akár mondhatnám azt is, hogy csak nincs új a nap alatt. A teljesítményt látva viszont valahol boldog is vagyok.Hirtelen felindulásból azt mondom, hogy az arsenal meccs után a legjobb meccsünk volt ez. Nem szokványos helyzet az, hogy pozitívumokat keresünk egy kiesésben, de ha valamikor kereshetünk lehet/kell az most van.

  MÉDIA
  Kiesett a fantasztikus arsenal ( szoros 3-0-s meccsen) és a mu is (ráadásul otthon.). Ettől függetlenül biztos velünk lesz elfoglalva a média… Mert az, hogy mi kiestünk az nagyon meglepő ilyen formában, de az hogy a “bomba formában” játszó arsenal simán kihullik az nem…
  Ha a média szóba került, akkor Costa-é is felmerül kis túlzással. De én most nem róla szeretnék beszélni. A médiának köszönhetően Anglia nem fogatlan favágókról vagy éppen lábtörő kapitányról beszélnek. Halkan jegyzem meg, hogy az valami csoda, hogy ők lap nélkül hozták le a meccset… Mikor a fogatlan paraszt lerúgtak Williant azt pont élőben nem lehetett látni a tv-ben.De mikor a visszajátszást mutatták és láttam, hogy ő tápászkodik föl tudtam, hogy történt valami és hogy Willian nem színlel…Nem tévedtem… Csak az ellenünk elkövetett tahó megmozdulásaiból van 3… (orrtörés, könyökösök Schürrlének és most ez) arenal elleni folytogatásról nem is beszélve. Mivel viszont nem CHELSEA játékosról beszélünk, így valahogy nem annyira érdekes a történet a média számára…

  Illetve azt is láthattuk ugye, hogy mennyire állnak a fiúk José mögött. A média szerint semennyire, de szerencsére van két szemünk… Nem is írnék többet erről a témáról, ezt is fölöslegesnek érzem.

  SZURKOLÓK
  Teljesült a kívánságom és odatették magukat. Már az első percben szólt a Mourinho-t éltető nóta. Costát is éltették mikor ment le és egész meccsen hangosak voltak. Egy esős idegenbeli hétközi kupa meccsen. Mind a négy ezren… Gólnál pedig elég hangosak voltak, mintha BL nyertünk volna…

  TRAORÉ
  Nagyon dicsérték őt ezért megnéztem a helyzeteit. Tényleg volt miért dicsérni. Nagyon jól játszott és nem sokat gondolkozott mikor lőni kellett ( végre valaki!). Elvileg 8-at lőtt kapura, ami nem kevés főleg, hogy csereként lépett pályára. Rengeteget fejlődött ez kétségtelen.

  KENEDY
  Már akartam kérdezni, hogy hova tűnt. Nagyon dicsérte Mourinho mikor megérkezett és mikor a Palace ellen beszállt nagyon ígéretes volt. Elképesztő szenvedéllyel játszott most is. Borzasztó sebességgel közlekedik a pályán. Furcsa kimondani, de ők kitűntek az egyébként jól játszó csapatból. (De jó ezt leírni 🙂

  EDEN HAZARD

  Végezetül a belgáról írnék pár sort. Tudjátok, aki távozni akar… (megint a média, ugye?!). Ő is jobban játszott magához képest, de most nem a teljesítményéről szeretnék beszélni. Meccs után láthatóan rendkívül szomorú volt, sőt még a szurkolóktól is elnézést kért!! HATALMAS KALAPLENGETÉS RÉSZEMRŐL!!
  Lehet, hogy a teljesítménye, lelki világa nem volt az igazi, de a szívem a helyén van és ez a legfontosabb. Remélem ez a kihagyott tizi felspannolja és következő meccsen, OTTHON elképesztő teljesítményt fog nyújtani.

  Mikor egy kép többet mond, minden szónál…

  • Blue One

   Van valakinek videója meccs utáni eseményekről?Mikor a játékosok kimennek a szurkolókhoz, illetve Mourinho.

 • Blue One

  Cavani cikkezéséről írnak. Nem kell komolyan venni, de azért nem lenne rossz ha Falcao helyére ő érkezne. 30 milliót meg is érne. Nagy üzlet lenne, hogy ha most meg tudnánk venni és nem perkáltunk ki anno érte 50-et.

  • “Cavani cikkezéséről írnak” :)))
   hogy mi van? 😀

   • Blue One

    ?? 😀

    • látom feltűnt gyorsan 😉
     szerencsétlen urut már annyiszor eladták nekünk, hogy én már nem hiszek senkinek.

     • Blue One

      Persze én se azt mondom, hogy jön, azért is írtam, hogy óvatosan kell kezelni. Ettől függetlenül erősítést jelentene. Nyáron bele kell húzni, ő lehetne az egyik érkező, bár kérdés, hogy eladná-e a psg.

      • szerintem attól függ, mi lesz “Ibra után”. A svéd-bosnyák 34, lassan kezdeni kell valamit ott is. Állítólag Lukaku a célpont, nem tudom, hogy a Lavezzi-Cavani duó így hogyan változna, de szerintem ők sem. Aztán ki tudja, lehet addigra már José lesz ott az edző, mire ez materializálódik 😀

       Mondjuk az komoly lenne, ha beszereznék Ibra helyett Lukakut, aztán meg rászerveznék Mou-t 😀 de hát ez nyilván nem történik meg, hiszen az Everton semmi pénzért nem szabadul a fiatal sztárjaitól, Mou pedig itt öregszik meg 😉

       • Blue One

        Ibra szerintem el fog menni. Azt mondta a következő igazolása nagyon sokakat fog meglepni. Olvastam olyat, hogy Beckham csapatában menne. Ez mondjuk nem lenne meglepő, egy MLS-es levezetés ma már divat.

        • Sir Idemitirjak Boglárka

         Nekem mindenféle alap nélkül van egy olyan megérzésem, hogy kora ellenére jövőre Real mezben lesz látható!

         • Blue One

          Az is meglepő lenne, szóval akár lehet az is 😀

         • ha nem Rafa lenne ott a góré, el is tudnám képzelni, de így nem.

  • Endy919

   Szép.

   • szomorú

    • Endy919

     Sajnos minden brazil focista előbb vagy utóbb megbolondul. Mindegy hogy világklasszis , vagy fiatal tehetség. Szóval annyira nem vagyok meglepődve.

     • Ramires????

      • Endy919

       Akadnak kivételek is.

       • Rammschein

        várjál még azzal, lehet az új contract hatására neki is elmegy az esze, és a fejébe száll. 😀

        • kasata91

         Ha a barszának emelt gólja után nem szállt el az agya annyira, hogy behintse az összes nightclub-ot magvaival, akkor már soha nem is fog. 😀

     • mintha idén nyáron egy bizonyos angol klub játékosait is ezért zavarták volna haza a thai túráról, aztán el a klubtól 😉 ez a dolog nem válogat nemzetiség szerint, egyszerűen bántó, hogy folyamatosan derülnek ki ezek a dolgok, hogy a nagy és tiszteletre méltó focistapalánták miket képzelnek magukról – és mivel egyre több ilyen botrány van, igazából a többiekről is csak azt tudod feltételezni, hogy “még nem derült ki”… alapjában véve EZ a szomorú, nem az, hogy Piazon épp levarrt-e egy nőt vagy sem.

      Nyilván egyrészt senki nem várja el, hogy remeteként éljenek, másrészt, a profi futballista élet nem épp egy családbarát foglalkozás. Mégis fura, hogy nem egyszerűen átlag feletti az ilyen, hanem majdhogynem mindennapos, és a még látszólag boldog családokról is kiderül, hogy kurvázott, megcsalt, levarrta a csapattárs nőjét, stb.

      A Piazonéhoz hasonló esetekben persze azért nem árt számolni azzal a ténnyel, hogy valszeg a jányok micsodája is felrobban, mikor meglátnak egy tv-ben mutogatott futballista gyereket, aztán meg, amikor átmennek rajta, akkor meg jön a feljelentgetés. De ez még akkor sem mentesít egy fiatalt, akinek egy kibaszott megtiszteltetés kéne legyen egy-egy ilyen edzőtábor, hogy hogyan kerül 1. egy night clubba, 2. azután egy házibuliba 3. ilyen balhéba.

      • bilala

       nyilvan van igazsag abban amit irsz, de azert erdemes az ilyen sztorykat elso korben fenntartasokkal kezelni. nyilvan az alatalad is felhozott sztory mas mert ott volt videofelvetel is (bar ott ha jol tudom prostikkal tortent az eset, es nem eroszak volt, csak szimplan bunko parasztok voltak a sracok – ami valljuk be valoszinuleg eleg gyakori eset lehet egy aktusnal, ahol a ferfi kicsit egyszerubb a kelletelen, meg ugye eleg sok ember “no fel” mostansag pornon, ahol a “who’s your daddy”-nel sokkal cifrabbak is elhangoznak). de amugy alapvetoen ezekkel az eroszakvadakkal, foleg eszakamerikaban az a problema, hogy gyakrlatilag nem is kell bizonyitek, eleg az aldozat kijelentese, hogy valakit elmeszeljenek es ha megnezzuk azokat az eseteket, amiko sportolokat vadolnak meg, gyanusan soknak peren kivuli penzes megegyezes a vege, ami azert picit gyanus. nem tudom mennyire pontos a mai nso-os cikk a teaban, de mar ott is erosen kilog a tortenetbol a lolab…osszegezve, en egyaltalan nem akarom vedelmembe venni azt aki megeroszakol egy not, sot, kifejezetten ugy vagyok vele, hogy ennel keves gazab dolgot lehet csinalni, de azert baszodjanak meg azok a csajok is akik penzszerzes, vagy egyeb okokbol “bemartanak” ferfiakat kulonbozo hazugsagokkal.

       • Viszont itt még mindig visszatérünk oda, hogy ha edzőtáborban vagyunk, akkor este inkább az edzőteremben kéne gyúrni, vagy max a többiekkel a szálloda bárjában biliárdozni, nem night clubokban lógni, főleg nem olyan kis pöcsöknek, mint akik elvileg arra hajtanak, hogy a nagy csapatokba kerüljenek, mert Piazon is itt rinyált, hogy el kéne húzni a Chelseaből, mert nem kap lehetőséget… hát, így, ilyen hozzáállás mellett nem is fog.

      • Endy919

       Igazad van , de nem pont erre / nem csak erre a témára gondoltam. Mármint a kurvázás. A braziloknak benne a génjeikben , hogy átkattanjon nekik és nem tudják magukat kontrolálni. Csak pár példa : Ronaldinho , Ronaldo , Adriano , Robinho , Breno és még lehet jó sokáig sorolni…

       Más országoknak is van botrányfősük , de az ő nemzetük kifejezetten “veszett”.

       • “A braziloknak benne a génjeikben”
        Nem is annyira a génjeik ezek, egyszerűen csak főleg azokról van szó, akik a “nyomorból” kerülnek bele hirtelen az elképzelhetetlen hírnévbe és csillogásba. Főleg az ilyen srácok azok, akik könnyen elcsábulnak a pénz hatalmának. De ez nem is annyira brazil, mint dél-Amerikai jelenség, ugyanúgy igaz az argentínokra, urukra, stb, csak belőlük kevesebb fordul meg a top bajnokságokban, mint brazilokból.

  • myheartisblue

   Beverte, mint aznap este Panamának… (merthogy sajnos mindketten ott tartózkodtak a meccs miatt)

 • Endy919

  Alessandro Proto a Monaco társtulajdonosa.
  “Hallottam a híreket,hogy csak a pénz miatt nem menesztették még Josét. Beszéltünk Mendessel, érdekelné a munka,ha csak erről szól,fontról fontra kifizetem Abramovicsnak azt az összeget,hogy elengedje José Mourinhot hozzánk.”

  Nem tudom mi igaz belőle, de szerintem hamarább költözne Párizsba.

  • Párizsba szerintem most pont nem kell edző. A Blant az kimaxolja a keretet minden téren, a BL-ben meg rendre papírformával búcsúznak.

  • Blue One

   Szerintem valami simli van a színfalak mögött, bár lényegtelen, hiszen Mourinho nem fog távozni és pont nem oda. Nagyon érdekes, hogy megfelelőnek találta az alkalmat, hogy ezt elmondja. SImán kinézem, hogy Jorge Mendes keze van a dologba. Bár fölöslegesnek érzem, mert mindenki tudja, hogy kapkodnának Mou után, szóval ilyen tervekkel értelmetlen lenne operálni.

 • Ramires 2019-ig hosszabbított!
  Yeah

  • myheartisblue

   @ZenzoLR:disqus csodálatos ez a mai nap, én megmondtam niggerek ottan!

   • ha emögött a döntés mögött lát bárki logikus indokot, kérem közölje. Meg nem lepett a dolog, mert már kb nyílt titok volt, de érteni akkor sem fogom, ha fejre állok.

    • Szerintem Ramires valami tégla, olyasmi, mint a Kebabira volt a Realnál, vagy mi O.J a csupasz pisztoly elején.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Papíron tud védekezni és tapasztalt is, Mou inentől csak szeretheti.

    • thiemecsaba

     Fentebb írta Endy: Ramires szerződés hosszabításáról”Ő minden edző álma. Örülök,hogy ezt a klub észrevette és felajánlotta neki az új szerződést, megérdemli.”

     • ó uram, azóta már új poszt is van 🙂

  • Endy919

   :)))))

  • ennek a sagának sem lesz már sosem vége.

   • Rammschein

    uuuuuuncsiiiii. 😀

 • Endy919

  Ahogy megírtuk korábban José Mourinho nem volt épp jó kedvében,és kissé szarkasztikusan,vagy egyáltalán nem is válaszolt a média kérdéseire.
  A sérültekről:
  “Ivanovic,és Courtois biztosan kihagyják a meccset. Diego és Pedro még kérdéses.
  Az eltiltásáról:
  “A mai napon fogom megkapni a választ,hogy mikor kell letöltenem.”
  Liverpoolról és Jürgen Kloppról:
  “Remek edző,sokat változtatott taktikailag. Nem vagyok közeli barátja Jürgennek, ezt a foci nem igazán engedi meg nekünk. De ő pontosan egy olyan személy akit kedvelek, és jó kapcsolatot ápolok vele.”
  Eden Hazardról:
  “Nem fogom azért kritizálni mert kihagyott egy büntetőt. Remekűl játszott a Stoke ellen,elégedett voltam vele.
  Didier Drogba 12 gólnál tart az MLS-ben,visszahozná még egyszer a Chelseahez?
  “Tényleg azt akarja hogy az MLS-t a PL-hez hasonlítsam? Drogba mindig egy különleges lökést ad a csapatnak,de nem tervezem visszahozni most Januárban.”
  Volt-e már hasonló helyzetben,mint most a Chelseanél.
  “Olvassa el hozzá a könyvemet,ott minden le van írva.”
  Nevetett amikor Klopp a “Normal One”-nak titulálta magát az első sajtótájékoztatóján?
  “Miért nevettem volna?”
  Ramires szerződés hosszabításáról
  “Ő minden edző álma. Örülök,hogy ezt a klub észrevette és felajánlotta neki az új szerződést, megérdemli.
  Odaérhet-e a Chelsea a legjobb négy közé:
  “Nem látom reális esélyét.”
  Beszélt-e az utóbbi napokban Roman Abramovichal?
  “Miért kéne ezt maguknak tudniuk?”
  Ezzel a kérdéssel ért véget a sajtótájékoztató.

  José papi morcos volt. De legalább végre őszinte volt .