Ébredünk-e a rémálomból?

photoTekintve, hogy mindenszentek előestéjén, hát valójában előestéjének delén eljő a média által generált idei José Mourinho kirúgások 43. alkalma, a mi rémálomszerű vesszőfutásunk pedig csak egy meccsel több lett a ligakupából való kizúgásunk okán a hét derekán, egy újabb remek alkalom lesz a Chelsea-Pool, hogy felébredjünk ebből a valószínűtlen, és egyre hosszabb rettenetből.

Maga a mindenszentek egy többnapos ünnep, de egyike azoknak az egyházi eseményeknek, amit a megfelelő vallások különbözőképp ünnepelnek. Október 31. főleg az angolszász országokban számít kiemelt eseménynek – bár egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, miután a nagy gengszterváltás után ránkszabadult szabadsággal részben annyit kezdtünk, hogy egyre inkább átvesszük Amerika ünnepeit. Ennek tiszteletére, de legalábbis ennek jegyében a BT Sport egy igen fasza felkonfot nyomott, amit már betoltam anno a kommentok közé, de most álljon itt is, mert jó cucc.

 

Mindenesetre holnap, szombaton eljöve all hollow’s evening, azaz minden szentek estéje, mi pedig végigcsodálhatjuk minden szentünk pályára lépését, kezdve az olyan szentekkel, mint Fabregas, vagy a megbűnhődött, ezért újra tettrekész Matics, aztán meglátjuk, hogy a főünnepkor, vasárnap, november elsején gyertyát kell-e gyújtanunk megemlékezésként a csapatért, vagy már eleve a november másodikára koncentráljunk, ami nevezetesen a halottak napja, amikoris az elhunyt, de üdvösséget nem nyert, még tisztítótűzben lévő hívekért szólnak a harangok.

graveyard

Utóbb, mikor nekivágtunk egy igen érdekes 5 meccses sorozatnak, írtam, mondtam, hogy ez az 5 meccs igen sok mindenről dönt majd a szezon végkimenetelét illetően, és milyen fasza lenne, bár jelen helyzetünkben valószerűtlen, ha hoznánk egy 5/5-öt. Na ehhez képest javuló játék, és mindkétszer borzalmas bíráskodás mellett hoztunk egy 2/0-át. Nem kell nagy fejszámolás hozzá: Ligakupát a szezonban már nem nyerünk. És hát, ha még volt is valaki nagyon bizakodó korábban, szerintem már ők, mi is látjuk, hogy PL címvédés sem. A BL-hely, azaz a bajnoki legalább negyedik pozíció még reális cél mindenképpen, de javuló játék, bíztató jelek ide vagy oda, el kell kezdeni meccseket nyerni és pontokat gyűjteni hozzá.

Igyekezve elkerülni a nagyon kellenek a pontok meg győzelmek immáron rendszeresnek tekinthető kérdéskörét, azért mutassak már rá, hogy a bizonyos (min) negyedik helyért folytatott harcunkban igen értékes 3 pont lenne a szombati. Egy, még össze nem álló Liverpool, akit José egyébként is minden riválisnál többször győzött le, új edzővel, a Stamfordon… én magam általában nem vagyok híve az ilyen hosszú távú mutogatásnak, de a végelszámolásnál bizony ez a győzelem sokat érhet, mint ahogyan a meccsben benne lévő, esetleges vereségünk is sokba kerülhet.

A forduló nyitómeccsén ha nyerünk, sem tudunk a felső házba kerülni, hacsak, valami frenetikus véletlen folytán az előttünk álló 5 csapat mind vereségbe szaladna, pedig erre még akár némi sansz is mutatkozik, hiszen a WBA a Leicestert fogadja, a Swansea az Arsenalt látja vendégül, a Watfordhoz a West Ham utazik, a Stoke a feltámadó Newcastlenél vizitál, viszont, hogy az Everton a Sunderlandet fogadja, mégiscsak eléggé inog a zászlórúd. A Pool a 9., éppen 1 meccsnyi három ponttal és +2 gk-val előttünk, így egy esetleges 3-0-ás győzelemmel… háháhá… fel kéne ébredni a 26-os számú ábrándjárat utasának.

table

Nem mellesleg tekintve a két csapat helyzetét, szerintem a meccsünk akkora 1-1 lesz, mint a ház, a Pool idén a Villa, már a PL-ben 5 döntetlennél jár, de az októberük a hétközi B’mouth elleni győzelmet leszámítva így néz ki: DDDDD. És nem röhögök rajtuk, hanem októberben konkrétan 5 döntetlent hoztak le, a 3 PL (Everton, Spurs, Soton) mellett 2 Európa Ligás is befigyelt, amely sorozatban 3 meccsen ezzel 3 döntetlennel állnak, mindhárom meccs 1-1-re végződött. Sky Merson még nem állt le azzal, hogy Chelsea győzelmeket jósoljon, szerinte 2-0-ra nyerünk, mondanám, hogy bár lenne igaza, de hát… értitek.. úgyse.

Ami nekünk nagyon fájhat, hogy a jóképességű Stoke a csakugyan ugyancsak jóképességű Friend jóképességű asszisztálása mellett rommátörte a keretünk nagy részét, de legjobb csatárát szó szerint véve is, Costa pedig repedt bordákkal aligha fog pályára lépni, mégha a csapat egyelőre ködösít is ekörül. Lesz pár játékosunk, aki valami mérföldkővel a hátán lép pályára, márha; az egyik a Pool-vadász JT, aki már 17 találatnál jár a Pool ellenében, ráadásul 550. alkalommal húzhatja fel a CSK karszalagot. Ha már a másik Pool-killer, Ivanovics nem lehet ott, legyen most király a 100. PL meccsére készülő Oscar, vagy, ha mégis pályára lép, akkor az 50. Chelsea meccsére készülő Costa.

A legutóbbi találat
A legutóbbi találat

A legfrissebb infók szerint, ami alatt a most zajló sajtókörítést értem, Courtois és Ivanovics bevethetetlen, Pedro és Costa esetében a döntés még nem végleges. Mindkettőnek volt ma erőnléti edzése, aztán dönt a stáb, hogy pályára lép(het)nek-e. A két edző egyébként kölcsönösen felszopta egymást, Kloppo dobott azért egy merészet, mikor elsütött egy ilyet:

“When I was in Germany sometimes we sent each other short messages,” said Klopp. “I am full of respect for his work. If you are not a journalist or a referee, he can be a nice guy. I’m neither of those. He is a nice guy. He is emotional, I am emotional.”

Egy biztos, a Chelsea-Liverpool egy top rangadó, függetlenül attól, hogy a kilencedik látogat a tizenötödikhez. Mindkét csapatnak kellene az eredmény, egy picit talán nekünk fontosabb. Szépen szólna, ha Jürgen első PL győzelme épp a Chelsea ellen történne, de szerintem ő lenne inkább az, aki jobban örülne akár az 1-1-nek is, amit még mindig tartok, hogy kb 85%-kos valószínűséggel végeredményként láthatunk.

Jack O'Lantern legyen velünk
Jack O’Lantern legyen velünk

Végszóként, idetolom, amit José Ramires új kontraktja kapcsán tolt be a közösbe:

“It’s not this season, it’s not tomorrow – it’s what he’s doing since he came to Chelsea. It’s his mentality as a group man. He is a player that is ready to play, to be on the bench, to be in the stands, to play as a midfielder or a goalkeeper or a striker, to play where the teams needs him. He’s one of these guys that every manager loves and I am happy the club recognised he deserves that [the new contract]. Everybody is happy because Ramires is one of these guys not many recognise what he is really is and what he means.”

Magyarul: megvan José új Mikelje. Nyilván nem egy sokkal fiatalabb kiadása, meg talán jobb sem, de egy vízhordó, egy csapatjátékos – ilyenek is kellenek. Tegnap a hír kapcsán feltettem a kérdést, tud-e valaki használható indokot a megtartása mellett – ez végeredményben egy elfogadható érv. Persze egyben némileg egy újabb szög Ruben padhoz kapcsolásához is. “Nem sokan veszik észre, milyen valójában és mit is jelent ő valójában a csapatnak”. Hát, én még mindig egy vagyok ezek közül a ‘sokak’ közül.

De mivel egyelőre a szezonban sokkal rosszabb dolgok is történtek és történnek velünk, mint Ramires megtartása, koncentráljunk csak arra, ami leginkább az orrunk előtt van, és valahogyan, nyögve, kínok között, de győzzük le a Poolt. Aztán majd ráérünk utána aggódni a sorsdöntő /1 hétközi, szerdai BL meccs miatt.  Champions of England, we know, what we are!

 • Begoween
  Aslicecueta-Carrie-GarRipley-Zombma
  Father Mertic- G.A. Ramero
  Eden Lake-Frabilty- Villain
  Loki

 • Rammschein

  Tetszett az ünnephez kötött bevezetés Zenzo…
  egyébként most akkor Kloppot is megbünteti az FA, vagy ő még új és nekik elnézik? 😀 (azért vicces lenne, ha José mellé betársulna még egy általam kedvelt edző a muriba ->Jürgen & José VS FA. :DD)

 • Blue One

  Klopp: “When you are not a journalist or a referee Mourinho can be a nice guy. I like him with people and he is a nice guy.”

  :DDDD

 • thiemecsaba

  Megtaláltam az új posztot Zenzo! 😀 Remélem JM is rátalált az új szerencsecsillagára, mert lassan arra is szükségünk lenne(meg egy normális játékvezetőre)! Amúgy meg attól tartok, hogy a BT Sportos promó jobb lett, mint maga a meccs lesz. Viszont a legnagyobb problémám, hogy valószínű nem látom a meccset…

  • remek, akkor meg gondolom azt is, miért szóltam 🙂

   ne is mondd, pont azon igyekszem én is, hogy valahogy beleférjen, és úgy tervezni a holnapot, hogy vagy pont még lássam, vagy már lássam, kivételesen ez a háromnegyed kettes kezdés a lehető legrosszabb – ennél már csak akkor látnám kevésbé biztosan, ha holnap az Everton-Sunderland helyén játszanánk. Az utóbbi hat Pool meccsből szerintem egyet v kettőt láttam élőben, valahogy ezek a meccsek kimaradtak az életemből. A legutóbbi, már bajnok 1-1-et láttam pont, na azt becseréltem volna bármelyik másikra 🙂

 • WudigessBoi

  Jól látom, hogy egy minimális különbségű győzelemmel utolérnénk (sőt, több rúgott gólunk miatt meg is előznénk) a Poolt? Pedig mióta vergődünk itt az alsóházban…

  • “A forduló nyitómeccsén ha nyerünk, sem tudunk a felső házba kerülni, hacsak, valami frenetikus véletlen folytán az előttünk álló 5 csapat mind vereségbe szaladna, pedig erre még akár némi sansz is mutatkozik, hiszen a WBA a Leicestert fogadja, a Swansea az Arsenalt látja vendégül, a Watfordhoz a West Ham utazik, a Stoke a feltámadó Newcastlenél vizitál, viszont, hogy az Everton a Sunderlandet fogadja, mégiscsak eléggé inog a zászlórúd. A Pool a 9., éppen 1 meccsnyi három ponttal és +2 gk-val előttünk, így egy esetleges 3-0-ás győzelemmel… háháhá… fel kéne ébredni a 26-os számú ábrándjárat utasának.”

   🙂

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Megérzés félrészegen: Ha a Matic, Oscar, Hazard 3as kezd akkor biza ez 3 pont.

  • Gabor1092

   Sajnos Oscar kezdetésére nagyon kevés esélyt látok, egyrészt mert a hétközi 120 perc teljesen kivette az erejét, így is eléggé meccshiánnyal küszködik, másrészt pedig úgy is Fabregas fog 10-esben játszani, mögötte pedig Matic-Rami fog szűrni. Nem hiszem hogy most változtatni valamit is José.

   • myheartisblue

    Gábor nagyszerű meglátás és sajnos így lesz, csak tudnám, miért nincs tökünk, és taktikázzuk túl ezt az egészet….

    A fenébe is világsztár, hát akkor miért nem lehet megerőltetni a kis Oscart… nem szakadna bele a lába. Sokkalta jobban megérné őt kezdetni szeretni 2gyors golt és az második félidőre John ObiVanKenobi Mikelt betenni, és FabrePasst pedig feljebbtolni. Simple as fuck!

    • Sajna Oscar pont a legrosszabb esetbe zuhant. Meccsekig pályára sem lép, aztán kap hirtelen 120 percet. Így azért elég húzós a dolog.
     “Sokkalta jobban megérné őt kezdetni szeretni 2gyors golt”

     Ilyenre hányszor volt példa? Mármint hogy az ő kezdetésével gyorsan vágtunk két gólt? Az ő kezdetése szvsz annyit jelentene a legjobb esetben, hogy egy formában lévő Fabregas kötetlenül tudná osztani a labdákat a formában lévő Costának. Most egyik sincs.

 • Mai sajtó :)))) egyszerűen zseniális

  Ha JM repül, viszi a Real, ahová viszi magával Hazardot és Pedrot, míg Costa a Barcaba megy :)))

  • Endy919

   :DDD
   Made my day

  • Gabor1092

   Basszus nekem is kell ilyen anyag amit ezek tolnak, hogy ilyen szép írások jönnek ki a kezeik közül 😀

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/btsport/videos/966569116749624/

  Mérkőzés előtti néznivaló. Kinek mi jön le a videóból?

 • Begovic; Zouma, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Mikel, Ramires; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.

  • myheartisblue

   Mikel, Ramires oh my gosh! So many niggers ottan! 😀 😀 😀

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Aztán ne lepődj meg, ha a csomag szappan kilóg majd a fiúk zsebéből, és ezzel félemlítik meg az ellenfelet! 😀

    • myheartisblue

     Meglepődni a gyengék szoktak, 12 év megyei focival a hátam mögött, több mint a mindent láttam már 😀

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Azért nem valószínű, hogy itt olyat látunk, hogy a zokniból előkapja a 18 éves srác a csörgő telefont, és lefut a pályáról mert bevitték az asszonyt szülni, vagy 10 percig emberhátrányban kell játszani, mert a gólszerző a legnagyobb szélben feldobja a mezét amit levisz a domboldalon a szél és azt keresi addig. Nincs is jobb a megyeinél! 😀

      • myheartisblue

       vagy éppen a kirúgásnál a 1,5 promilos kapusotok a lábát töri mert földbe rúg, aztán Téged kér meg, hogy rántsad már vissza, mert az hogy visszafelé áll a lábfeje, az csak tuti bokaficam a söprögető meg ahogy odanéz elájul….utána meg a kapus megváratja az utána következő tizi végkimenetelét a mentősökkel. Focizol mennyeiben vagy csak néző vagy? Gólt fújtak már vissza gólöröm ünneplés után?

       Látom ott is van megyei kultúra!

       • mohacsia

        Söprögető? 80 éves vagy vagy a szertárosról van szó?

        • Sir Idemitirjak Boglárka

         Láttam jó pár csapatot aki még söprögetővel játszott, és nem a szertárossal!

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        12 év volt kisebb-nagyobb kihagyásokkal, idén fejeztem be idő hiányában. Olyan még nem volt, hogy visszafújt volna gólt érte, de utánpótlásban olyan igen, hogy sok gólos vezetésnél már a bíró mondta az ellenfélnek essen el a védő mellett és kap egy ajándék tizit, és meg is kapta! 😀 De 5 piros egy meccsen, 2 azért mert lekurvázták a női partjelzőt és hasonlók még voltak! Szóval a kultúra nagyon magas szinten van!

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ramires helyett Maticot vártam a többi stimmel. Hosszú idő óta először megvagyok elégedve a kezdővel!

 • Kemény betoljuk a buszt, ez már érzem.

  • myheartisblue

   Szerintem meg rúgunk 1-2 gólt ahogy azt most nem várják, és aztán toljuk be a buszt. WHAT A LOVELY DAAAY! meglesz ez.

 • myheartisblue

  Egyik srác kint van a mérkőzésen, és “CsakaChelsea” oldalnak küld képeket és üzeneteket a mérkőzésről. A legutolsó: “Már lehet hallani a Liverpool szurkolókat, holott még csak a stadionon kívül várakoznak. Nagyon durva.”

 • WudigessBoi

  Fabregas nincs a kezdőben, jó előérzetem van!

  • WudigessBoi

   Persze a legfontosabb Mikel és Clattenburg egymástól való hermetikus elválasztása.

   • myheartisblue

    Mason a 4. számú játékvezető Mou jobb ha vigyáz. 😀

 • Dr. Thredson a műsorvezető, ergo valószínűleg Monoki lesz a kommentátor. Ő jó ómen általában.

 • Könnyen lehet döntő tényező, hogy a mieink közül mindenkinek van már 120 perc a lábában a hétre.

 • Gabor1092

  Rami meghálálja az új szerződést 😀

 • Négerottan fejes!!!!
  Burn!!!!!

 • Sirappa

  Hahóó! Megjövök és Ramires fejes? beautiful!:D

 • Gabor1092

  Viszont az eddigi felállásunk alapján úgy néz ki hogy inkább Oscar van a bal szélen, Hazard pedig 10-esben

  • Sirappa

   oscar costa kezdő és Fabre pihen? jól látom?

   • Gabor1092

    igen, ahogy Matic is padon van

    • Sirappa

     Mou nagyon bedurvult:D

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Ideje volt, és 8 perc után jók is vagyunk!

 • lamps8

  Lucasnak nem kell sárga?

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ott a 3. szabálytalanság 9 perc alatt…

   • Sirappa

    következő már az lesz. legalább fújnak valamit nekünk a bírók.

 • Endy919

  Milyen gól volt ? lemaradtam

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ramisten berobbant és fejelt Azpi beadása után!

   • Endy919

    És nem kacsintot ki , hogy puszi Zenzo?

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Felrántotta a mezét ahol I <3 Zenzo feliratú poló virított! 🙂

  • Azpi beadta, Canon kicsit megpattant és Rami fejére került hétről.

 • lamps8

  és most se ad sárgát, nevetséges angol játkvezetés.

 • Endy919

  Eddig a szezon legjobb meccse , lekopogom és tartson ki

  • lamps8

   volt már jó 20percünk korábban is, szóval hevesen kopogtass.

  • A Stoke elleni első 20 percre is ezt mondtuk.

   • Endy919

    Azt nem láttam

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    (De ott azért a bíró és az ellenfél sokat tett a romlásért, nem biztos, hogy ott a fiúk tehettek róla)

 • Sirappa

  Happy a jobb hátvéd?

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Igen!

   • Sirappa

    Tényleg JollyJoker a srác

    • Azt nem mondanám, csak nem volt más.

     • Sirappa

      Jelenleg jobban védekezik, mint Iva és Baba az elmúlt meccsek alapján…

      • Igen ám, csak az említett kettőnek előre is kellett jönni supportolni, Zouma meg azért roppant ritkán jön érdemben támogatni előre.

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        Viszont lehet így Williannek kell kevesebbet hátra segíteni!

        • Jelenleg mindenkinek kell hátra segíteni.

 • lamps8

  Éden, menj a büdös faszba. köszi

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Szerintem nagyon bizonyítani akart. ezt ő akarta megoldani, sajnos rossz megoldás volt ez most.

   • lamps8

    most is*

 • Sirappa

  Mikel Cahill fókuszálhatna egy kicsit jobban…

 • Hodgson lesi azt a 3 játékost, akivel még számolhat.

 • Sirappa

  Oscar és Hazard helyett kellene cseréljen. Gól is akkor jött, amikor Hazard szélen kavart.

 • Endy919

  Ramireees 😀

 • Endy919

  Willit azért faragják.

  • Sirappa

   Kicsit Stoke-ra hajaz…Egy sárga már úgy érzem megérett…

 • lamps8

  gyerekek, adjatok már értelmes magyarázatot arra, hogy a köcsög török bevándorl lakótelepi Can erre az esetre miért nem kapott sárgát?

  • Endy919

   Mert Chelsea játékost kaszált el.

 • lamps8

  Mikelnek valaki szóljon már hogy ez tétmeccs

 • Endy919

  Kloppnak nagyon király a pizsamája 😀

 • Sirappa

  Milner nem lett intelligensebb mióta eljött a Citytől…

 • lamps8

  mai napon Lucast lehet jobban megutálom mint anno Riiset.

 • lamps8

  hazard jó megoldásait ennél a kommentnél idézzük fel. én kezdem. 0

  • Rammschein

   küldd el őt is, mint josét

 • Gabor1092

  Azt megkérdezném Clattenburgtől hogy a 2 perces hosszabbítást miért toldja még meg bő fél perccel, de a védekező emberektől is hogy mi a faszért van üresen 16 méterre a kapunktól a labdás ember…

  • Rammschein

   mert Clattenburg egy fasz….

 • Sirappa

  Ezt megint megettük. Ramires törlesztett

 • A Chelsea FC védőinek idei emberfogás-performanszát láthatták.
  Folytatás a szünet után.

 • lamps8

  3. alkalommal, bye Jose.

 • taybor33

  Áhh szóval 3 perc volt a hosszabbítás, kár hogy csak 2t írtak.

  • trueblue05

   minimum 2

  • Szerintem ez most tökmindegy. Ha látjuk, hogy a kaputól 18 méterre befut egy Coutinho, a minimum, hogy legalább ráállítunk valakit… hinnénk ezt mi.

   • taybor33

    Persze, de már le fújhatta volna mikor még a pool védőknél volt a labda. De nyilván sípszóig játszunk, kivéve a mieinket.

 • trueblue05

  Ha végét nem rontjuk el, nem olyan rossz ez. Hazard nem tud hozzátenni semmit, kaphatna egy cserét a szünetben,szerintem jöhet Fabregas v Kenedy.

 • Jól van, jön a félidei szagértés. Én most 15 percre berakok egy kuroshitsuji részt.

  • Rammschein

   😀 én sem hallgatom azt a borzalmat

 • lorious

  de miért kell beállni hazai pályán egy gyenge pool ellen ? 🙂

  • trueblue05

   hazai pálya – tök mindegy ; ha nem védekeznénk mélyen, vagy labdaszerzésből lendületből tudnák hozni a a labdát, azt hiszem könnyen végünk lenne ; teljesen impotens a támadóalakzatunk felállt védelem ellen – a taktikánk jó, csak nem tudjuk végigvinni a kontrákat

  • Mér ne?

 • McDennis

  Clattenburg, Hazard.. ez a két név akit nem akarok a 2. Felidoben latni…

 • Revideálom magam, Gelei Obviüsz a szagértő. Őt szeretem, mindig tényeket mond.

 • Frenky54

  Bírom ezt a Mourinho-t, mindig elsőként szeretne az öltözőbe jutni, biztos nem bírja már tartani, és valószínű csak egy budi van 🙂

 • Endy919

  Cahill…

  • JimmyFloyd

   Hazard…..

 • Zoleee

  Egyszerűen ezt a meccset meg kell és meg is fogjuk nyerni.
  Sajnos a játék már megint olyan mint a bíró…..:(

 • JimmyFloyd

  Kenedy in- Hazard out

  • Gabor1092

   és meg meri lépni, durva, remélem visz a brazil egy kis lendületet a játékunkba

   • JimmyFloyd

    meg kellett hogy lépje, átvette Cesc helyét az emberhátrány poszton.

  • kasata91

   4 és fél brazil a pályán

 • Bentekével várhatóan jönnek az ívelgetések is, ami a védelmünk legnagyobb gyengesége. Izgi lesz ez.

 • JimmyFloyd

  Costa 5 meccs.

 • taybor33

  Bazzeg ha ez beakad…

 • Sirappa

  ohhhh Oscaaarr….

 • Costa veszélyessége ma is közelít a nullához.

 • taybor33

  Ilyen nincs bakker…

 • Sirappa

  1-1 már nem lesz…

 • Zoleee

  hihetetlen, ez a szar liverpool persze, hogy pont ellenünk fog nyerni…

 • Nem hittem volna, hogy Mou alatt egyszer egy olyan csapatot látok, ahol nincs szélső védő.

  • sajtee

   Én se. De azt se, hogy ilyen siralmas szezonkezdetet produkáljon a csapata…

 • Rammschein

  lamps8 pls küldd el Mou-t megint…

  • gorkaf78

   á nem kell neki elküldeni, megteszi ezt majd a vezetőség.

   • Az a legdurvább, hogy most már egy szót nem lehetne szólni Abráékra, ha kiraknák. Ennél többet senkinek nem tűrnének sehol regnáló bajnokként.

    • trueblue05

     Sajnos ez az igazság. Ettől függetlenül remélem hogy nem rúgják ki, bár lehet hogy a csapat szempontjából ez lenne a legjobb.

     • Én is Mou mellett vagyok 100%-ig, de ha most menesztik, akkor abban már Abrának vajmi köze lesz.

  • Endy919

   Mert szerinted minden rendben van vele?

   • Rammschein

    akkor fogok röhögni, ha a helyére hoznak mást és ugyanilyen szarok leszünk… na akkor mit szólsz majd?

    • Endy919

     Hogy megkellett próbálni , mert más választásunk nincs .

 • trueblue05

  Hát nem ma fogunk felébredni. Pedig én már azt hittem.

  • Rammschein

   mint egy hullámvasút, először felfelfelé visz, aztán meg leránt a francba… kb mint a meccs…

 • Az Idényben már harmadszor kalapálnak el minket otthon. A legrosszabb az, hogy esélyeink is alig voltak ezeken a meccseken…

 • kasata91

  The Sacked One

  • trueblue05

   ne

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    De

    • trueblue05

     🙁

 • Sir Idemitirjak Boglárka

  Meglepő módon kevés a PLhez egy 35 éves Terry és egy középszer Cahill. Legtöbb gólokat tekintve legalább a legjobbak vagyunk. Zouma jó volt a szélen, de ma is középen nagyobb szükség lett volna rá.

  • Rammschein

   Terry lassú, így nem tud segíteni Cahillnek, akitől azért vannak jobb középhátvédek…. szóval egyetértek, Zoumát vissza középre télen meg még venni valakit oda…

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Csak nem az én dolgom igazolni. Szezon elött ezért sírtunk, és ez csak egy lyuk a keretben.

    • Rammschein

     Sem az enyém, ezért nem is tudom kivel lehetne pótolni és honnan, meg mennyiért… valakit fizetnek ezért, nem engem…

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Mourinhonak van a legnagyobb beleszólása a témában.

  • Eljött Johnny ideje.

   • Rammschein

    Johnny Bravo? 😀

   • Gabor1092

    Viccet félretéve talán egy próbát megérdemelne. Nagyon nem lehet rosszabb mint a mostaniak

    • Az a baj, hogy már nem tudunk mit csinálni. Vannak védőink a padon, de azok megint ott rohadnak meg, közben Kenedy a jobbszélső hátvéd, Zouma a szélen próbálkozik, középen meg hibát hibára halmoznak Terryék. Ez már komolyan szánni való, nem lehet mást mondani rá.

 • Zoleee

  Ettől a gyenge liverpooltól ilyen simán kikapni…. Nagyon nagy a baj.
  Remélem Mourinho még kap időt Abratól, de tény, hogy nagyon szarok voltunk.

 • Endy919

  Monjuk Pulis elég nagy bravúrokkal tartotta bent a Stoke-ot . Nem próbálkozunk be nála?

 • Egyébként ha ez 1-4, még akkor sem lehetne egy szavunk sem. Eleve buszozni mentünk ki, a gólon kívül egy komoly helyzetünk volt, Oscar bombája. Még Ramires fejesében is annyi mák volt, hogy megpattant a Csángón. Ezek után mit mondjunk? Elől-hátul nulla volt a csapat ma is.
  Hajrá José meg minden, de ez már azért kezd szánalmas lenni. Augusztus óta egy helyben toporgunk. Nem változott semmit a csapat, egy minimálisan sem. De nem is vagyunk hajlandóak változtatni semmin, így hogy is várhatnánk el javulást?

  • babence

   Azért az hogy semmin nem változtattunk, nem teljesen igaz, elég sok kezdő ki volt próbálva.

   • Nem azt mondom, hogy nem változott semmi, hanem hogy nem vagyunk hajlandóak változtatni. Egyszerűen görcsösen ragaszkodunk holtig ugyanahhoz a tavalyi kezdőhöz. A mezőnyjátékosok a meccsek 95%-ain ugyanazok.

 • Aké gólpassz Watforban.

 • myheartisblue

  Ki kellett mennem az A csapattal, B-csapatos edzőm(óriási Pool-fan) ül mellettem, le konverzáció:
  – Nah Chelsea – Pool mennyi? -kérdezi.
  – 1:0-ra vezetünk jelenleg. -mondom.
  – Tudom, hogy alapember vagy, de ha holnap játszani akarsz és nyer a Chelsea Istenemre mondom nem játszol. Hívj annak a Mourinhonak, intézkedj.

  Bocs fiúk, nem bírom ki a heti mennyei nélkül…

  • Endy919

   Ban!

 • myheartisblue

  Jose Mourinho took his staff for a ‘team meeting’ after the Liverpool defeat. Location? The middle of the pitch.

  Kész,vége?

 • Lavid Duiz

  “Jose Mourinho’s position as Chelsea manager is not under immediate threat, Sky Sports News HQ understands.”

 • SpecialOne10

  Real Madrid are willing to bring Jose Mourinho back to the Bernabeu if he is sacked by Chelsea, reports the Daily Express.

  However, Sky Sports News HQ
  understands Mourinho’s position as Chelsea manager is not under
  immediate threat despite their 3-1 defeat to Liverpool earlier today.

  • Zseniális paletta lenne:
   Chelsea: Mou, Ancelotta, Benítez, Mou, Ancelotti
   Real: Mou, Ancelotti, Benítez,Mou

   • Endy919

    Szóval miután másodszor is kivágjuk Carlot , jön Rafaaaa ? 😀

    Viccet félre téve , nyáron szinte biztos , hogy jön Guardiola.

    • Mitől olyan biztos az? Rühell minket, ráadásul a City sem fogja kevésbé csábítani.

     • Endy919

      Rühell minket … Szerintem inkább Josét. Abra szerintem már most bombázza az ajánlatokkal.

      • Josét is, de ne hidd azt, hogy minket a múlt alapján a szívünkbe zárt. Szerintem már csak elvből sem fog idejönni José káoszát javítgatni.

       • Endy919

        Vagy pont azért fog idejönni. Megmutatni , hogy amíg Josénak semmi sem jött össze(a mostani szezonra gondolok) , az ő csapata képes hengerelni.

        • mit akartok itt Űrdiolával nyártól, mikor már most szabad Sherwood? 🙂

         • Endy919

          Most Pulis kell .

         • myheartisblue

          sőt Redknappet! 😀

          • danesdzsu

           Nem szabad, kiégne a szemetek, nem szoktátok még meg, hogy focizhatnak is a pályán. Előbb Poch, aztán Sherwood, és csak utána jöhet az isteni ‘arry.

        • Ezért ő nem fog éveket áldozni a karrierjéből.

         • Endy919

          A PL siker szerinted neki senki ?
          No meg egy picit erősítésel a BL-be is beleszólhatunk .

          • Ha PL-sikert akar, megy a Citybe. Ott kkész a csapat mostly, ő meg azt amúgy is a szereti.
           Nekik meg már amúgy is csak az hiányzik, hogy valamit letegyenek nemzetközi szinten is.

 • Hali, most értem haza. Mindjárt nekifutok a kommenteknek.

  A meccset sajnos nem láttam. Az eredményt megnéztem telefonon, és komolyan mondom, nem tudtam abbahagyni a röhögést.

  • Endy919

   Meccs után sem fogod 😀 komikus jelenetek sorait fogod látni.

   • Nem tudom, mikor fogom tudni pótolni. Talán a jövő hét elején. Pedig még egy sört is tettem az 1-1-re, nem értem, ez hogy lehet 🙂

  • Nem volt nagy durrantás, látom nélkülem már itt is csend van 😛 :))

   Meglepődve én már nem vagyok, ezen sem. Tessék, most már mindenki boldog lehet, Iva után kihagytuk Fabregast, meg Maticsot is, mégis hurka lett a vége. Ugyanazt tudom mondani, mint a WHU meccs után: tök mind1, mit csinál ez a csapat, az eredmény ugyanaz lesz. Állhatunk mi fel bárhogy, bármilyen kezdővel, cserékkel, taktikával, úgy látszik, most fizetjük az árát a bajnoki címünknek. Hát, mint mondjak, jó drága…

   • Én az eredményt inkább annak rovom fel, hogy a védelem teljesen szétforgácsolt volt. Középen nem volt stabilitás, mert Zoumát kivágtuk a szélre, az utolsó 20 percre meg már Kenedyt is.

    Egyébként elég meglesni Benteke gólját, abban benne van a védelem egész meccses teljesítménye:

    http://rutube.ru/video/7c10202b26a2e99ed0497c7acd4c7785/?autoStart=true&bmstart

   • mohacsia

    Karma? Balszerencse? Komolyan? Őszintén kiváncsi lennék, hogy nektek hány bukott meccs kell ahhoz, hogy Mou felelősségét elismerjétek!

    • A szíriuszi ősmagyarok hibája.

    • Én nem tagadtam és nem tagadom José felelősségét ebben az egészben. Nyilván az ő hibája is. Csak, más kérdés, hogy én nem az ő nyakába varrom az egészen, és nem gondolom, hogy az jelenti a megoldást, hogy kitesszük. Ez nagy különbség szerintem. És nem, nem karma, ez egyszerű sorozatos balszerencse, szar teljesítménnyel körítve.

     Félreértések elkerülése végett a ‘balszerencse’ alatt a következőket értem: gól helyett kapufa. Gól helyett 2 cm-vel a vonalról kikanalazott labda. Gól helyett 2 cm-es les (amit a javunkra nem, ellenünk befújnak). Rossz, túlzó, hibás – vagy mindez egyben – bírói döntések sorozata.

     Mou is felelős, hogy idáig jutottunk, de mint edző, ami a kezében lévő lehetőség ilyenkor, szezon közben, nagyon sok mindent kipróbált, nyilván az olyan extrém elképzeléseket leszámítva, mint a fél U21 keret pályára küldése, Ápi csatárként, Costa szűrőben, Zouma kapuban, stb. Ezt leszámítva szétforgatta a keretet, padra vágta már minden sztárját, stb. Te hogy nevezed azt, amikor már sehogyan sem megy?

     A legegyszerűbb megmutatni JM-nek az ajtót, igen. Megoldásnak megoldás az is. Csak nem az enyém. Ha igazán fel akarunk érni a nagyok közé, akkor el kell tudni fogadni, hogy vannak szar szezonok is, és akkor is ki kell tartani egy elgondolás mellett. Ezt azóta, amióta nagy klubot játszunk, még egyszer sem tettük meg. Megvolt a pálfordulás azzal, hogy visszahoztuk Josét. Akkor most már ne csesszük el azzal, hogy 10 rossz meccs után ismét kivágjuk. Szerintem. És nem azért, mert ő nem felelős a kialakult helyzetért. Hanem számtalan más okból, amik közül csak pár az, hogy még így is a világelit top edzői közül egy ül itt, aki felettéb alkalmas arra, hogy hosszú távon is szolgálja a Chelseat.

     De csinálhatjuk azt is, amit eddig: ha viharba kerül a hajó, adjuk a tengernek a kapitányt, aztán szerezzünk egy újat – hátha neki mindig sütni fog a nap.

     • Az azért nem igaz, hogy minden sztárunkat a padra mertük vágni. Costát pl. nem, aki eddig az idényben nem csinált mást 2-3 meccset kivéve, mint aljaskodott, hisztizett meg vagdalt. Ez még addig elment addig, ameddig 2 meccsenként lőtt egyet átlagban, de ha a performansza 90%-a ebben merül ki, akkor roppant frusztrálóvá válik a dolog. Ha most Falcaot komolyan azért vettük kölcsön, hogy a padon rohadjon meg, akkor nem értem, miért kellett Bamfordot kirakni. Rémy a másik, akivel totál érthetetlenül bánunk. Tavaly teljesen jó szintet hozott, idén meg csak fonnyad várva, hogy Costa kiállíttassa magát, és kapjon végre egy meccset.

      De Fabregast is csak most mertük kitenni, mikor már kb. 3 hónapja fék. Babát meg annyira semminek veszi, hogy Ivát szvsz máig ki sem vettük volna.

      Egyedül Hazard raktuk a padra, de szerintem rá eleve orrol Mourinho. Amikor lecserélte ma, a gesztusai a belga felé olyan hidegek voltak, de ezt már régebben is fel véltem fedezni.Eden hozzáállásával is problémák lehetnek, ezért került egyre inkább perifériába Mounál. De ez csak egy konteo.

      • De Costa, mikor játszott, sokkal jobb volt, mint Remy vagy Falcao bármikoris a szezonban. És Falcaot harmadik számú csatárnak hoztuk, szóval ha úgy tetszik, akkor azért, hogy a padon rohadjon meg. Miért nem Bamford? Erre talán megfelelő válasz az, hogy a CP kezdőjébe sem tudja beverekedni magát.

       Azért, mert úgy gondoljátok, hogy aki szar, padra vele, de azonnal, attól még így nem lehet csapatot vezetni. Az meg, hogy “egyedül Ázárt”, már csak azért sem állja meg a helyét, mert Terry, Cahill, Matics, Ivanovics, Oscar, Pedro, Willian nehezen tekinthető senkinek. És most már Fabregas is csatlakozott a sorba. Egyedül Azpi az, aki nem senyvedett még a kispadon, más kérdés, hogy talán ő szolgáltatott rá a legkevesebb okot. 11 meccs, 90 perccel számolva 990 perc a max játékidő a PL-ben. Egyedül Ápi van 900 felett, Ázár és Fabregas 800 felett. Hétszázasokból van egy pár, de pölö nincs köztük Terry, vagy Will, és Oscar neve mellett meg 376 perc áll. Akkor most Ázárral vagy Oscarral van baja JM-nek?

       • De miért volt jobb? Meg mitől? Ebben az évben volt 3 értékelhető meccse. Azok sem azért, mert annyira aratott volna, hanem mert éppen elé törte Pedro a lövését vagy Willi neki passzolta le a kapus eladott a labdáját az üres kapura. Pont annyival volt jobb, hogy állandóan játékban van, nem úgy mint Rémyék, akik havonta kapnak 2 meccset, aztán ott feszengenek meccshiányosan.
        Bamfordról meg te sem gondolhattad komolyan, hogy a Palack a kezdőjébe kölcsönzi. Ők az egyik legerősebb középcsapat a PL-ben, várható volt, hogy az első osztályban totál szűz PB-nek epizódszerep jut majd.
        Így itt is maradhatott volna tizedannyi fizetésért, mint amennyit Falcaonak nyomatunk a rothadásért.

        Pedro mikor padozott? Meg Willian? Ivanovics??? Maticsot is jó két alkalommal raktuk a padra, abból az egyiket a Maccabi ellen emlékeim szerint. Azokat meg ne számoljuk már padoztatásnak, hogy átlag havonta 1 meccsen nem kezd az adott plaja, mert ennyi erővel mindenhol padozik mindenki. Cahill szintén ilyen.
        Oscar sérült volt majd egy hónapig emlékeim szerint, és azóta is voltak kisebb problémái, többször a keretbe sem nevezték biztonságból.

        • Costa játéka többnyire gólveszélyes, csak neki sem megy be semmi, mint ahogy másnak sem a csapatban. De tessék, akkor itt van a Stoke meccs, ne menjünk messzire. Vessük már össze Costa és Remy játékát, mert a branyol kb a neki jutó kb 25 percben többet tett, mint utána Remy 90 percen keresztül. Pedig a fhanszia még gólt is lőtt. Igaz, ő is egy ilyen elé-pattanósat, de bevágta. Akkor most?

         Én ne gondoljam komolyan, hogy Bamford a CP kezdőjébe megy, de Falcao meg miért rohad nálunk, és tényleg padra hoztuk-e? Csak nekem nem áll össze ez?

         Figyi, én nem tudom, mit vártok. A kezdőből így vagy úgy, de már mindenki kimaradt. Te, ti nyomjátok azt, hogy “mer Mourinho csak ugyanazt a 12 embert játszatja”. Én csak számokkal mutattam rá, hogy ez nem igaz, mert mindenki kihagyott legalább 1 meccsnyi játékpercet, többnyire viszont többet is.

         • De te most mondtál egy meccset, hogy Costa mennyivel többet tett, mint az a Rémy, aki ezt megelőzően kb. egy hónapja kezdett a Castle ellen, azóta meg jobb esetben a padon nézte végig a meccseket.
          Costa játéka meg gólveszélyes, ha formában van. Idén 3-4 meccsen hozta azt, amit egy csatárnak kéne, a többin elbarmolt 1-2 helyzetet és ment a ragelés.

          Mi nem áll össze Falcaonál? Idehoztunk egy karriere mélypontján lévő támadót elég jó fizetésért, aki a padon fonnyadozik. Ennyi erővel tizedannyi fizetésért itt tarthattuk volna a champoban legjobb Bamfordot is, aki ráadásul fiatal meg HG.
          A CP-nek itt meg a lét a tét, akármilyen erőssé is nőtték ki magukat, nem fognak egy kölcsönifivel kísérletezgetni.

          Én nem várok semmit, csak te mondtad azt, hogy már az összes sztárt padoztattuk, ami azért nem igaz, mert két egymást követő meccsen talán Hazard padozott egyedül. A többiek meg 3 hónap alatt jó 3-4 meccsen nem kezdtek, ez meg kb. az átlag pihenés. Én nem mondom, hogy vágjunk mindenkit a padra, de azt se mondjuk már, hogy mindenki sztárt padoztattunk.

     • Amúgy az utolsó bekezdés elképesztően wordsworthi, jár érte a vote.

     • mohacsia

      Egyszerűen csak nem gondolom, hogy JM alkalmas a Chelsea hosszú távú vezetésére.

      • én ezt elfogadom, sokan vélik így. De ez nem indok arra, hogy JM legyen mindenért a bűnbak, ami jelenleg a sorozatos pontvesztéseinket okozza.

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      A mi kapitányunk sajnos már kifúrta a hajóját, aztán hirtelen beömlő vízzel nem tud mit kezdeni, mert ilyenkor az eddigi hajóit már rég elhagyta. Aki az eddig is látványos lyukakat nem látta, miért azzal számoltok hogy majd itt sokáig elirányít.
      Valaki meg mond 3 olyan dolgot ami miatt Mou lenne számunkra a jövő kapitánya, az meg tud győzni, és az érzelmi dolgokat hanyagoljuk.

      • Nem értek egyet azzal, hogy JM az búvár kund, de ebben a vitában már nem győzzük meg egymást. Viszont ez az “eddigi hajóit már rég elhagyta” dolog ez szar duma, mert ennek semmi köze ahhoz, ami most van.

       A hajót bármikor meg lehet foltozni, szóval ez, hogy látta-e a lyukakat, vagy sem, megint csak feltevés, mert mi van, ha látta, csak nem volt fája (khm, Köve), a benszülöttek meg az istennek nem adták oda semmi pénzért?

       Hosszú távon nagyon nehéz az érzelmi dolgokat hanyagolni. Mert jó edző van sok, viszont hosszútávon azt tudod elképzelni, akihez-amihez kötődni is tudsz. Az ok pedig lényegtelen, hogy korábbi játékos, korábbi sikeredző, stb.
       De ha mindenáron akarsz 3 indokot, írok én hatot is, csak úgyis kikezded mindet, szóval belekezdeni is kár, úgy vélem – de szeretem a kihívásokat, tessék:
       1. világ top 3 edzőjének egyike
       2. győztes típus
       3. a Chelsea legeredményesebb edzője, hihetetlen mutatókkal és trófeákkal
       4. képes összerakni nyertes csapatokat
       5. ismeri a PL-t
       6. relatív fiatal, így lehet vele hosszú távra tervezni

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        Tényleg nem fogunk ebben a témában egyetérteni! Számomra ebből 6 érvből, jelenleg 0 ami látható és azt mutatja, hogy ideális lenne hosszútávon!

        • Szőr Bogi fiam, te már megint ittál, vagy nem tudom. Az, hogy a 6 érvből szerinted épp egyik sem látható… hát ezt nem így mérik. Olyan nincs, hogy valaki, aki épp elvesztett 10 meccset, hirtelen nem top edző… mert attól NEM VESZIK EL, hogy huszonvalahány (elvileg 22 tán?) major trophyt nyert. 15 év alatt az az ember egy kivételével minden rangos bajnokság első helyén végzett már csapattal, emellett két különböző csapattal is nyert már BL-t, és minden csapatával egyéb kupákat, szóval igenis TOP EDZŐ, ráadásul igenis GYŐZTES TÍPUS, mert nem nagyon tudsz másik olyan edzőt mutatni, aki ilyen eredménysorral rendelkezne, ráadásul teljes karrierjét nézve: W65%, D20%%, L15,0%, meccsein (ami több, mint 600) átlagosan 2,15 pontot szerez.

         Azt nem is értem, hogy a CHELSEA LEGEREDMÉNYESEBB EDZŐJE neked épp hogy nem látható, mert JM a csapat 5 PL címéből hármat nyert, emellé berakott még egy FA-t, 3 Ligakupát, és egy CS-t. Ez megint nem olyan, ami tegnap megvolt, ma meg “nem látszik” 🙂 Az, hogy KÉPES ÖSSZERAKNI NYERTES CSAPATOKAT, ezekből következik. Csakúgy, mint ahogyan az is, hogy ismeri a PL-t… hogyan nyerhetne valaki angol bajnoki címet, ha nem lenne így??? Arról nem is beszélve, hogy olyan rekordokat tart, amiket SAF és társai előtt ért le, mint pölö 100 PL győzelem, stb.

         Az meg, hogy fiatal, megint nem egy relatív fogalom, mert egy 65 éves edzővel nem lehet hosszú távra tervezni. José viszont 52 éves, akár észre akarod ezt venni, akár nem.

         All in all, ha nem vagy képes az “érzelemmentes”, logikai érvelést sem elfogadni, meg kell fordítanom a kérdést, és nekem azt mondani, hogy ha nem ő, akkor mutass már nekem te most egy olyan edzőt, aki ideális lenne hosszútávon a Chelsea számára, és akkor írd már le, hogy mégis milyen érvek mentén, mert most már nagyon kíváncsi vagyok, milyen csodaembert tudsz előhúzni a tarsolyból. Mert egyedül Űrdiolát tudom elképzelni, viszont nála pölö a hatból kettő pont eleve nem jöhet szóba. Ha Rafával jössz, kiröhöglek és nem állok veled többé szóba 😀

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          Büszkén jelentem péntek óta egy korty sem.
          Leesett elsőre is, hogy a top edzőt
          és a győztes típust rá lehet mondani, viszont ha megnézed a jelenlegi helyzetet, akkor nem hiszem, hogy éppen ezeket a jelzőket mondanád rá. Okokat keresünk a vereségekre, akkor szinte mindig oda jutunk, hogy Mou az összes vereségben közre játszott.
          (második bajnoki címet már láttam, de csak azért mert addig se TV se internet elérés nem volt annyira város széle)
          Az a győztes csapat gyökeresen más stílusban játszott, de maga a foci is 10 év alatt elég más lett.
          Az, hogy fiatal csak azt mutatja még sokáig edzősködhet, azt nem hogy nálunk. AVB is fiatal volt.
          Nagy a kisértés, hogy leírjam Benitez nevét, de egy Mancinit is bedobhatnék mellé. 🙂 Előre meg nehéz megmondani ki válna be, mert Mou is úgy tűnt sokáig, ezért erre nem válalkoznék.

        • lamps8

         tehát még azt sem látod hogy relatív fiatal 😀 az kurva érdekes.

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          Alább írtam, az hogy fiatal az nincs összefüggésben azzal, hogy ő lenne hosszú távra a megoldás.

 • Stonci81

  Most már sokan Mou távozásában reménykednek, és hogy újra visszatalál a csapat a helyes útra. Ezzel csak egy gondom van, jelenleg az egész keretet is beleszámítva egyedül benne látom hogy próbálkozik, és valami változást akar, megtalálni a gyenge és eredménytelen játék okát.

  • Endy919

   Azért küldi ki buszozni a csapatot hazai pályán ez ellen a fogalmatlan Pool ellen ? Lehet , hogy kicserél pár játékos a kezdőben , ha az alaptaktika változatlan.

   • Stonci81

    arról nem tudom mennyire tehet, hogy a tavaly szárnyaló Hazard pl a passzainak a 70% konkrétan tiszta helyzetben is katasztrófa, amikor tavaly 3 ember között gyors szituációban is 10-ből 8-szor megoldott, és nem is akárhogyan.

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Mind a 3 gólt a két KH hozta lényegében össze. Nehogy Terry legyen a hibás azért, mert 35 évesen nem bír el 60 meccset egy szezonban, úgy hogy tavaly se pihent szinte és cseréje meg nincsen. Nyáron már rosszul indultunk a szezonnak. A sok változás meg, hogy a mezőnyben 14 embert cserélget?

     • Stonci81

      Terry tavaly klasszis teljesítményt hozott 34 évesen, de nem is ez a lényeg. Hirtelen csak Mou mindenért a hibás?Hazard-ra tértem ki, ez nem magyarázat az ő rossz játékára, se Fabregas-ra. És ő legalább megpróbál valamit, ha az nem is működik. Ilyenkor máshol a keveset játszó játékosok 120%-ot adnak bele, mert lehetőséget kapnak.

      • Sir Idemitirjak Boglárka

       A két kommentre szántam válasznak amit írtam. Hazardot a mai játéka alapján még énsem tartanám kezdőben, pedig imádom. Vele nem tudom mi történt.
       Az egy dolog tavaly mi volt, ebben a korban már nem lehet ráépíteni egy védelmet bármikor jöhet egy drasztikus visszaesés.
       Nálunk a tavaly keveset játszók akik bekerülnek idén: Mikel, Ramires, és a két új ember, tőlük szerintem hiába várjuk a 120%ot akkor se fognak túl nagy javulást hozni.

    • Endy919

     Nem egyről beszélünk. Én azt írtam , hogy hiába cserél fel pár embert a kezdőben , ha a taktika változatlan és buszozni küldi fel a fiúkat.

     Természetesen igazad van , Eden azt sem tudja , hogy milyen rendezvényen szerepel , de ez most más téma.

     • Stonci81

      Igen,. csak egy normális csapattal ezt minidg lehozta 1-0-ra, de a csapat most nem áll mögötte, és Hazard-nál a leglátványosabb. Okokat tudjuk? Talán ő kevert Eva kisasszonnyal?

      • Endy919

       Ááááá , nem hiszem 🙂
       Jó bőr volt Eva , de azért kivétel nélkül jobbak vannak otthon a srácoknak és szinte akárkit megkaphatnak szóval itt másról van szó.

       De ha úgy van , ahogy írtad , hogy nem áll mögötte az csapat , akkor meg totál fölösleges itt tartani , mert amíg itt van , a helyzet változatlan lesz.
       És jobban kijövünk abból ha az edzőt küldjük el , minthogy a keret 80%-át kikéne cserélni.

       • Stonci81

        Több helyen írták, hogy Eva valakivel összekeveredett a csapaton belül, de hogy kivel, sehol nem hallottam.

        • Mindenről volt szó, Éva exe is kipakolt elvileg, szerinte mindenki dugta a dokinőt a klubnál, nyilván még Abra is.

         • Stonci81

          és valóságalapja lehet? Mármint hogy valakihez túl közel került?

          • nem tudom, szerintem ez el fog dőlni gyorsan, mert ha bevádolja a klubot, akkor kockáztatja azt is, hogy kiderül az esetleges affér. Főleg, hogy a mindenféle szervezetek is szexizmussal vádolják a Chelseat, ha elindul a “kipakolás”, szarul fog mutatni, hogy hát őt azért rúgták ki, mert nő, aztán közben meg dugott mindenkivel, akivel ért.

         • myheartisblue

          nem, szerintem Mou nem! ezért is kaptak hajba…

  • Én 100%-ig Mou mellett vagyok továbbra is, de azt nem tudom, hogy mi teszi kézzelfoghatóvá, hogy egyedül ő próbálkozik? Mármint azon kívül, hogy általában nem ugyanazt a kezdőt dobja fel meg enyhén innovatívan nyilatkozik.

 • Stonci81

  Amúgy volt egy pillanat amikor egyértelműsítve lett, hogy a csapat és Mou között nem stimmel valami. Nem bíznak egymásban. Mou a félidő lefújása előtt elindult az öltözőbe ahogy szokott, de a bejáratnál megtorpant, megállt, és megfordult nézni tovább a meccset, nem bízott a csapatban. és meg is volt a kapott gól. Ilyenre régebben nem igazán volt példa.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Látványosabb amikor bánatos fejjel ül és már megse próbálja tüzelni, vagy irányítani a csapatot. És ilyen sajnos gyakran van mostanában.

   • Stonci81

    de ilyet már láttunk, és utána fel tudta rázni a csapatot. Az öltözőbe bevonulás megszakításával én még nem találkoztam.

    • Szerintem már minden apró mozdulatba többet akartok belelátni, jóval tovább gondoljátok, mint ahogyan az valójában van. Nem láttam a meccset, de nem lehet, hogy azért fordult vissza, mert épp a Pool támadt (így kellett lennie, hiszen gólt kaptunk), nem pedig nálunk volt a labda, és épp hátul passzolgattunk?

 • Asidotus

  Nehezen tudok szabadulni a gondolattól, hogy itten tudatos edzőbuktatás folyik. Nagyon kevés Chelsea meccset láttam ebben a szezonban, de nem tudom elhinni, hogy Mourinho elfelejtette a szakmát, és a játékosok sem tudnak már játszani.
  Mintha valamiért a csapat nem akarna már Mourinhoval együtt dolgozni, és egyesek szándékosan (és mivel nagyon jó játékosokról van szó, nem is feltűnően) szabotálják a focit

  • Stonci81

   Ez egyértelmű. Én az okokra vagyok kíváncsi. Sokat olvasott zenzo bátyánk mit szed ki a net zegzugos bugyrából?

   • myheartisblue

    mindjárt valamelyik tébolyult előjön az EVA-s storyval…Tudom h. itt bujkálsz, gyere elő és szolj!

    • Gebesz

     Nem tudom mér van úgy oda mindenki SAF is volt mélyponton az MU-val mégse küldték el. Kijöttek belőle még ha nehezen is. José és a csapat is kifog jönni belőle ebbe biztos vagyok de, hogy mikor az nagy kérdés. Én nem bánnám ha José megmarkolná magát alulról és végre a sarkára állna. Aki nem hozza a szintet legyen az sztár vagy potenciális klasszisjelölt ki kell rakni a csapatból amíg észhez nem tér. És mi jó lenne ha átállnánk 4-3-3 ra 🙂 Imádtam a csapatot mikor azt játszották.

     • mohacsia

      Pontosan kire gondolsz, aki még nem volt a padra rakva?

      • Gebesz

       Nem azt mondom, hogy valaki nem volt még padon vagy sem. Hanem , hogy maradjon is ott aki nem képes legalább küzdeni a csapatért.

     • Balázs Kozó

      SAF amikor mélyponton volt, akkor a szezon felénél kicsapta a keret nagy részét, és bevásárolt fiatalokból vagy felhozott pár csikót az akadémiáról. Másfél év múlva tönkreverte a mezőnyt.

   • Nos akkor meg foglak lepni, mert Zenzo úgy véli, hogy szó sincs ilyenről. Ezt támasztja alá, hogy amennyiben így lenne, mi a francért küzdöttünk volna megfeszülve pár napja a Stoke ellen a ligakupában? Kieshettünk volna simán is.

    Továbbra is úgy gondolom, hogy ez a szezon “az ára” a tavalyi bajnoki szezonunknak. JM számára is új, feltérképezetlen terület az, ahol most jár, amikor van egy papíron jó csapata, de semmi sem akar működni. A játékosai hibáznak, méghozzá konzekvensen, ő maga pedig nem tudja úgy forgatni a csapatot, hogy jó legyen. Alapjában véve mindig egy kevés hiányzik, de mindig pontvesztés a vége, és, mint lentebb is írtam, egyszerűen vak bírók és egyebek által sorozatban sújtja a csapatot az anti-mák.

    A Pool meccset ugyan most nem láttam még, de ha valaki azt mondja nekem, hogy a Kijev, a WHU vagy a Stoke ellen bárki is elcsalta a focit, akkor ugyancsak felvont szemöldökkel, kétkedve nézek rá.

 • lamps8

  Zenzo lentebb szépen megfogalmazta a jelenlegi helyzetünket, és hogy mi lenne a helyes út . És többnyire egyet is értek vele. Ezt a szezont áldozzuk fel Jose oltárán, megérdemli hogy megadjuk neki a lehetőséget, hogy egy ilyen gödörből ő maga vezesse ki a csapatot.

  Ha meg nem sikerül neki, akkor jövőre Bl nélkül talán eléggé underdogok leszünk ahhoz hogy Simeone leüljön a kispadra.

  Én is merítettem kicsit a Zenzo féle optimizmusból, fura. 😀

  • Endy919

   BL nélkül underdogok leszük ez tény . De a Championshipbe szerintem már Simeone se jönne.

   Én a Stonci féle gondolat menetet támogatom . Ha José távozna , varászütésre megtanulna mindenki focizni . Na jó , Iva nem .

   • lamps8

    pesszimizmus ne csapjon át irreális gondolatokba. 6-7. helyet megcsípjük.
    Iva esete meg egyenesen katasztrófa, tavaly world class RB volt, ha folytatódott volna a formája, az aranylabda gálán csak azért nem lett volna benne az év csapatában mert szerb. Teljesítménye alapján ott lett volna a helye. És most hol tartunk…. szomorú történet az övé.

   • mohacsia

    Iva nem? Ha a többiek igen, akkor ő miért nem? Mert ha még Ramiresre azt mondod, hogy nem lesz okosabb azt aláírom, de ne tegyünk már úgy, mintha Iva sose tudott volna focizni.

   • Stonci81

    Valamit félreértettél…én mindenki felelősségét felvetettem ahogy Mou-ét és, de José-t szeretném továbbra is edzőnek.

    • Endy919

     Elsősorban az edzőbuktatásra gondoltam. Ha meg tényleg az zajlik itt , akkor fölösleges itt tartani Josét.

  • no lám, még engem is meg lehet lepni 🙂

 • McDennis

  Annyira rossz formàban nem vagyunk mint amit az elmúlt eredmények mutatnak, csak sajnàlatos módon azokon a kulcsposztokon vannak tragikus szereplések amik Mourinho jàtékànak az ékkövei. Gondolok itt a biztos védekezésre (Terry, Cahill, Ivanovic) és a gyors kontràkra (Hazard). Ezeken a posztokon sokszor még elfogadhatót sem tudunk nyújtani. Személy szerint nàlam Hazard az óriási nagy csalódàs. Ha vissza is térne jó formàjàba mégegyszer olyan összegeket nem kaphatnànk érte mint amennyit idén nyàron kaphattunk volna – persze nem volt szó arról hogy eladjuk. Szerintem igazi megoldàs a jàtékunkra csak akkor lesz ha télen lecseréljük a védelmet. Személy szerint felelősek a védelem tagjai a rossz szereplésért. Persze mondhatjuk hogy elöl sem vagyunk jók, de tavasszal sem rugtunk sok gólt csak nem kaptunk egyet sem. Plusz anglia az a hely ahol piszok nehez dolga van egy csapatnak ha vezetés utàn bebuszozik az ellenfel. A mi klasszikusan gyenge tamadojatekunktol nem varhatjuk hogy megoldja ezeket a feladatokat.

 • A déliexpressz szerint csak akkor kéne gigantikus kielégítést fizetni Josénak, ha november 15 után rakják ki. Ha előtte, a kövi 2 hétben akkor csak egy ennek harmadát kapná.

  • mohacsia

   Ha ez igaz, akkor gyanítom, hogy ez a határideje.

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Néhány helyen lehozták, hogy tuti a kirugása még BL meccs elött csak a nap a kérdéses. Nem megbízható forrás leszögezem.

 • mohacsia

  A Mou pártiakhoz még mindig szól a kérdésem, hogy meddig tart még a türelmük?

  Az idei mérlegünk 5-4-8 a 17 meccsből. Az 5 pedig két harmatgyenge PL csapat (Villa, West Brom), egy harmadosztályú, egy szar izraeli csapat és az Arsenal kettős emberelőnyben. Nem pármeccse tart ez a vesszőfutás, hanem 3 hónapja és nem történik semmi.

  Én szt az egészet José nyakába varrom, mert olyan nincs, hogy mindenki egyszerre legyen szar formában. Nem hiszem, hogy edzőbuktatás lenne, de ezt a szart ő gerjesztette azzal, hogy egy arrogáns pöcs, aki válogatás nélkül mutogat mindenkire, legyen az a csapatorvos, a bíró, az igazolásokért felelős emberei, a csk-ja, a sztárja, egy tehetséges ifije vagy akármelyik játékosa.

  • Én, ahogy mondtam is, ezt az idényt hajlandó vagyok elszámolni a felfogási gyarlóságainak, amikkel eddig szinte mindenhol pórul járt. Sokan akartuk, hogy dinasztiát építsen ki, és azt is tudtuk, hogy ismét böjtje lesz annak, hogy a keretét szétégeti. Persze az bántó, hogy egy minimális javulásunk sincs, ezt elfogadom. Engem is idegesít, hogy epikusan eljutottunk “A” pontból ugyanabba az “A” pontba, csak közben eltelt negyedév, de úgy látszik, a keret egyszerűen jobban kikopott, mint hittük, ezen meg az a fajta torz nyomás, amit kapnak alulról, felülről meg oldalról nem segít. Sőt, a javulást is csak stagnálásba fojtja vissza. Látványos javulást én már nem várok nyárig, szerintem nem is érdemes. Talán lesz egy jobb sorozatunk, amikor 3-4-5 meccset lehúzunk zsinórban 3 pontokkal, de ennyi.

   Én megértem azokat is, akik már alkalmatlannak látják. Megértem Abrát is, ha most már kirakja, mert egy történelmi rekordmélységet 3 irányból sehol nem tűrnének el. De én továbbra sem ebben látom a megoldást.

  • Dániel Varga

   Megértelek teljes mértékben. Úgy gondolom, hogy az nem megoldás, hogy most kirúgja a vezetőség, mert évek óta ez megy, hogy a szezon közepén eltávolítják az edzőt, és jön egy, aki nyárig marad, és megint kineveznek egyet. Mourinhonak is tanulni kell, és ezt meglátásom szerint neki csak is neki kell megoldania, látszik hogy nem fordult még elő ilyen vele, mert mindig más csapathoz ment. Továbbra is bízom benne, de persze nekem is fáj, hogy a szeretett csapatom nem muzsikál, és hogy hogyan lehet ennyire visszaesni. 2 dolgot szeretnék nagyon. Egy edzőt aki legalább 5 évig itt van minimum, és több angolt a csapatba beépíteni, és játszunk úgy hogy azt a szurkolók élvezzék. Ha ezek bekövetkeznek akor nagyon boldog leszek! 🙂 pláne ha Mourinhoval!

  • McDennis

   Es mi a biztositek, hogy a kov. Edzovel nem csinaljak ezt azok a jatekosok akik most Mourinhoval csinaljak? Semmi.
   Masfelol felhaboritonak tartom hogy “senkihazi” jatekosok tobbnek kepzelik magukat a Chelseanel es Mourinhonal. Itt egyedul Terrynek lenne joga lazadozni, de o neki pont a legenda mivolta miatt kell a csapat erdekeit nezni.

   Bocsanat a kulakaert es a merges hangnemert de felhaborodtam ezen ahogy olvastam

   • mohacsia

    Mondom én nem hiszem, hogy edzőbuktatás megy ilyen direktbe! Egyszerűen csak úgy vélem, hogy olyan ellenséges szar légkört sikerült az örökös mutogatással csinálnia, ami ebbe a spirálba taszította a csapatot. Spirál alatt azt értem, hogy Mou indította el ezt a folyamatot, de azóta ez egy ongerjesztő folyamatként elérte azt, hogy képesek vagyunk minden meccsen kikapni.

    Ezt a felháborodást meg nem is értem. Vagy nem tudsz szöveget értelmezni vagy ezt nem nekem akartad címezni.

 • Endy919
  • trueblue05

   Én is most találkoztam ezzel. Csodálkozom, hogy eddig nem jött ki egy hasonló sem.
   De csak a móka kedvéért, tegyük fel, hogy igaz. Számomra egy biztos; annak a játékosnak, aki ilyen helyzetben ezt nyilatkozza a médiának és így tovább rontja a csapata renoméját, egyszerűen nincs helye a keretben – mert nem profi játékos. Teljesen mindegy ki volt az. Ha ez igaz, hatalmas szégyen mindenkinek akinek bármi köze van a klubhoz.
   Egyébként szerintem nem igaz.

   • Endy919

    Szerintem igaz.

    És amikor ugyanezt tették Didiék AVB ellen , az miért/mitől volt jobb ? Annyi a külömbség , hogy ők legendák voltak és AVB mondhatni egy senki volt a klub történelmében , míg most a keret nagy része relatíve kevés ideje van a csapatnál és most az edző a legenda.

    • A különbség a kettő között annyi, hogy ameddig Joséval nyertek egy bajnoki címet, addig Kanalas-Viperással bukdácsoltak fél évet. Érezzük már a difit. Azért te sem úgy viszonyulsz ahhoz a tanárhoz, amelyik a lelkét is kiteszi évekig azért, hogy érettségin meglegyen a legjobb jegyed, és ahhoz, amelyikkel fél évig vegetál veled, és talán meglesz a középszint.

     • Endy919

      Lehet , hogy küzd érted a tanár , de ha pl. törin kémiát magyaráz , te is megunod egy idő után és olyan tanár után vágysz , aki azt fogja neked tanítani amit elvársz , hogy tanítson.

      • De miután van eredményed a tanárral, mi több komoly eredményed, és tegyük fel becsúszik egy gyengébb időszak a felmérőkkel, te rögtön fúrni fogod a tanárt?

       • Sir Idemitirjak Boglárka

        Azt elfelejtitek megemlíteni, hogy a legerősebb keret volt a keze alatt illetve az ellenfelek is bugdácsoltak rendesen, annyira nem volt azért egy hú de nehéz dolga.

        • Nem igazán tudom, hogy ez miért jön ide, cáfol/érvel valami ellen/mellett, de ez szerintem totál irreleváns a dolog pszichés oldalával.
         Egyébként ezt a “legerősebb keretet” is nullszaldóval hozatta Mou, szóval még abban sem érheti kritika, hogy szórta volna a lét.

         • Sir Idemitirjak Boglárka

          Több komoly eredmény az egy bajnoki cím amit szerintem más edző is hozott volna ilyen feltételekkel, szóval lehet nem is a tanár hanem a diák az akinek köszönhető az eredmény, így nem feltétlen indolokolt a ragaszkodás.

          • Egyrészt szerintem teljesen félreértelmezed a dolgot, másrészt hagyjuk már azt, hogy “más edző is hozta volna ezt”. Mi a pékért csak kettő hozta akkor az elmúlt 10 évben? Másnál talán nem voltak meg a feltételek?

           “szóval lehet nem is a tanár hanem a diák az akinek köszönhető az eredmény, így nem feltétlen indolokolt a ragaszkodás.”

           Ha egy játékos így gondolkodik, akkor annak bőven nincs helye a profi fociban.

          • Sir Idemitirjak Boglárka

           A játékos a klubhoz és nem az edzőhöz lojális, ha úgy érzi, hogy az edző nem alkalmas a legjobb eredményekhez, akkor nem értem miért kéne mögé állnia minden helyzetben.

          • “A játékos a klubhoz és nem az edzőhöz lojális”

           Ez egy elképesztő torzítás. Egy játékos normál esetben mindkettőhöz lojális. Nem azért, mert ezért fizetik, hanem mert altruizmus és lojalitás nélkül nem működik az a pedagógia kapcsolat, ami az edzőt mentorrá, motivátorrá, főnökké emeli.

           “nem értem miért kéne mögé állnia minden helyzetben.”

           Én hol mondtam olyat, hogy minden helyzetben? Endy kérdezte, hogy mitől más Véres-Hurkás buktatása, mint ez, ami még csak konteó. Erre fel hoztam egy totál átlag példát, amit jobb esetben mindenki átélt, csakhogy kézzel foghatóvá tegyem a dolgot.

          • lamps8

           más edző is hozott volna? akkor Scolari miért nem hozta, a Jose féle bajnok csapat gerince legjobb korszakában állt a rendelkezésére. csak hogy 1 példát említsek.
           ez az állításod nagyon nem állja meg a helyét.

          • Sir Idemitirjak Boglárka

           Scolarival szemben egy friss BL döntős Pool illetve egy SAF utolsó fénykorát élő mindent megnyerő Utd állt (nem védeni akarom mert gyenge edző), tavaly az épp kiégő Cityn kívűl sok rivális nem volt. Csak a példára a válasz, de más idő más helyzet, tavalyi szezont kötelező volt szinte behúzni.

         • Endy919

          No , de azért ahoz a nullszaldóhoz is kellett egy pedeg PSG , aki Luizért kicsengette Cesc és Costa árát , ehez sok köze nem volt Josénak . Meg azért Lukakut is szép profittal dobta a kukába.

          • Tehát a nullszaldóhoz kellett profit is. Köszi.

    • trueblue05

     Pontosan, helyesen leírtad a különbséget ami magyarázza, miért volt elfogadható az, és miért lenne elfogadhatatlan ez.

     • Endy919

      Tehát érzelmi alapon lelehet tudni az egészet és leszarjuk, hogy mi fog történni. Szenvedjen az egész csapat , mert mi Mourinho fanok vagyunk?

      Nem hinném 🙂

  • lamps8

   sztem ennek bőven van valóságalapja.

 • Stonci81