Fogynak a szalmaszálak

1104 chelsea-kijev1Sorsdöntő meccs következik. Bármilyen furcsa, ezt meg kell becsülni, tekintve, hogy az arsenalosodás jegyében közel állunk ahhoz, hogy rövid időn belül lenullázzuk az esélyeinket minden sorozatban. Most ugyanis megint ott tartunk, hogy van egy négymeccses nyeretlenségi szériánk, ami egyébként Kijevben indult, és ha nem vetünk véget neki ma – épp ellenük –, az újabb történelmi mélységekbe taszíthatja a díszes galerit. Részletek alább.

A csapatból sajnos még mindig hiányzik az egység, a győztes mentalitás és a vállalkozó kedv is, márpedig ezek hiányában nem lehet érdemi előrelépésben reménykedni. Elől a komoly gólhelyzetek csekély száma, hátul pedig az érthetetlen egyéni hibák konstans megléte gátolja a meccsek behúzását, de nem segíti a felkapaszkodást a sárga lapok rendre minket sújtó relativitása sem. Sajnos a legtöbb mankót (hazai pálya ereje, jó egyéni teljesítmények, szerencse) már kirúgta alólunk az élet vagy épp mi magunk, így egyre kevésbé van miből meríteni. Mindenki leszegett fejjel jár, napról napra buknak ki a sajtóból a bornírt konteók és pletykák, minden gyanús, ami meg nem, az meg azért (hisz Virág elvtárs is megmondta).

Ha van mérgező közeg, akkor ez az. Mi, mezei drukkerek innen a távolból nem tudjuk, mik zajlanak a színfalak mögött. Tényleg ultimátumot kapott José? Ha igen, hány meccseset? Mit jelentenek a sejtelmes megjegyzései? Elárulták? Szabotálják? Frakciókra szakadt az öltöző? Miért csak valós tudásuk egytizedét nyújtják meccsről meccsre a tavalyi húzóemberek? Miért nincs érdemi előrelépés hónapok óta? Mi kéne ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk végre ezt a tébolyt?

Vajon mit tud/képes még tenni a csapatért?
Vajon mit tud/képes még tenni a csapatért?

Az utolsó kérdést talán még én is meg tudom válaszolni: nyugalom és eredmények. Persze ördögi körben vagyunk, hiszen „Hiába keresel, nyugalmat nem találsz”, így ebben a vádaskodó, kárörvendő, izgága közegben kéne két-három meccset hozni, hogy végre csak a futballra tudjon mindenki koncentrálni, de az meg rohadt nehéz úgy, hogy az ember energiáinak jó részét más viszi el.

A ligakupából kiestünk (hosszútávon ez persze nem biztos, hogy baj), a bajnokságban pedig tíz pontra vagyunk a negyedik helytől (ami nem menthetetlenül sok, de lassan jól jönne pár forduló, amikor ez kivételesen apad és nem nő). Túl jól a Bajnokok Ligájában sem állunk – tekintve, hogy mindkét valamire való riválisunk előttünk fordult a visszavágókra –, de itt azért még bőven menedzselhető a helyzet. Kezdjük ott, hogy a két kemény túrán túl vagyunk már (más kérdés, hogy csekély egy pontot hozott a két trip) és ha holnap verjük a Kijevet, akkor egyrészt visszatérünk a továbbjutó helyek egyikére, másrészt a két pont távolságra taszított ukránok ellen az egymás ellenink is jobb lesz. Az ötödik fordulóban aztán izraeli páholyból figyelhetnénk, ahogy a két riválisunk egymást marja Portóban. Persze a formánk és a lassan számolatlan hazai vereségünk miatt inkább legrosszabb forgatókönyvekkel kell számolnunk. Eszerint ha kikapunk este, akkor lényegében kiírjuk magunkat a tavaszi folytatásból.

Épp ezért kell észnél lenni, hiszen a Dinamo okos kontracsapat, ráadásul Londonban nem nekik lesz sürgős. A pontosztozkodással megmaradna az ukrán csapat egypontos előnye, ami többet érne négy forduló után, mint ért az odavágó előtt, pláne ha „gólos” az x, hisz akkor még a végelszámolásnál pontazonosság esetén döntő egymás elleni eredmény is őket segítené. Nem segíti az önbizalom növelését, hogy a Bridge-en már ketten (Southampton, Liverpool) is hátrányból fordítva gázoltak le minket – vagyis az előny megszerzése idén közel sem garancia annak megtartására. A lényeg, hogy még hátrányba se toljuk be a szélső hátvéd – Falcao cserét, hadd ne kelljen eret vágnom! Persze botladozás ide, mélypont oda, ha két meccs alapján nem tudjuk bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk a Kijevnél, akkor csak magunkra vethetünk.

Kijevben mi álltunk közelebb a győzelemhez
Kijevben mi álltunk közelebb a győzelemhez

Mint ismeretes, a csoportkört eddig egy alkalommal nem sikerült túlélni. Címvédők voltunk akkor – ez ugye most „szerencsére” nem áll fenn. Viszont akkor is egy ukrán csapat okozta részben a vesztünket: hiába vertük meg a Donyecket a negyedik fordulóban, a rosszabb egymás elleni eredmények miatt (1:2, 3:2) hátrányba kerültünk velük szemben. Most egy bármilyen arányú győzelem elég lenne a Kijev ellen (a továbbjutást persze nem garantálná még, de nagyban előrevetítené), ami azért barátibb. A 2012-es kiesés (pontosabban annak borítékolható mivolta) Di Matteo állásába került – vélhetően Mourinho számára is ajtót mutatna Abramovics, ha nem sikerülne továbbjutni.

Ennyi blama után már csak a nagy számok törvénye alapján is kéne végre jönnie a lépésnek. Egy győzelemből – tudom, többször hittük már ezt idén – erőt, hitet és önbizalmat meríthetne a csapat, ami nem utolsósorban a hullámveréseket is csitíthatná. A vereség nyilván ellenkező előjel és duplázott erejű hatásmechanizmus, de erre még ne gondoljunk. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Endy919
  • WudigessBoi

   Nincs nap Mou-pletyka nélkül…

   • Rammschein

    …nem is lesz, rá van kattanva a sajtó nem gyengén…de már megszokhattuk mi is, meg ő is…

 • Tegnap az előző poszt alatt volt szó JM nyilatkozatáról, amit ott is írtam, hogy elég súlyos szavak voltak, amiket kimondott, mint “továbbmegyünk, szerinte első helyen, stb, de ő biztos a továbbjutásunkban”, ami vagy azt jelenti, hogy tud valamit, vagy elég komoly rizikót vállalt, mert itt azért van mivel szembesíteni. Nem ígérte, hogy idén is ligakupát nyerünk, nem ígérte, hogy a PL-t vezetni fogjuk 10 forduló után, de ez itt van, feketén, fehéren.

  Ehhez képest ma győzelemmel is csak egy lépést tehetünk efelé, míg egy vereséggel kb tényleg kinyírnánk az esélyeinket. Szóval őszintén remélem, hogy ezt arra alapozta, hogy látja a srácokon, ha kell, foggal tépik szét a Kijevet. Jó(jobb) játékot már láttunk párszor az utóbbi időben, viszont most már tényleg győzni kellene, mert hiába minden, pontok nélkül lóf*szt sem ér az egész.

 • Blues555

  Én betippelek egy 2-0-s győzelmet, csak azért, mert most már tényleg győzni kéne. A meccset még nem tudom, hogy meg fogom-e nézni (szeretném), a Pool elleniből egy másodpercet sem láttam még, pedig már annak is négy napja…

  OFF: Ha rámegyek egy random kommentelő képére, a hozzászólás mellett található olyan, hogy szavazat. Annak a száma mitől növekszik?

  • emazohun

   Minden kommentnél van ez a fölfelé mutató nyíl,és a lefelé mutató
   Azt mutatja upvotetolták a kommentjeidet

   • Blues555

    Aha, már értem, köszönöm! Akkor most te is kapsz egy szavazatot a segítségedért. 🙂

 • emazohun

  Melyik adó adja a meccset?

  • Rammschein

   az AMC, mint ahogy az eddigi BL-meccseinket is az éven. 🙂

   • emazohun

    Köszi 🙂

   • Stonci81

    tuti van valami kölcsönös megállapodás 🙂

    • kasata91

     Szerintem csak Chelsea szurker a programigazgato. Nekem mindegy mi adja csak ne kelljen sztrímet vadászni.

     • Sir Idemitirjak Boglárka

      Amc streamet amúgy tud valaki? Kb az egyetlen magyar csatorna amire sehol se találtam.

      • Rammschein

       Nemtom, én egyszer régebben csak arra lettem figyelmes, hogy jé van ilyen csatorna nálunk (merthogy usákoknál ezen megy a Walking Dead) :DDD

      • Blues555
    • WudigessBoi

     Igazából a Barcának még egy szaros BATE elleni meccse is népszerűbb itthon, mint a mi rangadóink.

 • Sirappa

  Nem leszek este, de azért rá-rá kacsintok az eredményre. Baszott jó
  volna, ha végre nyugodtan sörözni és nem a feszültségtől lerágni minden
  körmemet…

  helyettem is szurkoljatok és lehetne egy poszt olyan
  komment nélkül, hogy nem küldjük el JM-et (eredménytől függetlenül)?
  Nagy kérés volna?

  • Lehet én sem leszek, eléggé romon vagyok, nem tudom, mi lett 🙁

   Az utolsó két kérdés azt viszont többszöri olvasás után sem tudom hova tenni: csak úgy általánosságban a világnak szól, vagy nekünk? 🙂

   • Stonci81

    én nem fogom elküldeni 🙂 társakat keresek álláspontom támogatására 🙂

 • Rammschein

  Január 15-től Klopp hívására meg állítólag Gerrard tér vissza… hát…

 • Ezen a foscsi-gyarló féléven már csak az segítene, ha elsőként jutnánk tovább a BL-ből. Ez Mou állása szempontjából is létkérdés lenne, ha csoportvezetőként végeznénk, Abra biztosan adna neki még időt a gyenge szereplés ellenére is.
  Ehhez azonban ma mindenképpen győzni kell, mert ha botlunk, a Porto gyakorlatilag már csak önmagát ütheti ki az első pozícióból.

 • Asidotus

  szerintem a csapat meg akarja buktatni Mourinhot, de magukkal annyira azért nem akarnak kitolni, hogy a BL-ből is kiessenek.
  Meglesz a továbbjutás a második helyen, februárra meg (egy új edzővel) a nagy feltámadás

 • kasata91

  A hangok azt súgják, hogy Elnökúr és Luficsík is kezdő lesz ma.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Nálam egy Mikel-Matic-Ramires-Pedo-Willian kp-t súgnak de remélem tévednek.

 • Begovic; Azpilicueta, Zouma, Terry (c), Baba Rahman; Ramires, Matic; Willian, Fabregas, Oscar; Diego Costa.

  Hát ez elég érdekes. Szerintem Ramires szélső lesz, Oscar tízes, Fabre meg Matic mellet nyomul, de majd kiderül.

  • Gabor1092

   Szerintem ez így lesz a pályán is, és Oscar besegít majd Babanak a Yarmolenko elleni védekezésben.

  • Endy919

   Tetszik . Egyedül Cescet cserélném Kenedyre.

  • kasata91

   Végre baba és Azpi. Remélem mennek előre is.
   De az hogy nincs Hazard kihagyása elég beszédes nekem. És nem csak a teljesítmény miatt…

   • Stonci81

    Most néztem a megérkezést…. Hazard kapucniban, és láthatóan kerülte mindig a kamerát, amikor odaértek mindig lenézett…ha semmi nem lenne se érdemes olyan embert játszatni, akiben nem a tűz van

 • Lavid Duiz

  Na, akkor gatyát felkötni! A csapatnak, meg nekünk is. 🙂

  • kasata91

   A májak készen állnak

   • Rammschein

    az idegek is, ameddig bírják

 • Rammschein

  Miért fütyülik ki a BL himnuszt?

  • Stonci81

   mert még kevés büntit kaptunk idén

   • Lavid Duiz

    😀

  • kasata91

   Angliában ez a menő most

 • Endy919

  Ez nem 4-3-3?

 • Baba és Oscar között ez az összjáték azért szép volt. Igaz, apró dolog, de én értékelem.

 • lamps8

  focit láttunk !!!!! nem hiszem el

  • kasata91

   Az hagyján. YOKOHAMA mezes emberektől.

 • Nagyon nyomunk, talán így idén még nem is fociztunk. Willian meg tanár ma.

  • Stonci81

   ma is ….idén

 • Endy919

  Ne kiábáljuk el fiúk , de eddig tetszik a dolog. Külön öröm nekem Oscar játéka. Rég láttam ilyen jól játszani. Willi már a Pool ellen is remek volt.

  • lamps8

   sztem semmi extra nicsn Oscarban, nem kiemelkedően szar, de ennyi.

   • Endy919

    Rég nem játszott ilyen jól. Nem értem miért nem lehet elismerni ha valami jó . Az elfogultsággal azért nem kell átesni a ló túloldalára sem. 🙂

    • lamps8

     nem kell elájulni, ha valaki kivételesen nem geciszar

     • Endy919

      Na pont én nem vagyok az az elájulós fajta . Nagyon szivesen kritizálok is , de ha jó akkor miért ne lehetne elismerni?

 • lamps8

  jól játszunk, de a gólt nem érzem ebben a csapatban.

 • lamps8

  Costa hol a nagy lófaszba van amikor Wili egy ilyen 1v1et hoz és még értelmesen be is adja, eszem megáll.

  • kasata91

   Nálam az értelmes beadás az az ami felnézés után ember közelébe megy.

   • lamps8

    5 sarkara megfelelő magasságban, erővel beadta, miközben 2en leforgácsolták a bokáját, Costa ez alatt 9 ember gyűrűjében áll a 11es ponton. kérdezem én melyik helyzeten könyebb változtatni……

    • kasata91

     Felnézek. Látom a 11es pontnal van egy csatár. Az 5-ös sarkára adom ahol 2 védő van. Jól döntöttem?

     • lamps8

      fociztál valaha?

 • Endy919

  Costa…

 • Costa ma is elég vizelet helyezkedésben és befejezésben is. Félidőben jöhet Rémy.

 • Endy919

  Bomba fejes 😀

 • lamps8

  NEM TUDUNK EGY ÉRTELMES GÓLT LŐNI. SAME SHIT!

  • lamps8

   sírok a nevetéstől.

  • kasata91

   Az a nem mindegy, hogy egy a blogra tévedő arsenal fan kulturáltabban írogatott a minap, mint te.

  • Endy919

   Nelegyen már az is rossz , hogy vezetünk … Január óta nem játszottunk ilyen jól.

   • Rammschein

    yep. ez a 40 perc fényévekre van az idei teljesítményünktől jó irányba.

 • Rammschein

  lel itt a a mák, amik eddig hiányoztak…

 • bold: Willian az idény játékosa lesz.

 • thiemecsaba

  Willian lesz az új Inzaghi! Vagyis lassan már a tökeiről is befele pattan a labda! :))

 • kasata91

  Bagónak lecsúszott vagy indítani akart váratlanul ?

 • Rammschein

  valami sámán megbabonázott minket? 😀

 • lamps8

  Costa kisülök, jön 1 beadás és ollózna, amikor a kaput nem iskerült még eltalálnia. Téves önbizalom.

  • thiemecsaba

   Az megvan, hogy Torres milyet ollózott? 😀

   • lamps8

    az se ment be 😀

    • thiemecsaba

     Akkor is önbizalom 😀

     • lamps8

      mondjuk emlékszem rá az volt a pillanat (rengeteg volt belőle) amikro azt hittem h Fernando is back. 😀

   • Torresnek volt egy cseszett jó ollója még 2012 januárjában a Sunderland ellen, ami a keresztlécre ment, és Lampard belőtte. Azzal nyertünk 1-0-ra emlékeim szerint.

  • Rammschein

   valaki ma megint überpozitívan áll hozzá… 😀

 • thiemecsaba

  Baba ma eléggé baba 🙂

  • lamps8

   ő tetszik.

 • Eddig a csapat leggyengébb láncszeme Costa. Nagyban szárad a lelkén, hogy ne hárommal megyünk már.

  • Rammschein

   egyszer csak beakad neki is… csak ne az agyába akadjon el valami, az nem hiányzik senkinek, ha más nem jön majd rémy, de ne falcao…

  • lamps8

   ez igaz sajnos.

  • lamps8

   de a leggyengébb láncszem az bőven az Oscar-Cesc kettősből kerül ki.

   • Endy919

    Mond már mi a faszom bajod van ma Oscarral azon kívül , hogy utálod?

    • Rammschein

     A mai Endy-t jobban kedvelem, mikor mindenkit el akar küldeni a manóba. 😛 :’D

    • Blues555

     Jogos a felvetés.

   • Azért nem. Szerintem ők amolyan jóiparos szerepet hoznak ma, Oscar pl. rendre jól hozza ki a labdákat.

    • Frenky54

     Csak falábú:)

  • kasata91

   Hajt és a játékra koncentrál. Innen már csak egy hajszál a mesterhármas

 • Rammschein

  Eh… el kellet volna lőni…nem elesni a semmin, ez sajnos nem volt 11 akárhogy verik a majrét…

  • babence

   én azon is meglepődtem hogy kapuig tudta venni, mégiscsak ő volt a labdás ember, rángatta két ember és amúgy is túlsúlyos 😀

   • Rammschein

    😀 na ja… de ha már onnan elvitte nem kellett volna sok… csak hát azt gondolta, hogy megeszik, amit művelt… tudhatná, hogy neki semmit nem fújnak be, főleg nem az ilyen átlátszó esést, még jó hogy nem sárgát kapott műesésért vazze. 🙂

 • lamps8

  Costa=Torres

  • Torres ott lepasszolta volna a szélre.

   • lamps8

    nem ezt ő is ugyanígy oldotta volna meg.

   • lamps8

    egyszerűen nem tudom mi a faszomat gondol…….

 • kasata91

  Arsenal félidőben 3mal cummant Münchenben

  • Rammschein

   trolol, úgy kell nekik. 🙂

  • Sok a sérült. Robben, Ribéry, Götze…

   • Stonci81

    😀

   • kasata91

    Hát amennyit eddig láttam a bajorokból, Douglas Costa kb pótolja mindhármat egyszerre

   • Rammschein

    ez jó… majd még mindjárt megsajnálom Guardiolát. 😀

    • kasata91

     Nézz a mi padunkra. 😀 Manszúr sejk sírva könyörögne egy ilyen csapatért 😀

     • Rammschein

      hihi, hát még ha az áruknak megfelelően játszanának egyesek. 🙂

  • Rammschein

   és az milyen, hogy a lyon tökutolsó a csoportjában, perpill az arsenallal együtt? 😀

 • Go Blues!

  Mindenki feltűnően motivált és koncentrált eddig. Mintha egy másik csapat lenne, mint az eddigi. Lehet hogy mégis született valami komprosszimum az öltözőben….? Willian pedig elképesztő jól tolja most már meccsek óta. Ha nekünk nem megy a góllövés, hát ad egy gólpasszt az ellenfélnek…..

  • Rammschein

   én nemtom milyen “taktikai csodafegyvert” vetett be valaki, de tetszik… 😀

 • Rammschein

  …remélem a 2. félidőre is sikerül átmenteni az 1. félidei játékképet…

 • Blues555

  Örülök, hogy nem hagytam ki a mai mérkőzést. Régen láttam ilyen produkciót a srácoktól, Matic tanári módon játszik, de Willian sem marad el tőle.

 • Endy919

  Zouma te istenkirály

  • kasata91

   Szerintem Begónak jönnie kellett volna

 • Endy919

  A Roma-Kusen meccs , megint érdekesnek nézzki .

 • lamps8

  jól jöttünk ki a 2. félidőre. nice mentális fröccsöt kaptak a fiúk Józseftől.

 • Lavid Duiz

  Durvul a buli! Előkerült a szénsavas üdítő is! 😀

  • kasata91

   Magyarországon egy 500 nézős kosár meccsre csak akkor viheted be a 0,5-ös mentes vizet a lelátóra, ha kitöltöd műanyag pohárba. A BL ben bezzeg literes Coca.

 • kasata91

  Robban beallt. Vert egyet ő is.

 • Rammschein

  ne szarakodjunk már… ez most mi eddig, ez a 2. félidő? Miért nem lehet úgy, mint az 1.-t?

 • Rammschein

  …. eh…bemehetett volna igazán…

 • Lavid Duiz

  Meg lett mondva, nem kell nekünk ma nyernünk. Bátorítjuk az ellenfelet az egyenlítésre. 🙂

 • lamps8

  ez egy one men team, Willian

 • lamps8

  volt egy jó 45 percünk megint, és ennyi

  • Mit akarunk? Több 45 percet!
   Mikor akarjuk? 45 perc múlva!

 • lamps8

  azrt remélem Oscar sikeres oldalpasszai mellé számolgatjuk az elbaszott key passokat is

 • Endy919

  faszom bele

 • Rammschein

  rá kell ülni az eredményre… tudtam, hogy ez lesz… MINDIG ez van…

 • lamps8

  hát mi ez ha nem megérdemelt

 • Lavid Duiz

  Hát nem megmondták, hogy nem kell ma nekünk nyernünk!

 • Bego aláfut, a tag meg totál nyugodtan szedi a hangyákat a kaputól 10 méterre.
  A védelem ezt közösen barmolta el.

  • Frenky54

   “Bego aláfut,”…ha van rá lehetőséged, akkor nézd meg a visszajátszások közül azt, amikor a szögletet rúgó játékos szemszögéből történik az ismétlés.
   Matic fejjel beleért a labdába, ami megváltoztatta irányát, ezért Bego szintén csak kicsit tudott beleérni és nem sikerült kiöklöznie.

 • Rammschein

  Reméljük a Porto megveri majd ezt az ukrán bagázst… különben bye-bye…

  • Nekünk ott egy x lenne a legjobb, akkor még lenne esély a csoport elsőségre. Viszont ha ma nem nyerünk, akkor roppant kevés sanszunk marad.

   • Rammschein

    Hát én a 2. helyre játszottam ezt a felvetést… amilyen jól játszottunk az 1. félidőben, ez most annyira szar megint… ha ez Mou taktikája, hogy ráültünk a rohadt eredményre, akkor elcseszte eléggé…

   • Rammschein

    2. gól után újratervezhetjük :DDDD Csak így is érjen véget ma. 🙂

 • Rammschein

  WILLIAN OMG ÉV EMBERE!

 • Endy919

  ohooooooo Williiiiiiii

 • Lavid Duiz

  Hát köszönjük meg neki!!!

 • Willian eddig a BL abszolút MOTM-e.

 • Blue One

  WILLLIIIAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNN

 • Rammschein

  az idén egy rossz szava ne legyen Willire senkinek! 😛

 • kasata91

  BAAAANG

 • Rammschein

  mindig a semmiről kell visszahozni a meccseket… játszanak itt az idegekkel a skacok… 🙂

 • Rammschein

  Ez meg elment az összes láb előtt…

 • Endy919

  Eden felédbredt ? 😀

  • Rammschein

   Reméljük 🙂

 • Ramires milyen jól visszatette már annak a 4 ukrán védőnek?

 • kasata91

  Bego egy tálca sörrel meglepheti Wilmost

  • lamps8

   sztem inkább Jose vegye azt a tálca sört

   • kasata91

    Akinek ő vesz piát az bizony vodkát iszik.

 • lamps8

  Costa hol a gecibe volt már megint?

  • Rammschein

   Nagyon rá vagy állva a csúfra…

   • lamps8

    nincs centerjátékunk, nulla

 • Rammschein

  Josét ünneplik a szurkerek nem gyengén…

  • Gabor1092

   egy kicsit mintha meghatódottnak látszott volna tőle

   • Rammschein

    legalább végre valaki nem ellene van, mi? 🙂 Hazard elönzőzte picit

 • lamps8

  hazard?? itt mit gondolt szerintetek?

 • Rammschein

  na le is fújhatja. 🙂

 • Endy919

  A Bayern kitömte az Arsenalt egy ötössel.

  • Rammschein

   az komoly, durván tolják, vagy wenger nagyon vacakul……

   • Endy919

    Ez egy brutális Bayern. A BL az övék szerintem idén.

    • Rammschein

     Őszintén, valószínű… nagyon durván tömködnek mindenkit… aztán majd kiderül…

  • WudigessBoi

   Szegény Cech legutóbb BL-t nyert abban a stadionban…

 • lamps8

  Costat padon szeretném látni a Stoke ellen. Ilyen nulla csatárteljesítményt legutóbb Torrestől vagy Kezmantőól láttam.

  • Rammschein

   Én meg Falcaotól…

   • lamps8

    akkor te nem láttad Torrest.

    • Rammschein

     Falcao jobban tolja, mint Torres nálunk? mesélj még…

     • Falcao kezdett egy meccsen 4 hónap alatt, Torrest meg vagy 2 évig nyomattuk.

      • Rammschein

       Torrest hülyeség volt nyomatni addig… de egyébként nagyon sokkal Remy sem játszott többet, de ő azért lőtt gólokat idén is… egyébként meg, idén a csatáraink ritkán szereznek gólokat, lásd mai meccs pl….

       • Rémynek volt egy jó meccse a ligakupában, de neki is az az egész éves teljesítménye. Ha Hazard padot kapott, most már Costának is kijárna 1-2 meccs.

        • lamps8

         de ő azt megoldja magának

        • Rammschein

         amíg nincs jobb alternatíva úgyis kezdeni fog…csatár nélkül meg nem fog Mou sem felállni…

         • Hazard-ra sem volt jobb alternatíva.

          • Rammschein

           de középpályán nem 3 embert variálhat…

  • Drogba11

   Egyetértek. Rémyt a kezdőbe.

 • Blue One

  JÓ CHELSEA SZURKOLÓNAK LENNI!

  • Blue One

   És ezt most nem a győzelem miatt mondom…

 • lamps8

  gyalázatos 2. félidő, normális akciógólt képtelenek vagyunk szerezni, Costa hozott egy Torrest. de az első játékrészben jók voltunk.
  A stoke ellen remélem Joset az öltözőbe se engedik e a szünetben ha véletlenül vezetnénk, ma sem tett túl jó a csapatnak a mondandója.

 • Go Blues!

  Úgy kellett ez, mint egy falat kenyér! Reméljük ez volt a fordulópont!

 • Rammschein

  Csak a vicc kedvéért: rossz Costát vettünk, a Douglas nevezetűt kellett volna! :'”D

 • Endy919

  Volt egy nagyon pozitív első félidőnk , egy gyenge 30 percünk a második félidőben és a kapott gól után ismét jó játék.

  Willi zseniális , Matic végre magára hasonlít , Oscar tetszett , Zoumanak volt egy nagyon fontos szerelése , Eden pedig lejátszotta a legjobb 10 percét a szezonban .
  Még távolról sem az igazi , de ez jól nézett ki helyenként.

 • Én Babát is kiemelném Willian mellett. Szerintem ő is jobban tolta ma, mint Iva bármikor az évben.

  • Rammschein

   egész pofás kis támadásokat próbált elvinni az 1. félidőben…

 • Blue One

  Azt hiszem egy új szabadrúgás specialistával bővül majd a FIFA 17… 😀

 • Lavid Duiz

  Nájsz pikcsör. 🙂

 • lamps8

  kasata91

  The obvious answer is service, but the sight of Costa lurking at the
  back post as Willian troubled the Dynamo Kiev left-back raised the
  additional question of whether or not the striker is doing all he can in
  searching for those tap-ins that so bolstered his tally in his first
  season at the club. 🙂

  http://www.skysports.com/football/news/15116/10056196/diego-costas-form-in-front-of-goal-is-becoming-a-concern-for-chelsea

 • Drogba11

  Sziasztok!

  Tegnap is veletek akartam, akár az éteren keresztül is nézni a meccset, de a munka közbeszólt. Láttam a mérkőzést. Tetszett is, de nem csak amiatt, mert nyertünk, hanem azért, mert a tipikus “egy gólos vezetés után beállunk” megint megbosszulta magát. Aztán pedig jött az a játékos, akivel nem tudtam mit kezdeni eddig, de ebben a szezonban ő viszi a csapatot a hátán. Nagy respect Williannak! Remélem ez lökést ad a csapatnak a hétvégi bajnoki meccsre, ahol visszavághatunk a Stokenak a Liga-kupa vereségért (Hazard igazán lőhetne egy gólt, csak a poén kedvéért) és elindulhatunk felfelé a tabellán Az pedig, hogy éltette 40000 szurkoló Mourinho-t egész egyszerűen példaértékű. Jó volt látni, hogy mennyire estek-keltek a játékosok. Baba, Zouma, Willian, Ramires mind kitettek magukért. Pedro ugyan nem volt annyira veszélyes, mint kellene, de Hazard mutatott valamit abból, amiért ennyire nagy tehetség. Lehet, hogy kezdenek helyreállni a dolgok? Remélem!

  Az Arsenal veresége pedig oké, hogy kicsit megdobogtatja a szívét minden Chelsea drukkernek, de azért óvatosan a poénokkal, mert mi azért most játszottunk a legjobban, pedig a szezon már egy ideje tart. Most kis szerénység sokkal szimpatikusabb. nem nektek írom, csak a FB-n és egyéb fórumokon kicsit elszállt a káröröm. 🙂

  • bilala

   megmondom oszinten en amugy sem ertettem soha az ilyen tipusu karorvendest (persze lehet bennem van a hiba). a bajnoksag nyilvan mas, mert ott rivalisokrol van szo, de europaban, azaz BL, EL-ben, en szinte mindig drukkolok az angol csapatoknak. nalam a chelsea szeretete, egybefolyt a PL es az angol valogatott szeretetevel (sot ha jol emlekszem a valogatottnak mar azelott is szurkoltam). annak drukkolok, hogy az angol csapatoki jol szerepeljenek, es ne legyenek az utobbi evekhez hasonlatos leszereplesek. nem beszelve arrol, hogy praktikussag szempontjabol sem lenne jo elveszteni azt a 4. bl helyet (sajnos mint a jelenlegi pelda is mutatja, neha nekunk is azert kell kuzdenunk…)

  • Az FB nem mérvadó, oda nem ér el Zenzo keze.

 • myheartisblue