Már majdnem

almostDe van, ami sosem változik. Legalább egy valamire büszkék lehetünk: ha a csapat rossz szériát fut, azt is teljes átéléssel, maximális erőbedobással tudja hozni. Nem ám ilyen beleszarunk-tingli-tangli módon, faszán bumm bele a közepébe, had szóljon. Pacsi.

A szezonunk komikus mivolta kezd beleégni a papírokba, mint valaha Guttenberg kezei közt az első példányok. Persze ezt talán nem fogja a történelem akkora hőstettként számon tartani, pedig ahogy elnézem, ebben is legalább annyi munka van, mint könyvekben volt.

Az én hétvégém egy kicsit másképp alakult, mint terveztem, a meccsnézésből Imre-névnapozás lett, így az első félidő végi kb 10 percet, meg a félidei összefoglalót láttam első körben a mérkőzésből, megint utólag kellett pótolni.

Nem tudom, mennyi értelme van magáról a meccsről beszélni. Amit mindenképp meg kell említeni, hogy egyrészt asszem elvethetjük végre az öltöző edzőbuktató-szándékú konteókat, mert ha így lett volna, most, hogy José a messzetávolban volt kénytelen a meccset nézni (vajon hány ép bútordarab maradt a szállodában?), a csapatnak nyolcnullra kellett volna nyerni – így történvén a portugálnak Abra valószínűleg a visszaúton sms-ben felmond. Megtanultuk azt is, hogy Costa parasztsága ide vagy oda, nem Costának nem fújnak büntetőt, hanem a Chelseanek. Szétröhögtem magam a nagy angol faszarcok szakértésén, mikor ilyeneket kell olvasnom a meccs után, hogy Remy túl őszinte volt, és az ő hibája, hogy nem tizire ment, mert ha nem akar talpon maradni, akkor a bíró befújja… meg a kis faszomat, azt. Ha Costa esik, a bunkó színész anyját. Ha Costát szétrúgják, megérdemelte a parasztja. Ha Remy nem esik el, a hülye, miért nem csinált tizenegyest. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy nem rajonganak értünk, de ennél még az is jobb lenne, ha merő kussolással takargatnák hozzánemértésüket. Szóval na, felhúztam magam.

JM_hotelroom

Továbbra is ott tartunk, hogy ami hátul bemegy – lásd megint gólt kaptunk – az elöl meg nem – lásd megint kapufa -, és tudom, hogy a saját szurkolóink csak akkor elégedettek, ha ripityára verünk mindenkit száz-nullra, überfocival, de erre egyszerűen nem nagyon lehet mást mondani, mint azt, hogy bazzé, még-szerencsénk-sincs. Ebből a szarspirálból csak úgy fogunk tudni felállni, ha egyszer-kétszer végre a meccseinken Arnautovics lövése lesz kapufa, és Pedro lövése rezgeti a hálót. Mert még mindig arról van szó, hogy gólt lőni nem, kapni meg még mindig tudunk.

Sajnos azt is láthattuk, miért kell Rahmant szépen lassan, fokozatosan beépíteni. Számomra ígéretes a srác, és kívánok neki hosszú és szerencsés, sérülésmentes karriert. Én látom benne motoszkálni a szikrát, ami egy játékost igazán naggyá tehet, így azt merem állítani, helye lehet a Chelseaben, és Zouma mellett lenne egy fiatal, agilis, és gyors védőnk vele, hosszútávra. De meccs közben DD írt valami olyat, hogy az a szopatás, amit Szerdán Shaquiri tolt be Rahman arcába, hát azt még Rocco is megirigyelte volna. Nem a leglátványosabból lett a gól, de nehéz elmenni amellett, hogy mellette mentek el épp nem nehezen. Akkor épp huszonhetedjére.

6-jose-bosingwaNem érdemelt győzelmet a Stoke ismét, mégis másodjára örülhettek rövid időn belül. Nem érdemelt vereséget a Chelsea, mégis, immáron hetedjére ülhetünk tort felette. Hacsak a PL-t nem szándékoltan akarjuk egy utolsó, huszáros hajrával meghúzni, akkor azért pedig lassan el kéne kezdeni nem csak jobban játszani, hanem pontokat is gyűjteni, mert az élboly egy jó négymeccsnyire van tőlünk, ami így a bajnokság harmadánál elég masszív hátrány ahhoz, hogy összevont, Bosingwai szemöldökkel tekintgessünk a BL helyek irányába. A bennünket az első négytől elválasztó különbség ugyanis befagyni látszik, persze ahhoz, hogy csökkenjen, sokat segítene, ha végre tudnánk egy krva győztes meccset hozni a PL-ben, mert ugye azt úgy egy hónapja nem sikerült, de még pontot szerezni sem azóta, amióta sikerült elvernünk az acélos Villát.

Most megint jön egy szünet, amit a franc se tud, nekünk jó-e vagy sem, mindenesetre rákészülés az év végi hajrára. 9 meccsünk van még 2015-ben, az évben, ami nem sok jót tartogatott eddig számunkra. Két trófeát még így is, bár azok javarészt a 2014-es sikereink a zálogai. 2015 a Chelsea számára soványka kis év volt. Viszont ahhoz, hogy 2016 ismét egy sikerév lehessen, kénytelen-kelletlen meg kell nyomnunk az idei végjátékot. Megint nagyot fogok mondani, tekintve az eddigi eredménysorunkat, DE. Ha hozni tudjuk az öt hazai meccsünket, és az idegenbeli meccseink közül legalább 1×3 pontot (1 győzelem, vagy három döntetlen), akkor rendben lehetünk. Ha nem, akkor fogni kell a jóisten kezét egy picit, hogy a szezonunkból még lehessen valami.

fixtures

A Bajnokok Ligája indulásunkhoz jelen állapotunkban közelebb vagyunk a sorozat megnyerésével, mint a Premier League-ben való vitézkedéssel. Már persze szigorúan matematikai alapon. Itthon ugye 4 győztes mérkőzés a legalsó BL-helyhez is kevés, míg a Bajnokok között négy győztes meccs pedig ugye már messzire mutat (akár negyeddöntőt is jelenthet). Más kérdés, hogy ha elvonatkoztatunk ettől a leegyszerűsített helyzetelemzéstől, akkor szembe találjuk magunkat azzal a nem kifejezetten kellemes problémával, hogy mit akarunk mi a bajnokok között, amikor két meccsből kétszer nem tudunk legyőzni egy Stoke-ot sem. A csapat tényleg egyre jobb, és masszívabb képet mutat, tudtuk, hogy lassú lesz a felépülés ebből a szendergő állapotból, viszont tetszik vagy sem, el kell kezdeni megnyerni a meccseket. Elfogyott az az idő, hogy mondogassuk, hogy meccset kell nyerni, eljött az az idő, amikor már tenni kell érte. Ezt pedig a játékosokon kívül nem nagyon tudja más hozni.

Ide a végére még ide kívánkozik belőlem, hogy mivel kezdenek már elfogyni azok az arcok, akiket még nem szólaltattak meg a különböző médiákok a Chelsea mélyrepülése, és José bűnbakká emelése kapcsán, valahogy a vasárnapi műsorban épp Gullitot találta meg a Sky. Aki nagyon megszakértette a helyzetet, hogy hát Josénak őszintének kéne lenni, és kiállni a nyilvánosság elé, és azt mondani, hibáztam itt és itt, és nem a játékosokra húzni a dolgot. Na most én imádtam a Fekete Tulipánt, de ha van, volt edzőnk, akinek nyilvánvalóan azért kellett távoznia a csapattól, mert elvesztette az öltözőt, mert nem jól kezelte a hatalmat, na az pont ő, így igen nevetségesen hat ez az egész. Talán az egyetlen edző volt a Földön, aki még a mindenkivel nyugodt és emberi Zolával is össze tudott balhézni. Én nem mondom azt, hogy a Sky csak Joséra utazna, mert megkapta a magáét BR is, meg Van Lajost is osztják rendesen, engem pedig annyira nem irritál, hogy Wengert nem (pedig a múltkor a fiataljaira kente a CoC kiesést, most a derbi után meg zserbót tolta a busz elé). Megértem azt is, hogy a médiahasábokat, legyen az élőképes vagy nyomtatott szöveges, ki kell tölteni. De csak nekem unalmas már ez a savazás? Foglalkozzanak azzal, hogy hasít a City, örömködjenek, bánja a franc, bosszankodjanak, mennyire áll jól vagy rosszul az angol bajnokság a BL-ben, dicsőítsék a kicsiket, bánomisén. Vagy akár beszéljenek arról, hogy – mivel megnéztem egy Ruben interjút épp – Loftus-Cheek angolja kb annyira érthető, mint Ramiresé vagy Oscaré.

Olvastam valahol, de jó gondolat: az igazi bajnokok közül nincs olyan, aki ne élt volna át hosszabb-rövidebb ideig kríziseket, és a Chelsea jelenjét immáron nyugodtan hívhatjuk annak. Az viszont, hogy ezt hogyan képes átélni a klub, a vezetés és a szurkolók, jól mutatja egy-egy adott helyzetben, hogy valójában mit fog tudni kihozni, milyen válaszra lesz képes az adott egyesület. Én – és ez már innentől saját gondolatsor – büszke vagyok arra, ahogy most a helyzet kezelődik általunk. Bosszankodni lehet, bosszankodni kell, nem egyszerű elfogadni a helyzetet. de összességében a board kiállása a csapat és az edző mellett, a szurkolók a stadionban pedig példaértékű, amit odatesznek. Az, hogy a Britanniában nem fehér zsebkendők lobogtak, hanem José arcok tömkelege jelent meg a lelátón, és időről időre felharsan a José Mourinho rigmus, nemcsak Mou számára, de számomra is szívet melengető. Ez a kitartás, ez az összetartás ad hitet, a hit pedig erőt, hatalmat a folytatáshoz. Az élet bármely területén igaz, de az élsportban különösképp, az a hit, hogy meg tudod csinálni. Nem véletlen, amikor elhangzik az, hogy a “Chelsea elvesztette a legnagyobb fegyverét, a bajnokét, hogy az ellenfelek úgy álljanak fel ellenük, hogy esélyük sincs. Most úgy jönnek, hogy ezeket le lehet győzni. Elvesztették a hatalmat a hit felett”. A Chelseanek most el kell hinnie azt, hogy még most is, még innen is meg tudja csinálni. Ez a hit adhat egy olyan hatalmat a kezébe, ami erőt ad ahhoz, hogy tényleg meg tudja csinálni. Nem a tudás hiányzik, és nem tudom elképzelni, hogy az akarat. Nincs olyan élsportoló, aki ne akarna nyerni. Ezért is tudok csak egy lesajnáló mosolyt betolni, mikor olyan hírek látnak napvilágot, terrrrmészetesen klubközeli forrásból, hogy A játékos inkább elveszíti a meccse(ke)t, minthogy megnyerje Josénak. Ilyen szerintem nem létezik. Márpedig ha van tudás, és van akarat, akkor az előbb-utóbb összeáll. A hit pedig képessé tesz rá. Ez kicsit ilyen siker-tréninges “hogyan csináljunk magunkból vezetőt hat lépésben”-féle humbugnak hathat, viszont ettől még igaz. Ez nem a vallási félóra. Ez a tény választja el a majdnem-embereket a bajnokoktól.

weare

…So cheer us on through the sun and rain
’cause Chelsea, Chelsea is our name!

 • Nem ertem, mar tenyleg ugy nez ki jovunk ki ebbol, es megis beszoptuk megint. Valami szopofaktor meg mindig ott van.

  De erzem, mar nem sokaig! “through the sun and rain” most eppen a jeges forgoszel van, de kitartunk!

  • van erre egy jó kis családi sutkám, csak az a baj, hogy csunya, azt már így is volt pár nem túl disztingvált része a posztnak – nem tudtam, hogy elsüssem-e, de ha már ott nem, maradjon meg itt.

   Nagyapámnak – isten nyugosztalja – volt egy mondása az ilyen helyzetekre, amolyan univerzális kis mondás volt, lehetett ténylegesen és átvitt értelemben is értelmezni, és az öreg igen gyakran durrogtatta is ezt az életigazságot:
   “Tudod, kisfijam, van egy érdekes jelenség. Szél ellen nem lehet jól felőtözni. Van az az őszi szél, amellik megtanájja az ember gatyáján a likat, oszt igyenest befú az ember seggibe”

   • Valóban találó, elfért volna 🙂

   • bilala

    te Zenzo, mar regota akartam kedezni, mi ez a sok orosz szo, vagy orosz utalas? esetleg van orosz kotodesed?

    • nem tudok róla kérem, ez csak amolyan fennmaradt dolog 🙂

     egyrészt családi, másrészt humoristák, akiket hallgattam (Hofi, Fábry, stb, akik sok ilyen szófordulatot használtak), meg egyébként haveros fennmaradás is, többnyire idősebb srácokkal lógtam fiatal koromban, és az ő generációjuknak még kötelező volt az orosz a suliban… én már épphogy megúsztam, de a beszélgetésekben, napi “dumákban” sok ilyen fordult meg.

     Sosem kutattam különösebben a családfámat, de nevek, származások és ilyen alapdolgok mentén pár generációra visszamenőleg jászkunsági gyerek vagyok, részben ózdi (+környék) bányász felmenőkkel 🙂

     • bilala

      aham. csak valahogy fura volt nekem, mert itt-ott mar kezd egeszen gepnarancsos szinteket elerni 🙂 illetve azert is voltam kivancsi, mert nekem van orosz kotodesem, igy ezek mind egeszen maskent hangzanak szamomra. valojaban mar az egeszen fura nekem amikor itt a forumon ujra es ujra elhangzik tobb forumozo “tollabol” Stirlitz neve. a hetkoznapi eletben nem sok korombeli (30) ember tudja egyaltalan, hogy kirol is van szo.

      • Burgess kemény, a gépnarancsot még én sem mindig értettem anno úgy rémlik, de hát már van vagy 18-20 éve, hogy olvastam 🙂
       A Stirlitz humor meg fennmaradt, bár szerintem vajmi kevesen vannak, akik tudják is, kiaz/miaz. Mondjuk magára a sorozatra már én is alig emlékszem, de tudom, hogy láttam anno. Hát igen, amikor még alufólia-antenna, 3 csatorna, és Junoszty meg Orion voltak :))

 • myheartisblue
 • Glattyenburg vezeti a magyar-norvégot… no way..

 • Lattatok Neymar hetvegi goljat amugy? sky commentator csak annyit mondott, hogy Brazilliant

  • Gabor1092

   Szép, nagyon elküldte a védőjét az esernyővel. https://www.youtube.com/watch?v=BbF0bYI4vSc
   de szerintem ez szebb, jóval nagyobb őrizetben csinálta meg, illetve ha híresebb játékos lenne, szerintem már nagyobb híre is lenne

   • vegyük meg :))))

    • Gabor1092

     Nem jó, nem nekünk rúgta 🙂

     • Az jelen helyzetünkben külön pluszpont, különben Abra nagy bajban lenne, ha mindenkit meg kéne venni, aki a szezonban gólt lő ellenünk, meg különben is mit kezdenénk ilyen Arnautovics, Walters, Caroll, Naismith félékkel? 🙂

      Mondjuk, a névsor másik felét még úgy-ahogy el is tudnám képzelni: Coutinho, Mané, Pellé, Sako, Ayew…

      Sajnos hosszú a névsor, még így sem soroltam fel mindenkit.

 • lamps8
  • Gallaghar is megnyálazhatja.. morális dilemma pfejj, baromság. A szabálytalanság nem attól függ, hogy a játékos talpon marad-e… legalábbis a hivatalos szabálykönyvben ilyen kitétel nincs. Ugyanúgy vissza kell (és vissza is szokták sokszor) fújni a dolgot, mint bármilyen esetleges előnyszabálynál. Volt kontakt, kész. Érdekes módon az első fordulóban Oliver nem gondolkodott egy cseppet sem, mikor Courtoist kiszórta… morális dilemma… hát. “Be merjem-e fújni a Chelseanek. Hm-hm. Akkor nem lesz munkám, és barátom is csak egy marad, az is José.” Jóhogy már nem érmefeldobással kell eldönteni.

   • lamps8

    ezen felesleges rágódni, és amíg Jose itt van ilyen is marad a megítélésünk. A realnal ugyanígy volt, mikor elment meg is változott. És most véletlenül sem arra akarom kihegyezni hogy Josenak mennie kell ,ezt már megtárgyaltuk. Ez az év az övé.
    Ettől függetlenül egy 28 éves rutinos játékos hogy egy ilyen helyzetből ne tudjon kihozni 1 piros+11es kombót, elhinni nem akarom és végtelenül felbasz. Ha Lótuszcsík vagy Kenedy van ott, azt mondom a fiatalos hév elvette a józan eszüket, nem ismerték fel a helyzetet. De nem ők voltak. Szóval Remy is elmehet a faszomba. bocs a közönséges szóhasználatért, máshogy nem megy mostanában ha a meccseink szóba kerülnek.

    • Elmehet, de ez nem Josétól függ, és nem is Remytől. Azt akarom pont kihozni az egészből fent, hogy repülhetett volna Remy hét métert is, akkor sem fújták volna be. Nincs az az egyértelmű, szabályosan adható büntető, amit a Chelseanek megadnának. Ez talán majd változni fog, de egyhamar nem számítanék rá. De ugyanez igaz a piros kártyákra is. Nézzük meg, mikért állítottak ki bennünket, meg elég, ha csak megnézzük, mit művel a Stoke a két meccsen ellenünk. Ha ezt mi csináljuk, négy emberrel fejezzük be a meccseket. Egyedül Deannek volt töke megfújni a pirosakat, aztán mivel a Wengerinák aláírást kezdtek gyűjteni, gyorsan csökkentették is az eltiltást, cserébe Costát felfüggesztették. Az a csoda, hogy végül Deant le nem hülyézték. Egy ilyen után vajon hány bíró merne bármit is befújni nekünk?

     • lamps8

      erre csak az előző kommentem első 3 sorát tudnám újra leírni. és ezektől függetlenül Remynek esni kellett volna.

      • Én meg ismét azt, hogy ez nem Joséfüggő. A visszatérő szezonjában azért kaptunk büntetőket jócskán, egy-két kamut is ráadásul, mint mondjuk Ramires nagy alakítása a WBA ellen, amivel 2-2-re mentettük az állást az utolsó percben.

       És igen, Remynek esnie kellett volna, de továbbra is azt mondom, ha esik, akkor sincs semmi. Int a bíró, hogy felállni, azt jóvan. Ha be akarja fújni, befújja így is. Volt kontakt? Volt. Akkor meg nincs kérdés. És ez a majom még azt írja, hogy :
       “I think this is a massive moral dilemma because, in law, the referee is absolutely right not to give a penalty”

       Én már eleve ezt vitatom, mert “in law” ez büntető.

       Nem találok jobb képet:

       https://i.guim.co.uk/img/media/849f64a78612271c59f455fed6daf602e1bdefd5/0_46_2533_1520/master/2533.jpg?w=620&q=85&auto=format&sharp=10&s=bef5710d7f091876e699073394cc72e1

       És a lényeget is a végére biggyeszti még ez a jómadár, hogy hát “On the one hand we don’t want players to dive and this guy has done everything you would expect of him and more – and unfortunately it has backfired on him.” Pont ezért kellett volna befújni a büntetőt – ha nem akarjátok, birkák, hogy mindenki essen, ha kell, ha nem, akkor ezt be kell húzni, nem magyarázkodni, hogy jajj, morális dilemma.

       • lamps8

        csak a végére reagálnék, hiába puffogtatja ezeket a szétrágott, kiköpött témákat ez a kopasz fasz. ez már egy lefutott kör a modern futballban, esni kell, kimondva, kimondatlanul pofátlannak kell lenni. Ha túl őszinte vagy mit kapsz érte? Gary Neville meg Henry elégedetten bólogatnak, és ki a faszomat érdekel már bocsánat. vagy esetleg kapsz 10 másodpercet a “football is a beautiful game” című youtube videóban.

        edit: az nyilván nem vitatéma, hogy ez az úriember is a Mike Riley féle kompánia legékesebb darabja lehetne, ezzel a morális dilemmájával. agyrém. Clattenburg, Atkinson, Oliver, az angol futball jelenlegi edzői karánál illetve válogatottjánál csak a játékvezetői garnitúra szakmai színvonala alacsonyabb.

        • az a baj, hogy mi is hiába tépjük itt magunkat 🙂 mindegy, talán kellett a végére még egy ilyen “honest” pillanat, hogy kicsit közelebb legyünk a szimpatikus vesztes kategóriához, mint a haha, már megint kiszopott a Chelseahez. A lényeg az, hogy látni az igyekezetet a srácokon, aztán lassan valahogy csak megfordul már ez a dolog, és látunk végre nem csak jól játszó Chelseat, de győztest is. Juhujj, már alig várom 🙂

         • lamps8

          hát a sorsolásunk kedvez a feltámadásunknak, a 3 leggyengébb kerettel rendelkező csapatot fogadjuk ha emlékezetem nem csal, a Bl-ben is a tuti kieső Macabihoz látogatunk.

          • az emlékezethez van ott fentebb a posztban egy kis szamárvezető :)) csak fel kell görgetni 😛

          • lamps8

           😀 köszönöm, és nem csak az emlékezetem.

          • Igen, ezért is mertem leírni én is ilyen vad dolgokat:

           “Viszont ahhoz, hogy 2016 ismét egy sikerév lehessen, kénytelen-kelletlen meg kell nyomnunk az idei végjátékot. Megint nagyot fogok mondani, tekintve az eddigi eredménysorunkat, DE. Ha hozni tudjuk az öt hazai meccsünket, és az idegenbeli meccseink közül legalább 1×3 pontot (1 győzelem, vagy három döntetlen), akkor rendben lehetünk. Ha nem, akkor fogni kell a jóisten kezét egy picit, hogy a szezonunkból még lehessen valami.”

          • lamps8

           szerintem azon már régen túl vagyunk. már egy ideje fohászkodni kellene a fiúknak a későbbi isteni beavatkozásért.
           a top 4 csak álom. A city, meg wenger elpofozgatják majd egymást az utolsó fordulókig hogy a végén a City nyerjen Wenger meg elmondhassa hogy a telek végében építettek egy pecut és arra ment el a pénz. A MU is stabil top4es csapat, Alajos nagy lófaszt nem fog nyerni ezzel a csapattal, de arra jó hogy a tavaszi boring játékunkat überelve simán elvezesse őket a 3. helyig. És akkor ott van a Spurs, Pool, WHU hármas, amiből mind3 tuti nem lesz annyira balfasz hogy bevárjon minket. Merjünk álmodni de ez egy nagyon merész álom.
           Az én álláspontom szerint- és csak Joseval tervezek – ez a szezon kuka, esetleg egy szebb Bl szerepléssel, FA kupával tudnánk kozmetikázni. A szezonban Jose legfőbb feladata hogy a csapatnál tartsa azokat a játékosokat akik képesek lesznek vezérei lenni egy őrségváltáson keresztül menő csapatnak. Akik erre nem képesek mehetnek. Itt főleg arra célzok hogy Zoumat véglegesíteni kell, RLC-t meg fokozatosan terhelni. Tehát megalapozni a következő valszeg Bl nélküli szezont és egy újabb rajtcélgyőzelmet. És lehetőleg ne olyan Falcao féle motiválatlan senkiket igazolni akik csak azért jönnének ide mert van zsé és nicns BL-el együtt járó terhelés, nyomás.

          • Azért ez nem feltétlenül igaz. Oké, most jóval sűrűbb a mezőny, így nem puhulhat el annyira egyik csapat sem, de elég a saját példánkat venned, amikor a 05/06-os szezonban most nem vágom pontosan, utána kéne néznem, de ha jól rémlik, 21 pontos előnyt adtunk le majdnem teljesen… de tavaly is leadtunk simán 8 pontot nem egész 1 hónap alatt… nem azt mondom, hogy reális esély van erre, csak azt, hogy a fociban megtörténnek dolog 😉 a TOP4 még most sem elérhetetlen. Ne menjünk el olyanok mellett csak ilyen egyszerűen, hogy Wenginek épp egy kezdőnyi embere hiányzik: elég 2-3 vesztes meccs, aztán ott buliznak velünk meg a Poollal az alsóházban. De a City is felemás azért, messze nem olyan magabiztos a csapat, mint amilyennek kinézett az elején. Oké, jelenleg is toronymagas esélyesek, nehogy félre érts, de azért mondjuk spec pont ez a Villa elleni 0-0 mutatta meg, hogy ha nem szakad át a gólcsap, akkor bizony van gond. 1-2x már így is mákjuk volt (a CP ellen pölö, ahol az utolsó percben lőtt góllal lett 1-0, stb), de nem mindig ad a gép. Egyszer nekünk meg csak elkezd adni, mert eddig nekünk nem nagyon adott.

           Számunkra ez az év kuka, én is azt mondom, de ez nem jelenti azt, hogy ne kéne kimaxolni, egy minél jobb PL szerepléssel, és nagyon nekifeküdni a két meglévő kupának. Az a vicc, hogy az ukránok legyőzésével a BL-ben most kb szabad az út, 4 pont kell a kövi két meccsen, amihez azért nem kell egy ördöngős teljesítmény, utána meg hát bármi jöhet, tudjuk.

           “Tehát megalapozni a következő valszeg Bl nélküli szezont és egy újabb rajtcélgyőzelmet. És lehetőleg ne olyan Falcao féle motiválatlan senkiket igazolni akik csak azért jönnének ide mert van zsé és nicns BL-el együtt járó terhelés, nyomás.”

           Ugye tudod, hogy BL nélkül nem nagyon marad más, mint a Falcao féle srácok?

        • Editkére: igen, ezért is voltam meglepve, mikor a szezon eddigi egyetlen, számomra tényleg kifogástalan bíráskodását egy spanyol hozta le (a porto elleni meccsen). Igaz, az asszisztenseit rágja meg egy kutya az ott is elmaradt utolsó perces büntetőért, de ott azt mondom, le a kalappal. Főleg, hogy espányá bíróktól ritkán látni ilyen hiba nélküli tevékenységet egy portugál vs angol csapat meccsen.

    • Juan_Manuel

     Szerintem meg José mehet el a faszomba,hogy nem játszatja Remyt. Ha a franciának nem havonta 60 perc jutna,hogy bizonyítson,akkor simán lehet,hogy higgadtabb és elesik. Nagyon bizonyítani akart,szerintem.

   • WudigessBoi

    Már csak azért se értem ezt a “Ha nem marad talpon, tuti befújják” dolgot, mert ilyen esetekben nem egyszer jöttek már elő azzal, hogy “Hát nem kötelező átugrani azt, aki akadályozza a továbbhaladásban”. Szóval köszönjük a kettős mércés szagértéseket.

  • Sandic

   Most komolyan, ne ezen akadj már fenn. Én továbbra is azt mondom, hogy ezt nem lehet felróni Remynek. De ha elesik és megadják, szerinted ki lőtte volna? Esetleg Hazard? Nagyobb eséllyel maradt volna ki, mint hogy bement volna. És ha bement volna, olyan k*rva sokkal előrébb lennénk azzal a +1 ponttal?

   • lamps8

    bőven nem vagyunk abban a helyzetben hogy 1 pontot semmie vegyünk.

 • No, Mojzi jöhet vissza a PL-be. A remek sajtó már meg is találta a helyét gyorsan, egy kb JM szintű/valószínűségű kirúgás helyére: Swans-Monk.

  Merthogy állítólag a hat tyúknál is rezeg a léc, miután az együttes az utóbbi 8 meccséből egyet tudott megnyerni. Hát, ők tudják, ha igaz ebből bármennyi is. Legalább annyi értelme lenne kitenni, mint Josét. Bár, akkor sem értem, mit akarnának Moyes-szal, ha már a korábbi sikerkovács Brendan ismét szabad 🙂

 • Christensent ismét behívták a dán nagyválogatottba, mivel rendszeresen játszik, és jól a ‘Gladbachban.

  Ha lesz, ha nem lesz Stones vagy Varane, Zouma párjaként én megpróbálnám a dánt. Túl utópisztikus, ráadásul egyben túl fiatal és tapasztalatlan, de nem hangzik rosszul az Aina-Zouma-Christensen-Rahman sor. Melléjük még egy Courtois, Ruben-Baker, Traoré-Brown-Kenedy, Solanke, és kész is a baszomfiatal, új keretünk 😀 cserének itt maradhat Ápi, Oscar, Ázár, Pedro, Will, meg Costa… 😉 meg Aké, Pasalics, Chalobah. Oké, megtarthatjuk Begovicsot is, benne vagyok 🙂 Aztán felkészül Bamford, Musonda, Abraham, Kalas?, Boga, Omeuro, van Ginkel, Moses?, Atsu?, Nathan?, jajj de sok a választás 😀

  ööö asszem elkalandoztam…

  • kasata91

   A padon meg a Terry-Lampard páros ül.
   Erőnléti edző: Dider mester.
   Kapus edző: Cseh Peti (miután nyilvánosan elégetett egy arsenal mezt a Fulham roadon)

  • Blue One

   Érdekes gondolat, kérlek folytasd. 😀

   • Kíváncsi vagyok, Hollandnak mennyi köze van hozzá, de lassan akit érnek, behívnak a Chelseatől az angol U21-be. Aina, Ruben, Baker, Chalobah és Solanke mellett most Swift is behívót kapott 🙂

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Ifi BL győztes csapatból szerintem ez annyira nem meglepő, hogy behívnak akit tudnak. 🙂

    • Juan_Manuel

     Egyébként az alsóbb korosztályokban is sok kék kap szerepet. A mostani U18-U17-ben nem, de az U16-ban is rendszeres,hogy 5-6-7 játékos van a Chelseaből

     • Colkett is szintet lépett ma, felment az U20-ba, és ha már ott volt, meg debütált is, akkor vert is gyorsan egy gólt 🙂 róla kevesebb szó esik, de azért az FA Youth győztes csapat CSK-járól van ám szó 🙂

      • Juan_Manuel

       Igen,Colkettről gyakran megfeledkeznek az emberek. Szerintem egyszerűen azért,mert az,amit igazán jól csinál, nem látványos. Befolyásolja az egész csapat tempóját, rendkívül jól lát a pályán, marha technikás és higgadt. Nem lövöldözi zsákszámra a gólokat, mint Solanke, nem cselezi végig a pályát,mint Boga vagy Musonda. Azért gyakran felhívja magára a figyelmet egy-egy 50 méteres átadással vagy jó ütempasszal, de látványban ez közel sincs Musondáék szintjén.
       Örülnék,ha a felnőtt csapat közelébe kerülne,de ez valószínűleg nem fog bekövetkezni,pedig szerintem minimum olyan tehetséges,mint Loftus-Cheek.
       (Vannak olyan edzők -pl. Guardiola- akiknél már bemutatkozott volna a felnőtt csapatban tétmeccsen is.)

       • egyelőre Baker előtte áll, és még ő is kölcsönöket tölt, Colkett esélyei utána jönnek. Kb egy poszt, kb egy játékstílus.

        Az meg, hogy Pepnél bemutatkozott volna-e, szerintem fölösleges latolgatás. Ennyi erővel azt is írhatnád, hogy ha a Chelsea kiesne a második vonalba, jövőre tuti látnánk 🙂

        • Juan_Manuel

         Bakerből nem lesz már semmi Chelsea-mezben. Vagyis ezt se lehet kijelenteni,de nagyon valószínű.

         • csak várd ki a végét, ha kiesünk a másodosztályba, lehet még ő csk is hamar :))

          • Juan_Manuel

           Amúgy ma az angol U21-ben Chalobah-RLC-Baker középpálya volt,előttük Solanke kezdett.

    • Blue One

     Nagyon helyes!! Bár a felnőtt válogatottnál lenne ez a helyzet… A mostani förtelemnek ki tud szurkolni? Olyan emberek vannak benne, hogy csak fogom a fejem… És a az a rossz, hogy nincs is nagyon náluk jobb…Borzasztó.

     • Nézd már meg a szövkapot eleve 🙂 azt tessék, mégis ez az önmagához képest nevenincs, levitézlett, szürke semmi garnitúra az, aki egyelőre a legjobban veszi az akadályokat. A selejtezők szintjén legalábbis. Mióta is veretlenek már?

      • Blue One

       Más se tudna csodát tenni. Bár jobban belegondolva Storck biztos felfedezné az angol Kleinheisler(eke)-t. 😀

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Ma korán kezdett el inni uram?

 • Gianfranco Zola and some Chelsea Old-Boys opens an ice cream store in Bromley :)) nem tudom, ki kinek a haverja, de egy ilyen négyest összehozni ingyen nagy arcnak kell lennie 😉

  http://i.imgur.com/XWF7NJv.jpg

  http://www.101greatgoals.com/blog/gianfranco-zola-opens-an-ice-cream-store-in-bromley-andriy-shevchenko-chelsea-old-boys-attend-pictures/

 • Blue One

  Vigyázzatok, most nagyon veszélyes híreket olvasni! Nem is nagyon olvasok cikkeket, de még így is belefutok ilyen címekbe, hogy el/kölcsön kéne adnunk Costát!!! 🙁

  • Nemcsak, hogy kell/kéne, már az is megvan, hogy megy a Barcába 🙂 José továbbra is vissza a Realba, mert ott “befejezetlen ügye van”, és mivel CR is nyitott újra a közös munkára a portugállal, már megköttetett a frigy, JM azóta már a Monaco és a PSG ajánlatát is visszamondta emiatt … :DDD És akkor azt még nem is mondtam, hogy Fabregas megy vissza az Arsenalba, Willit pedig Pep, aki nem megy a Cityhez ezen a héten épp, viszi a Bayernhez. Aztán mik vannak még… Chelsea eye Gonzalo Higuain to replace Diego Costa, PSG want Arsene Wenger, if they fail to bring in José Mourinho, LvG ismég megveszi a fél világot (Lazio’s Felipe Anderson, Sadio Mane at Southampton, Riyad Mahrez at Leicester and Anwar El Ghazi of Ajax are among the names to have been discussed), Chelsea are looking at Javier Hernandez and Paco Alcacer as possible transfer targets, and they chasing also Marcus Reus, és a kedvencem: Chelsea players want Didier Drogba back to the team :))

   Kihagytam valamit?

   • Rammschein

    Ezek az újságírók mit esznek, bolond gombát? 😀 Vagy csak valamiből meg kell élni, és ontják ezért magukból az ökörséget? 😀

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Mellé kéne inkább érdemi konkurencia, és megnézni, hogy azt hogy bírja.

 • Blue One
  • Rammschein

   Fordított esetben egyből lendült volna a piros, azt elhiheted!…

   • Blue One

    Nyilván mindenki tudja a választ…

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Szerintem Costa szándékosan rántotta oda szegény Ryan kezét, hátha kiállítják. Diego te tahó!

   • I think he punched himself .)

   • Blue One

    Van benne valami. Én egy fejelő mozdulatot is láttam, meg akarta fejelni a könyökét. Nálam is piros.

 • Blue One
  • eltiltás egy életre.

  • Balázs Kozó

   Ami előtte volt, arról mélyen hallgatunk?.. C-c-c, előtte Olivér került megrángatásra. Azt kellett volna fújni.

   • Blue One

    Nem tudom mit történt előtte, de nem is érdekel.

    • Balázs Kozó

     Gondoltam, idehányok neked valami epéset, de az egyikünk hasznára sem válna, így maradjunk a kölcsönösen kispicsa stílusban, és kössünk “soha töbte nem beszélek veled” egyezményt.

     • hanyagoljuk ezt a stílust itt, ha kérhetem.

     • Blue One

      Az egyezmény megköttetett. Már az első “hozzászólás” stílusából látszott, hogy nem idevalósi vagy. Volt egy “megérzésem”, hogy egy másik klubnak szurkolsz. *moderált*

   • ja, nálatok mindig van egy ilyen “az úgy kezdődött, hogy visszaütöttem” effektus, csak ez nem mentesít semmi alól..

    • Balázs Kozó

     Nem mentesít ez tény, csak látom a “Ha ellenpélda akkor Szarzenal” contentet.

     • Tekintve, hogy a Costa vs Gábriel eset, meg a “weak and naive” veletek történt, nehéz lenne ilyenkor mondjuk a Poolt előkapni 😉 ott is megvolt egyébként, ha emlékszel, vagy jártál épp erre akkor, amikor Lucast nem állították ki, de nyilván az nem számít.

 • Blue One

  Milyen érdekes, ezzel nem foglalkozik senki… Ha pedig Mourinho elmondja a színtiszta igazságot, akkor jár a bünti. Bravó, taps taps!

  Mint ahogy az is érdekes, hogy nekem az undorító játékosról nem Costa jut az eszembe. Ott van a fog(alm)atlan favágó a stoke-ból vagy itt van a mindig jól fésült szépfiú. Ki ne emlékezne Torres-es balhéjára vagy mikor flegmán mutogatott egy olyan játékosnak (Lampard), akik között zongorázni lehet a különbséget…

  • most miért, hát csak örülnek egymásnak. Mondjuk egy ilyen fogásért a kupiban már fizetni kell, bezzeg itt, csak az élvezet 😀

   • kasata91

    Először elgondolkoztam, hogy jön ide a QPR…. napi fáradtság megvan

   • Blue One

    Bezzeg a mezlevélt büntetik…

  • kasata91

   Ha emiatt büntetést osztana az efféj akkor tuti jönnének a meleg aktivisták, hogy büntetik a másságot. Meg lehet a négerek is reklamálnának “miértne” alapon.

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Szerintem csak hererák vizsgálatot végzett. Fair play díjat érdemelne ez a cselekedett, nem büntetést!

   • es ha noi csocsot fogott volna 😀 ez nem a szexualis iranyultsagrol szol, hanem a “bantalmazasrol” Ha Costat buntetik egy taposasert, ezert ugyanyugy kellene.

 • chelseandris

  Nem sokszor kommentelek ide, de mindenképp ide kell tolnom a +1-et.

  Örülök, hogy nem csak én gondolom így! 🙂

  Zenzo, veled akarok meccset nézni, nagyon egyezik az álláspontunk! 🙂

  • :))

   zsííír, gyűljetek csak, népem 😀

 • http://www.skysports.com/football/news/12096/10062987/us-soccer-bans-headers-among-u10-age-group

  Abban az országban, ahol nulla éves kortól lehet rögbizni és amerikai focit játszani… omg. Okooooossss. Mi jön jövőre? strandlabdával lehet majd baseballozni? 🙂

 • Di Matteo: “Chelsea have been so successful for the last 15 years and it can happen that you have a bad year.

 • Emanalo is dobbant még az idény vége előtt? A SÜN szerint ő lehet a kövi Carneiro, mivel az ő munkájával sincs Mou megelégedve.

  • Eltekintve eleve attól, hogy Sun, erre semmi nem enged következtetni, másrészt Emenalo nem JM stábjának a tagja, így nincs beleszólása. Emenalo Technical Director, így ha nem is JM felett, de mellette van, szóval kb Abra teheti ki. De itt van 2007 óta, túlélt már elég sok mindent, szóval én erre nem látok semmilyen racionális, reális indokot – már a távozására. Fariatól az utolsó labdaszedőig kitehet JM bárkit, Lourot, Lollichont, ha tetszik, de Emenalo vagy Granovskaia nem az ő súlycsoportja.

   • myheartisblue

    Lehet, hogy nem az ő súlycsoportja, de attól függetlenül, velük sem lenne jo kekeckedni, Mounak…

    Mármint, én sem hiszek a Sun-nak de egy csapatban akkor bomolhat meg ennyire az egyensúly, ha nem csak játékos-edző, de edző-vezetői staff és esetleg játékos probléma van. Ez a kis genyo Sun, nagyon, mocskos, de érzékeny témába, kezdett beletúrni, ami hát azért legjobban eladható is egyben. Egy pletykalapnak szenzációs hír, de azért csak reménykedjünk nagyon, hogy ebben nincs semmi komoly igazságalap.

    • “Mármint, én sem hiszek a Sun-nak de egy csapatban akkor bomolhat meg ennyire az egyensúly, ha nem csak játékos-edző, de edző-vezetői staff és esetleg játékos probléma van.”

     Az, hogy mondjuk Mou viszonya milyen Emenaloval, nem értem, miért lenne bármilyen hatással is arra, hogy a játékosok hogyan teljesítenek a pályán – ennek semmi értelme. Ne keressünk már mindenben hibát. El tudom képzelni, hogy van/volt valami a háttérben, akár egy nyilvános/nem nyilvános elszólás is, ahol JM valami véleményt tett Emenalo munkájára, és az is lehet, hogy abból arra lehetett következtetni, hogy José nem elégedett, elvégre a nyáron nem igazán sikerült komoly igazolást behúzni, és az ugye kb úgy néz ki, hogy JM leadja a listát, hogy ezek kellenek, aztán jön Emenalo és Granovskaia, aztán, ha a pénzügyi és egyéb részletek megvannak, akkor esetleg újra JM, aki beszél a játékossal is.

     Lehet, hogy egy _valahol_ elejtett Mou egy olyat, hogy “hát bazzé, Emenaloék is jól elbaszták azért a nyarat”, és ebből lehet akár Sun-módra egy olyan cikket kerekíteni, hogy JM feltúrta a boardot, hogy dobják ki Emenalot, csak nem lesz igaz. De még ha az is, tegyük fel, José szarráfúrja Emenalot (bár továbbra sem értem, mi értelme lenne ennek, és racionális indokot sem látok rá), akkor Hazard, aki nyilván ezer szállal kötődik Emenalohoz, direkt rosszul játszik, vagy hogy gondolod ezt? 🙂

     A Sun nem “érzékeny témába kezdett beletúrni”, hanem témát generált abból, ami nincs is. Szerintem. Az egyik legizgibb téma mindig, hogy ki kerül lapátra, és miért – állítólag ez érdekli az embereket, fogadni is lehet rá, meg minden – ezért fenn kell tartani a témát az ilyen remek lapokban is, mint a Sun. Most, hogy José épp nem menő, kerestek valaki mást. De kb ezt úgy tudom elképzelni, hogy a szerkesztőségben van egy darts tábla, rajta a klubok szóba vehető személyeinek arcképével, reggel az “újságíró arc” bemegy, na, ma kiről írjunk, fogja a pikádót, aztán célzás nélkül dob. Na, ma Emenalo jön.

     Volt is erre egy jó száma a Tudósoknak még a kilencvenes évek derekán, az volt a címe, hogy szarba mártott pikádó, és a szövege kb kimerült abban, hogy szarba mártott pikádóval vadászok a szökevényre 🙂

     • myheartisblue

      Értelek, én direkt is hangsúlyoztam h. én sem akarok ebbe belelátni semmit, ez csak egy eszmefuttatás volt, mi van ha…Tényleg nincs is értelme belelátni ebbe dolgokat, viszont azért az tény, hogy az utóbbi időbe született pár kérdéses igazolás amit szerintem Mou nem akart: Hector, Djilobdji és talán Rahman-Baba (is?) és ezt nyilvánvalóan nem JM igazolásai, róluk alig ejtett néhány szót bármikor, nem játszatja őket s ha igen sem vállnak be, és közülük márpedig kellett egy védőt használni és legrátermettebb Baba volt. Ezek az igazolások lehetnek ez az átigazolási stáb taktikája mint pl. (Salah,Moses, vanGinkel, Omeruo stb…) de néhányukkal akkor is dolgoznia kell JM-nek és őt hozzák kellemetlen helyzetbe. Ez akár okozhat gondot Emenalo, stáb és közte. De ezek csak találgatások. Nem állítom, hogy így lenne csak gondoltam megemlítem. De sok cikket olvastam a Sun-tól, amikre sokszor visszagondolok, hogy mennyire nem jöttek be idővel (tény h. egy sport-pletykalap) szökőévente beletalálnak a közepébe(lásd. Mata, Falcao) és ők hozzák le elsőnek, de azok, nem ilyen háttérinfók. Tehá remélem csak szart akarnak kavarni és besülnek.

      • “az utóbbi időbe született pár kérdéses igazolás amit szerintem Mou nem akart”
       No most ez egy dolog, hogy JM akarta-e vagy sem, de ilyentén a keret kb 90%-át nem ő “akarta”, vagy kérte, mert TC-től Ázárig senki nem José “embere”, egyedül Costa és Fabregas, meg talán Pedro az, akire így rá lehet fogni a dolgot, nyilván az övé volt Eto’o, talán Will, esetleg Schürrle, vagy Matics.

       Rahmannal szerintem nincs semmi baja Josénak, és gyanítom ott legalább egyetértésnek kellett lennie vele együtt is az igazoláskor, de látjuk, hogy miért nem akarta, akarja egyből a mély vízbe dobni. Ezt JM “fiatal-kezelési” politikáján is látni egyébként, hogy egy kicsit talán túl is akarja biztosítani magát és a játékost, és csak akkor beküldeni “az oroszlánok közé”, ha már készen áll rá. Ilyen szempontból vannak nála kezdeményezőbb edzők, de mondjuk JM soha nem is igazán volt rászorulva, hogy az legyen.

       Viszont nem hiszem, hogy “kellemetlen helyzet” az, hogy egy edzőnek azzal kell dolgoznia, amit kap, elvégre az ilyen mindenhol és mindenkor. Azt, hogy egy keret teljes egészében az “ő” keretük, csak olyan, hosszú távon egy helyben lévő edzők tudják megcsinálni, mint Wenger vagy SAF, de azért nem ez a jellemző. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek súrlódások JM és mondjuk Emenalo (vagy tetszőlegesen bárki más) közt, mint egy akármilyen más munkahelyen is, ahol részben kontra-érdekelt felek állnak szemben. De ahogy Emenaloval sem ért egyet JM mindig, biztos vagyok benne, hogy ilyen esetek fennállnak hű társa, Faria és közte is. Elvégre, egy jó vezető/edző nem fejbólintókkal veszi körül magát, hanem olyan szakemberekkel, akik érdemben meg tudják kérdőjelezni X vagy Y döntését.

  • Na, megtaláltam a bűz forrását, honnan kerülhetett elő ez a meredek ötlet, mert csak nem hagyott nyugodni, hogy ezt a baromságot bármilyen előzmény nélkül honnan áshatta elő a sun – már persze azon kívül, hogy Carneiro, mert ugye az még mindig ütőkártya a média kezében, bármennyire is jelentéktelen a klub életében.

   Szóval. Az egész hacacáré Emenalo körül akkor indult, amikor Josét visszahívta a Chelsea. A Daily Mail klubközeli forrásokra hivatkozva megszellőztette, hogy Emenalo beadta a felmondását, mert “presumably sensing conflict” Joséval… :)) A board viszont nem fogadta el azt, és pozícióban hagyta. Az összekülönbözés kettejük közt állítólag Mata és KdB kapcsán harapózott el, állítólag a spanyolt Emenalo nem akarta eladni, a belgát meg José, de természetesen “a hangok” tudni vélik, hogy lényegében mindenben összekülönböztek, Salahtól Quadon át Felipe Luisig, mert állítólag JM nem igazán sok figyelmet szentel azoknak a játékosoknak, akik nem illenek bele a terveibe, és azokkal foglalkozik, akik meg igen (ez milyen rettenetes, mi?). A viszony állítólag ott romlott meg véglegesen, amikor JM már a szezon elején jelezte, hogy ezzel a kerettel nem fog menni a címvédés, és leadott egy igazolási listát, hogy kiket szeretne (többek között Varane, Pogba, Stones, Witsel, stb nevekkel), s nem tud semmit garantálni, ha legalább a listán lévő nevek közül három nem érkezik a nyáron. Mivel ez nem így lett, JM-et pedig elővették, és bizalmi szavazás volt ellene, mikor kérdőre vonták, feltette a kezét, hogy ő szólt, és Emenalo(ék) felé mutogatott, hogy nem kapta meg, amit kért. Az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, hogy JM besértődött azon, hogy a jelen helyzetre való tekintettel mindenki elkezdte megkörnyékezni a játékosainkat (Oscar Juve, Hazard Real+PSG), a klub pedig nem utasította el élből ezeket a közeledéseket, és nem adott ki hivatalos nyilatkozatot, hogy “senki sem eladó”. Ezek a források azt is tudni vélik, hogy Emenalo sorsa sem azonnali verdikt, hanem JM-hez hasonlóan megkapja az esélyt, hogy “javítson” a télen és a nyáron, ha nem megy, akkor lapát.

   Hát bazzeg, a vicc az, hogy egyes elemei még hihetőek is a történetnek, de hogy ilyeneket hogyan találnak ki egyesek, arról halvány fingom sincs. Ehhez képest egy dél-Amerikai szappan-sorozat storyja tükörsima burleszk 😀

 • Ejh.. ahelyett, hogy a drágáink tanultak volna a csajoktól – akik ugye a nagyon okos szezonkialakításnak köszönhetően – kb 1 hónapja dupláztak itthon, elkezdték a BL küzdelmeket, na hát inkább a lányok tanultak nagyjainktól: hiába voltak meg a helyzetek, akciógólt képtelenek voltak lőni, az 1-2 pedig úgy alakult ki, hogy öngól, öngól, és egy csúnya védelmi hibából kapott gól. Az egyetlen kis öröm itt nekünk, hogy a győztes Wolfsburgban legalább ott van a magyarok csillaga, Jakabfi Zsanett, és a mérkőzést szintén a magyar Kulcsár Katalin vezette. Hajrá a csajoknak az 1 hét múlvai visszavágóra!

 • myheartisblue
  • ez hihetetlen: Egy masik kapus is elment:

   More sad news…with Queens Park Rangers announcing that their former youth goalkeeper Tommaso Trani has died at the age of 21following a short illness.

   • az a rémisztő valahol ezekben az esetekben, hogy tudod, látod, ha a sors dönt, akkor nincs menekvés. Téged arra kapacitál a média, a kormány, az egészségügy, a tudomisén, hogy élj egészségesen, sportolj rendszeresen stb, és látod, hogy ezeknek az embereknek egészen kicsi koruktól fogva mindez megvan, a evéstől az alvásig minden leszabályozva, az alkoholt meg a bagót csak képről ismerik, kólát is szökőévente egyszer isznak, és tessék. A betegség, a halál nem válogat 🙁

    • Hát igen, persze törekedni kell rá, de nincs tuti recept, sajnos a rák bárkit elvihet…

     • én nem csak a rákról beszélek, hányszor olvasni, hogy edzésen/meccsen összeesett, szívrohamot kapott, stb… oké, nem azt mondom, hogy mindennapos, csak azt, hogy ugyanúgy megvan köztük is.

      • az mas sztori. Ahogy Endy is irja, az elsport nem egeszseges, foleg, h valamlyen formaban a csapatsportokbn is van dopping, nem csak az egyenikben. Egyik latvanyos pelda, h ahogy egy fiatal nadszal gyerek topcsaathoz kerul, 4-6 honap alatt plusz 5 kilo izom lesz. Az nem a szorgalomtol, meg a jo etrendtol van…

       • de nem _feltétlenül_ más sztori. Vajon a rákot mitől kapja el valaki? A szabályozott étrendtől, a napi edzéstől, vagy a vitamin és egyéb kotyvalékok mixétől? 😉

        Mondjuk 6 hónap alatt 5kg izmot felépíteni épp fel lehet varázsszerek nélkül is, viszont 10-et már nehezebb, egy-egy ifire pedig annyi simán kerül. Na ott már azért vannak kérdések, hogy az vajon tényleg csak izotóniás ital meg súlyzók-e…

        Egyébként írod, hogy az élsport nem egészséges. Hát, ha szigorúan az egészséget nézzük, semmilyen sport nem egészséges.

        • Churchill is ezt vallotta, 90 evet elt 🙂 De amugy mertekkel mindent, es minden jo.

    • Endy919

     Nagyon szomorú eset . Sajnálom.

     Viszont -“, az alkoholt meg a bagót csak képről ismerik, kólát is szökőévente egyszer isznak, és tessék”- ez azért nagyon nem így van . Iszik mind becsületesen és elég sok cigizik is . Csak példa kedvéért Balo , Rooney elég gyakran címlapon van egy cigivel , Meireles meg pl kemény bagós .

     És komoly összegben fogadnék , hogy jó részük steroidozik is . Korán sem olyan tökéletes életmódban élnek a top sportolók. Már csak a kemény megterhelés miatt sem , ami gyerekkoruk óta az életük része.

     • Nyilván túloztam, de azt kizártnak tartom, hogy bármelyik is láncdohányos legyen – azzal a tüdővel nem lehet futni és kész, mint ahogy abból sem lesz top sportoló, aki minden edzésen másnapos. Az, hogy a BL cím ünneplésén berúgnak, mint a picsa, meg valamelyikük harmadik esküvőjén 2 év alatt, ne tévesszük össze azzal, amit mondjuk itt sokan produkálunk, produkáltunk a főiskolás éveink alatt.

      A steroid más tészta, attól nem megy tönkre a tüdőd, és nem vagy másnapos sem, és elég sok mindenben megtalálható. Pölö én is steroidozok 😉 az egyik izomlazító, gyulladáscsökkentő krémemben, amit foci után muszáj vagyok a lábamra kenni, különben másnap nem tudnék kikelni az ágyból, tele van vele.

      • Endy919

       Van pár haverom aki mondhatni profi labdarúgó . Igaz , hogy szlovák első liga , de mégis ebből élnek és nem kell félteni a srácokat , ha megkell inni magukét . A cigi sem okoz problémát egy-kettőnek közüllük.

       Olyat is ismerek , aki BL meccsen játszott még a Chelsea ellen is (Zsolnai játékosként) és neki sem okoz problémát az alkohol. Stochot is láttam már takony részegen diszkóban … és nem értem , hogy pl. angliában , ahol akár a 100-szorosát is megkeresik mint itt , miért ne szálhatna el az agyuk és járnának az egyik discóbol a másikba. Túl elnéző vagy velük.

       Steroidoknál meg nem pont a krémekre gondoltam , hanem az anabolikus steroidokra , ami azért jócskán megviseli a belsőszerveket. Máj , vese , de akár szívmegnagyobbodás stb … Szerintem károsabb mint azlkohol -cigi páros. 🙂

       • Én is ismertem olyan focistákat, akik ebből éltek, és láttam őket rendre olyan csumarészegen, hogy magukról nem tudtak, de aztán a teljesítményükön ez meg is látszott. Olyat viszont még nem, aki rendszeres dohányos lett volna. Én az voltam, nekem ne mondja senki, hogy cigi mellett lehet élsportolni, mert nem hiszem el.

        Én nem állítottam, hogy mondjuk Hazard ne ivott volna már szeszt életében, de egyszerűen a keret egyik tagjából sem nézem ki, hogy rendre a taknyukon csúszva húzzák őket haza a diszkóból. Nem titok, hogy a PL versenyzők éjszakáznak, ismerjük AC, JC, JT vagy épp Gerrard viselt dolgait is, wc ülőkék vagy dj verések ugye :)) nem hiszem, hogy szentek. Csak azt mondom, hogy egyik sem nagy szeszkós ettől még.

        Oké, nyilván tudom, mire gondoltál. De ha valaki rendre tolja az anabol-steroidokat, egyrészt tuti bukik a doping vizsgálaton, másrészt meg mind olyan szőrős lenne, mint egy orángután. Másrészt az az igazán bátor, aki anabolilkus szteroidra ráiszik, mert az tuti halál.

        • Endy919

         Nem feltétlen kell szőrösnek lennie , sőtt … Még meg sem kell halnia , ha ráiszik. Inkább olyankor agyban tapadnak le az emberek , aztán úgy viselkednek , ahogy nem biztos tennék józanon.

         • Két dolog vágja tönkre a májad relatív rövid időn belül, az egyik, ha műanyag fröccsöntő v extruder üzemben dolgozol, a másik, ha izomépítés céljából steroidokat nyomsz nagy dózisban. Ha arra erőből ráiszol, kb 20-25% körül mozog az esélyed az életbenmaradásra.

          Ismertem egy-két testépítőt, akik szteroiddal váltak naggyá, hát bazzeg, ha kúraszerűen tolod, mondjuk 200-300mg / nap, akkor bizony jön a Bon Jovi póló hamarost, a srác a végén már naponta 3x borotválkozott, úgy nőtt az arcszőre.

          “Inkább olyankor agyban tapadnak le az emberek , aztán úgy viselkednek , ahogy nem biztos tennék józanon.”

          Ez inkább a szintetikus drogok utóhatása 😉

          • Endy919

           Attól függ , hogy mit szed az illető . Nekem is van pár steroidos ismerősöm , az egyik valóban “benőtt” viszont a többin nem látszik ez a jelenség . Csak a tömeg amit felszed a szer segítségével.

           “Inkább olyankor agyban tapadnak le az emberek , aztán úgy viselkednek , ahogy nem biztos tennék józanon.”

           Ez inkább a szintetikus drogok utóhatása ;)”

           Olyan esetre gondoltam , amikor a szomszéd kúra közben ráivott és annyira letapadt , hogy két rendőrt becsületesen összecsomagolt.

    • myheartisblue

     Nekem inkább az a szomorú és döbbenetes, hogy szegény Marcinál ezt egy izomsérülés váltotta ki.

     „Egy februári edzésen karon talált egy lövés, abban a pillanatban éles fájdalmat éreztem, pár napot ki is hagytam, de a következő négy mérkőzésen mégis pályára léptem és nyertünk is.”

     Az orvosai azt mondták, hogy érthetetlen és ilyet nem láttak,még hogy egy izomsérülés ennyi bonyodalmat okoz és idáig fajulhat. Engem az sújtott le ennyire, hogy milyen mindennapi dolog indította el a lavinát, ami egy nagyszerű sportembert vitt el közülünk. Marci már a legnagyobbakkal focizik fent az égben! Nyugodjon békében!

     • Nem vagyok egy orvos-típus, de gyanítom ez fordítva volt, a rák/előzménye váltotta ki (volt az oka) az izomsérülést.

 • Van nehany kek a kezdoben:

  England U21s vs Bosnia-Herzegovina: Pickford; Iorfa, Chambers, Stephens, Targett; Ward-Prowse (C), Chalobah, Loftus-Cheek, Baker; Akpom, Solanke.

 • myheartisblue
  • remek védő, és egyben egy buta drogos paraszt. Az is volt, az is marad.

 • Na hát akkor lássuk a norvég meccset

 • EB laszti 🙂 nekem tetszik, fényévekkel jobb, mint a jelen PL labda…

  https://d2kmm3vx031a1h.cloudfront.net/AxY3pEQLQFa6nyGfn5Sk_euro-2016-ball-unveiled_3375868.jpg

  • Tenyleg jo! nem is lattam meg, h ilyen a 2016 EB designja.

  • myheartisblue

   szerelmes lettem! must have!

 • Jesus 😀 ezt láttátok már?

  https://vine.co/v/eLvP1nVP3IJ

  • thiemecsaba

   Nem szó szerint értendő, de tavaly mi is rúgtunk ilyen gólokat. Na de idén ennek a lehetősége még Chuck Norris szerint is nulla! 😀

 • A jó öreg Gil vagy LR-t olvas, vagy létezik még ember, aki szintén úgy véli, hogy a vesszőfutásunk bizony szerencse dolga 😛

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/11/giles-smith–big-picture.html

 • Kleinheisler a magyar DeBruyne 😀

 • Érdekes kis összehasonlítás.

  http://www.skysports.com/football/news/11095/10064156/which-team-has-had-the-most-managers-in-english-football

  Gyanítom a pozíciónkért nem gyengén tettük az utóbbi 15 évben 🙂

 • Oh, Luis…. tipikusan a mondott is valamit, meg nem is. Ezért még a képernyő is kár :))

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10065108/jose-mourinhos-remarks-over-chelsea-players-form-damaging-says-filipe-luis

  • myheartisblue

   ez a megnyilvánulása is csak olyan volt mint a játéka: semmilyen.

 • myheartisblue

  Csehek 2. lövik a Szerbeknek. Matic nem a legjobb, sőt, gyenge is.

  • myheartisblue

   Ivanovic teljesítményét, tényleg ne nézzétek meg. Több mint katasztrófa volt.

  • A belga-olasz meccset néztem, mondjuk azt is kár volt… oké, egy fékezett habzású barátságos meccs volt, de ez alapján nem mondaná meg senki, hogy ez a belga válogatott vezeti a fifa ranglistát. 3-1 lett végül, de ha 2-2 vagy 2-3 a vége, sem lett volna meglepő kicsit sem.

   Valaki írta itt egyszer egy meccs alatt, hogy az a baj, hogy Ramires nem Witsel.. hát, ma láttam, hogy lehet, hogy Ramires nem Witsel, de Witsel simán tud Ramirest játszani 🙂 annak minden velejárójával. Hazard csendes volt, kb 5 percenként ért labdába, hát, a szokásos, jól fedezi, képes jó meglátásokra, passzokra, de egyébként nulla, sokszor csak áll a pályán, labdával is. KdB-t sem ez alapján a meccs alapján vette meg a City, a gólját érdemes megnézni mondjuk, ha valaki egy jót akar röhögni 🙂 annyira rosszul találta el, hogy gól lett. A belgák védelme egyébként kb olyan, mint a Chelseaé mostanság, ha minyonlé nem véd ihletett formában, kikapnak, mint a szar.

  • cserébe egyébként jól kiosztotta a csapattársakat, sőt, meglengette, hogy lemondja a válogatottságot is…

   Matic told Serbian media on Saturday that the limp display in Ostrava may prove the final straw in terms of his international career for the time being.

   “I always try to lead by example but some people don’t want to see that,” said the 27-year-old midfielder.

   “The attitude of some players is unacceptable, not just on the pitch but off it too, and it was obvious from the moment we got together on Monday.

   “I told our coach [Radovan Curcic] there is no point in me carrying on with the national team if things don’t change”

 • az angolok végre kikaptak, ideje volt már, még a végén azt hiszik, hogy jó csapatuk van. Fabrepass, nem szar gól 🙂

  • Endy919

   Not bad. 🙂

  • roze79

   szarnék én rá ha Gáspár Máriók vagy Lakatos Nintendók játszanának a válogatottunkban, ha ilyen gólokat rúgnának! 🙂

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   Néztem is a meccset remélve, hogy majd itt látok egy jobb Costat, de nagyon nem.

   • nézd a jó oldalát: a branyol akkor is szar volt választott hazájában, mikor nálunk ment neki 🙂

    • Sir Idemitirjak Boglárka

     Kapu elött teljes impotenciát, nem meglepő, hogy jobb hátvéd szerzett gólt igaz az nem volt gyenge. Barkley idén elég jó, de ugye az Everton 80 milliót is visszadobna, amikor max 30at ér.
     Naiggolan egy igazi favágó, szóval én annyira őt nem látnám szívesen.

     • “Naiggolan egy igazi favágó, szóval én annyira őt nem látnám szívesen.”
      Valószínűleg (biztos) én nézek kevés olasz meccset ahhoz, hogy erre azt merjem mondani, hogy nem, ellenben amit láttam Roma meccset az utóbbi 2 évben, legyen az SerieA vagy BL, ott nem vágott jobban fát, mint kellett, cserébe olyan szeme van a pályán, és olyan labdákat ad, amilyet nagyon kevesen ebben a foci nevű játékban.

     • Endy919

      Nainggolan egy kurva nagy játékos , Meireles féle mentalitással . Nagyon elnézném nálunk , ahogy a portugál is nagyon hiányzik nekem.

      Igazi harcos , nem elkényztetett spanyol takony .

    • lamps8

     Naingollant én is.

     • myheartisblue

      én is.

 • thiemecsaba

  És Luiz se lett jobb védő!…

  • így legalább választ kaptunk a jóval lentebbi kérdésre, mikor én linkeltem a képet, hogy ki az az arc, akinek a kedvéért összegyűlt egy ilyen veretes bagázs – hát Zola maga 😀 úgy könnyű

 • Na, legalább a kicsik tudják: Soton-Chelsea U18 : 2-7 😀
  Utoljára egyébként szeptember közepén kaptunk ki a kalapácsosoktól 2-0-ra (szezonbeli egyetlen vereségünk), azóta 7W, 2D a mérleg, többek közt a Norwichot 7-0-ra, a Swanseat meg 5-0-ra ütöttük meg. Kell is a siker, mert az U21 is kb csak a Poolt tudta megverni idén (őket mondjuk háromból háromszor is 🙂 ).