Tallózó

1115 tallózóOlykor megkapjuk (mármint mi, bloggerek), hogy nem fordítunk elég figyelmet a Chelsea-vel kapcsolatos felröppenő hírekre, pletykákra. Úgy alakult, hogy ideig-óráig, illetve egy poszt erejéig szakítunk ezzel a kissé rátarti, sznob szokással és egybegyűjtjük és szintetizáljuk nektek a csapatot érintő legfontosabb híreszteléseket, sejtéseket, bennfentes információkat. A lista nyilván nem teljes, de eléggé tartalmas és megbízható ahhoz, hogy a valóságtartalmakat és a bekövetkezéseket akár már holnap számon kérhessétek rajtunk. Tallózó alább.

A Le Figaro egy, neve elhallgatását kérő informátora látta a minap a jó öreg Josét ebédelni. Ebben még nem is lenne semmi különös, de a portugál elutasította a sommelier közeledését – tekintve, hogy csak vizet ivott –, ráadásul a leveshez jobb kézzel törte a kenyeret. Úgy látszik, Mourinho még étkezés közben sem képes megállni, hogy odaszúrjon egyet Wengernek…

Állítólagos sérültekről ír a Reuters. A hírügynökség elmondásai szerint Courtois és Ivanovics is hetek óta makkegészséges. A belga kapus azért szabotálja az edzéseket és a mérkőzéseket, mert drogot árul a Piccadilly Circus-ön (antwerpeni kapcsolatok) – ezt támasztja alá, hogy senki se látta, mikor sérült meg, ráadásul a (nézése és a) járása is tök normális. Helyettes csapatkapitányunkkal pedig még komolyabbak a gondok, ő ugyanis gyakorlatilag állandó jelleggel teljesít szolgálatot a szerb-macedón határon, ahonnan csak a meccsek idejére engedélyeznek neki eltávozást, hogy ne legyen feltűnő a kettős élete. De mivel szolgálati fegyverét állandóan magánál hordhatja, még Mourinho sem mer követelőzni vele szemben.

Már hetek óta kering a hír arról, hogy két PL-játékos is saját neméhez vonzódik. Nos, a jól értesültek tudni vélik, hogy egyikük az az Oscar, aki amellett, hogy hithű katolikus, azokon a napokon, amikor nem meleg (keddenként és minden második pénteken), Drogba nejét húzza. Ezek után nem meglepő, hogy az elefántcsontparti elhagyta a csapatot – bár a románc állítólag azóta is tart.

A mindig jól értesült Hustler magazin írt arról egy glosszát a minap, hogy az angollal hadilábon álló Diego Costa új kihívások után vágyik. Állítólag skótul tanul – ezt megerősítendő többször látták már egy Starbucksban nyelvkönyvekkel Wattie Buchan (a The Exploited frontembere) társaságában. Ha pedig mindezt összekötjük azzal, hogy a Kilmarnock FC együttese balhátvédet keres, akkor szinte már most borítékolható, hogy hol futballozik januártól a Chelsea balhés tizenkilencese.

Szinte nincs olyan a csapat körül, akit ne érdekelne az, hogy mégis mi történt Eden Hazard-ral. A tavaly még a szezon játékosának is megválasztott kiválóság idén árnyéka önmagának: elmaradnak a cselek, a gólok, a passzok és a bárminemű vezérszerepség jelei. A hanyatlás oka családi természetű. Hazard öccse, Kylian ugyanis Magyarországon, az Újpestben focizik. Középpályásunk gyakran streameli fivére mérkőzéseit, s egy azóta törölt Twitter-bejegyzés szerint olyannyira rabul ejti a Mennyei Bajnokság színvonala és atmoszférája, hogy saját meccsein képtelen a játékra koncentrálni, lélekben ugyanis ottmarad a Szuszában vagy az Illovszkyban. Apró reménysugár a közelgő téli szünet, ami alatt remélhetőleg semmi nem osztja majd meg Eden figyelmét.

A Marca szellőztette meg azt a sztorit, miszerint a spanyol kontingens tagjai elégedetlenek helyzetükkel. Pedro állítólag teljesen fel van háborodva azon, hogy az angoloknál nincs sziesztaidő (csak teaidő, de az meg őt nem érdekli), így csapattársainak vonóhoroggal kell a pályára vonszolni a durcás primadonnát. Fabregasnál sem jobb a helyzet, ő is elővette a keveset süt a nap kártyát, de mióta az általa ideédesgetett Pedro picsog, azóta nincs ideje a saját sebeit nyalogatni. Állítólag Azpilicueta is szívesen panaszkodna, de őt honfitársai nem tartják igazán spanyolnak, ami persze csak tovább mélyíti a szakadékokat. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a jeges hangulat Diego Costa bumfordi vicceitől sem oldódik.

Nem lehetett nem észrevenni, hogy Frank Lampard sokat lóg mostanában Londonban: megtekintette a Chelsea-Liverpoolt, emellett az Arsenal akadémiáján is tiszteletét tette. A látogatás valódi indoka azonban ennél sokkal komolyabb. Lampard ugyanis vissza akarja vonni a 2007-2008-as BL-idény elődöntőjében Liverpoolnak lőtt gólját, mert gyötri a bűntudat, amiért mozgott a labda, amikor elvégezte a büntetőt, ami ugye szabálytalan. Ha SuperFrank beismerő vallomást tesz, akkor újra kell játszani a moszkvai döntőt – ami ezúttal már MU-Liverpool lenne ugye. Igen ám, de brit tudósok kimutatták, hogy ez megbontaná a tér-idő kontinuumot, így az UEFA berendelte Dr. Emmett Brownt, valamint a CERN kutatási igazgatóját is. José Mourinho természetesen rögtön kampányt kiáltott.

Kérdésessé vált John Obi Mikel jövője is. A Nigériai Nyugdíjfolyósító Intézet ugyanis kiküldött egy félreérthetetlen levelet a játékos munkáltatójának (vagyis a klubnak) arról, hogy 2016. január elsején ügyfelük veszélyeztetett korba lép (vagyis betölti a 65-öt). A Chelsea háza táján érthetően nagy az aggodalom és a felháborodás, elvégre a csapat adatbankjában Mikel 28 évesként szerepel. Az adategyeztetéskor derült ki, hogy a labdarúgó nevében az Obi valójában Nagypapát jelent. Természetesen senki sem kaphat nyugdíjat úgy, hogy mellette még profi sportoló, vagyis a középpályásnak el kell döntenie, hogy merre tovább. Ha Mikel a nyugdíjas életet és a vele járó havi 1500 Nigériai Nairas (kábé 35 Forint) illetményt választja, akkor természetesen pótolni kell őt a télen.

Ezek után nem meglepő, hogy ott tartunk, ahol… Továbbra is Blue Is The Colour!