Pontrúgásból erős

WillAzt hittük már majdnem, hogy akkor sétagalopp, aztán a fagyi visszanyalt. Na nem a tegnapi, hanem az, amit Portoban meg Kijevben ettünk. Megtettük, amit meg kellett, viszont mivel a Kijev szívósabb, mint szempontunkból kellett volna, így minden kérdés nyitott az utolsó körre fordulva. December 9. dönt majd – mehetünk tovább elsőként, vagy EL várományosként.

A játékunk továbbra sem lehengerlő, de azért 4-0 után, ráadásul úgy, hogy egy tét nélkül játszható Maccabi ellen hoztuk le, ne kelljen már magyarázkodni, főként, ha oda-vissza megcsináltuk őket. Kellett hozzá az is, ha nagyon komoly akarok lenni, hogy az FA keze ne érjen el a BL-ig, mert a török bíró, még ha hozott is itt-ott fura ítéleteket, megadja a tök jogos pirosan Ben Haimnak, viszont otthon, legfőként Costa ellenében nagy tétben mernék fogadni, hogy lehet a sípjába sem fúj a bíró, nemhogy lap nem kerül elő.

Összességében eleve vezettünk, jól is kezdtük a meccset, de bedarálni csak a végén sikerült a hazaiakat, ami köszönhető volt annak, hogy a játékunkat (mármint azt a részét, ami van belőle) javarészt megölte a mély és rosszminőségű pálya (Terryt és Ramirest konkrétan is), ezért konkrét veszélyt, és gólt is főleg pontrúgások után jelentettünk a kapura. Szemmel látható volt, még a pokrócz-koczkás streamen is, hogy mennyire lassú a játék, olyan volt, mintha az egész meccset egy 85%-on játszották volna vissza. Nem csak, mintha mindenki mézben futna, de még a labda is úgy pattant, mint a strandon a homokban.

Ez persze előhozza a Costa mondakört, illetőleg azt, hogy mennyire hiányzik, hogy nincs csatárjátékunk. Nem is igazán a csatárjáték hiányzik, hanem a centerjáték. Ezt konkrétan Mou is nekiszegte a branyolnak, már az első félidő elején, még mielőtt eltűntek volna az öltözőhöz vezető alagútban volt egy baráti csapásváltás, amit puszi és öli követett az öltözőben, de azért annyira komoly nem lehetett, ha a spazil befejezhette a pályán a meccset, pedig még Remyt is becseréltük a végén. Csatárgól mondjuk vele sem lett több, bár mire a fhanszia érkezett, addigra már csak 10+ perc volt vissza, és különben is hárommal mentünk.

José azért lenyomott még egy lelki kokit Costának a meccs végén is, mikor közölte a meccsutániban, hogy azért örült Oscar góljának, mert volt végre valaki, aki érkezett középen. Elférne ide egy szmájli, de ilyesmivel továbbra sem fogom rondítani a posztokat. Mondjuk nem tudom, Oscarnak is mennyire esett ez jól, de valószínűleg pont leszarja a brazil, ő megszerezte a gólját, azt viszlát, a játékával meg egyébként is csak a kivételezetteknek volt baja, meg vagy ő dugta meg Remy nőjét, vagy nem, de valakinek gyereke lesz, az biztos.

Oscar

Elvileg ahogy kimatekoztuk tegnap – na nem én, én már addigra vagy kétszer nem értettem, mi van – egy biztos: ha nyerünk a zárókörben otthon a Porto ellen, akkor kugli meg néptánc, megyünk az első helyen a tovább. Ha kikapunk, akkor Hello EL, asszem ez is tiszta. A félreértéseket alapvetően az az előállható helyzet okozza, amit a mi ikszünk, illetőleg az ukránok győzelme hozna elő, három darab 11 pontos csapattal. Mi arra jutottunk tegnap, hogy ezesetben a Kijevvel karöltve megyünk tovább, szopóágon meg a Porto zuhan tovább egy másik világ valóságába, viszont én még ma is olvastam angol sportoldalakon olyat, hogy “they now need just a point in their final match against Porto to finish top of the group”. A ‘they’ az értelemszerűen mi vagyunk a mondatban, viszont így már értelemszerűen nem vágom, hogy mi van. Mivel José is annyit mondott, hogy fingja sincs róla, így maradjunk annyiban, hogy krvára be kell húznunk a meccset a Porto ellen, aztán tánc meg zárcsökkentés.

Super Mario segíthet; hasít, mint égen a Willian
Super Mario segíthet; hasít, mint égen a Willian

Mindent összevetve jó kis móka kerekedett itt a langyinak vélt csoportban, míg mondjuk halálcsoportnak aposztrofált kvartettek meg lesimázódtak, mint a nagyalföld. A Mac Tel Avi megtette a magáét, amit kellett, tőlünk oda-vissza kiszívtak, a stadionnal szemben a szurkolóikat sem érheti szó, tegnap még a 4-0 után is zengett a stadion, kiélvezték a BL minden cseppjét, ha pedig az utolsó meccsen még megcsapnák a Kijevet is… az csinos lenne.

Minden esetre nem elvetendő gondolat, hogy az első helyen menjünk tovább. Nem mintha jelen formánkban nem feltétlen lenne mindegy, hogy a top csapatok közül ki jön szembe, de addigra majdcsak tovább javulunk, és mégiscsak jobban mutat egy Gent vagy Olympiakos, mint egy Barcelona vagy Bayern. Persze még elsőként is kaphatunk a másodikosok közül egy Atleticot, vagy akár jöhetnek ismét Blancék is szembe, de egyelőre csak jussunk tovább, aztán majd dörzsölgethetjük a hidegen izzadó tenyerünket a dec 14-i golyóhúzón, amit én mondjuk pont nem fogok látni, mert épp Hollandia felé repülök majd, a jól megérdemelt év végi céges ételezésre és italozásra.

De ne szaladjunk el ennyire előre, van itt még mit tenni addig. Kapásból itt van nekünk a szörp a hétvégén, ami a bajnokságban kb jelenleg 1 hónapon belül a legkeményebb meccsünknek ígérkezik, és hát jelen állás szerint Terry, aki egyébként nem tudom, figyeltétek-e, de szintén az ‘egyre jobbak’ csapatát erősíti, hát ő nagy valószínűséggel pont nem lesz ott. Nagy előrelépés lenne, ha a sarkántyúsokat is megcsapnánk, és némileg nyugodtabb körülmények közt látnánk neki aztán a Porto meccset körülölelő hazai Bombi és idegenbeli Vardy csörtéknek. Az ünnepeket egy kellemes hazai Sunderland-Watford párossal üljük meg, hogy aztán az évet az Old Traffordon zárjuk. Na, csak messzire szaladtam végül.

Igazából azt már ismét csak a rend kedvéért írom ide, hogy az őszi barbárkodásunknak hála minden meccs must-win kategória, de hát a december összességében nem vészes, pláne ha tudjuk tartani a formajavulásunk ívét. Persze északhoni kőszáli mohacsomó legyek, ha 100%-kal vesszük a decembert, de maradjunk annyiban, hogy ilyen áron szívesen kipróbálom a szobapáfrány életet és a fotoszintézist. Szerintem csak a vak nem látja a javulást a játékunkban, ennek lassan, de inkább előbb, mint utóbb az eredményekben is jelentkeznie kell. Nem kell feltétlen emberéletért kiáltani, ha nyerünk négy góllal, de nincs közte csatáré, bár nyilván senki sem bánná már, közéjük értve jómagamat is, ha Costa, és tágabb értelemben véve a csatárt Ázár is nekilátna gólokat lőni, mert lassan már mindenki lőtt, csak ő(k) nem. Ettől nem fogok ott állni mindenki mögött egy fegyvernek látszó hurkatöltővel, míg mástól pedig nem gond, ha igen, és lövöldözik vele égbe-világba a fikagalacsinokat, de azért minimum érdekes olvasni egyes véleményeket, a másokról elmormolt hozsannák tekintetében. Igen, kicsit mélyebbre szaladt a kés, mint számítottak, számítottunk rá, ezt JM is elmondta ismét a BL meccs előzetesében is, ezért már egy ideje ott tartunk, hogy mostmár váljon el a szar a víztől, de a lényeg még most következik. A hosszú szünettel meggyőződésem, hogy a decemberre való csúcsra pörgés volt a cél. Magyarán mondva ha lassan elkezdünk nyerni is, meg játszani is, nem fogom véletlennek tekinteni. Ehhez jó alapot szolgál, hogy most már jól játszva kaptunk ki, dominálva nyertünk kevés góllal, valamint nem fergetegeset alakítva is nyertünk sok góllal. Jöhet a jó játékkal sok gól. Kacsintás.

Emoticon - Zwinkern

 • lamps8

  azért örülök hogy kivételezett vagyok 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Kiégtem, ez még nekem is sok. 😀

  • báháhááá 😀

 • Willian in the UCL this season:
  Free-kicks: 5
  Scored: 4

  Every other player:
  Free-kicks: 83
  Scored: 1

  • Endy919

   Durva . Cr az elmúlt 80 szabadjából vert kettőt .

   Lehet , hogy Willi Pirlo , Dinho és Beckham eltitkolt gyereke ? 😀

   • nem tudom, pont nálad hogy nem fért oda Ramires a szülők közé… 🙂

    • Endy919

     Mert ő a te feleséged. Jól néznénk ki … az LR-nek olyan hatalma lenne mint az iluminátusoknak.

   • thiemecsaba

    Az a durva, hogy Wilmos 10-ből 1 szögletet tud belőni a megfelelő helyre(és itt még elég finoman fogalmaztam), a szabi gólok mégis jönnek! Ezt még maga Zeusz sem tudja megmagyarázni azt hiszem!

    • myheartisblue

     most is az ő szögletéből lett gól. Wilmos próféta átvette, Ramisten szerepét #niggerhitottan

     • thiemecsaba

      Most is…. Mert még mikor?! :)) Amúgy meg elég tré lenne egész szezonban nem lőni gólt az ő szögletéből, lévén, hogy mind ő rúgja :))

 • John Terry could miss this weekend’s London derby clash with Tottenham Hotspur after suffering an injury in the 4-0 Champions League win at Maccabi Tel Aviv

  • Endy919

   Várható volt . :/
   Cahill gólt lő!

   • thiemecsaba

    egyértelmű! 😀

 • Asidotus

  Akkor matekozzunk!
  Azt mondja a szabály, hogy pontazonosság esetén az azonos pontszámmal végzők közötti meccsek számítanak.
  Ha a Kijev nyer, a Chelsea meg a Porto leikszel, akkor kiesnek a Tel Aviv elleni meccsek.
  Egymás ellen körbeverések voltak, mindenkinek 6-6 pontja van, ez nem számít.
  A gólkülönbség 5:4 a Kijevnek (ez már nem változik); 4:5 a Portonak és 3:3 a Chelsea-nek, mind a kettő ugyanannyival növeli (mert most arról beszélünk, hogy Londonban leikszelnek egymással), vagyis a Porto kiesik, a -1-es gólkülönbség miatt.

  • “Egymás ellen körbeverések voltak, mindenkinek 6-6 pontja van, ez nem számít.A gólkülönbség 5:4 a Kijevnek (ez már nem változik); 4:5 a Portonak és 3:3 a Chelsea-nek, mind a kettő ugyanannyival növeli (mert most arról beszélünk, hogy Londonban leikszelnek egymással), vagyis a Porto kiesik, a -1-es gólkülönbség miatt.”

   Azt leszámítva, hogy nem 6-6, hanem 5-5 pontja van mindenkinek, mi is erre jutottunk tegnap este 🙂

   • Blues555

    Mivel a Kijev biztos, hogy nyerni fog, így a Portónak a legrosszabb a helyzete. Muszáj nyerniük, különben kiesnek, míg nekünk az első helyért kellene a győzelem, ezért egy jó meccs is kikerekedhet belőle. 🙂

    • “Mivel a Kijev biztos, hogy nyerni fog”
     Na ebben a csoportban eddig ezek a “biztos” dolgok nem jöttek be 🙂 Ne is menjünk messzire, nem hiszem, hogy sokan fogadtak volna az ellen, hogy a Porto, aki eddig elég magabiztosan ment előre, otthon ne csinálná meg a Kijevet, aztán tessék.

 • A City Anglia szégyene. Vicc ez a csapat. Mi fele ennyi idő Abrázás után feltudtunk mutatni egy BL-ezüstöt, ők meg egy telibe rakott negyeddöntőt sem képesek elérni mióta visszatértek, ráadásul most is égnek az utóbbi fél évtized leggyérebb Juvéja végett.
  Mondjuk egy valamire való edző nélkül nehéz is.

  • “A City Anglia szégyene”

   Mondja ezt annak a csapatnak a szurkolója, aki bajnokként épp a 15. helyen áll, és egy langymeleg csoportból az utolsó körben még kieshet :DDD nice

   “ők meg egy telibe rakott negyeddöntőt sem képesek elérni mióta visszatértek”

   Ezt csak én nem értem? (Létezhet) honnan tértek vissza és hová? 🙂

   Ja, és a “gyér” Juve helyett írnék inkább formán kívülit 😉

   Amúgy az a vicc, hogy az utolsó kör előtt mind a 4 angol csapat ott lehet a 16 közt, de az egyedüli biztos továbbjutó épp az ekézett City, és könnyen benne van, hogy ők lesznek az egyetlenek…

   • “Mondja ezt annak a csapatnak a szurkolója, aki bajnokként épp a 15. helyen áll, és egy langymeleg csoportból az utolsó körben még kieshet :DDD nice”

    De most ennek a reakciónak semmi értelme. Itt eleve az egész sorozatbéli produktumukról szól a komment. Mi ennyi idő alatt túl voltunk vagy 3 elődöntőn és egy ezüstön, ők meg a negyeddöntőig sem jutottak el, holott nem létezik, hogy legalább annyit ne tapsoltak volna el, mint mi. Nagyjából a BL-ben egy Portonyi lábnyomuk van az elmúlt 5 évet nézve, ami minden, csak nem dicsőség a két csapat kiadásait nézve.

    Most ha erre neked visszavágás az, hogy mi hol állunk a bajnokságban… legyen.

    “Ezt csak én nem értem? (Létezhet) honnan tértek vissza és hová? :)”

    Az angol elitbe tértek vissza.

    “Ja, és a “gyér” Juve helyett írnék inkább formán kívülit ;)”

    Hát pedig ez az utóbbi 5 év leggyérebb Juvéja. Használhatunk eufemizmusokat, ha most attól kevésbé lesz gáz, hogy egy 6. helyen álló Juve is oda-vissza veri őket.

    “Amúgy az a vicc, hogy az utolsó kör előtt mind a 4 angol csapat ott lehet a 16 közt, de az egyedüli biztos továbbjutó épp az ekézett City, és könnyen benne van, hogy ők lesznek az egyetlenek…”

    A City megint a csoportkörben barmolja el a dolgokat. A Juve 6 pontot vitt tőlük, és ha sikerül leverniük azt a Sevillát, amelyik eddig zsinórban 4 vereségnél tart a grupéban, akkor a City megint 2.-ként kaphatja a Realt, a Barcát, Bayernt vagy Atleticot.

 • myheartisblue
  • fura is lenne, ha nem itt kötne ki. A Chelsea is az a klub – sokak közt persze – aki odafigyel az exeire, és sokan állnak alkalmazásban mindenfelé. Cundytól Nevinen át Flo-ig most is biztos fel tudnánk sorolni vagy 10-15 korábbi játékosunkat (most is el van dugva az U csapatok körül Eddie Newtonton Jody Morrisig még pár emberünk), és ha beleszámoljuk az ilyen viszonylag tiszteletbeli dolgokat, mint nagykövet (Le Saux, Cudicini, Ferreira, stb) akkor meg keveset is mondtam 🙂

 • Hogyan is állunk?
  Biztos továbbjutók első helyen (3) :
  Barcelona, Bayern, Zenit
  Biztos továbbjutók (9) :
  fent említett 3 + Real, PSG, Atleti, Benfica, Juve, City,

  Továbbjuthat még (7) : Wolfsburg, ManU, PSV, Roma, Leverkusen, Olympiakos, Arsenal, Chelsea, Porto, Kijev, Gent, Valencia

  Nekem csal az emlékezetem, vagy nem szokott ennyire nyitott lenni a dolog az utolsó fordulóra?

  • Endy919

   Mindig az utoksó fordulóban megyünk tovább….mi a panaszod?

   • a saját helyzetünket vágom, meg nem panasz ez, pont, hogy nem az.

    • Endy919

     Igazából fájdalmas ránézni a továbbjutókra.
     Barca , Bayern 2 foci világhatalom , nem tagadom. Velük az összekerülés annyit jelentene , hogy porig aláznak.
     Zenit , sokjal gyengébb keretük van mint nekünk mégis egy hasonló csoportból botlás nélkül tovább léptek.
     2. Csoport : Real – világ legerősebb kerete a csatárposztot leszámìtva , Rafanak köszönhetően még nem mentek tovább . Aztán van a PSG is, aki minket per pill minket ki is tömne mint egy elbaszott fácánt .
     Ateleti szokás szerint gyomorgörcs nélkül csapna .
     Benfica , Juve – velünk együt három hasonló formában lévő topcsapat , aki a bajnokságában attól szopik , aki jön.
     És végre egy angol csapat , melynek sikerült egy félhabzású fos csoportból tovább mennie . City.

     Végül van a harmadik csoport európa klubfoci “morzsáival” = ahová mi is az elmúkt 7-8 évben vissza estünk . Mert így van . A BL címet , most ne említsétek , mert azt 5 ember szívének köszönhetjük . Azóta sajnos vissza estünk a szürke középmezőnybe( EL , végig izzadt harc az elődöntőért és egy legjobb 16 hely ).
     Nem kell szépiteni . Jól esett ez a két győzelem , de eirópa elit mezőnyétől messze vagyunk kezen fogva a MUval és a kátysokkal .

     • mi van töki, estére megint bevetted az paracseppeket?

     • Sir Idemitirjak

      Szerintem nagyon sötéten látod a helyzetet. Bayern az egyetlen olyan klub jelenleg aki ellen még szerintem se lenne esélyünk, vannak más csapatok is akik mellett nem esélyesként játszanánk de a többieket megtudnánk fogni jobb napokon. Másik dolog meg, hogy 3-4 hónap van vissza még a kieséses szakaszig addig sok minden megváltozhat nálunk is lehet, újra magára talál a Chelsea és bizonyítja, hogy az elitben a helye!
      (ágyusok sincsenek messze ha nem szopnának a sérülésekkel)

   • myheartisblue

    Hát nekem azért panaszos, mikor nyár végén kihúzták a csoportokat, úgy éreztük gond egy szál sem lehet és csakis az első helyen juthatunk tovább, ami persze még fennáll, de ezt a csoportot ami olyan könnyűnek nézett ki, így elbarmolni…hát-hát én azért húzom a számat emiatt.

    • Endy919

     Miért húztad a szád ? Ki volt jelentve , hogy a bajnoki keret erős , bepróbálkozunk a BL-ben .

     Szerinted volt min erősíteni ? :O Pedig nagyon hibátlan keret volt …. még egy focizni tudó középpályäs sem kelkett a nyáron . Bezzeg a barcából lehámló másodosztályú takony szélső kellett . Ő majd világ uralmat kreál belőlünk . Ja….

     • nem is paracseppek ezek, csak estére megint jajjdeszarokisvagyunkra ittad magad 😛

      • Sir Idemitirjak

       (pedig igaza van nyáron nagyon elhitte a stáb Mourinhoval, hogy ezzel a kerettel triplázni akar és mindenünk megvan hozzá, akiket meghoztunk a kezdőbe vagy annak közelébe meg nem hogy feleslegesek is voltak de még szép nagy bukták is)

       • Blue One

        “Elhitetted a stáb Mourinhoval” :DDDDDDDDDDDDDDD

        Ezt most komolyan írtad?

        • Sir Idemitirjak

         Most nem értem hol a gond 🙂

         • azért ez valszeg nem úgy megy, hogy a stáb megsimogatja JM kobakját, hogy jól van José fiam, értem én, hogy akarsz még pár játékszert, de nem kell az neked 😀

          Viszont így, hogy a klub nemrég bejelentette a múlt éves költségvetésünket, és -23M jött ki, valszeg azért volt ott osztás-szorzás, hogy ki/mi fér bele az FFP-be. Oké, hogy föföpö most van is, meg nincs is, de attól még van 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Félreérthetően írtam, kimaradt az együtt szócska, Mourinho és a stáb együtt gondolták úgy. 🙂
           De gyakorlatilag mégsincs FFP.

          • gyakorlatilag van FFP, csak nem szankcionálnak. Legalábbis, egyeseket.

       • Endy919

        Ismétlem magam. Irónia 😀

      • Endy919

       Ilyen pontos találatot kívánok neked a lottón is . 😀

     • myheartisblue

      Volt min erősíteni: kellett volna már nyáron egy igazi KH (Varane, Hummels, Marquinhos) és egy jobb ésvagy balbekk pótlék ha Azpi variálható (pl. Aurier ,Kurzawa, Rodríguez) akit JT helyett kinevelünk/bevethetünk. Nem ilyen Hectorok és Djilobodjik.

      Egy 3.csatár, nem pedig Falcao. Pedro akkor jónak tűnt, utólag kiderült rossz döntés volt.

      De ha ezek amint nem is történtek meg, a csapattól elvártam, hogy ilyenkor ezzel a zsengécske BL csoporttal nem kellene törődnünk és az elsők közt kellett volna kvalifikálni magunkat. Meg azért a valljuk be, a kiesőzónától és a Ligakupától is többet vártam. Talán, iciripicirit, kevéskét: húzhatom a számat, hogy hol a tökünk,játékunk,bajnokjaink?

      • Sir Idemitirjak

       Védelem hiányzói stimmelnek. Csatár posztra viszont egy elsőszámú ember kell és nem csere. Costa rendkívű sérülékeny és az eltiltásait bingó szelvényen vezeti, nem lehet 3 fronton egy ilyen csatárral számolni, az meg, hogy tavaly év vége fele már mutatta, hogy az év eleji jóforma nem konstans, csak hab a tortán.
       Pedro 2 éve kivolt égve mikor hoztuk, aki követte naggyából a Barcelona meccseit, az gondolhatta, hogy nem fogja megváltani itt sem a világot.
       Illetve kihagytad hamár soroltad, hogy a padon nincs playmaker tipusó cserénk, 2 posztra van 2 játékosunk erre a szerepre (Oscar, Fabregas), pedig a támadó játékunk nagyban épül az ilyen típusú játékosokra.

      • Endy919

       Az iróniát nem vélted felfedezni a kommentemben ? 🙂

       • nálad sosem lehet tudni :DDD itt én éreztem, a lenti az már erősebb kontent 😉

        • Endy919

         Ez irónia volt . A lentit kihozta belőlem a szesz 😀

         • érezni is lehetett a sorokon a rumos könnycseppeket 😀

          • Endy919

           Borovička (boróka pálinka) :))))

    • Blue One

     Valaki valamiért mindig húzza a száját. Agyrém. Mi a probléma? Kit érdekel, hogy mikor jutunk tovább? Utolsó fordulóban elverjük otthon a Porto és kész. A lényeg úgyis a kieséses szakasz. Továbbjuthatunk első helyen is 3-4 forduló után és kieshetünk utána kettős vereséggel…

     • myheartisblue

      És miért ne húzhatnám a számat, elvégre a bajnokcsapattal ami PL legjobbja volt, lehetnek erősebb BL elvárásaim nemde?

      Ezzel semmi rosszat nem mondtam, csak hogy ebből a csoportból, egyértelműen probléma nélkül kellett volna továbbmenni, és nem az utolsó fordulóban kínlódni full squaddal (mert akkor kipróbálhatnánk más taktikát és a fiatalokat.) Elvárások mindig is vannak és voltak. Legyen igazad, jussunk tovább, csak ha Isten ments rosszul a legrosszabb variáció játszik és netán az EL-ben kötünk ki, akkor is azt kérdezed, hogy mi a probléma? 😉

      • Blue One

       Húzhatod persze, csak nem értem, hogy miért… Kikaptunk egy meccsen, ahol hülye gólokat kaptunk, nem kaptunk meg egy tizit és kapufát is lőttünk. Egyébként halkan jegyzem meg, hogy Porto-ban anno a nagy német sztár csapat kapott egy hármast ha jól emlékszem… És a Kiev meccsen is tök jól játszottunk. Nem voltunk jó formában, így aztán tényleg nem értem miért húzod a szádat.

       Elvárások mindig is vannak és voltak. Igen most is van: valahogy megnyerni a meccseket. Bárhogy. Bl-be meg továbbjutni lehetőleg első helyen. Akár az utolsó fordulóban is.

       Ez a forgatókönyv nem jutott eszembe, talán nem véletlenül. Máskor is volt pár tét nélküli meccs és szerintem nem adott sok lehetőséget akkor se Mou, szóval most se adott volna.

  • WudigessBoi

   A Real is biztos csoportelső már.

 • Akartok vicceset hallani? Hm, igen?

  Mai (sajtós) célpontjaink – a fiatalítás keretében, természetesen – Ribery, Ibra, RvP 😀 Na jó, persze a listán ott vannak a szokott nevek is, Griezmann, Higuain, Berahino, Vardy, de a legmerészebbet a Guardian dobta Adebayorral 😀

  Beszharok.

  Viszont azért a 22 éves argentin gyerekért tényleg bejelentkeztünk, a Boca Juniors elnöke nyilatkozta, hogy fontolóra veszik a Chelsea ajánlatát Calleriért.

  • Blue One

   Én címet is olvastam, hogy nemes egyszerűséggel januárban biztos eladják. Nem ismerem egyébként a játékost, kétlem, hogy ő lenne a megváltó. Kenedy mondjuk szép fogás, szóval reméljük jó érzékkel veszünk játékost Európán kívül is.

   • elég vegyes a kép, kb 45-50%-kal jövünk ki ezekből még az utóbbi időben is, pedig mostanság egészen jónak tűnik a helyzet, lényegében Oscart is ismeretlenül hoztuk el, vagy most Kenedyt, akik jó fogások, viszont mondjuk Piazon már a másik eset. Ott van még Nathan, akiből nem tudjuk, mi lesz, Wallace dettó, bár ígéretes volt a tavalyi nyári felkészülési meccseken, amit láttam, de azóta semmi hír róla (Olaszban eddig nem sok babér termett neki), és hát nem brazilok, de dél-Amerikaiak, Rodriguez (Kolumbia), Cuevas (Chile), Davila (Mexikó)…

    • Blue One

     Én az ilyen igazolásokat nem is tartom számon. Kenedy esetében valahogy azt éreztem, hogy neki nem lenne előrelépés a Vitesse. Aztán végül így is lett, és itt maradt. Oscar egyértelmű volt, hogy a csapatba/keretbe érkezik. Előélete, ára is arról tanúskodott, hogy itt nem lesz kölcsönadás. Cuavas, Davila esetében biztos voltam, hogy nem lesz semmi. Ezek olyan igazolások, hogy szinte semmi esély arra, hogy idekerüljenek. Nathan-t jobbnak érzem ( bár nem láttam semelyikőjüket játszani), de azért a Vitesse-be se volt sokszor kezdő. Per pillanat egy Piazon utat képzelek el neki. Adogatjuk majd ide oda és nem sok esélye lesz, teszem hozzá gyorsan, hogy teljesen jogosan.

 • Paul Merson, a Chelsea-fan :))

  The PL-looks-a-like, if all Merson’s prediction come true:

  https://pbs.twimg.com/media/CUmYi2pWwAAZXIp.jpg

  • lamps8

   éreztem hogy kb így festene 😀

   • majd írok már neki, nem akar-e blogolni az LR-en 😀

  • Blues555

   Az Arsenal neveltje, 12 évet lehúzott náluk, de Chelsea fan… Ez most komoly? 🙂

 • Blue One

  Újra van szabadrúgás specialistánk. Lampard és Drogba távozásával nagyon meggyengültünk ezen a téren is. Hazard-ot hiányoltam, őt megnéztem volna párszor. Willian viszont betöltötte ezt az űr, ezt már ki lehet jelenteni.

  • Sir Idemitirjak

   De a játéka alapján viszont nagyon peremen van, így kérdéses, hogy csak a pontrúgások kezdőben tartják-e. Igaz jelenleg a konkurencia gyengélkedése miatt ez egy simán igen.

  • Oscar rúgótechnikája simán ott van, ezt még Wili is elmondta (meg még páran, JM, Zola, stb), fura, hogy ő milyen keveset lő rögzítettet – de pár szabigólt már akasztott azért ő is.

   De amúgy Hazard, Matics vagy Fabregas rúgótechnikája is megvan hozzá, urambocsá’ Ramires, szóval nem is a tehetségekből van hiány. De Willit most nagyon elkapta a gépszíj.

   • Endy919

    Matiiiiics?

    • puskás díjat ritkán kap olyan, akinek nincs rúgótechnikája pajti

     • Endy919

      Mikor nyert ő Puskás díjat ? Mondjuk igaz , hogy kb 3 díjnyertes gólra emlékszek (Neymar szóló gólja , Stoch és Ibra góljai ) de Matic neve nem is rémlik a díjjal kapcsolatban.

      • Matic nem is nyert, egyszer volt második, de akkor körözte őt Ibra őrjítő ollója az angolok ellen.

       • oké, jogos, elbasztam. Mindenesetre nálam Matics több, mint akinek háromévente egyszer elsül véletlen a lába.

      • Mondjuk Costa is volt jelölt, de nála sem mondanám, hogy akkora technikát birtokolna.

       • róla én sem mondtam

        • Én nem mondtam, hogy mondtad, csak azt jegyeztem meg, hogy azok is bőven szóba kerülnek a díjnál, akiknek nem világverő a technikája. Elég ha egyszer jól elsül egy lövés, a többi már irreleváns (kivéve persze a díj kevésbé fontos kritériumait).

   • Blue One

    Oscart elfelejtettem. Hazard-nak szerintem is megvan ezért nem értettem, hogy soha nem állt oda. Mikor még itt volt Lampard vagy Drogba és egyikőjük se volt a pályán, akkor se állt oda, vagy csak elvétve. Mindig csak a fürtös brazil lőtte…(Fehér fürtös brazil, azaz nem Willian :D) Matics-ot azért szerintem hagyjuk ki ebből. Egy védekező középpályás ne rúgjon szabadot ha lehet. Nagyot tud lőni, néha el is találja, de nem pontrúgó. Amikor odaáll az csak azért van, mert ballábas szög.

    • “Oscart elfelejtettem”
     Lamps is ezt tenné szíve szerint :DD

     “Matics-ot azért szerintem hagyjuk ki ebből. Egy védekező középpályás ne rúgjon szabadot ha lehet”

     Ez milyen kitétel már? 🙂 Védő rúghat (Belletti, Luiz, Alex…) de vkp nem? Ez ilyen munkaköri leírás? 😀

     • Blue One

      Valamilyen szinten azért determinálja a dolgokat. Luiz-nak azért volt rúgótechnikája, Alexnek meg ereje. Maticnak semmilye sincs 😀 (Talán erő, de nem Alex-féle) Egyébként rendes tőled, hogy az összes brazil hátvédet felsoroltad. 🙂 Ismerjük a brazil hátvédeket… :DMmennyire suták és hogy mindenünk a védekezés… Nálunk sajnos nem játszott, de volt valami Roberto Carlos nevezetű bal bekk is… 😀 Állítólag ő se volt ügyetlen a szabadrúgásoknál… 😀

      • de most Willian vagy Oscar nem brazil? Vagy már tényleg nem értem, nem csak, hogy munkaköri leírás, hanem még rasszer is? 😀 mint a büntetőnél, hogy védővel, négerrel, angollal ne rúgasd… szerintem a nagy futballnemzetek közül nagyon nehéz olyat mondani, ahol ne lett volna jó szabadrúgás lövő, akár támadó, kp vagy védő.

       • Blue One

        Brazilok, és TÁMADÓ játékosok. Nyilván valaki azért lesz támadó(középpályás), mert technikás, mert van affinitása a befejezésekhez. Ezért mondom, hogy általában támadó szellemű embereknek szerencsés rúgni a szabadokat. A brazil védők kivételeket, mert ott kb mindenki technikás. Vannak kivételek, pl Baines. Hiába védő, nagyon jól végzi el a pontrúgásokat. Nincs vele semmi bajom, mert megvan a tehetsége hozzá. Ugyanez már a támadásban sete suta Matic-ról már nem mondható el.

 • kasata91

  2016-tól az edzős cumókon új szponzori logó lesz, név szerint a Carabao energiai ital.
  Michael Essien kedvelné ezt…

  • jaja, pont most akartam írni. Azért az mi kemény marketing már, hogy valaki azért fizet, hogy a tréning(!) ruhán ott legyen a neve? 😀

   Essien? Azt hittem, ő ghánai, nem thai… 😉

   • kasata91

    De a bölény meg a gnú(?) csak rokonok valami úton-módon.

    • gnú? 🙂 a Carabao egy vizibika 😀

     még a wiki is megmondhassa

     https://en.wikipedia.org/wiki/Carabao

     • kasata91

      Ha már ennyire rendszertanozunk, akkor párosujjú patás mindkettő. Na. 😀

      • jóvanmá jóvanmá nem kötekedésként írtam, felőlem lehet tengeri moszat is 😀

   • myheartisblue

    hát ha ezt a viszonylatot nézzük:
    “Manchester United have an eight-year, US$180 million deal with US insurer AON that includes training kits and naming rights to the team’s training centre. Chelsea’s agreement with Carabao is likely to be worth considerably less per year.”

    • De nálunk a Cobham nevét nem adták el – vagy legalábbis ezt nem olvastam.

 • huhuhu, Giles Smith, mekkora flame bazzeg 😀

  Of couse, nature being what it is, no doubt refs – having found reasons not to award us penalties – will soon be finding reasons not to award us free kicks to the left of the penalty area. And then the evolutionary process will have to start up again, with the team developing reliable specialist free-kick procedures from ever greater distances, edging closer and closer to the centre line and growing more and more ingenious.

  But hey, we’re an adaptable sort of club, with adaptable players. We’ll survive.

 • Hát, nem bántam volna, ha a Spurs egy frusztráló döntetlennel melegít a derbire, aztán mikor a 75.-ben ránéztem az állásra, és még 0-0 volt, gondoltam jó is lesz. Erre Kane csak beverte a századik szöglet után. Franc 🙂 Zouma fiam figyeltél?

 • Blue One

  Mark Halsey: “Costa doesn’t get what he deserves out of referees. There
  has been occasions this season where he’s deserved penalties.”

  “Costa was charged against Koscielny and then you look at Gabriel who elbowed Arnautovic and there was no action taken.”

  “Fernandez of Swansea head-butted Micah Richards, no action was taken. If that had been Costa they would go ballistic.”

  • lamps8

   napszúrást kapott? vagy mi ez a pálfordulás?

   • Blue One

    Már nem aktív játékvezető, ennyi a titok…

    • ja, mint a politikusok… azoknak is csak akkor van értelmes gondolata, ha épp nincs hatalmon.

    • lamps8

     nem. szakértőként is oltott már rommá minket indokolatlanul.

     • Blue One

      Ez most hogy jön ide? Most éppen azt ecsetelte, amit mi is szoktunk, nevezetesen, hogy Costa-t máshogy ítélik meg, más esetben meg semmi szankció nincs.

      • lamps8

       mondom pálfordulás, tudod mit jelent ?
       eddig mindig velünk szemben érvelt, ha felkérték hogy adjon szakvéleményt vitás döntésekkor, most meg pont Costat védi ezzel a szöveggel. érthető?
       engem meglepett, volt egy szempontunkból irgalmatlan szar meccse, csak nem jut eszembe pontosan melyik az.

       • Blue One

        Ennyire nem követtem a pályafutását…

 • José nem sokat mondott a mai sajtóetetésen, JT és Ramires vagy játszik, vagy nem, és továbbra sem igazolunk senkit, csak a média szerint.

  Looking at the squad longer term, Mourinho was asked about January transfer window possibilities, particularly in the light of newspaper stories in the past few days suggesting interest in signing specific players, but our manager is maintaining his view that entering the transfer market is unlikely.

  ‘These are [media] stores that start on 1 September when the market closes, and stories that will be more and more when 1 January is getting closer,’ he said

  ‘I know which players are possible and which are impossible but I say what I said last week which is true, I will not ask the board of directors for players. I will try do my job the best I can and try to get results with the players we have.

  • Endy919

   Abban igaza van , hogy nem szabad ész nélkül berobbani a piacra és 2-3-4x áron venni a játékosokat . Viszont az sem megoldás , ha nem érkezik senki. Csatár poszton szerintem változás nem lesz , viszont a védelembe és a középpályára kell 1-1 ember.

   Aztán majd nyáron ellehet gondolkozni , hogy mi a teendő.

   • lamps8

    biztos hogy igazolunk. Josebol kinézem azt is hogy azért hangoztatja hétről hétre hogy Ő bizony senkit nem kért a boardtól, mert már tudja kit fog leigazolni a milf + emenalo páros.

    • Endy919

     Érkező biztos lesz . Már a tárgyalások is biztos folynak ez felől nincs kétdégem. Csak nem szabad megbolondulni .

     Pl. hatalmas mákunk van , hogy Pogba nem érkezett a nyáron . A Juve 100 alatt nem tárgyalt senkivel , most már szerintem 50et sem kapnak érte.

     • lamps8

      rosszul indult, de kezdi összeszedni magát, sztem így is közel 100ért fog távozni a nyáron.

     • Ugyan már, volt egy rossz negyedéve. Ettől még bőven lesz, aki megadja érte a 100-at.

     • és mindez semmi ahhoz képest, hogy a City heti 800K-s fizuról tárgyal Messivel 🙂

      • lamps8

       mi meg bejelentkeztünk Riberyért.
       (de én esküszöm örülnék ha elhoznánk )

       • Endy919

        Minek is ? 😀 Hogy nekünk is legyen egy non-stop játékosunk , ne csak az Arsenalnak ? Vagy miben tudna nekünk segíteni még ?

       • “Zenzo Mod • 2 napja

        Akartok vicceset hallani? Hm, igen?

        Mai (sajtós) célpontjaink – a fiatalítás keretében, természetesen – Ribery, Ibra, RvP 😀 Na jó, persze a listán ott vannak a szokott nevek is, Griezmann, Higuain, Berahino, Vardy, de a legmerészebbet a Guardian dobta Adebayorral 😀

        Beszharok.”

        Le vagy maradva :)) mindenkit megveszünk. Nálunk többet már csak Lajosék vesznek.

     • Nem tudom, miből gondoljátok ezt a “biztos lesz” dolgot. Én nem lepődnék meg, ha nem jönne senki. Nyilván ha jön valami alkalmi vétel, akkor oké, de télen a kezdőbe játékost találni igencsak nehéz. Tudom, hogy akár a mi (közel)múltunkban is van erre ellenpélda, de a tény attól még tény marad.

 • lamps8

  A minden logikát és ész érvet nélkülöző pletyka között többször találkoztam már Lótuszcsíík akadozó szerződéshosszabbításával, illetve hogy MU meg Winner Arsene is kinézte magának. Azt érzem, hogy elbasszuk a srácot.

  • Blue One

   Nem megy sehova.

   • Endy919

    És ezt te csak így eldöntötted ? 🙂

    • 1 józan okot mondj, amiért menne, és azt is, hogy hova.

     • Sir Idemitirjak

      Mondok 2-t!
      1. Amikor a posztján konkrétan az összes emberünk a béka feneke alatt teljesített sem kapott lehetőséget.
      2. Érezheti magában azt a tudást, hogy bizony megvan minden képessége arra, hogy többet játsszon!
      Én örülnék nála egy kölcsönnek egy PL csapatban ahol biztos lehetőséget garantálnak neki!

      • ez mindkettő tipikusan az az indok, amit egy újságíró is megtalál, csak ettől még nem valós. Attól még ő nem feltétlen áll készen, hogy más szarul játszik a posztján.

       Ez a srác 6 éves kora óta kék, kékebb a vére kb, mint bárki másnak. Kb 13 éve arra vár, hogy ő lehessen az új John Terry. Most pedig, hogy kemény munkával elérte azt, hogy igazán közel került ehhez, inkább lelép, mert úgy gondolja, hogy 19 évesen neki kellene stabil kezdőnek lennie a világ egyik legjobb csapatában. Ja, végülis… tényleg valós indoknak tűnik… ja. Összehozták a MU-val, a Cityvel, Barcával (kihagytam valakit?). Ott aztán tuti kezdő lenne egyből. Persze.

       • Sir Idemitirjak

        Azért az első szerintem igenis valós. Matic-Fabre 5-6 kritikán aluli meccset hozott zsinórban. Mourinho meg lehet akármekkora zseni, akkor sem fogja megmondani senkiről edzés alapján, hogy készen áll-e a játékra. Élesben derül ki, hogy elég érett-e a már a feladatra, amire meg érthetetlen módon nem került sor. Lehet mondani, hogy mégis a tapasztalat és az összeszokottság ellene vannak, de ha megnézzük, hogy mire mentünk ezzel a szar forma mellett akkor rossz döntés volt szerintem. Én is szurkolok neki, hogy itt váljon naggyá, de azt már régebben kibeszéltük, hogy azért ma már bármennyire is kék a vére az ő korábban már bőven megy sakkozás, hogy a játékos miként tud feljutni a csúcsra (legmagass fizetést elérni) és a lojalítás általában a játékpercek mögé szorul. Télen tuti nem dobbant max kölcsönben (Traoréval együtt), de azért valamivel itt kéne tartani, és sokáig nem lesz elég hozzá az, hogy Mourinho felvázolja neki a szép jövőt amikor rájön a mehetnék.
        A végére az milyen abszurd lenne ha a tabella 15. helyezettje kölcsön adna egy fiatalt a lista vezetőnek, hogy fejlődjön?

        • Nem tudom, hol válaszoljak egyszerre mindhármatoknak, szóval itt, mert lusta vagyok mindenre írni. Továbbra is az alapfelállásban van köztünk a hiba, én továbbra sem fogom megérteni nálatok ezt a negatív szurkolás dolgot, ti pedig nyugodtan nevezzetek engem továbbra is naívnak, nem érdekel. Sosem fogom megérteni, miért ragaszkodtok ennyire ahhoz, hogy bebizonyítsátok, hogy szerintetek mindent szarul csinál a klub, bármiről is kezdünk beszélni. Ahogy elnézem a kommentokat, úgy érzem, egészen vissza kéne mennünk az olyan alapokig, hogy felhívjam a figyelmeteket pár olyan apróságra, minthogy egyszerre csak 11-en lehetnek pályán, stb.

         De maradjunk szimplán annyiban, hogy szerintem egy klubnál felnövő játékos esetében, aki egyelőre 19 éves, és egy sztárokkal teletűzdelt, világmenő klub kezdőjébe akar bekerülni, pont a megfelelő szinten van, a megfelelő játékpercekkel, lehetőséggel a hóna alatt, és hacsak nem egy pénzsóvár buzi, akkor igenis semmi józan oka sincs arra, hogy kisgyermekkori Kéksége és álmai helyett az Arsenalra váltson. Ha pedig ezt megteszi, akkor kb meg is érdemli, és hiszem, hogy nem a “klub baszta el” a dolgot, mert akiben nincs annyi személyes ambíció, hogy kitartson az elvei mellett, az számomra nem is érdemli meg a lehetőséget. Ez meg már világnézeti különbség. Részemről ezzel a dolgot lezárom, az idő majd eldönti, melyikünknek van igaza.

         Azt azért remélem, hogy idővel tényleg meg tudjátok tapasztalni a pozitív szurkolás valóságát is, és nem maradtok meg azon a szinten, ahol mindenáron be kell bizonyítani, hogy mennyire szarul csinálja a dolgát a klub.

         • Ez így bonyi, nem tudom, hogy melyiket címzed nekem, és hogy mit cáfoljak.
          Én mindenesetre sosem vallottam a negatív szurkolást. Lehet, hogy az utóbbi időben többet kritizáltam, mint előtte, de azt hiszem, ez még elfogadható egy történelmi mélypontnál. Sosem mondtam azt, hogy a klub mindent szarul csinál, sőt, idáig még csak nem is kritizáltam keményebben senkit Ramiresen kívül.
          De azt kérlek mond már meg nekem, hogy majd fél év alatt 70 bajnoki perc miért ideális egy 19 éves játékosnak? Egy tehetségnek? Lehetőségek terén meg annyit, hogy az edzője még egy nála 2 évvel idősebb cb-t is jobban preferál a posztjára.
          Egyébként szerintem a “pénzsóvár buzik” pont nem az Arsenalba mennek meg a Poolba, hanem onnan el.

       • Endy919

        “Ez a srác 6 éves kora óta kék, kékebb a vére kb, mint bárki másnak. Kb 13 éve arra vár, hogy ő lehessen az új John Terry.”
        Bocsi , de ez nagyon sablonos szöveg és lehet benne érezni egy csipetnyi naivitást is.
        Szerinted ha kinőtte az összes korosztályos bajnokságot és a nagy csapatban is bemutatkozott párszor , nem is rossz játékkal , akkor neki ez megfelel , hogy havonta egyszer felkerül padra ? Gondolod , hogy a lojalitás érdekében kukába löki a karrierét ? Nem hiszem .
        Felfigyelt rá több nagyobb csapat is , és ha nem fog változni a helyzete a csapatnál , bármennyire is sajnálnám , el fog menni . Természetesen nem lenne rögtön kezdő a Barcában , Cityben , MUban , Arsenalban , csak hát ezekben a csapatokban a keret is rotálva szokott lenni és nem csak 15 emberrel húzzák le a 60 meccses szezont .

        Az meg hogy mióta Kék , totálisan másodlagos. Lukaku is kissrác kora óta Kék , Drogba az istene , de mivel nem kapott lehetőséget , hát tovább állt. És jól is tette.

        Ne hidd , hogy bármely fiatal is a klubbot helyezi a karriere elé.

       • Mármint melyik része nem valós az első számú indoknak? Hogy még akkor is csak havonta egyszer kap meccset, amikor minden poszti riválisa sorra hozza le a rosszabbnál rosszabb meccseket? Mert mi még Zoumát is előbb dobjuk fel vkp-nak, minthogy benne megbízzunk egy-egy rizikósabb meccsen. Aztán még Mikel is mellette ül, így ha be kell tolni a buszt, arra is van egy másik emberünk.
        Nyáron már 20 lesz, pont most kéne neki a lehetőség, hogy fejlődjön, erre fel lassan december van, és az U21 csapatban több bajnoki percet játszott, mint a nagyoknál, pedig az u-ba csak egyszer volt nevezve.
        Itt nem arról van szó, hogy legyen betonkezdő, de az is valahol nevetséges, hogy egyszer nem kezdett még Maticék hónapokig tartó mélypontja ellenére sem. Illetve de, egyszer az Aston ellen, ahol le is kaptuk egy félidő után, holott ezt semmi nem indokolta, pláne hogy akkor Fabregas volt a csapat egyik legnagyobb fékje. Azóta meg még a padra is csak egyszer fért oda.

        A kékségre meg ott van Bertrand. Ő is jó 8 évig küzdött, hogy számításba vegyük, mire komolyan szóba jött a nagyoknál, aztán neki is tele lett a töke azzal, hogy még a padra is klasszisokat nyomunk az ő kárára. Ezzel nem azt mondom, hogy Bertrand kezdőt érdemelt volna minden meccsen, de az ifik is emberek. Ha sokáig úgy érzik, hogy nincs szükség rájuk komolyabban, akkor nem fognak még 1 évet lehúzni havi 1 játékkal, mert ezért küzdöttek 6-10 éves koruk óta.

        Amúgy meg lamps az Arsenalt emelte ki egyik érdeklőként, ami bőven bejöhet. Nézzük meg, milyen riválisokat kéne kiszorítani, Flaminit meg Artetát, az aktivitásból kifelé futó középszereket. Mellettük még LRC is bőven kezdő lenne Cock mellett.

    • Blue One

     Nyilván nem én döntöttem el, de ez elég egyértelmű. Idővel alapember lesz, de még fiatal. Év eleji gyenge forma során én is többet játszattam volna, de ez van. Meg fogjuk tartani és amint el kezd játszani nálunk, a válogatottba is be fogják hívni!

  • értem én, hogy fáj a szezon, meg minden, de a legkomolyabban kérdezem: csinálunk valamit _jól_ is? 🙂

   • lamps8

    ez egy elég jó kérdés, és a válaszom pedig hogy igen. de mondhatsz olyan területet ahol jó döntéseket hozott a klub. (akademisták beépítése, átigazolások, szerződéshosszabbítások és nyilván mindez a válságos időszakra vonatkozóan)

 • Blue One

  Még jó, hogy hiányoltam Papy-t erre Mourinho megemlítette a sajtótájékoztatón! 😀 Ez is valami. Ezek szerint tényleg leigazoltuk. 😀