Nagyobb skalpra vágyva

1128 tottenham-chelsea1Úgy tűnik, sikerült jól visszatérni a válogatott szünetből. Győzelem a bajnokságban, győzelem a Bajnokok Ligájában – mintha nem is novembert írnánk… Azonban a Norwich és a Maccabi skalpja sem akkora, amekkorát csillogó szemmel hordoz körbe uradalmában egy magára valamit is adó csapat, szóval az utóbbi napok inkább csak fokozták, semmint csillapították vérszomjunkat. Étvágygerjesztő alább.

Bár már megy a derbire hangolódás ezerrel, egy bekezdést azért adjunk még a keddi meccsnek! Willian meglőtte negyedik szabadrúgásgólját a csoportkörben, ami olyannyira nagy dolog, hogy egymaga többnél jár, mint a teljes mezőny! Azt pedig nem tudom, jegyzi-e valaki rajtam kívül, hogy négy éven belül negyedszer gurítottunk legalább négyet egy idegenbeli csoportmeccsen. A Maccabi Tel-Avivon kívül a Steaua Bucuresti és a Nordsjaelland ellen is megvolt ez a különbség, tavaly pedig rá is emeltek eggyel a fiúk Gelsenkirchenben. A Schalke elleni ötös azért is volt különleges, mert azt nem negyedik kalapos csapat kapujába lőttük. Szép sorozat, valljuk be – de jó volna jövőre továbbvinni…

A legutóbbi
A legutóbbi

No de tekintsünk előre! Arra természetesen nem visz rá a lélek, hogy szuperlatívuszokban beszéljek a Tottenhamről, de a tizenkét meccses bajnoki veretlenség valóban megsüvegelendő. Pochettino fiai ráadásul odahaza még egyáltalán nem kaptak ki ebben az idényben, ami fokozhatja ijedelmeinket. Az meg már csak hab a tortán, hogy tavaly egy jóval erősebb Chelsea kapott egy ötgombócos tölcsért a White Hart Lane-en. Fáj kimondani, de annyi izmos év után most riasztóan underdog pozícióból várjuk a derbit.

A Chelsea-drukkerek jelenjének talán legnagyobb dilemmája, hogy miért küzdjünk még ebben a PL-idényben. Mert ugye nincs az a hat XL-es mellény, amiben mi bajnokaspiránsok vagyunk, de még a BL-helyek megcsípése is kóbor ábránd legfeljebb, tekintve, hogy jóval közelebb vagyunk egyelőre a kieséshez, mint a negyedik pozícióhoz. Ha közeljövőt tervezünk és beérjük a felsőházba kerüléssel, akkor is illene végre egymás után kettőt-hármat nyerni amellett, hogy kiépítünk egy hosszabb veretlenségi szériát is egyúttal.

Az én megközelítésem szerint a szurkoló egyik legfontosabb kelléke a folyamatos célkitűzés: egész egyszerűen muszáj valamiért szorítani. Nem hiszek a szoros értelmében vett tét nélküli meccsekben, mert ha adódik is lefutott találkozó (utolsó bajnoki forduló, biztos továbbjutás a BL-ben), akkor is találok magamnak valamit, ami odaköt a monitor elé: remélt rekordbeállítás, fiatalok mustrálása, bármi. Most épp szentül hiszem, hogy harmadtávnál nem kallódtunk még el a reménytelen középszerűségben, s elérhető még akár egy kupahelyezés is.

Az idén vitézkedő spúrok jelenleg az ötödik helyen állnak, ám ennél is lényegesebb, hogy a mieinkhez képest kerek 10 pont többletük van. Ha még merünk álmodozni, akkor pont kapóra jön egy olyan meccs, ahol az egyik legkomolyabb riválisunkon hozhatunk akár sorsfordító három egységet. Az optimista verziót erősíti az az érzet, miszerint az utóbbi időkben már javul a támadójátékunk (sőt, helyenként akár a tavalyi szintet is megüti), s egyre biztosabb lábakon áll az egész szerkezet. Emellett már vagyunk annyira lelkileg jól, hogy legyen hitünk, de élnek még bennünk annyira a közelmúlt szörnyűségei, hogy tudjuk: megbosszulja magát minden könnyelműség és hiba. Létezik viszont egy pesszimista olvasat is. Eszerint apró győzelmek ide vagy oda, igazán nagy skalpunk még mindig nincs. Márpedig vasárnap délután az idei szezonunk alapján hatalmas lenne ott győzni, ahol a City is 4:1-es verésbe szaladt bele (Clattenburgnek hála volt ott pár lesgól, de akkor is).

Tavaly és tavalyelőtt is betalált a Lane-en, most viszont kérdéses Terry játéka
Tavaly és tavalyelőtt is betalált a Lane-en, most viszont kérdéses Terry játéka

Nehéz ügy… Én tényleg nagyon szeretném hinni, hogy a nehezén már túl vagyunk, s ha meg is fogunk még rogyni nyilván, azok már csak alkalmiak lesznek, nem pedig tartós vergődések. A Tottenham legyőzésével annyi idő után sikerülne ismét erőt demonstrálni, arról nem is beszélve, hogy az mát tényleg megnyugtatná a kedélyeket házon belül – házon kívül meg lehetne újfent pozitív kontextusban beszélni a csapatról. Ilyen értelemben a döntetlen épp annyira jó, hogy nem ront tovább a helyzetünkön, a vereség kihatásait meg hadd ne pedzegessem. Az embereink megvannak a melóhoz és biztos vagyok abban, hogy a helyzeteink is meglesznek, szóval minden adott az árnyékunk túllépéséhez! Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Sirappa

  13 kör alatt sikerült elérni egy teljes körbe verést a PL-ben. Zseniális. Nem az XL-es mellény, de 14 pontot nem irgalmatlanul lehetetlen behozni, csak kell egy hibátlan széria az év végéig:):) Leszek naiv, de innen lenne szép nyerni:P

 • Endy919

  “Az embereink megvannak a melóhoz és biztos vagyok abban, hogy a helyzeteink is meglesznek, szóval minden adott az árnyékunk túllépéséhez!”
  Ezt én sem vitatom . Én sokkal jobban félek a helyzetek kihasználásától.
  Eden hiába kezdi magát összekapni és már probléma nélkül szopatja a védőket , lőni még mindíg nem mer. Hátha most végre elsül az a jobbos. Willian stabilan lövöldözi a szabadokat , de ebben sem szabad vakon megbízni míg Oscar/Pedro inkább a veszélytelenek táborát erősítí.
  Csatár poszton meg rendet kell rakni. Costát hozzá láncolni a 11es ponthoz és onnan max 10m-re távolodhat el , mert hiába jönnek be az igéretes labdák , ha Diego a zögletzászlóval harcol.

  Száz szónak is egy a vége , ezt a meccset úgy nyerhetjük csak meg , hogy ha Mou nem úgy küldi fel a srácokat a pályára , hogy ez egy idegenbeli derbi , mert akkor ráállnánk az X-re és ki is kapnánk.
  Felkell őket tüzelni , hogy mindenki az életéért játszon és borítsák rá a pályát a csirkékre. Ez esetben simán hozható a 3pont , mert mindenki a buszt várja tőlünk.

 • Endy919

  Vardy eldöntötte , hogy az éven mindenkit segbe vág 😀

  • kasata91

   Manszúr sejk már biztos készíti a zsetont.

   • Endy919

    Nem olvasok pletykákat ? Vardy a mi célpontunk 😀

    • kasata91

     Őt speciel még nem olvastam, csak a Sahtaros Teixeirát.
     Amúgy nem igazán gondolom, hogy egy kiscsapatban fel szezont jól játszó legényke megváltana a világot. Ellenben biztos rengeteget akarnak kapni érte.
     Legtöbbször csak nagyon passzol a játékrendszerbe, és onnan kimozditva nagy csapatnál kevés.

     • ezek szerint nem olvasod az itteni kommentokat? 🙂 az előző poszt alatt még képet is csatoltam róla 😀

      • kasata91

       Jól megkaptam a szidást aputól 😀 Idén már csak virgácsra számítok. 😀
       Bevallom hogy volt egy kis lemaradásom komment olvasásban, majd amikor elkezdtem pótolni akkor a sokadik LoftusCheek belső lelki egyensúlyát firtató kommentnel átugrottam a beharang posztot olvasni inkább 😀

       • Nem kell a kifogás 😛
        :)))

        Nem, egyébként ez nem feltétlen csak neked szól, de jókat szoktam itt göcögni magamban az ilyeneken, mint a “nem olvastam még / nem láttam sehol” komment, aztán ugyanott 50 kommentből 20 ezzel foglalkozik, vagy, mikor van egy téma, valaki idézi/bedobja kommentbe, aztán rá 2 órára, fél napra valaki más is 😀 amikor eltelik 2-3 nap, még csak-csak megértem, de amikor a két hsz közt van kb 1 másik, ergo még 1 képernyőre is kerül, na az priceless 🙂

  • maholy

   Darál idén a srác de szerintem neki is egyszezonos sikertörténete lesz mint Michunak volt pár éve.

   • Sir Idemitirjak

    Michu karrierje sérülések miatt ment tönkre és nem azért mert ne lett volna meg hozzá a kellő tudása.

    • Miku egy különleges eset, mert egyrészt későn futott be (21 évesen még a Celta B-ben tolta, és a kutya nem tudta, ki ő), és igazából a Rayoban tűnt ki, mikor középpályásként vert 15 gólt a spanyoloknál. A Swans leigazolta Sigurdson helyére, de aztán elkezdett éket játszani, és ott ragadt. Aztán viszont jött a sérülés 2014 októberében, mikor kiderült, hogy csonthártyagyulladása van. Ez a betegség ölte meg kb a karrierjét, mert így a Swans felbontotta a szerződést, ő meg elment az osztrák amatőr ligába focizgatni.

     • Endy919

      És Vardy miért nem olyan különleges eset ? 🙂
      28 éves , tehát egyáltalán nem az a fiatalon berobbanó tehetség , mint mundjuk tavaly volt Kane és 4 éve még ha jól számolom a 6 vagy 7-edik ligában játszott . 🙂

      • Össze tetszik keverni kérem, én nem mondtam sehol, hogy Vardy különleges eset-e vagy sem, csak arra reagáltam, hogy Michu karrierjét azért nem egy sérülés tette tönkre, mert nem szétment a térde, mint annyi focistának, hanem ennél azért egy komolyabb betegségről volt szó.

     • Most valahol a spanyol harmadosztályban próbálja újra felépíteni magát. Mondjuk ha az ár/teljesítmény kategóriát nézem, akkor bőven a PL egyik legnagyobb húzása volt: A gácsérok így is sokat köszönhettek neki, a csapat felemelkedésekor úttörő játékos volt. Nagyjából az ő érkezésétől tartjuk számon egy nagyon masszív középcsapatként a Swansea-t. Onnantól lett kupa, EL, végül olyan “sztárigazolások”, mint Bony, Gomis, Ayew és társai. Én sajnálom a spanyolt. Szívesen elnéztem volna nálunk Lukakuval párban. Akkor még ez olyan idilli ábránd volt.

 • Blue One

  Nagyon érdekes és egyben szakmai véleményt mondod Mourinho. Ennek azért is van aktualitása, mert Hazard gyenge szereplése valamint a közös megbeszélés után betolta középre, 10-es pozícióba. Nos, erről a 10-es pozícióról beszélt Mourinho:

  Elmondta, hogy:
  -ezen a poszton lévő játékostól nagyot sokat kér
  – Snejder és Deco volt a legjobb 10-es (Özil csak nagyon jó)
  – ha elveszti a csapat a labdát akkor 8,5-ös ha nálunk a labda 9,5-ös lesz a 10-esből :D, magyarul: védekező és támadó feladatok vár el ettől a játékostól, szóval az ő 10-ese egy különleges játékos
  – azt gondolja Hazard-ból nem lesz olyan jó 10-es

  • Gabor1092

   Hát erről a 10-es posztról már mi is sokat beszélgettünk, és úgy gondolom nálunk ez a pozíció egy komplexebb játékost kíván, mint máshol, mert itt ehhez a poszthoz képest is sokat kell védekezni. Mondjuk azt nem értem hogy Hazard miért akart bemenni középre, hogyha ezzel ő is tisztában van, pedig neki nem igazán erőssége a védekezés. Úgy gondolom per pillanat ha nem változtatunk a poszt szerepkörén akkor nem találunk jobb játékost Oscarnál vagy Williannal poszt betöltésére, mert ők még tudnak védekezni is. Esetleg talán Isco lenne ilyen, a Realban is sokszor jár hátra védekezni.

   • Isco a numero uno nálam. A nyáron az első fogás lenne. Ha hajlandóak vagyunk támadóbbá, kreatívabbá tenni a 10-es szerepkörét, akkor pedig Pjanic.

    • kasata91

     Nem vagyunk hajlandóak. Mikel lesz átnevelve.

   • Blue One

    Nem hiszem, hogy ez egy állandó húzás lenne. Szerintem ez csak egy próbálkozás volt, hogy valahogy kilábaljon a hullámvölgyből. Nem gondolom, hogy Mourinho változtatni akarna a rendszerén, ezt az opciót én elvetném.

 • közbejött némi tennivaló, így kb egy fél óra múlva el kell távoznom gép és tv közelből, és nagy valószínűséggel csak estefelé érek haza 🙁 szurkoljátok ki, majd út közben én is azt teszem.

  Én most pesszimistába váltok, és csak egy 1-1-et látok a meccsben. Langyos, kiegyenlített mérkőzés, korai Spurs góllal és 75. utáni egyenlítéssel.

  • Én is lépek kettő körül, remélem megbánom, és alázunk.

 • Blue One

  Chelsea team v Tottenham: Begovic; Ivanovic (c), Zouma, Cahill, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Willian, Oscar, Pedro; Hazard

  • Rémy helyében a nyáron dobbantanék innen.

   • Sir Idemitirjak

    Lassan 29 éves, jó fizetés, BLben is játszik néha, néhány kupa győzelem amire eddig nem számíthatot, szóval szerintem ő nem nagyon fog elmenni amíg nem lesz nyomós oka.

    • Mindennek ellenére ő is focista, ha csak 2 havonta kap meccset, nem hiszem, hogy érdekelni fogja az, hogy a BL-ben megkapja a bohócmeccseket és pár kupát névileg ráírnak.

     • mondjuk tegyük ide azért, hogy erről félig ő is tehet – amikor végre kidőlt mindenki előle/mellőle, akkor kidőlt ő is. Tavaly a szezon második felében sorban játszhatta volna a meccseket, ha nem sérült.

      • Én ezt nem így fogalmaznám meg. Így úgy hangzik, mintha hibás lenne amiatt, hogy lesérült, kvázi mintha ez tudatos lett volna. Egyébként szvsz Mout ismerve a Costa nélküli meccsek felét Drogba kapta volna, ez szerintem biztos.

  • Blue One

   Costa a padon kezd valóban, ahogy Terry sem hadra fogható. 🙁 Kezdtem pedzegetni, de már fölösleges. Costa padoztatása azért is meglepő, mert az előzetes híreknek megfelelően Remy nincs is a keretben, Falcao meg ugye sérült(, bár ha egészséges, akkor se mennénk vele sokra).

   Ott van viszont a kispadon Papy! 😀 A sajtótájékoztatón is ejtett róla szót Mourinho, most pedig a keretbe is bekerült! 😀

   • WudigessBoi

    “Remy a felesége mellett van, most születik a gyermekük, ezért nincs a keretben.”

    A keddi gólöröm alapján Oscartól lesz az a gyerek:)

    • Blue One

     Hát nem tudom… Terry hiánya nekem elég gyanús… 😀

    • myheartisblue

     Én úgy emlékszem Mourinho Rémy-ről beszélt. Oscar gólöröme ellenére.

     • kasata91

      Bizonyára Oscar csinálta meg Remy nejét nehézkes akkor mind a gól öröm, mind a távollét helytálló. 😀

 • Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy Pedro lesz az ék, és Hazard a szélen. Nincs az az isten, hogy az utóbbi meccsek után Hazard kivegyük a posztjáról.

  • Endy919

   Csak ez a normális forgatókönyv jelen pillanatban.

 • Blue One

  Costát leülteti Mourinho feltehetőleg a gyenge formája miatt. Ivanovic aki legalább ennyire rossz volt, ha nem rosszabb, őt pedig nem űzte a padra. Érdekes.

  • Rémy hol van amúgy? A sérültek közt nincs a neve, de a padra sem fért oda.

   • Blues555

    Jön a baba.

  • Endy919

   Kezdem azt hinni , hogy belezúgtál Costába . Szemmel láthatóan meccsek óta ő a leggyengébb láncszemünk.
   Igen , Iva is botrányos volt , én is többször elküldtem a p*csába, de a Norwich ellen nem volt rá panasz.
   Ha választani kéne én is most hamarább hagynám ki Costát , mint Ivát.
   Más kérdés , hogy Pedrot sem játszatnám. Nekem ő a gyenge pontom.

   • Blue One

    Nem vitatom, hogy gyenge, de Iva még ennél is rosszabb volt. Egy életveszély volt, csak az nem verte meg, aki nem járt arra. Norwich ellen valóban jó volt, de ennek semmi köze ahhoz, hogy mikor rossz volt Mourinho mindig a kezdőbe jelölte.

 • Blue One

  Utolsó 3 meccsünk, mikor csatár nélkül játszottunk:

  Man United 0-0
  Arsenal 0-0
  Juventus 3-0

  • myheartisblue

   0 retweet az kemény… 😀

  • McDennis

   Manunited ellen is csatar nelkul jatszottunk nem? tavaly mikor 1-0 ra nyertunk

   • Blue One

    Drogba játszott akkor.

  • Blue One

   Újabb gól nélküli döntetlennel gazdagodunk, ami a csatár nélkül lejátszott meccseket illeti.

 • Blue One

  Pedro lesz a csatár, ezt Mourinho erősítette meg.

  • Endy919

   Pedro többet tartózkodik a kapu előtt és többet lő mint Costa + pont
   Efektivitása egynlő Costáéval – pont

   Ha 10 emberrel mennék fel a pályára azt sem vennénk észre.

  • Sir Idemitirjak

   Egyedül ez nem tetszik a kezdőben, mármint az, hogy Pedro és nem az hogy igazi ék nélkül állnénk ki. Igaz Pedro lő a legtöbbet átlagban a csapatból és nem fogunk ívelgetni szóval akár még jól el is sülhet.

 • Endy919

  Magabiztos vagyok !
  1:2 nekünk , Hazard , Fabregas

 • myheartisblue

  Érdekes Mourinho húzása, ilyen kissé felforgatott támadó szekciót felküldeni. Tudniillik nem épp a WhiterHartLane-re járunk nyerni. De majd most meglátjuk. Inkább aggaszt a védelem összeszokottsága… Reméljük Cahill és Zouma magabiztos jó napot fog majd ki.

  Továbbá Costa és Mikelen nincs magabiztos csereemberünk, talán még Loftus-Cheek. A többi tulajdonképpen zöldfülő, ez is fontos tényező, hogy hogyan tudnak a fiatalok beszállni egy ilyen rangadóba.

  Előre megjóslom,a két KVK (Matic és Fabrepass) teljesítménye határozza meg a végeredmény, és hogy mennyi gólt kapunk. Remélhetőleg jobban végződik, mint 1éve. Bízom a csapatban és abban h. nyerni akarunk és fogunk is.

  • Sir Idemitirjak

   Idén Zouma talán az egyetlen biztos pontja a KH posztnak, Cahill és Terry idén hasonló teljseítményt nyújt igaz, a kapitányként lehet hiányozni fog.
   Egész szezonban sok múllik azon a poszton lévő 2 emberen ebben a szisztémában, és az év eleji gyenge játékuk meg is látszott a csapaton. (Matic azóta összeszedte azért magát)

 • Sirappa

  Áve Caesar!

  1 hónapja nem láttam meccset…Szóval szeretnék valami csirkedarálósdit látni ma. Köszi Mourinho!:)

 • Sirappa

  Hazard az ék? biztos könnyen megnyeri a fejpárbajokat:)

  • Sir Idemitirjak

   Pedro, Mou nyilatkozat alapján, de ezt kb 4 kommentel a tied alatt írták le. 🙂

   • Sirappa

    Most volt felrajzolva BTSporton. Pedro szélen, hazard elől.

    • Sir Idemitirjak

     Hivatalos felírásban is ő volt felírva és jobban is örülnék ha ő lenne ott. Mourinho mit mondott azt nem tudom, csak ugye ráhivatkozva mondták Pedritot

     • Az utóbbi meccseken Hazard volt a legjobbunk, most pont nem hiányzik, hogy ide-oda rakosgassuk.

      • Sir Idemitirjak

       Azért eddig se kötött poszton játszott, bárhol feltünhetett a pályán, szóval kb annyit jelentene, hogy kevesebbet kell védekeznie és csak támadásra koncentrálnia, ami nem is lenne egy rossz húzás.

       • Sirappa

        Amennyiben nem ívelgetünk, hanem kontrázunk és szélről pontosan beadjuk a labdákat, akkor elsülhet jól.

       • De a szélen supportolt többnyire, és a támadások motorja volt. Akkor már inkább maradjon a szélen, és támogassa Pedrot, aki helyezkedni legalább tud.

 • Sirappa

  djilobodji az meg ki a faszom?

  • Remélem nem komoly a kérdés. Johnny itt a blogon egy szellemi vezető.

   • Sirappa

    Nem olvastam mostanában kommenteket, max a posztokat. Elég sűrű volt a meló. Szóval a helyi szakzsargonokról lemaradtam mostanában.

    • Ugyanaz a tag ajánlotta, aki Zoumát, ezért megvettük 2 millió fontért. Azóta kétszer padozott meg egyszer kapott 54 másodpercet a Walsall ellen, a télen meg megy a Besiktasba.

     • Sirappa

      thx

    • Nem volt meg Dildó Jani, avagy Zenzo utan szabadon G Lobo G? 😀

  • Sir Idemitirjak

   Nyári megoldás a KH problémára.

   • Sirappa

    Megvan. Középhátvéd:D

    • Blue One

     Középhátvéd 😀

 • Sir Idemitirjak

  Jó kezdés, Bego talán folytatja

  • Sirappa

   Folytatja.

 • Endy919

  Pont ezt írtam tegnap , hogy nem szabad bemászni a bunkerbe , mert szarrá vernek.
  Kezdőt látva reménykedtem , de csalódás.

 • Sirappa

  Kommentár szerint az első 10 percben nem volt szabálytalanság, ami angol derbyn ritkán fordul elő:D

 • Pedro eddig tetszik.

 • “Ki tudja, mi van akkor, ha Costa jön középen”
  Naiv Monoki, Costa nem jön középen.

  • kasata91

   Dettó ezt mondtam a TV ellőtt

 • Sirappa

  Ez egyre jobb:D

 • Endy919

  Verhető ez a tyúk farm!

 • Úristen, cselez a csatárunk! Először valaki Drogba óta.

 • Willian is elég penge ma.
  Egy szavunk nem lehet.

 • Sirappa

  Mourinho is elégedett:D állva tapsol:D

 • Sirappa

  Most, hogy belegondolok, lehet, hogy azért lett Hazard előre rakva, mert őt biztos felrúgják és kap 11est, míg Costa csinálhat bármit, nem fog. lehet erre is taktikázni:)

 • Kane-t eddig leszedi Cahill. Iva már kevésbé bír Yagami Lighttal.

  • Endy919

   Kanet inkább Bego szedi le.

   • Ő supportol.

    • Sirappa

     unlimited support eddig.

 • Sirappa

  Fabrepass ma nem megy:(

  • Sir Idemitirjak

   Ebben a a szezonban sajnos.

 • Endy919

  A csirkék honnan kukázták azt a sushit ? Bejön a játéka.

  • Gabor1092

   Németország az biztos, talán a Leverkusen

  • Én úgy tippeltem nyáron, hogy ő lesz a Spurs év igazolása.

 • Walkert nem tudom, hogy bírja el a Spurs. Mintha Iva beadásaiból gyököt vonnánk.

 • Ez az idióta Walker kifogja szórni magát, remélem nem cserélik le.

  • Sir Idemitirjak

   Kane könyökös sárga mellett sem volt épp félénk.

 • Sirappa

  Előbb csak elfogynak a védők:D

 • Hát ez a szagértés megint minősíthetetlenre sikeredett. Megyek készülődni, további jó szurkolást.

 • Gabor1092

  Látványosan a gyorsaságban, és a mélységből jövő labdákkal akarjuk megverni őket, ami szerintem megoldható. Esetleg egy Oscar-Kenedy cserével rá lehetne erősíteni, és akkor Williant bevinni középre. Viszont nem szabadna hagyni őket ennyiszer távolról lőni, mert be fog akadni egy abban biztos vagyok, ismerve a szezonunkat. Statisztika szerint nem volt kaput eltaláló lövésünk, ami igaz, de volt egy szép Pedro lövés, illetve egy veszélyes Hazard fejes. Ha folytatjuk ezt a játékor szerintem van esélyünk behúzni, csak a passzok pontosságán kellene javítani.

 • Egyébként érdekes kapusharc várható most, hogy Courtois már edzésben van. Begovic eddig a szezon játékosa.

  • Endy919

   És Amelia még gólt sem kapott a szezonban!

   • Blackman meg feka.

   • myheartisblue

    Amelia…felkelni is lusta volt mikor Bego épp Cahill fejbetérdelését próbálta fölfogni…

    • Endy919

     Pedig felállt . De tudta , hogy Bego az eset után letapad , és gólt ma nem kap.

     • myheartisblue

      Pont ilyen magabiztosságra van szükségünk! 😀 :V

 • myheartisblue

  Amúgy szerinten mi vagyunk a gyengébb csapat, ha nyerni akarunk, itt nekünk kell betalálni. Sajnos pontatlanság, utolsó és kulcspasszokat rontunk, kapura nem lövünk. Be vagyunk szorítva, holott kell nekünk a 3 pont mint éhezőnek a falat kenyér.

  • Endy919

   Általában ha nyerni akarunk , be is kell találnunk . 😀

   Owen nem rokonod ? :)))

 • Sirappa

  Már lehetett volna 2 kiváló ziccerünk, ha nem balfaszkodunk a középpályán.

 • Gabor1092

  Végre egy jó Iva beadás

 • Sirappa

  Hazard szívem…

 • Endy919

  Nem kellett sok.

 • Gabor1092

  Most már kellne egy Oscar-Kenedy és egy Pedro-Costa csere, amivel Hazard bemenni 10-be, Kenedy meg ki a szélre

 • Endy919

  Nincs mesen Clintonra Kenedyvel kell válaszolni!

 • Sir Idemitirjak

  Ha a focit pontatlan lövésre játszanák, akkor Pedro simán aranylabdás lenne.

  • mohacsia

   Valaki itt az első válogatott szünetben leklasszisozta (már nem tudom ki, valamelyik örök optimista). Akkor is azt hittem lefordulok a székről, de inkább nem mondtam semmit…

   • Sir Idemitirjak

    Amikor megvettük kicsit fogtam a fejem, de gondoltam padról kitűnő beugró nem is rossz áron, erre láthatjuk a kezdőben hétről hétre ugyanazt a semmit. Ennyi erővel megtarthattuk volna Mosest, semmivel se lennénk hátrébb, inkább még 20 millióval előrébb.

    • mohacsia

     Igen és a Moses helyére tetszőleges játékos behelyettesíthető. Lehetne sorolni.

     • Endy919

      Kalou

      • mohacsia

       Akár! Igazoljuk le! Ha kérnek a Herthanal érte 30 millát, akkor csak fasza játékos lehet!

 • Gabor1092

  Sokáig várunk a cserékkel…

 • Szanalmas a sracok hozzaallasa, totyakodó, körülményes mindenki. szart sem erdemlunk. Iva olyan szar mint volt serulese elott. Jose egyelore kudarcot vall a dolgok megforditasaban. Nulla progress.

  • en meg allok mezben a konyhaban fozes kozben, tiszta vicc 😀

   • Izzy27

    Viszont pár év múlva, mikor visszatekintesz, azt mondhatod, hogy a nehéz időkben is felvetted a mezed! 😉

    • az nem kerdes, de ma Jose nagyon felbaszott.. valaki rugja mar tokon..

     • Izzy27

      Velem megtörtént már párszor, inkább ne 😀 Nem épp a legmotiválóbb dolog 😀

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/8factFootball/videos/552273288282193/

  van még pár dolog amit nem értek az életben…

  • mohacsia

   Ez tulajdonképpen a szezonunk tökéletes összefoglalása 😀

  • Istenem, asszem itt freak-outoltam ugy, h a kutya felpattant, hogy mi van…

 • lamps8

  Nem volt alkalmam megnézni a meccset, majd letöltöm.
  pár mondatos értékelést, élménybeszámolót toljatok. Hadd mérgelődjek, szitkozódjak. Köszönöm

  • babence

   én csak annyit mondok, ebben a két órában bár inkább a szakdolgozatommal foglalkoztam volna… 😀

   • myheartisblue

    mee too.

   • lamps8

    esélyünk volt a győzelemre?

    • Barmi benne volt olyan fos volt a meccs. 1,2,X, amit akarsz.

    • WudigessBoi

     Háromesélyes volt.

  • myheartisblue

   Hát nemtudom: jól gondold meg, megéri letöltened-e és erre a “nagysemmi”-re elpazarolni 2 órát. Tényleg, az egész meccsen amit ki lehet emelni:
   +++Begovic szép védései
   +++Cahill zsebre tette Kane-t
   +++Hazard óriási lövése, amit Lloris hihetetlen bravúrral fogott
   —megnézhesd ahogy Costa dühöng és nem teszi be őt Mou, és feléje dobja a cseremezjét

   Amiért ne tedd meg:
   —9678 szabálytalanság, Spurs sárgák,
   —szaggatott játék
   —kevés helyzet
   —antifoci
   — Pedro, Fabregas
   — fájdalmas nemakarás

   — 0:0

   Tényleg, elpazarolt 2 órának érzem a az életemből, csalódtam a Chelsea-ben és a játékosaink hozzáállásában, küzdöttek, de nyerni nem akartak.

  • Blue One

   Én nekem tetszett a meccs ha úgy vesszük. Védekezésünk jó volt, harcosan játszottunk, ellenfélnek is csak pár említésre méltó helyzete volt.Helyzetünk viszont nem sok volt, emiatt vagyok kicsit szomorú. Sokszor egy jó/jobb megoldással veszélyeztethettünk volna. Hazardnak volt egy jó kapáslövése, de nagy bravúrral védte Lloris. Igazából ennyi történt. Jó lett volna nyerni valahogy, egy pontrúgás után például, mert nyerni kéne már a meccseket…

  • Blues555

   Helyzetek alapján az első félidő a Spursé volt, a második pedig kiegyenlített. Egyetlen kaput eltaláló lövésünk akadt egész meccsen, bár az gólt érdemelt volna. Látványosan az ikszre mentünk, húztuk az időt.

 • lamps8

  látatlanban annyit kérdeznék, hogy Remy mit vétett ???
  ezt képtelen vagyok megérteni.

  • babence

   valószínűleg az asszony éppen szül, és vele van

 • Blue One
 • myheartisblue
 • Jól van, már a 14.-ek vagyunk.

  Today was a good day.

 • kasata91

  Kezdem unni Costát meg a faszságait. Dolgozzon és kussoljon.

 • Endy919

  https://streamable.com/o91e

  Fabregas ismét remek meccset tud maga mögött.

  • Sir Idemitirjak

   Pontot az tette volna fel az i-re ha a végén Willian sárgát kapott volna, mert akadályozza a játékot. Sajnos szinte minden meccsről lehetne idén egy ilyen videót készíteni Cescről.

  • kasata91

   Minden egyes “megoldására” emlékszem hogy szemet szúrt élőben. Laikus szurkolóként. Ugye az edző és a stábtagok közül is van aki ezt feljegyzi, számolja, visszanézeti vele? Bár, ha lenne akkor már most sem kezdett volna…

  • ez nagyon brutal gyerekek… ez nem szar forma. ez annal tobb. szarik az egeszbe bele.

  • Frenky54

   Gyors már neki ez a játék…fizikálisan nem bírja, vagy agyilag nem képes követni a játékot.

 • McDennis

  Nem láttam a mérkőzést sajnos (vagy nem sajnos), de amit megállapíthatok azaz, hogy ez a Costa egy idióta. Hetek óta jószerivel semmit nem tesz le az asztalra, aztán itt nagypofáskodik, mikor nem játszik.. mégis mire? meg miért?

  Nevetséges. Eddig én kiálltam mellette, de mostmár azt mondom, hogy menjen inkább a francba innen.. Olyan csatárt akinek van egy jó szezonja többet is találunk és még a semleges szurkolók sem fognak minket utálni egy ilyen tahó miatt.

  • Endy919

   Mondjuk az , hogy a többi csapat szurkolója mit gondol , meg úgy az emberiség nagy részre , teljesen hidegen hagy . Viszont a Costás résszel egyet értek . Imádtam a góljai miatt , imádtam azért , hogy képes felhúzni minden ellenfelet , imádtam a bohóckodásai miatt , viszont nagyon kezd elszálni az agya és túl sokat kezd magának megengedni. Naz ez már nem okés.
   Ha nem tud viselkedni legalább csapaton belül , akkor az ajtó nyitva áll előtte , nyugodtan kisétálhat.

  • Gabor1092

   A sajtó felé nagyon mentegeti Costat Mou, mondván hogy normális ha egy klasszis nem boldog ha padra kerül. De ez már szerintem nem a normális eset amikor csak duzzog valaki. Kezdődött a BL-es összeugrással, most ez, nagyon nem tetszik amilyen irányba halad ez a dolog. Ideje lenne hogyha egy kicsit magába fordulna és elgondolkodna hogy ilyen teljesítmény mellett amit letett a szezonban van-e joga rá ilyeneket csinálni. Ha továbbra sem javul akkor menjen el oda ahol ezt eltűrik neki. Mindenki pótolható, nem gondolom hogy ne tudnánk igazolni helyette valami csatárt, aki a pályán mindamellett hogy kiteszi a lelkét, még nem akkora tapló mint ő, hogy minden második meccs arról szól, hogy eltiltják-e vagy sem.

 • Blues555

  Ti láttatok már olyat, hogy egy csapatnak nemhogy kaput eltaláló, de még egyetlen kapura irányuló lövése sincs az adott meccsen? A Valenciának ezt sikerült véghezvinni.

  • Gabor1092

   Az komoly meccs lehetett, bár a Valenicától volt 2 kiállított is, de az tényleg nagyon durva hogy még semmilyen lövés nem ment a kapu felé, pedig még a legkisebb csapatok is el tudnak jutni 1-1 helyzetig, nem hogy egy olyan csapatnak nem, aki ha jól gondolom a top helyekért küzd. Mondjuk azt meg kell vallani hogy a Sevillai gólnál Banega zseniális gólpasszt adott.

  • WudigessBoi

   Emlékeim szerint a mindigtámadószelleműésszépfocitjátszó Arsenal hozott le egy kapura lövés nélküli meccset a BL-ben a Barca ellen még jó pár éve. Viszont egy gólt így is összehoztak Pique révén, aki öngólt fejelt egy szögletből tán.

 • *** FELHÍVÁS ***

  Srácok, szeretném valakinek boldogabbá tenni a karácsonyát, vagy a mikulását egy aprósággal, márha lesz rá érdeklődő.

  Van nekem 2 db eredeti, Megastore-ból rendelt, használt, bár kitűnő állapotú Chelsea edzőtrikóm, egy fehér és egy fekete. Sajnos alkatom immár nem teszi lehetővé, hogy használjam őket 🙂 Szeretném ezeket felajánlani ingyen valakinek, aki el tudja használni őket. Mindkettő L-es méret.

  Jelentkezőket egyelőre itt várom, ha sokan lesztek, majd csinálunk valami kvízjátékot 🙂 Annyit kérnék, bár bízom bennetek, de csak komoly érdeklődők jelentkezzenek – akik a kutya alá tennék, kíméljenek.

  *** GÉPHÁZ VÉGE ***

  • Sir Idemitirjak

   Ha elég ideig mosom meleg vízben összemegy? 🙂

   • Kb ezerszer voltak már mosva, ennél kisebb már nem lesz, de megpróbálni meg lehet 🙂

   • kasata91

    Egyél sok chipset és majd összemegy az 😀

    • Endy919

     Nekem az abnormális mennyiségü energiaitaltól mentek össze a ruhák :/ 😀

     • a pálinka meg a sör az nem energiaital 😛

      :DDD

      • Endy919

       Alig iszok mostanában :(, viszont szinte minden nap a könyv fölött baszok reggel ötig.
       De kezdek átállni a kávéra.

      • Szlovákiában az az energiaital.

     • Sir Idemitirjak

      Kezdem úgy érezni te nem Norbi egészség tanácsai alapján élsz! 😀

      • Endy919

       Nem kifejezetten 😀

  • Volna é fényképkészítményed a darabokról? érdekelne!

   • mingyán megfotózom

    • képek

     • WudigessBoi

      Ha kihíztál pár XL-est, értesíts;)

      • rendben uram, bár őszintén remélem, erre nem kerül sor :))))

       • Izzy27

        mindkettő nagyon király! 🙂 kár, hogy én meg a 168 centim kétszer beleférne 😀

     • Gabor1092

      Bár ritkán nézegetem az edzőmezeinket, de szerintem ezek egész pofásan néznek ki.

      • igen, ezek ha jól rémlik még a 07/08-as idényből valók, és fasza anyagból is vannak, nem látszik rajtuk, hogy nyarakat fociztam végig benne salakon, majd műfüvön, meg teleket teremben. Jó öt évet biztos voltak nyúzva, de kb 1 éve már nem is az, hogy nem jönnek rám, de hogy is fogalmazzak, túlzottan kiemelik adoniszi idomaimat 😀

     • Endy919

      A fehér arany nagyon szépre sikerült.
      A feketéről nem tudom miért , de Grant jut az eszembe . 😀

     • én mé nem latom!?

      • 🙂 hát azt ugyan nem tudom, de próbálj egy F5-öt, hátha segít.

  • kasata91

   Hány centi vagy? 😀 😀
   Félreértések elkerülése végett, a testmagasságod érdekelne, mert én bélben még beleférnék az L-esbe úgy látom, de képről nem tudom levenni, hogy a hossza jó-e az én 196 centimhez. Amúgy a fekete nagyon pofás.

   • azt a lób*szó úristenit :DD 185 vagyok. Hát, a 196 centidhez már szerintem rövid lesz, de mérd le, a mez válltól az aljáig 68 cm. hátul nyaktól seggig 76 cm.

    • kasata91

     Na ha hazaérek lemérem valamelyik gúnyám.
     Max közöcs meccsnézésen +1 fővel viccesebbek leszünk. Endy rózsaszín pólóban, én meg köldök villantósan. 😀

     • Endy919

      Érdekes lenne 😀 Piercinget nem lövetünk neked ? 😀

      • kasata91

       Ha ragaszkodtok hozzá…. Ahogy olvasom az sokaknak kb. szemmagasságban lenne. 😀

     • Sir Idemitirjak

      Én meg a 170 centimmel kerti törpének öltözök! 😀

      • Endy919

       akkor én a 172-vel magas vagyok ?:D

       • Sir Idemitirjak

        Igazából kerekítettem, ugyanakkorára nőtttünk, szóval sajnos nem vagy magas. Páros szerkót nézzek? 😀

        • Endy919

         Jöhet 😀

         De a törpéké a világ. Mit kezdenénk egy 2 méteres Hazardal ? 😀

       • Gabor1092

        Úgy látom hogy akkor én az erős 173 centiméteremmel az erős középmezőnybe tartozom 😀

    • En 188 vok es eddig az L-esek tokeletesek voltak legalabbis cfc mezekbol. 196 hoz is oke meg, ha te is vekony vagy, de ha 110 kilo vagy lehet mar szuk 😀

     • és ezt, vegyem jelentkezésnek?

    • kasata91

     Van egy ‘L’ -es umbro fölsőm ami rám van öntve, na az miliméterre pont ekkora, mint amit írtál. Úgyhogy rám tuti jó lenne (bármekkora cula is vagyok).

     • akkor ezt vegyem egy jelentkezésnek? 🙂

      • kasata91

       Határozottan.

  • Blues555

   Jelentkezek!

 • lamps8

  Dermot Gallagher és a pártatlanság

  Tavalyi Burnley elleni meccsünkön Ivanovic lövését kézzel blokkolják halál egyértelmű.
  http://www.skysports.com/football/news/11661/9728735/premier-league-dermot-gallagher-says-ashley-barnes-should-have-seen-red-for-foul-on-nemanja-matic
  DERMOT’S VIEW: “I’m on the side of the referee here.
  Handball has got to be deliberate. Handball has become such an emotive
  subject, but I think on this occasion the balls hit at speed and it’s
  travelled a very short distance, Kightly’s turned away, for me I would
  say that there’s enough doubt not to give a penalty.”

  És most… Liverpool meccsén ibe beadását blokkolták kézzel.
  http://www.skysports.com/football/news/11095/10084855/santi-cazorla-and-wilfried-zaha-both-correctly-booked-for-diving-says-dermot-gallagher
  GALLAGHER SAYS: “I can’t see how you can’t give it. His arm is so far out and he’s jumped up to the ball.”

  Nézzétek meg a 2. esetet. Hányinger.