Örülünk, Vincent?

zerozeroIsten hozott a valóságban újra. A dolgok megítélése, mint olyan, mindig a kontextustól függ. Van, lett itt nekünk ez a 0-0, aztán el kellene dönteni, hogy akkor most örüljünk annak, ami van, vagy megint félig üres a pohár, és keseregjünk azon, ami meg nincs. Lehet vidámkodni meg fájni egyszerre persze, de a bázis attól még vagy öröm, vagy nem. Vinceeent…

Hazaérvén, az eredményt látva egyrészt nem lepődtem meg, mert döntetlent vártam, másrészt azért éreztem némi pici csalódottságot szűvhömben, mert titkon nagyon reméltem, hogy csak megcsapjuk valahogy a csirkéket. De összességében viszont örülök, mert számtalan olyan pozitívummal rendelkezik ez az eredmény, amiért 1 hónapja rimánkodtunk könnyes-kisírt szemmel a billentyűket verve.

Jól zárt a védelem
Jól zárt a védelem

Ne menjünk messzire: clean sheet. Kapott (és végül sajnos nem csak kapott) gólmentes találkozó, ráadásul egy olyan helyről hozott pont, ahol megégett (és négyet kapott) már pölö a City és a WHU, győzni pedig még senki sem tudott. Persze közhely, de azért idegenben jó a döntetlen, pláne egy épp jól hasító csapat ellen; megfogtuk Kane-t, blabla, és nem kaptunk hármat, mint eddig idegenben. Ez egy valódi teszt volt, hogy akkor most elkezdett-e felállni a csapat végre, vagy megmarad középszernek, és összességében azt kell mondani, hogy a csapat átment. Oké, még nem lett meg a jeles, de már egy erős közepessel átcsúsztunk.

Mourinho húzott egy váratlant, és padra vágta a sokak szerint jó ideje a csapat kerékkötője címet bitorló Costát, és óvatosan szabadjára engedte a kreatív támadósorunkat. Egyértelmű volt, hogy már hátul, az első építkezési pontnál meg akarja fogni a Spurs játékát, Oscar, Hazard és Willian egészen fent presszingelt már az első perctől fogva, időként pedig még Pedro és Fabregas is ki-kilépett, és ez már a nyolcadik percben eredményre vezethetett volna, ha Willi nem Llorist ugratja ki, hanem használható labdát tesz középre.

Nem érték utol most sem, viszont továbbra is gólképtelen
Nem érték utol most sem, viszont továbbra is gólképtelen

Itt egy kicsti ugrok egy témát, és rámegyek az egészre: tudom, majd ezért megint forgatják páran a szemüket, és a Zenzo loves JM smacizós poszter jelenik meg lelki szemeik előtt, de észre kell venni, hogy a meccset taktikailag José krvajól építette fel, csak egyszerűen a csapat még mindig nem tart ott, hogy maradéktalanul megvalósítsa a megálmodott taktikát. A Spurs nagyon magas védelmi vonalához jól passzolt a gyors kreatív, csatár nélküli sor, és a védelem mögé bejátszott labdák, levédekeztük Kane-t, és talán elértünk arra a szinte, hogy már azt se kelljen mondani, kicsivel több szerencsével nyerhettünk volna, elég lett volna egy picivel nagyobb pontosság. Hiába nem lett végül rettenetsok kapuralövésünk, már az első 10 percben volt két olyan mozzanat (Will és Pedro), aminél nagyon kicsi hiányzott a közvetlen gólveszélyhez, pedig a meccs vége volt az erősebb számunkra. És bár a statisztikák nem jegyzik azokat sem, de Pedro előtt két lehetőség is adódott, mikor Lloris és a védő egymásra vártak, vagy, mikor Will túl erősen játszotta be a spanyolhoz a labdát, amit tényleg az a bizonyos paraszthajszál választott el a gólhelyzettől.

Perdoooohhhh... jutott néhány ilyen jelenet
Perdoooohhhh… jutott néhány ilyen jelenet

Aztán ott volt Pedro lövése, ami megpattant, vagy Oscar beadása után Hazard fejese. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy széttámadtuk a Spurst, mert nem. De olvastam olyan véleményeket, hogy helyzetek alapján az első félidő a hazaiaké volt – hát ez azért elég erős, legalább annyira, mint az elpazarolt két óra az életből, mert ez messze nem volt annyira rossz meccs. De felhozhatnám a “nemakarást” (és akkor még kihagytam a szánalmasozást), amit én szintén nehezen tudnék ráhúzni a mieinkre, vagy az antifocit, amit meg nem is tudok hová tenni úgy amúgy egyáltalán. Én utólag néztem meg a mérkőzést, de nem bánom, hogy így tettem. Az első pár perces vagdalkozást leszámítva egy jó iramú, hajtós meccs volt, magasra tolt védekezésekkel, ugyan kevés valós gólhelyzettel, de gólra törő játékkal, nem hátul ment a gurigázás egyik oldalon sem (na jó, néha a Spursnél), ami ténylegesen nézőgyilkos foci. Sőt, valójában a Spurs labdabirtoklási többlete is kb abban manifesztálódott, hogy náluk többször állt a labda a felezőn a védősornál, mert a Chelsea zárta a területeket, majd mikor kitámadt adott X védőre a presszingelő támadó, akkor félpályáról jött a visszapassz Llorishoz – míg a Chelsea pedig egyből, első szándékból támadott. Más kérdés, hogy ebből hányszor sikerült valódi gólveszélyes helyzetet teremteni – de az már nem a taktika része, hanem még mindig a játékosok önbizalma, hogy képtelenek vagy bátortalanok vagyunk egy kontrát lövéssel zárni, jön a megtorpanás, visszafordulás és a keresztlabda, amivel többnyire saját magunk nyírtuk ki a támadásainkat.

De számszerűen helyzete a Spursnek kevesebb volt, igaz, ha úgy nézzük, akkor talán veszélyesebbek, annyi különbséggel, hogy míg Pedro megpattanó lövése fölé ment, addig Kane lövését Begovics fogta, míg ugyanezen analógiára Hazard fejese fölészállt, Son pedig Begó kezébe fejelt.

Tedd le lövőre, mutassuk meg ezeknek, hogy kell ezt!
Tedd le lövőre, mutassuk meg ezeknek, hogy kell ezt!

És akkor a bírói kar ténykedését nem nagyon kéne említeni ismét, mert lassan ebben nő meg a szakállam, de azért lassan a PL csapatok összeállhatnának kicsit az FA ellen, mert amíg külön-külön erőlködnek, addig mondjuk megbüntetnek egyes edzőket, másokat meg nem, de az eredmény ugyanaz marad: semmi sem változik, és konstansan szar játékvezetői teljesítményeket kell elviselni meccsről meccsre. Nem kell messzire menni most sem, és nagyon erőlködnünk, hogy furábbnál furább ítéleteket idézzünk magunk elé, mert elég csak arra gondolni, hogy a meccs elején a váll-váll küzdelmet kétszer is lefújta a spori a Chelsea ellen, miközben Rose naracssárgás Ázárba szállása végül csak sárgát ért, ezzel szemben Kane esete pár perccel később nem értem, miért volt lapos megmozdulás. Az viszont, hogy ismét nem sokkal később Walker hogyan nem kapott pirosat Azpi földdel való egyenlővé tételéért, megintcsak rejtély – de volt itt tévesen befújt les, észre nem vett, sárgával a zsebben Kane könyökös Fabnak, Lamela könyökös Maticsnak, páros lábbal Vertonghen Ázárba, meg minden, mint a búcsúban. Viszont, főleg ennek tükrében Ápi sárgájáért meg kívánom Olivernek, hogy egy halom vadló menjen át rajta, és ne finomkodjon.

Az az igazság, hogy mire elértem ide, és is megtorpantam kissé, mint a kapura törő Hazard a kontráknál. Úgy érzem, mi magunk, itt is, egy kicsit gödörbe kerültünk, egy kicsit megfáradt már a dolog itt köztünk; én folyamatosan jövök a szarságaimmal meg a boldogsággal, hogy hát nem olyan szar ez, meg lényegében, és hát különben is teljesen, féligtelipohár, és hagyjátok már el, ti meg felváltva, változó intenzitással hőbörögtök ezért vagy azért, és nem tudjátok hova tenni, hogy mi ez a foshalom itt előttünk, meg már unjátok, hogy amikor repülünk itt a mélybe, akkor hogy képes ez a rigó itt fent még mindig olyanokat írni, hogy megnő az inzulintermelésetek ennyi pozitívum emlegetésétől.

És nem arról van pedig szó, hogy én ne venném észre, hogy Matics fordulékonysága vetekszik egy rozsdásra aszalódott panzer tankéval… De ez még hagyján, sokkal fájóbb, hogy hiába lehetett hallani a meccs folyamán többször is a “magic hat song”-ot a lelátóról, Fab nem igazán szakította meg magát a meccsen, és hát mondjuk látványosan szenvedett sokszor cserébe.

Labdabűvölő
Labdabűvölő

Viszont ezekkel szemben én látom, és értékelem is az olyan dolgokat, mint a fegyelmezett védekezés, taktikai hadrend, annak megvalósítása, a javuló egyéni teljesítmények… mégha mellé is teszem, hogy mindezen pozitívumok mellett, ami egyben oka is annak, hogy végül nem találtunk be, a kevés egyéni villanás és jó megoldás, vagy a végén pedig, amikor a szarabb nemzetközi pályáralépés miatt a hazaiak fáradtak, odanyomott a Chelsea, viszont kivégezni nem sikerült a meccset. De hiába nem lett gól a vége, nem mondanám, hogy ne tettünk volna a győzelemért, a kakasosok a térfelükről nem tudtak kijönni az utolsó tíz+ percre fordulva, míg a hosszabbítás pedig az első percek csapkodására hajazott, csak ezt széttördeltük még cserékkel.

Fel! Támadunk! Támadjunk!
Fel! Támadunk! Támadjunk!

Az eddigi idegenbeli meccseink, időrendben:

 • City-Chelsea: 3-0
 • WBA-Chelsea: 2-3
 • Everton-Chelsea: 3-1
 • Newcastle-Chelsea: 2-2
 • WHU-Chelsea: 2-1
 • Stoke-Chelsea: 1-0

Szóval már maga a clean sheet haladás, arról nem is beszélve, hogy egy jó és jól menő csapat ellen hoztuk nullásra a meccset. Ráadásul igazán a magabiztosság az, ami jónak tűnt, mert többek, akikkel beszéltem a meccset illetően azt emelték ki, hogy érezték, nem kapunk ki. Ez pedig már valóban lehet egy fordulópont, mégha a győzelemért járó 3 egység nem is került végül a mieink kezébe. Mondanám, hogy a látottak alapján nem ez volt a szezon meccse, pedig sok szempontból mégis ez volt. Hiába csak 1 pont, már több pontunk van, mint ahány kör lement – a kicsinek is örülni kell. Nem tudtuk még megugrani a saját árnyékunkat, s talán kicsi lépés előre, de kellemes dolog most ez az egy pont, és az egyetlen dolog, már persze amellett, hogy a 3 points Lane már nem az igazi, ami miatt hiányérzet lehet bennünk, hogy aaaannnyira nagyon kellenének a három pontok, hogy a izé, hát nagyon.

De azért összességében:

 • Endy919

  City-Chelsea: 3-0WBA-Chelsea: 2-3Everton-Chelsea: 3-1Newcastle-Chelsea: 2-2WHU-Chelsea: 2-1Stoke-Chelsea: 1-0
  A west ham el mar jatszodtunk ?
  Ez nekem valahogy kiesett :/

 • thiemecsaba

  Szegény Zenzo szélmalomharcot vív! 😀
  Amúgy ez annyira nem is tűnik fel a meccs utáni posztok alatt, mint a meccs közbeni kommentek ideje alatt…

  • ez egy lassú harc, ilyentén inkább vízimalom 😀

   Egyébként tényleg, a meccsek után többen megenyhülnek, legalábbis pár irányba softabbak lesznek, mint elsőre kijön belőlük.

   • kasata91

    Nem lepődnék meg, hogyha pár év múlva valami bestsellerrel rukkolnál elő a “a szurkoló lélektana” címmel

    • Sir Idemitirjak

     No offense de én Endyt raknám a borítóra. 😀

     • kasata91

      Szeritnem mostanában lamps8 nagyobb hullámvasutakat szokott leírni 😀

     • :DD

     • Endy919

      Megtisztelő 😀

    • hát végülis nézd, ha más nem, majd írok egy “a blogolás örömkönnyei” című memoárt, ha nyugdíjba vonultam 😀

   • Szerintem ha nem volnál a blognak az örök optimizmusoddal, akkor könnyen lehet, hogy leállt volna.

    Bár visszaszívom, mert a pincér alatt is bojkottáltad mégse halt le.

    Köszönet érte mindenkinek!

    Mindig kell ember aki tartja a többiekben a lelket.

    • “Bár visszaszívom, mert a pincér alatt is bojkottáltad mégse halt le.”

     Azért hiányoztam valld be :)))

 • Go Blues!

  Egyetértek Zenzoval, egyértelmű az előrelépés. Az biztos, hogy nem volt túl látványos meccs, viszont egyre stabilabbak vagyunk. Egy pillanatig nem éreztem azt, hogy igazából veszélyben lenne a kapunk.

  Az utolsó 5 meccsünkön mindössze 2 kapott gól, ebből az utolsó 3 clean-sheet. Azért ez elég jól hangzik. Most már csak elől kéne belelendülni végre. Az egyetlen negatívum a hétvégéről a Diego-hiszti. Őszintén szólva nem értem, hogy erre miért volt szükség…..

  • nem véletlen nem is foglalkoztam a posztban Costával. Nézzétek ennek is a jó oldalát: a foci az élete, minden egyes nem pályán töltött perc fájdalom. Még az utolsó 5 percre is inkább beállt volna, mint nem. Aztán ezt jelezte is, hogy ő mennyire akar 🙂 azért ez mégiscsak egy váltótrikó érted, nem egy téglát baszott be az első sorba. Ennél még az is komolyabb büntetés, ha odafingik mögéjük 🙂

   • Go Blues!

    Világos, ha csak kicsit túlpörgött és csak ennyiről van szó, az nem gond. Tudom, hogy sokan nem szeretik még a saját szurkolóink közül sem, pedig az egyik legfontosabb játékosunk.

 • kasata91

  Nekem most Pedro játéka is biztató volt. Szerintem szükséges, hogy 3 veszélyes, labdával elindulni merő/tudó játékos legyen elöl. Így Hazardon is kevesebb a teher és nem lesz izzadtságszagú a 3 ember elleni erőlködése. Mert amíg Ramires van a szélen, vagy a csak Fabregas tologatja az oldalpasszokat 10esben, addig Hazardot úgy triplázzák le ahogy akarják. És hogy ez a művelet ne legyen orrnehéz, nyilván szükséges a hátulbiztos-elölstatikus Iva-Azpi bekkpár. (Mint pár meccsen láthattuk, ha az előreaktív Azpi-Baba párossal toljuk is lehet jó, bár ezzel nő a kontra rizikója.)
  Én Costa távollétében fejjáték hiányát éreztem számottevőnek. Iveltük fel világba fejpárbajoztatni Hazardot meg Pedrot. Ennyi erővel Bego célozhatta volna az ellenfél térfelének oldalvonalát is (mint egy jó NFL punter), mert a bedobaásaikból több labdát szereztünk volna, mint így. Vagy esetleg RLC a maga 192 centijével 10esben lehet lefejelte volna párszor a nála kisebb Dier/Verthongen párost.

  Én Josénak talán a késő cseréit rónám fel. 70. körül szerintem már jöhetett volna, Kennedy vagy RLC. Én nem láttam a pályán lévőkben a gólt, és a friss ember lehet kicsit lendített volna ezen.

  • Gabor1092

   Pedro játéka szerintem is bíztató, végre valaki aki mer próbálkozni, nem csak a passzokat keresi, igaz egy kicsit a célzókáján még állítani kellene.

   Illetve José elmondta hogy azért nem akart cserélni, mert látta a srácokon hogy jól megy nekik a játék, és nem akarta megbontani az összhangot. Bár szerintem Kenedy gyorsaságával tudtunk volna még veszélyeztetni a végén, ha nem csak pár percet kapott volna.

   • Sir Idemitirjak

    Legtöbbet próbálkozik, és a legkevesebb kaput találó lövése van. Az, hogy akció végén elrugdalja a labdát a vakvilágba nem tudom miként biztató.

    • kasata91

     A semminél még a fölédurrantás is jobb. Ha a 10 fölé után 1 lövés beakad, vagy lövőcselre elfekszik a védő, és elmegy mellette, akkor meg ő lesz az isten.
     Ha ebből indulunk ki akkor Fabregasnak meg a passzokkal nem kéne próbálkoznia ?

     • Sir Idemitirjak

      Nem azzal van a gond, hogy sokat lő, hanem azzal hogy nagyon pontatlanul és idióta módon. Spuds ellen volt konkrét esett, hogy oldalra fordulva kaputól 20 méterre a védő mellett előtte bal! lábbal úgy hogy mellette voltak a társai. Meg azt leszámítva, hogy vakon durrogtatt megint nem sok hasznosat csinált. Átigazolása óta kérdezem, hogy ez minek kellett, szóval lehet ő az én kiszemeltem, de én örülnék ha mihamarabb dobbantana.

      • kasata91

       http://www.timesoccer.com/video/03/21-tottenham-vs-chelsea-live-highlights.html
       Amit a videoban 0:45 től, eldurrant azzal nem értem mi a gond. Csel, megtol, piff.
       Abban igazad van, hogy szar a gól/lövés mutatója. De még így is több veszélyt hordoz magában egy szar lövés, mint egy vonalon kipattogó hosszú kiugratás, egy védősor mögé belöbbölt, kifejelt, vagy egy simán 20 méterre a kaputól eladott labda. (ezekből jelen formájában a csapat elég sokat produkál)
       Egy távoli lövésnél mindig van esély rá hogy megpattan és gól, vagy levágódik és bepofozzuk stb. De legrosszabb esetben mire visszaadják a 32.-ik sorból addigra visszarendeződünk.
       10 akcióból 8-szor megpróbáljuk becicázni a 16-oson belülre, 2-szer meg Pedro rápörköli. Legalább nem tömörülnek be ellenünk.

    • Hazard meg nem mer lőni egyáltalán. Az jobb? Közhely alert: lövésből lesz a gól. Ha csak kicselezzük magunkat az oldalvonalon, annál már a 40. sor is jobb egyel. Pedro viszont azért nem egyszer lőtt alig fölé-mellé, vagy vasat, nem pedig a világba.

     Note: a kapufa nem számít kaput találó lövésnek a statokban. Ő meg lőtt vagy hármat az elmúlt pár meccsén.

     • Sir Idemitirjak

      Ramires akkor 13-14es idényt profi szinten lehozta. Tépem a hajam én is amikor tiszta helyzetben nem mer egy játékos lőni, de számomra semmivel sem jobb az amikor valaki mindent ellő jó rugótechnika nélkül.

      • “Ramires akkor 13-14es idényt profi szinten lehozta.”
       Touché 🙂
       Akkor azért volt ám más, aki nemcsak mert, de tudott is kapura lőni 😉

       “számomra semmivel sem jobb az amikor valaki mindent ellő jó rugótechnika nélkül.”

       Azért utóbbi nem lesz feltétlenül igaz, csak mert te nem rajongsz érte 😉 tudom, egyesek/sokak szerint csak egy harmadosztályú lúzer, de azért ez a figura mégiscsak szezonokon át volt meghatározó tagja egy ugyanezen emberek által világverő-korszakos csapatnak titulált Barcelonában, és játszott vagy 400 meccset, amin szerzett 100+ gólt, ami nem rossz egy olyan gárdában, ahol csak Messi lőhet gólokat 🙂

       Nem, az én álmom sem Pedro volt, sosem, de csak ezért nem lesz szarcsimbók. Egy egész trófeahadosztálya van, azt nem adják ingyen. Azért tenni is kell. Egy rúgótechnika nélküli figura meg nehezen fér be egy Barca támadósorba,

       • Sir Idemitirjak

        Erre van egy konkrét példám, hiszen volt már egyszer egy olyan spanyol játékosunk aki egy időben világ elitbe tartozott a teljesítményével és minden téren megnyert mindent amit egy játékos megnyerhet. Azt már írtam amúgy, hogy néha Barca meccs elé tévedek családi okok miatt, és Pedro elmúlt 2 évben már ott is kimindottan gyenge volt. Utolsó szezonjában a Munir/Sandro kettős kiszorította a kezdőből..

        • nem megyek bele egy bárka játékát analizáló dologba, mert tuti alulmaradnék, de alapvetően Pedrot el torrohoz hasonlítani nekem meredek, az meg, hogy miért került ki a csapatból LE alatt, nálam más faktorokkal is magyarázandó. Főleg azzal, hogy Pedro sokszor éket, de legalábbis támadót játszott, most viszont helyet kell szorítani ott a Messi-Neymar-Suarez triónak. Mivel ők meg ugye nagyon tudnak meg akarnak védekezni, bőven befér még mögéjük egy Pedro… ja, várjunk csak 🙂

        • Endy919

         Csak hát Pedro a világ elit közelében sem volt soha . Max a zuhanyzóban nézte a világ elitet.

       • Endy919

        Miiiiiiii volt Pedro a Barcaban????????????? Meghatározó tagja a csapatnaaaak ?
        Na nevicceljünk már Zenzo . A büdös életben nem volt alapember , mert mindig is volt előte 3 másik támadó. Ő csak az első számu csere volt és csak akkor volt kezdő amikor valaki előle kidőlt , vagy egy nímand csapattal játszottak .

        Azt a 100 gólt is nagyrészben csereként hozta össze ilyen Osasuna&companyk ellen.

        És mi a Barca levedlett cseréjétől várjuk a megváltást. Rég rossz….

        • Sir Idemitirjak

         Ugyanez az én nem visszafogott verzióm róla! 🙂

  • “Én Josénak talán a késő cseréit rónám fel. 70. körül szerintem már jöhetett volna, Kennedy vagy RLC. Én nem láttam a pályán lévőkben a gólt, és a friss ember lehet kicsit lendített volna ezen.”

   Gondolom ez volt az alapötlet nála is, nem véletlenül küldték el Costát, Rubent és Kenedyt melegíteni. Csak, mire jött volna a csere, pont mi pörögtünk fel (kb 75-80. perc környéke), akkor pedig már nem akarta/akartuk megtörni a bennünk lévő lendületet cserével. Amikor megtört magától (kicsit ki tudott jönni a Spurs) jöttek is a cserék.

 • Blue One

  Hivatalos stadionújítási tervek:

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/12/a-message-to-our-supporters-and-neighbours.html

  ttp://www.skysports.com/football/news/11668/10085732/chelsea-submit-plan-for-stamford-bridge-redevelopment

  • Jól le lesz ültetve a stadion, a pálya lényegében a metrószinten lesz 🙂

   De a látványterv az fasza:

   http://www.lbhf.gov.uk/Images/stamford%20bridge%20ground_tcm21-199539.jpg

   • Blue One

    Nekem is tetszik. Elején ha jól emlékszem nem annyira jött be, megszoktam már a mostani, sőt mi több megszerettem. 🙂 Ahogy viszont nézegetem, nagyon tetszik. Ha már változtatunk rajta, akkor szépen tegyük 😉

    • mindenképpen – ha beleölünk ennyi lóvét, akkor legyen _szép_. Nekem ez fent bejövős. Egyébként nem bánom, hogy nem hagyjuk el a stamfordot. A Battersea tetszett volna, mert az igazán unique lett volna, de ez az aréna így tetszetős.

     • kasata91

      Én szakmabeliként különösen várom az új stadion építését. A Groupama építésén több ízben is volt szerencsém járni, az se volt semmi, de hát mit nem adnék ha az új Bridge-et is láthatnám félkészen.
      Amúgy elsőre ez a fa héjalás elég meredek, de rohadtul eredeti.

      • Mérnök v kőműves szakmabeli? 🙂

       • kasata91

        Építőmérnök a becsületes mesterségem.

     • Blue One

      A maradás nekem is a kedvemre van. Ez volt a stadionunk, most is ez és remélhetőleg mindig is az lesz. Nekem, a Battersea nem nagyon jött be. Egy stadion legyen stadion, ne pedig gyárból képezzék át…

 • Frenky54

  Lehet kicsit off amiről írok, de nyilván a koromnál fogva is, nagyon bántja a “szépérzékem” amit az IGEKÖTŐKKEL művelnek mostanában………

  Ilyeneket olvasok manapság,(szándékosan nem ebből a cikkből, és hozzászólásokból idézek) egy rövidített mondatrész: “elműködtette a kézigránátot” – magyarul pl. működésbe hozta.

  Magam is kedvelem a nyelvi sziporkákat, és a magyar nyelv a maga változatosságával alkalmas is a kívánt szófordulatok megalkotására.

  Egy kis segítséget, mondhatom ismétlést biggyesztek (a linkelés szó helyett)az általános iskola 6.osztályos magyar nyelvtan anyagából.

  http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/magyar-nyelv/nyelvtan-6-osztaly/a-viszonyszok/az-igekoto
  Csupa jóindulat vezérelt!:))))))))))))))

  • nem tetszik az LR nyelvújító szerepe, értem én 😛
   :))

   egyébiránt a posztban elkövetett nyelvtani barbárságok a szándékos véletlen művei, míg mondjuk a kommentmezőben egy-két rendszeres kommentelőnk idegenbenszakadt magyar, akiknél néha találni számunkra furcsának ható kifejezéseket, de az mégiscsak más 🙂

   • (egyébként csak halkan jegyzem meg, miután a magyar nyelvtan nem, illetve nehezen követi le a szavak jelentéstartalmának változását, mert mondjuk a linkelt oldalon is szereplő “megrak” kifejezés mellé nem tudom, hányan nem ezt a piktogrammot tennék mellé)

    http://cdn.ghanaweb.com/imagelib/pics/36655775.jpg

    :))

    • Frenky54

     Az általad is említett “megrak” nyelvtanilag teljesen megfelelő, és adott szövegkörnyezetben érthető is a piktogram…de a “tüzet” is megrakhatják…képzeld el, h valaki az “elrak” ,” berak”, “felrak” stb . kifejezéseket használna erre a szitura,piktogramra.
     mondok egy eklatáns példát:” lebeszél”, valamit nem lebeszélünk, hanem megbeszélünk(pl.időpontot egyeztetünk), vagy “kibeszélünk”(jót pletykálunk valakiről) az igekötők jelentősen módosíthatják a szó értelmét.
     Sokszor hallani a hírekben olyan keveredéseket pl. a “meglőtte” versus “lelőtte” Egyik megsebesít(jó esetben) a másik halálos lövést jelent.
     Maradjunk annyiban: G.B.Shaw angol író és nyelvész a magyar nyelv tanulmányozása után elmondta, ha magyar nyelven írtja meg színdarabjait,könyveit, akkor sokkal árnyaltabban, finomabban, másképp tudta volna kifejezni magát….

     • Ne érts félre, a magam módján és szintjén ragaszkodom a nyelvtani helyességhez, a posztokban is nagyon kitartok amellett, hogy helyesírási hiba v elütés ne fordulhasson elő. Az igakötőket, helyhatározókat, stb viszont én is szabadosan használom (elvégre gondolom ez nekem is szólt 🙂 ), mondhatnók vagányan, mert a modorosság legalább annyira kiborít, mint a modern direkt sz*rok a helyesírásra dolga. Másokat pedig ezek nem zavarnak, sőt, gyakorolják direkt. De a lényeg, hogy megértelek, mert a “lécci”-től nekem is feláll például a szőr a hátamon, azt sem tudom, most hogy írtam le anélkül, hogy tőből leszaggassam mindkét karom 🙂

      • Frenky54

       Tudod arra gondoltam, ha valaki itt az LP-n link megadásával lefordítana egy hosszabb lélegzetű angol nyelvű riportot,beszámolót, ugyan mennyi hozzászólást kapna , h “az nem egészen” úgy hangzik,mint ahogy a fordító interpretálta. Pl. valamelyik szóra inkább illene ez vagy az a fordítás stb…….:)ezért talán megbocsájthatók az észrevételeim:)

   • Endy919

    Hát mik ezek a furcsa kifejezések ? 😀
    Figyelek 😀

    • nem szoktam jegyzetelni 🙂 most így hirtelen egy jut az eszembe, valaki írta, hogy “Willian sokat fejlődött az éven”. Na, ez nekem nagyon fura, hogy nem “évben”, hanem “éven”. Nem olyan hiba, amin felháborodik az ember érted, csak megakad rajta a szeme. Talán azért ez maradt meg bennem, mert ez időről időre előkerül.

     Amúgy ez nem határon inneni v túli dolog, nehogy itt nekem diszkriminatívnek, netán rasszernak nézzetek 😀 emlékszem, mikor fősulin bekerültem, relatív sok keletivel hozott össze a sors (Hajdu-Bihar, Szabolcs), és néha csak pislogtam, mikor egy-egy mondatból csak egy-két szót értettem :)) de amúgy általánosságban javult a helyzet az iskolázottság elterjedésével, 2 generációval korábban (a nagyszüleink idejét értem ezalatt) 2 különböző vidékről származó ember nem biztos, hogy megértette egymást.

     • Endy919

      Értem .
      Mondjuk myheartisblue kolléga sem biztos , hogy érténe egyből , ha most elkezdenék előtte “keletiesebben” beszélni szlovákul. 😀

      • hát ha elkezdenél keletiesebben szlovákul beszélni, nagyon sokan nem értenék, nem csak ő :DD

       • Endy919

        De ő szlovákiaból van , exért emelr őt ki.

        • tudom. Te viszont már megint vagy iszol, vagy ráment az energiaital a billentyűzetedre 😀

         • Endy919

          Még csak most kezdek 😀 … ma sikeres napom van 😀

          • myheartisblue

           oh, keletiekkel részegen is megértetem magam, az pedig ám nagy tudomány (Ci pana vypi bo naľato!)

          • Endy919

           Treba vypic a žic!

          • ezeket még a guggel sem ismeri bazzé 🙂

           Ci pana vypi bo naľato!
           Treba vypic a žic!
           >>>
           C Pana vypi lesz NALATO!
           Vypic egy rajz!

           :DDD

          • Endy919

           Nem kifejezetten pontos a fordítás . 😀

     • Sir Idemitirjak

      Én is tudok cifra dolgokat írni, igaz próbálok helyesen írni, általában sikertelenül. Pusztai nyelvjárás 70%t kiirtották belőlem de mai napig vannak rosszul használt szavaim, kifejezéseim. 🙂

   • myheartisblue

    Hehh! Ennek 95%-a biztosan én vagyok! 😀

    • Blue One

     A maradék 5 pedig Endy, de mentségére legyen mondva, ő mindig részeg! 😀

     • Endy919

      Kikérem magamnak . Ritkán adatik meg mostanában nekem egy szabad este . 🙁

      • Blue One

       Pont ezért iszol már délben! 😀

 • kasata91

  Azpival valaki trollkodott

  • azért ezek mekkora barmok hé 🙂 gondolj bele, reggel mész melóba, parkolnál be, de a helyeden meg ott egy kibszott rémszarvas :DD mégha elég kehes is. Costa nagyon ráér úgy látom 😀

   A múltkor egyébként hasonlót csináltunk a céges “kiránduláson” az egyik olasz munkatársunkkal, neki egy akváriumnyi halat vitettünk fel a szobájába, egy cetlivel, hogy “sleep with the fish”, de nem esett le neki 😀

  • Blue One

   Így már érhető Willian ruhája… 😀

   • kasata91

    Meg Terry lánya is a rénszarvas pörkölttől pocakos. Minden összefügg mindennel. 😀

  • Sir Idemitirjak

   Még szerencse, hogy nincs finn játékosunk.

 • Látta valaki ezeket a meztervezeteket? Még ha fake is, elképesztően durva. Az Abra-éra messze legrandább kitje.

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12301779_904369769658612_4537166053974976082_n.png?oh=a4a8f59e95cffb64d0868a61811a2e29&oe=56DF8D0F

  • myheartisblue

   Még meg sem szoktuk a mostaniakat, amielyekre annyira panaszkodunk… Hát ezekre mit fogunk mondani? pizsiparty level.100

   • Egyébként ilyen ízléstelen felbiggyeszteni a lion rampantot egy mezre nem lehet. Ez a sok kicsi oroszlán… távolról pöttyössé teszik a felsőt.

  • Endy919

   #hányinger

  • kasata91

   Láttam sajnos … Mint egy óvodai terítő

  • Endy919

   Nem korai picit ?
   De amúgy cute.

   A kislány viszont a nyáron elég sokat papálhatott Edennel 😀

   • “A kislány viszont a nyáron elég sokat papálhatott Edennel :D”

    Ezen meghaltam :))) made my day

    • kasata91

     Nekem nem esett le …

     • Summer Rosenak van egy pici pocakja, vagy legalábbis a képen úgy tűnik… pont, mint Hazardnak volt, mikor visszajött a nyári szünetről 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Nincs is szaloncukor a fán. 🙂

    • az még, de nincs is fa a szaloncukron 😉

 • kasata91

  Willian másod állásban mióta lett strici ? 😀

  • az még, de mi a tököm ez, hány csordát irtott ki ezért? 😀 úgy néz ki bmeg mint ahogy az ősembereket ábrázolják a filmes jégkorszakban :DD

   • kasata91

    Fabre is oltja

  • WudigessBoi

   Szerintem ő már +10 fokban is ilyet hord, ha pedig padozna, ilyenbe ülne, csak kékbe:)

   • mondjuk ez a csordapásztor egyenruha még lehet az ukrán télből maradt rá 🙂

  • Blue One

   A ruha már megvan, a trón és a korona még hiányzik. Ide teljesítményét figyelembe véve a házi koronáért bejelentkezett.

  • Sir Idemitirjak

   Ha fázik gondolom ezzel a rucival a melege(ke)t próbálja előidézni.

 • Asidotus

  én Tottenham szimpatizánsként néztem a meccset (ha angol fociról van szó, a Spursnek drukkolok), és azt éreztem, hogy ez egy elvesztett győzelem. Abban az értelemben, hogy én is úgy láttam, egyre jobb a Chelsea, és most még lett volna esélye a most jó formában lévő Tottenhamnek nyernie. Részemről kár érte

  • Endy919

   Szerintem ez egy nagyon papírforma X volt , pici csirke fölénnyel , de egyik kaput sem éreztem veszélyben.

   • fura pont tőled hallani, hogy papírforma X 😀 pont a mi formánk miatt – tudod, ami miatt szoktál néhamindig hőbörögni – volt benne, hogy kapunk egy hármast 😉 tavaly ilyenkor egy remeklő, kicsit megbicsakló Chelsea kapott egy ötöst… :/

   • Asidotus

    a meccs képe nagyjából tényleg X volt, az előzetes forma alapján gondoltam én azt, hogy most még meg kéne ütni a Chelsea-t, később nem fog menni

 • Tegnap kiestek a kicsik a CoC-ból (Sheffield, Boro, Hull), továbbment a City, Everton, Stoke. Este még Soton-Poollal teljes a mezőny. Elfogytak, akiknek drukkolok. Mostmár húzza be a Soton.

  • kasata91

   Én azért remélem, hogy Bogdán parádézni fog a kapuban.

  • WudigessBoi

   Ha választani kell, én az Evertonnak drukkolok. Ahhoz képest, hogy az egyik legpatinásabb és legsikeresebb angol klub, 20 éve nem nyertek semmit, szóval én tőlük nem sajnálnám.

   • kasata91

    Hát én Martineztől még a száraz kenyeret is sajnálnám, nemhogy a CoC győzelmet….

    • lamps8

     hatalmas egyetértés. Kloppó vagy a Stoke nyerjen.

     • Stoke?!

      • Akkor már inkább a City, mint a Stoke. Mondjuk az MC egy érdekes eset. Papíron ők a number one riválisaink (jelenleg nem, most a WBA), de én mégsem érzem azt a pátoszos gyűlöletet, ami végett annyira rühellni kéne őket. Ha már mi nem nyerhetünk, akkor ezerszer inkább ők, mint a MU, Arsenal vagy Pool.

       • Rammschein

        Én ezt inkább Kloppnak adnám, mert bírom az ürgét és hiába utálom mindet… de a Poolnál legalább csípem az edzőt, ha már mást nem. 🙂

        • A Poollal sincs nekem sok problémám. Persze itt Kelet-Európában nincs meg az a pátosz, amit éreznék, ha Angliában élnék.

       • lamps8

        Ezzel én is így vagyok, és a megoldás (legalábbis számomra) az, hogy a Citynek Def Maybe-n kívül egy szurkolóját nem ismerem, őt is csak virtuálisan. Így nincsenek akik ellenszenvet váltanának ki belőlem, az ellenszenv generáló forrás így marad az ellenünk vívott meccsük általában. Igazolásként, az Arsenal nekem régen nem volt unszimpatikus csapat, sőt, a Viera, Lauren, Pires ( Henryt akkor sem szerettem mondjuk) féle Arsenalt imádtam nézni. Aztán jött ez az útwengeres balfasz nyálgép horda, és ujjongva tapsikolok amikor megtudom hogy Wirsli megint csak xbox-on lehet jó labdarúgó legalább 2 hónapig.

        • A közvetlen szurkolói magatartás az egy dolog. Én például a Stokenak egy szurkolóját nem ismerem, életemben talán eggyel beszéltem 5 percre, mégis háromszor annyira rühellem őket, mint Cityt, vagy a Poolt.

     • kasata91

      inkább a stroke 😀

    • myheartisblue

     Ámen, szívemből szóltál!

    • WudigessBoi

     Miért ennyire ellenszenves?

     • Gondolom Stones miatt gyűlölik sokan.

      • WudigessBoi

       De miért? Megmondta, hogy nem eladó és mindent megtett azért, hogy megtartsa. Nem tudom, mi kivetni való van ebben.

       • Sir Idemitirjak

        Nem, ő azt mondta hovy a foci nem megvehető és ezzel nem csak minket szopatott be hanem Stonest is

       • kasata91

        A játékos akarata ellenére, ezt azért tedd hozzá.
        Ha már a klubot agyon szopkodjuk, mert milyen fasza gyerekek, hogy Cech mehetett az ágyúsokhoz, hogy ne kelljen bútorokat cipelnie a költöztetős teherautóig.
        Mata meg mehetett a MU-ba, hogy több lehetőséget kapjon.
        Akkor elég gerinctelen húzás egy fiatal játékos magasabb szintre lépését (és ezzel fejlődését) gátolni, dacból.

        • WudigessBoi

         Egyrészt én örülök, hogy nem jött ide 30 millióért, mert nem ér annyit.
         Másrészt Cech vagy Mata is sajnos itt elvesztette az alapember státuszát, nem akartak padozni, ezért léptek le egy a Chelsea számára is elfogadható összegért. Stonesra viszont épít az Everton, rendszeresen játszik ott, fontos pillére a védelemnek. Szóval ez részéről nem dac, hanem szimplán jól felfogott érdek. Az Martinez munkája, hogy minél többet hozzon ki az Evertonból, ehhez pedig szüksége van Stonesra. Most már a középcsapatok is jó pénzekhez jutnak, nincsenek ráutalva arra, hogy a legjobbjaik eladásával hozzák egyenesbe a költségvetésüket.
         Harmadrészt nem egyértelmű, hogy nálunk fejlődött volna. Az Everton egy masszív középcsapat, ahol állandó játéklehetőséghez jut. És most nem a 14. helyünk a lényeg, hanem hogy nálunk Zouma is alig játszott tavaly. Belsővédő posztra vannak itt hárman, nem volt és most sincs arra garancia, hogy rendszeresen játéklehetőséghez juthatott volna itt.

         • kasata91

          A játékos mérlegelte a lehetőségeit, hogy az angol bajnokhoz igazoljon-e vagy sem. Úgy döntött hogy igen. (Bizonyára azért mert az “öreg”, a “középszer” és a “fiatal” mellett elég játéklehetőséget látott magának.) Átigazolási kérelmet adott be. Elég gáláns összeget is kapott volna érte az Everton. (Nem gerinctelen módon rángattunk rá Chelsea mezt és vettük el a kedvét az ottmaradástól és szúrtuk ki a csapata szemét egy kisebb összeggel, mint amit szeretnének – a la barca)
          Innentől nyilván nem köteles eladni a játékost, ha van egy aláírt szerződés X évig, de illett volna.
          Cech és Mata esetén is volt szerződés. És hiába nem voltak alapemberek, a Chelseanek abszolút állt érdekében erősíteni az ellenfeleket. De a vezetőség szem előtt tartotta a játékosai igényét.

          • WudigessBoi

           Ez mind oké, de az Everton pedig mindenképpen meg akarta tartani. Azt sem zárom ki, hogy Martinez is csak a felettesei döntését képviselte és valójában a klubvezetés akarta vele azt kommunikálni, hogy “elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megtartsuk a legjobbjainkat”. Az ilyesmivel a piacnak is üzennek: egyrészt felsrófolhatják a játékosaik árát, másrészt a megszerzendő labdarúgókkal is érzékeltethetik, hogy erősek, vannak terveik, érdemes ideigazolni (ami fontos, tekintve, hogy csak Angliában van 6-8 papíron vonzóbb célpont, ha nem több). Stones és a hozzá hasonló sorsú játékosok meg többnyire lehiggadnak pár héten belül.

          • kasata91

           Szerintem ettől nem lesz vonzóbb egy klub a játékosok szemszögéből. Legalábbis én biztos nem igazolnék olyan helyre, ahol akaratom ellenére is ott tartanak.
           És ha szembe állítjuk a minden évben lefosztott Southamptont, a pár éve Modrichoz görcsösen ragaszkodó Tottenhamet, akkor neked melyik csapatról jut eszedbe ugródeszka, és melyikről a játékostemető szó?

          • WudigessBoi

           Azért, mert egy jó idény után, 21 évesen nem engedték el, még nem lesz játékostemető az Everton.

          • kasata91

           De ha nem tudnak európai kupa közelébe keveredni(márpedig nem fognak tudni ) akkor Barkley, Stones és Lukaku egy idő után többre lesz hivatott mint angol közép csapat.

          • WudigessBoi

           Az Everton célja kábé az lehet, hogy e játékosok révén törjön ki a középszerűségből. Az általad említettek egyike sem játszik ott régóta, húszas éveik elején járnak, vagyis nincs se arról szó, hogy ha nem dobbantanak asap, akkor már semmire sem vihetik, valamint arról se, hogy már hosszú évek óta láncolja őket magához a klubjuk.
           Hogy közelmúltbéli példákat hozzak: Lyon, Ajax, Porto. Egyikük sem tudta (és egy bizonyos összeg fölött már nem is akarta) megtartani a legjobbjait. Jó pénzt kaptak értük, de egy helyben topogtak, nem tudtak szintet lépni, mert minden év azzal telt, hogy megpróbálják pótolni az Essien-, Sneider-, Vermaelen-, Moutinho-, vagy Falcao-szintű távozóikat. Bajnoki címekre, BL-indulások kiharcolására így is esélyesek maradtak, de nemzetközi porondon nem tudnak maradandót alkotni.
           Hozzájuk képest az Everton helyzete annyiban nehezebb, hogy ők a PL-ben tolják, ahol sokkal több kell a BL-induláshoz, mint mondjuk Portugáliában, arról nem is beszélve, hogy itt van egy csomó vonzóbb célpont. Abban, hogy most van 3-4 európai szinten is piacképes játékosuk, nem kevés munka van. Ha pénzzé teszik őket, az cserébe egyenes út lefelé a lejtőn, mert nincs arra garancia, hogy olcsóért érkezik a pótlás (lásd a mostani Aston Villa, akik “jófej” módon elengedték a három-négy legfontosabb emberüket kábé [Vlaar, Delph, Benteke, Weimann] és most lehet látni, mire mentek vele), drágán meg szintén lutri igazolni.
           Most a PL-ben mindenki többől gazdálkodhat, ami a nem topcsapatoknak segítség igazán, hiszen ott számít, hogy valaki 8 vagy 10 millió fontért jön, vagy hogy 65 vagy 75 ezret keres hetente. Továbbra is tartom, hogy teljesen normális, ha ezeket a plusz pénzeket arra fordítják, hogy egyben tartsák és lehetőség szerint tovább erősítsék a keretet: D helyett C kategóriás szélsőt igazolhatnak másfél millióval drágábbért, illetve tudnak előnyösebb szerződést kínálni a játékosaiknak, amire a Chelsea vagy a MU nyilván rá tud licitálni, de attól még van annyira méltányos, hogy ha a játékos nem annyira kapzsi, akkor aláírja.
           Ez a klub (jelen esetben az Everton) érdeke. A játékosé persze más, a miénk meg megint más. Minden fél a sajátjait tartja szem előtt. Stones esetében pedig az Evertoné úgyis domináns tudott maradni, hogy a másik két fél meg tudott volna egyezni.

        • top comment!

       • myheartisblue

        Én a pökhendisége és a nyilatkozata miatt, illetve a Mourinho és a Chelsea ellenessége miatt nem szeretem. Szerinte a Chelsea-féle klubok rontják a játékosokat. Annak ellenére, hogy neves menedzser, néha úgy érzem hiányzik a tisztelet belőle a többi menedzser iránt.

  • hát, a Saints ma mást húzott be… elég mélytorokra.

 • Hoppá 🙂

  Gary Neville will take his first steps in management at Valencia after being named head coach for the remainder of the season.

  • kasata91

   Testvére, Phil Neville a szezon eleje óta tagja a spanyol együttes szakmai stábjának, és a Valencia tulajdonosát, Peter Limet is jól ismerheti, aki vele együtt résztulajdonosa az angol hetedosztályú Salford Citynek.
   Spanyolban is ilyen családbarát módon működnek a dolgok úgy látszik 😀

  • A nepotizmuson túl nem igazán értem, milyen dolog szólt egy igen nívós spanyol csapatnál egy rutintalan brit edző mellett, aki Hodgson alatt pallérozódott az utóbbi években.

   • Én is azt vártam, hogy megvárják, hogy Rafát kitegye a Real 😀

    Viccet félre téve, csak a tesó miatt lehet, elvégre épp szabad a nálánál jóval tapasztaltabb Moyes v BR.

    • A sok Sky-os okoskodása után remélem majd őt is szétszedik rendesen 🙂 a fasz másk végén találja magát hamarosan. szinte szaz, h csufos vege lesz ennek.

 • kasata91

  Gary Cahill új 4éves szerződést irt alá a klubbal. 2019ig.

  • Endy919

   Nem tudom , igazából , hogy ez jó hír-e.
   Szerintem nem pont rákellene épiteni a hátsó alakzatot. Viszont ha 3. számu opciónak tartjuk , akkor rendben.

   • Rammschein

    Szerintem nem 3. számúnak szánják….. Terryben van még egy kicsi, Zouma feljebb lép a ranglétrán, és szerintem utána jön Cahill rangsorban szóval…

    • myheartisblue

     Nem, ezzel nem értek egyet. Terry-ben már csak a vezér van, de a sziklaszilárd hátvédkarakter már nagyon megkopott/megtörött idén. 🙁

     Marquinhos, Varane, Stones,Eric Dier ezekből egyet ráadásul Kalas-t is visszahozhatnánk van itt opció bőven és nem annyira drágán.

     • Sir Idemitirjak

      Christensen a bundásns myomja hétrő hétre 🙂

      • méghozzá jól.

       • Sir Idemitirjak

        Ezt mondjuk pont nem tudom mert nem nézem gyakran de elhiszem 🙂

        • én sem nézem, de hónap játékosa lett, ráadásul folyamatosan nyomja a 90 perceket a bajnokságban és a BL-ben is.

         • Rammschein

          akkor meg bekéne építeni szépen mint Zoumát. 🙂 mire vannak az ifjak ha nem erre? 🙂

          • Endy919

           Az FFP legyőzésére.

          • részben mindenképpen.

      • kasata91

       Szerintem neki több esélye van az első csapatra, mint Kalasnak.

   • kasata91

    Remélem nem vizionál senki Stones -Zouma hátvéd párost jövőre, mert az még nagyon zöldfülű lenne.
    Én nem sok játékost tudnék felhozni akire elcserélném Cahillt. Tapasztalt, angol, szimpatikus.
    Számomra a védelemben fontosabb hogy csapatként jól működjön, minthogy minden posztra font milliókért hozzunk jatekoskat Mert jó szátokat hoz. (gondolok itt ilyen Otamendi és Mangala megoldásokra.)

    • látom azért megfogtad itt már te is a lényeget: angol. + tapasztalt. Beugrónak jó lesz. 33 éves koráig megvan, így még akár pénzt is kaphatunk érte, ha valaki bejelentkezne érte, ha meg nem, őszintén szólva, egy opciónak jó. Egyébként nálam kiérdemelte. Szerintem mindenképpen hasznos húzás, bőven jobb hír, mint Ramires hosszabbítása 🙂

     • Endy919

      Nem értesz te hozzá …. :))))))

      • lebuktam. Valójában mindig is csak úgy tettem, mintha 😛

    • Azért vannak jó megoldások is, csak ki rendesen fel kell készíteni egy ilyen transzfert, nem ugy mint a Stones saga volt. Hummels jöhetne bármikor!

  • Angol. Ennyi.

 • thiemecsaba

  OFF: Amúgy valaki közületek nem volt a hétvégén Diósdon, a focitornán? 😀

  • csak hogy legyen itt valami válasz is: nem 😀

 • ***
  mezre jelentkezők: küldjetek egy mailcímet a lionrampantblog@gmail.com-ra, ahol fel tudom venni veletek a kapcsolatot. Köszi!
  ***

  • Lehet még jelentkezni az edzőmezre, vagy már meg vannak a “nyertesek”?

  • 🙂 rohadjak meg ez a film jutott az eszembe 🙂

 • Blue One

  Agüero azt nyilatkozta, hogy ha minden jól megy szerződése után (2019) vissza megy az Indepentéhez.

 • WudigessBoi

  Az megvan, hogy a Realt nagy valószínűség szerint kizárják a Király Kupából? Sikerült nevezni egy olyan játékost, aki a tavalyi utolsó meccsén összeszedett egy eltiltást, amit most kellett volna letöltenie…

  • ez komoly? Rafa rulez. JM ki tud esni úgy a BL-ből, hogy nem kap ki, és a 180 percből 170-en továbbjutásra áll a csapata, de kupából úgy, hogy győz, csak Rafa tud kiesni 😀

   • Sir Idemitirjak

    Ember előnyben?kikapni egy nálunk gyengébb csapattól hazai pályán, aki csak fej játékben veszélyes… Inkább zártak volna ki… 🙂

    • Idén lehet, hogy kizárjuk magunkat a jövő évi buliból, csak, hogy igazad legyen 😛

     🙂

     • Sir Idemitirjak

      Idén megnyerjük csak azért, hogy jövőre is indulhassunk. 🙂

      • Rammschein

       jó lenne. 🙂

      • Mivel egyszer már bejött ezt az eshetőséget komolyan kell venni 😀

      • myheartisblue

       Boglárkának még egy sör´félt!

  • Ééés ez meg is történt:

   Real Madrid have been thrown out of the Copa del Rey for fielding an ineligible player.

  • Blue One

   És az megvan, hogy ezt már nem először csinálja ezt? Ugyanezt már egyszer eljátszotta pont ebben a kupasorozatban 😀 2001-ben a Valenciát is zárták ki, mert négy EU-n kívüli játékos ( tartózkodott a pályán egyszerre a megengedett három helyett. Annyiban változtatott most, hogy a kezdőjátékosok közé nevezte, akit nem kellett volna. Anno a 88. percben gondolta azt, hogy jó lesz egyet cserélni… 😀

 • myheartisblue

  Érdekesség és szégyen.

  A Leicester City aki jelen pillanat egyenlő pontszámmal, csakis a gólkülönbség miatt 2.helyezettje a PL-nek a 2015-ös évben 1 ponttal többet gyűjtött mint a jelenlegi bajnok Chelsea FC. (Leicester – 57, Chelsea – 56)

  • Szégyen? Ennek a statnak az eléréséhez a Chelseanek valószerűtlenül szar sorozatot kellett produkálnia, míg a Leszternek cserébe hasonlóan valószerűtlenül jót. Budán is volt egyszer kutyavásár…

 • myheartisblue
  • Rammschein

   lehet Costa ezért játszik olyan vacakul? 😀 (bár ez nem magyarázná a másik kettőt annyira) viccet félre téve, ők tudják, de remélem nem lesz emiatt ejnye bejnye… 🙂

   • Gabor1092

    Elméletileg az egész csapat kimenőt kapott, szóval nem hiszem, bár ki tudja, lehet nem arra gondoltak hogy hajnalig partiznak 😀

    • kasata91

     Én is úgy olvastam hogy engedélyezett volt.

     • myheartisblue

      a szabadnap igen, a party már nembiztos.

      • Endy919

       a little party never killed nobody 🙂

       • Haha, elkepzelem, ahogy Ramires erre vereti csatton.. 😀

       • Sir Idemitirjak

        A little bench never killed nobody. 🙂 by José

        • a little bib never hurt anybody 🙂 by Costa.
         Maybe sometimes cause some problems – by Mr why always me

   • Endy919

    Legalább végre beisrmered. Haladunk :)))

   • Sir Idemitirjak

    Valaki ráharapott egy csomag ló nyugtatóra! 🙂

   • kasata91

    Fabregas őt is fejbe bikázta? vagymiez? 😀

  • egyébként Maticsot ki vágta orrba?

   • myheartisblue

    Sp*rs ellen és csatlakozott ChelseaBatman klubhoz.

    • aháá, szóval ez Lamela műve? HOL VAN ILYENKOR AZ FA?!

     Tavaly Charlie A vs Fab, most Lamela vs Matics. Ha bármelyik Costa lett volna, már egy két életfogytiglanra szóló eltiltását tervezgetné a fél szurkolói kar meg az FA… SZÁ-NAL-MAS

  • JM a mai sajtótájékoztatón jól elvolt ezzel a kérdéssel, kb az volt a válasz a kérdésre, hogy mit szól hozzá, hogy 3 játékosa hajnal 3-kor távozott, kb az volt, hogy a paparazziának valami gond lehetett a memóriakártyájával, mert 25 játékos volt ott, erre ő hármat fényképezett le, és még csak nem is az utolsó hármat, mert amikor Costáék kijöttek, még volt, aki maradt 😀

   • Endy919

    :DDD

 • Hové lett ez a lövőerő?

  • babence

   megvolt az még nem olyan régen… 🙂

   • ezt már el is felejtettem bazzeg, olyan régen talált be 🙂

    • Endy919

     Ilyet is rugott ám Eden :)))

  • Lille-i önmaga annyira más volt, amúgy egészében, mint amilyen most.

  • Frenky54

   …hát maga a labda is úgy néz ki,mint egy kézigánát, biztos “elsült”

 • ***
  Utolsó felhívás:

  mezre jelentkezők: küldjetek egy mailcímet a lionrampantblog@gmail.com-ra, ahol fel tudom venni veletek a kapcsolatot. Köszi!
  ***

 • Frenky54
  • Stonci81

   Nem tudom hogy fog alakulni, mert mostanában nem állunk olyan rosszul kapott gólok szempontjából

  • Ideje volt már. Nagyot fogtunk Begoviccsal, nagyobbat, mint előre hittem volna, de TC mégiscsak a világ egyik legjobb kapusa. Minden tiszteletem Asmiré, de én örülök a belga madárijesztő visszatérésének.

   A teljes szöveg:

   ‘I was hoping everybody would be fit but it’s not possible,’ the manager began.

   ‘John, Ramires and Falcao are still out. Courtois is selected. I haven’t told them who is starting, they must be the ones to know but he is selected in the group. I have to make a decision but clearly sooner or later he will be number one, so if he doesn’t play against Bournemouth he will play against Porto.

   ‘He was our goalkeeper all last season and we know how fundamental he was for us so it’s very important we have him back.

   ‘To lose your number one for three months, something like 19 matches in all competitions without the best goalkeeper in the world, was hard for us. It’s been a long, long time, too long, but now we feel better.

   ‘We have him, we have [Asmir] Begovic, [Marco] Amelia and [Jamal] Blackman and now we are safe. We are again in a super position where we have the best and a very good one.’

 • Endy919

  Az Arsenalnak van kb 10 sérültje , szinte mind fontos ember és hétközbe az életükért játszanak az Olympiakosal idegenben , a Sunderland meg kezdi megrázni magát és az elmúlt 2 fordulóban nyertek és még csak gólt sem kaptak.
  Szerintetek benne van egy Sundi pontszerzés ?

  • Rammschein

   A Bl-csoportkörből lazán kieshetnek…

   • Endy919

    Ezt írtam , hogy az életükért játszanak Görögoeszágban.

    • Rammschein

     Igaz, benéztem. Sry. Akkor is essenek ki. 😀

  • Nem tudom, hazai pályán játszanak, a szundi meg épphogy elért valamit – az ilyen meccseket mi szoktuk elveszteni, nem ők 🙂
   Viszont a Stoke-City, ManU-WHU, Castle-Pool meccseken reménykedem egy számunkra kedvező eredményben.

   • Endy919

    Szerintem a Castle üti a Poolt.

    • Izzy27

     Szerintem x lesz, de a részeg énemet még megkérdezem holnap az a biztos 😀

     • Endy919

      Majd szóljon már nekem a részeg éned. Most jó szériám , jó lenne meghosszabbítani 😀

      • Izzy27

       Nekem nagyon rossz sajnos, nem volt fizum, a józan eszemre kellett hagyatkoznom…

       • Endy919

        Hát akkor kérdezz engem 😀

 • One ex in, one out.

  Jimmy Floyd lett a Kupi menedzsere, miután a klub 1-0-ra legyőzte a Readinget, ami a vereség után 1 évvel a kinevezését követően menesztette Steve Clake-ot. Aki egyébként jól megöregedett…

  http://e0.365dm.com/15/11/768×576/steve-clarke-reading-football_3374994.jpg?20151110132307

  • Endy919

   Hasselbaink miatt lettem Kék , tehát csak a legjobbakat tudom neki kívánni , de szimpibb csapat nem kínálkozott ?:D

   • igen, így egy kicsit nehezebb lesz utálni a kupit, de azért menni fog 😀

 • Nagyon sok a durva sérülés a szezonban.. TC épp visszatér, de nálunk is több sérülés volt már, mint a teljes előző szezonban. Az Arsenal fele terv szerint kidől, ez nem akkora meglepetés, de most olvasom, hogy Rooney is épp kihagy majd, szerencsétlen Danny Ings pedig már a szezonban sem léphet pályára… Sakho 3 hónap, Aguero, Toure sérült, Cou még mindig, Studge és Henderson most tért vissza, Kompany, Zabaleta, Nasri out, de alig-alig van csapat, ahol 4-5 meghatározó játékos ne hiányozna hetekre. Ez kemény 🙁

  • Izzy27

   És ezt igazán már arra sem lehet fogni, hogy van egy két favágó csapat… Egyébként nem egyedi a dolog, most csak a bundást csekkoltam, de ott is telefonkönyv vastagságú a sérültek listája. :/

   • nyilván nem egyedi eset ez, csak néha úgy rácsodálkozok, hogy bazzé, eeeezdedurva.

    • Izzy27

     Áááá eddig én se foglalkoztam a sérülésekkel, mert elkerültek minket. Hiányzik Eva 😀

  • Tényleg, Nasri ott van még.

  • Endy919

   Kun , Toure , Kompany , Zabaleta és Nasri is sérült ?
   Adom is rögtön hnap a Sztókra.

   • Endy919

    Kiegészítem , Hart is sérült és Mangalanak pirosa van.

   • tedd hozzá, hogy mangalica meg eltiltott 🙂 cserébe úgy tűnik, Hart visszatérhet.

    • Endy919

     és Fernando is out.

     • így jár, aki az Arsenalból vásárol, felveszi a szokásait is 😀

      • Endy919

       Azért sajnálni nem nagyon tudom őket.

       • én a játékosokat igen, főleg azokat, akik egyébként érdemesek és képesek lennének/lettek volna rá, de a sérülések miatt nem tudták elérni a god mode-ot, mint mondjuk Duff, Robben, vagy Essien. Jelenleg úgy néz ki, ez a kategória (lesz) Aguero vagy Sturridge is.

        • Endy919

         Azért ha nem is hosszú időre , de Robben és Essien beleszagoltak a god-modeba.
         Kun már rég benne van , Studge tehetséges , de szerintem nincs benne annyi , mint pl Kun-ban vagy Robbenben.

         • Hát így van, éppen ezért érhették volna el, de nem érték el sosem azt a szintet, ahol csak a legjobbak vannak: azt a kategóriát, ahol Maradona, van Basten, Matthaus, Nedved, Bergkamp, Zidane, Ronaldo, vagy most CR és Messi vannak.

         • myheartisblue

          Szerintem lenne benne, csak a sérülések gátolják.

          • Endy919

           Meg az agya.

          • Nem számottevő. Akit kb tényleg az agya választ el a top-top kategóriától, az Ribery vagy Balo…

           Studge ha játszik, amióta a Poolban van, vágja a gólokat. 72 meccsen 45 gól + 16 gp áll a neve mellett. Az azért nem szar… az már inkább, hogy 3 év alatt jutott 72 meccsig, amit majdnem egy erősebb szezonban le kéne rántania.

          • Endy919

           Az agy-bajra első sorban azért gondolok , mert ha nem egy önző szélhámos fasz , akkor most nem a Pool-ban játszana. A sérüléseket , nem tudom , hogy máshol el-e tudta volna kerülni , de biztos , hogy erősebb csapatban játszana most.

          • Sir Idemitirjak

           Torres hétről hétre játszott, mert egészen Joséig neki játszania kellett, ha Studge bekerült akkor is a szélre. Ismerve a spanyol akkori teljesítményét nem meglepő, hogy ebben a helyzetben elment az első komolyabb klubhoz, azóta pedig műtét-műtét után így nehéz nagyobb klubhoz kerülni. Igaz idén a Pool bajnok eséyes bármien furcsa is ezt leírni.

          • Endy919

           Ez mégsem magyarázza azt a tényt , hogy 500 lövésből 499-szer kirúgta a stadionból a labdát. Mindegy , hogy 5méterről vagy 25-ről lőtt.

           A Poolnak meg semmi köze nem lesz a bajnoki címhez. Kijött nekik most pár meccs , de majd jön egy pl. Norwich elleni kötelező win és elfüstölnek. Látszik rajtuk a fejlődés , de keretben nagyon nagyon nagyon gyenguszok.

          • Sir Idemitirjak

           Azért kicsit erősek a számok, de amikor itt volt is már sokan ellenszenvesnek ítélték, mivel passzhoz csak a végső esetben nyúlt. Így lehet így emlékeztek rá. :
           )
           Van pár jó játékosuk, és nagyon sok középszer, viszont ez egy hajtós sokat futó és eredményes Klopp foci mellett, jól kisülhet számukra, főleg, hogy a többi csapat nem tud konstans jó teljesítményt nyújtani. Pár évvel ezelötti City vagy csak a tavalyi Chelsea mellett esélyük se lenne, de idén odaérhetnek elég jó helyre.

          • Endy919

           Sörben , hogy a BL-be sem érnek oda? 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Rajtam ne múljon, de ha bajnoki címig jutnak akkor elvárok egy képet Pool mezben avatarnak! 😀

          • Endy919

           Hahaha. Hamarább megyek szerzetesnek Tibetbe . minthogy Pool mezben pózoljak.

          • ha a Pool lesz a bajnok a szezon végén, rendelek egy Ramires-mezt bazzeg 🙂

          • Endy919

           Még nincs? :O 😀

          • “Igaz idén a Pool bajnok eséyes bármien furcsa is ezt leírni.”

           Miért is? Mert elverték a City-t? Egyelőre még messze vannak a title contendertől. Nem annyira, mint mi jelenleg, de messze 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Erre egy nagyon egyszerű válaszom van, mert nincs kiemelkedően erős, magabiztos csapat a PL-ben. Ha jól jönnek ki a dolgokból simán odakerülhetnek idén.

          • ennyi erővel ha jól jövünk ki, még mi is odakerülhetünk… 🙂 csak egy kb 20 meccses nyerő széria kell 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Ha hirtelen összeszedné magát a csapat simán odaérhetne. Csak ugye ott az a ha. 🙂

          • Sir Idemitirjak

           Riberyt szerintem inkább a sérülések tartották ettől vissza.
           Viszont van bőven olyan játékos akinek az IQja a 80at se éri el mégis a legjobbak közt emlegetik, szóval annyira nem elvárás ez ahhoz, hogy valakiből “sztár” legyen. 🙂

          • Endy919

           Így van. Rami a legjobb példa .

          • :DD

           Nyilván nem, de egyébként persze, kell egyfajta arrogancia, különcség és túltengő önbizalom, hogy ezt a szintet megüsse valaki. Ahhoz, hogy megüsd a god szintet, el is kell hinned magadról, hogy oda tartozol. Az én legjobb példám erre Zlatan, aki egyszerű, mint egy ültetőbot, és egy belevaló faszparaszt, de egy kibaszott futball-zseni.

          • Ribery odaérhetett volna, de a legjobb futballkorát azzal baszta el, hogy fiatalkorú kurvákkal keveredett szexbotrányba, buszokat dobált kővel, meg fikagörgetegeket hajigált a vezetőség felé. Aztán sérült is volt, de végül csak kijött belőle egy aranylabdás szezon, még akkor is, ha nem ő kapta meg. De odaérhetett volna – ha nincs sérülés, és agybaj.

          • Sir Idemitirjak

           De ezek a “hülyeségeket” általában nem bánták a játék percei ezért is mondtam, hogy inkább a sérülések amik gátolták.

          • Endy919

           Benzemanak igen 😀

          • nem a faszt, vagy fél évig nem játszhatott, majdnem kibaszták a csapatból is, rendkívüli szerződésfelbontással. Kb egy hajszál választotta el ettől.

          • Sir Idemitirjak

           Akkor ez az én hiányom, nekem ez valahogy kimaradt.

          • bíróság előtt is állt, majdnem 3 évet kapott 🙂 jól kiesett 😀

          • Sir Idemitirjak

           Bíróságos rész az megvolt, csak a klub szankciós rész ami nem. 🙂

   • Frenky54

    Cazorla és Alexis Sanches is sérült az Arsenalban

    • Endy919

     Ráadásul Coquelin és Wilshere is + a BL teher is erősen nyomja a válukat. Ha nem a Sunderland lenne az ellenfél , hanem mondjuk egy Watford , akkor nem haboznák az X2-őt megjátszani.

    • “Az Arsenal fele terv szerint kidől, ez nem akkora meglepetés”

   • Blues555

    Hart és Fernando is sérült elvileg. Csak most látom, hogy lentebb már szóba került. 🙂

 • Endy919

  Giga off.
  Olvasgattam pár pletyka oldalt …. Ezek a firkászok tényleg ennyire nem tudnak miről írni ? Most az a fő hír pár helyen , hogy CR buzi .
  Beszarok 😀

  • Sir Idemitirjak

   Ez már régóta megy és pl én elég nagy esélyt látok rá, hogy biszexuális, igaz ez nem hogy Chelsea de még sportblogra se való téma. 🙂

   • Endy919

    Azért írtam oda , hogy GIGA OFF 😀
    Amúgy én csak most olvastam.

  • myheartisblue

   tulajdonképpen egy köcsög… inkább így mondanám. Dehát totál mindegy,csak nem értem miért foglalkoztat Mr. Rozsaszíntrikó?

   • Endy919

    1. Nem foglalkoztat , csak röhögök , hogy másat nem tudnak kidobni címlapra?
    2. neszójjááábe
    🙂

 • myheartisblue

  Terry Chelsea-je.

  Terry revealed the team as he gave a revealing interview to former Liverpool rival Jamie Carragher for http://www.dailymail.co.uk.

  Asked for his best ever XI, he replied: “I’ve never done this before! I’m going to play 4-3-3. So we’ll say, Cech, Ivanovic, Carvalho, Ash. I’m putting myself in!

  “Now this is where it gets hard… Lamps… Didier (Drogba)… Robben (puffs cheeks out), (Damien) Duffer was good, wasn’t he? But it’s got to be Hazard in that position. Then Makelele, plus Zola. It’s got to be him, hasn’t it? We’d be s*** at corners but we’d be all right otherwise!”

  • Endy919

   Cech-Iva,Carvalho,JT,Ash-lampard,Makelele,Robben-Eden,Didi,Zola ….. jeeez , de megbasznánk mindenkit.

   • myheartisblue

    Meg Ramires…akkor talán a nőket is 😀 :V

    • Endy919

     Ma igen kötekedős vagy 😀

 • Courtois visszatéréséhez annyit, hogy nagyon örülök, hogy végre annyi hónap után viszontláthatjuk a keretben. A világ egyik legjobbja, akinek minden esélye megvan arra, hogy legenda legyen a csapatnál.

  Mindemellett roppantmód tisztességtelennek találnám, ha most ad hoc a padra vágnánk Begovicot. A legkiegyensúlyozottabb és legstabilabb játékosunk volt egész tavasszal, akire egyetlen rossz szó nem lehet. Rengeteg alkalommal javította ki elképesztő módon a védelem nagyobbnál nagyobb hibáit. Nálam a boxing dayig bőven maradna a kapuban a bosnyák.

  • lamps8

   és ennek mi lenne az üzenete? ha megsérülsz és a helyettesed jól pótol, teljesen mindegy mit tettél a csapatért egy bajnoki aranyat érő szezonban a padon ragadsz.
   A Begovicot méltató résszel egyetértek.

   • Miért, ha most kikapjuk, annak mi az üzenete? Akármennyit tettél a csapatért hónapokon át, akármennyiszer mentetted meg a csapat hátsóját, az szépen aktualitását veszti, ha a sérült a semmiből visszatér. Szerintem ez minden, csak nem korrekt.

    • lamps8

     teljesen korrekt megoldás nincsen

     • Akkor min vitázunk? Így egyikünk nézőpontjából sem alakul ki szintézis, mert ezek szerint mindkettő pont ugyanannyira inkorrekt, mint amennyire korrekt.

      • lamps8

       a két inkorrekt megoldás közül melyik a kevésbé incorrect. az álláspontok tisztázottak. lezárható.
       Viszont ma durván nyerni fogunk. (terelés)

       • De miért lenne az egyik kevésbé inkorrekt, mint a másik? Mert szerintem itt a kevésbé inkorrekt az az, hogy nem csesszük egyből padra Begot abban a pillanatban, hogy a nagybetűs sztár visszatér.

        • nem azért, mert a nagybetűs sztár visszatér, hanem mert az első számú ember visszatér. Hülye hasonlat, de ha van egy Ferrarid, amit megtörsz, addig átülsz a bömösbe. De ha végre visszakapod a Ferrarid, hiába vitt el mindenhová biztonságban a BMW, azért csak visszaülsz a maranelloi csoda kormánya mögé.

         • Ez egy teljesen komolytalan pedagógia mindkét féllel szemben.
          Jelenleg nagyjából semmi nem szól amellett, hogy a padra rakjuk Begovicot, a legstabilabb, legkiegyensúlyozottabb emberünket. Semmi. Hajt, küzd, motivált, szinte hibátlanul hozott le egy negyedévet. Most meg vágjuk le egyből, csak mert TC az TC?
          Nem tudom, mire fel ragaszkodunk ilyen görcsösen az előzmények tudatában ahhoz, hogy Bego húzzon a padra, Court meg legyen betonkezdő megint. Ezek már nem azok az idők, amikor Cech kidőlt egy hétre, jött Turnbull mi meg az ellenfél minden akciójánál mereven figyeltünk, hogy úristen most mi lesz.

          • Endy919

           Akkor te Courtoist ületetnéd le , és mosolyogva néznéd , ahogy januárban/ nyár elején távozik , mert nem játszik?

          • Szóval a te víziódban ha Courtois nem játszik 3 hétig/nem alanyi jogon jár neki a kezdés, már távozik? Teljesen reális.

          • Endy919

           Így is vinné tőlünk a fél világ. Szerinted , ha nem játszik az tetszeni fog neki ? Egy picit elkezd durcizni , rögtön kap pár ellképesztő szerődési ajánlatot , mondjuk a Realtól , vagy a PSG-től és szerinted nem kezd el mocorogni a fejében a gondolat , hogy : hát bassza meg , mégis csak a világ egyik legjobbja vagyok , így is jegelnek a Real meg egyszer ennyit fizetne hetetnte …. hmmm ?

          • Azért némi realitást is csempéssz már bele a spekulációkba. Hol a pékbe fordult az elő a világon, hogy valaki 3 hétig padozott, aztán lépett? Teljesen röhejes, hogy ez így komolyan felmerül.

          • Endy919

           De nem feltétlenül 3 hétről van szó , mert feljebb egy szóval sem említetted a 3 hetet.
           De vagyük szépen sorba : Mata , Kevin , Lukaku …mindnek hogy végződött a padozása ?

          • “Nálam a boxing dayig bőven maradna a kapuban a bosnyák.”
           Az meg napra pontosan 3 hét.
           Akiket meg említesz, azok fél évig padoztak minimum, vagy 5 meccsig nem jutottak.

          • Endy919

           A boxing day kimaradt oké.
           De akkor is . Bego tudta , hogy ha aláír hozzánk , akkor kettes lesz és benne volt a pakliban , hogy az éven lejátszik max 10 meccset , mert Courtois nem sérül le .
           Ahogy Zenzo is írta feljebb , most egyhuzamba többet lehúzott , mint amennyit remélhetett az elkövetkező 3 évre.
           Egy rossz szava nem lehet , köszönjük , hogy jól végezte a munkáját , de Courtois az egyes!

          • És? Csak azért, mert második számúnak írt alá, még lehetne vele szemben humánus a pedagógia, ergo ne vágjuk ki egyből, ha már hónapokig a belét kidolgozta a csapatért.

          • nyilván nem a 2-3 meccsről van szó, de mi itt elvekről beszélgetünk. TC miatt kitettük/elengedtük Cech-et! Szóval krvajónak kell lennie, és az is. Humánus pedagógia vagy sem, az élsport nem így működik. Ha TC nem teljesít, akkor mehet a padra, mert van egy jó Begovicsunk. De TC nem jó, hanem top kategóriás playa.

          • Igen, de amikor elengedtük Cech-et, ott TC léte volt a tét, itt meg még alsó hangon sem.
           Azzal meg nem értek egyet, hogy az élsport nem így működik. Pont azért kell a kiváló pedagógiai készség az edzőnek, mert egy játékos képességének jelentős részét a mentális állapota adja. Ha mindebből kivesszük a humánumot, és úgy bánunk a játékosokkal, mint a felrakott sakkbábukkal, akkor ne várjunk csapategységet meg összhangot.

     • Bego így is jóval többet védett már most, mint amennyi kinézett neki kb 3 szezon alatt. Szerintem ez elég korrekt.

    • Az az üzenete, h kösz mindent, de második számú kapusnak jöttél. Láttuk, mit tudsz, köszi, ha TC nem lesz formában, vagy újra megsérül, örülünk, hogy te vagy itt, és nem kezdünk neki nyáron megint új kapust keresni.

  • Frenky54

   Osztom véleményed: nem Begovicon múlt , hogy ott vagyunk a tabellán ahol….

  • tavasszal? 🙂

 • kasata91

  Ó a picsába, hogy csak +0.5 tel mertem megtenni a stokeot….

 • Endy919

  Ez a Shakira kurva nagy vétel volt a Stokenak.

 • Endy919

  Mi úgy kaptunk ki a Stoketól , hogy jobbak voltunk . De ennek a Citynek köze nincs a meccshez.

  • hát, végül kettő lett a vége, pedig Arnautovics megérdemelte volna azt a mesterhármast, de hát az léc lett. No mind1, ennek a győzelemnek már csak akkor tudnék jobban örülni, ha a Stoke előtt és nem mögött állnánk 😀

   • Endy919

    Ha hatot kap a city sem szólhattak volna semmit . Magába Arnautovic rúghatott volna ötöt.
    Az a tény , hogy a Stoke előttünk van , viszont picit tényleg zavaró.

    De a hétvégén felhúszhatunk egészen a 13. helyre !
    Jövünk fel mint a talajvíz :))))