Nem jó, nem elég

1217 nem jó, nem elég1Gondolom mindenki járt már úgy, hogy egy egysörös estéből vad tivornya lett. Nos, ez a poszt most Leicester meccshírnek indult, de aztán kinőtte magát (ebből következik, hogy ezt a részt csak a végén írtam hozzá). Ennek oka, hogy nem volt kedvem a meccsről gondolkodni, mert már fáraszt, hogy ugyanazokat kell elővennem, mint a korábbi vereségek és gyenge foci után annyiszor. Aztán pont ez a problematika késztetett arra, hogy egy kicsit nagyobb távlatból szemlélődve értékeljem a kulimászt. Ez következik alább.

Sajnos már a vak is látja, hogy amit és ahogy a pályára teszünk, az nem jó és nem is elég. Tulajdonképpen univerzálé, hogy minden úgynevezett kultúrának – legyen az civilizáció, divatirányzat vagy zenei stílus – van egy virágzó, prosperáló időszaka, egy zenitje és egy lezáró, hanyatlási fázisa. Nincs ez másképp a futball világában sem, ezért sincsenek örökké csúcson lévő csapatok: előbb-utóbb mindenkinek leáldozik, legyen az Aranycsapat, csoda Barca vagy akárki más. A dolog kvintesszenciája az, ki hogyan reagál a fájó elmúlásra. A nagyok/rátermettek kitalálnak és megvalósítanak valami mást, ami szerencsés esetben még jobb is lehet: átalakítják a struktúrát, többletfeladatokkal látnak el játékosokat, miazmás. A másik irány a kényelmeseké/csökönyösöké: vagyis azoké, akik nem akarnak vagy nem tudnak változtatni, akik szerint ha tegnap működött, holnap is fog.

Középkezdéshez kullogásban már megvan a rutinunk
Középkezdéshez kullogásban már megvan a rutinunk

Mi sajnos utóbbi utat tapossuk hosszú, kínkeserves hónapok óta. Persze ez is relatív, hiszen lehet azt mondani, hogy Fabregas vagy Pedro ki-berakosgatása a változtatni akarás és tudás megtestesülése. Oké, de én nem ebben mérem a megújhodást, és nem is abban, hogy hátrányban védő helyett csatárt hozunk be, mert kell a gól. Ha ezek a megoldások ülnének, nyilván azt harsognám, mekkora stratéga ez a José, volt töke padra vágni X-et és Y-t, meg hogy bejöttek a rizikós cseréi. De mivel nem ez történik – ami logikus, tekintve, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít (mindjárt kifejtem) –, mindez számomra már nem több szánalmas vergődésnél.

Az edző feladata, hogy megalkossa a taktikát, s helyére tegyen benne minden szereplőt. Tudja mindenki, mi a dolga, mikor hová mozogjon, mikor mi a forgatókönyv. A játékos reszortja pedig az, hogy mindezt legjobb tudása szerint megvalósítsa. Ha a két fél egy nyelvet beszél, akkor abból – nem meglepő módon – szép és előre mutató dolgok fognak kisülni. Nem új az sem, hogyha hiányzik az úgymond kémia (mert az edző nem tette képessé játékosait bizonyos helyzetek megoldására, esetleg mert a srácok töredékét valósítják meg az előzetesen megbeszélteknek), akkor ott jön a hanyatlás.

Napjaink Chelsea-jében azt látom, hogy a játékosok készségeik és képességeik töredékét produkálják a pályán. Nem csak a nagy dolgok és az áttörés hiányzik ugyanis. Futni, embert fogni, pontosan passzolni, tíz méterről kaput találni ezen a szinten tudni kell. Ezt nem Mourinho fogja megtanítani és nem is taktika-függő, hogy nem állva várom, ahogy az ellenfél felugrik mellettem, vagy hogy nem a háta mögé passzolok tíz méterről. Az is érződik ugyanakkor, hogy itt taktikában nem bővült a repertoár az utóbbi időben. José csökönyössége és egója lelóg a térképről, ehhez nem kellenek műszerek. Nyilván ha megy a szekér, könnyű őt és a kinyilatkozásait követni, viszont ez a karakter jól láthatóan nem segít kitolni a gödörből a karavánt. Ilyen szituációkban az „együtt sírtok, együtt nevetek” attitűd a legutolsó, ami működik, hiszen erre valahol természetes reakció, hogy a játékosok nem hajlandók magukra vállalni minden trét.

Mourinho páratlan sikereinek fundamentuma az volt, hogy atyaként, illetve mesterként tekintettek rá játékosai, s olykor bizony akár vakon is követték. Ez a karizma, ami ha lepereg, új helyzetet teremt. Itt utalnék vissza a kultúrák harmadik, hanyatló fázisára: José úgy tűnik, félrekezelte a válságot, frusztrációját és kétségbeesését úgy vezette le, hogy megmart olyanokat, akiket nem kellett volna és akik erre nem szolgáltak feltétlen rá (vagy nem úgy). Nem tudni pontosan, milyen a nexus menedzserünk és a játékosok között, de van egy olyan sejtésem, hogy rengeteg titok, kétely, undor és gyűlölet koncentrálódik abban az öltözőben.

Méltattuk már a portugált nem keveset azért, mert kíméletlenül profi és sikerorientált karakter. Leült egy kispadra és szűk határidőkön belül hozta az eredményeket. Megkérte az árát, költött is bőven, de összerakta a csapatát, ami utána utat tört magának a csúcsra. Nem papolt filozófiákról, nem építkezett vagy kísérletezett évekig, hanem hozta, amit ígért. Kimaxolta, ami volt az adott rendszerben. A „hogyantovább” viszont láthatóan nem megy neki. Mintha egy receptjét ismerné a sikernek. De olykor bizony a válságmenedzsmentet és a konszolidációt rendelik a vendégek.

A nagyon akaró Costa
A nagyon akaró Costa

A játékosokkal pedig „mindössze” annyi a probléma, hogy szép lassan megundorodtam már a jó részüktől. Konkrétan remélem, hogy jó részük nem kap Eb-meghívót. A probléma nyilván bennem is van, de a lélektelen játékuk és a félamatőr megoldásaik kiölték belőlem azt a fajta rajongást, ami azért mégis csak a szurkolói lét alapja. Mindig is kötődtem csapatom játékosaihoz: csodáltam cseleiket és góljaikat, örültem sikereiknek, megsirattam távozásukat. Életem részévé váltak Wise-ostul, Di Matteo-stul, Hasselbainkestül, Joe Cole-ostul Lampardostul. Ezt nem érzem most, hála Ivanovics tessék-lássék emberfogásainak, Fabregas flegma labdaeladásainak, Oscar üres tekintetének, valamint Costa hol alattomos, hol picsogó, összességében meccsről meccsre tenyérbe mászó stílusának hála. Felőlem bármelyikük mehetne már januárban, csak régi szép emlékeim vannak róluk, frissek nem igazán. Nekik is szól, hogy nem csak bajnoki címért lehet és kell küzdeni, hanem egy újonc legyőzéséért vagy a kiesőzóna elhagyásáért bizony. Lehet, hogy büdös, de a nagy részét mégis csak ők szarták oda.

A nagy tyúk-tojás dilemma megfejtéséhez nyilván nincsenek információim. Nem tudom, miért van lejtmenetben a csapat, pontosan miért árnyéka mindenki önmagának, ki kire dühös, honnan indult, merre tart, mikor lesz vége… Nem is válaszokat akarok igazán, hanem változást. Nem a régi lemezt, hanem valami újat. Nem a címekért szurkol itt egyikünk se meccsről meccsre, nem a bajnoki, de még csak nem is a BL álmainkat törte szét a Leicester hétfőn. A minket legyőzőkben alapvetően az a közös, hogy felkészültek belőlünk, kihúzták csapatunk méregfogait, emellett a mieinknél magasabb szinten valósították meg azokat az alapvetéseket, amikről ez a játék szól. Legutóbb a Leicester előtt kellett fejet hajtanunk (a Rókák nálam messze a legszimpatikusabb gárda nem csak a dobogón, de a felsőházban is, szóval volt egy kis öröm az ürömben hétfőn), nem csináltak semmi extrát, de a játékosaik elvégezték a rájuk kiszabott melót: Morgan levette a pályáról Costát, Kanté labdákat szerzett, Vardy belőtte a ziccerét. Ennyi viszont elég is a sikerhez, hiszen a mieinktől ennyire sem telik. A védőink nem fognak embert, a középpályánkon átrobognak, a támadók pedig ötlettelenül passzolgatnak horizontálisan párat labdavesztésig. Nem ér annyit, hogy lecsekkoljam, de a sikeres cselek számát és a megnyert párharcok arányát is a béka segge alá tippelem, márpedig mindkét mutató jól fejezi ki egy gárda életképességét.

Most két, szigorúan csak nyerhetőnek mondható mérkőzés következik: Sunderland, majd Watford – mindkettő otthon. Igen ám, de a Szundi megtréfált már minket párszor az utóbbi években (pedig akkor sem volt jó csapatuk), példának okáért ők vették el José hazai veretlenségét tavalyelőtt (amikor az még jelentett valamit), a Lódarazsak meg újonc létükre a középmezőny felső részébe kúsztak föl a surranó pályán. Szóval csak óvatosan az elvárásokkal, nem vagyunk már abban a helyzetben… Azért továbbra is Blue Is The Colour!

 • Blue One

  Ez valami rossz vicc ugye? 🙁

  BREAKING: Jose Mourinho has been sacked by Chelsea.

  Via:
  French Canal+
  BBC
  InfoSport+

  • lamps8

   nem, viccnek nem vicc. rossznak sem rossz. de azért szomorú.

   • Majd akkor lesz rossz, ha bejelentik, hogy Juande Ramos vagy ‘Arry veszi át a csapatot májusig.

    • lamps8

     bízok Hiddinkben.

     • Rammschein

      Az sem fogja megváltani a világot… ilyen csapattal?….

     • Hiddinket mindig bedobják, ha kivágunk egy edzőt, mióta kupát nyert.

  • a .com le van fagyva, szerintem épp látogatási rekordot dönt. Tekintve, hogy a sky is lehozta már meg mindenki is, támadja mindenki a hivatalos oldalt, hogy akkor most mi van. Nekem utoljára negyed órája sikerült megnyitni, akkor még semmi nem volt ott.

   • TalkChelsea.net

    Chelsea Football Club and Jose Mourinho have today parted company by mutual consent.

    Thanks for everything Jose ?

 • Frenky54

  Mondjuk a skysport is ezt írja:

  Jose Mourinho sacked by Chelsea for a second time

 • Hivatalos… most került fel a .com-ra a club statement.

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/12/club-statement.html

  • ktomi93

   Szerintem én sírok 🙁 Mondjuk a miért pont mostot még nem igazán értem.

  • egyébként ez azért nice:

   “The club wishes to make clear Jose leaves us on good terms and will always remain a much-loved, respected and significant figure at Chelsea.”

   nyilván JM a legboldogabb, jah… vigyorogva és pacsizva ment ki, mi? Hát..

   • Rammschein

    …asszem annak a 40 misinek sem fog teljesen tisztán annyira örülni, mert valszeg sokkal boldogabb lett volna, ha megy az amit elképzelt…

 • Sir Idemitirjak
 • viktor

  Na ezt nagyon nem szerettem volna megélni. Őszinte szomorúsággal tőlt el a dolog. Amikor idejött, akkor meg voltam győződve hogy a lehető legjobb ember az edzőnk. Még a mostani eredmények után is ezt gondolom/gondoltam. Most megint évekig!!!! kereshetjük a megfelelő embert. Aztán ha lesz néhány szar meccs, ne adj isten egy hosszabb időszak oszt megy a levesbe. Nem lesz itt jó, világverő csapatunk….áh

 • Eléggé döbbenten és értetlenül állok a dolog előtt. Nagyjából ismeritek a véleményem, de azért még egyszer, utoljára: szerintem a klub másodjára is elkövette a legnagyobb baromságot, amit lehetett.

  • babence

   teljesen egyetértek, és valami mazochista módon azt kívánom, hogy a csapat muzsikáljon továbbra is ugyanilyen vállalhatatlanul, mint eddig, bárki is legyen az új edző, hogy rájöjjön a nagyvilág, mekkora hibát követett el a klub.

   • mondjuk azért ezzel a húzással nem csinált magából kis hülyét megint a board.. ezért teljességgel felesleges volt 1-1,5 hónapja kaparni és letenni a kreditet José mellett. Sosem a hosszútávú terveink véghezviteléről voltunk híresek, pláne nem az Abra érában, de azért ez így elég kommersz összességében.

    • lamps8

     de miért lett volna felesleges? már akkor is mélyponton voltunk, adtak neki még időt, semmi nem változott. az öltözői hangulatot pedig nem ismerjük.

     • azért, mert azt hangoztatták, hogy 2013-ban elindultunk egy úton, és az az újjászerveződés, amit JM-mel képzelnek el, és kitartanak emellett az elképzelés mellett. Hát, jó sokáig ment…

      • Rammschein

       Nem azért, de a boad tagjai is elég furán nyilatkoznak… eddig folyton a hosszútávot nyomatták, de abból évek óta semmit nem látunk…

  • Sirappa

   Chelsea az a típusú szerető, akit gyűlőlve imádsz és megvetve függsz tőle. És ebből a csodálatos dinamikából fakadóan történhet meg az, hogy állandóan úgy viselkedik, hogy próbára tegye türelmedet és kitartásodat. Csipőből telibeszarja bárminemű véleményedet vagy érzésedet és mint kóbor tornádó a város közepén, szempillantás alatt elpusztít…

   • Rammschein

    Hű, ezt baromi jól leírtad. 🙂

 • Lassan már könyvet írhattok “Life after José” címmel. 🙂 De az azért érdekes, hogy a legnagyobb nemzetközi sikereiteket pont nem vele értétek el. Tőlünk hamarosan kirúgják a Dagadt Pincért, mehet hozzátok megint tűzoltónak, hátha nyertek vele BL-t. Mi tuti semmit nem fogunk vele.

  • a könyv címe, amit serényen gépelnek a boardnál, az a “how to live without longterm thinking”.

   Lehet, hogy nem “vele” értük el, de lényegében a csapatával és a taktikájával. Mert azt a BL-t inkább nyerte meg Lampard, Drogba, Cech és Terry, mint RDM.

   • Ne aggódj, ez a Real-nál is alapmű. Egyébként amikor 2012-ben BL-t nyertetek és egy év múlva EL-t, az már messze nem José csapata volt, ő közel 5 éve nem volt akkor már a Chelsea-nél. Volt ott Scolari (muhaha), Ancelotti, Hiddink, Di Matteo, a Pincér stb. A taktika se az volt, ahhoz Josénak már nem volt köze. És a következőhöz se lesz, mert kb. 3-4 évig megint nem fog feltűnni nálatok.

    • JM után többnyire azok az edzők tudtak sikeresek lenni, akik feladva saját terveiket visszatértek a JM féle alapokhoz: így maxolta ki Hiddink a Scolari utáni szezont, és RDM is az AVB utánit. Kilóg a sorból a digó, mert ő tényleg nem a JM féle taktikával tudott nyerni, illetve FSW, de ő egy EL-t hozott, mert neki ott Torres tudott gólokat lőni.

 • Igazság szerint ismét csak azt tudom mondani, speechless. Mélyebb gondolataimat inkább egy lélektani poszt formájában küldeném a hétvégén, hétfőn.
  Mindenesetre Abrát most nem lehet okolni. Egy helyen sem tűrnének el ilyen mélységeket, ennyi negatív rekordot és ilyen merev stagnálást a fekáliában.
  Az ész és a szív vitázik megint egymással, de fülek nincsenek, hogy az érveket is hallják.

  Ha már idáig jutottunk, akkor jöjjön Hiddink, ha nem jön, akkor Yakin. Másokat annyira nem várok szeretettel.
  Most már csak azért lehet aggódni, hogy nehogy megint valami “legendát” hozzanak Mou helyére. Ramos, BR, Moyes, Arry… a lehetőségek tárháza végtelen.

  A gárda történelmi mélyponton, az edzőlegendát kivágtuk(valószínűleg utoljára), csapategység nincs, mentálisan mindenki nulla és 1 pontra állunk a kiesőhelytől.
  Hideg tél elé nézünk.

  • ktomi93

   Tavalyi Dortmund. Ott végig kitartottak.

   • Meg merem kockáztatni, hogy a Dortmund a focitörténelem legvízzelfőzőbb nagy csapata. Ők valóbban kitartottak Klopp mellett, de neki a munkáját rengeteg önhibáján kívüli tényező akadályozta. A sztárok egy része lépett, a másik szinte végig sérült volt, a harmadik meg éppen azon dolgozott, hogy újra felépítse magát. Ha nálunk is így lett volna, biztosra veszem, hogy mi sem adjuk ki Mou útját már féltávnál.

    • Rammschein

     Meg mondjuk a Dortmundnál nincs is orosz oligarcha tulajban asszem, se arab… ellenben vazze, ami hangulat abban a stadionban van… na olyan ritkán van nálunk…

    • “biztosra veszem, hogy mi sem adjuk ki Mou útját már féltávnál.”
     hát persze, hát persze, hát persze…

     • Azért legyünk őszinték, az, hogy ide jutottunk, nem kicsit az ő sara is. Kezdve az elbaltázott keretpolitikától a totális csőd nyárig. Nem értek egyet a menesztésével, de ne tegyünk már úgy, mintha ő mindent jól csinált volna, csak a többiek nem kedvelték.

      • sem én, sem Jm, sem más nem csinál úgy, mintha ez nem lett volna az ő sara. Csak mindig meglep az a naívság, hogy “de ha … akkor mi aztán tuti nem” – nem a f*szt nem. Eddig is kivágtunk mindenkit, megtettük most is. Kb lényegtelen, hogy ki és mit tett vagy sem, ez ismét csak arra bizonyíték, hogy lényegtelen, hogy valaki mennyire szereti a csapatot, lényegtelen, mennyire szeretik a szurkolók, ha nem jönnek az eredmények, akkor ugyanaz a besorolás: lapát.

       • De ne hasonlítsuk már az eddigi menesztéseket a mostanihoz. Ha még az lett volna, mint AVB-nél, hogy gödörbe estünk, negyedikek vagyunk gyengén muzsikálva, és így vágjuk ki ad hoc, azt mondanám igazad van. Azt mondanám, hogy kapja be a vezetőség.
        De most a történelem leggyérebb Chelseajét látjuk. Sorra döntjük a negatív rekordokat, a győzelmeink felét az alattunk lévőkből kapartuk össze (ami nagy szó, mert csak négyen vannak), 1 pontra vagyunk a kiesőzóna és már félévnél járunk. Még csak nem is közben estünk a kútba, mint AVB, RDM alatt, mert már a második fordulóban úgy szétvertek minket, hogy csak zörögtünk. És azóta változott valami? Nem. “A” pontból jutottunk el ugyanabba az “A” pontba, csak közben eltelt 4 hónap. 4 hónap alatt elúszott a bajnokság, a jövőévi BL és a kiesés szele már jó ideje legyint minket.
        Őszintén, ezt hol néznék el az elitfociban?
        Ez nem hasonlítható az eddigiekhez, mert ez teljesen új. Itt nem arról van szó, hogy nem jönnek az eredmények, hanem hogy az alapelvárást is meredeken alulmúljuk. Nyomathatjuk, hogy a vezetőség mennyire inkorrekt, de ez még nem változtat a tényen, hogy semmi javulás nem látszik. Egy minimális se. Sőt, csak romlás.

        • Miért ne? Az indok ugyanaz: nem veszíthetsz. Legyen bárki a kiindulási pont, ha 5-nél több vereséget gyűjtesz be, akkor neked reszeltek.

         “De most a történelem leggyérebb Chelseajét látjuk” ez nem igaz, max a “te” történelmedét.

         “Sorra döntjük a negatív rekordokat” istenem, 10 sikerszezon után nem fér bele egyszer? Negatív rekordok ide v oda, egyelőre csak a ligakupa esett ki, meg talán a bajnoki cím, de érted, azért nem három szezon ment le így, hanem egy fél.

         “Őszintén, ezt hol néznék el az elitfociban?” Nem értem, ez hogy jön ide. Miért lehet az, hogy angol nagycsapatoknál lehetsz évekig edző trófea nélkül, csak itt nem? SAF, Wenger mondd valamit?

         “Ez nem hasonlítható az eddigiekhez, mert ez teljesen új.” persze, minden más, és mégis ugyanaz. Kikaptunk párszor, aztán befostunk, és megint robbantottunk.

         “Nyomathatjuk, hogy a vezetőség mennyire inkorrekt, de ez még nem változtat a tényen, hogy semmi javulás nem látszik. Egy minimális se. Sőt, csak romlás.”

         Én nem azt mondtam, hogy inkorrekt, hanem, hogy baromságot csinál, emellett bohócot magából. A romlás dolog meg nem igaz. Továbbmentünk a BL-ben, rémlik?

         • 1. Miért ne? Mert az eddigi menesztéseink teljesen marginálisak voltak ehhez képest. Nézzük már meg, hogy miért ajvékolt a vezetőség Ancelotti, AVB alatt, és mi volt a gond most. A kettőt hogy lehet egymás mellé rakni?
          Ezt az “5 vereségnél többet…” dolgot meg hagyjuk már. Dupla annyi meccset vesztettünk, mint amennyit nyertünk, a nyerési palettánk meg havonta 1 meccs literally.

          2. Igazad van, talán a másodosztálybéli csapat gyengébb volt, meg talán amikor Fatty Foulke állt a kapuban, akkor is.

          3. Igen, sorra döntjük a negatív rekordokat. A leggyengébb szezon az Abra-érában, a leggyengébb a 80-as évek óta, a leggyengébb regnáló bajnokként. Ez még bele is férne, pusztán érvként hoztam fel az AVB-hasonlathoz.

          4. Igen, SAF-nak még megkegyelmeztek a ’80-as évek végén 30 éve, egy teljesen más világban. Ha már MU, lesd Moyest. Wengert meg hagyjuk már. Olyan lehetőségek mellett, mint amik ott voltak majd 10 évig, egy másik topkategóriás edző nem vállalta volna az Arsenalt. Főleg nem azok, akik a belépésüket 40-80-120 millió költésével kezdik. Egyszóval szinte mind Kloppon kívül.

          5. “persze, minden más, és mégis ugyanaz. Kikaptunk párszor, aztán befostunk, és megint robbantottunk.”

          Kikaptunk párszor? 1 pontra vagyunk a kiesőzónától….
          Ne kezeljük már ezt úgy, hogy “jaj, jött egy gyenge széria és pá”.

          6. Igen, a BL-ben továbbmentünk, de én a bajnokságra helyeztem a hangsúlyt. Ott meg az utóbbi egy hónap így festett: 4 pont a kiesőhelytől, most meg 1. Előtte emlékeim szerint 5+ volt.

 • Rammschein

  Pff… ilyen hírre hazajönni bazze… asszem én jövőre nem fogok meccset nézni, most lett elegem… még ezt a két meccset vagy mennyit megnézem…aztán majd meglátjuk… 🙁 Majd akkor nézem ha a hírekbe konstans jó eredmények vannak, azért, hogy felmenjen a szar játékukra a vérnyomásom… kösz, nem, annyit jelenleg nem ér nekem… most lehet szidni, hogy milyen szurkoló vagyok, de kösz ez a félév bőven elég volt, hogy megtudjam milyen mikor nem megy a szekér, ezek a játékosok nem érdemlik meg, hogy szurkoljanak nekik.

 • Rammschein

  Arra azért kíváncsi leszek, hogy a Sunderland ellen, hogy fog muzsikálni a dolog… na meg kivel… de leginkább, hogy most akkor a játékosokon is látszik-e valami vagy sem… mert ha nagyon drasztikus teljesítményjavulás van… akkor elmehetnek a manóba ők is…

  • ott még max a nézőtéren ül majd az utód, a padon max Holland. Hacsak le nem lép ő is gyorsba.

   • Rammschein

    Hmm… na ja… viszont ha most az van, hogy rommá verjük a Sunderland-et, akkor meg az volt, hogy sz*rtak az egészbe bele egy nagyot, ami megint sok mindent elmond…

  • ktomi93

   Én kíváncsi leszek a szurkolói reakciókra is a meccsen.

   • Rammschein

    Adná az ég, hogy kifütyülik azt a szép domináns játékot, amit valszeg nem (vagy pont igen) fogunk nyomatni…

  • Egy orbitálisan szenvedős döntetlent mondok, mindenféle izgalom nélkül. Morálisan mindenki padlón lesz.

   • Rammschein

    Én fapofával fogom azt a meccset megnézni (vagy illumináltan :P), annyira elvették a kedvemet tőle, de azért még arra kíváncsi vagyok, hogy nélküle, hogyan muzsikál a csapat… Most akkor Abra-papa jövőre Guardiolát akarja majd? (Aki meg miért jönne ide, egy ilyen lejtmenetben lévő csapathoz)… Mert az oké, hogy jön átmenetileg valaki, de akkor hosszútávra jövőtől megint kéne valaki (kedves, Board)… no de ki? … hmmh..

    • Semmi grandiózus dologra ne számíts. Szerintem még a kezdőnk sem nagyon fog változni.

     Guardiola biztos nem jönne olyan csapathoz, amelyik nem indul a BL-ben. Olyanba meg pláne, amelyik nem indul a BL-ben, és Chelseanek hívják.
     Jövőre szvsz a MU és a City is kapkodni fog érte. A legjobban erőltetett név Simeone és Ancelotti.

     • Rammschein

      Heh számítani nem számítok én már semmit, én ott vagyok, hogy jelenleg nem is érdekel…
      Csak a reakciókra vagyok kíváncsi a meccsről, hogy a játékosok is olyan búvalb-szottak lesznek, mint én mondjuk… vagy Costa meg Fabregas röhögve fog sétálni vagy valami hasonló…

 • ShedBoy

  Ritkán írok ide, ittasan meg pláne, de most rohadjon meg az egész keret egytől egyig. Ha nem szeretik az edzőt megértem, de ezért ilyen gyalázatos teljesítményt nyújtani? A csapat az első! Nemhogy Chelsea mezt, semmilyen más mezt megsem érdemelnek ezek.

  • Zoleee

   Teljesen egyetértek!

 • trueblue05

  Ez most nagyon betett. Hittem José eszméiben és hittem, hogy a Chelsea-nél fognak kiteljesedni és valós formát ölteni. Ezzel a képpel az történt, ami az ilyen képekkel mindig is történni szokott: a valóság lerombolta, de kegyetlenül. Teljes meghasonlás.
  A keretről meg az a véleményem, hogy elárulták az edzőjüket, ami egy nyomorult tett. Még nem tudom megnézem-e a hétvégi meccset.

  Plusz egy kis örök bölcsesség

  Könnyű, nyári fű.
  Harcosok nagy álmai
  Így végzik csupán.
  / Bashó, Tandori/

  • “Még nem tudom megnézem-e a hétvégi meccset.” –

   Ez volt a legelső gondolatom nekem is, szomorú vagyok *sszameg.

 • Levi97

  Bazmegbazmegbazmeg, miért? Komolyan elhittem, hogy megváltozott valami és marad José. Annyira kék. De nem. Még pár órával ezelőtt is reménykedtem hogy csak kamuzik a Sky meg a Cnn meg az összes. Tényleg elhittem. Most meg mint az a bizonyos villámcsapás, leírhatatlan: vagy tudod vagy nem. De valami csak lesz. Valakivel-valahogy.
  Akkor sem lesz ugyanaz, de lehet jó. Legyen jó! Igyunk.

  • “Bazmegbazmegbazmeg, miért?”
   Keep the Chelsea-way. If you don’t win every game, you’re the sacked one.

   • Rammschein

    Mou meg a The-Sacked-One-Twice…. :’)

 • Zoleee

  Végtelenül szomorú vagyok, egyszerűen felfoghatatlan ez az egész. Összes ismerősöm kioktattam a napokban aki Mourinho menesztéséről beszélt. Egyszerűen nekem Mourinho volt a megtestesült Chelsea. Sosem tagadtam, én Mourinho és Drogba eljövetele óta váltam ízig-vérig Chelsea szurkolóvá. És rettentő boldog voltam amikor két éve visszajött. Egyszerűen nevetséges mind a board mind Abra. Miért nem lehetett hagyni még dolgozni, minek kellett megerősíteni két hónapja a pozícióját ha most meg kirugják. A játékosok meg elmehetnek a fenébe. Rengeteget köszönhet a klub Abramovic – nak de ezt nem bocsátom meg neki sem!

 • WudigessBoi

  Történt egy s más, mióta kilőttem a posztot…

  • Rammschein

   most mire gondolsz konkrétan? 🙂

 • Lavid Duiz

  Vegyes érzelmek vannak bennem. Nagyon nem örülök, hogy elküldték Josét, de ugyanakkor meg megértem a vezetőséget. Viszont annak örülök, hogy Hiddink jött vissza, még ha csak a szezon végéig is. Úgyhogy, “Meghalt a király, éljen a király!”

  • Rammschein

   Hiddink már official?

  • Miért, már offisöl?

  • Lavid Duiz
   • Rammschein

    …majd ha a .com is megírja, majd akkor veszem készpénznek… egyébként akkor ezek szerint a háttérben már egyezkedtek vele, ő bele ment… és így egyszerűbb volt Mou-val is dönteni, mert tudták, hogy jön valaki…

    • Lavid Duiz

     Csak akkor küldenek el valakit, ha már biztos az utód.

     • Rammschein

      Akkor lehet már hamarabb is elküldték volna, csak Hiddink (vagy még akárki) most mondott igent… lehet ha jobban és hamarabb meggyőzik, már rég nem Mou ült volna a padon… fene se tudja…

      • Lavid Duiz

       Nyilván, megvan ennek a protokollja, vagy menete. Én azt tartom valószínűnek, hogy miután megszületett a döntés, hogy Josét elküldik, felkérték Hiddinket, majd megegyeztek vele Szerintem már korábban is megkeresték feltételesen), aztán szóltak Josénak, hogy bocs.

       • Rammschein

        Valami hasonló, ja. Hát legalább egy fél évre van edzőnk (ha tényleg ő is official lesz majd)… kíváncsi leszek, mire megy… a köv. 3 meccset tuti megnézem, utána majd meglátom, lehet tartok én is egy kis szünetet, mint Mou. 😛 🙂

   • Én azért várnék a bejelentésig. Amikor Benítezt kineveztük, azelőtt is voltak hasonló hivatkozások a kapálóra.

    • WudigessBoi

     Én tök úgy emlékszem, hogy amikor hivatalossá vált Robbie kirúgása, Benő már csekkolt is be a reptéren.

     • Én úgy emlékszem, hogy Benítezt este 20 körül nevezték meg konkrétan jövendőbéli mesterünknek, addig Capelloval közösen nyomták a kettőt.

 • Lavid Duiz

  Azért megy a nyalás a fiúknak a hivatalos bejelentésben: “The club’s focus is now on ensuring our talented squad reaches its potential.”

  • Rammschein

   LOL. Persze, mert megkapták, amit akartak. Így rajtuk a sor, hogy ezért teljesítsenek is… pff…

 • kasata91

  Amúgy mire kellett volna várni ?
  (Félreértés ne essék, nekem is jobban tetszett a hosszú távú legendás edző projekt víziója. És José A MI EDZŐNK. De ez nem működött már. És ti is írtátok már többször hogy senki nem érte volna meg a novembert sem Josén kívül, de fél év alatt nem tudta elmozdítani a csapatot. Akkor a következő fél évtől mit vártatok volna? )

  • semmire. Egyszerűen el kellett volna fogadni, hogy gyalulás közben hullik a forgács. Ha egyszer döntünk egy hosszútávú stratégia mellett, akkor kitartani mellette, mert egy hosszútávú célkitűzést sem lehet elérni, ha az első bukkanónál visszafordulunk, felrúgunk mindent, márpedig mi ezt csináltuk. Azt bizonyítottuk megint, hogy leszarjuk, mik a terveink, mert csak az instant siker számít, és itt nem lehet veszíteni.

   • Rammschein

    A büdös életbe nem fog megmaradni így egy edző pár évnél tovább, oké, hogy azt mondják, hogy Abra is unja ezt… háát nem eléggé…

    Mondjuk szerintem ez már tendencia…hogy az edzőket így váltogatják a csapatok…

   • kasata91

    Amikor már tudta mindenki, hogy szar szezon lesz és se dobogo, se BL hely akkor is kitartott a vezetőség.
    Úgy gondolom, hogy ha bármilyen minimális pozitív változás megmutatkozott volna akkor maradt volna 6-7 körüli PL hellyel is.
    De ő már csak utas volt ezen a hajón. Ezt szerintem ti is láttátok. És arra nem volt semmi garancia hogy visszaszerzi az öltözőt.

    • ez találgatás. Meglátjuk, mikor tolják be az utódot. Ha gyorsan meglesz, akkor a döntés nem most született.
     Minimális javulás? BL rémlik?

     Azt sem tudjuk, elvesztette-e az öltözőt, valójában ez is csak feltételezés, semmi több.

     • Stonci81

      Utas volt ezen a hajón? ha ezt a keretet mindenféle taktika nélkül kiküldöd akkor is első 4 hely,de vele lett megint bajnok a Chelsea.

      • kasata91

       Felre értettel szerintem. Az elmúlt hónapokban volt utas. Hiába próbált bármit nem azt csináltak a játékosok. Ő hiába akart nyerni és elindulni felfelé, ha a csapat nem. Erre értettem hogy csak utas volt.

       • Sir Idemitirjak

        Figyelj 10. meccsen is ugyanúgy nem csinálja a játékosod akkor berakod a 11. meccsen is? Ő megtette.

        • Rammschein

         Próbált ő változtatni, az se használt semmit…Hazardot is padoztatta, Costát is (Jól vissza is dobta neki a melegítő mellényt), Fabre-t is… Maticot egy meccsen be, és lecserélte, mert annyira rossz volt… biztos volt még más is de nem emlékszem…

         Na persze tapló Costa helyett lehetett volna Rémy-t kezdetni, meg RLC-t… de, hogy nem próbálkozott…azért az túlzás…

        • kasata91

         Hát nálam is az U csapatban kötött volna ki az aki nem akar maximumot kitenni.
         De ha a fenti históriáknak hiszünk akkor aligha ezzel megszerettette volna magát a többi játékossal, ha a cimbit száműzi.

      • Sir Idemitirjak

       És ugyanezzel a kerettel küzd a kiesés ellen idén

       • értem én, hogy mindenáron érvényt akarsz szerezni a vélt igazadnak, de azért ilyen meredek dolgokat hagyjunk már, mint a “kiesés elleni küzdelem”. A kiesés ellen küzdeni nem a bajnokság elején szoktak, hanem a végén.

        • Sir Idemitirjak

         Az ugye megvan, hogy hazai pályán kikaptunk a Bournemouthtól? Jelenleg elveri a csapatot az is aki nem akarja, így azért felmerül a kérdés, hogy ha maradt volna José biztos-e a bent maradás. És igen elég önfejű vagyok, ha úgy érzem igazam van 🙂

         • kikapni és a kiesés ellen küzdeni két különböző dolog. A BL-ben sem küzdött az Arsenal a kiesés ellen, csak az utolsó körben, akárcsak a Chelsea. A bajnokságban, amikor még 22 forduló van hátra, nem lehet a kiesés ellen küzdeni. Pláne, hogy szar a helyzet vagy sem, de még csak egyetlen fordulóig sem álltunk kieső helyen. Ez nem szemantikai vita, hanem egyszerűen túloztál, erre mutattam rá.

    • ktomi93

     Azért szerintem a játékban bizony megvoltak a pozitív változások. A leicester ellen is lehetett volna akár győzelem is. Ez nem az a játék volt mint a szezon elején. Meg ha tényleg buktatás volt akkor a vezetőségnek kellett volna szépen elbeszélgetni a hercegnőkkel.

     • kasata91

      Szerintem te csak highlight videót láttál a Leicester meccsről a 4 helyzetünkkel. A szezon egyik legnagyobb alibijét mutatta be a csapat. Lassú és akarattalan lézengés.

      • ktomi93

       Nem, végig szenvedtem mind a 90 percet és bizony az első 60 perc vagy még több is egy kalap kaki volt, de aztán meg voltak olyan helyzetek amivel vissza lehetett volna jönni a meccsbe. Nézzünk már meg egy Bournemouth elleni meccset. Két teljesen más világ volt a 2.

 • Go Blues!

  Szomorú nap ez a mai…………szerintem José volt a legalkalmasabb Chelsea-edzőnek a földkerekségen. Minden hibája és hülyesége ellenére. Most térhetünk vissza a jól bevált “1 év 1 edző” formulához. Fantasztikus kilátások, tényleg!

  Viszont azt már jó ideje lehet látni, hogy ez a kapcsolat valahol, valami miatt megromlott a két fél, José és a csapat között. Már nem volt meg a kölcsönös bizalom. Hogy miért és kinek a hibájából, azt nyilván a végtelenségig lehet majd elemezni, de félek, a teljes igazságot sose tudjuk meg.

  Valószínű mindkét félnek jobb lesz így. Persze ettől még kurva szar most.

 • gorkaf78

  Nekem az a véleményem, hogy a csapat jelenlegi helyzetében, jó döntést hozott a vezetőség, hogy menesztette Josét. Sajnos valószínűleg olyan szinten ‘elvesztette’ már az öltözőt, hogy ez volt a megoldás erre a helyzetre. Abra és a vezetőség meglehetősen türelmes volt, abban is biztos vagyok, ha nem Mourinho lett volna az edző, korábban menesztik. Többen szidják itt a játékosokat, de kérdezem: ki szeretne egy olyan megmérgezett, tönkretett légkörű öltözőben focizni, mint most a Chelsea-é? Szerintem ennek a helyzetnek a kialakulásában José a hibás. Gondoljunk csak vissza a Carneiro-ügyre, ami az egész córesz gyújtópontja lehetett: az orvos bemegy a pályára, a bíró engedélyével, hogy ellásson egy sérült játékost, erre Mou nyilvánosan megalázza. Semmi olyat nem tett Eva, amivel ezt kiérdemelte volna, aljas és kicsinyes húzás volt Mou-tól. Ha ezt megtette José a stáb egyik tagjával, akkor akárkivel megtehette a csapatból is, akár többekkel (Hazard, Fabregas, Terry akár). Erre a játékosok összefogtak, és kiutálták a portugált. Emlékezzünk arra, hogy Mou a Leicester meccs után konkrétan azt nyilatkozta, hogy a játékosok elárulták őt…
  Ne felejtsük el, hogy a Real Madrid öltözőjével hasonló történt, nem ez lenne Mou karrierjében az első eset.
  Más magyarázatot nem látok arra, hogy a regnáló bajnokcsapat miként lehet decemberben tizenhatodik a tabellán…

  • Stonci81

   és ha a következő edzővel is gondja lesz a játékosoknak, megy az is, amíg az úrihölgyek boldogak nem lesznek? Egy valamit ne felejtsünk el…ez is egy munka, és ha a dolgozó nem teljesít amiért nem keveset fizetnek neki, akkor kapjanak új főnököt ahelyett aki már bizonyított, és imádja a céget, mindent megtenne érte?

   • Rammschein

    Persze, hogy megy, majd megint elfelejtenek játszani…

    + sok ember nem elégedett a munkájával, mégis csinálja… ha meg nem tetszik elmegy onnan… nos…

   • gorkaf78

    Te dolgoznál egy olyan munkahelyen, ahol OK NÉLKÜL megalázzák, lehordják a főnökök az egyik kollégádat?

    • Rammschein

     Akkor beteszek a főnökömnek? Aki egyébként valszeg kirúgna emiatt?

     Na most, itt a játékosoknak nem fognak felmondani…

    • Stonci81

     voltam…és a felette lévő emberek dolga, hogy ezt a szituációt tisztázzák.

    • ktomi93

     A doktornős ügy jóval túl volt már az egészen. Előtte buktunk az Arsenal ellen és győzelem nélkül zártuk a felkészülést is ami azért már alapból beszédes.

 • Go Blues!

  NST. Persze ez is csak egy vélemény….

  Jonathan Wilson Pesten volt három napig a norvégok elleni pótselejtező idején, elég sok mindenről beszélgettünk, például a Chelsea-ről is, de csak futólag. Ezeket mondta, mint érdekesség:

  – A Chelsea tulajdonképpen az egyetlen PL-klub, ahol játékosuralom van. A board csupa diszkrét arisztokrata pofából áll, onnan soha semmi nem jut ki, ellenben a játékosoknak be nem áll a szája, az van, amit mondanak

  – Az öltöző meghatározó arcai nagyon rövid időn belül elmentek vagy megöregedtek: Cech, Lampard, Drogba, Terry (…), akik meg jöttek a helyükre, csak focizni tudnak, de nem vezetői senkinek és semminek, nem is alkalmasok a feladatra

  – Ivanovics José embere, azért nem került ki soha a csapatból, tőle tudott mindent az öltözőről

  – Minden akkor kezdődött, amikor Costa megtaposta Skrtelt, José pedig siránkozni kezdett a sajtóban a bírókról és a csúnya igazságtalanságokról. A játékosoknak meg halál ciki volt az egész, hiszen nyilvánvaló volt, hogy Costa egy türhőjóska, és Skrtelt is szándékosan taposta meg. Finoman jelezték is Josénak, hogy nem kéne nyomni a bullshitet, de az meg csak tovább hergelte magát

  – A profi játékosok annyira zárt világban élnek a PL-ben, hogy leginkább a klub alkalmazottjaival haverkodnak, és a segítőkkel vannak a legközelebbi kapcsolatban; orvos, masszőr, kit manager stb. Eva Carneiróval is nagyon jóban voltak, José nagy öngólt lőtt, amikor kirúgta

  – A játékosoknak vállalhatatlanul ciki lett Mourinho, főleg, miután elkezdte őket baszogatni az eredménytelenség miatt. Pedig szakmailag az egész előszezon el lett menedzselve, az átigazolási piaccal együtt. Innentől kezdve csak idő kérdése volt.

  – Még mondott másokat is, például a Community Shieldről, de már nem emlékszem mindenre pontosan. A lényeg, hogy a játékosoknak rohadtul tele lett Joséval a tökük, a board meg nem szólt bele, mert hogy majd lejátsszák egymás között. Hát lejátszották.

  • kasata91

   Nálam illeszkednek a sztoriba ezek a puzzle darabok amiket írsz. Sajnos el tudom képzelni hogy hasonló dolgok vannak a háttérben

   • Go Blues!

    Igen, elég hihetőnek hangzik. De Heinrich nem én vagyok, hála a jó égnek……

    • kasata91

     Bár Skrtel előtt sem volt már minden oké de azt még lehetett a “rossz forma” rovására írni.
     És a legtöbb játékos sem csak a boardokkal barátkozik. Legalábbis instagram képek alapjan.

     • Rammschein

      Kivel barátkoznak? (Kíváncsian kérdem, mert nem tudom, nem nézem az instagrammot.)

      • egyrészt a különböző csapatoknál játszó, azonos nemzetiségű játékosok sokszor bandáznak egymással, főleg Londonban a brazilok mondjuk, de Schürrle is sokat lógott az Arsenal németjeivel, stb.

       Ezen felül állandóan más, neves sportolókkal bingóznak a clubokban, nem vetik meg a lányokat sem, szóval van társaság bőven.

       • Rammschein

        Nyilván. Én csak azért kérdeztem külön rá, mert nem értem (nem jön át), hogy kasata mit akar azzal az utolsó előtti sorával mondani. 🙂 No offense.

        • az a főkomment ezen részére reakció:

         – A profi játékosok annyira zárt világban élnek a PL-ben, hogy leginkább a klub alkalmazottjaival haverkodnak, és a segítőkkel vannak a legközelebbi kapcsolatban; orvos, masszőr, kit manager stb. Eva Carneiróval is nagyon jóban voltak, José nagy öngólt lőtt, amikor kirúgta

         Azaz, nem igaz, hogy a játékosok csak befelé barátkoznának.

   • Rammschein

    Tul.képpen elvesztette az öltözőt a rossz húzásaival… ha innentől is ilyen szarul játszanak, és neadjisten leesünk a championshipbe…(nyílván nem fogunk…) akkor remélem a játékosok is maradnak és élvezik a másodosztályt… mert ha tényleg így volt megérdemelnék.

    Reálisan:mondjuk nyugodtan élvezhetik, hogy a BL-ből pl.: tuti nem lesz jövőre semmi.. nem lesz onnan sem bónusz/prémium… ezeknek úgy látszik csak ez számít…

    (Btw. ezeket soha nem fogjuk megtudni, szal mind csak feltételezhetjük.)

  • nagy tisztelője vagyok a magam részéről Wilsonnak, de ezek számomra Sun-szagú bullshitek. Egy kívülálló – és Wilson az, mert semmi kötődése nincs a Chelseahez – ezeket nem tudhatja.

 • kasata91

  Megint ő mossa magát először…. Harmadszor a szezonban.

  • Rammschein

   Na ez megnevettetett ma először, még ha lehet ő nem is így gondolta…. “I know you will be back soon”…Hol b+ a Chelseanél??? :”””D Hogy megint kirúgják 3x-orra is a klubtól? lol

 • gorkaf78

  Itt egy megjegyzés azoknak, akik nem hiszik el, hogy José “elveszthette” az öltözőt: 2007.szeptember 20. Mou-t elküldték a Chelsea-től.

  Idézet jön Patrick Barclay: ‘Mourinho’ c. könyvéből: “a többi játékos előtt nem volt titok, mi történt, legalábbis ez derül ki Claude Makelele önéletrajzából, amiben a középpályás így ír: ‘összefutottam Rui Fariával, az erőnléti edzőnkkel, és megkérdeztem, minden rendben van-e. Nem Claude, egyáltalán nem. A pletykák igazak: kirúgták az edzőt. Megkérdeztem miért, mire ő azt mondta, hogy sok játékos panaszkodott rá, legfőképpen John Terry.”

  Idézet: fent említett könyv, 260.oldal

  • én spec nem mondtam, hogy nem veszthette el az öltözőt, csak annyit, hogy ez jelenleg csak feltételezés. Lehet majd 10 v múlva JT önéletrajzi könyvéből kiderül, hogy mi is volt most valójában, de hát hacsak nem veti a dolgokat most papírra folyamatosan, hogy majdan jó legyen a memoárjába, az is már csak egy emlék lesz addigra, ami vagy igaz, vagy nem. Ezzel ne érts félre, nem azt állítom, hogy Make hazudott volna, csak azt, hogy nemrég, mikor SAF könyve megjelent, őt is sokan és hevesen támadták, hogy hát az öreg alkesznak elég szelektív a memóriája, mert a fele dolog nem, vagy nem úgy történt, mint a könyvben írva vagyon.

 • McDennis

  Döbbenet amit érzek. Nekem most aligha nem kell pár hét/hónap míg újra letudok ülni Chelsea meccset nézni. Egyszerűen nem tudok azonosulni jópár játékossal a csapatban.

  Vannak hibái Mourinhonak, de ő legalább szereti a Chelseat. Kérdezem, hogy melyik játékos szereti a Chelsea-t úgy mint José?

  • Rammschein

   Drogba, ja hogy ő már nincs itt…

 • Ha minden igaz, Mou visszautasította a 40 milliós végkielégítést.

  • Rammschein

   Fasza, abból vehetünk másik játékosokat… 🙂

   • Stonci81

    hát örülök hogy erről ez jut eszedbe

    • Rammschein

     Mi kéne, hogy eszembe jusson? Felőlem el is vihette volna, az csak azt mutatja, amit fentebb írtál… de meghagyta a csapatnak, így legalább lehet venni valaki olyat, aki tiszteli a klubbot, meg a mezt és AKAR is játszani… csak aztán nehogy összetűzése legyen az edzővel annak is…

     • Stonci81

      én inkább azt mondom ki lehet fizetni a horrorfizetéseket azoknak a játékosoknak akik kimennek a stadionba az emberek elé, akik pénzből jegyet vesznek, és ezt kapják.

      • Rammschein

       azoknak a játékosoknak, akik közül a Leicester elleni meccs után 3 maradt ott megköszönni a szurkolást egy idegenbeli meccsen?

       • Stonci81

        erről beszélek….nekem a Chelsea-t a kékség és az oroszlán jelenti…ha ezért harcol valaki akkor imádom a Chelsea miatt, és ehhez Mourinho áll a legközelebb, mert ő azért hajtott, azért is imádják még a szurkolók.

        • Rammschein

         Elnézést, félreértettelek akkor. 🙂 Előferdül…

         • Stonci81

          az első szarkazmus volt 🙂

          • Rammschein

           :”D Szegről végről hasonlókat gondolunk… de kurva frusztráló mégis…

        • Blue One

         Köszönöm.

  • Stonci81

   ha ez igaz, az is csak az bizonyítja hogy tényleg mindent a Chelsea-ért…és ezt az ember nem lesz itt többet…még most sem tudom felfogni. Ő volt, akinek tényleg a klubért dobogott a szíve, egybeforrt vele. És ez a lázadás dolog nem alaptalan, ő volt az a manager aki mindig bevédte a játékosait akik küzdöttek a klubért, de most már nem volt meg ez sem.

   • Sir Idemitirjak

    Én is imádom a Chelseat, de ettől még nem lesz belőlem siker edző náluk. 🙂

    • Stonci81

     de belőle lett

   • “ha ez igaz, az is csak az bizonyítja hogy tényleg mindent a Chelsea-ért”
    Meg azt, hogy balek, és emellett kőgazdag 🙂

    • kasata91

     Ott a pont

  • mohacsia

   Ebbe ne éljétek bele magatokat, ugyanezt ellőtték még anno Dalglishnál is és az is kamu volt.

 • kasata91

  Vajon Faria is szedi a sátorfáját ? Több mint valószínű, nem ?

  • Rammschein

   Ha tippelnem kéne, nem csak ő…

   • kasata91

    Szerintem Holland marad. Bármilyen új edző jön, kell aki egy hullámhosszra tudja hozni a játékosokat az edzői katral.
    És ha tippelnem kellene Eva visszatér

    • ktomi93

     Szerintem a teljes Mou stáb távozni fog, vagyis akik az ő emberei voltak.

    • Rammschein

     xD Legalább a pályán, valamit lehessen is nézni, ha a szép játékot nem is? :’)

     Bár most ment férjhez, szóval Terry felkészülhet… (sry)

   • no igen, nem lepődnék meg, ha Holland is hirtelen elfogadná a következő szembejövő állást, és nem mondaná vissza, mint ahogyan állítólag történt nemrég a Fulham székével. No meg azon sem, ha Lollichon hirtelen London pirosabb részébe járna dolgozni…

    • thiemecsaba

     Ezt az utóbbit nagyon nem szeretném, habár Hollandot is legalább annyira sajnálnám az tuti! 🙁

  • Mou stábjából állítólag mindenki dobbant, ahogy eddig is.
   Holland marad, de ő nem Mou “embere”.

  • Faria tuti. Ő JM jobbkeze, eddig is mindenhová ment vele. Lehet kitart, amíg José új melót kap, de erre sem fogadnék nagy összegben.

  • Blue One

   Persze, mindenhova követi őt.

 • felkerült most a .comra egy 3 perces interjú Emenaloval, JM távozása kapcsán. Hát mit mondjak, ahhoz képest, hogy nemrég kiálltak ugye testülegileg José mellett, elég kemény szavakat ütött meg Emenalo. Ilyenek, mint this club is in trouble… that’s why we had to react. Meg a szokásos körítés mellé persze, hogy a Chelsea top klub, a világ egyik legjobbja, és hát az hogy néz ki, hogy 1 ponttal vagyunk a kiesőzóna felett, és 1 perc alatt elhangzott a “trouble” vagy háromszor.

  Ez számomra nem igazán azt mutatja, hogy “közös” lett volna ez a megegyezés, mint ahogy azt a club statement állítja.

  • myheartisblue

   Majd ha megtalálod belinkeled? Szeretem nézni és kiolvasni az emberek testbeszédét, amit és ahogy mondják a mondanivalójukat. Néha többet is ki lehet venni belőle.

  • Blue One

   Ne legyünk már naivak. Mourinho-t kirúgták, a közös megegyezést csak azért szokták odaírni, mert úgy jobban néz ki. Én is furcsálltam, de azért is hülyeség ez esetben ellőni ezt a közhelyet, mert Mourinho lenyilatkozta, hogy magától sehova nem megy… Ennyit erről…

 • Endy919

  Érdekes.
  Több , mint két hónapja ezt a bejelentést várom. Azt hittem , ha ezt a bejelentést elolvasom majd a .com-on , akkor vigyorogni fogok , mint egy hülye gyerek. Legfőképp tegnap , amikor nagyon letapadtam Mou önelégült mondata után.

  Most viszont elöntött egy fura érzés . Nem is nagyon tudom szavakkal leírni , töltöttem magamnak egy pohár whiskeyt , hátha az majd segít fogalmazni.

  Szomorú vagyok . Hiába szidtam az utóbbi időben , mégis ő a legjobb edző a világon és akit a legjobban imádok , mert ő is Kék. Csalódtam is magamban , hogy így nyilvánultam meg róla , de hát az ember akkor tudja legjobban értekelni az adott dolgot ha már elvesztette . Nagyon fog fájni , hogy már nem az ő flegma fejét kellesz nézni a parvonal mellett , nem az ő értelmetlen kamu nyilatkozatait fogom olvasni napról napra , de az élet megy tovább.

  Nem állitom most azt , hogy mindent visszavonok , amit róla mondtam , mert az hazugság lenne . Nagyon nagy részben magának köszönheti , hogy idáig fajultak a dolgok , mert egy nagyon makacs és egoista ember , de azt senki sem kérdőjelezheti meg , hogy imádja azt a klubbot és szándékosan sohasem ártana neki .

  Én is nagyon szereteném , hogy állandósag legyen a csapatnál , ne félévente váltogassuk az edzőket ,Joséval lett volna a legszebb , de ismerjük be , hogy már más világot élünk. Iyen téren Wenger az utolsó mohikán , mert már sehol sem marad meg egy edző 5 evnél tovább .

  Kezdek összefüggés nélkül írni , ezért be is fejezném annyival , hogy nagyon sajnálom hogy ilyen körülmények között kell távoznia , de a klubbnak jelen esetben ez a legjobb megoldás.

  • “Nem is nagyon tudom szavakkal leírni , töltöttem magamnak egy pohár whiskeyt , hátha az majd segít fogalmazni.”
   vizsgázni is így jársz, mi? 😀

   “már sehol sem marad meg egy edző 5 evnél tovább .”

   de ez nem lehet érv amellett, hogy mi most miért nem próbáltuk meg. Amúgy beértem volna már öttel is, nálunk az is ritka, ha nem tévedek, utoljára a hatvanas években, 50 éve(!) fordult elő utoljára, hogy legalább öt szezont volt nálunk egyhuzamban egy edző, Docherty meg Drake nyilván az utolsók… azóta a leghosszabb Ranieri és JM / 1 volt…

   • Endy919

    “vizsgázni is így jársz, mi? :D”

    Neeeeeem 🙂 ezt azért nem merném meghúzni 😀

    “de ez nem lehet érv amellett, hogy mi most miért nem próbáltuk meg”

    Megpróbáltuk. Más edző ha nem nyer semmit egy szezonban , akkor repül. José maradt , hozta is a híres második évét.
    Ha a csapatnak nem megy a játék , egy hónap után repüll. Nekünk augusztustól nem megy a játék , mégis csak decemberben került lapátra José .
    Megvolt a szándék , hogy tovább maradjon , de megvolt a sansz , hogy még csúfosabb lett volna a szezonvégi helyezésünk , mint a mostani és ezt a vezetőseg nem engedhette meg.

    • “de megvolt a sansz , hogy még csúfosabb lett volna a szezonvégi helyezésünk , mint a mostani és ezt a vezetőseg nem engedhette meg.”

     És most ezzel a húzással már nincs meg?

     • Endy919

      Természetesen megvan , de én biztosra veszem , hogy a keret nagy része bojkottálta Josét.

      • ha volt is ilyen, megérdemelte volna, hogy Abra személyi testőre toljon fel neki keresztcsontig egy kalasnyikovot, hogy na pöcsi, azért kapsz heti százezer fontot, hogy játssz, és nem azért, hogy rinyálj. De mi inkább kivágtuk a világ top3 edzőinek egyikét, hogy ideiglenesen helyettesítsük valakivel, akit majd a nyáron pótlunk valakivel. Egyszerű lesz, az EB sokat segít majd ebben nyilván. Van itt most egy figura, kijuttatta a magyarokat franciába… kell ennél jobb ajánlólevél? 🙂

       • Endy919

        Mondjuk arra nagyon kíváncsi vagyok , hogy nyáron ki fog érkezni , mert elvileg Pep -MU/City , Carlo-Bayern …nekünk marad Simeone , akiben viszont egyáltalán nem látom , hogy mivel lennénk előrébb.

        Josét igazoljuk le … 😀
        (szerintem lesz ő még Chelsea edző)

        • kasata91

         Amúgy nekem már megfordult ma a fejemben hogy csak egy kis pihenőre küldték. Zsetont se kell adni neki, öltöző is lenyugszik. Nyártól tiszta lap. Mekkora lenne.

         • Blue One

          Egyébként erre én is “gondoltam”. Nyilván az égegyadta világon semmi realitása, de papíron működhetne. Új lapról kellene kezdeni a dolgokat és szezon végén erre meglenne az esély. Nah, de elég utópisztikus gondolatokból… 🙁

  • Blue One

   Én pedig azt sajnálom, hogy ez kellett ahhoz, hogy másként lásd a dolgokat…

 • myheartisblue

  #BETRAYED ONE!

  Számomra döbbenet és gyalázatos, hogy ezt meglépte a klub. Mindig Zenzo véleménye mellett voltam(ámbár nem nagyon hangoztattam ezt, mert nem hittem h. ez történhet) és továbbra sem látom értelmét annak, hogy elküldjék azt az edzőt, aki szívvel-lélekkel küzd a csapatért, még ha nem is mennek jól a dolgok. De nekem és oly sok másnak megért volna azt, ha edzőlegendánkat(aki visszatért) nem hátbaszúrni egyes játékosok és a vezetőség miatt.

  Zokogva távozott és lemondott a 40 milliós, ismétlem 40 milliós végkielégítésről!! Mi az ha nem szeretet a klub iránt. Ilyen képmutató Pedrók, Costák és Fabregas-ok miatt esélyt sem adni neki, hogy bebizonyítsa, hogy túl tudunk lenni ezen az extrém ritka és rossz helyzeten.

  Kit hozunk majd helyette? Megnéztem azon menedzserek listáját akik jöhetnek: hát komolytalan. Ha ő nem tart fegyelmet ebben a széthullott öltözőben és a játékosok fejében és összetartásában ki fog? Ezzel az egésszel csak azt értük el, hogy a zsoldos játékosok, bármikor kikényszeríthetik ezt a helyzetet a klubtól.

  Düh, érthetetlenség és nagy-nagy szomorúság van bennem.

  Hány ilyen momentuma volt és hány edzőnek lesz a viszonya nem munka, hanem szenvedély?

  https://49.media.tumblr.com/44120a8d12712a1b8ed97f52ac69acdf/tumblr_ndm3mrbjaP1qc0hbso6_r1_250.gif

  • Reggel óta ezt a gifet bámulom. Eszméletlen pali.

  • Sir Idemitirjak

   “Ilyen képmutató Pedrók, Costák és Fabregas-ok miatt esélyt sem adni neki, hogy bebizonyítsa, hogy túl tudunk lenni ezen az extrém ritka és rossz helyzeten.” Őket pont ő hozta ide. Amúgy Costa szerintem nem volt José ellenlábása, ő egyszerűen szétesett.

 • myheartisblue
 • mohacsia

  José ezt magának gerjesztette, mennie kellett ez számomra már teljesen egyértelmű volt. Ugyanakkor én is úgy gondolom, hogy a játékosok, pontosabban a hangadók ténykedése nem maradhat szó nélkül. Olyan nincs, hogy a kiesőzónáig szabozálják a saját klubjukat. Mehetnek isten hírével amerre látnak. Az illetékesek biztosan jobban tudják, hogy kik voltak azok, de Fabregasban és Hazardban teljesen biztos vagyok.

  • kasata91

   Villás Boas után is ezt mondtuk, hogy a gerjesztő játékosok nem maradhatnak … Most sem várok sokkal többet mint ami akkor történt.

   • Stonci81

    ott sem volt ennyire lélektelen a játék.

   • mohacsia

    Igen, de akkor legalább nem nyilatkozta le Emenalo vagy akárki rögtön, hogy gyakorlatilag a játékosok rúgatták ki, így legalább kétséges volt, hogy mennyire mi idézte elő.

    Akkor a taktikával is erős problémák voltak, amik szintén közrejátszottak egy gyengébb szereplésben, ami kb ilyen 4. hely körüli volt. (most nem akarom visszakeresni, hhogy pontosan hány ponttal és hol álltunk)

    Most gyakorlatilag elismerték azt, hogy a játékosok szabotálták a klubot a kiesőzóna széléig. A KLUBOMAT! A KLUBUNKAT!

    Takarodjon az összes a kurva anyjába….

    • kasata91

     Hát én csak 1 olyan tökös edzőt ismerek aki ezeket szó nélkül eladná nyáron…. 🙁

     • Endy919

      Rafa …. :))))))))))))))

    • Stonci81

     és a szurkolók nem sírtak amikor elment. Bár most inkább a döbbent néma csend van…nem akarom elhinni..ez nem lehet

   • WudigessBoi

    Akkor egy Di Matteo jött, nem is rossz bemutatkozással, szép lassan elsikkadt a dolog (de emlékszem, Meireles például nem is ünnepelte a gólját a Birmingham ellen). Most ez nehezebb lesz.

 • Blue One

  Végtelenül szomorú és dühös vagyok. Szomorú vagyok, mert kirúgták MOURINHO-t. Kirúgták azt az embert, akit IMÁDTAM, azt az embert, aki pár hónappal ezelőtt tökre verte a mezőnyt. Azt az embert, aki A KLUB LEGSIKERESEBB EDZŐJE, azt az embert, aki ÉLT-HALT a KLUBBÉRT. Nem ezt érdemelte.

  Dühös pedig azért vagyok, mert csalódtam egy borzalmasat ebben a klubban. Kirúgták a valaha volt legjobb edzőnket. Pedig én elhittem, hogy végre megváltoznak a dolgok. Hogy végre lehorgonyozunk egy edző mellett (a LEGJOBB mellett) és itt lesz még nagyon sokáig a mi szeretett Josénk. Hogy dinasztiát épít és nagyon sikeresek leszünk. Mi így, együtt. De sajnos túl szép volt, hogy igaz legyen.

  Azt kell, hogy mondjam, úgy érzem egy törés keletkezett bennem. Az egy dolog, hogy szurkolói pályafutásom legszomorúbb napja ez, de ezek után már semmi nem lesz a régi. Jönnek majd a jelentéktelen edzők egymást után szépen sorban, míg Mourinho majd egy másik csapat kispadján fog sikereket elérni…

  • Stonci81

   én még mindig nem hiszem el, és csak egy rossz álom, felkelek, és ott van a kispadunknál

   • Blue One

    Rossz álomnál sajnos sokkal több 🙁

 • gorkaf78

  Érdekes összefüggés, hogy itt Bajorországban ma azzal volt tele a rádió, meg a nyomtatott sajtó, hogy Guardiola nem hosszabbít, távozik a nyáron, és jön helyette Ancelotti. Lehet, hogy a háttérben sikerült a spanyollal megegyezni és ezért küldték el ma Josét?

  • Stonci81

   remélem nem

  • ktomi93

   Ez esetben jó sokáig ki fogom bérni hogy Chelsea meccset nézzek.
   De amúgy is, nem hinném hogy egy süllyedő csapatba menne, az nem az ő stílusa.

  • Endy919

   Guardiola szerintem valamelyik Manchesteri brigádba megy .

   • kasata91

    Ha most Pellegrino behúzza a bajnokságot. BL ben is 8 közt lesz. Meg neki is szép pénz járna a lelépésért. Nem biztos az instant csere. Bár láttunk ott már sokmindent….

    • Asidotus

     A Citynél eddig leginkább az látszott, hogy van türelem az edző felé

  • Blue One

   De ő csak a nyáron jönne, akkor meg miért most? Nah már csak ő kéne a katalán vonulatból… Különben is feltennék a pontot az i-re, hogy Mourinho elküldése után őt nevezzük ki a helyére…

 • Stonci81

  Én attól félek még törés is lesz a csapatban…akik jóban voltak Mourinho-val azok hogy tudnak majd együtt örülni azokkal akik közrejátszottak ebben?

  • kasata91

   Mondjuk egy Willian aki szívét lelkét kitette. Meg Azpi aki Josénak köszönheti a nemzetközi elismertseget.

   • Stonci81

    Zouma?

    • kasata91

     Ő akárki alatt megállja mostmar a helyet, nem féltem.
     De Djilobodji !?!? Lehet Mou viszi magával tovább

   • Stonci81

    amúgy pont érdekes mennyire nem jól működött idén Azpi Hazard páros együtt

 • Lavid Duiz

  Én néhány dolgot másként látok, mint ti. Tiszteletben tartom a véleményeteket, és remélem, ti is tiszteletben tartjátok az enyémet is, bár nyilván nem kell egyetértenetek velem. Nos:
  – Nekem már egy ideje nem tetszett, hogy ha egy gólos előnyt szereztünk, akkor beálltunk védekezni. Szóval nem tetszett már ez a túlontúl biztonságra menő játék.
  – Már egy ideje nem tetszettek José nyilatkozatai. A stílus, ahogyan reagált dolgokra. Volt, amikor egészen jól megoldotta, de utóbbi időben egyre kevesebb ilyen volt. Sokszor csak magát járatta le, meg a klubot.
  – Az sem tetszett, ahogy Eva doktornővel viselkedett. Teljesen mindegy, hogy csinos-e, vagy sem. Férfi ember, – urambocsá Úriember – így nem viselkedik nővel. Ha mégis, akkor bocsánatot kér. Nos, nem kérdés, hogy ez is elmaradt.

  Nem utáltam meg Josét, “csak” egyre több dolga kezdett zavarni.

  Most már számomra is bebizonyosodott, hogy ő is “csak” egy-két szezonos edző. (mint pl. Ancelotti – ezért sem örülnék, ha ő jönne)

  És amit még szintén megjegyeznék, hogy számomra senki sem nagyobb a klubnál. José sem. Számomra egyértelmű, hogy ha José nem megy, akkor tényleg egy szinttel lejjebb fogunk kikötni.

  Azt gondolom, hogy Josénak jót tenne egy-két év pihenő. Le kellene nyugodnia.

  • Endy919

   1000%ban egyetértek.

  • Blue One

   Az Eva-s résszel egyetértek. Nem sok dologban szidtam Mourinho-t, az volt talán az egyetlen. Ott magának kereste a bajt, és azzal el is indított egy lavinát, ami ma omlott le…

   Azért az számomra erős, hogy Mourinho-val kiestünk volna…

   • Lavid Duiz

    Arra alapozom ezt a számodra erős véleményemet, hogy José viszonya a játékosokkal végleg megromlott. Így nem küzdenének kellő képpen továbbra sem. És ahogy valaki már írta itt, a játékosok meg mennének máshova, a szart meg itt hagyva, hogy szagoljuk mi.

    • Blue One

     Bent maradni bent maradtunk volna. Az árulókat pedig kirakta volta a tarcsik közé. És így akár RLC is játéklehetőséget kapott volna…

     • ktomi93

      Szerintem RLC meg a többi fiatal most nagyon pórul járt, mert ekkora eredmény kényszer alatt, egy menedzser sem fog nekik túl sok lehetőséget adni.

      • Blue One

       Ironikusan mondtam. Mert ha kirakta volna a kegyvesztetteket akkor egy nemlétező fokkal azért talán közelebb kerültek volna, mert legalább beírta volna őket jobb híján.

      • bilala

       azert ne tegyunk mar ugy mintha mourinho agyonjatszotta volna a fiatalokat az elmult ket es fel evben,.

  • bilala

   erdekes, egesz nap azon filoztam, hogy kommenteljek-e vagy ne mert nagyon sok kommentben talaltam olyat amivel jobb napjaimon vitaba szallnek, de valahogy, most a vitazashoz sem volt kedvem, de vegulis csaknem sikerult kibirnom 🙂 es azert nem, mert azon tul, teljes mertekben egyet ertek azzal amit irtal, egy dolog azon belul is kiemelkedik, megpedig, senki se nagyobb a klubbnal, mourinho se. ehhez kepest, sokan itt olyanokat irnak, amik alapjan mindenki (board, abra, jatekosok, stb…) mindenki hulye, csak mourinho-nak lehet igaza, csak o tartja szem elott mi a jo klubbnak. nekem volt szerencsem meg mourinho elott megszeretni a klubbot, igy bar nagyon kedveltem mint edzo, nehanyotokkal ellentetben en azert nem csak vele tudom elkepzelni a chelsea-t. ne ertsetek felre, nagyon orultem, amikor masodszor idejott, es nagyon szep volt a tavalyi szezon, de szerintem ez mar nem ugyanaz a mourinho volt es sajnos sok dologban lett rosszabb (taktika, tisztelet hianya, kirohanasok, encentrikussag, jatekospolitika, stb…), ezeknek pedig nagy resze az elhatalmasodott egobol kovetkezett. egy ideje mar maga alatt vagta a fat, de hit benne, hogy o ezt is megoldja, ebbol is gyoztesen kerul majd ki. hat nem igy alakult. megegyszer, nem orulok, hogy elkuldtek, pontosabban nem orulok annak, hogy egy ilyen szituacio alakult ki amikor el kellet, hogy kuldjek, de ez a dontes mar nagyon erett, es azert boven vedheto. nyilvan basszak meg a jatekosok is, akik megpuccsoltak (kivancsi leszek hogy egyszer kiderul-e kik voltak azok, mert eleg ironikus lesz, ha tobben is lesznek koztuk olyanok, akiket o hozott ide), de olyan sehol sincs, hogy az edzo kedveert egyszerre csak elkuldik a jatekosok 80%-at. egy jopartol azert egyaltalan nem bannam ha megszabadulnank, de abba nem mennek bele, hogy mindenkit szelnek eresszenek, csak, hogy mourinho maradhasson. meglassuk, mi sul ki ebbol. szurkolok majd mourinhonak, barmerre is megy majd, de elsorban a csapatnak szurkolok, es ezt az elmult fel evben nagyon nehez volt, meglassuk, mit hoz a jovo!

   • Sir Idemitirjak

    Ott a pont.

 • Stonci81

  Most leszek kíváncsi a meccsre a szurkolói reakciókra, a játékosok bevonulására..ki hajtja le a fejét

  • Lavid Duiz

   Az szinte biztos, hogy lesznek szurkolói “tüntetések” a lelátón. A szurkolótársak döntő többsége fel van háborodva. (Elismerem, hogy én a kisebbséghez tartozom. (Dikk, de nem úgy Gázsi!))

 • Blue One

  Nézzük a lehetséges utódokat:

  Ancelotti: elvileg a bayernbe megy
  Guardiola: távozni fog úgy néz ki kérdés, hogy hova. eddig manchaster városa volt a befutó mindkét felével, talán most mi is harcba szállunk…
  Simeone: sokan szidták Mou taktikáját. Gondolom ők szívesen látnák Simeone-t… Valahogy nem illene egy ilyen csapat élére olyan értelemben, hogy hozzá egy munkás csapat illik, nem egy kirakat.

  a kérdés a mu boríthatja nagyon fel. Olyan nehéz kérdések elé állítottuk most őket, hogy Guardiolát vagy Mourinho-t válasszák… Ha előbbit választják az érdekes lenne, mert akkor Carlo menne a helyére és már ő sem lenne szabad, Mou meg nyilván nem fog visszatérni. Viszont ha Mou-t választják, akkor még lehet esélyünk Pep-nél…(pff még leírni is rossz…)

  Azt a forgatókönyvet kihagytam, hogy Mou visszamegy Madridba… Bár ott is vannak még “patkányok”, szóval lehet, hogy tér vissza. Bár jobb lenne nekünk ha odamenne, de azt nyilatkozta, hogy ha innen megy akkor majd várja egy másik angol klub ajánlatát… Szerintem SAF most eléggé elfoglalt…
  De adódik a kérdés: miért jönne ide bárki is BL nélkül????

  (Még egy ok, hogy miért volt orbitális baromság elküldeni Mourinho-t…)

  • “De adódik a kérdés: miért jönne ide bárki is BL nélkül????”

   Cascarino (ex-Chelsea) nagy ötlete: Pardew 🙂

  • Asidotus

   “De adódik a kérdés: miért jönne ide bárki is BL nélkül????”
   Pénz van, a feladat meg könnyebb, csak a bajnokságra kell koncentrálni, nem zavar be holmi Porto, PSG, meg ilyenek

   • Blue One

    Ha őket nem is zavarná, a játékosokat szokta… Ki jönne így ide?

    • Asidotus

     Játékos? Akinek még élő szerződése van, annak maradnia kell. Van, akinek nyárra lejár?

     • Blue One

      Nyilván ők maradnak igen. Nem tudok olyan játékosról, akinek lejárna, de ez lényegtelen is, hiszen én az erősítésre gondoltam. Falcao legkésőbb nyáron tuti megy, kit hozzunk a helyére. Bárkit, akivel eddig hírbe hoztak minket ki akar majd így idejönni? Griezmannt eddig is esélytelennek éreztem, de az ő példáját nézve minek jönne ide? Jövőre tuti BL indulók, jelenleg holtversenyben vezetik a bajnokságot. Mi meg…

 • Asidotus

  engem azért felháborít, hogy a játékosoknak ekkora hatalmuk van.

  • Blue One

   Szombatra már mindenki újra megtanul focizni… jah meg küzdeni…

   • Rammschein

    Én meg akkor fogok elfelejteni szurkolni… :’)

 • Blue One

  A man who loves the club Jose Mourinho sacked… Whilst others are only here for the money.

  AGREE.

 • “This is the single worst decision in the history of the sport.
  Jose Mourinho isn’t just a winner. He’s THE winner of the modern game.
  In just 12 years as a manager he’s won an astonishing 21 trophies.”

  “Tonight, Chelsea announced his replacement until the end of the season is Dutchman Guus Hiddink – the manager who presided over Holland’s recent disastrous Euro 2016 campaign.
  If he’s a better bet to revive the club than Mourinho, then I’m Darth Vader.”

  http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3364653/PIERS-MORGAN-sacking-Jose-Mourinho-worst-decision-football-history-shameful-Chelsea-let-sack-treacherous-prima-donna-stars-playing-like-Christmas-turkeys-conspiring-bring-down.html

 • Szerintem José nem számított a kirúgására, vagyis ez így persze hülyeség, mert látta, hogy nem jönnek az eredmények, de hitte, hogy kap még időt bizonyítani, főleg a Bl továbbjutás végett. Szerintem nagy csalódás ez most neki is, meg persze nekem/nekünk is.

  Abrának nincsen humora: https://streamable.com/dkp4

 • Blue One

  Állítólag sírva távozott (megint)… Enough said.

  • Rammschein

   :'(