The betrayed one

betrayÉs nem, nem Joséra célzok ezzel, hanem magamra. Én érzem magam becsapva, elárulva, méghozzá a szeretett klub által. Mert ezzel a mai húzással egyetlen dolgot írtunk fel, baszomnagy villogó neonfénnyel a homlokfánkra: szarunk mi mindenre, és továbbra sem vagyunk más, mint egy kőgazdag olajos jiddo olcsó játékszere, akinek nem számít semmi, még a saját elhatározásai sem, csak a győzelmi hóbortja csupán.

Igen, tudom, ezek erős szavak, de jelenleg igen erős érzések keringenek bennem. Sosem tagadtam, tisztelem José Mourinhot és munkásságát. De jelen pillanatban nem ezen érzések miatt érzem magam elárulva. Hanem, mert a Chelsea továbbra is csak villantott egy hamisat, mikor visszaadta nekünk Mou-t. Azt mondtam akkor, hogy végre, igen, ez egy olyan változás, ami a jó irányba mutat. Benítez után járt egy pacsi a szurkolóknak, ezt pedig nehéz volt nem annak vélni, ráadásul az, hogy a klub képes volt belátni a hibáit, és visszahozni az egyszer már kiebrudalt trénert, egy igen pozitív töltésű történet volt.

Eddig. Mert ma kiderült, nem volt ez más, csak olcsó számítás. Visszahoztuk, mert JM még mindig tudott nyerni, mi pedig már kezdtünk elfelejteni. A nagyjaink, a bástyák egy utolsó, nagy hajrával még elhozták a BL kriglit Abranak, feltették saját pályájuk tetejére a koronát. Cech, Terry, Lampard és Drogba megérdemelték azt a sikert, mondjuk, mintegy életműdíjként. Viszont az idő rajtuk is fogott, és mindenki mellett még a board is belátta, hogy eljött a generációváltás ideje. Ezt pedig nem lehet koncepció nélkül véghez vinni JÓL. Koncepció volt is, és ennek a része volt José is.

Viszont, a Chelsea úgy tűnik, továbbra is addig tud kitartani egy koncepció mellett, amíg nyerünk. Ez ma a napnál is világosabbá vált, hogy felébresszen bennünket, akik már azt hihettük, hogy vééégre képesek vagyunk nem csak felépíteni, de meg is valósítani egy hosszútávú tervet.

De nem, kérem, nem. Nálunk továbbra is úgy működnek a dolgok, hogy meghirdetünk egy programot, amit aztán következetesen addig tartunk be, amíg nem jön az első döccenő. Utána aztán hátraarc, és futás. Ez szánnivaló és gyáva hozzáállás. 10 év alatt alig akadt trófea nélküli szezonunk, de mi úgy tűnik, ezt nem engedhetjük meg magunknak, ezt a luxust. Mi kérem, azon látszat érdekében, hogy top csapat vagyunk, képesek vagyunk bárkit, bármikor kivágni. Igen, a látszat érdekében. Szívesen elmagyaráznám bárkinek a döntési szinteken, hogy egy igazán nagy csapat nem csak attól lesz az, hogy mindig ott van a top körül, és mindig trófeákat nyer. Hanem attól is, hogy a nehéz időszakokat méltón viseli.

CWb85-rVAAAq6gN

Ezt viszont nekünk még gyakorolni kell. Mi egyelőre egy módon vagyunk képesek kezelni ezt a helyzetet: kortyolunk egyet az instant-siker-kényszer poharunkból, majd egy dühödt, jóllakott óvodás módjára, akinek elvették a kislapátját, szétrúgjuk a homokozót, és duzzogva, sértődötten elrohanunk.

Tulajdonképpen olyan vagyunk, mint egy valami kihalófélben lévő, egyenlítő környéki törzs: nesze pubi, menj, azt legyél férfi. Ha nyersz, akkor te vagy a faszagyerek, ha nem, valójában leszarjuk, hogy megesz a krokodil.

Nem, nekünk nem elég a José 2.0 sem. Mintha a Chelsea vezetésébe került volna néhány székely paraszt… amolyan valódi székely logikával… ha van három pálinkám, és abból a szomszéd elvesz egyet, akkor lesz három pálinkám, meg egy halott szomszédom. Ha nyerünk, van 1 db Josénk. Ha nem nyerünk, van 1 db kirúgott edzőnk. Na bravo…

Az utolsó távozás
Az utolsó távozás

Nem akarok úgy tenni, mintha nekem lenne igazam, és csak én látnám az erdőtől azt a kibaszott fát. Nyilván szentimentális, és egy rahedli egyéb más indok miatt ragaszkodom Mourinhohoz, így nem tudok teljesen racionális lenni a kérdésben.

Azért azt viszont mindenképpen tartom, hogy tulajdonképpen a funfact a mai történésekben, hogy magunkat rúgtuk tarkón: mert így most már biztos, hogy most ismét rámegy legalább egy szezon, hogy megtaláljunk egy olyan edzőt, akivel megvan a szinergia a játékosok, a klub, a klub céljai és az állandó nyerési kényszer közt. Ergo, keresünk egy másik Mourinhot.

A bennem élő vadállat viszont most tombol, és komolyan kell küzdeni, hogy láncon tartsam. Nehezen engedek, kemény a fejem, makacs vagyok a végletekig, tudom magamról jól, de ne akarják már letolni a torkomon, hogy ez a döntés elkerülhetetlen volt ebben a formában és időben. Mikor túl voltam az első sokkon, el is mentem futni, kicsit levezetni a felgyűlt feszültséget. Most viszont már éjfél, újra gyűlik az indulat. Ezzel az energiával egy traktort is elvontatnék most.

Eddig nem volt más, mint egy szörnyű látomás, hogy megtörténhet az, ami aztán mára valósággá vált. Viszont nincs más, menni kell előre. Igen sok a kétség bennem, de muszáj vagyok várni, hogy megfelelő döntést hozott a vezetés. Nem tartom jónak a döntést, sem helyesnek. Hiányzik belőle minden érték, logika, tisztelet, becsület. De ettől célba lehet érni vele. Titkon azért remélem, hogy egyszer ez a sok lemondás, józan észnek ellentmondó döntés egyszer megbosszulja már magát, és rá kell ébrednie a boardnak, hogy magát köpte szembe. Mert ennek egyszerűen rossz üzenete van… minden és mindenki felé, legyen az edző, szurkoló, lover vagy hater. Meg kell érteni, át kell érezni, hogy  tiszteltet az ad, aki tiszteletet is kap. És ez nem ez ideiglenes dolog kellene legyen. Az úgy nem megy, hogy tisztellek, amíg azt teszed, amit mondok. Lehet így szemfedővel is rohanni a világba, és így is lehet maratont nyerni, való igaz. Csak kicsit magasabb a rizikófaktor, hogy irtózatosan fának rohanunk egyszer, és sokáig fogunk benne szédülni. Jobb lenne tán megfontoltan, nyitott szemmel járni. Persze lehet, hogy az efféle szemléletem miatt lehetek egy egyszerű melós, és nem pedig Abramovics szintű csilliárdos vezérizé.

Most váltottunk egy jegyet az istenfasza expresszre a valóságba vezető útra, egyelőre csak oda. Viszont úgy érzem, a megfelelő kérdést nem tettük fel: nem azt, hogy mennyibe fog kerülni, annak megvolt előre az ára: jó negyven baráti millijaó; de, hogy az út mennyire hullámvasút, azt jól láthatóan elfelejtettük. Jön mindjárt a kiskarácsony, mi pedig karácsonyfadíszként ráaggatunk majd egy valamit erre a garnitúrára, és ha a történelem ismétli önmagát, még a végén BL döntőt játszunk. Egyelőre összességében a múlt árnyai nem sok jót sejtetnek, és lehet, hogy újabb évekre fogunk itt állni egymással szemben, és csak a fingot fogdossuk a levegőben. De legalább majd örülhetünk trófeakriglinek.

1230017_993501207354735_6128763635454094503_n

Mégis úgy érzem, kár még temetni minket. Közhelyessé vált már mára, de valaminek a vége az egyben valaminek a kezdete is. A szurkoló pedig, akármilyen lelkiállapotban is van ma, holnap már újra remél, mert az a dolga. Mindenki vár valamit, a teljesség igénye nélkül, de bármi is legyen a véleménye a történésről, várja az önigazolást. Egy részünk majd szétveri az öklét egy-két bárpult szélén, míg mások beérik néhány fogadkozással, aztán… aztán valahogy majd lesz. Néhányan majd berúgunk, aztán felkelünk, s miután legalább gondolatban végzünk azzal, hogy megfogadjuk, ennyit aztán még egyszer többé sosem, majd a tükörbe bámulva megállapítjuk, hogy nem történt előrelépés, de jövőre minden más lesz. Így kezdjük el, mindig így kezdjük el, nem számít, minket nem érdekel. Aztán, egymást vigasztalva ugyanott tartunk pár szezononként.

Én még hiszek a változásban,
az erőnkben, az önfeláldozásban.

Szeretném azért, ha nem nagyon hazudnánk már legalább magunknak. Normális esetben elgondolkodtatónak kéne lennie, hogy a döntést – részben – támogatók legfőbb érvei is odáig érnek, hogy “valamit csinálni kellett”, és hogy “magának csinálta”, meg “várható volt”. Az ilyen “kiesés ellen küzdünk” dolgokat még nem tudom komolyan venni. Egyszerűen a Chelsea továbbra is egy embertemető, aki rövid ideig nem képes győzelemmel kiszolgálni az önkényt, annak hirtelen hat láb mélyen lesz a fekhelye – és ezen hiába látszott úgy, hogy végre változtatni kívánunk, de testet öltött ismét a végzet, és kiderült, hogy rohadtul nem akarunk mi ezzel kezdni semmit, mert így jó nekünk és kész. Túl veszélyes ez a játék. A megoldás mindig ott van, ahol nem keresed, egy lépéssel előtted. Mi viszont igyekszünk visszafelé lépkedni, kb azért, hogy jobban lássuk, mi van előttünk. Szomorú nap marad a mai, még sokáig, a nap, amikor megint bebizonyosodott, hogy itt mindenki csak vendég, és amíg a házigazda fizet, addig akkor vág ki, amikor neki tetszik. Lehet száz a szó, ha mégis mindig egy a vége. Ezer fokon kell égni, aztán akkor lehetsz Chelsea edző – amíg ezt tudod tartani egy basic szintnek. Áldás ez vagy átok?

 • Blue One

  Mélységesen egyetértek a cikkel. Én is hatalmasat csalódtam a klubban, ahogy már azt az előző cikk alatt is leírtam. Azt hittem, hogy végre letesszük a voksunkat A MENEDZSER mellett és évekig, évtizedekig itt lesz. Az előző kommentemből kihagytam az igazolásokat. Ott is javulni látszott a helyzet,nem szórtuk a pénzt. Örültem neki és egy nagy, új kezdetet vizionáltam….

  Most pedig ott tartunk, hogy egy balul elsült nyári átigazolási időszak után kirúgtuk a történetünk legjobb edzőjét és helyére hozzunk egy olyat, aki nem volt képes kijutni az EB-ra Hollandiával… Szeretem Hiddinket és szerintem jó is lesz, de attól még elég rosszul mutat ez a CV-ben. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy egy ausztrál újságtól, és egy volt játékostól kell megtudni, hogy ő lesz az edző…Tényleg idáig süllyedt ez a klub? Már korábban is voltak hasonló jellegű gondok… Mi folyik itt?

  Ennél a klubnál semmi sem szent. Sikerült kirúgni kétszer(!!) a valaha volt legjobb edzőnket. Ehhez csak gratulálni tudok… Maradunk az a szánalmas és nevetséges edzőfogyasztó klub, aki idáig voltunk…

  Aztán nehogy elmenjen a mu-hoz és bosszút álljon… És ha nem nyernék egy darabig semmit, mert mondjuk pont a mu nyerne mindent, akkor talán Abramovicnak és a vezetőségnek leesne, hogy mekkora hibát követtek el. Nah meg persze annak az Emelano-nak…

  • Hazard-ra en is nagyon merges vagyok.. Egy kenyelmes ribanckent viselkedik, nem ugy, mint egy bajtars, akibek raadasul meg nagxobb felelossege is van, mert a legjobbnak kene lennie..

   De ebben van Josebak is felellossege, mert tipikus, ha baj vsn akkor valahogy sosem az jon ki, h Jose jaj de jol megerti magat a korulotte levokkel, hanem valahogy mindig a gyilokporno van. Szoval be kell latnunk, h Joseban is, addig van tartas, amig jonnek az eredmenyek. Nem tudott kilepni megint a 2 szezonos arnyekabol es ugyan azok jottek elo, mint a Realnal. Nem veletlen.

   • kasata91

    Igen igazad van. Ami az előnye az a hátránya is Josénak. Annyira győztes típus, hogy amikor baj van akkor sem tud veszíteni. Ő akkor is a győztes hadvezért játssza, ő akkor is jobban tud mindent mindenkinél, ő neki akkor is igaza van. (Legalábbis nekem ez jön le a nyilatkozatoktól az Eva ügyig mindenből.)
    Ezért kezd el vagdalkozni. Bíróktól, orvosig, játékosokig mindenkivel, mert NYERNI AKAR. Nem csak a bajnokságot, nem csak a meccset, a napi párharcokat a médiával, az őt kritizálókkal, (és gondolom nincs ez másképp a stábtagokkal vagy a játékosokkal szemben sem).
    És ezen lavina elindításához kellett egy túlsúlyos Diego, egy pocakos Hazard és egy friss bajnokként elkényelmesedett keret.
    A játékosok fúrták az első a lyukakat a tó jegébe a rossz formájukkal, de José páros lábbal ugrált rajta. És onnantól már a lavinát megfogni nem lehetett.

    • Igen, ez a Carneiro ugy valoszinuleg bemutatja, h mi mehetett az oltozoben is… Nagyon sajnalom, es szomoru vagyok emiatt, barcsak tenyleg valtozott volba, ahogy mondta amikor visszatert, de nem..

     • még mindig azt mondom, ennek a dokinő ügynek túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítotok. Ez csak egy dokinő… nem értem, miért lenne köze bármihez is. Lehet, hogy a játékosok szerették, még az is lehet, hogy tényleg húzogatták is páran. De azért ne felejtsük el, hogy nem egy Lollichonról beszélünk, akivel mondjuk Cech 20 éve együtt dolgozik. Mégis elment az Arsenalba nélküle, és kifogástalanul véd azóta is. Ezek a srácok egyik nap a Barcelonában játszanak, másik nap a Chelseaben. Ha nem tudnák kizárni a külvilágot, és függetleníteni magukat az ilyen dolgoktól, senki nem lenne képes játszani sehol.

      Ez nem volt több, mint egy jó cucc a médiának, amin lehet csámcsogni. De a klub életében egy vajmi kevéssé meghatározó téma.

      Azt viszont most nem is értem, hogy ezzel mit akartok:
      “Annyira győztes típus, hogy amikor baj van akkor sem tud veszíteni.”

      Ez gond? Annyira nem hiszem, hiszen pont ezért vágták ki. Az meg, hogy nem változott… hát, pedig dehogynem. De ez mind mind1, mert a klub az valóban nem változott, csak egy kicsit úgy csinált, mintha… 🙁

      • Blue One

       Nem tudhatom biztosra nyilván, sok esetben azt se tudom melyik hírnek higgyek. Egy valamiben biztos vagyok: az Eva ügynek valamilyen szempontból nagyon nagy jelentősége volt! Szerintem ott kezdődött mindent. Akkor is azt éreztem, hogy nem volt jó dolog, most aztán pláne.

       Gondolj csak bele van egy bajnok csapat, minden szép és jó. Aztán jön egy ilyen kis hiba és elég csúnyán elbántak vele. Mi játszódhat le a játékosok fejében? Ilyen lépéssel csak rombolja önmagát és a csapatot. Ráugrik a média erre, nő a feszültség stb stb. Biztos vagyok benne, hogy jelentős ügy volt ez.

       • Én nem állítom, hogy nem volt ez is egy lépcsőfok, de hogy jelentős lépés lett volna, szinte kizártnak tartom. Ez olyan, mintha a cégnél kivágnak egy takarítót érted, még az is lehet, hogy jóban voltatok, néha eldumáltatok, és még az is lehet, hogy sajnálod, hogy lecserélték, de egy hét múlva elfelejted, és kész.

        • Blue One

         Szerintem nem. A takarítós példánál maradva sokkal több volt. (Nem úgy). Akkor nem lett volna jelentős ha valóban egy takarító lett volna, vagy egy konyhai dolgozó.

         De ha el is felejtik, a fejekben azért ott marad, hogy szegényt miért kellett ezért kirúgni. Ha együtt éreztek vele, akkor óhatatlanul kicsit Mourinho-ra is nehezteltek… És aztán lehet, hogy már többet láttak bele a játékosok bizonyos szituációban…

         Biztos emlékszel arra a videóra, mikor megviccelte a stábtagokat és leöntette őket vízzel. Látszott, hogy minden rendben van. Mourinho talán az Icebucket challange-nél is mintha őt hívta volna ki. Joggal merülhet fel kérdés a játékosok fejében, hogy ezt miért kellett tenni ráadásul egy olyan emberrel, aki jóban volt vele. Biztos őket is sokként érte. Kicsit elterelődött a figyelem a fociról. Nem azt mondom, hogy csak ez volt jelentős, de hogy nagy mértékben hozzájárult az tuti.

         • ktomi93

          Szerintem is csak lépcső fok volt. Már előtte is gondok voltak, és azon a meccsen sem ment igazán a játék. Inkább még egy lökés lehetett.
          De amúgy nem úgy volt hogy nem rúgták ki, csak egy kis ideig nem ő ment volna meccsekre? Nekem úgy rémlik hogy maradt volna első számú orvos csak aztán a hiszti meg balhé és a kedves doktornő sem hagyta annyiban a dolgot, pedig lehet hogy akkor rövid időn belül elfelejtette volna mindenki.

         • azt hiszem, itt elértünk a kettőnk közötti végső érvekig, innentől már max belsős infók dönthetnének. Nem ismerem behatóbban egy sztárcsapat játékosainak pszichológiáját, mert erről még nem találtam könyvet, így csak anno saját, fiatalkori fociélményeimből tudok táplálkozni, de hát az ugye ugyancsak messze áll ettől, másrészt az egyéb olvasottakra, de én továbbra is állítom, hogy egy ilyen történés nem szabad, hogy változtasson bármin. Ezek profik, most csak gondolj bele, hogy akik eddig kedvelték JM-et, és krvára nem akarták, hogy távozzon, ők is kénytelenek más edző alatt dolgozni. Akkor most az ő teljesítményük is törvényszerűen visszaesik a nullára? Vagy José =/= a dokinő, és akkor az teljesen más? 😉 szóval nálam még egyszer: ez egy orvos, aki annyit számít kb, mint egy hangyapecek. Lehetsz szomorú, együttérző, de a munkádon ez nem kellene, hogy változtasson. Kirúghatják a cégtől akár a legjobb barátodat, attól még ha csalódottan is, de holnap is bemégy dolgozni, és ugyanúgy dolgozni fogsz.

          • kasata91

           Csak te nem vagy kiskirálylány, nem keresel milliókat, nem dobálják feléd a szponzori szerződéseket és nem az a legnagyobb dilemmád, hogy melyik bentley-be ülj bele. Azért bizonyára nem közember lélektannal rendelkeznek ezek a játékosok. Márpedig minden érvünk ebből indul ki.

          • de az ember attól még ember marad, az “alap érzések” ugyanazok: öröm, bánat, csalódás, boldogság, sértődöttség. Lélektanilag annyival másabbak, hogy ahhoz, hogy a legjobb legyél, “agyban” is el kell ezt érni, köznyelvben őket nevezzük beképzeltnek. Nekik ugyan van mire beképzeltnek lenni, de sosem lehetsz a legjobb, ha nem hiszed el magadról hogy az vagy. Az emberi viszonyaikban, hogy hogyan viszonyulnak egy munkatárshoz viszont ez vajmi keveset számít.

           Gondoljatok arra, hogy ezeknek az embereknek sokszor akaratukon kívül (elvégre egy klub nem fogja megkérdezni a játékost, hogy el akar-e menni, a lényeg, hogy el akarják-e és el lehet-e adni) szóval akaratukon kívül kerülnek új helyre, országba, csapatba, közegbe. Függetleníteni kell tudni magukat a személyes relációktól. Különben hogy tudnának egyik évben Machesterben, a következőben meg Madridban ugyanúgy teljesíteni? Ez csak úgy megy, hogy ha valamilyen szinten lesz*rod, kik vannak körülötted, megtalálod azt a párat, akikkel jól érzed magad, mert egyedül azért mégsem megy, és meg kell tanulnod együtt dolgozni az edzővel, azt kész.

          • Frenky54

           “Lélektanilag annyival másabbak, hogy ahhoz, hogy a legjobb legyél, “agyban” is el kell ezt érni” – mint írod.
           Beszélgettem korábban egy pszihiáterrel sportolókról, és azt mondta:általában nem “agymenek”, de van többek között olyan agyi – vagy akármilyen képességük, amivel egy sérülésből sokkal hamarább felygógyulnak , mint a normál emberek, és ez nem magyarázható az edzettségükkel.

          • Blue One

           Azok pedig sajnos nincsenek. Szerintem nagyon jóban vannak a staff többi tagjaival, főleg ha orvosról van szó ( aki ráadásul a gyengébbik nemhez tartozik és jól is néz ki…) Nyilván nem ez vezetett a teljesítményromláshoz, de a fejekben zavart okozhatott, vagy legalábbis elkezdhetett. Nem azt mondom, hogy emiatt buktatták meg (ha megbuktatták), de ha megromlott a viszony közöttük, akkor ennek is közre kellett játszania. Nem hiszem, hogy szimplán csak a vereségek miatt zörrentek össze…

           Továbbra is tartom, hogy lényeges dolog volt. Vegyünk egy egyszerű példát: van 3 ember, abból az egyik te vagy. A két másik jóban vannak, és te ez egyikre felnézel, nagyon kötődsz hozzá. És egyszer csak egy pitiáner dolgok nagyon csúnyán összekapnak (és országvilág előtt megszégyenítenek. a valóságban ugye ez történt), akkor téged is biztos megvisel és feltehetőleg megkérdeznéd, hogy ezt most miért kellett vagy próbálnád kibékíteni őket. És mivel nem egyszerű barátokról szól a történet alapja, így el tudom képzelni, hogy a játékosok nem tudtak/mertek hozzászólni. Ennek megfelelően pedig bekerült a szőnyeg alá feszültségként…

      • bilala

       a vesziteni tudni kell kifejezes azert gondolom neked is ismeros. ez nem csak egy szepen csengo valami, hanem egy igen komoly igazsag

   • Blue One

    És lehet, hogy nem volt palota forradalom, de akkor Hazard miért viselkedett úgy, ahogy. Egyik meccsen lehívták a végén és Mou átakarta ölelni, ő meg kb ellökte a kezét… Hazard, aki csendes, jófiú, balhéktól igencsak mentes kategóriába tartozott.

  • kasata91

   Azt olvastam a hét közepén, hogy nem súlyos a sérülése, de a Szundi ellen még nem lesz ott.
   Én nagyobb összegben mernék fogadni rá, hogy ott lesz…

   • Blue One

    Én is ezt gondolom, de ez is furcsa. Mert egyébként nem tűnt súlyosnak. De akkor miért nem tudta folytatni a meccset? Ma gondolom megtudtuk volna mi van vele, bár így is lehet, hogy megtudjuk. Feltéve, hogy lesz sajtótájékoztató nah meg persze menedzser…

    • “feltéve, hogy lesz sajtótájékoztató nah meg persze menedzser…”

     ilyenkor a caretaker ül oda, aki általában a másodezdő, szóval ne lepődj meg, ha Holland ül majd ott 😉

     • Blue One

      Nem lepődök meg, Mourinho ideje alatt is tartott ő már. Csak megint érdekes lesz a szitu. Ha ő lesz ott, mit fog mondani? Majd kérdezgetik ki lesz az új edző, nyilván nem fog (tudni) mit mondani. Aztán neki kéne felkészítenie a csapatot holnapra? Tőle mit tud kérdezni majd az újságíró? Sérültek, hogy vannak azt ennyi. Minden kérdés Mourinho-val lenne kapcsolatos szerintem feltéve ha engedik. Mindenféleképpen érdekes lesz, már ha lesz egyáltalán…

  • thiemecsaba

   Értem én a dühöt meg csalódottságot. De most ha mindenkibe belerúgunk egyet, mert úgy gondoljuk, hogy igazunk van és megérdemli, attól még nem lesz igazunk, s nem biztos, hogy megérdemli. Sőt, fogadni mernék, hogy mi sem leszünk jobban. Én is ugyanúgy csalódott vagyok, de néhány feltételezés miatt, néhány szennylap cikke miatt, néhány vélemény miatt még nincs jogunk belerúgni mindenkibe! Kívülről gyakorlatilag egyáltalán nem láthatunk be sem az öltözőbe, sem a munkába! Tehát nem, hogy most de még 10 év múlva sem fogjuk tudni, hogy konkrétan mi történt.

   • Blue One

    Tudom és engem is idegesít, hogy már azt sem tudom kinek, minek higgyek. Nem akarom, nem is tudom elhinni, hogy anno JT panaszkodott a legjobban mikor először kirúgták Mourinho-t. Vannak érvek, ellenérvek, hogy most ha volt is ilyen játékos, akkor ki volt? Vagy, hogy volt-e egyáltalán? Ha viszont nem lett volna, akkor emenalo miért mondta volna?Miért keverte volna bele? Miért nem lett volna elég indoknak a gyenge szereplés. Másik oldalról közelítve, ha nem volt semmi probléma, akkor pedig miért játszottunk úgy, ahogy? Ennyit tudtak volna? Nem hiszem….

    • ” Ha viszont nem lett volna, akkor emenalo miért mondta volna?”
     Hogy a döntésért ne csak a board legyen elővéve… vagy nem tudom, Sun részvényes, és az eladott darabszám után jutalékot kap 😀

     • Blue One

      Így-is úgyis ők lesznek elővéve. A döntéseket ők hozzák, nekik kell felvállalni a következményeket. Persze jól hangzik, hogy elvesztette az öltözőt, így úgy tűnik mintha nem lett volna más választásuk. És akkor megint visszakanyarodhatunk a klubot minősítő dolgokhoz. Akkor ha nem igaz, akkor így feketítették be Mourinho-t, a klub valaha volt legjobb menedzserét?

 • Rammschein

  Az biztos, hogy akármit csinálnak a Sunderland elleni meccsen én nem fogok örülni neki.Azt elrontották elég szépen.

 • Megertelek Zenzo, meg ha egyet nem is ertek mindenbe, de most vitat kezdemenyezni nem erzek helyenvalonak, mert ez most akarhogyis, de mindannyiunknak a gyasz pillanata…

  De elkerulhetetlen volt. Elfogyott a levego, mi csak Jose nyilatkozatokbol tudunk taplalkozni,de mar oktoberben patkanyokrol beszelt pl. Es a hatterben ki tudja mi volt. Vagy a jatekosok vagy o. Es egy klub nem fog kirugni 18-22 jatekost, de 6-8-at sem.

  • “ha egyet nem is ertek mindenbe, de most vitat kezdemenyezni nem erzek helyenvalonak”
   csak nyugodtan, attól nem lesz sem jobb, sem egyszerűbb, hogy nem teszed 🙂

   “Vagy a jatekosok vagy o. Es egy klub nem fog kirugni 18-22 jatekost, de 6-8-at sem.”

   Nem akartam elmenni ebbe az irányba, de ha már… ez pszichológia. Nem kell sem 22, de még csak 6 játékost sem elküldeni. A csapatokon belül klikkel vannak, itt max egy klikről lehet szó, akik mondjuk úgy ellenálltak, márha így történt valójában. De ezeknek a kis csoportoknak is van vezetője, hangadója. Elég látványosan kiemelni azt az 1 embert, és lerakni mondjuk a tarcsiba.

   Az a fura, hogy José sosem fél megtenni ezt, még akár a “saját” emberével sem. Anno az első regnálás esetén simán lefokozta a fakóba Joe Cole-t, vagy Carvalhot, amikor kellett. Szóval ez most megint csak feltételezés, hogy egyáltalán volt-e ilyen jelen esetben, mert úgy akkor 2 verzió van: az egyik, hogy JM mind a mai napig nem tudta, hogy ki az, ezért is nem vonta ki a csapatból, a másik, hogy nem merte (a harmadik ugye az, hogy nem is volt semmi ilyen). Én nem tudom elképzelni, hogy ha volt, akkor ne tudta volna, azt pedig még nehezebben, hogy ha az Ázár volt is, ne merte volna a tarcsik közé száműzni – pedig jelenleg ha volt ilyen összekülönbözés, akkor szerintem Hazard a legvalószínűbb. És itt már akkor kb az a döntés, hogy Mourinho vagy Hazard. Na, a klub itt döntött a belga, és nem a portugál mellett.

   • thiemecsaba

    Én Hazardnak csak annyit tudok felróni, hogy mivel még nincs olyan világsztár(pozitív értelemben) szinten, hogy rossz passzban is hátára vegye a csapatot, egy idő után beleszürkült a dologba…

   • lamps8

    Ázár nem annyira nagy egyéniség nálam, hogy egy ilyen “forradalmat” felvállaljon. egyszerű, szórakozott srác, kapitális tehetséggel a batyuban, viszont nincseneke vezetői hajlamai, nekem így jött le az ő profilja az évek alatt.
    inkább Fabregas a tippem.

    • thiemecsaba

     De most komolyan, Fabregas meg hogyan? Amikor ott van az öltözőben JT, Iva, Matic! És gyakorlatilag ő az egyik legújabb ember. Oké, hogy ő is szarul játszik, de akkor már a csapatból akárki lehetne…

     • lamps8

      az egyik legújabb valóban, de ő egy vezéregyéniség jobban tudja manipulálni az embereket, sok a latin a csapatban őket mint egy önálló klikket össze tudta fogni, de ne menjünk bele egy összeesküvéselméletbe

      • thiemecsaba

       Gyártani azt lehet…csak semmi értelme!

      • de vezéregyéniség vagy sem, egy olyan spílerről beszélünk, aki Barca-Arsenal-Barca-Chelsea vonalon mozgott… egy zsoldos. Azoknak mind1. Max valami buta érzelmi szálon lehet elindítani ezt a logikát, hogy szereti Wengit, aztán megorrolt JM-re, mert az meg mindig oltotta a fhansziát, de ez már tényleg nagyon sci-fi 😀

     • kasata91

      Hát azokat a passzokat amiket adogatott, arra nincs más magyarázat. Meg a szarokbele stílusra sem.

      • thiemecsaba

       Iva játékára van magyarázat? vagy Costa játékára? esetleg Matic játékára?

       • Blue One

        Iva-t meg kell védenem. Nagyon rossz volt ez kétségtelen, de az akaratával soha nem volt probléma.(Costa dettó) Ellenben a spanyoléval…

        • thiemecsaba

         Kérdezem én, akkor te Anelkára mit mondtál? mert ő konstans ugyanúgy játszott…

         • na de ő tuti nem is robbantott balhét sehol 🙂 le sulk 😀

         • Blue One

          Azt, hogy egy flegma játékos. Hogy lehet(ett) úgy elvégezni egy tizit a BL-döntőben?

    • én azért tippelek rá, mert az előző szezonban “mindent megnyert”, oké nem aranylabda, meg ilyenek, de minden egyéni címet besöpört. Élmény volt nézni a játékát, idén meg semmi. Egy fél gólt lőtt eddig… látványosan szenvedett, és ha már mindenáron össze akarjuk kötni az egész JM ügyet a dokinővel, hozzá robogott be Eva 🙂 (oké, ez csak vicc)

     De vele foglalkozott JM a legtöbbet, leültek, dumáltak, Hazard kérte játszon tizest, megkapta, JM még azt is kiemelte, hogy többoldalas dokumentációt kapott a teljesítményéről írásban is, stb. Az pedig, hogy valaki egyéniség vagy nem, nem függ attól, hogy folyamatosan oltja-e a haverok előtt Josét vagy sem. Elfogytak a belgák körülötte, lehet az is fájó neki. Nem tudom. Az ilyen él-sportemberek pszichológiája igen széles skálán mozog. Látványra Messi is csak egy kis, szégyenlős pötsch, mégis évek óta gyanusan ő mozgatja a szálakat a Barcában is.

     • Frenky54

      Hazardot láttam a belga válogatottban nem is egyszer az ősz folyamán, de Chelsea-s játékot, formát produkált.

    • ktomi93

     Nem tudom, de én Fabregasról nyilatkozatok meg egyéb viselkedés alapján nem gondolnám. Sokkal inkább Hazardról. Valahogy róla jobban el tudom képzelni. De egy adott játékos rosszabb játéka nem biztos hogy arra utal, hogy ő a kerékkötő, lehet csak összerúgta a port a csapat egy nagyobb részével akik pont a buktatáson ügyködtek és ezért volt a negatív játék illetve az összjáték hiánya.

     Bárki is volt, szerintem pár meccs múlva okosabban lehet találgatni.

     • Sir Idemitirjak

      Vagy csak nem feküdt neki az idei taktika. Igaz így is a csapat legjobbja volt támadásokban. Tavaly volt egyedül hozott meccseket a többiek tavaszi vissza esése mellett, de ha mindenki olyan játékkal szabotált volna idén, mint ő akkor kicsit előrébb lennénk. Őt pont hülyeség elővenni, de ez csak az én gondolatom.

      • “így is a csapat legjobbja volt támadásokban”
       A nulla gól elég erős érv az enyém mellett 😉 a te véleményedet mi támasztja alá?

       • Sir Idemitirjak

        Meccsenként átlag 6 keypass. Ha nem vagyunk ilyen gyengék kapu elött akkor lenne mellette 15 assist is. 🙂

        • 6? 😀 annyit tavaly sem hozott… értem én, hogy vicceskedünk, de azért kicsit komolyra fordítva… támadásban Oscar kb ugyanazt hozta, mint egy szezonnal korábban, kicsit talán kevesebbet, nem tudom. Will jóval többet. Pedrot hagyjuk, aki jóval kevesebbet tett a közösbe, az Costa, Fab és Hazard. Mindenkinél ki lehet emelni valami faja kis statot, pölö Fab még így is a liga(!) egyik legjobban passzoló játékosa, pedig láttuk, hogy a pályán ebből mi látszik. Összességében Hazard, Costa, Fabregas, Ivanovics játékának visszaesése a leglátványosabb. Terry, Azpi vagy Matics legalább helyenként képes volt a szart jóval kompenzálni.

         • ktomi93

          Ivanak is voltak jobb meccsei, legalább is rémlik olyan mikor nem lőtte bele az előtte álló védőbe a beadásokat 😀

          • kasata91

           Na karácsonyra nekem ebből kell egy végtelenített videó. A reszkessetek betörők helyett azt fogom nézni. 😀

     • Blue One

      “Bárki is volt, szerintem pár meccs múlva okosabban lehet találgatni.” Mi a kettő között az összefüggés? Ha lemegy pár meccs mitől leszünk okosabbak?

      Egyébként Fabregast is mondanám. Én kinézem belőlem, hogy valami nem tetszett neki és valamiért látok benne valami sunyiságot is. Hiszti nem állt távol tőle sose, elég csak a válogatottas hisztijére gondolni. Egy dolog miatt viszont nem értem miért tett volna ilyet? Mou-t okolta volna, mert nem megy a játék? Ő hozta ide, újra régi fényében tündökölhetett, újra felépítette őt. Szar játéka ellenére 2 fordulóval ezelőtt is kezdő volt. Akkor mi volt a baja?

      • ktomi93

       Arra gondoltam, hogy akinél látványos fejlődés lesz játék terén az valószínűleg benne volt a dologban.

 • “@michaelbutler18 there’s large rumours he turned down his compensation package. Plus he was reportedly in tears. Still a human after all.”

 • Én azt hittem, hogy ki tudnak egyezni mondjuk, hogy marad a klub mellett egyfajta tanácsadó-szakmai igazgató-akármi hasonló pozícióban, mert akkor át lehetett volna tárgyalni vele a végkielégítése ügyét, miközben a szakmai tudása illetve ismerete se veszett volna el teljesen. És hát bármikor újra lehetett volna gombolni a kabátot.
  Az hogy a vezetőség ilyen opciót valszeg meg se fogalmazott (vagy Mou nem kért belőle, vagy ez egyszerűen nem hír) elég furcsa. Ha vezető lennék, aki szereti a munkahelyét (és hát felelős a sikeréért), nem hagynám hatalmas pénzért felállni a legértékesebb szakemberemet, akkor is ha már sokakkal összerúgta port, mindent megtennék egy köztes megoldásért, ahol mindenki nagyobb arcvesztés nélkül próbálhat előrelépni.

  Valószínűleg mi, szurkolók képzelünk sokkal többet a board-ba mint amilyen valójában. Azt hittük megváltoztak, mert szerettük volna, hogy így legyen. Ugyanolyan türhők mint voltak, gyakorlatilag ez az általam legjobban utált Real Madrid – Perez stílus – jó attól talán egy fokkal finomabb.

  Ki a franc ez az Elemano vagy ki az anyám? Honnan jött? Most láttam először ezt az embert, de ilyen ellenszenves kis farokot ritkán látni! (jó lehet hogy a körülmények erősen befolyásolnak.)

  • “Ki a franc ez az Elemano”

   Emenalo 🙂 2007 óta a Chelseanél dolgozik, szóval az azért nem szép, hogy nem hallottál még róla 🙂 amikor Arnesent elküldtük, Grantet pedig JM helyére emeltük, akkor utóbbi hozta a csapathoz, akkor került a csapathoz, főleg az akadémia irányításával és a fiatal tehetségek felkutatásával volt megbízva. 2011-ben nevezték ki technikai igazgatóvá, és Garnovskajaval úgy hírlik, ők ketten viszik a klub igazolásait, a fiatal- és kölcsönpolitikát, FFP, stb. Szóval fontos láncszeme a gépezetnek, és nem két napja.

   Amúgy nigériai futballista volt, ’94-ben ott volt a VB-n az USA-ban.

   Érdekesség vele kapcsolatban, hogy vagy nem kifejezetten JM szimpatizáns, vagy tartott a portugáltól a hírek szerint, amik persze vagy igazak, vagy nem, de állítólag, mikor 2013-ban kiderült, hogy a klub Josét hozza vissza, akkor állítólag benyújtotta a lemondását is, amit viszont a klub nem fogadott el.

   • Pont ezen gondolkoztam, hogy rémlik egy ilyen nevű nigériai focista, de valahogy nem jött össze a kettő. Na szégyen, hamu a fejemre, meg ruhaszaggatás.

   • Blue One

    Remélem egyszer kiderül az igazság, és Mou elmondja, hogy milyen volt a kapcsolata mondjuk vele. Egyébként voltak olyan hírek is, hogy Mou csak akkor jön vissza, ha őt elküldik és valamiért ebben a dologban hittem, mármint, hogy nem kamu, hanem tényleg van valami feszültség közöttük. Ezt erősíti az a tény is, hogy másik oldalról is történt ezek szerint lépés, hogy ne dolgozzanak együtt.

 • thiemecsaba

  • kerestem ezt a videot, de nem találtam ‘sszameg 🙂 de nincs ez valami más zene alatt is? Nem Prodigy rémlett…

   • thiemecsaba

    Én csak így ismerem. Mindenesetre már a poszt közepénél tudtam, hogy ez kell ide!

 • A játékosok egyébként nem nagyon kapkodtak szociálmédiázni a történteket, amiért én roppant hálás vagyok.

  Tegnap Fab volt az első, ma Ápi, majd most Terry.

  https://d2kmm3vx031a1h.cloudfront.net/FGVWF0OTcypNj4HFGcAy_Terry%20on%20Instagram.PNG

  • thiemecsaba

   Azért bármilyen oldalról közelítjük is meg a dolgokat, nekik sem könnyű a helyzet, sőt!

   • kíváncsi vagyok, ez hogyan zajlik egyáltalán… nekik ki szól, és mikor?

    • Sir Idemitirjak

     Jó esetben összehívják a keretet, rossz esetben mindnekinek van internete.

     • thiemecsaba

      Azért egy ilyen dolgot meg kell beszélni az öltözőben. Függetlenül attól, hogy akkor frissen kapják az infót, vagy pár perce már valaki hívta őket telefonon, hogy igaz-e a hír.

      • ja, bár ahogy a klubok szokták intézni ezeket, nem lepődök meg, ha nincs, aki odaálljon az öltözőbe… anno Ancelottit pölö a meccs után a buszon rúgták ki telefonon, de számtalan ilyen szánalmas húzásról tudni önéletrajzi könyvekből..

       • thiemecsaba

        Az edző hogyan kapja meg az infót az egy dolog, de hogy a játékosokkal ez kicsit komolyabb kell legyen, az biztos! Mivel ők maradnak, kérdéseik vannak, az érzelmeik kihatnak továbbra is a csapatra stb stb…

        • Blue One

         Amit csinál mostanság a klub, simán el tudok képzelni valami amatőr dolgot…

         • ktomi93

          Szerintem egy ilyen mélyen lévő csapathoz olyan edzőt hozni aki nem rég bukott meg Hollandiában mert nem tudott kijutni az eb-re eléggé amatőr dolog.

          • thiemecsaba

           JM ki sem volt rúgva, de ti már AZ új edzőről beszéltek! Nem értelek…

          • Blue One

           Ugyanezt írtam egy korábbi hozzászólásomban. Ott egyébként azt is leírtam, hogy szerintem azért jó lesz, de tény, hogy megesett vele ez a csúfság ráadásul nem is olyan régen. Remélhetőleg azt az arcát hozza, amit anno nálunk illetve még abban is bízhatunk, hogy Ranieri is leszerepelt a görögökkel, szóval akár még jó ómen is lehetne…

  • Rammschein

   Szebb írás, mint Fabregasé…

 • thiemecsaba

  Visszatérve a posztra, hittem is, meg nem is ebben a hosszú távú maszlagban. Főleg azért voltak kételyeim ezzel kapcsolatban, mivel a játékospolitika még mindig nem változott. Ugyanúgy képesek voltunk idehozni egy Falcaot, egy nevesincs Dju/Dji akárkit, mint mondjuk egy kamerunit, ugyanúgy nem voltunk képesek a saját fiataljaink és az első csapat közötti mérhetetlen szakadékot mérsékelni. És ez még akkor sem változott meg, amikor már tényleg szóba sem jöhet a címvédés, vagy a TOP4.
  Nem értem a vezetőség döntésének időzítését(habár ezt lehet sosem érteném)! Miért Decemberben? Miért a BL továbbjutás után? Ha nem lett kirakva novemberben, akkor már miért nem lehetett szezon végéig megtartani?! Ebben a szezonban már nincs amit kimaxolni! Kamu ha valaki ezzel hitegeti magát, vagy a kiesés elkerülését emlegeti! Nekem ez az egész annyit bizonyított, hogy egy profi csapatnak ha nem is amatőr, de fél-amatőr vezetősége van!

  • Blue One

   Egyetértek. Az eddig profin működő vezetőségben én is csalódtam. Mostanában egy amatőr társaság benyomását keltik. Az általad már felsorolt kérdések mellé még azt tenném oda, hogy: miért csütörtökön? Holnap meccs, péntekenként pedig ugye sajtótájékoztató szokott lenni… Azt még nem tudjuk, hogy ki fog ott beszélni… Még egy Aston Villában (!) vagy egy Swansea-ban is kineveznek valakit átmenetileg…

 • Balázs Kozó

  AZ a Chelsea, aki nekem szimpatikus volt (Goonerként mondom), az a 99/00-ás csapat volt. Cudicini, Zola, Vialli..Egy tökös csapat volt. Értem én, hogy manapság akkor vagyok szurkoló, ha a csapatom fossa a trófeákat, de amivé Mou züllesztette a Chelseat, az minden, csak nem szimpatikus, se nem foci. Hanem egy kibaszott cirkusz, és nem a jobbik fajtából.

  Ne hiányoljatok egy olyan menedzsert, aki felgyújt mindent és mindenkit maga körül 3 év alatt.

  Kívánom nektek, hogy legyen ismét egy olyan tökös csapatotok, mint 15 éve volt.

  • Blue One

   Nehéz szavakba önteni, hogy mit jelent nekünk José. Hogy ne hiányolnánk őt?

   • gorkaf78

    Csak a magad nevében beszélj, nem kell a többes szám.

    • Blue One

     Jah, hogy másnak nem jelentett semmit? Bocsánat.

     • gorkaf78

      Ezt hol olvastad, mármint hogy másnak nem jelent semmit? Nem ezt írtam. De ha véleményt fejtesz ki, akkor az csakis a sajátod, nem több emberé. Persze, ha többen ültök a gép előtt, és épp megy a bunyó a billentyűzetért, akkor neked/nektek van igazad/igazatok.

      • tekintve, hogy van legalább két Chelsea szurkoló itt a blogon, akinek hiányozni fog, már van alapja a többes számnak. Írd le nyugodtan, hogy te pezsgőt bontottál, de ilyeneken ne akadjunk már fenn egymással szemben…

       • gorkaf78

        természetesen nem bontottam pezsgőt, sőt ürességet érzek José távozásával kapcsolatban, és szomorúságot is, azért, mert tudom, milyen fontos számára a klub. Azt sajnálom főleg, hogy nem értette meg azt, hogy ha nem találja meg a közös hangot a játékosokkal, illetve miután elveszti, nem tudja visszaszerezni a megrogyott bizalmat, akkor ennek ez lesz a vége. Viszont reményt is érzek, mert bízom benne, hogy a csapat végre összekapja magát, és elindul felfelé.

        • ktomi93

         Azon játékosok akik most hirtelen elkezdenek sokkal jobban játszani, nem szurkolást érdemelnek. Aki ilyen szintű mélyrepülést idéz elő azért, hogy edzőt buktasson, pont nem érdekli a klub, csak saját maga. Az ilyen játékosnak elég nehéz is szurkolni, gyomor kell hozzá az biztos.

         • Sir Idemitirjak

          De ezt nem lehet megmondani. 1-2 ember javulása akár képes másik 4-5 ember javulását magával hozni. Oscar duplával nyerünk az lehet azért van mert jobbak a társai, és nem azért mert eddig szabotált.

          • igen, ez tipikusan a 22-es csapdája. Ha jobban játszol, áruló vagy, ha nem, akkor meg szar… ebből sehogyan sem jöhetnek ki jól a játékosok, függetlenül attól, hogy mennyire tettek a történtekért, vagy ellene.

          • Rammschein

           Nem lenne 22-es csapdája, ha nem felejtettek volna el focizni…

           De egyébként nem csak ez, az egész szituáció egy rohadt nagy olyan csapda…

      • Blue One

       Gondoltam megkockáztatom, hogy más is szeretett José-t nem csak én… Nem tudom milyen szurkoló lehetsz, ha nem jelentett számodra semmit szeretett klubod valaha volt legnagyobb edzője… Még szerencse, hogy te csak egyedül ülsz a gép előtt, így legalább egy emberrel kevesebb van, akinek közömbös Mourinho!

       • gorkaf78

        Erre most mit lehet írni? Kérlek, idézd vissza, hogy azt írtam, nem jelentett semmit. közömbös volt. Én csak annyit írtam, hogy 1 kommentelő / 1 vélemény… ha ezt nem érted meg, akkor tessék visszamenni a suliba, és a szövegértelmezés tanításakor jobban figyelni.

        • srácok (mindketten) ne basztassuk már egymást. Szar a hely és az idő, meg az alkalom, mindenkiben van feszültség, vitázzunk, de ne ilyenen már, és ezt ne vigyük már el ilyen személyeskedés irányba, hogy visszamenni a suliba, meg tudomisén. Rendben? Köszi.

  • Stonci81

   Én 1998-ban szerettem meg a Chelsea-t, a kép alapján nem nehéz kitalálni, hogy Flo volt a kedvencem.

  • a legmélyebb tisztelettel, (komolyan mondom: no offense) az, hogy egy ágyús mennyire nem rajong egy Chelsea edzőért, háááát, nehéz alap 🙂

   Tetszik vagy sem, José egy kibaszott zseni, a világ jelenleg egyik legjobb edzője. És nekem nagyon hiányzik.

  • Tokosseggel nem volt baj az elmult evekben sem, ez inkabb wengerekbol hianyzik. A szimpatikussaggal kapcsolatban igazad van, de ez a szurkolot csapatot edzot belulrol nezve legkevesbe sem erdekli. Erted kit izgat ha mi vsgyunk a bajnokok? De ez azzal is jar h a szoporoller is jobban faj…

  • Zoleee

   A saját csapatoddal foglalkozz inkább meg max azzal hogy másodikok vagy harmadikok lesztek. Hányok tőle amikor minden pl. nso kommentben Mourinho szidják(szidták) a Chelsea – s cikkeknél és javasolják (javasolták) elküldését, mert milyen rossz edző meg csak nagy csapatokkal nyert trófeát stb. Nehogy már egy olyan ember mondjon véleményt Mourinho kirugásáról aki – fogadni mernék rá – utálja Őt.

   • Balázs Kozó

    Elnézést, hogy volt Chelsea, aki szimpatikus volt. Elnézést, hogy van véleményem. Elnézést, hogy le is írom. Elnézést, hogy valaki(k)től hánysz. Elnézést, hogy idegállapotban vagy.

 • liveman

  Érthető, hogy felfokozott állapotban vagytok, és lőttök mindenre ami mozog. Azt is tudom, hogy Zenzo is egy kék Mourinho-s szemüvegen nézi és értékeli a világot, és dühből, indulatból írt, ezzel együtt is súlyosnak érzem ezt a fajta vagdalkozást melynek keretében sok egyéb mellett még a “székely paraszt-székely logika” is előkerül érvként. 🙁

  • every single opinion is welcome… várjuk a tiédet 🙂

   erre viszont:
   “Azt is tudom, hogy Zenzo is egy kék Mourinho-s szemüvegen nézi és értékeli a világot, és dühből, indulatból írt”

   Csak annyit tudok mondani, hogy ha ez bárkit is zavar, van még nagyon sok, zenzo-mentes övezet az interneten, nem muszáj bennünket követni… ezt most ne úgy értsd, hogy “el lehet innen ballagni”, hanem hogy van eg nyilvánvaló tény, szóval ezen meg lehet lepődni, csak érted… attól még ez ilyen… engem igenis felháborítanak a történtek, mert ez egy elég fajsúlyos döntés volt, egy elég rosszul megválasztott időben. Nem tudom, melyik részt találod leginkább kivetendőnek, várom az érveidet.

   • liveman

    Béke Veled! Régebben jártam erre amikor egy filozófikus írásod kapcsán fejtettem ki elismerésemet irányodban.
    A mostani események kapcsán gondoltam megint benézek. Csupán a stílusra reagáltam, amit bár értek, mégis azt gondolom, pl. sértő a székelyekre nézve egy ilyen jellegű összehasonlítás a Chelsea vezetésével. :). A többi a Ti dolgotok, s mivel friss még a seb, így a mélyebb analizálásnak sem most van itt az ideje.

    • igen, írtam az elején is, hogy erős a kontent, meg hát na, benne van minden. És valóban, a poszt ugye nem sokkal a “történés” után született. De úgy vélem, egyedül a boardnak támadtam neki, senki más felé nem lövöldöztem (aka lőttök mindenre, ami mozog), csak a nemtetszésem fejtettem ki a kirúgással kapcsolatban. A székely humor pedig egy igen nemzetközi, eklektáns példa, azért került bele a posztba, mert kicsit oldani akartam a feszültséget, elvenni az egész erős hangvételét, élét, kis humort csempészve bele. A székely humort nem én találtam ki, szóval ezért nem-pc-séggel vádolni furának vélem, de hát ez van, vélemény és vélemény. Egyébként ez az átirat során került bele, korábban egy másik hasonlat szerepelt ott, spártaiakkal, meg hegyről való távoztatással, de úgy gondoltam, egy székely vicc talán jobb lesz… 🙂

     • thiemecsaba

  • Egy szekelyt hallhattunk.
   Bocs csak viccelek:) en probalom pragmatikusan nezni a dolgot, erzelmek nelkul. Mindig oda lyukadok ki, h nem volt mas megoldas..

   • Rammschein

    Hogy lehet, egy imádott klubot érzelmek nélkül nézni? Na nekem ez nem megy. 🙂

  • ktomi93

   Bár még tegnap én is az elküldésen voltam fenn akadva, ma már sokkal jobban fáj az, hogy ilyen játékosoknak szurkoltam idáig (már ha igaz a dolog).

 • thiemecsaba

  Na szóval, ne kezdjünk már szájkaratét folytatni egymás között és főleg ne személyeskedjünk. Amúgy is elég ideges mindenki, erre semmi szükség. Mind ahogy arra sincs, hogy na majd aki jobban fog játszani, annak nem szurkolunk mert biztos fúrta az edzőt. Kezdenek az agyak elszállni, ideje lenne lehűteni a kedélyeket!

 • Szerintem José nem számított a kirúgására, vagyis ez így persze hülyeség, mert látta, hogy nem jönnek az eredmények, de hitte, hogy kap még időt bizonyítani, főleg a Bl továbbjutás végett. Szerintem nagy csalódás ez most neki is, meg persze nekem/nekünk is.

  Abrának nincsen humora: https://streamable.com/dkp4

 • gorkaf78

  próba…

  • nem-nem, csak két kommentet töröltem, amik nem idevalók. Ezért nem jár ban nyugi 🙂

 • gorkaf78

  Ok, már látom, hogy le lettünk törölve, köszi. Így rendben van a dolog.

  • igen, végül nem csak a reakciót, mindkét kommentet kivettem, hogy elejét vegyem a további hasonlóknak. Ennyi történt. A véleménynyilvánítás továbbra is szabad, a másik csesztetését viszont hanyagoljuk kérem.

 • Hiddink elvileg már Londonban van:

  Sky sources: Guus Hiddink is currently in London, where he is expected to hold talks over the vacant Chelsea manager position.

  • Blue One

   Tegnap már lehozta egy ausztrál lap és Kezman is állította, hogy Hiddink neki már elmondta…

   • Kezsman :DDDD nyilván ő volt az első, akit felhívott Hiddink, aztán a felesége :DD

 • myheartisblue

  Guus Hiddink megérkezett a kis turistatatyójával! Reméljük őt is mindenki kineveti, mint Ranierit és a meglep itt mindenkit…

  • vajon hozza magával Wilkinst is?

   • myheartisblue

    Igen, jól láthatóan a fekete tasiba van becsomagolva az uzsisdoboz mellett! 😀 :V

 • Blue One

  Cesc Fàbregas is on the brink of leaving Chelsea after falling out with
  his teammates and a number of the coaching staff. (Times)

  Most már minek? Nem feltétlenül hiszek ebben, habár a Times megbízható forrásnak számít.

  • mondjuk nem valószínű, de az is benne van, hogy ha és amennyiben tényleg volt lázító, és jól széthúz az öltöző (ne feledjük, olyan játékosok mindig és mindenhol voltak Josénak, akik tűzbe mentek volna érte), akkor még a végén darabokra hullik az egész, amit eddig is úgy-ahogy JM tartott össze, és tényleg kiesünk a végén a ‘csába. Márpedig, ha a játékosok elkezdik fúrni egymást… és azért így vagy úgy, de van itt valami, mert Fab a múltkori, itt is többször linkelt Q&A-ban leírt olyat, hogy nem minden Chelsea játékos teljesít a tudásának megfelelően. Szóval mehet a sakk, hogy ő kire célozgatott, mert gyanus, hogy nem magára, függetlenül attól, hogy az is jogos lett volna.

   • Blue One

    Igaz, amit írtál, csak akkor Mourinho-tól nem kellett volna megválni!! Kirúgják őt is, meg majd a többi játékost? Egyrészt nem hiszem másrészt pedig nem sok értelme lenne…

 • Blue One

  Véleményeket kérek, hogy ki mit olvas le az arcokból. Nem akarok senki befolyásolni, így majd én később írom le az enyémet.

  • Kürtő mi a faszomat csinál azzal a kormánnyal? 😀

   • Sir Idemitirjak

    Éppen hangolja a léggitárt. 🙂

    • mondjuk én is szoktam így vezetni, amikor -25 fok van, és nincs nálam kesztyű 😀

     • Sir Idemitirjak

      Mondjuk ránézésre közben neki még a kocsi teteje is masszírozza a fejét.

  • thiemecsaba

   Mindenki vidám és felszabadult, hisz erre vártak, Kürtő még a kedvenc nótáját is eljátssza a kormányon! Ja nem, mégsem! Valami más van itt…

  • myheartisblue

   Én akkora feszültséget olvasok itt ki a képekből, hogy annak a fele is sok. Ilyen csapatmorállal koncentrálni, edzeni és pályára lépni?

 • Blue One

  Kizárt, hogy JT egy rosszt szót is szólt volna Mourinho-ra 2007-ben…

 • Stonci81
  • Blue One

   Pont erre gondoltam tegnap, hogy mennyire sajnálhatják most a tv-ben, hogy nem a mi meccsünket adják, mert elég nagy nézettséget hozna. Gyorsan cselekedtek.

   Pedig örültem, hogy legalább nem a magyar szakérők károgásait kell hallgatnom…

   • Rammschein

    Lehet élőben a fejünket verni a falba! 😀 Juhé. 🙂

 • Blue One

  A gusztustalan húzások margójára: állítólag minden képet leszedtek Bridge-n kívül és belül, ami a a tavalyi duplázáshoz köthető…

  • Juan_Manuel

   Ez biztos kamu.

   • Engem is meglepne, bár orosz a tulaj.

    • Juan_Manuel

     Nem olyan elválás volt ez szerintem,hogy ilyeneket csinálna bárki is a klubból.

     • nem tudom, alapjában én is azt hinném, hogy ez valami hülyeség, és a Sun találta ki. Viszont ugyanilyen hírek voltak, mikor RDM helyére Rafa érkezett, hogy minden BL győztes dolgot leszedettek… ami persze lehet, hogy akkor is kamu volt, és most is csak azt melegítették fel.

 • Blue One

  ..

  • Látom hozza magával Schürrlét is.
   Not bad.

 • Blue One

  Edzőkeringőhöz meg annyit, hogy a BBC szerint a Real nem akarja visszavinni Mourinho-t Carlo megy megy a Bayernbe.

 • myheartisblue

  Akkor Emenalo elkezdett kitálalni? (Zeno nincs még a videó arról a bizonyos interjúról?)

  http://www.espnfc.co.uk/chelsea/story/2761086/jose-mourinho-chelsea-squad-had-palpable-discord-emenalo

  • Blue One

   • “We are in an age of fast technology, everybody can voice an opinion, and people have a fast-food mentality and want fast-food results. Unfortunately it doesn’t always work like that..”

    Bár a videót még nem néztem, nem is olyan rég még ezt nyilatkozta Emenalo. Zenzo ki is emelte egyik posztjában, most akkor hogy is van ez? Teljes joggal reménykedtünk a szemléletváltásban, mivel a klub is ezt hangoztatta.

    https://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/11/words-with–michael-emenalo.html

  • tegnap linkelte valaki, meg Blue One most is bedobta, én erről beszéltem itt lent.

  • thiemecsaba

   Tegnap belinkeltem neked! 😛

 • Czucu

  Engem meglepetésként ért Fabregas reakciója.. Biztos voltam benne,hogy ő az egyik széthúzó.. Megmondom őszintén Hazardra és Costara gondoltam még.. Úgy gondolom, hogy egy csepp közöm azért akad a focához, és nekem ne mondjon senki olyat, hogy egy Hazard szintű játékos fél szezonon keresztül nem tud értékelhető formát mutatni.. A Leicester elleni szarok az egészbe, nekem fáj a derekam jelenete meg többet mondott minden szónál.. Nehéz lesz ezek után egy ilyen csapatnak szurkolni, és azt is botrányosnak tartom, hogy nálunk ezt bárkivel meglehet tenni..

 • Blue One

  Hiddink: “Whether or not I’m visiting CFC#CFC’s next match depends on my 1st conversation. Then I’ll decide if I should stay in London longer”

 • Blue One

  Nem vagyok egy nagy testbeszéd elemző, de mikor megláttam ezt a képet, meg a többit, egyből az jutott az eszembe, hogy nem tűnik olyan szomorúnak… JT volt a másik véglet. Mondjuk ebben sincs semmi meglepő…

  • Endy919

   Most már arckifejezések alapján találgatunk , hogy ki a hibás ?

   Szép.

   Nekem nem tűnik vidámnak by the way..

   • Efra7

    Hát ebből az arckifejezésből nem tudom hogy vették ki a boldogságot…

    • azért ugye vágjátok, hogy ez olyan, mint a Rorschach teszt.. mindenki azt lát bele, amit akar 😉

     • Sir Idemitirjak

      Így van szerintem azon gondolkodik mit egyen ebédre, így első ránézésre.

     • Stonci81

      női nemi szerv? én mindig azt látom 😀

      • Endy919

       :DDDD

      • na jó, de te ilyen perverz vagy :DDD

       • Stonci81

        nem ez a normális? 😀 csak a fajfenntartás miatt 🙂

      • myheartisblue

       “made my day comment!”

      • Frenky54

       Ez a válasz olyan “Armageddonos” , Steve Buscemi-s volt:))

   • Blue One

    Nem találgatok, csak furcsa egybeesés… Őt is padoztatta Mou, sérülése(?) is volt a Leicester ellen és most, hogy kirúgták látszólag nem nagyon viselte meg…

    • Endy919

     Miért milyen arckifejezést látsz te a képen ? Vidám ?

  • thiemecsaba

   És még ezek után se cserélted le a profilképed?

   • Blue One

    Ez eddig eszembe se jutott. Megmondom őszintén eddig nem ezzel voltam elfoglalva…

 • Endy919

  Nem olvastam el a kommenteket , csak átgörgettem rajtuk . Többször is láttam a Hazard-hibás/lázadó kombinációt ?

  Ez miből sikerült nektek megállapítani?

  • hát, talán olvasd el a kommenteket 😉

   • Endy919

    ez most sajnos nem fog menni 🙂

    • lehetetlen helyzet elé állítasz… írjuk le másodjára is, de te nem olvasod el úgysem? 🙂 vagy most ezt hogy?

     Egyébként annyi a lényeg, hogy nyilván megint előkerült az elmélet, miszerint a játékosoknak (is) köze van JM távozásához, amit Emenalo sem igazán zárt ki, csak úgy kerülgette a témát, mint kezdő buzi a gőzfürdőt. A lényeg, hogy alapjában véve ha találgatni kéne, márha tényleg volt ilyen, stb, stb, én is írtam többek közt, hogy szerintem a belga lehet az. Ezek csak következtetések, de számomra erre több jel is utal, ami odalenn különbözőleg fel van sorolva. Bár összességében továbbra sem hiszem, hogy ez döntött volna, hanem szerintem az, amit fent is írtam, egyszerűen nem jöttek az eredmények, aztán nálunk ezt így nem lehet.

     Amúgy senkitől sem láttam, hogy őrá utalt volna, de ma eddig főleg a Fab vs Hazard vita folyt arról, ki lehet a főkolompos.

    • Sir Idemitirjak

     Olyanok, mint José volt, nem ismerik el a portugál gyengeségét és hibást keresnek akire lehet mutogatni! (na ezért én mit kapok itt! 😀 )

     • az a vicc, hogy néha olyan, mintha ezt komolyan gondolnád.

      • Sir Idemitirjak

       Régen mikor azt mondtam bohóc leszek mindenki kinevetett, viszont mióta elértem a célomat már senki sem nevet rajtam. 🙁

       • még bohócnak sem vagy jó :DDD
        tessék jobban gyakorolni 😉

        • Sir Idemitirjak

         Viszont amit elötte írtam egy beszólás volt az ide kommentelőknek illetve José fele is mivel mikor nem jöttek az eredmények szívesen fogta az épp számára nem szimpatikus arcra. És tudom erős túlzás volt benne, de jogosnak érzem ha végig olvasom a kommenteket. 🙂

         • Most ez komoly?

          • Sir Idemitirjak

           Igen! Itt lassan előkerül mindenki, miközben arról, hogy José miket hibázott megfeledkezünk és úgy állítják, mint aki jól végezte dolgát. Emenalot beállítják hibásnak meg gonosznak, miközben az az ember többet tett a klubbért, mint Mourinho valaha! Tudom, hogy te is azok közt vagy akik nagyon rosszul élik ezt meg, de itt már nagyon nagy túlzások vannak, hogy akkor is megmondjuk ki és mi miatt állunk úgy ahogy.

          • Rammschein

           Sry, lehet Zenzo (meg így én is mivel inkább vele értek egyet) is az egyik véglet, de te meg a másik… Emenalo többet tett, mint Mou? Lehet a háttérben esetleg, de nem ő nyerte azt a sok kupát korábban… akkor most te nem túlzol?

          • szerintem erős félreértés van itt ebben a dologban. Nem hiszem, hogy aki úgy véli, mint én magam is, hogy JM kilapátolása hiba, az vak vagy hülye lenne. Senki sem állította emlékeim szerint, hogy Emenalo bármilyen szinten is hülye lenne v hibás lenne, és pláne nem, hogy JM ne tehetne a kialakult helyzetről.

           Mindenki tudja, látja, hogy a csapat hol áll a tabellán, láttuk a meccseket is.

           Én nem csak rosszul élem meg ezt, hanem baromságnak tartom, és éppen ezért nem is értem. Ha a posztból nem ez, vagy nem csak ez jönne ki, akkor leírom ide is: engem főként 2 dolog zavar. Egyrészt, hogy kitűztük, immár sokadjára a zászlónkra, hogy akkor longterm solution, és ezt megint eldobtuk. Másrészt kitettünk egy edzőt, aki szvsz a Chelsea számára a lehető legjobb opció.

           Igen, én is látom, hogy hol áll a csapat. Viszont: dobtunk egy olyan edzőt, aki igazán képes és tud nyerni. Másrészt, imádja a klubot. Mi kell a sikerhez hosszútávon? Ez a két dolog. Képesség a sikerre és klubszeretet. Mondj még egy ilyen edzőt. Vannak top edzők még, igen. Hogy tudunk-e leakasztani közülük, a jövő zenéje. Vannak a klub iránt elkötelezett figurák is. Ellenben tudnál-e még egy olyan edzőt mondani, akiben mindkettő egyben megvan?

           A vita számomra nem abban van, hogy Mourinhonak van-e, vagy milyen része a mostani sikertelen sorozatban. Hanem abban, hogy fel kellett volna vállalni ebben a szezonban azt, hogy akár a 10-15. hely közt végzünk, de hosszú távon megmaradunk a koncepciónál, vagy sem. Én úgy gondolom, hogy igen, simán vállalni kellett volna azt, hogy ha már így alakult a szezon (bármi miatt is), akkor vállaljuk fel, mert ezt “mi” csináltuk (board+JM+játékosok), és legkevésbé sem kellett volna visszaugrani a múltba… és ha már elköteleztük magunkat José és a munkája, koncepciója mellett, akkor ki is tartunk mellette. Ott van a posztban is, hogy nem ez az egyetlen út, én sem hiszem. Csak azt, hogy ez nem volt egy rossz út, csak azért, mert idén nem ment minden úgy, mint azt vártuk.

          • Sir Idemitirjak

           “ide kommentelőknek” nagyon magadra vetted, pedig nem feltétlen neked szólt mivel túlzásokat nem nálad észleltem. 🙂
           Én azért is nem szomorkodok, mert nekem Mou féle koncepció nem tetszett, de hosszútávú edzőnek örülnék. Amúgy én is Mou nagy rajongója voltam, de nekem PSG ellen már törés volt, idén pedig teljesen elidegenedtem tőle, igaz én tényekben hiszek, nem mondanám magam túl emocionális embernek.

          • Jóhogy magamra vettem, mikor a véleményem ellen foglalsz állást :)))

           “én tényekben hiszek, nem mondanám magam túl emocionális embernek.”

           Tudod, ez az ember a tények szerint a világ egyik legjobb és legeredményesebb edzője, és a tények azt mutatják, hogy kb több trófeát nyert egymaga a csapattal, mint kb a klub fennállása óta az összes többi edző rajta kívül. Meg még azt is, hogy most a 9 veresége ellenére a PL-ben még így is a második legjobb win ratio-val büszkélkedhet.

           Igen, ide lehet tenni most a 20 éve legrosszabb rajtot, meg a csúnyán mutató alsóházi állapotot, viszont nem érzed-e úgy, hogy kicsit hamar küldtünk el egy olyan fickót, aki nem egyszer bizonyította, hogy képes a Chelseavel nemcsak nyerni, de trófeákra is?

           Mert a tények bizony ezek, nem Máté Kriszta bazzé 😀 illetve felhozod a PSG elleni meccset, amit csak emocionálisan lehet elítélni, mert a tények szerint a 180 perc alatt 174 percig továbbjutásra állt a csapat.

          • Juan_Manuel

           Azért eléggé elfogultan szemléled a tényeket 🙂

          • de a tények attól tények. Vagy hazudtam volna bármelyikkel is?

          • Juan_Manuel

           Tény,hogy 174 percig továbbjutásra állt a csapat.
           De az is tény,hogy végül nem jutott tovább.
           Illetve az is tény,hogy a PSG emberhátrányban játszott nem is kevés időt.

          • oké, nem azt mondtam, hogy minden tényt leírtam 🙂

           sőt, az is tény, hogy a Chelseavel nem nyert BL-t. de ettől még az is, hogy a Chelsea fennállásának 26 trófeájából nyolcat egymaga pakolt be a vitrinbe.

          • Sir Idemitirjak

           Írtam egy rövid irományt erről, ha a köznép elé nem is kerül, te elolvashatod az én véleményem az egész ügyről! 🙂 (elég részegen írtam, az mondjuk igaz! )

 • Blue One

  Jose Mourinho believes Chelsea squad has a ‘mole’ after Porto knew Cesc Fabregas had been dropped

  Marca knew Cesc Fabregas and Pedro Rodriguez were not playing against
  Porto. 2 hours before the official team sheet was submitted.

 • Blue One

  Roman Abramovich at Chelsea training ground to address Blues squad after Jose Mourinho sacking

  • Blue One

   • Endy919

    Zoumanak milyen vádlija … az igen.

    • kasata91

     Hát mert szerinted a farkán ugrik olyan magasra, nem Tigris ő a micimackóból… 😀

   • myheartisblue

    Amúgy a kérdés: ha ilyenkor Mourinho és a stábja(?) menni kényszerült, ki edzei most a kockahasú Mikel vadállatunkat és a bagázs többi tagját?

    • Steve Holland nem a stáb tagja. Morris nem a stáb tagja. Jones nem JM stábja volt (Chris Jones, erőnléti edző). És persze ott vannak az U edzők is, meg Lollichon.

     Egyedül JM és Faria az, aki ma már nem jelent meg Cobhamben.

  • Sir Idemitirjak

   Még a végén kinevezi magát!

 • Blue One

  Nem tudom, hogy hova süllyedhetünk még…

  Just hours after sacking Jose Mourinho, Didier Drogba was asked by Roman Abramovich to return to Chelsea.

  • Ezzel mi bajod?

   • Blue One

    Az, hogy szánalmas és etikátlan. Kirúgja Mou-t majd utána hívja Mou egyik legendás játékosát. Drogba pedig mit szóljon? Éppen kirúgták az “apját” és ő jöjjön ide? Azok után, ahogy elbántak Mourinhoval?

    • Sztem ezt boven tuldimenzionalod.
     Csak tippelni tudok, de ugy gondolom azert hivna vissza, hogy megmentse a szezonunkat, Drogba talan fel tudja futeni a jatekosokat.

     Most mar lassan eltelik 24 ora, meg kene probalnihiggadtan atgondolni. Nemhogy fejlodesig nem jutottunk el Decemberig, de csak egyre lejjebb csusztunk. Es oke, h a jatekosok a szarhaziak, akik elinditottak a lavinat egy szar nyaralason maradt formaval, de Jose resze meg abban van, ahogy ezt lereagalta. Elbukott, mint Manager, itt bem strategia kellett nem taktika, hanem emberien viselkedni es elbukott. Evastul patkanyozastul es a sokkal tobb hatterben folyt dologgal, amirol nem tudunk. Ez volt a kiut vagy megvarni ideny veget uj csaptot epiteni Jose kore, akik 1-tol 1-ig isszak a szavat es lojalisak. A klub szempintjabol mi a realis megoldas? Egyertelmu.

     • Attól, hogy eltelt 24H, és lehiggadtam, még semmivel sem lett reálisabb, hogy a hosszútávú céljaink helyett ismét a rövidtávú megoldást választottuk, és egy top managert tettünk ki. Ahelyett, hogy rövid távon leírtuk volna az esetleges veszteséget a hosszútávú célok érdekében, inkább megint felrúgtuk a bilit.

      • thiemecsaba

       Amúgy én nem igazán fogom fel még mindig, hogy mit lehet kimaxolni ezen a szezonon?!…

       • Sir Idemitirjak

        Összesen szerezhetünk 81 pontot, idén simán lehetünk bajnokok is még! Reálisabban, szerintem egy európa liga összejöhet ha a fiúk összeszedik magukat, az meg jó lesz a kevesebbet játszó játékosoknak.

      • Rammschein

       Drogát Mouhoz is vissza lehetettt volna hívni ennyi erővel… annyira hülyeség ez… akkor tüzelje fel az edző aki jön, ha Mou nem tudta, de ez így übergáz…

 • Blue One

  No comment…

  Abramovich also confided he had not wanted to sack Mourinho, but he felt he had no choice with regards to Chelsea’s position.

  Roman Abramovich told the players that the dismissal of Mourinho heralded a fresh start for everybody at the beleaguered club.

 • Blue One

  Abramovich had not been at the training ground on Thursday when Mourinho was sacked

  Abramovich and Jose may well have spoken on Friday as he is understood to have returned to Cobham to collect last of his things

 • Blue One

  According to @FabrizioRomano, Andriy Shevchenko was a key factor of Mourinho’s downfall feeding knowledge to Roman and the players..

  Végül is nem nagyon játszatta anno, lehet, hogy benne maradt a tüske… Minek neveznénk ki sportigazgatónak? Milyen pozíciót akarunk neki adni és egyáltalán miért? Áhh vicc komolyan

  • ? kezdesz összefüggéstelenül beszélni, igyál valamit lassan 🙂

   • Blue One

    MI ezen az összefüggéstelen? 🙂

    Lehet, hogy Shevchenko neheztel, amiért nem játszatta anno. Abrának meg nagy kedvence szóval miért ne hallgatna rá. Megfordult a páholyban sokszor, a bogarakat elültethette a fülekben…

    Olvastam olyan cikkeket is, hogy valami munkát, pozíciót akarunk neki adni.

    • Rammschein

     Most ez komoly? Semmi közünk hozzá, csak az, hogy az egyik legnagyobb pénzügyi bukásunk volt a szerződtetése… *tapsvihar*

 • Egy 20 eve berletes levele Josehoz:
  Jose Mourinho: Jeremy Vine’s letter to sacked Chelsea boss
  http://www.bbc.com/sport/football/35129915

  • Lavid Duiz

   Köszi, hogy megosztottad!

 • Endy919

  Na mégis szántam rá egy kis időt , elolvastam a kommenteket. Az , hogy a többség Eden hibáztatja az nekem nagyon nagy túlzás. Ez egy gyerek , apjaként tekintett Joséra , lehet , hogy voltak köztük viták , de 100% szerintem , hogy nem ő buktatta meg. Hamarább a katalán srácokra mutogatnék.

  És így a végére , tudom nagyon szomorú ez az eset , én is már tegnap leírtam , hogy nagy sajnálom ,részben megbántam amiket írtam Josérol …. De ne legyünk már fürdős kurvák , hogy itt fogjuk magunkat siratni . Most kell a legnagyobb lélektani erő , össze kell magunkat kapni és felállni a padlórol.

  Gyerünk srácok , és ezt nem csak nektek írom , hanem az egész Chelsea közösségnek!

  • thiemecsaba

   AZt hittem, hogy azért kell a lélektani erő, hogy összekapjuk magunkat és ma éjfélig rekord mennyiségű összeesküvés elméletet dolgozzunk ki. Akkor nagyobb az esélye, hogy valamelyik beigazolódik az idő elteltével!
   Viccet félretéve, vagy fogjunk neki inni, hogy legyen amire fogni ezeket a kommenteket, vagy tegyünk egy nagy tükröt a monitor helyére. Jobb ötletem nincs sajnos!

 • Rammschein

  Egyet nem bírok még a fejembe venni, miért 2 nappal a meccs előtt tették ki? Miért nem a Leicester elleni bukó másnapján? Miért pont most csütörtökön?
  (Nyílván tutit erre sem fogunk tudni mondani…)

  • Gondolom még előtte a vezetőség is összeült, meg Hiddinkkel is beszéltek, mielőtt Mou-val tárgyaltak volna.
   Bár igazából tök mindegy mikor rakják ki. A különbség annyi, hogy ha már kedden kirakjuk, akkor van +2 napja a csapatnak arra, hogy lelketlenül rugdossa a labdát az edzőpályán várva az új edzőre.

   • Rammschein

    Végülis, ja…na mind1 a lényegen télleg nem változtat.

  • Nem teljesen kikurt mind1??? Istenem 1 pontra vagyunk a kurva kieso helyektol, ha eddig szoptunk szted, ha Jose marad a Sundi ellen meg jobb eselyekkel indlunk? Istenem most mar kezdem a sok baromsagtol ledobni az ekszijjat… Pont ezert tettek ki, hogy instant effect lehessen, extrem, de nem irrealis esetben akar ki is eshettunk volna.

   • Rammschein

    Elnézést, hogy mertem véleményt adni, amit gondolok és kérdeztem valamit, hátha valakinek van valami ötlete… well, fuck do I care then… Tudod, mit remélem kikapunk a faszba, csak hogy lehessen szövegelni, hogy Mou ide vagy oda szarok vagyunk…

    • Jolvan elnezest a kirohanasert es a stilusert. Ettol meg tenyleg el kene latni legalabb a masodik faig.

     • ez az srácok, csak szépen, ne kelljen egy nap másodszor is kommentokat törölni 🙂 mindenkiben feszül az indulat, bennem is, de egymással maradjunk meg tiszteletben.

      Köszönöm.

      • Rammschein

       Kicsit átírtam… :’) Elragadott a HÉV… :”D

   • Stonci81

    ha feszült vagy szedj nyugtatót, és ne így reagálj mások véleményére…köszi

   • Nyugi, nyugi.

    Na, most már jobb?

   • ktomi93

    Nézz meg egy Chelsea meccset, attól jobb lesz 😀

  • Mivan? Na nem, ez mar csak rossz alom lehet.. Milyen idiota talalta ezt ki?

 • Zoleee

  Zenzo, nagyon jó írás ez is, szívemből beszéltél. Ahogy tegnap is írtam én első sorban a klubban illetve Abramovicban csalódtam. Az tuti, hogy a holnapi meccset nem nézem meg, akárhogy is fogjuk alázni a Sunderlandet. És nem azért mert nem szeretem a csapatot, de úgy érzem szemenköptek. Ennyit arról hogy végre normális klub legyünk. De majd jön vissza Eva és minden jó lesz. Szuper. Taps taps

  • Rammschein

   Eva lesz az edző? 😀 Viccet félre téve, nem fog ő visszajönni szerintem… miért tenné? Csak mert elment Mou?

   • Zoleee

    Olvastam erről valamelyik angol oldalon hogy visszajönne mert Mourinho volt az oka a kirugasanak nem a klub.
    Inkább szüljön otthon gyereket 🙂

    • vigyázz, ilyen dumával mindjárt besoroz OV 😛

  • Blue One

   Én biztos megnézem, de a szurkolók miatt. Remélem ők méltó módon fognak megemlékezni Mourinho-ról. Kíváncsi vagyok a reakciójukra, erre leszek kíváncsi nem a meccsre…

 • myheartisblue
 • Egyébként érdekes tapasztalni, hogy egy topedző kiesése kellett ahhoz, hogy úgy beinduljon a bulváráradat spekulációk terén, mint egy fordulatokkal egyre gyorsuló tornádó. Borzalmasan idegesítő.

  • say no to racism! Méghogy fehér kóla 😀

   • 490 ml azért befigyel. Pont ki van mérve belőle a kupak meg a felső rész.

 • Sir Idemitirjak

  Megírtam egy vendég poszt szövegét és érdekelne, hogy hova küldjem el! 🙂 Tudom már jó páran beküldték de lusta vagyok vissza keresni. :/

   • Sir Idemitirjak

    Köszönöm szépen!

   • Egyébként a lélektani vonal erősítése végett az én posztom az egész félévet tartalmazná, érintené, ezért megvárnám, ameddig a mostani eset kissé veszít az aktualitásából.

    • Sir Idemitirjak

     Én az érzelmeit írtam le Joséval szemben, ami épp aktuális, holnapra ki is derül, hogy stílusban megüti a szintet. 🙂

     • Sir Idemitirjak

      Igaz a kelleténél részegebben írtam, de csak ilyenkor kapja el az embert az ihlet! (helyesírás már más kérdés)

      • Endy919

       Nem viszed picit túlzásba az alkohollal ? 🙂

       • myheartisblue
        • Endy919

         Iróóónia ? 🙂

       • Sir Idemitirjak

        Bagly mondja,…! 😀
        Amúgy első félév, csak két vizsga lesz februárig, kedden meg 5 kreditet szereztem, szóval ez csak a második elvtárs! 🙂

        • Endy919

         Én most életem formájában vagyok , de február elejéig sajnos nem praktizálhatok 😀

         • Sir Idemitirjak

          Én január 5.-ig kb. delíriumban töltöm az életem 2/3-át 🙂

 • Blue One

  Statement from Mourinho management:

  “He will not be taking a sabbatical, he isn’t tired, he doesn’t need it, he is already looking forward.” Mourinho is very positive. He is already looking forward.”

  “During his career Jose has sometimes chosen to leave a club, but only at Chelsea has the club decided he should leave”

 • Blue One

  Apparently Ramires, Zouma and Willian were the most devastated to see
  Mourinho leave with some in tears on Thursday afternoon. (Times)

  • Rammschein

   Ezen annyira nem lepődök meg… azért Willi meg Zouma többnyire kiemelkedtek idén… Ramires máár nem annyira…de szerintem ő sem volt annyira botrányos, mint egyesek, főleg, hogy nem is tolta annyit a pályán…

  • myheartisblue

   Ha Ramires sír…mindenki fog! #niggerzottan!

 • Egyébként a poszthoz szólva, továbbra sem értek egyet azzal, hogy mindent a vezetőségre verünk rá, és úgy kezeljük ezt a mélységet, mint egy teljesen szokványos döccenőt, amikor azon parázunk, hogy már csak harmadik lehet a csapat. Mondhattuk a fejesekre, hogy totalitárius módon hoznak döntéseket, amikor RDM-ről volt szó, amikor Ancelottiról volt szó, vagy amikor 8 éve Mouról. De nem most.
  Az az igazság, hogy Mourinho rengeteget tett a részéről azért, hogy most itt állunk. Kétszer lépett bele ugyanabba a folyóba a keretet illetően(és még akkor is erőltette ezt, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy nem kéne), elbarmolta a nyarat, felesleges szította a feszültséget az orvosi stábbal és teljesen perifériába nyomta a saját nevelésű játékosokat.
  Még te mondtad tavaly Zenzo, hogy nekünk nincs B-keretünk, csak A1 és A2. Nos nem. Nekünk volt egy 13 fős delegációnk, a többiekre meg vártak a tét nélküli pudingmeccsek év végén, meg kéthavonta egy kupameccs. Az egyetlen változás ebben a két idény között az volt, hogy Rémy helyét átvette Pedro, a francia meg ment a pudingokhoz sorvadozni.
  Én mindig kitartottam Mou mellett, és a dinasztiáját is a kinevezés óta támogattam. Nem értek egyet a menesztésével, azzal sem, hogy megoldás lenne.

  De roppantmód úgy érzem, hogy az ő szerepét teljesen szőnyeg alá akarjuk söpörni, azt a sor hibáját, ami ide vezetett.
  Mintha ez a menesztés egy teljesen egyedi dolog lenne, amit csak a Chelsea sarlatán vezetősége mer meghúzni, holott ennél kevesebbért is raktak ki az elmúlt 5 évben olyan edzőket, akikkel hosszú távra terveztek. Elég volt az, hogy biztossá vált, hogy nincs BL(MU), vagy éppen az, hogy kupa nélkül zárták a szezont (Real). Én ezt most nem mentegetésképpen hozom fel, de nincs olyan csapat ezen a világon, ahol az edző egy ilyen év után folytatta volna a munkáját. Egyszerűen nincs. Sehol. Nem csak itt, sehol.

  • Rammschein

   Én már nem Mou menesztésén vagyok kibukva… azt feldolgoztam valamelyest… és nem tagadom ő is baszott el dolgokat nem gyengén…
   Én perpill pár játékosra vagyok kibukva. (Legyen az valós, vagy sem…) A vezetőségre sem annyira talán…legalábbis, kevésbé, mint pár individuumra…

  • gorkaf78

   100 %-ig egyetértek. Hiszek Abráéknak is, hogy nem akarták elküldeni Mou-t, de annyira megromlott a helyzet az öltözőben, hogy nem volt más választásuk. Az is tuti fix, hogy a világ összes topklubja elküldte volna az aktuális edzőjét, ha a bajnokság megnyerése után a köv. szezonban decemberben a 16. helyen áll a csapat, egy pontra a kiesőzónától…

  • ktomi93

   Ezt az átigazolásos dolgot még most sem értem. Volt egy jó csapat aki bajnok lett. Ezt megbontani hülyeség, sehol nem tették volna. Kiegészítő emberek kellettek, többé-kevésbé volt is érkező meg nem is. De a csapat jelenlegi helyzetén épp semmit nem számít hogy a tartaléknak igazolt játékosok milyenek. Ha a kulcsjátékosok nincsenek formában, akkor tök mindegy, mert a tartalék azért tartalék mert gyengébb és nem üti meg a szintet. Lehet mondani, hogy akkor a tartalék játszott volna pl Hazard, Fabregas meg a fél csapat helyett, de azzal sem lennénk sokkal előrébb, mert azok alapból jóval gyengébb képességű játékosok. Azt meg ne várja el senki, hogy a padra olyan játékos érkezik aki világklasszis.

   • Azt ne mond már, hogy az atm poszt nem kiáltott egy klasszisért erősítésnek. Tavaly össze-vissza sakkozgattunk, mert Oscar decemberig bírta, onnantól 2 igazán jó meccse ha volt, ha meg Williant raktuk be oda, akkor meg a szélen voltunk legyengülve Cuadradoval meg Ramiressel. Fabregasról meg ne is ejtsünk szót, mennyire rossz tízesben.
    De én konkrétan a nyarat veszem, ami teljesen röhej volt Babával, Dildóval, Falcaoval, majd végül Pedroval, akit már hősként kezeltünk, miután egy WBA elleni meccsen a közreműködésével nyerni tudtunk. Sok mindent elmond, hogy legjobb igazolás az a Begovic volt, akinek előzetesen 5 meccset nem jósoltunk az idényben. Emellett az olyan játékosok, akik tényleg dobtak volna a csapaton, mint Stones, nem sikerült megszerezni, helyette jött a nagyszerű szenegáli, aki azóta is 3 játszott perccel veszi fel a fizuját.

    • ktomi93

     Azért nem értek egyet, mert Mourinho mire is számíthatott? Arra kb mint a legtöbb szurkoló, hogy jó játékkal hozzuk a meccseket mint tavaly mikor még nem volt fásult a keret. Ez esetben meg lett volna a stabil kezdő, a cserék nem sok lehetőséget kaptak volna pont mint tavaly.
     A többivel nagyjából egyezni lehet, bár szerintem Baba nem lenne annyira rossz ha kicsit formába lendülne. Pedro meg tökéletes lett volna cserének, arra a kevésre amit alapból játszott volna. Én nem látom hogy Stones akkorát dobott volna, 40 millióért meg pláne nem. Meg azt azért nem szabad elfelejteni, hogy ránk még vonatkozik az FFP nem úgy mint a Cityre meg a PSGre.

    • De te megint az igazolásokra mutogatsz, amikor
     1: pont azok helyére nem hoztunk volna senkit, akik tavaly a siker kulcsai voltak: Fab, Costa, Hazard. Most ők a legszarabbak.

     2. “Emellett az olyan játékosok, akik tényleg dobtak volna a csapaton, mint Stones, nem sikerült megszerezni, helyette jött a nagyszerű szenegáli, aki azóta is 3 játszott perccel veszi fel a fizuját.” – na ez pont nem JM hibája, hanem a boardé…

     • Igen, mivel az nyári részt emelték ki, kénytelen vagyok azt részletezni.
      Costa helyére nem is kellett volna senki, mikor Rémy lassan behozza a spanyol egész éves termését, de egy meccsig nem mertük még csak bemártani sem.
      Fabregas helyére dettó ott lett volna RLC, de ő 70 perccel lehúzta a redőnyt, holott Mou előzetesen azt ígérte, számol vele. Erre többet játszott egy ifimeccsen, mint fél év alatt a nagyoknál.
      A Stones-os rész annyiban JM hibája, hogy annyi ideig nyomattuk az angolt, hogy közben majdnem lement a nyár, és egyetlen alternatívánk nem volt a védelembe. Aztán vészterhesen kapkodva idehoztuk Johnny-t, akiről a fél edzői kar semmit nem tudott, úgy is végezte. Ez volt a pont a nyári aknáinkon.

  • Nem vagyok hajlandó ugyanabba a vitába újra és újra beszállni. Ha nem értesz meg hatvanszor, hatvanegyedjére sem fog menni.
   Tőszavakban, hátha menni fog:
   – nem mondtam, hogy JM nem tehet a dologról
   – nem mondtam, hogy nem védhető, ha elküldik Josét, mert egy ilyen zuhanás után az
   – viszont igenis mondom, ismét, még egyszer, hogy bármikor kifuthat 1 szar szezon. Mivel mi most elvileg nem azt tűztük zászlóra, hogy bajnoki cím, meg BL serleg, hanem, hogy hosszútávú, fenntartható, koncepcionális, újjáépítés, Joséval, és az első döccenő után felhagytunk az egésszel. Az úgy nem megy, hogy eldöntök, majd meghirdetek valamit, hogy ezt csinálom, aztán meg nem, mert akkor ki lehetne rúgni az egész boardot. Elvégre ha minden igaz, JM-et azért küldték el, mert nem jöttek az eredmények. Kérdem én, a zászlóra tűzött dolgok eredménye hol van?

   • De neked az egész posztod erről szól a vezetőség iránt. Erről a penetráns gyűlöletről, mintha mindenről ők tehetnének, mintha az egészért az ő lelküket terhelné felelősség. Neked most az a gondod, hogy úgy kezeled az egészet, mintha egy egyszerű hepehupa, egy sima “szarabb” idény után küldték volna el, holott mind tudjuk, hogy nem így van.

    Lehet, hogy ők hosszútávon szerettek volna számolni Joséval, de valljuk be, mind ez ellen a portugál tette a legtöbbet, és ő volt az, aki egy pillanatig sem volt hajlandó változtatni a dolgokon. És ez az, amiről én már csütörtök óta beszélek.

    • akkor javaslom fuss neki a posztnak még egyszer. Igen, a boardot támadom, méghozzá ezért:

     “Nálunk továbbra is úgy működnek a dolgok, hogy meghirdetünk egy programot, amit aztán következetesen addig tartunk be, amíg nem jön az első döccenő. Utána aztán hátraarc, és futás.”

     Igen, ez is egy sima szarabb idény. Korábban is az volt. De mind1, ez szubjektív vita.

     “Lehet, hogy ők hosszútávon szerettek volna számolni Joséval, de valljuk be, mind ez ellen a portugál tette a legtöbbet, és ő volt az, aki egy pillanatig sem volt hajlandó változtatni a dolgokon.”

     Szerintetek elvesztette az öltözőt. Nyilván, ha változtat, ami alatt általában azt értitek, hogy a fél keretet az U-ba küldi, és felállunk RLC+Kenedy+Traoré+visszahívjuk Kalast, Christensent és Bamfordot, meg beállítjuk Remy-t, akkor tuti minden jó lesz. Hagyjuk már ezt a fajta gondolatmenetet, mert ez butaság. Ahogyan arra hivatkozol állandóan, hogy ezt az eredménysort sehol nem tűrték volna el, most én mondom erre, hogy azt, hogy kivágod a fél kezdőt, sehol nem tűrték volna el, de pláne itt nem.

     • A sima szar idény az olyan, mint ami volt AVB, Benítez, Scolari alatt. Ez annál sokkal több, rosszabb, mételyesebb.
      De miért kellett volna kivágni a fél kezdőt?
      Ha nem 13 embert vesz komolyan számításba, az már paralel mindazzal?
      Mi mindannyian nyomattuk a keretünk mélységét tavaly, hogy most nincs is b, csak a1/a2 keret. Kihasználtuk ezt? Nem.
      Sőt, ezt az ökörséget meghúztuk idén is, amikor ugyanúgy 13 embert nyomattunk, csak most Pedro is beszállt. Ugyanazt, csak most negyedannyi értelme nem volt.
      Mindemellett neki volt egy olyan kijelentése, hogy néhány fiatalt (LRC, Traoré) ténylegesen számításba vesz a nagy csapatnál. Ehhez képest teljesen margóra nyomta az összes ifit egytől egyig.

 • gorkaf78

  Ez az adat nem sok jót ígér a franciák elleni párharc előtt:

  http://www.origo.hu/sport/focivilag/20151219-bayern-munchen-psg-passzok-passzpontossag.html

  • Endy919

   Verrattit de elfogadnám… 🙁

   • nem csíped Costát a viselkedése miatt, de Verrattit elfogadnád. Érdekes.

 • Blue One

  Mourinho kint van a Middlesbrough meccsen

  • Gondolom Karankát lesi meg.

   • Endy919

    Vagy a Brighton lesz az új csapata.

  • Blue One

   Nem boldog…

  • Rammschein

   Várható volt, gondolom következő meccstől veszi át…

 • Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Matic, Fabregas; Willian, Oscar, Pedro; Diego Costa.

  Asmir Begović, Gary Cahill, Baba Rahman, Mikel, Ramires, Traore, Remy.

  • Endy919

   No … ennyit a teóriákról , hogy Eden azért jött le a Leicester ellen , mert nem volt kedve focizni 🙂

   • Lehet most sincs.

    • Rammschein

     LOL. :”D

    • Sir Idemitirjak

     Egyből már Madridban nyaral, nem? 🙂

 • Costa, Fabregas…. nehogy valamit újítsunk és esetleg nyerjünk.

  • Rammschein

   újítottunk edzőt! 😀

  • Sir Idemitirjak

   Ez még nem Hiddink kezdője! Amúgy Oscarban én bízók, talán ő tudja szervezni a támadójátékunk, és ha mögötte jól működik Matic, nem lesz itt baj.

   • Nem az övé, de akkor sem értem, minek kell azt erőltetni, ami eddig is csak a bukókat hozta. Nehogy esetleg magabiztosabban hozzunk 3 pontot.

    • Sir Idemitirjak

     Jelenleg nincs edzőnk*, így felrakták az idei megszokottat, ez annyira nem meglepő. Én is örültem volna a változásnak, de ez várható volt.

     • Nem meglepő, de roppant idegesítő. Costa is kezd elég unszimpatikus lenni a társaihoz intézett beszólásával az egyéni hibák után, miközben az idény egyik legokádékabb teljesítményét ő hozza le meccsről meccsre.

      • Sir Idemitirjak

       🙁

      • Rammschein

       Kezdett volna inkább Remy, majdnem 1 gól garantált… mikor beállítják mindig rúg 1-et valahogy…

    • ktomi93

     Figyeld meg most Fabre lesz a meccs embere, 3 gólpasszal amit Costa érvényesít 😀

     • Endy919

      Ha nem is ilyen számokkal , de szerintem is villogni fognak 😀

  • Endy919

   Egy fehér kólába , hogy Costa gólt lő.

 • Egyébként két ex-kék van a Sün keretében. A clean sheetre senki ne tegye a házát.

  • Rammschein

   A gólt is ők rúgják majd… ez lassan szokássá vált már…

  • Endy919

   PvA beadás , Borini fejes , gól.

   • Sir Idemitirjak

    Túl ésszerű lenne az idei évünkre, Borini beadás és Pva fejes!

    • Endy919

     Borini nem tud belerúgni a labdába.

 • Konteo: Holland ezzel a kezdővel áll bosszút a csapaton Mourinhoért.

  • Endy919

   És magát is kirúgatja . Logikus húzásnak tűnik.

   • Magát miért rúgatná ki? Neki tökmindegy, ő csak beugró most.

    • Rammschein

     + úgysem tudnák, hogy ezt most bosszúból teszi-e… szerintem csak nincs jobb ötlete, hogy kit pakoljon pályára, jobban meg nem akarja kavarni a vizet Hiddinknek…

     • Endy919

      Ha nincs jobb ötlete , akkor nincs keresnivalója egy ilyen csapatban .

      • Rammschein

       Küldjünk el mindenkit. Why not?

       • Endy919

        Nagy buli lenne 😀 .
        És hozzunk helyükre olyan majmokat mint Costa , hogy a büdös életbe nem képesek megtanulni a nyelvet 😀

        • Rammschein

         A-a… az ilyen zsoldos taplókat, mint Costa vagy Fabregas is el kell küldeni… nekem olyan új playerek kellenének, akik egy idő után lesznek az új Lampardok, Terryk, Drogbák…

         Na asszem ilyen sem lesz egy darabig…

        • Sir Idemitirjak

         Costa Caroll kettős támad, védelemben Shawcross, Adam és Gardner a középpályán olyan szép álom csapatot össze lehetne venni!

         • Endy919

          Joey Barton csk !

      • töki, a másodedző fogalma mondd neked valamit? Azért nem véletlen, hogy nem a MU jelentkezett be érte legutóbb, hanem a Fulham..

    • Endy919

     Miért ne. Hiányzik neki José.

     • Ő látott pár fejet hullani már, érzelmek nélkül elviseli.

 • Blue One

  A 76 oldalas meccsfüzetben egy árva kép sincs Mourinho-ról…Biztos véletlen…

  • Endy919

   Mostantól a csillagok állásával is problémád lesz , hogy nem José arcmását ábrázolják ?

   Megértem , hogy szomorú vagy , de ne essél már túlzásokba.

   • Rammschein

    Akarok egy José-formájú csillagképet. MOST! Lehetőleg a Stamford Bridgeről teljesen látszódjék, még az esti megvilágítással is! 🙂 😛 😀

    • Endy919

     Ezt a nagy szakállastól kérd 😀

     • Rammschein

      Télapó? :”D

      • Endy919

       Egyel feljebb 😀

      • Sir Idemitirjak

       Nem, Mária!

       • Rammschein

        Szakállas Mária… na mehet ez is az Eurovízióba vazze

       • Endy919

        Én dzízösz faterjára gondoltam 😀 . De Máriánál is belehet prónálkozni , hátha 🙂

        • Rammschein

         Dí Máriánál? x”D (először annak olvastam a hozzászólásod)

         • Endy919

          😀

   • Konteo: túl sok a konteo.

   • Blue One

    Azért nem kéne kitörölni a múltból… Vagy egy köszönetnyilvánítás is elfért volna abba a füzetbe… Állítólag a tavalyi Ligakupás és PL győztes képeket is levették…

    • Rammschein

     Ettől a klubtól te köszönetnyílvánítást ne várj… Lampardtól is hogy búcsúztak el… sehogy…

     • Endy919

      Nem is érdemel egy jó szót sem.

      • Rammschein

       Öööö… az oké, hogy a City-hez ment… meg ott is rúgott pár gólt…valszeg lehet pont emiatt is, amilyen szépen bánt vele a klub a végén…

      • Sir Idemitirjak

       Hallod van hely mellettem a pokolban, ha így folytatod te is oda jutsz! 😀

       • Endy919

        Már rég bérletes vagyok ott 🙂

     • Lampard az más tészta. Neki az volt a sirámja, hogy le akartak vágni a fizujából.

      • Rammschein

       attól még egy olyan kaliberű kékvérű játékos, valami búcsút kaphatott volna… és asszem nem kapott semmit…

     • Blue One

      Nem várok én már tőlük semmit…

    • Sir Idemitirjak

     Dobjuk ki Abrát, tuti az ő ötlete volt!

 • Blue One

  At the Brdige

  • Rammschein

   Hát ma biztos nem fog… mert sérült vagy mi…

  • ktomi93

   Na erre gondoltam mikor mondtam hogy kíváncsi leszek a szurkolók reakciójára.

   • Rammschein

    Én sok jóra nem számítok, de rövidesen meglátjuk…

 • Blue One
  • Endy919

   Miért mikor kellett volna?

 • Rammschein

  Kívételesen meghallgatom majd mit mondanak a DIGI-s “szakértők”, ha már élőben is adják… de csak most az 1szer. 😛

  • ktomi93

   Digit ismerve, megint megmondják az általuk igaznak vélt hülyeséget 😀

  • Blue One

   Rám is ez vár… Ha a Sallói bent lesz, akkor azt fogja mondani, hogy “elveszítette az öltözőt”…

  • Sir Idemitirjak

   Én lehalkítottam, hogy csak háttérzajnak mennyen, tegnap elég agysejtet pusztítottam, ma inkább kihagynám!

   • Rammschein

    :”D azt nem mondtam, hogy itt ilyen nem fog megtörténni, mert eléggé fel tudnak húzni ezek ott bent… főleg Dodi… :”)

  • Adja a digi? Én úgy láttam,a MU meccset nyomják.

   • Sir Idemitirjak

    Tegnap változtatták meg a műsort. Így a mienket adják

    • Rammschein

     Yep. De csak mert Mou repült és így érdekesebb lesz… Haha legalább a manchesteri szurkolók itthon, nézhetik felvételről… ennyi pozitívum csak van! :””D

  • ktomi93

   Megmondták a tutit, ma egy extra motivált Chelsea lesz 😀 Szerintem ez jelen helyzetben eléggé nagy hülyeségnek tűnik.

 • Rammschein

  “FIFA-mérkőzésszervező” az meg milyen szakma? :O

  • Én régóta gondolkodom azon, hogy hogyan lehetne olyan szakmám, mint Dzsánni Infántínónak. Szerintem durva nepotizmus kell hozzá.

   • Rammschein

    Szerintem itt egy páran (annyira nem én :P), még kommentátornak is simán elmehetnének, ezek helyett! 😀

  • Blue One

   Nem tudom mit keres ott… de nagyon irritál. Ennyire erővel FIFA kerettag játékvezetőt is be lehetne hívni állandó szakértőnek ( és nem csak a Bede Ferit zaklatni…).

   Egyébként azt szertem, mikor így felbodálják egymásnak a labdát. TBO egyik védésénél mondta a kommentátor, hogy “kész szerencse, hogy Gellei Karcsi ott ül a stúdióban, így meg lehet tőle kérdezni, hogy milyen nehéz leírni kézzel a rövidre”… Kész szerencse tényleg…

 • Rammschein

  Hiddink már a VIP-ben bújkál…

 • Fehér Csaba szerint “Gyűsz” ejtette ki a hollandokat a selejtezőből.
  Nem semmi.

  • ktomi93

   Miért? Szerinted ki?

   • A mostani holland csapat kimondhatatlanul nagy holtponton áll. A klasszisok kezdenek kikopni, a fiatalok meg vagy alulmúlták mindazt, aminek ki voltak kiáltva, vagy még mindig olyan fiatalok, hogy nem képesek húzni a csapatot. Ebből a mostani tulipános gárdából nem lesz egyhamar sikercsapat.

    • ktomi93

     Az Eb-re való kijutáshoz nem is kell egy sikercsapat. Főleg hogy az a csoport nem volt egy lehetetlen helyzet. Akármennyire is kezdenek kikopni a nagyok, egy 2 éve vb bronzérmes csapat annyira nem tud kikopni hogy ne tudjon kijutni egy bővített létszámú eb-re.

     • Endy919

      Spanyolok VB szereplése? 🙂

      • ktomi93

       Kijutottak a VB-re nem?

     • De pont ez az. A vezérek estek ki a csapatból. Lesd meg, kik voltak a vezérek a VB-n: RvP, Snejder, Robben.
      Ezek a tagok már bőven túl voltak a legjobb éveiken a VB idejében is, azóta meg pláne. Kettő már levezet, Robben meg állandóan sérült volt. Lajos sem hiába állt át az 5 védős rendszerre, mert Strootmant nem tudta pótolni a középpályán, akinek központi szerepet szánt. Még Strootmant se.
      Te van a mostani csapat kifutott klasszisokkal, középszerekkel, meg olyan fiatalokkal, akik nem képesek még a vállukra venni a vezérszerepet. Vezérek nélkül meg nincs egység.

      • ktomi93

       Nem értünk egyet, de mindegy, inkább a meccset nézem 🙂

 • thiemecsaba

  Eddig vártuk a javulást, most meg ha valaki jobban fog játszani akkor kiáltsuk ki vakondnak és küldjük el a csapattól! Milyen ésszerűen is gondolkodik a szurkoló…

  • Rammschein

   Ja, mert az azt jelenti, hogy nem adnak bele mindent a KLUBBÉRT! Az ilyen játékos meg ne legyen itt…

   • Endy919

    Mostantól nem nyerhetünk meccset !

    • ktomi93

     Az nem jó mert akkor meg felesleges volt kirúgni 🙂 De amúgy ezt nem értitek. Nem arról van szó hogy most sem lehet nyerni, pusztán arról, hogy néhány játékos hirtelen elkezdene brillírozni, pl Fabregas, akkor bizony ő mehetne másik klubhoz.

     • Endy919

      Figyelj , én nem a játékosoknak szurkolok és nem is Mourinhónak. Ha megy a csapatnak boldog vagyok.

      • ktomi93

       Pont ez az. Klubnak kell szurkolni, aminek tagjai a játékosok és az edző is. Ha valamelyik játékos úgy gondolja hogy a klub nem fontos akkor nem itt a helye. Ez ilyen egyszerű.

       • Sir Idemitirjak

        Kiejtették a visszatartó erőt, nem a legjobb módon, de lehet csak így sikerült. De most lássuk mire képesek a fiúk a fék nélkül.

        • Rammschein

         Csak nehogy beragadjon a fék… ők maguk…

     • thiemecsaba

      De könyörgök, ha már valaki gyártott egy ekkora összeesküvést, az az első meccs első 15 percében felírja a homlokára, hogy ÉN VAGYOK A KÖCSÖG CSALÓ!?

   • thiemecsaba

    No offense, de értelmezed is amit írsz, vagy csak úgy írod?!

    • Rammschein

     Én értem, amit írok… arról nem tehetek, hogy te nem…

  • Blue One

   Elég az is ha lesz kedvük játszani…Az is már valami…

 • Rammschein

  Stúdió végszava: “Jó szórakozást!” Ööööööö…

 • Rammschein

  Drogba Abramovich mellett! *.*

 • Sir Idemitirjak

  Ez a Pedroval szembeni belépő nekem volt csak narancs sárga?

  • thiemecsaba

   Sárgát érdemelt volna!

   • Sir Idemitirjak

    Ha az talál törik. Nem szeretem Pedrot, de nem volt szép na.

 • Zoleee

  Na tessék. Most már megy a foci.

 • viktor

  a rohadékok… nem érzitek kicsit túl gyorsnak??:)

  • Sir Idemitirjak

   Szégyen, hogy nem kapnak ki talán 🙁

   • Rammschein

    Jah, csak azért Mou ide vagy oda, eddig az ilyenekből szar sem ment be… most meg igen… hát… szar hozzáállás akkor is a playerektől… szerintem.

 • thiemecsaba

  Szerintem Iva a hunyú JM buktatásában!!!!44444nééééégyyyyyyyyy!!!!!!!!!!

 • Rammschein

  Akkor ezentúl szurkolók a stadionban vs. játékosok háború lesz? Olyankor ki fog kikerülni? :”D

  • ktomi93

   A szurkolók 😀
   És végkielégítést sem kapnak 😀

 • Ez a Hiddink-Drogba duó azért bizsergető.

  • Rammschein

   Nekem csak Drogba miatt… 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Terry-Drogba páros, na az milyen lenne!!! :O

   • Rammschein

    Cech meg kapusedzőnek, meg még Lampsot is beraknám valami edző posztra. 😀

  • egy vibrátor is az, de mégsem jön be mindenkinek 🙂

 • A Pantalló eszén nem járt túl Willian.

  • ktomi93

   Most olyan lesz minden mint tavaly, Willian lesz a legrosszabb ismét 😀

 • Ez mi ez? A szezon legjobb 10 perce eddig.

  • Sir Idemitirjak

   Azért ez annyira nem nagy kihívás volt

 • Rammschein

  Na mivan a végén kitömjük őket?

 • viktor

  edzőbuktató büdös csürhe….!!:)

 • taybor33

  Érdekes…

 • A nap tanulsága: Ha már augusztusban kivágjuk Mout, címet védünk(irónia)

  • Rammschein

   a nap tanulsága, a játékosoknak nem kell edző!

   • Sir Idemitirjak

    Vagy olyan edző kell, aki felméri a keret lehetőségeit, és nem a saját játékát erőlteti rá, ha törik ha szakad.

    • ktomi93

     Hát ha valaki akkor pont Mourinho az aki mindig az ellenfélhez igazítja a meccs taktikáját.

     • Sir Idemitirjak

      Miközben saját játékunkhoz kéne az ellenfélnek igazodnia.

      • ktomi93

       Azt a taktikát kell játszani amivel ki lehet használni az ellenfél gyengeségeit.

    • Rammschein

     Nem, mert ha valaki megpróbál valamit, ezek elkezdenek nem játszani… aztán szedheti a kibaszott sátorfáját… ide ennek minek jöjjön Guardiola akkor?

     • Sir Idemitirjak

      Mert az ő játéka jobban feküdne ehhez a kerethez? 🙂

      • Rammschein

       LOL. Feküdne… nem biztos, hogy fekszik…+ Na ő aztán a Bayernre is ráerőltette, amit akart…és ha gebasz lesz, megy majd megint a cirkusz? Én unom.

    • Zoleee

     Persze. Mourinho volt a hibás… Mint azt a mellékelt ábra is mutatja. Jó reggelt

  • Sir Idemitirjak

   Páran már szeptemberben is megtettük volna!

 • viktor

  de mintha a hangulat is jobb lenne mint általában, az aréna szinte felrobban…. nah persze most már van miért!!

 • Endy919

  :DD tudunk 2gólt rúgni egy meccsen ?:D

  • Nem nagy dolog, ment az Arsenal ellen is.

  • ktomi93

   Szerintem ezek a gólok azért még elég szerencsések. Korábban is ment a több gól, pl BL-ben. Amit talán fel lehet hozni, hogy jobban akar a csapat.

 • A stáb új tagja Morgan a Walking Deadből.

  • Rammschein

   azt a a karaktert jól elcseszték a sorozatban… 🙂

   • No spoiler plz, még nem láttam az új évadot. Most az Ash vs Evil Deadre meg a Kuroshitsujire függtem rá.

    • Rammschein

     Nem mondtam én semmi konkrétat, kérem. .)

   • Sir Idemitirjak

    Nekem tetszett, csak alig szerepelt MÉG! (új évad nekem sincs meg)

    • Rammschein

     az újban cseszték el… szerintem 😛

 • thiemecsaba

  Oscar kb 10 fényévvel jár múlt heti önmaga előtt…Szerintem ő is vakond! 😀

  • Sir Idemitirjak

   Costa ugyanolyan, szar akkor vele most mi van? Buktatja Hollandet? 😀

   • Rammschein

    Ömm, talán Costa nem volt a buliban… ő maradt ugyanaz a tapló kamu tizenegyest nem kiharcoló! 🙂

   • thiemecsaba

    Nem tudom, biztos ő az edzőváltást is csak kamuból akarta kiharcolni… 😀

 • Sir Idemitirjak

  Amúgy érdemes figyelni, hogy Matic és Fabregas mennyivel feljebb játszik, és lőn van összjáték!

  • Rammschein

   Túl sokat gondolsz ebbe már bele… Minden Mou ellen mi?

   • Sir Idemitirjak

    Nem csak jóval felszabadultak a fiúk, aminek azért lehet már oka ahhoz, hogy nincs akkora szigor a pályán az előre berajzolt taktikához.

    • Rammschein

     Ezeknek nem csak edző sem kell akkor, hanem taktika sem… olyan nagy zsenik… :O wow…

     • Sir Idemitirjak

      Kell taktika, de jóval nagyobb szabadságra van szükségük, igaz ez csak egy meccs messze menő következtetést én se vonnék le!

    • ktomi93

     Én inkább a nyomást mondanám. Most nincs akkora mint korábban. Most nem kell mindenáron hajtani a győzelemért az edző kedvéért és nem görcsölnek rá,
     Azt meg ne gondolt hogy Holland más taktikát talál ki egy meccsre amire 1-2 napja volt készülni. Ilyenkor felküldik azt amit toltak előtte is.

  • ktomi93

   Azért mert a Sunderland ellen nem igazán kell komoly védelem. Semmi védelem nem volt, ezért kellett hátrébb játszaniuk, az ilyen meccseken mehetnek előrébb.

   • Sir Idemitirjak

    Kaptunk ki gyengébb csapatoktól is simán, de az Aston Villa ellen se mondhatni, hogy így játszottunk volna, pedig ők akkor ennél még gyengébbek voltak.

    • ktomi93

     Igen, de ellenpélda is van. Ahogy írtad lentebb, valóban egy meccs.

 • Rammschein

  Costa helyett nyugodtan jöhetne már most Rémy…

 • Holland zsenije kihat a játékosokra. Vele még BL-t nyerhetünk, hogy aztán kivágjuk.

  • Rammschein

   x”D

 • kasata91

  Drogba is kinn van. Remélem segítőnek jön

  • Annak. Állítólag olyan szerepet töltene be, mint Giggs.

   • kasata91

    Öröm az ürömben lenne

   • Rammschein

    Aztán meg csinálhatná úgy, mint Zidane… ő is már Real pad-közelben van… 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Sünderland kicsit szétesett.

  • Rammschein

   2 gyors gól után nem csoda…

  • ktomi93

   Összeszedettek voltak? 😀

 • kasata91

  Oscar Hollandot akar buktatni !!!

 • Endy919

  Oscar ? 😀

  • Sir Idemitirjak

   Ha megkapja a bizalmat jó ez a srác.

 • ko13

  Oscar be van ekizve

 • viktor

  szerintem Abrát akarják buktatni!:D

 • Endy919

  Változatossák kedvéért Mahrez , 0:1 😀

 • Monoki szerint Pedro is besúgó. Ha ő mondja, én elhiszem.

  • Sir Idemitirjak

   Gyenge játékos gyengén játszik, az gyanúsan nem gyanús.

  • ktomi93

   Monoki azt is elhiszi magáról hogy ő jó kommentátor 😀

   • Csak nem azt mondod, hogy nem az????

    • ktomi93

     Ezt most viccnek szántad ugye? 😀

     • Teljesen komolynak.

      • ktomi93

       Csak egy példát mondok hogy szerintem miért nem. Az összes digis hosszú ideig nyomatta azt a hülyeség hogy szöglet után les miatt szabadrúgás kifelé…

       • Állítólag Monoki Chelsea-fan, szóval az és pssszt.

        • ktomi93

         Az lehet, de attól még lehet csapnivaló kommentátor 🙂

 • Endy919

  Lukaku…

 • Zouma biztos nem volt fúró.

 • Rammschein

  Azért, hogy ezt nem nevezhetjük edzőbuktatásnak…még akkor is ha Mou elszállt…ahhoz eléggé másmilyen szemüveget kell hordani, mint amilyen az enyém. 🙂 Ég és föld ahogy ezek játszottak múlthéthez képest… ha ehhez az kellett, hogy elküldjék Mou-t… akkor elmehetnek a francba… aztán majd rájönnek, hogy kár volt ennyire kiesőhely közelébe kerülni…

  Remélem a következő, hosszútávra tervezett edzőt is majd elküldjük a játékosok miatt. 😉

  • ktomi93

   Én csak annyit mondok, hogy nem sok csapat védői szoktak kis túlzással gólpaszt adni nekünk.

  • Zoleee

   Pedro meg Oscar egész idényben nem tettek ennyit mint ezen a meccsen. Gondolom Costa is beköszön ma. Ami nem baj mert nyerjünk persze. Csak akkor valljuk be, hogy a csapat eddig szándékosan nem játszott jól és akkor ez gáz.

   • Rammschein

    Aha, így gondolom én is… bár Costa eddig csak próbál beköszönni… de a Helló helyett, megakad a H-nál…

   • ktomi93

    Igazából ezt lehetett volna akkor korábban is. Nyíltan ki kellett volna mondani, hogy Mourinho takarodjon és akk nem lennénk 16. helyen, mert ez így tényleg elég undorítóra sikeredett.

    • Zoleee

     Pontosan erre gondoltam.
     De a legjobb az lett volna ha normálisan fociznak a csapatért a szurkolókért meg azért a kis zsebpénzért

   • Sir Idemitirjak

    Oscar nem is játszott sokat, illetve neki volt egy szép kis sérülése is közben

    • Zoleee

     De amikor játszott akkor sem így. Kb azt csinál amit akar.

 • Szilveszter94

  Mint kívülálló, egyet is értek, meg nem is. Mi tudjuk, milyen fantasztikus magabiztosságot tud adni, hogy mindig ugyanaz az arc ül a padon, aki valahogy mindig kitalálja a nyerő taktikát – de ahhoz az is kell, hogy ki is találja a nyerő taktikát… nálunk Fergie, vagy az Arsenalnál Wenger azért ért meg ilyen hosszú időt, mert még a legrosszabb idényeiben sem ment egy bizonyos szint alá, a mostani Chelsea viszont jóval alatt volt. (Egyébként nekem az is meggyőződésem, hogy csak és kizárólag azért tartott ki Abramovics eddig az edző mellett, mert José Mourinhoról volt szó – ha másról van szó, már rég kivágta volna.)
  Ráadásul még csak azt se lehet mondani, hogy a játékosok maguk alatt lennének Mourinho menesztése miatt – nézem most a Chelsea-meccset, és nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen felszabadultan játszani ezt a csapatot. Mintha egy rossz álomból ébrednének a játékosok.

  • Sir Idemitirjak

   “Mintha egy rossz álomból ébrednének a játékosok.” És a szurkolók.

   • Szilveszter94

    És a Chelsea-szurkolók – nekünk pont nem hiányzott, hogy ti is akkorra találjatok magatokra, mire jöttök hozzánk… bár ha így haladunk, akkor lehet, hogy addigra a mi edzőnket is menesztik 😀

    • Sir Idemitirjak

     Ahogy látom ti is épp formába kerültök.

 • Costa még az eladott labdát sem rúgja be 4 méterről. Kész, zavarják már le…

  • Rammschein

   Holland nem mer változtatni, miért nem állítja már be Rémyt? Küldjék már el!!! :”D

  • Sir Idemitirjak

   Drogba beállhatna ha már úgy is ott van. Farmerben és makkos cipőben lefölözné szerintem.

   • Rammschein

    Na az biztos. 🙂

   • ktomi93

    Mekkora lenne 😀

 • “Drogba nem véletlenül ül Abramovics és Holland között”
  Holland időközben felszökött a székeken és kirugdosta onnan Hiddinket?

  • ktomi93

   Na látod, erről beszélek 😀

  • ko13

   Hiddink holland, problem?

 • Endy919

  Focizunk geci 😀

  • Rammschein

   Bajnokok leszünk?!?!?!

   • Sir Idemitirjak

    Papíron van még rá esély.

 • Sir Idemitirjak

  Costa szerintetek miből szerez gólt? 😀

  • Rammschein

   áh, ő max öngólt rúgat. 😀

 • ktomi93

  DIEGO COSTA!! mellé… 😀

 • Endy919

  Ez milyen játék volt ?:D

  • Sir Idemitirjak

   Lenne csatárunk már 4-el mennénk az a legszebb.

   • Rammschein

    A padon ül egy, de Holland nem mer változtatni…( :”D)

    • ktomi93

     Holland out 😀

 • Costa még hány helyzetet kurrant el 5 méterről, mire beáll a franci?

 • kasata91

  Holland 2 nap alatt megtanította, hogy labda nélkül mozogjanak a srácok. Ebben mi olyan hihetetlen ?

  • Rammschein

   2 nap alatt? Azt, hogy akkor azt nem ő tanította. Csak direkt el lett felejtve…

 • Rammschein

  Annyira felszabadultan játszunk, hogy még a PSG-t is megverjük…meg be is húzzuk az egészet… ha már a BL-ben játszani kellett, mert komoly tétje volt a játékosoknak is!

  • Endy919

   • Rammschein

    Sry. elég szar zene ez… 😉

    • Endy919

     nem a zenén van a hangsúly …a címén 🙂

     • Rammschein

      Like I care…

 • Annyira jól nyomjuk, hogy a mérkőzés után menesztik Hiddinket.

  • Rammschein

   Nehogy rámerje erőltetni a taktikáját a játékosokra… mert akkor megint nem fogjuk jól nyomni…

   • thiemecsaba

    Nah jó, lassan vegyél elő egy új lemezt!

    • Rammschein

     Miért, más mantrázhatja ugyanazt folyton folyvást? Ja, hogy én nem azt gondolom, amit te… az én ***** anyámat nem?

     • thiemecsaba

      Uncsi, hogy minden hozzászólásod annyit takar, hogy próbálod ironikusan a játékosokat ekézni. Ez 1-2 alkalommal vicces is lehet, de már a 10-15. alkalommal hidd el, hogy nem az!

      • Rammschein

       Akkor ne olvasd, vagy szólj Zenzonak bannoljon…

       • thiemecsaba

        inkább igyál meg egy sört, vagy vegyél be nyugtatót!

        • Rammschein

         Vagy csak nem nézem a meccset. 🙂

         • thiemecsaba

          Akár azt is 🙂

 • salsal

  Üdv mindenkinek, valaki leírná röviden milyen a játék képe? Tényleg olyan, mintha kicserélték volna a csapatot? Sajnos nem látom a meccset.

  • ktomi93

   Szerintem ez túlzás, mert azért a Sunderland ahol csak tud ott segít 😀 De az tény hogy nagy a változás.

  • Endy919

   Teljesen új Chelsea , focizunk , támadunk , hajtunk . Jók vagyunk.
   Ha nem Costa , akkor 5:0

 • Rammschein

  Costa reklamáld csak… hehe

 • Endy919

  közben a MU is kiakar esni 😀

  • Legalább a félidőben sem unatkozunk.

  • ktomi93

   Csak buktatják az edzőt, hogy Mou oda mehessen 😀

   • Szilveszter94

    Amúgy nem kizárt 🙂

    • Rammschein

     Egy-két ember szerint, nem biztos, hogy jól járnátok Mourinhoval… azt meg gondolom te sem szeretnéd… :))

     • Endy919

      • Rammschein

       Már az sem jó, ha Mout szidom? 😀

       • Endy919

        Kezd az agyadra menni a dolog.

        • Rammschein

         Hát, bocs, hogy zavar a dolog. 🙂

         • Endy919

          Semmi gond:)

          • Rammschein

           Lehet legurítok valamit, akkor nem fog érdekelni! 😀
           Ez jó taktika nem? 😛

          • Endy919

           Nem mindig…valamikor még jobba idegesít 🙂

          • Rammschein

           Akkor csak óvatosan? 😛 Nyugi nem fogom teletömni a kommentmezőt már… 😀 Belefáradtam én is 😛

          • Endy919

           Pattints fel egy sört és élvezd a meccset 🙂

          • Rammschein

           Áh pálinkára gondoltam. 😛 😀 De csak egy kicsivel. 🙂

 • Endy919

  Mikor volt nekünk ilyen utoljára?

  • Micsoda? Presszing?

  • Sir Idemitirjak

   Samsungom? Soha!

 • Izzy27

  Az első meccs idén, amit az elejétől látok. Ez egy jel! :DDD

 • Frenky54

  Feltűnő, h Oscar a prímás és Fabre a másodhegedűs,eddig pont fordítva láttam.

  • Legalább a digi stúdiójában nincs a nagybőgős.

   • Sir Idemitirjak

    Ezek mind köcsög dudások!

   • Frenky54

    Kire gondolsz?

    • A salecre. A virtuóz játéka mindig könnyet csal a szemembe.

     • Frenky54

      Nincs digim, így nem igazán ismerem őket.

 • Endy919

  Borini!

 • 2-3 lesz
  Borini
  Borini
  van Aanholt

  • Rammschein

   azért az enyhén sorsszerűen fura lenne 😀

  • Endy919

   Meg FatSam ollózik egyet a végén.

   • ktomi93

    Ő csak begurul a kapuba és befújják gólnak 😀

   • :DDDD

 • ktomi93

  Nincs Mou van tizi 😀

 • Pantalló is vakond

 • Rammschein

  Azért annak örülök, hogy ha a többiek fel is nőttek a feladathoz, Willian nem esett vissza… 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Szerelmem lövi, megérdemli.

  • Rammschein

   azaz? 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Oscar

    • Rammschein

     Hát akkor lőjje is csak be 🙂

 • Rammschein

  Hát ha így halad a Sunderland kap még vagy 2-t…

  • Sir Idemitirjak

   Ha beáll Remy akkor minimum.

   • Rammschein

    Azért ő télleg beállhatna már nem???? Costa uncsi… Remélem Hiddink helyre teszi a fejét…

 • viktor

  szép szép… de ahogy verte a mellét/a címert az azért kicsit érdekes… vakond!

  • ktomi93

   Nekem is ez szúrt szemet.

  • Sir Idemitirjak

   Mert szereti a Chelseat? 🙂

   • Endy919

    A Chelseat csak José szereti.

    • Sir Idemitirjak

     Jogos az észrevétel!

   • ktomi93

    Eddig nem szerette?

    • Endy919

     Eddig nem rúgott gólt 😀

    • Rammschein

     Ahogy én adtam a Mou pozitív kommenteket, ők úgy adják a negatívat… senki nem nyer ezzel… az idegek meg főleg nem… 🙂

     • Sir Idemitirjak

      Én a győztesek nyugalmával írok, az idegeim tökéletes állapotban.

      • Rammschein

       Akkor majd igeskedj, azon, hogy Hiddink után ki fog idejönni…. :’)

 • Ideiglenesen 14. hely
  Jeeee

 • Endy919

  Eden biztos felvan kúrva … lehetne már egy gólja.. 😀

  • Rammschein

   Hát… ma nehezen. 🙂

  • Ő volt a fék. Más magyarázat nincs.

 • Sir Idemitirjak

  Borini, What a suprise!!!

 • Rammschein

  Nana, a végén még Van Anholt is betalál…

 • Endy919

  :DDDDDDDD

 • Rammschein

  Aki ex-játékos az biztos, hogy gólt lő nekünk… erre kéne valami tippmix fogadás… 😀 tuti nyerő…

  • Gabor1092

   Netes fogadásnál ha jól tudom lehet gólszerzőre tenni, lehet valamelyik következő meccsen bejátszom majd 😀

   • Rammschein

    :”D De ez annyiszor előfordult már, hogy röhej 🙂

    • Gabor1092

     Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan játékos, aki játszott nálunk, majd ellenünk, és nem talált be, talán Robert Huth nem lőtt még nekünk gólt, de nem lennék benne biztos

     • Rammschein

      Hát erre most én sem innék mérget… biztos van kivétel. 🙂

     • ktomi93

      Szerintem egy csomó ilyen van. Cech sem lőtt még gólt nekünk 😀

      • Rammschein

       Na az is durva lenne. 😀

 • Ajaj, a Bmouth veszélyezteti az ideiglenes helyünket.

 • Endy919

  MU 0:2 :DD

 • Rammschein

  Tipikus Mournho csere lesz… Mikel be… had üljünk csak rá az eredményre… na de most nem?

  • Sir Idemitirjak

   LEhet védő, vagy kapus helyett jön! 🙂

   • Rammschein

    xD Te, ha kapusnak jön, akkor Borini rúg mégegyet, meg Van Anholt is, hogy valaki jóslata beteljesüljön lejjebről. 🙂

   • ktomi93

    Kapus? 😀 😀

 • Ha minden így marad, utolsó 10 percre kapcsolok egy streamet a MU-meccsre.

 • Sir Idemitirjak

  Pedro ma is szar amúgy.

  • ktomi93

   Nem, ő ennyit tud 😀

   • Sir Idemitirjak

    Attól még nem lesz jobb a játéka 🙂

    • ktomi93

     Pedig a Barca szurkolók szerint világklasszis 😀

     • Sir Idemitirjak

      Nem tudom, akiket ismerek, csak nevettek rajta már a végén.

      • ktomi93

       Arra az elvetemült, elvakult részükre gondoltam 🙂

     • Rammschein

      …hehe, csak akkor gondolhatták úgy mikor náluk rúgta a bőrt… 🙂

     • Blue One

      Van olyan CHELSEA szurkoló is, aki ezt állította.

  • Rammschein

   Costa is…

 • Kapura lövések: Mu 0 – Norwich 2

  Eredmény: Mu 0 – Norwich 2

  • Sir Idemitirjak

   Csak a szokásos, csak most De Gea nem véd mindent, és egy talált gól kevés lesz.

   • Rammschein

    Nincs Fergie time sem. 😀

 • Rammschein

  Kicsit visszaült a játékunk…

 • Rammschein

  Costa meg… szavakkal is nehéz leírni…

 • Rémy-t mindenki ennyire rühelli?

  • Rammschein

   Hát, nemtom miért lehet az…. kezd irritálni a dolog…

  • ktomi93

   Szerintem Holland úgy gondolkodik, hogy ilyen meccsen van a legtöbb esélye Costanak hogy belelendüljön, és az nem lenne rossz ha megtalálná a góllövő cipőjét.

   • Így gondolkodunk már 3 hónapja.

    • Sir Idemitirjak

     9 hónap

     • abból akkor hamarosan gyerek lesz :))

 • José megy majd a Mu-ba, télen meg jöhet Mata vissza.
  Mindenki jól jár.

  • Rammschein

   Chelsea szempontból, vörös ördögből nem éppen. 😛

   • Nekik már mindegy lenne, ha leváltanák a Lajót.

    • Rammschein

     Aztán nehogy Mou is magára találjon ott….elvileg az első 2 év működik minden csapatnál nem? Vigyázz, mit kívánsz. 😛

     • Sir Idemitirjak

      De azért a Pápával se tudna MB1-et nyerni.

      • Rammschein

       Azt nemtom… :’D a magyar foci totál hidegen hagy.

  • ktomi93

   Ha Mou megy a MU-ba én nagyon kíváncsi leszek Matara 😀

 • Sir Idemitirjak

  Zouma féle piruette se volt gyenge azért.

 • Hopp, vezet a Leszter.

  • Rammschein

   Én még mindig azt mondom, ha mi nem… valahogy húzzák be ők…

 • Endy919

  Nem nagyon örült Cecs 😀

  • ktomi93

   Holland is meg lesz buktatva, nincs mese 😀

  • Hollandnak holnap már nem lesz állása.

  • Sir Idemitirjak

   Eddig összesen nem futott ennyit, élvezte na.

   • ktomi93

    Már elfelejtette milyen érzés 😀

 • Rammschein

  Ja, még egy dolog… ez akkor ne egy olyan fellángolás legyen, hogy Mou miatt erőre kaptak, meg felszabadultak… és akkor a következő meccstől megint nem működik minden… az is eléggé bebaszna…

 • 590 hsz.
  Lesz rekord?

  • Endy919

   Mennyi a top?

   • Nem tom, talán 700 volt, de lehet kevesebb.

    • emazohun

     Nem volt egyszer majdnem 1000?

   • Blue One

    Én 777-re emlékszem

 • Zoleee

  Fabregas egész ősszel nem futott ennyit. Azért az én lelkemnek jót tenne ha ezt a két embert elküldénénk.

  • Rammschein

   Costa a másik?

   • Zoleee

    Pedro

    • Rammschein

     Értem. 🙂

 • Costát rommá fütyülik.

  • Rammschein

   Meg is érdemli, olyan jól játszott. 🙂

 • Endy919

  Costa – Remy , Pedro-Traore cserét kérek.

 • Rammschein

  Végre bazze jön Rémy… csak eléggé későn…

 • viktor

  láttátok Costa hogy lepacsizott mindenkivel??! Nekem nagyon gyanús… benne van Ő is :O

  • Sir Idemitirjak

   Én egy kacsintást is elkaptam Hiddink felé! :O

 • Rammschein

  Fű rózsaszín ruhás vörös kiscsaj, hogy kiabált Wiliannek… :””””””D

 • Azért mák, hogy Hiddinket már kinevezték. Most rendesen izgulnék, hogy van Gaal-t hozatjuk.

  • Rammschein

   Ha hamarabb lépünk… akkor Kloppot kellett volna……..

   • ktomi93

    Szerintem Klopp pont jó a Poolba. Építkezhet szabadon. Nem fogják elküldeni ha nem nyer semmit egy adott évben.

    • Rammschein

     Hát… csak én mindig csíptem Kloppot, és szívesebben néztem volna őt a padon, mint mondjuk majd Guardiolát vagy istentudjakit…

     • ktomi93

      Igen, én is, de szerintem neki jobb lesz ott.
      Guardiola? Csak azt ne 😀

      • Rammschein

       Állítólag, Ancelotti megy “müntyen”be… guardiola meg ide… de ha meg nem ő, akkor ki a füttyöm fog idejönni, aki nagy név hosszútávra, blablabla?

       • ktomi93

        Nem tudom, de MU-City párosba is emlegették. Szerintem előbb fog oda menni. Ide bárki jöjjön csak ilyen patkány ne.

        • Rammschein

         Ja… nekem ilyen Barcából jött emberek nem kellenek… eddig túl jól nem jártunk velük, azokkal akik onnan jöttek… (Romeu, Pedro… Fabregas…)

 • Okazaki is gólt vágott.
  Ez a nap már jobb nem lehet.

 • Holland győzelmi rátája 100%.
  Holland nóz

  • Rammschein

   lol? 😀 azé clean sheetje nincsen. 😛

  • viktor

   és tartja az itthoni veretlenségi sorozatát! ez kellett már!:D

 • Sir Idemitirjak

  Szurkolók, mit ordítottak?

  • Rammschein

   Nemtom, annyira nem figyelem a meccset… 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Hangosan rákezdtek egy 10 másodpercre egy szót ismételtek, nekem iglonak vagy kígyónak hangzott.

    • Rammschein

     Ebben nem tudok segíteni. 🙂

    • ktomi93

     Szerintem nem ismerik a kígyó szót 😀 Annyi magyar még nincs kint 😀

     • Rammschein

      Pedig a kintlévő magyarok megtudnák tölteni a stadiont… és akkor így kiabálnák, hogy te KÍÍAGYÓÓ??? :”D

  • Rammschein

   Most José Mourinho-t éneklik… ezt azért értem…

   • Sir Idemitirjak

    Elég jellegzetes annak a pizza reklámnak az ütemére. 🙂 Igaz annyira nem szólt hangosan.

 • Rammschein

  Pedro, congrats… 🙂

  • Sir Idemitirjak

   És ma is végig játssza ezzel a nagyszerű teljesítménnyel.

   • Rammschein

    hát na… azt se tudom, hogy tán van-e még cserénk… de tán 1 mintha még lehetne neki. 😛

    • Sir Idemitirjak

     nincs

     • Rammschein

      akkor pirosat neki, úgy is le lehet kerülni a pályáról! 😀 ( csak vicc volt) 😀

 • Az első félidőben darabolunk, a másodikban vegetálunk.
  Semmit nem romlott a csapat tavaly óta, csak megjátszották magukat.

  • Rammschein

   Azért a második félidő megint átment abba, ami eddig volt…

   • Sir Idemitirjak

    Nagy hajtás következik, biztos eredmény mellett kis pihi belefér.

    • Rammschein

     Vagy csak a kezdeti fellángolás/felszabadultság érzés is alábhagyott…

  • Sir Idemitirjak

   Láttam és az ilyeneket kitiltanám a stadionból.

   • Rammschein

    Akkor kb a fél stadiont el lehetne küldeni, csak sokan nem csináltak transzparenst…

    • Sir Idemitirjak

     Csak belegondolsz Costa lehet, hogy csak szörnyű formában van és semmit sem tett Mourinho ellen sőt jól ki is jöttek. Kihajtja a belét a gyenge játéka ellenére és ezzel hálálják meg a szurkolók. Csupán elméletek alapján lepatkányozni nyíltan egy játékos igazi parasztság!

     • Rammschein

      Nem tudom… az a totyogás is, amit a pályán letoltak is legalább akkora parasztság volt a korábbi meccseken…
      akkor mindenki paraszt…

     • ktomi93

      Ezt alátámasztom. De szeirntem az ott lévők többet látnak mint mi.

   • ktomi93

    Ha én jegyet vennék a meccsre és azt látnám hogy a játékosok szarnak a klubra és elvesztik feltehetőleg szándékosan a mecset, akkor biztos hogy hasonló reakció lenne és szerintem nagyon sok szurkoló van ezzel így.

    • Sir Idemitirjak

     Ezek csak elméletek. Hazardnak ha nem is ment próbálkozott ott elő jó pár meccsen, nem mellesleg tavalyi bajnoki címünk se lett volna meg nélküle, számomra ez így elfogadhatatlan szurkolók felöl.

     • Rammschein

      Az miért van, hogy a Leicester ellen csak 3-an köszönték meg a szurkolóknak??? (Pedig, ott nem fütyülték agyba-főbe őket)… Akkor most ki van kiért?

     • ktomi93

      Igen, de lehet hogy csak számunkra elmélet. Az ott lévő ultrák, szurkolók azért ebből többet látnak.
      Az meg hogy tavaly mit tett, nem igazán számít ha idén meg kiejtené a csapatot.
      Ettől függetlenül szerintem is durva volt.

     • Zoleee

      Mourinho nélkül se lett volna bajnoki cím. És nem Mourinho nem dolgozott hanem Hazard.

  • Sir Idemitirjak

   Ajánlom figyelmedbe a Crystal Palace győztes gólját közben!

 • Endy919

  Ha verjük a Watfordot , akkor 21 pontunk lesz , és onnan szépen lassan lehet már előre lépni.

 • Talán a legmegosztóbb győzelem volt, amit eddigi életemben láttam. Messze a legjobb meccsünk volt a szezonban, ami bőven lehetett volna 6/7-2 is.
  Csalódást keltő a gondolat, hogy ezt így megengedhette magának a játékosállomány magja. Én speciel ezerszer jobban haragszom a csapatra, mint a vezetőségre.

 • A Guardiola-szállnak itt vége részünkről. A City végül is majd 10 év után fog egy klasszis edzőt.

  http://www.thesportbible.com/articles/pep-guardiola-agrees-to-become-manchester-city-manager

  • Endy919

   Azért ezt még nem venném biztosra

  • Rammschein

   Elég nagy gáz lesz jövőre így… edző téren…

 • Endy919

  Neville sem lesz sokáig Valencia edző.

 • Egyelőre így nézne ki az edzőkörkép:
  José–>MU
  Guardiola–>City
  Ancelotti–>Bayern
  ???–>Chelsea

  Simeonét mondják nagyon hozzánk, de ez annyira látszik jelenleg biztosnak, mint a kétlábú sámli.

  • Rammschein

   Ha a Mu-ból Mou miatt jön Van Gaal, annak sem örülnék… azt nemtom, hogy Hiddinkket meghosszabítanák-e… és akkor még is megint ki? Drogba felcsap edzőnek? 🙂

   • Van Gaal azt nyilatkozta még két éve, hogy a MU az utsó nagy szerződése. Ha az lefut, onnantól a családjával kíván foglalkozni. Így ő is kiesik.

    • Rammschein

     Akkor nekem ötletem sincs, egy darab sem…

  • Endy919

   De miért veszed ilyen komolyan a Pep-City házasságot ?
   Hazard is már ment a MU-ba , Tevez , Robinho , Cavani is voltak már a mi játékosaink…

   • Endy919

    Mou meg szerintem a Realba megy.

    • Rammschein

     Most ezt full komolyan írtad, vagy viccnek? 😀

     • Endy919

      Komolyan.

      • Rammschein

       Akkor Benítez meg jönne ide? xD Nein, danke… Nem hiszem, hogy a Reál Margitnál örülnének neki.

      • Perec előbb viszi oda a Blantot, minthogy egy edzőt, akit kivágott, visszahívjon.

       • Endy919

        Capello?

        • Én az igazi perec-érát a galaktikusok óta számolom. Onnantól lett kicsit árnyaltabb az öreg.

      • Blue One

       Akkor részeg vagy.

       • Endy919

        nem

   • Nem veszem komolyan, 90%-ot adok neki.
    Úgy volt, hogy Pep a mai meccs után nyilatkozik a jövőjéről, más verziót meg sehol nem hoztak le.

 • Hopp, közben a goal.com szerint a Roma akarja megkaparintani Josét. Ez már egy fokkal jobb lenne, mint a MU.

 • Blue One

  Örülök, hogy a többségnek kezd leesni, hogy nem igaz lesz nagynevű edzőnk… Még egy ok, ami miatt nem kellett volna meneszteni Mourinho-t…

  • Endy919

   Ja … ma csak bekotortunk volna egy Xet

   • Blue One

    Igen mondjuk úgy valamivel könnyebb, ha akarnak a játékosok…

    • Rammschein

     Blue One, most te is kezdheted a szélmalom harcot, amit én a meccs közben toltam itt a srácokkal… :)) Sok sikert hozzá! 🙂

    • Endy919

     Na és vajon miért nem akartak a játékosok , amíg itt volt José ?
     Ám Cesc ma sem volt kiemelkedő , Costa továbbra is borzalom… lehet , hogy itt nem volt edző buktatás , csupán hagyva voltak focizni.
     Nem gondolod?

     • Blue One

      Nem volt kiemelkedő, csak akart focizni. Erről beszélek, hogy az akaráshoz nem kell edző. Játszhattunk volna rosszul is Mou alatt, csak lássam, hogy MINDENKI küzdeni akar…

      • Endy919

       Inkább azt mondanám , hogy élvezték a játékot és nem görcsösen álltak be sündisznó módba 1:0 után. Vagy az sem José taktikája volt , csak a játékosok így akartak vele kibaszni?

       • Blue One

        Nem baj, majd jön Siemone és akkor majd gyönyörködhetsz a totális támadó futballban! Vagy ha ő nem jön, akkor majd Conte taktikáját magasztalhatod az égig.

     • Frenky54

      Én is úgy láttam ,h felszabadultan, görcs nélkül fociztak.

     • Blue One

      Az egyik meccsen nem tudnak passzolni 2 pontosat egymáshoz, most meg gáláznak? Neked ez nem furcsa? Oké a sunderland is partner volt ebben, de akkor is…Ennyit számított Holland munkája? Vagy ez már Hiddinké is volt?

  • Rammschein

   Hát nekünk jók a tűzoltók is, ha túl nagynevű edző jön, a végén még megint összeakad a playerekkel az egó miatt….

  • Én így átgondolva Contéra látok esélyt az EB után, bár örülni nem örülnék.

 • Blue One

  Costát megsajnáltam mikor kifütyülték. Nem tudom elképzelni róla, hogy az árulók között lett volna, ha volt ilyen ugye. A reakciója is ezt támasztotta alá, hogy nem értette, hogy mi van. Ő is élt halt a győzelemért Mourinho, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne hajtott volna. A másik füttykoncertesről már egészen más a véleményem…

  Iva-t viszont meg kell dicsérnem. Nem érdekel, hogy rosszul játszott anno. Ma is bebizonyította, hogy van szíve és ez a legfontosabb. Ilyen emberek kellenek a csapatba, meg John Terry-k. Hisz ettől lesz szerethető a csapat.( Meg a José-któl…). Akiknek nem csak egy klub, hanem A klub. Nagy különbség.

  • thiemecsaba

   Várj, Iva nem azért játszott jól, mert eddig fúrta Mout?! Kezdem elveszíteni a fonalat…

   • Endy919

    Iva jól játszott?

    • Rammschein

     Ahhoz képest, hogy a Leicester ellen mit rontott el…én ezen a meccsen nem emlékszem semmi rosszra tőle…+ fejelt egy gólt… Szerintem nem volt az rossz…

    • thiemecsaba

     Az idei önmagához képest jól játszott. Kapitális hiba nélkül lehozott egy meccset s még bepattant egy a fejéről is, aminél azért elég jól helyzetbe hozta magát. Sőt, azt hiszem volt egy jó beadása is. Ez már jónak számít ebben az évben.

     • ktomi93

      Igen volt jó beadása is, márpedig eddig az volt inkább jellemző hogy elszúrta a beadásait és mindenki megverte, megforgatta ahogy csak akarta.

   • Iva állítólag tégla volt, Mou embere.

   • Blue One

    Tényleg elvesztetted a fonalat, mert egy szót se szóltam a teljesítményéről…

    • thiemecsaba

     A 2. bekezdés elején nem róla beszélsz?…

     • ktomi93

      De, de jogos amit mond mert nem a teljesítményét dicsérte, nagyon cseles 😀

 • Blue One

  Oscarnak is baja volt Mou-val? Elég árulkodó volt az ő játéka is… Rabónázgat, szinte csak sarokkal ér labdához és brillírozik…Eléggé üzenet szagúnak éreztem. Mennyit játszott Mou alatt? Nem emlékszem, hogy annyira száműzve lett volna.

  • Endy919

   Rejtélyek valóban . Az Infernoban (da vinci kód és az angyalok és démonok folytatása) valószinüleg ezeket az ügyeket fogja Tom Hanks leleplezni.

   • Rammschein

    Az oké, hogy engem elküldtetek a manóba, mer túl sokszor hangoztattam hasonlót? (hasonló dolgokat, mint Blue One) De másnak sem lehet eltérő véleménye, ami esetleg a tiéddel és a veled együtt gondolkozókéval nem egyezik meg?

    • gorkaf78

     Milyen kár, hogy neked nem tetszik Endy kolléga ötlete, el is pityeredtem kicsit. 🙁 Pedig milyen jól fel lehetne dobni azokat az unalmas történeteket egy-két izgalmas focis nyomozással!

     • Rammschein

      Olvastam az Infernót, nem annyira unalmas, hogy ilyen tevékenységet kéne belevinni… 😉

      Egyébként pont erről beszéltem… 🙂 A szarkasztikus na majd akkor csak nekem lehet igazam a másik meg menjen a halál …-ra…

      • gorkaf78

       Abszolút igazad van, neked is és Kékegy kollegának is, hiszen látszott, hogy José hiánya ma mekkora problémát is jelentett a csapatnak, szörnyen, borzalmasan, nézhetetlenül fociztak a játékosok, és kikaptunk… ja, mégsem.

       • ktomi93

        Nem is értem, hogy várhatja el bárki is a hosszú távú gondolkodást ha a szurkolók egy bizonyos része is csak annyira lát az orránál tovább, hogy nyert a csapat és nyerni kell, semmi más nem fontos.

       • Rammschein

        Ó, ne aggódj, majd kikapunk még elégszer (valszeg, a 2. félidő is milyen csodás volt, kb. mint az eddigi meccsek)… vagy szerinted nem fogunk Hiddinkkel soha? Mert akkor bajnokok leszünk meg BL-győztesek… és akkor az edzőkérdés is megvan oldva… minden szipi-szuper lesz… aztán meg felébredsz. 😀

        • gorkaf78

         ….

       • Zoleee

        Az hogy nyertünk, egy dolog.
        Az pedig hogy elküldtük azt az edzőt akinek ez a klub többet jelentett mint egy munka illetve akit a szurkolók imádtak – ok te/ti nem – az egy másik dolog. Nem csak az számít hogy nyerünk-e vagy sem hanem a gerinc is. És az ennél a klubnál sem Abramovic-nál sem néhány játékosnál nincs meg.
        És tényleg elég gyenge ez a szarkasztikus hozzáállás de tőlem írjátok csak.
        De engedtessék meg hogy nekünk is legyen véleményünk akik a játékosok egy részét is hibáztatjuk. És igen valószínűleg egy Angliában elő szurkolónak több rálátása van a klubra mint nekünk.
        Pl. én is egy csomó belső infót tudok a Fradiról mert ismerek embereket akik személyesen ott vannak a közelben.

    • Endy919

     Lehet véleménye , sőt legyen véleménye.
     De ez már komolyan vicces . Mindenki rossz , mindenki szegény José ellen volt , aki már lassan egy mártírnak lesz beállítva.

     Csóri Oscar egy év után játszik egy jó meccset (mert januárban a Swansea ellen játszott utoljára jól) és rögtön az van hogy megbuktatta Josét.
     Fabregas ma is szar volt , Costa még szarabb , Pedronak beakadt egy , de amúgy ő sem váltotta meg a világot .

     Annyi történt , hogy engedve volt a srácoknak focizni.

     • Blue One

      Vagy akartak focizni…

      Feltöltöttek egy videót, ahol fújjolják a játékosokat. Meglepődtem mikor a meccs eleján Oscar-nal is ezt történt… Eddig róla nem volt szó.

      • Endy919

       Figyelj … fölösleges ezen vitázni . Egymást meggyőzni nem fogjuk , az meg , hogy kint kit díjaztak füttykoncertel , az magasan hidegen hagy.

       Nem tudom , hogy ott honnan ilyen jól informáltak az emberek ,hogy pontosan tudják , hogy kit kell lepatkányozni …

       • ohóó, jól értesült emberekből itt sincs hiány, miért lenne ott? 🙂

     • Zoleee

      Miért eddig Mourinho nem engedte őket focizni? Jó ég….

      • Endy919

       Jólvan na … hagyta. Az utolsó 15 percben , amikor hátrányban voltunk. Vagy amíg megszereztük a vezetést … utánna jött a bunker

  • Gabor1092

   Szerintem Oscarnak nem lehetett, mondhatjuk hogy őt szerette Mou, “érte” vagy miatta váltunk meg Matától, mert ugye míg a brazil védekezésben is használható volt, addig a spanyolról ezt nem lehetett elmondani. Én Oscar teljesítményének a javulását inkább abban látom, mintha nem kellett volna annyit védekezni hátra járni, és inkább megkapta a tényleges 10-es szerepkört. Ő irányított, volt hogy a védővonalig visszament labdákért, ha kellett elől zavarta a Sunderland labdakihozatalát.

 • Several sources are reporting that Didier Drogba is poised to return to Chelsea.

  http://www.breathechelsea.com/articles/drogba-prepared-for-chelsea-return.html

 • Blue One

  “Where were you when we were shit?”

 • Blue One

  Thibaut Courtois – “I didn’t have a problem with the manager. You’d have to ask the other players about them”

 • Valahogy olyan teljesen fura volt ez az elmúlt 3 nap. Ez a mai matchday meg pláne. Mint egy másik hangulati dimenzió.

  • ktomi93

   Az a helyzet, hogy nyertünk, meg van a 3 pont, de valahogy még is olyan felemás a hangulat. Szerintem ez a 3 nap még egy kis ideig tartani fog, kell egy kis idő mire ez lecseng.

 • myheartisblue

  Én csak annyit szólnék a mai mérkőzéshez, hogy egyértelmű volt h. győzni fogunk. Nagy-nagy szomorúsággal tölt el, ha igazak a hírek, hogy Mourinhonak egyes személyek miatt kellett távoznia.

  A játék képéből és a játékosok viselkedéséből, nyilatkozatából nekem úgy jött le h. ebben a dologban (Hazard?, Fabregas, Pedro és esetleg Diego Costa-bár sztem ő csak simán frusztrált,formánkívüli és nem érzi magát jol Londonban) a ludas. Mekkorát szerettek volna mindannyian ma focizni és milyen felszabadultan tették azt, főleg ez tűnt ki.

  A másik tábort Terry, Iva, Ramires, Azpi és talán Willian alkotja, akik mindannyian ragaszkodtak a menedzserhez.

  Az én aggodalmam és bánatom, nem csak Mourinho távozása, de főleg az, hogy a kialakult helyzet, mennyire megosztja majd az öltözőnket. Ez később fog kiderülni…vagy ha Mourinho egyszer megszólal és hajlandó lesz erről beszélni. Nem irigylem most Hollandot és a hollandot…

  • Rammschein

   Ó majd mindjárt kapod te is az áldást, hogy ez mekkora konteo, meg a média és a szurkolók hülyesége… 😀

   • myheartisblue

    Nembaj, Ramistenizmus követője vagyok, és a éles kritikák rám nem hatnak! #niggerzottan!

    • Rammschein

     Kösz, nem akarok saját vallást a nyakamba… nem igazán vagyok oda értük…

     Btw. más vallást is alapíthatsz, mert nem csak én gondolom így… vagy csak kereszteld át valami közösre… az úgy jobb… talán?

     • Ha nem vagy hívó, akkor nincs helyed a blogon. Szóval gondold meg, és vegyél szépen 400 fontért penitenciacédulát.

      • Rammschein

       Wait, what?

      • Rammschein

       Hívó? Kit kéne felhívni? 😛
       400 fontért inkább, elmegyek egy Chelsea meccsre, minthogy én akárkinek is búcsúcédulát vegyek. 😀

      • myheartisblue

       Hagyd, elkárhozott a lelke 😀 majd ha elmegy egy CFC meccsre, Ramisten pontosan a nézők közé bombázott labdája igazságot tesz´ottan!

       • Rammschein

        Voltam már eggyen a közelbe…Pesten…de Angliába még nem jutottam el, be szép is lenne… 😛 Azért remélem Ramires nem engem fog fejen küldeni! 😛

     • ktomi93

      Bár van ellen tábor itt is, de a mai meccsen mutatott szurkoló megnyilvánulás, szurkolói nyilatkozatok, hozzászólások eléggé arra utalnak hogy sokan hasonlóan gondolkodnak. Olvastam már olyant hogy 40 éve szurkoló és most hatalmasat csalódott a játékosokban.

     • myheartisblue

      #nosenseofhumor

     • Endy919

      Ramiztenizmushoz bármikor csatlakozhatsz. Én vagyok a fő papja , ha jó leszel felvehetlek ministránsnak 😀

      • aztán semmi perverzió 😀

       • Endy919

        Stonci kollégához hasonlóan , én is csak a renault jelre izgulok :DD

        • //indavideo.hu/video/Family_Guy_9_evad_3_Udv_ujra_Carter?s=425.29

         😉

         • Endy919

          Nincs időm , de FG-ra nem tudok nemet mondani 🙂

          • (elvileg a megfelelő jelenettől kezd, és pár másodperc az idevágü lényeg 🙂 )

          • Endy919

           a-a …az elejétől 😀

  • ktomi93

   Szerintem a “másik tábor” nem csak ennyi névből áll. Mikel biztos de talán még a kapusok is felsorolhatóak.

   • Mikel szerintem a türelmi zónában van. Neki mindegy, csak bevegyék már valahova.

   • myheartisblue

    Az már úgy is csak találgatás lenne. Konkrét nevekkel annak ellenére, hogy megtettem, dobálózni felesleges. Idővel kiderül kik voltak azok és milyen táborban. De ha valamit lehetett látni biztosan, hogy voltak akiknak nagyon jót tett a Portugese távozása, voltak akiknak nem.

    • ktomi93

     Valóban az, de a stadionban lévő transzparensek, képek azért beszédesek.
     Viszont szerintem a teljes igazság sosem fog kiderülni.

  • Blue One

   Szerintem se Costa nem volt benne se Pedro. Hazard kérdőjeles. Nagyot csalódnék benne…Fabregas szerintem benne volt. Costa pedig csapatmegbeszélés előtt hazament ma.

   • Zoleee

    Pedro mindenképp benne volt az árulásban, tegnapi játéka szerintem bizonyító erejű. Eddig nem tűnt fel, hogy ennyire tud futni.
    Amúgy Abramovic most lehetne tökös és ha már Mourinho – t kirugta elkuldhetné az árulokat is. Ha valaki akkor ő biztos tudja kik azok. De benne is csalódtam így tőle sem várok semmit.

    • Blue One

     Futott ő rendesen Mourinho alatt is. Minek rúgja ki őket? Így most már minden rendben van…

    • Endy919

     Így van rúgjuk ki mindet !
     Mikel lesz majd jobb szélső , Djilobidji meg a bal.

 • Blue One

  Chelsea fans tried to approach Michael Emenalo to express their anger over the situation, but were ushered away by stewards

  • Rammschein

   Szerintem szurkolók úgy ámblokk nem voltak még ennyire kiakadva a stadionban… lásd mindenféle transzparens, de én ilyen mértékű füttykoncertekre sem emlékszem…

   • ktomi93

    Szerintem most sem az edző váltás az ami ennyire borította a dolgokat, hanem az ahogyan ez az egész történt, ami az egész szezonban történt és hogy annak ellenére volt a váltás, hogy a szurkolók rendre minden meccsen éltették az edzőt.

    • Rammschein

     Lehet, hogy az egész miatt, de most telt be a pohár ott is…

   • Blue One

    Pedig én többre számítottam. Parább volt, mikor azt a bizonyos embert nevezték ki, akivel megnyertük az El-t..

 • Itt vagyok már, itt vagyok. Ezen a történelmi meccsen nem voltam élőben megint… cest la vie. Látom azért a jókedv nem hagy alább. Mind1 drágáim, legalább már nyertünk. Josét az sem hozta volna vissza, ha kikapunk, és gyanítom az sem tartotta volna itt, ha ma vele nyerünk.

  Látom Hiddink 2.0 már hivatalos, úgy látszik, Abra feladta a jövőt, és amolyan vissza a múltbát játszunk. JM pipa, Hiddink pipa, jön a nyáron Carlo? Csak FSW-t meg Scolarit ne, könyörgöm…

  • Carlo 90%-ban a bajoroké lesz, róla letehetünk. Guardioláról szintén, ahogy Van Gaalról is (hála égnek), mert ő visszavonul. Maradni fog Simeone, Conte meg a Blant. Okosan kell gazdálkodni.

   • Conte-t már olvastam, de eddig nem tudtam komolyan venni.
    Blant az Blanc lenne?
    Simeone készen állna a Chelseare?

    • Ha jobban belegondolunk, Conte egészen reális. Bőven benne van a pakliban, hogy bukik egy nagyot az utóbbi 250 év legrosszabb olasz csapatával az EB-n, aztán az első adandó alkalommal dobbant.
     A Blanttal meg a PSG most készül hosszabbítani, de ha lép is, akkor is inkább tartom valószínűbbnek a MU-t, mint minket, de egyébként nem tartom rossz szakembernek.
     Simeone meg állítólag készek vagyunk konkrét lépéseket tenni: “Chelsea ready to meet Argentine’s £15m release clause!”

     Egyébként talán az egyetlen valamire való megoldás ő lenne, csak ezzel megint teljesen odaveszik az identitás.

     • Blanc-t én kifejezetten nem sokra tartom, szóval nálam ő nem pálya, remélem nem engedik ki a saját országából.

      Simeone esetében nem azt kérdeztem, mi mire vagyunk készek, hanem, hogy ő készen áll-e egy Chelsea vezetésére? Nekem olyan AVB szaga van a sztorinak.

      Conte… hmmm, Conte, egy digó. Igazából nem sokat tudok róla, csak, hogy szépen visszahozta a Juvét, meg ott éltek-haltak érte, mint kb itt JM-ért, de aztán megfáradt a dolog, és menesztették.

      Én már azon is gondolkodtam, hogy hozzuk vissza Ranierit. Csakhogy tinkermannal az a baj, hogy ő abban jó, hogy kell szarból várat építeni, nem abban, hogy kell a várat menedzselni.

      A két legrosszabb, amit olvastam, mégha egyik sem reális, FSW és Pardew : nem tudom, ahhoz mit kéne szívnom, hogy ezt lenyeljem.

      Van már itt annyi spanyol, Del Bosque meg úgyis dobbant az EB után. Azon csodálkozom, hogy őt még nem dobta be senki.

      • Contét nem menesztették. Prandellivel csúfosan leszerepelt az olasz csapat a VB-n, ezért az lemondott, és ment a törökökhöz haknizni. Az olasz szövetség meg felkérte Contét, hogy töltse be az űrt, lévén akkor a legjobb olasz edzőként volt számon tartva.

       Azért Simeone fokokkal jobb a viperásnál. Neki a foci legmagasabb szintjein vannak eredményei, a portugál meg a középszerben volt császár. Az Atleticoban sincsen kevesebb “stár”, mint itt.

       Ez a Pardew-felvetés meg tényleg brutális, bár angol edzőkhöz eddig sem nyúltunk szerencsére. Gondolom ezért is kerültük el eddig a BR-Moyes összeboronálásokat.

       • Endy919

        Az Atletiben egy sztár van , meg egy ex sztár…Grizecske és Torrcsi

        • Koke, Martínez, Luis, Godin azért bőven sztárkategória. Nem celeb-rooney, de sztárkategória.

       • “bár angol edzőkhöz eddig sem nyúltunk szerencsére. ”
        Panaszkodott is sparky JM menesztése kapcsán 🙂

       • “Contét nem menesztették”
        No akkor még annyit sem tudok, mint hittem 🙂

        Simeone: egyelőre Európában egycsapatos, mégha volt is egy remek éve, mert spanyolban bajnoknak lenni nem a Reallal v a Bárkával manapság olyan, mint a PL-ben a Spurs-szel kb. Viszont ő számomra kb a Klopp-JM vonal, fiatal, energikus, fanatikus, viszont nem kifejezetten a kreatív-attraktív vonal. Persze lehet itt is tévedek, spanyol focit is ritkán nézek.

        • Mou is egycsapatos volt mikor idejött, topligában teljesen tapasztalatlanul. Valóban fiatal, de én ezt inkább úgy fognám fel, hogy még pont alkalmas lenne egy dinasztiára.

         Ja tényleg, egyébként ott van még a Kapáló is. Akkor már inkább ő, mint a pincér.

         • Mou sem elsőszámú jelölt volna anno ide, viszont ő cserébe azért egy ATMA-nál jelentéktelenebb csapattal nyert BL-t. De mind1, más kor, más vonatkozások. Szerintem az AVB analógia helytállóbb, de az is csak bizonyos pontokon hasonlítható össze.

          Capellot én nem szeretném itt látni. Vele mondjuk inkább vannak személyes ellenérzéseim, mint szakmaiak, de akkor már inkább Conte.

 • Stonci81

  Az ilyen legendákat, és az ilyen búcsúztatást hiányolom a mai fociból…ez a hangulat

  • Pol Pot Time to Say Goodbye 1998
   Hehe

   • *mára befejeztem.

    • Stonci81

     ez mi volt? mi ez az 1998?

     • Két írás közti agymenés unalmamban.

      • Stonci81

       amúgy pont csak 10 évet tévedtél 🙂

 • ESPN source: legkésőbb hétfőig kivágják Van Gaalt, és kinevezik Mourinhot.

  • Azt hiszem, az lesz a nap, amikor jópár sok év után ismét bőgni lát valaki…

   • Sir Idemitirjak

    Amióta nem jött ki új Alkonyat? 🙂

    • Endy919

     Beteg 😀

  • Endy919

   Szezon közben hajlandó leülni valahova?
   Nem biztos , hogy jól jönne ki belőle ha ezt a MUt most venné át.

   • Sir Idemitirjak

    Ő maga mondta, hogy nincs szüksége pihire, mihamarabb munkába szeretne állni.

    • 2 hete még azt is mondta, hogy négybe érhet a Chelseavel 😉 a dolgok néha sokszor gyorsan változnak.

     • Endy919

      Miért most már nem ? 🙂

      • Endy919

       Ja , mármint hogy ő érhet a négybe 😀

  • myheartisblue

   Hát nem egy szinten lenne kemény szitu. De akkor no para, felhajóznánk Manchesterbe Matáért 😀 De mekkora őrültség lenne a portugáltól mint bosszú.

   • Blue One

    Dec. 28.: mu-CHELSEA…

   • Rammschein

    Szerintem elég racionális húzás lenne tőle… lol “őrültség”…

  • kasata91

   Csak szereti annyira a Chelseat hogy anglián belül nem megy máshova

   • Rammschein

    Ezek után kizárt dolognak tartom, hogy ne fogadná el a MU vezetését… mert közeljövőben nem igazán találna magának ekkora csapatot, hát még nem ilyen hamar… de meg is érdemeljük. Ha csak nem ott is lezülleszti a dolgot, de arra meg várnunk kell 2 évet. 😛

   • Blue One

    Már korábban is lenyilatkozta, hogy ha innen kirúgják, akkor hazamegy és vár egy másik angol klub ajánlatára. Ezt már akkor mondta mikor még nem bántak el így vele… Ezek után aztán semmi kétség ( nem mintha eddig lett volna), hogy simán lefog ülni egy másik angol kispadra, ami nagyon úgy néz ki, hogy a mu lesz…

   • Meg az Intert is annyira, hogy ne menjen a Romaba. Akkor vonuljon vissza a topfutballtól?

 • Blotunga

  Amúgy milyen volt a meccs? 😀

  • Csabi?

   • Blotunga

    Az! 🙂

    • Úgy emlékszem te is itt voltál közben. Nem kísérted figyelemmel ezt a főnixi feltámadást?

     • Blotunga

      De igen! Csak gondoltam milyen lenne ha a meccsről is beszélgetnénk, nem csak vélt vagy valós sérelmekről. 😀

      • Általában akkor is ezekről beszélünk, ha bajnokok vagyunk 🙂

       • Blotunga

        Végülis igaz…

 • Az elmúlt 3-4 nap így is elég szürreális volt, de ha maholnap kinevezik Mou-t a MU padjára, akkor az véglegesen zenitre járatja ezt az unortodox hangulatvilágot, ami a Chelsea környékét belengi.
  Ha májusban valaki lead egy képet, amin MU-címeres öltönyben áll Mou az oldalvonalnál és ellenünk vezényel, én beteszem mindezt az Asimov-illusztrációk közé. Erre fel most nagyobb az esély rá, mint bármi más opcióra.

  • Rammschein

   Ha valaki év elején ilyenre mert fogadni, az gazdag ember. :’) Mert ez annyira lehetetlen elképzelés volt pár hónapja…

  • Rammschein

   De van ettől szürreálisabb, most kinevezik a MU-ba Mou-t… és 28-án meg ő ül a padon ellenünk… az mekkora WTF lenne.

   • Endy919

    Az jó.
    Beállnak bekkelni , a beton biztos védelmüket , aminek Börszvik-Dzsekszon meg Young lesz a vezére halálra szopatjuk a rendkívül fiatal és gyors középpályájuk pedig lihegni fog a 30. percben .

  • Zoleee

   Sajnos a postban tökéletesen meg van fogalmazva :
   “továbbra sem vagyunk más, mint egy kőgazdag olajos jiddo olcsó játékszere, akinek nem számít semmi, még a saját elhatározásai sem”
   A legrosszabb, hogy el tudom képzelni mire lenne képes Mourinho egy unitednél, mert azért egy moyesnál vagy vangaal nál fényévekkel jobb edző

 • Zoleee

  Amúgy most érdemes a guardian sport oldalát megnézni:
  http://www.theguardian.com/uk/sport
  Az első négy cikk Mourinho menesztéséről, a játékosok fogadtatásáról és tegnapi játékáról és a szurkolók reakciójáról szól.
  Persze biztos rosszul látják olyan közelről 🙂

  • Rammschein

   Sokak szerint csak elvakult fanatikusok…..(Nem szerintem…)

   • Zoleee

    Meg mi úgyis hülyék vagyunk…. 🙂
    Tegnap azért nyertünk mert Holland hagyta őket focizni Mourinho meg nem engedte nekik…. Igen, persze
    És Pedro meg most pont kipihent volt, először tudott kipihenten játszani mióta itt van erről ő nem tehet.

 • Blue One

  OFFICIAL:

  Ahogy az várható volt Ancelotti 3 évre aláírt a németekhez.

  • Rammschein

   ez az edző vándorlás lassan érdekesebb, mint sok átigazolási szezon…

   ..akkor Guardiola valszeg City, vagy kevésbé valószínű, hogy United… ha csak nem ide jön… amit én kétlek.

   • Blue One

    Én is kétlek. Mou–>mu ő pedig szerintem is city. Hozzánk meg max jön Simeone, ha sikerül elcsábítanunk…Kíváncsi lennék mit mondanának majd a Mourinho védekező taktikáját leszóló szurkolók…

  • Rammschein

   …mondjuk szerintem nem akkora ász, hogy Guardiolát überelje ott, de ez nem az én gondom. 🙂

   • Ha összehoz egy BL-döntőt, már beárazza a spanyol egész időszakát. 30 pontokkal bajnokságot hozni meg Ancelotti is bőven képes lesz ott.

    • Rammschein

     Arra jó… 🙂 Mindenesetre ide nem fog visszajönni így ő sem… fogynak az alkalmasabbnál alkalmasabb edzők…

     • Blue One

      Ezért se értem Abramovicot. Meddig akarja még ezt játszani? Simeone és esetleg Conte neve merülhet föl, bár mindkét edző nem a látványos fociról híres…

      • Rammschein

       Hát most már egy darabig kénytelen lesz ezt játszani… De végülis, mi az edzők átjáróháza vagyunk… lassan mindenki megfordul itt is…

       • Blue One

        Igen az meg a másik, hogy ha ide is jönne mondjuk Simeone, akkor ki lesz a következő? Mert ugye 1-1,5 éven belül megint új edzőnk lenne…(ha nem előbb)

      • Endy919

       Nevezzük ki Hazardot…. úgy is ő irányítja belürről a csapatot.

       • Rammschein

        Ezek annyira jó playák, edző sem kell nekik, tegnap is milyen jól tolták már csak Hollanddal!!!négy!négy

     • Nem fogynak, csak azok hozzák a várhatót, akikre amúgy is minimális esély volt. Akikre van, az a már említett Conte és Cholo. Ha ők is kezdenek kiesni, akkor lesz gond.

      • Zoleee

       Speciel most rohadtul nem érdekel ki jön ide edzőnek… 🙁
       igazából olyan nagy jelentősége nem is lesz ha guardiola a city-ben Mourinho pedig a mu-ban tolja. Kb mindkét csapatnak eddig az edzők miatt nem ment annyira.

       • Frenky54
   • Blue One

    Nagyon nagy ász, semmi visszalépést nem várok. A bajnokság már évek óta formalitás, a BL-ben meg továbbra is jól fognak szerepelni. Ancelotti lehet, hogy összehoz egy újabb BL-t.

    • Rammschein

     Akkor csak lehet én nem vagyok ennyire nagy rajongója. 😛

     • mohacsia

      Mondjuk azért itt is összerakta a talán valaha volt legjobb Chelsea-t.

      • heöhöm, tessék? 🙂 konkrétan remekül főzött azzal, ami volt, de össze nem nagyon rakott semmit. Hozta a taktikáját, fogta a keretet, összecsavarozta, és tolt egy jó szezont.

       Én csípem Ancelottit, bár eleinte nem rajongtam érte, hogy idejön, de az eredményei magukért beszélnek. Viszont ő itt pont nem rakott össze semmit.

 • Endy919

  Aké gól a Pool ellen 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Aké gólt szerezz Bogdán kapujába a PL-ben. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen mondatot lefogok írni.

  • Sir Idemitirjak

   Igaz szabálytalan volt, de az angoloknál ezen meg se lepődők már.

 • Endy919

  Érzem , hogy ez a szerencsétlen Pool fogja megverni jövőhéten a Poolt.

  • Rammschein

   Not bad….. 🙂 Akkor most mi jövünk feltámadás terén majd?, bár azért mi még ott szerencsére nem járunk ott aholt a Leicester járt… :))

   • Jövőre az Aston lesz a bajnok Jordán Ányos pedig gólkirály.

    • Rammschein

     Na akkor neked tippmixűni kell jövőre. 😛

    • dodit pedig elviszi a sky Neville helyére 🙂

     • Rammschein

      akkor a skynak végérvényesen leáldoztak. 😛

  • WudigessBoi

   Valakinek kerül egy kis potyapénz is a fa alá.

   • Számítsunk rá, hogy a héten Ranierit elvezeti a rendőrség fogadási visszaélés miatt? Mou-t cinkossággal vádolják, egyrészt a helyezés, másrészt a furcsán időszerű lelépése miatt. A bírósági tárgyalás első napján kiderül, hogy nem akarták kitolni Josét a Chelseatől, viszont ő maga könyörgött a boardnak, hogy távozhasson a Leicesteri túl átlátszó vereség és karácsony előtt. Karácsony napján otthonából bilincsbeverve vezetik el JT-t, akiről kiderül, hogy az egész ötlet szülőatyja, és az emberei 40 város 85 fogadóirodájában tették meg ugyanazt a fogadást, kis, 5-10 fontos tételekben.

    A tárgyalás másnapjára beidézik Cahillt, mint JT jobbkezét az ügyben, aki Rio Ferdinand segítségével tartotta sakkban Costa, Fabregas és Azpi, a spanyol kontingens családjait. Hazardot is elő kívánták állítani a tanuk padján, de ő azóta rejtélyes körülmények közt rendkívüli szabadságra ment a brazil dzsungelbe. Ez gyanuba keveri a brazil kontingens tagjait, mire előkerülnek a “Chelsea házi góllövő lista vezetője karácsonykor: Willian” fogadócetlik, Oscar pedig megtörik, és vallomást tesz, miszerint ő és Ramires mérgezte meg Ázár kutyáját, legalábbis látszatra, a dög jól van azóta is Kenedy kertjében, de ezzel tartották sakkban a belgát. Végül Ramires is beismerő vallomást tesz, könnyes arccal vallja be, ő maga rúgta le edzésen Courtoist.

    A harmadik napon az ügy újabb csavart vesz, amikor kiderül, hogy JM jóbarátja, van Gaal is részt vállalt Anglia dagadó fogadási botrányában. A holland, miután becsempészte az embereit a Szigetre, Blind és Depay segítségével fizette meg a bírókat a Chelsea elleni látványosan rossz, és a bajnokságbeli egyéb, felháborító ítéletekre, hogy a Kékek elleni ne legyen túl feltűnő. A korábban LvG szárnysegédjeként számontartott, majd hirtelenséggel távozó van Persiet is előkapják, aki készséggel tálal ki a részéről ügyet illető információkkal, elmondása szerint azért kellett Törökországba szöknie, mert nem akart részt venni a fogadási csalásban. Tőle tudjuk meg, hogy Costa kutyája tartja védelem alatt a látványosan szenvedő Rooney macskáját.

    Karácsony napjának előestéjén már nemzetközi szálon fut a történet, benne fejes Real vezetőkkel, és beépített spanyol újságírókkal. Bizonyítást nyer, hogy már eleve szándékkal vezették fel a botrányossá tett spanyol távozását JM-nek, Casillasnak pedig azért kellett távoznia, mert túl sokat tudott a dologról – őt azóta José saját emberei tartják háziőrizetben Portoban.

    • Rammschein

     :”””D ez jó lett Zenzo, “jár a keksz”. 🙂

    • Endy919

     :DDD
     A semmiről hogy lehet ennyit írni ?:D:D:D

     • pedig azt hittem, a posztokat is szoktad olvasni 😉
      ez istenadta tehetség, és még csak nem is ittam hozzá 😀

      • Endy919

       A posztok azért szólnak is valamiről . Mondjuk ez is …de mégsem 😀

       • oké, nyilván poén volt. Viszont épp tegnap gondolkodtam el rajta, hogy kb 10 éve csinálom. Persze a blogot magát még nem, de valahol 2005 körül kezdtem el írni a chelsearől. Ha tudsz írni a semmiről 3 perc alatt 10 sort, akkor tudsz írni a valamiről is. Másként nem megy.

    • gorkaf78

     Javaslom az alábbi blogot:

     konteo.blogrepublik.eu

     Hátha keres Tiboru egy társszerzőt. 😀

     • nem tudtam, hogy van ilyen blog 🙂 most elolvastam egy posztot, kemény 😀

 • kasata91

  Valakinek tud linkelni videjó anyagot, arról, amikor Fabregast lecserélik a tegnapi meccsen? Lemaradtam róla és kiváncsi lennék a fejére.

  • Endy919

   Vigyor-vigyor-meglátja , hogy lekell jönnie és felbaszott/csalódott pofa.

   • kasata91

    A közönség reakciójakor is megnéznem

 • Rammschein

  Benítezéknél elszakadt a cérna, épp most gázoltak át valami csapaton 10-2-re… xD

  • Endy919

   Kettes emberelőnyben … a pirosak előtt bukásra álltak.

 • Frenky54

  Elmondom egy álmom, címe:
  A Chelsea masterplanje:
  Mourinhonak csak látszólag mondtak fel…Londonban fog élni a családjával a ezekután is…
  Drogba, mint kapcsolattartó a játékosok és a vezetőség között, igyekszik behatárolni a “renitensek” személyét….
  A szezon megmentve, hisz minden játékos küzd, mivel látszólag elérték céljukat az “árulók”…
  Szezon végén “árulók” Kib.szva…
  Mourinho újra a Chelseanél!

  • ktomi93

   Aztán felébredsz és rájössz hogy álom volt 😀

   • Frenky54

    Ezzel kezdtem!:)

    • Rammschein

     Mekkora trollkodás lenne. 😀 Meg kb. best option……

 • Endy919

  Chelsea are lining up Manchester City manager Manuel Pellegrini to become the new permanent manager at Stamford Bridge with Pep Guardiola set to replace him at City.

  :DDDDDDDDDD
  Kiégtem 😀

  • Rammschein

   Csak aztán nehogy valósággá váljon… 🙂

  • az a baj, hogy ez egy valós forgatókönyv.

   • Endy919

    Nekem komolyan mindegy ki jö , csak Rafa meg ez a madárijesztő ne jöjjön. Az angolokat nem sorolom fel , mert britt edzőnk úgy sem lesz.

    • kasata91

     Én még a “csaknehogy” listára feldobnám Sam Allerdyce papát és Hodgson papát is.

     • Endy919

      ők a britt csoportba tartoznak , ezért nem írtam szét minden angol edzőt.

  • Ez totálisan bejöhet, sőt, bőven nagyobb esélyt látok rá, mint Simeonéra vagy a Blantra.
   Ha komolyan ilyen tagokban gondolkodunk, mint Benítez, Pellegrini, akkor már inkább vegye át Drogba a csapatot, vagy régi kedvencem, Yakin. Nem edzőfejedelmek, de nekik legalább szívből lehet drukkolni.

   • Rammschein

    Azon gondolkodtam, hogy Drogbának van egyáltalán valami official licensze edzősködésre?

    • Nyilván kéne idő, ameddig megszerzi a licencet, de Seedorfnak sem tartott olyan sokáig.

     • Rammschein

      Valamelyik nap meg azt olvastam, hogy előbb utóbb Zidane ül le a Real kispadra… na egy olyat én is eltudnék képzelni, a régi playerekből edzői stáb (Lamps, Terry, Cech, Drogba)…valaki csípjen meg 😛

      de tuti nem lenne ilyen neki állunk az edzőnek öltözőpárharc… azért őket csak tisztelnék valamennyire… gondolom én…

      • Endy919

       JT , Didi részemről okés , Cech ,lampard már nem.
       Cechre nem is hogy haragszok , de benne nem látom azt a tökösséget , hogy irányítson egy ilyen csapatot , lamprad meg max a Cityt vezesse.

       Vagy maybe Zola , Hasselbaink 🙂

       • mennyivel lenne jobb, ha őket b*sznánk ki az első gyengébb szezon után? Inkább hozzuk vissza Rafát, utálnám, hogy itt van, de legalább nem fájna, ha fél szezon után lapát 😀

        • Rammschein

         jogos. :”D sajnos…

       • Zola miért jobb, mint Cech? Imádom az olaszt, de eddig mindenhonnan kivágták, most meg az araboknál haknizik. Jimmy Floyd meg még komoly bajnokságban nem is vezényelt.

        • Endy919

         Zolának már legalább van némi edzői tapasztalata , Čechnek semmi és szerintem nem is fog edzősködni.

         Hasselbaink már -Championshipbe van. Onnan már csak egy lépés a PL. 🙂

         • De a tapasztalata az abból állt csúnyán kifejezve, hogy azt bizonygatta, hogy mennyire alkalmatlan egy ilyen melóra.
          JFH meg most először kapott kézhez egy jegyzettebb csapatot. Onnan ugyan egy lépésre a PL, de ez egy orbitálisan nagy lépés. A champos edzőknek kb az 5%-a, ha megtud ragadni a PL-ben is hosszabb távon.

       • Rammschein

        Drogba az, aki tényleg full ártatlan… Terry is csinálta a feszkót párszor, Cech csak elment, hogy játszhasson, én megértem… Lampard na az tényleg fura és szar eset, de ahogy “elbúcsúzott” a klub tőle érthető az is egy iciripicit…

        • Endy919

         Én nem ártatlanságról beszéltem , hanem személyiségről. Didi az a tipikus alfa hím a csapatban akit mindenki tisztel és követ .
         Lenne respektje az öltözőben , míg Cech nekem inkább olyan tyutyu-mutyu embernek látszik.

         • Rammschein

          Hát nemtom, lehet Cech kapusedző is :P… egyébként baromi okos az ipse, szal ha más nem okos érvekkel alátudja támasztani, amit akar… 🙂

          Én nem csak, mint manager gondoltam a többiekre… hanem, mint a stáb részei…

     • anno Grant is mindenféle UEFA pro-lincense nélkül lett edző nálunk, aztán lenyomta gyorstalpalóban, nem hiszem, ez azóta változott volna, ergo szerintem lehet akárkiből tréner, akit kineveznek – gondolom utána van valami határidő, hogy el kell végezni, de nem hiszem, hogy ez feltétel.

      • Petikee Sipos

       a krém idehaza is prolicenszel tolja. Bezzeg Dárdai Pali:DD

       • Igen ám, de az a Mezey-féle pro licence.

       • Rammschein

        Dárdainak nem kell license úgy tűnik. 😀

 • gorkaf78
  • Rammschein

   Hát nem sok új dolgot mondott…

  • Lavid Duiz

   Az igazság sosem fog kiderülni. Na, jó, talán 10-15 év múlva valakinek a könyvéből, talán.

   • Endy919

    Majd Costa angolul írt könyvéből :)))

    • ktomi93

     Ez már Costa írástudásánál megbukik 😀

     • Endy919

      Ezért írtam 🙂

  • Chelsea captain John Terry: There was nothing we could have done to save Jose Mourinho

   hát, mondjuk, játszhattunk volna jobban, meg nyerni sem ártott volna. A Nothing az elég erős 🙂

 • myheartisblue

  https://www.facebook.com/CFCGlobal/photos/pcb.835292389921863/835291569921945/?type=3&theater

  Tegnap Lampséknál “bazinagylagzi”, utána pedig tutira betalált! 😀

  • Csodálkoztam is, hogy még csak most házasodott meg.

   • Rammschein

    Ez nekem is új volt… pedig elég rég együtt vannak már, nem? 🙂

  • Lavid Duiz

   Mióta együtt élnek már! Sokat gondolkodtam azon, hogy mire vártak eddig? Gondolom, mostanra egyeztek meg az ügyvédeik a házassági szerződésben, vagyis hogy válás esetén ki mit visz.

 • myheartisblue

  Egy nyilatkozat elméletek nélkül: “It was difficult for him(for Fabregas) but he can get through this,” Pedro told the Evening Standard

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10106974/pedro-backs-cesc-fabregas-to-win-over-chelsea-fans?

  • Endy919

   Kéz kezet mos.

   • Nekem is ez jutott az eszembe. A haverok kimagyarázzák egymást.

    • Rammschein

     Mindkettő ugyanonnan jött, na meg aztán persze, Pedro is olyan kurva jól tolja…

 • myheartisblue

  Ez sem semmi amúgy: Hiddink és Mourinho állítólag találkozott az első edzés előtt.

  http://www.dailystar.co.uk/sport/football/482796/Chelsea-Guus-Hiddink-Jose-Mourinho-meeting

  • Rammschein

   Gondolom nem sok jót mondott Hiddinknek, de biztos elmondta neki, hogy mire adta a fejét, ha csak fél évre is…

 • Congratulations to Nemanja Matic who has won the Serbian player of the year award!

 • Gabor1092

  Látom hogy nagyon megy ez a jövőbeli edző kérdés, nekem ezzel kapcsolatban lenne egy felvetésem hogy senki nem gondolkodik abban hogy Hiddink esetleg hosszabb távon is megoldás lehetne? Ugye az els alkalommal akkor az orosz válogatott mellett vállalta el az irányítást, ezért nem maradt tovább. Akkor nagyot nyertünk vele, reméljük most is így lesz.
  A másik kérdésem pedig egyelőre találgatásként fog szolgálni, szerintetek marad a megszokott 4-2-3-1-nél vagy esetleg előveszi az általa kedvelt 2 csatáros játékot? Régebben nagyon sokszor boncolgattuk már hogy a csapat simán felállhatna 4-3-3-as felállásban is, de szerintem a 2 csatáros játék ehhez a kerethez nem illik, szerintem ha Hiddink tényleg év végéig marad akkor pedig nem igazán fog pénzt kapni télen igazolni. Várom az első meccsét, kíváncsi leszek mit tud kihozni a játékosokból.

  • Rammschein

   Hát ha már télen nagyon beakartunk volna vásárolni, maradt volna Mou… 6 hónap alatt a fiatalokkal se tud sokat kezdeni…ergo dolgozik kb. azzal ami van… azért valami minimális mozgás lesz már most télen is, de nem hiszem, hogy sok… kétlem, azt is, hogy tovább maradna, mert elég idős már azért, és egy ilyen csapat nem kevés stresszel jár… ugyanakkor akár maradhat is tovább, nem látok Abra fejébe… 🙂

   • babence

    az a hír járja, hogy szeretne angol támadót venni, Berahino-t vagy Vardy-t 😀

    • Rammschein

     most akkor jön a MIchael Scott-os “please god no” frázis… :”D

     • babence

      legjobb sorozat a világon <3 😀

      • Rammschein

       Nagyon beteg… épp most nézem a Parks and Recreation-t, na az sem marad el sokkal. 🙂

   • Gabor1092

    Pont ez az hogy elérhető minőségi edző nem lesz a nyáron könnyen mozdítható, ugye Pep megy Citybe szerintem, Simeone pedig inkább a védekező focit nyomatja az Atlerivel, Abra pedig már régóta támadó focit akarna látni.

    • Rammschein

     Marad Drogba! :’) vagy füttyöm sincs…

     • Gabor1092

      Szerintem ő még inkább játszana még 1-2 évet, de nem lenne rossz megoldás szerintem ha kapna elég időt, vagy akar később Terry, neki pedig ha jól tudom van tapasztalata utánpótlás szinten

  • A lassan 70 éves Hiddink minden már, csak nem több idényes megoldás. Nem adok neki 2-3 évet, és visszavonul a szakmától. Persze ha most a két opció Benítez meg Lugosi, akkor ezerszer inkább ő, de akkor meg ott tartunk, hogy ezerszer inkább Drogba, Terry, AVB vissza, a Blant és stb.
   Egyébként ez a keret szvsz nem nagyon alkalmas kétcsatáros játékra. Leginkább azért, mert olyan szűken vagyunk a csatárokkal, hogy nem éri meg egyszerre kettőt felpakolni.

   • Gabor1092

    Lehet az az 1-2 idény lenne megoldás találnibegy megfelelő edzőt aki alkalmas lenne, és nem megint kapkodni ilyen Pellegrini és hasonló emberekkel.

    • Rammschein

     Addigra meg megint úgy elsimulnak a dolgok, hogy Mourinho netán megint visszatér… :”””””D

    • Akkor nem értem a kérdésed. Itt mindenki abban gondolkodik, hogy hogyan lehetne ezeket a tagokat elkerülni.

     • Gabor1092

      És pont erre akartam rámutatni, ha esetleg tovább maradna Hiddink nem csak az év végéig

      • Nem tudom. Akkor már inkább Drogba. 70 fölött a legtöbb edző már kikopik az elitből.

    • Rammschein

     Mondjuk a legnagyobb gond, hogy az edzői elit is elég szűk úgymond… és nem igazán van olyan fiatalabb edző aki feltudna nőni hozzájuk… így ugyanazok vándorolnak máshová… (pl. Mou, Pep, Ancelotti…Klopp… Benítez szükségből, ő nem elit, de valahogy mégis bíznak benne :P) -> nehogy leharapjátok a fejem :”D

     • Gabor1092

      Na ezekből 3 már volt itt és nem látok rá sok esélyt hogy megint visszajöjjenek, bármennyire is szeretjük Josét nem hiszem hogy megpróbálja megint. Klopp és Pep meg inkább az a kategória akik szeretik ha szabad kezük van az átigazolásoknál, az meg nálunk pont nincsen.

      • Rammschein

       Hát pont ezaz, hogy én nem tudom ki lenne az a “hosszútávra elképzelt” állandó! többévre szánt edző, akit érdemes lenne ide hozni…és ide is jönne…

       • Endy919

        Abra leül edzőnek … senki nem szólna bele a munkájába , megbuktatni nem lenne érdemes , mindenki hajtana… Legyen Abra az edző!

        • Rammschein

         Drogbával simán elirányítják! 😀

        • szerintem egy-egy rossz meccs után elfogynának a játékosok, és feltűnően megnőne a klub csucskföldre, csak oda repjegyvásárlásai…

         • Rammschein

          :””D tuti még csak pletyka szintjén sem merülne fel semmiféle buktatás sem 😀

       • Gabor1092

        Mondok egy vicceset, Steve Holland, elég sok edző mellett dolgozott már, régóta csábítják már vezetőedzőnek, engedjük el, hátha sikerül neki elérni valamit 😀

        • Rammschein

         Hát inkább ő, mint vissza/iderángatni valaki olyat, akitől mindenki a haját tépné itt… (pincér)…

        • ne vicceljünk. Nem fogunk rábízni egy Hollandra egy ilyen munkát. Azért nem véletlen, hogy nemrég a Fulham vitte volna. Ennyi erővel akkor komolyan vehetnénk Pardew vagy Pulis féle alakokat. Sőt, ennyi erővel FatSam-et is.

         • Rammschein

          Mondjuk ilyen alapon Drogba is kizárt… évek múlva viszont esélyes lehet, ha előtte igazgat U csapatot vagy ilyesmit….

          • DD jól hangzik de komoly opció sosem volt, inkább egy ábránd. JT talán. Talán. De ő is csak talán, majd egyszer.

          • Rammschein

           addig viszont ilyen morálBOOSt vezérpótló egyénnek ő is jó lehet… bár nem értem, mert arra itt lenne JT, de ő meg most kicsit megkopott ilyen téren… vagy csak nem látjuk

       • Blue One

        CFC szimpatizánsként ezen fölösleges gondolkoznod.

     • azért Pepito vagy Kloppo nem épp az a régi motoros, és hát JM is baszom fiatal még. Ráadásul most LE ugyancsak kezd belenőni ebbe a garnitúrába.

      • Rammschein

       LE? Az ki? Luis Enrique?

       • jaja

        • Rammschein

         Vele csak egy gondom van, hogy a katalányoknál volt. 😛 Bőven elég indok manapság nekem. 😛

         • nem volt, van, és jaaa, BL győztes. Azt nem osztogatják ingyen. Én nem azt mondtam, hogy szívesen látnám itt, csak arra reagáltam, hogy igenis vannak, akik kezdenek szépen utánpótlást játszani az edzői elit körében

          • Rammschein

           Sry, a barkával szándékosan nem vagyok képbe. 😀

          • Blue One

           Nem is kell.

   • “Nem adok neki 2-3 évet, és visszavonul a szakmától”
    Annál tovább egyhuzamban úgysem tartunk meg edzőket 😛 🙂

    Amúgy adom, én sem tartom hosszútávú sem megoldásnak, sem lehetőségnek.

 • Lugosi Cityje elképesztően szánalmas. Nulla összeszokottság, nulla koncentráció. KdB meg arra volt jó eddig, hogy Silvát megforgassák, de a spanyol szintjét messze nem tudja hozni.

  • Rammschein

   Guardiola alatt szárnyalni fognak vazze… 🙁

   • Guardiola kedvét komolyan elfogja venni a Citytől a tudat, hogy ezzel a csapattal munka lesz.

    • Endy919

     Nem szeretem , de azért ne állitsuk már be egy nulla edzőnek…

     • Rammschein

      Én is így vagyok vele… nem komálom az ipsét, de tud valamit.

      • lamps8

       de ő katalán, nem ipse.

     • Ki állítja?

    • ugyan kerlek..

  • bánja a tök, csak nehogy az Arsenal legyen a bajnok

   • Rammschein

    Leicester PLEASE!!!!!!

    • mindenkinek ez a titkos vágya 🙂

     • Rammschein

      Viszont ha a gúnárok valahogy behúzzák, nem lehet Wengert csesztetni majd annyira, mert felmutathat valamit annyi év után. :”(

      • viszont elindítaná a pletykát, miszerint Fabregason keresztül ő bomlasztotta JM alatt a csapatot 😀

       • Rammschein

        x”D Na ezt Mou sem hagyná szó nélkül szerintem, és tuti üzenne valamit Wengernek… na nem Fabregas miatt… csakhogy alátegyen a csigaevőnek. 😀

    • ktomi93

     Mekkora szurkoló táboruk lett hirtelen 😀

 • Rammschein

  Ha így haladunk a Watford meccséig simán lesz itt 1000 komment. 🙂

  • lamps8

   még várat magára a meccsről alkotott véleményem, amiben Oscarról is megemlékezek. az majd generál még párat 😀

   • van ám új poszt is 😉

    • Rammschein

     wait what… :S Ó azért örülök neki, mindjárt el is olvasom, de vicces lenne megütni az 1000-et. 😀

    • myheartisblue

     Mindig az új poszt rondja el a rekordot…

  • Blue One

   Sajnos nem, szerintem nem érjük el. Pedig jó lett volna. Akartam írni egy sajnálkozó kommentet, de akkor ezzel most letudtam. Vagy írjak egy újat és az akkor plusz egy?! 😀

   • Rammschein

    Írok én egyet, te meg válaszolj erre… x”””””D szép lassan, összegyűl talán…kínkeservesen, vagy nem. 😛

 • Zoleee

  Bocsi ha volt már szó róla korábbi hozzászólasokban, ígérem holnap végig olvasom. De a játékosok nyilatkozatában arról olvasok, hogy a sok fütty vagy boo a helyezésnek meg a játéknak szól. Egy lófaszt! Ami kiborit az Mourinho elbocsatasa. Ez ami számít nem a süket szöveg!!!

  • Rammschein

   LOL. Az egyes játékosoknak szólt…

  • ktomi93

   Ezt szerintem ők sem gondolják komolyan.
   Másik meg hogy transzparensek eléggé egyértelművé tették kinek és minek szól 😀

  • Blue One

   Biztos a helyezésnek meg a játéknak szólt…Milyen türelmesek a szurkolók, hogy a 17. fordulóig vártak vele…