Új év, új remények

happy-new-year

Ez egy ‘ha már, akkor, és amennyiben’ poszt lesz, de legalábbis annak indul(t, aztán más is lett). Ha röviden akarnám összefoglalni, akkor azt mondanám, hogy Zenzo szerint a világ, vagy mi, az alapgondolat az volt, hogy mire kellene felhasználni ezt a fél szezont, ha már kitessékeltük Josét az ajtón, és vélhetően mi az, amire ehelyett használni fogjuk. Szigorúan szubjektív, szintetikus “szerintem” szöveg született, szépséges szavaim szelek szerencsés szárnyán szállnak szózuhatagként, szóval szorongva szedjük szét.

2016 januárra ezzel ki is alliteráltam magam szerintem, de úgy, hogy még a szinonima szótárat is hallottam felsóhajtani; eme rövid műveltségi erőfitogtatás után térjünk gyorsan a lényegre (úgysem lesz gyors, de hát ez olyan jól hangzik): ha már továbbra is tartom, hogy nagy baklövést követtünk el a portugál kilapátolásával, akkor mi mindenre lenne jó ez a hátralévő kb fél szezon.

Aztán addig-addig írtam, meg gondolkodtam, főőőleg gondolkodtam és kevésbé írtam, hogy bele kell illesztenem a Palace összefoglalót, egyrészt, mert vonatkozó rész, másrészt, mert közben megvolt a meccs.

AzpiKiváló angol télben, 3 fokban és szakadó esőben. Nyilván kevés jó futball-időjárás létezik január elején, de ez valahogy számomra a legvisszataszítóbb. Túlugorva viszont az Aigner Szilárd témakörön, röviden összefoglalva: még mindig nem eszményi, még mindig nem , de legalább már bíztató, és ha fele ilyen jól játszottunk volna a MU ellen, ott is győzünk. A Palace pedig nem finomkodott, gyorsan megmutatták Oscarnak, Ápinak, Ázárnak, majd Costának is, hol lakik a jóisten (ebből egyedül utóbbi esetben Delaney nyert egy makkászt a hadműveletért), meg összességében az egész csapatnak, mert jobbára ők támadtak, és ha pontosabbak a kapu előtt, rojtosra szaggatják a hálónkat, mire Oscar betalál. Mondjuk ehhez alaposan hozzátettük mi is a magunk részét, hiszen a demarkációs vonalat átlépve minden egyes játékosunk csak ellenfélhez tudott passzolni, Hazard pedig az első kapuralövésünkbe belesérült a 8. percben.

Szerencsétlen Ápilikveta jól megkapta a magáét Cambelltől – na persze az élet egy harc, meg minden, de nincs is jobb, egy ramaty időben a Palace ellen vívott meccsen, mikor a harmadik percben két darabra rúgják a koponyacsontod.

A CP nagyon jól használta a rendezetlen káoszt, mint felállást, ami alatt azt értem, hogy a támadójátékosok nem kifejezetten egy meghatározott területen játszottak, hanem a támadótérfél minden szegletében feltűntek, és jóval több veszélyt is jelenthettek volna, ha a hosszú és keresztlabdáikat nem nyújtották volna mindig túl úgy random 3-5 méterrel. Nem tudom, milyen lehet ilyen időben ezzel a labdával játszani, de láthatóan a Palace nem sokat gyakorolt vizes talajon. Szerencsénkre. Zouma viszont igen, így itt sem tartotta vissza semmi attól, hogy lassan trademark-ká váló mozdulatából bemutasson egyet a takony időben, és a kapunktól 6 méterre Zaha lábai elől-közül mentsen hatalmasat.

A CP legnagyobb helyzetét Campbell hagyta ki a 25. percben, Pucheon beadása után kb másfél méterről nem talált kaput. Így viszont maradt a 0-0, nem egészen 3 percig még, mikor – a két vérszegény, blokkolt lövésünket leszámítva – a Chelsea az első valamire való helyzetéből betalált. Mikel szerzett labdát a kezdőpont környékén, majd miután minimálisat piruettezett vele, Fabregashoz passzolt, aki végre villantott egyet, és remekbeszabott labdát tolt Costa elé, aki végre négyről nem az égbe lőtt, hanem a középen érkező Oscar elé tálalt, a brazilt pedig 3 védő nézte egy méteres sugarú körön belül, ahogy a kapuba gurít.

2015 után ismét rutinmunkának tűnt...
2015 után ismét (végre újra) rutinmunkának tűnt…

Aztán a gólszerző találta meg a bal szélen remekül elfutó spanyolt, akit láthatóan nem zavart, hogy a harmadik percben az állkapcsát a tarkójára hegesztették, de hát szegényem cserébe rendkívüli zavart érez továbbra is a kapu közvetlen előterében, így lehetett, hogy relatív éles szögből, az ötös és tizenhatos sarkok közti vonaláról, kb 11 méterről ballal Konyakba lőtt. Aztán, hogy sokáig ne érezze magát szarul, egy másik kivételes ital brand, Stella Artois Courtois sietett segítségére, és rúgott egy olyan kiflit a nemcsak színében és mintájában rettenetes, de láthatóan vizes körülmények között haszontalan játékszerbe, hogy majdnem kivitte a szögletzászlót.

Ivanovicstól éppen ezokból megkérdezném azért, hogy a 43. perc hajnalán mégis mit gondolt, de láthatóan nagyon bízott a kapusunkban, mikor percekkel a briósnak is beillő bumerángkifli után kb kapura tette TC-nek…

A vezető gól magabiztosabbá tette a Chelseat, és megfogta a hazaiakat, a félidő pedig lecsorgott, komolyabb esemény nélkül. Ha a Palace véletlenül el is jutott a kapunk előterébe, keresztlabdáik továbbra is magasan, nagy ívben, legjobb esetben is a naracsmellényes biztonságiak kezében kötöttek ki.

A második feles hozta a kiegyenlített játékot, és ezzel a kevesebb helyzetet, Zouma fejesére Zaha gyengécske lövése volt a válasz negyed óra alatt. Jött aztán Willian, és a hatvanadik percben lezárta a mérkőzést. Bazinagy gól, bár valószínűleg az a szerencsénk, hogy olyan gyorsan küldte kapura, hogy Friendnek nem volt ideje lefújni Oscar felhentelését. A kissé megzuhant ellenfél kivégzését végül Costa vállalta magára, úgy 5 perccel Wili booombája után, ismét ez a brazil villantott, jól húzta meg jobbfelé, beadása viszont valami rém gyatrára sikerült, Konyi viszont így is csak beleütött, Ward pedig valójában csak asszisztált

Jóságos nagyapó, aki lenyelt három labdát
Jóságos nagyapó, aki lenyelt három labdát

a spazil támadónak, a gól viszont gól, és 0-3 után már nem igazán maradt kérdés. A Palace cserélt rögtön kettőt, jött az Arsenal-hulladék Samah, Jedinak helyére pedig a Jedinak hasonmásverseny győztese, Ledley állt, azon viszont már nem tudtak változtatni, hogy a Chelsea hosszú idő után ismét legyőzte Pardew-t, szóval ha másért már nem is, de ezért jár a pacsi a jóságos nagyapó külsőt öltő Hiddinknek. Nekünk elég volt a három, nem mondom, hogy ne hajtottunk volna a negyedikért, de feltűnően lassítottuk a játékot, komfortos, biztonsági labdajáratások jöttek-mentek, a legközelebb a negyedikhez talán a 82. percben jártunk, mikor Delaney egy sárgával a zsebben bátran csúszott be (jól egyébként) az ötösük környékén kilépő Costa ziccerénél, de percekkel később Dann kétszer is tudott menteni (na jó, Oscar lövésénél nem mentett, csak bazi nagy mákja volt, mikor konkrétan a blokkal elkésett, de lényegében ráült a brazil balos, lapos lövésére), de ott volt még egy Oscar-Will-Costa sor ismét, mikor Diego már nem szerénykedett, és izomból rádurrantotta az ötös sarkáról ballal, hát, valahol a tizenkettedik sor körül lőtt ki néhány kalapos uriembert, akik körül az egyik egy műsorfüzettel igyekezte védeni magát… Na, de hogy még a legvégére is jusson némi móka, McArthur egy ipponnal dobta át majdnem Fabregast a palánkon. A lefújással viszont jött a clean sheet és a rendkívül várt három pontok.

A három királyok
A három királyok

Ez a győzelem megint valami, ami adhat némi erőt és önbizalmat a folytatáshoz. Három hazai meccs következik, és ha mindent jól csinálunk, olyan magasságokba mászhat a gárda, ahol a szezonban még nem járt: az FA-Kupa továbbjutás után hétközi meccs jön a WBA ellen, ami azért lényeges, mert most pont három ponttal állnak előttünk, ergo, ha legyőzzük őket, elébük kerülünk. Amennyiben pedig az Everton ugyanezen fordulóban a City vendégeként nem győz, a 16-ai meccsünk ismét egy alkalom lesz, hogy újabb előrelépést tegyünk, ha pedig a jelenleg közvetlen padtárs Saints fennakad a valamelyik duplaWés következő ellenfelén, egészen a 11. helyig juthatunk mindössze két forduló alatt. Azt már említeni sem merem, hogy amennyiben a Stoke-ot megviccelné a Norwich, vagy azt követően az Arsenal, az akár a 10. pozíciót is jelenthetné (ó igen, sűrű a mezőny ottan), de ez már valami olyan elementárisan vadveszélyes eszményi, és őrjítően kívánatos kép, hogy soft-pornónak is elmegy. Aztán január végén jön Hiddink nagy tesztje, az Emirates, ami már egyenesen a felső ház esetleges tagságával, és némi szédüléssel kecsegtet.

table

Node, ez a “best-case” forgatókönyv, és ezen valószínűség leírására a nyugati matematikatudomány eszközei alkalmatlanok, ennyire talán még én sem vagyok optimista.

Itt pedig vissza is térnék ahhoz a témához, ami eredetileg a poszt sajátja lett volna. Az pedig ugye az, hogy volt egy léghajónk, amivel miszlikbe aprítottuk tavaly az ellent, átrepülve nemes egyszerűséggel minden és mindenki felett. Aztán, indult az új szezon, mi meg süllyedtünk, mint az U-boot. A kapitányt torpedóhoz kötöztük, majd kilőttük a ‘csába. Aye, aye, captain. Előástuk a kazánházból egy egykori vezetőnket, aztán a fejébe csaptuk a kapitányi kalpagot, ráhúztuk a paszományos díszegyenruhát, majd közöltük vele, hogy vezessen ki innen. Most egy kicsit felszínre emelkedtünk – a kérdés csak az, hogy át is akarunk szállni most már valami új csolnakra, vagy süllyedünk vissza a mélybe.

Ne legyenek komolyabb illúzióink afelől, hogy most, amit csinálunk, az nem más, mint egy, a léghajónk romjaiból mocsárra épített légvár. Hoztunk egy ad-hoc döntést, amit most már nem kommentálnék, azt sem, hogy ezt a döntést meg kellett-e hozni, vagy sem, azt sem, hogy ezt a döntést kellett-e meghozni, vagy sem. Ez van, mi csak szurkolók vagyunk, mások fogják a ceruzánkat, még akkor is, ha mi szeretnénk írni a történetet.

A döntés megdöntetett, a kocka elvettetett, meg ilyen szenvedő szerkezetek, én meg fel vagyok mászódva a fára. Én vagyok Aggodalmas Bilbó, egyenesen a Megyéből. Van ugyanis fél szezonunk arra, hogy a következő, augusztustól kezdődő már ne legyen az. Magyarul mondva, hogy kitaláljuk, és elkezdjük felépíteni 16/17-et. Szerintem. Viszont, ami a valószínűsíthető valóság, az az, hogy van fél szezonunk, hogy villantsunk valamit, és majd a nyáron kitaláljuk a 16/17-et.

De hát én is olyan vagyok, mint egy karcos bakelit, mint a 4000 éves lelkész: nem tudok elszakadni a mantrámtól, és csak forgok, körbe-körbe, és mindig ugyanoda térek vissza. Felrúgtuk a homokozót, oké, dobtunk egy koncepciót. Nem volt az rossz, de akkor egyszeriben elkezdtek hiányozni a tornyok a homokvárunkról. Mi most erre a homokvárra akarunk valamiféle csúcsokat fabrikálni, én viszont azt mondom, inkább azon kéne akkor már gondolkodni, hogy hogyan építsünk egy újat, egészen az alapoktól.

Lehet ugyanis ezerféle kifogással élni, kétezerféle támadást indítani José ellen, onnantól, hogy a csúnya összebalhézott mindenkivel maga körül, egészen addig, hogy 11 embere volt csak, azokat kinyírta, megkisanyargatta, meg kiszipolyozta, a resztlit meg hagyta elkallódni, még edzésre sem engedte be őket, bla-bla, a lényeg, hogy a 14/15-ös csapatunk marhára ott volt, egyben volt, és bár sokan szeretik immár hirdetni, hogy csak 13 emberből állt, az összesen 25 pályára lépőből 19-nek elévülhetetlen érdemei voltak a sikerben. De a lényeg, hogy ez JM csapata volt. Amibe nem kellett Mata, vagy Kevin, viszont kellett Oscar vagy Wili.

Most viszont, ha jót akarunk magunknak, ami felől azért vannak kétségeim, nem egy edzőt kéne keresni a kerethez, hanem keresni egy edzőt, aki -re, mellé, köré, lehetne kreálni egy új ideát, koncepciót. A 4-2-3-1 ideje nem járt le, de túlhaladottá vált. A PL csapatainak kb háromnegyede ezt az alapfelállást játssza, máshol már kifejtettem, itt csak megemlítem, hogy ezért is tűntek el ismét a nagyobb különbségek kicsik és nagyok között, ezért tudja megfogni bármelyik csapat bármelyiket, ettől lett komplex a liga. Amikor két ugyanolyan felállás áll szemben egymással, akkor a taktikai csaták marginalizálódnak, a mérkőzés pozíciós harcokra zsugorodik, és lehet Ázár akármekkora labdabuzizó, ha melléállítunk egy Charlie Adamet (a Stokeból mondjuk tetszés szerint választhat az ember), akihez képest a hegyi ogre Az elátkozott város titkából Mickey egér egy egyszarú hátán, és megállításának egyetlen módja a születésszabályozás lett volna, akkor ott többnyire a nyers erő nyer.

És ezzel el is érkeztünk oda, amit én itt mindenáron ki akarok hozni az egészből, mert gondolkodtam, és erre jutottam. Ami pedig az, hogy Antonio Conte a mi emberünk. És erre több indokom is van annál, minthogy nem szívesen látnám itt Űrdiolát, vagy még kevésbé szívesen Pellegrinit, és semmiképp sem szeretném viszontlátni Benítezt. Hanem, mert jól ismeri, és jól játszatja azt a 3-5-2-t, ami egy remek taktika a 4-2-3-1 ellenében. Persze lévén ismereteim viszonylag hiányosak a SerieA világát illetően, és egy olasz futballban jártas(abb) illető hamar zavarba hozhat ezen gondolatsík mentén, azért maradjunk annyiban, hogy nem egy elvetendő, sőt, megfontolandó ötlet az új felállás, legyen az akár 4-3-3, akár 3-5-2.

De akárhogyan is, előbb az edző kell, meg az alapötlet, aztán lehet szépen lépegetni előre. Felőlem akár maradhat Hiddink is még egy évet, de azt mind tudjuk, hogy ő nem a jövő, ő max időhúzás. Ebben a kérdésben persze jobb a megfontoltság, mint a gyorsreagálású erők, de hát mind tudjuk, melyik klubnak szurkolunk. Nem kell nagy üveggömb-gladiátornak lenni: mi nem a megfontolva járók vagyunk. Persze én is tudom, hogy ez egy sportág, és nem egy kalapszalon, nem lehet előre kipróbálni, mi lesz. Választani, dönteni kell, aztán viselni a következményeit (persze mi nem nagyon szeretjük viselni, csak addig vagyunk rugalmasak, amíg minden úgy történik, ahogy előre kitaláltuk). Viszont nem biztos, hogy jó foltozgatni azt, ami van. Vannak lyukak a mostani kereten, s kitölthetjük a hiányzó helyeket, csak vigyázzunk, ki ne löttyenjen…

Itt van példának okáért Pedrito. Engem kevesekkel(sokakkal?) ellentétben nem zavart sem az érkezése, sem az ittléte. Pedro akarása és hajtása példaértékű, de maximum ezzel áll a kolumbiai előtt, akit azóta visszakölcsönöztünk Olaszba, viszont legalább annyira látványosan nem találja a helyét a Chelseaben, mint Quad korábban. Egyszerűen nem érzi a társakat, nem érzi a játékot, amit a többiek játszanak. Ez eddig nem volt feltűnő, lévén a többiek is csak keresték saját magukat, ellenben most, hogy a CP elleni meccs nagy részében végre egy egészen masszív csapat képét keltette a Chelsea, most már látványelem.

Hogy volt-e értelme elküldeni Josét, vagy már, bizonyos szempontból pedig még mindig nem érdemes firtatni. Lecsengett az idegroham, ami engem is elkapott a döntés miatt, sok és látványos változás azonban nincs, sem a keretben, sem a szerencsétlenkedésben. Jelesen persze van, mert JM távozása óta így vagy úgy, de veretlen a gárda, ráadásul a Sund’ elleni győzelem után immár egy komolyan vehető nyert meccsel a háta mögött, mert a CP-t otthon megütni azért nem kis szó, még akkor is, ha a vendéglátóink két legjobbja nem léphetett pályára. A keret, ami majdnem ugyanaz, mint Mou apánké volt, nem szemmel mérhetően felszabadultabb, mint volt, de ha másért nem is, az egyre fokozódó eredménykényszer miatti frusztráció biztosan mérkőzésről mérkőzésre ott volt az edző és a pályára lépők közt, ha más nem is változott meg, ezzel előrébb van a Chelsea JM nélkül.

Két látványos eleme van Hiddink megjelenésének: a 14/15-ös szezonban parkolópályára tett Mikel csapatba kerülése és pozitív játéka, illetve minden konteó-gyártási, vagy felmelegítési szándék nélkül Costa játéka. A branyol látványosat javult, mind támadásban, mind védekezőmunkában: labdát szerez a saját térfélen, gólpasszt ad, gólokat lő. 6 gólnál és 2 asszisztnál jár a PL-ben, ennek a felét (3g, 1a) a portugál zseni távozta óta hozta össze. Talán rajta volt a legnagyobb nyomás Mou részéről azóta, hogy a védekezésünket rendbe szedtük (úgy-ahogy, de a szezonkezdethez képest mindenképp), meg valószínűleg Hazardon, de róla még nem tudjuk, mi a helyzet, mert azóta ugyanúgy nem szerez gólt, vagy tol asszisztokat, de sérülten ez még másnak sem sikerült.

Viszont immáron – ha nem is a jövő héten, de lassanként – az új edző szemével, az új elképzelés mentén kellene szemlélni a dolgokat. Ha netán valaki elfeledte volna, a nyáron EB. Vékonyka lesz a nyári ablak, és ha mi akkor kezdjük el keresni a megfelelő edzőjelöltet, akkor a következő szezonunkra is keresztet vethetünk.

 

 • myheartisblue
 • Endy919

  Chelsea have offered Newcastle the chance to re-sign Loic Remy on a loan deal until the end of the season.

  Miafasz?

  • Endy, ha ezt nem egy “miafasz”-szal, hanem egy szmájlival kommenteled be, azt mondom, oké. De azért érzed te is, hogy öööhhm, inog a talaj kissé a “hír” alatt? :DDD

   Ez max akkor lehet valós, ha Hiddink feleségét megpattintotta valami fhanszia negró, ezért rendkívül árja-holland lett, Remy nem is megsérült, hanem Hiddink maga rúgta le, és most el akarja passzolni, az sem érdekli, hogy 1 ép csatárunk van, és a felépülésre várók közül is Remy a jobbik, mert Falcao gyakorlatilag nem létezik. Persze egy alternatív valóságban létezik olyan, hogy Remynek azért kell menni, mert a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Lewandowskival, csak néha még bugos a fifa és lefagy.

   Ennél még az is nagyobb hír, hogy Ulisses Davilát végleg eladtuk a Santosnak Mehikóba 😉

   • myheartisblue

    Vakon bíztam eddig a franciában és túlontúl éltettem is őt. De valahogy kezd a bizalmam meginogni. Egyre többször sérült és amikor igazán kellene isvagy sérült, vagy be sem tesszük, ami nem az ő hibája, de ennek ellenére semmi sokat nem képes hozzátenni a játék képéhez. Ha Diego Costa kiesik nincs potenciális csatárjelöltünk amit sajnos nem lehet ilyen szükséghelyzetben űzni, tehát elgondolkodtató, miért is rebbentek fel a pletykák. Magam sem tudom mi lenne a helyes megoldás.

    • Az egycsatáros felállásban eléggé hálátlan szerep a második számú csatáré. Készen kell állni, meg ilyenek, de lehet, hogy 2 hónapig 15 perc játék jut, az is három meccsre elosztva. Remy tavaly igen jól megfelelt ennek a kategóriának, készen állt, ha kellett, beállt, és akkor lőtt gólt is, nagyjából hozta az egyes gól/meccs átlagot, és volt mérkőzés, amit padról beszállva fordított és végül nyert meg.

     Ilyen játékosból kevés rohangász, aki mondjuk úgy, hajlandó tűrni a másodhegedűs szerepét, de mégsem egy falábú idióta.

     Viszont tény, hogy az előző szezonban is, és most is akkor sérült le, mikor szükség lenne rá. Én ezt a túlzott igyekezetnek írom be, biztos megkettőzött erővel edz, hogy na, most eljött az ő ideje, akkor most már megmutatja, erre lesérül. És ez bizony fájó, mert DD tavaly ott volt, viszont ő már öreg volt ahhoz, hogy heti 2-3 meccset vigyen, most meg Falcao… hát na, tudjuk.

     Összegezve: én Remyt megtartanám, a felsorolt képességei miatt (amiben benne van a másodlagos szerep tűrése), viszont, ha elmegy, nem zuhannék meg, mert nem az a pótolhatatlan kategória. Mindig lesz egy Remy, Ramires, Mikel vagy Begovics, aki hajlandó elfoglalni a padot, reménnyel arra, hogy így akár egy top csapatban is megmutathatja magát, ahová másként esélye sem lenne odakerülni.

   • Endy919

    Vagy jön egy új csatár.

    • “Persze egy alternatív valóságban létezik olyan, hogy Remynek azért kell menni, mert a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Lewandowskival, csak néha még bugos a fifa és lefagy.”

     • Endy919

      Vagy valaki más. Lukakuért beáldoznám . Most.

      • Meg szerintem még sokan. De Lukakunak szerinted Hiddink beígérné, hogy első számú csatár lesz? Mert azért ment az Evertonba, mert itt nem elsőként számoltak vele… amúgy meg, nem adták Stonest kb 40 milláért, de Lukakut ide(vissza)adnák a szezon közepén? 🙂 Álmodozz csak mister, de aztán csak óvatosan az ébredéssel 😉

       Januárban kb Anelkákat lehet leakasztani. Jelenleg meg kb Charlie Austin, meg Adebayor, esetleg Julio Baptista. Kevin Prince is szívesen csatlakozna, vagy Ronaldinho 🙂 esetleg, ha elég nagy összeget akarunk-tudunk kicsengetni, amiben személy szerint nem hiszek, akkor talán, TALÁN egy Vardy…

       • Endy919

        Vardyt most fogják műteni , szóval kuka a srác , meg amúgy sem kellene.

        • örülök, hogy megfogtad a lényeget…

    • mára is jutott egy hasonló komolyságú hír:
     Daily Mirror: Bale for Hazard, swap deal

     :DDDDD

 • Rammschein

  A tengeralattjárós okfejtős, baromi jó, de ez direkt van benne kétszer?: “azt sem, hogy ezt a döntést meg kellett-e hozni, vagy sem” 😀

  • “ezt a döntést meg kellett-e hozni, vagy sem, azt sem, hogy ezt a döntést kellett-e meghozni, vagy sem.”

   Tessék kérem elolvasni még egyszer akkor, mert az nem ugyanaz 😉
   Míg az első esetben a hangsúly:
   “ezt a döntést MEG KELLETT-E HOZNI, vagy sem”
   addig a második esetben:
   “EZT a döntést kellett-e meghozni, vagy sem”

   • Rammschein

    Ó okés, nem kötekedésből, csak nem értettem.De így okés. 😀

 • amúgy most újraolvasva a posztot, nem sikerült elég jól lefesteni a PL tabella várható alakulását. A 9-15. helyezettek közt most ugye pont kétmeccsnyi a különbség, azaz 6 pont – cserébe a következő két fordulóban az itt előforduló csapatok meccselnek egymással ötöt.
  Jan 13
  Chelsea – WBA
  Soton – Watford
  Stoke – Norwich
  Jan 16
  Chelsea – Everton
  Soton – WBA

  Mindössze két győzelemmel most igazán előre tudunk lépni.

  • Rammschein

   Jó volna. 🙂 Aztán lehetne tovább menetelni…

   • abban bízok, hogy a WBA-t még a José féle “gödörben lévő” Chelsea is megverte embermínuszban is, viszont Pulisék azóta többet javultak, mint mi (elverték az Arsenalt nov végén, majd egy kemény sorozatban hozták a döntetleneket sorban: WHU, Spurs, Pool), igaz kikaptak a Swanstól meg a Bombitól, de most két hazai győzelem után (Newcastle, Stoke) jönnek hozzánk.

    Az Everton kifejezetten szar formában van, szóval a remény mindkét esetben jogos. Viszont, ne felejtsük el, hogy hiába volt most szép és jó a Chelsea a CP ellen, messze nem álltunk talpra mi sem. Ha ezt tudjuk hozni most gyors egymásutánban kétszer, az fasza, De ha a ManU ellenit, akkor meg erős a gyanú, hogy hozunk a két győzelem helyett két ikszet :

 • kasata91

  Jól hangzik ez a más formáció dolog. Mert egyet értünk abban, hogy most sokszor patthelyzet van a PL meccseken, és így a csapatok minősége közötti különbségek nem mutatkoznak meg. Ebben lehetne előre lépni, és új filozófiával pl. az említett 3-5-2 lépéselőnybe kerülni 2-3 évre. (Az “űrfoci” vagy a “22. századi foci” jelzők hanyagolásával persze)
  Azonban Conte személyével kapcsolatban szkeptikus vagyok. Egyrészt mert szép-szép amit a juvéval csinál, de végigolvasva edzői karrierjét a juve előtt nemigazán alkotott nagyot. Ergo benne van hogy “csak nagyon összepasszolnak a kerettel”
  Itálián kívül max. nyaralni szokott. És a két bajnokság színvonala, a ritmus, az ellenfelek minősége stb. stb. össze sem hasonlítható.
  Erősen mélyvíz szagú lenne a dolog neki.
  Sok más jelölt viszont tényleg nincs aki nem a ” vótmá’ ” vagy az “idenegyere” kategóriába tartozik.

  • “Itálián kívül max. nyaralni szokott.”
   Mint az olaszok elsöprő többsége általában. De azért az olasz edzők (Lippi, Capello, Ancelotti, stb) akik kiszabadulnak a csizmából, nem vallanak szégyent. Oké, nyilván lehet hozni negatív példákat is, ott van kapásból a mi kedvencünk, Zola, de a kis Lord még sosem kapott komoly edzői munkát.

   “És a két bajnokság színvonala, a ritmus, az ellenfelek minősége stb. stb. össze sem hasonlítható.”
   Ugye rémlik, mondjuk példának okáért JM honnan jött az első regnálása előtt? 🙂

   “Ergo benne van hogy “csak nagyon összepasszolnak a kerettel””
   Ez azért vicces, mert ez nem “benne van”, hanem kb csak így működik. Ezért mondom (állandóan), hogy nem edzőt kell keresni a kerethez, hanem fordítva. Egy filozófiába nehéz megtalálni a beleillő edzőt, ezért is képesek kifejezetten jó edzők megbukni látványosan, jó csapatoknál. Lásd LvG, aki egy rohadt jó edző, de ehhez a ManU-hoz nem passzol. SAF örökségét nem tudja átvenni, annyi időt meg láthatóan nem akarnak neki sem adni (meg annyi pénzt), hogy saját képére formálhassa a Unitedet, mert kb ott tartunk, hogy ő lesz a következő távozó edző.

   “Erősen mélyvíz szagú lenne a dolog neki.”

   Azért a Juvét nem csak otthon, de a BL-ben is lehetett látni. Az első BL szezonja a kinevezés+bajnoki cím után ismerős lehet számunkra, mert ők mentek tovább csoportelsőként, mi pedig címvédőként kihullottunk a csoportkörből harmadikként. Negyeddöntőig mentek, ahol a későbbi győztes Bayern verte ki őket.
   Kövi évben végül kiestek a csoportkörből, de az egy rendkívüli eset volt (a dec 10-i meccset hó miatt félbeszakították 30 perc után, stb), viszont José Realjával szemben eléggé jól tolták. Majd, kiesés után elődöntőig mentek az EL-ben. És végül kis változtatásokkal, de azért alapjában az “ő Juvéjával” játszott döntőt tavaly Allegri…
   Biztosan komoly feladat lenne neki a Chelsea, mert a mai Chelsea az nem a jelenlegi Juventus, de a Juve egy patinás klub, és bár maga az olasz futball az utóbbi időben a fogadási botrányok miatt mélyre süllyedt, egy Juve az mégiscsak Juve. Összességében: én nem félnék rábízni a csapatot. Persze az is biztos, hogy veszett támadófocit nem látnánk a Conte féle Chelseatől, szóval gyanítom vannak bőven ellenzők is 🙂

   • kasata91

    Akkor tulajdonképpen, bármelyik edző jó lenne nálunk, ha kap elég pénzt hogy a képére formálja a csapatot, feltéve, hogy már egy korábbi klubbal ért el hazai és nemzetközi sikereket? Simeone szintén belefér ebbe a tartományba. Sőt Villas Boasnak is minden megvolt a pénzen kívül nem ?
    Továbbra is tartom, hogy semmivel sem kisebb lutri ő, mint bárki más.

    • “Akkor tulajdonképpen, bármelyik edző jó lenne nálunk, ha kap elég pénzt hogy a képére formálja a csapatot, feltéve, hogy már egy korábbi klubbal ért el hazai és nemzetközi sikereket?”

     Eléggé félreértetted, amit írtam, már csak azért is, mert eleve azzal kezdtem, hogy egy csapat csak úgy működhet jól, ha megvan a szimbiózis közte, a klub hitvallása, és a keret közt. Igen, természetesen kell a pénz és a lehetőség, hogy adott edző a saját képére formálja a csapatot (elvégre jöhet ide Conte 3-5-2-t játszani, de ha nem igazolhat hozzá senkit, az akkora bukta lesz a jelen kerettel, hogy tényleg kizúgunk), de ez nem jelenti azt, hogy a kezdőbe 8-10 új játékost kapjon.

     Simeone is belefér, igen. Mondtam én, hogy nem? Csak, ő nem 3-5-2-t tol egyrészt, másrészt ha össze kell hasonlítani két edzőt a védekezés szempontjából, akkor név nélkül, látatlanban is előbb teszek egy olaszra, mint egy “spanyolra” (az idézőjel a spanyol ligás argentinnek szól).

     Villas-Boas sokkal inkább volt egy idea, mint jó ötlet. Kb mint Moyes a MU-nál. Jó alapok, meg minden, de ahogy Moyes kb azért kapott állást, mert skót, Boas is azért, mert JM alatt tanult, és kísértetiesen hasonlított rá a pályája – addig, amíg ide nem került.

     Én azt sem mondtam, hogy nem lutri. Valóban, semmivel sem kisebb, mint bárki más, bár a “bárkit” azért tegyük szépen idézőjelbe, bár tudom, hogy te is a top edzőkre értetted. Viszont, ahogyan te is írtad, relatív szerény a választék számunkra: vagy már volt itt, vagy inkább ne is jöjjön, vagy elérhetetlen. Én annyit mondtam, hogy Conte azért már letett valamit az asztalra, olaszban és nemzetközi szinten is, másként mondva azért mégsem egy Pulis vagy Pardew (vagy BigSam 🙂 ). És tud valamit, ami szerintem számunkra jó lenne, az pedig a 3-5-2.

     És végül igen, szerintem az, hogy egy “top* csapattal” egy edző elér hazai és nemzetközi sikereket (adott csapattal sikeresnek mondható eredményeket) egy minimális alap ahhoz, hogy szóba kerüljön, mint Chelsea edző. Márha, nem klubhoz köthető az illető, mert magam is szívesen elnéznék egy Terry-Lampard párost az edzői székekben, de hát az meg inkább szentimentális dolog, mert az viszont mindenképpen a lutri kategória.

     *a top csapat alatt jelen esetben azt értem, hogy rendszeresen nemzetközi résztvevő (legyen az BL vagy EL), és nem csak és kizárólag a Real-Barca-Bayern-ManU-PSG stb vonalra értem, hanem Porto, Benfica, Valencia, Fio, Roma, stb is bele értendő a körbe.

     • Endy919

      Hanyagoljuk már ezt az 3-5-2-es formációt .
      Hatalmas bukta lenne. Angilában a csapatok 80% arra épít , hogy van két baszott gyors szélsője és ezeket kihasználva támadnak.

      Szélső hátvédek nélkül elvéreznénk. Még most is van mit csimálni , hogy ezeket levédekezzük.

      Pulissal meg mi bajotok ? Azért nagy varázslat volt bent tartani éveken keresztül azt a szar Stokeot.

      • kasata91

       A maradék 20% meg mi vagyunk, akinél egy Bosingwa díjas beadásairól híres Ivanovic és egy inverz lábú Azpi van 😀 😀

      • “Angilában a csapatok 80% arra épít , hogy van két baszott gyors szélsője és ezeket kihasználva támadnak.”

       És az elmúlt pár évben te nem néztél meccseket? De mind1, maradjunk a mostani szezonnál: hány ilyen csapatot tudsz felsorolni, aki erre épít, és nem a 4-2-3-1-re?

       “Hanyagoljuk már ezt az 3-5-2-es formációt. Hatalmas bukta lenne”

       Én szeretem a határozott véleményeket, de azért ez egy enyhének sem mondható túlzás. Ha azt írod, hogy hatalmas bukta is lehet belőle, elfogadom, de ezt így, semmiképpen sem. És erre Pool-Chelsea meccstől egészen a spanyol-hollandig relatív sok példát lehet hozni. És hogy Juve is legyen benne: CR-éket is kiejtették. Vagy a Realnak tavaly májusban nem voltak gyors szélsői?

 • myheartisblue
 • kasata91

  Egy szörnyű látomásom volt.
  José -> PSG
  Blanc -> CFC

  José csigazabálása még so-so, (legalább nem MU).
  De azt a fhansziát nagyon tudnám itt rühelleni. Max Kurzawa-val és Verrattival a hóna alatt engedném be Cobham-be, akkor is csak addig amíg Zoumának, hoz egy kis hazai Camambert sajtot.

  • Endy919

   Auriert is hozhatná a batyuba.

   • kasata91

    Ő már csak azért sem kéne, mert ahányszor meghallom a nevét, a matematika tanulmányaimból ismert Fourier sor (https://hu.wikipedia.org/wiki/Fourier-sor) jut eszembe. Márpedig azt nagyon rühelltem.

    • Endy919

     Ilyen alapon akkor Messi sem kell , mert nem szerettem a Lassie sorozatot ? 😀

     • kasata91

      Azt a sorozatot sosem néztem, mert már a címben benne van a spoiler, hogy Lessie – hazatér.
      De a kis törpe ettől függetlenül se jöjjön még Anglia közelébe se.

     • de csakis ezért :DD

    • Engem Verrattitól ver ki a víz.

    • Definitely Maybe

     Pedig az tok jo.

  • Most mi a gond a Blanttal? Én ezerszer inkább nézném el őt a padon, mint Pellegrinit, Benítezt, vagy akár Contét (őt abban ütné, hogy a franciának van tapasztalata az igazi stárokkal, és tudja őket kezelni). Ha már Cholo nem elérhető, jöjjön a Blant.

   • lamps8

    Blanc tudja kezelni a sztárokat? ennél jobban nem is tudtál volna mellélőni.

    • Kérlek indokold.

     • lamps8

      tehát az a blanc tud jól bánni a sztárokkal – ráadásul kiemeled hogy ez a legfőbb erénye Conteval szemben – akinek az öltözőjét konkrétan egy játékos uralja. Aki képtelen annyi respectet magára szedni hogy a veterán Ibrat kirakja a csapatból és az 50 milliós jó korban lévő és amúgy 0-24 panaszkodó Cavanit a posztján játszatni végre. A másik jel a játékosok külső kommunikációja, Blanc alatt a PSG tele van Kevin de Bruynekkel, legutóbb ha jól emlékszem Rabiot volt aki kifakadt. Pont nem Blanc az aki egy olyan erős játékosuralmat kibírna mint ami nálunk van.

      • lamps8

       és a 2 legésszerűbb érvet elfelejtettem leírni. csigát zabál és nyalókázik. nem kell

      • Nem igazán értem, miért kéne azt az Ibrát kirakni a csapatból, aki 14 meccsen 15 gólt lőtt. Semmi gond nincs vele sem fejben sem fizikálisan, ráadásul húzza a csapatot átlagban 70 percenként gólt lőve. Őszintén, ki rakná ki?
       Rabiot panaszkodása meg nem értem, miként jön ide, ráadásul ő 19 meccsen idén 1300 percet kapott, ami egy 20 évesnél bőven jó idő.
       A Blant újonnan érkező igazi drámás sztárokból csinált évek alatt egy pontrekorder csapatot, amelyik kíméletlenül a legerősebb hazai terepen, ráadásul ha nem minden évben a Chelseat vagy a Barcát kapnák rögtön a csoporton túl a BL-ben, hanem tegyük fel, egy olyan sorozatot sorsolások terén, mint mi 2012-ben, már bőven egy BL-elődöntőt is a magukénak tudhatnának.
       Ha Blant nem bírná ki a stárokat, akkor a többi jelölt még kevésbé. Az alsóbb érvekre meg had ne reagáljak.

       • lamps8

        reméltem hogy nem hozod fel a francia bajnokságot, aztán ráerősítesz egy sorozatos terheléssel… 300 millós kerettel rendelkeznek, az untánpótlásukba meg Comanok szaladgálnak. Egyezzünk ki abban hogy ez a rész nem elfogadható érvként. Szerintem kicsit túlbecsülöd az érdemeit, és alá a keretet amivel dolgozik. Bőven BL esélyes kerete van, amihez képest nem durrantott óriásiakat.
        Rabiot panaszkodása úgy jön ide, hogy erről beszélünk. Hogy mennyire tudja kezelni a játékosait.

        • De most miért nem az ellenérvekre válaszolsz? Például az Ibrásra, amit annyira sérelmezel?
         Helyette inkább feldobod azt, hogy nem elfogadható érvként, hogy igazi kényes sztárokból faragott egy elképesztően masszív csapatot, ami nem olyan könnyű, mint ahogy lefested, mert ilyenbe tucatnyian buktak bele az elmúlt évek alatt. Aztán meg előhozod azt, hogy a BL-ben nem durrantott óriásit, mikor eddig kétszer volt lehetősége, és olyan ellenfeleket kellett volna kiütni, mint a triplázó Barca vagy a Chelsea, ahol a 90. perc környékén tudtunk csak egy aggos továbbjutást kiharcolni.
         Arról beszéltünk, hogy a sztárokat hogy képes kezelni. Az, hogy egy-egy fiatal plaja, aki többnek gondolja magát, mint ami, hogyan sértődik be a semmire fel, szerintem nem ez a kategória. Mellesleg ilyen minden nagy edző alatt volt.

         • lamps8

          Ibrahimovic a silány színvonalú francia bajnokságban lövöldözi a gólokat egy olyan csapatban ahol mindenki azt lesi hogy mit akar éppen csinálni. Ha láttál már PSG meccset a szezonban akkor talán észrevetted. Ez különösen akkor probléma amikor a jó Blanc felbasz mellé egy Matuidi Veratti Motta sort, Zlatan meg jön vissza a kp-ra labdáért hogy onnan osztogasson, rémesen lelassítva az egész csapat támadójátékát, arról nem is beszélve hogy Cavanit ez a rendszer teljesen hatástalanítja. A 40 milkás Lucas meg feleslegessé válik szintén.
          Ibra már csak franciahonban villog, 34 évesen nem ő a jövő, csak Blanc papírból van ahhoz, hogy bármit is változtasson, és a kezében lévő keretet 80%ban kiaknázza legalább.

          • De te most komolyan azt hiszed, hogy egy ilyen csatárt bárki kiszedne? Ne hülyéskedjünk már. Mintha a pontrekord meg az elképesztő mérleg nem őt igazolnák. A pontokat számolva a Barca és Bayern csoportját leszámítva a BL-ben bármelyik másik grupéból elsőként mentek volna tovább.

          • lamps8

           de miért számítjuk le? vedd már észre hogy Real, Bayern erősségű keret van a kezében…. csak éppen ő a gyenge láncszem. Azt meg nem hiszem el hogy még mindig a kurva francia bajnokságot hajtod, Newcastle keretértékű csapatok a legközelebbi riválisai….

          • Real meg Bayern? Hagyjuk már. Kezd már el sorolni, hány világszínvonalon is elismert, jó korban lévő klasszis van a PSG-ben. 2? 3? Tényleg holt ugyanaz.
           Cavani btw még véletlen sem ilyen, egy valamire való trófeája nincs a tagnak klubszinten, 26 éves koráig meg erősebb csapat közelébe nem ért.

          • lamps8

           Cavani a Napoliból mint world top 3 csatár érkezett a PSg-be, de ha Cr is wing backet játszott volna pályafutása csúcsán ő sem ott tartana ahol.

          • Cavani a Napoliból úgy 25-26 éves kora körül futott be a köztudatba, addig köze nem volt az élfutballhoz, lassan 30 lesz, de topligákban még mindig minimálisak az eredményei (egy kupa meg a góljai). Nyugodj bele, ő nem klasszis.
           De várom a felsorolást.

          • lamps8

           hát ha cavani nem klasszis szerinted, akkor neked a Micimackó összest fogom felsorolni.

          • Köszönöm az érdemi demagógiát, imádok frázisokról beszélni.
           Akkor a sorolás mellé mellékeld azt is, hogy Cavani miért klasszis, és miért említhető egy lapon igazi klasszis csatárokkal.

          • lamps8

           elkanyarodtunk az eredeti témától tudom jól, de mostmár kíváncsi lennék arra, hogy ha cavani nem klasszis játékos. Akkor a mi keretünkben ki az?

          • Észrevetted, hogy nagyjából te kanyarodsz el leginkább ahelyett, hogy érdemi válaszokat adnál?

          • lamps8

           mert az ilyen agyrémekkel eltérítesz a helyes útról. Eddig merészen dobálóztál a francia bajnokságban elért adatokkal, akkor megteszem én is, 34/18 L1, 10/6 CL, a tavalyi számai 85%ban szélsőként érte el ezeket. Magyarázat: szándékosan nem írok nagyon elrugaszkodott példát, ez olyan mintha Hazard legtöbbször Costa helyén játszana. Az egyéni képességeit nem sorolnám.
           Cavani, Lucas, Motta, Matuidi, Silva, Veratti, Pastore, . Tökéletes összetételű a PSG kor szempontjából is, Marquinhos, Lucas,. A fentebb soroltak egy Bayern, Real vonatkozásban is bőven megállják a helyüket, és most kiegészültek egy Di Mariaval. Nem olyan nagyon rossz ez.

           Blanc kapcsán még annyit, hogy szerintem a tavalyi balfaszkodásunkkal megmentettük az állását.

          • Ki dobálózik francia adatokkal? Csak mert azt mertem írni, hogy egy 14/15 mérlegű csatárt senki sehol nem tenne a padra? Hogyne…
           Lucas, Matuidi, Veratti, Pastore, Marquinhos világszinten elismert klasszis? Eléggé lenézed te a klasszis fogalmát, nagyjából mindenkire ráhúzod, aki egy kicsit is bezengettebb, van vagy 2-3 jobb idénye.
           A 33 éves Motta meg minden, csak nem jó korban lévő klasszis.
           Az a rohadt nagy igazság, hogy a PSG-ben igazi világszinten elismert, jó korban lévő klasszis kb. 3 van, Silva, Di Maria és talán Luiz. A többiek bőven nem klasszisok, a legtöbb soha nem is lesz.

          • lamps8

           lehúzod Verattit vagy Lucast és benyögöd Luizt én feladtam. nyertél

          • Te ennyire nem értelmezel? Luiz alapembere volt egy BL-t nyerő csapatnak, ráadásul tett is le valamit topligában. Bőven több, mint amit a PSG 90%-a a magáénak tud, az említett kettő meg topligát sem látott még testközelből.

          • Endy919

           Tehát Luiz azért klasszis , mert alapember volt a BL-t győztes csapatban ???

           Mindfuck.

          • Ott van az a talán szócska. Azért egy olyan játékost, aki az egyik legjobbja volt egy BL-győztes csapatnak és világszinten is tényleg top védőnek számított, nem akartam csak leközépszerezni világszinten.

          • Endy919

           Pedig az. Bosingwa és Meireles is rengeteget tettek a BL címért , mégsem világklasszisok.

          • De az ő érdemi karrierjük véget is ért ott. Onnantól mentek levezetni. Luis még mindig a legjobb korban van, belőle még kinézik pár komolyabb eredményt.

          • myheartisblue

           Külső szemlélőként jól szórakozom. Tényleg definiálhatná mindkettőtök a klasszis játékos fogalmát csapat és világszinten. És pár érvvel is. Mert statisztikailag az lenne, de tudjuk a statisztika mire elég…

          • lamps8

           de itt eddig is statisztikával dobálóztunk Ibra kapcsán a francia bajnokságból, nem hagyhatjuk abba.

          • Demagógia ismét érdemi válasz helyett, ma ez nagyon megy neked.

          • lamps8

           ne vedd el a kenyeremet.

          • Ha valakit klasszisnak nevezünk, ergo a klasszisok közé emeljük, alapnak tekintem, hogy elég masszívan produkáljon évekig topligá(k)ban, érjen el úgy eredményeket, hogy közben húzza a csapatát és emellett nem árt, ha becsúszik pár nemzetközi érem is. Cavaninak topligákban van 2-3 gólerős éve meg egy olasz kupája. Ha valaki komolyan ezt egy igazi klasszis, mondjuk Drogba produktuma mellé rakja, el nem hiszem, hogy egy státuszba tudnák rakni kettőt.

          • “Ha valakit klasszisnak nevezünk, ergo a klasszisok közé emeljük, alapnak tekintem, hogy elég masszívan produkáljon évekig topligá(k)ban, érjen el úgy eredményeket, hogy közben húzza a csapatát és emellett nem árt, ha becsúszik pár nemzetközi érem is.”

           Ezen terminológia alapján senki nem lehet klasszis 28-30 éves kora előtt akkor. Valóban így lenne?

          • Nagy átlagban igen, így van. 27 éves kora előtt max az olcsó sajtó süti rá valakire a klasszis jelzőt, eltekintve persze az olyan generációs csodáktól, mint Messi vagy Ronaldo. Ők a nagy számok törvényének a kivételei tízezer és tízezer focista közül, akikhez már fiatalabb korukban is úgy nyúltak, hogy meg tudtak bőven ugrani a szintet az átlag kor előtt.

          • most elég hülyén néz ki ezzel jönni, de majd nézd meg, mit ír a lexikon a “klasszis” szó alatt, mert az kb annyi, hogy “Minősítő fok. Kiváló minőség. Kiváló, kiemelkedó sportoló. Kiváló tehetség.”

           Az, hogy személy szerint te szubjektíve hogyan kategorizálod, már más kérdés, de általánosságban a te leírásod inkább a “klasszis-klasszis”, közismertebb nevén világklasszis szint fogalma.

          • A szótári megfogalmazással nagyjából elveszti azt a belsőségét és tartalmát, amit a szó sport popkultúrájában jelent. Ilyen alapon egy 2 idényes játékost is hívhatunk klasszisnak ugyanúgy, mint egy Tottit, egy Drogbát vagy egy Puyolt. Ilyet meg a sportkultúrában tényleg csak a bulvárlapokon találsz, ahol a kétidényes Lazios brazil (Anderson vagy ki) is klasszisnak számít.

   • végigolvastam a vitát mindenhová nem szúrnék már bele utólag, így ide sűrítek mindent, kezdve azzal, hogy: Blanc?! 🙂 akkora középszer, hogy Average lehetne a középső neve.

    Conte, aki alatt játszott Buffon, Pirlo, Tevez, Vidal, Pogba, nem tudja kezelni a sztárokat (ezt nem is tudom, miből szűrted le), de Blanc meg igen? Ez milyen érv így?

    Ami pedig még engem igazán érdekelne, hogy miért Simeone a top jelölted.

    • De ezek közül melyik az az igazi “zselézett”, drámázóbb, egós sztár? Mert bizony egyik se. Akik ott sztárokká lettek, azokat nem már eleve befutottan vették. Vidal messze nem volt ekkora név, egy jó BuLi idénnyel ment oda, nevet Conte alatt szerzett magának. Pogba meg a MU-utánpótlásból robogott oda több esélyért ingyen, nagyjából nullás karrierrel. Tevez, Pirlo és Buffon meg már túl voltak az igazi “stáréveiken”, mire Contéval találkoztak, mint világlegendákkal, tapasztalt felnőttekkel bőven könnyebb volt velük szót érteni. Ráadásul igazi top “stár” nem is ment a Juvéba, csak tehetségek vagy kifelé futó játékosok.
     A Blant ezzel szemben évente kap 40-50-80 milliós, nagy egójú sztárokat, kezdve DL-től, Cavanin át Di Mariáig, miközben a tinisztárok hadával (Moura, Pastore, Verratti) is szót kell értenie. Szerintem bőven több pedagógiai érzék kell hozzá, mert jóval nehezebb megtartani a kohéziót, az egységet.

     A Blant meg lehet, hogy nem egy edzőlegenda, de kíváncsi vagyok, hogy hány jobbat tudnál felsorolni, akire reális esélyünk lesz a nyáron.
     Simeone mellett leginkább az szól, hogy mentálisan bámulatosan tud hatni a játékosaira.
     Rá sajnos nincs reális esély, de engem is érdekelne, hogy nálad ki lenne az első számú jelölt.

     • Egy felesleges vitát már futottál lent, én nem kezdem újra, mert saját magadnak mondasz ellent, de oké. Majd idővel azért mutass rá, hogy Luiz miért “zselé” sztár, míg Tevez nem mondjuk. Vagy, hogy Pogba és Verrati közül az egyik miért tinisztár, Pogba meg miért nem…

      Amúgy a sorra kíváncsi lennék a “kezdve DL-től, Cavanin át Di Mariáig”, mert a sor ezzel ki is fújt.

      “…engem is érdekelne, hogy nálad ki lenne az első számú jelölt.”

      Szoktátok olvasni is a posztokat, vagy csak mindig oda kommenteltek, ami legfelül van? 😛 :))

      • A lenti vita azért volt felesleges, mert minden érvre nem egy ellenérvet kaptam, hanem egy totál irreleváns kérdést, ma az egész a semmibe fulladt.
       Luiz miért zselésztár? Szerintem ezt te is tudod. Tevez miért nem? Ha az angol időszakából ítéled meg, akkor valóban az. De ha nyomon követted az olasz éveit, egyből rájön az ember, hogy ott ő inkább segítette a kohéziót Pirlóékkal együtt.
       Pogba és Verratti között az a különbség, hogy Pogbára a MU nem tartott igényt, 3 felnőtt meccsel, ingyen ment a Juvéba, ahol aztán Conténak is hála úgy építette fel magát, hogy ma már a fél világ őt akarja. Verrattit meg már az első jobb idénye után összehozták a legnagyobb (többnyire) csapatokkal, végül a PSG fizetett érte majd 10 milliót. Szerintem bőven lehet érezni a különbséget, ahogy azt is, hogy miért könnyebb egy jobb képességű tinit kezelni akkor, ha nem felhájpoltan érkezik és várja el, hogy klasszisként bánjanak vele, hanem ha alattad válik azzá és képes is vagy bánni vele. Mert az előbbi játékos sokkal előbb lesz bomlasztó, ha nem értesz vele szót.
       A sorhoz még csapd hozzá az ifilegényeket, akik szintén többnyire alapemberek, és ki is jön az alapcsapat nagy része.
       Bevallom a legutóbbi poszt amit olvastam karácsony előtti volt (amikor a vezetőségről vitáztunk). Mióta jött a hír, hogy az őshaza megszűnik, azóta az ottani posztokat próbálom kimásolni, ha van időm.

       • Pedig jókat írunk ám 😉
        Amúgy a régi oldalról már van biztonsági mentés, a kockák pedig dolgoznak egy módszeren, hogy migrálhassuk a tartalmat ide. Jelenleg persze nem úgy néz ki, hogy menne, mert a régi blog és a WP struktúrája eléggé eltér, ezért olvashatatlanul széthullanának a posztok, de valamilyen formában meg szeretnénk tartani az utókornak mi is többévnyi munkánkat.

        • Tudom, több oldal jelezte a mentést, nekem ez amúgy is tervben volt egy ideje (mindet egybekötni egy docba), de most volt egy kis extra lökés, hogy megkezdjem just in case.
         Sajnos karácsony óta is csak akkor tudtam itt lenni, ha vagy a meccsre szorítottam egy kis szabadidőt, vagy a projektek közben felnéztem a válaszokra, és megpróbáltam válaszolni.

  • lamps8

   majdnem. Jose –> PSG Blanc –> MU kicsit több szállal kötődik hozzájuk. Így reálisabb.

 • Rammschein

  Most olvastam a facebookos postotokat Hazardről, régebben imádtam, de ez az új szezon miatta is nagy csalódás. A legnagyobb viszont akkor lesz, ha elmegy innen… akkor asszem az összes gondolatomat megfogom bánni róla, + hogy ha mezt vennék, az “újak” közül az ő nevével vettem volna. 😀 Hát így nehezen…Így belőle sem fog a következő legenda kategória válni, mint Lampsból, Terryből meg Drogbából, pedig szerintem mindegyik generációnak a csapatban is kellene, hogy legyen ilyenje…(Pedig lehetne róla szó a későbbiekben…)

  • kasata91

   Én megmondom őszintén sosem gondoltam, hogy itt fog megöregedni. Számomra túl egyértelmű a szitu, hogy CR-rel egy poszton vannak. CR lassan 31 éves. Hazard pont akkor ér a legjobb korba, amikor CR kiöregszik. És akit a Real meg akar venni azt 95%-ban meg is veszi, főleg ha klasszisról van szó.
   És nyilván a belgának is jobban bejön, ha csak napsütésben kell cselezgetni Las Palmas-ok ellen, mintsem szétrúgatni magad a Stoke-i szakadó esőben. Aranylabda esélyekről nem is beszélve.
   Én csak abban bízom, hogy jó sok pénzt tudunk akasztani érte.

   • Rammschein

    Hát ha meg kell válnunk tőle, akkor persze fizessenek érte rekord pénzt… aztán onnantól kezdve az ő karrierje sem érdekel többet. 🙂

  • “Most olvastam a facebookos postotokat Hazardről”

   Mit is?

   • Rammschein

    Csak így tudom megmutatni: “UPDATE 2.0: A hírek szerint Hazardnak 2 hetet kell kihagyni ágyéksérülése miatt!

    UPDATE: A Sky Sports, a BBC és az ESPN szerint is a Real Madrid megkezdte a tárgyalásokat a Chelsea vezetőivel Eden Hazard leigazolásának ügyében. A madridiak új edzője, Zinedine Zidane már korábban elmondta, hogy nagy csodálója a belgának, valamint hozzá tette, hogy szívesen dolgozna vele, így nem csoda, hogy kinevezése után máris igyekszik megszerezni tízesünket. Viszont van még egy csavar a dologban. A Manchester United mellett immáron a Chelsea is akarja a Real szélsőjét, Gareth Balet. Mit szólnátok egy Hazard – Bale cseréhez?

    Itt a megoldás Hazard sérüléseire! Minden itt kezdődött, mikor Wengerrel kezet fogott, az öreg megfertőzte őt. Cech pedig próbálja figyelmeztetni, hogy ne parolázzon, de késő. Mertesacker meg már tudja, hogy mi lesz ebből. KNOWS.”

    • ezt olvastam én is a sky-on, hogy HazardBale. De szerintem komolytalan. Ez csak 1 hír, amit mindig elő lehet kapni.

     • Rammschein

      Én csak elmondtam a véleményem róla, majd meglátjuk mi történik…mindenesetre akkor sem örülnék nagyon ha lelépne innen…valszeg a formája miatt lovagol ezen a média sajnos…

 • McDennis

  Szàmomra nagy elégtétel lenne Mourinho-ért cseréba ha távozna. Ilyen emberekre nincs szükség. Még Fabregas is mehet innen és akkor boldog is leszek. Nem kell àmulatba esni Hazardtól. Többször bizonyította, hogy nem Messi-Ronaldo szint, akkor viszont a piacon több hasonló -vagy jobb- jàtékost talàlunk. Pl Bale. Az meg,hogy Tottenham jàtékos volt? Lényegtelen. Nálunk amúgy se szokàs törődni ilyen dolgokkal, hogy klubszeretet meg szurkolók. Jöjjenek az eredmények és “cső!”

  • kasata91

   Ami a szurkolók szemében “elégtétel” az a vétkes sportoló számára nagyobb sztárcsapat, nagyobb fizetés? Én inkább kívánnám neki, hogy passzoljuk el a Vitesse-be fél évre. 😀

   • Rammschein

    Tesóhoz Újpestre? 😛 *trolol*

  • Sir Idemitirjak

   És megint előjön, hogy Mourinho hibátlan munkája ellenére Hazard kidobatta. Beszarás. Ha meg hisztek a pletykáknak, őt választotta Abra José helyett akkor mennyire logikus, hogy eladja.
   “Nem kell àmulatba esni Hazardtól.” Elmúlt 2 szezon húzóembere volt, nem is Messi szint, de a csapat kulcsembere, csak ezt egy vélt sérelem után elfelejtik sokan.

   • Bár most veled értek egyet, mert ez a Hazard miatt kellett JM-nek menni konteó nekem is sok, de azért:
    “őt választotta Abra José helyett akkor mennyire logikus, hogy eladja.”

    Abra attól, hogy hithűbb szurkoló, mint más olajosok, azért alapvetően üzletként kezeli a Chelseat. Josét nem lehet eladni. Ázárt meg igen, méghozzá igen jó pénzért, mert most ő a Chelsea “Pogbája” akiért rengetegsok pénzt le lehet akasztani, mert olyan klubok állnak érte sorba, mint a PSG vagy a Real. Nincs kétségem affelől, hogyha ilyen DiMákért le lehet akasztani 80M körül, akkor Ázár sem ér kevesebbet. Szóval, lényeg a lényeg, hogy amennyiben kínálnak érte eleget, én úgy gondolom, hogy el fogjuk adni. És ez legkevésbé fog attól függeni, hogy a belga azért kapálózik, hogy adjuk el, vagy azért, hogy megtartsuk. Az utóbbi időben legalábbis az üzleti politikánk erősen ebbe az irányba mutat, és ebbe az egyenletbe szépen behelyettesíthető KdB, Mata, Lukaku vagy Schürrle is.

    • Sir Idemitirjak

     4 névből 3 azt nyilatkozta, hogy José miatt kellett mennie. 🙂
     Nekem is ez a félelmem, hogy ha eladjuk akkor az üzleti céllal lesz, de remélem szereti annyira a Chelseat és nem áll úgy anyagilag, hogy rászoruljon. Pár napja adták ki a játékosok értékéről szóló svájci szakértők által készített listát, Hazard jelenleg a világ 3. legértékesebb játékosa 142 milliós cédulával. (tavaly második volt és 150-en volt az ára)

     • Nem, ez így, ebben a formában nem igaz, max közvetetten. De még ha igaz is, akkor is kb mindegy. Mert mind a négy azért távozhatott, mert bejött érte egy több, mint nem elhanyagolandó árajánlat. Duzzoghatott volna Mata a padon, ha nem akar védekezni, vagy Lukaku, mert első szeretne lenni, ha nem jön értük ajánlat, érted.

      Nem anyagilag áll úgy sem a klub, sem Abra, hogy el “kelljen” adni Ázárt. De Ázár árából azért kb bárkit meg lehet venni (Messi és CR kivételével kb), de többnyire két valakit is, vagy hármat. Legalábbis egy Koke+Griezmann biztosan kijön belőle. A kérdés az, hogy kell-e nekünk ez a csere, vagy megéri-e. Ezt viszont mi max megítélhetjük, a döntést a board hozza meg, lévén edzőnk nincs, illetve hát van, de ő interim az idény végéig, szóval álságos lenne őt megkérdezni, hogy meg akarja-e tartani Ázárt az “utókornak”, vagy sem. Ezért úgy vélem, nem is fogják. Ezt Abra, Granovszkaja és Emenalo dönti majd el.

    • Sir Idemitirjak

     “Bár most veled értek egyet” Ezek szerint hivatalosan is fasírtban vagyunk? 😀

     • sosem voltam senkivel tudomásom szerint, de azt azért te is látod gyanítom, hogy – főleg José kapcsán – igen ritkán értettünk egyet az utóbbi időben 😉 de ez csak véleménykülönbség, nem pediglen fasírt 🙂

      • Sir Idemitirjak

       Persze tudom, azért is került a végére szmájli, csak láttam a fogalmazást és reflexből szóvá tettem. 🙂

    • kasata91

     Szerintem egyik név sem az üzletpolitika miatt távozott, hanem mert elégedetlen volt a csapatban betöltött szerepével (és nem is akart küzdeni azért). Luiz az akin első sorban a sok zseton miatt adtunk túl.

     • lásd lentebb. Persze közülük talán valóban Schürrle volt az egyetlen, aki nem akart távozni, mégis eladtuk, de a lényeg, hogy azért adtuk el őket, mert jött értük az elvárt, vagy afeletti ajánlat. Az üzletpolitika lehet az, hogy bármilyen áron is, de megtartjuk a játékosainkat, vagy az, hogy ha jön -bárkiért- megfelelő ajánlat, akkor eladjuk.

      Nyilván megkérdezik az edzőt is, és ugye gyanítjuk, hogy JM egyikükre sem tartott kifejezetten igényt, de azért jelentek már meg olyan hírek is, hogy José kifejezetten kérte a boardtól, hogy Kevint ne adjuk el, hanem tartsuk még itt, mégis eladtuk. Egyikünk sem tudja, mi igaz ezekből a hírekből, de a lényeg, hogy alapvetően eladni akkor lehet valakit, ha jön érte ajánlat. Az pedig az üzletpolitika része, hogy ilyen befutó ajánlat esetén eladjuk a játékost, vagy mindenképp megtartjuk.

      • kasata91

       Nálam a klub hozzáállása abban nyilvánul meg, hogy egy adott játékos esetében a tyúk volt előbb vagy a tojás. Azaz előbb ültek össze a játékossal és képviselőjével, hogy itt x-edik a posztján a rangsorban, ha nem tetszik akkor megfelelő ajánlat esetén mehet. Ez esetben a manager nekiáll klubot keresni ami az ügyfelének jobb, és hajlandó kivásárolni a játékost. (Szerintem Mata és Lukaku ez a verzió volt)
       Avagy derült égből villámcsapásként befut a klubhoz egy hivatalos visszautasíthatatlan ajánlat egy játékosért amit elfogad a klub független a csapatban betöltött helyétől vagy a klub iránti elhivatottságától. (David Lujzi szerintem ez a kategória volt és valószínűleg Hazard is ide kerülne)

       Persze ezek csak az én józan paraszti eszes verzióim nyilván a való életben nem ilyen egyszerű. De a klub részéről ezek lehetnek a fő nézetek.

  • Elégtétel? Mit nyerünk ezzel? Semmit.

 • Endy919

  Igen , Hazard távozik. A kismacskák meg bukfenceznek , a majmok meg hámozzák a banánokat és aztán megeszik.

  Ne beszéljünk már hülyeségeket …

  • mohacsia

   Én nem dőlnék a kardomba.

   • és van kardod? 😉

    • mohacsia

     Amúgy van, de nem dőlnék bele.

     • hát jól van, érted, de ha még kardod sincs, akkor ez csak üres fenyegetés .)

      • mohacsia

       Mondom, hogy van 🙂

   • lamps8

    kicsit elhamarkodott vagy. a szezon végét várjuk meg hazard értékelésével. De sajnos már én is vizionáltam egy Balet kékben.

 • myheartisblue

  What a lovely…header. S. Perica

  https://cdn.streamable.com/video/mp4/zba2.mp4

 • Nos, Allegri esélyei megnőttek a padra, az apja szerint már kereste a klub, és ő szívesen átvenné a csapatot. Hát én előzetesen nem vagyok lenyűgözve a gondolattól.

  • Nem hiszem, hogy van olyan edző, aki él és mozog, valamilyen szinten topnak tekinthető, és mi nem kerestük meg, vagy nem fogjuk. És ha van is, annak pont az “apja” fog ilyet nyilatkozni, hogy felhívja a figyelmet. Allegri esélyei ezzel nem hiszem, hogy nőttek volna. Nem hiszem, hogy nálunk top target lenne. Max valami B verzió.

   • Az eredeti forrás és az interjú készítője a mediaset, én egy angol lehozást olvastam még 1-2 órája, de az eredeti oldalt még nem nagyon kerestem fel, mert nehezen tudnám kibogarászni.
    Jelenleg szerintem csak B-verziók vannak btw, akik között van kevésbé rossz meg jó.

    • Én azért úgy vélem, hogy biztosan van A terv, vagy tervek is. Biztosan van, akit “akar” a board. Nem hiszem, hogy ez Allegri lenne. Persze, ilyen kérdésben tévedtem már korábban is 🙂

     • lamps8

      kövi szezonban Hiddinket a boardba, Contet meg Drogbaval a padra. Jobb lehetőségünk úgy gondolom nincsen, mármint Contenal jobb.

      • Conte max akkor fog jönni, ha leég az olaszokkal, bár még akkor sem látok rá nagyobb az esélyt. A Juvét adta fel az országa csapatáért, ha elér egy elődöntőt minimum, már kizártnak tartom, hogy mozdítható legyen. Ha nem bőg le csak egy középszer tornát hoz, még akkor sem hiszem.

      • A Drogbával kapcsolatos állítást alátámasztandó: DD állítólag visszavonult…

       http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Didier-drogba-arrete-sa-carriere/621982

       • lamps8

        sajnos azóta ezt ő maga cáfolta.

      • Sir Idemitirjak

       Pellegrini és Rafa páros edzőnek és Wenger a boardba.

       • te azért úgy látom, kívánod a halálomat 🙂

      • 1. Simeone
       2. Guardiola

       mas meg ne jojjon 😀

 • Ööööö…

  Real Madrid are linked with a £50m move for Tottenham star Dele Alli :DDDDD

  Hazardnak felment az ára.

  • Rammschein

   az sose baj, ha nem nekünk kell sok pénzért vásárolni. 😀

 • myheartisblue
 • Endy919

  Didi még hivatalosan nem fejezte be a karrierét (kép)

 • Endy919

  Pep Guardiola wants David Alaba, Gerard Pique, Lionel Messi and Paul Pogba to join him at Manchester City next summer.
  Source: The Sun

  :DDDDDDDDD

  • kasata91

   Nincs a listán arzenál játékos. Ez tuti kamu. 😀

  • Há most mé’… ez megvan annyiból, amennyiből mi felhúzzuk az új stadiont 😛

   :)))))))))))

 • Kleinheislerlin

  Radamel #Falcao’s unsuccessful #Chelsea loan will be cut short gaining momentum. Seen at #Monaco training ground, report La Provence.

  Itt se vagyok, csak ezt itthagytam, hátha titeket érdekel.

 • Coventry have completed the signing of former England midfielder Joe Cole on a free transfer.

 • myheartisblue

  Nagyban örültem, hogy a Scounthorpe-ot sorsolták nekünk FA-ben, de csak addig tartott örömöm,míg megtudtam, hogyha továbbjutunk (már ha nem úgy teljesítünk mint egy éve,az de nagy égés volt Uram borogass) akkor az út a Brittanniába vezet…

  • Miért? Legalább összpontosíthatunk a BL-re.

   • Sir Idemitirjak

    Hogy miért? Vagy a kezdőjátékosaink darálják le, akik kellenek még a szezonban, vagy a fiatalokot rúgják szét, ezzel tehetnek tönkre pályafutásokat. (vagy jó bíró lesz, de ugye ez esélytelen)

    • 1. vitz vote
     2. Ez a Stoke azért nem az a Pulis-féle vadorzó csapat. Szvsz semmivel sem favágóbbak MH alatt átlagban, mint bármelyik random champos csapat. Pl. ha a Burnley-t kapjuk, az még rosszabb szerintem.

     • Sir Idemitirjak

      Azért ha látod, hogy egy Shawcross féle bunkó érkezik nagy lendülettel kedvenced felé, nagyobb benned az ideg, mint egy Soton ellen pl. 🙂 Előre fele lettek csak kreatívabbak, hátul ugyanolyan favágók, mint egykor.

      • Azért ez így nem igaz. Ha láttál tőlük meccseket, akkor te is láthatod, hogy a Pulis-érában mennyivel vérre menőbb volt a védekezés és mennyire inkább építettek arra. Az évek alatt a hentesek is lassacskán kikoptak. Van ott egy Shawcross megy egy Adam, de utóbbi is már kifelé megy a csapatból.

 • myheartisblue

  Erről a semmiről pedig lemaradtunk, vagy úgy. Oscar vs Costa (non)fight.

  http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2016/01/07/19091462/-?

   • myheartisblue

    Amúgy Oscar kiírta twitterén, hogy semmi sem volt. Már nekem ez gyanús volt, hogy miért kiírni ilyet. Szval gondoltam, hogy volt egy kis kakaskodás, amit a média verekedésként fújt fel. Tiszta ügy, ilyen megesik minden csapatnál.

    Erre ma jön Hiddink és kedves pufi bácsiként elmeséli az egészet:

    But Hiddink – who won the FA Cup in his previous spell in charge of the Blues in 2009 – played down the incident.

    “It’s a pity that our photographer had a day off or he could have shot beautiful pictures from the two”, he said.

    “They were jesting a bit after a charge from behind from the smaller of the two, Oscar. Costa took a charge from behind and it was overdone, especially when you know Oscar is not the biggest tackler of the team.

    “They stumbled over the ground, stood up, as a normal reaction, they jested a bit, but we came in between them to say that there was no need to hit each other.

    “Those things happen when you’re close on the edge. Oscar apologised for over-reacting, then they looked at each other and started laughing. It was a normal battle.”

    • Ja, ezen röhögtem én is, szétbikázta a sztorit 😀

  • Sir Idemitirjak

   Az edzésen egy kemény belépő után az elszenvedő játékos ezt szóvá teszi. Címlap sztorit neki!

  • myheartisblue

   “igazán jó ügynök volt”

 • Amúgy valaki kérdezte meccs közben, hogy Ápi lesz-e a következő Batmanünk – jelentem igen, a Chelsea TV mai híradásában elmondták, hogy a spanyol nem tartott a társakkal ma edzésre, hanem Milánóba repült, ahol elkészítik a custom made maszkját, miután kettős állkapocstörése van… :

  Atsu a nagyokkal edzett, Hiddink látni szeretné a Ghánait. Remy, és a ma 25 éves Hazard még nem edzett. A szerbek, Matics és Iva kimenőt kaptak, mert ma van a szerb-ortodox karácsony 🙂

  • myheartisblue

   Itt-itt! Ide kérem a sört!
   A visszajátszáson jól láttam h. állkapcson rúgták őt, de úgy az Istenessebbik fajtából kapott. Azért mekkora respect h.kettős állkapocstöréssel még lehozod a meccset…

   • No igen:

    “Szerencsétlen Ápilikveta jól megkapta a magáét Cambelltől – na persze az élet egy harc, meg minden, de nincs is jobb, egy ramaty időben a Palace ellen vívott meccsen, mikor a harmadik percben két darabra rúgják a koponyacsontod.”

    Tévedtem, mert háromra… 🙁

 • Jokanovic meg időközben a Fulham edzője lett. Nem mai hír, de valahogy kimaradt nekem.

 • Endy919

  Manchester United are lining up a £65 million move for Eden Hazard after learning they have no chance of signing Gareth Bale from Real Madrid.
  Source: Daily Star

  És jön a Sun válasza :Chelsea eye Ox as Hazard replacement

  Kiégtem :DD

  • kasata91

   Az Arsenal meg rámegy Agüero-ra és a City meg vezetőedzőnek akarja Ryan Giggs-et.

  • :))

 • myheartisblue
  • Mármint az, hogy mindkét döntőben ott akarunk lenni, vagy, hogy mindentől függetlenül lelép Hiddink? Vagy így zuzammen? 🙂

   • myheartisblue

    Hát együtt, nemde? Ez olyan minthogy ezt mondta volna: “Hát azért kérem szépen a teoretikus esély megvan, hogy eljussunk valamelyik döntőbe (kb. 2%,tudom lehet még ez is sok, de ezt azért mégis így nem mondhatom be a médiának), ott akár nyerhetünk is amit még mi sem gondolunk komolyan. De ha nyernénk is, nekem aztán nyolc, mert hát engem csak ide hoztak erdőtüzed oltani, lesz ami lesz, lehet megmentjük az erdőt, lehet még a szomszéd falu is leég, dehát nekem mindegy mert nekem ebből se hasznom sem hátrányom nem lehet, csak úgy itt felügyelem a dolgokat. Később úgy is, hoznak valakit helyettem.”

 • Mindenki felkészült a fakupára és Kassai-Tóth Csaba infernális ámokfutásaira? Kezdődjön a show!

 • Endy919

  Ez az Exeter , amelyik ellen épp kiesni készül a Pool , hanyadik ligát játszik ?:D

  • pont akartam írni, hogy Kloppo megadta a tiszteletet az FA-Kupának, és kiállt a ZS csapattal – a nagy keretből egyedül Benteke került be a kezdőbe, a B-ből Bogdán, a cserepadon még ott van Lallana meg Lucas, de amúgy full-ifi, aztán egyelőre égnek is, mint a Reichstag…

   • Endy919

    Azért Bogdán benyelte szögletből 😀

    • ja, nem vágom, nem nézem, csak rápillantottam a livescore-ra 🙂 szögletből?

     • Endy919

      Szögletből 😀

      • Endy919

       ám én sem nézem , csak a haver Pool-os és mondja , hogy kómédia ami ott zajlik .

       • mondjuk épp egyenlítettek, miután az Exeter kihagyta vagy háromszor egymás után a meccslabdát…

        • Endy919

         Szép.

         • 60: MISS! Exeter almost score a third goal as the ball is swung in from the left towards Ribeiro at the far post and the Welshman does well to get up high, only for his header to only just miss the target.

          68: Well you have to say that with a quarter of the game to go, it is Exeter who are doing all the pressing at the moment and looking like the side who will score the next goal, and not Liverpool.

          GOAL! EXETER CITY 2-2 LIVERPOOL (Smith, 73)

          így röviden…

          • Endy919

           Pedig milyen szépen tudtam volna vigyorogni a haverra , ha az Exeter beveri a harmadikat .. 🙁

 • Endy919

  “Chelsea are offering ‘big money’ for 12-year-old wonderkid Xavi Simons, who currently plays in Barcelona’s youth academy.”

  Szerintem minden problémánkat megoldaná 😀

  • Ha hozzácsapjuk Ázárhoz Ivát meg Maticsot, már hozhatjuk is szerintem :))