Derűsödő kilátások és a kiábrándító valóság

welcome-to-realityHa már valamelyest pozitív hangvétellel vezethette fel méltán elismert kollégám a tegnap esti meccsünket, akkor valamelyest én leszek az, aki a kiábrándító valóságról kell beszéljek nektek. A Chelsea kapcsán, a csapat kapcsán, az eredmény kapcsán, meg azt hiszem, az elvárásaink kapcsán is.

Tegnap este még úgy voltam vele, hogy megnézem még egyszer a meccset – a hétközi fordulók előnye, hogy a meccs ilyenkor már másnap fent van a Chelsea TV-n – és mélyebb elemzést írok a meccsről. De ma már nem igazán tudtam rávenni magam arra, hogy ismét kitegyem magam az emelkedett vérnyomásnak, egyszersmind a keserű valóságnak. Épp elég lesz hétvégén az Everton ellen.

Ehelyett szeretnék inkább egy viszonylagos nagy általánosságban rámutatni a rendszerszintű hibákra, amik körüllengik szeretett csapatunkat. A WBA elleni hazai 2-2 ugyanis rámutatott (ismét) egy sor olyan hibára, amik fundamentálisak a jelenlegi keretben, és egyre inkább tűnik úgy, hogy José kifuttatott egy remek szezont egy gárdával, aki – vagy ami – még mindig nem a jövő nagy Chelsea-generációja volt, még mindig alakításra szorul, más kérdés, hogy lehet, hogy ezt a portugál is látta, tudta már, viszont nem fogja tudni befejezni.

Őt ugyanis elküldtük, ismét, a helyzet viszont nem változott, és bár a mérleg nyelve operatív távon a döntés helyességét igazolja, elvégre mióta a jó portugált kitessékeltük Cobhamből, a csapat veretlen. Ellenben Hiddink varázspálcája ugyancsak beletört a nagy rendcsinálásba. Ez viszont kétségkívül nem a holland hibája. Megtette, amit lehetett, aminek szemmel látható nyomai is vannak, elvégre a csapat veretlen regnálása alatt. A játék képe cserébe mit sem változott, és hiába egy-vagy másfél ember formajavulása, a luck-factor nélkül velük sem lennének jobb eredményeink, mint voltak a portugál ittlétekor.

Ez viszont arra enged következtetni, hogy José, minden zsenialitását felhasználva kihozott a keretből egy valószerűtlenül jó szezont. Többen, és ezt úgy értem, hogy igen sokan úgy vélik, ez egyben a portugál mágus hibája is, és a gyermekmondókákból ismert vigyázz, kész, tűz ráhúzható a menedzser három szezonjára: az esetekben az első szezon a felkészülés, a második a világverés, a harmadik pedig, amikor minden bedől. Én nem gondolnám ugyan, hogy így van, de be kell látnom, hogy a (nevezzük így) bizonyítékok ez ellen szólnak. Mégis, sokkal inkább vélem úgy, hogy ott tévedtem inkább, hogy azt hittem, a “tavalyi”, előző szezonbéli egy kész, komplett csapat (dinasztia rulez), építőkockák a helyén, és 10 évre megvan a/egy (bajnok) csapat magja ismét. Úgy tűnt, minden a helyére került a nagy Chelsea kirakósban, most viszont úgy tűnik, az elemi részek szerte vannak mindenfelé, és csak a portugál kivételes adottsága, hogy ebből is hozott egy nagyon sima bajnoki címet, volt igazán az oka a győzelmünknek, és kevésbé az, hogy ez a csapat CSAPAT.

Pedig valóban úgy látszott, hogy megfelelő a leosztás a keretben, a régi bástyákat kikoptattuk, átadva helyüket az új generációnak, Lampard után elbúcsúzhattunk Drogbától (ismét), Cechtől, egyedül JT-t tartottuk még a keretben, akiből cserébe kitapostunk egy klasszis szezont. Viszont (vissza)hoztunk egy szemtelenül fiatal, Cechhez hasonlatos képességeket felvonultató kapuskiválóságot, a keretben pedig jól találtuk el a fiatalok (Oscar, Hazard, Zouma) mellett a jó futballkorban lévő játékosok (Matics, Fabregas, Willian, Costa, Azpilicueta) számát is a veteránok mellett (JT, Cahill, Ivanovics). Most viszont sokkal inkább látszik úgy, hogy a társaságot kevéssé kovácsolta össze az első közös siker, sokkal inkább mintha forgácsolta volna az amúgy is törékeny csapategységet.

Ne legyen kétségünk afelől ugyanis, hogy az Abra éra első generációjának sikeressége nagyon sokban függött a Cech-JT-Lampard-Drogba tengely állandóságától és jó, talán baráti viszonyától, úgy pályán, mint azon kívül. Meg persze, hogy ezt a tengelyt sikerült a megfelelő emberekkel megtámogatni, olyan rövidebb, néhol csak epizodista, de mindenképp sikersztorikkal, mint Gallas, Carvalho, Cole, Makelele, Robben, Duff, JC, Essien, Ballack, vagy épp Guddy. Most a Courtois-Zouma-Hazard-Costa tengely lehetne akár ugyanez. Viszont egyelőre ez csak “lehetne” és “akár”. Persze az állandóságnak az edzői székben kellene kezdődnie, de az ilyen alapvetéseken már nem is igazán akadok fenn, mert az instant sikerek enélkül is jönnek – erre pont mi vagyunk a legjobb példa, és az elmúlt 10 évünk. Ha stabil az alap, amelyre építhetsz (hajrá Fundamenta bazzeg), akkor ha nem is bármilyen paprikajancsi, de végülis még majdnem ők is képesek erre. Ha megnézzük a riválisainkat, akkor ugyanezen gondolatmenet szépen tetten érhető: ott van a MU, ahol amíg megvolt egy jó generáció játékosállománya, addig bírták (Giggs, Scholes, van der Saar, Vidics, Rio, Evra, stb), amíg megvolt SAF, pláne, viszont, hogy a menedzser önmagában még nem elég, arra pedig jó példa Wenger, aki alól rendre elvitték a fél csapatot. Az állandósága mégis garantált még a szegényesebb években is legalább BL szereplést, ami bizonyos években igencsak bravúrszámba ment. Mi viszont most egyszerre adtuk fel mindkét állandóságunkat: a sosemvolt, bár most lehetett volna edzőit, és a játékosállománybélit. Csúnyán, de legalábbis bután hangzik: egy Terry nem csinál nyarat.

Nyilván a Chelsea jelenlegi állapotában nem olyan rossz, mint amilyennek a tabellán lévő helyezése mutatja, viszont úgy látom most, hogy nem is olyan jó, mint hittem – és inkább a tavalyi volt egy kifutott eredmény, egy jó fél szezon, amit José végül a rendíthetetlen defenzív második félszezonbéli taktikával simán konvertált sima sikerré. Viszont néha az ördöggel cimborálóknak is elfogy a szerencséje, és most ezt látjuk hétről hétre. Időben ugyan nem kifejezetten sokat töltött még itt Hiddink (még nincs itt egy hónapja), viszont már levezényelt pár edzést és meccset (a WBA elleni már az ötödik meccse volt), hogy láthassuk, alapvető hibái vannak a keretnek, és ezt csak részben írja le az, hogy képtelenek vagyunk a módszeres és eredményes védekezésre, támadásra, vagy a taktika megvalósítására. Kicsit olyan ad hoc jellege van az egésznek, ráadásul amíg bizonyos pontokon (főként támadásban) pozitívumokat lehet felfedezni, addig az idővel masszívvá váló védekezésünk az idény eleji szintjére kezd visszasüllyedni, és hiába a veretlenség, amíg pontokból csak egyek jönnek, mert Watford és WBA szintű csapatok rúgdossák kettesével a gólokat ellenünk. És ezzel főleg az a baj, hogy a jelenlegi helyzetünkhöz mérten hiába érünk el olyan bravúreredményeket, mint a Palace elleni, idegenbeli 0-3, ha otthon képtelenek vagyunk a 3 pontra a darazsak vagy Pulisék ellen, mert ezzel csak ássuk a lövészárkot a 14. hely magasságában, mint akinek eszében sincs mozdulni onnan. Johnny No Walker.

Aztán, eltelt 1 nap, én meg még itt vagyok. És, hogy minden szavamnak táptalajt adjon, Hiddink ma úgy kezdte a sajtótájékoztatót, hogy reasons to be realistic. Persze aztán ennek ellenére ő úgy fejezte be: “It will be a very difficult but I think a very attractive match.”

Tekintve a jelenlegi helyzetünket, beérem azzal, ha nem kapunk ki. A győzelem viszont egy földöntúli ábránd, itt meg még hó sem esik, pláne nem piros.

 • Endy919

  A szerdai meccsre inkább nem reagálok , meg arra sem , hogy a tavalyi szezont csak José tökéletességének köszönhetjük.

  A mai meccs szerintem egy szokásos 2:2 lesz. Ha meg már kettőt kapunk , remélem mindkettőt Lukaku lövi.

  Bár nálunk azért már lehulott egy kevés hó ….. 🙂

  • Frenky54

   Szerinted rúgunk 2 gólt az Evertonnak? Bár igazad lenne!:)

   • Endy919

    Nem olyan acélos csapat ez.

 • Nem értek egyet azzal, hogy Hiddinknek beletört volna a bicskája a csapatba. Mint ahogy mondtam is, ha az ünnepek között két meccs alatt kétszer nem lövünk ki a stadionból egy-egy hatalmas lehetőséget 11 méterről, már hetek óta azt énekelnénk, hogy Hiddink mekkora pedagógiai zseni, meg hogy mennyire jót tett a csapatnak a portugál kirakása. Nem múlott máson, csak ennyin, és akkor a játék képe az égvilágon senkit nem érdekelne.
  A mákfaktort meg kár felemlegetni, olyan istenverte nagy mákunk egyedül a MU ellen volt, de ott meg nekik is adódott egy bő adaggal, így a döntetlen teljesen igazságos volt (mi több, kapura lövésekben felül is múltuk őket). Utána meg annyit szívtunk a WBA ellen 1 meccsen a bíró végett, hogy az még a mostani szezonunkban is egyedi volt.
  A védelmünk egyébként szerintem fokokkal jobb lett, és Mikel “reaktiválása” is egy egészen kiváló ötlet volt, amit José sosem húzott volna meg hosszabb távon (előbb tolta volna fel Zoumát középre). A támadásainkat sokkal nehezebb alakítgatni, mert a legtöbb formán kívüli klasszisnak az offenzívák építése lenne a feladata, de ott is kezdünk megtáltosodni, Costa például lassan eléri a tavalyi szintjét, Fabregas is fejlődött valamennyit, és már-már Oscar is kezd hasznosabban focizni, Hazard sérülése pedig rosszkor jött, mert nélküle (de még inkább Pedróval) jóval nehezebb, de most már ő is lassan visszatér. Egyszóval messze nem olyan rossz a helyzet, sőt, először most érzem a szezonban, hogy A pontból lassan elérünk egy B pontot, még ha vannak bukkanók is.

 • lamps8

  mivel ebben a szezonban a tavalyi “jó szerencsénk” ellentettjét sorozatban visszakapjuk. azt mondom kiszopunk egy jó 0-1 re , meg aztán Lukaku is érdemelne már 1 gólt hogy megmutassa hosszú távon többet ért volna mint egy Eto/Ba/Torres.
  szóval kilépve a Benitezi 2-2ők árnyékából, 0-1.

 • mohacsia

  Pedig milyen szépen le voltunk sajnálva itt néhányan, amikor azt mertük állítani, hogy a “dicsőséges tavaszi hadjárat” egy kalap szenvedés volt és nem ártana kozmetikázni a felálláson, a taktikán, a játékon, a kezdőn. De akkor most össze vagyok zavarva! Mégsem ez a jövő nagy Chelsea generációja, ahol még a szertáros parkolási szokásain sem lehet változtatni? Mintha valami lyukakat emlegettél volna a csapatban…

  Azért meg, hogy ott tartunk ahol, azért elsősorban José hibáztatható. Ő alakította ki ezt a keretet, akkor meg ne tegyünk már úgy, mintha ő itt emberfelettit alkotott volna egy gyenge csapattal, amit készen kapott.

  • Egyébként dettó, de én már belefáradtam a Joséról és hibáiról való vitákba. Valószerűtlenül jó addig volt az idény, ameddig a túlpörgetés miatt el nem kezdett felbomolni az egyensúly, és nem szorultunk sótlan biztonsági focira, a felelőtlen kerethasználatnak meg máig isszuk a levét. Ha jobban megnézzük, ez az egész egy teljesen lineáris romló folyamat, ami idén érett be, mert a keretünk teljesen ugyanaz volt, amit tavaly fárasztottunk ki. Egyedül Zouma tudott kimagaslót nyújtani, akit szinte csak februártól kezdtünk komolyan venni, és Willian, akit meg azért rotálgattunk Schürrlével, Cuaddal meg Ramiressel, és egy bő ezressel kevesebbet játszott, mint Hazard.

 • Én egyébként a kezdőt illetően már azzal is megelégszem, ha Pedro helyét Kenedy veszi át.

  • myheartisblue

   Hát minden esetre Kenedy-től dobtam el az agyam. Az előző mérkőzése jól sikerült neki, de volt benne egy rakat szerencse is. A gól is (amit a végén nem írtak rá) jókor volt jó helyen. De a szélről és a sarkakról nem igazán tudott betörni,csak KVK felé mentek a passzai, és a kapuralövései, ámbár jól mutattak, de kaput nemnagyon találtak. Ami mellette szól, az az hogy fiatal, hajt és nagyon akar. De pontosan épp ez is szól ellene: annyira akar, hogy többször nekiront az ellenfélnek egyedül, mindenhol akar lenni és nem tart pozíciót. Ami egy szétszórt WBA ellen még elment, de egy Everton ellen ez nem lesz ilyen gyerekjáték. Minden esetre, tőle még nem láttunk olyan fájintosan eladott labdát, amit Pedro mutatott az előző mérkőzésen. Nehéz választás ez, és Hididink a spanyol mellett teszi majd le a voksát.

   • lamps8

    szétszórt WBA? ott Pullis az edző amúgy, csak megjegyzem.

    • myheartisblue

     Hát az előző meccsen az a védelem, biztosan hogy szétszórt volt nekik. Egy rakat szerencséjük volt, hogy a félpályánál bárkit-bármikor lerúghattak és csak sárgával jutalmazták őket. Olsson Mertesacker-i lassúsággal volt “gyors” és ha Costa, Willian simán átjutott rajtuk és Fabre passzai is sokszor szerencsével akadt el. Sem támadásban, sem védekezésben nem volt kimondott rendszer a játékukban szerintem. Én így láttam az előző mérkőzésen.

     • Azt ne felejtsük el, hogy az Everton az a csapat, amelyik hazai pályán képes volt egy négyest kapni a Stoke-tól.

      • Endy919

       Azért az ne felejtsük , hogy ha a Stoke támadó négyese , amit azért nem alkotnak rossz nevek , jó napot fog ki , akkor a PL-ben bárkit képesek megrépázni.

       • És? Nyilván 4 Pedro senkinek nem lőne négyet.

        • Endy919

         Azért a City is belefutott náluk a késbe.

         • Az egy dolog, őket évente szorongatják.

      • Sir Idemitirjak

       Sérülések miatt 2 fiatal KH játszott az Evertonnál, ezért teljesen szétesett az addig jól működő védelem. (Jó példa, hogy a tehetség kevés arra a posztra magában) Természtesen ellenünk már visszatér Jagielka szóval nem lesz akkor gond náluk papírón hátul.

       • Úgy érted hogy a 40 milkós nagy tehetség Stones és a 10 milliós, Argentínában mindent megnyerő 25 éves Mori? Csak mert ők minden, de nem a semmiből benyomott kényszerifik.

        • Sir Idemitirjak

         De egyiknek sincs meg a kellő PL tapasztalata, hogy irányítson egy egész védelmet, vagy csak szimplán nem működik ez a páros. (mellette a szélső védők is állandóan cseréltek egymást)
         Ami biztos amikor ők voltak ketten középen a kapott gól garantált volt.

         • Az egy dolog, hogy nem működik a párosuk, de ne csináljunk már úgy, mintha a fél védelem hiányzott volna, mikor egyedül Jangielka volt fontos sérült középről.

          • Sir Idemitirjak

           De ő nagyon, azért írtam, hogy ne számítsunk annyira szétesett védelemre, illetve egy példa, hogy a PL-ben KH poszton nem biztos két fiatal megállja a helyét bármekkora tehetségnek van kikiáltva. (Zouma-Varane páros ugye sokak álma)

          • De ott egy hiányzó volt, ráadásul ez a páros már előtte is be volt vetve, többek között amikor kapott gól nélkül verték idegenben a Castle-t. Ne mond már, hogy egy Jangielka hiánya indokol 4 kapott gólt egy Stoke-tól hazai pályán, még ha azok formában vannak is.

          • Sir Idemitirjak

           Pedig mondom, jó pár Everton mecset láttam, és Jagielkat nem tartom egy top védőnek de a rutinja nélkül nagyon durva hibákat követett el a védelem meccsről-meccsre.

          • És ez már indokolja az eredményt? Mert szvsz bőven van ott más is. Most lehet, hogy Jangielka fontos, de 7 kapott gól a Leicester meg a Stoke ellen otthon nem írható fel erre az egyre.

          • Sir Idemitirjak

           Ez csak az egyik oka, de ennyivel már jobbak lesznek, azt szerettem volna jelezni.
           De ha már témánál vagyunk, Mori biztosabb pont volt így is, mint Jones. 40 millió óriási hiba lett volna, még a fele is kérdéses. Védőtt kellett volna és még kell is venni a klubnak, de nem biztos, hogy őt kéne erőltetnünk ilyen árcédula mellett.

          • Endy919

           Mármint Stones?

          • Sir Idemitirjak

           Az, csak keveset aludtam, elírtam szóval jogos az észrevétel.

          • Pont a felét éri, a maradék 20 azért van, mert tehetséges és HG. A kettő együtt ritkaság.

   • Egy fiatal játékost én bármikor előbb dobnék be az Everton, mint akármelyik Pulis-csapat ellen.

 • Frenky54

  Megtört a jég, és végre Zenzo is kimondta a nyilvánvalót: nincsenek személyiségek a csapatban, akik magukkal tudnák ragadni a többieket, és az is egyértelmű, h nem a mi játékosaink a legjobbak posztjaikon – és nem csak a PL.-re gondolok.

  • Sir Idemitirjak

   Tartom magam Hazard azért belefér abba a kategóriába, tavasszal egyedül vitte a támadójátékunk, ezért is annyira látványos az idei visszaesése.

 • myheartisblue

  Most h. official CharlieAustin to Southampton, beugrik az embernek, hogy kár érte, hogy ilyen Falcao-ra basszuk ki a pénzt, mikor őt is elhozhattuk volna. Ez a hal már elúszott. De a délieknél most van elég csatár: szval ha már rossz igazolások tömkelegénél tartunk, várhatjuk S.Longot! 😀

  • Endy919

   Mi olyan különleges van Austinban? Tavaly volt egy besikerült szezonja , de az éven a Championshipben semmi érdekeset nem mutatott …van 10 gólja.

   • Szerintem 16 bajnokin 9 gól is elég jó arány, főleg hogy az idény felét kihagyta.

   • myheartisblue

    Jól van persze semmi, akkor csatárkodjon PorcelánPató….

    • *PorcelánPatkó

     • Sandic

      Inkább Pákó.

    • Endy919

     Nem azt mondtam , hogy Pato jó választás.

     • myheartisblue

      Hát azért gondoltam Austin-t nem rossz ötletnek mert PL jártas, jók a statisztiká és nem egy rossz lehetőség neki 2. vagy 3. számú csatárnak, mert hát kitudja mi van Rémy-vel…

  • Sajnálatos, pedig a keretünkbe jól jött volna egy olcsó, de jó képességű csatár, aki ráadásul HG is. Mindegy, Gomisra még rámehetünk.

 • Endy919

  Mi ez a zöld undormány a Sunderland játékosain?

 • Van Aanholt lassan behozza Pedro termését.

 • Endy919

  PvA ….sok boldogságot kívánok ……………………….

 • Endy919

  Eriksen enyhén Sunderland specilaista … az elmúlt 5meccsből a negyedik gólja ellenük.

  • Ebben a ligában jelenleg mindenki Sunderland-specialista.

 • Ashley Cole and Roma have mutually agreed to part company, with the defender expected to move to MLS side LA Galaxy

 • Blue One

  Chelsea XI: Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Mikel, Matic; Willian, Fabregas, Pedro; Diego Costa

  • Fabregas 10-es, Pedro meg…. játszik. Jó lesz ez.

   • lamps8

    Az a baj Guus papa nem tud jót húzni, kiteszi Oscart ami logikus, Cescet teszi 10esbe ami borzalmas. Ezért nem értem mire várunk még Tex-el, igazoltunk már drágábban is értelmetlenül, ebbe meg még lenne is ráció.
    Egyre több dolog érthetetlen itt számomra.

    • Tex nem Guus feladata lenne, szerintem ő most itt marginális szereplő. Egyébként nekem egyre valószínűbbé válik, hogy a sajtó az egyetlen kapocs a brazil és köztünk, mi meg letojjuk őt.

     • lamps8

      az méretes hiba lenne. tudom hogy nem afrikai, vagy francia néger srác, de azért most az egyszer eltekinthetne ezektől a formaságoktól Emenalo is.

      • Nagyon adnám ha a télen jönne Teixeira, Gomis, Ainát pedig felhoznánk. Más nagyon nem kéne már erre a félévre.

       • lamps8

        Bamfordnak adnék lehetőséget, Gomis ellenében. Teixeira viszont nagyon kellene.

        • Bamfordot én most már nagyon nem erőltetném, max nyártól a preseason kezdetével. Gomist meg elengedné a Swansea, olcsó lenne, fizikailag nagyon rendben van, van nemzetközi tapasztalata, játszhatna a BL-ben is, ráadásul nála jobbat sehol nem találnánk 3. számúnak.

         • lamps8

          Bl-re ott lesz Costa meg Remy. Ez a szezonunk már kuka, lényeg hogy 10en felül legyünk és véletlenül sem az EL helyek egyikén. Tökéletes lehetőség hogy egy kölcsön alatt jó teljesítményt hozó fiatalnak megadjuk a lehetőséget. A kölcsönjátékosokról és a klub részéről feléjük sugárzó üzenetről sokszor írtam már. Elég is volt.

          • Kölcsön alatt jó teljesítményt hozó? Max a champoban. A CP-ben elvétve sem kapott szerepet, pedig nem élete kihívása lett volna kiszorítani a Márvány Sumákot meg Wickham-et

          • lamps8

           champoban hozott 2 jó szezont, a cp-ben meg valóban nem kapott lehetőséget. berakta pardew vmi kupameccsen, nem lőtt 4 gólt, aztán jöttek a 10 perces beállások. champo 2 szezon alapján érdemelne nálunk egy érdektelen felet. ha nem, akkor minden kölcsönjátékost adjunk el az első olyan pillanatban amikor profit származik belőlük, mert kár az adminisztrációért. tehát felkészül Pasalic.

          • Pardew sem azért nem adott neki többet, mert nem lőtt 7 gólt egy meccsen, elhiheted. Ha annyira meggyőző lett volna, Frédzsőr Kembőlt nem preferálták volna helyette.

          • Blue One

           Ez lenne a logikus, ami egyúttal azt is jelenti, hogy kb nem fog megtörténni. Az NFL-be az egyik csapatnak eldőlt, hogy nem juthatnak már rájátszásba (sok meghatározó sérültjük is volt), így a szezon hátralévő részét arra használták fel, hogy mindenkinek lehetőséget adtak, hogy megnézzék kik azok, akikkel jövőre is lehet számítani. Elkezdték a jövő évre a felkészülést. Mi pedig itt tanyázunk a tabella hátsó részén és még így sem adunk lehetőséget nagyon a fiataloknak. Vicc.

          • Rammschein

           A vezetőségnél a logikát néha nem használják…

         • Endy919

          Játszhatna a BL-ben . Azon a maradék meccsen Costa fog játszani .

          • Játszhatna a BL-ben, ergo van lehetősége rá, mert nem lépett idén pályára ott. Nem kell félreértelmezni.

    • Blue One

     Teljesen egyetértek. Én is hangot adtam már a szomorúságomnak és a félelmeimnek. Kezdek aggódni a klubbért. Eddig jól működött minden, most meg olyan, mintha kretének vezetnék a klubbot…Arról már nem is beszélve, hogy vannak játékosok, akik már az egész világ kirakna a kezdőből, csak az az egy ember nem, aki megtehetné az nem teszi…Pontosabban emberek, mert ketten vannak ugye…

  • Endy919

   Ivat megszoktam , hogy lehetetlen kirakni a kezdőből , tehát csak Matic és Pedro zavar.

   • Ivával most nem tudom, mi a gond. Mióta Hiddink itt van, azóta a MU-meccset leszámítva annyira nem volt rossz.

    • lamps8

     így is akkor verik meg amikor akarják. csak kevésbé marad fent így ritkábban kerül szar helyzetbe.

   • Blue One

    Nem csak téged… Sokan így vannak ezzel…Pont most akartam írni, hogy nem sok minden változott Mou óta. Eredmények jobbak lettek, de a gyengén teljesítő játékosok folyamatos játszatása az megmaradt. Kenedy-nek nem tudom mit kéne csinálnia, hogy végre kezdő legyen. A 5 millió fontért vett tök jó játékosunkat nem játszatjuk, biztos azért mert az nem lenne fair. Csak a drága sz*r igazolásokat lehet…

 • Endy919

  Eriksen – Oscar csere ?

  • lamps8

   nem

   • Endy919

    Jó , akkor még fizetünk is hozzá.

    • lamps8

     esetleg, de én inkább Allit hoznám akkor.

     • Endy919

      Posztjára itt van Lótuszcsík … nekünk egy klasszikus 10es kell-Eriksen.

      • lamps8

       én nem erőltetném már a klasszikus pehelysúlyú 10eseket.

 • Az Everton a Lennon-Lukaku-Mirallas trióval fog szorítani, lesz itt busz, érzem.

  • lamps8

   Martinez be is tolta a csapatba, a kezdő közelébe csak ritkán kerülő Mirallast, Ivaval történő 1v1ekben reménykedik a spanyol.

   • Blue One

    Huu pedig örültem volna ha ő nem játszik… Nagyon rühellem azt az embert. Nem sok idegesítőbb játékos van nála…

    • Endy919

     Mi bajod vele ?

     • Blue One

      Önző, nagyképű, beképzelt, alattomos.

    • lamps8

     nem sok? ha msot elkezdeném sorolni, a meccs végére végeznék talán.

     • Blue One

      De az a te véleményed 🙂 Nálam azért magasan helyezkedik el. 😀 Mondjuk ha jobban belegondolok, olyannyira különbséget nem tudok tenni, többeket nagyon nem szeretek a ligában.

  • Rammschein

   nem csak busz… sz*pás is…

 • lamps8

  újra öreg hibát vétettem, régebbi videókkal (barca verés, arsenal verés, Luiz vs rafael, keown nyakonbassza nistelroyt és társaik) hergeltem magam a meccs előtt tanulás, és munkahelyi teendők helyett, így megint úgy érzem jó csapatunk van. aztán 40 perc múlva megfejel a valóság és újra a földre huppanok.

  • Blue One

   Tegnap én is láttam régebbi videókat. Drgoba gól a Wembley-ben a spurs ellen, aztán ott integetett a szurkolóknak stb… Régi(?) szép idők…

 • Sir Idemitirjak

  Talán meglesz a 0-0.

  • Endy919

   akkor inkább 1:1 legyen. Kell a Lukaku gól.

   • Sir Idemitirjak

    Fabre 10-esben, Pedro a szélen, innentől max pontrúgásokból van esélyünk, de legyen.
    Ha nem izgultam volna rá a meccsre ez a kezdő elvenné a kedvem az egésztől.

   • Meg Mikelnek sem ártana már egy találat, rászolgált.

  • Blue One

   Menjünk rá itt is a 0-0-ra, mint a mu ellen… Régen volt egy ilyen titkos vágyam, hogy egyszer álljunk fel egy olyan középpályával, hogy Matic-Mikel-Ramires. 😀 RLC-t szívesen látnám a csapatba, majd valaki helyett és akkor létrejöhet egy nagyon hasonló középpálya. A mentalitásunkhoz illene is, szóval ma van esély. RLC a pályára Mikel és Matic mellé!!

   • Sir Idemitirjak

    Rémálmomban ezt a csapatot láttam, csak Ramiressel a szélen Pedro helyett. Azt hittem nem lehet rosszabb erre megláttam ezt a katalán bohócot és rájöttem, hogy mégis.

 • Endy919
  • Rammschein

   unod a DIGI-s szakértőket vagy neked nem kell őket hallgatnod, mert nincs olyanod? 🙂

   • Szlovákiában él, ha jól tudom, őt nem veri a monyoki.

   • Endy919

    Nincs digim hálistennek 😀

    • Rammschein

     Sokszor magam sem tudom melyik jobb, a vacak képű stream angol kommentátorral, vagy a HD magyar dumával… :”D Kéne Sky Sport-ra előfizetni… az lenne az optimális. 😀

     • Endy919

      Sport1 van , néztem ott az FAcupot …hidd el , hogy angol kommentátorral mérföldekkel jobb.

      • Rammschein

       😀 A Sport1 még a Digit is alúl!múlja….

 • Bold: Naismith ma biztos nem lő mesterhármast nekünk.

  • Sir Idemitirjak

   Majd Stones meg Lukaku 🙂

 • Becsics jól elküldte Mikelt az állomásra.

 • Rammschein

  Mikel meg Zouma ma is adják… 🙂

 • salsal

  Nyilván Iva baszd le Zoumát mert megcsinálja azt amit neked kéne 😀

  • Rammschein

   Iva? Én azon röhögtem mikor Willian nem passzolt neki, ő meg számon kérte…

 • Rammschein

  Mivan ezek is favágók lesznek, akiknek alig fújnak??

 • WudigessBoi

  A WBA ellen éreztem, hogy nem lesz meg a győzelmünk, annyira képtelenek voltunk dominálni.
  Sajnos most is ilyen érzések kerülgetnek. Konkrétan azt veszem észre magamon, hogy nem is érdekel a meccs.

  • Rammschein

   Szerintem sokan vagyunk így, mármint te sem látod a kiutat ebből, mert hiába Hiddink azon kívül, hogy nem kaptunk ki, jobb nem lett…Szal te is csak beletőrödtél szerintem, hogy itt aztán kb. már semmit nem lehet várni ezektől a focistáktól, mert sokan nem teljesítik a minimálisat sem lassan…
   Legalábbis én így vagyok vele…

 • Ez a beadás már kapura lövés volt majdnem.

 • Court többet ért labdához, mint Costa, de legalább Lukakut jól lekapcsoljuk.

 • Rammschein

  Kapusból meg hőst csinálunk? 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Eléggé kiszorított volt, illetve Will nem a befejezéseiről híres. De legalább érte tudok szorítani! 🙂

   • Rammschein

    Csak előszeretettel avanzsáljuk az ellen hálóőrét MOTM-nek, mert kivédi a szemünket, bár ma még nem volt sok dolga… eddig…

 • lamps8

  Ivanovic jó.

  • 😀

  • Sir Idemitirjak

   Happy dolgozik helyette is, amíg bírja nincs baj

  • Rammschein

   Még 1 pár játékost oda lehetne írni mellé.

 • Rammschein

  Azért ez necces volt……

 • Ahogy nézem, az Everton ugyanúgy rájött Ivanovic egyetlen gyenge pontjára, mint a MU: a villámnégerekre.

 • Sir Idemitirjak

  Eddig Stones a legveszélyesebb emberünk!

 • lamps8

  úgy érzem hogy a jelenlegi Cesc 10esben megoldás defenzívebb mint Jose idejében.

  • Sir Idemitirjak

   Mert ott Matic-Ramires volt mögötte, nem Mikel.

  • Rammschein

   vagy csak azért tűnik annak, mert nemm egy a szekér neki sem…

 • Endy919

  Costa:)

  • salsal

   Nem találkoznék vele egy sötét utcában 😀

 • WudigessBoi

  Na már minden hazai csapat vezet rajtunk kívül!

 • Sir Idemitirjak

  Zouma már két korsó sörnél jár…

  • Rammschein

   3… 😀

 • Sir Idemitirjak

  Costa csak szerintem biceg?

 • Endy919

  Abel Hernandeznek is elborult egy picit az utóbbi időben. 😀

 • Pedro mit csinál középen? A bal szélen totál vertek vagyunk így.

  • Sir Idemitirjak

   Állandóan alibizik védekezésben jó ideje, ezért is idegesít többek között a játéka.

  • WudigessBoi

   Jah, ráadásul támadni is ott kéne Oviedora…

 • Rammschein

  Mounak egy dolgot azért köszönhetünk még… hogy Zoumát beépítette… 🙂

 • Rammschein

  Costa megint a lábát fogta… :S

 • Zouma elképesztő ma, egy idény játékosa cím kijárna neki májusban.

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem Williant is ki lehet emelni még.

   • Rammschein

    Amennyire szidjuk/szidtuk őt, idén nem érdemli meg azt sem. 😀

 • WudigessBoi

  Kéne egy támadás, ahol Pedro és Iva sem ér labdába, hátha…

 • lamps8

  PEDROOOOOO :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Rammschein

   Még van pofája röhögni ezen, amit művel… lol

 • Sir Idemitirjak

  Szép volt Pedro, remélem minden visszalévő meccsen kezdesz!

 • Pedro, te ökör, mit az istent csinálsz megint…

  • Sir Idemitirjak

   Lenne töke Hiddinknek lekapná első félidőben már.

   • Rammschein

    Előző meccsen is jó döntés volt, most is az lenne.

 • Pedro-Rémy csere jöjjön már könyörgöm. Oviedot teljesen kilehetne játszani jobbszélsőként ott a balon, ha ez a szerencsétlen spanyol nem közében billegne…

 • WudigessBoi

  Pedrón ma tisztán látszik, hogy Bosingwa mezszámát örökölte (még ha nem is közvetlenül).

 • Rammschein

  Abrán PL meccsen miért BL-es kabátban van? :”D

  • Sir Idemitirjak

   Betöri, hogy kényelmes legyen a döntőre.

   • Rammschein

    Jól teszi akkor. 😀

 • Abra így reklámozza a BL-t az FFP elengedéséért.

 • Rammschein

  Zoumát jól megforgatva majdnem besz-ptuk…

  • Mondjuk Iva is jól helyezkedett, hogy még véletlen és érje utol a tagot.

  • lamps8

   sztem az John Obi Zidán volt.

   • Rammschein

    x”D lehet, akkor benéztem.

  • Sir Idemitirjak

   Lehet kezd fáradni, ha nem is fizikálisan, de mentálisan lehet. Jöhetne amúgy is a félidő.

 • Rammschein

  A legnagyobb problémánk, hogy egy éppkézláb támadásunk nem volt egy félidő alatt….

  • Sir Idemitirjak

   Williannek volt egy helyzete, arra azért ráfoghatjuk. De ahogy meccs elött is írtam, Fabre 10-esben és Pedro a szélen, így a pontrúgásokon kívűl más opciómk nincsen.

   • Rammschein

    Csak ez így baromira vérszegény…….

    • Sir Idemitirjak

     Egyre érthetőbb, hogyan bukott meg a hollandoknál.

     • Mármint mi érthető? Jelenleg ez a legjobb kezdő, amit fel lehet küldeni. Az egyetlen komolyabb gond Pedróval van. aki cseszik a szélen letámadni Oviedót. Ha jönne a helyére Rémye vagy Kenedy, már rá tudnánk játszani.

      • Sir Idemitirjak

       Ugyanazt a taktikát nyomatja, ugyanazokkal a játékosokkal, amibe lényegében José belebukott, nem látom a logikát, abban amit csinál!

       • Blue One

        Mert nincs is. Ugyanaz minden, annyi a különbség, hogy a vereségeket döntetlenre váltottuk. Teljes kilátástalanság.

       • Ugyanazt a taktikát nyomatjuk, amit az elmúlt három évben gyakoroltunk. Ez van, valahol logikus, hiszen nem a taktikával volt gond. Most őszintén, melyik beugrónk váltott forradalmi taktikát?

        • Sir Idemitirjak

         Csak az a baj, hogy jó ideje olyan játékosokat veszünk akiknek egyszerűen ez nem fekszik.

         • Nem vettünk olyat, akinek ne feküdne, mert senkit nem is vettünk Pedrón kívül a csapatba.

          • Sir Idemitirjak

           Mármint az elmúlt évekre gondoltam, nemcsak erre az egy évre.

          • Konkrétan kire gondolsz? Mert aki nem tudott beleszokni a taktikába, azt eladtuk, lásd Matát, Schürrlét és társaikat.

          • Sir Idemitirjak

           Akiket új “gerincnek” vettünk, mint Hazard vagy Fabre, de Oscar is csatár mögött érzi jól magát, de Matic is azért jött mert többet nyújt előre, mint Mikel

          • Mi az, hogy nem fekszik nekik? Bajnokok lettek ezzel.

 • Endy919

  félidőben Pedro szerződését felbonthatnák … és be is állhatna Kenedy.

  • Sir Idemitirjak

   Akár elöbb is.

 • Pedro hol a fban van már megint a szélről? Ilyen nincs…

 • Előrelátó voltam, meccs előtt bedobtam egy nagyobb adag kávét. Igazából egy hozzáfűzni valóm van, hosszabb távon elnéznék egy Zouma-Stones CB kettőst, Cahill barátunkkal rotálva.

 • Blue One

  Haraszti egy érdekes, izgalmas találkozóra számított. Jól felkészült a meccsre…

 • Blue One

  Félidő van. Ennek megfelelően a 2 kaput eltaláló lövésből már megvan az egyik.

 • Salec is azt várta, hogy Hiddink gestapos szemüvegének hatására percek alatt összekapja magát a gárda.

  • Rammschein

   akkor arra várhat…..

 • Sir Idemitirjak

  Pedro maradt, gratulálok Guus, hol hagytad az okuláréd?

 • Rammschein

  ÍGY KELL B+!…

 • et tu mi fili, own goal

 • Endy919

  Terrynek ez nagyon megy 😀

  • Endy919

   De legalább hagyta volna Lukakunak és akkor hozza a szelvényem :/

 • Rammschein

  2 gól kéne tőlünk, kétlem, hogy lesz…….

 • gyönyörű, már own goal is ellenünk van :/

 • Rammschein

  Willian meg lesérül… ?

  • Sir Idemitirjak

   Legalább Pedro végig játszik.

 • Rammschein

  Gála lesz… az Evertonnak…ha így haladunk …

 • Endy919

  Pedig Matic mindent megtett

  • Sir Idemitirjak

   5 játékos is hibázott, nem írnám ezt neki.

 • Ha ma sem hozzuk le Ivát, ne reménykedjünk egy top10-es helyezésben.

  • Rammschein

   Én már nem reménykedek semmiben…. fölösleges, legalább nem csalódok még nagyobbat…

 • Rammschein

  PEDRÓT HOZD MÁR LE OMFG….

 • Endy919

  és Oscar jön …nagyon fasza

 • Stonci81

  katasztrófa

 • Rammschein

  most nyomtam ki a kurva tévét, ezek nem érdemlik meg, hogy szurkoljon nekik az ember…

 • De mi volt ez a rat race a kapu előtt? Hát ez valami elképesztően szánalmas. Baines meg hogy a francba lehetett ott ilyen üresen?

  • Gabor1092

   Illetve Fabre miért mozizta végig hogy Barkley kb egy fél pályan át vezette előtte a labdát

 • Sir Idemitirjak

  Úgyis idén döntjük a rekordokat, legkorábban kirakott ideiglenes edzőt is megdönthetnénk.

  • Rammschein

   Drogba lesz az utána lévő? 😀

 • WudigessBoi

  Ez a csapat megérett a pusztulásra. Kotródhat mindenki, amerre lát! Aki meg marad, az tegye oda magát végre!

 • Mi ez a “csürhe”, amit mi védelemnek próbálunk nevezni?

 • Abra már hívja Benítezt.

  • Sir Idemitirjak

   Én tartom magam viccen kívűl még örülnék is neki,

   • Rammschein

    Még jó, hogy nincs itt Zenzo. :DDDD

   • Ezekkel az edzővisszahívásokkal eddig nem sokra mentünk 😛

    • Sir Idemitirjak

     Ő talán próbálna valami újat is, mert a legrosszabb, hogy ugyanazt a szart nézzük mindenféle változás nélkül, akkor mi a f*sznak hívtuk ide a hollandot?

     • Rammschein

      De most komolyan, amilyen kibaszott produkciót mutatunk…simán maradhatott volna Mou… ugyanott lennénk…mióta elment eltelt 5 meccs?… én semmiféle fejlődést nem látok Hiddink alatt…ez lóf-sz…

 • Sir Idemitirjak

  Remélem Abra a neveket írta, akikkel holnaptól nem akar találkozni.

 • Rammschein

  Ezen a csapaton lassan semmilyen edző nem segíthet, ide nem edző kell… 10 új játékos…

 • salsal

  Bele se merek gondolni hogy az Arsenal mit művel majd velünk egy hét múlva 😀

 • Rammschein

  Vajon Abra végignézi a szenvedést stadionban?…

 • Pedro legalább továbbra is középen van. Nem kell Ovie… áh, feladom.

  • Rammschein

   Jobban jársz, ez az ember nem képes felfogni, mit kéne csinálnia…

 • Endy919

  No …nekem mára ennyi elég volt ebből a csürhéből.

  • Rammschein

   én is kinyomtam már mérgemben….

 • WudigessBoi

  Felébredt a Süni csoport a szundiból, vagy miért most kezdtünk el támadni?

  • Rammschein

   Kár, hogy ez a “főnix” kevés ahhoz, hogy nyerjünk…TÉVEDTEM. 😀

 • Aki kinyomta a tv-t, ezt a Fabre mozdulatot 60-nál nézze vissza. Elképesztően jó volt, a meccs eddigi csúcspontja.

  • Endy919

   Pontosan passzolt?

   • Rammschein

    manapság az is nagy szó… :”D

   • Háttal sarokkal pöccintett egy hatalmasat, Hódvár elképesztő bravúrral védte.

   • Sir Idemitirjak

    Sarokkal majdnem esernyőzta Howardot, tényleg mesteri megoldás volt.

 • Stonci81

  Costa ez szép volt

 • Na, ilyenkor szokott jönni az 1-3

 • WudigessBoi

  Na ezt a kombót bő egy éve nem volt szerencsém kiélvezni.

 • Legközelebb induljunk 0-2ről, hátha az elejétől kezdve focizni támad kedvünk.

  • Rammschein

   úgy látszik 2 gól a pofon, hogy észhez térjenek…

 • Stonci81

  2-2 😀

 • Gabor1092

  Mi a picsa? 😀

 • cváj cu cváj

 • Endy919

  nebasszatok már.

 • WudigessBoi

  Na ez az utóbbi öt perc valamit visszaadott a méltóságomból!

 • Sir Idemitirjak

  VÉGRE A TŰZ ÉS TÁMADÓJÁTÉK!!! MI A FAROKNAK AKARUNK BUSZOZNI??? szóval mégse az alaptaktikával volt a gond?

 • Rammschein

  Endy kapcsoljuk vissza a TV-t. 😀

  • Endy919

   megtörtént.

 • Rammschein

  és lehozza bazdmeg Pedrot… fuckyeah

 • Lejött Pedro, te jó isten, hát köszönöm.

 • Rammschein

  ez az utóbbi pár perc olyan pálfordulás, hogy beszarás… 😀

  • Sir Idemitirjak

   Amikor nem 10 embernek kell saját térfelén védekeznie, akkor kiderül, hogy tudunk focizni elől.

   • Rammschein

    De akkor ezt korábban miért nem lehetett? felfoghatatlan…

    • Sir Idemitirjak

     Ezért is vagyok kiakadva Hiddinken és ezért voltam Moun is.

 • Rammschein

  lol Lamps is itt van…

  • Endy919

   van bőr a pofáján..

   • Rammschein

    te még mindig haragszol rá úgy látom. 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Én beraknám most is.

 • Fabre goal+gólpassz

  • WudigessBoi

   Costa is:)

 • Nem túlzás, ez Fabre első jó meccse tízesben.

  • Sir Idemitirjak

   Oscar beállt és visszább került, azóta játszik jól 🙂

   • De ameddig ott volt, addig sem volt rossz.

    • Sir Idemitirjak

     Jogos, de góloknál már nem ott volt.

 • Rammschein

  Kéne még egy harmadik, visszaszívnám az összes káromkodást, amit rájuk uszítottam. 😀

  • Endy919

   én nem.

 • Rammschein

  Na van egy jó 20 percünk nyerni….

 • WudigessBoi

  Nyilván sose jó egy sérülés, de félő, hogy ez most a lendületünket is megtörte.

  • Sir Idemitirjak

   Kenedy és Oscar hozhat magával még lendületet.

  • Rammschein

   Szerintem megmaradt a lendület. :)))

 • Védekezni amúgy sem tudunk idén, igazán megpróbálhatnánk az elejétől kezdve megnyerni a meccset. Ehelyett x-re játszunk, aztán majd lesz valami. Nem tudom felfogni.

  • Sir Idemitirjak

   Nem vagy egyedül

  • Rammschein

   Mourinhotól öröklődött, ő csinálta ezt sokszor…

  • Ha Zoumának nem kéne Iva miatt két ember szerepét betölteni és felügyelni, bőven jobb, zártabb lenne a védelmünk. Persze ehhez ki kéne rakni a szerbet, ez meg úgy nem pálya.

   • Ha valami kiderült idén, az hogy Ivának lefőtt. Nálam közel legenda státuszú, nem eladni akarom, de ne ő legyen már a first choice.

    • Sir Idemitirjak

     Nálam is, csak idén a saját szobrát faragja… egy légkalapáccsal!

 • Rammschein

  Costa mit hagyott ki for fuck’s sake…

  • lamps8

   Lukaku még mindig nem lőtt gólt….

   • Rammschein

    remélem nem is fog 🙂

 • Rammschein

  ez már már az a Costa Fabregas duó, mint a tavalyi… Hazard hiányzik onnan…

 • Rammschein

  Costának kampec… :((

 • Sir Idemitirjak

  Akkor jön még Remy

  • Rammschein

   Ő ha beáll úgyis talál mindig 1 gólt. :”D

 • Na Rémy, jer elő

 • WudigessBoi

  Közben a Soton lazán kicsipkézi azt a WBA-t, akikkel mi nem bírtunk pár napja.

  • Rammschein

   sok mindent el mond a teljesítményünkről…

  • Kifárasztottuk őket.

 • Rammschein

  úúú Ivának volt egy jó mozdulata. 😀

 • Rammschein

  Mikel milyet lőtt… lol

 • Rammschein

  Kár, hogy döntetlen lesz, mert elbasztunk a meccsből 60 percet…pedig ez is meglehetett volna…

  • Hehe, örülnél.

   • Rammschein

    így annyira sem fogok…. :@

 • Rammschein

  kurva életbe……..

 • Sir Idemitirjak

  Ivanovic szerencsére a helyén volt

  • ktomi93

   Álltak és magyaráztak hogy mi van…

 • úgy tudtam 😀

 • WudigessBoi

  Mondtam, hogy rosszul jött az a sérülés…

 • Rammschein

  ha most kaptak még egy pofont a következő meccsen már játszani is fognak??

  • WudigessBoi

   Vagy rájönnek, hogy tök fölösleges, mert így is, úgy is szopnak.

   • Rammschein

    akkor meg jöhetnek új emberek… fiatalok… ezek meg mehetnek a tarcsiba vagy világgá…

 • Iva közben felvette a Johnny Walker címerének alakját, ezért sokat nem tehetett. Megértem.

 • Rammschein

  Nem baj, még kiesők nem vagyunk……..

 • Frenky54

  Tibó mindig a rövid oldalon ragad, emiatt nem az első gólt kapjuk miatta a hosszú oldali beívelések miatt!

  • Endy919

   ne fogjuk már rá …

  • McDennis

   Igen? És mi gátolta meg Ivanovicot és Zoumat(?), hogy fogja a két Evertonos srácot?

   • Rammschein

    yep az Zouma volt…(Mármint a másik, aki állva maradt)

    • Zouma az tök mellékes volt, Lukakun átment a labda. Ha Iva nem 5 méterről lesi Mori Kogorót, már lett volna esélyünk levédeni.

     • Rammschein

      én csak leírtam a kérdőjelet… mert McDennis nem volt benne biztos…

   • Frenky54

    Így értelmetlen “nézet különbséget” cserélni: Én Tibóról beszélek, h mit nem tett, Te pedig Ivát+Zoumát hozod elő.Ez olyasmi,nagy király volt “Nagy Lajos”, de még nagyobb Corvin Mátyás.

 • Rammschein

  Kíváncsi vagyok Hiddink milyen szép mentegetőzőt fog mondani…

  • Sir Idemitirjak

   Én arra, hogy végre kirakja-e a fékeket.

   • Rammschein

    kétlem…lassan ő is elkezdheti sározni a csapatot mint Mourinho…

 • Rammschein

  Willian…..

 • Rammschein

  Abra megvonhatná egyesektől a fizetést…

  • Sandic

   Ez nem így működik. De tőled is megvonhatnák.

   • Rammschein

    Úgy látom viszont te meg ma mindenkibe belekötsz…egyébként meg pénzbüntetést lehet kiszabni….

    • Sandic

     Ha hülyeséget irkálsz….
     A szerződés az szerződés, ha nem tartják be lehet menni a bíróságra. Azt hiszem Eva is beperelte a csapatot, nem tudom mi lett abból, na most képzeld el, ha még további 5-6 játékos csatlakozna hozzá.

 • Endy919

  jó , hogy visszakapcsoltam a meccset … elgondolkozhatna magán ez a csürhe.

 • Rammschein

  MIAFASZ…FERGIE-TIME?

 • Stonci81

  ilyen nincs 😀

 • Sir Idemitirjak

  CAPTAIN LEADER LEGEND!!!!!!

  • Rammschein

   kár az öngólért, legalább azt kijavította…

 • Endy919

  amikor megint kikapcsolom … :DDDD

  • Minek nézed?

   • Endy919

    hmm?

  • Sir Idemitirjak

   Oscar assziszt, Terry sarkalás, év gólja, az meg senkit nem érdekel hogy méteres les volt!

   • salsal

    Lesgól is gól! 😀

    • Sir Idemitirjak

     Így van, az a gól, amit a bíró annak itél, a többi csak körítés!

     • Sandic

      Amikor mi kapunk be ilyen gólokat, akkor mintha nem ezt mondanád 🙂

      • Rammschein

       Ki mondaná akkor ezt?

    • Blue One

     A meccs pedig addig tart, amíg le nem fújják! 😀

 • WudigessBoi

  Nem evilági forgatókönyv!!!!!

 • McDennis

  Ez szégyen, hogy ennek így örülünk. Szánalmas.. SZÁNALMAS. kis csapattá váltunk….

 • Rammschein

  Azért feltámadás ide vagy oda… az első 60 perc miatt elmehetnek a fenébe…. olyan sima győzelem lehetett volna ha úgy játszanak, mint a 2 gól után… de nem… vágjuk magunk alá a fát, aztán gyújtsunk oda neki, had égjen…

 • hosszabítás: until we score… :DD

  • Efra7

   Mintha kicsit Fergiesre sikerült volna a vége 😀

   • Rammschein

    jaja, ez Fergie-time volt. 😀

    • Efra7

     ráadásul lesgól, az se volt ritka az öregnél 😀

     • Rammschein

      na ja…csak nem SAF az edző, de lassan minden stimmel xD

  • Sandic

   Jogos volt, hogy rátett még egy percet a 7 percre, az Everton gólöröme a 3. góljuknál minimum addig tartott, ha nem tovább…

   • Blue One

    Nyilván ezt mindenki tudja, csak Martinez és a szurkolók nem. Ha felrakják a netre mp-re meg fogom nézni meddig állt a játék.

  • WudigessBoi

   Ugyanígy kaptuk az egyenlítőt a Pooltól, ráadásul ott gólöröm se volt.

 • Ez a meccset leginkább úgy lehet jellemezni, hogy előbb tőled minden reményt, hogy aztán visszaadja, majd amikor azt hiszed, hogy hoppon maradsz, kegyetlenül megleckéztet, hogy örülj annak is.

 • Blue One

  Érzelmi hullámvasút, vereséggel felérő döntetlen. Ez a két dolog jut eszembe a meccsel kapcsolatban. 0-2-nél borzalmas volt, aztán 2-2. Az év második jó meccse lehetett volna, de így megint semmit se ér. Terry gólöröme legalább szívmelengető volt.

  • Sir Idemitirjak

   Nekem az is, hogy Ivanovic és Pedro mi a halált keres még mindig a kezdőben. (második akár kék mezben is)

 • Endy919

  Én azt mondom , hogy ha kivágjuk Pedrót , már elkönyvelhetjük a szezont sikeresnek.

  • Pedrót Matáért?

   • Endy919

    most!

   • Rammschein

    elfogadnám, csíptem Matát

  • Blue One

   Én meg azt, hogy ha jövőhéten megverjük az arsenalt Fabregas góljával (mondjuk a hosszabbítás utolsó percében), akkor véget érhet a szezon 😀

   • Endy919

    de legyen les gól , hogu még jobban sírjanak 😀

    • Blue One

     Ezen ne múljon! 😀

    • 90. perc buszozással és azzal az egy kapura lövéssel.

 • Hiddink továbbra is veretlen. Its so kuuru, sunovabitch

  • Sir Idemitirjak

   Tavaly is veretlenük estünk ki a BL-ből, kb. ez is annyira hasznos.

 • Blue One

  Miért kell 2-0-ra égni, hogy elkezdjünk focizni? Nagyon sajnálom, hogy Costának nem ment be az a helyzete. Meg annak a k*cs*gnek rosszkor jött a sérülése, mert leállt a meccs, a lendületünk pedig odaveszett. Elsőre lehet, hogy furcs amit mondok, de ez a nyerhető meccs volt. Hiába szereztünk gólt a 97. percben valahogy nem tudunk örülni a meccsnek hiányérzetem van… Costa remélem felépült, mert még csak az hiányozna, hogy…

  • Rammschein

   ez nyerhető volt, mint ahogy az előző is…csak nemtom mi lesz az Arsenal ellen…

   • Blue One

    Ha Mourinho lenne az edző, akkor azt mondanám, hogy nyerünk.

    • Rammschein

     Így meg azt, hogy bukta, lekváros?

    • kasata91

     Joséval 0-0ra nyernénk 😀

   • Endy919

    Drogba beáll és szárazon segbe!

    • Rammschein

     Azon nevetnék… 😀

   • Blue One

    Fabregas góllal nyerünk 😀 Mondjuk 97. percben, mint most.

    • Rammschein

     Na akkor milyen savazás lesz a Bájgúnároktól… külön öröm lenne. 😀

  • salsal

   Na arra mérget vehetsz, hogy Costa nem hagyja ki az Arsenal ellenit, ha kell szerintem járókerettel fogja terrorizálni az ágyús védelmet 🙂

   • Blue One

    A majom elleni incidens után őt is nagyon fogják szeretni :DD Felőlem ő is lőheti a győztes gólt, nekem mindegy! 😀 Akkor se leszek szomorú ha gólpasszt ő adja Fabregasnak :DDDDDD

  • Sandic

   Mit káromkodsz? Van annak a játékosnak rendes neve is: Ovuláló

   • Frenky54

    Peteérés, na hiszen!:))))))))))

 • Jövőhétre visszatér Hazard, ha minden igaz, bár csak a padra szvsz, szóval Pödrő kezdetése borítékolható.

  • Rammschein

   fasza lesz…

 • Közben a Bournemouth feljött 1 pontra, és jövőhéten a Suncihoz mennek. Jó lenne, ha nem busszal mennénk az Emiratesbe.

  • lamps8

   hogy 5öt kapjunk? Jose itt léte annyira volt jó, hogy legalább biztosra lehetett venni egy 0-0át.

   • Na mert most annyira kifizetődő volt visszaszorulva játszani.

 • Blue One

  Egyébként Fabregas gólöröme is hideg rázós volt. Qpr elllen is volt egy hasonló gólöröme, meg még valaki ellen is mikor kicsúszott a szurkolók elé. A meccsek nagy részében viszont olyan,mintha tenne az egészre nagy ívben…

 • Endy919

  nézem a PSG meccsét … mi játékunk hozzájuk képest maga az izgalom és joga bonito.

  • Blue One

   Ezt mondjuk meccsnézés nélkül is meg lehet mondani… Mint ahogy azt is, hogy azért a Ligue 1 nem egy PL… Ettől függetlenül azért nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei… 🙁

 • kasata91

  Most látom eredményeken mitől maradtam le. Asszem holnap izgalmas 90 perc bár rám másnaposan.

  • Rammschein

   az első 60-at nyugodtan tekerd át, utána viszont szedj hozzá popcornt… 😀

   • kasata91

    Akkor még a vajúdás fázisában inditom a felvételt. A végére meg majdcsak tisztulok 😀

    • Rammschein

     Okés… bár sokszor nem leszel túl Zouma…. azaz happy… így sem…

   • Sandic

    Csak az első 50-et tekerje át. Azt is látni kell, hogy mi kell ahhoz, hogy elkezdjenek játszani, ez az előétel.

 • Najó ez mindent visz! :DD (kép)

  • mohacsia

   Höhö, “szimpatikus” 😀

 • Blue One

  JOHN TERRY

  • Blue One

   Elfogytak a jelzők vele kapcsolatban. Egész egyszerűen hihetetlen ez az ember.

 • Endy919

  Nincs valami stat , hogy kinek van a legtöbb öngólja a PL-ben ?
  Szerintem JT elég magasan lehet a listán.

 • myheartisblue

  A szezon első kondiedzései sohasem nagy bulik: erre cseréltem ezt a mai kaotikus mérkőzést. Kommentekből és a összefoglaló videóból lejött h. Ivanovic (már csak a mozgása miatt is) szar volt. Pedro, aki fel sem tűnt a videóban mit vétett megint, az Isten barma? Ellengólpasszt adott?

  Ki volt a legjobb 3 játékos? És ki volt a legrosszabb 3 játékosunk? Costa megsérült?

  • Blue One

   Costa megsérült, ápolásakor elég nagy fájdalmai voltak. Jelenleg kórházban vannak, további hírek későbbre várhatóak. Bizakodásra akadhat okot, hogy anno az Atletico-s korszakában is elég csúnya sérülés után játszott, holott én biztosra vettem, hogy nem fog. ( Nekicsúszott a kapufának, felnyílt a lába, a csontot is látni lehetett… Pár napra rá volt a kövi meccs és kezdő volt…)

   Legjobb játékosunk Costa és Zouma volt. Legrosszabbak közé Pedro Matic Ivanovic triót tenném. Mikel sem muzsikált úgy, mint múltkor, de azért olyan rossznak nem mondanám. Ivanovic 3 gól előtt érhetetlenül egy helybe állt a kaputól egy méterre…Mögüle lőtték be a gólt, sokszor nem volt a helyén,

   • Rammschein

    Costáé ennyire durva… :O Azért azt nem gondoltam volna…

    • Blue One

     Először mikor vizsgálták az oldalvonal mellett hatalmas fájdalmai voltak. Utána visszament a pályára, de nem ment neki, bicegve hagyta el a pályát. Reméljük minden rendbe lesz vele.

 • Blue One

  Mindig tudja fokozni…Elképesztő.

 • Egyébként elég dézsa meg wu2 érzésem van. Amikor vertük az Evertont még 2014 tavaszán, dettó valami hasonló végjátékra emlékszem Terry góljával, csak akkor Lampard szabijából, és így nyertünk 1-0-ra.

  • Tavaly meg Wili talált be a végjátékban, hasonlóan zseniális találat volt az is.

  • na ez a de ja vu: https://www.youtube.com/watch?v=7EMhSwdW5KE

   Csak itt igazi csapatunk volt. Carvalho annyira bulldog volt Drogba goljanal,h meg Anelkan is atment elotte. Ebbe a csapatba talán csak Costa fért volna be Drog mellé. Meg Hazard, Cole helyére, de más nemigen..

   • Blue One

    Egyébként 3-3 eléggé sláger eredmény mostanában…

    • myheartisblue

     Hát már itt is jol lehetett észlelni, hogy Ivanovic mennyire bambán tud levédekezni, egyes szituációkat. Még h. a régi (jó) dolgokból nem maradt semmi…

   • Endy919

    Oooooo Saha , hogy én mennyire utáltam ezt az embert.

    Yakuburól meg teljesen megfeledkeztem már.

   • Sandic

    Az Everton már itt is mákos gólokat szerzett…

 • Blue One

  Üzenném Martinez-nek és a jóakaróinknak, hogy 1 perc 19 másodpercig állt a játék a gól után.

  • myheartisblue

   Egyébként annyira élveztem Martínez dühöngő paprikajancsi fejét, bekaphatja. Minimum azért történtek így a dolgok, mert nyáron annyira nagy arc volt velünk szembe és mert útálja a Chelseat, Bad karma Robifijú

   • Utálja a csapatot? Ezt miből gondolod?
    Én úgy igazából azt sem értem, hogy miért ilyen nagy a Martínez-ellenesség.

    • lamps8

     miért kell megmagyarázni ha valakinek nem szimpatikus egy Martinez féle fazon?

     • Gondoltam vannak konkrét indokok meg érvek.

     • WudigessBoi

      Nálam az egyik legszimpatikusabb PL-menedzser, vállalom. A Stones-ügy sokat rontott itt a megítélésén, szerintem ott sem követett el semmilyen főben járó bűnt.

      • lamps8

       nekem nem a kedvencem, inkább Hughes. Igen a Stones ügy keltette rossz hírét a köreinkben, pedig valóban semmi rosszat nem tett, és a hozzá hasonló hozzáállásra kell számítanunk a legtöbb PL managertől mostanság, a nagy gazdagság miatt.

      • Nálam is, amolyan igazi nulláról felküzdő edző, akinek keményen meg kellett küzdenie azért, ahol most áll. Ezt a Stones-os dolgot meg én sem értem annyira. Persze akkor és ott idegesítő volt, de megmondta júniusban, hogy sehova nem engedik el védőt, és ki is tartottak végig emellett. Persze lehet ezért utálni, csak értelmetlen.

      • Blue One

       Nálam is az volt, Stones eset óta viszont nagyon nem szimpi. Amit ott művelt az szánalmas és ciki volt. Ennek megfelelően nagyon élveztem az interjúját.

       City meccsen volt elvileg egy tizi gyanús eset, amit nem adtak meg. Azt mondta meccs után, hogy a bíróknak technikai segítséget kéne adni a bíróknak, “mert az emberi hiba a játék része”, a mi meccsünk után pedig a bírót szidta a hibáját. Hiába az egy hét hosszú idő…

       • Miért, nyáron mit csinált? Megmondta, hogy nem adják el, és nem adták el. Nagyjából ennyi történt. Semmit nem ködösített vagy trükközött.
        Az ilyen nyilatkozati-hercehurcákat meg Mou után én annyira nem venném komolyan, hogy emberítélő lehessen.

    • Definitely Maybe

     En egy kicsit most orulok ennek, mert a szerdai meccs utolso perceben Stones siman elvitte Sterlinget – Martinez pedig a post-match interjuban szo szerint gratulalt a bironak a bator dontesert, meg szerinte Sterling ‘invited the contact’.

     Ehhez kepest most elegge rosszul esett neki forditottan a dolog…

     Pedig szerintem az Everton vedovonala invitalta a leshelyzetet csak. 🙂

 • Ashley Cole has agreed to terminate his contract with Roma for a move to LA Galaxy.

 • Blue One
  • kasata91

   Jajj de szépen artikulál

 • Endy919

  Amióta kivágták a pincért a Real beast mode-ba kapcsolt . 18 perc után 4:0

  • Gabor1092

   Nagyon komolyan nyomja a BBC

 • Chelsea are lining up a £20m swoop for Leicester City star Riyad Mahrez
  :DDD

 • Endy919

  Komédia csapat ez a Pool 😀

  • mohacsia

   Ja csak úgy fociznak, ahogy nekünk még egyszer sem sikerült a szezonban…

   • Tavaly is, mi meg borinogk voltunk.

    • mohacsia

     Jó, akkor ezt a témát engedjük el, ha nem érzitek, hogy mennyire gáz, hogy a 14. szurkolói habzó szájjal kutyázzák a 9. csapatot, úgy hogy közben azok kifejezetten jól játszottak.

     • Milyen habzó szájú kutyázásról beszélsz?

     • Endy919

      Mi ? 😀

      én csak közöltem , hogy a Pool kifejezetten jó kedved tud nekem csinálni , főleg , hogy sok Poolos barátom van .

 • Benteke 😀
  Közben jön a Kókler.

 • Ez az Arsenal nem túl ütős. Szerencsére ellenünk már visszatér Özil és Sanchez.

 • After selling striker Charlie Austin to Southampton, it is our understanding that QPR have enquired about the availability of Chelsea forward Patrick Bamford.