D Day

turning-point-2013Derby day in London, és egy győzelem. A “valódi” D-Day, a Normandiai partraszállás a második világháború fordulópontja volt. Az “ál” D Day, a domino day pedig az a nap, amikor az első dominót megpöccintve az összes dominó ledől. Jelent-e ez a győzelem a Chelsea életében is fordulópontot? Vagy megmarad annak, ami: egy kellemes emlék egy félresikerült szezonban.

Röviden: talán. Sose becsüljük le egy jó ágyús-verés lélektani felemelő érzését. Hosszabban: ehhh, még csak talán sem biztos. Méghosszabban…

Nem volt ez egy kifejezetten jó, vagy nagy iramú mérkőzés. Az Arsenalnak ennyire futotta 10 emberrel, nekünk meg tizeneggyel. Szerencsénk volt, mert Wenger úgy beszart attól, hogy végre egyszer, mégha csak egy sör-virsli meccsen is, de legyőzte Mourinhot, hogy a Chelsea ellen nem mert használható taktikával felállni.

Afranc.. nem vált be a fondorlat...
Afranc.. nem vált be a fondorlat…

A mi variációnk a témára az volt, hogy a 4-2-3-1-ünkbe belesűrítettük a két vkp M&M-et, Fabregasnak adtunk egy freeplayt, védekezésben pedig egy erőteljes 4-4-1-1-re váltottunk. Ezzel alapvetően két dolgot nem tudtunk kiküszöbölni, az egyik a védelmi megingások, de most legalább megúsztuk gól nélkül, a másik pedig a második hullámban érkezők levédekezése – erre mindannyiszor úgy rácsodálkozunk, hogy ott jönnek emberek, mint Lukinszky Mónika Billybá szaxofonjára. Erre remek példát már másfél perc után is láthattunk, amikor ha Campbell nem Campbell, hanem valami fodballista, és eltalálja a labdát, akkor már ott 1-0-ra égünk.

Az egyik dolog, ami miatt jár a kredit Wengernek, hogy pályára küldte a kezdőbe nevezve Flaminit, aki a legjobb emberünk volt a védelemben – három ziccer jött ki rá, hármat rontott; remélem Terryék fizettek neki egy kólát a büfében a meccs után. Már a 10. percben ő került helyzetbe a csúnyán zavarba hozható védelmünk közepén a tizenegyes pont magasságában, de inkább hanyatt esett, mintsem gólt lőjön. Pedig, hogy mi bárkitől képesek vagyunk gólt kapni, azt remekül jelzi, hogy már talált be ellenünk Flamini is. Még az első feles végén is mitsubishizett egyet, hála égnek, góllövés helyett, és a legvégén is próbálkozott valami sarkazással… remek egy ember!

Karate kid
Karate kid

Az Emiratesben egyébként remek volt a hangulat, annak ellenére, hogy hosszú idő után újra azzal az edzővel látogatott ide a Chelsea, aki ellen az eddigi legnagyobb arányú bajnoki vereségét (1-4) könyvelhette el az Arsenal. Hát, legalábbis a meccs elején remek volt. De, visszatérve még a hazaiakra és lord Wengerre, részben a szerencsénk az volt, hogy Wenger úgy látszik, eleve arra épített, hogy a Chelsea bunkizni fog, mert engedték a mieinket építkezni, akik szépen, tatásan tették is a dolgukat, míg az Arsenal labdaszerzés után erőből indította a kontrákat – ami önmagában nem lett volna egy rossz ötlet, viszont hála égnek az ágyúsok annyira kapkodtak, hogy többnyire mindig hosszú labdákat adtak. Feltűnően Ivanovics oldalára játszottak, csak arra nem lehetett számítani, hogy a szerb végre megrázza magát, és olyan teljesítményt tol be, amilyet vár tőle minden Chelsea szimpatizáns, nem pedig amilyent Wengiék.

Egy igazi hűvös, kimért angol lord... látjátok? ilyen, amikor indulatba jön..
Egy igazi hűvös, kimért angol lord… látjátok? ilyen, amikor indulatba jön..

Hiddink húzott egy merészet, és 10,5 emberrel állt fel az ágyúsok vendégeként, Özilre ketten figyeltek, Obi nevéhez méltóan baljós árnyként követte a német minden lépését, hogy megjátszható se legyen, s ha mégis, akkor máris ott termett Fabregas, akit a szakáll valami csodaerővel ruházott meg, és 0,2 másodperc alatt választották el az amúgy top formát mutogató Arsenalistát a labdától. Aztán, jött, ami megölte a hangulatot (is) a meccsen…

Red Army... ja, az valami más. Ezek itt a meccs hősei.
Red Army… ja, az valami más. Ezek itt a legelő meccs hősei.

A meccset összességében meghatározó döntés már a 19. percben megvolt, lehet vitázni a piros jogosságán, de gólhelyzetben kilépő játékost kaszált el Mertesacker, bár fordított esetben én is fröcsögve követelném a maximum sárgát, mint ahogyan tettem azt az idény elején mondjuk a Swansea elleni TC, vagy az azt követő WestBrom elleni JT kártyánál, vagy előkaphatjuk, hogy addig nem volt durva a meccs, de összességében a piros jogosságát nehéz vitatni. Van sok ‘de’, és mégtöbb ‘ámbár’, befújták, picit talán nehéz síppal, de semmiképpen sem érdemtelenül.

Lehet legalább megint Costázni egy jóízűt, saját és ellenfél szurkernek egyaránt. Azt viszont, hogy Wengi a végre formában lévő egyszem csatárát hozta le, már vajmi kevéssé Costa érdeme. Otthon a 20. percben ilyet húzni ölég nagy balgaság, maradjunk annyiban. Mösziő Zserbó nagyon hiányzott az Arsenalnak, és ezért is jár egy pacsi L’Arsene-nek, mert úgy kinyírta a saját csapatának kapunk előtti játékát, hogy arra még Benítez is elismerően csettintett volna. A beadásokra fejjáték nulla, Walcott és Campbell pedig egymást túllicitálva húzódott visszább és visszább a második hullámba, csak ha nincs ugye első…Éshát na, a cserével valószínűleg a saját csapatát is úgy megzavarta, hogy máris nem tudott levédekezni egy Chelsea támadást, és a mérkőzés végül egyetlen gólja már ott is fityegett Cech mögött a hálóban.

szorítóban
szorítóban

A meccs után, mikor időm engedte, végignyálaztam a kommentokat, és már nem rémlik, ki, kikeresni meg lusta vagyok, de odabökte, hogy hát Hiddinkkel még mindig veretlenek vagyunk, nesze neked, José. Azért annyira felhívnám a figyelmét az anti-José hívőknek, hogy ha Costa alatta is hat meccsen hat gólt ver, akkor ugye a helyzet egy kicsit, és tessék érezni a maró gúnyot itt, mert itt van ám, akkor kícsít más a helyzet. Arról pedig nem is beszélve, hogy a hat meccsen 10 pont ugyancsak halovány, és persze szívet melengető dolog az Arsenal-verés, és egy fokkal még szebb is, mint a CP elpicsázása, de semmire sem megyünk vele, ha közben Watford vagy WBA szintű csapatok ellen pedig képtelenek vagyunk sikerekre.

A második félidő kérdése kb annyi maradt, hogy képesek vagyunk-e kihúzni a meccset a 10 emberrel játszó ágyúsok ellen kapott gól nélkül, s ha mást nem is, azt sikerült, ezzel pedig szállítottunk egy győzelmet, viszont továbbra is nehéz rásütni a csapatra a magabiztos billogot, egy emberfóros meccset azért illik ennél jobban szétdominálni, illetve hát illenék, de a dominaszerkónkat mi már rég zaciba csaptuk. A taktikánk a második etapra kimerült annyiban, hogy élőben gyakoroltuk a szögleteket, ami mondjuk ránk fér, mert nem megy – nem most léptünk szintet persze, meg abban, hogy Diegoal futózónájába ívelgettük be a labdákat (Remyvel már ennyi sem volt). Ez elég szegényes egy bajnoktól, még akkor is, ha szenved, és a 14. helyen senyved, és még akkor is, ha ezzel együtt szállított egy győzelmet a londoni rivális fölött.

Nyilván sok mindent elmond a bajnoki címre törő hazaiakról is, hogy Kürtőnek a 63. perc körül kellett először megizzadnia, és akkor is a saját kapitális hibája miatt, mikor úgy alászaladt a labdának, hogy még szerintem Hiddink is kiröhögte. Persze a második feles legmókásabb jelenete nem ez volt, bár nem tudok dönteni igazán, melyik: amikor rájöttem, hogy Bellerín úgy fut, mint egy lány, vagy, mikor láttam, hogy Ázár úgy vetkőzik melegítőgatyeszból, ahogyan Balotelli felvesz egy megkülönböztető mezt.

vagy persze, ez a kép: a KFT - Bál az Operában albumának legismertebb számához kitűnő illusztráció (vagy ez csak nekem jutott eszembe?)... a lányokat majd a bozótba csábítom...
vagy persze, ez a kép: a KFT – Bál az Operában albumának legismertebb számához kitűnő illusztráció (vagy ez csak nekem jutott eszembe?)… a lányokat majd a bozótba csábítom…

A végére maradt még egy kis izgalom, 90. perc után, ha egy kicsit élesebbek vagyunk, háromszor is betalálhattunk volna, de sem Remy, sem Ázár, sem pediglen Willian nem akart már gólt lőni, Clattenburg meg ezen úgy megsértődött, hogy le is fújta az egészet a vérbe. S ha már éppcsak leszálltam a Kínából hazafelé tartó járatról, nem saját találat, de el kell sütnöm: “My main problem with Clattenburg is how frustratingly inconsistent he is. He’s basically the Ramires of referees.”

és ezzel valószínűleg ő is tisztában van
és ezzel valószínűleg ő is tisztában van
 • undertow25

  Az egy csendes utalás a túloldalra, hogy meg se említed a Fabregas borításáért elmaradt teljesen jogos büntetőt? 😉

  • nem, az összes bírózást elintéztem az általad betolt, utolsó bekezdésben idézett mondattal 🙂

   • Blotunga

    Ismerem a Ramires-Zenzo kapcsolatot eléggé alaposan, de azért egy Clattenburgi mélységbe lehúzni?! Ha mást nem, ismerd el, hogy a kenyaink teljesítménye legalább konstans és következetes. Ez a rigó meg…hogy is mondjam…köszönő viszonyban sincs az előbb említettekkel!

    • Ramires konstants teljesitmenye? Mifele fikcio az? 😀

     • Blotunga

      konstansz szar…attól még konstans, nem? 😀

    • undertow25

     Ahhahahahhahahahhahahahahahahaahahaha!

     Vicceltél, ugye? Ramires teljesítménye konzisztens (felteszem ezt akartad írni, mert a konstans egy kicsit mást jelent, de hát nehezek ezek az idegen szavak, na)? Hánanemá! Pont ez a legnagyobb baj a sráccal, úgy hullámzik a formája mint pár exem hangulata…

     • Blotunga

      Te még trollnak is gyenge vagy! :))

 • WudigessBoi

  Az a “baj” ezzel a pirossal, hogy ha a másik kapu előtt történik, akkor a tuggyukkik azzal fröcsögték volna tele az étert, hogy de hát egy lendületből jövő játékost ez bőven kibillent az egyensúlyából, szóval tök jogos a piros…
  Megnéztem a gólösszefoglalót a Digin. Szánalmas volt, ahogy a Dodó-Salec páros próbált a meccsről beszélni, elismerni a Chelsea érdemeit és nem várt jó játékát, Lehel meg jó szokása szerint terelt a lényegről és ha rajta múlik, csak arról esik szó, hogy a piros hogy kinyírta az Arsenalt (tehát a meccset)…

  • lamps8

   pedig még a Henry, Carra duó is egyértelmű pirosról beszélt a Sky stúdiójában, sőt, és most kell kapaszkodni, a kezezés szabályát a kettős mérce és a Chelsea szeretet jegyében többször is átértelmező Dermot Gallagher szerint is járt a piros, a Fabregas eset pedig 11es volt.

   • utóbbi tényeken le is döbbentem, mert Gallagher sem fogta még a pártunkat eddig emlékeim szerint, de ahol még Henry is pirosat mond, ott már eldől minden.

  • Blotunga

   Nem véletlen, hogy még csak összefoglalót sem nézek a digin!

  • Legkozelebb, amikor behivnak es az interju vegen elkoszonnenek, vagj kozbe es mond, hogy meg szeretnel uzenni saleceknak 😀

   • WudigessBoi

    Nem tudom, lesz-e rá időm, mert az ivócimbiknek is akarok integetni:)
    Egyébként itt nem velük volt problémám, hanem Lehellel, aki bármit játszik a Chelsea, leragad ott, hogy minden erényt megkérdőjelez és minden trét felnagyít.

    • Blue One

     Mit vársz egy mu drukkertől?

     “Mikor a félidőben a mu 3 gólos hátrányba volt, SAJNOS(!) még soha nem tudott pontot nyerni.” Ezt mondta a 3-3-as meccs szünetében. Jah és nyilván nem csak emiatt gondolom (inkább tudom :D), hogy mu szurkoló…

  • Blue One

   Én meg azt bírom, hogy minden meccsen van kb ilyen… A játékoshoz nem is érnek hozzá és akkor még lassítás közben (!!) szokták mondani a kommentátorok, hogy igen itt volt a rúgás stb. Borzasztó.

   És a 11-esről nem volt szó? Van egy tippem…

 • undertow25

  Az megvan, hogy az elmúlt 4 évben több BL-t nyertünk, mint ahány bajnokit ellenünk az Arse? És ezeken a meccseken az Arse több piros lapot gyűjtött, mint ahány gólt lőtt.

  • A Squawka csinált ilyen összeállítást: 10 dolog, ami azóta történt, hogy Wengerék gólt lőttek a Chelseanek.
   – a Chelsea kirúgta Benítezt, kinevezte (újra) Mourinhot, majd kirúgta (újra) Mourinhot, és kinevezte Hiddinket
   – az Arsenal 207 PL gólt lőtt más csapatoknak
   – a Chelsea 11x talált be ellenük ezidő alatt
   – az Arsenal 4 pirosat szedett be a Chelsea ellen
   – a Chelsea 105 játékosát küldte kölcsönbe :DDD
   – Drogba Londonból Kínába, Kínából Törökbe, Törökből Londonba, Londonból Kanadába költözött
   – a Chelsea 5x győzött és 2x ikszelt le velük (PL)
   – Lampardból City, majd amerikai játékos lett
   – Falcao elfelejtett focizni
   – a Chelsea 77 gólt kapott más csapatoktól

   http://www.squawka.com/news/10-things-that-have-happened-in-football-since-arsenal-last-scored-against-chelsea/582508

 • Blotunga

  Tényleg nem volt egy sziporkázó játék a meccsen, de ami igazán kellett a győzelemhez, azt a csapat megtette. Costa foglalkozott a focival és gólt lőtt, Fabre annak ellenére, hogy a 2. feles közepén már menni alig tudott, szétfutott mindent és olyat játszott, amit mindig is tudott, Iva megunta, hogy mindenki bohócnak nézi és megrázta magát, stb. A piros lap jogosságán meg nem lehet vitázni! Röviden: utolsó ember(kos még a közelben sem volt!), kapura törő játékos, hátulról történő becsúszás lábra(egyértelmű kontakt is volt, aki esetleg azt hiányolná), a védő meg közben a bírót nézi(lesállásra várva), vagy inkább a társat keresi szemmel, mert már azt mérlegeli, hogy ez piros vagy sárga lesz!

 • gorkaf78

  Csak nekem tűnt fel, hogy amióta Hiddink az edző, Costa nyugodtabb és kevésbé kötekedő a pályán? Sokkal többet foglalkozik a focival, és kevesebbet az ellenfelekkel…

  • Endy919

   Nem csak neked. Végre elkezdte rúgdosni a gólokat is . Ok , még így is kihagy jó pár helyzetet , de a meccs/1 gól átlag most megvan neki.

   És Cesc is látványosan feljavult.

   • Blotunga

    Amúgy Hiddink mintha említett is volna valamit Costával kapcsolatosan, hogy elbeszélgetett vele és végre azt csinálja amit kell…

  • Bizony, es elkepesztoen hajlamosak vagyunk (igen mi is) alulertekelni. Mert nem latvanyos a jateka, meg a balhek is elterelik a figyelmet errol, mint egy CR vagy Suarez, Neymar etc., de bakker egy PL-ben termeli a golokat rendesen, ugy mint mas a La Ligaban, es erre azert nem sok mindenki volt kepes. Es ha ugy nezzuk, neki is csak akkor ment szarul, amikor mindenki masnak is es egy alulteljesito csapatban nehez nagyot alkotni. Nagyon jo kis csatarunk van, en orulok, h van nekunk, ezzel a stilusaval is.

   • gorkaf78

    Nem is kifejezetten a teljesítményére gondoltam (bár persze az is örömteli, hogy lövi a gólokat), hanem arra, hogy már nem játszik alattomos módon, mint korábban, nincsenek balhéi a pályán. Ez a Costa tetszik, az a korábbi stílusú nem…

    • Ja igaz, viszonylag visszafogottab mostansag, de ez leeht egy vihar elotti csend is 😀 ki tudja mikor pattant el.

    • hm, hm, nyilván kevésbé frusztrált, amióta lövi a gólokat, de azért most az Arsenal meccsen is ki-ki lehetett szúrni a szokásos cuccait, csak már “nem szenzáció”, nem pásztázza állandóan a kamera, nincs kikockázva minden mozdulata agyonra. Nem akarom elvenni a kedved, ne érts félre, de a srác nem javult jottányit sem, ugyanaz a türhő paraszt, mint volt 🙂

     • Blue One

      Tudsz mondani pár példát, ami ezt alátámasztaná?

   • Blue One

    Én egyszerűen imádom. Nagyon sajnáltam, amikor kifütyülték, mert biztos voltam benne, hogy ő mindig nyerni akar(t). Pont Pato, Falcao, Remy kapcsán jutott az eszembe, hogy milyen jó, hogy egy ilyen első számú csatárunk van. Nem cserélném el senkire, úgy jó,ahogy van. Imádom, ahogy mindig nyerni akar, hogy látni a tüzet a szemében. Szenvedély, ez az amit szeretnék látni minden játékosunktól.

  • Blue One

   Nekem is feltűnt, de már 1 vagy 2 meccs után. Nyilván csak annak nem tűnik fel, aki közvetíti a meccset. Haraszti kollega nagyon mondta a magáét, hogy így Costa, úgy Costa… Mikor neki ment a franciának, akkor is természetesen ő kereste a bajt, holott szerintem nem. A hórihorgas német könyököse nem tudom mennyire volt szándékos, valós, a majom rúgása az az volt. Ezek alapján nekem úgy tűnik, mintha provokálni akarták volna… Erre német mehetett zuhizni, a haverja meg a lehető legközelebbről nézhette, hogy gólt lő Costa. Ezek szerint nem ismerték azt a magyar közmondást, hogy aki másnak vermet ás 😀

   Visszatérve Costá-ra a múltkori meccsen jöttem rá (újfent), hogy mennyire okos is valójában. Látszólag nyugodt és tényleg az is volt, de ha jól láttam a lövése után mikor a reklámtábláknál kötött ki, azért kinyújtotta a nyelvét a szurkolóknak :DDD Máskor is csinálta már ezt, én úgy emlékszem. Egyébként tényleg elképesztő, hogy Hiddink érkezése óta mennyire nyugodt. Volt, hogy úgy felrúgták, hogy a régi idők szerint úgy neki ment volna az embernek, mint az állat. Mostanában meg mondjuk ücsörög a földön szépen nyugodtan.

 • Rammschein

  Állítólag LvG beadta megint lemondását, kérdés, hogy elfogadják-e… Mourinho meg megy oda akkor?

  • Tagadjak, hogy felajanlotta volna lemondasat: http://www.bbc.com/sport/0/football/35408240

   • nem tudom, néha az az érzésem, hogy a MU szándékosan akarja kiherélni magát, és előbb lesz edző náluk Neville vagy Giggs, mint mondjuk José vagy más top edző. LvG kinevezése mondjuk ennek ellentmond, de beszéltük már korábban is, hogy vannak csapatok, ahol az edző és a csapat filozófiája nem vág egybe. No, az ott az.

    Ahogy pozitív is lehet, ha van szent tehén a klubnál, ugyanúgy teher is. Ha Rooneyt nem lehet kihagyni, és nincs (bármilyen okból kifolyólag is) más helyette, akkor nem lősz gólokat. A MU úgy ötödik még így is, hogy a folyamatos sérülések ellenére jó a védelmük, és egészen kevés gólt kapnak. Viszont, nincs, aki gólt lőjön. Az első 8 csapat közül mind a 7 több gólt vert, mint a MU, de összességében is csak 8 csapat szerzett kevesebb gólt, mint ők. Elég nagy kritika, hogy a Norwich és a Sunderland is betalált már annyiszor, mint LvG-ék.. azt meg nem is mondom, hogy a tizensokadik Chelsea is képes volt már 32-re, szemben az ő 28-ukkal (csak mi kaptunk 34-et mellé….). Viszonyításul: a (góllövésben) top 4 csapat mind 40 felett jár.

    Lehet én vagyok a hülye, de ehhez pont, hogy a Mourinho féle taktika illene. Utálnám ott látni, ráadásul biztosan nagyon fájna is a Chelseanek egy JM-MU párosítás, de ez a frigy érik, a kérdés, hogy a ManU le akarja-e szüretelni, vagy elvannak azzal, hogy a bevétel így is megvan, aztán ellavírozgatnak, amíg horogra nem akad az új SAF.

    • Endy919

     Nekünk is volt szent tehenünk Torrcsi formájában. Szoptunk is vele két évig.

    • Blue One

     Az új SAF már a vízben úszkál, kérdés, hogy ki akarják-e fogni…

    • “az edző és a csapat filozófiája nem vág egybe. No, az ott az” teljesen igazad van. Ennel marcsak Joseval lenne igazabb a pelda. Egy MU bekkelve kátánáccsózza végig az 1-0 as meccseit? Mondjuk a mostani jatekuknal jobb, de biztos nem ezt varjak a szurkoloik.

  • Jose meg mielobb menjen valamelyik rivalisunkhoz (ez ugyis elkerulhetetlen) addig is Guardiolanak kevesebb kozul kell minket valasztania 🙂

   • Blue One

    Ő már választott (city), szóval nem hiszem, hogy ez lenne a probléma. José meg majd megy a mu-ba 🙁

  • kasata91

   Én még hiszek abban hogy az Inter nyári ajánlatára vár. Úgyis jó kis csapat alakulgat ott. Szép feladat lenne csúcsra vinni őket.

   • Blue One

    Ááá semmi esély arra, a mu ajánlatára vár.

 • myheartisblue

  Tuuunnnnnááááj wíí áááár jáááng! Avagy a média szerint ma már tényleg jön Pato!

  Pato has a flight scheduled tonight to London. 6 month loan to Chelsea. More @TimesSport

  http://www.football365.com/news/pato-to-chelsea-its-actually-happening?

  • kasata91

   A managere is megerősítette.

   • myheartisblue

    Egyetlen elfogadható módja ennek a transzfernak a loan opció ugye. De kölcsön és kölcsön között is van különbség(lásd.Falcao hogy megszívatott minket). Kíváncsi vagyok, hogy a csodálatos boardunk amellett a hülyeség mellett, hogy őt választották, mekkora pénzkicsikarásba mennek majd bele. Majd egy hónap lesz míg külön edzések mellett felveszi a PL és csapat kondiját, ritmusát, +még mennyi idő lesz, mire pályára jut és csak reménykedhetünk, hogy nem lesz sérülés. Aggasztó igazolás minden esetre. +1 brazil (zsoldos?!) aki kíváncsi vagyok mennyire mutat majd akaratot a kemény és kitartó játékhoz.

    • Rammschein

     csináljuk a szarabbnál szarabb kölcsönszerződéseket…. gyönyörű… ezek meg csak a pénzt viszik el zsákszámra tőlünk…

    • kasata91

     Ez a politika nekem kicsit arra hajaz, mint amikor az NBA ben 38 éves egykori sztár free agentet ültetnek a padra szezononként 5x 1 perc miatt. Csak azzal a különbséggel hogy itt nem veterán minimum fizetést kapnak a kölcsön playerek.

     • Rammschein

      de értelme ugyanúgy semmi…

    • Blue One

     Zsoldos semmikép. Kínából is volt ajánlata és ennek ellenére hozzánk akar jönni 30-40 ezerért… Nálam ezzel már van egy jó pontja.

  • Endy919

   Jövøre aranylabdás lesz!

 • myheartisblue

  Ennyi vót….

  • Rammschein

   micsoda?

   • myheartisblue

    Hát úgy gondolom most már biztosan jön.

    • Rammschein

     ja, azthittem bejelentettek valamit… szerintem totál fölösleges pénzpocsékolás…

  • Endy919

   Reméljük annyira szar , mint Felipe barátja nem lesz.

   • azért vannak hála égnek, akik ránk akarnak licitálni a hülye döntésekben…

    https://twitter.com/SkySportsNewsHQ/status/692029731408068609/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

    • Tornando Ferres

     pont most akartam írni, h legalább Adebayort megúsztuk 😀

    • Nem nevezném hülye döntésnek. Gyakorlatilag nincs egy normális csatára a CP-nek. Adebayor még mindig bőven jobb, mint FrézsörKembel vagy a Márvány Sumák.

     • “Adebayor még mindig bőven jobb”
      az egész indoklást nevetségessé teszi, hogy ezután a mondatrész után bármi is áll, ami él és/vagy mozog.

      “Gyakorlatilag nincs egy normális csatára a CP-nek”
      Valóban. Ezért szereztek egyet ingyen, hogy egyel többen legyenek ebben a halmazban. Taps 🙂 Ennyi erővel Falcaot is vihették volna.

      • Én értem, hogy utáljuk Adebayort, mert ringyó meg minden, de azért ne mondjuk már, hogy egy Samaknál nem jobb, ráadásul egy CP-szintű csapatnál. Azzal meg gondolom csak felhagyott, hogy a reikimester anyjával viaskodjon.

       • undertow25

        He? Utáljuk? Kit érdekel az a bohóc? Mármint az Arse drukkereken kívül, de hát kit érdekelnek azok a bohócok?

       • ez nem utálás kérdése, ráadásul nekem sok bajom nincs vele, bár az ágyús+csirkés múlt nyilván nem teszi a szívem csücskévé…

        De ez az ember 2014 májusában játszott végig utoljára meccset, azóta meg edzésre sem nagyon engedték be… nálunk a srácok az 1 hónap túlzott nyáriszünet után tán rémlik, hogy néztek ki, és mit produkáltak… Ade nyilván top formában van…

        • Nem mondom, hogy topformában van, de az ő nevetséges mulasztása nem paralel Falcaoéval, akinek a karrierje ment rá a sérülésekre. Azért legyünk őszinték, a CP jobbakat max szökőévenként vehet, egy Cabbagera jön egy tucat Adebayor, Wickham, Ameobi, Samah és társaik. Nekik a togói ingyen elég jó fogás, én a Spurson jobban röhögtem, amikor valamiért leigazolták, pedig akkor még nem is volt pocsék játékos.

         • de most arról a klubról beszélünk, akik kaptak kölcsön egy fiatal tehetséget, akit tavaly a champo legjobbjának választottak, erre visszadobták hozzánk azért, hogy leszerződtessék Adebayort? 😀 Értem én, hogy Samak meg minden, de ne akarjuk már megmagyarázni, hogy egy sosemvolt-top, azóta kiégett, ráadásul több, mint 1 éve tétmérkőzést nem játszó, 31(+?) éves togói akkora fogás lenne, mert menten kicsúszik alólam a talaj :))

          • Nem mondom, hogy az év igazolása, de azt sem, hogy illogikus és röhejes döntés. Bamford helyett sem ok nélkül nyomatták inkább Campbellt, ha gond adódott, Pardew előbb bízik a rutinban, mint kölcsön-fiatalokban, mondjuk ez minden középcsapat edzőjére igaz.

       • myheartisblue

        Csatlakozom Zenzo-hoz, nagy butaság leigazolni. Azért biztosan intézett magának egy kis summát vagy fizetséget. Kondija, akarata, tisztelete meg tényleg sehol, nem kis idő ráadásul míg majd játékra alkalmas állapot közelébe hozzák őt, sérülés sincs kizárva, meg ki tudja hogy jön majd ki Pardew-papával. Ámbár ma Joey Barton szerint Pardew rnedkívül szófogadóvá teszi a togoit…

  • undertow25

   Na, megnyugodtam. Már féltem, hogy elengedjük és nem pótoljuk Falcaot.

 • myheartisblue

  FA-büntet, az ég továbbra is kék…

  Both sides(WBA;Chelsea) have been punished for an incident that occurred around the 58th minute of the 2-2 draw at Stamford Bridge on January 13.

  A flare up, following a challenge by Claudio Yacob on Chelsea forward Diego Costa, prompted a furious response from both sets of players.

  Albion must pay £35,000 for their part in the melee, while Chelsea have been hit with a £65,000 bill. Referee Anthony Taylor had to deal with numerous flashpoints during the game.

  • Endy919

   Csak nem csődölünk be.
   Viccesek számomra ezek a büntetések.

  • undertow25

   Mondjuk az érdekelne, hogy a 30k különbség milyen formula alapján jött össze.

   • Erre számtalan+1 indok létezik, és ezek közül csak a basic az, hogy Costa nálunk játszik, José már kétszer is lehetett nálunk edző, vagy Abra személye 😉

    • Gabor1092

     Vagy ami szerintem a reálisabb, bár az FA-nél kb senki sem tudja hogy mi az, szerintem hogy visszaesőnek számít

     • undertow25

      Ki számít annak? Az ugye tiszta, hogy a _klubokat_ büntették, nem játékost?

     • az egyetlen reális dolog, hogy eltereljék a figyelmet egy ismételt fatális hibáról, miszerint Jákobot k*rvára ki kellett volna állítani… mi reklamáltunk jobban, nekünk jár a nagyobb bünti.

      • Gabor1092

       Ez is benne van, de én arra értettem, hogyha jól emlékszem pont pár meccsel ezelőtt kapott egy kb ugyan ilyen büntetést Costa.

    • undertow25

     Jó, hát költeni én is tudok, meg az is tiszta, hogy valamiből ki kell gazdálkodni az FA vezetők bérét és bónuszait, ha már az új Wembley masszív költségekbe verte a szövetséget. De ettől függetlenül szívesen látnék egy hivatalos indoklást.

     • “…ha már az új Wembley masszív költségekbe verte a szövetséget”

      Mégse nagyon akarják ideadni tartósbérletben, amíg felépül az új Bridge, hogy nőjön szőr a fülükbe

      • undertow25

       Már hogy a viharba ne akarnák. A gond ott kezdődik, hogy nekük és a spurtsnek is adnák, mi viszont nem akarunk osztozni minden jöttment északlondoni barbárral.

     • ja, és a hivatalos indoklás, tessék:

      http://www.thefa.com/news/governance/2016/jan/chelsea-west-bromwich-albion-fined-260116

      Már amennyiben ez választ ad bármire is…

      • undertow25

       Nem látom ebben az indoklást arra, hogy miért tér el a büntetés összege. Ha te igen, kérlek másold ide 😉

    • Blue One

     Illetve, hogy a SB-en volt a meccs, szóval mi tehetünk az egészről

   • Blue One

    Ez engem is érdekelne… 😀

 • Ha már a bárka, meg a madridok is benne vannak, nekünk sem szabad kimaradni…

  Chelsea’s recruitment of young talent is under scrutiny after it emerged Burkina Faso international Bertrand Traore played for their under-18s side when aged 16, in an apparent breach of FIFA regulations.

  If the Blues are found guilty of wrongdoing they could be placed under a transfer embargo. They have subsequenetly defended their position.

  The club said in a statement: “Bertrand Traore was registered by Chelsea FC inJanuary 2014 in compliance with FA and Premier League Rules.

  • undertow25

   A legrosszabb ami történhetett, hogy szabálytalanul küldtük pályára. Ebben az esetben utólag ki kell zárni a csapatot a 2011/12-es U18 bajnokságból. Leigazolva nem 18 éves kora előtt, ‘trialist’ meg bárki lehet és barátságos meccseket is játszhat. Max megint a CAS fog számunkra kedvező döntést hozni.

   • zsebünkben van a CAS is. Jó nekünk 🙂

    • undertow25

     Elég annyi, hogy nem elfogultak és nem írják újra a szabályokat menet közben. Ja, és minden jel szerint nem hülyék mint a segg (főleg hogy tényleg jogászokról van szó, nem haveri kör).

   • Ennel azert ez bonyolultabb. Eloszerzodes volt mar 16 eves koraban, ezt vizsgaljak. Lehet ebbol meg barmi sajnos.

    • undertow25

     Nincs mit vizsgálni, az előszerződés teljesen szabályos, egyszer már lejátszottuk ezt. Talán emlékszel még Kakutára.
     Persze nyugodtan retteghetsz, de a tények nem azt mutatják hogy lenne mitől.

  • undertow25

   Megnéztem, még a cikk által emlegett Arse meccs is barátságos volt. Nincs miről beszélni, 18 évesen írt alá előszőr, és előtte nem játszott olyan mérkőzést amihez regisztrálni kellett volna.

 • napiszar (SUN,Daily,etc..)
  -Chelsea will try to sign Fenerbahce striker Robin van Persie if their move for Alexandre Pato falls through.
  -Chelsea will demand £80m from Real Madrid if the Spanish side persist in their efforts to sign Eden Hazard.
  -Alexandre Pato will become a Chelsea player on a permanent deal this summer if his loan move to Stamford Bridge proves to be a success. (ha csak kolcsonbe jon, lassuk, de minek..)
  -Es a kedvencem: Chelsea have added Tottenham manager Mauricio Pochettino to their shortlist as they seek a long-term replacement for Jose Mourinho.

  • Endy919

   Az évtized ökörsége lenne elengedni Edent . Főleg 80-ért. Ennyit fizetett a Real Jamesért . És azért nem egy szint a két játékos.

   Tudom páran elkönyveltétek Edent zsoldosnak ,főgonosznak , José elüldözőjének (ez a kedvencem ) , de csupán nincs formában , meg a szezon első felében esélye nem volt kibontakozni , mert a támadás fogalmát nem ismertük.

   Most látható némi forma javulás és meggyődésem , hogy 1-2 meccs és Eden ismét a tavalyi lesz ….

   • Semennyiert se engedjuk el, mert jobbat nem tudunk a sok penzbol venni helyere. Tipikus peldaja ennek Bale vagy CR. Mire ment a Spurs vagy a MU anno ezekert a jatekosokert kapott penzbol?

    • Endy919

     Ó ..ez nem probléma a vezétőségnek. Hozzuk helyette Jesét.Meg valakit aki már nem kell a nagy csapatok padjára . Pl Ribéryt.

     A vezetőség mindent megtesz , hogy ne legyünk TOP csapatként titulálva és jó úton is haladnak.

     Hajrá Emenalo !!!
     Egy éve meg amikor azt mertem itt írni , hogy Emenalo egy f*sz ,akkor meg mindenki nekem ugrott.

  • kasata91

   Azért ez a Falcao-Pato-RvP csatársor Emenalo nem hétköznapi humorérzékéről árulkodna. Még esetleg a brazil Adriano, Balotelli, Milan Baros és Chamakh illene a sorba. 😀 Who’s next?

   • myheartisblue

    Benayoun, Bosingwa, Anelka és CP-től permanent transzferral elhozni Adebayort. Meg a kokszos Mutu-t persze!

   • Balázs Kozó

    Nicklas “Lord” Bendtner

    • kasata91

     HA nem kerülne egy fillérbe se és fizetést se kérne, én elnézném itt a Lordot, már csak azért is hogy jókat röhögjek a dolgain 😀

   • Adrianonal jobbat mar nem lehet kitalalni 😀 nyertes!

 • myheartisblue
  • Sandic

   Így érdekes, hogy meghosszabbították nem rég a szerződését. Vagy nem akarták eladni, de erre az ajánlatra nem lehetett nemet mondani, vagy a szerződéshosszabbítással akarták felnyomni az árát…
   Én sajnálom, hogy elment, kiegészítő embernek nem volt rossz, és ő sem nyafogott a kevés játéklehetőség miatt…

   • kasata91

    RLC sem nyafogott a kevés játéklehetőség miatt. És ellentétben Ramiressel, ő viszont fejlődni fog.
    Álmomban sem gondoltam, hogy egyáltalán pénzt kapunk érte valaha, nemhogy ennyit. Szerintem ez így jó döntés volt a board részéről (kivéve ha nem hoznak a helyére valami középszerű játékost vmi kiscsapatból)

    • myheartisblue

     A kenyai a jég hátán is megél,azonnal új célokat állított fel szerintem…

  • Endy919

   És elengedünk egy újabb játékost aki imádja a csapatot ….

   Bassza meg magát mindenki a vezetőségben.

   Nagyon fogsz hiányozni Rami !!

 • myheartisblue
  • Endy919

   Ezért viszont nem fogom sírni. Állitólag jön is NY Red Bullsból egy Mézga vagy valami hasonló nevü CB.

   • kasata91

    Matt Miazga NY piros bika csapatból

    • Endy919

     És őt Cahill vagy Dzsimbumdzsoni potlására hoznánk ?
     Vagy a Vitessenek sürgősen kell CB?

     • kasata91

      Cahill hülye lenne elmenni. Még ha ebben a szezonban nem is játszik eleget. Az idő neki dolgozik. Jövőre Terry nem fog ennyit sem bírni. És jelenleg nem úgy áll a helyzet hogy tudunk hozni olyan CBt aki jobb nála és 3.helyre szorítaná.

      • Sir Idemitirjak

       Nyáron tutira jön egy nagyobb nevű védő, esélytelen szerintem az, hogy Cahillel mint kezdő KHval számoljanak. (jogosan)

       • Rammschein

        Cserének jó Terryvel együtt, de Zouma mellé kell még valaki….

       • Endy919

        Cuki ahogy reménykedsz egy nagyobb név leigazolásában.

        Nagyon max , amit egy játékosért hajlandó kiadni a vezetőség az 30m.

        Azért meg majd veszünk egy Baba kaliberű játékost és mindenki boldog.

        • Még mindig nem értem, mi fel ez takarékoskodás részedről, amit a vezetőségre vetítesz.

         • Endy919

          Miért , te látsz hajlandóságot a vezetőségtől nagyobb pénz kiadására?

          Amint megtudjuk az adott játékos árát visszatáncolunk.
          Legyen spórolás nem bánom , de akkor ne várjunk kupákat és az ilzen Arsenal verések lesznek a legnagyobb sikereink a szezonban.

          • Sir Idemitirjak

           Ez kb. az idei nyárra igaz csak, de szerintem nagyban közre játszott, hogy simán nyertük a bajnokságot és Mou is úgy érezte, hogy ez a keret teljes.

          • Azelőtt, vagy azután táncoltunk vissza, hogy ligarekordot adtunk volna Stonesért?

          • Endy919

           Tudtommal a 40 távolról sem ligarekord.

          • Védőért az.

          • Mármint 40 millió font tudtommal az, és ekként is volt bezengve, persze csak angol csapatok között, nem számítva a Mangakát és más elborult vételeket.

          • myheartisblue

           Szerintem a nagy igazolások nyárra várhatók. Most tudva tudjuk, hogy a menedzser menni fog, nem tudjuk még, hogy ki lesz, jön és majd ha biztosra tudunk egy menedzsert, majd annak az óhaja szerint fogunk nagybevásárolni nyáron. Ugyanis KH/JH/BH kell, KTK és lehet egy csatár is kelleni fog még. Vagy épp egy bal szélső ha Hazard lelécelne(de ez extrém eset). Butaság lenne most bárkit is venni 5,5 éves szerződést adni az átépítés előtt.

 • Rammschein

  lol Ramires out, Pato in(tudom még nem official, de nagyon érik)… Mourinho után mehet a Board is, vagy akárki, aki ezzel foglalkozik….

 • nygeri

  Pato kölcsön elvileg biztos. MTI-re hivatkoznak, az elég hiteles lehet nem?
  http://index.hu/sport/futball/hirek/2016/01/27/ramires_kinaba_szerzodik_pato_kolcsonben_a_chelsea-nel/

  • gorkaf78

   Pato a londoni reptéren lenyilatkozta ma a Sky-nak, hogy nagyon örül, hogy a Chelsea-ben focizhat, alig várja. Ez elég biztosnak tűnik…

 • Ramisten 7-ese vegre felszabadul, csak nehogy megint valami felnotas hatara keruljon 🙂 Nekem ez egy kultikus szam, tobbet jelent szamomra, mint a 10-es 🙂

  • Endy919

   Jó lesz Ribérynek 🙂

  • myheartisblue

   Aham, őőő mibe fogadunk, hogy most érkező Pato kapja meg? 😉

   • Blue One

    Egyértelműnek tűnik.

  • Blue One

   Nekem is az, furcsállottam is a hátán. Most Pato fogja megkapni, aztán kérdés, hogy félév múlva esedékes lesz-e…

 • gorkaf78

  Gervinho, Ramires, Guarin. Három név az utóbbi napokból, akik a Távol-Keleten folytatják. Mi folyik Kínában???

  • Endy919

   Pénz! Sok sok pénz.

   • gorkaf78

    Ez ok, de azért akkor is csodálkozom. a fent említett játékosok mind a 20-as éveik vége felé járnak, mehetnének még nívósabb csapathoz, nem sokkal (?) kevesebb pénzért. Ráadásul gondolom egyiküknek sem kenyérre kell… azt megérteném, ha 35-36 évesen elmennek levezetni, de ezt…

    • Rammschein

     biztos valaki a fülükbe súgta a tutit. :”D vagy csak nem motiváltak, csak a pénzre már…

    • Sir Idemitirjak

     Nem sokkal kevesebb? Ramires fizetéséről még nem írnak semmit, de annó Gyan heti 250 ezer eurót zsebelt be, és most kezdenek igazán költekezné Ázsiába! Jelenleg 70 ezret keress, a legjobban fizetett Hazard kap 200e-t, ő valószínűleg ennél többet fog. (megnyert mindent már, innentől pénz-pénz-pénz)

     • Blue One

      Én ezzel a gondolkodásmóddal nem tudok azonosulni. Nyilván nem segíti a helyzetet, ha nem játszik az ember, de akkor se Kínába mennék. Egy utópisztikus világban, ahol a CFC játékosa lennénk SOHA nem akarnék eljönni onnan. Még bele gondolni is rossz nekem Ramires sorsába. Nem tudom ő hogy van vele, de nekem felfoghatatlan. A foci őshazájából, a világ legjobb bajnokságából eltűnik a kínai ködben. Oké, hogy megnyert mindent, de ahhoz még nem öreg, hogy levezessen. Arról nem beszélve miért nem akar még többet nyerni?

      A Pirlo féle “visszavonulásra” egy szavam sincs. Közelebb van már a 40-hez és elmegy Amerikába játszani. New York azért kicsit jobb hely, mint Kína szerintem… Sajnálatos, hogy ennyi hatalma van a pénznek….

      • gorkaf78

       Egyébként az új játékosunk (szerintem ez már kijelenthető), Pato motivációja tisztelendő, olvastam, hogy őt is viték volna Kínába csillagászati pénzért, de ő inkább úgy döntött, hogy bevállalja az angol kalandot, jóval kevesebb zsetonért, ez jelenti még, hogy akar valamit kezdeni magával, nem csak lötyörészni egy nagyobb vagyonért…

       • Blue One

        Ha olvastad volna az előző hozzászólásomat… 😀 Ugyanezt írtam 😀 Nálam már van egy jó pontja.

        • gorkaf78

         Egyébként olvastam, egyetértek. 🙂

         • Blue One

          Akkor csak engem ismételgetsz, jól van :DD Remélem bejön ez az igazolás, nagyon örülnék neki.

     • gorkaf78

      Nézd, minden relatív. Persze igazad van, hogy a heti 250 ezer sokkal több, mint a heti 70 ezer, de mivel fontról beszélünk, a kisebb összeg is csillagászati szám. Tudom, pénzéhesek az emberek sokan, de ha nekem mondjuk 10 milló font már ott lenne a bankszámlámon ahogy felteszem Ramiresnek van ennyi simán), akkor azt gondolnám, hogy ez is ‘elég’, ha inkább normális csapatban focizhatok, nem Kínában haknizok.

      • Sir Idemitirjak

       Brazil nép azért mélyen vallásos és általában család centrikus. Megnyert már mindent amit egy játékos megnyerhet klub szinten és azért bőven számít a pénz különbség ezen a szinten is (óriási pénz így is) ezzel biztosítja a jó létet az unokáknak is. (igaz ez csak logika, a valóságot én se tudom)

  • emazohun

   Nekem az sem tiszta, miért éri meg ezeket a nem klasszisokat leigazolni. Pénzmosás lehet a dologban?
   Kínában szerintem nem akkora biznisz a foci, hogy megérje odavinni őket,de ki tudja.

   • Endy919

    A Chelsea második legendája igazol Kínába . Már hogy ne lenne biznisz.

    • emazohun

     Jogos

    • undertow25

     Legenda? Oszt mitől? Azért az egy emelésért? Még Drogba is határeset, de egy Ramires? Jó ég… Ennyi erővel a harmadik, mert Anelka.
     Ha netán az őt most leigazoló Super Danre gondoltál mint második az még rendben, de van egy sanda gyanúm, hogy nem így volt.

     • Endy919

      Nyugi:)
      Nyilván vicceltem . Csupán nagyon sajnálom , mert imádom a Kenyait.

      Drogba viszont miért határeset?

      • undertow25

       Legenda pl Ossie, vagy Chopper, vagy Bonetti… Drogba nehezen sorolható ide. Több angol drukkerrel beszéltem már erről, nagyon vegyesek voltak a vélemények. Na ezért határeset. Majd ha a drukkerek többsége annak érzi, akkor az lesz.

       • Endy919

        Lehet azért van ez így , mert frissen van az emberek emlékezetében. 20 év múlva biztos , hogy mindenki a fent említettek közt fogja sorolni.

        • undertow25

         Az életben összesen három dolog biztos. A halál, az adók és hogy a Chelsea megveri az Arsenalt. Minden más csak fantázia.

         • Ha Drogba nem legenda, akkor mondjuk Lampard miért? Nem kötekedésképpen, csak érdekel, mi szól az egyik mellett, ami a másikból hiányzik.

          • undertow25

           Nem rémlik, hogy írtam volna őt, de ezt azért annyira nem nehéz látni. Angol, többet volt a Chelseanél és klub/PL rekordok fűzödnek a nevéhez.
           Egyébként ha legenda is, éppcsak túl van azon a küszöbön amint Drogba álldogál. Az a City-s kirándulás sokaknál leverte a biztosítékot (nálam mondjuk pont nagyon nem). Az Abra érából az egyetlen megkérőjelezhetetlen legenda JT.

          • Tehát most a klassziság nemzetiségen is múlik? Mármint pluszpont, ha angol? Én ezt inkább csak olyan tulajdonságnak nevezném, ami részrehajlásra készteti az angol ultrákat, hogy nagyobb körben mondják klasszisnak, mint azt, aki egy tök más kontinens volt francia gyarmatáról jött. Valóban többet volt, de mennyivel? 3-4 évvel? Ezt annyira nem tekinteném különbségnek, pláne hogy ahhoz, hogy a klub felemelkedjen mindkettő kellett, tehát nemigen volt egyik a másik nélkül.
           Ráadásul ő még úgymond riválistól is jött, és nem is volt olcsó szerzemény.
           Én nem is mondtam, hogy írtad, csak érdekel, hogy az úgynevezett modern klasszisaink között mi a különbség, tehát hogy az egyik miért az, a másik meg miért nem, vagy csak hajszállal.
           A JT-részben egyetértünk, de az újkori fociban sok ilyen nem lesz, Angliában meg pláne.

          • undertow25

           Egyértelműen számít, hogy angol. Hogy te itt közel 1500 km-rel arrébb ezt kevésbé érzed nem változtat rajta. Ha egy idegenbeli meccsen végeznél erről egy felmérést a Chelsea drukkerek között, akkor elég egyhangú választ kapnál.
           Teljesen felesleges egyesével vizsgálgatni az okokat, nem szentírás, csak ami gyorsan beugrott. Több ilyen kisebb-nagyobb dologból jön össze. Az például szintén sorolható plusz pont, hogy utálja a hamsterst, akiknek azóta is fáj hogy kurvára benézték 🙂
           Ezek benyomások viszonylag sok angul drukkerrel folytatott személyes és netes beszélgetésekből.

          • Az angoloknak nyilván számít, hogy angol, de a csapat, és most A csapat szempontjából totál marginális.

          • undertow25

           A Chelsea egy angol, londoni klub. Ez semmikép sem marginális, a klub identitásának a része. Már a Bridge helyszíne, London szívében, alapvetően formálta a Chelsea történelmét, a róla kialakult képet és az általa vonzott drukkereket.

          • Mi most két külön nézőpontot vázolunk. Nyilván van olyan pont, amiben nem marginális. Ebben szerintem az, mi több, részrehajlást serkentő tulajdonság. Ha Lampard nem angol lenne, hanem mondjuk koronagyarmat szülötte, akkor vajon ugyanúgy kételkednének benne, mint Drogbában? Mert ha igen, akkor a származást sok értelme nincs belevonni.

          • undertow25

           Erre választ adok, amint egy mutáns napkitörés eltorzítja a valóságot, Lamps visszamenőlegesen feketére sül és a bolygó túlfelére ugrik a születési helye. Nincs értelme feltételes módban találgatni.
           Azt a hibát követed el, hogy teljesen racionális érveket vársz. Nem lesznek. Ez egy érzelmi kérdés, amiről a tapasztalataimat tolmácsolom.

          • gorkaf78

           amiről írsz, az a történelem. nem hiszem, hogy pl. Bonettit, (aki persze legenda, hisz 15 évig védte a Chelsea kapuját, és ‘mindössze’ 1 ligakupát, 1 FA kupát, és KEK-et nyert), nem fogja elhomályosítani Petr Cech, mondjuk 50 év múlva, mert ugye hányszoros bajnok, BL, EL gyöztes. Ezek sokkal komolyabb sikerek, márha a legendát az eredmények felől közelítjük. 50 év múlva is fognak emlékezni a BL győztesekre, (főleg ha nem nyer újra a csapat BL-t) de Bonettire már nem biztos.

           A másik: voltál már Chelsea meccsen a Bridge-en? Én igen, és a szurkolók nagy része vagy turista, vagy mindenféle nációból volt, miért relevánsabb az ő véleményük, mint a miénk? Nem is angolok.

          • undertow25

           Hát, akkor erre térjünk visza 50 év múlva. Most még egy kicsit korábban vagyunk.

           Egy párszor… Ha nem voltak angolok körülötted, akkor a West Standen ültél, az fix. Legközelebb próbáld meg mondjuk a MH Lowert, és ne a lehető leglangyosabb párosítást válaszd (a könnyebb jegyszerzésnek oka és okozata is van). Egyébként kb 25000 bérletes van, ők jellemzően pont nem turisták. Akikből meg hiába van sok, mindig lesz ugyanannyi helyi is, alsóhangon. Egyébként ha figyeltél nem véletlen, hogy az idegenbeli meccsekre járó drukkereket hoztam fel példaként elsősorban.

          • gorkaf78

           Szerintem itt most szemléletbeli különbségen vitázunk, és vitáztál Te is a kollégával. Itt mi mindannyian hardcore fanok vagyunk, és azt gondolom, hogy nem ‘ér’ kevesebbet a mi véleményünk annál, aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy élőben a helyszínen láthatja a meccseket. Biztos vagyok benne, hogy mi is itt gyakorlatilag mindannyian a csapattal fekszünk és kelünk. Tehát ha itt mi a fórumon kijelentjük, hogy ki a legenda a csapatban, akkor az a játékos az lett és punktum. 🙂

          • ezzel azért picit vitatkoznék, elvégre egy angol csapat mindig angol csapat marad, és ha valaki lenyom 10 évet bérletesként, azt nehéz összevetni egy hardcore fotőlyszurkerrel itthonról. Ez nem szemléletbeli különbség, de aki a “korlátnál szotyizva” éli végig a csapat életét, annak relevánsabb a véleménye, mint aki bánkidodó szakértése mellett megnézi a tv-ben minden harmadik meccset.

          • gorkaf78

           szerintem itt a fórumon mi nem olyanok vagyunk, mint amit leírtál, mármint minden 3 meccs azzal a dodóval (sajnos nem tudom, ki az, mert külföldi streameken nézem mindig a meccseket). Abban is biztos vagyok, hogy pl. Te, vagy a másik moderátor kolléga jobban képben van a csapattal kapcsolatban mint angliában sokan, akik meccsre járnak. Miért érne a Ti véleményetek kevesebbet mint az övék?

       • Blue One

        Ha Drogba nem legenda, akkor mégis ki?

   • Sir Idemitirjak

    Nem akkora biznisz? Nézz utána mennyit fizetnek a légiósoknak, és hamar rájössz a miértre.

    • emazohun

     Tudom hogy sokat fizetnek
     Kínaiak részéről nem tiszta teljesen

     • Sir Idemitirjak

      A liga értékét megakarják duplázni, ezért veszik sorban oda a játékosokat. Hogy milyen szándékkal kezdték el pumpálni a pénzt a fociba az jó kérdés. Emellet európai klubbok is vásárolnának a közeljövőben”

  • Blue One

   Huszti Szabi eljött onnan, sok lóvé felszabadult :DDD

 • lamps8

  Tudja valaki hogy miért nem igazolunk?

  • gorkaf78

   Pato már Londonban van…

   • lamps8

    ez egy komoly kérdés volt, komoly választ is vártam

    • gorkaf78

     ez egy igazolás, lesz nem? 😀

    • myheartisblue

     Hát de kit és hova igazolnánk? Texeira lett volna jó és tűnt úgy, de ő szerelmet vallott Poolnak, Pato jön, Ramires helyére Loftus-Cheek lesz beépítve (vagy csak épp olyan keveset játszik majd). Középső védő nincs életképes a piacon.

     Hiddink úgy is lelécel, ezért nem akarunk neki vagy az ő segítségével igazolni.

     • lamps8

      Középső védő, KTK. Bőven elférne mind2.

      • myheartisblue

       Értelek persze ez kétségtelen, de nincs használható és mozdítható ember erre a pozícióra.

       • Endy919

        van…zseton nincs nekünk rájuk 😀

      • Sandic

       Van még egy Hectorunk, Djilobodjink és egy Kalasunk kölcsönben, hány középső védőt akarsz még? 😛

   • Blue One

    Lencsevégre is kapták! 😀

    • myheartisblue

     A Sky-nak már lenyilatkozta, hogy baromira nem tud angolul, de Chelsea az álma és az új otthona. 😀

     • amúgy nagy flash lenne, ha megbukna az orvosin vagy tudomisén, de végül mégsem kapna mezt…

      • myheartisblue

       Ezen ma gondolkodtam én is.De majd meglátjuk. Mindenesetre, holnap meglátjuk. Gyász-kommentcsend nem lesz Ramires távozása végett, még mindig meglep.

  • Nálam RLC új igazolásnak számít most, hogy Ramires lépett.

   • lamps8

    Azt majd meglátjuk. Nem nagyon bízok Hiddinkben ilyen téren.

   • myheartisblue

    Szerintem se nagyon bízz ebben, mert Ramires december vége óta 100 percet ha játszott sokat mondok, és sokszor a padra sem fért fel. De persze, kívánom, hogy legyen igazad.

    • Most már mást nem tudunk tenni, ha Fabregas tízesben marad és a Matic-Mikel duó fog robotolni, akkor essential lesz több szerepet adni RLC-nek is.

 • Blue One

  Matt Miazga neve mond valakinek valamit? 😀

  • Endy919

   Már megtudtam róla , hogy Amcsi és a RB-ben tolja 😀
   Ja és CB

   • myheartisblue

    SWP csapattársa,lehet ő is visszajönne vele? 😀

    • Endy919

     kinézem a politikánkból 😀

   • Blue One

    Én se sokat tudtam róla… Mondjuk valami rémlik, mintha régebben szóba hozták volna velünk, csak akkor maradni akart. Szerintem ő volt. Valami RB-os csapat volt az tuti, max a Salzburg lehetett volna.

    • Endy919

     Lehetséges , mert minden wonder kiddel szóba hoznak , aminek a felét le is igazoljuk.

 • kasata91

  Gyerekek a fogadóirodák szerint Cahill leigazolására a Pool a legesélyesebb … nemleszezígyjó

  • Endy919

   Kiárusítást tartunk … csak érkezők nélkül nem pont jó húzás ez .

  • undertow25

   Cahill nem megy sehová a télen. Bármilyen oddsot adok erre.

   • kasata91

    Csak 1 edzőt ismerek aki képes 5 védővel nekimenni egy szezonnak. De őt karácsony előtt menesztette a vezetőség.

    • undertow25

     Hét volt az, bárhogy is számolom.

  • Sandic

   Akkor sem adnám el, ha meg tudnánk venni Stonest. Terryben is benne van bármikor egy Iva szerű visszaesés.

   • Endy919

    Cahill sem egy életbiztosítás .

    • Sandic

     A franc se tudja, belőle még kinézek 1-2 értékelhető szezont.

 • Blue One

  A Ramires-i pénzből elvileg Teixeira-t akarjuk megvenni.

  • Rammschein

   Akkor nem jött volna Pato… + Rami eladása nélkül is megtudnánk venni szerintem…

   • Blue One

    Pato csatár, Teixeira meg középpályás, szóval semmi köze hozzá. Rami eladásával meg pont lenne hely, bár nem ugyanaz az a poszt. Londonban pedig van már egy csapat, aki nem nagyon foglalkoztat védekező játékost. Ennek eredményeként még gólt se szoktak lőni nekünk. :DDD

  • myheartisblue

   Kétlem, mert Teixeira a Shathar edzésén az autogramkiosztásnál mondta h. távozik, és a hely ahová szeretne menni az a Pool. :/

 • Sandic

  Ashley Cole meg elvileg aláírt a LA Galaxy-hoz.

  http://twitter.com/LAGalaxy/status/692380916220559361/photo/1

  • ott jó helyen is lesz, szerintem már a római kitérőért is kár volt, de nyilván akkor még úgy érezte, van benne annyi erő, hogy nekifusson.

   • kasata91

    Már csak a csoportképért, és az ashleycoleing ige elterjesztéséért megérte oda mennie 😀

 • kasata91

  Zenzo ! Ramires búcsú poszt már érlelődik benned remélem. 😀

  • Itt az enyém:

  • zsúfolt hét, zsúfolt nap. Most értem csak gép elé, a ledöbbenéstől szóhoz sem jutok, nem érek rá érlelődni még 🙂

 • OFF:
  City-Pool döntő lesz a CoC-ban, miután a béndzsa Everton valahogy képes volt kiesni a házi döntőből. A Citynek mondjuk úgy tűnik, ér gólt lőni pályán kívülről is, cserébe KdB-t hordágyon vitték le, és nem állt szépen a térde :S

  • undertow25

   Nem tudnak védekezni, Stones megint szart se ért. Egy jó Moyes kéne nekik, ő összetenné a védekezést 🙂

   • Sz*rok én Stonesra meg az Evertonra, csak inkább Liverpoolba kerüljön akármilyen trófea, ne Manchesterbe… előbbi jelenleg valamiért kevésbé fájna, pedig korábban nem gondoltam volna, hogy ilyet valaha is le fogok írni.

    • Endy919

     Liverpoolba semmi se kerüljön. Nem vagyok kíváncsi a baráti társaságom nagy része önelégült vigyorára. 🙁

     • arról az én véleményem nem tehet, hogy neked Poolos haverjaid vannak, Citysek meg nincsenek 😛

      :))

      • Stonci81

       miért? valakinek van City szurkoló haverja? 🙂 vagy van olyan ismerőse aki látott olyat aki hallotta hogy létezik? 🙂

       • Blue One

        Egyébként ez már nekem is eszembe jutott. Még nem találkoztam egy magyar city szurkolóval sem, bár Columbo feleségével sem találkoztam… 😀

        • defini pedig itt is feltűnik ritkán, és ha már ős-nst-n is olvastál, akkor még onnan is emlékezhetsz egy névre, és az még a City felfutása előtt volt 😉 igaz, tény, hogy élőben egyikkel sem találkoztam én sem.

         • Blue One

          Ő volt az első ( és egyben utolsó is), azt hittem rosszuk látok. 😀 Már nem járok arra az oldalra, kezdetben felnéztem, de szépen leszoktam róla.

       • roze79

        nekem van, de gyorsan ki is költözött angliába… 🙂

    • undertow25

     Nem. Hajrá City. És ha Ranieri nem nyerheti meg (és tartok tőle, hogy nem), akkor a bajnokságban is.

     • Endy919

      Bárki , csak ne az Arsenal és a MU.

      • undertow25

       Londonból rajtunk kívül senki, ne a Pool és ne a Leeds. A többi nem érdekel.

     • érdekes egy ízlésed van hallod-e winston 😉

      • undertow25

       Az lenne az érdekes, ha nem fordulna fel a gyomrom attól a képtől, hogy Wenger perverz mosollyal tapogatja a PL trófeát.

       • az mindenképp, attól mentsen az isten, hogy az én életemben akárcsak egyszer is bajnok legyen az Arsenal, azt hallgatnám örökké. Ettől még nehezemre esik leírni, hogy hojrá City, no persze az első 10-ből csak a Saints vagy a Leicester kezében nem zavarna az a trófea, szóval….

        • undertow25

         Ez ilyen relatív hajrá.

      • Nálam dettó ugyanez. A City alapjáraton nem egy taszító csapat, meg mögöttük nincs olyan gyarló hungaromörcsöndájzing sem.

    • emazohun

     Őszintén szólva nekem a Liverpool és az Arsenal magyar szurkolói közösségei nem szimpatikusak,Unitedé,Cityé pedig elmegy
     Ezért inkább City

     • a szurkolói közösség egy dolog, de a Liverpool volt az a csapat, akit nem tudtam bevenni addig, hát, egészen Benítez végéig. Utoljára a Souness-féle csapatot tartottam valamire, de a Houllier-Benítez korszak… az fájdalmas.

      • emazohun

       Rodgerses érával nem volt probléma (azon kívül hogy jobbak voltak egyszer a bajnokságban),Suarázzel se volt bajom(de costai magaslatokon járt sokszor szabálytalanságok tekintetében),nem utáltam
       Világklasszis volt a PL-ben,azért meg kell becsülni
       Meg nincs náluk utálható játékos jelenleg
       Amúgy valahogy Klopp stílusa mostanság nem jön be nekem,habár pontosan meg nem tudom mondani,miért

       • undertow25

        Ja, Brendával legalább volt karaktere a csapatnak, mehehehe.

        • ja, náluk volt karakter… nálunk meg egy rakat caretaker… 🙂

         • undertow25

          Kinek a pap, kinek a papné. Én örülök, hogy nekünk a papné 😉

   • myheartisblue

    Hát szerintem azért Funes Mori jól védekezik, én már inkább látnám őt a mi védelmünkben-ben mint Stones-t, aki az utóbbi pár meccseken nem remekel. Persze Jagielka, Baines már kikopott, gyenge teljesítményt nyújtanak, ezért tartja csodának a két fiatalját Monkfejű spanyol.

  • Endy919

   kép vagy videó nincs a térdéről?

  • Blue One

   Szabad szemmel elsőre látni lehetett, hogy kint volt. Mint, ahogy azt is, hogy Hazard-é meg bent volt. Vicc.

  • Ez az idei ligakupa is legalább olyan hycomat-fight, mint a bajnokság. A kevésbé “kiszottul balszerencsés” csapat fog itt nyerni.

 • Blue One

  Ne, csak ezt ne…

  Chelsea would have tolaunch an ‘extraordinary offer’ to sign Robin van Persie from Fenerbahce,according to Sky sources.

  English newspaper reports on Wednesday have suggested the former Arsenal and Manchester United striker could be an option for the Blues.

  Although the Netherlands forward is known to be unhappy in Turkey, his representatives say they do not comment on the status of transfers.

  • Endy919

   Ez csak akkor jött volna létre , ha nem jön Pato.

   Meg az U21 sem kell , mert ott sem férne be Abraham elé.

   • Blue One

    Engem 3 dolog idegesít, aggaszt:

    1) Maga a hír
    2) “According to Sky sources”
    3) A board elég hülye mostanában, szóval bármit kinézek belőlük

    • “A board elég hülye mostanában”

     Ezt amúgy nem tudom, mire alapozzátok. Mert nem azt igazolták le, akit épp elképzeltetek? 🙂

     • Endy919

      Nem arról van szó , hogy mi kit szeretnénk , de most komolyan. Szerinted normális dolgokat művelnek?

      • undertow25

       Pont most kötöttük meg az egyik legjobb dealt Luiz eladása óta, miért ekézed őket?

       • Endy919

        Pato?

        • undertow25

         Akkor Falcaot mondtam volna. Nyilván a 25 milka egy brazilkenyai hosszútávfutóért.

         • Endy919

          Nem volt egy labdazsonglőr , de a imádta a csapatot és minden meccsen kiköpte a tüdejét.Sajnos fogynak az ilyen játékosok…

          • undertow25

           Ez az imádta a csapatot egy ködös fantázia, de mindegy. Legyen. Ja, sokat futott, de sokat fut a kutyám is, mégse örülnék ha kezdő lenne a Chelseaben. Ja de, ha a fizuja az én számlámra jönne. És ezzel vissza is kanyarodtam a elejére.

          • myheartisblue

           Hát lehet, hogy imádta a csapatot,erős kifejezés, de azért a öreg gárdából való volt (JT, Mikel, Rambo,Iva Drogba, Cech, Lamps, Cahill) akik azért, tudták, hogy miben rejlik az utóbbi pár év Chelsea-je. Keményen hajtasz, összetartasz, és együtt véghezvihető a lehetetlen feladat -szerű motivált emberek utolsói közül való volt. Nem ilyen Luis,Luiz,Pedro, Falcao, Fabregas, Hazard stílusú focisták, akiknek ha nem megy, nem teszik túl magukat a dolgokat, és “endlösung”-ként ha baj van továbbállok/duzzogok. Én ezért szerettem őt, de az számomra is kérdés marad, hogy mennyire maradt még volna/ment volna és mit szeretne elérni Kínában.

          • undertow25

           Rendben, de a te érzelmi kötődésed nem árbefolyásoló tényező. Értéken felül adtuk el, pedig nem tolongtak éppen érte a vevők.

          • bezony, és ez ugyancsak pozitív dolog a sok évnyi ingyért továbbadott játékos után, hogy olyanokból húzunk ki komoly pénzeket, mint Kakuta, Luiz vagy Ramires, miközben jóárasítjuk Lukakut vagy Bertrandot, KdB-t, Matát…

          • myheartisblue

           Hát ez kétségtelen! Mármint én jó transzfernak tartom, ez kétségtelen, az eredeti árához 7,3 millió fontos haszonnal adtunk tovább rajta, utóbbi évek Top-transzferja,kétségtelen. Csupán a háttérsztoriból kaphatnánk több infót…mégis csak egy blog-legenda a nigger-ottan.

      • nem, de pont az okban nem értünk egyet, nekem egy fáj csak: JM elzavarása. Neked meg pont csak az nem, cserébe minden más. Engem továbbra sem tör össze, hogy nyáron nem igazoltunk csilliárdokért mondjuk a PSG-re licitálva DiMariákat, meg, hogy Stonesért nem ajánlottunk még +10M-ót. Viszont, hogy a portugál zsenit kitették másodjára is, az még mindig fáj.

       • Endy919

        engem sem az zavar , hogy nem csilliárdokért igazoltunk .. Engem az zavar , hogy tátonkgó kráterek voltak a keretben és még csak a szándékát nem mutatták , hogy betömjék őket.

        Inkább hozták Dzimbumot , Hectort és Barca padjára sem kellő Pedrot.

        • “még csak a szándékát nem mutatták”
         Egyetlen igazolásunk zajlott a nyilvánosságunk előtt, láttuk mi lett belőle… az meg, hogy a háttérben mi zajlott, nem tudhatjuk. Azért a board sem nem hülye, sem nem vak, ráadásul Angliában még ott a manager is, akit megkérdeznek, mit lát, és mit akar. 2014-ig elég jól összehozták az elmúlt pár évet, most meg ki vagy akadva, mert elbasztak egy nyarat?

         • Endy919

          “2014-ig elég jól összehozták az elmúlt pár évet” – a tavalyi nyár volt , ami igazán jól sikerült . Ez előtt sem nagyon villogtak.

          “most meg ki vagy akadva, mert elbasztak egy nyarat?”
          csak ezzel a nyárral szerintem (bár ne lenne így) elbaszták még pár elkövetkező évünket. Mer baromi nehéz lesz visszamászni a csúcsra egy ilyen hendivel . Konkrétan nincs padunk!!!

          • azért 13/14 sem volt rossz, egyedül csak normális csatárt nem találtunk, de Schwarzer, Will, Schürrle, Zouma…

           12/13-ban jött Hazard, Oscar, Azpi (Demba, Mózi)

           11/12-ben TC, Lukaku, Mata, KdB, Cahill (Meireles)

           Utoljára 10/11 volt gyengécske, de ott jött Ramires, Luiz, igaz, Benajun meg Torres is.

     • Blue One

      Nem Hector képzeltem el, az biztos… Ott van Papy az is érdekes deal volt. Egész végig Stones-ra koncentráltunk aztán vettünk valakit, akit soha nem használtunk. (Miért nem hagytuk annyiban akkor?. F

      Falcao se volt valami nagy ötlet… Pato is kérdéses, és jönnek azok a borzalmas hírek, amit előbb bemásoltam. Ha ez téged nem aggaszt, akkor nem tudom, hogy mi fog.

      • undertow25

       Nem használtuk, mert nem kellett. De ha van pár hosszabb sérülés a poszton, akkor Papy nélkül ott álltunk volna bután pislogva.

 • Egyébként kijelenthető, hogy nem Rami fogja megtörni a hetes mez “átkát”. Mondjuk nem is vártuk tőle.

  • Endy919

   És a 9-es átkot ki fogja megtörni? Az még durvább eset nálunk.

   • nana, a 9-es azért nem olyan rég volt Vialli vagy JFH hátán.. a hetes meg már oh….

    • Endy919

     Mikor távozott Hasselbaink 2003 vagy 2004 ?
     Mindegy is … de ez alatt a 12-13 év alatt olyan teljesítmények voltak a 9-es mezben , hogy az kitesz 30 év borzalmat is.

     • 04 nyarán. Kezman oké, Crespo oké, Torres oké, de most mondd azt, hogy a jó Khalid teljesítménye nem nyűgözött le :DDD

      • Di Santo? Fatality.

       • Endy919

        megelőztél…:)

      • Endy919

       Engem Di Santo vett le a lábamról

      • undertow25

       Crespo nem ok. Szerintem nagyon rendben volt amíg nem kezdődtek el a családi problémái.

    • undertow25

     Deschamps? Derekasan hordta a vizet.

     • nyilván vagy 30 meccs jutott neki, az alatt nehéz megváltani a világot.

      • undertow25

       Akkor John Spencer.

       • igen, talán Spenc volt az utolsó, bár ő sem volt egy nagy hasítás, de azért abban a korszakban, mikor a csapat rendszerint ott tanyázott, mint most, használható kis játékos volt. Mit csinál most? Edző még? Valahol az USA-ban rémlik, hogy járt ő is.

        • undertow25

         Szerintem nyugdíjas.

         • közben rákerestem, az. 2012-ben otthagyta a Portland Timberst, azóta pihi. 45 éves… szar lehet neki 🙂

          • undertow25

           Hát ő mondjuk nem kereste szarrá magát Londonban.

   • Hát azért nem ártana egyszer nem egy mélyponton lévő, sérülések végett derékba tört játékosnak adni. Csak tipp.

 • Alexandre Pato has completed his medical at Chelsea and is expected to complete his move tomorrow, according to Sky sources.

  So cruel…

  • onnantól, hogy Ramires távozott, már biztosra vehető volt… fenn kell tartani a brazil kontingens létszámát, nem csökkenhet egy bizonyos százalék alá a teljes keretben 🙂 szerintem ebben CheGuevarától Castroig még a kubaiak keze is benne van 😀

   • undertow25

    Che valószínűleg nem, mert még nem halt meg senki, az meg szerinte soha nem megoldás.

    • ezt nem tudhatod, hogy a fél szezonnyi 200 kölcsön alatt hányan tűntek el _véletlenül_

     • undertow25

      Bizonyíthatóan senki, de az amúgy se Che stílusa.

 • Blue One

  And we have more news to bring you now concerning an other potential arrival at Stamford Bridge.

  Sky sources are telling us New York Red Bulls defender Matt Miazga is expected to fly to London in the next 48 hours ahead of completing a £3.5million move to Chelsea.

  • Ez a Misaki hogy lett ekkora target? Komolyan vannak scoutjaink Amerika északibb felében is?

   • Nem mind1? Lesz egy Papy 2.0-ánk max. Ez kb egyedül annak fájhat, akit lepasszoltunk egy ilyen nímandért a Werderbe…. 😐

    • Johnny egyébként az egyetlen olyan felnőtteknél is bemutatkozott (volt) játékosunk, akiről ma se tudok lópikulát sem.

     • milyen időtávra számolva? 🙂

      • 10-12, mióta érdemben követem a csapatot.
       Ennek a tagnak meg a nevét sem tudom már, annyiszor dildóztam le.

       • undertow25

        na akkor tanuld meg énekelve

        https://youtu.be/8VBhPObvkH0

        • ez meg honnan a f*szomból ástad elő? :DDDD

         • undertow25

          Tele volt vele a net augusztusban. Kicsit félve is linkeltem, nem tudtam hogy bedobtátok-e már posztba korábban.

          • myheartisblue

           Linkelj/írj bármit nyugodtan ami CFC-vel kapcsolatos. Nem láttalak eddig errefele, de örülök/ünk, hogy egy aktív és szakértő taggal bővült a blog!

          • pedig tuti láttad már, csak max más néven futott 😉 amúgy vigyázz vele, élő lexikon, kocsmában csak nagyon sok sör mellett szabad vele vitázni 😀

          • myheartisblue

           Ördög és pokol ezekbe a név változtatásaitokba!

         • Endy919

          Ugye viccelsz , hogy ezt a klasszikust nem ismered? 😀

          • nope, tényleg nem vágtam

       • mesélj nekem Ben Saharról, Ben Haimról, Mineiroról, Quaresmáról, Sidwellről… 😉 mindig voltak kiegészítő embereink, akikről kb senki nem tudna felsorolni semmit.

        • Endy919

         Azért Quaresma nem volt egy no name játékos. A jobb külsője pl. legendás.

         • nem az a lényeg, hogy noname játékos-e, hanem, hogy mit tudsz róla most fejből elmondani… még az elvetelmült RQ17 fanok is bajban lennének szerintem..

          • Endy919

           A világfoci nagy reménysége volt , a Portóban hasonló császár volt mint Hulk vagy Falcao , a jobb külsős góljai élményszámba mentek …aztán elvitte az Inter és ott megtört valami. Rémlik ott egy komolyabb sérülés is . Aztán elhoztuk mi kölcsönbe , sokat is vártam tőle , de szinte nem is játszott.

           Aztán egy rövid arab kirándulás , után a Besiktasban elég jól tolta . Tavaly visszatért a Portóba , nem is volt rossz , pl a Bayernnek is tört borsot az orra alá … most viszont nem tudom merre van.

        • Azért Ben Haim meg Sidwell még mindig többször volt előkapott név, Quaresmának meg azért van neve.

         • oké, de most google nélkül mit tudnál elmondani róluk? Itt ez a kérdés, nem az, hogy előkapott név-e vagy sem. Mert ha nagyon erőlködök, Sidwellről én is max annyit tudok mondani, hogy vörös, meg, hogy krvára nem vált be nálunk. Na, ehhez képest Papyról is tudom, hogy néger, meg, hogy kb 1 percet lépett pályára…

          • undertow25

           Ki volt varrva rendesen a háta, szerintem Tore fejből tudta az egész rávésett szöveget.

          • mondjuk ez akkor még ritkább volt, mint most, amikor az emberszín bőrfelületet kell keresni egy játékos mezből kilátszó részein is. Mondjuk még ettől függetlenül Tore is előbb sorol fel 15 statot Saharról, mint Sidwellről, bár bele volt zúgva a hajszín druszájába is, az tény 🙂

          • Sidwellről nekem beugrik, hogy részese volt az Astonnak, amelyik ligakupadöntőig menetelt, meg hogy a Fulhamben még alapembernek is számított, meg asszem a Readinggel jutott fel a PL-be. Ez már vagy 3 dologgal több, mint amennyit Johnny-ról tudok. Róla megvan az, hogy a Nantesba volt, meg hogy kimagasló volt a galloknál védőként, de ennyi.

          • undertow25

           A Villa és a Fullum utánunk volt… akkor az kimaradt, hogy Arsenal nevelés.

 • Blue One

  A tegnapi CoC elődöntő előtt, ezek a sárga, felfújható banánok voltak kikészítve…. Szívesen megkérdezném az ötlet gazdát, hogy mit akart ezzel.

  • volt néger a pályán? 😀

   • Blue One

    A hazaiaknál egy apró termetű az biztos.

  • Sir Idemitirjak

   Búcsúztatták Ramirest

  • undertow25

   80-as évek óta csinálják, egy Banán becenevű játékosra (Imre Varadi, magyar származású) utalva. Kupameccseken szokott előkerülni. A népsportos City blogon volt erről bejegyzés.

   • Blue One

    Ezt nem is tudtam, megérte beraknom :). Köszi az infót.

    • myheartisblue

     Berakni mindig jó… 😉

     • nade a banánt???? 😀

      • Endy919

       Kinek mi jön be… :))))

 • myheartisblue

  http://www.squawka.com/news/chelsea-transfer-news-leicesters-remy-bid-rejected/584368?

  Elutasítottak (ahogy a Squawka mondja): rivális Leicester ajánlatát, Remy-ért, 7,6 millat dobtunk vissza.

  • Blue One

   A pillanat, amikor a bajnok tőlünk akar igazolni… 😀 Eddig mindig a másik oldalon voltunk 😀

  • Mahrezert cserebe esetleg elgondolkodnek 🙂

 • Blue One

  “It’s incredible you don’t get that decision right…..It’s heartbreaking”

  Nah vajon, ki mondta ezt? 😀

 • myheartisblue

  [TIPP-KVÍZ] Mindenféle google-zás/focioldalak nélkül, de becsszó; hány gólt lőtt ez a Chelsea-nigger-legenda a Chelsea-be ottan mind a 251 mérkőzése alatt? Válaszban a tippeket kérem.

  • sajnos én előre csaltam, szóval nem játszok 😉

   • myheartisblue

    Mindig TE. De csak azért mert a gyengéd, és reggel óta nézegeted a gólokat, amit kékben szerzett.

    • lebuktam.. nem tehetek róla, beteget is jelentettem ma, már dolgozni sem voltam képes

     • undertow25

      Csak egyet, de azt pont fehérben emelte.

      A válasz egyébként benne volt a .com-os hírben, aki azt olvasta az kiesett a játékból 😉

      • myheartisblue

       Hmm… úgy tűnik rossz kvízmester lennék 🙁 De azért nyertetek egy gyalogutat Sydney-ből Perth-be.

       • Az jo kis ut 😀 Ramires tuti vegig nyargalna serobol, kozben egy-ket vizelettel teli kigyot is meginna, es elropogtatni par antilopot is. (najo kiszalltam ezekbol a rasszista viccekbol itten :D)

      • Sir Idemitirjak

       Nem vagy ezzel egyedül, mondjuk szinte minden hírportálon leírták, igaz nekem 43 rémlett (számjegyek stimmelnek)