Félig bent, félig kint

nyitokepA Watford elleni mérkőzés kapcsán egy vendégszerzőnk fogja megosztani veletek, milyen érzések hasították ketté elméjének megfelelő szintű és számú bugyrait, én pedig csendben elmélkedem tovább, lévén a meccset még nem sikerült pótolni. Tessék, ezt viszont a tiétek.

Ha a fociban minden szezon egy-egy hardcore túlélőtúrának felel meg ismeretlen terepen, akkor sajnos mi már elég rég marhára el vagyunk tévedve, sőt az sem túl merész kijelentés, hogy talán eleve rossz irányba indultunk el. Azonban augusztusban, amikor José indokolatlan méretű balhét gerjesztett az orvosi stáb vélt, vagy valós hibájából, még szinte senki sem figyelt fel a lépteinket kísérő halk cuppogásra. Így történhetett meg, hogy Hiddink egy nyakig a mocsárban gázoló csapatot volt kénytelen átvenni decemberben, ebből viszont azóta is csak derékig sikerült kikecmeregnünk. Ezt prezentáltuk tegnap este is.

Először is köszönöm a Diginek, illetve az angol tévés kollégáknak, hogy ezt a meccset végül nem mutatták meg nálunk a nagyközönségnek, mert megint csak nem olyan 90 percet hoztak a srácok, ami alapján melldöngetve kürtölném világgá, hogy ők a kedvenceim. Jobb volt ezt a szoba sötét rejtekében figyelni a gép előtt gubbasztva, kicsit azzal a nosztalgikus érzéssel, mintha pornót néznék a családi házban, félve attól, hogy váratlanul belép valamelyik családtagom, és meglátja, mit művelek.

Visszatérve az első bekezdés hasonlatához, nem vagyunk jók, de még így is – és ezt nem esik jól leírni – jelentősen jobbak vagyunk, mint Joséval. Egészen decemberig mintha bekötött szemmel sétáltunk volna egyre mélyebbre a lápvidéken, minden lépéssel mélyebbre süllyedve. Nem csoda, gyorsan tegyük hozzá, hisz több kulcsfontosságú játékosunk is a nehezék szerepét választotta. A máskor folyamatosan ficánkoló Eden ezúttal inkább mozdulatlanná dermedve várta a véget; az éleslátásáról ismert Fabregas teljesen elveszett a mocsárra telepedő sűrű ködben; a mindenre elszánt Costa céltalanul kapálódzott csupán; Ivanovics és Matics pedig teljesen eltévelyedve lefelé kezdett úszni nagy lendülettel. Alig akadt olyan, aki a helyzet javításán dolgozott volna, pont a kis Willian vállalta magára a távolról sem testhezálló igavonó ló szerepét. Egy ilyen helyzetben vette át Hiddink a csapat irányítását, és örömmel konstatáltam, hogy az általa nyújtott kissé megkopott, fakó, göcsörtös, ám még mindig tiszteletet parancsoló, díszes botra sokan rámarkoltak (nos, igen), aminek eredményeként a srácok mostanra már csak derékig vannak a szarban, nem nyakig. De legalább Eden újra megmozdult, sőt gólt szerzett; Fabregas már lát és ennek megfelelően passzol is; Costa eredményességben legszebb napjait idézi, Ivanovicsnak valaki szólt, hogy rossz irányba halad és túl nagy lendülettel, Matics viszont sajnos továbbra is kábultan ténfereg. De a javulás vitathatatlan.

Ennek ellenére nem vagyok boldog, mert a tegnapi meccs pont olyan volt, mint amire a két csapat pillanatnyi helyezése alapján számítani lehetett, ugyanis, bár kellemetlen, de sajnos a tizenharmadik játszott a kilencedikkel. Az első félidőben kicsit újra a szezon José nevével fémjelzett felébe kalauzolta a nézőket a csapat, azzal a különbséggel, hogy a fogalmatlan támadójátékot legalább egy Costa helyzet megszakította, csak, hogy legyen mit megmutatni ebből a játékrészből is majd az összefoglalóban. Ha jól emlékszem, ezen kívül még egy lehetőséget jegyeztünk, de kaput az sem talált, ezért az egyetlen pozitívum, amivel a félidőben nyugtatgatni tudtam magam, az volt, hogy ennél bizony csak jobb lehet a következő negyvenöt perc. Kár, hogy ehhez az érzéshez már annyira hozzászoktam, hogy az lenne fura, ha nem lenne. Viszont legalább valóban összehasonlíthatatlanul feljavultunk a folytatásra, amelyben már ötször annyit lőttünk kapura. Igaz, ezek közt számtalan reménytelen próbálkozás volt, illetve összesen csupán négy alkalommal kellett hárítania az egyébként remek formában védő Gomesnek. Aztán megint letelt a kilencven perc, mielőtt a mezőnyfölényünk góllá érett volna…

Kicsit talán későn jött
Kicsit talán későn jött

Na de! Ezúton szeretném felhívni a figyelmet néhány számomra vitatható edzői döntésre. Az egyik ilyen, és ezzel sajnos már nem először kell szembesülnöm, Fabregas támadó középpályásként való szerepeltetése. Ezen a poszton én még egyszer sem láttam meggyőzően teljesíteni, és igen, tízmillió futballszakértő országa vagyunk, de szentül hiszem, hogy tudom az okát: itt nem tudja érvényesíteni a kvalitásait. Az ő igazi mestersége a mélységi indítás, ehhez azonban itt túl közel helyezkedik a csatárhoz, emellett megfelelő területe sincsen, mert a területnek meccsen van egy olyan tulajdonsága, hogy ahogy közeledik a tizenhatos vonala, egyre kevesebb van belőle. Cesc pedig nem fogja egy az egyben megcsinálni, mert ahhoz nincs meg a megfelelő cselező készsége és robbanékonysága. Tegyék hát vissza a helyére az aktuális klasszikus szűrő mellé, hadd szórja a gól- és/vagy kulcspasszokat kedvére! Ahogyan egyébként meccs közben általában egy idő után vissza is szokott oda kerülni eredeti posztjára, most éppen a hajrára, amikor Eden érkezett. Ezzel pedig már el is érkeztünk a következő vitatható edzői döntéshez: miért ilyen későn? Maticsról nem túlzás állítani, hogy idén még nem játszott jól, Hazard viszont nagy lendülettel szállt be, és tizenhét perc alatt képes volt közel annyit hozzátenni a játékhoz, amennyit előtte a társak összesen.

Ezzel a döntetlennel továbbra is veretlenek vagyunk a második Hiddink-érában (5-4-re vezetnek az x-ek), a mutatott játékot látva kicsit mégis az az egyszeri szurkoló érzése, hogy bár elindultunk felfelé, ennél lehetne ez jobb is. Még egy csipetnyi lendület, elszántság és kreativitás kell, hogy egyszer s mindenkorra kievickéljünk abból a mélységes mély mocsárból, amibe belesüppedtünk. Azt hiszem, keresve se találhatnánk erre jobb alkalmat egy United elleni meccsnél.

 • Endy919

  Off.
  Teixeira 50ért Kínába költözött.

  Szerintem ezekre Pedrót is rá lehetne sózni jó áron.

  • gorkaf78

   Komolyan azt kellene csinálni a klubnál, amit írtál, és nyáron kiszórni a ‘felesleget’. Ezek képesek gyakorlatilag akárkiért 40-50 milliókat fizetni.

  • Blue One

   Emlékeztetőül: Pato is mehetett volna, de ő inkább Európába akart jönni. Focizni. A csilliárdok töredékért. Bárhogyan is fog teljesíteni én egy rossz szót nem fogok rá szólni. Remélem be fog válni. Az akarattal nem lesz baj, a legnagyobb kérdés, hogy mennyire fog neki feküdni a PL.

  • Blue One

   Könyörgöm valamelyik kínai zseni fejéből pattanjon ki az az ötlet, hogy Maticot MINDEN ÁRON meg kell szerezni! Légy szíves!

  • Rammschein

   Pedrót hol kell aláírni, hogy elvigyék? 😀

 • Blue One

  Egyébként egészen döbbenetes, hogy mit csinálnak a kínaiak. Egyszer csak berobbantak és mindenkit visznek. Voltak már korábban is játékosok, aki elmentek oda ( lásd Huszti :D), de ilyen “szervezett kiutaztatás” nem volt jellemző.

  • gorkaf78

   Igen, most már ott tartunk, hogy bárkit, gyakorlatilag a legnagyobb, karrierjük akár csúcspontján álló játékosokat is visznek. Eddig az öregedő, inkább már csak a nevükből élő focisták mentek, de ez a téli átigazolási időszak: Ramires, Guarin, Gervinho, J. Martinez, és most Teixeira. Még mindannyian bőven alkothattak volna Európában. Az NSO-n olvastam, hogy 350 millió (!) Eurót tapsoltak el a kínaiak most télen… egész Európában ki volt egyáltalán jelentős igazolás, talán Imbula?

   • Blue One

    Huuu én nagyon lemaradtam most az átigazolásokról. Martinezt is csak később tudtam meg, Imbulát meg most csekkoltam le, hogy hova ment…

    A legelkeserítőbb, hogy ennél jobban semmi sem példázza jobban az emberi kapzsiságot. Életük végéig nem kéne dolgozniuk, a legrangosabb bajnokságokban játszhatnának, de ők inkább elmennek Kínába. Pont, úgy, ahogy mondod: karrierjük csúcspontján. Ha levezetni mennének, egy szavam nem lenne, mondjuk így sincs… Csak ámulok és bámulok… 🙁

    Láttam egy videót Ramires debütáló góljáról. Maradjunk annyiban, hogy azt hittem valami félreértés van, és valami edzésjelenetet linkeltek oda…Borzalom…

    • gorkaf78

     Még akkor talán megérteném a dolgot, ha tudnám azt, hogy Európában nincsenek rendesen megfizetve, és nincs biztosítva a jövőjük, ezért kénytelenek Kínába menni, hogy ne kelljen később anyagi gondokkal küzdeni. De biztos vagyok abban, hogy Teixeira például itt a PL-ben (akár a Poolhoz is megy, vagy hozzánk) is megkapta volna a heti 100 ezer fontot minimum. Nem értem, ennyi nem elég a megélhetéshez és mellette az egyik vagy talán a legjobb ligában játszhatok? Persze tudom, hogy vagyon és vagyon közt is van különbség, de akkor is…

     • Blue One

      Számomra is érthetetlen. Ezt mondtam már Rami eligazolásakor, ő egyenesen a világ legerősebb, legjobb bajnokságából dobbantott… Nézz meg a videót a góljáról. Egy olyan bajnokságba képes volt elmenni…Katasztrófa.

      • gorkaf78

       megnéztem, tényleg durva, szerintem Angliában ez kb. 6-od osztály…

       • na akkor most pont meg is értetted a lényeget 🙂 egy olyan bajnokságba mentek el a fenti nevezett illetőségű emberek, akik nemcsak, hogy a menő bajnokságokban max epizódszerepet, padot kapnának valamennyi játék mellett, de ugyanazért a fizetésért (vagy többért) egyenesen ők a királyok.

        Ramires az itt töltött 5 éve alatt igazán sosem tudott rendszeres kezdő, vagy nagykirály lenni. Megnyert mindent, a fizuja nyilván nem csökkent, viszont elment oda, ahol nemcsak Endy, hanem 2 milliárd ember fogja istenként tisztelni. És nem 26. lesz a sorban, amikor a kissrácok az aláírásokért fognak tollakat nyújtogatni a játékosok felé, hanem az első. És, még csak szét sem kell igazán hajtaniuk magukat. Sehol nem fog szembejönni egy Shawcross, vagy Adam, hogy átformálja a csontozatodat, és ezért kb annyi áldozatot kell hozni, hogy ne választás legyen a kínai vacsorára, hanem azt kell enned, ha tetszik, ha nem 🙂

        • Sir Idemitirjak

         Jobban keress ott, mint itt Hazard, több mint az itteni 3szorosát, szóval nem ugyanazért a fizetésért, de a többi teljesen stimmel, hülye lenne aki nem menne.

         • nem néztem utána, csak tippeltem 🙂

        • gorkaf78

         persze, igazad van és ebből a szemszögből is fel lehet fogni a dolgot. Ramires esetében még érthető is, klubszinten mindent megnyert, amit lehet. Na de Teixeira? Ahogy feljebb is írtam, szerintem sem nálunk, sem a Poolnál nem padmelegítőnek jött volna, kipróbálhatta volna magát a legmagasabb szinten. Mi lehet más, amit egy profi sportoló akarhat, ha nem ez, hogy megmutatni, mit is tudok a legjobbak ellen? Milyen szomorú dolog, hogy ezentúl majd a kissrácok a Copacabanán majd nem arról fognak álmodozni, hogy Európa legjobb csapatainak a mezét viseljék, hanem hogy Kínába igazolhassanak sok-sok pénzért… Az ember naiv, és még reméli hogy pár focistában még él azért a játék iránti szenvedély és tisztelet.

         • Endy919

          Teixeira nagyon akart a Poolba menni , fent is van a youtuben a nyilatkozata , csak a Pool és más európai csapat sem fizetet annyit , amennyit kért a Sachtar .
          Aztán jöttek a kínaiak , akiknek a pénz nem számít , csak legyen a játékosnak neve és már vitték is.

        • Blue One

         A videóból kiindulva nem hogy tolongani nem fog senki az aláírásért, de még odamenni se fog senki…Nem volt ott néző…(tudom majd lesz ha többen elmennek oda…)

         És meddig fogja ezt csinálni?10 évig? Lehet ezt csinálni csak nem 28 évesen hanem 38…

         • whoaa, 1 videóból ezt megállapítottad? 🙂 Sok mindent rá mernék tenni, hogy fél év alatt több szignót fog kiosztani Kínában egy Ramires, mint előtte 5 év alatt Londonban.

          Meddig? Amíg bírja, és amíg fizetik. Eddig focizott és nyert. Most meg focizgat, és pénzt keres. Ez az élet rendje.

        • undertow25

         Nanking egy 8+ milliós város, alig 300 km-re Sanghajtól, szerintem kap ott más kaját is 😉

       • Blue One

        Mondjuk kevesen mondhatják el magukról, hogy olyan pályán fociznak, ahol a pálya mögött a kínai nagyfal húzódik… 😀

     • WudigessBoi

      Nem ismerem a háttérsztorijukat, de a dél-amerikai légiósok közt sokan árva utcakölykök voltak odaát kis túlzással, így nem igazán ismerik se a karrierív fogalmát, se a mértéket. Nyilván érni fogja ott őket pár kultúrsokk, de ez az ő bajuk.

      • általában ezért is viszi el őket többnyire a lendület, és ezért is égnek ki gyorsan, lásd Adrianotól Ronaldinhoig majdnem mindenkit. Vannak a szerencsésebbek, akik eleve jómódú családból jönnek, de számukra sem biztos, hogy nem égnek ki gyorsan, lásd Kaká. De ott a Fenomén, az Igazi Ronaldo, ő egész sokáig húzta, a végén viszont azért súlyfölösleg volt ott is bőven.

 • Gabor1092

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-75-millio-euroert-sem-engedtek-el-kinaba-a-brazilt-2481853

  Ha hinni lehet a cikknek, nem szórakoznak, van pénz dögivel, amit ki is használnának. Ha így folytatják, akkor hamarosan egy szupersztár is ki fog kötni valamelyik csapatuknál, bár nem tudom hogy a pénzen kívül amit már többen is említettek egy nagy csillagot miért vonzana egy olyan ország, ahol egy sokkal gyengébb bajnokság van, valamint válogatott szempontból sem lenne szem előtt.

  • Minden igy kezdodik. Egy ido utan mar nem lesz annyira gyenge a bajnoksag. Ha a kinaik valamit a fejukbe vesznek, azt vegig is viszik. Lasd autoipar, egyre inkabb jonnek fel abban is, pedig nagyon melyrol a szupergagyirol kezdtek.
   Ha az utanpotlasba is beleteszik a kesst, + szakemberek etc, Kina par evtizeden belul a legnagyobb focinemzette valhat, es gondoljatok bele, hogy a termeszets kivalasztodas es a nagy szamok tarvonye alapjan mennyivel nagyobb esellyel fognak onnan, az 1,3 milliardos nemzetbol kinevelodni az uj Messik es Cristianok? Lehet, hogy mondjuk 40 ev mulva Chiang Jin Sang lesz az uj Messi 😀

   • Gabor1092

    Teljesen egyetértek veled, ha komolyan elkezdik fejleszteni a labdarúgásukat, ami most úgy látszik hogy elindult, akkor elérhetnek valamit pár éven belül, de ahhoz komoly munka is kell a háttérből, amit szintén írtál. Nem igazán követem az ottani eseményeket, de ezzel hogy igazoltak pár “nagyobb” nevet, fellendíthetik azok számát, aki követni fogja a labdarúgást, ami ugye új fiatalok áramlását, mezeladásokból befolyt pénzeket jelent.
    Szegény Digis kommentátorok most se tudják pár ember nevét kimondani, mint pl Azpiét, mi lesz majd ha jönnek a szebbnél szebb nevű ázsiaiak? 😀

 • kasata91

  Elvileg a sárgák Oscart is vitték volna 75 misiért, de nem adtuk, majd nyáron újra próbálják. Jó kérdés, hogy Oszi hajlana-e a váltásra. A feleségét elnézve, neki nem lenne idegen az ottani kultúra. 😀
  Az viszont már elgondolkodtató, hogy ebből a pénzből Pogbát is hozhatnánk, vagy valaki más igazi playmakert .

  • Igen de az is ott lesz, ha a kövi piacon a perememberekért megint benyomnak a kínaiak csilliárdokat, a Pogba féle nagyágyúk ára is drasztikusan meg fog ugrani. Nagyon drasztikusan!

  • Arról nem is beszélve, hogy megbízható kiegészítő-beugró embereket sem lehet majd venni 40 milla alatt. Ami azért nagyon durva lesz.
   Ugye-ugye a fiataljaink….

 • myheartisblue

  http://www.squawka.com/news/chelsea-transfer-news-atletico-madrid-confirm-their-interest-in-costa/591215

  Nos az Atlético nem tagadja, nyáron vissza akarják vinni Costa-t.

  • Blue One

   Mondjuk ezt rövidre lehetne zárni úgy, hogy azt mondjuk: NEM !

   • myheartisblue

    Igen ám, csak Costa sem érzi magát legjobban, és azért neki bejött az Atleticos-élet. Tehát azért nem mindegy szerintem, hogy ő mit akar.

    • Hol va narra hiteles forrás, h nem erzi jol magat itt? Ezt mindig felhozza valami szennylap, de Costa erre meg sosem tett utalast tudomasom szerint. Sot valamikor cafolta is.

    • Blue One

     A klubé az utolsó szó, szóval ha még boldogtalan is lenne nem jelenti azt, hogy el is megy. Egyébként kérdés, hogy mennyire kamu ez az egész, miért lenne boldogtalan?

 • kasata91

  Enesó szerint mi meg vissza akarjuk venni Sturridge-t a nyáron. Hospital FC.

  • Endy919

   Diabyt is …légyszi légysziiiiii

  • Sir Idemitirjak

   Komolyan lehet venni egy olyan oldalt ahol a megnyitás után egy ilyen fogad.

  • Nincs épeszű ember, aki Studge-ot megveszi, hacsak nem Wenger. Így viszont a hír egyben azt is jelenti, hogy a kövi hosszútávú edzőnk a fhanszia lesz. Viszont akkor jön wheelchair is, meg még pár, hozzánőtt, éves szintem max 2 egészséges hónapot produkálni tudó játékos.

   • myheartisblue

    Az első félmondatod az előző nyáron érvényes volt pl. Falcao-ra is, és láss csodát mi történt… Persze amúgy egy lehetetlen transzfer.

    • ő a ManUban nem sérült volt, csak szar. Falcao utolsó nagy kidőlése 2014 első hónapjaiban volt. Az más. Studge meg nem volt egészséges szerintem már maga sem emlékszik, mikor.

   • kasata91

    Pedig nagyon tudott a srác, mérges is voltam, hogy eladtuk anno a Májmedencének.

    • Sir Idemitirjak

     Viszont kérdés, hogy ennyi komoly sérülés után mire lenne képes, én is a támogatói között voltam.

   • Most kukáztuk vissza Patkót Costa és Falcao mellé. Én bőven kinézem hogy a kolumbiai helyére hozzuk Studgét.

 • Blue One

  Nem tudom mennyire igazak az Oscaros hírek.Valahol 57-et írnak máshol meg 75-t…

  Gondolom sokan eladtátok volna 😀 Egyébként azt akartam írni, hogy nem feltétlenül lehet nagy üzletet csinálni, mert egy ilyen eladás után odaállítunk valakihez, hogy mi őt akarjuk szerintetek milyen árat mondanának?? Aztán viszont rájöttem, hogy mi van akkor ha azt mondjuk nekik, hogy oké de nem beszélhetnek róla senkinek, amíg le nem igazoljuk a helyettesét.Ebben az esetben azért elég szépet lehetne kaszálni… Olyannyira, hogy értelmét veszítené a FFP 😀

  Ha viszont igazak a hírek, az azt jelenti, hogy van még remény. Csak valaki próbálja elvinni Maticot.Könyörgöm.

  Mondhuk ha Oscar hajlott volna rá akkor még jobban elkeserített volna hiszen ő közelebb van a 20-hoz, mit a 30-hoz…Rami off, Teixeira is, mi lett volna a brazil válogatottal ha Oscar is dobbant?

  • kasata91

   Furának fura. hogy ekkora pénzekkel dobálóznak középsze(a)r játékosokért kínában, de ha a real mindig azzal takarózott, hogy a 100milliós igazolások ára fél év alatt visszajön a mezeladásokból, akkor ez különösen igaz lehet ott ahol a lakosság (és ezzel a potenciális mezvásárlók száma) a többszöröse.

   • Blue One

    Mondjuk Ronaldo és Rami között van egy kis különbség… Rami javára nyilván. Azok a mezek inkább tornaplólóra hajaztak, ettől függetlenül majd lehet, hogy viszik majd a cukrot. Mondjuk európai fejjel nehéz elképzelni, hogy ilyen középszerű játékosokért ott majd úgy rajonganak, mintha világsztárok lennének…Nyilván nekik azok lesznek, de akkor is.

  • Sir Idemitirjak

   Oscar nem csak zseni, de a klubbot is szereti, mikor lesz CSK?

   • Endy919

    Irónia?

    • mivel nem én írtam, biztos 😛
     :))

    • Sir Idemitirjak

     Félig őszinte gondolat, félig az itteni szukolók idegeinek borzolása

     • Endy919

      Miben zseni?

   • hamarosan. de kinaban 😀

    • Sir Idemitirjak

     Juvétól jobban félek, igaz ott kapitány nem lenne

  • Rammschein

   ..az FFP már rég értelmét vesztette, mikor látjuk, hogy más csapatok néha milyen összegeket szórnak el… és nem értem a mi vezetőségünk miért ragaszkodik ennyire hozzá… kőkemény üzletnek nézik? mert akkor az már régen rossz, ha csak arra játszanak, hogy nullszaldós legyen a mérleg, ahelyett, hogy pl Abrának hoznának még egy BL-kupát… szép álom neki is.

 • myheartisblue

  Dear, Yokohama!

  Please simulate and help Willian to practice the corner kicks too!

  With best regards, the LR brigade!

  https://www.facebook.com/ChelseaFC/videos/10154069136517259/

 • A lényeg, hogy megvan Ramires új edzője is :DDDDD
  Vajon van az a pénz?

  LONDON EVENING STANDARD
  Jose Mourinho is wanted by wealthy Chinese football chiefs to help their country become one of the game’s superpowers.

  • Sir Idemitirjak

   Igaz közben állítolag aláírt a MUhoz…

   • undertow25

    Maoming United?

 • Chelsea Football Club is delighted to announce Beats by Dr. Dre (Beats) as our new and first ever Official Sound Partner.

  ***

  Fasza dolog, hogy ilyen emberek állnak be a klub mögé, mint Dr Dre, de már komolyan, offisöl Száund partner??? 😀 Hát az meg mi a pics@ és minek kell?? 😀 Értem én, hogy kellenek különböző jogcímek a befolyó pénzek elkendőzésére, de bazzeg, minek egy fociklubnak sound partner? Amit, hirtelen, azt sem tudom, hogy fordítsak magyarra… hangpartner? hangadó? hangoskodó? 😀

  • Endy919

   Egyszerű reklám.
   Amikor a srácok a BL vagy más meccs előtt szálnak le a buszról , kötelező , hogy Beats és ne más fülhalgató legyen a fejükön , nyakukban.

   • Stonci81

    szerintem eddig is az volt 🙂

    • Endy919

     Így , csak most már kötelező nekik. 🙂

  • undertow25

   Túlárazott szar. Na jó, nem szar, de kapsz olcsóbban jobbat. Csak nem celebmárkát 🙂

   • Sir Idemitirjak

    Ájfonnal csak az néz ki jól. Divatmárkaként legalább pénz van ott, ha még létezik az FFP akkor okos ötlet.

    • undertow25

     a szifon is egy túlárazott szar 😀

     • Endy919

      Ez azért nem így van.

      • asszem van egy ifon tulajunk 😉

     • Ár érték arányban speciel az androidos fos samsungok sokkal tularazottabak, mert nemileg kevesebbert, mint az ájfon, sokkal sokkal szarabb minoseget es szoftvert kap a nép.

      • undertow25

       Az is egy túlárazott szar. Segítek, minden csúcsmobil az.

       Az építési minőségben nagy a szórás, de a software-en vitatkozhatunk napestig, bár talán nem ez a legjobb hely rá.

       http://i.imgur.com/Vge3M7S.jpg

       • Endy919

        Csak egy rövid válasz erre a témára.

        Hosszú éveken keresztül samsungos voltam , sok modelt próbáltam , viszont most rászedtek az iphone-ra .
        Egy-két napig földhöz akartam vágni mert fura volt az androidhoz képest , de most már ég és föld a kettő.

        Árban kb. egyforma , viszont nem fagy , nem szaggat és megtartja az értékét ellentétben a samsungal.

        • undertow25

         Az ugye megvan, hogy a Samsungon kívül 5436674 másik cég gyárt droidos telókat? Egyébként ha gyári Samsungot használtál és nem tettél rá egy faszipántos romot, akkor valójában nem is Androidot használtál, hanem a Samsung mutánsát a borzasztó touchwizzel és egy halom bloatware-rel.

         Mondjuk tény, ha valaki nem ért a telókhoz ellenben felveti a pénz, annak én is bármikor nyugodtan ajánlanám az iphone-t.

         • Endy919

          Gyári Samsungot használtam , 3 vagy 4 mobilom egymás után Samsung volt és mindenél egyforma betegség jelentkezett kb egy háromnegyed év után . Belassult ,nem reagált stb….

          Ha már android , családomban több embernek volt/van Sony ,THC és mind szidja a napot amikor megvették.

          • undertow25

           Az utolsó mondatom vonatkozik rájuk az előző hsz-ből.

           Lassan 3 éve gyűröm a Nexus 4-et, és még mindig hasít.

   • “Túlárazott szar”
    Igen, ebből telik a Chelsea szponzorációra 😉

 • Lavid Duiz

  BREAKING NEWS!!! JOSÉ a Fradi kispadján!!!! 1000%!!!!!

  • Sandic

   Akkora a fizetést adtak neki, hogy Fradis tréning ruhára már nem maradt pénz, kénytelen volt magával hozni a Chelseaset.

 • Nem én leszek az, aki könnyeket hullat a City miatt, de azért ez tényleg genyóság, az FA továbbra is szereti szopatni az élmenőit:

  Manchester City fume over rescheduled FA Cup clash at Chelsea
  ….
  Manchester City are furious at their FA Cup match at Chelsea in February being moved to three days before a Champions League tie in Kiev….The FA Cup match at Stamford Bridge has been rescheduled to Sunday, February 21 (kick-off 4pm) – the day before they travel to Kiev…

  City will play four games in 11 days – three of them away from home. After the FA Cup tie at Chelsea and the Champions League clash away to Dynamo, they take on Liverpool at Wembley in the Capital One Cup final on Sunday, February 28 (kick-off 4.30pm) before then facing Jurgen Klopp’s Reds again at Anfield in the Premier League on Wednesday, March 2.

  • undertow25

   lószar. spuds, barca, arse, barca 10 nap alatt.

   • nem teljesen értem, hogy ezzel most alátámasztani akarod a mondandóm, vagy sem. Övreböt egyébként is kihagytad, pedig nélküle az egy egészen szép sorozat lett volna.

    • undertow25

     Ha azt akartad mondani, hogy leszarod a City nyomorát, mert éveken keresztül ezt kaptuk mi is, élesebb helyzetben is, és értünk se sírt senki, akkor alátámasztanám. Az a sorozat egyébként gyönyörű is lett, mert megnyertük mindkét elődöntőt és utána a kupákat is, hiába baszott segíteni az FA 😉

 • Blue One

  Mikel passzol a legpontosabban a középpályások közül (89.4%). Az a Mikel, aki 2012(!) óta most először kezdett zsinórban 6 PL meccset. Szépen csendben teszi a dolgát, a korábbi kevés lehetőség ellenére is maradni szeretett volna, mindig azt hangoztatta, hogy mennyire boldog itt. What a man.

  • Stonci81

   azért azt hozzátenném hogy szerintem neki van a legrosszabb mutatója keypass téren…max 3 méterre passzol, előre meg csak akkor ha Costa mosolygós fényképével ijesztgetik.

   • csak egy holding midfieldernek, anchornak az nem is feladata. Makének sem volt, mégis imádtuk 🙂

    De értem, hogy mit akarsz mondani. Tény, hogy Mikel bántóan egydimenziós játékossá silányult, és nagyjából ez száműzte őt a padra. Manapság már nem elég, ha valaki jó 1 valamiben mezőnyben. A védő támadjon, a támadó védekezzen, a középpálya meg vagy legyen fenomén, vagy csináljon _mindent_. Obi minden, csak nem hosszútávú megoldás, de arra teljesen jó, hogy az ingatag középpályánkra stabilitást hozzon. Igaz, ez mínusz fél ember a kp-n, amit mínusz eggyé konvertál, ha Hiddink feltolja mellé Maticsot is, de a CP ellen láttuk, miért és mennyire jó, ha van egy Mikeled a pályán. Nem mindig kell, hogy fájjon.

    • undertow25

     Ezért Makáról ez nem teljesen igaz. Ő labdaszerzés után gyakran azonnal támadást indított egy jó ütemű passzal, ezt fantasztikusan jól csinálta.
     Persze Maka egy ritka kincs volt, nem lehet elvárni minden DM-től azt, amit ő adott a pályán.

     • hát lehet az én emlékeim koptak meg Makelelével kapcsolatban, de nekem kb annyi rémlik, hogy mindig vigyorog, sosem reklamál, mindig labdát szerez, majd első szándékból Lampardhoz passzol. Vagy Terryhez.

      • undertow25

       Vagy bárkihez, aki előrébb van jó helyen és/vagy üresen. Tény, hogy ez sokszor Lamps volt, de egyáltalán nem mindig. Ha nincs jó lehetőség előre, akkor nyilván hátra. Eladni luxus és ezt pontosan tudta.

   • Blue One

    Valaki még arra is képtelen, lásd Matic… Egyébként nem is az a dolga, hogy kulcspasszokat adjon… Arra ott van Fabregas, aki cserébe nem akar/tud védekezni.

 • myheartisblue

  Christensen dupla a Kleinheislerrel felálló Werder ellen! Nemsemmi!

  • ki volt az, aki a múltkor még nem érezte meggyőzve magát a dánnal kapcsolatban? Álljon elő 🙂

   • Endy919

    Azért az nagyon komoly , hogy 1530 perc alatt egy lapot sem kapott és meccsenként 0.4 szabálytalanságot követ el .

    Nagyon jól jött neki ez a kölcsön , remélem ő lesz JT utódja.

    • Terry utódja majd Miazga és Luiz közül kerül ki, akit 45 millióért veszünk vissza a nyáron opciós joggal.

     • Sandic

      Luizért 45 millát, na ne nevettess már. Majd az Oscarért kapott 75 milliót adjuk oda PSG-nek érte. 🙂

      • Az már ugrott sajna, így csengetni kell. A második számú jelölt Lúcio, majd talán ő.

  • Endy919

   Nézted a meccset ? Djimbum milyen volt ? Mert ő is kezdett ám.

   • myheartisblue

    Sajna nem néztem,csak öszefoglalót. Edzés után kidőltem. Pedig gondolkodtam rajta, de a lustaság győzött. 😀

 • A holnapi meccsünket sajnos nem fogom látni (talán csak félidőtől), de valahogy nem igazán van hiányérzetem. Mindkét csapat olyannyira hullámzó továbbra, hogy könnyen benne van a meccsben egy decemberi amatőr-parádéhoz hasonló borzalom.
  Btw a csatársérülések végett igazolt Pato most már bevethető állapotban van, vagy Costára ráverünk 1 hét alatt 200+ percet?

  • lamps8

   nem lesz Pato, neki konkrétan pre season van. 🙂

   • Rammschein

    majd ha Costa megsérül, akkor lesz “vicces”, mert amennyit játszik, simán benne van…

   • Igen az van, csak hát logikusan gondolkodtunk, és őt hozattuk ebbe a csatárfellegvárba. Costa meg lassan túlterhelt lesz már a tavasz előtt.

 • GUSS- “Pato is fit enough play for chelsea….”

  so pato is going to make his debut next month

 • Na egy season ticket holder megfogalmazta valszeg nehanyunk erzeseit a Leicesterről. Legalabbis az enyemet biztosan.

  http://www.bbc.com/sport/football/35497832

  • Sir Idemitirjak

   Egyetlen bajom lesz ha a Leicester bajnokságot nyerne. Európai kupákban egy ideje így is gyengélkednek az angol klubbok, nyáron meg valószínűleg sztárokat és talán meg az edzőt is viszik onnan, így kb. a City és Arsenal kettős marad, hogy valahogy képviselje az angol focit. (City meg tudjuk mit művel a szigeten túl)

   • A Leicester most már max akkor csúszna le a BL-helyekről, ha belefutna egy több meccses mély gödörbe, ezt meg már fél éve predizik nekik. Szóval inkább legyenek bajnokok.

   • Endy919

    Én jövőre bejósolok a Citynek egy elődöntőt .

    • Sir Idemitirjak

     Várhatóan nagy átalakítás lesz jövőre egy gyengébb szezonnal és utána tarolnak majd.

   • lényegtelen, hogy bajnok lesz-e a Leicester ilyen szemszögből, mert jó eséllyel úgyis négyben végez – ergo BL-t játszik. Underdog csapatként pedig bármeddig eljuthatnak – de legalábbis a csoportból sima esélyük van a továbbjutásra. Márha a nyáron nem csinálnak nagy baromságokat persze, de az másik kérdés.

    Így meg akkor már miért ne legyenek bajnokok? Szerintem legyenek. A koeffről pedig mi tehetünk, meg a 14. helyünk, nem a Leszter. Meg a MU, a Pool mélyzuhanása, a City alkalmatlansága sokadjára, és az ágyúsok… hátizé, az ágyúsok léte.

    • Endy919

     Kívánom a Leicesternek . hogy bajnok legyen . Viszont jövőre már tuti nem lesznek tényezők sem a PL-ben a BL-ben meg főleg.

     Vardynak véget ér a wonder szezonja , Mahrezt és Kantet elviszik és akkor vége is a Leicesternek.
     De ismétlem , az éven nagyon szurkolok nekik , hogy húzzák be.

     • “Viszont jövőre már tuti nem lesznek tényezők sem a PL-ben a BL-ben meg főleg…. Vardynak véget ér a wonder szezonja , Mahrezt és Kantet elviszik és akkor vége is a Leicesternek.”

      Erre is van esély, de arra sem fogadott volna senki tavaly nyáron, hogy a bajnokság felénél a Chelseanek már nem lesz reális esélye bajnokságot nyerni, és a BL helyek is nehéznek bizonyulnak majd. Elég sok font jár a bajnoknak, a Leicester jól is csinálhatja, és nem válik meg a legjobbjaitól. A nagy kérdés az, hogy mit kezdenek Ranierivel. Tinkerman remek abban, hogy ennyire felhúzzon csapatokat, de a továbbiakban eddig szinte kivétel nélkül elbukott. Aki most a legnagyobb erőssége a LCFC-nek, jövőre ő lehet a legnagyobb ellensége. Én a helyükben rámennék Joséra 😀

      • Rammschein

       Ha ezek leigazolnák Mourinho-t én megenném a nem létező kalapom! :O és inkább ők, mint a MU… 😀

     • lehet, hogy igy lesz, de ha sikerul megtartaniuk oket sztem menni fog nekik, persze nagy valoszinuseggel nem ennyire, mert ehhez kell egy ilyen Chelsea, kell a szokasos fatoku Ars es a City meddosege is. Hat Vardy meg csak 28 eves van benne 1-2 szezon, csak a mentalitasan mulik. de eleg baltaval faragott tusko angol szoval nem hiszem h gond lesz ezzel 😀

     • Egy Liverpool-szintet még megüthetnek a kövi 5-6 évben, az már bőven jó nekik.

    • undertow25

     A koeffről tényleg mi tehetünk. Nélkülünk jóval kisebb lenne… Azért ne felejtsd el, hogy éveken keresztül az utolsó angol csapat Európában általában a Chelsea volt.

     • Írtam én, hogy nem? 🙂 viszont most rohadtul mi nem vagyunk a négy közelében sem. A jövőről volt szó, meg a kövi szezonról.

      • undertow25

       Ha nem idulunk a BL-ben jövőre, akkor a koeffet sem tudjuk se rontani, se javítani. Akkor ez a többi angol csapat dolga lesz.
       Idén egyelőre továbbjutottunk a csoportból, meglátjuk meddig megyünk és mennyi koeffet gyűjtünk.
       Ami alátesz az angol koeffnek rendre, az az, hogy szinte minden angol csapat szarik az EL-re, pedig ott is lehetne gyűjtögetni szépen.

       • Az előbb pont te írtad fentebb, hogy nélkülünk jóval kevesebb lenne. Ugyanennek analógiájára, ha nem vagyunk ott, nélkülünk kevesebb lesz 😛 🙂

        • undertow25

         Jaj. Kötözködősre ittad magad?

         Nyilván a felmutatott eredményeinkről beszéltem. Azaz hogy ott voltunk a csoportkör és az első kieséses meccs után is általában. Aki nem is indult a BL-ben, na az nem tudja befolyásolni a koeffet.

         • Nem.. 🙁 pedig szerettem volna 😀

          Túlpörögtem, lehet pont ezért. De a vendégség lemondta a jövést, már másodjára két egymást követő hétvégén, ez rosszabb, mintha kötekedősre ittam volna magam 🙂

    • Sir Idemitirjak

     Én is nekik szurkolok, ha már mi nem, csak írtam, hogy azért jövőre nézve nem a legjobb a PL szempontjából.

  • “For a team of champions to go through what we have this year even I can’t explain. Things have been better recently, but we’re still not winning games quite as we used to. No one can put his finger on what’s happened at Chelsea.”

   Hát, a boardnak mégis sikerült.

  • Rammschein

   Hát, most mondanám, hogy szép gesztus, de sem Mourinho sem ő maga semmire nem megy már vele, mert ez a hajó már elúszott… talán hamarabb kellett volna elkezdeni produkálni valamit (bár még most sem teszi)…

  • Sir Idemitirjak

   Többet mosolyogtam ezen, mint várhatóan a holnapi meccsen fogok!

  • Endy919

   :DDDD

  • eeez hatalmas 😀

 • haha 3. percben vezet a Leszter 😀

  • kasata91

   Pont oda kapcsoltam. Az öreg Huth

   • Mahrez agyon verte a vedelmet. Hazard mikor fog ujra ilyen golokat loni…

 • Digi: “Chelsea-Manchester United angol nosztalgia-rangadó élőben a digisporton”
  Jól van, bezzeg a Spurs-Arsenal világi rangadóként lesz bezengve.

 • Huth double sunovabitch

 • undertow25

  Leszter, bjútiful!

  Évek óta hallgatjuk, hogy mindenkinek a második számú kedvence és titkos favoritja a Liverpool. Erre tessék, nem kiderül hogy valójában a Leicester az? 🙂

  • Nekem a Stoke volt.

  • Endy919

   A Pool egy mocskosul undorító csapat.

  • Rammschein

   Nekem eddig senki, mert rajtunk kívül mást nem csípek, de most a Leicestert annak tekintem! 😛

 • A Stoke-Everton meccsen jó lenne nekünk egy döntetlen.

 • nygeri

  Most már nem az a kérdés,hogy idén kipukkad-e a Leicester city, hanem, hogy mi marad ebből jövőre. Biztos szétszedik a nagy csapatok, mint anno a Southampton-t. De ha megmaradnak akkor lesz érdekes, hogy megmarad-e valami az idei szezonból.

  • nygeri

   Most látom, lentebb már kibeszéltétek 😀

 • Rammschein

  Most nézem… City – Leicester 1:3… hát ha ezek most nem lesznek bajnokok, soha… xD 🙂

 • “I have always appreciated Zidane,” said Hazard to Belgian newspaper La Gazette.

  “I know about him as a player but not so much as a coach, although he has been very successful debut at the Bernabeu. But I am still under contract at Chelsea and I feel fine.

  When asked if he’d like to play under Zidane in the future, Hazard replied: “Yes, of course.

  “When I was little, I watched him on TV and on the internet for hours. But, and I repeat, I feel very well at Chelsea, so this is not news.”

  • Rammschein

   persze, sokszor van ez… nyilatkozzák, hogy jaj milyen jól érzem itt magam… majd később ott virít egy újság címlapján a csapatváltás, meg hogy kihagyhatatlan lehetőség/ajánlat volt, és sajnálja, hogy itt kellett a korábbit hagynia…

   • Murphy törvénye, hogy mindig az új csapata a játékos álma kisgyerekkora óta.

    • Rammschein

     tudtommal az más :P, de igen alapvetően sajnos igaz.

     • Az kuruc.infon olvastam, szóval hiszek a hitelességében.

      • Rammschein

       Én úgy tudom, hogy az Murphy törvénye, hogy ami el tud romlani, az el is romlik. 😀

       • Igen, a második.

        • Rammschein

         Ó, oké. Nem tudtam, hogy kettő van….. 🙂

         • 3 van. A harmadik hogy “a bíró mindig az ellenfélnek fúj”.

         • Murphynek elég sok törvénye van. Nekem pölö van egy egész Murphy-kötetem. Nem a fejemben, hanem materializált formában, kötve-fűzve.

  • Mondjuk az sosem volt titok, hogy Hazard egyik legnagyobb kedvence Zidane volt.

 • Lavid Duiz

  He he.. José és Rui Faria ott ülnek a Herta- Dortmund meccsen. 🙂

  • Endy919

   Tudtam én , hogy José gyerekkori álma a Hertha.

  • Conclusion: Pali csomagolhat.

  • Lavid Duiz

   Vagy mentek tanulni Palitól. 🙂

 • Endy919

  Sokadjára mondom , az isten óvjon Simeonetól.
  Nézhetetlen az Atleti játéka. Már-már MU magasságokban tolják.

  • Rammschein

   de Pellegrino sem kell a Cityből…..

   • Endy919

    Én Allegrit boldogan elfogadom.

  • Mou játéka mennyivel volt meggyőzőbb?

   • Sir Idemitirjak

    Játéka? Azért ne essünk túlzásokba!

    • Endy919

     Tavaly őszel sokkal , a tavasz már nagyon szenvedős volt , az éven már nem volt játékunk.

     Kellene egy edző , aki kitud találni egy stílust a csapatnak és nem nekünk kellene alkalmaszkodni minden más ellenfélhez.

   • Rammschein

    😀 Legalább Simeone-t nem rúgták ki egyből…

 • Lavid Duiz

  Hiddink akkor se maradna, ha felkérnék?

  • Rammschein

   annyira nem csinálja jól, hogy maradjon….. számomra olyan, mintha csak arra játszana, hogy kibekkelje valahogy ezt a maradék idényt

   • Lavid Duiz

    Szerintem az a gond, hogy a lehetséges utódok sem csinálnák jobban.

    • Rammschein

     van benne valami, mert sajnos már minden elképzelhető…

    • Sandic

     Ezzel a kerettel jelenleg nem hiszem, hogy tudna bármilyen edző mit kezdeni. Egyszerűen fejben vannak nagy bajok, megmutatták már a srácok ebben a szezonban, hogy tudnak játszani ha akarnak, csak sajnos ritkán akarnak (ahhoz legalább egy rangadó kell, vagy egy 2 gólos hátrány). Jelenleg olyan a kezdőnk, mintha 7-8 Torressel állnánk fel.
     Ha a következő szezonban az edzőnk (legyen az bárki) kedvére formálhatja a csapatot, akkor kimászhatunk a gödörből.
     Klopp sem alkotott eddig maradandót a Poolnál, de ha nyáron megkapja a lóvét erősítésre, akkor lehet számolni a Liverpoollal is.

     • Rammschein

      a poén viszont az, hogy kb akkor keretet kell cserélni…(ezt Mou-val is el lehetett volna játszani, de mind1)… de szerintem, ezt meg úgysem fogja hagyni a vezetőség…ergo lesüllyedünk a középcsapatok közé…

      • Sandic

       Nézzetek hülyének, de szerintem Mou-t azért küldték el, mert valós veszélye volt annak, hogy akár ki is eshetünk.
       Nem feltétlenül kell lecserélni az egész keretet, elég lehet 2-3 új igazolás, akik akkora lendületet visznek a játékba, mint tavaly Costa, Fabregas és Hazard. Akkor hátha a többieknek is megjönne a kedve a játékhoz.

       • Endy919

        Teljesen igazad van . Mou a fajesüsége miatt repült.

        • Mou azért repült, mert valaminek történnie kellett, és a board kezében nem volt más, csak JM a szezon felénél.

       • Rammschein

        jogos, én nem is nézlek hülyének. csak kicsit pesszimistán/realistán állok a csapathoz, mert a beléjük vetett hitemet kicsit elkártyázták. 🙂 tény, hogyha hozunk 2-3 nagyágyút AKIT AZ EDZŐ AKAR, akkor az elkezdheti felhúzni a dolgokat, de ahhoz nem ilyen Pato-Falcao rémálom kell… a kérdés, mivel látjuk, hogy pénzzel mindent lehet BL meg minden nélkül…(lásd Kína) egyszerűen ki kell nyitni azt a rohadt pénztárcát, és befektetni… de ezzel a vezetőséggel ez nem fog menni…

        …és/vagy beépíteni 2-3 fiatalt teljesen, akik nem sétálnak a pályán hanem felszántják azt… és akkor az is versenyhelyzet, csak ez sem ennél a csapatnál lesz…

        • Endy919

         Könyörgöm ….Pato még egy másodpercet sem játszott . Ne ítéljük már el azért , mert 3 hónapja nem játszott.

         Majd ha tényleg úgy fog játszani , mint Falcao , akkor szidhatjuk ….de egy kis esélyt adjunk már neki.

         • Rammschein

          Az oké, hogy nem játszott, de több értelme lett volna olyan játékost hozni, aki azonnal bevethető, mert ha Costá-t szétrúgják nincs senkink, és aztán lábon is lőttük magunkat vele… (Pato-nak meg elvileg idő kell, hogy formába lendüljön… + ne feledjük, hogy angolhonban sem tolta még…) bocs, ha kicsit szkeptikus vagyok.

          • Sandic

           Rémyről se feledkezz meg azért. Szerintem nem hiába van még nálunk, nem hinném, hogy ne lett volna komoly kérője. Pato gyakorlatilag ingyenbe van, és ha mutat valamit fél év alatt, akkor lesz egy pár szezonra elfogadható második számú csatárunk.

          • Rammschein

           A Leicester vinni akarta, aztán valamiért meghíúsult…

          • Sandic

           állítólag a Villa is, meg talán a Newcastle is. Szerintem a klub nem engedte el.

         • Sandic

          Pont írni akartam én is, hogy azért Pato szidásával még várnék. Nagyon tetszik a hozzáállása, látszik, hogy nem a pénz érdekli, hanem a foci. Kevés az ilyen játékos mostanság.

          • Rammschein

           Fentebb kicsit túllőttem a célon Patoval, engem a játékos helyett egyébként, az átigazolások, amiket csináltunk jobban zavarnak. lásd lentebb… (és akkor Rémy-t nem is említettem még ott sem)

          • Sandic

           Ez jogos. Ezért is említettem, hogy kell az, hogy az edző kedvére formálhassa a keretet. Nincs olyan edző, aki sz*rból aranyat csinál. Személy szerint én Oscar és Matic helyére keresnék valakit első körben, második körben pedig Willian és Ivanovic helyett. De nem adnám el ezt a 4 játékost sem a rotálás végett, nem úgy mint Pedrót.

          • Rammschein

           Háát Pedrót mindenképp sry “kukáznám”… a többiekkel nem tudom, mert alapvetően nagyjából jók lennének, de ott az a DE. Szal ja, mehetnek ők is ha, van jobb játékos…
           (az öregebb játékosokat is letojja a klub, szal Ivát is tehetné ennyi erővel…)

          • Sandic

           A többieket azért nem adnám el, hogy legyen kispadunk is. Ebben a szezonban ez is probléma, nem sok lehetőség van a rotálásra a fiatalokon kívül, akikhez meg nem mer senki sem nyúlni. Ivát már csak azért is meghagynám, mert ő marad az utolsó vezéregyéniség a csapatban, viszont egy teljes szezont már nem bírna el egyedül.

          • “Nincs olyan edző, aki sz*rból aranyat csinál” – mondod ezt egy olyan szezon olyan fordulójában, ahol a Leicester úgy első, hogy épp az elsőszámú bajnokesélyes száját kente el idegenben :))

          • undertow25

           Szarból aranyat csinál vagy szarban aranyat talál?

          • végülis, ebben az esetben talán mind1, nagy az áthallás a kettő közt. De ha azt veszed, a “szarból” (majdnem kieső Leicester) “aranyat” (PL crown) csinál, hát, lényegében… 🙂

         • főleg, hogy ő is csak kölcsönbe jött… Falcao is egy C típusú próbálkozás volt, nem jött be. De az előnye, hogy Torres-szel szemben mondjuk nem ragad a nyakunkon.

   • Szerintem meg bőven jól összekapta a keretet. Nem hengerelünk, ez tény, de több, mint egy hónapja veretlenek vagyunk.

    • a keret kb egy fél centivel néz ki jobban, a veretlenségünkkel meg kb semmire sem mentünk. Legyünk őszinték: ha Hiddink nem lécelne le mindenképp, ilyen eredményekkel őt is kirúgnánk a vérbe…

     • A veretlenségünkkel semmire nem megyünk, de ez nem Hiddink hibája már. Emellett szerintem vele lassan 1.5 hónap alatt összegyűjtünk majdnem annyi pontot, mint amennyit Mou alatt 4 hónap alatt.

  • Nem hiszem, ha jól emlékszem, csak idény végéig vállalta el a csapatot.

   • Lavid Duiz

    Egy angol nyelvű fórumon írta ezt valaki, de hivatalos kijelentést nem olvastam erről.

   • Sir Idemitirjak

    És többször kihangsúlyozta, hogy utána lelécel

    • Lavid Duiz

     Ok. Kösz!

 • Sir Idemitirjak

  Kínaik meg 5 misit kicsengettek az ex de azóta nagy karriert befutó szupertehetségünkért, Kakutáért!

  • Rammschein

   x”D Itt mindenki a sárgákhoz fog menni……boldog, boldogtalan.

 • Endy919

  Közben az Everton kiheréli a Stokeot

  • Rammschein

   az előttünk lévő Southampton-Stoke-Watford páros most elég vacakul állnak… de kár, hogy nem vertük meg a Watfordot… ott lihegnénk a nyakugba mindnek… :@

   • Rammschein

    a 7-12. helyek között 4 pont a különbség…

  • Hughes már fejben Londonban van.

 • Endy919

  Tessék , itt a mesés Atletico…

  • Igen, ez már mindent megváltoztat.

   • Endy919

    Nem csak erről a gólrol van szó …csak ne csináljunk istent Simeoneból , mert semmiből felhúzta a csapatot…mert nem így van.

    • Pedig de.Mert hogy van?

     • Endy919

      Tele a csapat sztárokkal és minden éven van egy szép költségvetése , amit szépen elverhet játékosokra.

      • Igen, tele, de ezeket javarészt úgy veszi, hogy jó áron adja el a keze alatt kinyíló játékosokat, az így szerzett, majd eladott sztárok árából meg vesznek más sztárokat. Szerintem elég jó, hogy még ilyen politikával is képes a Barca/Real szintjére vezetni a csapatát.

       • Endy919

        Csak ez a politikája már Simeone előtt is megvolt a csapatnak.

        • És?

         • Endy919

          Úgy csinálsz , miny ha ezt is neki köszönhetnék.

          • Nem tudom, mi ez a Simeone-ellenesség részedről és miért. Ugyanazt a játékot kéred tőle számon nagyjából, ami Mou-nak is mondhatni ismérve volt, ráadásul most úgy csinálsz, mintha ezt a politikát követve Simeone előtt is ugyanazt produkálta volna az Atletico.

          • Endy919

           Csupán túlsztároltnak tartom , ennyi . A focija még nézhetetlenebb , mint José bármelyik buszozós csapata és hatalmas mákjára az Atletinek most van egy aranygenerációja + van rengeteg zsebpénze.

          • Úgy beszélsz, mintha minden poszton 30-50 millióért igazolt klasszis játszana, holott ez kb. a jelenlegi csapatból egyedül Griezmannra igaz.

          • Igaz, őt is Costából vették.

          • Sir Idemitirjak

           Van egy aranygenerációja? A két évvel ezelötti BL döntős csapatból 3 védő (Luis, Godin, Juanfran) és egy kp maradt (Koke) a kezdőből. Állandóan elviszik a legjobbakat onnan, de így is rendre ott vannak az elitben, a vezetőség mellett ebben azért Simeone se játszhat kis szerepet.

          • Endy919

           Gabi , Oliver Torres , a most vásároltak közül Correa , Carrasco , Jacksont már tovább is adták , Gimenez ….nagyon jó kerete van , amit Joséhoz hasonlóan nem akar kihasználni ….pedig a liga fele Sunderland vagy annál gyengébb szintü csapatokból áll.

          • Ez igaz, de ezzel semmit nem cáfolsz.

          • Sir Idemitirjak

           Csak ezekeknek a felét sem tudja megtartani az Atleti velünk ellentétben

 • Sandic

  Kicsit ismerkedtem Allegrivel az interneten, és hát van benne kockázat rendesen.

  Ahogy böngésztem a wikipédiát, feltűnt, hogy egész karrierjét olaszban töltötte, mind játékosként mind edzőként. Nemzetközi futballkultúrával nem igen találkozott a BL-en kívül.

  Aztán szintén a wikiről idézve: “2012. június 5-én Allegri kijelentette, hogy még 10 évig áll szándékában edzősködni, mert ez a munka rengeteg feszültséggel jár. Azt is megemlítette, hogy reméli a válogatottat is irányíthatja majd még mielőtt visszavonul. Nem tudom mennyire gondolta akkor ezt komolyan, de nincs kizárva, hogy nem lehet vele hosszú távon számolni.
  A 3. probléma a habitusa. Konkrétan egy beteg állat. Nincs kizárva, hogy még Mourinho-t is túlszárnyalná eltiltások terén. És ott van még a Costa kérdés is. Mintha Costát befolyásolná az edző személye a viselkedése szempontjából. Mourinho alatt kezelhetetlen volt, míg a nyugodt Hiddink alatt ő is lenyugodott önmagához képest. Ha most megint idehoznak egy heves vérmérsékletű edzőt….

  • Endy919

   Az nem gond , hogy nem lehet vele hosszú távon számolni . Nem is célunk ilyet tenni.

   • Rammschein

    adom…

   • Sandic

    őszintén? Szerintem az utóbbi időszakban csak Ancelotti menesztése nem volt jogos. Ha leteszel valamit az asztalra, akkor biztos nem picsáznak ki. Nem lehet azt felróni a vezetőségnek, hogy Mourinho-t elküldték, ilyen mértékű visszaesést sehol máshol sem néznének el egy bajnokcsapattól. Allegri még időben megtudott indulni a Juvéval felfelé, ezért maradhatott, Morinho-nál viszont a javulás legapróbb jele sem látszódott.

    • Rammschein

     szerintem még DiMatteo-é sem… de, hát ez is történelem marad.

    • Szerintem sem volt RDM sem jogos, de ha csak Ancelotti időszaka óta nézzük a dolgokat, az edzők 50%-át teljesen átgondolatlanul küldtük el.

     • Rammschein

      … és akkor még olyat nyilatkoztak mindig, hogy hosszútávra keresnek edzőt :”D (egyébként azért töröltem le a DiMatteo-ra vonatkozó kommentem, mert hirtelen nem emlékeztem, hogy őt miért küldtük el, de szerintem őt sem akkor és úgy kellett volna)

      • Sir Idemitirjak

       Mert taktikai tudása sajnos a 0-hoz közelített.

       • Csak nem azért raktuk ki.

        • Sir Idemitirjak

         De ez vezetett hozzá illetve Torres.

         • A legnagyobb hibája kétségkívül Kdb És Lukaku elengedése volt. Ha Torres nem passzol el minden ziccert Kijevben, helyette Lukaku belő egyet, már továbbmegyünk.

       • undertow25

        Erről szerintem kérdezd meg Guardiolát 😀

        • Sir Idemitirjak

         Szerintem ott a motiváltság és harcosság volt az ember feletti és nem a taktikai fölényünk.

         • undertow25

          Nincs az a motiváció amivel kiütöd a csúcson pörgő Barcát, ha technikailag és taktikailag gyengébb vagy náluk.

      • Di Matteónak annyi volt a bűne, hogy kiesett a BL-ből, ezért kb negyedév után kiraktuk a pébe.

     • Sir Idemitirjak

      Szerintem Benitez volt az egyetlen aki úgy távozott, hogy még lett volna itt keresnivalója!

      • Rammschein

       Zenzo jön, és neked véged. 😛 :DDD

      • undertow25

       Igen, a kávémat még mindig nem hozta ki…

       • Sandic

        Most akkor nem adsz neki borravalót?

        • undertow25

         Ne viccelj, a paella is hideg volt.

     • Sandic

      RDM megnyerte a BL-t ez okés. De a következő szezonban, egyből ki is estünk a csoportkörben, és a bajnokságban sem ment jól. Beugró edzőnek jó volt, de hosszú távú edzőnek nem volt meg a tapasztalata. AVB kirúgásán sem lehet vitatkozni, ahogy Benítezén sem. És ha Mourinho nem nyer semmit ebben a szezonban, de hoz egy 4. helyet, garantálom, hogy maradhatott volna. Ettől a csapattól a top 4 reális elvárás, esetenként egy kupával fűszerezve.

      • Sir Idemitirjak

       Rafának a szerződése járt le, mint beugró edző, őt speciel nem úgy rugták ki. (belerondít a sormintába)

       • Sandic

        Jó akkor legyen úgy. De ha akarták volna, meghosszabbíthatták volna. 🙂

        • Sir Idemitirjak

         Hát ha meghosszabítják ahelyett, hogy José jön, na akkor lett volna lázadás a Bridgen! 🙂

      • Azt ne mond már, hogy totál jogos és igazságos volt kivágni egy BL-csoportkör miatt azt, aki a 3 hónap alatt bezsebelte a BL-t a csapattal, és az addigi leggyengébb szezonunkat hozta vissza a nulláról. Lehet, hogy az idő szépíti az emlékeket, de akkor és ott nem volt olyan szurkoló, aki egyetértett volna azzal, hogy negyedév után ki kell rakni. Szerintem ő még pont kiérdemelte volna az időt. Ez meg jó szöveg, hogy hosszútávú edzőnek nem volt tapasztalata, csak akkor mi a pékért kapott júliusban 2 éves szerződést opciós joggal.

       • Sandic

        Be kell látnod, hogy csak abból nem lehet megélni, hogy végig bekkelve megnyered a BL-t. Okés hozott egy FA kupát is, itt 3 meccset kellett nyernie (ebből 1 a Leicester ellen volt, egy meg a Spurs elleni kiütés, ahol azét kellett Mata fantom gólja, hogy beinduljon a gólgyár), de a bajnokságban nem alkotott semmi maradandót sem a BL győzelem évében, sem a következő szezonban (a két kupán kívül nem tett többet hozzá a csapathoz mint AVB, és főleg a BL győzelemnél meg a Fortuna istennője mosolygott inkább ránk.) Később a Schalkénél sem tudott megmaradni, ez csak jelent valamit.
        Téged az zavar meg, hogy klublegenda ezért mindent rózsaszínben láttál az edzősége alatt. Az hogy milyen formában küldték el, már mellékes.

        • Mit kéne belátnom? Itt nem arról van szó, hogy évekig nem nyújt semmit, és elnézzük neki, mert nyert egy BL-t. Itt arról van szó, hogy 1 teljes idény sem kapott, miután az Abra-éra leggyérebb formájú csapatával BL-t nyert.
         A bajnokságban meg nem tudom, milyen maradandót kellett volna alkotnia, mikor szummázva félévig volt edző a PL-ben, ráadásul a felét AVB leamortizált csapatával kellett levezényelnie. Azt sem értem, hogy a bajnoki szereplést miért kéred számon ennyire, mikor augusztustól a menesztéséig összesen két meccset vesztett el a bajnokságban, abból az egyik Cluttenburg szánalmas ámokfutása volt a MU elleni rangadón.
         Kérlek azt meg indokold meg, hogy miért látok mindent rózsaszínben, csak mert egyetlen teljes évet adtam volna neki, és nem ilyen szégyenteljesen rúgtam volna alá. Egyedül Abra hübrisze csapatta ki akkor és ott, nem olyan észérvek, hogy tapasztalatlan, meg gyenge bajnoki szereplés és a társaik.
         “a két kupán kívül nem tett többet hozzá a csapathoz mint AVB”
         Ezt meg most úgy mondod, mintha bármi mellett is érv lenne.

         • Sandic

          Volt még ott egy Atletico elleni kiütéses vereség is. A Sahtar elleni vereség után kb. szétesett a csapat, a Juve elleni vereség után pedig City elleni meccs jött volna, szintén nem túl jó előjelekkel, ott nagyon meg lehetett volna indulni lefelé. Nem tudjuk meg a mi lett volna ha című történet folytatását.
          De ilyen alapon Benítez, AVB vagy Scolari sem kapta meg az 1 teljes évet, ha megkapták volna, még BL győzelmünk sem lenne.

          • “De ilyen alapon Benítez, AVB vagy Scolari sem kapta meg az 1 teljes évet, ha megkapták volna, még BL győzelmünk sem lenne.”
           ????
           Milyen alapon?

          • Sandic

           “Kérlek azt meg indokold meg, hogy miért látok mindent rózsaszínben, csak mert egyetlen teljes évet adtam volna neki, és nem ilyen szégyenteljesen rúgtam volna alá.”
           Hol van az egyenjogúság, ha neki járt volna az 1 év, a többieknek meg nem. (Mivel a többiekről egy szót, sem ejtesz, ezért is feltételezem ezt). Talán a többieknek nem rúgtak alá? Vagy ez úgy működik, hogy aki tetszik neked, az maradhat ameddig akar, aki nem az meg azonnal mehet a p*csába? Ha AVB-t kirúgták azért, mert úgy nézett ki elúszott a BL a nyolcaddöntő első meccsén, akkor Di Matteon meglepődünk, mert ő még a csoportból sem jutatta tovább a csapatot?

          • Te most miről beszélsz?
           Nem, nem azért kell neki megadni az időt, mert szeretem vagy nem, hanem mert ő letett valamit a csapattal, ő neki köszönhet annyit a gárda és az egyesület, hogy nem negyedév után toljuk ki alóla a sámlit az első rázósabb időszakot megélve. Tetszik vagy sem, vele történelmet írt a csapat. A többiek mit tettek?
           AVB-t kirúgták, mert egy elképzelés nélküli pozőr volt, aki a saját hülyeségeit a végletekig nyomatta, és ennek hála teljesen elmérgesedett a viszonya a játékosokkal. Scolari szintén az átgondolatlanságaiba bukott bele, többek között abba, hogy az angol fociba az erőnlétet teljesen elhanyagolva szált be.
           Benítez meg nem tudom, hogy jön ide, ő egy interim volt fél éves szerződéssel, miért kapott volna 1 évet?

          • Sandic

           AVB maximum 1 trófeát nyerhetett volna amíg itt volt, az is a ligakupa. De mikor RDM-et kirúgták, akkortájt ugyanúgy ötlettelen szar volt a játékunk (annak ellenére, hogy a bajnokságot jól kezdtük az első két hónapban), 2 bajnoki vereség ide vagy oda. De akkor mondok mást. Ott volt anno Grant. Semmivel sem tett le kevesebbet az asztalra, mint Di Matteo, sőt akkor még nézhető focit is játszottunk a BL-ben. Az, hogy akkor buktuk a tizi párbajt, most meg nem, már nem az edzőkön múlott. Viszont Grant nem kapta meg a következő szezonban a lehetőséget…
           60-70 millió fontot eltapsoltunk azon a nyáron, joggal elvárta Abra papa, hogy Európa királyaként ne szenvedjünk 3 gólos vereségeket egy Juventustól, vagy egy Atleticotól, de az végképp jogos elvárás, hogy legalább a csoportból továbbjusson a csapat.

          • ” Ott volt anno Grant. Semmivel sem tett le kevesebbet az asztalra, mint Di Matteo, sőt akkor még nézhető focit is játszottunk a BL-ben. ”

           HÁHÁHÁÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :DDDD nézhető focit. HÁHÁÁHÁHÁÁÁÁÁÁ

          • AVB max egy trófeát nyerhetett volna, de nem az volt a gond, hogy nem nyerte meg, hanem hogy azt sem tudta, mit csinál. Olyan játékosokkal akarta volna megoldani a farig feltolt védekezést, akik alkalmatlanok rá, nem beszélve arról, hogy még ebbe a védelembe is olyan tagokat erőltetett be, mint Bosingwa. Nem hiába kellett szemezgetve keresni a clean sheeteket az érája alatt. Amikor meg mondták neki, hogy mennyire nem hasznos ez a taktika, ő csak tovább nyomatta, tovább merültünk, és ez volt az, ami kimondottan rontotta a kapcsolatot a játékosok és közötte.
           RDM alatt meg eleinte volt egy tetszetős kis játékunk, majd jött egy gödör, és egyből kicsapattuk.
           Grant-nál meg ugyanaz a helyzet, mit Beníteznél. Ő is egy interim volt a szezon végéig, ráadásul ő nem is edző volt nálunk eleinte, hanem valami mókusbiztosi igazgató. Igazából Scolarinál jobb volt, szóval felőlem maradhatott volna még egy évet.
           Ez a 60-70 millió meg jó szöveg lenne, hogy ha nem Angliában tök rutintalan tehetségekre nyomattuk volna ki a háromnegyedét, a maradékot meg Mosesre, Marinra, meg olyanokra, akiket csaptunk is tovább kölcsönbe.

    • Blue One

     “Ha leteszel valamit az asztalra, akkor biztos nem picsáznak ki.”

     Abban az évben tényleg nem. A következő kupa nélküliben viszont páros lábbal…

    • DIMatteo

  • Blue One

   Ez a klub és a hosszútávú edzők??? :DDD Jó vicc…

   Ne wikiről informálódj, nem annyira megbízható… Én egyébként pont azt hallottam róla, hogy meghallgatja a játékosokat és az ő véleményük is számít. Conte meg elvileg fafejű, mindig ugyanazt a taktikát nyomatja ( főként 3 védővel…), szóval ebből a szempontból nálam A

   Allegri-Conte 1:0 per pillanat.

 • Blue One

  Leicesteeeeeeer :DDDDD

  Ezzel ha máshogy nem lelkileg egy nagyot léptek előre. Remélem behúzzák 😀 Per pillanat annyi szól ellenünk, hogy a végén elizgulják…

  Belenéztem a meccsbe és elég szép focit játszottak, de már a Pool ellen is volt egy két olyan támadásuk, hogy csak néztem. Amire viszont felhívnám a figyelmüket az a kontra játék. Nagyon régóta mondom már, hogy sokkal veszélyesebbeknek kellene lennünk. Egyszóval úgy kéne kontrázni, mint a Leicester: ötletesen és veszélyesen.

 • A Leicester tett egy lépést, hogy a.) megtartsa Vardyt b.) jóval többet kérhessen érte.

  Jamie Vardy signs a new contract keeping his at Leicester until 2019

 • Blue One

  Milyen érdekes, hogy mindig csak minket találnak meg… Vagy a taktika miatt vagy az elköltött pénz miatt vagy éppen a szurkolókat kérdőjelezik meg… Még az a szerencse, hogy más csapatoknál minden rendben van :DDDDD

 • Blue One

  Ranieri-hez ki mit szólna?

  • Ő a lesztertől akar visszavonulni.

  • csak, ha nem találunk mást, és akkor is csak 1 szezonra.

   • undertow25

    Amíg nem sorsolnak minket össze a Monacóval…

 • Blue One

  Jut eszembe Leicester-el játszunk az utolsó fordulóban. 😀 Ranieri felemelné SB-en a trófeát biztos megtapsolnák 😀

 • Blue One

  Hmm…

  • (kép) under Mourinho

   • Endy919

    Neneneeeeeeeeneeee.

    Mindenki elismeri Josét azért , amit tett a klubért. Mindenki tiszteli , imádja ,de ne keveeeerd már bele a nyert tróféákat a mostani szezonba …. Ez úgy el volt kúrva , ahogy van. Elbaszta José , elbaszta a vezetőség , elbaszták a játékos. Ennyi.

    Semmi köze ennek a megnyert trófeákhoz.

    • Deeededededeee. Mert ha van valaki, aki kiérdemli azt, hogy elbassza a dolgokat egyszer, akkor az az, aki ezt a halmot összehordja. El volt kúrva? El. Csak annyi a különbség, hogy akik ténylegesen elkúrták, azok új szerződéseket kaptak, míg Josét meg kipattintották. Pedig, ahogy te is írod, a felelősség közös.

     És de, ennek igenis nagyon sok köze van a megnyert trófeákhoz, mert ennek az egész élfocinak nincs semmi más értelme, mint a trófeák.

     • Sandic

      Tévedsz. A foci értelme már rég a pénzről szól, ha a trófeák számítanának, akkor egy Sahtar nem adná el a legjobbját Kínába…

   • Blue One

    Nem értettél meg szerintem. Én is Mou oldaláról közelítettem. -2Két pont híján ugyanott vagyunk, ahol voltunk…

  • Rammschein

   beszédes……..

 • Blue One