Sorsdöntő kupahét

0216 psg-chelsea1Tekintve, hogy a bajnokságban gyakorlatilag lefőtt a kávé, szokatlan módon már most, február közepén muszáj arccal a másik két front felé fordulni. Az FA kupa még csak-csak nyerhető, de a BL-ben alig mérhető a remény a végső sikerre. Ha viszont a keret nálunk hosszabb távra tervező tagjai átérzik, hogy milyen tré lesz jövőre külső megfigyelőként követni e sorozatot, talán éreznek majd magukban annyit, hogy alkossanak tavasszal valami maradandót. Két fontos, tulajdonképpen sorsdöntő csörte előtt állunk, cél az életben maradás. Egyelőre csak a ma esti párizsi randevúra hergelődjünk, kedvcsináló alább.

A PSG finoman szólva sem számít ismeretlen ellenfélnek mifelénk, konkrétan ez zsinórban már a harmadik idény, hogy keresztezzük egymás útjait az egyenes kieséses szakaszban. Ráadásul tavalyhoz hasonlóan valamelyikünk már az első adandó alkalommal elhasal majd tavasszal, hiszen ismét a nyolcaddöntőben kerültünk össze.

Ami a párizsiak legfőbb erénye, az talán a tudatos építkezés. Pénz persze van dögivel, szóval nem nehéz beszerezni pár hiányzó építőkockát, de ettől függetlenül megsüvegelendő, hogy akit hoznak, azt okkal és posztra passzintják be. Nem akarnak rögtön mindent és mindenkit, látszik, hogy hosszú távú terveik vannak, nincs az az őrült fluktuáció se a kispadon, se a játékoskeretben. A hazai mezőny – mint már említettem – nem is kihívás számukra, a korábban változatos (a PSG hegemóniája előtti öt idényt öt különböző csapat nyerte) pontvadászatot játszi könnyedséggel húzzák már be, s ugyanígy kötelező rutinmunka a BL csoportköréből való túljutás is. Tulajdonképpen félhangosan suttogják már, hogy a sztárcsapatot a végső esélyesek közé illik sorolni, nem is alaptalanul, szóval túl jól biztos nem jártunk velük – pláne egy Genthez vagy PSV-hez képest.

A döntetlen ellenére tavaly zömében csak nyomoztuk a labdát
A döntetlen ellenére tavaly zömében csak nyomoztuk a labdát

Mondhatnánk azt, hogy unalomig ismeri egymást a két csapat, de azért ez most több szempontból sem állja meg a helyét. Egyrészt Blanc most nem Mourinho-val, hanem Hiddinkkel találja majd magát szembe, amiről most még nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de más lesz, az biztos. Ezen kívül az sem mellékes – és ez sajnos részünkről nem épp erény –, hogy ezúttal nem két élcsapat mérkőzik: a PSG kis túlzással már a visszavágóra bebiztosíthatja újabb címvédését, míg mi a nemzetközi kupaindulás és a kiesés közti intervallumban vegetálunk.

Annak ellenére, hogy a továbbjutási esélyek látványosan a franciák felé tolódtak, korai lenne már most a kardunkba dőlni. Egyrészt most ha világverő formába nem is kerültünk, de Hiddinkkel sikerült hozni pár olyan eredményt, ami adhat egy löketet megtépázott önbizalmunknak: idegenben vertük az Arsenalt, a hétvégén fél gőzzel is kicsontoztuk a Newcastle-t, s nem mellesleg tartja még magát a veretlenségi intézményünk. Másrészt – de ezzel összefüggésben – a támadásokért felelős kontingensünk egyre több tagjából nézhető ki a méltó teljesítmény, urambocsá’ vezérszerep és gólok is. Harmadrészt az odahaza már tavaly és tavalyelőtt is erőt demonstráló PSG-t első nekifeszülésre kiütöttük, másodikra pedig szintén – csakhogy akkor saját magunkat, tekintve, hogy a gól- és emberelőnyt is saját hülyeségünkből szórtuk is (előbbit két ízben is). S ha ez nem lenne elég, megemlíteném még, hogy Hiddink legutóbb szép eredményeket hozott a BL-ben (kiütöttük a Juvét, majd a Poolt is), s az, hogy egy veretlen tavasz sem volt elég a döntőre, már nem az ő hibája volt.

Hét éve Hiddinkkel vettük az első akadály(oka)t
Hét éve Hiddinkkel vettük az első akadály(oka)t

Persze mindezek ahhoz kevesek, hogy esélyessé lépjünk elő, de hiszem, hogy nem kell behúzott farokkal, kétgólos vereséggel is beérve nekivágni a párizsi odavágónak. Az a fajta tarolás ugyanis, amit saját bajnokságában művel a francia sztárcsapat, könnyen lehet kontraproduktív is, hiszen a ligaellenfeleik úgy vannak velük, mint a hasmenéses orrszarvúval: utat adnak neki, hadd robogjon. A PSG tartalékosan, félgőzzel is játszva igáz le otthon bárkit, ami riasztó is lehet, de eközben túl komolyan azért nem is vehető. Benne van persze a pakliban, hogy a csúcsra járatott támadógépezetük megsemmisíti a nem túl acélos védelmünket, s vele együtt a továbbjutási esélyeinket is, de míg mi azért a PL-ben kemény harcokban edződünk, addig ők talán a Real ellen voltak utoljára érdemben próbára téve – ez pedig hajthatja a mi malmunkra is a vizet.

Nem könnyíti meg a dolgunkat Zouma kidőlése és Matics eltiltása sem, ráadásul Terry és Oscar játéka is kérdéses. Mondanom sem kell, mekkora szükség lenne a Kapitányra és a brazilra is, mert nélkülük aztán már tényleg foghíjas lenne a kezdőnk. Szerb középpályásunk mellőzésének viszont meglehet az a haszna, hogy Fabregas hátravontan, Mikel párjaként oszthatja azokat a forintos passzokat, amik egyre precízebbek, s csak úgy fialják a gólokat szép sorjában. S bár még nem bizonyítottan Hiddink-varázslat, de Diego Costa energiáit már szinte csak a hatékony befejezésre összpontosítja, így okkal érezhetjük úgy, hogy van gólfelelősünk. Reméljük a legjobbakat… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Annyi, hogy Terry jatéka eldőlt a Sky szerint biztosan nem lesz ott, mar este megirtak.. Fantasztikus lesz Ivaval kozepen, de legalabb Azpi a helyen lehet, ahonnan, amugy golpasszt adott a hetvegen. Mennyivel masabb a helyzet, ha a megfelelo oldalon jatszik a szelsovedo.

  Miert nem hozzuk vissza Christensent? Miazga ugy is kolcsonbe kerul hamarosan.

  • BBC írja, hogy el sem utazott, kezelik.

  • Tornando Ferres

   Christiensen BL-ben már amúgy se játszhatna, bajnokságban már valószínű nincs értelme számolgatni + Terry sérülése sem súlyos. Gladbachban alap kezdő, szerintem nincs értelme visszahívni.

  • emazohun

   Hova megy Miazga?

 • Remelem lesz egy kis Costa-Ibra box amugy 😀

 • Abel

  Itt a legnagyobb kérdés , hogy bevállalja-e Hiddink , hogy Baba fogja Dimaria-t , mert ha nem akkor eltudom képzelni , hogy Mikel megy hátra Cahill mellé RLC megy Fabre mellé. Miazga lenne szerintem a legszarabb megoldás akkor inkább Clarke-Salter…
  Ha játszik Oscar akkor viszont Pedro vagy Hazard ?
  Midnenesetre titkon örülök annak , hogy kb ellehetetlenedik a szokásos beülős játékunk , a sok sérülés(+matic) miatt

  • Rammschein

   Majdnem mindegy, mert Hazard annyira szar formában, hogy már már Pedroval ér (fel) :D.

   • Ha most Hazard kiemelkedot nyujt az sem megnyugtato, mert az azt jelenti csak a PSGnek akarja eladni magat 😀

    • Rammschein

     :””D A PSG örülni fog, ha véletlenül az ő játéka miatt kapnak ki… who cares. :DDD

  • Gabor1092

   Szerintem Oscar a sérülése miatt nem fog kezdeni, így marad a hétvégi támadó négyes elől. Nem tudom mennyivel lenne jobb középen Mikel, mint Iva, bár Di Maria-t ha meg tudjuk fogni, akkor nagyon nehéz dolguk lesz, kérdés hogy Baba alkalmas-e rá, a gyorsasága meg van hozzá szerintem, kérdés hogy a játékhiány mennyire fog látszani, ha kezd majd.

  • Mariska melle gyors vedo kell, ugyh Baba kene, Mikel csak a tengelye korul forogna, mint egy bugocsiga.

  • kasata91

   Én is DiMária kikapcsolása lehet a kulcs (mivel KriszRudi nem játszik). Ebből kifolyólag kizártnak tartom a bal oldalon Rahman – Hazard párost. Vagy Azpi-Hazard lesz, vagy Rahman, és előtte Hazard helyett valaki, aki képes maxon pörögni védekezésben is és visszajárni Marissal.
   RLC-t szivesen megnézném ekkora nyomás alatt játszani.

   • Rammschein

    Az a baj, túl nagy a tét, hogy RLC-t berakja…mikor még máshol sem játszatják…majd pont itt fogja?

 • Abel

  Off: állítólag a BL himnusz helyett most a Niggas in Paris-t fogják játszani a kezdés elött

  • Rammschein

   ? 😀 sok pénzért mindent szabad.

   • Abel

    Nyugi csak poén a tavalyi eset miatt amikor nem fért már be egy szem mazsola sem a földalatti vaníliatöltelékes bejglibe

    • Rammschein

     Jaaa, hirtelen azthittem tényleg akarnak ilyet… manapság simán el tudom képzelni.

 • trueblue05

  Furcsa ez a mai helyzet, nemigen emlékszem olyan meccsre, amikor ennyire alacsony lett volna a taktikai lehetőségeink száma. Nem fog tudni nagyot húzni Hiddink, hacsak az nem számít annak, hogy kitalálja melyik variáció a legkisebb rossz. Annyi bizonyos, hogy messze nem a legjobb felállásunkkal kell majd felvenni a harcot, ami nem kecsegtet túl sok reménnyel. Személy szerint nem is várok mást, csak tisztes helytállást – sok futást, szerelést, csúszás-mászást. Remélem Oscar tud majd kezdeni Hazard helyén, az előbbiek miatt. Pedrot bennhagynám a csapatban, hátha most kapja el a fonalat. Rahman játékától félek, nagyon fog kelleni neki a támogatás elölről-középről. Mindenkinek nagyot kell ma fodballoznia ahhoz, hogy legyen keresnivalónk Párizsban.

  Courtois-Azpilicueta-Ivanovic-Cahill-Rahman-Mikel-Fabregas-Willian-Oscar-Pedro-Costa

  Még azt tudom elképzelni, hogy Hazard a csatár mögött játszik, Will és Oscar meg a két szélen.

 • PSG13100

  Gabats ez kucsa heimer bikor…capark buluk!!! He he…
  ALLER PSG!!!

  • Rammschein

   wtf? 🙂

   • PSG13100

    My Hungarian isn t understandable? He he…
    I m a Parisfans site “member” and we got an itw of Bence Banko on Parisfans…so i just say “hello”…he he…

    • Rammschein

     well, that was rather turkish or what…

     • PSG13100

      That was a joke!!! I m so hillarious…he he…

  • PuMa

   Hát hogyne, ahogy mondod 🙂 taps, taps…

   • PSG13100

    Kösz

  • kasata91

   Akkó’ jóvanakkó’ , Koma!

   • PSG13100

    Annyira nagy…he he…

  • Non_ fa_una_grinza

   T’es con ^^

   • PSG13100

    Elle est bien bonne hein…he he…

    • Non_ fa_una_grinza

     J’ai presque terminé de lire la phrase théoriquement correctement, je procède a la traduction après….

     • PSG13100

      Te casse pas va…tu pourrais y passer l eternite…he he…

      • Non_ fa_una_grinza

       Oui même gogole est a la peine ^^

  • Petikee Sipos

   csigazabáló barátaink, de jóó, hogy itt esz titeket a fene:D most őszintén, titeket meg ki a f*szom hívott ide?

 • Non_ fa_una_grinza

  Bon match les amis ALLEZ PARIS ALLEZ PSG Ciao…..

  • Endy919

   oké helló :))))

  • Sir Idemitirjak

   Cyka blyat!

 • Rammschein

  Nem azért, de ezeket a franciákat nem lehet száműzni innen? Semmi keresnivalójuk itt…

  • WudigessBoi

   Egyelőre még kulturáltan szórakoznak. Ne foglalkozzatok velük. Ha bedurvulnak, akkor rákeményítünk mi is:)

   • Rammschein

    ok csak annyira értelmetlen, mi valszeg nem tudunk franciául 😀 ezek meg tuti nem tudnak magyarul. :DD

    • Endy919

     tudnak csak buzulnak.

   • Ezek hogy találtak ide? 😀

 • emazohun

  Sebők Vili biztos a PSG továbbjutásában

 • Endy919

  részegen jól tippelek … szóval megbasszuk a péesgéééttttt . nagyon . lehet hogy nem ma , de tovább menődik .

  • kasata91

   Én meg sose tippelek jól. És PSG győzelmet várok. 😀

 • emazohun

  Pesten van valami chelseas törzshely, ahonnan ma az emnéty be fog jelentkezni szünetben?

  • Abel

   Én egy éve erőlködök , amikor bezárt a becketts valami megtört ..:D Én támogatnám hogy legyen meccsnézés

 • salsal

  Bizakodó vagyok a srácok teljesítményével kapcsolatban, a foghíjas keret ellenére is. 1-2.

 • Rammschein

  Remélem nyerünk, de annyira nem acélos a védelmünk, hogy ne kapjunk gólt… de ettől még remélem nekünk jön össze több belőle. 😀

 • Endy919

  Srácok ….ukrán évfolyamtársaim fetrengnek …nagy formát hozok . legrszzabb esezbebn X . nyugi vaaaaaaaaaaaaaaaaaan :))))))))))))))))

  • Rammschein

   nem csoda szerintem, hogy kész vannak tőled! 😛 jó mulatást! 😀

  • Most mar videot is illene posztolbod magadrol, amikor rottyon vagy

   • Endy919

    Rotty ???? Neeeewwwm . Az mindjart lesz 😀

 • emazohun
  • nagyon adom a kezdot (a tamado szekciot)

   • Sir Idemitirjak

    Én azért megvárom a taktikát is, mert ha véletlen beállnánk a kapunk elé ezzel a kezdővel az több, mint öngyilkosság.

    • Sztem pont ezt elkerulendo kuldi igy fel a csapatot Hidd, mert h foghijas a vedelem. Tamadni kell vegre nincs mese kell az idegenbeli gol

 • http://youtu.be/xibKxX9iS5E
  Kicsit raporogtem a meccsre meg kellett neznem!

 • Na hát akkor…

 • 0-1
  Willian

 • Gundi utoljára mikor közvetített Chelsea meccset?

  • Rammschein

   nemtom de végre értelmes kommentátor *.*

 • Gabor1092

  Érdekes a PSG kezdője is, Marquinhos van jobbhátvédben Van der Wiel helyett, valamint Verratti is kezd, illetve Lucas kezd Cavani helyett

  • Lucasban semmi érdekes nincs, a Blant is rájött, hogy Iva egyetlen gyengéje a villámnéger.

 • Az M4 kicsit túlbonyolította a taktikákat.

  • Rammschein

   hát…. végülis ez is közszolgálati csatorna xD

  • kasata91

   Ők csak azt adják amit az uefatol kapnak

   • Az UEFA behúzott 15 nyilat a kezdőnkbe? Csak most értünk?

    • kasata91

     Ja azt Zolee huzigálta az uefa csak a 4 3 2 1 felállást tette fel Baba KH val

  • Gabor1092

   Nagyon erősnek érzem azt a 4-3-2-1-et, Babaval középen, Mikel-Fabre-Pedro középpályával 😀

 • Endy919

  Eeeee csigazabalooook cum cum

 • kasata91

  Ezt az iramot Ligue1 után max 9 és fél percig bírják.

 • Rammschein

  húbazdmeg… hát nem lesz egyszerű

 • De jó, siet a hang. Szokásos M1.

 • Rammschein

  Gundi ne szopasson már a veretlenségünkkel, mert felkötöm magam. :DDD

 • Endy919

  Csigáék lófaszoj picit. Iksz 1:1

 • Jól van, dimaríját nehogy fogjuk.

 • Rammschein

  Hazard azért ma védekezik rendesen.

 • kasata91

  Azpi nagyon behúzódik. Remélem végig lesz hátul is szeme.

  • Rammschein

   most is mit összeszerencsétlenkedett omfg.

 • myheartisblue

  Mikel vajon miért kilométerekről sem fog senkit?

 • Luiz ezt nálunk az ellenfél csatára elé fejelte volna.

 • myheartisblue

  Mennyire sikítanák már ha Ibrat kiállítanák megint…

 • taybor33

  Bazzeg…

 • kasata91

  Ez hol les gundi ? Takarodj!!!

 • Baba beadásai azért egy fokkal jobbak, mint Iváé.

 • kasata91

  Én szívesen látnám Babát mint az új AshleyCole

  • undertow25

   hehe, hát Gareth Bale előbb lesz belőle mint Ashley Cole, az tuti

   • kasata91

    Ámen. De Kennedyből csinálunk akkor balbunkót?

    • undertow25

     az be is baszna, alapvetően jobb oldali támadó

     • Tudtommal alapvetően inkább secondary csatár, mint szélső. Mi kezdtük a szélen játszatni, de szummázva balhátvédként többet játszott eddig emlékeim szerint, mint szélsőként.

      • Sir Idemitirjak

       Jobb szélső volt brazil klubjában, de érthetetlen oknál fogva José balhátvédet csinált belőle.

       • Én a jegyzett meccsei alapján leginkább ss, esetleg csatár volt. Mi nyomatjuk nagyon szélsőként, gondolom nem elsőként, de középre nagyon itt nem kerül.

 • kasata91

  Ejj. Mikel ma mint a csuklós busz….

  • Stonci81

   mindig az…nem Chelsea szint

   • Gabor1092

    Hát akkor szerintem mostanában nem néztél meccset

    • Stonci81

     bocsáss meg, de azért mert ebből a csapatból kiemelkedik, az nem az ő érdeme….hány győzelmünk van az utolsó 10 meccsen? igen…tud védekezni, de az nagyon kevés egy modern csapatban

     • Gabor1092

      A mi szisztémánkban tényleg inkább az összetettebb ember illik, mint Matic, aki tud előre is játszani, és védekezni is, mint pl egy 433-as rendszerben pedig szerintem a Mikel féle játékosoknak van a helye, megszerzi a labdát és kiosztja a két társának

      • Stonci81

       én bírom Mikel-t, keményen, stabilan védekezik, de sajnos ez már mai fociban kevés…olyan mintha egy szélső védő nagyon jól védekezik, de nem fut fel…azt egyik csapat sem bírja el, hiába jó amit csinál.

       • Gabor1092

        De az megint más, míg a szélső védőnek mind a védekezés, mind pedig a támadás segítése a feladat, addig a védekező középpályásnak pedig a labda megszerzése, és továbbítása, egy olyan játékosnak, akinek a szervezés a feladata

        • Stonci81

         szerintem ugyanúgy érvényes oda is

    • Sir Idemitirjak

     Egy dimenziós és ott sem kiemelkedő világszinten. (beugrónak jó max)

     • Gabor1092

      Védekező középpályástól ne várjuk már hogy színezze a játékot, mint egy irányító,

   • myheartisblue

    Miért kell ezzel mindig valakinek előhuzakodnia…

    • Stonci81

     mert ez a véleményem, szólj, ha nekem nincs jogom leírrni

     • myheartisblue

      Már hogyne lenne jogod, csak nem tartom ésszerűnek azt írni, hogy Mikel nem Chelsea szint.

      • Stonci81

       ilyen szintű csapatban sehol máshol nem fér el ilyen kevés komplexitással rendelkező játékos…ha úgy alakul a meccs, és csak védekezni kell, akkor jó kiegészítő ember…de nem Chelsea kezdő szint, és ezt tartom, mondom úgy hogy szimpatikus volt mindig a hozzáállása, védekezése

       • Frenky54

        Láttad már a nigériai válogatottban focizni? Nem hiszem,mert nem ez lenne a véleményed a játékáról…”csak védekezni kell, akkor jó kiegészítő ember”

        • kasata91

         Ő A TÍZES

         • Frenky54

          Így igaz!

        • Stonci81

         Hiába nem hiszed, láttam és tartom a véleményem

       • myheartisblue

        Uggyan uggyan, hát most is Ő menti a seggünket! De amúgy úgy gondolom olyan játékosokra kell rá fogni a nem Chelsea szintet mint Cuadrado, Salah, Benayoun stb. Ő egyszerűen nem azért van a csapatban mint pl. Fabregas. Romboló típusú játékos, akinek nem gyorsaságot, hanem stabilitást kell vinnie a játékba. Ütközni, levédekezni adott szituációkat, érkező embereket fogni (nah jó ezt a Chelsea-ben évek óta senki nem tudja). De szerintem arra, amire Ő a Chelseanek kell évek óta, tökéletes.

        • Stonci81

         tökéletes..igen, kiegészítő embernek, bírom is, de tartom , amit lentebb írtam, hogy egy szélső védő hiába fantasztikusan védekezik, de ha nem fut fel, nem segíti a támadásokat, akkor az már top szinten egy csapat nem bírja el.

         • myheartisblue

          Jó hát én megértem azt is amit Te írsz, abban is van ratio. De pl. Verrattin kívül kevés más játékost tudok, aki ezt meg tudja játszani. Ő sok CFC fannak nem szimpatikus, de én elnézném a csapatunkban.

   • What did ya sed?

    • Stonci81

     Salah is rúgott gólt…tartom…tökéletes kiegészítő ember, de lejjebb már kifejtettem

 • Rammschein

  Mikel köszi a fölösleges szabálytalanságot… :@

 • salsal

  Annyira tudtam, hogy ez gól lesz…

 • Ezt a gólt fel lehet írni Mikelnek.

 • myheartisblue

  Szabálytalankodik, és még lő is egy öngólt. Hajjaj nagy szarban a csapat. De hát ha vesszük ez csak papírforma…

  • Láttál már játékost, aki egyszerre lő gólt és ad gólpasszt?

   • Rammschein

    ma igen :”””D fuck me.

  • Rammschein

   gólpassz rossz irányba, “öngól”, gól… xDDDDD

 • kasata91

  Miért nem Baba süti be a kiflit

  • Miért neki kéne? Mert volt a másik oldalról egy jó beívelése?

   • kasata91

    Mert bal lábas ? És az elég balos szög volt

    • Szerintem ez még pont jobbos volt.

     • kasata91

      Tény, hogy ha nincs TS feje akkor ez picsanagy gól.

 • Gabor1092

  Tessék ott van, vége a világnak 😀

 • Rammschein

  MIKEL JÓVÁÍRTA HIBÁJÁT… YESSS

 • myheartisblue

  OBI MIKEL! HE SCORES WHEN HE WANT!

 • Doxazma

  MIKELINHO !

 • Sirappa

  Sziasztok!

  Mikel ma mindent vállal:)

  • Rammschein

   az elejét elhagyhatta volna, mennyivel jobban állnánk te jó ég 😀

   • Sirappa

    csúcsra érni látványosabb, ha völgyből indulsz.

    • Rammschein

     jogos. :”D

 • Efra7

  Jobbak vagyunk, 15.perctől nem nagyon mutatták magukat.

  • Stonci81

   a jobbak vagyunk erős, de öröm látni, hogy néha megmutatjuk magunkat, mert az első negyed óra rám ijesztett rendesen 🙂

 • kasata91

  Mikel háló szaggató bomba!!! Mondjátok ennél demoralizálóbbat !!! ( Esetleg egy Bosingwa beívelésből WrightPhilips fejes gól. De más aligha)

 • Mikel 1st half:
  Assist+2 goals
  MVP

  • kasata91

   Kanadai táblázaton elég jól.mutatna. Lehet Didinek akar imponálni Montrealba

 • emazohun

  Legenda.

 • trueblue05

  A szögletből a lepattanó bebikkantása már lassacskán trademark – imádom. Egyébként egész kultúráltan játszunk, meg vagyok elégedve.

  • Rammschein

   az elején betojtam rendesen, mikor a PSG tolta, mint az M1-esen a BMW-k lefelé az útról átlag autóst… :DDDD

  • Sir Idemitirjak

   A veszélyesebb csapat ma kékben játszik, Mikel butasága mellett is jól állunk!

 • kasata91

  Fosnak ezek tőlünk. Ha nálunk a labda ezek beállnak bekkelni és szabadon szervezhetünk. Remélem Güsz is látta és többet próbáljuk tartani a labdát

  • Stonci81

   hát furcsa is volt látni elsőre amikor kitámadtunk mennyi ideig passzolgattunk, nem tudtak mit kezdeni velünk

 • kasata91

  És Ibra csúsztatta le Mikelhansennek a gól előtt. Gyönyörű 😀

  • Frenky54

   Ez ma a karmájuk:)

 • Efra7

  Mennyire tolják az M4-en a PSG-t…

  • Sirappa

   Mert csak Párizst ismerik, Londonról még nem hallottak.

  • kasata91

   Gera inkább a Chelsea felé húz. Gondolom az angol múltja miatt.

   • Efra7

    Á, nem, neki nagy favoritja a PSG

 • Rammschein

  Ez rosszabb, mint a Digi lassan… kit érdekel Dzsudzsák, főleg párizsi bohócruhában?

  • Stonci81

   Hát a Sport és M4 is is szarabb, lassan már Digi-t visszasírjuk 😀

   • Rammschein

    Lehet előbb utóbb az lesz. :DDD Csoda lesz. 😛

    • Stonci81

     Haza beszélek…én vagyok a tégla 🙂

     • Rammschein

      xD

      • Stonci81

       tényleg..Digi szfvár iroda 😀

       • Rammschein

        akkor szólj rájuk, hogy most van esélyük megfogni a konkurenciát 😛

        • Stonci81

         a taktika hogy hagyjuk had járassák le saját magukat 😀

         • Rammschein

          azért kommentátorokat szerezzetek mást! :DDD

          • Stonci81

           honi sportközvetítésben kevés aki magával visz

   • undertow25

    amikor meghalt a bt sport a svéd viasatra váltottam. teljesen rendben van a kommentár.

    (kb minden 20. szót értek, ami angol és egy kis német tudással átjön 🙂

 • Rammschein

  Gera a troll xD… Ki a mérkőzés embere?: Dzsudzsák xDDDD

 • Rammschein

  Costa az isten szerelemére ez már a 2. aminek be kellett volna mennie :SSS

  • myheartisblue

   Kár ezért a helyzetért. Willian keményen dolgozik ma, az ilyeneket be kell verni és akkor meglephetjük a PSGt

   • Rammschein

    nincs sok helyzetünk szal ki kéne használni őket 🙂

  • kasata91

   Én érzek benne egy gólt ma

 • salsal

  Egyszer-egyszer igazán rásüthetné valaki a box környékéről..

 • kasata91

  Ejj pedig de szépen hoztuk ki

  • myheartisblue

   Néha úgyérzem, a srácok mintha nem akarnának Hazarddal játszani…

   • Rammschein

    hát amilyeneket nyilatkozik, lehet van valami törés és a többiek közt is….

 • Sir Idemitirjak

  Costa és Pedro eddig a 2 gyengébb, többiek kimondottan tetszenek.

  • kasata91

   Szerintem ők se lógnak ki.

   • Sir Idemitirjak

    Akciók nagy része látványosan náluk hal el.

  • Pedro? Védelemben többet mutatott Mikelnél eddig.

   • Sir Idemitirjak

    Maxellt kell fognia.. Támadó és összjátéka ami böki a csőröm

    • Összjáték alapján most mindenkit kivehetünk, mert rohadt pontatlanok vagyunk.

  • myheartisblue

   Szerintem Hazard, semmi értelmeset nem csinált. El van tűnve. Costa ott van ahol lennie kell és várja a labdákat, sajnos volt 2 ziccere. Pedro szokásosan hajt, de azért különlegeset nem mutat.

  • kasata91

   Viszont Fabregas védekezik becsülettel

   • Sir Idemitirjak

    Sőt, előrefele is hozza az alap elvárást.

  • Ez faszsag mar bocs, Pedro kuzd a kis testevel ahogy csak tud fut vedekezik Hazardnal szazszor jobban!

   • Sir Idemitirjak

    Ahogy írtam lentebb ma nem a védekezésével van a bajom.

 • jickson

  jó stream, ha keres http://firstrowsportes.com/

 • myheartisblue

  Di Maria nem tudta megverni Babát, át is tették Azpilicueta felére, ott jobban megy neki. Azóta azon a felén mennek a támadások.

 • Gabor1092

  Úgy érzem hamarosan jön majd egy Oscar-Hazard csere

  • Rammschein

   jöhetne…

 • Rammschein

  De jó, hogy van egy Courtois-nk… rajta is sok múlik ma. 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Én bizonytalanak érzem, eddig belerugdalták inkább, igaz nagy hibája még nem volt.

   • Rammschein

    szerencsére, ne is legyen hibája. 🙂

 • RDM stílusát idézzük.

 • undertow25

  Mikel jobban érzi a kaput, mint Matuidi.

 • Rammschein

  Verrattit daráljuk rendesen. 😛

  • Sir Idemitirjak

   Nem tudom sajnálni azt a férget

   • Rammschein

    én sem. 😀

  • myheartisblue

   Én is csak azt sajnálom rajta, hogy nem nálunk játszik…

 • Rammschein

  Cserélni nem fogunk?? 😛

  • milyen kérdés már…

   • Rammschein

    Az, hogy Hazardot lekaphatná…mondjuk Oscarra… márha ő szóba jöhet, perpill nemtom. 🙂

    • kasata91

     Azért amikor Hazardnak kellene “hogy harcoljunk a Chelsea mezért” leckét vennie Fabregastól az elég beszédes.

     • Rammschein

      yep… :S

    • Sir Idemitirjak

     Nesze

     • Rammschein

      :””D

  • Sir Idemitirjak

   Costa-Traore csere jöhetne

 • myheartisblue

  Amugy a Chelsea minden egyes mérkőzést megnyert, amin Mikel betalált. Drámaa lesz? 😉

  • Gabor1092

   persze, vág még egyet 😀

  • taybor33

   Van vagy 3 gólja. 😀

   • myheartisblue

    A számok akkor sem hazudnak 😉

    • taybor33

     Úgy legyen! 🙂

    • undertow25

     Ez tény, ugyanakkor a számok nem is írnak vagy beszélnek.

   • undertow25

    amennyiben 3=6

    • taybor33

     ‘schuldigung… Nem akartam nekiállni keresgélni. 😉

 • Gyerekek eskuszom ideny legjobb performansza! Kuzdenek a stacok! 3 an vetodnek a lovesbe mi van itt?? Ezt meg kell nyerni!

 • Rammschein

  Egyébként Oscar fog jönni lassításnál már ott állt….

 • Rammschein

  Ó drága… Oscar majdnem milyen zsugát kapott… :S

  • kasata91

   Costa mit tarolt volna itt a kapuson OMG 😀

   • Rammschein

    xD… az a kapus nem kelt volna föl egykönnyen 😀

 • A védelemre egyébként szó nem lehet. Ha nem tudnám, hogy Terry sérült…

 • Rammschein

  Egyébként Hazardnak elég sértődött, morgós képettt vágott…

  • kasata91

   Szeptember óta …

  • Sir Idemitirjak

   Inkább azt olvastam el róla, hogy elégedetlen magával, de nem ez a szakterületem.

   • Rammschein

    lehet csak én láttam bele… nem vagyok pszichomókus 🙂

  • Gabor1092

   Pedig nincs mire megsértődnie, max magára, mertvsemmit sem csinált

  • salsal

   Nyáron tuti megy, és az ezévi teljesítménye és húzásai után nem fog hiányozni.

 • Rammschein

  fasza…….. 🙁 szemetek. mindig is utáltam ezt a Cavanit is….

 • kasata91

  Kürtő fiam ödd ki….

  • Sir Idemitirjak

   Ezt benézte rendesen

  • A zseniális emberfogási performanszunkat ő sem tudta levédeni.

   • Sir Idemitirjak

    Cahill felejtette el mi az a lesre állítás

    • Rammschein

     sztem pont ilyenkor hiányzik Terry rutinja…

 • Frenky54

  Tibonak jönni kellett volna!!

 • Rammschein

  2-2 legyen bitte… megérdemelnénk. 🙂

 • Endy919

  Drogba óta Eden lesz az első játékos , akit kibaszottul fogok sajnálni , ha távozik.

  • Ramirest nem sajnáltad? Hát te nullaember….

   • Endy919

    Válasz feljebb.

  • undertow25

   Ramires?

   • Sir Idemitirjak

    Az ünnep volt

   • Endy919

    Rami teljesen más kategória. Őt legfőképp mint embert hiányolom , mert szerintem hatalmas figura volt és nagyon a szívemhez nőtt.

  • Rammschein

   Azért nagyban köszönheti magának… én a régi énjét sajnálom. 🙂

  • myheartisblue

   nah jolvan, tedd takarékra magad, részeg vagy….niggertottan elfelejteni…

   • Endy919

    Ezt józanul is leírnám neked. Imádom.

 • Rammschein

  hehe véletlenül megláttam… b*zi index ilyet ír h a PSG egykapuzik ellenünk :DDD lol

  • Yeah Gábor írása?

   • Rammschein

    nemtom csak a címre elég volt rálesnem…

    • -KG- JOÓ GÁBOR HAÁSZ JÁNOS

     Hoppá

     • Rammschein

      ja az :””D

     • Sir Idemitirjak

      Az összes szinte full buzi hungarokatalány ott, igazi szenny oldal a foci része.

   • undertow25

    csillió éve írtam neki egy leoltó emailt, hogy miért kell mindig hazudnia és ontania a szart, amire kb annyit reagált, hogy ő legalább a nevét adja hozzá. erre bemutatkoztam neki, amire nem volt több válasza. köszönjük, gabika. leülhetsz, egyes.

    • Nekem van egy olyan konteóm, hogy Kassai Tócsa Gabit olvassa, amikor meccsek közben mesedélutánt tart.

     • undertow25

      ebben az a szép, hogy pont azért savaztam, mert több napos csúszással fordította a kamuhíreket, amikről napok óta tudni lehetett, hogy nem igazak (ha követted az eredeti angol írásokat) mire megjelentek az indexen.

      • A zseniális MU-cikkét olvastad? Idén eddig az a magnum opusa.

    • Blue One

     Miért te ki vagy? 😀

     • undertow25

      i’m the white rabbit

  • emazohun

   Indexen sportcikket olvasni????
   Merész
   Barkleyt és Stonest keverik,Guardiola eladja fél csapatot stb
   Komolytalanok,mint az emnéty

 • myheartisblue

  A PSG itt és most akarja eldöteni…legalább is ezek a cserék ezt mondják.

 • Rammschein

  nem lesz már itt semmi, ráülünk a 2-1-re… :S

  • myheartisblue

   Miből lenne valami, második félidőben kapujuknál sem nagyon jártunk.

   • Stonci81

    a miértet nem értem…látszott a védelmük nem egy stabil szerkezet

   • Rammschein

    azért Costa ha azt a kettőt nem bassza el… (azon kívül sokat nem csinált szerintem…)

 • kasata91

  Fabregas vagy 5 szögletet fejelt ki ma.

 • undertow25

  nem tragédia ez. 1-0 otthon és kész. arra teljesen alkalmasak vagyunk.

  • Rammschein

   betoljuk a buszt és kontrák? hááát….

   • undertow25

    simán. leszarom. egyébként szerintem a psg fog kontrákra beállni, gond nélkül adogatjuk majd a középpályán.

    • Rammschein

     részemről, míg nekünk jó nem érdekel engem sem :DDD

 • Rammschein

  azért a végére nagyon elfáradtunk vagy mi…

 • Akkor a kövi meccs felállása egy faja 5-3-2 legyen
  Courtois
  Azpi-Iva-Terry-Cahill-Baba
  Mikel-Fabre-Matic
  Costa-Hazard

  Jöhet az 1-0 meg a bunker^2

 • Rammschein

  Costa… megint vezeti míg meg nem állítják…….

 • Rammschein

  ÓÓÓ pedró lettél volna pontosabb… 🙂

 • kasata91

  Ha ezt Pedro felvarrja szobrot faragtam volna neki

  • Rammschein

   :DD az biztos, nem utálnám annyira néha 😛

   • kasata91

    Innék egyet az egészségére.

 • Stonci81

  sokkal rosszabbra számítottam

  • Rammschein

   nem volt ez rossz, de egy x maradhatott volna :))

   • Stonci81

    ha bátrabbal vagyunk ki tudja mi lett volna, de ilyen felforgatott védelemmel teljesen korrekt eredmény korrekt mutatott játék néha

   • Frenky54

    Számomra Baba játéka pozitív meglepetés volt. Valami mocorog a srácban, kukac, tehetség vagy egy tehetséges kukac, de teszett a mai produkciója.

    • kasata91

     Abszolút.

    • Stonci81

     a két kapott gól ellenére az egész védelem+kapus nagyon jót játszott

     • Blue One

      Hááát…

  • Sir Idemitirjak

   Első félidő után viszont sokkal többre

   • Stonci81

    mármint a második felére gondolsz..mert első 15 perc után kissé ijedt voltam 🙂

    • Sir Idemitirjak

     Felmértük mit akarnak, igazán veszélyesek akkor sem voltak, igaz nem volt jó nézni.

  • myheartisblue

   Győzött a jobb csapat, és nem kell h. azzal nyugtatgassuk magunkat h. otthon 1 gól és meg lesz az, mert az már ismerős, hogyan fog végződni Szerintem nagyon sok fog kelleni ahhoz h. ezt a PSG-t ki tudjuk ejteni

   • Stonci81

    de a mai meccs pont megmutatta hogy van esélyünk otthon

   • Sir Idemitirjak

    Én nem láttam semmi kiemelkedőt tőlük.

    • undertow25

     Én nem láttam semmi kiemelkedőt a PSG-től.

     • Sir Idemitirjak

      Én is rájuk gondoltam, ha véletlen félreérthető lettem volna.

     • myheartisblue

      Értem,de lehet ellenérv is. Nem nagyon tették oda magukat, mégis elég volt nekik arra, hogy kényelmes győzelet érjenek el. A Bridge-re majd foggal körömmel jönnek, az még rosszabb lesz.

      • Blue One

       Nem hiszem, hogy az lett volna a taktika 😀

      • Endy919

       A 2:1otthon az kényelmes győzelem?

 • Nyugi, 2012 tavaszát is hasonlóan kezdtük.
  Most ki kell csapni Hiddinket, és Hollanddal BL-t nyerünk.

  • undertow25

   Papa Guus-szal már nyertünk volna, ha Övrebö nem ejt ki minket.

   • A siker receptjét kell követni, ssss.

    • undertow25

     Azt tesszük.
     2008, a Chelsea kirúgja az edzőjét, az interim BL-döntőbe jut.
     2012, a Chelsea kirúgja az edzőjét, az interim BL-döntőbe jut.
     2016…

     • 2013, kiesünk a BL-ből, az interim EL-t nyer.

      • undertow25

       nem jön ki se évszámra, se eredményre (nem estünk ki a csoportkörben, sőt megnyertük)

       • Dehogynem. Értelemszerűen ez egy másik évet is érintő lineáris folyamat.
        Egyébként az interimeknek több európai kupája van, mint az Arsenalnak.

        • undertow25

         nem hiszem. de amíg nem csúszunk le megint az EL-be a BL-ből, addig nem fog kiderülni.

    • Endy919

     Azért az akkori csapat megenné a mostanit reggelire.

   • Sir Idemitirjak

    Az a meccs minél hamarabbi elfelejtésre van itélve, ne emlegessük.

    • undertow25

     Amióta megnyertük nem fáj az emlék.

     • Blue One

      Pedig azt nem kárpótolja semmi. Megnyertük volna azt a meccset!

      • undertow25

       Meg. De nem fáj. Megbékéltem vele.

  • emazohun

   Sőt,rosszabbul

 • Rammschein

  jó éjt srácok, majd holnap elolvasom mit értekeztek még 🙂

 • Sir Idemitirjak

  Hazard állítólagos üzenete a jogos kritikára.
  https://m.youtube.com/watch?v=_Z7b85q0q84

 • trueblue05

  Én összességében elégedett vagyok a csapattal, Hazardot leszámítva – ő lógott ki egyedül és sajnos nem felfelé. Baba játékától féltem, de kellemes csalódás volt. Pedro is tetszett. Nem rossz eredmény ez, főleg annak tükrében, hogy azért elég egyértelműen kiderült, hogy melyik a jobb csapat – ezzel együtt simán kiüthetjük őket két hét múlva.

 • Blue One

  Sajnálom, mert eldönthettük volna a továbbjutást…Remélem a végén csak részletkérdés lesz, és így is tovább megyünk.

  Megintna helyzetek…Ebben óriásit kellene fejlődni. Gyilkos ösztön kell és jó helyzetfelismerés.Kontráinkban megint csak SOKKAL több volt.

  • Sir Idemitirjak

   Costa ezért is kevés, mint elsőszámú csatár, ha komoly kupákat akarunk nyerni.

 • Endy919

  Igaz a meccsből egy momentumot nem láttam(holnap bepôtolo) , de az eredmény szerintem kedvező .

  1:0 szerintem nem reális , viszont 2:1 annál inkább és 11-esekel tovább megyünk.

  Jó lesz az . 🙂

 • kasata91

  A csapat felülmúlta azt amit vártam tőlük. Nagyot hajtottak. Az első 15 perc elég kemény volt, de utána egyenrangú csata zajlott a pályán.

  Baba Rahman zsebre vágta Máriát. A 6 szerzett labdája (Fabre: 3, Azpi: 2, Mikel: 1) is süvegelendő. Talán 1-szer ha volt, hogy egy kényszerítő után csúnyán mögé kerültek. amennyire játékban van idén, úgy gondolom ez belefér. Rendre felért a támadásokkal, és milyen lasztit tekert Zorro fejére.
  Fabregas 92%os pontossággal tolta a tiki takát és védekezésben is oda tette magát. Talán túlságosan is, mert nem maradt túl sokszor ideje/ereje a kontrákban részt venni, vagy akár 1-1 tért ölelő átadást beinjektálni a védők mögé. De a ma mellette lévő JohnObi kolléga teljesítménye ezt követelte meg.
  Pödrő Mérgezettegér Rodriguez akaratban nem volt híjján ma sem, ment szerelt, kontrázott, de eszméletlen pontatlan volt. 66%-os passzolása még a La Masia U6-ban is korbácsolást érdemelne.
  Will I An hozta a szokásosat. Hasznosan futbalozott, 94% -os passzpontossággal. A megszerzett labdákkal rendszerint jól tartotta meg, fordult meg vele (hátára véve a védőjét) és indította a kontrát. Volt egy kiváló kontra ahol fault helyett is továbbvitte 2 emberen, csak elfaszkodtuk utána. (Csak visszaemlékezésképpen: 1 éve még a pokolba kívántuk, hogy minden kontránk az ő labdával egy helyben terpesz állásával ér véget 25 méterre a kaputól.)
  Costa ma tipikus csatáristen lehetett volna. Ehhez nem kellett volna mást tennie mint a mezőnyben halovány performansz, mellé kegyetlenül beverni azt a 2/2 ziccert. Ha a citynek tartogatja őket, akkor basszafene. 2 hét múlva meg majd Mikel duplával továbbmegyünk.
  Hazard …. Hazard! Legalább az áradat nyomnád fel kicsit! Itt a BL, ezt akartad, neked ez kell azt mondtad, itt nincs Shawcross meg Walters, itt lehet körömcipellődben piruettezni a labdával, a társak is felnőttek a feladathoz, NA MOST HOL VAGY? MI KELL MÉG?

  Ilyen játékkal 10 hellyel előrébb lennénk a PL-ben is. És mennyivel másabb egy ilyen vereség után felkelni a TV elől, amikor szívvel lélekkel küzdött a csapat, mint egy Watford elleni alibi 0-0 után. Én szó nélkül elcserélnék pár döntetlent ilyen vereségekre. A Bridge-n ugyanígy kell, aztán meglátjuk mire elég.

 • WudigessBoi

  Az indexnél amúgy szoktak nézni focit, vagy vakon kamuznak bele a vakvilágba?

  • undertow25

   Az index tudatosan hazudik, van még bárki akinek ez nem nyilvávaló?

   • WudigessBoi

    Na jó, de egy lesgyanús helyzet továbbengedését a BL egyik legnagyobb hibájának titulálni már tényleg a gerinctelen szenzációhajhászás magasiskolája…

    • undertow25

     Igen, és is az indexről beszéltem 🙂

    • Sir Idemitirjak

     Roma lényegében kiesett egy be nem fújt 11-es miatt, hát hol érdemel ez hírt amellett, hogy az angol antifoci FC egyvonalról kihagyott egy helyzetet?

 • gorkaf78

  Nekem az a véleményem a tegnapi meccsről, hogy az idei teljesítmény tükrében ez egész ‘rendben volt’. Az esély abszolút megmaradt a továbbjutásra, hazai pályán megfordítható a dolog. Persze kell majd egy adag szerencse is, az első gól nagyon sok mindenről dönthet, fontos lenne, hogy ne a PSG szerezze… Akit viszont szeretnék egy kicsit isteníteni: Baba Rahman. Miért nem játszott eddig ez az ember??? Simán kezdő lehetne a balon, a jobbon meg Dave, a helyén. Iva pihenhetne többet, főleg, hogy idén elég halovány… Szóval nem értem az edzőket Cobhamben, nem látták, hogy milyen jó a ghánai? Tegnap klasszul védekezett, és támadásban is jó volt, milyen labdát adott Costanak… Szerintem évekre meg van oldva A. Cole után a balhátvéd poszt, ha hagyják játszani ezt a gyereket.

  • Blue One

   Mindenkinazt hajtogatja, hogy nem volt annyira rossz, ami igaz. De arról miért nem beszél senki, hogy az odavágon eldönthettük volna a továbbjutást?

 • Tornando Ferres

  Tegnapi performanszra nem lehet panaszunk, én legalábbis kevesebbre számítottam. Azpi, Baba és Courtois remekül játszott, és végre láttam Fabre-t is elszántan futballozni. Idén talán csak az Arsenal elleni meccseken nyújtott hasonlót.

  Továbbjutás még nem dőlt el, én bizakodó vagyok. Ha tippelnem kéne a hosszabbításban fog eldőlni, Ivanovic módosítja 3-1re az eredményjelzőt a 115. perc környékén. 😉

  • kasata91

   Legalább meg lehetne spórolni a SB bontási költségeket, mert akkor felrobbanna a stadion az biztos !

 • Angol szennylapok tenykent kozlik Simeone erkezeset. De egyelore tenyleg csak a firkaszlapok irjak (Dailystar, Metro, Independent, bleacher). Guardiola Cityhez erkezese is igy kezdodott, szoval who knows…

  • Endy919

   Nagyon nagy gondok lesznek a csapattal …

   • Egyszer hallanám indokolt vázlatpontokban, hogy mi az isten gondod van Simeonéval ennyire, annyira boldog lennék.

    • Gabor1092

     Személy szerint én sem szívesen látnám Simeone-t a csapatban. Egyrészt kb ugyan olyan buszt tolna mint amit Mouval csináltunk. Sose volt híres arról hogy mekkora támadó focit játszatna, amit ugye Abra mióta akar. Lehet azzal jönni, hogy mekkora király, hogy a Real meg a Barca mellett simán ott van, de könyörgöm a 3. legerősebb kerete van Spanyolországban. Illetve szívesen olvasnám hogy mi szól mellette, hogy tényleg őt kellene választani?

     • Miért gond az, hogy a stílusa tükrözi Mou-ét?
      Abra már akkor letett a támadófocis ábrándjairól, amikor a portugált másodszor is visszahívta.
      “Lehet azzal jönni, hogy mekkora király, hogy a Real meg a Barca mellett simán ott van, de könyörgöm a 3. legerősebb kerete van Spanyolországban.”
      Igen, csak nézzük meg, hogy hogyan rakta össze ezt a keretet, hogyan építette fel, mert azon van a hangsúly.
      Emellett pedagógiailag Simeone egy zseni, ezt kár tagadni. Mentálisan elképesztően tud hatni a játékosaira, mondhatni abban van az egyik erőssége. A jelenlegi keretünknek talán egy ilyen mentor kéne a leginkább.
      Ráadásképpen jobb nincs, aki mozdítható.

      • Gabor1092

       Az tény hogy motiválni azt tud, azt nem vitatom. De megnézed az Atlético vagy akár a mi keretünket, és mindenki azt mondja, hülyeség ezekkel a keretekkel védekező focit játszani, mégis azt csinálta Mou, és Simeone is azt csinálja. Mout is sokat támadták itt, hogy miért játszik olyan focit ezzel a kerettel, és Simeone-val is ez lenne. Szerintem egy olyan edző kellene, aki a támadó foci híve, ugyan is ez a keret arra hivatott, ilyen pl Klopp, de szerintem Guardiola is, Contet és Allegrit nem hozom fel, mert nem nézek olasz focit hogy tudjam milyen stílust képviselnek.

       • Kik támadták Mou-t? Az ellendrukkerek? Mert szerintem tőlünk már akkor mindenki elismerte ezt a stílust egy életre, amikor bajnokok lettünk első idényében.

        • Gabor1092

         Bocs, rosszul fogalmaztam, nem a stílussal volt bajom, hanem ahogy csináltuk, kb a Tottenham elleni pofon után. Csak szenvedtünk, örültünk, ha begyötörtünk egy gólt, aztán pedig mentünk hátra és imádkoztunk hogy ne lőjenek egyet, mert nem tudunk akkor mit csinálni. Az első érában pedig ha lőttünk egyet, vagy eldöntöttük utána még egy góllal, vagy tudtuk hogyha akarjuk, másnap délutánig játszhatnánk, akkor sem kapnánk gólt.

         • A tavalyi visszaállással azért volt olyan sok embernek baja, mert fél évig meg elképesztően jó focit nyomattunk elég izgalmas meccsekkel. De májusban meg már senkit nem érdekelt, hogy x meccset 1 góllal hoztunk. Az első érában meg dettó ez a helyzet állt fent.
          Továbbra sem értem, ez miért ellenérv Simeone témájában.

       • Blue One

        A mi keretünk és az Atletico-é között azért van némi különbség…Ilyen a felfogása, ezért a védekezésben hisz. A city támadó felfogású aztán mégse hengerel…

     • Azt mind elfelejtitek, hogy lehengerloen legyozott minket. Es egyaltalan nem busz taktikaval. Vedekezesre alapulo taktikaval ez teny, de ezzel alapvetoen nincs baj, de joval komplexebb jatekkal jatszik, mint Jose busza.

    • Endy919

     Már egyszer leírtam neked.
     Miért akarnánk egy edzőt , aki szemmel láthatóan nem meri /akarja kihasználni a csapata potenciálját ? Miért akarunk egy támadó csapattal bekkelni , amikor a vak is látja , hogy ez a csapat nem alkalmas erre a focira ?!
     Miért akarjuk magunkat újra tökön szúrni és aztán kapkodni ? Lassan nincs top manager európában , akit ne vágtunk volna ki , a maradék meg nem akar ide jönni , mert tudják , hogy beteg itt a légkör.

     Nem bánom , legyünk kupák nélkül évekig , csak akkor legyen valami szemmel látható változás , ami aztán újra a jó irányba tereli a csapatot.

     A legfelső sorokban kell elkezdeni a takarítást , az edző és a játékosok ráérnek utánna is.

     • De én meg már egyszer megkérdeztem, hogy mi a pékért nem alkalmas a mi csapatunk bekkelős focira? Ez egy az egyben ugyanaz a keret szinte, amelyik 2014-ben még hibátlanul lebekkelte a szezon 90%-át. Annyit változott a dolog, hogy jött egy Fabre meg egy Costa, a kapuban meg klasszis klasszist váltott. Védők terén még talán fejlődtünk is, hiszen Zouma váltotta Cahillt.
      Hány igazi top managert vágtunk ki egyébként? Mert itt ne túlozzunk már, ténylegesen két klasszisunk volt, Ancelotti és Mou.

      • Endy919

       És hány klasszis van rajtuk kívül a piacon ?

       “amelyik 2014-ben még hibátlanul lebekkelte a szezon 90%-át. Annyit változott a dolog, hogy jött egy Fabre meg egy Costa”

       az a csapat azért bekkelt , mert nem tudott támadni és igen , Costa és Cesc érkezésével rengeteg változott.

       • Pl. Simeone lassan ebbe a státuszba emelhető például.
        Azért bekkeltünk, mert ezt a sémát követte Mou. Kivágtunk egy csomó lét Schürrléékre a nyáron, ne mond már, hogy ha akarunk, jobb focit nem tudunk előteremteni.
        Az meg nem igaz, hogy csak a két spanyol miatt ne lennénk képesek bekkelni. Mármint Miért lenne?

     • Megynerte a La Ligat, a Real es a Barca elott.. Hmm tiszta csod ez a pali 😀

  • Blue One

   Kicsit váratlanul jöttek azok a hírek ráadásul, ahogy te is mondod elég gyenge forrásból. Egyébként állítólag Conte a favorit, Simeone a második.

 • Rammschein

  Ilyen játékkal a City-t verni kéne… nem?

 • gorkaf78
  • kasata91

   Tud ő ha akar ! (Mármint Keane értlemeset szólni) 😀

 • myheartisblue

  A gólöröm akkor gáz?!

  https://youtu.be/u11lQotGo5o

  • Sir Idemitirjak

   Ott volt egy néger az ellenfél szurkolóknál, féltek hogy félidőben majd nem engedik be a WC-be, ezért fújták le a rasszista mocskokat.

 • viktor

  Hali!
  A vasárnapi meccset adja valamelyik csatorna?? Vagy marad a stream?:S

 • Rammschein

  Heh, azért a Unitednél furcsa, hogy nem rúgják ki még VanGaal-t… most kikaptak valami kis dán csapattól az EL-ben 2:1-re… mi Mourinho-t (de mondjuk nem csak őt…) úgy penderítettük volna ki azonnal meccs után másnap, mint… (eh inkább nem írom le, de sejtitek)…

  • A hollandot sem azért tartják meg, mert akkora felé a bizalom, hanem mert azzal már sokat nem javítanának a helyzeten, ha most Giggsé lenne a gyeplő 3 hónapig.
   Egyébként egy sz*r meccs után nem vágtuk volna ki Mou-t, sőt, még egy ilyen idény után sem, mint amit a MU most lenyom.

   • Rammschein

    A szurkereket tuti el”kussoltatnák”.
    2. góljuknál azért Mata szépen elnézte mondjuk.
    Ja, mert LvG nincs annyira hátul, mint mi, de ezt leszámítva a MU is egy nagy 0 idén…

    • Hát igen, nyilván az is benne van, hogy a MU stabilan 4-5 helyen van, nem 1 pontra tanyázott a kiesőhelytől.

     • Rammschein

      Yep, különben ő sem kapna ennyi időt…
      hát ez van… 🙂 Legalább nem csak mi szenvedünk. 😀

   • ja, nem mindenhol divat milliókért kinevezni interimnek egy Hiddinket, vagy FSW-t… szerintem ők maguk sem számítottak rá, hogy LvG második szezonja is ilyen gyenge lesz. Várható volt, hogy SAF után relatív nagy lesz a visszaesés, de szerintem senki nem gondolta, hogy a MU még 2016-ban is önmagát fogja keresni.

    “Egyébként egy sz*r meccs után nem vágtuk volna ki Mou-t, sőt, még egy ilyen idény után sem, mint amit a MU most lenyom.”
    1 meccs után nem, de LvG-nek sem ez az első vállalhatatlan meccse a szezonban, pláne nem regnálása óta. Szerintem mi azzal, amit van Gaal bemutatott az itt(ott)léte alatt, simán elküldtünk volna már 2 edzőt is. Abra alatt a nulla játék, karöltve az eredménytelenséggel gyorsan katalizálják a helyzetet a válásig, lásd bárki, aki edző volt nálunk JM-től Scolarin át Ancelotti, AVB, RDM, stb-ig. José esetében is úgy vélem, hogy nem az adott helyezés volt a perdöntő, mert ha van edző, aki onnan vissza tudja hozni a csapatot, hát az többek közt ő, és ezt tudja a board is, hanem mert úgy látták/vélték, hogy elvesztette a kontrollt az öltöző felett, ami részben valószínűleg így is volt, és ezért nem fogja tudni megfordítani az adott szezonban a dolgokat. Nálunk ilyen nem fér bele, hogy “akkor most beáldozzuk a szezont.”

    • Persze, ha az előző Abrát vesszük, nyilván jobban rezegne a léc, de onnantól, hogy Mou-t visszahívtuk, én egy másabb gondolkodású Abrát tartok számon. Idén is nagyjából a addig kitartott, ameddig a végsőkig szakadt a cérna, de azt már ő sem volt képes elnézni, hogy decemberben 1 pontra állunk a kiesőhelyektől, és javulás nélkül zuhanunk lefele.
     LvG helyzete más. Vele a MU foscsi, meg minden, de rendre ott van a 4-5. hely közelében, ráadásul konstans 4-5 fontos hiányzóval kell helytállnia. Ezért szummázva Mou-val sem történt volna semmi.
     Az, hogy Mou mennyire elvesztette az öltözőt, jól megmutatja, hogy Hiddink alatt több pontot gyűjtöttünk durván 1 hónap alatt, mint Mou-val 4 alatt. Szerintem ekkora különbségbéli javulás még egy interim alatt sem produkáltunk, főleg hogy már azelőtt olyan hengert láttunk a csapattól, hogy Hiddinkkel egy szót is beszéltek volna.

     • “előző Abra” vs “másabb gondolkodású Abra” ?
      Ez csak a te fejedben létezik. Ugyanúgy türelmetlen, és képtelen hosszabb távon gondolkodni, mint korábban. Lehet, hogy most 2 meccsel tovább várt, mint várt volna 6-7 éve, de ez nem változtat semmin – ugyanúgy kivágta Josét, mint korábban.

      Azért az elég erős túlzás, hogy a Hiddink magic miatt volt ekkor a változás, vagy, hogy 1 hónap alatt több pontot gyűjtöttünk volna, mint Joséval 4 alatt, de tény, hogy közel ugyanannyi pont jött fele annyi meccs alatt, mint a portugállal. Viszont az összetételt sem árt nézni, mert Hiddinknek is most jönnek még azok a meccsek (Soton, Pool, Stoke), ahol kiszoptunk ősszel… ezért különbségbeli javulásról beszélni tök fölösleges, mert jelenleg kb alig fejlődtünk. Kb két fejlődésről lehet igazán beszélni, az egyik, hogy Costa elkezdte termelni a gólokat, a másik, hogy a csapat képes/akar a végsőkig küzdeni, így sikerült a vereségből legalább 1-1 döntetlent kihozni, mint mondjuk a MU v az Everton ellen.

      Lvg helyzete más, mert a MU helyzete más. Jelenleg nálunk is konstansan vannak hiányzók, szóval ez nem érv. Egyszerűen más a felfogás. Teljesen más alapok, teljesen más klubmodell, nincs ezen mit nagyon csodálkozni. Nálunk már LvG is régen repült volna. RDM is ott volt a 4-5 hely közelében, csak még ráadásul BL-t is nyert, mégis elzavartuk.

      • Azt ne mond már, hogy ez az Abra ugyanúgy kezelte a dolgokat, mint az, amelyik mondjuk AVB-t kicsapta, vagy Mou előző éráját félbevágta. Most kb. a végsőkig vártunk ki, amikor 1 meccs választott el minket a kiesőhelyektől. Ilyet hol/mikor élt túl edző? Vagy az edző dobbantott, mert felismerte, hogy a játékosok már nem hisznek benne, vagy kirakták.
       Ki mondta, hogy a Hiddink magic miatt van ekkora változás? Pont azt mondom, hogy már azelőtt óriásit változott a keret hozzáállása, mielőtt akárcsak 1 edzést is levezényelt volna a holland. Nagyjából 50%-ban a feltámadás Mou kirakásának köszönhető. Nem könnyű elfogadni, de így van. A bajnokságban Mou alatt 15 pontot gyűjtöttünk 4 hónap alatt 1w/1m aránnyal, a menesztése után meg 2 hete a MU-NU meccsek előtt 13 pontot gyűjtöttünk, ami összeadva már több, mint amennyit Joséval összeszenvedtünk.
       Most ha egy keret ennyire nem veszi számításba a mesterét, ott mennyi értelme van erőltetni azt? Mert valljuk be, a Sunderland meccsen szemtelen mennyiségű megkönnyebbülés manifesztálódott a játékunkon.
       Hatalmas javulásokról meg senki nem beszél, csak éppen annyiról, amennyit Mou alatt vártunk volna, hogy elhiggyük, hogy akkor most végre elkezdjük összeszedni magunkat. Pont a második fejlődés, amiről beszélsz, az hiányzott egész ősszel, és bukkant fel rögtön, hogy menesztették a portugált.

       Ugyan már, arról a MU-ról beszélünk, amelyik fél év után kibaszarintotta a chosen one-t, mert a BL nem jött össze. A különbség annyi, hogy LvG még mindig harcban van a BL-ért, ami jelenleg a MU fő célja. Majd ha ofisöl lesz, hogy a 4. már bebetonozta a helyét ők meg közben ugyanúgy 5.-6.-7. helyen fognak vegetálni, akkor szó nélkül kirakják, ebben biztos lehetsz. Ez meg úgy őszintén centikkel jobb, mint mondjuk RDM kirakása.

       • Pedig azt mondom bizony: ugyanúgy kezelte: Végsőkig? Milyen végsőkig? Hiába lovagolsz ezen az “1 pontra a kieséstől” maszlagon, konkrétan a Leicester után tették ki, akitől a szezonban mindenki kikap – ezért vezetik a PL-t. Abráék rohadtul nem várták meg megint, hogy mit hozna egy némileg hosszabb távú dolog, amint egy kicsit is szar volt a palacsintában, nem tudták elviselni, és kivágták Josét a vérbe.

        Az edző dobbantott? Hány ilyen volt az elmúlt 100 évben? 🙂

        “Ki mondta, hogy a Hiddink magic miatt van ekkora változás?” + “Hatalmas javulásokról meg senki nem beszél…”
        höö, khm >>>
        “Hiddink alatt több pontot gyűjtöttünk durván 1 hónap alatt, mint Mou-val 4 alatt. Szerintem ekkora különbségbéli javulás még egy interim alatt sem produkáltunk”
        Te. Pont te adod elő úgy az egészet, mintha a JM vs Guus alatti szezonunk fekete vs fehér lenne. Pedig szürke mind a kettő, csak az egyik kicsit jobban, mert valami oknál fogva a klub legsikeresebb edzőjére most nagyon haragszol.

        “Nagyjából 50%-ban a feltámadás Mou kirakásának köszönhető.”
        De milyen feltámadás? Úgy beszélsz, mintha azóta csak nyernénk, és hasítanánk előre, közben pedig nem. Ahogy írtam az előbb is: két szignifikáns különbség van JM vs Hiddink – az egyik meg ráadásul következik a másikból: Costa elkezdte rúgdosni a gólokat, mi pedig nem adtuk fel a meccs felénél, hanem küzdöttünk a végsőkig. Ezért sikerült 2 vereséget döntetlenre fordítani. Amennyiben ez nem lenne, és kikapunk az Evertontól meg a MU-tól, akkor kb ugyanaz a holland mérlege, mint a portugálé.

        Egyszerűen csak továbbra sem értem, mi a fasz ez a nagy José-ellenesség a saját szurkolóink részéről. Kb pont tetten érhető a két idegenbeli PSG meccsből is, a tavalyiból meg a mostaniból. Akkor mindenki szanaszét ki volt akadva a kinti 1-1 miatt, most meg kb ugyanazok ömlengenek itt, hogy mennyire elégedettek, meg megvan még az esély a 2-1 ellenére. De akár ez is jó példa:
        “Pont a második fejlődés, amiről beszélsz, az hiányzott egész ősszel, és bukkant fel rögtön, hogy menesztették a portugált.”
        Rögtön? A Watford + a ManU elleni két X aztán nagy rögtön-felbukkanás jah. Akkorát küzdöttünk…

        ***
        MU: Mojzit már bőven azután vágták ki, hogy a BL esélyek elszálltak. Április 22-vel távozott, a MU meg jószerével január 1-től a hetedik helyre volt betonozva. A 4. BL-t érő helytől már március végén is 10 pontra voltak (6 fordulóval a vége előtt), a valós esélyeik valahol már 25 körül szállhattak el végleg, mikor gyors egymásutánban a Pool után a City is megaprította őket, ők meg 31 forduló után 51 ponttal álltak a hetedik helyen, a negyedik Arsenal meg 12 egységgel előttük. Senki nem tudja, miért pont 4 meccsnyire a végétől baszarintották ki, de a BL-re már régóta csak matematikai esélyük volt addigra. LvG-t meg akkor fogják kirakni, ha megvan az új edző szerintem. Kíváncsi vagyok, kire hajtanak, ha nem Joséra. Nem tudom, a portugálnak van-e, és ha igen, milyen záradéka a távozási szerződésében (X hónapig nem állhat munkába, nem mehet PL klubhoz, stb). Amúgy érdekesség: Lui az első nem brit edzője a MU-nak egész történelme során. Eddig csak angol, skót, velszi vagy ír edzői voltak az ördögösöknek. Én nem lepődnék meg, ha végül Hughes lenne a befutójuk…

        • 1. Pedig de, a végsőkig. A keret rohadtul bizonyítja már mióta kivágták Josét, hogy mennyire értelmetlen lett volna bízni abban, hogy a közös munka ismét gyümölcsöző lesz. Persze ábrándnak szép, de ennyi. Mou-val 4 hónap alatt semmit nem javult a keret, csak süllyedt. El sem ment, és a keret már benne van egy veretlenségi szériában, és több pontot gyűjtött, mint vele. Véletlen lenne? Ugyan már. Ez a hajó elúszott, ezt a vezetőség is felismerte.

         2. Klopp volt az, talán az egyetlen, aki végül felállt. A többi edzőt szinte mind kicsapták egy ilyen idény után/közben.

         3. “”Ki mondta, hogy a Hiddink magic miatt van ekkora változás?” + “Hatalmas javulásokról meg senki nem beszél…”
         höö, khm >>>
         “Hiddink alatt több pontot gyűjtöttünk durván 1 hónap alatt, mint Mou-val 4 alatt. Szerintem ekkora különbségbéli javulás még egy interim alatt sem produkáltunk”
         Te. Pont te adod elő úgy az egészet, mintha a JM vs Guus alatti szezonunk fekete vs fehér lenne. Pedig szürke mind a kettő, csak az egyik kicsit jobban, mert valami oknál fogva a klub legsikeresebb edzőjére most nagyon haragszol.”
         – Akkor légyszi olvasd el egy sorral lejjebb az idézett szöveget: “főleg hogy már azelőtt hengert láttunk a csapattól, hogy Hiddinkkel egy szót is beszéltek volna.” Ez a lényege az egésznek. Ezt a Hiddinkes dolgot nagyon félreértelmezed, mert kb. az egészet arra akarom levezetni, hogy az interim személye ilyen marginális még nem volt. Ilyen minőségjavulást meg tényleg nem produkáltunk egy interim alatt sem, még ha csak a történelmi szarból ugrottunk a szarba is. Én meg nem haragszom Mou-ra, csak nem akarok mindent a vezetőségre verni, miközben Mou tette a legtöbbet azért, hogy kivágják.

         4. “”Nagyjából 50%-ban a feltámadás Mou kirakásának köszönhető.”
         De milyen feltámadás? Úgy beszélsz, mintha azóta csak nyernénk, és hasítanánk előre, közben pedig nem. Ahogy írtam az előbb is: két szignifikáns különbség van JM vs Hiddink – az egyik meg ráadásul következik a másikból: Costa elkezdte rúgdosni a gólokat, mi pedig nem adtuk fel a meccs felénél, hanem küzdöttünk a végsőkig. Ezért sikerült 2 vereséget döntetlenre fordítani. Amennyiben ez nem lenne, és kikapunk az Evertontól meg a MU-tól, akkor kb ugyanaz a holland mérlege, mint a portugálé.”
         Nem, egyáltalán nem hasítunk, mégis 1 hónap totál beárazott négyet, lassan két hónapja meg veretlenek vagyunk. Ahhoz képest, hogy december elején még 1 pontra voltunk a 17. helytől, mindenképpen feltámadás, amit itt érts a szó leghycomatabb formájában. Mert az. Ha kikapunk az Evertontol meg a MU-tól, még úgy is hozzuk azt, amit a portugál 4 hónap alatt bőven.

         5. “Egyszerűen csak továbbra sem értem, mi a fasz ez a nagy José-ellenesség a saját szurkolóink részéről. Kb pont tetten érhető a két idegenbeli PSG meccsből is, a tavalyiból meg a mostaniból. Akkor mindenki szanaszét ki volt akadva a kinti 1-1 miatt, most meg kb ugyanazok ömlengenek itt, hogy mennyire elégedettek, meg megvan még az esély a 2-1 ellenére. De akár ez is jó példa:
         “Pont a második fejlődés, amiről beszélsz, az hiányzott egész ősszel, és bukkant fel rögtön, hogy menesztették a portugált.”
         Rögtön? A Watford + a ManU elleni két X aztán nagy rögtön-felbukkanás jah. Akkorát küzdöttünk…”
         Miért, szerinted a sunci elleni meccs nem maga volt a küzdés? Akkor először láttam az idényben azt, hogy csapatként hajtunk és darálunk. Ekkora hatása volt a játékosokra az edzőcsere. Vannak hullámvölgyek, de azt ne mond már, hogy a olyat, mint amit mondjuk az Everton/CP ellen produkáltunk, annyit láttuk Mou alatt.
         Azt meg nem tudom, hogy a José-ellenességem miben manifesztálódik, mikor nagyjából ketten voltunk azok, akik egyszer nem írták, hogy MouOut.

         A Mu akkor lőtte ki Moyest, amikor már literally kijelenthető volt, hogy nincs BL, matematikailag se. Akkor és ott úgy kivágták, mintha csak valami holdkóros lett volna, aki betévedt a pályára.
         Igazából a tárgyalások állítólag már folynak az új edzővel, szóval tök mindegy, hogy mikor csapják ki a hollandot. Én továbbra is tartom, hogy most csak a BL miatt nem kavarnak a stábbal, de ha az elúszik, akkor páros lábbal rúgnak alá.

         • kezd hosszúra nyúlni ez a vita, és hülyén érzem magam, mert ez alapján úgy tűnik, mintha Hiddink ellen lennék, ami nem igaz, pláne, hogy az egész onnan indult, hogy a MU miért nem vágja már ki a hollandját.

          “Pedig de, a végsőkig. A keret rohadtul bizonyítja már mióta kivágták Josét, hogy mennyire értelmetlen lett volna bízni abban, hogy a közös munka ismét gyümölcsöző lesz. Persze ábrándnak szép, de ennyi.”

          A végső kb az lett volna, ha kiesünk minden kupából, és még mindig a 17. hely v alatta tanyázunk, MINIMUM, de mind1, hagyjuk is. A lényeg, hogy az még bőven nem a “vég” volt, ahol Mout elhajtották. A keret meg pont, hogy nem bizonyított semmit, max 2-3 játékos. De TC jobban védene azóta? Vagy Matics jobban teljesít? JT? Cahill? Will? Hazard bármiben is? Oscar? Pedro?! Nem. Egyedül Costa az, aki ténylegesen és szemmel láthatóan javult a portugál távozása óta. Vannak a feltámadásnak jelei Ivanovics és Fabregas játékában is, de az nem annyival jelentősebb, hogy JM alatt ne következett volna be. Nem igazán jobb az összjátékunk, a támadásaink, sem a védekezésünk. Nem mennek jobban a kontrák, sem a szögletek. Nem kell félre érteni, én tényleg csípem Hiddinket. De, amit Scolari után csinált, az feltámadás volt. Ez itt most meg semmi, de legalábbis nem sok. Veretlenek vagyunk, de kevés győzelemmel közte, lépkedünk feljebb a tabellán, de ez nagyban köszönhető annak is, hogy az (anno) előttünk és körülöttünk álló csapatok sorban hoznak rettenetes sorozatokat (Norwich, CP, WBA, Watford, Bombi), és kevésbé a mi nagy feltámadásunknak.

          A többit részemről hagyom, mert kezd fura élt venni a csatánk, ahol a Sunderland elleni győzelmünket úgy állítod be, mintha maga lett volna a glória a feltámadás oltárán a földi Walhallája bejáratán dörömbölő az újra erőre kapó oroszlán fején… “maga a küzdés… henger.. hajtunk és darálunk”

          • Nagyjából oda tartottunk, amit te most “végsőként” definiálsz. Mennyire voltunk ettől? 1.5 hónapra, hogy a City megint le 3-0-ázzon minket a fakupában, a PSG meg kiüssön minket a BL-ből? Vagy talán 1.5 hónap alatt csak úgy fejlődtünk volna annyit, amennyit 4 alatt sem sikerült, és esetleg nem azt az agonizálást folytattuk volna nulla akaraterővel és 2-3 meccsen nyeretlen szériákkal? Semmi nem utalt arra, hogy akár minimálisan is haladnánk kifelé a gödörből.
           De hát pont ez az, amit mondasz. Talán 2 játékos egyéni teljesítménye javult tartósan, de máris felülmúltuk pontban 1 hónap alatt az előző 4-et. Itt nem arról van szó, hogy a játékosok formája egyik napról a másikra klasszis-szintű lett, hanem hogy nem tojják telibe a meccseket, és küzdenek, hajtanak a pontokért. Ugyanúgy szürkék vagyunk, nem mennek a kontrák sem a szögletek, de mégis fele annyi idő alatt hoztunk többet.

           A Sunderland elleni meccs meg nem volt egy nagy heroikus feltámadás, de az idényben akkor és ott először mentünk neki teljes erőből egy ellenfélnek, és szedtük szét egy félidő alatt. Ugyanaz a csapat volt, amelyik előtte vereséget szenvedett ugyanazon a pályán a Bmouth-tól, csak most Mou nélkül. Ennyi változott, semmi más.

          • Btw egyszer ezeket a maratoni vitákat ki kéne bogarászni augusztusig visszamenően, és kiadni, mint az egész történelmi idényen átívelő két nézőpont állandó összeütközését.
           Benne lenne nagyjából minden probléma, amivel az idényben szembe kellett néznie a csapatnak, kiválóan ismertetné a csapatot kevésbé követő szurkolókkal a lényegeket. Simán kijönne egy 40-50 oldalas kis könyvecske, grafikonokkal meg képekkel akár 80-100 is.

        • undertow25

         Hah, próbáld meg egyszer britnek nevezni az íreket egy dublini kocsmában 😉

         • egy dublini kocsmában semminek nem merném nevezni az íreket… 🙂 oké, O’Farell valóban ír volt, és nem északír, nem igazán helytálló a megnevezés, akkor írom azt, hogy nem volt még edző a kontinensről – így jó? 🙂

     • undertow25

      Jaj. Nem szeretek nagyon nyelvtannáci lenni, de ‘másabb’? Valami vagy más vagy nem. Ezt nincs hova fokozni.

  • Endy919

   Valahol olvastam , hogy LvG már 2x benyújtotta a lemondását , de mindkétszer elutasították. Ebből nem tudom mi az igaz , de manapság már nem lepődök meg semmin.

  • WudigessBoi

   Nem ma kezdődött, a MU kábé öt éve önmaga paródiája Európában.

  • Blue One

   Odaadják neki ezt a pár hónapit, aztán jön Mourinho és a nagytakarítás.