Talpon

psg_cfc_nyitóA legfontosabb, amit a párizsi BL odavágó után el lehet mondani, hogy egyértelműen talpon van még a csapat. Hiába rugdosta izomból Ibra, hiába mélyesztette bele bökőjét többször is Di Maria, hiába taposta fáradhatatlanul Verratti, de Hazard is hiába csúszott be hátulról a sajátjainak – mert még állunk. Mégis keserédes szájízzel kellett ott hagynunk a csatateret, egyik bajtársunk ugyanis ott maradt Párizsban.

Magabiztosan utazhattunk a francia fővárosba, az ország egyetlen komolyan vehető csapatának otthonába, hiszen a bemelegítő meccsen időtlen idők óta végre alaposan elbántunk aktuális ellenfelünkkel. Bár a realitások ezúttal egészen mást jósoltak, azt gondolom, sikeresnek mondható a helytállásunk, büszkék lehetünk a játékosainkra: úgy Babára, Cahillre, Azpira, mint Cescre, Mikelre, Willianra, vagy épp Costára, akik a szívüket-lelküket kitették a csapatért. Costa, illetve Willian esetében ez ugye már megszokott. Azt viszont rossz látni, hogy sajnos ami Édenkét illeti, lassan ennek az ellenkezője válik normalitássá – és ennek megállapítása már közel sem annyira kockázatos, mint amikor még csupán a pályán mutatott teljesítménye alapján lehetett következtetéseket leszűrni.

Nincs többé szükség találgatásra, vagy vitára, hiszen a mérkőzést megelőzően ő nyilatkozta le, hogy nehezen mondana nemet egy olyan BL csapat ajánlatára, mint amilyen a PSG is. Vagy Real, ugye – teszem hozzá, én. Elég egyértelmű üzenet, bár kissé gyors pálfordulás az alig pár hetes címer-csókolgató gólöröm után. Nehéz innen Magyarországról megítélni – de tán még a londoni szurkolók számára is rejtély – hogy mi játszódik le ilyenkor egy játékosban. Mindkettő elég direkt megnyilvánulás, csak épp eltérő jelentéssel. Mindenesetre ezek után nehéz lesz vissza küzdenie magát a szurkolók szívébe. Talán pont nem is célja ez Édenkének, de számomra az sem tűnik jó taktikának, ha valaki már hónapokkal a tanév vége előtt bepofázik a konyhás néninek. Továbbra is megkapja majd a fejadagját bár, de cseppet sem jó szándékosan elsózott és tele turházott koszton élni huzamosabb ideig, választási lehetőség nélkül. Nem beszélve arról, hogy a konyhákon gyorsan terjednek a hírek, úgyhogy ne lepődjön meg, ha ezentúl sehol nem kap őszinte mosolyt.

PSG_CFC_01
Nehéz rajta kiigazodni

Boldogságra ad viszont okot, hogy ezt leszámítva többnyire pozitív élményekkel gazdagodhattunk Párizsban. Engem már a sérülések által megtizedelt védelmünk is lázba hozott, mert egyrészt Azpi újra saját helyén, a jobboldalon játszhatott – nem támogatom a túl szélen való szerepeltetést, mert továbbra is tartom, hogy onnan nem tud kellő veszélyt kialakítani – másrészt Babát ismét a pályán üdvözölhettük, és ha mindez még nem volna elég, az én drága szerb szabadságharcosomnak ezúttal nem az ellenfél villámléptű szélsőivel kellett szélmalomharcot vívnia, hanem végre középen kamatoztathatta kvalitásait. Fejelgetett, tisztázgatott is fáradhatatlanul. Cahillel kiegészülve ez a hátsó fal együttes erővel feledtetni tudta a szezon egyik kellemes meglepetése, Zouma, de még a Kapitány hiányát is. Stabilitásuknak köszönhető, hogy az első játékrészben igazán komoly hazai lehetőséget nem lehetett feljegyezni, kénytelen-kelletlen próbálkoztak távolról a franciák, mígnem Mikelen megpattanva beakadt egy amúgy meglehetősen gyenge Ibra szabadrúgás. De ha valamikor, hát ebben a szakaszban, a félidő második felében egyenrangú partnerek voltunk, elég csak Trapp csodába illő hárítására gondolni Costa fejesénél, de elképesztő imponáló volt például Willian játéka, aki meccsről meccsre komolyabb szólókat prezentál, egyre kevésbé jelent meglepetést, ha elfut legalább három védő mellett. Végül gól is lett az igyekezetünk jutalma, de még milyen emlékezetes gól! Tagadhatatlan, hogy nigériai Zidane-unk minden találata befér a történelemkönyvekbe, és ez bizony már a hatodik volt kék mezben! Az ő esetében kevéssé kockázatos olyan nagy szavakkal dobálózni, mint hogy élete tán legfontosabb gólját jegyezte. Nagyon kellett, kellően meg is küzdöttünk érte.

Stabilan két lábon állva fordultunk, talán csak a szemöldök repedt fel egy picit, de az mindig ijesztőbbnek tűnik, mint amilyen komoly sérülés valójában, úgyhogy koncentráltan jöhettünk ki a második félidőre. Hamar kiderült viszont, hogy a franciáknál van még néhány kihasználatlan fokozat: Di Maria finom ütempasszok formájában osztotta a balhorgokat, amik bár egyesével nem tűnnek veszélyesnek, nagy számban már komoly gondot tudnak okozni – Maxwellt is többször ugratta ki remekül, majd Cavaninak olyan asszisztot osztott, hogy egy pillanatra megsajnáltam, hogy hétről hétre a most már határozottan egy csapatos francia ligában kell unatkoznia. Biztos vagyok benne, hogy egy klub számára hátrányt jelent, ha csak a BL-ben talál magának igazi kihívást, ebből kifolyólag nem hinném, hogy a PSG a belátható jövőben valódi esélyessé léphet elő. No, azért most megmutatták, hogy van bennük kurázsi, alaposan letámadtak a másodikban – érezhetően megcibáltuk az oroszlán bajszát. De hősies helytállásunknak, és nem elhanyagolható részben Tibónak köszönhetően talpon maradtunk, és a továbbjutás reményével várhatjuk a visszavágót.

Ha e meccs tapasztalatai alapján csak hármat kívánhatnék a szezon hátralévő részére, hát íme: tartsuk meg Babát a bal, Azpit pedig a jobb szélen, Iva pedig legyen a maradjon meg továbbra is szilárd oszlopnak a védelem tengelyében!

Végre lesz egy baba balhátvédünk?

Úgy kezdtünk neki ennek a szezonnak, hogy lehetünk tűzoltók, katonák, vagy akár vadakat terelő juhászok is, most mégis többnyire azzal kell szembesülnünk, hogy mi vagyunk a vad. A PL-ben lassan minden meccsünket meg kéne nyerni, hogy változtatni tudjuk ezen a percepción, az FA Kupa némi szépészeti beavatkozást jelentene csupán, a valódi megváltást viszont egy BL győzelem hozhatná el. A végső siker még elég távolinak tűnik, de ebben a sorozatban lépésről lépésre kell haladni, minden egyes menet egy újabb lehetőség. És jelenleg minden esélyünk megvan, hogy az aktuális párharcból győztesen kerüljünk ki, ennél többet pedig jelen helyzetünkben nem is kívánhatnánk. Bár a csapat amúgy is egyre fakóbb máza tovább repedezik, én bízom benne, hogy ez a minden értelemben elfuserált idény végül szolgál valami meglepetéssel. Mert jelen helyzetünkben mi lehetne abszurdabb, mint egy esetleges Bajnokok Ligája siker? Semmi. És ki merte volna ezt jósolni előzetesen erre a szezonra, mint ami végül lett belőle? Senki. Jobb híján maradok az abszurditás őszinte híve továbbra is.

 – TheRussianOne –

 • nygeri

  Baba vs. PSG

  • Az a kenyszerito es beadas Costanak az azert nem volt rossz. Ilyenekbol kene tobb mindenkitol.

 • “Azpi újra saját helyén, a jobboldalon játszhatott – nem támogatom a túl szélen való szerepeltetést, mert továbbra is tartom, hogy onnan nem tud kellő veszélyt kialakítani”
  Remélem kov szezonban ezt megoldjak, mert iszonyuan kijott mennyivel jobb igy.

 • JT kihagyja a City elleni meccset is… 🙁

  Guus Hiddink will be without captain John Terry for Sunday’s game against Manchester City, but the Dutchman hopes to have the defender back for next weekend’s trip to Southampton.

 • Blue One

  A megbízható Di Marzio szerint Conte a legesélyesebb edző a padra. 2. Simeone, akit TBO és Costa támogat.

  • Endy919

   3 napja még Simeone volt , 2 hete meg már Allegri írt hozzánk alá .

   Akkor hiszek majd a híreknek , ha .com-on is rajta lesz.

   • mindig az a legesélyesebb éppen, akivel épp szóba áll a klub. Gyanítom az összes picit is mozdítható edzővel tárgyalunk éppen (nagyjából kizárni FSW-t, Ancelottit, Guardiolát és Mourinhot tudom – na jó, talán még Neville-t meg Keane-t), még azon sem lepődnék meg, ha Emenalo titokban Zidane-t hívogatná telefonon éjszakánként.

    A sok pletyka közt azért lehet olvasni a sorok közt, tuti ajánlatot tettünk már Allegrinek, Conténak, Sampaolinak (aki azóta is minden nyilvános médiamegjelenésében nyalja a klubot), és tuti megkerestük már Simeonét is, bár nála még konkrét ajánlatra utaló jeleket nem láttam. Nem nagyon olvasni róla, de szerintem már beszéltünk Hughes-zal is, Pellegrinivel is, gyanítom tárgyalunk Hiddinkkel is egy esetleges plusz évről; mernék fogadni rá, hogy már DD elé is tettünk legalább egy assistant ajánlatot, de már az eddig nyilvánosan emlegetett franciákkal (Blanc, Deschamps) is tuti felvettük a kapcsolatot, Jardim is kapott már legalább egy telefonhívást, és nem lepődnék meg, ha Moyes, BR, RDM, Inzaghi, Schuster, Hecking vagy akár Mancini neve is felmerült volna. Remélhetőleg azért a Mazzarri vagy Redknapp kimaradtak a szórásból… 🙂

    • lamps8

     személy szerint te kinek örülnél? még nem is kérdeztem, és nem is láttam hogy állást foglaltál volna korábban.

     • pedig még posztban is írtam róla 🙂

      Nálam az egyes számú jelölt Conte, a kettes az Hughes vagy Koeman. Végeredményben ide sorolnám Allegrit is. A többi kb a resztli. Simeone egy talán kategória, őt nem tudom, hova soroljam, de szerintem ő nem is igazán jönne el az Atletiből.

      • Sandic

       Conte is kockázatos, felmerült a neve a bundabotrányban, ki tudja mi lesz belőle…

       • ez nem értem, hogy jön ide. Jelenleg épp a Fifától az MLSZ-ig mindenki sáros kb, szóval ezzel nem vagyok hajlandó foglalkozni. Övrebö óta tudjuk, hogy a BL is sáros. Mi köze enne ahhoz, hogy ki legyen szerintem az új edzőnk? 🙂

      • lamps8

       akkor ebből nem lesz újabb Oscar -saga köztünk, nálam is Conte a favorit.

   • lamps8

    jó ha tisztában vagy az egyes médiumok hitelességével, Contet di Marzio hozta le, Allegrit meg a Mail, érezhető némi különbség még akkor is ha tényleg nehéz hinni ezeknek a híreknek így februárban.

   • Blue One

    Ezért is írtam azt, hogy a MEGBÍZHATÓ forrás szerint.

   • kasata91

    És akkor mivan ha Allegri lesz a managwr, Conte a segítője és Sime One meg a pálya edző? És hozzájuk csatlakozik még Majd JT is 2017től. 😀

 • Pingback: Talpon | Zongoracipelő()

 • Diego Simeone would like to see FC Barcelona star Ivan Rakitic for Chelsea should he get the job

  • trueblue05

   Nekem Rakitic nagy kedvencem, de én kicsit lemondtam róla a szerződése meghosszabítása után. Hülyeség is lenne eljönnie a Barcától.

 • Blue One

  Manchester City coach Manuel Pellegrini is admired by Chelsea technical director Michael Emenalo.

  hahahahaha.

  Viccnek is rossz, de sajnos ez a valóság. Ettől függetlenül nem aggódom, Conte vagy Simeone lesz.

 • Blue One

  Eddig is az Afrikai Zidane-ként emlegették, hát még ezek után 😀

 • Blue One

  Eddig is az Afrikai Zidane-ként emlegették, hát még ezek után 😀

  • Rammschein

   Mi van, hogy ennyiszer írod? 😀 Beragadt a billentyűzet? 😛

   • Frissítsd.

    • Rammschein

     Ja oké… nekem, 3x kiírta a szöveget. 🙂

  • Sir Idemitirjak

   Felesége posztolta instagrammon elöszőr, meg is lepődtem, hogy ő már házas erre megnézem már 2 gyereke is van. Nem gondoltam volna.

   • Rammschein

    Végig pörgettem a Facebook oldalát, na ő az, akit ezek alapján is simán imádni lehet, mint szurkoló…(a jelenben)
    Nem nyilatkozik f@szságokat…minden posztja csak a Chelsearől vagy a családjáról szól… átmegyek Hazardéra… kb. mindegyik kevés kivétellel szponzorációs/reklámos poszt… 😀 persze lehet pl. Hazardét valami manager kezeli, de azért értitek mire akarok kilyukadni, nem?

   • Sandic

    Gyönyörű felesége van, nem is néztem volna ki belőle. 🙂

 • Blue One

  Jose Mourinho will succeed Louis van Gaal as Manchester United manager,
  according to the sister of former Inter Milan president Massimo Moratti.

  • Rammschein

   Moratti nővére valami sajótkém? :”””D

   • Blue One

    Nem, gondolom Moratti ( a volt tulaj) tud valamit és ő női mivoltához híven elfecsegte, hogy mi a helyzet. Mondjuk sajnos nem meglepő, máshol is olvastam már szóval nem lenne meglepő 🙁

 • Mai meccsen Wenger egy dolgot szeretett volna elkerülni még saját bevallása szerint is: az újrajátszást. Ennek megfelelően játszottak egy 0:0-t 🙂 Jukapovics kifogta a szemüket is.

  A másik meccsen: Reading-WBA kisebb meglepetésre 3:1, többek közt Hector és Piazon góljaival.

  Ja, és kiesett a Leeds + a Bombi, továbbment a Watford és az Everton. Van rá egy hatospakk söröm, hogy ha továbbmegyünk, az Evertonnal fogunk meccselni.

  • Sandic

   Az Arsenal saját magát fogja tökön szúrni ismét. Míg a Leicester már csak a bajnokságban áll (és ott is letudta az igazán nehéz meccseket minket meg a MU-t leszámítva), addig az Arsenalnak ott van még a BL és az FA kupa is. Az ilyen húzásokkal szépen kifacsarják magukat a szezon végére, a Leicester meg behúzza a bajnokságot.
   A WBA kiesése nem meglepetés, már a 3. ligás Peterborough ellen is újrajátszásra, majd 11-es párbajra kényszerültek.
   Ha tovább megyünk, szerintem a Shrewsbury-MU párharc győztesével meccselünk.

   • Rammschein

    Nem baj, had fáradjanak Wengerék, hátha 4.-ek lesznek. Legalább ennyi öröm legyen ebben a PL szezonban. 🙂

  • Sandic

   Azok a női megérzések Zenzo…..

 • Blue One

  From the offices of Atletico on Simeone: “We have no doubt that he will inaugurate the new stadium” (Marca)