Epizódválasztás

logoA Chelsea remake Joséval kezdődött, mi viszont épp a Hiddink-i újrázásánál tartunk. A holland legutóbb, Scolari után hősként vált köddé, tervszerűen. A megtervezett szezonvégi szublimálás most is megíratott, az viszont, hogy milyen minőségben lép le Guus, nagyban függ attól, ami most rá vár. Három döntő közül a középső érkezik holnap öttől. Emirates FA Cup, meg minden, amit akar(t)ok.

A portugál kivágásával egy olyan ponton, ami vagy bizonyos szempontból kései, vagy minden más szempontból korai volt, és Hiddink újkori eljövetelével nagyjából beintettünk a PL-nek, és vigyázó tekintetünk a Bajnokik Ligája, valamint az FA-Kupa felé fordítottuk, kimondva-kimondatlanul. A hollandusnak kb 1 héttel ezelőttig volt ideje rendezgetni a sorait, kigondolni ördögi sakkjátszmáit a zöld kockába, fondorlatkodni és sztüzet szítani: február vége ugyanis cupásból két olyan meccset tolt az aranykeretes szemüvege látóterébe, ami már élesben megy.

A bajnokságban ugyanis volt lehetőség ellébecolni az időt, keresni, kinek hol fáj, és melyik sztárunknak nagyobb a bibije, simogatni pár buksit és dorgálni, akit kell. Most viszont már a továbbjutás a tét mindkét kupasorozatban, és lényegében a Pilvaxra eldőlhet, hogy mi is a forradalomra koccintunk-e, vagy már csak beülünk inni – jót és jó sokat.

Március 15-re a javán már túl leszünk. A javának a java ezektől függ.
Március 15-re a javán már túl leszünk. A javának a java ezektől függ.

Papa Guus (akinek esetében revideálnom kell magam némileg, és a jó Digis kollégától elnézést kell kérnem, akit simán lehülyéztem a Hüsz Hiddinkezésért, mert a héten az én drága holland kollégáimmal üzleti utaztam pár napot, és a BL meccsünk közben eszembe jutott, hogy rákérdezzek, hogyan is kell helyesen kiejteni anyanyelvén Hiddink keresztnevét, ami valóban valami olyasmi, hogy Ghüssz(Z) Hiddink, az elején egy – ahogy ők fogalmaztak – soft ‘g’-vel. S ha már erre rápontosítottam, megtettem ismét a ‘van’ esetében is, ami viszont továbbra sem ‘fán’, hogy legalább némileg megmaradjon az igazam) szóval Papa Guus a hét közben megtette az első idei lépését a BL továbbjutás felé, és ha nagyon nem is égtünk meg Párizsban, azért a 2-1-es eredmény az odavágón minden, csak nem életbiztosítás, de inkább kuki a csalánosba. Folyt köv majd a névnapom utáni másnapon, egy jó kis hazai Stoke és egy idegenbeli Liverpooli csörte közt.

Most viszont, mivel oda már egy jelen helyzetünkhöz mért baromi erőnfelüli teljesítmény, vagy irtózatos mák is kelleni fog (ahol az idegenbeli Mikel-gól – már, amit nem Tibónak, hanem Trappnek rúgott – miatt a legnagyobb esélyünk egy ingerszegényhazai 1-0, csakhogy a mainál jóval erőteljesebb Chelsea védelmek sem úszták meg az utóbbi 6-ból 5 esetben kapott gól nélkül) ezért nagyon oda kell taposni holnap a Citynek a Stamfordon. Egyrészt, mert ha Hiddink nem szeretne hazardírozni, meg Hazard sem Hiddinkelni, akkor az FA-ben mindenképp tovább kell jutni most (ha nem akar tényleg már március közepén lógó fapapuccsal távozni), másrészt pedig nagyon kéne egy erődemonstráló top csapat elleni győzelem a továbbiakra. Egyébiránt meg az sem árt, ha a City már csak a bajnokságra koncentrálhat innen, ezzel is segítve, nehogy holmi rajtunk kívüli londoni gárda legyen a bajnok. Segítsünk nekik, segítsünk magunkon azzal, hogy az FA küzdelmeit már ne kelljen számításba venniük ezek után, ha már a Ligakupát így is könnyedén a kezükre játszottuk a szezonban.

Győzelmi fejfedő
Győzelmi fejfedő

A Hiddink strike back c film forgatókönyvében most jött el az az epizód, amikor lenyomták az egyik vezérünket, de élre állt a régi-új, fényes kardú agg vezér, jó sok orkot legyilokoltunk már, és épphogy fellélegezhetnénk a csata közepén, ami már-már fordulni látszik, de jajj, a közeli távolból egy újabb orksereg kürtjének zaja hatol át a sötétedő égbolton, és persze, elered az eső, mert fényes nappal nem lehet elég drámai hatást elérni. A jó filmekben általában ilyenkor, mikor minden izgalom a tetőfokon hág, fordul a szerencse, és végül, ha vezéráldozattal is, de győznek a jók. Hát, remélem Hiddink megtalálta a megfelelő gombot és epizódot a dvd-jén, vagy, hogy stílszerűbb legyek, a blue-ray-én, egyéb esetben Zorbag az ő levágott fejét hordozza majd körbe a csata végén, és tűzi fel majd fejdísznek győzelmi zálogként.

A mi forgandó szerencsénk most abban rejlik, hogy a mordoriak üzentek Zorbagnak két hete, hogy leszarják, mit tesz a hátralévő csatákban, mindenképp hazarendelik május végére, és nyilvánosan kivégzik. A csapat morálja, hogy is mondjam finoman, hát oda van baszva neki rendesen. Előre bejelentették, hogy Zorbag utódja Guarddag lesz, amivel viszont úgy tűnik, ellentétes hatást értek el, mint szerettek volna, mert a seregeik úgy döntöttek, nekik ez nem tetszik, hát más se élvezze, és gyorsan, kétszer kiszoptak.

Hiddinknek elvileg egyszerűen meg kell lovagolnia a hullámokat. Nyilván az ő helyzete is hasonló, csak azért némileg más, hogy ő önszántából végzi a távozók sorában. Persze, ha felkiált, hogy a jövőbeni Chelsea edző problémája nem az enyém, és bár hű, hogy irigylem a pasast, de azért hagyok itt neki egy jó kis dágványt, akkor már most szólok, fennhangon, hogy teljes gőzzel hagyja abba. A foci még most is, így is lehet olyan mókás, mint a jövedelemadózás, szóval vezesse elő a Saratoga-csapást, és aprítsa Rubik kockává az ellent, amit soha, senki sem rak majd ki.

Szóval őszintén szólva is remélem, hogy az “Are you ready for the test of your life” kötetet kapta le a polcról, és lapozgatja épp serényen, nem pedig a “The joy of the status quo”-t, mert a szívemhez nőtt a fapapucs, és szeretnék továbbra is jó szívvel gondolni Hiddinkre, mint Chelsea menedzserre. Ehhez viszont számomra elengedhetetlen a holnapi győzelmünk. Nem tudom, másként hogyan végződhetne jól ez a sztori. Függetlenül attól, hogy a következő körben már nincs ‘verhető’ ellenfél, mert minden valószínűség szerint az egyetlen kicsi Reading mellett az Everton, Arsenal, Watford, WHU, ManU várnak még ránk, és ha Pardew is észbe kapna egy kicsit a rettentő sorozata középén, akkor még a Palace, egyéb esetben pedig Pochettinoék, de még ennek ellenére is valószínűleg a legkomolyabb ellenlábasunkat ütnénk ki a nemsokára hajléktalan Pellegriniékkel, akik reméljük fél szemmel tényleg inkább a hétközi BL, majd a hétvégi Ligakuka döntőre figyelnek már inkább.

Mindenesetre a már elmondott tényektől függetlenül is jól esne egy győzelem a mászókakékek ellen. Amióta tényezők lettek az élfutballban, nem ők a kedvenc ellenfeleink épp, a 09/10-es szezon óta 16 meccsen csak négyszer sikerült legyűrnünk őket, 9 vereség mellett. Ha ehhez hozzáveszem, hogy az FA-Kupában már több, mint egy évszázada nem nyertünk ellenük… és ne felejtsük el, hogy ahogy a Chelsea a bajnokságban áll, az FA győzelem legalább nemzetközi szereplést jelenthet a május végi elszámolásnál. Nomeghátpersze, úgyis régen nyertünk már FA Kupát.

Ssszóval, holnap, mikor eljön az alkonyat, és ez most az, ami a nap végét jelenti, nem pedig minden idők leghányingerkeltőbb horror franchise-át, szóval midőn a föld egyetlen napja lebukik vala közép-európai idő szerint, neki kell állnunk mindannak, amit a korlátolt agyammal elképzelni tudok pozitív kimenetelként. Azt hiszik, jobbak nálunk, csak mert az idei teljesítményük ezt tükrözi. Én viszont szeretném azt látni, hogy ők elindulnak lefelé, mi pedig felfelé. Hajrá Chelsea, és hajrá Hiddink, szeretnék tapsolni a meccs végén.

Show the way, Guus!
Show the way, Guus!
 • Pingback: Epizódválasztás | Zongoracipelő()

 • emazohun

  Csak nem egy Zoltánt tisztelhetünk a cikkíró nevében?

  • csak de. Bár, azt hittem, ez már régen nem titok :))

   • emazohun

    Eddig elkerülhette a figyelmem 🙂
    Habár a nicknameből is következtethettem volna…

    • a nick mondjuk max a véletlen műve, de az évek során a posztokban már többször is előkerült, főleg így nevemnapja környékén 🙂

 • Ami tényleg nagyban mellettünk szólhat, hogy hazai pályán nagyjából azóta nem tudnak minket elkapni, amióta tényezők az élfutballban, valamint hogy a következő időszak legalább annyira háttérbe szorítja ezt a meccset, hogy tartalékoljanak. Bő 13 nap alatt fognak 5 meccset lenyomni a mait is beleszámítva, köztük egy ukrán kaland idegenben, egy ligakupa-döntő, egy anfield-i rangadó, és rá 3 napra az Aston is fogadják (ez utóbbi azért fontos, mert lévén, hogy az utolsó két bajnokijukat elvesztették és Liverpoolban sem nekik fog állni a zászló, ott mindenképpen be kell zsebelni a 3 pontot, nem tartalékolhatnak). Pellegrini azt nyilatkozta, hogy 7 ifijátékos is része lesz a keretnek ellenünk, ezt alátámasztva mind a hét ki is hagyta a tegnapi tartalékmeccset. Iheanacho-t mindenképpen a kezdőbe várom, s szerintem lesz legalább még 1 startoló. Debrői, Bony és a Mangaka is sérült, Touré meg eddig nem egy életbiztosítás 10-es poszton.
  Amit mindenképpen el kéne kerülni, az az újrajátszás. Ha hazai pályán a tartalékosabb Cityt sem tudjuk megverni, akkor kell a francnak egy Etihad-újrajátszás valamikor a Stoke-PSG-Liverpool trió közé/mögé. Igaz, hogy most már nagyjából egyedül a fakupa az, ami számít és arra kell mindent feltenni, de akkor legalább a bajnokságban tartalékoljunk, mert mentálisan ennyi nehéz meccset nem fognak a játékosok elbírni.

  Én mára betippelek egy

  Courtois
  Azpilicueta-Cahill-Ivanovic-Baba
  Mikel-Matic
  Pedro-Fabregas-Willian
  Costa

  kezdőt, és egy 1-0-os győzelmet szeretnék.

  Sajnos az első félidőt nem fogom látni, de igyekszem a másodikra, vagy legalább az utolsó félórára. Ha a védelem képes azt hozni, amit a PSG ellen, akkor nagy baj nem lehet, de emberfogásban bőven több kéne. Nagyon remélem, hogy nem fogjuk eltökölni az esélyeinket.
  KTBFFH!

  • Sir Idemitirjak

   Mikel-Matic-Fabre közép? Te mazochista vagy?

   • Miért, az Arsenal ellen is így mentünk ki.

    • Sir Idemitirjak

     Meg azóta a Watford és a MU ellen is ahol pont 0 volt a szervezőjátekunk, Fabregas csatár mögött fájdalmasan lassú, csak az ágyusoknak nem volt embere egyszerűen rá ezért volt jobb (igaz csak 1 félidőt volt ott!), Matic-Mikel előrejátékát meg nem kell ecsetelnem, még egy jó szerbbel is húzós lenne, de jelenleg még az sincs. De valószínű, hogy igazad lesz, én meg majd meccs közben tiszteletlenkedek a hollandunkkal szemben. 🙂

     • Szerintem most a biztonsági játékra fogunk rámenni, főleg, ha Agüero kezd, mert Pellegrino nem meri egyedül hagyni Ihajnegrót elől.

 • Endy919

  Annyi a lényeg , hogy ne úgy menjenek ki a srácok a pályára , hogy a City ellen játszunk , hanem úgy , hogy minden áron győzni kell.

  Itt ma nem nekünk kell bekkelni , hanem hajtanuk kell a győzelemért . Remélem Guus is hasonlóan látja a dolgokat és akkor nagy gond nem lehet.

  Courtois
  Azpi-Iva-Cahill-Baba
  Mikel-Cesc
  Willi-Oscar-Eden
  Costa

  Pato kap egy fél órát és ver egy gólt.
  2:1

  • Pato már játszhat?

   • Endy919

    Elvileg a City ellen már fittnek kell , hogy legyen. Múlt héten így mondták , azt hiszem.

    • Sir Idemitirjak

     Így van, mindenhol a padra várják már, elméletben bevethető

    • Szerintem ma még nem lesz bevetve, max a Soton-Norwich ellen.

  • Gabor1092

   Szerintem Pato még mindig nem fog játszani, állítólag még mindig nincs megfelelő állapotban. Viszont én Hazard helyett Pedrot játszatnám, sokkal meggyőzőbb volt a PSG ellen, mint a belga.

   • Sir Idemitirjak

    Most nem futni kell fel alá, hanem focizni, maradjon csak a belga.

    • Mintha a belga sokkal jobb lenne.

     • Sir Idemitirjak

      Sétálló Hazard is többet tesz a támadójátékhoz, mint egy a belét is kihajtó Pedro, és ez statisztika, nem ránézésre mondom csak.

      • Tehát az statisztika, hogy a sétáló Hazard is többet tesz a támadásokhoz?
       Én inkább úgy mondanám, hogy egy belét is kihajtó Hazard többet tesz a támadásokhoz, mint egy belét is kihajtó Pedro, aki közben a védelemnek is rengetegszer besegít.

      • lamps8

       kár hogy nem lehet 3 Oscart a pályára tenni 🙁

       • undertow25

        Én legalább annyira csipázom Oscart mint Zenzo mester, de perpill három Williant tennék a pályára, idén ő az egyetlen aki bármit is mutatott.

        • lamps8

         irónia 🙂

       • Sir Idemitirjak

        Ha én raknám össze a csapatot akkor 10 Oscar lenne a pályán és egy Heskey.

        • lamps8

         az egy durva one men team lenne.

        • Heskey lenne a kapus? Hát nem tom…

         • Sir Idemitirjak

          Oscar állna a kapuban is, Heskey csatár lenne és minden meccs utolsó percében a Ronaldo-Messi kettős egyik tagját cserélném a helyére, mert már nem fiatal az angol óriás.

          • Szóval egy labdazsonglőr legyen a kapus is? Most lebuktál Bognár Gyuri, bár jó sokáig húztad.

          • Sir Idemitirjak

           Nem nézel kézilabdát? Támadásoknál fellépne ő is emberfort kiharcolni. Lehet hülye kérdés lesz, de ki a fent említett személy?

          • Nincs ebben az országban olyan, aki nem ismeri Bognár Gyurit, kivéve ha le akarja tagadni, hogy ő maga az. Nice try.

          • Sir Idemitirjak

           Közben megnéztem és tudom ki az! Sport TVket ritkán nézek mentségemre legyen szólva. Vagy csak egy alakváltó reptilián vagyok és titokban megfertőzöm a Földet labdarúgási jó izléssel és a seggzabálásra való hajlammal.

          • Most már egyből tudod, persze…

        • Sandic

         Mi lett a 11 Azpilicuetaval?

         • Sir Idemitirjak

          Azzal is kiegyeznék a mai napig!

   • myheartisblue

    Szerintem Pato még nem fog játszani, de Miazgát azért ki lehetne próbálni, ha netán Citehben sok lesz az ifista és elhúznánk pár góllal, dehát miről is beszélek…

 • myheartisblue

  http://www.squawka.com/news/where-are-they-now-chelsea-and-man-citys-teams-at-the-0708-fa-youth-cup-final/602497

  Érdekes cikk, hogy hová kerültek a srácok 8 év alatt, alig mondd valamelyik neve valamit, azokon kívül, akik azért befutottak valamilyen ligában.(Citeh oldaláról: Trippier, Weiss, Sturridge, Mak) Chelsea oldalról: vanAanholt, Bruma, Stoch,Kakuta mester)

  • Endy919

   Azért a Boyata , Tejera,Mellis,Taylor nevek sem ismeretlenek …vagyis számomra.

   Makról viszont nem tudtam , hogy City nevelés. Weiss pedig hatalmas csalódás , nagyobb tehetség ő annál , hogy Qatarban kurválkodjon.

   • myheartisblue

    Boyata-rol hallottam azért én is most, hogy így írod. De a többi 3-ról neméppen.
    Weiss meg hát szegény gyerek volt, ő burkoltan, de kimondta, hogy ő a pénz útját választja, pedig szerintem volt benne tehetség.

    • Endy919

     Weiss szegény gyerek volt ?????????

     Nemár . Apuci a válogatottnál meg a Slovanban is hatalmas pénzeket kapott , meg gondolom Kirgizisztánban vagy hova a tökömbe ment edzősködni szintén nem 3 eurós óra bére van.

   • Definitely Maybe

    Meg Albert Rusnak is letolt ugy 3 szezont a Citynel, most pedig egesz jol megy neki az Eredivisieben.

    • Endy919

     Ja , Rusnakra emlékszek.

   • undertow25

    Magyarul Katar 😉

    • Endy919

     Remek.

    • Ja, Endy tudtommal szlovák, ő nem igazán tartja a magyar helyesírás szabályait 🙂

     • undertow25

      Szlovákul is Katar 😀

      • Lehet, de abba meg már nem tudunk belekötni 🙂

    • nagyon beleálltál a nyelvtanba, miszter :))

     • undertow25

      bántsa a szememt ha rosz a hejjesírás

 • undertow25

  Külföldi oldalról loptam, de muszáj megosztanom, mert ezt az arcát a klubnak nem szokta megmutatni a média:

  “Just a few words of appreciation and thanks.

  My dad Len Kell, was signed by Chelsea as a 17 year old, in the 50,s and spent about 5 years at the club, working through the teams and eventually playing a few games in the first team before he was sold to Norwich.

  He’s 83 now and suffers from alzheimers but always recalls his time at Chelsea with great fondness. His great mates were Andy Bowman and Bob Smith both sadly deceased. Roman Abramovich heard about dad and immediately sent a club invite to any game ( dad choose Man City) plus a card from all the squad.

  This means a lot to us. I’ve heard many great stories about Chelsea over the years, stuff which would never make the papers!

  I’m told Len Casey and John Dempsey will also be with us, so that’s going to be great.

  Anyway just wanted to let you know that Chelsea look after their own and we are very greatfull and humble. “

  • Engedelmeddel kimásolom a britanniára is.

 • Blue One

  Charly Musonda: Was fouled more times vs Sporting Gijon (10) than any other player has been in a La Liga match this season

 • Blue One

  ???

  • Sir Idemitirjak

   Jól látom hogy csak Sterling az egyetlen neves támadó szellemű játékos?

   • Blue One

    Ha valódi a papír, akkor igen. Nincs Touré, Silva és Aguero.

  • Sandic

   Kompany már nem sérült?

 • Blue One

  Ki az a srác JT jobbján? 😀

  • Sir Idemitirjak

   Egy csatár akit télen megkellet volna venni?

   • Blue One

    A mondat első felére válaszolva: yep 😀

   • Endy919

    Lukaku ? :O

    • Sir Idemitirjak

     Bendtner!

 • Blue One

  Nagyon gyenge kezdővel jön a City. Ha ezt nem nyerjük meg…

  • emazohun

   Kb föladják a meccset

   • trueblue05

    Azért nem hiszem, hogy felkészületlenül küldi ki őket a pályára. Biztos nem kikapni jönnek, ilyen kezdővel sem. De az biztos, hogy így nagyon kellemetlen lenne kikapni.

    • emazohun

     4 nullkilométeres ifista van a kezdőben
     Ha 1-2 lenne,azt mondanám,hogy még nem vészes

     • Sir Idemitirjak

      Demichelis és valami ifista, mint KH, ha ezt nem nyerjük akkor az nem kis égés lenne

      • trueblue05

       én csak akkor leszek nyugodt, ha hárommal megyünk

 • Levi97

  Mi adja a meccset?

 • Sir Idemitirjak

  Team to play Man City…

  Thibaut Courtois; Cesar Azpilicueta, Gary Cahill, Ivanovic (c), Baba Abdul-Rahman; Cesc Fàbregas, Mikel; Pedro, Willian, Eden Hazard; Diego Costa.

  Subs: Asmir Begović, Miazga, Matic, Ruben Loftus-Cheek, Oscar, Traore, Remy.

  A szokásos egy dolgot leszámítva tetszik a kezdő!

 • mohacsia

  Ha ezt nem húzzuk be nagyon simán az nagyobb égés lesz, mint a jelenlegi helyezésünk!

 • Sir Idemitirjak

  Leverkusen-Dortmund meccsen addig reklamáltak, hogy a bírók bevonultak és szünetel a meccs.

 • Endy919

  Jó a védelmünk!

 • myheartisblue

  A mérkőzés előtt bemutatták: PATO-t! 😀 😀 😀 Él és létezik és virul! Persze focizni még nem fog…

  https://www.facebook.com/CFCGlobal/photos/pcb.868432089941226/868431993274569/?type=3&theater

 • Endy919

  Na még Cahill is sérüljön le és tökéletes…

 • Endy919

  Ehh Cesc

  • Endy919

   * Pedro … stream picit homályos

   • Rammschein

    ja, az Pödrő volt… azért ha beakad, az nem csúnya akció. 🙂

 • Rammschein

  ehh milyen kapufa :@

 • Rammschein

  Costának ez a PSG ellen miért nem ment? 😀

 • undertow25

  Cahillből nem sok fog maradni így a végére.

 • Rammschein

  Azért ezt a Cityt illene verni…

  • Endy919

   Ki mondta , hogy nem fogjuk?

   • Rammschein

    😀 Csak eddig úgy néz ki, hogy ők akármilyen szarok, nekünk semmi nem adatik meg…. persze még az elején vagyunk. 🙂

 • myheartisblue

  Willmos ma nem tudja hol van, Hazardban azért ma több akarat van, de semmi sok, a kevéstől ez csak kevéssel több.

 • Endy919

  Kenedy amúgy hol van? Mostanában a padra sem kerül oda.

  • myheartisblue

   Kampányidőszak van Amcsiban. 😀 Egyébként jó kérdés.

 • Rammschein

  Pödró ma alkot… MAJDNEM… előbb kapufa, most les. Illetve nem is volt sztem les, csak befújták…

  • myheartisblue

   Nagy meglátás volt Baba-tól, és les sem volt.

 • Rammschein

  Hazardtól ez miaf-szom volt? 😀 elgurult előle a labda?

 • Endy919

  Remélem Baba bent ragad a kezdőben.

  • Rammschein

   ja, előbb utóbb ha játszatják belenő… mint Zouma… 🙂

 • myheartisblue

  Onnan tudni, hogy ez egy borzalmas meccs, egy óriási nemakarással, hogy alig-alig érkezik komment. Egyszerűen ellabdázgatunk, míg a City ifjoncok elvédekeznek. Posession van tökig, helyzet vagy értelmes befejezés alig.

  • Rammschein

   PSG ellen is alig volt meccs alatt komment, de ott azért mert mindenki azt nézte, és nem volt elfoglalva pötyögéssel. :DDD

   • Endy919

    Én csak másnap néztem meg 😀

    • Rammschein

     Lehet miattad nem volt annyi akkor. 😛

     • Endy919

      Á nem.

      • Rammschein

       Ott annyi minden történt… hogy mire leírtam valamit, másik 2 dolog történt…

      • ja, ha nem vagyok itt, csendes a világ, mi? 🙂
       bocs srácok, családi banzáj volt. Nem is láttam a meccsből még semmit. Majd holnap pótolom.

  • Endy919

   Pedig volt már itt borzalmas meccsen 600 komment :)))

 • Rammschein

  City fiatalok… erre mutatnak premier plánban egy kopasz csókát. :DDDDD

 • Endy919

  Diego!!!

  • Rammschein

   Ideje volt… :))

 • Rammschein

  Azért egy FA kupára úgy érzem rá lehet hajtani idén úgy igazán…. :))

 • undertow25

  Zorro segít, ha baj van!

 • Rammschein

  EZ MI VOLT? :@

 • myheartisblue

  Ez faja kis akció volt. Fabrepass-os meglátás, jó Hazard bemozgás és nagyon tuda hol lesz DieGoal. Aztán erre mire leérom, gólt kapunk…

 • Rammschein

  Na pont ezért nem kéne, hogy Cahill állandó kezdő legyen… Padra jó…. meh…(ahogy néztem miatta lett gól leginkább).

  Lenne egy Zoumánk kevesebb ilyen lenne szerintem…. :S

  • Endy919

   Én amùgy nagyon nagyon kipróbálnám Mézgát …

   • Rammschein

    Amilyen jól nyomja Baba, tolhatja ez az ürge is úgy….

 • Endy919

  Azért a kisfiúk nagyon beszopatták a védelmünket.

  • myheartisblue

   Mindenkit…Baba senkin nem volt, Fabregas nem fogja az emberét, Ivanovic kötény, Azpi nem tud felszabadítani. Az eszem megáll.

  • Rammschein

   Pont akartam írni, hogy 1 gól nem elég… erre kiderült, hogy tényleg nem. -.-” :DD

   • myheartisblue

    Még 1 gól és olyan egyszerűen elvehettük volna a City kedvét, erre inkább kapunk egy gólt, hogy esélyt lássanak a továbbjutásra…

    • Rammschein

     Mindig ez van… ezért mondom azt mindig, hogy 1 gól nem gól… 🙂

 • Rammschein

  Angoloknál olyan sok pénz van, hogy aprót kell dobálni a pályára? Lol

  • undertow25

   Remek. És ez a MHL, nem a vendégek. Csak az a kérdés, hogy mennyire büntetnek meg.

 • Rammschein

  Pedro mit művelsz…ha ma nem lő gólt, soha… 😀

  • myheartisblue

   Ezt Caballero szedte inkább ki. Bravúros védés, Pedro jó helyeken van ma. Csak általába lesen, vagy nem rúgja be.

   • Rammschein

    Ja nagy védés volt… de Pedrónak volt már annyi helyzete ma, hogy legalább 1-nek illene beakadnia.

 • Endy919

  Utálom Pedrót , de ma egy picit sajnálom.

  • myheartisblue

   Ha így folytatja összehozza a gólt előbb utóbb.

  • Rammschein

   asszem ma MOTM lesz… persze ahhoz gólt kell lőni, vagy mi. 😛

   • myheartisblue

    Ez megint nagyszerű volt, csak beleléptek neki. Nem rajta múlott,a védelem jó.

   • Sir Idemitirjak

    Arra, hogy kapott két ziccer labdát amit elrontott és emellett semmit sem tesz hozzá ma sem a támadásokhoz?

    • Rammschein

     Ezt most komolyan gondolod? Értem, hogy valakit utálunk, de azért ez így nem igaz szerintem.

     • Sir Idemitirjak

      Egy jó passza volt Fabrenak, de még az sem keypass, emellett vagy fékezi a támadásokat vagy szimplán 2 méteres oldal passzokat ad.

    • myheartisblue

     Szerintem pedig hasznos a támadásokban. Jó helyekre fut be, üres területeken neki mer lódulni, továbbá passzol befut és befejez. Én sem szeretem amugy Pedrót, de ma véleményem szerint jól játszik, de az ellenfél védői és kapusa bravúrral mindig odaér egyelőre.

    • lamps8

     meg kell hogy kérdezzem most már, hogy te mégis mi a faszt nézel?

     • Sir Idemitirjak

      AMC-t

      • lamps8

       nem hiszek neked.

 • Rammschein

  Ha ma véletlenül így marad, (ne)… az azért lenne gáz, mert lehet következő menetnek Pellegrino a full gárdát küldi föl, ami azért csak nehezebb, még ha így sem könnyű, mint látszik….

 • Rammschein

  Hazardnak ma megint nagyon nem megy, főleg ha a többiekhez is nézem, hogy ők mit próbálnak alkotni……

  • Sir Idemitirjak

   Fabregas mellett a leghasznosabb emberünk elöl, igaz magához képest még mindig nem az igazi.

   • Rammschein

    Hát szerintem meg baromira nem… nálam kb olyan mintha most Pedróval kevernéd össze… Az előbb is a végén milyen szépen próbálta meg beadni Hazard? (Kb úgy mint ahogy Iva szokta mostanában, szarul…)

    • Sir Idemitirjak

     Gólpassz és Fabrenak is ő rakta be védők mögé amit aztán Pedro 3 méterről elrontott, nem keverek én itt semmit.

 • trueblue05

  Elől jók vagyunk, valami előbb-utóbb csak beakad. Hátul viszont nem vehetjük félvállról ezeket a kis buzikat, mert ügyesek – ha hibázunk, ki fogják használni.

  • Sir Idemitirjak

   Azpi megoldása a gólnál… Nagyon bírom de ott kijárt volna egy faszkorbács neki.

   • trueblue05

    Ja. Ha nem ér hozzá elmegy keresztbe, de könnyű így utólag okoskodni.

 • Endy919

  Közben a Spurs kiesett

  • trueblue05

   éljen!

  • Rammschein

   Akkor már csak a két manchesteri gárdának, meg az Arsenalnak kell majd a nagyok közül??

 • myheartisblue

  Wilmos, Hazard 2. gólpassz.

  • Sir Idemitirjak

   De teljesen haszontalan ma 🙁

   • myheartisblue

    Ott kellett lenni? Ott. Befejezte és gól lett? Igen. Key pass + goal. Egy kontránál ez a kettő kell, megcsinálták mindketten amit kellett. És a mérkőzésnek még nincs vége, javulhat a teljesítménye.

    • Rammschein

     Nagyon véded, csak aztán nehogy itt hagyja a csapatot majd nyáron… akkor is védeni fogod? 🙂

     • myheartisblue

      Én Willianra gondoltam most. Nem védem Hazardot, egyértelmű hogy nem az igazi már itt. S ha engem kérdezel, inkább megy mint marad. (Ma pl. azt figyeltem meg, hogy mennyire nem ünnepel a többiekkel.) De amíg itt van, elvárom tőle a jó teljesítményt, és ma inkább a jobb játék felé billen az amit mutat. Mind3 gólból kivette a részét, ez tagadhatatlan.

      • Rammschein

       Sry. Én Hazardra gondoltam… mondjuk ha tényleg lelécel, akkor nálam Messi-utálom szintre írja le magát…ami elég mély 😀 Szerintem itt pszichésen van nála gebasz, és ez mivel már lassan egy fél éve tart, ha nem vált csapatot ugyan ez a szar lesz… és akkor még C. Ronaldohoz meg a törpéhez hasonlítják? :DDD Vicces.

       • myheartisblue

        Láttunk már ilyet. Ha nem megy nem kell-lehet erőltetni. Mármint erőltetni lehet, csak mindkét fél szenvedni fog: Hazardnak nem fog menni a játék, csak őrli magát a szurkolók megutálják és leértékelődik. Ezesetben inkább igazoljon el jó pénzért a PL-en kívülra (Madrid vagy PSG), de megutálni nem igazán tudnám őt ezért.

        • Sir Idemitirjak

         José alatt senkinek nem ment azóta meg 3-4 meccset játszott, volt egy hülye nyilatkozata, de még korai erről beszélni.

         • Rammschein

          Igen korai, sry. csak felcsesz néha… várjuk meg a nyarat… addig úgysem lesz semmi.

    • Sir Idemitirjak

     Irónia volt, szerintem nagyon hasznos ma!!! Lentebb írtam is első félidőben is egyik leghasznosabb volt előre

     • myheartisblue

      Bocsánat, iróniából gyenge vagyok. :/ 😀

 • kasata91

  Az nagyon profi kontra volt. Willi extra befejezése kellett hozza hogy gól legyen

 • myheartisblue

  Cahill beverte kegyetlenül!

 • Rammschein

  Na így kell elintézni egy meccset…

 • Endy919

  Lassan jöhet Lótuszcsík , Traoré és Mézga

  • Rammschein

   Na majd a 89. percben….

  • Sir Idemitirjak

   Akartam is írni, csere?

 • Endy919

  Edeeeen …. hatalmaaaaas

 • myheartisblue

  Megérdemelte!

  • Rammschein

   Hátha végre elindul felfelé a lejtőn már….. 🙂

  • Efra7

   Akármennyire is árnyéka még magának, azért egy gól és két gólpassz nem jön rosszul sosem 😀

 • myheartisblue

  Ennél a mérkőzésnél nincs jobb lehetőség Miazga és Traoré számára. Azonnal cserélni kéne. Nem értem mire vár a Hollandus, egyszerűen ez már magától értetődő dolog. Ki kell őket próbálni és 3 gólt már csaknem hoznának össze.

  • Rammschein

   Ja most cserél… ki jön be? :DDD Oscar bazze.

 • undertow25

  Costa – Traoré, Pedro – Oscar

 • Gálla b*zmeg!!!

 • undertow25

  Annak kifejezetten örülök, hogy Traoré úgyfest a második számú csatárunk lett.

  • Endy919

   Meg is érdemli . 2x kapott lehetőséget , mindkétszer betalält és szerintem ma is befog.

   • undertow25

    vagy csinál egy büntetőt 🙂

    • Endy919

     Inkább ő rúgta volna akkor…

     • undertow25

      Nem értem miért nem Hazard.

 • Rammschein

  Egyébként ennyire nem megy a szekér a Citynek, hogy mint gazdag nagy csapat 3 fronton nem tud érdemben részt venni? (BL, PL, FA-kupa…) :DDD Őket is csak sajnálni lehetne akkor…Mert a PL-ben sem tolják túl jól, hogy bajnokok legyenek… itt most fognak kiesni… a BL-t meg mindig elcseszik, és szerintem most sem lesz sok közük hozzá, még ha most arra tartalékol is…

  • undertow25

   Hat sérültjük van és kedden BL meccsük.

   • Rammschein

    Akkor onnan is kiesnek. :”D 😛

    • undertow25

     Vagyis szerdán 🙂
     De a Kijevet így is illene verniük, még idegenben is. Vagy döntetlen gólokkal. Mennek még egy kört szerintem.

     • Rammschein

      Felőlem valami nagy csapatot is kiejthetnek, csak sokáig ne menjenek. :))

   • ktomi93

    Az a bl egy Kijev ellen van. Nehogy arra kelljen már annyira tartalékolni. Főleg annyira hogy még a kapust is le kell venni.

    • undertow25

     Az eddigi BL meneteléseik ismeretében nem biztos, hogy dőreség biztosra menni.

  • kasata91

   Pellegrino elbukik mindenhol cserébe hogy kipakolják Pep miatt.

   • Rammschein

    Jó bosszú… fogják rá, hogy nem direkt baszta el… xD Zseniális. 😛 :DDD

    • Sandic

     Van még egy Ligakupa döntőjük 😉

     • Nem szarta le a ligakupát, hogy kifáradjon a keret. Kiváló terv.

 • Demicsélisz ma is húzza a csapatot felfele

 • Endy919

  Miért nem Eden rúgta???

  • kasata91

   A végeredmény ugyanaz.

   • Endy919

    Nem hiszem.
    Ennyire nem kéne utálni Edent…

  • Rammschein

   Biztos féltek, hogy kihagyja… nem baj Oscar remek pótlása. :DDD

 • Rammschein

  Bazzd… kihagyja… omfg

 • Oscar Hiddink alatt képtelen bekotorni a labdát 11 méterről

 • lamps8

  oscar te szánalom

  • myheartisblue

   A pillanat mikor látod, hogy nekiszalad és megtöri a tempót és behunyom a szemem és hallom a csattanást mikor kiszedi a kapus. Oh my gosh…

 • Rammschein

  Gála így is, de jobb lett volna ha még több gólunk van. :’)

 • Miért van az, hogy Willi minden szögletet megkap és el is sz*r, Oscar meg 2/2 büntetőt cseszett el Hiddink alatt. Nem lehetne esetleg cserélni?

  • Rammschein

   Mint ahogy későn cserélget Hiddink, erre is későn fog ráeszmélni. :’)

 • Efra7

  Ezért érdemes volt Oscarnak feljönni 😀 ennyit tudott volna Loftus Cheek is 😀

  • Rammschein

   félig meddig mindig szarul cserél Hiddink….

  • Oscarnak növelni kell az árát, hogy 70-ért a nyáron eltudjuk passzolni.

   • ktomi93

    Egyenlőre így csökken 😀

 • babence

  le kellett volna gurítania Hazardnak… 😀

 • ktomi93

  Nem értem hogy legalább ilyenkor miért nem lehetett behozni Miazgat, RLC-t vagy Remyt.

 • Rammschein

  Pellegrininek lassan olyan feje lesz, mint Palpatine Sith nagyúrnak… egy süsü kéne rá xDDDDDD

 • Matic, magától értetődő, hogy ő kell ide

  • Rammschein

   -.-” istenem ilyen cseréket, 1/3 jó…

   • undertow25

    Mármint hogy egy tetszik neked. Ami végülis érthető, hogy fáj, de semmikép se releváns.

    • Rammschein

     Azért jó, hogy legalább Traoré bejött szal ja. 🙂

    • Én sem értem, hogy Matic miért volt ilyen essential 10 percre 4-1-nél. Akkor már inkább debütált volna Miazga vagy kapott volt RLC lehetőséget, ha már Mikel fárad.

     • ktomi93

      Főleg, hogy ha Terry visszatér, gyanítom Miazga még a padot sem fogja látni.

      • Rammschein

       Ha meg még Zouma is visszaszáll a partyba még annyira sem… pedig pont ezért lehetne most kicsit játszatni…

       • undertow25

        Ha szerencséje van akkor a felkészülést együtt kezdheti majd a többiekkel.

        • Rammschein

         De ha a másik oldalról nézem, Miazga meg pont most tudná pl Zoumát hátrébb tolni a listán, ha játszana és tudna produkálni… merthogy oké, hogy felépül Happy, de vissza is kell szoknia…meg minden.

         • myheartisblue

          Hát de magyarázd el annak a vén faroknak, hogy 4-1nél 10 perccel a vége előtt, nem kell rágörcsölni az eredményre és Maticokat behozni ifisták ellen. Annyira kíváncsi lennék, ha rákérdeznek a riporterek, mit hebegne össze? Majd fogja mondani, mennyire heroikus győzelem volt ez egy pofás kis Citeh ellen.

  • ktomi93

   Teljesen normális, nincs is más a padon.

  • myheartisblue

   Komolyan mondom, Guus viccet csinál magából. most mit gondolhatnak azok a fiatal cseréink a padon? Minek vannak ők itt 10 perce nem kaphatnak esélyt egy 3 góllal hátrányban lévő, 4-5 fiatallal focizó Citeh ellen egy kupában. Hogy gondolod ezt Guus? Komolyan, egyszerűen elkeserítő még számomra is nem csak nekik.

   • kasata91

    Nálam ott kezdődött, hogy a hét közben játszó Mikel minek kellett a kezdőbe? Matic lett volna az ésszerű, RLC meg a csere. Agyfasz az öreg.

    • Sandic

     Akár Miazga is beszállhatott volna Cahill helyett, nagyon darálták ma.

   • Én még megértem, hogy a kezdőnket ilyen mereven kezeljük, mert már csak a fakupa maradt, de ezekkel a cserékkel sokat nem dobunk az esélyeken.

 • Rammschein

  Traoré is alkotott egy kapufát… ez ma ha minden adja olyan gála, hogy csak na…
  4 gól
  2 kapufa
  1 kihagyott büntető…

  for fuck’s sake. 😀

 • Endy919

  Traoré felszedett egy kis izmot , ahogy nézem.

 • Rammschein

  Az mi volt… fucking god… nevetek. :DDDD
  Valakinek lentebbről igaza lett… Traoré ma is betalált. 😀

 • Kábbal élő rajta volt a labdán

  • kasata91

   “Willi kapus”?

   • Sandic

    Nagy haverok lehetnek a kommentátorral, ha állandóan Willizi őt.

    • kasata91

     Engem kiidegelt

 • Rammschein

  Nem akarok telhetetlen lenni, de egy nagyobb mákkal ez a mai lehetett volna 8-1 is :”””D Mindegy a mák jó lesz későbbre. 😛 Tartalékoljuk. :DDDD

 • Endy919

  Eden ma magasan MOTM. Végre

  • Sandic

   Pödró sem volt olyan vészes ma. Oscar 11-esei viszont nagyon demoralizálóak, remélem éles helyzetben mással fogják rúgatni…

   • Efra7

    Hát ezaz, hogy Hiddink azt mondta, hogy Oscar az első számú lövőnk 😀

    • Yolo leszarjuk a pontrúgásokat a brazilok segítségével.

    • Endy919

     Ez komoly?

     • Efra7

      Mintha olvastam volna olyat, amikor Hazard belőtte a tizit, hogy: Oscar az első számú lövő, de átadta Hazardnak. Valami ilyesmit mondott az öreg a meccs után.

      • Endy919

       Lerakhatná a füvet az öreg.

  • kasata91

   A gól gólpassz mutatóban valóban. Akaratban aligha. Túl sok 1v1et nem húzott meg még a lil’city ellen sem.

   • Endy919

    Beszéld be magadnak , hogy nem utálod és nézd meg újra a meccset.

 • Akkor én egy CP-vel kiegyeznék, de az Evertont fogjuk kapni.

  • Endy919

   Strawberry. Tuti

   • Titkon mindenki őket akarja.

   • Rammschein

    Eper a csapat neve? :DDDD Muhaha.

    • Nem literally, csak Hazardnak volt egy fonetikai elszólása.

     • Rammschein

      Ja… kár, vicces lett volna. 😀

      • myheartisblue

       Reading lesz!

  • Efra7

   Valamit megéreztél

 • myheartisblue

  EVERTON.

  • Endy919

   Tipp , vagy kisorsolták már?

   • myheartisblue

    Kisorsolták.

    • Endy919

     Legalább a Bridgen?

     • Efra7

      Nem, ha jól láttam

     • Shrewsbury/Man Utd v West Ham

      Arsenal/Hull City v Watford

      Everton v Chelsea

      • Endy919

       Au.

       • myheartisblue

        A legrosszabb. Everton mindig ráutazik erre a kupára, ráadásul idegenben. Innen szép nyerni, de legalább a hardcore fanok utaznak Liverpoolba.

        • Endy919

         Ha verjük az Evertont , szerintem miénk a kupa.

         • myheartisblue

          Uniteddal számolni kell, ugyanis nekik sem más maradt hátra. Továbbá valószínű, hogy az Arsenal kizúg a BL-ből és a most rájuk váró nehéz időszak után lehet megint csak a 4RSEN4L-Cup ért lesznek versenyben, akkor bizony ott is változik majd a prioritás alap.

          Egyébként a FA-kupa győzelem esetén EL/BL indulás van?

          • EL.

          • Endy919

           Azt meg Rafaval csont nélkül behúzzuk.

          • myheartisblue

           Hát, mindenkinek nemzetközi szereplés kellett: tessék, megvan a lehetőség. Jövőre csak az EL-ben menetelünk, Iva megint megnyeri és független az azutáni PL helyezéstől, tuti BL indulók vagyunk. Bitchplííz.

          • Rammschein

           :DD Legalább lenne csütörtökön is foci… meg azért az EL is kupa ám… 😛

          • Endy919

           Az EL-t Torrcsi nyerte meg … 🙂

        • Így elnézve az Evertont, szerintem semmivel sem jártunk rosszabbul, mintha a Watfordot/WHU-t kaptuk volna mondjuk. A Bmouth ellen is inkább köszönhették a továbbjutást Murray-ék hanyagságának, mint a játékuknak. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de szerintem a WHU bőven rosszabb lett volna, a MU-Arsenal duóról nem is beszélve.

        • Blue One

         Mindegy. Innen ezt már be kell húzni. Legrosszabb esetben egy x-et kell szereznünk, otthon pedig elverjük őket.

  • lamps8

   idén még a sorsolásokon sincs szerencsénk, arsenal meg a mu is megint otthon fog játszani.

   • Sandic

    Legalább a City ellen hazain játszhattunk, az is valami…

  • már tegnap megmondtam

  • Blue One

   John Terry’s 98th minute winner is coming. 😀

 • Games will be played 11-14 March.

  • Endy919

   Ez már negyeddöntő lesz?

   • Efra7

    yep

 • nem tutam nezni. Ennyire leadta ezt a meccset a City? vagy tényleg ennyivel gyengébbek a noname fiataljaikkal?

  • Efra7

   Több is lehetett volna, de a City se vette komolyan, sőt.

 • Ha a csapat ugyanígy összeszedi magát, az Evertont is bőven kiüthetjük. Ráadásul most Anelka sincs, hogy ráfaragjunk a hanyagságára.

 • Remélem legalább 11.-ére kerül a meccsünk a zseniális időbeosztás miatt, hogy a BL 2 nappal előtte ne fárassza ki az egyik csapatot.
  #genius

  • Rammschein

   Ilyenkor jött volna Mou a FA-gyalázó naptár szidó nyilatkozatával, aztán meg jött volna a bünti is. 😛

 • myheartisblue

  Az FA-már vizsgálódik a pénzdobálók után.

  Chelsea have condemned the actions of a section of their supporters after coins were thrown towards Manchester City players from the home end at Stamford Bridge.

  http://www.skysports.com/football/news/11668/10176366/chelsea-condemn-coin-throwers-as-fa-probe-second-incident-in-two-days-at-stamford-bridge?

 • Nem láttam a meccset, családi megmozdulás volt. De ígérem, nem nézem a PSG visszavágót. Az utóbbi időben (január közepe óta) 2 meccset nem láttam élőben, mindkettőt 5-1-re nyertük 😀

  • Endy919

   Nem hogy a PSG meccset , de már egy Chelsea meccset sem szabad nézned 🙂

   • nem lenne unalmas nélkülem, egészen a szezon végéig, ráadásul minden meccset 5-1-re nyerni? 😀

    • kasata91

     Kibírnánk. Kellemest a hasznossal 😛 😀 😀

     • tudom én, hogy belehalnátok a hiányomba, nem kell itt az álszöveg 😀

 • Blue One

  Nagyon örülök ennek a mai eredménynek. Rendesen leadták ezt a meccset, nem is értem, de ez legyen az ő bajuk.

  Aminek különösen örültem az a Hazard gól, gólpassz illetve, hogy végre odaállt a szabadhoz. Nem értem miért nem teszi, megvan hozzá a rugótechnikája. Illetve végre sikerült egy KONTRA GÓLT lőni, el se hiszem. (Ugyanakkor, hogy abból a 2-1es ziccerből hogy nem lőttünk még kapura sem azt nem tudom 🙁

  Azt viszont nagyon sajnálom, hogy Pato nem állt még készen. (Ugye elvileg úgy volt). Jobb lehetőség a bemutatkozásra nem is lehetett volna ez a meccs. (RLC-t is hiányoltam.

  Mindent egybevéve jó kis önbizalom növelő győzelem volt, jót fog tenni ebben biztos vagyok. Fontos is lesz, hiszen innentől ezt már végig kell vinni.

 • kasata91

  Hazard meccs után azt mondta, hogy ő szerette volna elvégezni a tizit, mert Oscar kihagyta a legutolsót, de most ez belefért mert 5-1 lett.

  • pedig Hazardnak aztán nagyon megy mostanság…

 • kasata91