Rangadó helyett cicaharc

0222 chelsea-manchestercity1Nagyobb volt a füstje, mint a lángja: magabiztosan csaptuk ki az FA kupából azt a Manchester Cityt, amelyik eddigi két meccsén még gólt sem kapott a sorozatban. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ellenfelünk kezdője felforgatottabb volt a vártnál és reméltnél, így Pellegrini majdhogynem többet tett a továbbjutásunkért, mint mi magunk. Részletek alább.

Hiddink annak rendje és módja szerint megadta a tiszteletet, s vele együtt az irányt is a kezdővel, miközben chilei kollégája ezzel ellentétesen gyakorlatilag a vágóhídra hajtotta ki az övéit. Ez a névsor ugyanis elmegy egy Bristol Rovers vagy Plymouth Argyle ellen, viszont a Chelsea otthonában nem csak hogy kevés, hanem szerintem sértés is. Félreértés ne essék, nem engem bántott meg ezzel Pellegrini, én vígan elnéztem, ahogy labdázgatunk és egyik gólt lőjük a másik után – viszont a City szurkolói és a csapat így mélyvízbe dobott újoncai biztos nem szórakoztak ilyen jól. Kulcsemberek sérülése ide, fontos meccs Kijevben szerdán oda, az FA kupa többet érdemel (halkan jegyzem meg, a chilei most az ellen a csapat ellen tartalékol így, akik a szeptemberben még vicc-csoportnak kikiáltott kvartettből léptek tovább mögöttünk).

A jelenség ezzel együtt nem unikális, elég ehhez megnézni azt a Pool-kezdőt, amivel megismételt meccsen (tegyük hozzá, pechesen, de) kiestek a Vörösök az Upton Parkban – s lehetne még hozni további példákat is. Miközben Claudio Ranieri a frissesség fontosságát hangsúlyozandó elküldi vakációzni február közepén az övéit, a Newcastle pedig 18 napos meccsmentes intermezzóban vergődik, addig a mások nem tudják, melyik ujjukba harapjanak, akkora a dömping. Lehet persze mondani, hogy ki mit vet, úgy arat, de valahol szomorú, hogy ennyiszer és ennyire borul az a szentségnek gondolt irányelv, miszerint mindig győzelemre kell törni, illetve mindent meg kell tenni a pályán a sikerért. Ezek ugyanis üres lózungok most már egyre többször. Lassan ott fogunk tartani, mint Stan-ék a baseballos South Park epizódban, amikor bánatosan és dühösen éltek meg minden továbbjutást (miközben a szurkolókkal – élükön Randy-vel – madarat lehetett fogatni).

Diego Costa és embere, Adarabioyo
Diego Costa és embere, Adarabioyo

Lehet, hogy kicsit elkalandoztam, de nekem sajnos (vagy nem sajnos, de) főleg ez a gondolatmenet tematizálta a meccsélményemet. Hiszen nem tudok nem úgy tekinteni a Cityre, mint az egyik legfőbb ellenlábasra Angolhonban, akik egyébként kétszer is kiejtettek minket három éven belül az FA kupából (az elsővel ráadásul meg is szakították rekordhosszúságú veretlenségi szériánkat), miközben a színeikben pályára lépők átlagéletkora bőven alulmúlta mezszámaik értékeinek átlagát. Szóval nagyon vágytam ezt a győzelmet, miközben a körülmények miatt nem tudtam igazán kiélvezni, ami bosszantó azért. Persze Celina vagy Faupala szíve fölött is ugyanaz a címer díszeleg, mint Yaya Touré-én vagy Agüero-én, szóval megint csak oda lyukadok vissza, hogy őrlődjön ezen Pellegrini, ne én.

Egyébként a tarcsiból felrángatott srácok becsületére legyen mondva, nem futballoztak megilletődötten, sőt, olykor kifejezetten tetszetős, néha pedig még pimasz dolgokat is műveltek. Főleg a szervezett védekezéssel lepték meg a néha bizony tompa és tanácstalan fiainkat, de elől is nyeregettek párharcokat – no meg volt ott egy gól is. Ami kifelé dicséret, az befelé nyilván kritika: az első félidőben ritkán éreztem az osztálykülönbséget. Élek a gyanúperrel, hogy tudat alatt mindenki visszavett kicsit, mondván megfeszülés nélkül is gólokkal fogunk nyerni, ettől függetlenül nem volt jó kedvem az első negyvenhét perc alatt. Elég sokat kellett várni az első komoly helyzetre (Pedro kapufája), amit olyan sok nem is követett. Persze bőven nekünk állt már ez a félidő is, csak tizenhetesünk verhetett volna egy mesterhármast, ha nem a lesen leledzés és a pár méterről is kaput tévesztés a két opciója.

Pedro légibalettje
Pedro légibalettje

Fordulás után aztán hamar kinyílt a gólzsák, ami gyakorlatilag ki is nyírta a meccset. A City tanoncaiban ugyanis nem volt már egy újabb gólnyi (nemhogy kettő az ikszhez), mi pedig be is kapcsolhattuk a robotpilótát. Persze megérte tovább nézni a műsort, hiszen Hazard a két szép asszisztja mellé egy pompás kis szabadrúgásgólt is fölkarcolt, így nálam ki is érdemelte a meccs embere titulust. A belgán kívül Cahill, Fabregas és Willian is jól mozgott, de Mikel felszabadult játékát sem volt rossz nézni. Csalódást számomra a kedden nagyot menő Rahman Baba és a rendre rossz döntéseket hozó mérgezett egér, Pedro okoztak (na meg Oscar, de ő keveset focizott most) – de nagy kárt persze egyikük sem okozott.

Hazard mesteri tekerése
Hazard mesteri tekerése

A két csapat közti tudáskülönbségről sok mindent elmond egyrészt az, hogy Pellegrininek eszébe nem jutott berakni bárkit is nevesebb cseréi közül, másrészt, hogy úgy nyertünk simán néggyel, hogy volt még egy kihagyott büntetőnk, két kapufánk, s jó néhány elpuskázott helyzetünk is. Ez nyilván örömteli (mondom, én nem tudtam magam függetleníteni se az ellenféltől, se a presztízstől), hiszen ezek a sikerek építik a közösséget, az önbizalmat, no meg a szurkolói önbecsülést is. Nem mellesleg ez volt a harmadik 5:1-es sikerünk Hiddinkkel, ami két hónap alatt szép termés akkor is, ha ellenfeleink halmazállapota minden esetben közelebb állt a cseppfolyóshoz vagy a gáz neműhöz, mint a szilárdhoz. Zsémbeskedésre szánt mondatomban pedig a gyenge periódusok meglepő előfordulása mellett azt említeném, hogy lehetett volna picit másképp is cserélni: egyrészt korábban, másrészt az unásig ismert Oscar és Matics helyett jó lett volna látni, mit tud egyáltalán a labdával Miazga vagy a már-már elfeledett Remy.

Ami még az FA kupához tartozik: nincs már se City, se Spurs, se Pool, ráadásul az Arsenal és a MU sem kvalifikálta még magát, szóval tisztul a kép. A sorsolás nem volt épp kegyes hozzánk, az Evertonhoz megyünk majd ugyanis. Ott már a Wembley lesz a tét – apró érdekesség, hogy a Szentélyben akár négy londoni csapat is elődöntőzhet. No de addig sok víz folyik még le a Temzén… Továbbra is Blue Is The Colour!

 • kasata91

  Pello helyében én se szakadnék meg a city jó eredményeiért

  • Rammschein

   A troll. 😀 Jól teszi. :))

  • Blue One

   Since Pellegrini heard he’s leaving:

   Leicester 3-1 Man City
   Man City 1-2 Tottenham
   Man City 1-5 Chelsea

 • Pingback: Rangadó helyett cicaharc | Zongoracipelő()

 • Nagyon úgy néz ki, hogy az edzőváltással a vezetők gyakorlatilag kinyírták a City szezonját.
  A győzelem értékéről meg annyit, hogy minden fórumon ezer “szakértő” elmondja mindig, évek óta, hogy a City kerete mennyire bivaly, és hát náluk aztán tényleg két azonos képességű játékos jut minden posztra de lehet, hogy inkább három. Amely állítások egyébként már ránézésre is baromságnak tűnnek, de csak ilyenkor szagértik hozzá azt, hogy a kezdő Chels csak egy tartalékos Cityt vert meg.
  Szerintem mi meg nyugodtan és kétség nélkül örüljünk a győzelemnek, nem kell ezen fanyalogni, ahogy Wudi is írta, ez legyen a Citizenek baja.

  • Rammschein

   Ahogy olvastam, a Bayernnél is vannak gondok emiatt, hogy Guardiola be lett jelentve, hogy megy… pl.: ő sincs jóban a vezetőséggel.
   Csak talán ott még nem látszik ez az eredményeken, míg itt igen.

 • lamps8

  annyi utolsó perces góllal büntettük a közelmúltban az Evertont,hogy úgy érzem keményen vissza fogjuk kapni, és kiesünk.

  • emazohun

   Lukaku gólt fog szerezni?

 • Blue One

  Egy kis iromány az egyik edző jelöltről.

  http://gianlucadimarzio.com/en/serie-a-showcase/conte-2/

 • Blue One

  Chinese President Hu Jintao: “World’s best football teams will be in China in about 3-4 years. We’ll give teams €15bil to spend b

  • Ilyet már mondott az USA is, meg Katar is, aztán tessék. Amíg kiöregedő sztárokat, meg középszereket vesznek három-négyszeres áron, addig nem lesz ott semmi. Európa soccer bajnoki élmezőnyét szerintem még nem fenyegeti veszély legalább 20-30 évig. Az, hogy a Kínai futball valóban fejlődni fog, meg talán a kínai válogatott is, egy másik lapra tartozik.

 • Blue One

  Egy újabb bizonyíték

 • Blue One

  Az őszinte mosoly.

 • Megnéztem én is a meccset. Nagyrészt egyetértek a fent leírtakkal, bár engem kevésbé zavar a City young boys, FA 5. kör, Chelsea-MCity meccs, ezt a meccset meg kell nyerni, ha 11 gumicsirke áll is ki az ellenfél mezében. Az FA mindig is következetlen volt a csapatai meccseit illetően, és főként itt a tavaszi hajtásban a top csapatokat simán belehajtja a PL-BL-FA trióba, akár 3 komoly tétmeccsbe 10 nap alatt, ezt mi is ismerjük jól.

  Amit viszont megemlítenék külön:
  amellett, hogy idetesszük, hogy a City Young boys nem volt rossz, ennek ellenére remélem ez a meccs válasz volt azoknak, akik annyira reklamálták állandóan a szezon első felében, hogy miért nem állunk fel ifikkel, mert “ennyit azok is hoznának”, hát, most bőven láthattuk azért, hogy nem. Iheanacho példája is jól mutatja, hogy mit tud egy srác, ha csapat áll mögötte (346 percnyi PL játék mellett 3g+1a, de a CoC+FA-t is hozzávéve már 10 gólos), és mit, ha ifik. Ugyanez nálunk mondjuk Traoré esete, akiből Hiddink csatárt csinál: 3 meccs, 3 gól. Mindhárom legutóbbi meccsén, mikor beállt, betalált, az már csak hab a tortán, hogy mindannyiszor az ötödiket rúgta.

  W, azért a Pedro-Will páros értékelésénél felvontam a szemöldököm. Pedro kifejezetten jó volt, sőt, az első feles legjobbjai Pedro és Fabregas voltak szerintem, ami azért is pozitív, mert a sokak által utált ex-barcások egyre jobb meccseket hoznak le sorban, Pödrő pedig úgy tűnik, végre kezdi megszokni a társakat a pályán, még akkor is jó félideje volt, ha még ez a félkegyelmű City védelem is háromszor állította lesre. Megérdemelte volna a gólt, de az nem jött össze, míg ezzel szemben Will ugyan betalált, de a meccs nagy részében kb úgy játszott, mint akinek kinyomták a szeméből a dioptriát, a semmibe passzolt, háromból kétszer.

  Rahmant adom, egyelőre elég kettős érzésem van még mindig vele kapcsolatban. Mert néha egészen jó, két perccel később meg ha nem is csutkaszar, de mondjuk úgy, hogy érdekesen nem meggyőző. Felvont szemöldökkel olvasom, mikor többen írják, hogy mennyivel jobb az Ápi-Rahman szélsőpáros, mint a Brana-Ápi, mert amúgy meg nem az. Másabb, de nem jobb – és főleg védekezésben nem. Rahman sokkal magasabban játszik, mint spanyol társa szokott volt a balon, viszont 1-2 forintos labdát leszámítva pont úgy ad be, mint a szerb szokott – azaz mindennel együtt kb olyan hatékony mint Iva. Ráadásul Ápit a PSG csúnyán megetette 1-2x jobbról, most a City ifi ellen pedig nagyot hibázott.

  A játékról: az első felesben nem nagyon kapkodtunk (mondjuk utána sem), kapura meg alig voltunk veszélyesek. Főleg a már szokásunkká váló meddő fölényt baszkodtuk, az ellen kapujától 18-30 méteres sávban toszogtattuk körbe a labdát, amíg el nem vesztettük. Kicsit a semmiből jött a vezetőnk, de ha Costát nem fogják, annak ez a vége. Hazard, akinek az első felesben mutatott tejesítménye kb a nullával egyenlő, egy gólpasszt azért csak betolt, a másodikban meg végre simán motm-má pontozta magát egy gól-gólpassz kombóval. Ha végre feléledne, mind bizakodóbbak lehetnénk a jövőnket illetően.

  Így utólag könnyű, de azért szerintem vertem volna a fejem az asztalba élőben, mikor 1-1-el fordultunk.. viszont aztán gyorsan helyre tettük a dolgokat. Végre összehoztunk egy jó kontrát – bár azért megint legyintettem egyet, mikor beletettünk egy törést az Ázár-Will gólpassz előtt. Fura volt látni viszont, hogy Pelle tényleg teljesen feladta a meccset, és a senior playerek a padon csak dísznek voltak – mikor 2-1-nél is nem Sterling készülődött beállni, hanem Barker. Ráadásul mire be tudott állni, már 3-1 volt. Onnan pedig már nagyon kényelmesek voltunk, a meccs eldőlt, a kérdés annyi maradt, hogy mennyit rámolunk. Ha továbbmegy a City a BL-ben, és/vagy a Ligakupa döntő meglesz, nem sokan teszik fel a kérdést majd Pellének, hogy ez mi volt, de ha ott hasal, akkor felelnie kell majd pár olyan kérdésre, amire nem akar.

  Amúgy 1 kérdés: ha a spori befújte Demichelisről a büntetőt, akkor miért nem adta meg a második sárgát? Mind1, mert már így is mentünk hárommal? Áhh… na mind1, Oscar is veregesse bele, hát hogy lehet így büntetőt lőni?!

  • ja, egy apró gondolat: megnéztem Traore interjúját a meccs után. Jobban beszél angolul, mint sokan a csapatban.

   • Sandic

    Azt hittem azt írod, hogy jobban beszél angolul, mint maguk az angolok. 🙂

    • hát mondjuk lassan nem lesz nehéz legyűrni azt a rengeteg angolt 🙂 JT-vel amúgy még mind a mai napig bajban vagyok, amikor nekiáll nem a szalonszöveget nyomni.

  • Rammschein

   Pellegrininek max a jövendőbeli főnökének kéne felelnie szerintem. 😀 Nem védeni akarom, de ha az ember pszichológiáját nézem:
   -ki adna bele teljes erőbedobással energiát abba, ha tudja, hogy kvázi kirúgták és nyárig marad? 🙂
   Oké, ez nem profizmushoz illő magatartás, de szerintem neki van annyi pénze, hogy ne érdekelje, és szerintem valami klubhoz (ha más nem Kínába :”D), tuti szerződik majd, ha csak nem akar ő is pihenni.

   Na most aztán háboroghatnak a bugyikék szurkolók meg a vezetőség. :DDDD

   • Blue One

    Ezt a mértékű pihententetést (feladást) nem értem. Alapból szerdán játszanak, nem olyan vészes. Nem is a Real-al játszanak, hanem a Kievvel. Ezzel a kerettel a x simán kihozható lett volna még fáradtabb játékosokkal is. Hart is simán állhatott volna a kapuba, kapusnak azért nem akkora teher játszani. Nem hiszem, hogy direkt csinálná, vagy hogy bosszút akarna állni, de ugyanakkor érthetetlen.

    • Rammschein

     Pedig én más magyarázatot nagyon nem látok rá… lehet annyira tart a Kijevtől, hogy ennyire pihentetni kell…? xDDD
     Ugyan már… nevetséges, az ilyen csapat ne is akarjon bajnok lenni, meg BL-t nyerni…ha a Reál Margit lenne, még megérteném én is, de így… sztem nagyon is sok köze van, hogy jön nyáron Guardiola… de hát ezt nem is fogjuk megtudni úgysem, meg végül is annyira nem is hat meg. 🙂

     • Blue One

      Ezt kizárnak tartom.

      • Rammschein

       Akkor meg csak szimplán hülye? :”D

       Akkor lesz vicces, ha a Kijev véletlenül elpicsázza őket. 😀
       Na arra mit mond majd?

       • Blue One

        Tudom már! Egyszerűen csak a vele hírbe hozott leendő munkaadójának akart kedveskedni. 😀

        • hacsak az nem az Arsenal, vagy a City U21, akkor sokra nem ment vele 😉

       • Blue One

        Nem tudom elképzelni, hogy ne ők jussanak tovább. Még ha ki is kapnának, akkor otthon meglenne a továbbjutás.

   • hát ezért még Pellét fogják felelősségre vonni, nem az utódja küldött ki U21-at a pályára a Chelsea ellen, tétmeccsen.

  • Sir Idemitirjak

   Tőled is megkérdezem, amire tegnap se kaptam értelmes választ, Pedro miben volt jó? A ziccereit Fabregas illetve Fabre-Hazard kettősnek köszönhette, de még ezeket se lőtte be és még mindig azt mondom nem volt hasznos tagja a támadásoknak. Egyéni statisztikát nem találtam a meccsre sehol, pedig fogadni mernék, hogy alulmaradt a többiekhez képest minden előrejátékre utaló dologban.

   • Pedro volt a legmozgékonyabb, együtt élt a támadásokkal, futott, szerelt hátul, helyzetbe került elöl. Oké, 3/3x lesen fújták le, bár mindig kb épphogy. Ezzel szemben Hazard mondjuk kb semmit sem csinált, Will meg látványosan passzolt üres területekre.

    Statokban amúgy ugyanazt hozta, mint mondjuk Wili:
    3 kapura lövés, 1 kaput találó, 1 key pass. A brazilnak annyi szerencséje volt, hogy ő betalált, Pedro meg a lécet lőtte ki.
    De böngéssz csak nyugodtan.
    https://www.whoscored.com/Matches/1053018/LiveStatistics/England-FA-Cup-2015-2016-Chelsea-Manchester-City

    Hogy rövidre fogjam: ha Ázár mutatott volna ilyet, itt ömlengene mindenki, hogy mennyire hajtott, futott, küzdött, odaért, lőtt, szegénynek csak a gól nem jött össze. Az első kb 30 percben kb ő volt az egyetlen, aki a Chelseaből támadóra emlékeztetett. Azon kívül, hogy nem volt szerencséje, szerintem messze ő volt az egyik legjobbunk.

    • Sir Idemitirjak

     “helyzetbe került elöl” ezt inkább Fabrenak köszönheti, mint magának. Hazard semmie meg 2 keypass és egy assist volt. Nem azt mondom, hogy Hazard jó lett volna, de Pedro gyengébb volt nála minden tekintetben, csak neki ez a max ha kihajtja magát, ennek ellenére egyik kapja a kritikát a másikat meg már meccs közben MOTM-nek neveztek ki. Örültem is, hogy Wudi is így látta, majdnem azt hittem, hogy én látom csak bele.
     (statos oldalon nézd meg a passzokat, egy beadása és még ennyi indítása sem volt, szóval nagyon is semmit nem tesz hozzá a csapatjátékhoz)

     • lamps8

      a statokból és youtube videókból elemző ember prototípusa. 100 év múlva csontvázad mint szenzáció, ki lesz állítva a British múzeumban.

      • Sir Idemitirjak

       Ugye tudod, hogy a statok azok tények és mindenféle szubjektívitást mellőznek, ezért is alkalmasak egy alapnak. Zsátub videókról pedig szó sem esett.

       • undertow25

        A szelektív válogatásuk és az értelmes analízis hiánya viszont teljesen használhatatlanná teszi őket. Ebből is adódik Churchill sokat idézett mondása.

     • “”helyzetbe került elöl” ezt inkább Fabrenak köszönheti”
      nem értem, ez mit von le az értékéből. Ennyi erővel nem kell dícsérgetni a tavalyi Costát sem, mert hiába lőtt 20+ gólt, azt többnyire Fabregasnak köszönheti?

      Én nem neveztem ki motm-nak, pláne meccs közben nem teszek ilyet, de értem a költői túlzásodat. Mindazonáltal Pedro pörgött, Hazard (meg a többiek) meg nem. Meg sem izzasztottuk a City védelmét és Caballerot az első félidőben, és ez főleg a “10 másiknak” köszönhető, Pedro legalább próbálkozott. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy világklasszis teljesítményt nyújtott, de azt mindenképpen, hogy a pályán lévők közül az első felesben ő volt a legjobb (magichat mellett).

      Összességében persze Hazard volt a legjobb, nálam is ő a motm, de ezt nem annyira az első 30-40 perc játékának köszönheti.

      “statos oldalon nézd meg a passzokat, egy beadása és még ennyi indítása sem volt, szóval nagyon is semmit nem tesz hozzá a csapatjátékhoz”
      No most ez ugye itt már a füstszűrős sapka esete, amikor mindenért dögöljön meg 🙂 nyilván, ha ő az, aki kapura tör/lő, akkor nem ő lesz az, aki passzban erős lesz. De ha megnézed, az első hsz-emben is írtam, hogy sokszor ez a legnagyobb bajunk a nagy támadósorunkkal:
      “kapura meg alig voltunk veszélyesek. Főleg a már szokásunkká váló meddő fölényt baszkodtuk, az ellen kapujától 18-30 méteres sávban toszogtattuk körbe a labdát, amíg el nem vesztettük.”
      Szerintem ez is egy olyan dolog, amit mindannyian látunk, és mindünket zavar.. tologatjuk a labdát körbe-körbe, átlövés nincs, aminek aztán többnyire az a vége, hogy valahogy begyötörjük a labdát Costára a tizenhatoson belülre, akit felborítanak, szabályosan v sem, de helyzet meg nem lesz belőle. Üdítő újdonság volt, hogy most többször is Pedrora játszottuk ki a helyzetet, ami függetlenül attól, hogy nem lett gól egy sem, nem volt rossz: vert egy lécet, egyszer fogott egy nagyot közelről Caballero, meg lett pár les, talán három, amiből kettőt, ha nem sasszem elvtárs volt az asszisztens, akkor találomra, a “kicsik” védelmére fújt be. Szóval nem tudom, de nekem összességében tetszett, hogy próbálkozunk.

      Amúgy ettől függetlenül még egy gondolat az átlövésekről: tényleg nem értem, miért nem tesszük. A második felesben volt pár, háromra emlékszem, a Fabregasé nagyon satnya volt, de Will vagy Oscar lökete tetszetős. Szerintem ilyen meccseken, mikor mi támadunk főleg, simán bele kellene férjen 6-8 ilyen lövési kísérlet.

      • Sir Idemitirjak

       “nem értem, ez mit von le az értékéből” ha belőtte volna, akkor semmit, így viszont azért dicsérgetni, mert rájöttek ki a helyzetek amiket kihagyott, hát nem tudom. Éppen ezért is került említésre, hogy gólt nem szerzett, játékhoz nem tett hozzá, de legalább hajtott, hogy ez miért jó a csapatnak az egy kérdés számomra.
       Másik pont, a baj az, hogy hiába probálkozik, ha az eredményessége valahol a 0-hoz tart, igen én is látom, hogy a csapat egyik gyenge pontja a lövések hiánya, de ettől még nem lesz a csapat kisegítve attól, hogy az egyik játékosunk lövöldöz a vakvilágba.

       • De itt nem arról van szó, hogy Ramires módjára kilőtte földkörüli pályára a labdákat, hanem lőtt egy lécet, meg védett egy nagyot a kapus.

        Miért jó, hogy rá jöttek ki? Melyik választ akarod hallani? 🙂 azt, hogy legalább jókor jó helyen volt? Azt, hogy már jobb, mintha Ramires, Matics, stb-re jött volna ki? Igen, ez nyomós érv, hogy tegnap neki nem ment be egy sem. De, és itt a következő bekezdés:

        Az eredményességről pedig annyit, hogy hiába írjuk, hogy a nullához közelít, a PL-ben jelenleg 4 gólos, amivel Costa (10) mögött a második helyen áll Wilivel. Ha valakinek az eredményessége tényleg a nullához közeli, az még mindig Hazard… (PL továbbra is 0)

        • kasata91

         Szerintem az idei impotens, lassú, állófocit játszó Chelsea játékában egy ilyen pörgő búgócsiga Pedro még akkor is hasznos ha labdához sem ér, csak futkározik be a résekbe és leköti a védőket.
         Arról nem is beszélve, hogy van aki megjátssza őt. És még ha nem is ő veri be 10-ből 9 és félszer, mint egy csatáristen, de a kipattanókból, tovább passzokból, elszerencsétlenkedésekből bőven több helyzetünk van egy meccs alatt, mint a teljes őszi tanácstalanságból összesen.

    • undertow25

     Hazard semmit sem csinált? Ez hogy jött össze, mester? Két (és fél 🙂 gólpassz, egy gól. Többet csinált ezen a meccsen mint eddig a szezonban.

     • Az első félidőről beszéltem uram 😉

      Idézném magam az eredeti, első hsz-ből:
      “Hazard, akinek az első felesben mutatott tejesítménye kb a nullával egyenlő, egy gólpasszt azért csak betolt, a másodikban meg végre simán motm-má pontozta magát egy gól-gólpassz kombóval.”

      Majd lentebbről is:
      “Összességében persze Hazard volt a legjobb, nálam is ő a motm, de ezt nem annyira az első 30-40 perc játékának köszönheti.”

      • undertow25

       Ez mondjuk nem derült ki a hszből amire válaszoltam, de ok 🙂

       • ez tény, de így jársz, ha egy komplett beszélgetésből egy hsz-be kötsz bele 😀

        viccet félre téve, az első monstre hsz-ből indult az egész, nyilván út közben nem gondoltam meg magam 🙂

   • Én megmondom, hogy te miert nem latod, amit mas igen. Mert egyszeruen utalod, mert a Barcabol jott, vagy hasnolo eloiteletek miatt. Probald emg egyszer ugy nezni, mintha egy ismeretlen csapatot neznel, nem tudod melyik jatekos milyen, mire kepes, es mondd el mit lattal.

    • Sir Idemitirjak

     Na következő meccsen jegyzetelek, és majd kiírom az eredményt. A múltja mellett a játékstílusa sem tetszik, de a pontot az i-re Mou utolsó meccsei tették fel, a gólok felénél egyszerűen nézte a védőket és 5 méterrel arrébb alibizett, ha esetleg unatkozol nyugodtan nézd vissza. Ezért is ha egy-két meccsen eredménytelenül hajt, attól még nem fogom eldobni a hajam.

 • Blue One

  Aston Villa lost 3-0 to the Aston Villa U21 development team in a friendly at the club’s training ground last week.

  • This week Aston Villa U18 will step up 😉

  • Rammschein

   :”D Lehet az U21-nek kéne PL-ben tolnia, hátha nem lennének kieső helyen.

 • Rammschein

  Szép lesz a március eleje:
  1.-én Norwich idegenben
  5.-én Stoke otthon
  9.-én PSG otthon
  12.-én Everton
  13.-án Liverpool idegenben
  …legalább nem kell sokat utazni WTF. :”)

  • Blue One

   Felkészülnek a fiatalok 😀

   • Rammschein

    inkább hozunk még egy-két embert amerikából “pihenni”. 😀
    *gonoszkodás off*

  • A 13/03 Pool meccset kivették a naptárból, az Everton elleni FA meccs után a következő a 19/03 Chelsea-WHU lesz. Persze a Pool meccset még rakhatják szar helyre (egyelőre még nem ismert, hova).

   • Basszus, tegnap pont ezt írtam a Britannián, hogy tuti beraknak minket 3 napra a visszavágótól meccselni, nehogy egyenlően kipihent legyen a két csapat. Ez így elég durván néz ki, pláne, hogy a PSG előtt 4 nappal meg Stokenál az esély, hogy kitapossa valamelyik még ép játékosunkból a részvét jogát pár hétre.

    Ps.: küldtem egy emailt.

    • de miért nézne ki durván?
     így meccselünk: 01/03 – 05/03 – 09/03 – 12/03.
     Kedd-szombat-szerda-szombat. Szerintem ennél jobban nem lehet szétszórni.

     • Mert 3 nap lesz két sorsdöntő meccs között. Az Everton kipihenten jön, mi meg 3 napot kapunk, hogy összekapjuk magunkat. A Stokenál meg ezek előtt bármelyik ellenfelet szívesebben fogadnám a középmezőnyből, de ők csak ráadás.

      • a bajnokságban kb mind1, mit játszunk a Stoke-kal, szóval szerintem az lényegtelen, ott pihentethetjük azokat, akiket akarunk a BL-ben, ráadásul otthon játszunk a Stoke és a PSG ellen is.

       Igaz, kicsit közel van az Liverpooli helyett a Liverpooli (Evertoni) látogatás, de azért ez messze nem teljesíthetetlen küldetés.

       • A Stoke meccs részben marginális, részben nem. Tartalékolni ott sem fogunk nagyon, ez borítékolható, onnantól számítva meg lesz 3 napunk a PSG elleni visszavágóig, majd 2 az Everton-meccsig. Ez a két kupameccs egymás mellett így roppant kényesnek néz ki.

        • “Tartalékolni ott sem fogunk nagyon, ez borítékolható”

         Oké, de ezt max mi döntjük el. Nem is kell a City-hez hasonló ifit kiküldeni a Stoke ellen, de egy B-vel ki tudunk állni, monjuk Mikel helyett Matics, Fab helyett RLC, Costa helyett Remy… ha még Ázárt pihentetjük (főleg azért, hogy a hentesek szét ne szabdalják), nem lehet gond… Rahman lábában nincs sok meccs, szóval neki bírnia kell, egyedül a maradék védősorunk az, amivel nem tudunk variálni: Iva-Cahill-Ápi játszani fog, talán JT felépülhet addig.

         A Stoke ellen ha pályára lép egy:
         ——————TC———————-
         Ápi——Cahill—–Brana—-Rahman
         ———RLC———-Matics———–
         Will————-Oscar———–Pedro
         —————-Remy——————–

         Akkor nem lövünk nagyon mellé, úgy gondolom.

         • undertow25

          Rémy? Jaj ne. Traroét sérültnek vizionálod, vagy mi? 😉

          • Szegény Traorét küldenéd be a hentesek közé a darálóba a 40 kilójával? 🙂

          • undertow25

           Simán elfut előlük 😉

          • oké, oké, de a srác felszálló ágban van, és nagy reménység. Már amióta az amerikai túrán megjelent, és mutatványozott nálunk, titkos favoritom, bár nem gondoltam, hogy csatár lesz belőle 🙂

           De ha Shawcrossék kettérúgják Remyt, bah, nem öröm, de ez van. Viszont Traoré számára ha van igazán szar pillanat akárcsak 1-2 hónap kihagyásra is, akkor az most van. Hiddink láthatóan bízik benne és számol vele, kapja a fél órákat a meccsek végén szépen, maradjon ez csak így. TC után Happy éppen elég a szezonra, nem kell megöletni még egy fiatalt.

    • undertow25

     3 nap teljesen standard, arról meg nem az FA tehet, hogy a toffeeknak nincs európai meccse előtte.

     • De ez nem 3 nap, ez 2 nap. A meccsnapokat ne számoljuk már bele. Lesz a 10.-11, és megint egy egyenes kieséses fellépés. Bőven lehetett volna még tolni egy kicsit a BL-re hivatkozva, legalább 14.-ig, ami emlékeim szerint a forduló zárónapja. Nem sok, de nekünk bőven jól jött volna.

 • John Mikel Obi: “If you speak to the players, 98 or 99 per cent of them want Guus to stay” ‪#‎CFC

  • majd folytatta azzal, hogy “én vagyok a maradék 1%” 😀

   • Megérteném, így nem tudja folytatni a padra a körmével karcolt Wizkid portréját, amin már 2010 óta dolgozik.

   • Blue One

    Ebben a pillanatban akartam ezt a szöveget beírni 😀 Azzal a kommentárral, hogy azon csodálkozom, hogy az angol média még nem csapott le erre a témára: hogy vajon ki lehet az, aki nem támogatná Guus-t. 😀

    • tekintve, hogy nincs 100 játékos a Chelsea keretében (még a kölcsönadottakkal együtt sem), ezért max hezitálók lehetnek 🙂

     • WudigessBoi

      Vagy Terry, akinek már tök mindegy:(

      • kasata91

       Skizofrénia ?

     • true, de valszeg Mikel nem sokat jart matekorara 😀

 • :DDD törökök bazzzeg

  • Blue One

   A mérkőzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy ekkor már kettős emberhátrányban játszott a Trabzonspor :DDDD

   • Rammschein

    …és hogy miután az illető felmutatta a bírónak, az is felmutatta neki xDDDD

    • Blue One

     Az volt a negyedik 😀

 • Blue One
  • kasata91

   #krumpliszsák

 • Ez a holnapi BL-meccs kissé bipolárrá tesz. Az Arsenalnak semmilyen körülmények között nem szurkolnék, na de pont a Barca ellen? Ráadásul mint angol csapat? Micsoda szétfeszítő érvek, te jó ég. Akármelyik nyer, bús és vidám is leszek egyszerre.

  • Rammschein

   Remélem kiesik mindkettő, ha nem is most egymás ellen, mert az ugye impossible. .D

   • Sir Idemitirjak

    Arsenalos lakótársam is ugyanígy látja, ő már az első 10 percben 2 kapott góllal számol. Én mondjuk bizakodóbb vagyok és szurkolok, hogy tovább menjenek. Nekem maga az Arsenal játékosok annyira nem unszimpatikusak. (bezzeg a szurkolók)

    • Rammschein

     Mondjuk Messi még Cechnek nem tudott gólt rúgni… 😛 és ő most ott van, hehe. 😀

  • kasata91

   Hát szerintem most essen ki a barca, utána az arsenal úgyis ki tud esni a bárki ellen. De tartok tőle hogy a barca cimvéd…

  • Endy919

   Én nem vagyok hajlandó azt nézni , mert ezt a két csapatot utálom a legjobban.

   Inkáb nézem a Juve- Bayernt

 • Tornando Ferres

  Aston Villa have lost 3-0 to their Under-21 side at their training ground in a friendly! :DDD

 • Hűha 🙂

  Manchester City can win the Champions League, Joe Hart told City’s official website.

  Ezt pont a tegnap után kellett? 🙂 Jóhogy hozzá nem tette már, hogy eddig is az FA Kupa akadályozta őket ebben, így most direkte úgy döntöttek, idejekorán kiesnek 😀

  • sok koze nincs a full teamjukhoz, annak, amit mi megvertunk, ami elott Pelle elmondta nyiltan, hogy le fogja adni a kupat.
   Ettol fuggetlenul nincs sok eselye a Citynek a BL-re, de 1-2 éven belul Peppel lesz.

 • kasata91

  Éééééééés az eheti “megegyeztünk az új edzővel – sajtóhír” vándordíj tulajdonosa: Antonnyó Conte.

  • Blue One

   Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ő lesz…

 • Frenky54

  A Chelsea-Valencia ifi BL.-ben óriási bírói tévedéssel jutott tovább a Chelsea. 11.-es rúgásoknál a kapufát kitámasztó vasról pattant vissza a labda (ami a kapun belül van), és a játékvezető+ góljelző partjelző is kapufának ítélte:

  http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja_2014_2015/ifi-bl-hihetetlen-baki-ezt-hogy-nem-lehetett-latni-2485531

  • na, erre mondják, hogy rosszul rúgta 🙂 az nem gól, amit két jv sem vesz észre 🙂 de amúgy dühítő. Mondjuk remélem Neville-t azért megbüntetik a kirohanásért 😀

 • kasata91

  Hmmm Fabre, Pedro és Song a katalányokkal spanolt a londoni szállodában ….

  • myheartisblue

   Szerintem ez nem olyan vészes megnyilvánulás. Évekig játszottak együtt és hát találkoztak. Van ez így. Vagy rosszul látom és basszák meg? 😀

   • Én Endy helyében már katalán zászlót égetnék.

  • ezen nem nagyon kell pörögni szerintem, a JT féle figurákon kívül a rivalizálás csak a szurkolóknak téma. A németek a németekkel, a brazilok a brazilokkal, a katalánok a katalánokkal spanolnak, pályán kívül őket hidegen hagyja, hogy munka közben az egyik piros-fehér, a másik meg kék trikót hord.

  • És? nyilvan, mivel baratok gyerek koruk ota egyutt fociztak. (a mienk, nem Dal)

 • Rammschein

  Asszem az Arsenal lassan megtalálta a saját Övreböjét egy török képében… :”D
  Wenger úgy látszik tőlünk még Mou nélkül is beparázik, de most egész jól megy a Barca ellen… inkább essenek ki a katalányok most, utána meg ezek. 😀

  • nem nézem a meccset, csak egy live text coverage-t, de az előbb majdnem megfulladtam a teámban:
   The run of Alba creates space for Neymar, who picks out Messi, but the Argentina striker cannot keep his header down.
   :DDDDDDDDDD

   • Rammschein

    Én azon elmélkedtem, hogy ez Hajdú B.-e mert olyan rég hallottam már…
    Most meg azon, hogy bezzeg mikor az Arsenal fullba nyomja a “kretént” 😀 értsd most védekezést… és csak kontrázgat, azt miért nem kezdi el mindenki buszozásnak hívni, hogy gebednének meg… vagy ez csak a mi privilégiumunk? :DD

    • Azt azért elmondta, hogy az Arsenla nem tud ugy vedekezni, mint a Jose fele Inter, Chelsea.

     De ezen kivul, ami felkurt a kis fasztol:
     -Cech soha nem kapott golt Messitol cimu szopkodasbol azt kifelejtette, hogy a CHELSEA VEDELEM MOGOTT BASZOD!

     -ne felejtsuk el Iniesta mekkora golt lott a Chelseanek, amivel tovabbjutott. Hat a kurv**nyadat, Essien sokkal nagyobb golt lott elotte EGY. KETTO AZ EGY ELCSALT MECCS VOLT TE BUDOS P*RASZT SENKI 😀

     • nono, csak finoman

     • Blue One

      Emlékszem , hogy mikor megnyertük a BL-t ott fikázott minket, hogy talán ott se kéne lennünk, nem mi voltunk a legerősebbek stb…

  • Sir Idemitirjak

   Az a gáz, hogy bírói szembe szélben is Csömbörlék bénázása miatt 0-0 még mindig. Szuper űrfoci nesze neked

  • 🙂 ó a nigériai Zlatan Zidane Messi…

 • Azért az sem rossz, hogy a Juve-Bayern is 0-0 volt eddig, most nagy nehezen begyötörte a vezetőt Müller, de a labdabirtoklás 44 perc után így néz ki:
  26,8 vs 73,2% :)))

 • kasata91

  Ez a Jordialba meg a Danialves hogy tud még gerinctelenebb módba süllyedni….hányinger

  • myheartisblue

   Ezt én is észrevettem sunyi egy banda ez, Pödrő sem nagyon lógott ki anno a színésztársulat közül.

  • amúgy mit csinál a bárka? Messi, Neymar és Suarez áll szemben a világ leglomhább CB-jével, labdabirtoklás 29-71%, és a bárka 1 kapuralövést tud felmutatni meg a null-null-t? 🙂 Beszharok….

   • myheartisblue

    Nemtudom, de hogy amit a Csúzlibrigád összebambáskodott elöl, csakis az az epic büntetés sújthatta, hogy Messi a góljával Arsenal mezben szűztelenítette Čechet, miután a Arsenal védelem történelmi csődött mondott egy ilyen ún. “schoolboy defending-gel.”

    Fehér nyíl – Mertesucker (el)mozgása a világ egyik legjobb játékosa elől.
    Piros nyíl -Messi 60 m-es útvonala…

  • Blue One

   Ramseytől látták 2 hete!

 • Nem nagy titok ugye, sokan már rég tényként kezelik, hogy JM a ManU-ba tart. Ma egy portugál újság terjedelmes cikket közölt arról, hogy LvG-t csak azért nem tették még ki, mert Mou csak a szezon végén jöhet (+jelenleg 12,5M lelépti díja van a hollandnak), de már van háza Manchesterben, sőt, már azt is tudni vélik, hogy 3 éves szerződést kapott, össz 20M fejében, illetve +5M, ha bajnokot csinál a MU-ból.

  Kíváncsi leszek. Guardiola ugye már ismert, Mou valszeg ManU, Klopp Pool, hozzánk a bukik szerint most Conte a befutó, és Wenger meg marad az Arsenalnak… szép kis kompánia lenne 🙂

  • Kíváncsi vagyok, hogy ha megint összejön egy 2013-14-féle ratrace, azt Conte hogy fogja kezelni.

   • pláne, ha nagyon nem b*sszák el, akkor a Pöcs féle Spurs is tényező lesz a kövi szezonra is. Jó kis buli lesz a PL-ben.

    A Chelsea szezonja főleg attól függ, hogy az új edző – legyen az Conte vagy bárki – mennyire akarja szétbuzerálni a keretet. Azaz, kell-e egy szezon, hogy összeérjen az új, vagy apró változtatásokkal, 1-2 új ember, esetlen új taktika mellett már kb egyből pörögni tud a flex.

    • myheartisblue

     Én azon a véleményen vagyok, hogy elég sok minden kell majd arra a flexre. Először is, új védelem, meg ha netán Hazard is távozna és új taktikai (olaszfoci?! :o) elemeket akkor bőven lenne mit átcsinálni nálunk és idő kell nekik.

     • ez nem ilyen egyértelmű. Gondolj arra, hogy a Fabrepass-Diegoal is nálunk állt össze először, aztán a szezonkezdetre VB évben is úgy felpörgött, mint az állat.

      Hazard távozása meg… hát őszintén. Az előző szezon végén összefostam volna a bokámat. Idén viszont nem sok olyat villantott eddig, aminek a kiválásával sokat veszítene a csapat. Imádom a belgát, és szeretném, hogy maradjon, de őszintén szólva a szezonban nem nagyon éreztem azt, ha pályán volt, hogy olyan plusszt tud adni, amit ne tudnánk pótolni. És az árából azért lenne opció, akit le lehetne akasztani.

      Új védelem? Mert? Amúgy ha Conte jön, biztosra veszem JT új szerződését. De a védelmünkben Ápinak biztos helye van, Rahman is bele fog rázódni szerintem, Zouma nagy kérdőjel, hogy mennyire veri tönkre a sérülés, de ezt csak akkor fogjuk megtudni, ha már játszott. JT pótlásán el kell gondolkodni, igen, de hogy új védelem…

      • myheartisblue

       Hát van egy Azpilicuetan jobb oldalon fix, Rahman-t még nem lehet elbírálni ennyi alapján, egy botrányosan gyenge Ivanovic és egy Terry aki egyre kevesebbet bír (a karaktere szükséges és pótolhatatlan, de az idő vasfoga kegyetlen. Ott van Zouma aki rendkívül súlyos ACL-sérülést szenvedett és nem tudhatjuk mikor és mennyire stabilan tud visszatérni és bírni fogja-e a térde. Hector,Miazga, Kalas, Christensen, nem tudjuk ezektől a srácoktól mit várhatunk de egyszerre a mélyvízbe nem dobhatjuk őket. A védelem tengelye rendkívül legyengült, hasonló a helyzet mint a Citynél.

       • “botrányosan gyenge Ivanovics”
        Úgy látom nem tudsz szabadulni attól, hogy volt pár szar meccse a szezon elején. 8 év után. Azóta ismét az egyik legjobb és legstabilabb védőnk, de botrányosan gyenge persze… Zouma igen, sérült, de azért nem raktak még ki a csapatból senkit, pláne egy ekkora tehetséget. Rahmant meg miért ne lehetne bírálni már ennyi alapján is? Vannak védekezésbeli hiányosságai igen, de azért egy ideje már együtt edz a csapattal, pakoltak rá némi izmot is, most lesz egy komplett nyári felkészülése a csapattal, szerintem vele nem lesz gond. Én nem látom súlyosnak a védelem helyzetét, az egyedüli kérdés, hogy az új edző mit akar majd játszani. Mert ha 3 védős rendszerben gondolkodik, az mindjárt más. Christensent pedig itt kell tartani és beépíteni, mézgagézát meg le lehet passzolni a Vitessebe.

        • Endy919

         Azért Iva közel sem az egyik legjobbunk…sőt . A City ifistái is szopatták becsületesen ahogyan Cahillt is . Kell legalább 2 vedő a nyáron , ha Zouma nem jön rendbe 3.

         • A City ifistái a térfelünkön sem jártak kb, szóval ez a “szopatták becsületesen” orbitális túlzás. Fapuma talán elment mellette egyszer, de ez közel sem egyenlő azzal, amit írsz.

          Amúgy megint félreértelmezed te is, amit írtam: nem azt írtam, hogy Iva védőmunkája megközelíti a legjobbat. Hanem azt, hogy jelenleg az egyik legjobb és legstabilabb védőnk. Ezt meg nem cáfoltad.

         • undertow25

          Ez max a football managerben működik így.

          • Endy919

           Terry távozik , Zouma kérdéses , Mézga valószinüleg Vitesse vagy Boro , tehát maradna egy Baba ,Azpi , Cahill , Iva .

           Szóval nem kell ide 2-3 védő igaz?

       • Blue One

        Hectortól semmit 😀 Könyörgöm felejtsük már el ezeket a neveket, higy Kalas meg Piazon stb. SEMMI esélyük a keretbe kerüléshez…

        Miazga Chriestensen párosnak lehet esélye, de én is azt mondom hogy kell valaki idősebb is. Zoumát monjik a kora ellenére odasorolom.

        • Kalast, aki már pályára lépett nálunk, felejtsük el, de Miazgát számításba veszed, aki a bohócligából jött? Van egy érdekes értékítéleted, hallod-e…

         • Blue One

          Vártam már a hozzászólásod… Esélyt adnék neki, mert még NEM LÁTHATTUNK játszani. Kalast igen…

      • Azert, mert epp godorben van, nem lesz kevesbe fajo, ha elmegy, mert majd szepen osszekapja magat es ujra regi fenyeben ragyog. Kerdes, hogy naluk vagy mashol…

       • de én nem mondtam, hogy a seggemet verném a földhöz örömömben.
        >>>
        ” Imádom a belgát, és szeretném, hogy maradjon,”

        • Tudom, hogy nem mondtad, de elengedned, ha jonne egy wolrd record ajanlat? Mert en nem, ugyanis senkit nem tudnank a penzbol venni, aki helyettesiti.

         • hmmm, ez max elméleti dilemma, meg egy kicsit szentimentális, de semmiképp sem valós. Mindenki pótolható. Ez nem jelenti azt, hogy sikerülni is fog, láttunk már pozitív, “nullszaldós” és negatív példákat is ilyenre.

          Hazard egy remek játékos, de a Chelsea nem rokkanna bele a hiányába, pláne nem abba, amit a 15/16-os szezonban eddig lehozott. Elég érdekesnek találom, hogy néhányan TC-t, vagy Oscart simán elpasszolnák egy jó ajánlat esetén, akárcsak Costát, Ázárt meg nem. Pedig a branyol vagy a hórihorgas belga nagyobb érvágás lenne, mint a törpebelgánk jelenleg.

      • Blue One

       -Hazard maradni fog és jövőre újra a régi lesz
       Csak egy elméleti kérdés: te kit vennél belőle? Ugye nem.Griezzmann-t? Most néztem a psv ellen, brutál szar volt…
       -Zouma pedig tökéletesen fel fog épülni.Kéne hozni egy fiatal védőt akit szépen betudunk építeni, mint Zoumát. Mindegyik CB-k már 30+-os szóval ez kulcsfontosságú. Tanulják az ipart, de a pad miatt se fognak siránkozni.

       • Ja, ha a PSV ellen szar volt akkor tuti nem kell… omg. Hazardot melyik idei (e szezonbéli) meccse alapján vennéd meg? Amúgy egy Hazardból két Griezmann is kijön, csak úgy mondom.

        Én is szurkolok zuzunak, de azért ez a fajta térdsérülés már nagyon sok karriert vágott ketté, olyanokét is, akikről azt hitted, törhetetlenek, lásd Essien.

        • Blue One

         Hazard ha jó formában van, a francia a közelébe sem ér…. Nem csak egy meccse volt rossz, mert már 1 hónapja nem lőtt gólt… 12 gólja se annyira sok ha ott játszik egész évben, mint ahol a psv ellen nyomta. szinte csatárt játszott…

 • Az Arsenal védelme mi a péket csinált, és hogy tudott Messi üresen 60 métert lefutni? Páratlan..

  • ahogyan Wenger reakciója is a bárka vezetésére: zserbó le…. én nem nézem a meccset, mert kifordulna a gyomrom, de nem játszhat annyira szarul snake, hogy értelmes legyen lekapni az egyetlen épkézláb csatárát…

   • myheartisblue

    Giroud egy rakat szar volt ma, vagy inkább 2. Veszélytelen is volt, meg rossz passzokat adott. Ő csak Utwengeri szemekben kegyetlenül jó csatár, kulcsmomentumokban eltűnik.

    • akkor is 20 gólos a szezonban, szóval ha valakiben van gól, az ő. Nem Welbeck, aki senki szemében sem csatár…

   • Zseniális gólokat kap az Arsenal, Flamini olyat szerelt, mint a részeg rendőrök, amikor a parkolóban egymást rúgják a labda helyett.

    • 🙂

     kicsit sajnálom, jó lett volna, ha csak egyel megy haza a bárka, lett volna miért küzdenie az ágyúsoknak a visszavágón..

     • Walcott egyébként hatalmas lesipuskás. Már ellenünk is lestem, hogy egy villámnéger miért van a lesvonalon túl állandóan félméterrel, de ma sem nyert több értelmet.

      • annyi sérüléssel, mint amennyi neki is volt, kell már lopni a bázist, hátha nem veszik észre… 🙂

     • igy is orulhetnek, hogy nem 3-4 lett a vegere.

     • Blue One

      Ne sajnáld. Az emnétyen megkérdezett csúzlis szurkoló a 0-2 ellenére is hisz még a továbbjutásban… :DDD “Csak a helyzeteket kell berúgni”

 • kasata91

  Wenger nagy taktikus volt ma is. Welbeck és Flamini is nagy húzás volt.

  • ezt mondtam látatlanban is… nem is értem. De legyen az ő gondja.
   Meg, egy picit Cech-é is. Végre talán először neki is szar, hogy itt hagyott bennünket :S

   • kasata91

    Nem játszottak rosszul, csak türelmetlennek voltak, nem hittek benne, hogy találnak egy gólt. Kitámadtak mintha Norwich lenne az ellenfél, meg is ették a kontrát.
    Ez az a fegyelmezetlenség amit egy jó edzővel (pl. Joséval) a vonal mellett elképzelhetetlen.

    • Nem nem hittek benne, hanem abbol a keves helyzetbol, ami nekuk volt, mi belottunk volna 2-t, de 1-et biztos. Tipikus gol meddoseguk. Szepen csinaltak az elejen, bar hozza kell tenni a Barca henger sem indult el, ovatosan megvartak mi lesz, aztan okosan kontrara jatszottak. Most komolyan, hogy lehet ilyen butasagot csinalni, hogy szinte teljes mezonnyel korbeallni a 16osukat es hagyni, hogy lekontrazzak oket?

     • kasata91

      Amikor van 3-4 helyzetem az “űrfoci” ellen, akkor hinni kell benne, hogy lesz még több is, és hogy be is fog menni. Ez duplán igaz egy 2 meccses párharcra. 0-0 val utazni Barcelónába se lett volna rossz, ha ugyanazt a hátul stabil- elől veszélyes játékot tudják tolni amit az első 60 percben.
      Feladták a hátsó stabilitást, mintha otthon kötelező lett volna nyerni, pedig 180 percük lett volna hogy egyszer ne balfaszkodjanak.

    • undertow25

     Nincsen semmi tartásuk, puding van a gerincük helyén.

   • undertow25

    nem volt elég a középpályás, úgyhogy inkább még egy ember a szélre futni 😉

 • Az mondjuk nem rossz, hogy a Juve 0-2-ről hozott legalább egy döntetlent.

 • Lavid Duiz

  😀

  • Lavid Duiz

   Na, jó. Itt még Chelsea mezben van. 🙂

   • Chelsea mezben ezt a kérdést max Bego tehette fel 😉

 • emazohun

  Wenger 0-1-es állásnál minek cserél védekező középpályást védekező középpályásra? Coquelin nem bírja az iramot vagy mi?

  • Sir Idemitirjak

   Szerintem 11est akart kiharcolni ezzel. Wenger knows.

 • Frenky54

  A Juve-Bayern meccset néztem, és kiderült Allegri a mi edzőnk. Az első félidőben úgy betolta a buszt a kapujuk elé, h a Chelsea-nek is becsületére vált volna:)Kaptak gólt egy kapu előtti rossz felszabadításból a kb. 43. percben(lásd: Cahill M.city)az első félidőben. A második félidőben támadtak, ami a Juve igazi arca és így ők is képesek voltak 2-2 – es döntetlent kihozni a végére:))

 • myheartisblue

  And Express Sport understands Conte has told Chelsea he wants to bring Roma sporting director Walter Sabatini with him. And reports claim Conte, 46, has also set his sights on Roma midfielder Radja Nainggolan.

 • WudigessBoi

  A meccsvégi hungarokatalán bejelentkezést láttátok tegnap?

  • myheartisblue

   Ma néztem Brittannia oldalán, Isteni csemege ami az idiotizmust mutatja be 42 másodpecben.

   • WudigessBoi

    Van róla videó? Fájni fog, de újranézem!

    • myheartisblue

     https://youtu.be/fnnA08bvjVo

     Élvezd fájdalommal.

     • WudigessBoi

      Ettől már tegnap este úgy kioldott a relém, hogy alig bírtam nyugovóra térni.

 • myheartisblue

  http://omlettdufromage.hu/2015/10/mire-tanitanak-az-lyon-es-a-chelsea-francia-kapusedzoi/

  Rég olvastam ilyen jó cikket főszerepben Joel Batts, és (aki főleg minket érdekel) CHRISTOPHE LOLLICHON Szó esik Courtois, Čech és mindenkiről akit érintenek ezek a személyek.

  • kasata91

   Huhhh. Kiváló.
   A vége meg teljesen libabőr ….

  • Ez nagyon jo, koszi a megosztast! Vissza akartam nezni a teljes vagatlan 11-es parbajt, de nem talalok ertelems videot. Nem latszik sehol, ahogy Cech jobbra mutat es balra ugrik.

  • Frenky54

   Remélem egyszer Tibó is olyan kapus lesz , mint Petr.Korábbi hozzászólásaimban többször említettem Tibó hiányosságait, és most egy szakember is megerősít ezen véleményemben, ráadásul olyan valaki,aki nap mint foglalkozott, foglalkozik a két kapussal. Hajrá Tibó,még nagyon fiatal vagy!

  • Köszi a megosztást, örülök, hogy bejött 🙂 Nem garantálom, hogy mindig fogok írni a Chelsea-ről, de ha a – többek közöttt – francia focit követnétek, az Omlett du fromage-t erre találjátok: https://www.facebook.com/omlettdufromage/

 • Frenky54

  Kicsit off: pénteken tartják Zürichben a FIFA vezető választást.Mi magyarok az európai “Infantilis”- re hajazó nevűt fogjuk támogatni, ahogy hírek szerint az UEFA-hoz tartozó országok is.

 • Blue One

  Ez nagyon Conte-nak néz ki.

 • Törökök 2.

  Nesze neked, Sükür

  Turkish football legend Hakan Sukur faces 4 years in jail for insulting President Erdogan on Twitter

  http://www.101greatgoals.com/blog/turkish-football-legend-hakan-sukur-faces-4-years-in-jail-for-insulting-president-erdogan-on-twitter/

  • Sir Idemitirjak

   Lehet eltévedtem az időben, hányadik évet írjuk?
   Innentől lehet félnék a helyedben nehogy Abra megtaláljon az Alpha grouppal.

   • itt vagy ott? 🙂 A korán szerint kicsit másképp számolják az éveket ugye.. bár gyanítom nem erre céloztál 😉

    no igen, én is fosok néha, hogy megtalálnak, ezért nem is vagyok sem FB, sem twatter, sem azt sem tudom még, milyen izék vannak manapság. Az LR nem egy Charlie Hebdo, de azért oda kell figyelni, nehogy a csucskok lerohanják itt MO-t a végén… egy rossz mozdulat bazzé, és a Gazprom elzárja a csapokat, meg ki tudja. Valószerűtlen világban élünk…

    • undertow25

     Tudjuk ki vagy, hiába bujkálsz.

  • gorkaf78

   Gusztustalan egy ország… bár ez OFF, de remélem, soha nem veszik fel ezeket az EU-ba, maradjanak csak Ázsiában.

   • nem célom elkezdeni politizálni itt, de nagyon meg kellene erőszakolnia magát az EU-nak, hogy a törökök tagok lehessenek. Amúgy most épp van más gondjuk is arrafelé…

   • Sir Idemitirjak

    Én török tanárokkal (ugye elméletben felsőiskolázott és “inteligensebb emberek”) is voltam kint annó Angliában és tényleg a gusztustalan a legjobb szó arra amit ott is műveltek. Nem akarok én sem politizálni, de tényleg nem Európába való nép.

  • A törökök türannisza alig változott valamit a három pasa hatalomra jutása óta, talán pont annyit, amennyit Atatürk reformjai kiköszörültek, ez most is jól meglátszik.

 • kasata91

  MU szokásos komédia….

  • gorkaf78

   végül csak bedarálták a dánokat…

 • Blue One

  During his three seasons at Juve, Conte never spent over £15m
  on a player.

  A lissta olyan neveket is tartalmaz, mint:
  Andrea Pirlo (free)
  Paul Pogba (free)
  Carlos Tevez (£6.75m)
  Arturo Vidal (£9.4m)
  Stephan Lichtsteiner (£7.5m)

 • Blue One

  Chinese government will start giving all teams €80m bonus to buy players from Europe. It will increase %25 every year until 2020.

  • Ramirest minden kínai klubank! 😀

 • Blue One

  Még ki sem nevezték, de már támadják…

  • sun színvonal. Nem kell vele foglalkozni.

 • Hát, tegnap végül az angol trió csak továbbment az EL-ben. A Unitednek azért sokáig forró volt a palacsinta, de behúzták. Mondjuk a Pool sem volt kényelmesebb helyzetben. Ami mondjuk jobban meglepett, hogy a Spurs ilyen simán kitette a Fio-t, no meg, hogy egy pina kiütötte az általam döntőbe tippelt Nápolyt. Így a Dortmund-Napoli döntőm kútba esett, jelenleg hajlok egy házi döntőre: ManU-Spurs. A koeffeknek jót tenne.

  • Endy919

   Amit végül megnyerne a MU egy mákos tizenegyessel és ők bekerülnének a BL-be , mi meg nem .

   Rosszak a terveid papi 🙂

   • kasata91

    A BL győztes is automatikusan ott van nem? 😛 Akkor a gúnároknak lenne oda a BL!

    JA és akkor Van Gaal sem kis lelépti pénzzel állna odébb ha bejutnak BL-be.

   • Mi nem nyerhetünk EL-t szóval nem látom, hol hibáztam 😛
    Azt majd jövőre :))

  • Shakhtar Donetsk vs RSC Anderlecht

   FC Basel vs Sevilla FC

   Villarreal CF vs Bayer Leverkusen

   Athletic Bilbao vs Valencia

   Liverpool FC vs Manchester United

   Sparta Prague vs Lazio

   Borussia Dortmund vs Tottenham Hotspur

   Fenerbache vs SC Braga

 • kasata91

  Azért az a Dortmund-Tottenham és a Liverpoo-MU Eurépa liga párosítás nem gyenge 😀

 • Blue One

  “There are players here who hate Chelsea more than Real Madrid”

  Köszönjük a dicséretet, ezt ki kell érdemelni!

  • Sir Idemitirjak

   Ez ki volt?

   • Blue One

    Egy törpe 😀

    • gorkaf78

     Messi? Nem is tud ennyit angolul. 😀

    • Rammschein

     Én is jobban utálom a törpét, mint a Reál Margitot! :DDDDDD Bekaphatja. 🙂

 • Blue One

  JT a Soton meccset is kihagyja 🙁

 • Pato hétvégére sem lesz bevethető 😀
  Mire debütál, mehet is vissza Brazíliába.

  • Endy919

   Traoré teljesítményét látva nem is nagyon sajnálom , bár én még nem írom le a brazilt.

  • myheartisblue

   Komolyan mondom ennyi idő alatt már a blog tagjait kondiba rántották volna…

   • Endy919

    Nyáron meg rekord összegért igazolnánk mindannyian Kínába 😀

    • Rammschein

     Ramires pénzének a töredékéért is mennék. 😀 🙂
     Persze, csak rövid távra… 😛

  • ktomi93

   Én nagyon kíváncsi lettem volna a játékára. De ahogy kinéz még a pályát sem fogja látni.

 • Blue One
  • myheartisblue

   A cikk elolvasása után 2 dolog fogalmazódott meg bennem: Conte érkezése jó hatással lehet az öltözőre, és oly sokszor hiányzott gyilkos ösztönt előhúzza a srácokból: csak a győzelem lesz az elfogadható és a nem lesznek olyan langyos mérkőzések, mikor képtelenek vagyunk begyötörni a második gólt. És beindul a szekér.

   Vaaagy van egy picivel rosszabb forgatóköny is. Nos ugyemár köztudott és sokszor hangoztatták már azt, hogy egyedül a Chelsea öltözője az, ahol játékosuralom van és azzal nem fognak dolgozni akivel nem akarnak: lásd Benítez és most Mourinho.Nos ha most a semmiből előkerül ide ez az idegbeteg Conte és a maga keménykezű és katonás módszereivel akar vasfegyelmet mutatni a srácoknak illetve a laza spanyol brigádnak, hát annak ijesztő és akár csapatromboló morálja is lehetl. És elég gyorsan vége lehet ennek a kapcsolatnak. Ti hogyan látjátok?

   Egyébként jó kis cikk volt.

   • Gabor1092

    Egyik Juventus drukker ismerősöm azt mondta róla, hogyha valaki beszól neki a csapatból, akkor az simán kivágja, legyen az bármekkora sztár is.
    Ha jön szerintem jót fog tenni, reméljük tényleg vissza tudja hozni a gyilkos ösztönt, és a Juvéból is egész szép csapatot állított össze.

   • Endy919

    Rafa ellen tudtommal nem lázadtak a srácok (lehet , hogy tévedek) , Scolari és AVB ellen annál inkább.

    • Scolari ellen sem lázadtak annyira, ott inkább az volt a gond, hogy az Angliában nullkilométeres brazil totálisan lebecsülte az állóképesség fontosságát, a keret meg a boxing day után egyre kevésbé bírta.

   • Ezt a játékosuralmas dolgot továbbra sem tudom, miért kezeljük ennyire radikálisan. Két edzőnél lehetett bizonyíthatóan érezni, hogy tényleg áskálódás folyt a háttérben. Az egyik Mou volt, akinél mindkét esetben leginkább a feszültség vezetett az öltöző elvesztéséhez, a másik AVB, akinél meg nem voltál biztos benne, hogy tudja, mit csinál, de az holtbiztos volt, hogy fingja nincs a dolgokról.

 • Guus Hiddink has hinted that Radamel Falcao may never play for Chelsea again.

  http://www.breathechelsea.com/news/has-falcao-played-his-last-chelsea-game.html

  • Endy919

   Szerintem ő a klub történelmének a legnagyobb bukása .

   • Szerintem messze nem. Kölcsönbe jött, fizufelezéssel, ráadásul számítani lehetett rá, hogy könnyen kihullhat hónapokra.

    • Endy919

     Torres szar volt , de sokszorosan visszajött az ára , Sheva volt szintén nagy mellé lövés , de neki is vissza jött az ára a reklám/mez eladásból.

     Mutu ára jogi úton lett visszaszerezve .

     Oké , még Bogarde volt nagy ráfizetés .

     De Falcaonak az a heti 120 ezres fizetése nagyon brutális ahoz képest , hogy eleve 2-3számu csatárként volt rá számítva és még azt a szerepet sem tudja bejátszani mert 3 hónapja sérült , amikor meg játszott szintén nem volt belőle haszon.

     • De pont ez az, őt harmadik számúnak hozattuk, azt a szerepkört mert többé-kevésbé betöltötte. Lévén, hogy kb. Rémy volt a második és Mou alatt ő is végig padozott, a kolumbiai is minimálisan kapott volna több lehetőséget, ha nem sérül le. Ezért nem tartom még csak bukásnak sem. Igazából roppant mindegy, hogy most a hordágyon vagy a padon töltötte volna az elmúlt negyedévet, mert Costa eltiltásainál több meccset a jó életbe nem kapott volna.

      • Endy919

       De ha úgy sem kap lehetőséget , akkor miért kell egy 3. számú csatárnak 120 000 ezer fontot fizetni hetente ?

       Miért nem lehet hozni egy olyan játékost, aki nem sérült az év 300 napjában és nem kerül egy vagyonba , ha már spórolósra vettük a figurát?

       Nyugodtan elhozhattuk volna az általad sokszor említett Gomist , de Austin is a Falcaos pénz töredékébe került volna.

       Ez egy tipikusan elkúrt és átgondolatlan igazolás volt , amiről mindenki tudta , hogy így fog elsülni csak pont a vezetőség nem ? Ne vicceljünk már…

       • Megpróbáltuk, hátha, bizakodtunk, nem jött be. Ennyi.
        Nagy esély volt rá, hogy ez lesz, ezért még csak azt sem lehet mondani, hogy csalódást okozott volna. Ha bejött volna, akkor húzunk egy hatalmasat. Egy próbát btw megért. Személy szerint sokkal nagyobb gondnak tartom, hogy a helyére is egy hasonló kaliberű plaját hoztunk Austinék helyett.

     • kasata91

      Kosárlabdából kiindulva: haverom spanyol első osztályú csapat játékosa, de kölcsön adták itthonra és megsérült a szezon végéig. Azóta zéró fizu, mert megszűnt a kölcsönszerződés azáltal hogy már nem lép pályára biztosan a kölcsön klubban. És spanyolból is haza költözhetett lábadozni.

      Szerintetek a vezetőség egy sérülékeny játékossal nem köthet olyan szerződést köt, hogy sérülés esetén a fizu töredéke?
      Vagy Falcao managere (Mendes?) van olyan dörzsölt, hogy ilyenbe helyből bele se megy ?
      Biztos vannak az ilyen helyzetekre kisbetűs részek egy szerződésben.

      • nem tudom, nem hiszem, hogy lenne ilyen Falcao esetében. Viszont nagyon sérült lehet, ha az Atleti a télen nem vitte el, és a klubja sem vette vissza…

     • “Torres szar volt , de sokszorosan visszajött az ára , Sheva volt szintén nagy mellé lövés , de neki is vissza jött az ára”

      Erre tud valaki határozott számokat mutatni? Mert elméletben ez így van, meg sokan és sokszor hangoztatják, de hivatalos forrásból még sehol nem láttam adatokat arra nézvést, hogy a Torres brand vagy a Seva brand mennyit hozott a konyhára.

      Ja, és még egy gondolat: Mutu ára amennyire tudom, mind a mai napig nincs visszaszerezve, mert a román egy árva vasat sem fizetett még, annak ellenére, hogy bírósági papír van róla.

      • Endy919

       Ezt csak akkor tudnánk biztosra , ha az Adidas kiadna egy listát az eladott mezekről , de tudtommal ilyet nem nagyon szokott.

       Viszont nagy összegben mernék rá fogadni , hogy nagyon nagyon nagyon sok mezt adtunk el a két úriember nevével.

      • undertow25

       Sokmillió Torres mezt kellett volna eladni, annyi focit néző tinilány Kínában sincs… Ami bejött pénz az a heti 200as bérére nem volt elég, nemhogy az igazolási díjra.

       Egyébként meg ha helyette veszünk egy rendes csatárt abból az 50 millából (khm, Agüero…) akkor mezből is többet adunk el. Bármerről nézem Torres csúfos bukás volt, amihez képest Falcao egy év kölcsöne aprópénz.

 • Érdekes döntés:
  Az Everton elleni FA meccsünk nem lesz tv-s meccs… a BT a ManU és az Arsenal meccseit fogja adni. Már persze, ha továbbmegy az Arsenal. Ha nem, akkor a Hull-Watford lesz terítéken…omg.

  https://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/02/date-set-for-cup-clash.html

  Az emiatt eltolt Pool meccs új időpontját pedig csak majd kb 2 hét múlva fogják kitalálni…

  • marad a bbc radio?

   • Endy919

    valami orosz vagy arab csatorna biztos fogja adni.

 • Endy919

  Giga off.
  Egyáltalán nem követem a magyar focit , ezért kérek tanácsot. Az MTK megveri a Békéscsabát?

  • Szerintem bőven, legalább 2 góllal.

 • Rammschein

  A mai Southampton elleni meccsre marad a stream? 🙁

  • Úgy néz ki.

   • Rammschein

    Fura, lentebb említett az evertoni elleni FA-kupát sem adják… ezt sem…
    úgy látszik a tavalyi őszi teljesítmény erre is rányomta a bélyeget…

    • Az elmúlt időszakban szerintem egy szavunk nem lehetett a meccsek közvetítése terén. Az elmúlt 2 hónap alatt talán csak 2 meccset nem közvetítettek, a WBA/Watford mérkőzéseket, emlékeim szerint azok is hétközi fordulók voltak.

     • Rammschein

      Emlékeim szerint (lehet, hogy rosszak), de nem igazán emlékszem, hogy ennyire a streamre kellett volna hagyatkozni…

      • Bajnokik terén szinte mindet adták, a BL-mérkőzéseket is nyomon követhettük az AMC-nek hála, a fakupákat meg rendesen adta a sport tv.
       Én nem tartom ennyire elvetettnek a helyzetet, szerintem semmi gond nincs az adások számával.

       • Rammschein

        Akkor én emlékeztem másképp, mind1, szerintem majd megnézem a felvételről leadottat. Legalább este nem kell filmet vadászni. 🙂 Addig meg hírzárlat. 😛

  • Sandic

   Ha kibírod estig, akkor 20:30-tól felvételről nyomja a Digi2.

  • Endy919

   Én minden meccset úgy nézek , mindig találok nagyon jó minőségüt és értelmes kommentátorokkal .
   Kibírod:)

 • Egyébként kíváncsi leszek, hogy vajon Costáék képesek lesznek-e megtörni Forster kiemelkedő sorozatát. Mióta visszatért a sérüléséből, sorra húzza a clean sheeteket. Jelenleg a 3. kedvenc kapusom a PL-ben, örülök, hogy nem törte meg ez a hosszú sérülés, de azért Costa bekotorhatna neki egyet-kettőt. Mindezek mellett én egy 1-1-et jósolok a mai meccsre.

  • Rammschein

   Neee, nem akarok még 1 döntetlent. :DDD Annyit csináltak már Hiddinkkel. 🙂